Směrnice k provedení inventarizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice k provedení inventarizace"

Transkript

1 Základní škola Ústí nad Labem, Pod Vodojemem 323/3A příspěvková organizace, Ústí nad Labem IČ: SMĚRNICE č. 17/2014 Směrnice k provedení inventarizace Obsah: Čl. 1 Úvod Čl. 2 Příkaz k provedení inventarizace Čl. 3 Příprava inventarizace Čl. 4 Provedení vlastních inventarizačních prací Čl. 5. Postup inventarizací a odpovědnost Čl. 6 Inventurní soupis Čl. 7 Inventarizační zápisy a souhrnná zpráva o provedení inventarizace Čl. 8 Inventarizační rozdíly Čl. 9 Závěrečná ustanovení Účinnost: Zpracoval: Martina Holíková, ekonomka školy Schválil: PaedDr. Milan Zelenka, ředitel školy Počet stran: 18 Počet příloh: 9 (z celkového počtu stran 18) Strana 1 (celkem 18)

2 1. Úvod 1. Inventarizace majetku a závazků se provádí v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů 2. Inventarizací se zjišťuje skutečný stav veškerého majetku a závazků a ověřuje se, zda zjištěný skutečný stav odpovídá stavu majetku a závazků v účetnictví. 3. Skutečné stavy majetku a závazků se při inventarizaci zjišťují: - fyzickou inventurou u hmotného a nehmotného majetku - dokladovou inventurou u závazků a pohledávek, popř. u ostatních složek majetku, u nichž nelze provést fyzickou inventuru 2. Příkaz k provedení inventarizace V souladu se zákonem o účetnictví č. 563/91 Sb. 6, odst. 3 a 29 a 30 proveďte řádnou inventarizaci majetku a závazků. Hlavním cílem je uvést do souladu fyzický stav veškerého majetku s účetním stavem a určit odpovědnost za hospodaření s ním. 3. Příprava inventarizace 1. Pro řízení inventarizačních prací schválil ředitel školy v příloze č. 1 ústřední inventarizační komisi(dále jen ÚIK) a dílčí inventarizační komise (dále jen DIK). Zaměstnanci jmenovaní v jednotlivých dílčích komisích a ostatní zaměstnanci, v jejichž přímé odpovědnosti se inventarizovaný majetek nachází, jsou povinni zúčastnit se prací souvisejících s přípravou inventarizace. Povinností DIK je zkontrolovat označení předmětů inv. čísly a zkontrolovat skutečný stav se stavem evidenčním. 2. Zaměstnanci odpovědní za inventarizovaný majetek předají před zahájením inventarizačních prací předsedovi příslušné komise písemné prohlášení (příloha č. 3), že: - všechny doklady týkající se stavu a pohybu hospodářských prostředků jimi zpracovaných odevzdali k zaúčtování; v případě, že některé doklady, které se týkají stavu a pohybu majetku, nebyly předány k zaúčtování, uvedou tuto skutečnost v prohlášení a doklady předají předsedovi příslušné komise. - všechny příjmy a výdaje těchto prostředků jsou zachyceny v účetnictví 3. Zaměstnanci odpovědní za inventarizovaný majetek připraví svěřený majetek k provedení fyzické inventury. Tito zaměstnanci se fyzické inventury zúčastní a podepíší písemné prohlášení, že inventarizace proběhla za jejich přítomnosti, veškeré doklady byly předány k zaúčtování před zahájením inventury a žádné doklady ani informace nezatajili. 4. Provedení vlastních inventarizační prací Inventarizace se provede k s tím, že fyzické stavy budou zjišťovány takto: - u dlouhodobého hmotného (včetně drobného dlouhodobého hmotného majetku a učebních pomůcek) k u nehmotného dlouhodobého (včetně drobného dlouhodobého nehmotného majetku) k u staveb a pozemků k majetku vedeného v operativní evidenci k Strana 2 (celkem 18)

3 - učebních pomůcek vedených v operativní evidenci dle jednotlivých kabinetů k majetku pronajatého, zapůjčeného k zásob, cenin, závazků a pohledávek k pokladny k skladu potravin k dokladovou inventuru skutečných stavů pohledávek, závazků, bankovních účtů, cenných papírů, rezerv, podrozvahových účtů apod. k Začátek inventarizace ve hodin Konec inventarizace v hodin 5. Postup inventarizací a odpovědnost 1. Zaměstnanci, kteří se budou podílet na přímém provedení inventarizace musí být proškoleni vedoucím ÚIK o způsobu a cílech prováděných inventarizací, dále o kompetencích a odpovědnostech pracovníků dílčích inventarizačních komisích. Toto proškolení potvrzují písemně (viz příloha č. 4) 2. ÚIK svolá předsedy DIK a seznámí je s postupem inventarizací, provede jejich metodickou instruktáž a poskytuje metodickou pomoc při provádění dílčích inventur. 3. Předsedové DIK odpovídají za správné a včasné provedení inventarizací (tj. zjištění fyzického stavu, jeho porovnání s evidencí, vyčíslení inventarizačních rozdílů, úplné a správné zpracování písemných materiálů o inventarizaci a dodržení všech stanovených lhůt) na jednotlivých úsecích za svěřenou oblast majetku a závazků. 4.Vedoucí pracovišť jsou povinni uvolnit zaměstnance k provádění inventarizace v případě, že jsou tito zaměstnanci pověřeni funkcí vedoucích nebo členů inventarizačních komisí nebo jsou odpovědni za inventarizovaný majetek. 5. Zaměstnanci jmenovaní v ÚIK a v DIK jsou povinni při provádění inventarizací ohlásit každou odchylku od žádoucího stavu, a to neprodleně v průběhu probíhající inventarizace, předsedovi ÚIK. 6. Druhy majetku a závazků, jejichž stav se zjišťuje fyzickou nebo dokladovou inventurou, popř. kombinací obou způsobů, jsou stanoveny v článku Zaměstnanci, kteří jsou odpovědní za provedení inventur a inventarizace předloží nejpozději do podepsané inventurní soupisy (vzor příloha č. 5) a zápis o provedení inventarizace. 6. Inventurní soupis Zjištěný stav majetku se zaznamenává v inventurních soupisech, které slouží jako doklady o provedené inventuře. Jednotlivé strany inventurních soupisů musí být označeny pořadovými čísly stránek. Inventurní soupis musí obsahovat (vzor příloha č. 5): - skutečné stavy majetku a závazků účetní jednotky zjišťované fyzickou nebo dokladovou inventurou tak, aby bylo možno zjištěný majetek a závazky jednoznačně určit - podpisový záznam osoby, které byl majetek svěřen do užívání - podpisový záznam osoby odpovědné za provedení inventur a inventarizace Strana 3 (celkem 18)

4 - způsob zjišťování skutečných stavů - ocenění majetku a závazků k okamžiku ukončení inventury - okamžik zahájení a okamžik ukončení inventury Inventurní soupisy musí být orazítkované a podepsané DIK. 7. Inventarizační zápisy a souhrnná zpráva o provedení inventarizace Do vyhotoví DIK zápis o provedení inventarizace veškerého majetku, který bude vyplněn ve všech bodech opatřen razítkem organizace a příslušnými podpisy. Inventarizační zápis se vyhotovuje na závěr každé inventury (viz příloha č.2) 1. V případě, že inventarizační rozdíly vznikly neúmyslnou záměnou nebo chybným zaúčtováním, budou tyto případy ještě před vyčíslením konečných inventarizačních rozdílů napraveny. Příslušné doklady o nápravě takto vzniklých inventarizačních rozdílů budou přiloženy. 2. Pokud nebyly zjištěny žádné inventarizační rozdíly ani jiné další závady, bude toto zjištění výslovně uvedeno v zápise. 3. Zaměstnanec odpovědný za inventované prostředky potvrdí svým podpisem, že fyzická inventura byla provedena za jeho účasti. Náhrady a postihy za manka a škody budou uplatněny u pracovníků, kteří odpovídají za svěřený úsek hospodaření podle ustanovení Zákoníku práce. 4. DIK předají zápisy ÚIK k projednání. ÚIK odpovídá za provedení rekapitulace všech výsledků inventarizačních prací a za podání písemné souhrnné zprávy - prohlášení inventarizační komise (viz příloha č. 6) a vyhotovení protokolu o provedení fyzické inventury (příloha č. 9) Zodpovídá předseda ÚIK termín odevzdání řediteli školy Inventarizační rozdíly vypořádání a nápravná opatření 1. Inventarizačními rozdíly se rozumí rozdíly mezi skutečným stavem a stavem v účetnictví, které nelze prokázat způsobem stanoveným zákonem o účetnictví, kdy - skutečný stav je nižší než stav v účetnictví rozdíl se označuje jako manko, popř. schodek u peněžní hotovosti a cenin, - skutečný stav je vyšší než stav v účetnictví rozdíl se označuje jako přebytek. 2. Inventarizační rozdíly se vyúčtují do účetního období, za které se inventarizací ověřuje stav majetku a závazků. 3. Návrhy na vyřazení - majetek, který byl znehodnocen, nepoužíván apod. musí být vyřazen. Jeho vyřazení schválí zápisem inventarizační komise (příloha č. 6). Majetek do 3 000,00 Kč schvaluje ředitel školy, v případě majetku v ceně vyšší jak 3 000,00 Kč musí být zápis o vyřazení podepsán inventarizační komisí + originál posudku odborné firmy a tyto náležitosti se musí zaslat zřizovateli, který je předá ke schválení Radě města. Strana 4 (celkem 18)

5 9. Závěrečná ustanovení Přílohami této směrnice jsou vzory inventarizačního zápisu, inventurních soupisů, inventurních sumářů, vzor prezenční listiny z instruktáže členů ÚIK a DIK k provedení inventarizace, jmenování inventarizačních komisí ÚIK a DIK. Tato směrnice je závazná pro všechny zaměstnance Základní školy Ústí nad Labem, Pod Vodojemem 323/3A, příspěvkové organizace. Tato směrnicí se ruší směrnice č. 3/2012 ze dne Tato směrnice nabývá účinnosti dnem Základní škola Ústí nad Labem, Pod Vodojemem 323/3A, příspěvková organizace PaedDr. Milan Zelenka ředitel školy V Ústí nad Labem dne Seznam příloh: Příloha č. 1 Jmenování UIK A DIK Příloha č. 2 Zápis dílčí inventarizační komise formulář Příloha č. 3 Prohlášení hmotně odpovědného pracovníka Příloha č. 4 Prezenční listina z instruktáže členů ÚIK a DIK k provedení inventarizace Příloha č. 5 Vzory inventurních soupisů Příloha č. 6 Zápis o vyřazení dlouhodobého majetku Příloha č. 7 Prohlášení inventarizační komise Příloha č. 8 Protokol o provedení fyzické inventury Příloha č. 9 Vzory inventurních sumářů Strana 5 (celkem 18)

6 Příloha č. 1 ke Směrnici č. 17/2014 Jmenování ÚIK: předseda: Mgr. Petr Matějček členové: Hana Kopencová Věra Poživilová Jmenování dílčích inventarizačních komisí (DIK): I.st. předseda: Mgr. Hana Procházková členové: Mgr. Helena Centnerová Mgr. Zora Balachová II.st. předseda: Mgr. Renata Vítová členové: Mgr. Kamila Turková PaedDr. Zdeněk Vaněk Ostatní předseda: Michal Mikyna členové: Jaroslava Mizeráková Marcela Jandová Strana 6 (celkem 18)

7 Příloha č. 2 Vzor zápis DIK - ke Směrnici č. 17/2014 Zápis dílčí inventarizační komise z inventarizace k účetnímu datu.. Majetek nebo závazky evidované na účtu(číslo a název účtu): účetní stav: zjištěný skutečný stav: rozdíl: k datu..kč.. k datu...kč...kč odpovědná osoba za majetek nebo závazky (jméno, příjmení):.. odpovědná osoba za evidenci majetku nebo závazků (jméno, příjmení): způsob provedení inventury (přepočítáním,ověřením smluv, posouzení termínů promlčení apod.): datum zahájení inventury : datum ukončení inventury:: návrh DIK na lepší hospodaření s majetkem: vyjádření odpovědného zaměstnance ke zjištěním DIK: datum, jméno a podpis odpovědného zaměstnance: Datum vyhovení zápisu DIK: DIK ve složení: předseda DIK (jméno, příjmení).. podpis.. členové DIK.. Přílohy (inventurní soupisy, položkové sestavy apod.): Strana 7 (celkem 18)

8 Příloha č. 3: Vzor prohlášení hmotně odpovědného pracovníka ke Směrnici č. 17/2014 Prohlášení hmotně odpovědného pracovníka Prohlašuji tímto, a) že všechny doklady, týkající se stavu a pohybu hospodářských prostředků jsem odevzdal k zúčtování, nebo inventarizační komisi b) že všechny příjmy a výdaje, které se týkají svěřeného majetku jsou zachyceny v účetnictví nebo operativní evidenci, že jsem žádné hospodářské prostředky před inventarizační komisí nezatajil a že inventarizace byla provedena v mé přítomnosti. jméno,příjmení a vlastnoruční podpis Strana 8 (celkem 18)

9 Příloha č. 4 Vzor prezenční listina - ke Směrnici č. 17/2014 Prezenční listina z instruktáže členů ústřední inventarizační komise a dílčích inventarizačních komisí k provedení inventarizace k konané dne.. Jméno pracovníka podpis funkce (UIK, DIK) Strana 9 (celkem 18)

10 Příloha č. 5: Vzory inventurních soupisů - ke Směrnici č. 17/ Inventární karta stavby Organizace Syntetický účet: (razítko): Inventární číslo: SKP Datum: Číslo Přiděleno pracovišti: Název stavby: dokladu: Způsob pořízení: Obec, popř.místo stavby: Odpisová sazby měsíční/ro Číslo popisné: ční Rok Ulice: pořízení: Datum zařazení Číslo orientační: do užívání: Okres: DPH v Kč: Kraj: Způsob využití Technické parametry v činnosti: zastavěná plocha v m Datum úplného půdorysné délka v cm odepsání: parametry šířka v cm Strana 10 (celkem 18)

11 2. Přehled o ceně stavby v příslušném účetním období Částka v Kč Datum Č.účet. Obsah účetního případu Pořizovací cena Zůstatkov á Údržb a dokladu zvýšení/sníže ní Oprávky cena a opravy a) b) c) d) Přísluše nství: Datum vyřazení: Kartu vyhotovila: Zůstatková cena při vyřazení: Způsob vyřazení: Vysvětlivky ke sl.: a) pořizovací cena (vstupní cena) a dále případné zvýšení/snížení (např.technické zhodnocení, rekonstrukce, modernizace, vyřazení) b) zúčtované oprávky c) zůstatková cena d) informace o údržbě a opravách většího rozsahu Strana 11 (celkem 18)

12 Příloha č. 5: Vzory inventurních soupisů - ke Směrnici č. 17/2014 Inventurní soupis o provedení inventury cenin Název a sídlo účetní jednotky Inventarizace provedena ke dni: Druh provedení inventarizace: fyzická... Útvar: Jméno a příjmení hmotně odpovědného pracovníka: Hmotná odpovědnost uzavřena s pracovníkem dne: Potvrzuji, že fyzická inventarizace cenin se konala za mé účasti, a současně prohlašuji, že jsem veškeré doklady zaúčtoval(a) do pokladní knihy a žádnou pokladní operaci jsem nezatajil(a). Hmotně odpovědný pracovník: Místo vyhotovení: datum, podpis: Zjištěný stav cenin: Číslo Název ceniny Hodnota ceniny v Kč Počet kusů řádku Celkem Celkem Kč Poznámk a Strana 12 (celkem 18)

13 Příloha č. 6: Vzor - zápis o vyřazení majetku - ke Směrnici č. 17/2014 Zápis o vyřazení dlouhodobého majetku Číslo Druh majetku Organizace: Důvod k vyřazení: Inventární číslo Název MJ Množstv í Cena za MJ Celkem Kč Zůstatková cena DM Celkem Způsob fyzické likvidace: Vyjádření likvidační komise: Podpisy likvidační komise: Účtovací předpis účet Částka Zápis schvaluji a cenu vyřazených předmětů vyúčtovat na vrub Datum a podpis vedoucího organizace: Podpis účetní: Vyhotovil Datum, podpis Kontroloval Datum, podpis Příloha:(posudek odborné firmy, doklad o fyzické likvidaci) Strana 13 (celkem 18)

14 Příloha č. 7: Prohlášení inventarizační komise - ke Směrnici č. 17/2014 Příspěvková organizace: Prohlášení inventarizační komise a) Inventarizace byla provedena v souladu s ustanovením zákona č.563/1991 Sb., o účetnictví a pokynem (směrnicí) č. 17/2014 k provedení inventarizace. b) Jsme si vědomi možných následků za nesprávné provedení inventarizace. Datum Vedoucí inventarizační komise (podpis) Členové inventarizační komise (podpis) Strana 14 (celkem 18)

15 Příloha č. 8: Protokol o provedení fyzické inventury - ke Směrnici č. 17/2014 Protokol o provedení fyzické inventury Umístění inventovaného majetku: Druh inventovaného majetku: Inventura provedena ve dnech: Hodnota majetku v Kč: Inventuru provedli: jméno, příjmení: předseda DIK: členové DIK: inventurní rozdíly zjištěné fyzickou inventurou: Členové komise prohlašují, že inventura byla provedena úplně a všechny zjištěné inventarizační rozdíly jsou uvedeny v tomto protokolu (případně v příloze s podrobným komentářem zjištěných inventarizačních rozdílů). Osoby zodpovědné za majetek: Datum vyhotovení protokolu: Podpisy členů komise: Strana 15 (celkem 18)

16 Příloha č. 9: Vzory inv. sumářů ke Směrnici č. 17/2014 Inventurní sumář závazků Název a sídlo účetní jednotky Inventarizace provedena ke dni:... Druh provedení inventarizace: dokladová... Syntetický účet:... Analytický účet: Útvar Počet stránek, ev. příloh: : Číslo řádk u Číselné označení, ev. název analytického Závazky v Kč účtu věřitele celkem Kč z toho Celkem v Kč Výsledné zjištění do lhůty splatnosti po lhůtě splatnosti Celkem Kč promlčené Stav zjištěný dokladovou inventarizací: Účetní stav ke dni inventarizace: Rozdíl: Vyjádření odpovědného pracovníka ke vzniklým inventarizačním rozdílům: Termín provedení inventarizace: začátek dne: ukončení dne: Jména a podpisy pracovníků provádějících inventarizaci: předseda (vedoucí): člen: člen: Zúčtovací předpis vzniklých inventarizačních rozdílů MD D Kč Strana 16 (celkem 18)

17 Zaúčtováno dne: (podpis): Zaúčtoval Inventurní sumář schválil dne:... Schválil: Inventurní sumář za zásoby Název a sídlo účetní jednotky Inventarizace provedena ke dni:... Druh provedení inventarizace: fyzická... Syntetický účet:... Počet stránek, ev. příloh: Útva r: Rekapitulace inventurních soupisů: Čísl o řádk u Inventarizační čísla Celkem v Kč Zjištěný stav inventarizací v Kč Účetní stav Přebytek Manko Pozn. v Kč v Kč v Kč Vyjádření odpovědného pracovníka ke vzniklým inventarizačním rozdílům: Termín provedení inventarizace: začátek dne: ukončení dne: Jména a podpisy pracovníků provádějících inventarizaci: předseda (vedoucí): člen: člen: Zúčtovací předpis vzniklých inventarizačních rozdílů Kč MD D 1. Přebytky (řádek číslo...): Strana 17 (celkem 18)

18 2. Manko (řádek číslo...): Zaúčtováno dne: Zaúčtoval (podpis): Manko předepsáno k úhradě dne: Číslo protokolu (rozhodnutí): Pracovníkovi: Ve výši Kč: Zaúčtováno dne: Zaúčtoval (podpis): Inventurní sumář schválil dne:... funkční zařazení Schválil: podpis Strana 18 (celkem 18)

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků Inventarizace majetku a závazků Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. 172/2013 Originál: Sekretariát Elektronická verze: Platnost od: 15.10.2013 Účinnost

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků - Vnitřní směrnice č.5/2011 starosty obecního úřadu ový Kramolín, kterou se řídí Inventarizace majetku a závazků 1. Předmět úpravy Ustanovení této směrnice vymezuje inventarizaci majetku a závazků. Inventarizace

Více

PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Vnitřní směrnice k PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ ve znění dodatku č. účinného od Obsah: I. Obsah inventarizace II. Předmět inventarizace III. Termíny provádění inventarizací IV. Ústřední inventarizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 10. INVENTARIZACE MAJETKU ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: ZSJN/214/2008 Mgr. Karel Handlíř,

Více

Směrnice č. 1/2011 Inventarizace majetku a závazků

Směrnice č. 1/2011 Inventarizace majetku a závazků Obec: Lovčice Adresa: Lovčice 185, 503 61 Lovčice IČ: 00 269 077 1. Předmět úpravy Směrnice č. 1/2011 Inventarizace majetku a závazků 1.1. Ustanovení této směrnice vymezuje inventarizaci majetku a závazků.

Více

K provedení inventarizace za rok 2012 v organizaci:

K provedení inventarizace za rok 2012 v organizaci: Základní škola Laškov, okres Prostějov, příspěvková organizace se sídlem Laškov 21, 798 57 SMĚRNICE K PROVEDENÍ INVENTARIZACE MAJETKU K provedení inventarizace za rok 2012 v organizaci: Základní škola

Více

Směrnice o inventarizaci č. 4/2011

Směrnice o inventarizaci č. 4/2011 Obec Nová Ves u Bakova Směrnice o inventarizaci č. 4/2011 Obsah: 1. Úvodní ustanovení 1.1 Legislativní rámec 1.2 Cíle a obsah inventarizace 1.3 Odpovědnost za provedení inventarizace 2. Etapy inventarizačních

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 19/2014

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 19/2014 Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 19/2014 Pravidla Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze pro provádění inventarizací majetku a závazků ČL. 1 Úvodní ustanovení

Více

Směrnice pro provedení inventarizace. Směrnice č. 1/2008. Město Hlinsko

Směrnice pro provedení inventarizace. Směrnice č. 1/2008. Město Hlinsko Město Hlinsko Směrnice pro provedení inventarizace Směrnice č. 1/2008 Platnost od: Schválila: Rada města Hlinska dne usnesením č. Záznam o aktualizaci: Dodatek č. Platný od Obsah: 1. Úvodní ustanovení

Více

IČ: , Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace

IČ: , Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace IČ: 00267708, Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace Inventarizace majetku a závazků bude provedena v souladu s ustanoveními zákona č.

Více

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net ZÁVAZNÝ POKYN PRO INVENTARIZACI MAJETKU

Více

Obec Starkoč Čáslav. Inventarizace majetku a závazků Směrnice upravuje inventarizaci majetku a závazků v souladu s ustanovením zákona

Obec Starkoč Čáslav. Inventarizace majetku a závazků Směrnice upravuje inventarizaci majetku a závazků v souladu s ustanovením zákona Obec Starkoč 28601 Čáslav Směrnice č.2/20 11 - dodatek bodu 5.7. k Vnitřním směrnicím č. 1/2010 platných od 1.1.2010 Inventarizace majetku a závazků 1. Předmět úpravy 1.1. Ustanovení této směrnice vymezuje

Více

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE Směrnice 4/2015 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE Vypracoval: Soňa Málová Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok. Schválil: Stanislav Husa Projednáno a schváleno v ZO: 14.5.2015

Více

Opatření děkana č. 11/2016

Opatření děkana č. 11/2016 Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Opatření děkana č. 11/2016 Opatření děkana č. 11/2016 Opatření děkana č. 11/2016 k provedení roční inventarizace majetku,

Více

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci VNITŘNÍ NORMA Č. 1/2011,0 INVENTARIZACI Obec: Tetčice Adresa: Palackého 177, 664 17 Tetčice Směrnici zpracoval: Jana Vontrobová (účetní), Směrnici schválil:

Více

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN Organizační směrnice č. QS 63-02 QF 63-02-01 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 SMĚRNICE číslo QS 63-02 Výtisk č.: 0 Vydání: 1 Účinnost od: 2002-09-01 Přepis:

Více

Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ. Inventarizace majetku, pohledávek a závazků

Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ. Inventarizace majetku, pohledávek a závazků Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ Inventarizace majetku, pohledávek a závazků Čj.: SŠNM/1827/2012 Zpracovala: Radka Hepnarová, finanční referentka - účetní Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka

Více

MĚSTYS SVATAVA. PLÁN INVENTARIZACE majetku městyse Svatava za rok XXXX

MĚSTYS SVATAVA. PLÁN INVENTARIZACE majetku městyse Svatava za rok XXXX PLÁN INVENTARIZACE majetku městyse Svatava za rok XXXX Inventarizace majetku, pohledávek, závazků bude provedena ve smyslu příslušných ustanovení zákona číslo 563/91 Sb. o účetnictví a vyhlášky MFČR č.

Více

Opatření děkana č. 7/2013

Opatření děkana č. 7/2013 Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Opatření děkana č. 7/2013 Opatření děkana č. 7/2013 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. lékařská fakulta V Úvalu 84, Praha

Více

S platností od 01.11.2012 ruší znění přílohy č. 1,2,3 k Pokynu ředitele č. 5/2011 a nahrazuje se takto: Příloha č. 1 k Příkazu č.

S platností od 01.11.2012 ruší znění přílohy č. 1,2,3 k Pokynu ředitele č. 5/2011 a nahrazuje se takto: Příloha č. 1 k Příkazu č. Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 4 / 2014 Směrnice o provádění inventarizací majetku a závazků - změna přílohy č. 1,2,3 k Pokynu č. 5/2011 Platí od: 01.11.2014 Určeno: v š e m

Více

Bytové družstvo D R U Ž B A, Dobrovského 869/15, Ústí nad Labem. S M Ě R N I C E č. 1/08. Inventarizace majetku a závazků

Bytové družstvo D R U Ž B A, Dobrovského 869/15, Ústí nad Labem. S M Ě R N I C E č. 1/08. Inventarizace majetku a závazků Bytové družstvo D R U Ž B A, Dobrovského 869/15, Ústí nad Labem S M Ě R N I C E č. 1/08 Inventarizace majetku a závazků 1 Inventarizace majetku a závazků se provádí ve smyslu příslušných ustanovení zákona

Více

Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR14_0769 ze dne P R A V I D L A k provádění inventarizací majetku a závazků Městské části Praha 1

Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR14_0769 ze dne P R A V I D L A k provádění inventarizací majetku a závazků Městské části Praha 1 Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR14_0769 ze dne 03.06.2014 P R A V I D L A k provádění inventarizací majetku a závazků Městské části Praha 1 Městská část Praha 1 (dále jen městská část) inventarizací

Více

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE Směrnice 1/2015 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE Vypracoval: Václav Matucha, místostarosta Obec: Seletice Adresa: Seletice 139, 28934 Rožďalovice Schválil: Mgr. Bc. Zdeněk Havlík, starosta Projednáno

Více

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ SMĚRNICE č. 2/2011 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Xaverov Adresa: Xaverov 3, 285 06 Sázava IČO: 473421 Směrnici zpracoval: Petra Novotná Směrnici schválil: Jiří Hervert Projednáno a schváleno v

Více

MĚSTYS KOMÁROV. Nám. Míru 204, Komárov

MĚSTYS KOMÁROV. Nám. Míru 204, Komárov MĚSTYS KOMÁROV Nám. Míru 204, Komárov Směrnice k inventarizaci hmotného a nehmotného majetku pro rok 2014 1. Inventarizace majetku a závazků bude provedena ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 563/91

Více

Obec Vinaře. Směrnice k inventarizaci majetku a závazků - č.1/2017

Obec Vinaře. Směrnice k inventarizaci majetku a závazků - č.1/2017 Obec Vinaře Směrnice k inventarizaci majetku a závazků - č.1/2017 Čl. I. Předmět úpravy Ustanovení této směrnice vymezuje inventarizaci majetku a závazků. Směrnice upravuje inventarizaci majetku a závazků

Více

Účinnost předpisu: Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008 Číslo jednací:..

Účinnost předpisu: Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008 Číslo jednací:.. Ústecký kraj Krajský úřad Ústeckého kraje Ing. Milan Zemaník ředitel krajského úřadu PŘÍKAZ Účinnost předpisu: 7. 11. 2008 Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008

Více

Směrnice č. 5/2011 o inventarizaci

Směrnice č. 5/2011 o inventarizaci OBEC SVÉMYSLICE Svémyslice 18, 250 91 Zeleneč v Čechách IČ: 00639672, DIČ: CZ 00639672 tel./fax: 281925183, info@svemyslice.eu Směrnice č. 5/2011 o inventarizaci 1.1. Legislativní rámec Povinnost inventarizace

Více

10. Způsob oceňování inventarizovaného majetku a závazků Druhy cen v oceňování Pořizovací cena Reprodukční pořizovací

10. Způsob oceňování inventarizovaného majetku a závazků Druhy cen v oceňování Pořizovací cena Reprodukční pořizovací Obsah Úvod 8 1. Základní pojmy a principy v účetnictví 10 1.1 Význam a funkce účetnictví 10 1.2 Klasifikace majetku a závazků z hlediska aktiv a pasiv... 18 1.2.1 Klasifikace aktiv 19 1.2.2 Klasifikace

Více

Směrnice výkonného výboru ČSRU. o inventarizaci

Směrnice výkonného výboru ČSRU. o inventarizaci Směrnice výkonného výboru ČSRU o inventarizaci schválená výkonným výborem ČSRU dne 1. února 2012 Vyhotovil dne 2. února 2012 Ondřej Surga předseda legislativní komise Uvolnil dne 2. února 2012 Bruno Kudrna

Více

Město Broumov. Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov. Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011.

Město Broumov. Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov. Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011. Město Broumov Vnitřní směrnice č. 2/2011 o inventarizaci majetku Města Broumov Schválila RM dne 14.9.2011 s účinností od 15.9.2011. 1. Úvodní ustanovení 1. 1. Legislativní rámec Povinnost inventarizace

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků B3-04/9-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA (MPK) B3-04/9-MPK Inventarizace majetku a závazků na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: I. Všeobecné povinnosti II. Činnost dílčí

Více

Vnitřní směrnice obce Malešovice č. 4/2012

Vnitřní směrnice obce Malešovice č. 4/2012 Vnitřní směrnice obce Malešovice č. 4/2012 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ OBCE Směrnici zpracoval: Irena Hledíková Směrnici schválil: Ing. Zdeněk Pavlík Směrnice nabývá účinnosti: 01. 10.

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků Obec Vysoké Vysoké 34, 59191,Žďár nad Sázavou IČO:00842397 Směrnice č. 2/2011 Inventarizace majetku a závazků Právní rámec: Zákon 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 270/2010

Více

Směrnice o inventarizaci. Obec: Pec 58, Domažlice

Směrnice o inventarizaci. Obec: Pec 58, Domažlice 1 Směrnice o inventarizaci Obec: Pec 58, 344 01 Domažlice Platnost od: 2.12.2011 Schválil: Riederer Jan, usnesení č. Obsah: 1. Úvodní ustanovení - Legislativní rámec 2. Inventarizační činnosti - Plán inventur

Více

Směrnice pro provedení inventarizace

Směrnice pro provedení inventarizace Obec Salačova Lhota Směrnice č.7 Směrnice pro provedení inventarizace Obec : Salačova Lhota Směrnici zpracoval: Švecová Zdeňka Obsah: 1. Legislativní rámec 2. Inventarizační činnosti 2.1. Plán inventur

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 2/2018

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 2/2018 Agentura pro podnikání a inovace Žitná 566/18, 120 00 Praha 2 Dne 9. ledna 2018 Čj. API/00060/18 SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 2/2018 kterým se upravuje způsob a účel inventarizace majetku

Více

Plán inventur pro rok 2011

Plán inventur pro rok 2011 Obec Dětenice Dětenice 141, 507 24 Dětenice, IČ 00271471 Plán inventur pro rok 2011 1.1. Fyzická i dokladová inventarizace veškerého majetku a závazků se provádí v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o

Více

Směrnice o vedení účetnictví

Směrnice o vedení účetnictví Základní škola Ústí nad Labem, Pod Vodojemem 323/3A příspěvková organizace, 400 10 Ústí nad Labem IČ: 44553234 SMĚRNICE č. 12/2014 Směrnice o vedení účetnictví Obsah : Čl. 1 Úvod Všeobecná část Čl. 2 Rozdělení

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Úkolem Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků Obce Bohatice ( Směrnice ) je stanovit jednotné zásady a postupy pro provádění inventarizace majetku a závazků

Více

Inventarizační zpráva o provedení inventarizace

Inventarizační zpráva o provedení inventarizace Inventarizační zpráva o provedení inventarizace inventarizační komise podává Zprávu o provedené inventarizaci majetku a závazků ve smyslu vyhlášky č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků Na

Více

Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Směrnice č. 1 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Pavlov Adresa: Lidická 65, Pavlov, 273 51 Směrnici zpracoval: Bc. Ivana Macháčková Směrnici schválil: Josef Kozel starosta obce Projednáno a schváleno

Více

Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 1 k provádění inventarizace majetku a závazků

Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 1 k provádění inventarizace majetku a závazků Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 1 k provádění inventarizace majetku a závazků I. Úvodní ustanovení 1. Úkolem Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce Ctiboř ( Směrnice ) je stanovit jednotné

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Směrnice kvestora. Inventarizace

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Směrnice kvestora. Inventarizace Název účetní jednotky Označení Číslo SK 01/2002 Název normy Schvaluje Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Směrnice kvestora Inventarizace Kvestor RNDr. Alexander Černý Podpis schvalujícího RNDr. Alexander

Více

Směrnice o inventarizaci

Směrnice o inventarizaci 1 Směrnice o inventarizaci Obec Vrchovany VNITROORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Č. 4, O INVENTARIZACI Platnost od: 11. 12. 2013 Schválil: zastupitelstvo obce č. usnesení 5/2013 z 11. 12. 2013 ROZDĚLOVNÍK Jméno Funkce

Více

Inventarizační zpráva za rok 2016

Inventarizační zpráva za rok 2016 Účetní jednotka: obec: Bítovčice IČO: 839 582 Inventarizační zpráva za rok 2016 V souladu s ustanoveními zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, vyhláškou č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků

Více

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 Účetní jednotka: INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 MĚSTYS PECKA IČ: 00271926 Datum zpracování: 16.2.2017 Den zahájení inventarizace: 2.1.2017 Den ukončení inventarizace: 15.2.2017 Den, ke kterému byla

Více

Směrnice č. 2/2011. pro provádění inventarizace

Směrnice č. 2/2011. pro provádění inventarizace Město Zliv Směrnice č. 2/2011 pro provádění inventarizace Inventarizace majetku a závazků bude provedena v souladu s ustanoveními zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, s vyhláškou č. 410/2009 Sb., Českými

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení /2016 SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Úkolem Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků je stanovit jednotné zásady a postupy pro provádění inventarizace majetku

Více

Město Milovice. Směrnice č. 8/2011 SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ I. ÚVOD. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Milovice. Směrnice č. 8/2011 SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ I. ÚVOD. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Milovice Směrnice č. 8/2011 SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ I. ÚVOD Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Úkolem Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků Města Milovice (

Více

Inventarizační zpráva za rok 2018

Inventarizační zpráva za rok 2018 Účetní jednotka: obec: Bítovčice IČO: 839 582 Inventarizační zpráva za rok 2018 V souladu s ustanoveními zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, vyhláškou č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Předmět úpravy V Praze dne 22. listopadu 2018 Metodický pokyn, kterým se stanoví zásady a vzorová směrnice k provedení inventarizace majetku a závazků organizačních složek státu a příspěvkových organizací zřízených Ministerstvem

Více

SMĚRNICE č. 11/2017 o inventarizaci majetku a závazků

SMĚRNICE č. 11/2017 o inventarizaci majetku a závazků SMĚRNICE č. 11/2017 o inventarizaci majetku a závazků Čl. 1 Základní ustanovení 1. Tato směrnice vymezuje základní zásady pro provádění inventarizací ve Svazku obcí Horní Labe (dále jen svazek ). Inventarizaci

Více

OBEC BEDNÁREC VNITŘNÍ SMĚRNICE Č. 1/2012 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ OBCE BEDNÁREC

OBEC BEDNÁREC VNITŘNÍ SMĚRNICE Č. 1/2012 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ OBCE BEDNÁREC OBEC BEDNÁREC VNITŘNÍ SMĚRNICE Č. 1/2012 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ OBCE BEDNÁREC Schváleno usnesením zastupitelstva č. 1-1z/2012 dne 1. 2. 2012 Podepsal:... starosta obce Nabývá účinnosti dne 2.

Více

VÝNOS REKTORA Č. 7/2016 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ

VÝNOS REKTORA Č. 7/2016 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ VÝNOS REKTORA Č. 7/2016 O INVENTARIZACI MAJETKU A ZÁVAZKŮ zpracovatel a věcně odpovědná osoba: Ing. Jiří Macháček, kvestor schválil: MgA. Tomáš Vaněk, rektor schváleno dne: 31. 10. 2016 nabývá účinnosti

Více

Plán inventur na rok 2015

Plán inventur na rok 2015 Příloha č. 1 Plán inventur na rok 2015 Účetní jednotka: Obec Svinčany Identifikační číslo: 00580481 Vydávající orgán: starosta obce Platnost: 25. 11. 2015 31. 01. 2016 Ve smyslu zákona č. 563/1991 Sb.,

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE. Inventarizace majetku a závazků SPŠ stavební Lipník nad Bečvou. Označení směrnice: Číslo jednací: SPŠS 628/2011

VNITŘNÍ SMĚRNICE. Inventarizace majetku a závazků SPŠ stavební Lipník nad Bečvou. Označení směrnice: Číslo jednací: SPŠS 628/2011 VNITŘNÍ SMĚRNICE SPŠ stavební Lipník nad Bečvou Inventarizace majetku a závazků SPŠ stavební Lipník nad Bečvou Označení směrnice: Číslo jednací: SPŠS 628/2011 Vydává: SPŠ stavební Lipník nad Bečvou Datum

Více

Inventarizační zpráva za rok 2014

Inventarizační zpráva za rok 2014 Inventarizační zpráva za rok 2014 Účetní jednotka: Obec: Skřípov IČ: 00600083 Datum zpracování: 26.1. 2015 Den zahájení inventarizace: 5. 1. 2015 Den ukončení inventarizace: 26. 1. 2015 Den, ke kterému

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků Inventarizace majetku a závazků Bc. Jitka Pohnerová, září 2011 Odborné semináře pro obce, Brno Cílem videokurzu je vysvětlit podstatu inventarizace, shrnout základní požadavky na zajištění inventarizace

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků Inventarizace majetku a závazků Cílem videokurzu je vysvětlit podstatu inventarizace, shrnout základní požadavky na zajištění inventarizace ve vybraných účetních jednotkách a seznámit se s povinnostmi,

Více

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Účetní jednotka: Obec: Račice IČ: 16981901 Datum zpracování: 15. 01. 2016 Den zahájení inventarizace: 30. 12. 2015 Den ukončení inventarizace: 15. 01. 2016 Den, ke kterému

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed

Statutární město Brno, městská část Brno-střed Statutární město Brno, městská část Brno-střed PLÁN INVENTUR A POKYN K PROVEDENÍ ŘÁDNÉ FYZICKÉ INVENTARIZACE OSTATNÍHO OBECNÍHO MAJETKU (majetek umístěný mimo budovy ÚMČ nebo majetek ÚMČ svěřený) Pokyn

Více

Směrnice č. 5/2004 pro provedení inventarizace majetku a závazků

Směrnice č. 5/2004 pro provedení inventarizace majetku a závazků Směrnice č. 5/2004 pro provedení inventarizace majetku a závazků Obec: Sněžné Adresa: 592 03 Sněžné 55 IČ: 00295451 Směrnici zpracoval: Anna Havlíková Směrnici schválil: Rada Obce Sněžné Projednáno a schváleno

Více

INVENT ARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

INVENT ARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 INVENT ARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Obec: IČ: datum zpracování: Jestřebí 00302732 22. 1. 2014 1. vyhodnocení dodržení vyhlášky č. 270/2010 Sb. a směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce

Více

Směrnice k provedení inventarizace majetku, pohledávek a závazků SH ČMS

Směrnice k provedení inventarizace majetku, pohledávek a závazků SH ČMS Směrnice k provedení inventarizace majetku, pohledávek a závazků SH ČMS 1. Úvodní ustanovení ( Příloha č.1 k Příkazu starosty SH ČMS č. 1/2011) 1.1. Zásady pro provádění inventarizace jsou stanoveny 29

Více

Obsah 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15. Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13

Obsah 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15. Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13 Obsah Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15 1.1 Funkce a použití Českých účetních standardů pro podnikatele v České republice.... 15

Více

Plán inventur na rok 2015

Plán inventur na rok 2015 2015 Plán inventur na rok 2015 Příloha č. 1 ke směrnici 6/2015 Účetní jednotka: Obec Prackovice nad Labem Identifikační číslo: 00264229 Vydávající orgán: Zastupitelstvo obce Platnost: 02. 10. 2015 29.

Více

Obec Bolehošť. k provádění inventarizace majetku a závazků. Článek 1. Úvodní ustanovení

Obec Bolehošť. k provádění inventarizace majetku a závazků. Článek 1. Úvodní ustanovení Obec Bolehošť SMĚRNICE Č. 3 / 2011 k provádění inventarizace majetku a závazků Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Úkolem Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce Bolehošť ( Směrnice ) je stanovit

Více

Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Směrnice o provádění inventarizací majetku a závazků Platí od: 1. 10. 2011

Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Směrnice o provádění inventarizací majetku a závazků Platí od: 1. 10. 2011 Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 5/2011 Směrnice o provádění inventarizací majetku a závazků Platí od: 1. 10. 2011 Určeno všem zaměstnancům. 1. Úvodní ustanovení 1.1. Účelem této

Více

SMĚRNICE U-6 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ. Obce Psáry

SMĚRNICE U-6 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ. Obce Psáry SMĚRNICE U-6 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obce Psáry Čl. I Úvodní ustanovení Povinnost inventarizace majetku a závazků je zakotvena: - v zákoně č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném

Více

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce Prackovice nad Labem Směrnice číslo 6/2015

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce Prackovice nad Labem Směrnice číslo 6/2015 2015 OBEC PRACKOVICE NAD LABEM 00264229 OBEC PRACKOVICE NAD LABEM Směrnice k provádění inventarizace majetku a závazků obce Prackovice nad Labem Směrnice číslo 6/2015 ROZDĚLOVNÍK: SEZNÁMEN S VÝŠE UVEDENOU

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Název projektu: OA Přerov Peníze středním školám Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu:

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0007/11/Hir Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011 Přezkoumání se uskutečnilo ve dnech: 5.9.2011 a 25.1.2012

Více

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net Rada spolku dne 8.11.2012 schválila tento Účetní řád pro vedení účetnictví dle zákona o účetnictví č. 563/91 Sb. v platném znění. Ten byl novelizován a schválen na Členské schůzi

Více

Plán inventur na rok 2015

Plán inventur na rok 2015 Příloha č. 1 ke Směrnici č.1/2011 Plán inventur na rok 2015 Účetní jednotka: Obec Přílepy Identifikační číslo: 00639958 Vydávající orgán: Starostka obce: L.Daenemarková Platnost: 1.3.2015 31.01.2016 Ve

Více

Plán inventur na rok 2012

Plán inventur na rok 2012 Příloha č. 1 Plán inventur na rok 2012 Účetní jednotka: Obec Braňany Identifikační číslo: 00265845 Vydávající orgán: Zastupitelstvo obce Platnost: 1. 11. 2012 30. 01. 2013 Ve smyslu zákona č. 563/1991

Více

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I SM 10/2014 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování ekonom Ing.

Více

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ÚČETNÍ JEDNOTKA: O B C E Bítouchov Obec Bítouchov IČO: 00237477 telefon: 326 781 095 Sídlo: 294 01 Bítouchov 10 fax: 326 781 095 Okres: Mladá Boleslav e-mail:bitouchov_ou@seznam.cz

Více

SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU, POHLEDÁVEK A ZÁVAZKŮ MĚSTYSE STAŘEČ

SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU, POHLEDÁVEK A ZÁVAZKŮ MĚSTYSE STAŘEČ SMĚRNICE K PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU, POHLEDÁVEK A ZÁVAZKŮ MĚSTYSE STAŘEČ SMĚRNICE Č. 2/2011 PLATNOST 1.11.2011 ÚČINNOST 1.11.2011 AUTOR Jiřina Hanáková Podpis autora SCHVALUJÍCÍ Rada městyse Datum

Více

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E Směrnice pro vedení účetnictví Touto organizační směrnicí se stanovují základní pravidla pro

Více

Metodický pokyn. k inventarizaci majetku a závazků hl.m. Prahy k 31. 12. 2014

Metodický pokyn. k inventarizaci majetku a závazků hl.m. Prahy k 31. 12. 2014 Příloha č 1 k usnesení Rady HMP č 2730 ze dne 7 10 2014 Metodický pokyn k inventarizaci majetku a závazků hlm Prahy k 31 12 2014 Usnesení Rady HMP č ze dne nařizuje provést inventarizaci majetku a závazků

Více

svému charakteru vůbec evidován. Účtuje se přímo do spotřeby na účet 518 z dodavatelské faktury

svému charakteru vůbec evidován. Účtuje se přímo do spotřeby na účet 518 z dodavatelské faktury 2. Směrnice pro evidenci, účtování a odpisování majetku, operativní evidence V knihovně je v souladu se zákonem o účetnictví, zákonem o daních z příjmů, vyhlášky 410/2009 Sb., Českými účetními standardy,

Více

Základy účetnictví 5. přednáška

Základy účetnictví 5. přednáška Základy účetnictví 5. přednáška 1) Účetní doklady, jejich význam a druhy 2) Kontrola v systému podvojného účetnictví 3) Inventarizace Ad 1) Účetní doklady, jejich význam a druhy - průkaznost účetních údajů

Více

inventarizační zprava za rok 2018

inventarizační zprava za rok 2018 inventarizační zprava za rok 2018 Město Jesenice, Budějovická 303, 252 42 Jesenice IČO: 00241318 Datum zpracování; 15.02.2019 Vyhodnocení dodržení vyhlášky č. 270/2010 Sb. a vnitro organizační směrnice

Více

Směrnice č.2/2010 Inventarizace majetku Obec Malá Víska

Směrnice č.2/2010 Inventarizace majetku Obec Malá Víska Směrnice č.2/2010 Inventarizace majetku Obec Malá Víska Článek 1 Úvod 1. Obec Malá Víska je povinna vést účetnictví úplné, průkazným způsobem a správně tak, aby věrně zobrazovalo skutečnost. V souladu

Více

Inventarizační zpráva

Inventarizační zpráva Město Ždírec nad Doubravou Školní 500 582 63 Ždírec nad Doubravou IČ: 00268542 Inventarizační zpráva V souladu s ustanoveními zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, vyhláškou č. 410/2009 Sb., Českými účetními

Více

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net EVIDENCE MAJETKU Na základě ustanovení

Více

Zpráva o v ý s le dku inven ta r iz a c e ma je tk u a z á v a z k ů mě s ta L ipn ík n a d Bečvo u k 3 1.1 2.2 0 0 8

Zpráva o v ý s le dku inven ta r iz a c e ma je tk u a z á v a z k ů mě s ta L ipn ík n a d Bečvo u k 3 1.1 2.2 0 0 8 Zpráva o v ý s le dku inven ta r iz a c e ma je tk u a z á v a z k ů mě s ta L ipn ík n a d Bečvo u k 3 1.1 2.2 0 0 8 I. Úvod Město Lipník nad Bečvou, co by účetní jednotka, provedlo fyzickou a dokladovou

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov, příspěvková organizace 798 57 Laškov 21 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: VNITŘNÍ ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Č.j.: /2010 Vypracoval: Mgr.Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil:

Více

L Vyhodnocení dodržení vyhlášky č~ 270/2010 Sb. a vnitroorganizační směrnice k inventarizaci.

L Vyhodnocení dodržení vyhlášky č~ 270/2010 Sb. a vnitroorganizační směrnice k inventarizaci. INVENTARIZAČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Obec TBTČICE, Se sídleni Palackého 177, 664 17 Tetčice íč: 44947917 Datum zahájení inventarizace: 31. 12. 2014 Datum ukončení inventarizace: 5. 1. 2015 Datum, ke kterému

Více

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ o majetku Čj.: SŠNM/1533/2009 V Novém Městě nad Metují dne 31. 12. 2009 Zpracovala: Radka Hepnarová Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy Strana 1 (celkem 7)

Více

Soubor vnitroorganizačních směrnic

Soubor vnitroorganizačních směrnic Směrnice S2015001 Soubor vnitroorganizačních směrnic 1. Organizační řád obce 2 2. Směrnice o oběhu dokladů a obsahu dokladů 3 3. Směrnice o účetnictví 4 4. Směrnice o účtování a oceňování majetku 4 5.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 81/2010 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 71 ze dne 8.12.2010 ke Směrnici k provedení inventarizace majetku, závazků a pohledávek Městské části Praha 3 za rok 2010 Rada městské

Více

ÚČTOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU A ZÁSOB Směrnice č.2

ÚČTOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU A ZÁSOB Směrnice č.2 ÚČTOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU A ZÁSOB Směrnice č.2 Obec: Jívoví Adresa: Jívoví 40 Směrnici zpracoval: Valová Věra Směrnici schválil: Zastupitelstvo obce Projednáno a schváleno v ZO: Směrnice nabývá účinnosti:

Více

Pořízení zásob. 5. Pořízení zásob nákupem

Pořízení zásob. 5. Pořízení zásob nákupem Pořízení zásob 5. Pořízení zásob nákupem Tabulka 9 Účtování materiálových zásob dodavatelsky způsob A 1. Faktury dodavatelů za pořízení materiálu 111 321 2. Úhrady faktur za nakoupený materiál 321 241

Více

nejen povinná a pro někoho i zbytečná součást zákonem předepsaných činností účetních jednotek, ale též dobrý pomocník pro zpracovávání daňových

nejen povinná a pro někoho i zbytečná součást zákonem předepsaných činností účetních jednotek, ale též dobrý pomocník pro zpracovávání daňových Inventarizace majetku v účetních a daňových souvislostech RNDr. Ivan BRYCHTA nejen povinná a pro někoho i zbytečná součást zákonem předepsaných činností účetních jednotek, ale též dobrý pomocník pro zpracovávání

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010 O inventarizaci Platnost: od roku 2010 Schválil: Rada města usnesení 78/607d) ROZDĚLOVNÍK Jméno Funkce Poznámka Věra Michnová Starostka

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ vyhlášky č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků, S VYZNAČENÍM ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ vyhlášky č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků, S VYZNAČENÍM ZMĚN A DOPLNĚNÍ PLATNÉ ZNĚNÍ vyhlášky č 270/2010 Sb, o inventarizaci majetku a závazků, S VYZNAČENÍM ZMĚN A DOPLNĚNÍ Změna: 372/2015 Sb Změna: 411/2017 Sb (změny s účinností od 1 ledna 2018) Ministerstvo financí stanoví

Více

Obec SVOR IČO OO261009

Obec SVOR IČO OO261009 Obec SVOR IČO OO261009 --------------------------------------------------- 471 51 Svor 195 tel.: 487 751 522, mobil 725 O71 177, e-mail: svor@obecsvor.cz Směrnice č.7/2011 organizační zajištění a způsob

Více

Český účetní standard č. 301 Účty a zásady účtování na účtech

Český účetní standard č. 301 Účty a zásady účtování na účtech Strana 464 52 České účetní standardy pro účetní jednotky, které účtují podle vyhlášky č. 503/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů (dále jen České účetní standardy pro zdravotní pojiš ovny ) 1. Cíl Cílem

Více