PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky"

Transkript

1 PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE prosince 2015 Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky V návaznosti na svá jednání v Pekingu během státní návštěvy v listopadu přijal hejtman Michal Hašek v brněnském sídle Jihomoravského kraje 9. prosince 2015 zástupce Čínské rozvojové banky, pobočky pro střední Evropu. Jednání se týkala možné spolupráce financování projektů v Jihomoravském kraji. Předmětem zájmu čínské strany byl logistický park na letišti Brno-Tuřany a dále možnost využití průmyslových zón v Jihomoravském kraji pro zákazníky a partnery banky. 8. prosince 2015 Náměstek Šlapal jednal se starostou čínského města Jieyang Spolupráce jihomoravských strojírenských firem s jejich čínskými protějšky byla hlavním tématem jednání náměstka hejtmana Marka Šlapala s delegací města Jieyang z čínské provincie Guangdong vedené jeho starostou Chen Dongem, které se uskutečnilo v pondělí 8. prosince Hosté z partnerské čínské provincie se rovněž seznámili s činností centra INTEMAC v Kuřimi a společnosti TOS Kuřim. 22. listopadu listopadu 2015 Hejtman Hašek navštívil Čínu Hejtman Michal Hašek se zúčastnil návštěvy Číny jako člen vládní delegace vedené premiérem Bohuslavem Sobotkou.

2 Program delegace začal přijetím u generálního tajemníka Šanghaje. Po setkání s vedením Federace průmyslu ČLR a šanghajské obchodní komory následovalo česko-čínské podnikatelské fórum za účasti předních čínských i českých podnikatelů. Delegace navštívila Šanghaj, města Suzhou, Hangzhou a Peking. Hlavním bodem programu byl summit platformy 16+1, tedy zástupců Číny a šestnácti zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. V rámci návštěvy vládní delegace ČR v Čínské lidové republice v úterý 24. listopadu 2015 jednal hejtman Michal Hašek ve městě Hanghzou s vedením čínské provincie Zhejiang. Diskuze se týkala spolupráce na poli vzdělávání, vědy, inovací, vzájemného obchodu a investic a v neposlední řadě i turistiky a cestovního ruchu. Hejtman Michal Hašek při této příležitosti také pozval pana guvernéra k návštěvě České republiky a Jihomoravského kraje začátkem příštího roku. V pátek 27. listopadu hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podepsal v Pekingu za účasti premiéra Bohuslava Sobotky a ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka Memorandum o spolupráci na projektu vybudování lázeňské zóny Pasohlávky s guvernérem provincie Hebei. 12. listopadu 2015 Návštěva delegace čínské provincie Hebei Náměstek hejtmana Roman Celý přivítal ve čtvrtek 12. listopadu 2015 v prostorách krajského úřadu delegaci podnikatelů a politické reprezentace čínské provincie Hebei. Součástí setkání bylo i představení inovativního podnikání na jižní Moravě.

3 listopadu 2015 Hejtman Hašek se zúčastnil Čínského investičního fóra Ve dnech listopadu 2015 se v Praze konalo Čínské investiční fórum 2015 (CIF), jehož hlavním cílem je rozvoj ekonomické a investiční spolupráce. Jihomoravský kraj a Asociaci krajů ČR na něm reprezentoval hejtman Michal Hašek. Čínského investičního fóra se účastnilo na 500 politiků a obchodníků z Čínské lidové republiky a přes 200 hostů ze zemí střední a východní Evropy. Strahovský klášter 10. listopadu hostil pracovní oběd Asociace guvernérů Čínské lidové republiky a představitelů regionů zemí střední a východní Evropy. Fakt, že se Asociace krajů ČR bude podílet na organizaci meziregionálních vztahů a ČR bude zároveň hostit sekretariát pro regionální spolupráci zemí střední a východní Evropy lze považovat za obrovský úspěch. Hejtman Michal Hašek v rámci jednání diskutoval i s paní viceguvernérkou provincie Hebei Qing Boyong o konkrétním záměru spolupráce s Jihomoravským krajem - o nové lázeňské zóně Pasohlávky. 16. září 2015 Delegace provincie Guangdong na jihu Moravy Ve středu 16. září 2015 zavítala do Jihomoravského kraje delegace regionu Guangdong z Čínské lidové republiky. Představitele partnerského regionu v Brně přivítali náměstci hejtmana Roman Celý a Marek Šlapal. Delegace vedená zástupcem generálního ředitele odboru lidských zdrojů a sociálního zabezpečení provincie Ge Guoxingem se zajímala především o zkušenosti Jihomoravského kraje v sociální sféře. Součástí programu byla také

4 návštěva Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, pobočky Úřadu práce ČR v Brně a Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec července 2015 Stáž zástupkyně provincie Guangdong v Jihomoravském kraji Ve dnech července 2015 se uskutečnila plánovaná stáž slečny Yang Qian, pracovnice kanceláře zahraničních vztahů partnerské provincie Guangdong v Číně, jejímž cílem bylo její osobní seznámení s podnikatelským, turistickým a akademickým prostředím Jihomoravského kraje. Obsahem programu byla návštěva turisticky významných destinací, míst vztahujících se k jihomoravskému vinařství, vzdělávacích a vědeckých institucí a v neposlední řadě také Jihomoravského inovačního centra a vybraných firem. Součástí programu bylo také setkání s pracovníky oddělení protokolu a vnějších vztahů Jihomoravského kraje. 27. června 5. července 2015 Účast na setkání úředníků partnerských regionů provincie Guangdong Ve dnech se 27. června 5. července 2015 se Dalibor Jenne z oddělení protokolu a vnějších vztahů Jihomoravského kraje zúčastnil na pozvání provincie Guangdong setkání úředníků partnerských oblastí zodpovědných za spolupráci s provincií Guangdong. Hlavním účelem setkání bylo osobní seznámení se zástupci zahraničního oddělení vlády provincie Guangdong, poznání významných oblastí, institucí a firem v provincii a také vzájemná výměna zkušeností. Účastníci navštívili města Guangzhou, Dongguan, Shenzhen a Zhuhai.

5 16. června 2015 Summit ministrů zdravotnictví zemí střední a východní Evropy a Číny Hejtman Michal Hašek se v úterý 16. června 2015 zúčastnil v Praze historického summitu ministrů zdravotnictví zemí střední a východní Evropy a Číny. Summit vyvrcholil v hotelu Hilton podpisem deklarace o spolupráci a rozvoji vztahů v oblasti zdravotnictví mezi Čínou a střední a východní Evropou. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček vedl během summitu bilaterální jednání s resortními kolegy a s generální ředitelkou WHO Margaret Chanovou. 22. května 2015 Do lázeňské zóny v Pasohlávkách míří investoři z čínské provincie Hebei Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 22. května 2015 schválila záměr jednat s čínským partnerem - provincií Hebei - o rozvoji lázeňské zóny v oblasti Pasohlávek května 2015 Cesta jihomoravské delegace do čínské provincie Hebei Ve dnech 16. až 21. května 2015 se uskutečnila cesta delegace Jihomoravského kraje pod vedením předsedy výboru pro meziregionální vztahy zastupitelstva Václava Nováka do čínské provincie Hebei. Hlavním cílem této zahraniční cesty byla první pracovní schůzka Asociace guvernérů čínských provincií a představitelů regionů zemí střední a východní Evropy, v rámci které došlo k podepsání Memoranda o přátelské výměně, spolupráci a projektech mezi provincií Hebei a zeměmi střední a východní Evropy.

6 V dalším průběhu pracovní cesty jednal Václav Novák o otázkách budoucí spolupráce se zástupcem generálního ředitele Kanceláře pro zahraniční vztahy provincie Hainan She Zhilingem a zástupcem generálního tajemníka provincie Guangdong Liu Xiaojiem. Jihomoravská delegace též navštívila Čínský mezinárodní hospodářský a obchodní veletrh, na kterém kraj reprezentovala Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava. 12. května 2015 Delegace čínské provincie Hebei na jihu Moravy Delegace provincie Hebei z Čínské lidové republiky vedená viceguvernérem provincie Zhang Jiehui jednala v úterý 12. května 2015 v Jihomoravském kraji. Delegaci doprovázel hejtman Michal Hašek. V brněnském sídle kraje delegaci přivítal náměstek hejtmana Roman Celý. V následném programu navštívili čínští hosté Pasohlávky a Lednici. Seznámili se rovněž s možnými investičními záměry na jižní Moravě. 30. dubna 2015 Schválena Dohoda o navázání přátelských vztahů mezi provincií Guangdong a Jihomoravským krajem Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 30. dubna 2015 schválilo uzavření Dohody o navázání přátelských vztahů na úrovni provincie a kraje mezi provincií Guangdong z Čínské lidové republiky a Jihomoravským krajem.

7 dubna 2015 Dny České republiky v Šanghaji Ve dnech se uskutečnila pracovní cesta politické a podnikatelské delegace z ČR vedená předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR do Čínské lidové republiky, konkrétně do Pekingu a Šanghaje. Cesty se zúčastnila i rozsáhlá delegace z Jihomoravského kraje vedená hejtmanem Michalem Haškem. Významnou součástí byl 3. čínský mezinárodní technologický veletrh v Šanghaji, na kterém vystavovala řada institucí a firem z Jihomoravského kraje. Během cesty došlo i k návštěvě provincie Zhejiang. 23. dubna 2015 Náměstek Juránek přijal delegaci z Farmy Československo-čínského přátelství Náměstek hejtmana Stanislav Juránek přijal ve čtvrtek 23. dubna 2015 v brněnském sídle kraje delegaci z Farmy Československo-čínského přátelství. Obě strany se informovaly o možnostech investic v Čínské lidové republice a Jihomoravském kraji. Čínští hosté na setkání prezentovali Zhongjie Hi-tech průmyslovou zónu, která se nachází na území farmy v provincii Hebei, a při jednání se také zajímali o investiční příležitosti pro tuto zónu. 2. března 2015 Hejtman v kraji přivítal delegaci čínské provincie Hebei Jihomoravský hejtman Michal Hašek spolu s dalšími představiteli kraje přijal v pondělí 2. března 2015 v Brně vedení čínské provincie Hebei v čele s viceguvernérkou provincie Qin Boyong. V prostorách brněnského sídla krajského úřadu se poté delegace čínské provincie seznámila s prezentací Jihomoravského

8 inovačního centra a Centrály cestovního ruchu Jižní Morava. Čínské delegaci se Jihomoravský kraj představil jako region přející nejen rozvoji cestovního ruchu, ale také moderním technologiím. V další části programu delegace provincie Hebei se uskutečnila také návštěva letiště v Brně-Tuřanech, kde proběhlo setkání se zástupci Krajské hospodářské komory nebo prezentace vědecko-technických parků na jižní Moravě. Čínským hostům se zde představila také společnost Thermal Pasohlávky.

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016 PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016 15. 16. října 2016 Dny kantonské opery v Jihomoravském kraji Šest klasických čínských příběhů ve formě tradičního umění zahrnujícího hudbu, zpěv, bojová

Více

LOCAL LEADERS meeting

LOCAL LEADERS meeting LOCAL LEADERS meeting china investment forum PRAHA, 28. - 29. srpna 2014 Regionální spolupráce - důležitý motor spolupráce mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy program PRAHA záštita Čínská lidová

Více

Odbor Kancelář hejtmana Oddělení organizačních činností a neziskového sektoru

Odbor Kancelář hejtmana Oddělení organizačních činností a neziskového sektoru Odbor Kancelář hejtmana Oddělení organizačních činností a neziskového sektoru Vážený pan ( ) Poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

Podpora spolupráce s Čínou

Podpora spolupráce s Čínou Podpora spolupráce s Čínou Ing Petr Kulovaný Odbor zahraničně ekonomických politik II Seminář CzechTrade 6. 3. 2018 Hradec Králové Obsah prezentace Ekonomická diplomacie Návštěvy na vrcholové úrovni Hedvábná

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR ve vztahu k Číně

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR ve vztahu k Číně Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR ve vztahu k Číně SME Forum Business v Číně Praha 21. březen b 2013 Partnerské organizace SP ČR R v Číně S uvedenými subjekty má SP ČR podepsané memorandum o porozumění

Více

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Z Á P I S z 21. zasedání v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Přítomní členové Rady AKČR : 1. Mgr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje 2. MUDr. Jiří Běhounek, hejtman

Více

Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Materiál k bodu č. 3 programu: Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne 25. 9. 2014 Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení: Rada

Více

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava)

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Hospodářská komora České republika XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ (15. 16. května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Kontaktní osoba za HK ČR: Markéta Svobodová svobodova.marketa@komora.cz

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 2. května 2016 Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček přijme předsedu stálého

Více

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Termín konání: 14. září 2007 Místo konání: I. Úvod Shanghai, Čína, areál výstavního komplexu New International

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu. Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu. Ministerstvo zahraničních věcí ČR 1 Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu Ministerstvo zahraničních věcí ČR Marek Svoboda ředitel Odboru ekonomické diplomacie Thajsko a Myanmar exportní příležitost pro české firmy Thajsko

Více

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka 20. 3. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města Bílovec a Studénka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 25. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 3 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 25. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 3 programu: Obsahuje osobní údaje Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 25. zasedání konané dne 18. 2. 2016 Materiál k bodu č. 3 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 24. listopadu 2014 Pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka

Více

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

PŘEHLED AKTIVIT ČR VE VZTAHU K RUSKÉ FEDERACI 2009

PŘEHLED AKTIVIT ČR VE VZTAHU K RUSKÉ FEDERACI 2009 PŘEHLED AKTIVIT ČR VE VZTAHU K RUSKÉ FEDERACI 2009 Praha, květen 2009 aktualizace k 26.05.2009 Termín Akce Místo Gestor Návštěvy vrcholných představitelů ČR v RF s doprovodem podnikatelů 05.-08.04. Podnikatelská

Více

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Den Jihomoravského kraje 5. června 2010 v Brně započaly oslavy desátého výročí obnovení krajské samosprávy v České republice tedy i Jihomoravského kraje. Oslavy

Více

číslo: 110 ze dne 4. dubna 2014 Priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy I. podporuje priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy ve věci dofinancování rezortu MŠMT, v rozsahu 4 5 mld. Kč,

Více

ISSS 2015 DOPROVODNÁ MEZINÁRODNÍ KONFERENCE V4DIS 13. 14. DUBNA 2015 HRADEC KRÁLOVÉ 18. ROČNÍK KONFERENCE

ISSS 2015 DOPROVODNÁ MEZINÁRODNÍ KONFERENCE V4DIS 13. 14. DUBNA 2015 HRADEC KRÁLOVÉ 18. ROČNÍK KONFERENCE 18. ROČNÍK KONFERENCE 1,0 ISSS 2015 DOPROVODNÁ MEZINÁRODNÍ KONFERENCE V4DIS 13. 14. DUBNA 2015 HRADEC KRÁLOVÉ WWW.ISSS.CZ, WWW.V4DIS.EU KONGRESOVÉ CENTRUM ALDIS ELIŠČINO NÁBŘEŽÍ 375 KONFERENCE ISSS Konference

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky 303 10. funkční období 303 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol o přístupu Černé Hory k Severoatlantické smlouvě 2016 Návrh U S N E S

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 29. 6. 2015 31.1 Věc: Projektové záměry Interreg Europe Důvod předložení: Schválení přípravy projektových záměrů Nárok na rozpočet Ústeckého kraje:

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR

Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR INOVACE 201 Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR Zasedací místnost č. 418, 4. patro, ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1 Úterý. 12. 201 Jednání

Více

U S N E S E N Í číslo: 98 ze dne: 4. března 2014 Nominace zástupce Asociace krajů ve Výboru regionů náhradníka člena informaci ze zasedání Výboru regionů, které konalo v termínu 30. 31. ledna 2014 v Bruselu,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Přítomni: Nepřítomni: Ing. Petr Bartoník Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Ivana Dvořáková Rostislav

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu: Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne 19. 6. 2014 Materiál k bodu č. 2 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje Projednáno: Materiál

Více

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Ing. Jaroslav Drozd náměstek hejtmana Zlínského kraje Kde leží Zlínský kraj Kde leží Zlínský kraj Obecné informace o kraji Počet obyvatel:

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Olympijský park Soči Letná 2014 Zóna MPO 6. 2. 23. 2. 2014

Olympijský park Soči Letná 2014 Zóna MPO 6. 2. 23. 2. 2014 Olympijský park Soči Letná 2014 Zóna MPO 6. 2. 23. 2. 2014 Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje české exportéry. Proto během zimních olympijských her v Soči 2014 zřídilo Zónu MPO pro setkávání firem,

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

TERMÁLNÍ LÁZEŇSKÝ RESORT PASOHLÁVKY. tam, kde pramení Vaše zdraví a klid

TERMÁLNÍ LÁZEŇSKÝ RESORT PASOHLÁVKY. tam, kde pramení Vaše zdraví a klid TERMÁLNÍ LÁZEŇSKÝ RESORT PASOHLÁVKY tam, kde pramení Vaše zdraví a klid TERMÁLNÍ RESORT PASOHLÁVKY - - lázně nového typu 1. Činnost společnosti 2. Příležitost na trhu 3. Koncept termálního resortu 4. Přínosy

Více

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK )

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Termín jednání: 12. prosince 2014, čas 10:05 11:45 Místo jednání: Krajský úřad Jihomoravského

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Jak úspěšně exportovat do Ázerbájdžánu a Kazachstánu: mechanismus Mezivládní komise

Jak úspěšně exportovat do Ázerbájdžánu a Kazachstánu: mechanismus Mezivládní komise Jak úspěšně exportovat do Ázerbájdžánu a Kazachstánu: mechanismus Mezivládní komise NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Václav Йиржи Lídl Пытличек Vedoucí Начальник oddělení отдела SNS a СНГ dalších

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

BULLETIN. 180. Žofínské fórum. Turistická sezóna, cestovní ruch a služby

BULLETIN. 180. Žofínské fórum. Turistická sezóna, cestovní ruch a služby BULLETIN 180. Žofínské fórum Turistická sezóna, cestovní ruch a služby 1. 6.2015 180. Žofínské fórum Turistická sezóna, cestovní ruch a služby 1. června 2015 od 13:00 hod. Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

Smluvní základna ČR se zeměmi SNS v hospodářské oblasti

Smluvní základna ČR se zeměmi SNS v hospodářské oblasti Stav k 11.02.2009 Smluvní základna ČR se zeměmi SNS v hospodářské oblasti ARMÉNIE Smlouva mezi Českou republikou a Arménskou republikou o zamezení dvojímu zdanění [podpis v Jerevanu 07.07.2008, schválena

Více

Váš kraj, Váš rozpočet

Váš kraj, Váš rozpočet Váš kraj, Váš rozpočet Dotazníkové šetření Váš kraj, Váš rozpočet Šetření probíhalo pro občany Jihomoravského kraje od 2.října do 7. listopadu 2012 Tři kategorie respondentů Neidentifikovaný občan Identifikovaný

Více

Váš kraj, Váš rozpočet

Váš kraj, Váš rozpočet Váš kraj, Váš rozpočet Dotazníkové šetření Váš kraj, Váš rozpočet Šetření probíhalo pro občany Jihomoravského kraje od 2.října do 7. listopadu 2012 Tři kategorie respondentů Neidentifikovaný občan Identifikovaný

Více

Role Svazu průmyslu a dopravy v proexportní strategii státu a v zahraniční rozvojové spolupráci

Role Svazu průmyslu a dopravy v proexportní strategii státu a v zahraniční rozvojové spolupráci Role Svazu průmyslu a dopravy v proexportní strategii státu a v zahraniční rozvojové spolupráci Role Svazu průmyslu a dopravy v podpoře e exportu: 1. Podílíme se na tvorbě koncepcí a strategií 2. Poskytujeme

Více

meet europe. meet centrope. 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita

meet europe. meet centrope. 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita Veřejná konference Region bez hranic Workshop Obchodní lokalita Vytváření obchodní značky

Více

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í z 29. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 18. 10. 2005 v

Více

ZHODNOCENÍ KONFERENCE

ZHODNOCENÍ KONFERENCE 40. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 40. Den malých obcí 31. října 2013, Společenský dům,

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Projekt Regionální inovační strategie Libereckého kraje v rámci ROP NUTS II Severovýchod dne

Více

Vaše budoucnost začíná zde

Vaše budoucnost začíná zde Vaše budoucnost začíná zde Proč Mexiko? Mexiko aktuálně spolupracuje s 44 zeměmi (včetně zemí Evropské unie) a disponuje 12. dohodami o volném obchodu. Mexiko je 14. největší ekonomika světa. Ve světě

Více

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI DEN KLASTRŮ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI 6. ZÁŘÍ 2016 DOLNÍ BŘEŽANY národní klastrová asociace Akce se konala pod záštitou Ing. Miloše Petery, hejtmana Středočeského kraje, Ministerstva průmyslu a obchodu, Agentury

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Podpora inovačního potenciálu MSP na regionální úrovni 19. září 2011 Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel Inovace a CzechInvest CO JSOU INOVACE?

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2236/04 V Praze dne 7. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2236/04 V Praze dne 7. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2236/04 V Praze dne 7. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 14. dubna 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

19. mezinárodní sympozium INOVACE 2012. Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR

19. mezinárodní sympozium INOVACE 2012. Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR Plenární sekce Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR a Systém inovačního podnikání v ČR Zasedací místnost č. 418, 4. patro, ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1 Úterý 4. 12. 2012 Jednání moderuje

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne

Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 2 programu: Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne 25. 9. 2014 Vyloučení uchazečů z účasti v zadávacím řízení na nadlimitní veřejnou zakázku Zhotovitel stavby - Domov pro seniory

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu 1 Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu Pavel Bobek Ministerstvo zahraničních věcí ČR PROEXPORTNÍ SEMINÁŘ 24. srpna 2017 Výstaviště České Budějovice, veletrh Země živitelka Nástroje ekonomické

Více

Z á p i s. Ing. Miroslav Uchytil, Rudolf Fiala, Mgr. Zdeněk Jonáš, Josef Marek

Z á p i s. Ing. Miroslav Uchytil, Rudolf Fiala, Mgr. Zdeněk Jonáš, Josef Marek Z á p i s z 9. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 12.11.2009 od 9 hod. v zasedací místnosti (N2.903) RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni:

Více

Success Story. Projekt ekonomické diplomacie. Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW. v České republice ze strany ZÚ Dillí

Success Story. Projekt ekonomické diplomacie. Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW. v České republice ze strany ZÚ Dillí Success Story Projekt ekonomické diplomacie Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW v České republice ze strany ZÚ Dillí Specifika projektu Nezajišťuje přípravu akce v zemi vyslání, ale

Více

PODPIS SMLOUVY O SPOLUPRÁCI MEZI ATOK A GESAMTVERBAND TEXTIL + MODE

PODPIS SMLOUVY O SPOLUPRÁCI MEZI ATOK A GESAMTVERBAND TEXTIL + MODE PODPIS SMLOUVY O SPOLUPRÁCI MEZI ATOK A GESAMTVERBAND TEXTIL + MODE Vážení členové ATOK, kolegové, textiláci, ve dnech 29. a 30. dubna jednala naše čtyřčlenná delegace - L. Hálkovová, J. Česal, J. Grund

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE MEZINÁRODNÍ KONFERENCE GALAVEČER S ČESKOU KVALITOU KONFERENCE VÍTĚZŮ CEN ZA KVALITU NÁRODNÍ CENY KVALITY ČR A CSR zřizovatel Rady kvality ČR Záštitu

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 07.09.2017 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 5. května 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ Druhá zpráva o pokroku: první výsledky rámce pro partnerství se třetími

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Podpora podnikání v České republice

Podpora podnikání v České republice Podpora podnikání v České republice MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Podpora podnikání v České republice 2006 OBSAH Úvod......9 A. VŠEOBECNÉ PODPORY 1. Podpora malých a středních podniků.........13 Programy

Více

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Usnesení vlády České republiky ze dne 23. února 2015 č. 126 o Akčním plánu prevence domácího a genderově

Více

Nabídka pro vystavovatele. Více informací najdete na

Nabídka pro vystavovatele. Více informací najdete na Nabídka pro vystavovatele Více informací najdete na www.festivalexportu.cz Sdružení CzechInno Jsme tvůrci unikátní soustavy projektů na podporu inovačního podnikání Propojujeme podnikatele, veřejnou správu,

Více

DEN KLASTRŮ V PARDUBICKÉM KRAJI 28. DUBNA 2016 PARDUBICE. národní klastrová asociace

DEN KLASTRŮ V PARDUBICKÉM KRAJI 28. DUBNA 2016 PARDUBICE. národní klastrová asociace DEN KLASTRŮ V PARDUBICKÉM KRAJI 28. DUBNA 2016 PARDUBICE národní klastrová asociace Akce se konala pod záštitou JUDr. Martina Netolického, Ph.D., hejtmana Pardubického kraje, Ing. Martina Charváta, primátora

Více

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Anna Vosečková Seminář ČVUT, Praha 2. 10. 2014 Historické souvislosti Česká styčná kancelář pro výzkum a vývoj (CZELO) v Bruselu od května

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu: Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne 18. 12. 2014 Materiál k bodu č. 2 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje Projednáno: Materiál

Více

Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne

Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne Zápis ze 74. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne 8. 9. 2014 Přítomni dle prezenční listiny: Ing. Miloslav Kamiš Bc. Miroslav Mühlböck Pavel Sekyra Ing. Slavoj Dolejš Petr Kozojed Ing. Jan

Více

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC Partnerství 1 INDEX Středočeský kraj...3 Olomoucký kraj...4 Plzeňský kraj...5 Zlínský kraj...6 2 Středočeský kraj (Regional Partnership on Transition

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 16. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 27. listopadu 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti P1.906 Krajského úřadu

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 8. března 2016, Společenský dům, Prostějov. ICT UNIE z.s. Distribuovány účastníkům konference v den konání

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. 8. března 2016, Společenský dům, Prostějov. ICT UNIE z.s. Distribuovány účastníkům konference v den konání ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: Hlavní partneři: Mediální partner: Materiály partnerů: Odborní garanti: Produkce a organizační zajištění: Cílová skupina: 45.

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/16 1. jednání konané

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/16 1. jednání konané Z/1/16 Stanovení funkcí a počtu členů Zastupitelstva uvolněných pro výkon funkce a stanovení počtu náměstků hejtmana 1. s t a n o v u j e pro volební období 2016-2020 počet členů Rady uvolněných pro výkon

Více

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava je regionem, kde se po Praze koná nejvíce kongresových akcí Výsledky 2006 a 2007 dle ČSÚ (akce od 100 účastníků): 1. 4.Q 2006 1. 4.Q

Více

Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010

Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010 Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010 1. Úvod 2. Aktivity v roce 2010 3. Plánované aktivity na rok 2011 Str. 1 1. Úvod Identifikační údaje: Karlovarská agentura rozvoje

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 2/2017 konaného dne 17. 2. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál (předseda) 9. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 10. Zdeňka Marková 3. Pavla Kučerová 11. Jan Tourek (místopředseda) 4. Petr Běhunek

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 18. května 2016 v 09:00 h V Praze 11. května 2016 Čj. 2236/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Víte, kolik procent strategií je úspěšně implementováno? EY diskusní setkání Veřejné strategie v české praxi 28. května 2015

Víte, kolik procent strategií je úspěšně implementováno? EY diskusní setkání Veřejné strategie v české praxi 28. května 2015 Víte, kolik procent strategií je úspěšně implementováno? EY diskusní setkání Veřejné strategie v české praxi 28. května 2015 Vážené dámy, vážení pánové, dne 28. května 2015 jsme uspořádali diskusní setkání

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ERASMUS Ing. Marek Záboj, Ph.D.

ERASMUS Ing. Marek Záboj, Ph.D. ERASMUS+ 2016 Ing. Marek Záboj, Ph.D. Místo: Viana do Castelo (Portugalsko) Instituto Politécnico de Viana do Castelo (Escola Superior de Tecnologia e Gestão) Termín: 12. 6. 2016 18. 6. 2016 Důvod: Učitelská

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

21. mezinárodní sympozium INOVACE 2014. Plenární sekce Inovační potenciál ČR a úloha technických univerzit v ČR

21. mezinárodní sympozium INOVACE 2014. Plenární sekce Inovační potenciál ČR a úloha technických univerzit v ČR INOVACE 201 Plenární sekce Inovační potenciál ČR a úloha technických univerzit v ČR Zasedací místnost č. 18,. patro, ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1 Úterý 2. 12. 201 Jednání moderuje Petr Křenek, Ústav

Více

PRŮBĚH PROJEKTU. Stáže pedagogů 18. 29. 6. 2012. Stáž pedagogů proběhla v následujících firmách:

PRŮBĚH PROJEKTU. Stáže pedagogů 18. 29. 6. 2012. Stáž pedagogů proběhla v následujících firmách: PRŮBĚH PROJEKTU Stáže pedagogů 18. 29. 6. 2012 Stáž pedagogů proběhla v následujících firmách: Hotel Prosper Čeladná Baby Club Kenny Frýdek - Místek Agentura Orange Ostrava MCnet, s. r. o. Frýdek Místek

Více