OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 12 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 44 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 45 BATTLELOG 46 ÚČET ORIGIN 49

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 12 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 44 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 45 BATTLELOG 46 ÚČET ORIGIN 49"

Transkript

1

2 OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 12 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 44 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 45 BATTLELOG 46 ÚČET ORIGIN 49 PODPORA 50

3 O HŘE BATTLEFIELD 4 3 Battlefield 4 je akční hit definující hranice žánru a tvořený momenty, ve kterých se stírají rozdíly mezi hrou a válečnou slávou. Nesrovnatelná úroveň vizuální autenticity, kterou poskytuje výkonný engine Frostbite 3 od společnosti DICE, je základem strhujícího a intenzivního bojového zážitku.

4 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA Xbox 360 Pohyb Sprint (podržet) Hodit granát Battlelog Mířit Start Střelba Do útoku /Taktické hledí (podržet), Kampaň Označení/Příkazová růžice (podržet), Multiplayer Přepínat mezi hlavní/záložní zbraní Vzít předmět (podržet) Skrčit se K zemi (podržet) Nabít zbraň Interakce (podržet) Vyskočit/přeskočit 4 Změna zbraňového příslušenství Nahoru Vybavení 1 Vlevo Ovládání kamery Použít nůž (stisknout) POZNÁMKA: Kompletní přehled ovládání a možnost výběru preferované konfigurace ovládání naleznete v nabídce MOŽNOSTI v hlavním menu. Režim palby Dolů Vybavení 2 Vpravo

5 KAMPAŇ HERNÍ OBRAZOVKA Panel Battlelogu 5 Útok na cíl Ukazatel bdělosti Text úkolu Směr cíle/cílového objektu Mapa Tlačítka inventáře Status útočného manévru Munice (v zásobníku/celkem) Režim palby Zdraví Granáty

6 KAMPAŇ PŘÍBĚH 6 V celé Číně to doslova vře. V Šanghaji lidé vyšli do ulic poté, co je pobouřila zpráva o vraždě Jin Jiého. Tento reformní kandidát na prezidenta a miláček lidu tlačil vládu k prosazování transparentnosti, spravedlnosti a svobody slova. Admirál Chang, pod jehož velení spadá největší část čínských ozbrojených sil, z vraždy obviňuje Spojené státy. Aby se síly v oblasti vyrovnaly, zakotví poblíž Šanghaje americká válečná loď USS Valkyrie. Družstvo Tombstone, složené z nejspolehlivějších mariňáků, jež má Valkyrie k dispozici, se následně vydává na pevninu na velmi choulostivou misi. Jejich úkolem je vyvést z hořícího města několik velmi důležitých osob.

7 KAMPAŇ OBTÍŽNOST 7 Lehká pokud jste v žánru stříleček z pohledu první osoby nováčkem, zvolte lehkou obtížnost. Nepřátelské zásahy působí menší poškození a nepřátelé jsou celkově slabší. Normální zvolte si tuto obtížnost, pokud již máte v žánru FPS něco málo za sebou. Nabídne přiměřeně náročné bojové situace a vyvážený herní zážitek. Těžká tato úroveň obtížnosti je určená ostříleným veteránům. Nepřátelské zásahy jsou účinnější a protivníci mají pohotovější reakce. MISE Po dokončení jakékoliv mise v rámci kampaně ji můžete odehrát znovu na jakoukoliv obtížnost.

8 KAMPAŇ HRANÍ HRY 8 TAKTICKÉ HLEDÍ Taktické hledí představuje účinný nástroj taktické hry. Automaticky označuje nepřátele nacházející se blízko středu obrazovky. Tito nepřátelé zůstanou označeni i po uzavření hledí. Hledí také zvýrazňuje důležité předměty nacházející se v okolí, jako například bedny se zbraněmi nebo výbušné sudy s palivem. ROZKAZ K ÚTOKU Svému družstvu můžete udělit rozkaz k soustředění palby na určený cíl. Tuto možnost využijete k eliminaci větší skupiny nepřátel, ale například i k odlákání jejich pozornosti, pokud připravujete plán k nečekanému útoku z boku nebo naopak k ústupu. JAK SE VYHNOUT ODHALENÍ Ukazatel bdělosti ukazuje pravděpodobnost, s jakou vás mohou nepřátelé náhodně identifikovat. Čím je ukazatel jasnější, tím je nebezpečí odhalení větší. Držte se mimo dohled nepřátel, pohybujte se pomalu a pokud možno v přikrčení, a riziko odhalení se tak výrazně sníží.

9 KAMPAŇ HRANÍ HRY 9 BODY A KARIÉRNÍ POSTUP Body získáváte za každého zabitého nepřítele. Bonusové body se dále udělují za úspěšnou eliminaci protivníka jedním z určených zvláštních způsobů: Zabití zblízka zabití protivníka za použití nože. Zásah do hlavy zabití protivníka zásahem do hlavy. Vícenásobné zabití (multi-kill) zabití dvou nebo více nepřátel jednou útočnou akcí, např. jedním granátem. Adrenalinové zabití zabití v situaci, kdy vaše vlastní zdraví klesne pod hodnotu 31 %. Série zabití (killstreak) zabití nepřítele do 3 vteřin od předchozího zabití. Určitý počet bodů se vám přičítá i za nepřátele zabité členem vašeho družstva. Své nejlepší skóre za každou úroveň můžete porovnat on-line s výsledky svých spoluhráčů. Každá úroveň obsahuje speciální úkol. Po odemčení těchto úkolů můžete v bednách se zbraněmi najít nové zbraně, které lze používat v celé kampani. Aktuální skóre a unikátní úkoly z dané úrovně najdete v každém okamžiku v nabídce pozastavené hry.

10 KAMPAŇ HRANÍ HRY 10 ÚKOLY Odemykáním a plněním úkolů získáváte zbraně k použití v celé kampani. Narazit můžete na úkoly tří obtížností: bronzové, stříbrné a zlaté. Každá z úrovní kampaně obsahuje tři unikátní zbraně, které lze následně používat v rámci celé kampaně. Všechny úkoly včetně podmínek k jejich odemčení a odměn se nachází v oddíle MŮJ VOJÁK v nabídce pozastavené hry.

11 KAMPAŇ HRANÍ HRY 11 BEDNY SE ZBRANĚMI Prostřednictvím beden se zbraněmi máte v kampani neustále přístup ke své rostoucí sbírce zbraní. Každá zbraň je od okamžiku odemčení dostupná z jakékoliv bedny se zbraněmi na jakékoliv úrovni. Nezapomínejte sbírat výzbroj nepřátel a hledat ukryté zbraně. Veškerá takto nalezená výzbroj je dostupná z beden. Svůj arzenál můžete dále rozšiřovat plněním speciálních úkolů přiřazených každé úrovni. Zbraň, kterou máte jednou v ruce, bude od toho okamžiku uložená v bedně se zbraněmi, odkud si ji můžete v případě potřeby kdykoliv vzít. Otevřením bedny si zároveň doplníte munici ve všech dosud získaných zbraních. ZÁSOBOVACÍ BEDNA Každá zásobovací bedna obsahuje výběr výbušnin k použití v kampani. Zásobovací bedna doplňuje munici všech dosud získaných zbraňových příslušenství.

12 HERNÍ OBRAZOVKA Panel Battlelogu 12 Základny Postup operačního vylepšení vojáka Mapa Tlačítka inventáře Munice (v zásobníku/celkem) Režim palby Zdraví Granáty

13 JAK SE PŘIPOJIT K HERNÍMU SERVERU 13 Do multiplayerové hry můžete vstoupit z části PŘEHLED SERVERŮ, prostřednictvím tzv. RYCHLÉ HRY (zařazení do první dostupné hry s náhodným výběrem soupeřů) nebo připojením se k již hrajícímu spoluhráči z ovládacího centra Xbox 360. Hry Battlefieldu 4 se odehrávají na serverech tří kategorií: Oficiální - oficiální servery používají pevná nastavení uzpůsobená především pro nové hráče. Příklad: hra režimu Defuse na oficiálním serveru musí mít limit nejvyššího povoleného počtu hráčů na hodnotě 10. Hodnocené - hodnocené servery mohou v porovnání s oficiálními servery některá nastavení do jisté míry modifikovat. Příklad: hra režimu Defuse si na hodnoceném serveru může nastavit limit nejvyššího povoleného počtu hráčů na hodnotu 6. Nehodnocené - nehodnocené servery se svým nastavením mohou od běžného způsobu hraní her zásadně lišit. Proto se jejich hry nezapočítávají do kariérního postupu vojáka. Příklad: hra režimu Defuse si na nehodnoceném serveru může nastavit limit nejvyššího povoleného počtu hráčů na hodnotu 16.

14 DRUŽSTVO 14 Po připojení k multiplayerové relaci vás hra automaticky zařadí do družstva. K vybranému družstvu se můžete připojit i ručně, případně je možné založit družstvo vlastní. Družstvo se skládá nejvýše z 5 hráčů. Každý z těchto hráčů funguje jako výsadkový bod pro všechny ostatní členy družstva - v tom případě mluvíme o výsadku u družstva. SOUKROMÉ DRUŽSTVO Družstvo lze uzamčením nastavit jako soukromé. Znamená to, že se k němu mohou připojit pouze spoluhráči současných členů. VELITEL DRUŽSTVA Každé družstvo je vedeno velitelem. Velitel je označen hvězdičkou vedle jména hráče, jako jediný může ostatním členům družstva udílet rozkazy a jako jediný má možnost vyžádat si rozkazy nebo posily od velitele operace.

15 OPERAČNÍ VYLEPŠENÍ (FIELD UPGRADES) 15 Většina bodovaných akcí má i svou skupinovou variantu pro celá družstva. Skupinové varianty jsou bodované lépe než obyčejné akce. Pokud vás za ošetření spolubojovníka hra například odmění 10 body, potom za ošetření člena vlastního družstva získáte bodů 15. Skupinové bodované akce pomáhají odemykat tzv. operační vylepšení. Vylepšení můžete zvolit na obrazovce úprav výstroje. Každé vylepšení zahrnuje čtyři výhody, které se odemykají postupně v závislosti na úspěšnosti družstva při provádění skupinových bodovaných akcí. Pokud dojde k situaci, že jsou všichni členové družstva v jednom okamžiku mrtví, přijdete o dosažený postup od poslední odemčené výhody daného vylepšení. Snažte se udržet naživu, ať vás ostatní členové družstva mohou použít jako výsadkový bod.

16 PŘÍKAZOVÁ RŮŽICE 16 Příkazová růžice se skládá z přednastavených zpráv a sdělení, pomocí kterých můžete komunikovat se svými spolubojovníky. Každý vybraný rozkaz či sdělení váš voják ve hře vysloví nahlas, a některé příkazy ve formě žádostí se navíc zobrazí na minimapě v podobě ikon. Nabídka příkazů se liší v závislosti na tom, jestli hrajete v družstvu, jestli plníte funkci velitele družstva apod. Hráč, který není členem družstva, si např. nemůže vyžádat rozkazy. Hráč v družstvu může o rozkazy žádat svého velitele družstva a velitel družstva si může vyžádat rozkazy od velitele operace.

17 HERNÍ REŽIMY 17 Battlefield 4 nabízí sedm herních režimů: Domination Týmový Deathmatch (TDM) Obliteration Rush Conquest Deathmatch družstev (DMD) Defuse POZNÁMKA: Hráčům, kteří se s Battlefieldem nebo střílečkami teprve seznamují, doporučujeme zahrát si nejprve Domination nebo Týmový Deathmatch. Jakmile si osvojíte základní principy on-line hraní, můžete přejít ke komplexnějším herním režimům, mezi které počítáme např. Conquest nebo Defuse.

18 HERNÍ REŽIMY 18 DOMINATION Cíl donutit soupeřící tým vyčerpat všechny tikety. Jak cíle dosáhnout obsazováním vlajek (tak, že se nacházíte v jejich těsné blízkosti). Tým, kterému se podaří v blízkosti vlajky udržet největší počet hráčů, ji obsadí a získá pod svou kontrolu. Pokud se vám podaří obsadit a ovládat většinu vlajek, soupeřící tým začne ztrácet tikety. Čím více vlajek ovládáte, tím rychleji soupeř o tikety přichází. O tikety dále soupeře připravíte zabíjením členů jeho týmu. V tomto režimu se nepoužívá vojenská technika. Do hry můžete vstoupit náhodně nebo u člena družstva.

19 HERNÍ REŽIMY 19 TÝMOVÝ DEATHMATCH Cíl eliminovat soupeře. Jak cíle dosáhnout zabijte více hráčů, než kolik nepřátelé zabijí v rámci vašeho týmu. V režimu TDM se provádí pouze výsadek na náhodná místa.

20 HERNÍ REŽIMY 20 OBLITERATION Cíl zničit nepřátelské cíle pomocí bomby dřív, než se totéž podaří nepříteli. Jak ho dosáhnout zjistěte, kde se nachází bomba, seberte ji (za tím účelem stačí přes ni přejít) a doneste k nepřátelskému cíli. Bombu položíte jednoduše tak, že se postavíte vedle cíle a podržíte tlačítko pro interakci. Cíl s umístěnou bombou braňte před jejím zneškodněním do chvíle, než exploduje. Zabraňte soupeři, aby se totéž povedlo jemu. Pokud se nepříteli podaří u vašeho cíle položit bombu, zneškodněte ji co nejdříve! Nálož u cíle lze zneškodnit tak, že se postavíte těsně vedle něj a podržíte tlačítko pro interakci. Voják nesoucí bombu se může pohybovat jen omezenou rychlostí. Můžete si zvolit místo výsadku: je možné provést výsadek buď do předsunuté základny, nebo do domovské základny, kde máte přístup ke středním a těžkým obrněným vozidlům. Nezapomeňte, že výbuch bomby zabije každého v bezprostředním dosahu.

21 HERNÍ REŽIMY 21 RUSH Cíl v roli útočníka musíte zničit komunikační stanice M-COM dřív, než vyprší stanovený čas nebo než váš tým vyčerpá všechny tikety. Pokud hrajete za obránce, je vaším úkolem stanice M-COM bránit a donutit útočící tým vyčerpat všechny tikety. Jak cíle dosáhnout jako útočník se musíte dostat ke stanici M-COM a podržením tlačítka pro interakci k ní položit nálož. Zároveň eliminujte obránce, kteří se budou pokoušet nálože zneškodňovat. V roli obránce musíte zabránit tomu, aby útočníci k vašim stanicím položili nálože. Položenou nálož lze zneškodnit tak, že se postavíte těsně vedle ní a podržíte tlačítko pro interakci. Zároveň zabíjejte členy soupeřícího týmu, aby co nejdříve vyčerpal všechny tikety. Obránci mají na rozdíl od útočníků k dispozici neomezený počet tiketů. Mapy režimu Rush obsahují několik cílových sektorů a v každém z nich se nachází dvojice stanic M-COM. Jakmile dojde ke zničení obou stanic jednoho sektoru, základna obránců spolu s bitevním polem se posune dozadu, základna útočníků spolu s bitevním polem se posune vpřed a počet tiketů útočícího týmu se obnoví na výchozí hodnotu. Exploze stanice M-COM okolostojícím vojákům nezpůsobí žádné zranění.

22 HERNÍ REŽIMY 22 CONQUEST Cíl donutit soupeřící tým vyčerpat všechny tikety. Jak cíle dosáhnout obsazováním vlajek (tak, že se nacházíte v jejich těsné blízkosti). Tým, kterému se podaří v blízkosti vlajky udržet největší počet hráčů, ji obsadí a získá pod svou kontrolu. Pokud se vám podaří obsadit a ovládat většinu vlajek, soupeřící tým začne ztrácet tikety. Čím více vlajek ovládáte, tím rychleji soupeř o tikety přichází. O tikety dále soupeře připravíte zabíjením členů jeho týmu. Do hry můžete vstupovat u vlajek ovládaných vlastním týmem. U některých vlajek budou do hry nasazována vozidla. Oba týmy mají navíc domovskou základnu, která nemůže padnout do rukou soupeře. Na domovských základnách jsou do hry nasazována vozidla.

23 HERNÍ REŽIMY 23 DEATHMATCH DRUŽSTEV Cíl eliminovat soupeře. Jak cíle dosáhnout zabijte více hráčů, než kolik nepřátelé zabijí v rámci vašeho družstva. Pokud se stane, že jste posledním členem svého družstva, snažte se zůstat naživu co nejdéle. Vaši spolubojovníci vás mohou použít jako výsadkový bod. V režimu DMD proti sobě stojí čtyři družstva. V některých verzích DMD mohou být do hry nasazena bojová vozidla pěchoty (BVP).

24 HERNÍ REŽIMY 24 DEFUSE Cíl jako útočník musíte pomocí bomby odpálit jeden z nepřátelských cílů dřív, než váš tým vyčerpá všechny tikety, a/nebo eliminovat všechny nepřátele. Úkolem obránců je bránit své cíle a/nebo eliminovat všechny nepřátele. Jak cíle dosáhnout jako útočník se snažte dostat k cíli a podržením tlačítka pro interakci k němu položit nálož. Zároveň eliminujte všechny obránce, kteří se budou pokoušet nálože zneškodňovat. V roli obránce musíte zabránit tomu, aby útočníci k cílům položili nálož. Nálož u cíle lze zneškodnit tak, že se postavíte těsně vedle něj a podržíte tlačítko pro interakci. Hra režimu Defuse se skládá ze dvou fází, z nichž každá je dále rozdělena na několik mini-kol (MK). Nezapomeňte, že výbuch bomby zabije každého v bezprostředním dosahu.

25 HERNÍ REŽIMY 25 DEFUSE MINI-KOLO (MK) Na začátku každého mini-kola jsou týmy nasazeny do hry na předem určených lokacích v těsné blízkosti svých spojenců. Bomba je na začátku mini-kola nasazena do hry blízko útočícího týmu. Bombu může v jednom okamžiku nést pouze jeden hráč. Zároveň platí, že nálož může k cíli položit pouze hráč nesoucí bombu. Celkovým vítězem se stává tým, který vyhraje nejvíce mini-kol. FÁZE V polovině hry si útočníci a obránci vymění role. Útočníci se promění v obránce a naopak. Prostředí poničené během boje se před začátkem druhé fáze vrací do výchozího stavu.

26 PRAVIDLA MULTIPLAYEROVÝCH REŽIMŮ 26 Všechny herní režimy sdílí některá společná pravidla. ČASOVÝ LIMIT KOLA Herní režimy mohou používat omezenou dobu trvání herního kola. Výchozí doba trvání jednoho kola se v každém herním režimu liší. Obecně platí, že komplexnější herní režimy s velkým rozsahem se hrají na delší kola, a naopak. TÝMY Pokud není uvedeno jinak, v on-line hře proti sobě vždy stojí dva týmy. VÝSADEK U DRUŽSTVA Pokud není uvedeno jinak, do hry můžete vždy vstoupit na místě kteréhokoliv člena svého družstva.

27 PRAVIDLA MULTIPLAYEROVÝCH REŽIMŮ 27 REMÍZA & NÁHLÁ SMRT Následující herní režimy mohou skončit remízou. V režimech TDM a DMD se remíza řeší tzv. náhlou smrtí. Conquest a Domination tyto herní režimy končí remízou, pokud mají oba týmy v okamžiku ukončení kola stejný počet tiketů. Obliteration končí remízou tehdy, pokud oba týmy eliminují stejný počet cílů. Týmový Deathmatch pokud na konci kola oba týmy dosáhnou stejného počtu zabití, přechází se do režimu náhlé smrti. Znamená to, že zvítězí tým, kterému se jako prvnímu podaří zabít některého člena soupeřícího týmu. Deathmatch družstev pokud na konci kola dvě nebo více družstev dosáhne stejného počtu zabití, přechází se do režimu náhlé smrti. Zvítězí družstvo, které jako první provede o jedno úspěšné zabití navíc.

28 OBRAZOVKA REŽIMU COMMANDER 28

29 REŽIM COMMANDER 29 JAK SE STÁT VELITELEM OPERACE O roli velitele operace se mohou ucházet hráči na minimální úrovni 10. Velitel operace na bojištích Battlefieldu plní důležitou strategickou úlohu. Svým vojákům poskytuje informace a vybavení a uděluje jim rozkazy. Režim Commander je k dispozici v herních režimech Conquest, Obliteration a Rush. Na oficiálních serverech je dostupný vždy. Na hodnocených a nehodnocených serverech je pouze volitelný. Do hry můžete vstoupit jako velitel operace buď z části PŘEHLED SERVERŮ, nebo se o tuto funkci ucházet v následující nabídce: MOŽNOSTI > SESTAVA TÝMU > PŘEVZÍT VELENÍ. Velitelem operace se stane hráč, který o funkci požádá jako první. Pokud se ale k serveru připojujete už jako velitel operace, budete mít nepatrnou přednost před těmi, kteří se připojují přímo ze hry.

30 REŽIM COMMANDER 30 ROLE VELITELE OPERACE Jako velitel operace ovlivňujete hru svých vojáků, vojáků nepřítele i jejich velitele operace. Svým vojákům dáváte rozkazy k útoku nebo obraně. Poskytujete jim výzbroj a zpravodajská data. Zabíjíte nepřátelské vojáky, ničíte výsadky nepřátelského velitele a chráníte před ním strategické informace. Informační panel herního režimu poskytuje informace o aktuálním průběhu kola. Pomocí kamery v přímém přenosu můžete v panelu zobrazit určitý výsek bojiště. Výběrem jednoho z velitelů družstev na panelu uvidíte bojiště z jeho pohledu. Zvolením cílového objektu se daný objekt v panelu zobrazí z pohledu shora spolu s bezprostředním okolím. Taktická raketa s plochou dráhou letu na panel přenáší obraz snímaný kamerou na její hlavici. Bezpilotní prostředky UAV nebo letouny palebné podpory (gunshipy) přenášejí kamerový záznam oblasti, nad kterou právě přelétávají.

31 REŽIM COMMANDER 31 VZPOURA Pokud vykonáváte funkci velitele družstva v týmu, jehož velitel operace zanedbává své povinnosti, můžete svou nespokojenost vyjádřit přes obrazovku Sestavy týmu. Zvolte MOŽNOSTI > SESTAVA TÝMU > HODNOCENÍ. Jestliže je s velitelem operace nespokojená většina velitelů družstev, vypukne vzpoura. Po určité době od vypuknutí vzpoury, a jestliže mezitím velitelé družstev nezmění názor a nevrátí se k hodnocení Spokojenost, je velitel operace ze hry vyloučen. Vzpouru nelze podnítit proti hráči, který roli velitele operace plní teprve krátkou dobu.

32 REŽIM COMMANDER 32 UKAZATEL DOSTUPNOSTI VÁLEČNÝCH ZDROJŮ Pokud vaše družstva spolupracují, jsou jejich akce odměňovány skupinovým skóre. Celkové skóre velitele operace plní váš ukazatel dostupnosti válečných zdrojů. Na základě toho můžete vaše družstvo odměnit posilami. Jakmile do hry jednu z posil nasadíte, ukazatel se v závislosti na hodnotě dané posily vyprázdní. ROZKAZY DRUŽSTVU Po výběru velitele družstva se jeho spolubojovníci zobrazují zeleně. Výběrem velitele družstva v podobě zelené linie vidíte rozkazy, které svému družstvu udělil. Jestliže svému veliteli družstva udělíte rozkaz, je nejprve vidět v podobě přerušované linie. Ta se po přijetí rozkazu změní v plnou čáru. Přijatý rozkaz od velitele operace nahrazuje jakýkoliv předchozí rozkaz vydaný velitelem družstva.

33 REŽIM COMMANDER 33 POSILY Společnou vlastností většiny posil je, že je možné je použít pouze jednou za určitou dobu, tzn. od okamžiku povolání do chvíle nasazení vždy uplyne určitá doba. Taktické nasazování a využívání posil zvyšuje skóre, které získává velitel operace. V přehledu dostupných válečných zdrojů vidíte všechny posily, které jsou na dané úrovni dostupné, včetně rozlišení podle toho, zda k nim máte nebo nemáte přístup. Ukazuje se zde také čas, který zbývá do připravenosti konkrétní posily.

34 REŽIM COMMANDER 34 POSILY Posily lze rozdělit do tří kategorií: Základní (Default) tyto zdroje jsou veliteli operace dostupné vždy a používají se ke shromažďování a ochraně strategických dat. Skupinové (Squad) jsou k dispozici za body získávané velitelem operace. Umožňují vám vybavit své vojáky dodatečnou výstrojí nebo urychlit herní postup družstva. Operační (Objective) liší se v závislosti na misi a zahrnují výkonné prostředky k obstarávání nebo naopak ochraně zpravodajských dat, k poskytování dodatečné výstroje nebo přímo k účinnému napadání nepřátelského týmu.

35 REŽIM COMMANDER 35 ZÁKLADNÍ POSILY Průzkumné UAV EMP UAV Prioritní cíl Rozkaz k evakuaci Rozkaz Bezpilotní letoun UAV po vypuštění označuje nepřátele. Bezpilotní prostředek UAV pomocí elektromagnetického vlnění zabraňuje nepřátelskému veliteli operace v monitorování aktivity v dané oblasti. Elektromegnetický impuls dále poškozuje nepřátelské taktické rakety a letouny palebné podpory (gunshipy). Určí nepřítele, který provedl více než pětinásobnou sérii zabití (killstreak), jako prioritní cíl. Tento cíl je označen na minimapě a ve 3D herním světě, kde je viditelný všemi spojeneckými vojáky. Varuje spojenecké jednotky před blížící se hrozbou. Udělte družstvu prostřednictvím jeho velitele rozkaz k útoku nebo naopak k obraně určitého cíle.

36 REŽIM COMMANDER 36 SKUPINOVÉ POSILY Povýšit družstvo Povýšení vašeho družstva. Výsadek materiálu Rychlý výsadek Na bojiště je ze vzduchu shozena bedna, která vojákům v okolí doplňuje zdraví a munici. Lze ji také použít ke změně výstroje. Pro členy daného družstva zkracuje odpočet před nasazením do boje. Výsadek vozidel V závislosti na prostředí je proveden výsadek vodního skútru nebo buginy.

37 REŽIM COMMANDER 37 OPERAČNÍ POSILY Pěchotní sken Označí všechny nepřátele na minimapě. Sken vozidel Označí všechna vozidla na minimapě. Taktická raketa Odpálí do cílové oblasti střelu s plochou dráhou letu, která zneškodní všechny nepřátele v okolí místa dopadu. Gunship U vybraného cílového objektu je nasazen letoun palebné podpory - gunship. Funguje jako výsadkový bod, ze kterého mohou vojáci provést paravýsadek na bojiště. Gunship je vyzbrojen různými zbraňovými systémy, které jsou k dispozici spojeneckým jednotkám.

38 MŮJ VOJÁK 38 STATISTIKY & POSTUP Během multiplayerových her v Battlefieldu 4 neustále získáváte zkušenost. Do kariérního postupu se započítávají různé akce jako zabití, asistence při zabití, doplnění munice, plnění úkolů a mnohé další. Čím jste v hrách úspěšnější, tím rychleji postupujete na vyšší úrovně a odemykáte nové zbraně. POZNÁMKA: kompletní přehled postupového systému naleznete on-line na Battlelogu na stránce battlelog.com.

39 MŮJ VOJÁK 39 STUHY Stuhy se získávají za plnění určitých herních cílů, jako je dosažení daného počtu zabití nebo asistencí. Stuhy fungují jako odměna za výkon v daném kole hry a lze je získávat opakovaně. MEDAILE Medaile se udělují odměnou za získání určeného počtu stuh jednoho typu. Představují milníky celkové úspěšnosti a lze je také získávat opakovaně.

40 MŮJ VOJÁK 40 PSÍ ZNÁMKY Každý hráč Battlefieldu 4 má dvě psí známky. Na standardní psí známce je vyryté vaše jméno. Na pokročilé psí známce je zobrazena určitá statistika, jako například počet zásahů do hlavy. Psí známky, které si můžete dále upravovat, se získávají také z battlepacků. Psí známky ostatních hráčů získáte, pokud se vám je podaří zabít pomocí nože. SLUŽEBNÍ HVĚZDY Jako výraz uznání za mistrovství v zacházení s určitou zbraní, zbraňovým příslušenstvím, třídou vozidel nebo v hraní za určitou třídu nebo v určitém herním režimu se hráčům udělují služební hvězdy. Konkrétní nabídka hvězd se liší v závislosti na třídě a obtížnosti. Každou ze služebních hvězd může hráč získat nejvýše 100x.

41 MŮJ VOJÁK 41 ÚKOLY Úkoly v Battlefieldu 4 obecně dosahují tří stupňů náročnosti: základní, pokročilé a expertní. Nové úkoly se odemykají postupně s tím, jak hráč přechází na vyšší hodnosti. Plněním úkolů můžete získávat nové psí známky, nástřiky a další předměty. EMBLÉMY Emblém je znak, pomocí kterého můžete o další stupeň posílit identitu své postavy. Je vyobrazen na vašich vozidlech, zbraních a postavách. K vytváření unikátních emblémů slouží editor na stránce battlelog.com. Můžete si jich vytvořit několik, a konkrétní si vybrat vždy až před připojením ke hře.

42 MŮJ VOJÁK 42 BATTLEPACKY Během celé multiplayerové kariéry budete získávat balíčky s výstrojí, tzv. battlepacky, obsahující vždy náhodnou kombinaci maskovacích vzorů, psích známek, nožů, zkušenostních bonusů a dalších užitečných předmětů. Tyto položky rozšiřují možnosti vlastních úprav a umožňují vám vtisknout své hře ještě osobitější styl. Battlepacky získáváte odměnou za herní postup nebo povýšení. Podle hodnoty se dělí na čtyři kategorie: Zbraňové Bronzové Stříbrné Zlaté

43 MŮJ VOJÁK 43 VLASTNÍ ÚPRAVY Postupem na vyšší a vyšší úrovně se profilujete podle zvoleného způsobu hry. Každý získaný bod se počítá do vašeho celkového skóre, ale zároveň platí, že konkrétní bodovaná aktivita prohlubuje vaši specializaci v dané oblasti. Pokud například pravidelně používáte jen určitý typ vozidla, budete postupně odemykat zbraně a příslušenství právě pro tento typ. Pokud při hře preferujete určitou třídu, získáte časem přístup k odemykatelným položkám specifickým jen pro ni. Důslednost ve zvoleném stylu hry vám tak přináší širší škálu vlastních úprav.

44 VÝCVIKOVÝ PROSTOR VÝCVIK 44 Výcvikový prostor nabízí možnost otestovat si střelecké a řidičské dovednosti. Můžete se zde seznámit s ovládáním zbraní a modifikací, které jste dosud odemkli, a také všech typů bojových prostředků, se kterými se v multiplayeru setkáte. Je to ideální prostor k vyzkoušení různých kombinací výstroje a vybavení, stejně jako nastavení citlivosti a různých variant ovládání postavy i vozidel.

45 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE NĚCO NAVÍC 45 Obchod dostupný přímo ze hry obsahuje širokou paletu možností. Nabízí informace o dostupném nebo chystaném herním obsahu pro Battlefield 4, možnost nákupů dodatečného obsahu ke stažení nebo odemčení konkrétního obsahu pomocí speciálních kódů.

46 BATTLELOG BATTLELOG.COM 46 Battlelog rozšiřuje váš herní zážitek a umožňuje vám mít neustále na očích své statistiky a porovnávat své úspěchy s miliony hráčů Battlefieldu po celém světě. Je k dispozici přímo ve hře, na webu nebo prostřednictvím tabletové a smartphonové aplikace. Z Battlelogu můžete kdykoliv zjistit podrobnosti o právě odehraných kolech, statistikách, odemykatelných položkách, oceněních, úkolech a další užitečné informace. Utkejte se v misích se spoluhráči o titul nejlepšího řidiče tanku, nebo na regionálních žebříčcích soupeřte s nejlepšími hráči ve svém městě nebo v celé zemi. Na obrazovce PŘEHLED SERVERŮ můžete snadno najít server, který vám bude herně vyhovovat, a upravit si před vstupem do hry výstroj.

47 BATTLELOG BATTLELOG JAKO APLIKACE PRO MOBILY & TABLETY 47 Tato aplikace je zdarma k dispozici na platformách iphone a ipad, telefonech se systémem Android a tabletech se systémem Android verze 4.0 nebo vyšší. Můžete si ji stáhnout zdarma z příslušného obchodu v závislosti na konkrétním zařízení. Po spuštění aplikace se přihlaste pomocí ové adresy svého účtu Origin nebo pomocí QR kódu z Battlelogu ve hře. Aplikace nabízí většinu funkcí, jež jsou běžně k dispozici na stránce battlelog.com, navíc s výhodou okamžité dostupnosti odkudkoliv. Battlelog je možné využít i jako pomocnou aplikaci při samotném hraní. S funkcí druhé obrazovky, tzv. BattleScreen, můžete na vedlejším zařízení sledovat minimapu z aktuální hry v režimu celé obrazovky (k dispozici jen na PC a tabletech) nebo si upravovat výstroj a aktualizovat ji přímo ve hře. Snadno také můžete vyhledávat nové servery či spoluhráče nebo třeba ve hře okamžitě přejít na nový server.

48 BATTLELOG VE HŘE 48 Stisknutím tlačítka BACK je možné Battlelog kdykoliv vyvolat přímo ve hře. Máte tak vždy po ruce přehled o svých statistikách, o statistikách spoluhráčů, o postupu odemykání doporučených nebo sledovaných položek, dále můžete vytvářet mise, sledovat své postavení v regionálních žebříčcích a mnoho dalšího. Více o všem, co se týká hry Battlefield 4, naleznete na stránce battlelog.com.

49 ÚČET ORIGIN ORIGIN 49 Ať už doma nebo na cestách, Origin je vaší branou do herního světa. Prostřednictvím účtu Origin se přihlašujete do her, aplikací a na webové stránky společnosti EA. Jestliže ještě účet Origin nemáte, budete si ho moci v Battlefieldu 4 založit zdarma. POZNÁMKA: propojení účtu Origin a účtu Xbox Live je možné zrušit na této stránce

50 PODPORA RYCHLÁ NÁPOVĚDA 50 Problém Ztratili jste spojení s EA Online. Byli jste vyloučeni ze hry, protože vyžaduje prémiový přístup. Na tomto serveru se používá obsah, který nemáte nainstalovaný. Ověřte si, zda je v obchodě k dispozici dodatečný obsah, a v případě potřeby ho nainstalujte. Vysvětlení Dochází k problémům s připojením k serverům EA. Ujistěte se prosím, že jste připojeni k internetu a že používáte platný účet Origin (EA). Pokud se problém nepodaří vyřešit, obraťte se prosím na tým zákaznické podpory společnosti EA, help.ea.com/cz. Přístup k některému obsahu hry Battlefield 4 je podmíněn členstvím v programu Premium. Tuto službu si lze předplatit v obchodě přístupném ze hry. Pokud službu Premium už vlastníte, ujistěte se prosím, že je vaše hra aktualizovaná, případně se obraťte na tým zákaznické podpory společnosti EA, help.ea.com/cz. Prostřednictvím aktualizací hry se hráčům zpřístupňuje nový obsah. Pokud si nový obsah nezakoupíte, nebudete se moci připojit k serverům, které ho používají. Pokud tento obsah již vlastníte, ujistěte se prosím, že je vaše hra aktualizovaná, případně se obraťte na tým zákaznické podpory společnosti EA, help.ea.com/cz.

51 PODPORA RYCHLÁ NÁPOVĚDA 51 Problém Musíte se k serveru přihlásit znovu. Byli jste vyloučeni pro nečinnost. Byli jste vyloučeni z důvodu změny počtu hráčů na serveru. Vysvětlení Battlefield 4 používá systém, který se průběžně snaží uvolňovat místo na serverech pro ostatní hráče. Pokud jste po určitou dobu neaktivní a systém na vaší straně nezaznamená žádné stisknutí tlačítka, budete od serveru odpojeni. Různé herní režimy Battlefieldu 4 používají různé limity počtu hráčů. Pokud server, na kterém hrajete, přejde na jiný herní režim a sníží nejvyšší povolený počet aktivních hráčů v jednom kole, budete po dosažení maximálního počtu hráčů odpojeni ze hry.

52 PODPORA HELP.EA.COM/CZ 52 V případě problémů s hrou Battlefield 4 se obraťte na zákaznickou podporu na stránce help.ea.com/cz.

OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 7 MULTIPLAYER 14 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 47 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 48 BATTLELOG 49 ÚČET ORIGIN 52

OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 7 MULTIPLAYER 14 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 47 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 48 BATTLELOG 49 ÚČET ORIGIN 52 OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 7 MULTIPLAYER 14 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 47 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 48 BATTLELOG 49 ÚČET ORIGIN 52 PODPORA 53 O HŘE BATTLEFIELD 4 3 Battlefield 4 je akční hit

Více

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 7 KAMPAŇ 8 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 10 MULTIPLAYER 11 KOOPERAČNÍ REŽIM 13 MŮJ VOJÁK 15

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 7 KAMPAŇ 8 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 10 MULTIPLAYER 11 KOOPERAČNÍ REŽIM 13 MŮJ VOJÁK 15 TM OBSAH ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 7 KAMPAŇ 8 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 10 MULTIPLAYER 11 KOOPERAČNÍ REŽIM 13 MŮJ VOJÁK 15 OBCHOD BATTLEFIELD 3 18 BATTLELOG 19 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ

Více

OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 13 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 50 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 51 BATTLELOG 52 ÚČET ORIGIN 55

OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 13 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 50 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 51 BATTLELOG 52 ÚČET ORIGIN 55 OBSAH O HŘE 3 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ VOJÁKA 4 KAMPAŇ 5 MULTIPLAYER 13 VÝCVIKOVÝ PROSTOR 50 OBCHOD BATTLEFIELD 4 STORE 51 BATTLELOG 52 ÚČET ORIGIN 55 PODPORA 56 O HŘE BATTLEFIELD 4 3 Battlefield 4 je akční hit

Více

Obsah. Obrazovka režimu kampaně 6. Kampaň 7. Obrazovka režimu Multiplayer 9. multiplayer 10. Kooperační režim 12. Obchod Battlefield 3 Store 17

Obsah. Obrazovka režimu kampaně 6. Kampaň 7. Obrazovka režimu Multiplayer 9. multiplayer 10. Kooperační režim 12. Obchod Battlefield 3 Store 17 TM Obsah Základní OVLÁDÁNÍ pěchoty 3 Obrazovka režimu kampaně 6 Kampaň 7 Obrazovka režimu Multiplayer 9 multiplayer 10 Kooperační režim 12 Můj voják 14 Obchod Battlefield 3 Store 17 Battlelog 18 Základní

Více

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14 TM OBSAH ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14 OBCHOD BATTLEFIELD 3 17 BATTLELOG 18 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ

Více

Co je Titanfall? Instalace hry Poznámka: Systémové požadavky naleznete na stránkách http://www.ea.com/cz

Co je Titanfall? Instalace hry Poznámka: Systémové požadavky naleznete na stránkách http://www.ea.com/cz TM Obsah Co je Titanfall?...2 Ovládání...3 Hlavní nabídka...7 Vybírání hry...7 Co je Titanfall? Společnost IMC po mnoho let nechává z Pohraničí přesídlovat jeho obyvatele, aby mohla rozšiřovat své aktivity

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0 UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0, TC3.0, TX2.0, TXF3.0 Computer FUNKCE TLACÍTEK OVLADAC DRIVE TLACÍTEK Otáčejte ovladačem i-drive pro úpravu hodnot nastavení nebo úrovně odporu, otáčením po směru hodinových

Více

Příručka aplikace Granatier. Mathias Kraus

Příručka aplikace Granatier. Mathias Kraus Mathias Kraus Překlad: Lukáš Vlček 2 Obsah 1 Úvod 5 2 Jak hrát 6 3 Herní pravidla, strategie a tipy 7 3.1 Předměty........................................... 7 3.1.1 Aréna.........................................

Více

Vítejte ve hře Planet Territory

Vítejte ve hře Planet Territory noctrl 2014 Vítejte ve hře Planet Territory Hra vznikla v rámci projektu přírodních věd a právě proto je zaměřena na rozvoj znalostí v oblasti biologie, chemie, fyziky a environmentální výchovy. Tyto znalosti

Více

Herní činnosti jednotlivce obranné Základem Herních činností jednotlivce (HČJ) je herní činnost, která obsahuje složku technickou, taktickou, kondiční a intelektovou. HČJ dělíme na obranné a útočné tak,

Více

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce)

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce) Tato alternativní pravidla jsou určena hráčům, kteří již mají s hrou World of Tanks: Rush určité zkušenosti a chtěli by svůj zážitek ze hry prohloubit, a také obecně zkušeným hráčům moderních společenských

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény.

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. FRAGMASTER ORIGINS Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. Hra je volně inspirovaná Fraghammerem, českým fan-módem pro Warhammer

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

OBSAH ÚVOD ÚVOD 2 OVLÁDÁNÍ 3 HLAVNÍ NABÍDKA 6 KAMPAŇ 7 COMBINED ARMS 9 REŽIM VÍCE HRÁČŮ 10 NÁPOVĚDA 16 NEVÍTE SI RADY? 18

OBSAH ÚVOD ÚVOD 2 OVLÁDÁNÍ 3 HLAVNÍ NABÍDKA 6 KAMPAŇ 7 COMBINED ARMS 9 REŽIM VÍCE HRÁČŮ 10 NÁPOVĚDA 16 NEVÍTE SI RADY? 18 1 OBSAH ÚVOD 2 OVLÁDÁNÍ 3 HLAVNÍ NABÍDKA 6 KAMPAŇ 7 COMBINED ARMS 9 REŽIM VÍCE HRÁČŮ 10 NÁPOVĚDA 16 NEVÍTE SI RADY? 18 ÚVOD Vojáci, námořníci, piloti! Rozhodli jsme se vrátit se tam, kde všechno začalo.

Více

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení Stažení programu Program Jazyky bez bariér pro smartphone, iphone, tablety s operačním systémem Android a ipad si můžete zdarma stáhnout www.jazyky-bez-barier.cz/download pro mobily, tablety a internet

Více

NIBE Uplink Uživatelská příručka

NIBE Uplink Uživatelská příručka NIBE Uplink Uživatelská příručka Obsah 1 Všeobecné Úrovně služby Požadavky 2 Registrace služby NIBE Uplink 3 Navigace na stránkách Moje systémy Software Nastavení účtu Odhlášení 1. Všeobecné Aplikace NIBE

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace... 4 Instalace a přihlášení... 5 Verze CLOUD... 5 Verze SERVER... 8 Verze DEMO... 10 Nastavení displeje, tlačítek... 11 Obecná konfigurace... 11 GPS pozice...

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

Základem pro uvolnění se hráče s míčkem jsou dovednosti tzv. Vedení míčku :

Základem pro uvolnění se hráče s míčkem jsou dovednosti tzv. Vedení míčku : Metodika nácviku situace 1 vs. 1 Situace 1 vs. 1 je v utkání mnohonásobně opakovanou herní událostí, jejíž nácvik je důležitý, jak z pohledu útočné fáze, tak z pohledu obranné fáze. Úspěšné ovládnutí ofenzivních

Více

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED Postup aktualizace E-Pay by Edenred závisí na tom, zda máte zařízení, na kterém již byla aplikace předinstalována (pokračujete v návodu na kapitolu 2) nebo zda

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android)

1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android) 1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android) Zařízení s operačním systémem ios (ipad): 1. Stažení aplikačního softwaru Přes ipad se připojte k itunes Store a spusťte Pafers. Přečtěte si instrukce a stáhněte

Více

Nápověda pro systém ehelpdesk.eu

Nápověda pro systém ehelpdesk.eu www.ehelpdesk.eu Nápověda pro systém ehelpdesk.eu Obsah 1. Základní informace o ehelpdesk.eu... 2 1.1 Rychlé použití aplikace ehelpdesk.eu... 2 1.2 Příklady nasazení... 2 2. Příručka pro uživatele ehelpdesk.eu...

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Aplikace insportline incondi

Aplikace insportline incondi Aplikace insportline incondi návod k obsluze Minimální požadavky aplikace Apple ios: verze OS 9.3+, kompatibilní se zařízeními iphone a ipad Android: verze OS 5.0+ (Lollipop), rozlišení minimálně 1280x720

Více

1. Stažení aplikace irunning do tabletu Aplikaci naleznete pod názvem [irunning+] na stránkách Google Play/iTune Store.

1. Stažení aplikace irunning do tabletu Aplikaci naleznete pod názvem [irunning+] na stránkách Google Play/iTune Store. APLIKACE IRUNNING+ 1. Stažení aplikace irunning do tabletu Aplikaci naleznete pod názvem [irunning+] na stránkách Google Play/iTune Store. 2. Propojení ovládacího panelu s tabletem 2.1 Operační systém

Více

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ 1 OBSAH Instalace 3 Přihlášení 4 Trh 5 Symboly 4 Graf 6 Vlastnosti grafu 7 Nový pokyn okamžitá realizace 7 Nový pokyn čekající 8

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14 9/2012 ZÁŘÍ VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 779 00 Olomouc Redakční email: hisoftware@hisoftware.cz

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM)

2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM) LASER INTERCEPTOR - BLUETOOTH MODUL - LI BTM OBSAH: 1. Laser Interceptor Bluetooth modul - Co dokáže? 2. Rozbalení Laser Interceptor Bluetooth modulu (LI BTM) 2.1 Vlastnosti a požadavky na LI BTM 3. Jak

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY Budete si moci přizpůsobit tvar, formu a vzor znaku. Váš znak by měl do srdce soupeře vnést strach! Navíc, pokud se stanete význačným hráčem ADRENALYN

Více

Kanboard Documentation. The Kanboard Authors

Kanboard Documentation. The Kanboard Authors The Kanboard Authors 21.11.2018 Obsah 1 Úvod 3 2 Uživatelé 5 3 Desky 7 4 Projekty 13 5 Úkoly 19 6 Nastavení 25 i ii Kanboard je bezplatný a otevřený zdroj pro správu projektů společnosti Kanban. Oficiální

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell UltraSharp U2518D/U2518DX/U2518DR Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: U2518D/U2518DX/U2518DR Regulatorní model: U2518Dt POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Začínáme. V této příručce naleznete tyto části: GAMEPAD. Připojení a odpojení modulu Moto Mod. Nabíjení zařízení Moto Gamepad

Začínáme. V této příručce naleznete tyto části: GAMEPAD. Připojení a odpojení modulu Moto Mod. Nabíjení zařízení Moto Gamepad Začínáme Provedeme vás připojením a použitím modulu Moto Mod. V této příručce naleznete tyto části: Připojení a odpojení modulu Moto Mod Nabíjení zařízení Moto Gamepad Ovládací prvky zařízení Moto Gamepad

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci K dispozici máte dvě verze: 1) s bílým pozadím pro úsporný tisk 2) s barevným pozadím, pokud se vám bude víc líbit Jedná se o oboustranný

Více

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR.

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Začínáme Podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým číslem vašeho produktu a použijte ho při registraci výrobku na adrese

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Základní nastavení systému Windows 7

Základní nastavení systému Windows 7 Základní nastavení systému Windows 7 Ing. Miroslava Trusková 2012 1 Dobrý den, vítejte v lekci Systémová nastavení. Dnes si vysvětlíme, jak si přizpůsobit nastavení počítače tak, aby vyhovoval Vašim požadavkům.

Více

INSTALACE. MANUÁL PRO MOBILNÍ APLIKACI iconsole+

INSTALACE. MANUÁL PRO MOBILNÍ APLIKACI iconsole+ MANUÁL PRO MOBILNÍ APLIKACI iconsole+ PODPOROVANÁ ZAŘÍZENÍ Operační systém ios: ipod touch (5. generace) ipod touch (4. generace) ipod touch (3. generace) iphone 5 iphone 4S iphone 4 iphone 3GS iphone

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario IV, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Aplikace

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Aplikace BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Aplikace APLIKACE BEYOND Touch Chcete-li si hru BEYOND: Two Souls vychutnat tím nejlepším možným způsobem, doporučujeme vám hrát ji s pomocí bezdrátového ovladače DUALSHOCK

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků Program Aktivity propojuje prvky softwarového a personálního auditu, které jsou zaměřeny na optimalizaci firemních nákladů. Slouží ke zjištění efektivity využívání softwarového a hardwarového vybavení

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Příručka Univerzálního tiskového ovladače

Příručka Univerzálního tiskového ovladače Příručka Univerzálního tiskového ovladače Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Verze B CZE 1 Souhrn 1 Brother

Více

Provozní pokyny. Aplikační stránky

Provozní pokyny. Aplikační stránky Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení odpovědnosti...3 Poznámky...3 Co lze na aplikačních stránkách dělat...4 Před použitím aplikačních stránek...5

Více

Manuál. Dynafleet Android a iphone App

Manuál. Dynafleet Android a iphone App k Aplikaci Dynafleet Android a iphone, ipad App 1.0 1 (18) Issuer (name, phone) Sign Date Info class Vit Jurajda, vit.jurajda@volvo.com 2014-04-29 Approved by (name, phone) Sign Date Valid Receiver (name)

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes mobil 1. Úvodní stránka Pro nastavení nahrávání přes mobil jděte na stránky

Více

Síťová instalace a registrace pro progecad

Síťová instalace a registrace pro progecad Síťová instalace a registrace pro 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 1 3 Jak začít... 2 3.1 Instalace NLM Serveru pro... 2 3.2 Registrace NLM Serveru pro... 2 3.3 Přidávání a aktivace licencí... 2 3.4 Instalace

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

BO:S:S Boccia Score System

BO:S:S Boccia Score System BO:S:S Boccia Score System Instalace a správa systému časomíry ATACK software, s.r.o. Obsah balení... 3 Zapojení systému... 4 Nastavení systému... 5 Tlačítko na časomíře... 5 Aktualizace... 6 Aktualizace

Více

Připojte svůj spotřebič - k budoucnosti. Rychlý průvodce

Připojte svůj spotřebič - k budoucnosti. Rychlý průvodce Připojte svůj spotřebič - k budoucnosti Rychlý průvodce Budoucnost u vás doma začíná právě teď! Jsme rádi, že jste si vybrali aplikaci Home Connect * Gratulujeme k vašemu novému spotřebiči budoucnosti,

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Volba televizního kanálu Po zapnutí se set-top-box automaticky nastaví do režimu přehrávání televize, odkud je možné provést změnu

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Důležité zdravotní upozornění: fotosenzitivní záchvaty

Důležité zdravotní upozornění: fotosenzitivní záchvaty UPOZORNĚNÍ Než začnete hrát tuto hru, přečtěte si příručky k systému Xbox One i veškerému příslušenství, kde najdete důležité informace o bezpečnosti a ochraně zdraví. www.xbox.com/support. Důležité zdravotní

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI Rollei Historyline 98 Používání funkce Wi-FI Používání funkce Wi-Fi Pomocí funkce Wi-Fi můžete ihned přenést fotografie a videa z fotoaparátu do jiných chytrých zařízení (Telefony, tablety s Android či

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved.

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved. NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER xcomfort možnosti použití ovládání chytrým telefonem nebo z tabletu Osvětlení Eaton Vzdálené ovládání a dohled Žaluzie & rolety RF xcomfort Bezpečnostní

Více

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 28.06.2017 Obsah 1 Úvod... 1 2 Povolení instalace aplikace... 2 3 Stažení aplikace... 3 4 Instalace

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

TouchGuard Online pochůzkový systém

TouchGuard Online pochůzkový systém TouchGuard Online pochůzkový systém Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení OBSAH 1. Pro všechny uživatele Úvod... 3 Jak číst tuto příručku... 3 Ochranné známky...4 Co je to RICOH Smart Device Connector?...

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot

Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot Nastavení a ovládání aplikace ifoxtrot A - obrazovka po spuštění a/nebo při neaktivním připojení Úvodní obrazovka s nakonfigurovaným a vybraným připojením s názvem Chata. Při prvním spuštění je v seznamu

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

EasyN aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: ,

EasyN aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: , EasyN aplikace Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Rychlý start Stáhněte a nainstalujte

Více

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Důležité informace: 1) Rozhodčí a delegáty registruje do IS FAČR komise rozhodčích řídícího orgánu soutěže na základě zařazení na listinu rozhodčích/delegátů

Více

Chánové 7: Krev a Sláva

Chánové 7: Krev a Sláva Chánové 7: Krev a Sláva Poznámky k verzi Předělaní možnosti Všechna menu a funkce v menu "Nastavení" jsou přesunuty do pop-up, vyzdoben novém vzhledem a popis. Bitevní simulátor Bitevní simulátor je představení

Více

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus:

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus: Poznámky I. Přidáná nová národnost Peršané - +10% těžba železa - 10% levnější lukostřelci; - o 10% rychlejší trénink Obléhacích strojů - o 20% více pochodů; - o 20% více poškození oproti Zdi; - Speciální

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více