PŘIROZENÉ ZLEPŠENÍ KVALITY SPÁNKU PROKAZATELNÉ VÝSLEDKY!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘIROZENÉ ZLEPŠENÍ KVALITY SPÁNKU PROKAZATELNÉ VÝSLEDKY!"

Transkript

1 RELAXACE A SPÁNEK Nekvalitní spánek = Únava přes den + snížená bdělost Aromaterapie je zcela přirozeným řešením PŘIROZENÉ ZLEPŠENÍ KVALITY SPÁNKU PROKAZATELNÉ VÝSLEDKY!

2 SLADŠÍ A PŘIROZENĚJŠÍ SPÁNEK S ESENCIÁLNÍMI OLEJI! Člověk prospí třetinu svého života. Až jeden člověk ze tří si ale stěžuje na kvalitu svého spánku, přičemž 45 % z nich udává, že má nedostatek spánku a 15 až 20 % trpí chronickou nespavostí 1. Já, ty, on, ona... Obecně špatně spíme. Krátký nebo přerušovaný spánek, častá nebo předčasná buzení, problémy s usínáním, dojem nedostačujícího odpočinku, únava přes den NA CO JE SPÁNEK DOBRÝ? Tělesná ale i fyzická a nervová regenerace: kvalitní spánek je důležitý, a pokud se ho člověku nedostává v dostatečném množství, může to velmi brzy pocítit. Únava, ale i špatná nálada (podrážděnost), snížení intelektuálních schopností (zejména schopnost pamatovat si a koncentrace), snížení odolnosti vůči stresu a pokles bdělosti jsou faktory, které nepříjemně ovlivňují pracovní dny. Bylo také prokázáno, že dlouhodobý nedostatek spánku může mít negativní vliv na celou řadu obtíží, například na obezitu, diabetes druhého typu, zvýšení rizika kardiovaskulárních onemocnění, deprese, úzkosti i zvýšení rizika nehod. Přesto se najde spousta dětí, dospívajících, dospělých i seniorů, kteří žijí v neustálém nedostatku spánku, nemluvě o faktu, že v průměru spíme o 90 minut méně, než spali naši předkové před 50 lety! LEPŠÍ SPÁNEK = LEPŠÍ DEN! Nedostatek spánku a probdělé noci stojí za nespočtem stížností, přičemž nezáleží na věku ani na pohlaví. Každý už alespoň jednou v životě na vlastní kůži poznal, co s sebou nese špatná noc: problémy s koncentrací a pozorností během dne, špatná nálada a podrážděnost, nedostatek energie, obrovská ospalost Strašlivá a obtížně snesitelná únava, která ztrpčuje celý den a ovlivňuje tělesný i duševní stav člověka. Nedostatek spánku (zejména pokud je chronický) způsobuje taktéž problémy s bdělostí a pozorností, což může vést nejen k dopravním nehodám, ale i k úrazům v domácnosti nebo při sportu Toto nebezpečí veřejnost často přehlíží, je však velmi reálné Bdělost, dopad cestování na spánek nebo vliv problémů se spánkem na řidiče se stanou ústředními tématy 14. ročníku Dní spánku, které pořádá Institut du Sommeil et de la Vigilance (INSV Institut spánku a bdělosti), a jejichž partnerem je i společnost Puressentiel. Zdroje: 1 Údaje Institut National de Veille Sanitaire (INVS).

3 STÍŽNOSTI V KAŽDÉM VĚKU Děti: únava už od kolébky 11 % dětí si stěžuje na nedostatek pozornosti ve škole, protože jsou spavé nebo unavené, a 41 % dětí se ráno budí s obtížemi. Už ve věku 3 až 4 let vykazuje 22 až 29 % problémy se spánkem, které zahrnují potíže s usínáním nebo s častým buzením. Úzkost, neschopnost usnout vlastními silami, ale i negativní vliv obrazovek už od nejútlejšího věku Spánek se občas opomíjí a děti tím trpí... stejně jako nervy rodičů. Mimořádně důležitý může být večerní rituál, který se děti učí už od velmi raného věku, a který dětem pomáhá uklidnit se předtím, než se odeberou do postýlky. (Zdroj: INVS, la somnolence au quotidien, 2011) Dospívající: sova, která vstala špatnou nohou Jeden mladý člověk ze tří (30 %) přiznává, že cítí únavu a chronický nedostatek spánku, přičemž 12 % z nich trpí nespavostí a 8 % pravidelnou nespavostí! To není nic překvapivého, jelikož za posledních 25 let se spánek dospívajících zkrátil o zhruba 50 minut, takže spí v průměru 7 hodin a 37 minut, ačkoliv potřebují spánek ještě více než dospělý, tedy 8 až 9 hodin. Co tyto problémy způsobuje? Posun biologických rytmů (hovoříme o zpoždění fáze, která bývá spojována zejména s hormonálními změnami v pubertě), ale i nadměrné používání obrazovek (televize, počítače, telefony ). Trpí tak pozornost, soustředění a tím pádem i výsledky ve škole, stejně jako nálada a zdravotní stav. (Zdroj: Klinická studie Actijeune zaměřená na spánek dospívajících z února 2014, kterou pro APL vedli Prof. Damien Léger a Dr. François Duforez, v Centru spánku při l Hôtel-Dieu v Paříži).

4 Dospělý: příliš velký konzument léčiv 130 milionů každoročně prodaných lahviček léků, z nichž 40,5 % tvoří hypnotika (léky na spaní), které se velmi často berou dlouhodobě, a to i několik let po sobě, ačkoliv tyto produkty mohou způsobovat závislost, abstinenční příznaky a výrazný nárůst rizika dopravní nehody. Mezi obtíže, které souvisejí s užíváním léčiv na spaní, patří i stres, nedostatečná kvalita zdraví, špatné lůžkoviny ale také určité problémy (chrápání, apnoe, syndrom neklidných nohou ), kterým se nevěnuje velká pozornost, ale které mohou být velmi nepříjemné. Dále mohou spánek negativně ovlivňovat vnější faktory (nadbytek hluku nebo světla, výkyvy teploty apod.). Jde však o nepříjemnosti, které lze ve většině případů řešit jemně a přirozeně. (Zdroj: ANSM, 08. ledna 2014, Etat des lieux de la consommation des benzodiazépines). Pár: dvojnásobek obtíží! Ani spánek ve dvou nepřináší příliš úlevy. Chrápání (které způsobuje hádky u 67 % postižených párů), neustálé pohyby (v průměru se každý pohne 30 až 40krát za noc), nevhodné ložní prádlo (zejména pokud nemáte povlečení ze stejné látky), hlasité dýchání a mluvení ze spánku často vedou k nekvalitnímu spánku partnera. Protože když jeden spí špatně... trpí tím i druhý. Když člověk sdílí lože s nespavcem, spí v průměru o tři hodiny týdně méně. Senior: nespokojený a unavený 72 % seniorů si stěžuje na nespavost a 65 % trpí zvýšenou únavou. To nemusí nutně souviset s krátkým spánkem, ale spíše s faktem, že od padesáti let věku začíná spánek přinášet méně regenerace. S přibývajícím věkem se hloubka spánku snižuje, spánek je lehčí, člověk se v noci častěji budí, zvyšují se i související patologie (chrápání, apnoe apod.). To vede k nežádoucímu chování, například nadužívání léčiv, dlouhé siesty, které ovlivňují následující noc, aktivity spojené s postelí (sledování televize, četba, internet ), které celý problém ještě umocňují. (Zdroj: INVS, Journée du sommeil 2010, Professeurs Joël Paquereau et Damien Léger).

5 ÚNAVA, ÚBYTEK BDĚLOSTI A POZORNOSTI: NEBEZPEČÍ! Únava sama o sobě je zodpovědná za 700 mrtvých ročně na silnicích (jde o zhruba čtvrtinu úmrtí). Zároveň stojí za celou řadou úrazů v domácnosti nebo na pracovišti. Špatný spánek (ať jsou příčiny jakékoliv) stejně jako nedostatečný spánek mají značný vliv na denní aktivity a běžný život. Ovlivňuje totiž jak tělesné výkony, tak psychickou rovnováhu a intelektuální schopnosti. Problémy s pamětí a zejména s pozorností bývají zodpovědné za nejrůznější nehody a pracovní potíže. Každý druhý člověk tvrdí, že je méně výkonný minimálně jednou týdně, přičemž minimálně třikrát týdně bývá méně výkonný jeden člověk z pěti. ESENCIÁLNÍ OLEJE: SPOJENCI S PROKÁZANOU ÚČINNOSTÍ Během posledních let vznikla celá řada studií zabývajících se esenciálními oleji, jejich uvolňujícím efektem a pozitivním vlivem na spánek či bdělost. Rozsáhlý výzkum a analýza pramenů, který vedl prof. Damien Léger, hodnotil publikace týkající se základních esenciálních olejů, které se běžně používají v následující indikaci: santalové dřevo, růžové dřevo, skořice, rmen římský, eukalyptus, levandule, meduňka, máta peprná, pomeranč, neroli, petit grain z bigarádie, rozmarýn, šalvěj a ylang-ylang. Závěrem této analýzy zdrojů, je že: Aromaterapie může představovat jednoduchou alternativu ke stávajícím léčivům a nese s sebou jen minimální rizika. Zkoumané zdroje navíc prokazují občasný zájem používat kombinaci esenciálních olejů, které působí komplexnějším efektem.

6 SPREJ PRO SPÁNEK A UVOLNĚNÍ PURESSENTIEL S 12 ESENCIÁLNÍMI OLEJI ÚČINNOST POTVRZENA V RÁMCI STUDIE, KTEROU VEDL ŘEDITEL NÁRODNÍHO INSTITUTU SPÁNKU A BDĚLOSTI PŘÍRODNÍ ALTERNATIVA 12 esenciálních olejů s pozitivním vlivem na Zmírnění úzkosti: Pomeranč, levandule, majoránka, cypřiš, verbena, voňatka, petit grain z bigarádie, neroli Usínání: Rmen, pomeranč, mandarinka Stimulace hlubokého spánku: Levandule, rmen, santalové dřevo Stimulace regeneračního spánku: Levandule, růžové dřevo STUDIE SPÁNKU PURESSENTIEL Koordinátor studie, prof. Damien Léger působící v pařížských nemocnicích, Ředitel Centra pro spánek a bdělost (Hôtel-Dieu, Paříž) Subjektivní studie vedená po dobu 4 týdnů na vzorku 50 subjektů trpících nekvalitním spánkem déle než 3 měsíce. Sprej pro spánek a uvolnění Puressentiel byl nasprejován do 4 rohů místnosti a na kapesníček položený na nočním stolku, když se testovaný subjekt odebral do postele. VÝZNAMNÉ VÝSLEDKY V PĚTI ZKOUMANÝCH KRITÉRIÍCH: Doba spánku: + 21 min Dynamismus probuzení: + 15,8 % Ranní svěžest: + 18,1 % Kvalita nočního spánku: + 12,5 % Kvalita spánku na Spiegelově stupnici: + 8,3 % Spiegelova stupnice hodnotí a porovnává výsledky následujících šesti kritérií: Doba usnutí, kvalita spánku, délka spánku, noční buzení, počet snů a stav při probuzení. Snášenlivost a přijatelnost byly vyhodnoceny jako vynikající Tato studie byla publikována ve vědeckém časopise Médecine du Sommeil v prosinci NOVĚ! DOPLŇKOVÉ VÝSLEDKY STUDIE: Rychlé a trvalé účinky: 85,7% pacientů vykazuje celkové zlepšení spánku už po třech týdnech používání. Podle 76,2% pacientů je doba používání tři týdny dostatečná. Žádná recidiva : 66,6% pacientů nezaznamenalo návrat nebo dokonce zhoršení problémů se spánkem, když produkt přestali používat. Žádné abstinenční příznaky: 95,3% nevykazovalo žádné symptomy po ukončení používání produktu (úzkost, palpitace apod.). 90% pacientů uvedlo, že by Sprej pro spánek a uvolnění Puressentiel používali znovu. Závěrem odborníci doporučují: Dokážeme si velmi dobře představit, že budeme doporučovat Sprej pro spánek a uvolnění Puressentiel na mírné potíže se spánkem ( ), aby se pacienti příliš často neuchylovali k nedoporučovaným hypnotikům.

7 SPREJ PRO SPÁNEK A UVOLNĚNÍ PURESSENTIEL S 12 ESENCIÁLNÍMI OLEJI SPREJ PRO SPÁNEK A UVOLNĚNÍ PURESSENTIEL se 12 ESENCIÁLNÍMI OLEJI: VÝJIMEČNÝ PRODUKT, KLÍČOVÉ ÚDAJE! Lahvička 75 ml JEDNIČKA mezi sedativy mimo AMM (Zdroj IMS CM CA 06/2012) JEDNIČKA mezi aromaterapeutickými produkty (v segmentu spánku) (Zdroj Celtipharm trh s produkty na spánek/aromaterapie, 2012) 97,34% spokojenost (průzkum mezi 1844 zákazníky, únor 2014, Francie) Mezi spokojenými zákazníky: 89 % zaznamenalo prodloužení spánku nad 6 hodin za noc 79 % tvrdí, že jsou jejich noci příjemnější Podle 55 % se doba usínání zkrátila průměrně o 30 min 81 % se budí nad ránem méně 74 % se budí méně v noci (Zdroj: spotřebitelský test Puressentiel, listopad 2012) Návod k použití: Nasprejujte do 4 rohů místnosti a na kapesníček položený na nočním stolku, až půjdete do postele. Pokud se v noci probudíte, přivoňte si ke kapesníčku. Produkt je vhodný pro celou rodinu, i pro děti od jednoho roku věku. 1 sprej 75ml 3,1 kg čerstvých rostlin 75 ml

8 PURESSENTIEL: KOMPLETNÍ ŘADA ZACÍLENÁ NA SPÁNEK A ODPOČINEK! ÚČINNOST, PRAKTIČNOST A BEZPEČNOST JAKO ŘEŠENÍ VAŠICH PROBLÉMŮ SE spánkem BEZ RIZIKA VYTVOŘENÍ NÁVYKU! PURESSENTIEL KAPSLE PRO LEPŠÍ spánek BIO výživový DOPLNĚK SE 4 ESENCIÁLNÍMI OLEJI Krabička po 30 kaplích = 15 dní kúry Určité esenciální oleje mohou pozitivně působit na odpočinek a spánek, i když se aplikují perorálně. Uklidňující vlastnosti rostlin tak mohou působit i zevnitř. Součinné spojení 4 bio esenciálních olejů přináší 100% přírodní, regenerační spánek pro lidi, kterým vadí silné vůně esenciálních olejů, pro lidi, kteří již používají zklidňující sprej a nemohou před spaním používat dva spreje, pro lidi, kteří jsou nesmiřitelnými zastánci perorálního podávání, pro lidi, kteří používají chemická syntetická hypnotika FR-BIO-01 Agriculture UE / non UE. a rádi by vyzkoušeli alternativu. Bez rizika vzniku závislosti, na rozdíl od jistých léků na spaní (benzodiazepiny, hypnotika), a bez nepříjemného pocitu po probuzení. Tento bio potravinový doplněk je přesně odměřenou směsí bio esenciálních olejů s antistresovým, uklidňujícím a uspávacím účinkem (levandule, petit grain z bigarádie, zelená mandarinka a majoránka) a řepkového oleje, který je bohatý na esenciální mastné kyseliny typu Omega 3. Produkt nabízíme ve formě kapslí (bez chuti, zápachu, rizik podráždění sliznic, nebezpečí zažívacích potíží, jelikož esenciální oleje jsou ukryté v kapslích), které se užívají večer, rychle působí, usnadňují usínání, pomáhají zvyšovat kvalitu spánku a zaručují optimální formu po probuzení. Účinnost: Součinný efekt 4 bio esenciálních olejů v optimálním množství. Praktičnost: Jednoduše vložíte do úst a zapijete sklenicí vody. Bez chutě a zápachu. Bezpečnost: Přesně odměřené esenciální oleje. Produkt nese certifikace HE BIO a HV BIO. Návod k použití: Od 7 let. 2 kapsle večer, cca 20 minut předtím, než půjdete do postele. Zapijte sklenicí vody. Bez konzervantů Bez parabenů Potah kapsle ze želatiny rybího původu

9 PROTISTRESOVÝ ROLL-ON PURESSENTIEL SE 12 ESENCIÁLNÍMI OLEJI Roll-on 5 ml Spojení dvou úžasných vlastností esenciálních olejů s efektem zmírnění úzkosti a depresí. > 2 způsoby použití: nosem nebo pokožkou Pomáhá: Uvolnit nervové napětí Zklidnit mysl, pokud trpí tíživými pocity Vlastnosti esenciálních olejů obsažených v protistresovém roll-onu dokázala celá řada různých studií, například: Zmírnění úzkosti (Esenciální olej ze sladkého pomeranče: Lehrner et al. 2000, 2005; Jafarzadeh et al. 2013; esenciální olej z levandule: Lehrner et al. 2005; Kritsidima et al. 2012; spojení se zvýšenou kvalitou spánku se směsí esenciálních olejů neroli, levandule a římského rmenu: Cho et al.2013 ). Zmírnění stresu (Esenciální olej z levandule: Toda et al. 2008; Sioh et al. 2011, Chen et al. 2013) Odpočinek a pocity klidu (Esenciální olej z ylang-ylang: Hongratanaworakit et al. 2006) Zvýšení pocitu pokoje ((Esenciální olej z ylang-ylang: Moss et al. 2008; Esenciální olej z pomeranče: Lehrner et al. 2000) Zlepšení nálady (Esenciální olej z levandule; Diego et al. 1998; Esenciální olej z pomeranče: Lehrner et al. 2000) Návod k použití: Dospělí a děti > 7 let. Stres > Nanášejte na vnitřní stranu zápěstí, na spánky a na tepny na krku vždy, když pocítíte, že se vás začíná zmocňovat stres. Třete chvilku zápěstí proti sobě, pak se desetkrát dlouze nadechněte, přičemž uvolněte svaly. Příprava ke spánku > V případě nespavosti před spaním. PRO NEJMENŠÍ Kelímek 50 ml DĚTSKÝ BALZÁM PRO UVOLNĚNÍ PURESSENTIEL BALZÁM PRO UVOLNĚNÍ S 5 ESENCIÁLNÍMI OLEJI: SMĚS SPECIFICKÝCH A MIKROSKOPICKY ODMĚŘENÝCH ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ, ZKLIDŇUJÍCÍ ÚLOHA MASÁŽE, KTERÁ SE PŘIPOJUJE K POZITIVNÍM VLIVŮM AROMATERAPIE 5 esenciálních olejů v malých dávkách, které jsou vhodné už pro děti od tří měsíců: levandule, pomeranč, majoránka a mikroskopické dávky cypřiše a tymiánu. Pomáhá v boji s aspekty, které narušují spánek děťátka: spastický kašel nervosita koliky, bolesti a křeče v bříšku Zmírnění úzkosti > Majoránka, levandule Uspání a odpočinek > Pomeranč Zklidnění křečí v bříšku a kolik > cypřiš stálezelený, majoránka Zklidnění kašle a boj s respiračními onemocněními > cypřiš stálezelený, majoránka, levandule, tymián Zjemnění a výživa > makadamový olej, sladké mandle, olivy, výtažek z heřmánku a vitamin E Návod k použití: Lokální aplikace prostřednictvím masáže, jednou až dvakrát denně, na dětské tělíčko: oblasti bříška, zad, hrudníku Používejte množství o velikosti malé kuličky. Nenanášejte na obličej.

10 KOUPEL PURESSENTIEL PRO LEPŠÍ SPÁNEK A ODPOČINEK SE 12 ESENCIÁLNÍMI OLEJI Lahvička 100 ml ABSOLUTNÍ UVOLNĚNÍ! Pro odstranění každodenního napětí, pro kvalitní regenerativní spánek. Esenciální oleje v koupeli se vstřebávají do pokožky a nabízejí tak maximum ze svých schopností. Večer nebo před spaním zmírňuje napětí, zklidňuje duši a podporuje rychlé usnutí a poklidný spánek. Tento produkt s vysokým obsahem esenciálních olejů přináší dospělým i dětem blahodárný a regenerační odpočinek i zmírnění pocitů stresu. Pomáhá: Zmírnit napětí a stres, uvolnit se Odpočívat a usnout 1 koupel = zhruba 17,3 kilogramů čerstvých rostlin! Návod k použití: Od 3 let. Vylijte jeden uzávěr produktu do teplé koupele, neoplachujte. BIO MASÁŽNÍ UVOLŇUJÍCÍ OLEJ PURESSENTIEL S LEVANDULÍ A NEROLI Flakón 100 ml Okamžité uvolnění svalů, těla i mysli! Masáž podpořená esenciálními oleji přináší pocit blaha a působí: Vdechováním Penetrací do pokožky > levandule, účinná anti-stresová složka přinášející uvolnění, zklidnění nervového systému, pocit klidu, uvolnění svalů > Neroli, pomáhá proti problémům s usínáním, nervovým napětím nebo stresem > římský rmen, majoránka, petit grain z bigarádie a ylang-ylang zmírňují napětí a podporují zklidnění a příchod poklidného spánku. Unikátní spojení účinků esenciálních olejů s hebkostí rostlinných olejů (sezamového a mandlového) zaručuje příjemnou uvolňující masáž, která malým i dospělým přináší pocity rozkoše, které skvěle bojují se stresem. Návod k použití: Dospělí i děti > 3 roky. Nalijte malé množství masážního oleje do dlaně. Naneste olej na pokožku a opatrně vmasírujte krouživými pohyby. Zvláštní péči věnujte zatuhlým oblastem: zátylek a ramena, ale i plexus a chodidlo, čímž umocníte relaxační efekt masáže.

11 RELAXACE A SPÁNEK Puressentiel, účinnost ve své nejčistší podobě V lékárnách

12 ČISTOTA SVALY A KLOUBY RELAXACE A SPÁNEK PROTI VŠÍM Proti komárům CIRKULACE DÝCHÁNÍ KAŽDODENNÍ ÚLEVA Kvůli vašemu zdraví, kráse a celkové pohodě čerpá společnost Puressentiel z přírody to, co je na ní nejcennější: přírodní aktivní přísady a esenciální oleje, abychom vám mohli zaručit účinnost ve své nejčistší podobě. Zavázali jsme se respektovat přírodu a přijali jsme proto ekologicky šetrný přístup, který aplikujeme od sběru rostlin až po finální výrobu každého našeho produktu. Tyto zásady jsme vložili do své Charty kvality Puressentiel. Tento leták jsme vytiskli inkoustem rostlinného původu na papír, na jehož výrobu jsme použili dřevo z udržitelně pěstovaného lesa. I on je tedy 100% přírodního původu. Distributor Česká republika: www. diparlux.cz

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin S matkou přírodou bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin Gaius Plinius Secundus Ríká se: Proti všemu vyrostla v přírodě nějaká bylinka! Paracelsus Hildegard von Bingen Hermann-Josef Weidinger M

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

Délka nočního spánku a jeho kvalita se výrazně podílí na zdravotním stavu obyvatel i kvalitě jejich života.

Délka nočního spánku a jeho kvalita se výrazně podílí na zdravotním stavu obyvatel i kvalitě jejich života. Březen 1 Spánek je nezbytný nejen pro regeneraci duševních a fyzických sil, pro vytváření paměťových stop a tedy pro kognitivní funkce, ale i pro celou řadu metabolických pochodů. Kvalita nočního spánku

Více

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI Pomáhají klientům zlepšit motorické i kognitivní funkce, navozují rozvoj smyslů ale i relaxaci. AROMADIFUZÉR A AROMA LAMPY Aromadifuzér nepracuje na základě

Více

P R O D U C T C A T A L O G U E

P R O D U C T C A T A L O G U E P R O D U C T CATALOGUE 2018 NAŠE PŘÍRODNÍ KOSMETICKÉ PRODUKTY Bio-Konopný plětovy krém Konopná mast - Propolis- Olivový Olej Bio ma st z Bambuckého másla Bio Tělovy Olej BioKonopný pleťový krém ULTRA

Více

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od 31.10.2016 Poradenství Světluška - Radka Hubeňáková, Hrabišín 90, 78804 Tel. 776 86 68 98, 774 48 66 89 Email:

Více

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od 1.8.2018 Poradenství Světluška - Radka Hubeňáková, Hrabišín 90, 78804 Tel. 776 86 68 98, 774 48 66 89 Email:

Více

Poruchy spánku ve stáří

Poruchy spánku ve stáří Poruchy spánku ve stáří Obecné charakteristiky charakter spánku se ve stáří mění senioři zapojení do komunity spí lépe spánek zhoršuje zármutek, osamocení, úzkost, potraumatické stavy starší lidé chodí

Více

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od

Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od Nabídka přírodních esenciálních vůní, olejů a voněk do koupele Prameny života Ceník platný od 1.12.2017 Poradenství Světluška - Radka Hubeňáková, Hrabišín 90, 78804 Tel. 776 86 68 98, 774 48 66 89 Email:

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

Brave Kuličkovém Aplikátoru

Brave Kuličkovém Aplikátoru Brave Směs pro Odvahu 10 ml INFORMAČNÍ LIST O PRODUKTU Vkročte do každého dne s jistotou a vírou, jestliže použijete směs pro odvahu Brave při praktikování pozitivních afirmací. Přejíždějte kuličkou směsi

Více

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA KATALOG SLUŽEB M ULTIFUNČKNÍ VANA NEOQI O D 1. 1 0. 2 0 1 3 / D O 3 1. 3. 2 0 1 4 MULTIFUNKČNÍ VANA NEOQI CENÍK NÁZEV ČAS CENA HYDROTERAPIE HYDROTERAPIE + aromaterapie TERMOTERAPIE

Více

Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se

Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se Duben 1 Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se spánkem přetrvávají. Čeští lékaři a sestry se proto

Více

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality Nejstarší a nejvíce uznávaný nápoj na světě Čaj je hned po vodě druhým nejpopulárnějším nápojem v dnešním světě. Pití čaje je důležitou součástí čínské kultury. Jeho

Více

Příplatky a doplňkové služby pro 2011

Příplatky a doplňkové služby pro 2011 Příplatky a doplňkové služby pro 2011 Příplatky Dětská postýlka noc (nutné rezervovat) 50 Kč Pes na pokoji noc (pouze na některých pokojích) 150 Kč Neobsazené lůžko 70% hotel Omega polopenze *** dospělí

Více

Floating vodoléčebná zdravotní technika

Floating vodoléčebná zdravotní technika Floating vodoléčebná zdravotní technika Rozhodnutím Státního ústavu pro kontrolu léčiv Praha a pověření Ministerstva zdravotnictví ČR je floatingová vana díky svým prokazatelným léčebným účinkům zařazena

Více

Mastné. kyseliny. omega-3 a omega-6. Výživa pro lepší život

Mastné. kyseliny. omega-3 a omega-6. Výživa pro lepší život SRPEN 2014 Mastné kyseliny omega-3 a omega-6 Esenciální mastné kyseliny naše tělo neumí produkovat v dostatečném množství. Podporují růst, zrak a správnou funkci mozku. & omega 3 omega 6 Mastné kyseliny

Více

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU INDICKÁ MASÁŽ HLAVY MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY RELAXAČNÍ A SPORTOVNÍ MASÁŽ MASÁŽE DĚTÍ DÉLKA MASÁŽE JE POUZE ORIENTAČNÍ A ODVÍJÍ SE VŽDY OD INDIVIDUÁLNÍCH POTŘEB KLIENTA. ROVNĚŽ VÝBĚR

Více

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe Benefity a terapeutický efekt léčebného bazénu Bolesti hlavy Stres Nespavost Zažívací potíže Bolesti zad Celulitida Těžké nohy Reflexní zóny Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Více

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami 1. Tradiční thajská masáž Tradiční thajská masáž je provozována již déle než 2000 let. Jedná se o soubor technika

Více

SPA CONCEPT Alissa Beauté Harmonie a krása těla

SPA CONCEPT Alissa Beauté Harmonie a krása těla SPA CONCEPT Alissa Beauté Harmonie a krása těla SPA CONCEPT Tělové ošetření ALISSA BEAUTÉ Spa Concept zajišťuje kompletní ošetření pokožky těla v salonu a wellness centrech. SPA CONCEPT je svěží a ryzí

Více

Masáže. Klasická hloubková masáž 30 minut 525 Kč 60 minut 1050 Kč 90 minut 1500 Kč

Masáže. Klasická hloubková masáž 30 minut 525 Kč 60 minut 1050 Kč 90 minut 1500 Kč Nechte se u nás hýčkat... Stačí si vybrat a zarezervovat termín na recepci hotelu, tel. číslo 555, rezervace je doporučená den dopředu nebo minimálně dvě hodiny předem Masáže Druh masáže Délka procedury

Více

Kosmetická řada s obsahem medu.

Kosmetická řada s obsahem medu. Kosmetická řada s obsahem medu. Všechny výrobky v této řadě obsahují pravý včelí med. Díky obsahu účinných antioxidantů, jako vitamín E, resveratrol a jiné, chrání pleť vlivem volných radikálů před vznikem

Více

nabídka masáží a procedur

nabídka masáží a procedur nabídka masáží a procedur Vítejte ve Spa a Wellness Čapí hnízdo, kde se krása snoubí s šetrným přístupem ke zdraví a naší planetě, kde jsou ruce našich masérů speciálně školeny pro Váš nejlepší zážitek

Více

TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST?

TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST? TRÁPÍ VÁS NEBO VAŠE BLÍZKÉ BOLEST? ZDE APLIKUJEME -MD INJEKCE Kompletní řada certifikovaných zdravotnických středků terapii bolesti způsobené onemocněním pohybového a podpůrného aparátu. zmírnění bolesti

Více

Masáže Resort Green Valley

Masáže Resort Green Valley Masáže Resort Green Valley Základní popis nabízených masáží ZÁKLADNÍ POPIS NABÍZENÝCH MASÁŽÍ klasická relaxační, regenerační a sportovní masáž Je založena na tzv. švédské masáži. Využívá různé typy tření

Více

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE WELLNESS MASÁŽE INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ MASÁŽ HLAVY, ŠÍJE, RAMEN A HORNÍ ČÁSTI PAŽÍ Tradiční indická masáž hlavy (champi) je stará více než tisíc let a praktikovala se jako součást ayurvédského učení.

Více

Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur. Sprchové gely Bohemia Natur

Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur. Sprchové gely Bohemia Natur Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur Nová řada ručně balených kosmetických produktů vyráběných dle tradičních receptur, které jsou obohaceny o extrakty bylin, citrusů či o minerály. Atraktivním

Více

Dr. Honney kosmetická řada s obsahem medu.

Dr. Honney kosmetická řada s obsahem medu. Dr. Honney kosmetická řada s obsahem medu. Všechny výrobky v této řadě obsahují pravý včelí med. Díky obsahu účinných antioxidantů, jako vitamín E, resveratrol a jiné, chrání pleť vlivem volných radikálů

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Herbamedicus, s.r.o. Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL tobolky unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Arthrorevital ARTHROREVITAL Pomoc při

Více

Globální problémy Civilizační choroby. Dominika Fábryová Oktáva 17/

Globální problémy Civilizační choroby. Dominika Fábryová Oktáva 17/ Globální problémy Civilizační choroby Dominika Fábryová Oktáva 17/18 18.3.2018 Co jsou civilizační choroby nemoci, které jsou způsobeny špatným životním stylem můžeme označit za nemoci moderní doby hlavní

Více

Pro více informací kontaktujte Recepci nebo volejte linku 110.

Pro více informací kontaktujte Recepci nebo volejte linku 110. Wellness Každý, kdo si přeje udělat něco pro své tělo, mysl a duši, je v nejlepších rukou našeho okouzlujícího wellness salonu v Quisisana Palace. Pod zručnýma rukama našich kosmetických a masážních odborníků

Více

Vše, co potřebujeme k tomu, abychom byli zdraví, nám darovala sama příroda. Sebastian Kneipp

Vše, co potřebujeme k tomu, abychom byli zdraví, nám darovala sama příroda. Sebastian Kneipp Působí.Přirozeně. Vše, co potřebujeme k tomu, abychom byli zdraví, nám darovala sama příroda. Sebastian Kneipp Koncept zdraví podle Kneippa Na základě osobních zkušeností a rozsáhlé experimentátorské činnosti

Více

GREŠÍK kosmetika. Kostivalová s kafrem (50 ml), cena: 64,- Při masáži působí regeneračně na pohybové ústrojí a na unavené a namožené svaly a klouby.

GREŠÍK kosmetika. Kostivalová s kafrem (50 ml), cena: 64,- Při masáži působí regeneračně na pohybové ústrojí a na unavené a namožené svaly a klouby. Bylinné masti GREŠÍK kosmetika Masti nejsou vyráběny ze škvařeného sádla, které může dráždit pokožku, ale ze sádla extrahovaného vodní parou. Bylinná složka je tvořena extrakty připravenými vakuovým odpařováním,

Více

BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY:

BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY: BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY: 1. Ajurvédský omlazující balíček: (Ayurvedic Rejuvenation Therapy) Určený k celkové regeneraci vašeho těla a zbystření vaší mysli. Zahrnuje v sobě kombinace kterýkoli

Více

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!!

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!! Masáž Cena Doba trvání Masáž šíje 100 Kč 20 min Masáž zad 200 Kč 40 min Masáž zad a šíje 250 Kč 60 min Masáž horních končetin 200 Kč 20 min Masáž dolních končetin 250 Kč 40 min Masáž hrudníku a břicha

Více

Předspánková suplementace

Předspánková suplementace Předspánková suplementace Přespánková suplementace Předspánková suplementace je zatím v České Republice jedno velké tabu. Málokdo vám u nás dokáže fundovaně referovat o látkách, které přispívají ke zlepšení

Více

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ Leden 12., 2018 Léčivé bylinkové čaje Aby bylinky neublížily Ať mezi vaše oblíbené kombinace bylinkových čajů patří jakékoliv léčivky, vězte, že nic byste neměli přehánět. Před konzumací si vždy přečtěte

Více

WELLNESS & FITNESS CENÍK

WELLNESS & FITNESS CENÍK WELLNESS & FITNESS CENÍK WELLNESS (9.00 22.30) Infinit karta + Wellness je určeno pro dospělé a děti od 12 let. Wellness 90 minut + šatna neomezeně 235,- 215,- Wellness 120 minut + šatna neomezeně 285,-

Více

V HARMONII S PŘÍRODNÍMI FREKVENCEMI. Generátor magnetického pole

V HARMONII S PŘÍRODNÍMI FREKVENCEMI. Generátor magnetického pole Generátor magnetického pole 2 3 Německý fyzik, profesor Dr. W. O. Schumann objevil význam elektromagnetických frekvencí na naše živé prostředí zhruba před 60 lety: jedná se o tzv. Schumannovu frekvenci.

Více

Kdo jsme? Co je to Dílnička?

Kdo jsme? Co je to Dílnička? Kdo jsme? Denní stacionář Klub POHODA, organizace POHODA, o.p.s. je ambulantní sociální služba pro dospělé osoby s mentálním a kombinovaným znevýhodněním. Denní stacionář Klub POHODA poskytuje od roku

Více

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje OVOCNÉ ČAJE určené pro běžné pití LIMETKA A GREP Ovocný čaj pro běžné pití. MALINA A JAHODA Ovocná směs obohacená echinaceou. RANNÍ SVĚŽEST Zelený

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR: Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_158 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Masáže Masáž ruční částečná Jedná se o masáže, které

Více

savoy spa BY L OCCITANE

savoy spa BY L OCCITANE savoy spa BY L OCCITANE SAVOY SPA BY L OCCITANE je inspirováno Středomořím a jeho neopakovatelnou Art-de-Vivre prosluněnou krajinou, úrodnými poli, bohatou kulturou a tradicemi. L OCCITANE produkty, působící

Více

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku BŘEZEN 2014 NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ Dobrá výživa pro dobrý noční spánek Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku Tip na dobrou výživu pro dobrý noční spánek Vápník potřebný pro udržení

Více

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Klasické relaxační, rekondiční a sportovní masáže (60min. - 650 Kč) Masáž vždy patřila mezi výborné regenerační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení

Více

TEMPUR Matrace Pro Váš kvalitní spánek

TEMPUR Matrace Pro Váš kvalitní spánek TEMPUR Matrace Pro Váš kvalitní spánek Platný od 1. 4. 2012 TEMPUR Original podpora s pevnějším pocitem Materiál TEMPUR vyvinula původně organizace NASA, aby tak odlehčila kosmonautům od tlaku, který prožívají

Více

COSMETIC COCKTAILS 1

COSMETIC COCKTAILS 1 COSMETIC COCKTAILS 1 BIO BEAUTY COCKTAIL BIO BEAUTY COCKTAIL je novinkou mezi KOSMETICKÝMI PRODUKTY obsahující JEDNODUCHÉ INGREDIENCE darované zemí pro zlepšení krásy a zdraví těla BEAUTY BOUTIQUE GREEN

Více

Herbal Aloe Nádherné vlasy. Zářivá pleť.

Herbal Aloe Nádherné vlasy. Zářivá pleť. Herbal Aloe Nádherné vlasy. Zářivá pleť. Svěží vůně, inspirace v přírodě. To jsou přípravky pro vnější výživu, které posilujívlasy a hydratujípokožku. Dosáhněte zářivésvěžesti od hlavy ažk patě. 1 Nová

Více

SADA PROGRAMŮ. Určena pro začátečníky, na prvních 7-10 dní používání. Relaxujte, budte zdraví, kazdý š den!

SADA PROGRAMŮ. Určena pro začátečníky, na prvních 7-10 dní používání. Relaxujte, budte zdraví, kazdý š den! SADA PROGRAMŮ,,První týden Určena pro začátečníky, na prvních 7-10 dní používání. Relaxujte, dobre š spete, š budte zdraví, kazdý š den! Instalace Tato sada je nainstalována v Laxmanu, který jste si zakoupili.

Více

STRES STRES ZÁTĚŽ, TÍSEŇ, TLAK, ÚZKOST BÝT VYSTAVEN VNĚJŠÍM SILÁM, TLAKŮM NEJBĚŽNĚJŠÍ PŘEDSTAVA: STRES JE SÍLA, KTERÁ ZPŮSOBUJE TĚLESNÉ NEBO PSYCHICKÉ VYČERPÁNÍ A UTRPENÍ STRES PROŽÍVÁ ČLOVĚK, KTERÝ JE

Více

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS CS Get Up Přípravek s energetizujícím účinkem, stimulující, má vliv na hladinu energetického metabolismu, podporuje normální činnost nervové

Více

Vážení zákazníci, O METODĚ. Primární efekt BIOSYNCHRON terapie: Sekundární efekt BIOSYNCHRON terapie:

Vážení zákazníci, O METODĚ. Primární efekt BIOSYNCHRON terapie: Sekundární efekt BIOSYNCHRON terapie: O METODĚ BIOSYNCHRON funguje na bázi unikátní patentované synchronizace 3 fyzikálních terapií: pulzní magnetoterapie suché termoterapie fototerapie barevným světlem Výsledkem jejich synergického působení

Více

www.siberianhealth.com Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný Při vytváření vybrané kolekce Siberian Rose nás inspirovala mimořádná rostlina sibiřská růže. Její hodnota

Více

WELLNESS & FITNESS CENÍK

WELLNESS & FITNESS CENÍK CENÍK WELLNESS (9:00 22:30) Infinit karta + Wellness je určeno pro dospělé a osoby vyšší než 125 cm (vodní SPA) a 140 cm (saunový svět). Doporučená doba ve wellness je 120 až 180 minut + čas v šatnách

Více

Saturace potřeb v oblasti odpočinku a spánku. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec králové

Saturace potřeb v oblasti odpočinku a spánku. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec králové Saturace potřeb v oblasti odpočinku a spánku Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec králové OP v péči o odpočinek a spánek 1. Charakteristika odpočinku a spánku 2. Odpočinek a spánek v ošetřovatelském procesu

Více

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu Léčba bolesti u mnohočetného myelomu O. Sláma, IHOK FN Brno Bolest u MM Při postižení kostí je bolest častá Intenzita bolesti v průběhu léčby výrazně kolísá V pokročilých stádiích onemocnění je bolest

Více

Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen. Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích

Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen. Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích Představujeme rituál péče o pleť Ecollagen Viditelně mladší pleť již ve 4 krocích 35 + Pro každý typ pleti Alain Mavon, PhD, Ředitel Institutu výzkumu pleti Oriflame O fenoménu rostlinných kmenových buněk

Více

CENÍK COLOSTRUM. Colostrum ESSENS. Cena: 695,00 Kč. Sprchový gel s colostrem 200 ml. Cena: 120,00 Kč

CENÍK COLOSTRUM. Colostrum ESSENS. Cena: 695,00 Kč. Sprchový gel s colostrem 200 ml. Cena: 120,00 Kč CENÍK COLOSTRUM Colostrum ESSENS Charakteristika: Doplněk stravy COLOSTRUM obsahuje bovinní colostrum. Bovinní colostrum (mlezivo) je první mléko produkované mléčnými žlázami po porodu. Colostrum je cenné

Více

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu. O. Sláma, MOU Brno

Léčba bolesti u mnohočetného myelomu. O. Sláma, MOU Brno Léčba bolesti u mnohočetného myelomu O. Sláma, MOU Brno Proč je důležité, aby si lékař s pacientem dobře rozuměli, když je řeč o bolesti Několik poznámek k léčbě bolesti morfinem a silnými opioidy Sedmero

Více

Jedinečné. No Stress. řešení. Jak uklidnit vašeho psa nebo kočku

Jedinečné. No Stress. řešení. Jak uklidnit vašeho psa nebo kočku Jedinečné No Stress řešení Jak uklidnit vašeho psa nebo kočku Stejně jako my...... i naše domácí zvířata mohou trpět strachem, nervozitou a úzkostí. U některých psů a koček může cestování v autě, návštěva

Více

ŽENY KAŽDÝ DEN VĚNUJÍ POZORNOST SVÉMU VZHLEDU VĚDOMĚ NEBO NEVĚDOMĚ

ŽENY KAŽDÝ DEN VĚNUJÍ POZORNOST SVÉMU VZHLEDU VĚDOMĚ NEBO NEVĚDOMĚ NOVÝ PRODUKT 2019 ŽENY KAŽDÝ DEN VĚNUJÍ POZORNOST SVÉMU VZHLEDU VĚDOMĚ NEBO NEVĚDOMĚ ŽENY POVAŽUJÍ ATRAKTIVNÍ VZHLED ZA VELMI DŮLEŽITÝ před šatníkem nebo v koupelně. na cestě do práce. u kávy nebo při

Více

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY ALKOHOL A JEHO ÚČINKY CO JE TO ALKOHOL? Alkohol je bezbarvá tekutina, která vzniká kvašením cukrů Chemicky se jedná o etanol Používá se v různých oblastech lidské činnosti např. v lékařství, v potravinářském

Více

Zdravý životní styl režim dne, odpočinek, přírodní lékárna

Zdravý životní styl režim dne, odpočinek, přírodní lékárna Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Zdravý životní styl režim dne, odpočinek, přírodní lékárna Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.21 Vzdělávací

Více

Geriatrická deprese MUDr.Tomáš Turek

Geriatrická deprese MUDr.Tomáš Turek Geriatrická deprese MUDr.Tomáš Turek Psychiatrická léčebna Bohnice Akutní gerontopsychiatrické odd. pav.32 vedoucí lékař e-mail:tomas.turek@plbohnice.cz Historie Starý zákon- popis mánie a deprese- Král

Více

Andělika lékařská kořen

Andělika lékařská kořen Andělika lékařská kořen Andělika bývá v Číně používána za bylinu gynekologického významu, používanou při bolestivé menstruci a při problémech v přechodu ženy. Dále bývá používána Uklidnění a posílení nervové

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK Ceník Rehabilitačního centra TeamPrevent-Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická masáž (30 min.)

Více

Čistá výživa pro mozek. Výborná chuť s maximálním účinkem

Čistá výživa pro mozek. Výborná chuť s maximálním účinkem Čistá výživa pro mozek Výborná chuť s maximálním účinkem Pure Encapsulations Společnost Pure Encapsulations byla založena v roce 1991 v USA. Synonymem pro produkty PURE je pojem kvalita. Již déle než 20

Více

Spánek v prostředí intenzivní péče. Přednášející: Michal Pospíšil Spoluautor: Adriana Polanská

Spánek v prostředí intenzivní péče. Přednášející: Michal Pospíšil Spoluautor: Adriana Polanská Spánek v prostředí intenzivní péče Přednášející: Michal Pospíšil Spoluautor: Adriana Polanská Úvod Existuje mnoho studií poukazujících na rizika spojená s nedostatkem spánku u zdravotníků. Jen málo se

Více

ALENA MALOVCOVÁ CENÍK MASÉRSKÝCH SLUŽEB (PODROBNÝ SAZEBNÍK) PLATNOST: OD

ALENA MALOVCOVÁ CENÍK MASÉRSKÝCH SLUŽEB (PODROBNÝ SAZEBNÍK) PLATNOST: OD MASÉRSKÉ, REKONDIČNÍ A REGENERAČNÍ SLUŽBY PRAKTICKÁ, PORADENSKÁ A LEKTORSKÁ ČINNOST PROVOZOVNA: SALON PROFI, HAVLÍČKOVA 401/8, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ IČ: 459 38 865 WEB: WWW.MALOVCOVA.CZ MAIL: MASAZE@MALOVCOVA.CZ

Více

Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E. Omega-3. Exkluzivní složení založené na spojení. moderní technologie

Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E. Omega-3. Exkluzivní složení založené na spojení. moderní technologie Rybí tuk s rakytníkem řešetlákovým a vitamínem E Exkluzivní složení založené na spojení starověkých čínských poznatků a moderní technologie Proč jsou mastné kyseliny důležité? mastné kyseliny patří do

Více

TĚLOVÝ PEELING SE ZÁZVOREM A MOŘSKOU SOLÍ DÁRKOVÁ SADA SE ZÁZVOREM & MOŘSKOU SOLÍ

TĚLOVÝ PEELING SE ZÁZVOREM A MOŘSKOU SOLÍ DÁRKOVÁ SADA SE ZÁZVOREM & MOŘSKOU SOLÍ FÍKY, IBIŠEK, MOŘSKÉ ŘASY, ZÁZVOR, MOŘSKÁ SŮL... ŽE VE VÁS EVOKUJÍ VZPOMÍNKY NA RELAXACI A DOVOLENOU? UDĚLEJTE SI DOVOLENOU I V ZIMĚ A V POHODLÍ DOMOVA. NENÁROČNĚ, ÚČINNĚ, KE SPOKOJENOSTI VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH.

Více

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE SPORTOVNÍ MASÁŽ Cíl sportovní masáže : příprava na sportovní výkon pomoc při rozcvičování specifická pomoc při strečinku podpora zotavovacích procesů po zátěži navození pocitu pohody

Více

Masáže Pavla. Sportovní a rekondiční masáže * Základní nabídka

Masáže Pavla. Sportovní a rekondiční masáže * Základní nabídka Masáže Pavla Sportovní a rekondiční masáže * Základní nabídka Záda 25 min. 250,- Kč Šíje 15 min. 170,- Kč Záda a šíje 40 min. 390,- Kč Ruce a zápěstí 20 min. 180,- Kč Noha a kotník 20 min. 180,- Kč Dolní

Více

POHODOVÉ DÍLNIČKY. Kdo jsme?

POHODOVÉ DÍLNIČKY. Kdo jsme? NABÍDKA POHODOVÉ DÍLNIČKY Kdo jsme? Klub POHODA - denní stacionář je místo v Praze, kde se scházejí dospělí lidé s mentálním postižením s asistenty a společně jej podle svých představ vytvářejí. Na základě

Více

Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba. MUDr. Zdeňka Vyhnánková

Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba. MUDr. Zdeňka Vyhnánková Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba MUDr. Zdeňka Vyhnánková Hormonální změny během menstruačního cyklu do ovulace stoupá hladina estrogenů 10x, hladina progesteronu je nulová v druhé polovině

Více

ŘEŠENÍ PRO VAŠi PLEŤ ÚČINNOST KLINICKY PROVĚŘENA DERMATOLOGY NA PLETI, KTERÁ PODSTOUPILA DERMO-ESTETICKOU

ŘEŠENÍ PRO VAŠi PLEŤ ÚČINNOST KLINICKY PROVĚŘENA DERMATOLOGY NA PLETI, KTERÁ PODSTOUPILA DERMO-ESTETICKOU REGENERAČNÍ ŘEŠENÍ PRO VAŠi PLEŤ ÚČINNOST KLINICKY PROVĚŘENA DERMATOLOGY NA PLETI, KTERÁ PODSTOUPILA DERMO-ESTETICKOU PROCEDURU ODPOVĚD SOTHYS: 4 produkty s vysoce cílenou účinností jsou nejlepšími společníky

Více

nabídka POHODOVÉ Dílničky

nabídka POHODOVÉ Dílničky nabídka POHODOVÉ Dílničky Kdo jsme? Klub POHODA (denní stacionář) v Praze je místo, kde se scházejí dospělí lidé s mentálním postižením s asistenty a společně jej podle svých představ vytvářejí. Na základě

Více

Psychologie Psycholog zdraví ie Stres

Psychologie Psycholog zdraví ie Stres Psychologie zdraví Stres Stres 1. Fyziologie stresu 2. Příznaky stresu a jeho diagnostika 3. Následky stresu Fyziologie stresu Stres je reakcí organismu na zátěž. Selye (1993) pro značení tohoto procesu

Více

DROGERIE. SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků. Compactní prací prostředky. www.spolpharma.com. Merkur Compact Automat

DROGERIE. SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků. Compactní prací prostředky. www.spolpharma.com. Merkur Compact Automat SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků DROGERIE Compactní prací prostředky Compact Automat Dávkujete méně, ale vyperete stejné množství prádla. univerzální prací prostředek pro praní bílého i barevného prádla

Více

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Jméno: Datum narození: Telefon (nejlépe na mobil): 1) Kdy jste měl(a) první záchvat v životě?.. 2) Jak vypadal Váš první záchvat? (Zaškrtnete i více možností

Více

Balneo nabídka procedur

Balneo nabídka procedur Balneo nabídka procedur VODNÍ PROCEDURY BYLINNÉ KOUPELE 20 min. Nobilis Tilia Vybírat můžete s různých bylinných přísad. 350 Kč CO2 Touto koupelí posílíte nervový i imunitní systém, prokrvíte tělo a ulevíte

Více

Relaxační klasická masáž

Relaxační klasická masáž Relaxační klasická masáž Masáže jsou považovány za jeden z vůbec nejstarších osvědčených léčebných prostředků užívaných již o tisíciletí k odstranění bolesti zad, šíje, k nastolení dobré nálady a k uvolnění

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_109. Lázeňské a wellness služby AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_109. Lázeňské a wellness služby AUTOR: Lázeňské a wellness služby VY_32_INOVACE_109 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: léčebné procedury Koupele a zábaly Slatinná koupel*

Více

BAZÁLNÍ STIMULACE U NOVOROZENCŮ. Miluše Hurtová

BAZÁLNÍ STIMULACE U NOVOROZENCŮ. Miluše Hurtová BAZÁLNÍ STIMULACE U NOVOROZENCŮ Miluše Hurtová uznávaný pedagogicko ošetřovatelský koncept Historie autorem konceptu je Prof. Dr. Andrea Fröhlich 70. léta 20. století 80. léta 20. století zdravotní sestra

Více

CZE. Výsledky používání

CZE. Výsledky používání CZE Výsledky používání Gel RENU 28 je šetrný, ale účinný přípravek, který pomáhá přirozeným způsobem zmírňovat projevy stárnutí, zklidňuje pokožku a zlepšuje její celkový stav. Není jen dalším z řady běžných

Více

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu.

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu. Datlový sirup TIENS Datlový sirup Čínští lékaři věří, že Jujuba Udržuje lidi fit Doplňuje energii Posiluje játra, slezinu a žaludek Vyživuje krev Zklidňuje nervy Moderní odborníci na výživu věří, že plody

Více

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Tento produkt byl vyvinut ve spolupráci Mudr. Davida Freje, Ing. Ivety Jecmik Skuherské a odborníků z Japonska. Funkční a dobře vstřebatelná kombinace

Více

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM 2013 Dotazníkové šetření u pacientů s roztroušenou sklerózou 1. Cíle a způsob provedení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření mezi pacienty

Více

Střední odborné učiliště Domažlice. Použití olejů v kosmetice. Vytvořeno dne 16. 11. 2013

Střední odborné učiliště Domažlice. Použití olejů v kosmetice. Vytvořeno dne 16. 11. 2013 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tématický okruh Téma Jméno autora CZ.1.07./1.5.00/34.0639 VY_52_INOVACE_04.12 Střední odborné učiliště Domažlice 2. ročník

Více

Nelegální drogy. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Nelegální drogy. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Nelegální drogy Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Duben 2010 Mgr.Olga Čadilová PROBLEMATIKA ZÁVISLOSTÍ "Jakákoliv závislost je špatná,

Více

Ma Provence. ! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně emailem info@salon-liris.cz!

Ma Provence. ! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně emailem info@salon-liris.cz! Ma Provence Všechny přípravky francouzské kosmetiky MA PROVENCE jsou čistě přírodní, neobsahují žádné chemické konzervační látky, umělá barviva, éterické oleje ani parabény. Toaletní a kosmetické výrobky

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět. Mgr. Petra Zemanová. Byliny

Inovace výuky Člověk a jeho svět. Mgr. Petra Zemanová. Byliny Inovace výuky Člověk a jeho svět Mgr. Petra Zemanová Čs 5/04 Bylinky Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a jeho svět Živá příroda

Více

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub.

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub. vánoční KATALOG MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády Klub www.promenaklub.cz Klub Proměna 2015, změny vyhrazeny. Na všechny služby

Více

HAPPY PATIENT. klinické efekty Stimulace tvorby endorfinů Aktivní noční regenerace. technické inovace. Devět zón pulzního magnetického pole

HAPPY PATIENT. klinické efekty Stimulace tvorby endorfinů Aktivní noční regenerace. technické inovace. Devět zón pulzního magnetického pole HAPPY PATIENT klinické efekty Stimulace tvorby endorfinů Aktivní noční regenerace 100% prevence a léčba dekubitů technické inovace Devět zón pulzního magnetického pole 1 22 Mar 11 23 : 12 MAIN 5ms CH1

Více

WELLNESS MASÁŽE MANALI. Rozsah masáže: (hlava, šíje, ramena, paže, prsty, dlaně) částečná. Doba aplikace: 50 min.

WELLNESS MASÁŽE MANALI. Rozsah masáže: (hlava, šíje, ramena, paže, prsty, dlaně) částečná. Doba aplikace: 50 min. MANALI INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ HLAVY A ŠÍJE, MASÁŽ OBLIČEJE, MASÁŽ RUKOU V dnešní době, kdy žijeme ve velkém napětí a stresu, který je původcem mnoha potíží, nám na pomoc přichází tato báječná masáž.

Více

NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily

NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily NUTRILITE DOUBLE X a NUTRILITE Daily Co je to zdraví? Zdraví je stav úplné fyzické, mentální a sociální pohody, nejen pouhá absence nemoci.* *Definice Světové zdravotnické organizace Faktory ovlivňující

Více