Všeobecné obchodní podmínky - platné od Článek B.: Uspořená částka ze stavebního spoření

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Všeobecné obchodní podmínky - platné od 1.3.2006. Článek B.: Uspořená částka ze stavebního spoření"

Transkript

1 Všebecné bchdní pdmínky - platné d Článek A.: Smluva stavebním spření Článek B.: Uspřená částka ze stavebníh spření Článek C.: Změny a výpvěď smluvy stavebním spření Článek D.: Přidělení cílvé částky Článek E.: Úvěr ze stavebníh spření Článek F.: Obchdní styk Článek G.: Přechdná a závěrečná ustanvení Českmravská stavební spřitelna, a. s. (dále jen "stavební spřitelna") v suladu se záknem č. 96/1993 Sb., stavebním spření a státní pdpře stavebníh spření a dplnění zákna České nárdní rady č. 586/1992 Sb., daních z příjmů ve znění zákna České nárdní rady č. 35/1993 Sb., ve znění pzdějších předpisů (dále jen "zákn stavebním spření") vydává tyt Všebecné bchdní pdmínky stavebníh spření A. Smluva stavebním spření Článek I. Předmět smluvy stavebním spření Předmětem smluvy stavebním spření (dále jen smluva ) je závazek účastníka stavebníh spření (dále jen účastník ) spřit dhdnutu částku a jeh nárk na pskytnutí úvěru ze stavebníh spření v suladu se Všebecnými bchdními pdmínkami stavebníh spření (dále jen Všebecné bchdní pdmínky ) a záknem stavebním spření. Úvěr ze stavebníh spření (dále jen úvěr ) může být stavební spřitelnu pskytnut a účastníkem pužit puze na financvání bytvých ptřeb účastníka v České republice. C se rzumí bytvými ptřebami, stanví zákn stavebním spření. Stavební spřitelna může d výše cílvé částky pskytvat účastníkům úvěry, které služí dřívější úhradě bytvých ptřeb (dále jen meziúvěr ) i v případech, kdy účastník ještě nemá nárk na pskytnutí úvěru. Na pskytnutí meziúvěru však nemá účastník právní nárk.

2 Článek II. Uzavření smluvy Účastníkem může být fyzická sba neb právnická sba. Za nezletiléh uzavírá smluvu jeh záknný zástupce. Právní úkny za nezletilé činí záknní zástupci v suladu s platnými právními předpisy. Za právnicku sbu uzavírají smluvu sby právněné za ni jednat v suladu platnými právními předpisy. Návrh na uzavření smluvy pdává navrhvatel na frmuláři vydaném stavební spřitelnu. Ttéž platí pr návrh na změnu již uzavřené smluvy. Smluva je uzavřena dnem, kdy ptvrzení stavební spřitelny přijetí návrhu na uzavření smluvy je dručen (předán) navrhvateli. Navrhvatel se uzavřením smluvy stává účastníkem. Stavební spřitelna může pvěřit předáváním ptvrzení pdle dst. 5) své smluvní partnery. Tt ptvrzení mhu předat, jen pkud navrhvatelem je fyzická sba a navržená cílvá částka nepřevyšuje Kč. Uzavřená smluva se řídí těmit Všebecnými bchdními pdmínkami, které tvří její nedílnu sučást. Stavební spřitelna může dmítnut uzavření smluvy bez udání důvdu. Účastník i stavební spřitelna jsu právněni d dvu měsíců de dne uzavření smluvy d ní dstupit bez udání důvdů. Stavební spřitelna vrátí p dstupení účastníka d smluvy účastníkvi puze jeh neúrčené vklady. V případě, že d smluvy dstupí stavební spřitelna, vrátí účastníkvi i zaplacenu úhradu za uzavření smluvy dle čl. V., zaplacenu úhradu za vedení účtu a vyplatí mu úrky z vkladů ve výši pdle sjednané tarifní varianty dle čl. III. Ostatní zaplacené úhrady pdle aktuálně platnéh Sazebníku úhrad Českmravské stavební spřitelny, a.s. (dále jen sazebník úhrad ) se nevracejí. Práv stavební spřitelny zapčítat úhrady vůči vkladům není dstupením dtčen. V návrhu na uzavření smluvy je nutn zvlit cílvu částku, tarif a jeh variantu, které vlivňují délku čekací dby na pskytnutí úvěru. V případě návrhu na uzavření smluvy stavebním spření či návrhu na prvedení jejích změn přízenéh elektrnicky (dále jen e-návrh ) musí být výtisk e-návrhu pdepsaný navrhvatelem dručen d sídla stavební spřitelny d 21 pracvních dnů d jeh sepsání a pdepsání navrhvatelem. Splněním tét pdmínky nabývá e-návrh autmaticky účinnsti ke dni pdpisu výtisku e-návrhu navrhvatelem, pkud ČMSS nevyužije svéh práva e-návrh dmítnut. Pkud nebude výtisk e-návrhu v uvedené lhůtě dručen, platí, že e-návrh je d pčátku neúčinný, tedy smluva nebude uzavřena, navrhvané změny nebudu prvedeny neb pkud již byly prvedeny budu zrušeny - tét skutečnsti bude navrhvatel infrmván. Byl-li navrhvateli dručen (předán) ptvrzení pdle dst. 5) na základě pdanéh e-návrhu, je tt ptvrzení platné puze za předpkladu dručení výtisku e-návrhu pdepsanéh navrhvatelem či jeh zástupcem d sídla stavební spřitelny ve lhůtě pdle dst. 11). Pkud nebude návrh v uvedené lhůtě d ČMSS dručen, platí, že návrh je d pčátku neúčinný - tét skutečnsti bude navrhvatel infrmván.

3 Článek III. Tarify a varianty Tarif je určen: rční úrkvu sazbu, kteru se úrčí zůstatek na účtu stavebníh spření v dbě spření (dále jen úrkvá sazba z vkladů ), rční úrkvu sazbu, kteru se úrčí úvěr ze stavebníh spření (dále jen úrkvá sazba z úvěru ), minimální, prcenty stanvenu částí cílvé částky, která musí být dsažena pr přidělení cílvé částky (dále jen minimální prcent naspření ). Varianta tarifu je určena: minimální výší splátek úvěru (dále jen minimální splátka úvěru ), hdntícím číselným faktrem. Výše uvedené pdmínky tarifu a varianty splečně určují tarifní variantu. Smluvu stavebním spření lze uzavřít výhradně v níže uvedených tarifech a jejich variantách. Tarif INVEST má varianty standardní, rychlu a tyt pdmínky: úrkvá sazba z vkladů je rvna 2 % p.a., úrkvá sazba z úvěru je rvna 4,8 % p.a., minimální prcent naspření je rvn 40 % cílvé částky, minimální splátka úvěru: 0,6 % cílvé částky u standardní varianty, 0,8 % cílvé částky u rychlé varianty, hdntící číselný faktr: 48 u standardní varianty, 70 u rychlé varianty. Tarif PERSPEKTIV má puze variantu dluhdbu a tyt pdmínky: úrkvá sazba z vkladů je rvna 2 % p.a., úrkvá sazba z úvěru je rvna 4,8 % p.a., minimální prcent naspření je rvn 35 % cílvé částky, minimální splátka úvěru je 0,53 % cílvé částky, hdntící číselný faktr je 33. Tarif ATRAKTIV má varianty standardní, rychlu a tyt pdmínky: úrkvá sazba z vkladů je rvna 1 % p.a., úrkvá sazba z úvěrů je rvna 3,7 % p.a., minimální prcent naspření je rvn 38 % cílvé částky, minimální splátka úvěru: 0,6 % cílvé částky u standardní varianty, 0,8 % cílvé částky u rychlé varianty hdntící číselný faktr: 48 u standardní varianty, 70 u rychlé varianty.

4 Článek IV. Cílvá částka Smluva se uzavírá na určitu cílvu částku, která zahrnuje buducí vklady, státní pdpru, úrky z nich, snížené případnu daň z příjmů, a případný úvěr. Smluva musí bsahvat prhlášení účastníka, zda žádá státní pdpru. Tt prhlášení může účastník jedenkrát v průběhu kalendářníh rku změnit. Výše cílvé částky se stanví ve smluvě v celých tisících, stavební spřitelna je právněna stanvit minimální výši cílvé částky. Uspřená částka se rvná sučtu přijatých vkladů, úrků z nich a úrků z připsané zálhy státní pdpry, sníženému úhrady, pplatky, sankce a případnu daň z přijmů, pkud nebyly uhrazeny samstatně. Úvěr ze stavebníh spření je pskytván d výše rzdílu mezi cílvu částku na straně jedné, uspřenu částku a připsanými zálhami státní pdpry na straně druhé. Pkud zůstatek na účtu stavebníh spření převýší sjednanu cílvu částku, má stavební spřitelna práv: vrátit celu platbu, která by způsbila, že by zůstatek převýšil cílvu částku, na účet, ze kteréh byla pukázána, neb pkud by takvé vrácení nebyl mžné, pukázat ji na adresu účastníka, neb přeúčtvat celu platbu, která by způsbila, že by zůstatek převýšil cílvu částku, na jiný účastníkův účet stavebníh spření, u kteréh ještě nesknčila dba spření, neb prvést bez žádsti účastníka zvýšení cílvé částky na nejnižší hdntu, která vyhvuje dst. 3) a pdmínkám pr zvýšení cílvé částky dle čl. IX. dst. 4). Při tmt zvýšení se uplatní i všechna další příslušná ustanvení čl. IX. platná pr změny smluvy. V některých důvdněných případech však může stavební spřitelna zvýšit cílvu částku i méně než částku stanvenu jak minimální pr zvýšení cílvé částky pdle čl. IX. dst. 4). Stavební spřitelna je právněna smluvu, kde zůstatek na účtu dsáhl cílvé částky, vypvědět. Část zůstatku přesahující cílvu částku se neúrčí. Článek V. Úhrada za uzavření smluvy Účastník je pvinen neprdleně p uzavření smluvy zaplatit stavební spřitelně úhradu za uzavření smluvy ve výši stanvené v čl. XXIII., pkud nebude s účastníkem dhdnut jinak. D plnéh zaplacení tét úhrady jsu všechny dšlé platby zúčtvány na její krytí. Pkud účastník úhradu za uzavření smluvy nezaplatí, je stavební spřitelna právněna smluvu vypvědět p uplynutí 3 měsíců d uzavření smluvy. Při zvýšení cílvé částky se dpvídajícím způsbem zvyšuje i úhrada za uzavření smluvy. Dplatek úhrady je stavební spřitelna právněna inkasvat z účtu účastníka, neb k pkrytí dplatku zúčtvat dšlé platby.

5 Zaplacená úhrada za uzavření smluvy ani její část se nevrací (například při výpvědi smluvy, snížení cílvé částky apd.), pkud tyt Všebecné bchdní pdmínky nestanví jinak. B. Uspřená částka ze stavebníh spření Článek VI. Účastník stavebníh spření pravidelně měsíčně ukládá u stavební spřitelny částku ve výši 0,5 % cílvé částky (tarif INVEST a tarif ATRAKTIV) neb 0,3 % cílvé částky (tarif PERSPEKTIV) (dále jen měsíční vklad ). Stavební spřitelna může v důvdněných případech s účastníkem písemně dhdnut jinu výši měsíčníh vkladu. Mimřádné vklady jsu přípustné a pvažují se za jednrázvě uhrazené pravidelné měsíční vklady. Je-li účastník i se zapčtením mimřádných vkladů v prdlení s úhradu měsíčníh vkladu p dbu 12 měsíců, má stavební spřitelna práv smluvu vypvědět. Vklady účastníků jsu pjištěny pdle zákna č. 21/1992 Sb., bankách, ve znění pzdějších předpisů. Článek VII. Úrčení zůstatku na účtu stavebníh spření v dbě spření Zůstatek na účtu stavebníh spření se v dbě spření úrčí rční úrkvu sazbu z vkladů danu sjednanu tarifní variantu pdle čl. III. Není-li dále ve Všebecných bchdních pdmínkách stanven jinak neb není-li t dchylně sjednán s účastníkem, úrky se připisují ve prspěch účtu účastníka ke dni příslušnéh rku, ke dni výplaty zůstatku a ke dni přidělení cílvé částky. Úrky se samstatně nevyplácejí. Stavební spřitelna je právněna jednstranně změnit úrkvu sazbu z vkladů, pkud uplynul 6 let de dne uzavření smluvy a zárveň účastník: pdle čl. XIV. dst. 2) neptvrdil přijetí přidělení cílvé částky, tj. nereagval na vyrzumění stavební spřitelny přidělení cílvé částky ve lhůtě dvu měsíců d splnění pdmínek pr přidělení cílvé částky dle čl. XIII. dst. 1) písm. a) - c), neb přijetí přidělení cílvé částky ve lhůtě pdle písm. a) dmítnul, neb přijetí přidělení cílvé částky v suladu s čl. XIV. dst. 3) zrušil, neb je přijetí přidělení cílvé částky pdle čl. XI. dst. 4) pvažván za zrušené. (dále jen nepřijal přidělení cílvé částky ). Ke dni tét změny úrkvé sazby stavební spřitelna připíše úrky ve prspěch účtu účastníka. Změněná úrkvá sazba pdle předchzíh dstavce bude stanvena ve výši 50 % z výše dvutýdenní Rep sazby České nárdní banky platné k předcházejícíh kalendářníh rku. Pkud by Česká nárdní banka v buducnu dvutýdenní Rep

6 sazbu již nevyhlašvala, pužije se takvá sazba, která ji nahradí. Takt vypčtená sazba se zakruhlí na jedn desetinné míst. V případě, že v dbě d šesti let d uzavření smluvy účastník nepřijal přidělení cílvé částky anásledně byla před uplatněním změněné sazby dhdu stran zvýšena cílvá částka neb prvedena jiná změna smluvy pdle čl. IX. dst. 1), pak stavební spřitelna může změnit jednstranně úrkvu sazbu z vkladů nejdříve pté, c dšl k splnění pdmínek pr přidělení cílvé částky p změně smluvy a účastník pět nepřijal přidělení cílvé částky. Lhůta šesti let d uzavření smluvy pdle dst. 4) tím není dtčena a před jejím uplynutím úrkvá sazba nebude změněna. P uknčení smluvy, tj. např. p uplynutí výpvědní lhůty, se uspřená částka a zálhy státní pdpry připsané na účtu účastníka dále neúrčí. Článek VIII. Státní pdpra Státní pdpra přísluší účastníkvi, pkud je jím fyzická sba, ve výši a za pdmínek daných záknem stavebním spření. Nárk na vyplacení zálhy státní pdpry uplatňuje za všechny účastníky stavební spřitelna u Ministerstva financí vždy p uplynutí kalendářníh rku. Dba spření začíná dnem uzavření smluvy a knčí dnem uzavření smluvy úvěru, nejdříve však dnem přidělení cílvé částky dle části D, neb vyplacením zůstatku účtu stavebníh spření, nejpzději však dnem uknčení smluvy, neb zánikem právnické sby jak účastníka. Pkud účastník způsbí, že je mu neprávem vyplacena zálha státní pdpry, neb mu vznikne pvinnst vyplacenu státní pdpru vrátit, zejména pr prušení pdmínek stanvených v zákně stavebním spření, je stavební spřitelna právněna pžadvat d účastníka, aby neprávem vyplacenu státní pdpru vrátil. Stavební spřitelna stanví k vrácení státní pdpry lhůtu v délce nejméně pěti pracvních dní. Dále je stavební spřitelna právněna pžadvat ve stejné lhůtě smluvní pkutu ve výši 50 % vyplacené státní pdpry. Účastník může mít suběžně uzavřen více smluv stavebním spření a prhlásit, že na ně žádá státní pdpru. Zákn stavebním spření stanví, na které smluvy a v jaké výši budu v takvém případě zálhy státní pdpry přiznávány. Částka úspr, která přesahuje Kč, se z hlediska psuzvání nárku na státní pdpru převádí d následujícíh rku spření (případně i let následujících), pkud účastník při uzavírání smluvy prhlásil, že žádá přiznání státní pdpry a tt prhlášení nezměnil p celu dbu spření. T platí i v případě, kdy účastník neměl nárk na přiznání státní pdpry v některém kalendářním rce z jiných důvdů. Pkud však účastník změní své prhlášení tm, že žádá státní pdpru v suladu s ustanvením 5 dst. 1) zákna stavebním spření, ztratí nárk na část státní pdpry, která mu byla přiznána, a t z částek, které se převáděly d dalších let spření, a tut část státní pdpry stavební spřitelna vrátí Ministerstvu financí. Pkud byla státní pdpra již účastníkvi vyplacena, je účastník pvinen příslušnu část státní pdpry vrátit stavební spřitelně ve lhůtě pdle dst. 4). C. Změny a výpvěď smluvy stavebním spření

7 Článek IX. Změny smluvy Stavební spřitelna může d přidělení cílvé částky, na základě písemné žádsti, s účastníkem písemně dhdnut tyt změny smluvy: snížení cílvé částky, zvýšení cílvé částky, rzdělení cílvé částky, změnu tarifu neb varianty. Stavební spřitelna může prvedení změny dmítnut. P každé změně smluvy má stavební spřitelna práv uplatnit až dvanáctiměsíční lhůtu, během kterénebude cílvá částka přidělena. P každé změně smluvy je hdntící čísl nvě vypčten nejpzději k nejbližšímu rzhdnému dni (viz čl. XIII.). Změny cílvé částky musí být prvedeny v celých tisících, zvýšení však nejméně Kč. Stavební spřitelna může stanvit i jinu minimální částku pr zvýšení cílvé částky. Úhradu za změny smluvy stanví stavební spřitelna pdle aktuálně platnéh sazebníku úhrad, není-li v těcht Všebecných bchdních pdmínkách v knkrétních případech stanven jinak. Rzdělení cílvé částky v dbě spření je mžné puze za předpkladu, že uspřená částka zůstane u půvdní smluvy stavebním spření. Nárky na pskytnutí úvěrů mhu být se suhlasem stavební spřitelny slučeny neb převedeny na jinéh účastníka. Tt ustanvení platí puze pr sby blízké, kterými se pdle zákna stavebním spření rzumí příbuzní v řadě přímé, surzenci a manželé. Článek X. Výpvěď smluvy stavebním spření Účastník může uzavřenu smluvu kdykliv písemně vypvědět. Výpvědní lhůta činí 3 kalendářní měsíce a pčíná běžet d prvníh dne kalendářníh měsíce následujícíh p dručení výpvědi neb p jiném pzdějším datu stanveném účastníkem. Platnst smluvy knčí uplynutím psledníh dne třetíh kalendářníh měsíce výpvědní lhůty. Výplatu uspřené částky prvede stavební spřitelna pdle písemné dispzice účastníka, zpravidla v následujících pracvních dnech p sknčení smluvníh vztahu pdle svých prvzních mžnstí. Na základě písemné žádsti účastníka může stavební spřitelna v důvdněných případech, zejména pkud účastník uzavírá následnu smluvu, výpvědní lhůtu zkrátit. V takvém případě přísluší stavební spřitelně určit termín, ke kterému bude smluvní vztah uknčen. Jestliže na vyplacení uspřených částek ze stavebníh spření u vypvězených smluv nepstačuje 1/3 fndu stavebníh spření (čl. XII.), budu uspřené částky ze stavebníh spření vypláceny v přadí dšlých výpvědí a pdle vlných prstředků ve fndu. Nevyplacené uspřené částky ze stavebníh spření budu v rámci daných mezení vyplaceny v nejbližším přidělvacím bdbí.

8 V případě výpvědi smluvy účastníkem d 6 let d uzavření smluvy ztrácí účastník nárk na výplatu zálh státní pdpry a stavební spřitelna má práv pžadvat úhradu ve výši stanvené v aktuálně platném sazebníku úhrad. Tut částku je stavební spřitelna právněna před výplatu uspřené částky inkasvat z účtu účastníka. P pdání výpvědi může být, na písemnu žádst účastníka se suhlasem stavební spřitelny, výpvěď vzata zpět, pkud ještě nebyla zahájena výplata uspřené částky ze stavebníh spření. Stavební spřitelna může smluvu vypvědět v případech: výslvně uvedených v statních článcích těcht Všebecných bchdních pdmínek, jestliže účastník prušil pvinnsti stanvené becně závazným právním předpisem, smluvu neb těmit Všebecnými bchdními pdmínkami, jestliže na majetek účastníka byl prhlášen knkurs neb je prti němu vedena exekuce, jestliže uplynul 6 let de dne uzavření smluvy azárveň účastník nepřijal přidělení cílvé částky. Pr výpvědní lhůtu při výpvědích pdávaných stavební spřitelnu a následnu výplatu prstředků ze stavebníh spření platí bdbně ustanvení upravující pstup při výpvědi pdávané účastníkem v dstavci 1). Účastník je pvinen dát stavební spřitelně dispzici v suladu s čl. XXII. dst. 7). Pkud účastník nedá stavební spřitelně tut dispzici, může stavební spřitelna prstředky ze stavebníh spření zaslat na dříve známenu adresu účastníka, neb jejich výplatu dlžit d dby než dispzici bdrží. D. Přidělení cílvé částky Článek XI. Přidělením cílvé částky připraví stavební spřitelna účastníkvi jím uspřenu částku ze stavebníh spření, připsané zálhy státní pdpry, je-li pdle zákna stavebním spření na ně nárk, a úvěr dle čl. IV. dst. 5). Úvěr pskytne stavební spřitelna jen tmu účastníkvi, který mim splnění pdmínek pdle čl. XIII. pskytne ve prspěch stavební spřitelny ptřebné zajištění (část E) a prkáže schpnst úvěr splatit. Jestliže účastník nesplňuje některu z pdmínek uvedených v dst. 2), může pžádat vyplacení prstředků ze stavebníh spření, neb dále pkračvat ve stavebním spření, pkud ještě nebyl zahájen vyplácení prstředků ze stavebníh spření. P přijetí přidělené cílvé částky je účastník pvinen nejpzději d dvanácti měsíců de dne přidělení cílvé částky předlžit stavební spřitelně pžadvané pdklady ve smyslu čl. XV.ačl. XVI. Pkud tat lhůta nebude ddržena, pvažuje se přidělení cílvé částky za zrušené, avšak byla-li již vyplacena uspřená částka ze stavebníh spření, smluvní vztah knčí. Na základě důvdněné písemné žádsti účastníka může stavební spřitelna lhůtu prdlužit.

9 Článek XII. Fnd stavebníh spření Fnd stavebníh spření tvří pravidelné měsíční a mimřádné vklady účastníků, připsané úrky z těcht vkladů, státní pdpra a úrky z ní, umřvací splátky úvěrů a další zdrje přijaté stavební spřitelnu za účelem zvýšení částky určené pr přidělení cílvých částek. Z fndu stavebníh spření se měsíčně přidělují cílvé částky účastníkům v přadí stanveném v suladu s čl. XIII. Z fndu stavebníh spření se čerpají prstředky k výplatě uspřených částek, státních pdpr a úvěrů ze stavebníh spření, neprávem přijatých státních pdpr a zdrjů přijatých stavební spřitelnu. Článek XIII. Pdmínky pr přidělení cílvé částky Cílvá částka je účastníkvi přidělena kpslednímu kalendářnímu dni měsíce (dále jen měsíc přidělení ), jestliže: d data uzavření smluvy d dne přidělení cílvé částky uplynul nejméně 24 měsíců (dále jen minimální dba spření ), zůstatek na účtu účastníka činil k rzhdnému dni nejméně částku dpvídající minimálnímu prcentu naspření danému sjednanu tarifní variantu pdle čl. III. smluva dsáhla k rzhdnému dni alespň th hdntícíh čísla, které byl pr příslušný rzhdný den stavební spřitelnu určen, nejméně však 64, účastník písemně ptvrdí, že přijme přidělenu cílvu částku, a t nejpzději d knce měsíce předcházejícíh známenému měsíci přidělení. Rzhdný den je pslední den v měsíci, d nějž zbývají d případnéh přidělení cílvé částky tři měsíce. Přadí pr přidělení cílvých částek je stanven pdle výše hdntícíh čísla jedntlivých smluv k příslušnému rzhdnému dni. Smluvy s vyšším hdntícím číslem mají přednst. Hdntící čísl se rvná sučinu výknu úspr k rzhdnému dni, hdntícíh číselnéh faktru dle sjednané tarifní varianty a výknnstníh faktru, dělenému cílvu částku: Hdntící čísl výkn úspr hdntící číselný výknnstní k rzhdnému dnix faktr dle varianty xfaktr Hdntící = čísl cílvá částka Hdntící číselný faktr je dán ve smluvě sjednanu tarifní variantu pdle čl. III. Výkn úspr se stanví jak sučet pdílů úrků a úrkvé sazby v jedntlivých bdbích spření s danu úrkvu sazbu.

10 Výknnstní faktr Zůstatek na účtě stavebníh spření k rzhdnému dni Výknstní = (nejméně však 1 a nejvýše 2) faktr minimální prcent naspření Článek XIV. Vyrzumění přidělení cílvé částky O splnění pdmínek pr přidělení cílvé částky dle čl. XIII. dst. 1) písm. a) - c) je stavební spřitelna pvinna účastníka písemně infrmvat. Účastník písemně ptvrdí přijetí přidělené cílvé částky nejpzději d knce měsíce předcházejícíh přidělení cílvé částky. Sučástí tht ptvrzení přijetí přidělení cílvé částky může být známení účastníka, kterým se vzdá přidělenéh úvěru. Přijetí přidělené cílvé částky může účastník písemně zrušit, pkud ještě nebyl zahájen vyplácení uspřené částky ze stavebníh spření. Neptvrdí-li účastník přijetí přidělené cílvé částky ve stanvené lhůtě neb zruší-li přijetí přidělené cílvé částky, nebude k známenému termínu cílvá částka přidělena. O nvé přidělení cílvé částky musí účastník písemně pžádat stavební spřitelnu. O termínu přidělení cílvé částky může stavební spřitelna pdávat jen nezávazné infrmace, nebť nelze předem přesně určit pčet smluv zahrnutých d přidělvacíh řízení a bjem prstředků ve fndu stavebníh spření. Pkud účastník přijal přidělení cílvé částky (pžádal vyplacení prstředků ze stavebníh spření) a vzdal se nárku na úvěr, stavební spřitelna vyplatí účastníkvi pdle jeh písemné dispzice zůstatek účtu. Pkud účastníkvi nevznikl nárk na vyplacení evidvaných zálh státní pdpry, stavební spřitelna je vrátí Ministerstvu financí. Výplatu prvede stavební spřitelna zpravidla p uplynutí psledníh dne měsíce přidělení pdle svých prvzních mžnstí. Smluvní vztah knčí uplynutím psledníh dne měsíce přidělení. E. Úvěr ze stavebníh spření Článek XV. Pskytnutí úvěru Pskytnutí úvěru ze stavebníh spření je mžné nejdříve p uplynutí dvuleté lhůty, stanvené záknem stavebním spření, a je předmětem samstatné smluvy úvěru, která splečně s Obecnými úvěrvými pdmínkami stavební spřitelny upravuje pdmínky pr čerpání a splácení úvěru. Obecné úvěrvé pdmínky vydává stavební spřitelna a jsu nedílnu sučástí smluvy pskytnutí úvěru ze stavebníh spření (dále jen úvěrvá smluva ). Pdmínky sjednávané v úvěrvé smluvě se mhu d těcht Všebecných bchdních pdmínek dchýlit. V případě, že se pdmínky sjednané v úvěrvé smluvě dchýlí d Všebecných bchdních pdmínek, pak platí úprava bsažená v úvěrvé smluvě.

11 Návratnst phledávek stavební spřitelny z úvěrů stavebníh spření musí být zajištěna způsbem, který určí stavební spřitelna. Návrh úvěrvé smluvy bude účastníkvi zaslán d 2 měsíců d předlžení všech stavební spřitelnu pžadvaných dkladů. Stavební spřitelna může na základě písemné žádsti účastníka dhdnut v písemném ddatku změnu pdmínek již uzavřené úvěrvé smluvy, zejména změnu zajištění. Stavební spřitelna může uzavření ddatku dmítnut bez uvedení důvdu. Za uzavření ddatku k úvěrvé smluvě je stavební spřitelna právněna pžadvat úhrady pdle aktuálně platnéh sazebníku úhrad. Ttéž platí pr smluvy pskytnutí meziúvěru pdle čl. I. dst. 4) a jejich případné ddatky. Článek XVI. Pjištění Stavební spřitelna je právněna pžadvat, aby účastník pjistil majetek, který je předmětem zajištění, případně uzavřel živtní či úrazvé pjištění neb pjištění splátek úvěru. Stavební spřitelna může pžadvat vinkulaci a zastavení pjistnéh plnění, případně puze vinkulaci, neb puze zastavení pjistnéh plnění, ve svůj prspěch. Článek XVII. Čerpání úvěru ze stavebníh spření Čerpání úvěru může účastník zahájit až p vyplacení uspřené částky ze stavebníh spření. Pskytnutý úvěr je účastník pvinen pužít na bytvé ptřeby uvedené v úvěrvé smluvě a tut skutečnst dlžit hdnvěrným způsbem stavební spřitelně, a t za pdmínek a způsbem stanveným v úvěrvé smluvě. Pkud účastník pužije pskytnutý úvěr v rzpru s ujednáním v úvěrvé smluvě, je pvinen vrátit stavební spřitelně vyplacenu státní pdpru a zaplatit smluvní pkutu ve výši a lhůtě pdle čl. VIII. dst. 4). Čerpání úvěru ze stavebníh spření je pdle pdmínek sjednaných v úvěrvé smluvě stavební spřitelna právněna vázat na splnění všech pdmínek uvedených v úvěrvé smluvě a předlžení dkladů svědčujících, že peněžní prstředky budu pužity na účel sjednaný v úvěrvé smluvě, a předlžení dkladů prkazujících návratnst úvěru. Stavební spřitelna může vázat čerpání úvěru ze stavebníh spření na prkázání pstupu stavebních či jiných prací, dlžených dklady. Pkud nebyl úvěr čerpán d 2 let d pskytnutí úvěru neb byl čerpán puze částečně, zaniká uplynutím tét lhůty nárk na čerpání neb dčerpání úvěru. Lhůtu může v důvdněných případech stavební spřitelna na základě písemné žádsti účastníka prdlužit.

12 Článek XVIII. Úrčení úvěru ze stavebníh spření Úvěr ze stavebníh spření se úrčí rční úrkvu sazbu danu ve smluvě sjednanu tarifní variantu pdle čl. III. Rzdíl mezi sjednanu úrkvu sazbu z vkladů a sjednanu úrkvu sazbu z úvěru může činit nejvýše 3 prcentní bdy. Úrky se pčítají z výše zůstatku úvěru a zúčtují se na knci příslušnéh kalendářníh rku neb ke dni splacení celéh úvěru s dšlými splátkami (čl. XIX.) neb jinými případnými platbami. Úrčení úvěru ze stavebníh spření začíná dnem jeh čerpání. Článek XIX. Splácení úvěru ze stavebníh spření Účastník je pvinen pskytnutý úvěr splatit a zaplatit úrky. Pkud není dhdnut jinak, je první splátka úvěru splatná d 20. dne druhéh kalendářníh měsíce p prvním čerpání úvěru. Splátky jsu stavební spřitelnu pužity pstupně na úhradu neuhrazených úhrad pdle sazebníku úhrad, pplatků, úrků z prdlení, úrků, nákladů spjených s vymáháním phledávky, případných sankcí a jistiny úvěru, případně meziúvěru, a t v přadí uvedeném v tmt dstavci. Výši měsíční splátky úvěru stanví stavební spřitelna aje uvedena v úvěrvé smluvě. Ve splátkách jsu zahrnuty úrky z úvěru ze stavebníh spření. Stavební spřitelna může vpřípadě, že pskytvaný neb skutečně čerpaný úvěr bude nižší, než činí maximální výše nárkvatelnéh úvěru, úměrně snížit minimální měsíční splátky tak, aby lhůta splatnsti úvěru zůstala zachvána. Snížení minimální měsíční splátky je právněn navrhnut účastník neb stavební spřitelna. Měsíční splátka musí být splacena stavební spřitelně nejpzději d 20. dne příslušnéh měsíce, pkud není dhdnut jinak. Účastník je právněn zaplatit mimřádné splátky, pkud není v úvěrvé smluvě uveden jinak. Jestliže bude zaplacena jak mimřádná splátka jednrázvě částka dpvídající alespň 10 % cílvé částky, stavební spřitelna může, na základě písemné žádsti účastníka, snížit minimální měsíční splátky úměrně k nvému zůstatku úvěru při nezměněné lhůtě jeh splatnsti. Pkud hdlá účastník mimřádnu splátku splatit celý zůstatek úvěru, je účastník pvinen tut skutečnst písemně známit stavební spřitelně nejméně jeden měsíc předem. Splátka se pvažuje za splněnu připsáním na účet účastníka u stavební spřitelny. Je-li účastník v prdlení se svými splátkami, má stavební spřitelna práv zvýšit úrkvu sazbu z dlužných splátek 3 prcentní bdy, pkud není dhdnut jinak. Úhrady, pplatky a náklady vynalžené stavební spřitelnu se přičítají k zůstatku úvěru ze stavebníh spření a tyt se také úrčí a splácejí splečně s tímt zůstatkem, pkud je účastník nezaplatí zvlášť.

13 Článek XX. Okamžité splacení úvěru ze stavebníh spření Stavební spřitelna nemá práv vypvědět smluvu úvěru, jestliže účastník plní svje závazky. Stavební spřitelna je právněna dstupit d smluvy úvěru, smluvu vypvědět neb pžadvat kamžité splacení celéh pskytnutéh úvěru ze stavebníh spření včetně příslušenství, jestliže účastník neddrží pdmínky neb závazky vyplývající z těcht Všebecných bchdních pdmínek či uzavřené úvěrvé smluvy, jejíž sučástí jsu Obecné úvěrvé pdmínky. F. Obchdní styk Článek XXI. Dručvání a pskytvání infrmací Stavební spřitelna zasílá účastníkvi písemná známení na jím psledně uvedenu adresu (sídl) v České republice. Písemnst je dručena, jakmile ji účastník převezme. Právní účinky dručení písemnsti má i dmítnutí převzetí zásilky. Dpručené zásilky, pkud nebyly dručeny, se pvažují za dručené třetím dnem ulžení na pště. Stavební spřitelna je právněna pžadvat p účastníkvi, který nemá adresu neb sídl v České republice, aby si určil krespndenční adresu v České republice, na kteru mu bude stavební spřitelna zasílat písemnsti. Pkud účastník stavební spřitelně takvu adresu neznámí, pvažují se písemnsti za dručené dnem ulžení u stavební spřitelny. Písemná sdělení účastníka nabývají účinnsti dnem dručení d sídla stavební spřitelny. Účastník je pvinen stavební spřitelnu bez zbytečnéh dkladu písemně infrmvat změně všech sbních údajů, které stavební spřitelně pskytl za účelem plnění smluvníh vztahu, plnění pžadavků stanvených becně závaznými právními předpisy, a všech skutečnstech, které mají vliv na jeh nárk na státní pdpru pdle zákna stavebním spření. Stavební spřitelna je také právněna p celu dbu smluvníh vztahu sama kdykliv pžadvat p účastníkvi, aby jí předlžil listiny a dklady, které jsu ptřebné ke kntrle nárku účastníka na státní pdpru. Stavební spřitelně přísluší práv určit, které listiny a dklady je účastník pvinen předlžit, a stanvit lhůtu, ve které tak musí učinit. Účastník je pvinen žádsti stavební spřitelny vyhvět. Pvinnsti účastníka pskytvat infrmace stavební spřitelně, předkládat jí listiny a dkumenty platí také v případech, kdy je zpracvání určitých údajů ulžen stavební spřitelně becně závaznými právními předpisy (zejména předpisy upravujícími patření prti legalizaci výnsů z trestné činnsti). Pkud je těmit předpisy vyžadván uknčení smluvníh vztahu s účastníkem, je stavební spřitelna právněna smluvu vypvědět. Lhůtu pr pdání infrmací, předání listin a dkumentů stanví stavební spřitelna. Za škdy vzniklé nesplněním pvinnstí účastníka uvedených v dstavcích 4) a 6) dpvídá účastník. Stavební spřitelna nedpvídá za žádné škdy, které účastníkvi

14 v důsledku nesplnění uvedených pvinnstí případně vzniknu, stavební spřitelna není pvinna žádat Ministerstv financí zálhy státní pdpry pr účastníka, který neplní své smluvní pvinnsti. V uvedených případech rvněž platí pvinnsti účastníka a právnění stavební spřitelny pdle čl. VIII. dst. 4), přičemž se má za t, že účastník, který nesplnil pvinnsti pdle dstavce 5) tht článku, ztratil nárk na státní pdpru a případně vyplacenu státní pdpru je pvinen vrátit. Stavební spřitelna není pvinna zkumat pravst a platnst předlžených listin a dkladů. Za pravdivst infrmací pskytnutých stavební spřitelně dpvídá účastník. Stavební spřitelna je právněna získávat a zpracvávat infrmace (včetně sbních údajů) ptřebné k plnění činnstí stavební spřitelny pdle zákna stavebním spření neb jiných becně závazných právních předpisů a také za účelem aktualizace sbních údajů účastníka, zjištění majetkvých pměrů účastníka při pskytvání úvěru, a t p celu dbu trvání smluvníh vztahu, případně d úplnéh splacení phledávek stavební spřitelny vůči účastníkvi. Článek XXII. Vedení účtu Stavební spřitelna vede ke každé smluvě stavebním spření účastníkvi účet stavebníh spření (dále v tmt článku jen účet ), jehž čísl je shdné s číslem smluvy stavebním spření. Veškeré dšlé platby, včetně částek připisvaných účastníkvi stavební spřitelnu, se účtují ve prspěch jeh účtu. Na tent účet jsu prváděny i splátky úvěru, náležející stavební spřitelně. Veškeré výplaty, včetně výplaty úvěru, pplatky, úhrady, náklady a vyúčtvané částky účastníka budu účtvány na vrub jeh účtu. Stavební spřitelna zasílá účastníkvi výpis jeh účtu nejméně jednu rčně, nejpzději d knce března následujícíh rku. Účastník je právněn za úhradu pžádat stavební spřitelnu kdykliv během rku vystavení mimřádnéh výpisu z účtu. Jestliže účastník d 14 dnů p dručení výpisu z účtu neuplatní písemně námitky, pvažuje se výpis z účtu za uznaný. Záknné nárky účastníka zůstávají nedtčeny i p uplynutí výše uvedené lhůty, stavební spřitelna však nedpvídá za škdy, které účastníkvi v důsledku jeh nečinnsti vznikly. Na účtu účastníka stavebníh spření nemhu být evidvány peněžní prstředky představující phledávku jiných sb. Platby vedené na účtu účastníka na základě chybné dispzice, které byly vráceny na základě nárků vyplývajících z becně závazných právních předpisů, nejsu úrčeny. Účastník v dispzici pr výplatu prstředku ze stavebníh spření z účtu pžádá, aby platba byla prvedena: na účet u banky, která v suladu s právem Evrpských splečenství vyknává v České republice platební styk a zúčtvání, neb na jmén a adresu fyzické sby v České republice. Dispzice musí bsahvat všechny náležitsti stanvené stavební spřitelnu. Pkud dispzice nevyhvuje pdmínkám stanveným v dst. 7), není stavební spřitelna pvinna výplatu prstředků z účtu prvést. Není-li v těcht Všebecných bchdních pdmínkách stanven jinak, účastník není právněn nakládat s peněžními prstředky na účtu před uknčením dby spření.

15 Článek XXIII. Náklady, úhrady a pplatky Stavební spřitelna účtuje účastníkvi úhradu za vedení účtu a úhrady za další pskytvané služby. Není-li dále v tmt článku stanven jinak, účtují se úhrady ve výši pdle aktuálníh sazebníku úhrad, tj. platnému ke dni, ke kterému vznikla účastníkvi pvinnst zaplatit příslušnu úhradu. Aktuálně platný sazebník úhrad pskytne stavební spřitelna účastníkvi na pžádání. Pvinnst zaplatit úhradu vzniká účastníkvi: v den uzavření smluvy v případě úhrady za uzavření smluvy, v den, kdy stavební spřitelna příjme návrh na změnu smluvy v případech změn smluvy, úvěrvé smluvy neb smluvy, na základě níž je pskytván meziúvěr, v den stanvený stavební spřitelnu ve všech statních případech. Náklady spjené s uzavíráním smluv, jak např. ntářské pplatky, sudní a správní pplatky, náklady za znalecké psudky, stavební kntrly a další úkny, se účtují na vrub účtu účastníka, pkud je účastník nezaplatí zvlášť. Úhradu za vedení účtu účastníka, který služí k přijímání vkladu účastníka ( 5 dst. 11 zákna stavebním spření) může stavební spřitelna účtvat v rční výši, která dpvídá každrčnímu zvýšení tét úhrady až 4 % d rku Pr rk 2006 byla výše úhrady stanvena na 290 Kč. Maximální výše úhrady v daném kalendářním rce se vypčítá pdle vzrce: maximální výše úhrady = 290 Kč x 104 % (rk ), přičemž výsledná hdnta maximální výše úhrady pr daný rk se zakruhlí na celé kruny nahru. Zdarma jsu pskytvány následující služby: jeden pravidelný rční výpis z účtu pdle dst. 4), přijetí vkladu na účet účastníka ve stavební spřitelně uskutečněnéh bankvním převdem z účtu v bance pdle čl. XXII. dst. 7) písm. a), výplata uspřené částky a případné státní pdpry bankvním převdem na účet v bance pdle čl. XXII. dst. 7) písm. a), zpracvání žádsti pskytnutí úvěru ze stavebníh spření, vyhtvení smluvních dkumentů pr pskytnutí úvěru ze stavebníh spření. Úhrada za uzavření smluvy činí 1 % z cílvé částky a úhrada za zvýšení cílvé částky činí 1 % z rzdílu výše cílvé částky p zvýšení a před zvýšením. Úprava v dst. 4) až 6) platí pr celu dbu trvání smluvy stavebním spření. Úhrady stanvené v rční výši se účtují v plné rční výši, i když je služba pskytvána jen p část rku, jediná výjimka platí pr případ, kdy je smluva stavebním spření uzavřena v druhé plvině kalendářníh rku, v tmt jediném

16 případě se platí v prvním rce trvání smluvy stavebním spření úhrada za vedení účtu v plviční výši. Článek XXIV. Vzájemné vyrvnání Stavební spřitelna může zúčtvat splatné nárky všeh druhu prti uspřené částce ze stavebníh spření neb prti jiným phledávkám účastníka ze stavebníh spření za stavební spřitelnu, i když tyt nejsu ještě splatné. Stavební spřitelna je právněna zadržet plnění, které má prvést ve prspěch účastníka, ke krytí vlastních nárků, i když jsu tat plnění vázaná na lhůtu neb pdmínku neb nebudu vycházet ze stejnéh právníh vztahu. Článek XXV. Úmrtí účastníka stavebníh spření V případě úmrtí účastníka přecházejí práva a pvinnsti vyplývající ze stavebníh spření na pzůstaléh manžela. K tmu sud přihlédne v řízení dědictví. Není-li manžel, jsu práva a pvinnsti vyplývající ze stavebníh spření předmětem dědictví jen tehdy, dhdnu-li se dědicvé v dhdě vypřádání dědictví, že práva a pvinnsti ze stavebníh spření převezme jeden z dědiců. Nedjde-li mezi dědici k dhdě pdle dst. 2), smluva stavebním spření zaniká dnem úmrtí zůstavitele a v dědickém řízení se vypřádá puze uspřená částka, včetně úrků a pměrné částky státní pdpry ke dni úmrtí účastníka stavebníh spření. Dědicvé jsu pvinni předlžit stavební spřitelně pravmcné usnesení sudu vypřádání dědictví nejpzději d 6 měsíců p uknčení dědickéh řízení. Stavební spřitelna má práv pžadvat předlžení úmrtníh listu, usnesení sudu dědictví a dalších dkumentů, které jsu ptřebné k vypřádání práv a pvinnstí vyplývajících ze stavebníh spření zemřeléh účastníka. G. Přechdná a závěrečná ustanvení Článek XXVI. Změny Všebecných bchdních pdmínek Změny Všebecných bchdních pdmínek jsu přípustné puze p předchzím schválení Ministerstvem financí. Změny se nevztahují na dříve uzavřené smluvy stavebním spření, pkud se účastník se stavební spřitelnu nedhdnu jinak. Stavební spřitelna může s účastníkem, který uzavřel smluvu před dnem účinnsti těcht Všebecných bchdních pdmínek, písemně dhdnut, že jeh smluva se bude řídit těmit Všebecnými bchdními pdmínkami a tarifní variantu pdle čl. III.

17 Stavební spřitelna může s účastníkem, který uzavřel smluvu před dnem účinnsti těcht Všebecných bchdních pdmínek, písemně dhdnut, že jeh smluva se bude řídit těmit Všebecnými bchdními pdmínkami, ale míst tarifní varianty uvedené v čl. III. se bude řídit tarifem KLASIK ve variantě standardní neb rychlé, s pdmínkami: úrkvá sazba z vkladů je rvna 3 % p.a., úrkvá sazba z úvěru je rvna 5,5 % p.a., minimální prcent naspření je rvn 40 % cílvé částky, minimální splátka úvěru: 0,6 % cílvé částky u standardní varianty, 0,8 % cílvé částky u rychlé varianty, hdntící číselný faktr: 42 u standardní varianty, 69 u rychlé varianty. V tarifu KLASIK nelze uzavřít nvu smluvu. Tam kde tyt Všebecné bchdní pdmínky dkazují v jiných ustanveních na tarifní varianty pdle čl. III., se v tmt případě pužijí pdmínky tarifní varianty pdle tht ustanvení. Měsíční vklad pdle čl. VI. dst. 1) činí v tarifu KLASIK 0,5 % cílvé částky. Pkud je úrkvá sazba z vkladů u nvě sjednávanéh tarifu nižší než u půvdníh tarifu, je stavební spřitelna při těcht změnách právněna pžadvat p účastníkvi zaplacení úhrady, která by dpvídala rzdílné výši úrků půvdníh a nvě sjednanéh tarifu. Pkud je úrkvá sazba z vkladů u nvě sjednávanéh tarifu vyšší než u půvdníh tarifu, úrčí se zůstatek na účtu stavebníh spření nvě sjednanu úrkvu sazbu z vkladů d 1.1. th kalendářníh rku, v němž dšl k příslušné změně tarifu. Stavební spřitelna je právněna přepčítat p těcht změnách hdntící čísl tak, jak by smluva byla d pčátku uzavřena v nvě sjednané tarifní variantě. Článek XXVII. Změny záknných pdmínek Změny záknných pdmínek případě, že djde ke změně právní úpravy, která se bude dtýkat již uzavřených smluv, jak bude stavební spřitelna pstupvat v suladu s platnu právní úpravu. Článek XXVIII. Zánik stavební spřitelny Zánik stavební spřitelny případě zániku stavební spřitelny neb při dnětí pvlení půsbit jak banka bude dstupván v suladu s aktuálně platnými becně závaznými právními předpisy.

18 Článek XXIX. Bankvní dhled a státní kntrla Stavební spřitelna pdléhá ve smyslu zákna č. 21/1992 Sb., bankách, ve znění pzdějších předpisů a zákna České nárdní rady č. 6/1993 Sb., České nárdní bance, ve znění pzdějších předpisů, bankvnímu dhledu a ve smyslu 15 zákna č. 96/1993 Sb., stavebním spření a státní pdpře stavebníh spření a dplnění zákna České nárdní rady č. 586/1992 Sb., daních z příjmů ve znění zákna České nárdní rady č. 35/1993 Sb., ve znění pzdějších předpisů, státní kntrle Ministerstva financí. Článek XXX. Bankvní tajemství a sbní údaje Na všechny bankvní bchdy, peněžní služby, včetně stavů na účtech a depzit se vztahuje bankvní tajemství. Účastník pdpisem návrhu na uzavření smluvy dává suhlas s tím, aby stavební spřitelna a její smluvní partneři zpracvávali údaje a pskytvali infrmace účastníkvi a jeh záležitstech smluvním partnerům stavební spřitelny: za účelem zajištění kmplexních služeb stavební spřitelny v suvislsti s prdukty nabízenými v rzsahu její bankvní licence (tj. stavební spření, prdej a nákup pdílvých listů, penzijní připjištění, pjištění a další prdukty), a t p celu dbu trvání smluvních vztahů s účastníkem a trvání smluv s nimi suvisejícími a závazků z nich vyplývajících a dále pak ještě p dbu deseti let d uknčení těcht smluvních vztahů, a t v rzsahu všech údajů týkajících se účastníka, jeh smluv a účtů, včetně rdnéh čísla, údajů vypvídajících bnitě a důvěryhdnsti účastníka apd. Suhlas, uvedený v dstavci 2, písmena a) až c), tht článku, se vztahuje také na využití získaných údajů výše uvedenými sbami k nabízení bchdu, služeb neb pr jiné marketingvé účely, a t puze v rzsahu bankvní licence stavební spřitelny. Údaje mhu být předávány telefnicku i elektrnicku cestu. Účastník nemůže suhlasy ke zpracvání údajů p dbu trvání smluvníh vztahu dvlat. Práv k přístupu k sbním údajům, jakž i statní práva spjená s sbními údaji jsu stanvena záknem č. 101/2000 Sb. v platném znění ( 12, 21) a nejsu dtčena ani dstavcem 5 tht článku. Článek XXXI. Rzhdný právní řád a sudní příslušnst Veškeré právní vztahy vyplývající ze smluvy stavebním spření se řídí právním řádem České republiky.

19 K řešení případných sprů je příslušný sud v České republice. Jestliže účastník nemá becný sud v České republice, pak je příslušný Obvdní sud pr Prahu 10. Článek XXXII. Schvalvací dlžka Tyt Všebecné bchdní pdmínky byly schváleny rzhdnutím Ministerstva financí č.j. 905/120654/2005 ze dne a nabývají účinnsti dne Za Českmravsku stavební spřitelnu, a. s. Ing. Vladimír Staňura předseda představenstva Walter Böhm místpředseda představenstva

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Smlouva o obchodním zastoupení

Smlouva o obchodním zastoupení Smluva bchdním zastupení Zastupený CZ.NIC, z. s. p.. sídl Americká 23, 12000 Praha 2 IČ 67985726 DIČ CZ67985726 zastupený Mgr. Ondřejem Filipem, výknným ředitelem sdružení a Obchdní zástupce Se sídlem

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE dle ustanvení 38 dst. 1 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: FINANCOVÁNÍ INVESTIČNÍCH

Více

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané Husv náměstí 42 41156 Bhušvice nad Ohří tel.: +420 416781122 fax: +420 416781122 e-mail: mu@bhusvice.cz Bhušvice nad Ohří, dne 8.března 2011 Věc: Výzva k pdání cenvé nabídky na veřejnu zakázku maléh rzsahu

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE S V A Z E K O B C Í M I K R O R E G I O N O B C Í P A M Á T K O V É Z Ó N Y 1 8 6 6 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE pr veřejnu zakázku maléh rzsahu Veřejná zakázka Vydávání Zpravdaje

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku Smluva pskytnutí péče dítě předšklníh věku (uzavřené pdle zákna č. 40/1964 Sb., ve znění pzdějších předpisů) Šklka Ježeček, s.r.., se sídlem Na Králvě 668/5, Praha Slivenec 154 00 IČ 24659215, DIČ CZ24659215

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0068T4T* UOHSX0068T4T ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S539/2014/VZ-16583/2014/532/IBu Brn 7. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení)

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení) I. Název prgramu (kód) Pdpra Místních akčních skupin Mravskslezskéh kraje 2015 (RRC/xx/2015) II. Vyhlašvatel prgramu, pskytvatel dtace Vyhlašvatelem prgramu a pskytvatelem dtace je Mravskslezský kraj,

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Stavba

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ Česká pšta, s.p. Praha 1, Plitických vězňů 909/4, PSČ 225 99 zapsán v bchdním rejstříku vedeném Městským sudem v Praze ddíl A, vlžka 7565 IČO: 47 11 49 83 DIČ: CZ47 11 49 83 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pojmů

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen VOP) 1 Definice pojmů Obchdní pdmínky Všebecné bchdní pdmínky pr prnájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pjmů předmět nájmu - železniční nákladní vagn neutralizace nákladníh prstru - dstranění výlučnéh půsbení

Více

Úplné znění zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách.

Úplné znění zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách. Úplné znění zákna č. 26/2000 Sb., veřejných dražbách. Dne 13.12.2006 byl ve Sbírce záknů, Částka 177, zveřejněn pd č. 546 úplné znění zákna č. 26/2000 Sb., veřejných dražbách, jak vyplývá z pzdějších změn.

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL Obchdní pdmínky zadavatele Čísl smluvy kupujícíh: Čísl smluvy prdávajícíh: RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL uzavřená níže uvedenéh dne, měsíce a rku v suladu s ust. 92

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smlouva") Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710

SMLOUVA O DÍLO (dále jen Smlouva) Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710 SMLOUVA Č. S/2015/R1055 SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smluva") uzavřená pdle 2586 a násl. zákna č, 89/2012 Sb., Občanský zákník Smluvní strany Zadavatel: Sídlem: Osba právněná: Kntaktní sba: Česká republika

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice Zadávací dkumentace k zakázce maléh rzsahu na služby č. 6/2012 dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) pr zpracvání nabídky Název veřejné zakázky: Obchdní

Více

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019 13904/P/2019-HSPH Čj.: UZSVM/P/9669/2019-HSPH Smluva díl ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019 uzavřená dle ustanvení 2586 a násl. zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů (dále jen bčanský

Více

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje Ilíilllll',]!! 11! lllll 11111 KUÍ1SP80RnZ6V SMLOUVA MORAVSKOSLEZS KÝ KRAJ - K ^AJBKÝ ÚŘAD ČÍSLO SMI 0$f X-yVYCDOD Mír ATKU) -4- Cfe... zk db. se sídlem: zastupen: 28. října 117, 702 18 Ostrava IC: 70890692

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brno: 13. 7. 2015

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brno: 13. 7. 2015 *UOHSX0079VBM* UOHSX0079VBM USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brn: 13. 7. 2015 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle ustanvení 112 dst. 1 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách,

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015.

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015. Pravidla sutěže Desperads Facebk sutěž" Přadatel sutěže: Přadatelem sutěže je splečnst Heineken Česká Republika, a.s., se sídlem v Krušvicích, U Pivvaru 1, IČO 45148066, zapsaná v bchdním rejstříku vedeném

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE SMLUVNÍ POKUTY...

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Č. j. 3/2011-PK Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky 46/11/29 Název prgramu: Registrační čísl prjektu Název prjektu: Operační prgram Vzdělávání pr knkurenceschpnst CZ.1.07/4.1.00/06.0001 CZ.1.07/4.1.00/06.0002

Více

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o.

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o. OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyC s.r.. Splečnsti SiMyC s.r.. udělujete dbrvlně suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s právními předpisy na chranu sbních údajů, zejména nařízením

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb VŠEOBECNÉ PODMÍNKY pskytvání telekmunikačních služeb Tyt Všebecné pdmínky stanvují pstup uzavírání smluvy pskytvání a užívání telekmunikačních služeb a pdmínky, na základě kterých bude Martin Křapka, Bečv

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK?

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? Knzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? I. Pjem aneb c se jedná (článek IX. Metdiky) Zisk = skutečné výnsy mínus skutečné náklady

Více

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy Obchdní pdmínky 1. Prvzvatel Karel Pavelek E-mail: airwheel@freewheel.cz Telefn: 776628664 IČ: 65484185 DIČ: CZ7504024737 Adresa: Dlní Věstnice 172, 692 29 Č.Ú.: 35-6974480257/0100 2. Objednávka a uzavření

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s. (dále jen splečnst neb správce ) při výknu pdnikatelské činnsti. Splečnst

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže "Pojištění je dobrá rada"

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže Pojištění je dobrá rada ÚPLNÁ PRAVIDLA sutěže "Pjištění je dbrá rada" Tat pravidla sutěže (dále jen "Pravidla") upravují sptřebitelsku sutěž "Pjištění je dbrá rada" (dále jen "Sutěž") jak jediný závazný a úplný dkument. 1. Přadatel

Více

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů Metdická pmůcka Využívání záruk ČMZRB k zajišťvání bankvních úvěrů Cílem pmůcky je minimalizvat pdíl případů, kdy je nutn zamítnut žádst pskytnutí záruky z důvdu nesuladu s klíčvými pdmínkami prgramu pdpry.

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Pvinně zveřejňvané infrmace 1. 1) Oficiální název Obec Tčník 2) Důvd a způsb zalžení Obec Tčník vznikla jak územní samsprávná jedntka v suladu s 1 a 2 zákna č. 367/1990 Sb. bcích a dle 4 tht zákna vystupuje

Více

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku Kancelář starsty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškrun, www.mest-lanskrun.cz Čj.: MULA 31385/2012 Pčet listů dkumentu: 7 Pčet listů přílh: 3 Spisvý znak: 53 2 Zásady pr svěření částečné půsbnsti

Více

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688 Pravidla marketingvé akce s názvem SOUTĚŽ S VODAFONE KREDITNÍ KARTOU Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel marketingvé akce Sutěž s Vdafne Kreditní kartu (dále jen "marketingvá akce"). Tat

Více

kterou uzavřely tyto smluvní strany:

kterou uzavřely tyto smluvní strany: ru A v *.; -- %--. kteru uzavřely tyt smluvní strany: Se sídlem: Fryštátská 72/1, 733 24 Karviná IČ:00297534 DIČ: CZ00297534 Zastupené: Tmášem Hanzlem, primátrem města k pdpisu zmněn na základě plné mi

Více

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím.

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím. Platba nline (platné ke dni 1. 6. 2017) Twist je platba ve vybraných e-shpech jedním kliknutím. Výklad pjmů Platba nline je jednrázvé dlžení platby za nákupy u Obchdníka prstřednictvím splečnsti Twist.

Více

Informace pro zákazníky podle zákona č. 256/2004 Sb.

Informace pro zákazníky podle zákona č. 256/2004 Sb. Infrmace pr zákazníky pdle zákna č. 256/2004 Sb. Tent dkument je určen pr zákazníky splečnsti ZFP Investments, investiční splečnst, a.s. (dále Splečnst ), včetně ptencinálních zákazníků, a bsahuje infrmace,

Více

2) Účastník je fyzická nebo právnická osoba, která na základě Smlouvy o poskytování připojení do Internetu užívá služeb Poskytovatele.

2) Účastník je fyzická nebo právnická osoba, která na základě Smlouvy o poskytování připojení do Internetu užívá služeb Poskytovatele. Všebecné pdmínky pskytvání telekmunikačních služeb Tyt Všebecné pdmínky stanvují pdmínky pskytvání a užívání telekmunikačních služeb a pdmínky, na základě kterých bude Patrik Rsenkranc, Nad Opatvem 2030/9,

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA zapsané ve veřejném rejstříku, vedeném Krajským bchdním sudem v Ostravě, ddíl Dr. XXII, vlžka 392. IČ: 00 40 84 41 schválený shrmážděním delegátů SBD Pruba 28. 5. 2015 Ing.

Více

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV???

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV??? C dál p registraci Žádsti dtaci z PRV??? Evrpský zemědělský fnd pr rzvj venkva: Evrpa investuje d venkvských blastí. 1. Písemné vyrzumění registraci Žádsti na RO SZIF v Brně: Pté lze: realizvat způsbilé

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Vybudvání jazykvé labratře

Více

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe Pracvní seminář Kncesní řízení na prvzvání Vak dbrá praxe 12. března 2015 2014 Grant Thrntn Advisry s.r.. All rights reserved. Prgram prezentace 1. Právní rámec pr realizaci vdhspdářských prjektů 2. In

Více

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvkvá rganizace K r a v í h r a 2, 6 1 6 0 0 B r n, +(4 2 0 ) 5 4 1 3 2 1 2 8 7, w w w. h v e z d a r n a. c z, e - m a i l @ h v e z d a r n a. c z Výzva k pdání nabídky

Více

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 Smluva závazku veřejné služby zabezpečení lékařské phtvstní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 uzavřená pdle ust. 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů S m l u v n í s

Více

O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI

O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI KiUi UZAVŘENI BUDUCÍ SMLUVY ZŘÍZENI VĚCNÉH BŘEMENE -SLUŽEBNSTI pdle ust. 1785 a násl. a ust. 1257 a násl. zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, a ustanvení 25 dst. 4 zákna č. 458/2000 Sb., pdmínkách pdnikání

Více

2 1) ZajiŠtěnívýknu technickéh dzru stavebníka (TDs dle příslušnélegislativy) za stavebníka (investra), kteru je Městská Část BrnČernvice (případně i příslušné svj _ Splečenstvívlastníků jedntek, jehž

Více

Pokyn č. GFŘ - D - 9

Pokyn č. GFŘ - D - 9 GENERÁLNÍ FINANČNÍ ŘEDITELSTVÍ Lazarská 15/7, 11722 Praha I Sekce metdiky a výknu daní Odbr svdných agend Č.j. 23356/12-3330 Pkyn č. GFŘ - D - 9 k rzhdvání ve věci žádstí prminutí dvdů a penále za prušení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce maléh rzsahu na stavební práce a ddávky, nespadající pd aplikaci Zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách. Druh zadávacíh řízení: Veřejná zakázka maléh rzsahu na

Více

Obchodní a dodací podmínky

Obchodní a dodací podmínky Obchdní a ddací pdmínky ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyt bchdní a ddací pdmínky (dále jen bchdní pdmínky") bchdní splečnsti Akční Ceny s.r.., se sídlem Ve Slatinách 3242/3, Praha 10- Záběhlice, 106 00 IČO: 030

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s., K Ryšánce 1668/16, 147 54 Praha 4, IČO: 452 72 387, zapsané v bchdním rejstříku

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): x Chceme se učit, abychm zůstali knkurencí Nákup služeb Datum vyhlášení

Více

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených Obchdní pdmínky Obchdní pdmínky pr ddávky prduktů a služeb SYNOPRO s.r.. I. Úvdní ustanvení 1) Tyt všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vydává splečnst SYNOPRO s.r.. se sídlem Rudník 420(dále jen Ddavatel

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX006PU01* UOHSX006PU01 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.:úohs-s1100/2014/vz-1506/2015/543/jwe Brn 15. ledna 2015 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Název zadavatele Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. Sídl Na Slvance 1999/2, 182 21 Praha 8 IČ 68378271 Právní frma Zástupce zadavatele Název zakázky Druh zadávacíh

Více

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Statutární měst Ostrava-městský bvd Lhtka, IČ 00845451, U Splavu 76/14A, 725 28 Ostrava Lhtka, jak správce sbních údajů (dále jen jak správce neb

Více

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ Zajištění prvzvání vdhspdářské infrastruktury splečnsti VST s.r.. na dbu deseti let evidenční čísl v ISVZUS: 60023473 SVAZEK Č. 2: KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP Přílha č. 1 Ministerstv průmyslu a bchdu České republiky Sekce fndů EU Řídící rgán OP PIK VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Pradenské služby pr MSP Platnst d: 22. 07. 2019

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s.

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s. Splečnsti GALATEA GROUP, a.s udělíte suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s česku legislativu, zejména se záknem č. 101/2000 Sb., chraně sbních údajů a změně některých

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy:

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy: Čísl: 1/2015 Datum vydání: 9.2.2015 Daňvý gg zpravdaj Obsah I. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 586/1992 SB., O DANÍCH Z PŘÍJMŮ...2 II. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 235/2004 SB., O DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY...3 III. NOVINKY V

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Měst Odstranění závad z revize elektrickéh zařízení v bjektu č.p. 826 ul. Bartňva v Pardubicích 1. Základní údaje zadavateli:

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka OBCHODNÍ PODMÍNKY Ing. Petr Adámek se sídlem: Pd Cihelnu 4, 161 00 Praha 6 identifikační čísl:cz7104240792 IČ:43094554 pr prdej zbží prstřednictvím n-line bchdu umístěnéh na internetvé adrese www.nniprdukty.cz

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj Základní údaje zadávací dkumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: MMR SLUŽBY

Více

w/f Smlouva.3 o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany

w/f Smlouva.3 o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany KU(1SP00RMSRB m H. w/f &C Smluva.3 závazku veřejné služby a vyrvnávací platbě za jeh výkn I. Smluvní strany 1. Mravskslezský kraj se sídlem: zastupený: IČ: bankvní spjení: čísl účtu: (dálejen Kraj") 28.

Více

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis)

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis) 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání (název) živtní situace Narzení dítěte vydávání rdných listů (prvpis) 4. Základní infrmace k živtní situaci Příslušný k zápisu narzení je matriční úřad, v jehž

Více

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat Stránka 1 z 5 Pravidla sutěže Každý bankmat je Equamat I. Přadatel a rganizátr sutěže 1. Sutěž Každý bankmat je Equamat (dále jen sutěž) bude prbíhat prstřednictvím prfilu Equa bank v aplikaci serveru

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 29/2005 Věc: Půsbnst pr: Vnitřní kntrlní systém na Univerzitě Pardubice všechny útvary Univerzity Pardubice Účinnst d: 1. 1. 2006 Vypracval a předkládá: Schválil: Ing.

Více

Cukr nad kvótu Základní informace

Cukr nad kvótu Základní informace Cukr nad kvótu Základní infrmace V Praze dne 17.12.2014 Ing. Karlína Hermannvá Oddělení nárdních dtací a cukerných kvót Základní pjmy: Průmyslvá survina průmyslvý cukr, průmyslvá isglukóza neb inulinvý

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

Rozhodnutí. a podle 63 odstavce 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisu, a 164

Rozhodnutí. a podle 63 odstavce 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisu, a 164 ,, v KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbr právní a rganizační 28. října 117, 702 18 Ostrava 1111111111111111111111111111111111111 11111 1111111111111111111111111111 MUBDP000SVEO Váš dpis zn.: í, DU

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o. Všebecné bchdní pdmínky splečnsti KROB sftware s.r.. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyt Všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vymezují základní bchdní pdmínky a vztahy mezi splečnstí KROB sftware s.r.., IČ: 26857162,

Více

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K PODÁNÍ NABÍDKY Junák svaz skautů a skautek ČR, Středisk Datel Kstelec nad Černými lesy Zelená 1038, 281 63 Kstelec n. Č. lesy, IČO: 72057955; ev. č. 214.15 inf@skaut-kstelec.cz www.skaut-kstelec.cz VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Pdklady pr jednání zastupitelstva města Lanškrun dne: 18.12.2018 Čísl jednání: 6 Čísl jednací: MULA 39292/2018 Pčet l. dk.: Pčet přílh: Pčet l. přílh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 11.12.2018 Název materiálu:

Více

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let.

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let. 01. Identifikační kód PDY00048 02. Kód živtní situace ZU00015 03. Pjmenvání (název) živtní situace Pvlvání umístění herníh prstru 04. Základní infrmace k živtní situaci Od 1. 1. 2017 nabyl účinnsti zákn

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s575/2014/vz-17828/2014/543/jne Brno 25. srpna 2014

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s575/2014/vz-17828/2014/543/jne Brno 25. srpna 2014 *UOHSX0069U1O* UOHSX0069U1O ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.:úohs-s575/2014/vz-17828/2014/543/jne Brn 25. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb.,

Více

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvkvá rganizace K r a v í h r a 2, 6 1 6 0 0 B r n, +(4 2 0 ) 5 4 1 3 2 1 2 8 7, w w w. h v e z d a r n a. c z, e - m a i l @ h v e z d a r n a. c z Výzva k pdání nabídky

Více