Soubor šesti pohádek, kde vystupují oblíbené postavičky, které jsou dětem známé také z filmového zpracování. Pro předškolní děti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Soubor šesti pohádek, kde vystupují oblíbené postavičky, které jsou dětem známé také z filmového zpracování. Pro předškolní děti."

Transkript

1 Název: Hračky ve škole a jiné příběhy Jak si poradily hračky, které děti doma o prázdninách zanechaly? Nezahálely, spojily se starými hračkami z půdy a zkusily žít jako děti. Chodit do školy, do parku i do cirkusu. Devět příběhů doplněných poutavými barevnými ilustracemi se bude začínajícím čtenářům jistě líbit! Název: Šest pohádek o přátelství Soubor šesti pohádek, kde vystupují oblíbené postavičky, které jsou dětem známé také z filmového zpracování. Pro předškolní děti. Název: Veselé nápady Medvídek Pú a jeho kamarádi mají mnoho nápadů, jak si hrát za slunečných letních dnů. Přečtěte si veselý příběh ze Stokorcového lesa a bavte se spolu s nimi.

2 Andersen, Hans Christian, Název: Klasické pohádky V této knize najdete výběr nejkrásnějších a nejznámějších pohádek od H. Ch. Andersena: Ošklivé káčátko, Malá mořská víla, Panenka Malenka, Císařovy nové šaty, Sněhová královna, Děvčátko se zápalkami.. Awdry, W., Název: O mašince Tomášovi 14 Užitečné mašinky za vámi přijíždějí s pěti úplně novými příběhy. Tentokrát vám budou vyprávět o silné mašince Stanleyovi, náklaďáčku Madge, parní tramvaji Floře, přístavním jeřábu Colinovi a také o Hankovi, který byl mezi mašinkami hotový obr. O něm si Tomáš napřed myslel, že se bude chtít na sodorské mašinky vytahovat, ale brzy poznal, že Hank má velké srdce Bachner, Anne, Název: Poník v nebezpečí Dobrodružství s Klárkou a jejím poníkem Drobečkem pokračuje! Děti v jezdeckém klubu se připravují na zkoušku dovedností a zároveň prožívají velké trápení. Jejich poníci totiž trpí zažívacími obtížemi a všechno nasvědčuje tomu, že se otrávili krmením. Podaří se poníky zachránit? Jak to všechno nakonec dopadne? Dočtete se v napínavém příběhu oblíbené edice Klára a Drobeček. Blázquez, Carmen Název: Pohádkové čtení pod peřinu V této krásné bohatě ilustrované knížce najdete nejkrásnější pohádky a pověsti ze všech koutů světa. Vaše dítě si může každý večer samo přečíst krátký příběh a zároveň se těšit na další.

3 Blyton, Enid, Název: Dobrodružství na Měsíčním hradu Závěrečný, pátý díl volné série Enid Blytonové. Rodina prince Paula chce strávit v Anglii dovolenou a pronajmout si Měsíční hrad sídlo, o kterém se říká, že má temnou a záhadnou minulost. Robin, Jack, Nora a Peggy spolu s princem zjišťují, že i v současné době se na hradě a v jeho okolí dějí velmi podivné věci.. Brezina, Thomas, Název: Případ pro tebe a Klub Tygrů: Žraločí pevnost Klub Tygrů tráví prázdniny u moře. Během jedné noční výpravy se Biggi, Luk a Patrik setkají s pomateným mužem, který několika záhadnými poznámkami vzbudí jejich zvědavost. Co nebo kdo je za podivnými událostmi, které se v okolí odehrávají? Lidé si vyprávějí historky o zatopené ruině hradu a obrovských žralocích na dně moře. Podaří se Klubu Tygrů odhalit pravdu? Pátrání je dostane na stopu zločinu a sami se nakonec ocitají v ohrožení života... Delahaye, Gilbert, Název: Martinka : velká kniha příběhů Martinka na návštěvě u tety Lucie -- Martinka ve škole -- Martinka ztratila svého pejska -- Martinka a koťátka -- Martinka a její tajemná sousedka -- Martinka a den plný dobrodružství -- Martinka a neposedná fretka -- Martinka poznává hudbu Disney, Walt, Název: Královští šampioni Prožijte s Ariel, Šípkovou Růženkou, Jasmínou a samozřejmě jejich nádhernými koňmi pravá jezdecká dobrodružství. První pohádka je o Ariel, která se stará o roztomilé hříbátko Boda. Druhá pohádka vypráví o Šípkové Růžence a jejím statečném ochránci, koni Blatouchu. Třetí pohádka je o Jasmíně, která se rozhodla závodit v pouštním dostihu na své klisně Půlnoci.

4 Epes, Katja Název: Zatoulaná zvířátka Malá zvířátka jsou stejně neposedná a rozpustilá jako děti. Jejich maminky s nimi mají spoustu starostí, stále je někde hledají. Pomůžete jim najít zatoulaná štěňátka, kachňátka, malé králičky a koťátka? Veselé příbehy o zvířátkách jsou vhodné k předčítání i k prvnímu samostatnímu čtení. Hohlbein, Wolfgang, Název: Děti kapitána Nemá: Vládci hlubin Děti kapitána Nema Mike a jeho přátelé, se s ponorkou NAUTILUS ocitnou na mořském dně, ve fantastickém světě korálových útesů, kde žijí lidské bytosti. Serena, poslední princezna z bájné Atlantidy, využije svých magických sil a chce nad nimi získat vládu. Aby posádka NAUTILU mohla uniknout z říše Sereniných předků, musí Mike se svým přítelem, jednookým Astarothem, vejít do tajuplného podmořského města a tam se utkat se záhadnou bytostí... Kessel, Carola von Název: Čarodějky z jezdecké školy. Kdo čaruje, vyhrává! Staň se čarodějkou z jezdecké školy a čaruj s kouzelnickou hvězdou! Jana, Franciska, Miki a Jula jsou nováčky v jezdeckém internátu, kde si hned na začátku udělají nepřátele. Ještěže Jana objevila čarodějnou knihu, plnou nejrůznějších zaříkávadel a receptů na kouzelné lektvary. Podaří se silné čtyřce s pomocí knihy projít všemi nesnázemi a zvítězit nad nafoukanými soupeřkami? Čarodějky z jezdecké školy - nová edice pro holky, kterým kouzla nejsou cizí.. Miler, Zdeněk, Název: Krtek a autíčko Krtek touží po autíčku, a tak se rozhodne, že si ho sestaví z hromádky šrotu... Ale přes veškerou snahu auto pořád nejede. Smutný Krteček pak objeví odhozené, polámané autíčko. Kamarádka myška pomůže jako vždy. Poradí mu, kde si má dát autíčko na klíček opravit a pak už se krásně povozí

5 Miler, Zdeněk, Název: Robot Miki Kniha kreslených příběhů o robotu Mikim vychází v knižní podobě vůbec poprvé a představuje ilustrátora a malíře Zdeňka Milera ve zcela nové podobě jako autora komiksů, které se poprvé objevily v časopise Ohníček v letech příběhů robota Mikiho, všeuměla, který dokáže opravdu všechno od výroby zmrzliny až po boj s dravou zvěří v Africe, je doplněno krátkými texty srozumitelnými i malým dětem. Vhodné pro vyprávění i pro hry rodičů s dětmi. Morse, Brian, Název: Velká kniha pohádek Dvacet bohatě ilustrovaných klasických pohádek, řada básniček a příběhů o zvířátkách, které jsou vhodné pro malé čtenáře od dvou let. Osborne, Mary Pope, Název: Dobrodružství mezi piráty Vzhůru na výpravu za piráty! Stačí tak málo - otevři knihu, vyslov přání a magický domeček tě přenese na daleký tropický ostrov. Anička a Kuba jsou zajati do spár pirátů, kteří hledají poklad. Jak se jim podaří zachránit se před bandou nebezpečných vládců temných vod? Ottová, Jana, Název: Tarzančino vítězství Příběh Tarzančina vítězství je zasazeno do romantické šumavské přírody. Zuzka zde tráví prázdninovou brigádu na farmě u koní a prožívá různá dobrodružství včetně nové lásky. Po hádce s majitelem farmy kvůli krutosti ke koni od něho odchází, přespí v lese a narazí na nebezpečné pytláky. Při záchraně zraněné srnky se seznámí se zaříkávačem koní, s nímž se spřátelí natolik, že ji učí jezdit a půjčí jí svého koně na závody. Vítězství je pro Zuzku důležité, ale ne za každou cenu. Pozná, že cennější jsou vítězství, která člověk vybojuje sám se sebou.

6 Peisertová, Alena Název: Brumlovy veselé příhody Brumla je rozpustilý medvídek. Chvíli neposedí, stále něco vymýšlí a vyvádí. Jednou si hraje na žábu či na velkého detektiva, jindy zase chce být užitečný a pomáhat ostatním. Ilustrovaná knížka o jeho dobrodružstvích je určena začínajícím čtenářům. Řeháčková, Věra, Název: Poprask na Závětrné hoře Na Závětrné hoře se dějí věci! Po pěti letech se vrátil Veroničin taťka. Darem dostal Zámeček, obrovský dům. Věnoval jej dětem z dětského domova. Veronika s Aničkou dosud bydlí spolu. Rozumějí si však čím dál méně. Anička nechce vzít na vědomí, že honosný dům už nepatří její rodině.. Steklač, Vojtěch, Název: Pekelná třída & spol, Souboj v Dračí jeskyni Bořík, Aleš, Mirek a Čenda, parta kluků z pražských Holešovic zdolává všemožné překážky nejen ve škole a doma s rodiči, ale také potřebuje novou klubovnu. A naskytne se jim příležitost opravdu královská - nepůjde totiž o ledajakou klubovnu, ale rovnou o jeskyni! Ani klubovnu však nelze získat mávnutím proutku - kluci si ji budou muset vybojovat. Soupeř je mnohem prohnanější, než se původně zdá Svobodová, Vlasta, Název: Když se máma s tátou berou Terka a Veronika jsou páťačky. Moc se neznají, ale i tak si nejsou sympatické. Terka má rozvedenou maminku a Veronika rozvedeného tatínka. Jak už to někdy bývá, ti dva se seznámí na karnevalu, na kterém obě holky byly za Sněhurku. Mají smůlu anebo štěstí? Obě získaly třetí cenu, o kterou se musí rozdělit. Zatímco inženýr Zlámal a paní Bohatová se do sebe zamilují, obě holky se nenávidí. Terka se bojí, že ztratí maminku. Veronika má strach, že ztratí tatínka. A to je kámen úrazu. O svatbě nechtějí ani slyšet. Ale svatba se nakonec stejně koná. Na svatební cestu jedou všichni čtyři

7 Štětinová, Dagmar, Název: Pohádky z bodlákové meze Roztomilé pohádky o zvířátkách, která přemýšlejí a jednají jako lidé, jsou určeny dětem od 4 do 10 let věku. Kniha je vhodná pro mimočítankovou četbu. Barevné ilustrace V. Klimtové jsou na každé straně knihy. Wich, Henriette, Název: Podvod při castingu Stovky pohledných dívek předstupují před přísnou porotu, která posoudí jejich pěvecké umění, a jen hrstka z nich se dočká vytouženého cíle - dostanou se do dívčí pěvecké skupiny a stanou před televizními kamerami. Zkrátka, budou slavnými! Jenže - které to budou? Tento výběr, tedy casting, vyvolává naděje, mnohdy také vhání slzy do dívčích tváří. Porota totiž rozhoduje prapodivně! Jedné dívce nepomůže ani perfektní výkon, jiná se dostane do dalšího kola k údivu všech diváků. Jak je to možné? Kim, Franziska a Marie se snaží tuto záhadu objasnit.. MN 03 Název: Moje první encyklopedie s Medvídkem Pú a jeho přáteli Pojďte s námi objevovat překrásný svět přírody! Druhý svazek knížky Moje první encyklopedie je určen především předškolním dětem a prvňáčkům. Pomůže jim poznávat roční období, různé rostliny a životní prostředí. Dá jim odpovědi i na nevšední otázky, například jestli mají mraky jména, proč opadávají listy ze stromů, kde jsou během dne hvězdy nebo jak rychle může foukat vítr. MN 94(100) Název: Rytíři : s plastickými obrazy a spoustou skrýší Objev úžasný svět hradů a jejich obyvatel v této zábavné a poučné knížce plné rozkládacích obrázků a tajných skrýší. Přečti si spoustu zajímavostí a dobře se bav

8 MN 745 Název: Tvoříme z papíru Tvoření z papíru přínáší radost malým i velkým. Z papíru, přírodních materiálů, mechové gumy, barev windowcolor, plsti, drátu i z dalších materiálů se dají vytvořit originální figurky, barevné dekorace, veselé hry i pěkné dárky. Kniha provází děti po celý rok, najdou v ní spoustu originálních nápadů k nejrůznějším příležitostem. Tipy a triky dětem prozradí veselé postavičky žabáka Huberta a myšky Lízy. MN 636 Andersson, Ingrid, Název: Moje první knížka o koních Moje první knížka o koních je skvělé čtení pro všechny děti, které se zajímají o tato nádherná zvířata. Dozvíte se v ní: - jak si lidé ochočili divokého koně, s jakými pracemi jim dříve pomáhal a s čím lidem pomáhá dnes, - jak vypadají některá plemena koní, - jak zaplést hřívu a ocas, aby byl ještě krásnejší, - proč indiáni malovali své koně do boje, - jak to vypadá v jezdecké škole a ještě spoustu dalších zajímavých informací, které z vás udělají na slovo vzatého odborníka na tato vznešená zvířata. MN 791 Jowett, Simon Název: Auta : obrazový slovník Pohádkový příběh o závodnickém automobilu Blesk McQueen, který touží po vítězství v šampionátu o Zlatý píst. Při závodě se všechno podivně zamotá a on se místo na závodní trati ocitne v Kardanové Lhotě, v zapomenutém městečku na staré Silnici 66. Tam přijde na to, že život nejsou jen závody a nevyhrává vždy ten, kdo první projede cílovou čarou

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,-

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,- Zábavné úkoly se samolepkami pro všechny předškoláky. Sešit s obrázky nejoblíbenějších zvířecích kamarádů je doplněn listy se samolepkami, které děti mohou nalepovat na příslušné obrázky se shodnými obrysy.

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Eva Dienerová Daniela Ondreičková KNIŽ N Í K LU B mravenecek vetsi.indd 1 16/11/16 14:14 ÚVOD Malované čtení je barevné vyprávění pro děti. Mohou si je

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2018/2019 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Královo Pole, Palackého 164 tel: 549 259 234, email: palackeho@kjm.cz vedoucí pobočky: Martina Bartáková,

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2018 2019 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí na lekce informačního vzdělávání

Více

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_12_INOVACE_162_Volný čas pohádková abeceda AUTOR: Mgr. Michaela Rychlá ROČNÍK: 2. DATUM: 20. 1. 2012 VZDĚL. OBOR, TÉMA:

Více

Oblíbené knihy žáků naší školy

Oblíbené knihy žáků naší školy d Základní škola sv. Voršily v Olomouci Aksamitova 6, 772 00 Olomouc Oblíbené knihy žáků naší školy Závěrečná práce Autor: Klára Slimaříková, Olga Šnevajsová Třída: IX Vedoucí práce: Mgr. Alena Nováčková

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba Určeno základním školám Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba KNIHOVNA MĚSTA OSTRAVY, příspěvková organizace POBOČKA VIETNAMSKÁ 1541,

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2017 2018 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí, na lekce informačního vzdělávání

Více

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě.

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě. Výměnný fond z knihovny v Jihlavě Mládež beletrie Abedi,Isabel Adams,Georgie Berger,Margot Berger,Margot Blacker,Terence Blyton,Enid Březina,Thomas Březinová,Ivona Dickens,Charles Grimm,Jacob Ludwig GrufíkovKopecká

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč 3. LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY, Ivana Novotná 129,- Kč 3.a LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY K POUŽITÍ

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková POPELKA Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42 Autor: Mgr. Marta Kvasničková Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Předmět:

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem POHÁDKA Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_L.3.713 Anotace: Pohádka Autor: Mgr. Soňa Pavlíková Předmět: Český jazyk literatura Očekávané výstupy:

Více

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let)

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) 20 17 České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) Jak děti tráví volný čas? Top 3 denní aktivity 78 % Příprava 60 % Hraní doma 50 % Četba (doma) ze slabikáře či jiného školního textu 63 %

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 Roční téma: POJĎTĚ S NÁMI DO POHÁDKY Žáky bude celý rok provázet toto téma, jednotlivé měsíce budou mít názvy pohádkových království a hry, činnosti i akce budou inspirované

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Psaní velkých písmen Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Ročník 2. Anotace

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti:

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti: KLÍČOVÁ SLOVA Hlavním cílem této lekce je přiblížit dětem, co to jsou klíčová slova, naučit je hledat v textu, číst s porozuměním a vytáhnout z úryvku to podstatné, ať je text jakýkoli (próza, poezie,

Více

PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU

PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU ČAREK, Jan O veselé mašince / Jan Čarek, il. Zdeněk Miler. - 11. vyd. - Praha : Albatros, 2008. - Nestr. ; 17 x 24 cm: Kč 89,00 Veršované leporelo autorů Jana Čarka a Zdeňka Milera

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz České děti jako čtenáři v roce 2013 Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Hlavní témata Čtou knihy více nebo méně? Čtení mezi zábavou na nudou Co čtou? Čtenářské zázemí v rodině

Více

LETNÍ ČTENÁŘSKÁ VÝZVA PRO DĚTI

LETNÍ ČTENÁŘSKÁ VÝZVA PRO DĚTI LETNÍ ČTENÁŘSKÁ VÝZVA PRO DĚTI - 2018 Milý čtenáři malí i velcí, Knihovna Jiřího Mahena v Brně zveřejňuje výsledky LETNÍ ČTENÁŘSKÉ VÝZVY, kterou v letošním roce vyhlásilo oddělení pro děti a mládež. Odhodlaní

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY jaro, léto, podzim 2010 Výlety pro MŠ Školky v přírodě Adaptační kurzy Bílá - BESKYDY SUN Outdoor o.s. Bílá 149, 739 15 pošta Staré Hamry, tel.: 774155550, e-mail:

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Cestu jeme světadíly CESTUJEME SVĚTADÍLY. Stanislava Bumbová. Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich. děti s jednotlivými světadíly, ypickými

Cestu jeme světadíly CESTUJEME SVĚTADÍLY. Stanislava Bumbová. Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich. děti s jednotlivými světadíly, ypickými Půvabně ilustrovaná knížka seznamuje y, jejich děti s jednotlivými světadíly, ypickými charakteristickými prvky a typickými rka nabízí zvířátky, která zde žijí. Autorka dstaví i pohled do minulosti a představí

Více

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Jakub Reinchebach Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Při četbě jsem se nejvíce bál, že kniha za chvíli skončí a já

Více

Určeno základním školám. Bc. Bodláková Lada

Určeno základním školám. Bc. Bodláková Lada Určeno základním školám Bc. Bodláková Lada KNIHOVNA MĚSTA OSTRAVY, příspěvková organizace POBOČKA VIETNAMSKÁ 1541, Ostrava-Poruba 708 00 Vážené paní učitelky a učitelé, také v tomto školním roce nabízíme

Více

Marie Kosková /308. Základní školy

Marie Kosková /308. Základní školy Marie Kosková 599 522 306/308 Základní školy Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ ANEB VÝLET DO ŘÍŠE POHÁDEK Určeno pro: 1. třídy ZŠ Termín realizace: 26. 2. - 8. 3. 2018 Seznámení s knihovnou,

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - Dvojice Najdi dvojice slov s opačným významem:

Více

Základní škola a mateřská škola

Základní škola a mateřská škola Základní škola a mateřská škola Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě.

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Tematické kufříky Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Co se skrývá za pojmem tematický kufřík? Jde o kufříky, které jsou

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář]

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář] Anička malířka / Eduard Petiška ; il. Helena Zmatlíková. - Vyd. 4. (v Knižním klubu 2.). - V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2007. - 110 s. ; 25 cm: Kč 189,00 Pohádka o šestiletém děvčátku, které

Více

Informativní lekce pro základní školy

Informativní lekce pro základní školy informativní lekce Přehled informativních lekcí ve škol. roce 2016/2017 Vážení přátelé, připravili jsme pro vás na školní rok 2016/2017 nabídku informativních lekcí pro předškolní děti z MŠ, žáky 1. až

Více

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci CZ Habermaaß-hra 4298 Malí kouzelníci Malí kouzelníci Bláznivá hra na zapamatování pro 2-4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje i variantu pro pokročilé kouzelníky. Autoři: Stine & Kis Ilustrace: Antje

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma:Moje rodina Podtéma:rodina, členové rodiny, život v rodině, svátky, narozeniny, bydlení udržování

Více

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm Blahopřání M33-033 Tvůj šťastný den je tady a já Ti přeji tolik štěstí, aby Ti vystačilo na celý rok. M33-067 Jeho snem byl zlatý píst, že vyhraje ho, byl si jist. Nejrychlejší na trati, věděl, že se neztratí.

Více

Hanička jde do školy

Hanička jde do školy Hanička jde do školy kapitola 11 z knihy Hanička a skřítek Rozmarýnek Autorka textu i ilustrací: Irena Kovářová Kniha byla napsána před 20 lety autorkou, pro její milovanou dceru Haničku. V roce 2018 vydáno

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Příloha č. 1.: Ukázky obrázků, které byly namalovány respondenty na téma předčtené bajky.

Příloha č. 1.: Ukázky obrázků, které byly namalovány respondenty na téma předčtené bajky. Přílohy Příloha č. 1.: Ukázky obrázků, které byly namalovány respondenty na téma předčtené bajky. Obrázky od žáků č. 8. a č. 16. - provedení odpovídá spíše mladšímu věku: Obrázky od žáků č. 9. a od č.

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová Základní školy 1. stupeň Mateřské školy Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

STATEČNÁ AUTÍČKA HANIČKA MÁ VOLNO KNIHA DOBRODRUŽNÉ TÁBOŘENÍ KNIHA HORKOVZDUŠNÝ BALÓN KNIHA DO MĚSTA PŘIJEL PRAŠTĚNÝ ŠTĚPÁN KNIHA

STATEČNÁ AUTÍČKA HANIČKA MÁ VOLNO KNIHA DOBRODRUŽNÉ TÁBOŘENÍ KNIHA HORKOVZDUŠNÝ BALÓN KNIHA DO MĚSTA PŘIJEL PRAŠTĚNÝ ŠTĚPÁN KNIHA STATEČNÁ AUTÍČKA HANIČKA MÁ VOLNO Hasička Hanička si nemohla vzpomenout, kdy měla naposled volný den. Motorka Terka ji proto přesvědčila, aby si udělala volno. Je ale těžké odpočívat, když se pořád objevují

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 CELOROČNÍ HRA: PIRÁTI CESTOVÁNÍ PO OSTROVECH Hra bude probíhat po celý školní rok a bude rozdělena na deset částí deset měsíců ve školním roce. Každý měsíc je

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře ŠKOLA: TÝM: JMÉNO KAPITÁNA TÝMU: POČET ZÍSKANÝCH BODŮ: Milé děti. Před vámi je soutěž Jaloveček zaměřená hlavně

Více

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ PRACOVNÍ LISTY Inspirace a témata pro MŠ každý den si můžeš cvaknout... Spojování Rozebírání Když spojujete dva dílky k sobě, cvaknutím se přesvědčíte, že jsou pevně spojeny. Pokud chcete rozebrat dva

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka velkých kobercových

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2014/2015 kontakt dětské oddělení Monika Dolejší, Lenka Živná 569 400 484 detske@kkvysociny.cz m centrum 569

Více

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim.

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. Obsah 1. Uspořádání dne v mateřské škole Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. 2. Třídní vzdělávací program Charakteristika hlavního tématu LETEM SVĚTEM

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Pro seminární práci, ve které bych ráda navrhla úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka, jsem si vybrala Slabikář od nakladatelství

Více

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA DOBRODRUŽNÁ LITERATURA Její náplní jsou příběhy o odvaze, hrdinství, smyslu pro spravedlnost, o nebezpečí... Na počátku Národního obrození (konec 18. druhá polovina 19. století) se vyděluje z literatury

Více

VÝUKOVÉ PROGRAMY A PROJEKTY ZO ČSOP VLAŠIM pro mateřské školy

VÝUKOVÉ PROGRAMY A PROJEKTY ZO ČSOP VLAŠIM pro mateřské školy VÝUKOVÉ PROGRAMY A PROJEKTY ZO ČSOP VLAŠIM pro mateřské školy Jak si mohou školy objednat naše výukové programy Výukové programy lze objednávat telefonicky na číslech 317 845 965, 317 845 169. Přehled

Více

Etapová hra MLADší kategorie. V říši zvířátek. Letní tábor Zámeček - Roželov pod Třemšínem

Etapová hra MLADší kategorie. V říši zvířátek. Letní tábor Zámeček - Roželov pod Třemšínem Etapová hra MLADší kategorie V říši zvířátek Letní tábor 9.8. 23.8. 2003 Zámeček - Roželov pod Třemšínem MOTTO ETAPOVÉ HRY: Naučme se, nejlépe hrou, poznávat přírodu a dění v ní očima jejich obyvatel,

Více

Jak se v parku narodil dráček

Jak se v parku narodil dráček Jak se v parku narodil dráček Klárka a Matýsek jsou dobří kamarádi. Nejradši chodí ven do parku. Hrají si s dalšími kamarády na schovku SCHOVKA POD DEKOU, na honěnou HONIČKA SE ZÁCHRANOU nebo si jen tak

Více

Habermaaß-hra 4985. Moje úplně první hry Zábavné počítání

Habermaaß-hra 4985. Moje úplně první hry Zábavné počítání CZ Habermaaß-hra 4985 Moje úplně první hry Zábavné počítání Moje úplně první hry Zábavné počítání Zábavná počítací hra pro 2-4 děti ve věku od 2 let. Obsahuje pozorovací hru pro 1 dítě a dospělého. Autoři:

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

DŽUNGLE. Anotace. Mgr. Marie Lamcheová. Jazyk. český. Očekávaný výstup:

DŽUNGLE. Anotace. Mgr. Marie Lamcheová. Jazyk. český. Očekávaný výstup: DŽUNGLE Anotace Autor: Jazyk Očekávaný výstup: Specifické vzděl. potřeby Klíčová slova: Druh učeb. materiálu: Druh interaktivity Cílová skupina Žák vyhledává v textu informace. Zařazuje, jmenuje slova,

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2.

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2. Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Už brzy

Více

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSE LADA ČESKÁ TELEVIZE blahopřání do obálky pohlednice balicí papíry dárkové tašky dárkové krabičky rozety a stuhy omalovánky pexesa vystřihovánky dopisní papíry diplomy lampiony

Více

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník 2 2010/11 cena 5 Kč Úvodník V mimořádném čísle školního časopisu jsme připravili několik zajímavostí, fotografií a informací o tom, co jsme během školního roku ve vyučování Super Nature s našimi žáky prožili.

Více

Nabídka pro školy na rok 2016/2017

Nabídka pro školy na rok 2016/2017 Nabídka pro školy na rok 2016/2017 Angličtina pro 1. Stupeň ŽŠ 123 Sticker Activities Autor: Annette Rusling Nakladatelství: Little Tiger Press Počet stran: 80 (sešit) Rozměry: 210 x 275 mm ISBN: 978-1-84895-807-4

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1]

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1] [1] Autor: KUBŠOVÁ, Eva [2] Číslo: 2017, ročník 26, číslo 1 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: čtení [5], děti [6], Knížka pro prvňáčka [7], Městská knihovna Děčín [8] Region: 06 Ústecký region

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2016/2017 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2016/2017. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

Knihovna města Olomouce, nám. Republiky 1- Oddělení pro děti a mládež

Knihovna města Olomouce, nám. Republiky 1- Oddělení pro děti a mládež Knihovna města Olomouce, nám. Republiky 1- Oddělení pro děti a mládež Tematické kufříky se půjčují pouze rodičům (nebo prarodičům) dětí, které jsou čtenáři knihovny nebo čtenářům knihovny starším 18 let.

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen Hans Christian Andersen MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_ 04_18 Tématický celek: Evropa

Více

Registrační číslocz.1.07/1.4.00/

Registrační číslocz.1.07/1.4.00/ Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti

Více