Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Poruba Znečišťování veřejného prostranství, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Poruba Volně pobíhající pes, O.-Hošťálkovice Stacionární doprava a bezpečnost dětí, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Poruba Osoba bez přístřeší, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Kunčičky Volně pobíhající psi, O.-Poruba

2 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Doručeno: Dobrý den, děkuji za Váš a za Váš čas. Trochu to vyznělo, že psi někoho ohrožují. Ale o to vůbec nešlo. Šlo o to těmto zvířatům pomoci ze situace, do které je dostal člověk. Tak doufám, že se chápeme správně. Ti psi potřebují pomoc. Obávám se ale, že to může být asi strážníkům často cizí, pokud to nemají v popisu práce nebo nemají cítění v tomhle směru. A pokud to v popisu mají, nikdo jim nedokáže, že nezasáhli ve prospěch zvířete. Ale to je jen domněnka a doslech. Snad je vše, jak má. A co se týče situace v Koblově, tak například před měsícem se po nastěhování přírůstků v Hrušově během jedné noci ve třech zahradách vedle sebe, co se ví tedy, se ztratily rádia, byly otevřené dveře aut, atd. Jenže v rodině se ztrátou nezaobírali, nedochází jim, že to je jen začátek. A filtrem je most. Kdyby tam byla kamera např., ani do Koblova nepáchnou. Protože Koblov a Hrušov jsou a byly vždy dva jiné světy oddělené řekou..naštěstí. Občas se objeví během dne nějaký průzkumník na kole, apod. Noc a čas pracovní doby je pro ně rej. Řešení MP: Po obdržení podnětu týkajícího se nárůstu volně pobíhajících psů v městském obvodu Ostrava-Hrušov a zároveň krádeží majetku občanů v Ostravě- Koblově byla pisatelka dne telefonicky kontaktována vedoucím oblasti. Tento s ní projednal možnosti a postupy městské policie v dané věci. Paní bylo rovněž sděleno, že v uvedených lokalitách budou i nadále probíhat častější kontroly zaměřené na zmiňované problematiky. Pisatelka považovala tímto celou záležitost za vyřízenou a písemnou odpověď již nepožadovala.

3 Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: K postoupenému podnětu ve věci narušování občanského soužití a rušení nočního klidu ze strany nových obyvatel bytového domu v Ostravě-Slezské Ostravě, sděluji následující. V uvedené lokalitě působí příslušný strážník-okrskář, který se v rámci výkonu služby danou problematikou intenzivně zabývá. Na základě provedených kontrol a následného dotazování osob bydlících na uvedené ulici bylo zjištěno, že v současné době k protiprávnímu jednání uvedenému v podnětu nedochází. Přestože se nepotvrdily výše popisované skutečnosti, bylo ze strany městské policie přijato opatření spočívající především v častějších kontrolách místa nejen strážníkem-okrskářem, ale rovněž i strážníky-hlídkaři dané oblasti. Případná protiprávní jednání budou řešena v souladu s platnou legislativou.

4 Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, denně jezdím automobilem ráno do práce a odpoledne zpět do svého bydliště v Ostravě-Zábřehu a denně potkávám na vozovce jednoho či více cyklistů, a to i přesto, že souběžně s vozovkou je veden na chodníku pruh pro cyklisty (cyklostezka). Je mi známo, že je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, je cyklista povinen jej užít (viz zákon č. 361/2000 Sb., 57). Jsou občané, kteří tuto stezku užívají, ale bohužel nemálo je i těch, kteří k jízdě na kole užívají stále vozovku, čímž dochází minimálně k omezení provozu vozidel (např. při jízdě podél tramvajového ostrůvku, kdy cyklistu nelze objet), a hlavně k možnosti vzniku střetu vozidla s cyklistou - pro cyklistu ohrožení zdraví či života, pro motoristu velmi nepříjemná událost. Chtěla bych se touto cestou informovat, zda-li je tato situace známa a zda-li byly, jsou či budou v této věci podniknuty kroky k "nápravě" - zda např. dochází k "poučení" či k sankciování občanů, porušujících zmíněný zákon, městskou policií. Řešení MP: Po obdržení podnětu týkajícího se cyklistů, kteří nevyužívají cyklostezky v Ostravě-Zábřehu, byla příslušným strážníkem-okrskářem kontaktována pisatelka. Paní byla řádně seznámena s možnostmi a postupy městské policie při řešení předmětné problematiky. V uvedené lokalitě došlo k navýšení kontrol zaměřených na dodržování příslušných právních předpisů, kdy zjištěná protiprávní jednání byla řešena v souladu s platnou legislativou. Pisatelka považovala osobní projednání celé záležitost za dostačující, načež písemnou odpověď již nepožadovala.

5 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, obracím se na Vás s problémem opakovaného rušení nočního klidu hosty restaurace a baru. Téměř každý víkend, a teď o prázdninách bohužel i přes týden, nás hosté zmíněného baru v brzkých ranních hodinách ruší hlukem, hlasitým hovorem, rozbíjením skla a potyčkami, mnohdy nejen slovními. Nevím, zdali s tím provozovatel baru má povinnost něco udělat, chtěla bych ale aspoň požádat o zvýšenou pozornost městské policie a častější kontroly, které by zamezily tomuto nešvaru. Odpověď ředitele: Na základě Vašeho podnětu byl v lokalitě v Ostravě-Porubě navýšen výkon služby s cílem zabezpečit veřejný pořádek narušovaný hosty restauračního zařízení. Po dobu přijatého opatření, které probíhalo od do , nebylo strážníky při kontrolách zjištěno žádné protiprávní jednání. Provoz restaurační zahrádky byl rovněž v souladu s tržním řádem města Ostravy. Strážníci se v rámci běžného výkonu služby budou na zmíněnou problematiku zaměřovat i nadále. Budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte věc telefonicky na bezplatnou linku 156 nebo stálou službu oblasti Martinovská (tel. č ). Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu.

6 Znečišťování veřejného prostranství, O.-Poruba Doručeno: Řešení MP: Po obdržení anonymního podnětu týkajícího se staršího muže znečišťujícího veřejné prostranství močením, který se v Ostravě-Porubě byla příslušnou strážnicí-okrskářkou prováděna zvýšená kontrola inkriminované lokality. Dne byl muž odpovídající popisu spatřen a následně ztotožněn, kdy se jednalo o osobu bez přístřeší. Tento muž hlídce sdělil, že si není vědom jednání, které je mu kladeno za vinu. Avšak později připustil, že se výše uvedeného mohl dopustit v opilosti, jelikož často konzumuje alkoholické nápoje. Strážnice-okrskářka dotyčného poučila o povinnosti dodržovat platné právní předpisy a sankcích za jejich porušení. Muž vzal poučení na vědomí a místo opustil. V přítomnosti hlídky se zmiňovaná osoba nedopouštěla žádného protiprávního jednání.

7 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den pane řediteli. Obracím se na Vás se žádostí zda byste mohli nějak pomoci obyvatelům v Ostravě Porubě. Je zde problém s místní dopravou, postavily zde nové velkokapacitní parkoviště, je pěkně udělané, ale občané a podnikatelé jsou asi lenivý jít od svého vozu pár metrů tak parkují kde se jim zamane. Dochází porušováním i v přilehlých ulicích stání na chodníku, kde to není dovoleno, zákaz vjezdu nad 2,t, stání na příčných čarách, stání v křižovatkách a další přestupky ohledně alkoholu. Nejvíce si obyvatel pán podnikající parkuje s vozidlem nákladním porušuje zmíněnou značku zákaz vjezdu nad 2,5 t. Strážnici chodí kolem něj a nic neřeší s žádným vozidlem jen si jdou nakoupit občerstvení, chápu ale mohou řešit přestupky a ne jej je přehlížet. Doufám pane řediteli, že se postaráte o nápravu, jinak nevím na koho se obrátit o pomoc s obyvateli zmíněné ulice, pak jen připadá na média ať se to hne. Děkuji za pochopení a odpověď. Odpověď ředitele: Na základě Vašeho podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel v Ostravě-Porubě jsem pověřil vedoucího dané oblasti přijetím příslušných opatření, které povedou k eliminaci tohoto protiprávního jednání. Na místě došlo k navýšení výkonu služby se zaměřením na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích vztahujících se k protiprávním jednáním řidičů motorových vozidel. V rámci provedených kontrol v období od do bylo ve zmiňované lokalitě zjištěno celkem 15 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Strážníci v těchto případech postupovali v rámci oprávnění a pravomocí, které jim ukládá zákon. Ve věci parkování motorového vozidla uvádím, že dne bylo na vozidlo vypsáno Oznámení o přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla a to z důvodu podezření ze spáchání přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Danou problematikou se bude i nadále zabývat v rámci výkonu služby příslušný strážník-okrskář.

8 Volně pobíhající pes, O.-Hošťálkovice Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci agresivního psa manželů v Ostravě- Hošťálkovicích byla pisatelka osobně kontaktována vedoucím směny příslušné oblasti. Paní byla seznámena s možným způsobem řešení celé záležitosti a přijatým opatřením ze strany městské policie spočívajícím v posílení výkonu služby v uvedené lokalitě. Strážnici rovněž kontaktovali majitele psa, které upozornili na vzniklou problematiku. Pisatelka považovala osobní projednání celé věci za dostačující a písemnou odpověď již nepožadovala.

9 Stacionární doprava a bezpečnost dětí, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, rád bych touto cestou reagoval na Výzvu k zaplacení částky dle 125h. Nemohu ani nechci zpochybňovat přestupek, kterého jsem se dopustil. Dopravní značení, tak jak je situováno v dané lokalitě je jasné a rozhodnutí musím respektovat. Nemohu se ale v tomto smyslu ztotožnit s formou a smyslem aktivity strážníků MPO. Domnívám se, že smyslem aktivity nemá být pouze 1x za rok nebo dva roky provést kontrolu, vybrat pokuty a nechat konkrétní lokalitu ladem. Je totiž běžné, že v takovýchto obytných zónách se z důvodu nárůstu vozidel zažijí jisté zvyklosti řidičů, při nichž se k parkování využívají sice neznačená místa, ale přitom místa k parkování vhodná, při nichž není nikdo v obytné zóně omezen ani ohrožen a nijak to nekomplikuje dopravní situaci v konkrétním místě. Pokud byste přijeli na místo následující dny, zjistili byste, že sankcionovaná místa zůstala částečně neobsazena pouze následující den po akci strážníků městské policie a od té doby jsou znovu standardně plně využívána k parkování. Výchovný aspekt pro řidiče je v podstatě nulový a pokud přihlédnu k faktické smysluplnosti sankcí za parkování na místech, kde auto nepřekáží, neomezuje a neohrožuje, pak je jediným skutečným efektem výběr peněz do rozpočtu. Toto jistě není smyslem existence Městské policie jako instituce. Na mou osobní obhajobu musím sdělit, že na inkriminovaném místě opravdu neparkuji a jednalo se v tomto směru o skutečnou výjimku už proto, že mám parkovací stání pronajato u městského obvodu. Svůj přestupek jsem se pokusil řešit na místním oddělení v Třebovicích, ale dostavil jsem se bohužel vzhledem k mým služebním povinnostem těsně poté, kdy byl můj přestupek postoupen na Váš odbor. Uvítal bych tedy, pokud by nejen v naší obytné zóně městská policie fungovala smysluplně. Tzn. nebránila řidičům v parkování na místech, která jsou k tomu účelu vhodná, přestože nejsou značená nebo se pokusila u příslušného městského obvodu prosadit označení takových ploch k parkování. Samozřejmě, že i v naší obytné zóně máme řidiče a jsou to obvykle ta samá vozidla, kteří parkují proti předpisům a navíc bezohledně tak, že ohrožují ostatní. Zaměřte se, prosím, explicitně na tyto případy. Pomůžete tím řešit skutečné problémy. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci stacionární dopravy a bezpečnosti dětí v Ostravě-Porubě byl příslušnou strážnicí-okrskářkou osobně kontaktován pisatel podnětu. Pisatel byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie v souvislosti s uvedenými problematikami. V lokalitě došlo k navýšení výkonu služby se zaměřením na dodržování zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, kdy zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v souladu s platnou legislativou. Ve věci dohledu na bezpečnost dětí ze strany městské policie byl výše jmenovaný rovněž řádně seznámen. Pisatel považoval tímto celou věc za vyřízenou a písemnou odpověď nepožadoval.

10 Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Dobrý podvečer,chtěli jsme se zeptat jak je s pochůzkami m.policie kolem Zoo. Automobily tady parkuji kde chcou,na chodnicich na trávnicich,před naším domem je postavena značka zákaz vjezdu a přímo za ni se auta stvěji i když přímo na proti je parkoviště!!!! Nebo se máme obrátit na T.V.Nova a pozvat ji at udělji reportáž.možná že jste tak vytíženi,že nikdy nestiháte tady dojet. Odpověď ředitele: K obdrženému podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel v okolí ZOO Ostrava v Ostravě-Slezské Ostravě, uvádím následující. Strážníci se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnění dalších úkolů podílí na dohledu nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích. Problematikou stacionární dopravy v dané lokalitě se městská policie již dlouhodobě intenzivně zabývá. Na základě stávající neutěšené dopravní situace bylo již v minulosti podáno několik návrhů k jejímu zlepšení. Zástupci jednotlivých institucí vyhodnotili některé předložené návrhy ze strany městské policie jako efektivní a přínosné. Jednalo se především o rozšíření stávajících parkovacích ploch, vybudování zcela nových parkovišť nebo také dočasná změna organizace dopravy a to v souvislosti se zvýšenou návštěvností ZOO Ostrava. K činnosti strážníků v inkriminované lokalitě dále uvádím, že tito jsou řádně instruování, aby při extrémním nárůstu dynamické a stacionární dopravy zajistili především bezproblémovou průjezdnost komunikací pro vozidla integrovaného záchranného systému. Dále se s ohledem na potřeby výkonu služby snaží eliminovat parkování motorových vozidel v rozporu s platnými předpisy. Strážníci budou v rámci výkonu služby věnovat uvedené problematice zvýšenou pozornost. Zjištěná protiprávní jednání budou řešena dle zákonných norem.

11 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Poruba Doručeno:

12 Odpověď ředitele: Vážený pane předsedo, odborem interního auditu a kontroly mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět týkající se rušení nočního klidu z provozovny a zahrádky v Ostravě-Porubě. V období od do v době od 21:30 do 22:50 hodin byl v místě prováděn zvýšený výkon služby strážníky příslušné oblasti se zaměřením na dodržování platných právních předpisů v souvislosti s rušením nočního klidu z uvedené provozovny. V rámci této kontrolní činnosti nebylo ze strany městské policie zjištěno žádné protiprávní jednání. Příslušná strážnice-okrskářka kontaktovala rovněž místopředsedu představenstva, kterého informovala o provedeném opatření a rovněž možnostech dalšího řešení případných správních deliktů. Městská policie Ostrava rovněž neeviduje za výše uvedené období žádné oznámení občana na tísňovou linku v souvislosti s rušením nočního klidu z uvedené provozovny. Strážníci budou i nadále provádět v uvedené lokalitě kontroly dodržování platných právních norem.

13 Osoba bez přístřeší, O.-Vítkovice Doručeno: Dobrý den, prosím vás máte možnost něco udělat s bezdomovcem, který již docela dlouho obydluje skleněnou zástavku? Jeho odkašlavání a plivání kolem lavičky, na které spí, je hodně nechutné...a zcela jistě by se to mělo něčím vyčistit, abychom jí mohli používat jako zastávku i ostatní cestující... Tuto zastávku již jednou obydloval, pak se na nějaký čas vytratil a nyní tam bydlí cca 2-3 měsíce. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se osoby bez přístřeší na zastávce MHD v Ostravě-Vítkovicích, sděluji následující. Strážníci městské policie se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce zaměřují rovněž na Vámi zmiňované skupiny osob. V uvedené lokalitě působí příslušný strážník-okrskář, který se této problematice intenzivně věnuje. Na místě jsou prováděny kontroly zaměřené na dodržování platných právních předpisů, kdy zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v souladu s platnou legislativou. Tyto problémové osoby jsou z místa následně vykazovány. Strážník-okrskář rovněž spolupracuje se zaměstnanci příslušného odboru Úřadu městského obvodu Ostrava-Vítkovice, kdy společně hledají možná řešení problematiky bezdomovectví.

14 Bezpečnostní situace, O.-Kunčičky Doručeno: Odpověď ředitele: Po obdržení Vašeho podnětu jsem pověřil vedoucího oblasti Slezská Ostrava přijetím příslušného opatření. V lokalitě byl zvýšen výkon služby strážníků oblasti a úkoly za účelem dohledu na dodržování obecně závazných právních předpisů byl pověřen i místně příslušný strážník-okrskář. Všechny zjištěné poznatky jsou předávány i obvodnímu oddělení Policie ČR, se kterou úzce spolupracujeme zejména na prevenci kriminality a dohledu na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Problematika narušování veřejného pořádku a občanského soužití byla projednávána dne na jednání vedení Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava za účasti zástupců aktivních obyvatel Ostravy-Kunčiček a zástupců neziskových organizací působících v městské části. Přítomní zástupci byli seznámeni s přijatým opatřením ze strany městské policie a předloženými návrhy na zlepšení situace. Dne se vedoucí oblasti, místně příslušný strážník-okrskář a vedoucí směny oblasti navíc účastnili koordinační schůzky se zástupci obyvatel Ostravy-Kunčiček a zástupci neziskových organizací v nízkoprahovém poradenském centru, kde se prezentovala činnost městské policie. V rámci přijatého opatření byla rovněž rozšířena doba pro možnost komunikace občanů s městskou policií v kontaktním centru na ulici Pstruží a to na každé pondělí a pátek v době od 16:00 hod do 17:30 hod.

15 Věřím, že všechna přijatá opatření budou pro zajištění veřejného pořádku přínosem. Samozřejmě přivítáme jakýkoliv podnět občanů, který nám umožní operativně řešit vzniklé problémy a přispějí k dalšímu zklidnění v lokalitě. Budete-li proto svědkem páchání protiprávního jednání Vy nebo kterýkoliv občan, neprodleně věc oznamte na bezplatnou linku 156 nebo tel. číslo oblasti Slezská Ostrava ( ). Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu.

16 Volně pobíhající psi, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Vážený pane vedoucí, v reakci na Váš podnět týkající se kontroly dodržování obecně závazné vyhlášky a provozního řádu hřišť v souvislosti s volně pobíhajícími psy v Ostravě-Porubě, sděluji následující skutečnosti. Strážníci Městské policie Ostrava se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce rovněž zabývají dohledem nad dodržováním obecně závazné vyhlášky města Ostravy č. 12/2005 (včetně pozdějších dodatků), kterou se stanoví pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území města Ostravy. V průběhu letošního roku proběhlo v městském obvodu Poruba několik preventivněbezpečnostních akcí se zaměřením na předmětnou problematiku. V rámci výkonu služby je věnována zvýšená pozornost rovněž dodržování provozního řádu dětských a víceúčelových sportovních hřišť. Zjištěná protiprávní jednání jsou řešena dle zákonných norem.

17 Z výše uvedených skutečností vyplývá, že městská policie vynakládá patřičné úsilí ve snaze eliminovat toto protiprávní jednání majitelů či držitelů psů. Samozřejmě strážníci se v rámci výkonu služby budou předmětné problematice věnovat i nadále.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Zastupitelstvo města Nýrsko se na svém zasedání dne 14.12.2015 usneslo na základě ust. 10 písm. a), b),

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 16. 01. 2013 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu:

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Novela zákona o silničním provozu zákonem č. 133/2011 Sb., zavedla s účinností od 1. 8. 2011 mimo jiné i nové 125c, 125d a 125e pod názvem Správní

Více

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou NÁVRH KONCEPCE městské policie Hrádek nad Nisou květen 2003 vypracoval : Weiss Pavel - velitel městské policie Krejčík Václav - člen rady města Podlipný Pavel - člen rady města Materiál Návrh koncepce

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ 511. USNESENÍ SENÁTU z 21. schůze, konané dne 30. května 2014 k návrhu senátního návrhu zákona senátora Petra Gawlase a dalších senátorů, kterým se mění

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání dne 8. 11.

Více

Senátní návrh ZÁKON. ze dne ,

Senátní návrh ZÁKON. ze dne , Senátní návrh ZÁKON ze dne...2014, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením MĚSTO BRUNTÁL OBECNĚ ZÁ V AZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013 MĚSTA BRUNT ÁLU O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne 5.11.2013 usnesením č. 727/19Z/2013 usneslo vydat na základě

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2010 Městská policie Nymburk zajišťovala v roce 2010 místní záležitosti veřejného pořádku na území města Nymburk převážně v sedmičlenném kolektivu strážníků.

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku č. j. MVNM/39123/2017/KS Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Zastupitelstvo města Veselí nad

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne 20.4. 2016. Přítomni: dle presenční listiny - p. Ducko, p. Beran, Ing. Neumann, p. Polomis omluven : p. Nauč, Ing.arch. Filipovič,

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Provozní řád městských parkovišť v Rokycanech účinnost od 1. prosince 2016 Obsah: Část I. Část II. Část III. Část IV. Část V. Základní ustanovení Parkování

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná, Krkonošská 500, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2016 Obsah: 1. Obecná

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/14 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/14 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/14 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU Zastupitelstvo města Kladna vydává dne 15.4. 2014 v souladu s ustanoveními 10 písm. a)

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.13. z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.13. z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.13 z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne 07.06.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: Usnášeníschopnost: Datum příštího jednání: Místo

Více

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku

OBEC DĚPOLTOVICE. o zajišťování a ochraně veřejného pořádku OBEC DĚPOLTOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Zastupitelstvo obce Děpoltovice se na svém zasedání dne 16.10.2013 usnesením z 18. Zasedání zastupitelstva obce

Více

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud 35a Ztráta dobré pověsti (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud a) se nepovažuje za bezúhonného podle živnostenského zákona, nebo

Více

Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku

Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku Zastupitelstvo města Nová Role se na svém zasedání konaném dne 30.1.2012 usnesením číslo 10/06-3 usneslo vydat,

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 5.4.2013 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2013 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman.

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman. Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/18 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/18 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 49/18 O REGULACI RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU Zastupitelstvo města Kladna vydává dne 25. 4. 2018 v souladu s ustanoveními 10 písm. a)

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 16.6.2008 v souladu s ust.

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Veřejná diskuze o problémech, které obyvatele trápí Kulturní sál Horizont Mírová 3465/6, Ústí nad Labem pondělí 12. listopadu od 17 hodin Program: stanovení

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil:

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil: Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2016 Strážníci Městské

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018 O čistotě a veřejném pořádku ve městě Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 25. 06. 2018, usnesením č. 104/6/18, usneslo vydat

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 R O Z H O D N U T Í

CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 R O Z H O D N U T Í CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 SPISOVÁ ZNAČKA 37749/2014-540000-12 VÁŠ DOPIS ZNAČKY NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA KARLOVY VARY bez 37749-4/2014-540000-12 Janouškovec 1.

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Dotaz: Odpověď:

Dotaz: Odpověď: Dotaz: 1) kopii dokladu o typu a výrobním čísle silničního rychloměru, který překročení rychlostí mého vozidla zaznamenal; 2) kopií dokladů o kalibraci silničního rychloměru (dle ad1) z hlediska měření

Více

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 Zpracoval: Mgr. Luboš Raisner a kolektiv 1 Obsah 1. Úvod... 3 1. Oblast organizační a personální... 3 2. Plán činnosti na úseku veřejného pořádku...

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 kterým se vymezují oblasti města Strakonice, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenou Rada města Strakonice

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.3.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc březen Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Předkládá: Miloš Fuchs DiS,vrchní strážník Dne 12.února 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ZA ROK

Více

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011,

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, o veřejném pořádku, opatřeních k jeho zabezpečení a čistotě v obci Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113130-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Je jezdec na koni, který se pohybuje po pozemní komunikaci, řidičem a platí pro něj povinnosti a práva účastníků provozu na pozemních

Více

Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa.

Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa. Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2017 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 3. 1. 2018 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více