POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA"

Transkript

1 1 z 6 POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA KONANÉ DNE V PRAZE Pracovní schůzka byla zahájena v sobotu v 9.45 hodin, ukončena v hodin. V okamžiku zahájení je přítomno 13 členů komise a hosté (předseda Pionýra, garant ÚPVC). I. ÚVOD Předseda Pionýra zahájil schůzku přivítáním přítomných a představením předsedkyně komise Dariny Zdráhalové a tajemníka komise Jakuba Kořínka (s tím, že na přípravě podkladů a konference celkově se podílejí i další pracovníci ÚP). Dále upřesnil časové rozvržení schůzky a organizační pokyny. Přítomným členům byly předány materiály: program schůzky a mapa pracovního webu KČP (zároveň přehled témat) a k potvrzení souhlas se jmenováním do funkce člena komise. Návazně předsedkyně komise informovala o předchozí pracovní schůzce na Horní Sytové, s tím, že tentokrát se ObK sešla ve výrazně odlišném složení (což snad nebude pravidlem). Dále nastínila průběh dnešního setkání, představu o práci obsahové komise a jednotlivých sekcí (samostatná práce sekcí po dobu prvních 2 3 měsíců), informace o tom, že první podklady dostali všichni do ruky (poděkování ÚP za zpracování) a od teď již budou tvořit podklady sami. Témata / sekce je možno rozšířit, ale podstatné je, že se příprava konference musí zkrátka odpracovat. II. PŘEDSTAVENÍ ČLENŮ + VÝBĚR TÉMAT Následovalo představení přítomných členů komise a výběr pracovní skupiny, resp. konkrétního tématu, které budou garantovat, případně se na něm podílet. Před samotným představováním bylo ještě upřesněno, že na zpracování podkladů se vztahují závazné termíny přípravy KČP (především na Program Pionýra), a upozorněno na skutečnost, že témata jsou silně provázána, což si vyžádá i součinnost pracovních skupin / garantů témat. K dotazu, kde se témata vzala, bylo uvedeno, že jde o shrnutí výstupů více různých schůzek a jednání např. oblastních porad apod. + 4základní úkoly jsou dány usnesením VIII. VZP. Počet témat se může jevit jako vysoký, ale je nutné vzít v úvahu, že dle témat se na konferenci bude rozdělovat cca 250 účastníků a jedna pracovní skupina, má li skutečně pracovat, musí mít maximálně kolem 15 lidí.

2 Výběr témat: 2 z 6 Vyznamenání/oceňování Vzdělávání Šimek Průvodcování Pěchota Čechová 15+ (?14+) Khol Mobilita Kohoutová Směrnice o HČ? VV ČRP Brejchová Výchovné programy Němec Projekty a soutěže Němec Založení oddílu PS komunitní centrum Tomčala Získávání členů Houdková Mlynářík Prezentace oddílů Halama Mlynářík Partnerství Ro+OdbVeř Mlynářík Informační toky Jednotící prvky Palička Sounáležitost Tolarová Koukalová Vize 21. Program Pionýra Vejvodová Brejchová III. DALŠÍ POKYNY Výzva k navržení dalších osob pro konkrétní témata a spolupráci na nich, s tím, že s kým se znají, toho mohou členové oslovit sami, o kom jen vědí, že by pro dané téma mohl být vhodný, toho může oslovit předsedkyně / tajemník komise. Na místě žádné další návrhy nezazněly, výzva k posílání dodatečně. Příští schůzka ( ) proběhne v brněnském SVČ Lužánky. IV. SBĚR INFORMACÍ - ROZPRAVA K dotazníkům Příprava konference si vyžádá sběr informací od PS / KOP za tím účelen je nutno připravid odpovídající nástroje dotazníky, z rozpravy o jejich podobě a užití vyplynulo následující: Zda bude jeden souhrnný či více jednotlivých musí vyplynout z požadavků pracovních skupin (pokud souhrnný, členit dle tematických okruhů). Forma bude souběžně elektronická i papírová + možnost stáhnout na Servisu a vyplnit papírově. Oslovit je nutno maximum pracovníků minimálně na úroveň OV. Vyplnění dotazníků musí proběhnout nejpozději na oblastních poradách / krajských konferencích. Na schůzce je nutno již formulovat obsah dotazníku. Elektronické vyplňování / odevzdávání papírových dotazníků lze spojit s registrací (odkaz v RISP, připomínání vybírání při setkáních předsedů KOP s registrujícími se PS)

3 3 z 6 V. VÝSTUPY PRACOVNÍCH SKUPIN Skupiny samostatně pracovaly s následujícími výstupy (takto byly výstupy do zápisu dodány samotnými skupinami): Lidé: Garance jednotlivých oblastí: Vzdělávání Ladislav Šimek Ráma, Ludmila Kočí Průvodcování - Dušan Pěchota, Dagmar Čechová, Ludmila Kočí Kategorie Josef Khol??????, Vladimír Čech???????? Vyznamenání Ondřej Machulda????????? Mobilita Zdena Kohoutová Úkol:oslovit Vláďu Čecha a požádat o spolupráci, vyčkat na vyjádření Ondřeje Machuldy a Pepy Khola ty oslovila písemně Lída Diskuse k jednotlivým kartám: Karta Vzdělávání rozbor a diskuse k cíli hledání zefektivnění funkčnosti PVC návrh: zrušení stávajícího systému každá KOP má PVC, vznik nového systému např. model 4 PVC, s jedním garantem, jedním LS, který by byl složen z lektorů bývalých PVC dobrovolnost, odbornost, pozitivní přístup, motivace, růst lektorů. Jednotlivá PVC by nabízela kurzy a komunikovala s několika KOP ve své oblasti republiky. PVC by nabízela i rozšiřující vzdělávání pro celý spolek, podle svých možností, zejména kvality a zaměření lektorů. Jednotlivým krajům by se snížila administrativní zátěž. Členem LS by měl být i člověk, který bude mít na starosti průvodcování /mentorování/. Nejlepší model by byl, kdyby každá KOP měla jednoho nejlépe zná podmínky kraje, lidi, má určité vazby. Jednalo by se o takového personalistu, který bude mít přehled o průvodcování a přípravě lidí na jednotlivé pozice. Úkol: nevyužívat dotazníkového šetření, ale osobně hovořit s garanty, předsedy KOP prodiskutovávat možný model několika PVC v Pionýru Karta Průvodcování aby průvodcování probíhalo na každé KOP podle stejných pravidel, je třeba vytvořit standardy, které by toto vyřešily. Na některých KOP průvodcování (uvádění) probíhá, pak je třeba využít jejich zkušeností. Je nutné připravit a zformulovat 3 otázky do dotazníku, které by zjistily stav v Pionýru. Odpovědi by měly zjistit kde to funguje, podle jakých pravidel, zda jde o přínos, jak vyhledat mentora, průvodce. Úkol: Zformulovat 3 otázky do dotazníku, své formulace poslat Rámovi, který je předá J. Kořínkovi. Termín: do 20. října 2014 Např: - Děláte průvodcování ve Vašem kraji/skupině. Jakým způsobem? - Chtěli byste na Vašem kraji /skupině zkusit průvodcování? Máte námět jak na to? Karta - Mobilita dobrovolníků- nestavět mobilitu na vysokoškolském klubu, ale spíše navrhnout cesty, které by podchytly mobilitu dobrovolníků spíše lidí, kteří se přestěhovali nebo lidí, kteří plánují, že po studiu se nevrátí do svého bydliště tzn. na pionýrskou skupinu. Návrh jakým způsobem neztrácet lidi, ale předávat si dobrovolníky na jednotlivé kraje, aby zůstali ve spolku. Úkol: Zformulovat otázky do dotazníku, které by zjistily současný stav a ochotu dobrovolníků přejít na jinou PS. Návrhy formulací otázek zaslat Zdeňce a ta je zašle J. Kořínkovi Termín: do 20. října 2014.

4 Např.: - Využili byste pomoc dobrovolníka z jiné pionýrské skupiny při přípravě či pořádání Vaší akce? Pomohli by Vám kontakty na šikovné lidi studující ve Vašem městě - Pomohl bys jiné skupině či oddílu ve městě, ve kterém studuješ při přípravě či pořádání jejich akce, Mohou tě kontaktovat? 4 z 6 Karta Kategorie diskuse proběhla okrajově, je nutné oslovit další lidi, kteří s touto věkovou skupinou pracují a mají zkušenosti. Úkol: Oslovit Pepu Khola a Láďu Čecha a požádat je o spolupráci odp. Lída Karta Vyznamenání proběhla krátká diskuse ke kartě, návrh otázky do dotazníku. Nutné oslovit další lidi k této kartě. Návrh na oslovení Ondřej Machulda, který byl osloven písemně od Lídy. Provést revizi současných vyznamenání Úkol: Oslovit Ondřeje osobně Rámou. Termín: co nejdříve! Do konce října je potřeba připravit otázky pro předsedy KOP na poradu předsedů budou odpovídat přímo předsedové na poradě. Pionýr: Karta Jednotící prvky a Pionýr Fashion Nebuďme neviditelní! Otázka košile používá se nejčastěji na táborech a dalších akcích, pro řadu oddílů je spojená s rituály nástupy na táborech, šátkování a slib, našívání řady označení a identifikačních prvků oddílů. Obdobné je to u šátku jako jednotícího prvku nebo u oddílového trička. Jednotící prvky jsou vyjádřením sounáležitosti ke skupině jiných lidí, pro uživatele by měly mít nějakou hodnotu to znovu vrací k tématu rituálů. Jde o sdílení prožitků a identity. Využívání jednotících prvků a rituálů je třeba se více věnovat v oblasti vzdělávání vedoucích. (Nové oddíly potřebují budovat nové zvyklosti.) Pionýr Fashion - oděv, který nenahrazuje jednotící prvky v oddílech a na skupinách ale nabízí: - Propagační oděvy určené zejména na akce pro veřejnost (propagační trička pro organizátory apod.) - Oděvy pro běžné nošení, kterými je možné vyjádřit příslušnost ke spolku jako celku. Tady je třeba počítat s poměřováním cena-kvalita zejména u dražších oděvů. (Nebudu si kupovat nekvalitní nebo výrazně dražší mikinu pouze proto, že je opatřena logem Pionýra.) Pro rozhodnutí zda zadat novou výrobu navrhujeme průzkum přímo na jednání oblastních setkáních, není třeba vkládat do ankety.

5 Karta Pocit sounáležitosti Buď pionýr tělem i duší! 5 z 6 V současné době existují pionýrské skupiny a oddíly, které lze zjednodušeně rozčlenit do několika kategorií: o Jsou pionýrské, nesou značku Pionýra a při všech možných příležitostech ji používají. o Jsou taky pionýrské, pokud budeme hledat, značku Pionýr někde najdeme. o S Pionýrem nemají v rámci své činnosti a vystupování vůči veřejnosti prakticky nic společného, příslušnost ke spolku se téměř tají. Pro smysluplnou debatu je třeba vědět, kolik subjektů ve které kategorii máme a jak početné skupiny jsou v jednotlivých skupinách zastoupeny (počet registrovaných členů) V rámci jednání je třeba hledat odpovědi mimo jiné na tyto otázky: - Jaké jsou důvody pionýrů nepionýrů pro jejich setrvání ve spolku? - Není to tak, že jsme pro ně nejlevnější servis? - Co přináší tyto subjekty Pionýru a není jejich existence naopak Pionýru spíše jen k tíži? - Jak motivuje Pionýr jednotlivé skupiny k tomu, aby se ke své identitě veřejně a hrdě hlásily a jaká je v této otázce úloha KOP? - Jak motivovat pionýrské skupiny k tomu aby se skupina otevřela vůči spolku i vůči veřejnosti? - Jsou kraje skutečně funkční základnou, v rámci které se skupiny pravidelně setkávají a komunikují spolu? A pokud ne je taková role kraje vůbec možná? A pokud ano, co je potřeba pro to, aby byla naplněna? Jako podklad pro jednání a přípravu podrobných podkladů potřebujeme provést zmapování PS, jako nejjednodušší se jeví inventarizace webů jednotlivých PS, ze kterých lze podstatnou část odpovědi vyčíst, pokud se PS hlásí k Pionýru na webu, prostřednictvím kterého komunikuje s rodiči, bude tak zřejmě činit i v dalších oblastech. Komunikace: Výstupy: v první fázi se zaměřit na zkušenosti jednotlivých oddílů na získávání nových členů, jakým způsobem se prezentují mediálně v místě a s jakým úspěchem, zda jsou vidět změny v přístupu veřejnosti k Pionýru v místě působnosti, co všechno dělají pionýrské skupiny, aby si členy udržely v oddíle, jak děti, tak i instruktory a vedoucí. Z naší skupiny vzešel požadavek, aby v ní pracoval i někdo z velkého města (je jiný pohled členů z malého města a vesnice než z velké aglomerace). Činnost: Poznámka ke kartám vyměnit barevné odlišení např. zaměnit strukturu tečky, aby se při vytištění více graficky odlišilo. Rozmyslet navigaci v papírech ve finální podobě pro konferenci. Z témat v okruhu Činnost nevyřazovat žádné. Do mapy webu přibude odrážka Dotazníkové šetření (Zpětná vazba) K jednotlivým tématům: Směrnice o hlavní činnosti 1. Vytvořit věcný záměr směrnice (Co by směrnice měla upravovat, jaké procesy by měla řídit) do listopadu

6 6 z 6 2. Jednotlivé pracovní skupiny by měly do konce října 2014 dodat náměty ke zpracování věcného záměru. 3. Náměty pro obsah směrnice jaké jsou povinnosti při oddílové a klubové činnosti (vedení docházky, informace o neúčasti dítěte směrem k rodičům, ), vyzvedávání dětí z družiny, apod. Výchovné programy 1. Doplnit cíl Hledat vhodné formy provázání výchovných programů se vzděláváním dobrovolníků. (Hledat cesty, jak dobrovolníky naučit s dětmi pracovat využití výchovných programů.) 2. Doplnit cíl - Diskutovat otázku rozšíření zájmové činnosti. (zejména pro kategorii 12+) 3. Pro kategorii 15+ by mělo být ve vzdělávání těžiště v obsahové stránce činnosti. 4. Námět výtvarné činnosti most k technickým oblastem 5. Námět myšlenka odborek jako e-learning Projekty a soutěže 1. Námět: Participace dětí na rozhodování o účasti v soutěžích a projektech. (námět pro Vize 21. století) Založení nového oddílu 1. Přejmenovat téma na Vytváření nových oddílů a klubů (protože děti mohou přijít skrz kluby do oddílu) 2. Rozšířit text o založení nového klubu. 3. Doplnit cíl Zamyslet se nad úlohou klubu na pionýrských skupinách. 4. Proběhla debata na téma rozdíl odloučených oddílů při KOP a při PS. PS jako komunitní centrum 1. Doplnit cíl Vyjasnit si, co je komunita pionýrské skupiny. 2. U první otázky doplnit do závorky příklady náplně komunitního centra. Příloha: Prezenční listina.

POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA

POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA 1 z 5 POZNÁMKY ZE SPOLEČNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY OBSAHOVÉ KOMISE PRO PŘÍPRAVU KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA KONANÉ DNE 5. 9. 2015 V HORNÍ SYTOVÉ Jednání bylo zahájeno v sobotu 5. 9. 2015 v 9.30 hodin a ukončeno

Více

KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA Pionýr, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1

KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA Pionýr, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1 s. 1/9 KONFERENCE O ČINNOSTI PIONÝRA Pionýr, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1 Zápis Dne 14. - 15. listopadu 2015 6. základní škola a mateřská Mladá Boleslav Zapsal: Jakub Kořínek, tajemník Návrhové komise

Více

Pracovní sekce KČP členění, anotace

Pracovní sekce KČP členění, anotace Pracovní sekce KČP členění, anotace s. 1 s. 2 Úvodní poznámky Část jednání KČP je vymezena rokování v sekcích k možnosti podrobnějšího prodiskutování dílčích témat. Jednání budou probíhat ve dvou kolech

Více

Pionýr. Využití oblečení nabízeného v E-mošce. Důvody nevyužívání nabídky oblečení v E-mošce

Pionýr. Využití oblečení nabízeného v E-mošce. Důvody nevyužívání nabídky oblečení v E-mošce KČP - Dílčí výsledky dotazníkového šetření k 16. 4. 215 oblast Pionýr 1/1 Pionýr 1. Nosíte oblečení nabízené v E-mošce? Pokud ne, vyberte z následujících možností: Ano 62 Ne 48 Využití oblečení nabízeného

Více

Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace

Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace Dotazníkové šetření Dotazník připravila společně sekce PR a propagace a zástupci brněnských pionýrských skupin. Distribuce proběhla v listopadu 2013 přílož

Více

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě 1/7 Téma C. - Komunikace 1. Soutěž sami o sobě Svou činnost propagujeme a do soutěže se zapojujeme Svou činnost propagujeme, ale nezapojujeme se 27 41 Svou činnost nepropagujeme 14 Soutěž Sami o sobě nás

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura zpracovaná v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II, číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0010685.

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ÚZKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: U Martina a Mirabelky neděle 11. ledna 2015 13:30 17:00 br. Pavel Fornůsek - Stopař, br. Petr Fornůsek Waope,

Více

SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU

SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU s. 1/9 08/2014 RVP ze dne 29. 11. 2014 Směrnice pro přípravu a vzdělávání v Pionýru, kterou se mění směrnice o přípravě a vzdělávání v Pionýru 02/2012 RVP ze

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV Datum jednání: 25.05.2017 Čas jednání: 10:00 hod. Místo jednání: budova MěÚ Břeclav, místnost č. 39 Přítomni/Omluveni: dle prezenční listiny Zápis:

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci Označení dokumentu: S/18/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.09. 2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 9/1 MĚSTO

Více

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách?

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? 25. září 2013 Kateřina Ptáčková 1/8 diskuse tématu věda a společnost

Více

Sdílení nápadů a myšlenek

Sdílení nápadů a myšlenek Sdílení nápadů a myšlenek Autoři: Mgr. Jaroslav Bezchleba, Ing. Eva Kašparová projekt Kruh Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Popis sdílení nápadů a myšlenek Struktura popisu Každá forma sdílení nápadů

Více

Zápis ze schůzky komise IVIG AKVŠ

Zápis ze schůzky komise IVIG AKVŠ Zápis ze schůzky komise IVIG AKVŠ Účastníci: Lenka Bělohoubková, Zdena Civínová, Petra Hornochová, Blanka Jankovská, Kateřina Kieslingová, Hana Landová, Eva Lesenková, Jan Skůpa, Eva Svobodová, Jakub Štogr,

Více

Město Nový Jičín. Při zahájení schůze bylo přítomno 13 členů z celkového počtu 14 členů komise. Komise byla usnášeníschopná.

Město Nový Jičín. Při zahájení schůze bylo přítomno 13 členů z celkového počtu 14 členů komise. Komise byla usnášeníschopná. Město Nový Jičín Zápis č. 11/2018 z jednání Komise Zdravého města Nový Jičín a MA 21 Rady města Nový Jičín, konané dne 9. 5. 2018 v 17:00 hod., malá zasedací místnost MěÚ Zaevidováno v EED pod č.j.: Jmenný

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/ Směrnice ČUS ze dne

Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/ Směrnice ČUS ze dne Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/2013 14.5.2013 1. Směrnice ČUS ze dne 14.5.2013 o pravidlech pro udělování vyznamenání a ocenění a o zásadách pro převzetí záštity a udělení ceny úplné znění část první Zásady

Více

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Moravskoslezského a Olomouckého kraje Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne 8. 4. 2015 v Knihovně Petra

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/ Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283 Projektový tým Příklad zpracování MAP, soubor dokumentů Inspiromat Inspiromat zveřejněn, příklad zpracování

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne

Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne 11.3.2013 Přítomni: Bc. Linda Zákorová, koordinátorka komunitního plánování sociálních služeb, odbor sociální Mgr. Blanka Boháčková,vedoucí

Více

Ústřední umělecká rada

Ústřední umělecká rada Ústřední umělecká rada základních uměleckých škol České republiky Poradní sbor náměstka ministra pro skupinu 2 Ministerstva školství, mládeže tělovýchovy ČR ZÁPIS z jednání Ústřední umělecké rady ZUŠ ČR

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Přítomni: 22 členů viz. prezenční listina (uložena na OSV sociální prevence) Místo konání: Klub důchodců, Štefánikova 1074, Kopřivnice

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 1. 3. 2006 Manažerský tým Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály: 1. Cíle a Opatření všechny PS Program: Před zahájením

Více

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU s. 1/6 Příloha A1 Osnovy pro kvalifikaci s platností v Pionýru OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU Vstupní Pionýrské minimum Celkový doporučený rozsah

Více

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Holešov CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000382 1. Jednání Pracovních skupin Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

1. Konference PM 2010

1. Konference PM 2010 Přítomni: B. Lacko, J. Švec, Z. Krebs, Z. Ježková, J. Pitaš, J. Doležal, V. Musilová, J. Krátký Skype konference Omluveni: V. Obrdlíková, M. Nováková, H. Krejčí 1. Konference PM 2010 Z. Ježková předložila

Více

Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018

Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018 Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018 V prosinci 2017 bylo na školách zapojených do projektu KIPR zahájeno šetření zaměřené na zmapování procesních

Více

1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě?

1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě? 1/7 Téma B. - Lidé 1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě? 103 28 Zájem o využití dobrovolníků z jiné PS 2. Považovali byste za přínosné

Více

Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary

Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary ANNA KK, o. s. Závodní 353/88, budova B/127, 360 05 Karlovy Vary Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne 12. 3. 2013 v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary Přítomni:

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru MK

Zápis z jednání Výkonného výboru MK Zápis z jednání Výkonného výboru MK 1. dubna 2014, Praha Přítomní členové VV MK: Jiří Fremr, Lukáš Vítek, Tamara Korešová, Josef Kaštil Nepřítomní členové VV MK: Petr Tomášek, Milan Vyskočil, Roman Štěpánek

Více

Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu

Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu Role motivujících starostů v jednotlivých fázích projektu leden 2015 Ivan Černý Motivující starosta - hlavní aktivity v území a) rozšiřovat povědomí o přínosech meziobecní. b) zprostředkovávat vzájemnou

Více

Zápis z jednání Sektorové rady pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Místo: Svaz dopravy, V. P. Čkalova, 502/14, Praha-Bubeneč

Zápis z jednání Sektorové rady pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Místo: Svaz dopravy, V. P. Čkalova, 502/14, Praha-Bubeneč Zápis z jednání Sektorové rady pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Místo: Svaz, V. P. Čkalova, 502/14, Praha-Bubeneč Datum: úterý 17. 10. 2017, od 10:00 Přítomni: viz prezenční listina

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 16. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 3. 2017 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov

Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov Zápis ze setkání s řediteli škol v rámci projektu MAP ORP Sokolov Dne 3. 6. 2016 proběhlo setkání s řediteli a ředitelkami základních a mateřských škol ORP Sokolov v rámci projektu MAP ORP Sokolov (reg.

Více

ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE V 16:00

ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE V 16:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 2. 12. 2014 V 16:00 Program jednání: 1. Zahájení...

Více

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Evaluační zpráva pilotního ověření projektu Název projektu: Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Uskutečněno v rámci projektu financovaného z

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení Název: Výukové materiály Téma: Ochrana přírody, využití lesa Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Příroda a její ochrana Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk žáků: 1. 5. třída Doba trvání:

Více

STATUT SEKCE BRĎO VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28. Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno

STATUT SEKCE BRĎO VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28. Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28 Sídlo:, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno STATUT SEKCE BRĎO Verze: 02/2005 Schváleno dne: Schválil: Valná hromada Vypracoval: Sekcse BRĎO Článek 1. Poslání

Více

Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 5. 2. 2019 od 10:00 hod. v budově B Krajského úřadu Ústeckého kraje, Dlouhá 2760/15, 400 01

Více

Plánování v sociální oblasti. Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni

Plánování v sociální oblasti. Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni Plánování v sociální oblasti Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni Terminologie, zkratky Komunitní plán sociálních služeb - KPSS Nově Střednědobý plán rozvoje

Více

Průvodce účastí firem na konferenci Excel@FIT

Průvodce účastí firem na konferenci Excel@FIT Průvodce účastí firem na konferenci Excel@FIT Průvodce účastí firem, Excel@FIT 2015 1/10 Obsah Úvod Účast, sponzorství a další možnosti spolupráce Informace pro účastníky Informace pro sponzory Úrovně

Více

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI NÁVRHY KLÍČOVÝCH DOPORUČENÍ/CÍLŮ A OPATŘENÍ Následující doporučení vycházejí z analýz a jednání odborných koalic, které

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice:

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 20.12.2017 Termín: středa 20.12.2017 od 20 hodin, hasičárna Kamenice Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1) Zahájení zasedání 2) Určení

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 10. 5. 2006 Pracovní skupina č.3 (péče o etnické menšiny a osoby se závislostí) Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály:

Více

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 Obsah Komise pro sociální a ekonomické záležitosti...2 Komise pro vysokoškolskou samosprávu...3 Komise pro doktorské studium...4 Legislativní komise...5 Pracovní skupina

Více

Pracovní skupina SENIOŘI - zápis

Pracovní skupina SENIOŘI - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: Pracovní skupina SENIOŘI - zápis datum: 4.11.2010 místo: DPS - Vančurova 17, Znojmo Program:

Více

Téma D. - Pionýr. Využití oblečení nabízeného v E-mošce. Důvody nevyužívání nabídky oblečení v E-mošce

Téma D. - Pionýr. Využití oblečení nabízeného v E-mošce. Důvody nevyužívání nabídky oblečení v E-mošce KČP - Výsledky dotazníkového šetření (D-PIONÝR: celkem 159 dotazníků) 1/21 Téma D. - Pionýr 1. Nosíte oblečení nabízené v E-mošce? Pokud ne, vyberte z následujících možností: Ano 83 Ne 48 Využití oblečení

Více

Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje. Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013

Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje. Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013 Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013 I Název projektu: Podpora inovačních přístupů v dalším vzdělávání I Klíčová

Více

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Datum a čas konání: 8. prosince 2016 v 9:00 hodin Místo konání: Obecní úřad Rostěnice-Zvonovice Přítomni:

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 9 11. 1. 2019 Praha Přítomni: p. Bochnia, p. Čurda, sl. Hapková, p. Chvalný, p. Novák, p. Srba, Omluveni: p. Adámek, p. Bělka, p. Kolář Hosté: p. Mičkal

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 597/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 544 ze dne 20.07.2016 Uzavření Smlouvy o smlouvě budoucí o spolupráci pro zajištění projektu Komunitní centrum Žižkov mezi městskou

Více

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 10 v mandátním období

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 10 v mandátním období Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 10 v mandátním období 2014 2018 Místo a termín: Beroun, 07. 04. 2015; čas jednání 15:00-20:29 Přítomni: J. Kozel, T. Macko, D. Kantor, M. Komárek, R. Novák, T. Novotný,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce Školení ICTK+ICTM Studijní průvodce Radek Maca, Roman Úlovec Gymnázium Voděradská, Praha 10 Strašnice 008 Pracovní materiál Praha /8 Úvod Toto studium vychází ze standardu Standardy pro udělování akreditací

Více

P R O G R A M. Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006. Termín konání:

P R O G R A M. Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006. Termín konání: P R O G R A M Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006 Termín konání: 4. 10. 7. 10. 2006 06 4.10.2006 (středa ( středa) Příjezd hostů, transport t z letiště, ubytování Odpovědnost za organizaci: manažer

Více

OTÁZKY A ODPOVĚDI PRŮZKUM DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ V LITOMĚŘICÍCH A BLÍZKÉM OKOLÍ

OTÁZKY A ODPOVĚDI PRŮZKUM DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ V LITOMĚŘICÍCH A BLÍZKÉM OKOLÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI PRŮZKUM DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ V LITOMĚŘICÍCH A BLÍZKÉM OKOLÍ Proč je důležité, abyste se zúčastnili? Jak jsme Vás vybrali? V jakém termínu probíhá sběr? Jak poznám tazatele? S čím můžete

Více

ZÁPIS ZE ŠKOLNÍHO FÓRA

ZÁPIS ZE ŠKOLNÍHO FÓRA ZÁPIS ZE ŠKOLNÍHO FÓRA Datum a čas: Místo: Účast: pátek 27. 1. 2017, od 9:00 12:00 hodin Knihovna Kroměřížska 45 účastníků Program akce: 1. Seznamovací blok - Zahájení akce: Dagmar Velísková - Přivítání

Více

Metodika adaptace nových zaměstnanců

Metodika adaptace nových zaměstnanců M.C.TRITON, spol. s r.o. www.mc-triton.cz Zpracoval: Josef Šamánek Název projektu: Otevřený úřad efektivní řízení lidských zdrojů na MěÚ Slaný Reg. č. projektu: EU OPLZZ CZ.1.04/4.1.01/57.00141 Metodika

Více

Doplňte název programu

Doplňte název programu Doplňte název programu Obsah Doplňte název programu... 1 1 Vzdělávací program a jeho pojetí... 3 1.1 Základní údaje... 3 1.2 Anotace programu... 4 1.3 Cíl programu... 4 1.4 Klíčové kompetence a konkrétní

Více

Na konferenci s vlastním příspěvkem TOMÁŠ LÁZNA ZÁŘÍ 2018

Na konferenci s vlastním příspěvkem TOMÁŠ LÁZNA ZÁŘÍ 2018 Na konferenci s vlastním příspěvkem TOMÁŠ LÁZNA ZÁŘÍ 2018 Co nás dnes čeká 2 Úvod do konferencí Přihlášení příspěvku Tvorba prezentace Na konferenci Praktická část? 3 Úvod a tvorba příspěvku SPECIFIKA

Více

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání Žamberk Občanské sdružení CEMA Žamberk 7. 10.1. a 14.-16.1. 2013 Školilo se 13 žen, službu hlídání dětí využilo 6 maminek. Super zajištěný seminář, příjemné lektorky, obnovení starých a získání nových

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ Praha 2015 OBSAH I. KULATÉ STOLY PRAVIDELNÁ KOMUNIKACE SE STÁVAJÍCÍMI ČI POTENCIÁLNÍMI ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH

Více

Shrnutí z jednání Pracovní skupiny adiktologie

Shrnutí z jednání Pracovní skupiny adiktologie Shrnutí z jednání Pracovní skupiny adiktologie Termín setkání: 8. 11. 2016 Čas konání: 10:00 Místo konání: Rytírna Přítomní: Martin Anders (MA), Michael Viereckl (MV), Jan Pfeiffer (JP), Tomáš Jung (TJ),

Více

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program:

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program: ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU DSO BRUNTÁLSKO V BRUNTÁLE SÍDLO MASHJ DNE 24.11. 2016 ve 12: 00 HOD. Místo: MASHJ, náměstí Míru Bruntál Přítomni: Květa Kubíčková, Libor Unverdorben, Jan Božovský Hosté: Petra Elblová

Více

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci Přítomni: obec Hvozdec: Ing. Michaela Košvicová obec Javůrek: Karel Jobánek obec Ostrovačice: Ludmila Zmeškalová,

Více

Téma 1: Apolitičnost Junáka. Téma 2: Název organizace

Téma 1: Apolitičnost Junáka. Téma 2: Název organizace Příloha Sumář Přesněmovní diskuze a vodní skauti říjen 200 Na Ústředním srazu kapitánů vodních skautů proběhla i stručná prezentace otázek a námětů předsněmovní diskuze. V té souvislosti proběhla anonymní

Více

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů IPN KREDO Doplňkový úkol č. VIII (KA 03) Alena Hanzelková Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Cíl doplňkového úkolu č. VIII Zjistit, do

Více

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka 1 I. ÚVOD Metodická př í řuc

Více

Výjezdní porada října Most

Výjezdní porada října Most Výjezdní porada 12-14. října Most Zřizovatel a školy 3% 11% Spokojenost se zřizovatelem 92% 25% 61% spokojenost zlepšení propagace škol Mediátor vyšší podpora finanční podpora ekonomická (registr) Odbor

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ ze dne 15. 12. 2017 od 14:00 hodin Místo: Zasedací místnost

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 8 členů + 5 x plná moc - omluveno Opakovanou

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 9. května 2016 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Průvodce účastí firem. na konferenci 2017

Průvodce účastí firem. na konferenci 2017 Průvodce účastí firem na konferenci Excel@FIT 2017 Obsah Úvod Účast, sponzorství a další možnosti spolupráce Informace pro návštěvníky Informace pro sponzory Úrovně sponzorství Časový harmonogram spolupráce

Více

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných Zápis ze setkání ředitelů škol a školských zařízení v ORP Kopřivnice projektu Místní akční plán ORP Kopřivnice II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008634 Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30

Více

MAP ORP Veselí nad Moravou

MAP ORP Veselí nad Moravou Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru MAP ORP Veselí nad Moravou Místo jednání: sál kulturního domu (1. patro), Veselí nad Moravou Datum: Účastníci: 25. 5. 2016, 15:00 17:00 hod viz prezenční listina Program

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s.

Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s. Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s. Při vypracovávání strategie MAS Hlubocko Lišovsko bylo zapojeno

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Princip spolupráce V rámci MAP spolu plánují a spolupracují minimálně tři strany: zřizovatelé, poskytovatelé a uživatelé. Zřizovateli jsou

Více

Ad 1) Jednání Koordinační pracovní skupiny zahájil ředitel KMAS SERVISO, o.p.s. Jan Bittner

Ad 1) Jednání Koordinační pracovní skupiny zahájil ředitel KMAS SERVISO, o.p.s. Jan Bittner Zápis z Koordinační pracovní skupiny projektu spolupráce Hovořme s venkovskými lidmi, ale především jim naslouchejme, realizovaného v rámci PRV, IV.2.1. b) Datum konání: 13.1.2011 Místo konání: Vzdělávací

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 4.11.2014, 14.00-17.00 hod. Domov pro seniory Plaveč, p.o. Program: 1)Přivítání, prezence, zahájení

Více

Zápis z ustavující členské schůze občanského sdružení Jihočeská krajská asociace ČSOS (JčAOS)

Zápis z ustavující členské schůze občanského sdružení Jihočeská krajská asociace ČSOS (JčAOS) Datum: 16. prosince 2011 Zápis z ustavující členské schůze občanského sdružení Jihočeská krajská asociace ČSOS (JčAOS) Místo: České Vrbné 2207, 370 11 České Budějovice Účast: ACB ABK České Budějovice Šumava

Více

Průvodce účastí firem na konferenci 2016

Průvodce účastí firem na konferenci 2016 Průvodce účastí firem na konferenci Excel@FIT 2016 Průvodce účastí firem, Excel@FIT 2016 1/8 Obsah Úvod Účast, sponzorství a další možnosti spolupráce Informace pro návštěvníky Informace pro sponzory Úrovně

Více

PRAŽSKÉ ORGANIZACE PIONÝRA

PRAŽSKÉ ORGANIZACE PIONÝRA Výroční zpráva PRAŽSKÉ ORGANIZACE PIONÝRA 2013 Strana 1 (celkem 9) Akce POP Bambiriáda 23. -26. 5. 2013 Expozice Pionýra byla laděna v duchu celkové Bambiriády Dětství v proměnách času. Děti si u nás vyzkoušely

Více

Usnášení schopná: ANO

Usnášení schopná: ANO Zápis z 1. jednání Komise zdravého města a MA21 Rady MČ Praha 7 v roce 2018, konané dne 7.2.2017 od 17:10 do 18:15 v budově ÚMČ Praha 7, zasedací místnost č.278. Seznam členů komise: František Vosecký

Více

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net Oblast Horská bouře Suvorovova 478, 741 01, Nový Jičín Tel.: +420 603 52 10 73, E-mail: milanl@centrum.cz http:///, http://skoleni.horskaboure.net/ Rádcovský kurz! Milá kamarádko, milí kamaráde, Zahájení

Více

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.4/4.1./B8.1 Předmět jednání: 4. jednání týmu Termín jednání: 11. 3. 214 Program: Program: 1. Schůzka koordinátorů v Ostravě 2. Schválení

Více

Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji. Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita Pardubice

Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji. Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita Pardubice Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita Pardubice Zaměření projektu Podpora rozvoje dalšího profesního vzdělávání Analýza

Více

Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov

Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TIŠNOV II. číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009057 Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov Datum konání: 13.12.2018 od 17.00 do 18.00 hod. Místo

Více