Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok 2010-2011"

Transkript

1 Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok Téma č. 1: Tvorba ceny v ubytovacích a restauračních zařízeních Práce bude vycházet ze znalostí o hotelovém marketingu, bude zaměřena na cenu a její tvorbu jako složku marketingového mixu. Bude zaměřena na průzkum podobných restauračních zařízeních, kde budou porovnány jejich ceny a služby včetně spokojenosti zákazníků s kvalitou poskytovaných služeb v závislosti na cenách. Téma č. 2: Stravování formou fast food na Vysočině Obsahem práce bude charakteristika forem rychlého občerstvení, klady a zápory stravování touto formou z hlediska výživy obyvatelstva. Práce bude zaměřena na charakteristiku středisek na Vysočině poskytující rychlé občerstvení včetně průzkumu návštěvnosti těchto zařízení. Téma č. 3: Sledovanost televizních pořadů v oblasti gastronomie Obsahem práce bude charakteristika současných televizních pořadů, které se zabývají kulinářskou tématikou. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu, který bude zaměřen na názory obyvatel ohledně sledovanosti těchto pořadů včetně vlastního názoru na danou problematiku. Téma č. 4: Preference zákazníků v restauracích Práce bude zaměřena na popis nástrojů rozšířeného marketingového mixu s důrazem na služby. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu gastronomického střediska o spokojenosti zákazníků s poskytovanými službami. Toto středisko bude popsáno z hlediska nástrojů marketingového mixu včetně vlastních názorů, shrnutí a návrhu zlepšení poskytovaných služeb.

2 Téma č. 5: Italská gastronomie Práce by měla obsahovat popis italské gastronomie včetně charakteristiky typických pokrmů a nápojů, hlavní odlišnosti od české gastronomie. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu restaurací, které poskytují nabídku italských specialit. V práci bude porovnán jejich sortiment včetně názorů zákazníků na kvalitu pokrmů. Téma č. 6: Příprava a realizace maturitního plesu Obsahem práce bude popis celkové organizace maturitního plesu např. příprava, průběh, ukončení, vyúčtování apod. Cílem práce bude poskytnout ucelený pohled na organizaci maturitního plesu. Téma č. 7: Školní kavárna Obsahem práce bude popis chodu školní kavárny, sortimentu nabízených nápojů a pokrmů. Cílem práce bude poskytnout ucelený pohled na fungování školní kavárny a navržení nových řešení, které by mohly zlepšit organizaci práce a rozšířit sortiment občerstvení. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu v oblasti propagace a zlepšení chodu školní kavárny. Téma č. 8: Metody přípravy kávy Obsahem práce bude popis historického vývoje, výroby a servisu kávy. Cílem práce bude poskytnout ucelený pohled na kávu. Práce by měla obsahovat především metody v přípravě kávy. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu v oblasti propagace kávových nápojů. Téma č. 9: Moderní trendy v servisu pokrmů a nápojů Obsahem práce bude popis servisu pokrmů a nápojů v gastronomii, trendy v inventáři a stolování. Cílem práce bude poskytnout ucelený pohled na moderní trendy v servisu pokrmů a nápojů. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu v gastronomických provozovnách na téma využití moderních trendů v odbytových střediscích.

3 Téma č. 10: Míchané nápoje Obsahem práce bude popis historického vývoje, druhů, přípravy míchaných nápojů včetně moderních trendů ve zdobení a servisu. Cílem práce bude poskytnout ucelený pohled na míchané nápoje. Práce by měla obsahovat přehled moderních míchaných nápojů na trhu. Předpokládá se zařazení vlastního průzkumu v oblasti míchaných nápojů. Téma č. 11: Český trh s biopotravinami Vedoucí práce: Ing. Hana Merclová Cílem práce je analýza českého trhu s biopotravinami v posledních dvou letech. Obsahem práce bude seznámení s biopotravinami na trhu ve světě a v České republice, s jejich složením a významem pro výživu. Práce by měla obsahovat nové produkty na trhu a vývojové trendy. Předpokládá se zařazení vlastního výzkumu v oblasti: - prodejnost biopotravin, o které výrobky je největší zájem, které věkové kategorie je nejčastěji kupují, jejich význam ve výživě. - význam soutěže Česká biopotravina roku 200x/vyhlašovatel/partneři/vítězné výrobky Téma č. 12: Potraviny pro rychlou dobu Vedoucí práce: Ing. Hana Merclová Cílem práce je zaměřit se na rozsáhlou nabídku konvenience, orientovat se v širokém sortimentu výrobků. Práce bude zaměřena na kvalitu a složení nejčastěji prodávaných výrobků, zjistit, zda jsou v souladu s trendy zdravé výživy. Práce by měla obsahovat konkrétní nové výrobky, výrobce a vývojové trendy v České republice, respektování životních návyků. Předpokladem je zařazení vlastního výzkumu v oblasti: - dostupnost a vhodnost uvedeného sortimentu, jejich složení a význam ve výživě - nové produkty na trhu a vývojové trendy, zejména řady Natur výrobků - jak jsou dodržovány hygienické podmínky při výrobě a prodeji balených potravin Téma č. 13: Víme, co jíme? Vedoucí práce: Ing. Hana Merclová Cílem práce je zaměřit se na častý problém dnešní doby, což je pasivní způsob života, kdy dochází k nerovnováze mezi přijatou a vydanou energií. Obsahem práce bude vysvětlení příčin vzniku obezity a výskytu civilizačních nemocí, souvisejících s nezdravým životním stylem. Měla by obsahovat doporučení změn stravovacích návyků i složení stravy. Předpokládá se zařazení výsledků vlastního průzkumu u populace dané věkové skupiny (např. dospívající mládeže, pracující v různých oborech), zda sledují energetické vyvážení

4 svého jídelníčku, složení potravin a zda se zajímají o aktuální informace WHO/FAO (Světová zdravotnická organizace/ Organizace pro výživu a zemědělství) v oblasti boje proti civilizačním onemocněním a proti stravě s vysokou kalorickou hodnotou. Téma č. 14: Porovnání technologických úprav jídel v klasické, tradiční a moderní kuchyni Vedoucí práce: Mgr. Hana Pertlová Práce bude vycházet ze znalostí dějin kuchařského umění, vývoje pohostinství a gastronomie včetně tradičních jídel v ČR. Předpokládá se popsání všech kuchyní (jejich zařízení, využití surovin a konveniencí) a jejich srovnání z hlediska ekonomického. Cílem práce je zjištění názorů veřejnosti na tyto typy stravování a kterým druhům přípravy dávají přednost. Práce by měla obsahovat příklady jídelních lístků klasické, tradiční a moderní kuchyně v českém a cizím jazyce. Téma č. 15: Sýry v gastronomii Vedoucí práce: Mgr. Hana Pertlová Obsahem práce bude seznámení s historií a pravidly servírování této pochutiny. Práce bude vycházet ze základních znalostí o sýrech (jednotlivé druhy, výroba a použití). Předpokládá se porovnání teorie servisu sýrů versus realita. Měla by obsahovat průzkum s cílem zjistit nabídku ve vybraných restauracích včetně přání hostů. Cílem práce je vytvoření vlastní restaurace se zaměřením na servis sýrů, její zařízení a využití, návrh nabídkového lístku včetně vín, která lze k jednotlivým druhům doporučit v českém a cizím jazyce. Téma č. 16: Hotelové snídaně Vedoucí práce: Mgr. Věra Sobotová Práce bude vycházet ze znalostí podávání snídaní jako součásti nabídky služeb moderních hotelů. Cílem práce by mělo být zamyšlení nad kvalitou a šíří této služby vztahu k ziskovosti a získávání si stálých hostů. Práce bude obsahovat návrhy podávání snídaní novou zážitkovou formou, použití biopotravin a výrobků regionálních kuchyní. Předpokládá se zjištění spokojenosti hostů s nabídkou snídaní a jejich představa o hotelové snídani, vyjádření pracovníků hotelu k významu této nabídky pro hotel. Výsledky budou přehledně zpracovány do tabulek nebo grafů. Práce by měla obsahovat návrh snídaňového lístku, snídaňových menu, snídaňového bufetu pro určitý hotel včetně stručného popisu organizace obsluhy a prostření. Návrh nabídkového lístku zařadit do přílohy ve dvou světových jazycích.

5 Téma č. 17: Káva, kultura pití kávy Vedoucí práce: Mgr. Věra Sobotová Práce bude vycházet ze znalostí o významu pití kávy a jejího působení na organismus. Práce se bude zabývat kulturou pití kávy u nás i ve světě včetně moderních trendů a zážitkových technik. Cílem práce bude návrh kavárny - popis, zvolení názvu, umístění a zaměření, zaměstnanci, provozní doba, nabídka. Návrh kavárny bude vycházet z vyhodnocení jednoduchého dotazníku, zaměřeného na provoz kavárny, její umístění, speciální nabídky a provozní doby. Nabídkový lístek s nabídkou širokého sortimentu káv bude zařazen v příloze ve dvou světových jazycích. Téma č. 18: Agroturistika novodobý fenomén v cestovním ruchu Vedoucí práce: Mgr. Jana Vozábová Obsahem práce bude představit agroturistiku jako jeden z trendů současného cestovního ruchu. Práce by měla obsahovat stručnou charakteristiku tohoto druhu CR s důrazem na jeho specifika. Cílem práce je zjistit podíl návštěvníků CR, kteří s agroturistikou již mají zkušenosti a procento dalších potencionálních zájemců o tuto formu CR. Předpokládá se zařazení výzkumu, týkajícího se názoru respondentů na agroturistiku jako jednu z forem CR, a to eventuelně i na základě osobních zkušeností a výzkum zájmu respondentů o tuto formu CR. Práce by měla obsahovat kladná a záporná stanoviska respondentů k tomuto druhu CR. Téma č. 19: Využití informatiky v CR Vedoucí práce: Mgr. Jana Vozábová Obsahem práce bude podat informace o možnostech využití informatiky v CR. Práce by měla obsahovat význam informatiky, především internetu, pro sběr, přenos a zpracování informací v CR a využití počítačových informačních rezervačních a prodejních systémů v práci CK. Cílem je zjistit, do jaké míry cestovní kanceláře využívají těchto systémů při rezervaci a prodeji produktů CR a jakých dalších prostředků z oblasti informatiky využívají při poskytování svých služeb klientům. /elektronické prospekty, elektronické jízdenky apod./ Předpokládá se zařazení výzkumu v oblasti využívání počítačů v rámci rezervačních a prodejních systémů a za účelem poskytování dalších svých služeb. Práce by měla obsahovat přehled nejčastěji využívaných prostředků informatiky v CR u sledovaných cestovních kanceláří. Téma č. 20: Prodej produktu CR Vedoucí práce: Mgr. Jana Vozábová Obsahem práce bude popsat systém prodeje /organizační strukturu/ produktu CR s důrazem na rozbor výhod a nevýhod přímého a nepřímého prodeje produktu CR.

6 Cílem práce je zjistit podíl přímého a nepřímého prodeje produktu CR u vybraných cestovních kanceláří a rozebrat jednotlivé specifické formy přímého a nepřímého prodeje. Předpokládá se zařazení výzkumu ohledně podílu jednotlivých forem prodeje produktu CR u vybraných CK, vytvářejících vlastní produkty. Práce by měla obsahovat seřazení jednotlivých forem prodeje produktu CR od nejvyužívanějších po nejméně oblíbené či využívané. Téma č. 21: Problémy rozvoje incomingového CR v regionu Vysočina Vedoucí práce: Mgr. Jana Vozábová Obsahem práce je charakterizovat příjezdový CR jako takový a popsat jeho význam pro národní hospodářství státu a jednotlivé regiony. Cílem práce je vysledovat, které aspekty v současné době nejvíce brzdí jeho rozvoj v našem regionu. Předpokládá se zařazení výzkumu, ve kterém student zjistí, kolik cestovních agentur a kanceláří se zabývá příjezdovým CR a z jakého důvodu se tento příjezdový CR omezuje především na Prahu a několik málo vybraných destinací ČR. Práce by měla obsahovat rozbor hlavních důvodů, proč incomingový CR v našem regionu zatím nevyužívá. Téma č. 22: Českomoravská vrchovina příležitost k poznání Vedoucí práce: Ing. Hubert Wiche Cílem práce bude porovnání zájmu českých a zahraničních turistů o jednotlivé lokality na Českomoravské vrchovině. Práce by měla obsahovat výzkum zájmu provedený v několika cestovních kancelářích o tyto destinace ze strany obyvatel ČR a zahraničních návštěvníků. Předpokládá se i zařazení vlastního výzkumu, kde student bude zjišťovat, které dopravní služby jsou nejvíce využívány pro dopravu a zájezdy do této lokality a proč. Při zpracování využijte zveřejňovaná statistická data, dotazník, údaje cestovních kancelář. Dále charakterizujte lokality s nejnavštěvovanějšími památkami, popište služby, které tyto lokality nabízejí, možnosti ubytování v různých typech ubytovacích zařízení a možnosti stravování. Téma č. 23: Severní Itálie oblíbená destinace českých turistů Vedoucí práce: Ing. Hubert Wiche Cílem práce je zmapovat nejnavštěvovanější destinace v severní Itálii navštěvované občany České republiky. Součástí práce bude vlastní výzkum u potenciálních klientů a jeho srovnání s nabídkou cestovních kanceláří. Práce by měla obsahovat nabídku služeb a vybavenost ubytovacích zařízení v těchto destinacích, dále bude analyzovat způsoby a druhy nabídek, jimiž se cestovní kanceláře snaží naše občany zaujmout. Výzkumná část bude obsahovat jednoduchou anketu o cílech a prioritách při výběru zájezdu zadanou vzorku občanů ČR a její vyhodnocení.

7 Téma č. 24: Mariánské Lázně Vedoucí práce: Ing. Hubert Wiche Obsahem práce bude charakteristika těchto západočeských lázní. V práci upozorníte na nejdůležitější pamětihodnosti a zejména doporučíte lázně konkrétním pacientům z hlediska jejich zdravotních postižení. Zjistíte také informace o nejdůležitějších lázeňských domech. Předpokládá se zařazení vlastního výzkumu formou dotazníků u vybraného vzorku obyvatelstva, kteří již tyto lázně navštívili, dle kterého by student zjišťoval spokojenost s prováděnými procedurami v lázních, spokojenost s ubytováním, stravou, využití volného času, kulturní vyžití. Dále zjistěte, do jaké míry pacientům pobyt v Mariánských Lázních pomohl s jejich zdravotními potížemi a zda hodlají v budoucnu tyto lázně ještě navštívit. Práce bude obsahovat i rozbor hlavních činitelů, kteří ovlivňují spokojenost lázeňských hostů s poskytovanými službami a vyhodnocení výsledků výzkumu. Téma č. 25: Cestování našich občanů včera a dnes Vedoucí práce: Ing. Hubert Wiche Práce bude obsahovat historii a trendy cestování Čechoslováků od 60. let do bývalé Jugoslávie a situaci dnes. Jaká byla tehdy úroveň služeb, infrastruktury, jaké jsme tehdy potřebovali doklady k výjezdu, jak bylo tehdy obtížné do Jugoslávie vyjet. V práci bude zmíněn i fakt, že naši občané byli v 60. letech prvními turisty na Jadranu. Současně by práce měla zmapovat nejoblíbenější nynější destinace pro občany ČR do současného Chorvatska, nynější úroveň služeb i cenovou hladinu, chování se Chorvatů k českým turistům.v práci bude zařazen vlastní výzkum (dotazník), který bude zjišťovat spokojenost s poskytovanými službami v relaci k ceně, chování se k českým turistům, možnosti dopravy do Chorvatska, vyhodnocení výzkumu a závěry. Téma č. 26: Adrenalinový cestovní ruch Vedoucí práce: Ing. Pavel Zadina Obsahem práce bude charakteristika dobrodružného (adrenalinového) cestovního ruchu. Cílem práce bude zmapovat situaci v této oblasti cestovního ruchu z hlediska poskytovatelů služeb i z hlediska klientů CK. Předpokládá se i zařazení vlastního výzkumu v této oblasti. Práce by měla obsahovat analýzu současného stavu a na základě rozboru a výzkumu naznačit perspektivy této oblasti cestovního ruchu. Téma č. 27: Cykloturistika na Vysočině Vedoucí práce: Ing. Pavel Zadina Obsahem práce bude charakteristika cykloturistiky s konkrétním zaměřením na oblast Vysočiny. Cílem práce bude zmapovat situaci v této oblasti cestovního ruchu. Předpokládá se tedy i zařazení vlastního výzkumu. Práce by měla obsahovat analýzu současného stavu rozvoje cykloturistiky, na základě rozboru a výzkumu by měla naznačit perspektivy rozvoje cykloturistiky na Vysočině.

8 Téma č. 28: Seniorský cestovní ruch a jeho význam Vedoucí práce: Ing. Pavel Zadina Obsahem práce bude charakteristika seniorského cestovního ruchu jako specifické složky CR. Cílem práce bude zmapovat situaci v této oblasti z hlediska poskytovatelů služeb i klientů, předpokládá se tedy i zařazení vlastního výzkumu. Práce by měla obsahovat analýzu současného stavu tohoto segmentu trhu a na základě rozboru a výzkumu naznačit perspektivy v této oblasti cestovního ruchu. Téma č. 29: Průvodcovské služby v cestovním ruchu Vedoucí práce: Ing. Pavel Zadina Obsahem práce bude charakteristika průvodcovských služeb a jejich významu v cestovním ruchu. Cílem práce je zmapování současné situace v oblasti průvodcovských služeb z hlediska cestovních kanceláří, průvodců i klientů. Předpokládá se i zařazení vlastního výzkumu. Práce by měla obsahovat analýzu současného úrovně průvodcovských služeb, na základě rozboru a výsledků průzkumu by měla naznačit perspektivy a případné možnosti zlepšení úrovně poskytování těchto služeb.

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok 2010-2011

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok 2010-2011 Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví a turismus Školní rok 2010-2011 Téma č. 1: Tvorba ceny v ubytovacích a restauračních zařízeních Práce bude vycházet ze znalostí o hotelovém marketingu,

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví Maturitní práce témata pro obor vzdělání Hotelnictví Téma č. 1: Služby v gastronomii Školní rok 2012-2013 Obsahem práce bude charakteristika společného stravování a důležité prvky v hotelovém průmyslu.

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2011-2012 Téma č. 1: Staročeská kuchyně v moderní podobě Práce bude vycházet ze znalostí o české gastronomii se zaměřením na staročeskou

Více

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky v roce 2015 65-41-L/01 Gastronomie

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky v roce 2015 65-41-L/01 Gastronomie 65-41-L/01 Gastronomie 1. Praktická zkouška Prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických dovedností a schopností

Více

Vzdělávací program. HOtelnictví a Cestovní Ruch. Zvyšte svou šanci na trhu práce

Vzdělávací program. HOtelnictví a Cestovní Ruch. Zvyšte svou šanci na trhu práce Vzdělávací program HOtelnictví a Cestovní Ruch Zvyšte svou šanci na trhu práce Co je Vzdělávací program Hotelnictví a cestovní ruch? Vzdělávací program Hotelnictví a cestovní ruch je soubor šesti kurzů

Více

Management hotelnictví

Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví Studijní program Ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Specializace je určena zájemcům, kteří chtějí získat: jazykové a komunikační dovednosti,

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Příloha č. 1 k rozhodnutí ředitele č. SSGH-MZ-2019/001 Hotelnictví a cestovní ruch (písemná zkouška) 65-42-M/01 Hotelnictví Denní studium: Tématem zkoušky je učivo předmětů Hotelový provoz a Služby cestovního

Více

Témata pro výběr maturitní práce s obhajobou

Témata pro výběr maturitní práce s obhajobou Témata pro výběr maturitní práce s obhajobou 1. Činitelé ovlivňující chování spotřebitele v gastronomii na základě průzkumu trhu - dotazník - segmentace trhu - trendy v gastronomii - reklama - média 2.

Více

Celářada vlastností vykazuje vysokou míru důležitosti, což poukazuje na náročnost zákazníků ubytovacích zařízení.

Celářada vlastností vykazuje vysokou míru důležitosti, což poukazuje na náročnost zákazníků ubytovacích zařízení. POHLED OČIMA ČESKÝCH ZÁKAZNÍKŮ aneb Co opravdu chtějí naši zákazníci? 1 Průzkum potřeb zákazníků pro sektor HOTELNICTVÍ a GASTRONOMIE Průzkum potřeb zákazníků pro sektor HOTELNICTVÍ 2 Vlastnosti ubytovacího

Více

Projekt. Spokojenost občanů s restauračními službami. Třída: Ht 2.A

Projekt. Spokojenost občanů s restauračními službami. Třída: Ht 2.A Projekt Spokojenost občanů s restauračními službami Třída: Ht 2.A Znojmo 23.6.2010 1 Město Znojmo nabízí vysoký sortiment hotelových a restauračních zařízení. Široký počet restaurací se nachází v centru

Více

Technika odbytu... 2 Odborný výcvik... 3 Nauka o nápojích a potravinách... 4 Ekonomika... 5 Svět práce... 6 Anglický jazyk... 7 Německý jazyk...

Technika odbytu... 2 Odborný výcvik... 3 Nauka o nápojích a potravinách... 4 Ekonomika... 5 Svět práce... 6 Anglický jazyk... 7 Německý jazyk... U Krbu 45/521, Praha 10 Malešice Školní rok: 2014/2015 Obor: 65-51-H/01 Kuchař číšník (ŠVP Číšník) Obsah Technika odbytu... 2 Odborný výcvik... 3 Nauka o nápojích a potravinách... 4 Ekonomika... 5 Svět

Více

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2017 praktická zkouška

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2017 praktická zkouška PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání Praktická maturitní zkouška prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických

Více

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Porovnání léto 2005 léto 2006

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Porovnání léto 2005 léto 2006 Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava Porovnání léto léto 6 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda Parametry projektu Hlavní výsledky Shrnutí Parametry projektu Monitoring návštěvníků

Více

ABSOLUTORIUM. Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů

ABSOLUTORIUM. Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů ABSOLUTORIUM Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů Předmět: Technika služeb cestovního ruchu Studijní skupina: 4. VOŠ ds Školní rok: 2014/2015 l. Význam ubytovacích služeb ve vztahu k CR.

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY školní rok 2010/2011 Hotelnictví Metodický návod k využití sjednocených tematických okruhů pro profilovou část maturitní zkoušky Součástí řešení projektu Kurikulum S je

Více

Témata pro ústní zkoušku profilové části maturitní zkoušky. Obor: Hotelnictví. školní rok 2016/2017 HOTELNICTVÍ

Témata pro ústní zkoušku profilové části maturitní zkoušky. Obor: Hotelnictví. školní rok 2016/2017 HOTELNICTVÍ Témata pro ústní zkoušku profilové části maturitní zkoušky Obor: Hotelnictví školní rok 2016/2017 HOTELNICTVÍ (Technika obsluhy a služeb, Hotelový provoz, Nauka o výživě, Technologie přípravy pokrmů, Marketing

Více

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Základní charakteristika gastronomie, gastro turistika, vaření a zdravá výživa patří

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu CZ NACE 55 CZ NACE 56 CZ NACE 93 CZ NACE 96 Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Rozvoj kvalifikační

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Vrbova 1233, 147 00 Praha 4 - Braník ZN: MZ2014/001 Stanovení nabídky povinných a nepovinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky v jarním a podzimním zkušebním období roku 2014 Podle 79 odst. 3

Více

MATURITNÍ OKRUHY 2015/2016

MATURITNÍ OKRUHY 2015/2016 MATURITNÍ OKRUHY 2015/2016 Cestovní ruch, management a mezinárodní vztahy OKRUH 1 Základní terminologie v cestovním ruchu, topografická příprava průvodce v cestovním ruchu, Nástroje marketingu 4P OKRUH

Více

Povolání Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč - - -

Povolání Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč - - - Číšník Číšník samostatně servíruje a prodává pokrmy a nápoje. Odborný směr: Pohostinství, cestovní ruch, wellness Odborný podsměr: pohostinství Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s výučním listem Alternativní

Více

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2019 praktická zkouška

Střední škola stravování a služeb, příspěvková organizace, Karlovy Vary Profilová část maturitní zkoušky 2019 praktická zkouška PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání Praktická maturitní zkouška prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Technika služeb cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Technika služeb cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1KŠPA Kladno, sro Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Technika služeb cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1 Vymezení základních pojmů z oblasti Cestovního

Více

Vedoucí stravovacího úseku

Vedoucí stravovacího úseku Vedoucí stravovacího úseku Vedoucí stravovacího úseku řídí oblast stravování ve větší provozní jednotce. Odborný směr: Pohostinství, cestovní ruch, wellness Odborný podsměr: pohostinství Kvalifikační úroveň:

Více

TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST

TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST TÉMATA K PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAKTICKÁ ZKOUŠKA Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ ÚSTNÍ ČÁST studijní obor 65-42-M/01 Hotelnictví školní rok 2016/2017 1. Společenská pravidla chování, etiketa, osobnost

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Trendy na straně domácí a zahraniční klientely. Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 12.4.

Trendy na straně domácí a zahraniční klientely. Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 12.4. Trendy na straně domácí a zahraniční klientely Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 2.4.202 Světové trendy v cestovním ruchu 2 Trendy ve spotřebním chování /2

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR

Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR 2. FÁZE ŠETŘENÍ UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ 1. FÁZE ŠETŘENÍ CK / CA 1 Projekt a jeho cíle Popis

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Příloha č. 1 k rozhodnutí ředitele č. MZ2018/001 Hotelnictví a cestovní ruch (písemná zkouška) 65-42-M/01 Hotelnictví Denní studium: Písemná zkouška má podobu didaktického testu. Tématem zkoušky je učivo

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Plzeňsko Vyhodnocení etapy zima 2006/2007 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Severozápadní Čechy Vyhodnocení etapy zima 2005/2006 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu

Více

Zpracováno dne: 9. 1. 2013

Zpracováno dne: 9. 1. 2013 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_17 Název materiálu: SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům základní charakteristiku a funkce

Více

Profil domácího turisty (zima 2009/2010)

Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Bc. Petra Paduchová CzechTourism EDEN Cíl: Zjistit profil domácích návštěvníků / turistů v krajích / regionech České republiky Termín projektu: 2009 2014 Způsob

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Vrbova 1233, 147 00 Praha 4 - Braník ZN: MZ2017/001 Stanovení nabídky povinných a nepovinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky v jarním a podzimním zkušebním období roku 2017 Podle 79 odst. 3

Více

Karlovarský kraj problémová analýza

Karlovarský kraj problémová analýza Karlovarský kraj problémová analýza RNDr. Jan Vozáb, PhD Analýza rozvojových charakteristik a potřeb kraje Makroekonomický vývoj Internacionalizace ekonomiky Odvětvová specializace kraje Znalostní ekonomika

Více

KHS Kraje Vysočina. Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb

KHS Kraje Vysočina. Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb KHS Kraje Vysočina Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb Vážení čtenáři a návštěvníci internetových stránek KHS Kraje Vysočina, na následujících

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Národní konference Venkov - Hospoda. 16.10.2014 Pavel Moulis

Národní konference Venkov - Hospoda. 16.10.2014 Pavel Moulis Národní konference Venkov - Hospoda 16.10.2014 Pavel Moulis HOSPODA - z historie Hospoda = pán domu Venkovské hospody neboli šenky jsou známy už z dob ranného středověku S rozvojem obchodu zájezdní hostince

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a agentur na území ČR 2. FÁZE ŠETŘENÍ UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ ŠETŘENÍ CK / CA 1. FÁZE, 2. FÁZE - několik předběžných výsledků

Více

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Odbor cestovního ruchu bude v následujícím programovacím období realizovat v rámci IOP projekty zaměřené na kvalitu služeb v cestovním

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/21 č. materiálu: VY_32_INOVACE_80 Jméno autora: Jana Grošková Třída/ročník:

Více

Specializace Management hotelnictví

Specializace Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví studijní obor Podniková ekonomika a management studijní program Ekonomika a management Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit Specializace Management hotelnictví

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011 Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011 Téma č. 1 Přílohy zdravě a moderně Obsahem práce bude rozdělení a charakteristika příloh k hlavním pokrmům. Pozornost bude

Více

PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání obor 65-41 L/01 Gastronomie

PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání obor 65-41 L/01 Gastronomie PRAKTICKÁ ZKOUŠKA - zadání a způsob konání Praktická maturitní zkouška prověřuje kompetence žáků získané v komplexu odborných gastronomických předmětů. Hlavním cílem zkoušky je evaluace získaných praktických

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice STAVBY PRO VEŘEJNÉ STRAVOVÁNÍ A CESTOVNÍ RUCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

Hodnoticí standard. Pivní sommeliér (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pivní sommeliér (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pivní sommeliér (kód: 65-037-M) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná

Více

FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT. Mgr. Kateřina Bogdanovičová, Ph.D., MBA

FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT. Mgr. Kateřina Bogdanovičová, Ph.D., MBA FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT Mgr. Kateřina Bogdanovičová, Ph.D., MBA ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚSEKU F&B významné postavení mezi ostatními provozními úseky hotelu řízení tohoto úseku je jednou s nejnáročnějších

Více

Profil absolventa školního vzdělávacího programu

Profil absolventa školního vzdělávacího programu Profil absolventa školního vzdělávacího programu Název a adresa školy: Název školního vzdělávacího programu: Kód a název oboru vzdělání: Stupeň poskytovaného vzdělání: Délka a forma studia: Střední škola

Více

ANALÝZA POTŘEB UŽIVATELŮ STATISTIKY

ANALÝZA POTŘEB UŽIVATELŮ STATISTIKY ANALÝZA POTŘEB UŽIVATELŮ STATISTIKY VYBRANÝCH SEKTORŮ CESTOVNÍHO RUCHU NA ÚZEMÍ ČR Prezentace Praha, 30. srpna 2010 Předmětné sektory a jednotlivé fáze projektu Předmětné sektory Hromadná a individuální

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA

MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA Vyhodnocovací tabulky za celý soubor od r. 2001 výběrový soubor 3 598 respondentů: Kontingenční tabulky podle třídících

Více

KHS kraje Vysočina. Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb za r. 2014

KHS kraje Vysočina. Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb za r. 2014 KHS kraje Vysočina Informace pro veřejnost v oblasti kontroly potravinového práva v provozovnách stravovacích služeb za r. 2014 Vážení čtenáři a návštěvníci internetových stránek KHS kraje Vysočina, na

Více

Průzkum potřeb zákazníků pro sektor CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR

Průzkum potřeb zákazníků pro sektor CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Průzkumy potřeb zákazníků pro sektory hotelnictví, gastronomie, cateringu, wellness, průvodců, cestovních kanceláří a agentur ZÁVĚREČNÁ SOUHRNNÁ ZPRÁVA Průzkum potřeb zákazníků pro sektor

Více

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST23 Číslo materiálu 23

Více

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 57. Mgr. Bc.

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 57. Mgr. Bc. Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST57 Číslo materiálu 57

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE 2014-17 PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ Průzkum mezi turisty probíhá na území hlavního města Prahy po dobu tří let Terénní šetření

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Příloha č. 1 k rozhodnutí ředitele č.j. SSGH-MZ-2020/001 Hotelnictví a cestovní ruch (písemná zkouška) 65-42-M/01 Hotelnictví Denní studium: Písemná zkouška má podobu didaktického testu. Tématem zkoušky

Více

TÉMATA PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok OBOR: HOTELNICTVÍ PŘEDMĚT: MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA. Témata ve školním roce 2016/2017

TÉMATA PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok OBOR: HOTELNICTVÍ PŘEDMĚT: MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA. Témata ve školním roce 2016/2017 TÉMATA PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY PŘEDMĚT: MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA Témata ve školním roce 2016/2017 Otec vlasti Karel IV. 700: výročí narození Rio de Janeiro 2016 ohlédnutí za letními olympijskými

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistických regionech ČR Vyhodnocení etapy zima 06/07 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring návštěvníků

Více

Hodnoticí standard. Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK

Více

Návrhy ekonomických témat absolventských prací

Návrhy ekonomických témat absolventských prací Návrhy ekonomických témat absolventských prací Veškerá témata tohoto seznamu jsou vymezena pouze rámcově a obecně. V případě zájmu o danou problematiku si student/ka domluví s vedoucím práce konkrétní

Více

Záznam o průběhu a výsledku zkoušky

Záznam o průběhu a výsledku zkoušky Jednoduchá obsluha hostů (kód: 65-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Povolání: Číšník Doklady potvrzující úplnou profesní

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 65 42 M / 01 Hotelnictví Třída: HT4A,B Období: jaro 2014 Profilová část ústní maturitní zkoušky 1. povinná zkouška 2.

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 65 42 M / 01 Hotelnictví Třída: HT4A,B Období: jaro 2015 Profilová část ústní maturitní zkoušky 1. povinná zkouška 2.

Více

Vlastní hodnocení školy 2015

Vlastní hodnocení školy 2015 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Havlíčkův Brod Vlastní hodnocení školy Mgr. Naděžda Vrbatová PhD. ředitelka školy Zpracovaly: Mgr. Radka Křepinská a Mgr. Blanka Krovová Obsah

Více

Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR

Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur na území ČR PŘEDBĚŽNÉ VÝSLEDKY 2. FÁZE ŠETŘENÍ UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ A 1. FÁZE ŠETŘENÍ CK / CA Brno,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Složitá obsluha hostů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Složitá obsluha hostů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník, servírka Kvalifikační úroveň

Více

Organizace a marketing turismu

Organizace a marketing turismu Organizace a marketing turismu září 2011 Ing. Šárka Tittelbachová Czech It -Institute for Stategic Studyies on Tourism, o.p.s. tittelbachova@czechit.cz Základní vymezení - pojmy Základní pojmy pro statistické

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 64 41 L / 51 Podnikání Třída: PO2A Období: jaro 2013 Profilová část ústní maturitní zkoušky 1. Povinná zkouška Ekonomické

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. 1 ZN: SSGH-MZ-2018/001 Stanovení nabídky povinných a nepovinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky v jarním a podzimním zkušebním období roku 2018 V souladu s 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb.

Více

GfK Group Custom Research Monitoring návštěvníků v regionu Krkonoše Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Krkonoše Vyhodnocení etapy www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2

Více

PŘECHOD ABSOLVENTŮ SŠ NA TRH PRÁCE

PŘECHOD ABSOLVENTŮ SŠ NA TRH PRÁCE PŘECHOD ABSOLVENTŮ SŠ NA TRH PRÁCE PRINCIPY STUDIE z dotazníkového šetření žáků posledních ročníků středních odborných škol realizovaného v roce 2015 zaměřuje se na srovnání vybraných skupin maturitních

Více

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny, priorita EU Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny v materiálech EU Segmenty cestovního ruchu pro všechny Formy podpory rozvoje cestovního

Více

Venkovská turistika v České republice

Venkovská turistika v České republice Venkovská turistika v České republice Rudolf Zeipelt, Ludmila Dömeová, Andrea Jindrová Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Bořetice 2011 1 Venkovská turistika v České republice

Více

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech

II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech Strategické plánování jako nástroj rozvoje cestovního ruchu ve městech a obcích praktické informace z praxe Cestovní ruch - obecně

Více

Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období

Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období 2014 2016 Východiska studie Mezi hlavní východiska této studie patří zejména: Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR na období 2014-2020

Více

Maturitní témata ústní zkoušky profilové části : VÝROBA A ODBYT. Obor: 65-41-L/01 Gastronomie

Maturitní témata ústní zkoušky profilové části : VÝROBA A ODBYT. Obor: 65-41-L/01 Gastronomie Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola, Ústí nad Labem, příspěvková organizace Maturitní témata ústní zkoušky profilové části : VÝROBA A ODBYT Obor: 65-41-L/01 Gastronomie Školní rok:

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE 2014-17 PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY PRVNÍ A DRUHÉ VLNY DOTAZOVÁNÍ

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE 2014-17 PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY PRVNÍ A DRUHÉ VLNY DOTAZOVÁNÍ PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE 2014-17 PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY PRVNÍ A DRUHÉ VLNY DOTAZOVÁNÍ Šetření mezi turisty probíhá na území hlavního města Prahy po dobu tří let Terénní šetření

Více

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny Jan Vaic, člen komise Komise CR v Lounech Poradní orgán Rady Města Loun 6 členů, odborníků se zkušenostmi

Více

Samostatný pracovník cestovní kanceláře a cestovní agentury (kód: 65-032-N)

Samostatný pracovník cestovní kanceláře a cestovní agentury (kód: 65-032-N) Samostatný pracovník cestovní kanceláře a cestovní agentury (kód: 65-032-N) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání:

Více

Technické parametry výzkumu

Technické parametry výzkumu TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jiri.vinopal@soc.cas.cz Oblíbené typy restauračních zařízení v roce 2011

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Základní pojmy v oboru výživy a stravování

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Základní pojmy v oboru výživy a stravování Projekt: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Registrační č.: CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Škola: Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz. Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh CZ.1.07/1.5.00/34.0852 Střední škola cestovního ruchu, s. r. o., Benešov Technika cestovního ruchu Stravovací služby II Téma Ročník Autor Stravovací služby

Více

Střední odborné učiliště Domažlice,Prokopa Velikého 640, Domažlice, MPV Stod, Plzeňská 322 Charakteristika výukového materiálu: Číslo projektu:

Střední odborné učiliště Domažlice,Prokopa Velikého 640, Domažlice, MPV Stod, Plzeňská 322 Charakteristika výukového materiálu: Číslo projektu: Střední odborné učiliště Domažlice,Prokopa Velikého 640, Domažlice, MPV Stod, Plzeňská 322 Charakteristika výukového materiálu: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0639 VY_52_INOVACE_01.08 Jídelní lístek

Více

FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST

FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST Program FOOD Program na podporu kvalitního a vyváženého stravování www.edenred.cz Pavel Kusý Marketing & Strategic Propositions Director 1 základní informace SPOLEČNOST

Více

Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace

Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace V souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Jméno studenta. Porovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční. a moderní kuchyni a jejich ekonomik. Maturitní práce z hotelového provozu

Jméno studenta. Porovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční. a moderní kuchyni a jejich ekonomik. Maturitní práce z hotelového provozu Vzor titulní strany (pevné desky) SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA BUKASCHOOL s.r.o. v MOSTĚ Jméno studenta Porovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční a moderní kuchyni a jejich ekonomik Maturitní

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o.

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMICKÁ A HOTELOVÁ s.r.o. Vrbova 1233, 147 00 Praha 4 - Braník ZN: MZ2016/001 Stanovení nabídky povinných a nepovinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky v jarním a podzimním zkušebním období roku 2016 Podle 79 odst. 3

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistických regionech ČR Vyhodnocení etapy www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring návštěvníků v

Více

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Subsystém 6 Zdravotní stav Výsledky studie Zdraví dětí 2016 Životní styl (čas u PC, sportovní aktivita, výživa) Úvod Prevalenční

Více