Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Reklama na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké opakování z předchozí přednášky K účinnému oslovení cílové skupiny je důležitá znalost jejich potřeb Marketing v sociálních sítích je součástí komunikační strategie Výběr sociální sítě pro komunikací je závislý na taktice a zaměření média marketing na sociálních médiích je způsob, jakým lze ovlivnit nebo přesvědčit určitou skupinu lidí Charakteristickými vlastnostmi je obousměrnost, hodnocení, komentování, vytváření pořadí Cíle je možné rozdělit na strategické, taktické, operativní V marketingu sociálních sítí jde o získat pozornost zákazníků, přesvědčit zákazníky, aby firmu měli rádi, přimět je k reakci, přesvědčit je ke koupi 2.

3 Online reklama s sociální média Jednou z možností, jak prvotně přilákat pozornost cílové skupiny je také online reklama Proč online reklamu? Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na rozdíl od jiných médií je lehce měřitelná Působí stále Je interaktivní V současnosti však některé internetové prohlížeče umožňují reklamy blokovat 3.

4 Formáty online reklamy Jaké znáte formáty online reklamy? 4.

5 Formáty online reklamy Full banner Lead board Ahead Square Big Square Skyscaper l-layer Sticked banner Out of the box Cosmic Cursor Watermark Videobanner 5.

6 Formáty online reklamy Full banner Horizontální reklamní proužek Nejčastěji rozměr 468x60 Velice často se umisťuje nad anebo pod hlavní sdělení Může být umisťován i doprostřed textu Používaný v blozích (?) Formát Ahead je umístěn v záhlaví stránky 745x x120 6.

7 Formáty online reklamy Lead board Horizontální reklamní proužek s řadou modifikací Možné velikosti: 745x x x x200 Sticked banner se posouvá s rolováním stránky a překrývá část obsahu 7.

8 Formáty online reklamy Sguare a Big square Zpravidla ve tvaru čtverce anebo obdélníku Nejčastěji je umístěn na okrajích stránky anebo může být umístěn přímo v textu Obvyklé velikosti: 125x x x300 8.

9 Formáty online reklamy l-layer Banner složený ze dvou vrstev: Menší fixní banner Větší banner nebo animace rozbalující se po kliknutí nebo najetí myši Animace může mít časové omezení Animace by měla obsahovat křížek k zavření 9.

10 Formáty online reklamy Out of the box Objekt pohybující se po stránce, zpravidla 5 sekund Je potřeba ho zavřít (pokud ho nechceme sledovat) Cosmic cursor Objekt připojený k pohybu myši, vhodný pro image kampaň Watermark Reklama na pozadí stránky 10.

11 Formáty online reklamy Videobanner Reklamní formát, který obsahuje multimédia Zpravidla digitalizovaná TV reklama Může zabírat část aneb celou plochu Zpravidla se aktivuje po najetí myši anebo po načtení stránky 11.

12 Formáty online reklamy Pop-up Vyskakovací okno Zpravidla se otevře automaticky Může zabrat i celou obrazovku Skyscraper Vertikální reklamní plocha Často rozměry: 120x x

13 Výběr vhodné reklamy Podle čeho byste se řídili při výběru či umístění reklamy? 13.

14 Výběr vhodné reklamy Výběr formy a umístění reklamy vychází především Z cílů propagace Zvýšení prodeje Zlepšení image Zajištění vyššího povědomí Z cílové skupiny recipientů B2B B2C Návštěvnost webu, sociální sítě, její image Je vybraný titul vhodný pro cílovou skupinu recipientů? 14.

15 Metriky Konverze Akce, kterou chceme, aby uživatel na našem webu uskutečnil Vlastníte e-shop? Konverze = objednávka zboží Záleží však na cíli a zaměření Konverzní poměr Poměr počtu konverzí a kliknutí na online reklamu (které dovedly zákazníka na náš web) Vychází v procentech Příklad Cílem kampaně je objednávka zboží z katalogu e-shopu Počet kliknutí na banner (online reklamu) je 100 kliků Z toho si 5 uživatelů objednalo Výsledek je??? Konverze 15.

16 Metriky 16.

17 PPC systémy Pay per click = platba za prokliknutí V únoru 1998 prezentoval myšlenku platit jen za proklik Jeffrey Brewer z Goto.com Jak to funguje ve vyhledávači? Zadání klíčových slov do vyhledávače Vyhledávač dodá výsledky i s odpovídající reklamou Reklama je právě navázána na klíčové slovo Kontextová reklama Prohlížení webových stránek Reklama může být umístěna dle tématiky Podrobněji v samostatné přednášce 17.

18 Kontextová reklama 18.

19 Účinnost online reklamy Co přitáhne pozornost k banneru? Co by měl obsahovat? 19.

20 Účinnost online reklamy Je potřeba mít na paměti tzv. bannerovou slepotu Její účinnost je průměrně kolem 0,05% až 0,2% O to více je potřeba dobře propočítat konverzi a uvážit cenu banneru za týden Výzkumy je zjištěno, že lidé nejprve skenují obsah, částečně jej čtou a pak teprve (případně) zkoumají Pozornost praváci nejčastěji soustředí vlevo nahoru Toto je využíváno i v POS reklamě a merchandisingu Účinný banner? Běžný text Tváře Různé intimnější partie 20.

21 Účinnost reklamy Čím jde ještě také zjišťovat efektivitu online reklamy? Jak byste ověřili účinek na pozornost? 21.

22 Eye tracking, neuromarketing Sledování dráhy očí Pomocí této metody je možné monitorovat, jaké objekty byly sledovány zrakem Objekty, které bude zrak sledovat jsou nevědomě posuzovány již v tzv. předpozornostní fázi, která hodnotí přítomnost: Barvy Velikosti Orientace Pohybu Zrak je zaměřován především na podněty, které mají pro člověk subjektivní význam Dráha očí je sledována pomocí oční kamery 22.

23 Výstupy oční kamery Heatmap Area of Interest (AOI) Opacity map Fixation map 23.

24 Výstup oční kamery 24.

25 tudie:efektivita online reklamy z pohledu biometrie Hlavní cíl: Pomocí neuromarketingového průzkumu ověřit emoční účinek vybraných typů online reklamy (banner, pop-up, square Shromáždění podnětů Výběr respondentů Experimentální šetření Verbální validizace Vyhodnocení výsledků 25.

26 Rok 2013 byl čtvrtým nejteplejším od roku 1880, hlásí meteorologové Loňský rok byl podle amerického Národního úřadu pro oceány a ovzduší čtvrtým nejteplejším od roku 1880, kdy meteorologové začali sledovat teplotní poměry. Klimatologové také potvrzují zrychlující se růst průměrných teplot v posledních letech. Podle údajů NASA pak byl uplynulý rok sedmým nejteplejším. "Průměrná kombinovaná teplota zemského povrchu a moří dosahovala hodnoty 14,52 stupně Celsia, což je o 0,62 stupně víc, než byl průměr za celé 20. století," píše Národní úřad pro oceány a ovzduší (NOAA) ve své výroční zprávě. Z naměřených dat je patrné, že za období mezi lety 1880 až 2013 se teplota každý rok průměrně zvýšila o 0,06 stupně. Pokud však časové rozpětí omezíme, růst je mnohem větší. Mezi lety 1964 až 2013 například teplota vzrostla o 0,15 stupně Celsia. Meteorologové z NOAA uvedli, že naměřené hodnoty potvrzují teze o globálním oteplování. Rostoucí trend ve vývoji průměrných teplot je nejpatrnější zejména s nástupem 21. století. Všechny roky v tomto období se totiž řadí mezi 15 nejteplejších let od počátku měření. Nejteplejší roky v historii pak byly 1998, 2005 a Paradoxní je, že navzdory růstu průměrné teploty bylo v některých regionech loni průměrně chladněji. Platí to o centrálních regionech USA, východním Tichomoří a Jižní Americe. Svá vlastní měření v úterý zveřejnil také americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Rok 2013 byl podle něj sedmým nejteplejším v historii s průměrnou teplotou 14,6 stupně Celsia

27 Nejbohatších 85 lidí vlastní tolik majetku jako polovina lidstva Ekonomická nerovnost se ve většině zemí světa od počátku finanční krize rozšířila už natolik, že 85 nejbohatších lidí světa má tolik majetku jako chudší polovina lidstva. Vyplývá to ze zprávy nevládní organizace Oxfam. Polovinu veškerého bohatství ve světě drží pouhé procento nejbohatšího obyvatelstva, jehož příjmy v letech 1980 až 2012 ještě vzrostly ve 24 z 26 sledovaných zemí. Vyplývá to ze zprávy nevládní organizace Oxfam, jíž vydala před každoročním světovým hospodářským fórem ve švýcarském Davosu, které začíná ve středu. Podle agentury AFP, která cituje ze zprávy, 70 procent obyvatelstva světa žije v zemích, v nichž ekonomická nerovnost v posledních třech desítkách let nepřetržitě narůstala. Majetek procenta nejbohatších lidí v Číně, v Portugalsku nebo ve Spojených státech se od roku 1980 zdvojnásobil. I v zemích považovaných za více rovnostářské, jako je Švédsko a Norsko, se podíl příjmů jednoho procenta nejbohatších zvýšil o více než 50 procent. Oxfam uvádí, že poslední finanční krize sice ukrojila něco z majetku nejbohatších lidí, těm se už ale podařilo v období, kdy již začala polevovat, se dostatečně finančně zahojit.

28 Efektivita online reklamy z hlediska biometrie O čem byl článek 1 a článek 2? Vybavte si co nejvíce Který z těch dvou článků se vám líbil nejvíce? Co propagovaly reklamy? 28.

29 Výběr podnětů Vybrány 2 články Kritéria výběru Zdroj: shodný zpravodajský portál Text obsahuje číselné údaje, letopočty Genderově neutrální tematika Počet slov: Vybrány 3 typy online reklamy Kritéria výběru Pop-up reklama Square Banner Známé a zavedené značky Vybrané články 1. Rok 2013 byl čtvrtým nejteplejším od roku 1880, hlásí meteorologové 2. Nejbohatších 85 lidí vlastní tolik majetku jako polovina lidstva 29.

30 Měření psychofyziologických reakcí Přístroj Nexus-10 umožňující zaznamenávat Bioelektrickou aktivitu mozku (EEG) Srdeční aktivitu (HRV) Svalové napětí (EMG) Kožně galvanický reflex (GSR) Krevní tlak (BVP) Povrchová teplota pokožky (TEMP) Břišní a hrudní dýchání V experimentu bylo měřeno EEG mozku z frontálních laloků Mozkové vlny SMR Mozkové vlny Beta Mozkové vlny Gamma Krevní tlak (BVP) Kožně galvanický reflex (GSR) Za 1 vteřinu bylo naměřeno 160 statisticky zpracovatelných dat Data v grafické a numerické podobě 30.

31 Jak tedy online reklama dokáže rozpálit? Nejvýraznějším emočním okamžikem je sekvence zobrazení pop-up Škoda reklamy Emoční index postupně narůstá od zobrazení reklamy Škoda až do jejího zavření Postupný nárůst emočního indexu je možné sledovat také u reklamy Alza -> efekt blikání Při dočtení článku je emoční index vyrovnaný, lze pozorovat pouze mírné výkyvy způsobené informačním obsahem článku Emoční index článku 2 dle jeho sekvencí Sekvence Průměr Medián Blikající Alza 2,1 5,8 Etapa bez reklam 17,1 16,5 Škoda vyskakovací okno Zmizení vyskakovacího okna 17,7 17,7 8,4 6,4 Dočtení článku 10,8 12,2 31.

32 Co tedy říci závěrem k výsledkům Online reklamy měly vliv na emoční reakce v průběhu čtení článku 2 Nejsilnější emoce vyvolává vyskakovací okno, avšak neznamená hlubší paměťovou stopu Nejkvalitněji se do paměti respondentů uložila reklama typu Square Reklamy jsou vnímány jako rušivý prvek, ale přesto se ukládají respondentům do paměti 32.

33 Krátké shrnutí Výhody online reklamy jsou Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na rozdíl od jiných médií je lehce měřitelná Působí stále Je interaktivní Konverze je akce, kterou chceme, aby uživatel na našem webu uskutečnil Konverzní poměr znamená poměr počtu konverzí a kliknutí na online reklamu (které dovedly zákazníka na náš web) Je potřeba mít na paměti tzv. bannerovou slepotu 33.

34 Reklama na internetu Děkuji za pozornost Ing. Pavel Rosenlacher 34.

Efektivita online reklamy z hlediska biometrie. Ing. Pavel Rosenlacher emerite, s.r.o.

Efektivita online reklamy z hlediska biometrie. Ing. Pavel Rosenlacher emerite, s.r.o. Efektivita online reklamy z hlediska biometrie Ing. Pavel Rosenlacher emerite, s.r.o. Cíle a zaměření průzkumu Průzkum je zaměřen na využití poznatků z oblasti biometriky a neuromarketingu v online reklamě

Více

Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika

Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování Copywriting je činnost, během které se vytváří čtivé a poutavé texty

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru - lokální weby -

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru  - lokální weby - Nabídka reklamních formátů v rámci serveru www.denik.cz - lokální weby - Zpravodajský server denik.cz přináší 24 hodin denně bezkonkurenčně nejrozsáhlejší online zpravodajství ze 72 regionů České republiky.

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Neuromarketing a jeho aplikace. Pavel Rosenlacher

Neuromarketing a jeho aplikace. Pavel Rosenlacher Neuromarketing a jeho aplikace Pavel Rosenlacher Obsah prezentace Definice neuromarketingu Východiska neuromarketingu Vědecké disciplíny a NMK Historie neuromarketingu Cíle neuromarketingu Přínosy neuromarketingu

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

Inzerce na stránkách Portál bydlení

Inzerce na stránkách Portál bydlení Inzerce na stránkách Portál bydlení Leaderboard 728x90 px Nejrozšířenější formát reklamy poskytující dostatečný prostor pro firemní slogan nebo klíčové sdělení. Pole je citlivé a směřuje na inzerujícím

Více

Reklama na serveru Ronnie.cz

Reklama na serveru Ronnie.cz Reklama na serveru Ronnie.cz Nabídka platná od 1. července 2008 do 31. prosince 2008 Následující dokument shrnuje základní reklamní možnosti serveru Ronnie.cz. Tato nabídka platí pro stávající i nově zavedené

Více

Ceník. Electropiknik.cz 57 % 43 % 8 % 15 % 30 % 23 % 27 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Electropiknik.cz 57 % 43 % 8 % 15 % 30 % 23 % 27 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Electropiknik.cz Zájmový portál electropiknik.cz byl poprvé představen veřejnosti na přelomu roku 2011. Před vkročením do online prostředí českého internetu, se tým lidí, který se dnes zabývá převážně

Více

Ceník. Babyonline.cz 85 % 15 % 16 % 59 % 17 % 4 % 3 % 1 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Babyonline.cz 85 % 15 % 16 % 59 % 17 % 4 % 3 % 1 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Babyonline.cz Babyonline.cz je nejnavštěvovanější odborně garantovaný portál, zaměřený na těhotenství a péči o dítě. Již 10. rokem si Babyonline.cz drží úroveň. Stal se kultovním zdrojem informací

Více

Ceník. Nase.dobrotynakazdyden.eu 77 % 23 % 14 % 25 % 17 % 13 % 31 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Nase.dobrotynakazdyden.eu 77 % 23 % 14 % 25 % 17 % 13 % 31 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Nase.dobrotynakazdyden.eu Naše Dobroty nabízí spoustu skvělých receptů, které Vám pomohou stát se výborným kuchařem. Najdete u nás recepty na jídla všední i sváteční, česká i světová. Počet návštěv

Více

PRAHA, 02/03/2011 Internetová reklama hlásí 7,7 mld. korun za loňský rok

PRAHA, 02/03/2011 Internetová reklama hlásí 7,7 mld. korun za loňský rok Tisková zpráva PRAHA, 02/03/2011 Internetová reklama hlásí 7,7 mld. korun za loňský rok Internet za rok 2010 inkasoval celkem 7,7 miliard korun od domácích zadavatelů reklamy. Pro rok 2011 pak provozovatelé

Více

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy David Špinar, H1.cz Efektivita reklamy základní premisy Web je nástrojem marketingu Firma realizuje svoji marketingovou komunikaci

Více

Případová studie CK Blue Style

Případová studie CK Blue Style Případová studie CK Blue Style Představení CK Blue Style CK Blue Style je profesionálním partnerem pro výběr a realizaci dovolené v 15 zemích po celém světě. Specializuje se jak na tradiční letní destinace

Více

Ceník. Baila.net 64 % 36 % 21 % 21 % 19 % 14 % 25 %

Ceník. Baila.net 64 % 36 % 21 % 21 % 19 % 14 % 25 % Ceník Baila.net Baila.net je česko-slovenská knižní sociální síť. Najdete na ní více než milion knih. Více než milion anotací, desetitisíce článků a životopisů a miliony tagů. Umožňuje čtenářům najít,

Více

CEVRO- liberální konzervativní akademie Tvorba www: Multimédia ateliér, s.r.o. Internetová kampaň: BenedaGroup.com

CEVRO- liberální konzervativní akademie Tvorba www: Multimédia ateliér, s.r.o. Internetová kampaň: BenedaGroup.com Case Study internetová kampaň Kategorie: politická reklama Termín: 19.01. - 31.1.2006 Zadavatel: CEVRO- liberální konzervativní akademie Tvorba www: Multimédia ateliér, s.r.o. Internetová kampaň: BenedaGroup.com

Více

Reklama a affiliate. Martina Solařov. ová ACOMWARE S.R.O

Reklama a affiliate. Martina Solařov. ová ACOMWARE S.R.O Reklama a affiliate Martina Solařov ová ACOMWARE S.R.O. 9.11 11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584 759 INFO@ACOMWARE.CZ

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech Tři roky českého internetu v číslech Projekt NetMonitor - měření návštěvnosti a výzkum sociodemografického profilu návštěvníků internetových serverů v České republice, který realizuje Mediaresearch ve

Více

Počet návštěv měsíčně*: Počet RU*: Počet Zobrazení stránek*:

Počet návštěv měsíčně*: Počet RU*: Počet Zobrazení stránek*: Mediální skupina ŠKODA.NEVĚDĚT spravující portály SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz a VW-scene.cz, s více jak 12 000 návštěvníky denně, je pro vás skvělým komunikačním mediem, kde můžete prezentovat vaši firmu.

Více

Výzkum inzerce v časopisech Oční kamera

Výzkum inzerce v časopisech Oční kamera 1 Výzkum inzerce v časopisech Oční kamera Připraveno pro: UV Datum: Prosinec 2010 2 Metodologie In-hall test oční kamerou tracking očí + následný rozhovor Časově neomezené listování digitalizovaným aktuálním

Více

BURDA DIGITAL SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTŮ

BURDA DIGITAL SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTŮ BURDA DIGITAL SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTŮ BANNEROVÁ REKLAMA Název Rozměr Formát Velikost Poznámka Šířka webu (2) x Megaboard 45 kb Šířka viz specifikace k jednotlivým webům (2) 120 px Leaderboard 745

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

Ceník. SkodaHome.cz 15 % 85 % 18 % 26 % 33 % 11 % 12 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů*:

Ceník. SkodaHome.cz 15 % 85 % 18 % 26 % 33 % 11 % 12 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů*: Ceník SkodaHome.cz Mediální skupina ŠKODA.NEVĚDĚT spravující portály SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz a VW-scene.cz, s více jak 12 000 návštěvníky denně, je pro vás skvělým komunikačním mediem, kde můžete

Více

Tabulka č. 1: Podíl jednotlivých forem internetové reklamy v roce 2011 a odhad pro rok 2012

Tabulka č. 1: Podíl jednotlivých forem internetové reklamy v roce 2011 a odhad pro rok 2012 Tisková zpráva PRAHA, 1/3/2012 Internetová reklama nadále poroste i v roce 2012 Investice do internetové reklamy v loňském roce opět rostly, nejoblíbenějšími formami zůstávají plošná (display) a výkonnostní

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku Pracovní skupina pro mobilní reklamu Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku 6.4. 2009 Konference ISSS, Hradec Králové Michal Němec, T-Mobile Mobilní telefon je unikátní komunikační

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

2. Technické požadavky k úpravě materiálů pro umístění ve 2GIS

2. Technické požadavky k úpravě materiálů pro umístění ve 2GIS 2. Technické požadavky k úpravě materiálů pro umístění ve 2GIS Typ umísťované informace Banner v rubrice s možností připojení ke všem rubrikám organizace a změny RM pro každou rubriku Mikrokomentář v rubrice

Více

Internetová reklama. Základní pojmy internetové reklamy

Internetová reklama. Základní pojmy internetové reklamy Reklama - je neosobní placená forma jednosměrné komunikace firmy se zákazníkem prostřednictvím různých médií - je to cílená činnost, která zákazníkovi přináší informace o existenci produktu, o jeho vlastnostech,

Více

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí MeteoTV televizní informační kanál o počasí Informace o počasí počasí jak ho neznáte jedna z nejvyhledávanějších informací vůbec potřebná pro veškeré oblasti lidského života práce, sport, doprava, zdraví,

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Ceník. BandZone.cz 36 % 64 % 22 % 36 % 23 % 12 % 5 % 2 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. BandZone.cz 36 % 64 % 22 % 36 % 23 % 12 % 5 % 2 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník BandZone.cz Bandzone.cz je nejrozsáhlejší komunita kapel a jejich fanoušků na českém internetu. Díky těmto stránkám už vám nikdy neuteče nová skladba, klip, album nebo koncert oblíbené kapely. Počet

Více

PPC v sociálních sítích

PPC v sociálních sítích PPC v sociálních sítích Otázky do začátku Víte, co znamená PPC? Kde všude se potkáváte s reklamami? Na YouTube například? Máte tušení, zda jsou PPC na sociálních sítích vhodné pro výkonnostní kampaně?

Více

Životní cyklus produktu. 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje

Životní cyklus produktu. 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje Životní cyklus produktu 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje JakÁ KPI a kde je měřit? Data z bannerových reklamních systémů (ať již prodej na

Více

BUDOVÁNÍ HODNOTY ZNAČKY PROSTŘEDNICTVÍM MEDIÁLNÍ INVESTICE PŘÍPADOVÁ STUDIE TUČŇÁK

BUDOVÁNÍ HODNOTY ZNAČKY PROSTŘEDNICTVÍM MEDIÁLNÍ INVESTICE PŘÍPADOVÁ STUDIE TUČŇÁK BUDOVÁNÍ HODNOTY ZNAČKY PROSTŘEDNICTVÍM MEDIÁLNÍ INVESTICE PŘÍPADOVÁ STUDIE TUČŇÁK ZADÁNÍ Vytvořit značku, která má díky své neznámosti a neexistenci v místě prodeje nulové povědomí mezi spotřebiteli a

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center II.

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center II. Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center II. Zpracovatel: ENVIC, občanské sdružení Prešovská 8, 301 00 Plzeň Kontaktní osoba: Tomáš Popp 1. úvod Druhá fáze kampaně

Více

Ceník inzerce PSČ.cz 58 % 42 % 18 % 20 % 32 % 15 % 15 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník inzerce PSČ.cz 58 % 42 % 18 % 20 % 32 % 15 % 15 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník inzerce PSČ.cz Portál PSČ.cz pro vyhledávání poštovních směrovacích čísel v České republice a v zahraničí je neocenitelnou pomůckou pro lidi, pracující v administrativě. Portál je vhodný pro inzerenty,

Více

Placená reklama ve vyhledávačích

Placená reklama ve vyhledávačích Placená reklama ve vyhledávačích Markéta Valentová Obsah workshopu: PPC systémy obecně Úspora č.1: Jak si vybrat nejlepšího zákazníka Úspora č.2: Jak nastavit kampaň, aby vydělávala, ne utrácela Úspora

Více

Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku

Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku Pavlína Šedivá, Vedoucí marketingu, Sconto nábytek David Začal, Manažer oddělení pro klíčové zákazníky, Seznam.cz Z internetu do obchodu Z internetu

Více

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010 www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové

Více

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ 1 STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ PR ČLÁNEK délka článku: počet znaků neomezen počet fotek: neomezen počet zpětných odkazů: neomezen umístění: mezi redakčními články v příslušné rubrice,

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

Reklama na serveru Říčansko.info www.ricansko.info

Reklama na serveru Říčansko.info www.ricansko.info Reklama na serveru Říčansko.info www.ricansko.info Znázornění reklamních pozic na zmenšeném modelu stránky: Rozměry dané reklamní pozice jsou uvedeny v pixelech. Ceny jsou uvedeny na další stránce tohoto

Více

Digitální marketingové kanály, webová analytika

Digitální marketingové kanály, webová analytika Digitální marketingové kanály, webová analytika Obsah dnešního dne, 10. 10. 2017 Digitální marketingové kanály Pojmy Webová analytika (internetová, digitální) Kanály a nástroje Marketingový kanál: druh

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Dnešní internetový svět nabízí spoustu možností, jak si vydělat peníze, zlepšit rodinný rozpočet nebo si v důchodu finančně přilepšit. Jednou z

Více

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz

PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI. PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz PSYCHOLOGIE V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI PaedDr.Emil Hanousek,CSc 14002@mail.vsfs.cz 1. Metoda výuky: Prezenční studium přednášky a cvičení Kombinované studium cvičení Metody hodnocení, ukončení předmětu:

Více

Hodnocení online kampaní v praxi Konference Marketing Trend

Hodnocení online kampaní v praxi Konference Marketing Trend Hodnocení online kampaní v praxi Konference Marketing Trend Martina Lambert Praha 19.5.2011 Strana 1 Obsah Příprava on-line kampaně Průběžná kontrola a vyhodnocení Měřit, měřit, měřit (aneb jaké nástroje

Více

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

PROČ REKLAMA NA UNIUM.CZ?

PROČ REKLAMA NA UNIUM.CZ? PROČ REKLAMA NA UNIUM.CZ? ZAMIŘTE NA CÍL Portál unium.cz navštěvují jen studenti. Jsou-li studenti a mladí lidé Vaší cílovou skupinou, skrze unium.cz můžete reklamní kampaň zacílit přesně tam, kam potřebujete.

Více

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM STATISTIKY 5,7 millionu uživatelů (10+) 7 miliard Pageviews 500+ Joined Websites (Site Centric) 100 minutes Daily Average Time Spent (ATS) 60 % Internet Penetration CZK 9 miliard

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

PRAHA, 5/3/2014 Internetová inzerce loni přesáhla 13 miliard, za posledních pět let vzrostla dvojnásobně

PRAHA, 5/3/2014 Internetová inzerce loni přesáhla 13 miliard, za posledních pět let vzrostla dvojnásobně Tisková zpráva PRAHA, 5/3/2014 Internetová inzerce loni přesáhla 13 miliard, za posledních pět let vzrostla dvojnásobně Internetová reklama zaznamenala v roce 2013 stejně jako v předchozích letech dvojciferný

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu Tisková zpráva PRAHA, 27/11/2009 Uživatelé tráví na internetu 10 hodin týdně Uživatelé se věnují internetu průměrně 609 minut týdně, což odpovídá 87 minutám denně. Nejvíce času internetu věnují uživatelé

Více

Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: více než 23 miliard korun

Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: více než 23 miliard korun Tisková zpráva Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: více než 23 miliard korun Praha 27. února 2018 Objem internetové inzerce dosáhl v loňském roce více než 23 miliard korun. Oproti

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský Přehled metod UX výzkumu Jan Rudinský Zkratka UX je již běžnou součástí slovníku všech, kdo se pohybují v oblasti digitálního technologií a marketingu. Využívání metod a přístupu User experience se typicky

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner

Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 18 Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner Třída: 9. Učivo: Vytvoření banneru v programu Photoshop Elements 11: práce s vodícími linkami práce s textovými nástroji

Více

Internetové komunikační a obchodní kanály

Internetové komunikační a obchodní kanály Internetové komunikační a obchodní kanály Internet jako živel? Libor Olexa 4. 10. 2016 XIX. OTC konference "Trendy v oblasti prodeje a marketingu volně prodejných léků!" Můžete se spálit Může vás to spláchnout

Více

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem TISKOVÁ KONFERENCE 5. 9. 2017 KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem Ing. Miroslav Toman, CSc. Prezident Potravinářské komory ČR Ing. Miroslav Koberna, CSc. Ředitel pro programování a strategii PK ČR Ivana

Více

Pro zadavatele: Jak kvalitně PPCčkař pracuje na vašich kampaních? Markéta ulab.rocks WebTop100

Pro zadavatele: Jak kvalitně PPCčkař pracuje na vašich kampaních? Markéta ulab.rocks WebTop100 Pro zadavatele: Jak kvalitně PPCčkař pracuje na vašich kampaních? Markéta Kabátová @marketakabat, ulab.rocks WebTop100 Je to netransparentní a těžko srozumitelné :( Kdo se o kampaně stará? Je to netransparentní

Více

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Květen 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Internetový deník o přírodě a životním prostředí. www.ekolist.cz

Internetový deník o přírodě a životním prostředí. www.ekolist.cz Internetový deník o přírodě a životním prostředí www.ekolist.cz O Ekolistu Ekolist.cz je internetový deník s dlouholetou tradicí. Klade si za cíl nestranně informovat o životním prostředí a přírodě především

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Návštěvnost Portál Plastickachirurgie.info nabízí kompletní informace z oblasti estetické medicíny. Je koncipován jako edukativní a kontaktní portál pro pacienty, kteří zde naleznou odborné informace

Více

B2B marketing v ČR v roce 2017

B2B marketing v ČR v roce 2017 B2B marketing v ČR v roce 2017 Nástroje, rozpočty, trendy říjen 2017 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

CENÍK GRAFIKY. Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru

CENÍK GRAFIKY. Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru CENÍK GRAFIKY Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru Důkladnou úvodní konzultaci ohledně vytvoření grafického návrhu Výběr z několika designů Kompletní návrhy obdržíte v elektronické

Více

Jak na úspěšnou YouTube kampaň

Jak na úspěšnou YouTube kampaň Jak na úspěšnou YouTube kampaň 4. 4. 2017 Andrea Hurychová Začínala jsem v českém Googlu v marketingu. Po zkušenosti v Googlu jsem stála za prvním ročníkem open-air festivalu pro Generaci Z - Utubering,

Více

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Petr Kasa Předseda představenstva Pilulka Lékárny, a.s. Předseda představenstva CoPharm, a.s. Jednatel Top Farma s.r.o. 1 Agenda Online nejsou jen e-shopy

Více

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center Zpracovatel: ENVIC, občanské sdružení Prešovská 8, 301 00 Plzeň Kontaktní osoba: Tomáš Popp 1. úvod Kampaň zaměřená na

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

STAVBY.CZ. Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší. Kontakty.cz Na Příkopě 958/25, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +420 221 967 358. www.stavby.

STAVBY.CZ. Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší. Kontakty.cz Na Příkopě 958/25, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +420 221 967 358. www.stavby. STAVBY.CZ Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší NABÍDKA SLUŽEB PORTÁLU STAVBY.CZ Kontakty.cz Na Příkopě 958/5, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +40 1 967 58 www.stavby.cz o portálu stavby.cz Vše pro

Více

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Marketingový výzkum 11 Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Struktura přednášky Proč realizovat výzkum marketingové komunikace? Příprava výzkumu Přehled typů a metod výzkumu Podstata některých metod

Více

Prezentace internetového projektu

Prezentace internetového projektu golf-score.cz Prezentace internetového projektu Kontakt E Michal Morávek info@golf-score.cz T +420 773631955 W www.golf-score.cz PREZENTACE INTERNETOVÉHO PROJEKTU golf-score.cz Obsah Základní informace...2

Více

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _ Kampaň Česko země příběhů Martin Šlajchrt _ Domácí cestovní ruch - jaký je aktuální stav 9.12.2013 2 Základní charakteristiky pobytu Jaký je návštěvník turistických regionů v ČR? Kategorie Podíl návštěvníků

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ PROČ SE ZABÝVAT MARKETINGEM? Firmy musí hledat nové trhy a nového zákazníka Hledat nové přístupy k zákazníkovi tj. marketingové nové přístupy Neustále zdokonalovat marketingové

Více

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Obsah O nás... 2 Profil projektů... 2 O portálu www.krbyfotogalerie.cz... 3 Reklama na www.krbyfotogalerie.cz... 4 A, Balíčky pro firmy... 4 B, Bannery... 5 C, PR články,

Více

Co je ireceptář.cz. ireceptář.cz přináší užitečné informace pro zájemce o témata: Rubriky

Co je ireceptář.cz. ireceptář.cz přináší užitečné informace pro zájemce o témata: Rubriky Prezentace Co je ireceptář.cz ireceptář.cz je aktuálně druhým nejčtenějším internetovým hobby portálem v České republice. Navazuje na dlouholetou tradici nejprodávanějšího tištěného hobby časopisu Receptář.

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTU MEPASS.CZ. Verze 1.0

TECHNICKÁ SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTU MEPASS.CZ. Verze 1.0 TECHNICKÁ SPECIFIKACE REKLAMNÍCH FORMÁTU MEPASS.CZ Verze 1.0 Obsah První formát Leaderboard... 2 Druhý formát Skycraper... 3 Třetí formát PR článek... 5 Čtvrtý formát Leaderboard ilayer... 6 Leaderboard...

Více

Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema. Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014

Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema. Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014 Rezidence a internet Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014 O asociaci SPIR Sdružení pro internetovou reklamu profesní asociace (JIC), reprezentant

Více

České firmy na internetové vlně

České firmy na internetové vlně JAK INTERNET MĚNÍ PODNIKÁNÍ A MARKETING VÝSLEDKY STUDIE Březen 2013 Obsah Úvod Internetová vlna v Česku... 2 Shrnutí... 3 České firmy a reklama... 4 Reklama na internetové vlně... 5 Výhled do budoucna...

Více

Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize

Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize Kateřina Štěrbová ředitelka ING Employee benefits ČR 28. srpna 2014, Praha www.ingpojistovna.cz Historie výzkumu v oblasti zaměstnaneckých výhod V červenci

Více