Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2. Výroní zpráva 2002/2003

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2. Výroní zpráva 2002/2003"

Transkript

1 Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2 Výroní zpráva 2002/2003

2 Charakteristika školy Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2 je škola v právní subjektivit, zízená od jako píspvková organizace msta Moravská Tebová. IO školy je Škola je zaazena do sít škol, identifikátor školy je Škola sdružuje základní školu IZO a školní družinu IZO Ve školním roce 2002/2003 navštvovalo školu 358 žák. Byli rozmístni do 15 tíd. Na prvním stupni ZŠ bylo 175 žák v 7 tídách, na druhém stupni bylo 183 žák v 8 tídách. Prmrný poet žák na jednu tídu inil 23,8. Vlivem sthování se poet žák na konci roku snížil na 355. Školní družina byla dlena na dv oddlení, v nich bylo zapsáno celkem 54 dtí. Škola je spádovou školou pro žáky ze základních škol v Linharticích a ve Starém Mst. Žáci z obou škol nastupují na naší škole do 6. roníku. S obma školami spolupracujeme tak, aby žáci tchto škol plynule zvládli pechod na druhý stupe. Žáci z tchto škol navštívili naši školu, seznámili se s jejím chodem, s prací na poítaích, s pomckami Spolupráce s editelkami základních škol v Linharticích a ve Starém Mst je na velmi dobré úrovni. Obdobn spolupracujeme s Mateskou školou Boršov, odkud k nám picházejí žáci do 1. roníku. V tomto školním roce do naší školy dojíždlo 92 žák z 9 obcí, což je tém 26% z celkového potu žák školy. Rozvrh musí tuto skutenost respektovat, žáci musí stihnout poslední odpolední autobusy. Dojíždjící žáci mají možnost pi dívjším píjezdu do školy pobývat ve školní družin nebo v knihovn, která je pro n otevena. Zde mohou pracovat na poítaích, nebo knihovna je vybavena 6 staršími poítai s výukovými programy. Provoz školní družiny je od 6.00 do hodin. V tomto školním roce, v jeho závru, msto poskytlo peníze na další etapu opravy fasády školy. Od zaátku ervence 2003 se opravuje fasáda na západním kídle školy, pro píští roky zbývá dokonit ást západního kídla ( finanní prostedky byly pokráceny) a jižní kídlo. Bohužel se oprava protahuje do zaátku dalšího školního roku, což komplikuje bžný provoz školy. Finanní prostedky ze státního rozpotu se rok od roku snižují, a tak se píliš nedaí vybavovat kabinety moderními pomckami a moderními uebnicemi. Vliv na tuto skutenost má i jejich rostoucí cena. V poítaové uebn bylo instalováno 12 poíta, internet zajišovala firma OR CZ v rámci metropolitní sít. Internet využívali uitelé i žáci v dob odpoledního volna dle rozpisu pro správce sít pana Krejího. Dopoledne sloužil internet pi výuce pedevším pro žáky 9. roník. Ve všech tídách nižších roník byly instalovány starší poítae, které sloužily dtem o pestávkách k hraní her, procviování uiva Pracovník firmy, která zavádí program INDOŠ, se ve škole neobjevil.

3 Práce školy ve školním roce 2002/2003 V tomto roce pracovala naše škola ve všech ronících podle uebního plánu Základní škola. j /96-2. Vedle soustavy povinných a volitelných pedmt mli žáci možnost navštvovat nepovinné pedmty sportovní hry a náboženství. Kroužky na naší škole nebyly zavedeny, protože žáci mají možnost navštvovat kroužky pi DDM Moravská Tebová. Žáci naší školy se úastní všech soutží, jejichž poadatelem jsou DDM Mor. Tebová, Mstská knihovna Ladislava z Boskovic a další mstské instituce. Žáci školy se zúastovali všech soutží a olympiád zaazených do skupiny A. Úastnili se i soutží ze skupiny B a C. Od roku 1995 je naše škola zaazena do sít ekologicky orientovaných škol TEREZA. V letošním roce jsme se zúastnili programu Kyselé dešt a Ozon. K doplnní školní výuky jsou poádány školní výlety. Po celý rok se žáci úastní kulturních program, které nabízejí mstské kulturní služby. Žáci vyšších roník si sami volí, který z tchto program by chtli zhlédnout. Na nižším stupni vybírají tyto programy tídní uitelé. Pro žáky 3. roníku probhl plavecký výcvik. Bohužel se pro velké vytížení bazénu na ZŠ na Palackého ulici nepovedlo zajistit pokraování plaveckého výcviku i pro žáky 4. roníku. Dti ze školní družiny navštvovaly každý pátek bazén ZŠ na Palackého ulici. Pro žáky 7. roníku byl uspoádán lyžaský výcvikový kurz v Deštném v Orlických horách. V tomto školním roce na škole pracovala dv oddlení školní družiny, která navštvovali žáci roníku. Zapsáno bylo 54 dtí. Provoz školní družiny byl asov omezen takto: a Vychovatelky volily pro dti pedevším sportovní a rekreaní innost, bylo tedy velmi využíváno školní hišt, tlocvina, plavání na ZŠ Palackého. Dti se úastnily i rzných akcí poádaných DDM, jako je pespolní bh, rzná sportovní a soutžní odpoledne, Dti Zem Ob vychovatelky se vnovaly i rozvoji pracovní, hudební a výtvarné výchovy tak, aby se posílilo estetické cítní dtí. Píprava na vyuování probíhala hlavn formou didaktických her sloužících k procviení uiva.. V rámci školní družiny dti navštívily také zemdlský statek a požární zbrojnici. Ve školním roce 2002/2003 pracovala na škole žákovská knihovna a uitelská knihovna. Bhem školního roku byly zakoupeny ale pouze dv knihy do uitelské knihovny v hodnot 886 K. Dalších 48 knih, urených pevážn do žákovské knihovny, bylo získáno jako dar Mstského úadu v Moravské Tebové. Pan Musil, majitel knihkupectví, tímto zpsobem po domluv s MÚ splatil svj dluh vi mstu. Celková hodnota takto získaných knih v tomto roce inila K.

4 Bhem školního roku si dti vypjily 826 knih. Zájem byl pevážn o knihy prvního tení, prváci patili ke konci roku k nejpilnjším návštvníkm, o pohádkové knihy, o knihy píbh s dtskými hrdiny. Žáci vyšších roník mli pedevším zájem o pírodovdné knihy a encyklopedie. Knihy pro spolenou etbu byly využívány pedevším v 7. roníku. Souástí knihovny je i díve zmínných šest starších poíta. Novjší knihy z uitelské knihovny jsou ve sborovn, tedy pístupné všem zájemcm z ad pedagog. Poítaová uebna na naší škole prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Byly nakoupeny nové poítae, starší sí peer to peer byla nahrazena sítí klient server, což umožnilo rozšíit knihovnu výukových program, které sloužily žákm pedevším v hodinách výuky jazyk a pírodovdných obor. Menší žáci mohli procviovat vdomosti zábavnou formou pomocí rzných poítaových hrátek. Nový typ sít umožnil také zídit v uebn místní elektronickou poštu, s jejíž pomocí se žáci uí novému druhu komunikace výsledky své práce mohou konzultovat ihned nejen mezi sebou, ale také s uitelem. V 8. a 9. roníku probíhala výuka pedmtu Práce na poítai, ve kterém si žáci osvojili základní úkony s PC a textovým editorem. V odpoledních hodinách zde mohli trávit pod vedením správce sít pana uitele Martina Krejího svj volný as. Mohli využívat výukových program k procviení a prohloubení uiva, ale hlavn mohli využívat INTERNET. Nauili se vyhledávat v informacích, využívat elektronickou poštu, úastnili se elektronických konferencí. Jako v minulých letech pracoval na škole Klub mladých tená. Tikrát ron mají žáci možnost seznámit se s novinkami knihy, kazety,m CD, videokazety a zakoupit si je. Této možnost využívá pouze 12% žák. Dvrnicí KM je paní uitelka Miroslava Dostálová. Poprvé v tomto roce byla školám doruena kompletní nabídka kulturních program. Každý z vyuujících ml tak možnost se vyjádit, v kterém msíci, pro který roník by mu daný program vyhovoval. Tento zpsob pispl ke zlepšení úrovn nabízených služeb. Žáci 4. a 5. roníku zhlédli divadelní pedstavení v Moravském divadle v Olomouci, žáci roníku zde zhlédli dv pedstavení. V rámci plnní úkol Minimálního preventivního programu jsme se zamili hlavn na žáky 8. a 9. roník a to v hodinách rodinné výchovy, obanské výchovy a chemie, v hodinách spoleensko-vdního semináe. Rovnž tídní uitelé sledovali tuto problematiku ve svých tídách. Víme, že ada našich žák pichází bžn s drogami do styku ve svém volném ase, který tráví v zábavných podnicích pro mládež ve mst. Je nám známo, že nkteí žáci pravideln kouí a rovnž okusili tzv. mkké drogy. S rodii takových žák o tom byly vedeny rozhovory. V prbhu školního roku jsme se naštstí nedostali do problém, které by souvisely s požíváním návykových látek.

5 Výchovná poradkyn a tídní uitelé 9. roník vnují velkou pozornost i problematice volby povolání. Vycházející žáci se zúastnili svitavské Burzy škol, kde se mli možnost seznámit s programem jednotlivých škol v regionu. Každé úterý probíhaly konzultace pro rodie a žáky. Z 51 žák, kteí navštvovali 9. roníky, bylo 456 žák pijato v prvním termínu, 4 žáci ve druhém termínu, jedna žákyn nebyla pijata. Z toho 30 žák bylo pijato na obory s maturitou, 16 žák na obory s výuním listem. Z osmého roníku odešli 4 žáci, byli pijati na urené obory. Z pátých tíd odešlo 6 žák na víceleté gymnázium. V tomto roce pracovaly uitelky prvního stupn s pti skupinami žák, kteí mli diagnostikovány vývojové poruchy uení. Jednalo se o 26 žák. Vzhledem k nedostatku financí, které Krajský úad Pardubice uril na výuku tchto žák, byl v závru školního roku redukován poet oddlení, ve kterých se tmto žákm vnovala zvýšená pée, na dv, která byla urena žákm roníku. Žákm roníku, u kterých byla diagnostikována VPU, byla vnována zvýšená pée v hodinách výuky jazyk.

6 Úspchy školy v soutžích Již mnoho let se naše škola orientuje pedevším na soutže výtvarného a literárního charakteru. Literární soutže: Ahoj z prázdnin asopis Rodina a škola trnáctideník Pohledy recitaní soutž Výtvarné soutže Veronika Lujková, Veronika Eliášová esné uznání otištna práce Lucie Purketové otištna práce Jindišky Dvoákové Michaela Roleková - okresní a krajské kolo Alena Vomelová postup do okresního kola Krásná jako kvítka Lucie Purketová, Jan Truneka práce vybrány pro výstavu nejlepších prací Evropa ve škole Kamila Mlochová 3. místo v krajském kole, postup do národního kola Národní výtvarná soutž Techfilm Zdenka Paáková 2. místo v národním kole Labyrint site Michael Pavliš l. místo Jan erný 2. místo Martin Pokorný 3. místo Vánoce 2002 (soutž MfDnes) Nikola Kalinová 3. místo Krása podzimu Lucie Purketová 3.místo Hana Ševíková 3. místo Michaela Houserová estné uznání Malujeme pro radost Eva Kormošová 1. místo Martin Dobrovský 2. místo Veronika Bártová 2. místo Zdenk Nmec 2. místo Zuzana Fiebichová 3. místo Alena Vomelová 3. místo Martina Puflerová 3. místo asopis rodina a škola Kamila Mlochová, Zdenk Nmec otištny práce Ekofilm Tomáš epka vybráno pro výstavu Biologická olympiáda Poznávání živoich Poznávání rostlin Monika Šaecová 1. místo v okresním kole Lucie Purketová 3. místo v okresním kole Lucie Purketová 3. místo v okresním kole Jan Vomela 3. místo v okresním kole Monika Šaecová 4. místo v okresním kole Lucie Purketová 1. místo v okresním kole Monika Šaecová 5. místo v okresním kole

7 Poznávání Slovenska Lucie Duchková 1. místo Lucie Purketová 3. místo Letem svtem 2003 Jií Neubauer 2. místo Jan Vomela 2. místo Klára Maátová 3. místo Lucie Purketová 3. místo Sportovní akce Pespolní bh Studentské schody Švihadlový tyboj Sportovní gymnastika Klára Maátová 1. místo v okresním kole Ondej Mašek, Petra Medková 1. místo Martin Till, Jindiška Dvoáková, Tomáš Skebský 2. místo Ivana Biliová 3. místo D. Ulrichová, Magdaléna Bártová 2. místo M. Širková 3. místo Pi úasti ve sportovních akcích je pro žáky naší školy velkou nevýhodou nedostatené hišt.

8 Seznam zamstnanc školy ve školním roce 2002/2003 Pedagogití pracovníci Jméno Mgr. Zdenk Ševík Mgr. Vlasta Odehnalová Mgr. Eva Šaecová PaeDr. Zdeka Hošková Mgr. Lucie Krajiová Mgr. Veronika Benešová Mgr. Miroslava Dostálová Mgr. Petr Hrdina Mgr. Andrea Draesslerová Mgr. Ivana Šípová Mgr. Roman Cápal Mgr. Jaroslava Skácelíková RNDr. Alena Purketová Mgr. Martin Krejí Mgr. Jindich Kos Mgr. Vra Ferlíková Mgr. Miroslava Snášelová Mgr. Josefa Ržiková Zdenka Šafaíková PaeDr. Hana Horská Dana Marková Sylvie Janíková Jana Dubišarová funkce, aprobace editel školy, M-F-P zástupce editele, výchovný poradce, P-Pp tídní I., roník tídní II., roník tídní III.A, roník tídní III.B, roník tídní IV., roník tídní V.A, roník tídní V.B, roník tídní VI.A, D-Rj tídní VI.B, P-Tv tídní VII.A, j-d tídní VII.B, P-Ch tídní VIII.A, M-Z tídní VIII.B, Ov-D tídní IX.A, M-F tídní IX.B, j Div.v. j-d-vv Nj j-vv Tv-Rj vychovatelka vychovatelka Na rodiovské dovolené jsou Mgr. Gabriela Krejí a Mgr. Alena Cápalová. Správní zamstnanci: Desidérie Weissová Pavel Diviš Hana Neumanová Jana Scholzová Vra Biliová hospodáka školník uklízeka uklízeka uklízeka

9 Uební plány ve školním roce 2002/2003 Výuka ve škole probíhala podle souboru pedagogicko-organizaních informací MŠMT R ve školním roce 2002/2003 takto: l. roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j / roník Základní škola. j /96-2

10 Pehled tíd a tídních uitel - stav k Tída Poet žák Chlapci Dívky Tídní uitel I Šaecová II Hošková III.A Krajiová III.B Benešová IV Dostálová V.A Hrdina V.B Draesslerová VI.A Šípová VI.B Cápal VII.A Skácelíková VII.B Purketová VIII.A Krejí VIII.B Kos IX.A Ferlíková IX.B Snášelová celkem

11 Uební plán - I. stupe Pedmt I. II. III. IV. V. eský jazyk Cizí jazyk 3 3 Matematika Prvouka Pírodovda 2 2 Vlastivda 1 2 Hudební výchova Výtvarná výchova Praktické innosti Tlesná výchova Celkem hodin Nepovinné pedmty Podle projektu práce s žáky s vývojovými poruchami uení se provádí individuální píprava ve roníku v potu 5 hodin.

12 Uební plán II. stupe Pedmt VI. VII. VIII. IX. eský jazyk Cizí jazyk Anglický jazyk Nmecký jazyk Djepis Obanská výchova Zempis Matematika Pírodopis Fyzika Chemie 2 2 Hudební výchova Výtvarná výchova Tlesná výchova Pracovní innosti Rodinná výchova Volitelné pedmty: Seminá a praktika pír. pedm Seminá ze spole. pedm Domácnost 1 Seminá z eského jazyka Seminá ze zempisu 1 1 Celkem hodin Nepovinný pedmt: Sportovní hry 2

13 Údaje o pijímacím ízení a zaazování dtí Pi zápisu, který se konal v pátek , bylo zapsáno celkem 40 žák. Šesti dtem byl rozhodnutím editele školy na základ vyšetení školní zralosti, na základ žádosti rodi, doporuení lékae nebo na základ doporuení pedagogicko-psychologické poradny povolen odklad. Bez zápisu bude navštvovat 1. tídu jedna žákyn, které dne Pedagogickopsychologická poradna Svitavy navrhla zaškolení v ZŠ. Další žáci se pisthovali na konci školního roku do našeho spádového obvodu. Do první tídy tedy nastoupilo 36 žák. Pijímací zkoušky do primy Gymnázia Moravská Tebová konalo 6 žák, všichni byli pijati. Školní docházku ukonilo 51 žák z 9. roníku a 4 žáci z 8. roníku. Z nich bylo pijato 30 žák na stední školy a obory s maturitou.

14 Výsledky inspekce provedené ŠI: Ve školním roce 2002/2003 nebyla naše škola eskou školní inspekcí navštívena.

15 Seznam vycházejících žák pro školní rok 2002/2003 IX. A Bareš David ISŠ tech. Vysoké Mýto klempí pro str. výr. Borsuk Pavel SOŠ a SOU eská Tebová truhlá výroba náb. Bureš Mojmír Gymnázium Mor. Tebová Dziuba Michal SOU Mor. Tebová instalatér Frank Jakub SPŠ strojní Chrudim strojírenství Hrubý Radek SPŠ Mohelnice elektrotechnika Hla Vojtch SOU spol. str. Praha kucha Huka Lukáš SOU Mor. Tebová instalatér Kalášek Jií SOU Mor. Tebová instalatér Krepl Adam OA Svitavy Lujka Drahomír SOU Polika ezník-uzená Trneka Milan SOU a SOŠ Brno mechanik-elektronik Vašíek Ondej Gymnázium Mor. Tebová Zmeškal Miloš SPŠ Letohrad pozemní stavitelství Baslerová Stanislava SOŠ Litomyšl management obchodu Duchková Lucie SPŠ Boskovice výchova a human. innost Hauslerová Jana SOŠ Mor. Tebová soc. pée, soc. spr. innost Hloušková Lenka SOU Polika kucha-íšník Koláová Zuzana SOŠ Pardubice management obchodu Kormošová Eva SSOŠ souk. Litomyšl management obchodu Mach Lucie SOŠ obch. a služeb. Choce veejnosprávní innost Micková Jana SZŠ Svitavy všeobecná sestra Otevelová Pavla SOU a SOŠ Polika obchodn podnik. innost Šmídová Lenka SOŠ Pardubice management obch. a služ. IX.B Blohlávek Michal SOU Mor. Tebová instalatér erný Jan SOU Mor. Tebová kucha Chromec Stanislav SOU Letovice automechanik Kamenický Zdeno SOU Mor. Tebová kucha-íšník Kozlovský Martin SOU Letovice klempí pro str. výrobu Kuera Antonín ISŠ tech. Mohelnice elektroká-slaboproud Kvapil Petr SPŠ elektr. Mohelnice Mašek Ondej SOU Mor. Tebová instalatér Michálek Jindich OA Svitavy Mlejnek Jií SOU Mor. Tebová kucha Novotný Radek OA Svitavy Pospíšil Lukáš SOŠ eská Tebová elektrotechnika Prušák Filip SOU Mor. Tebová instalatér Vodák Jaroslav SOU Svitavy obráb kov Bílková Denisa SOU Velké Opatovice umlecký keramik

16 Fiebichová Zuzana OA Pardubice Grošaftová Júlia SzeŠ Lanškroun podnikání-agroturistika Kapounková Michaela SzeŠ Lanškroun podnikání-agroturistika Kršáková Vendula Gymnázium Mor. Tebová Kryštofová Petra SZŠ Svitavy všeobecná sestra Navrátilová Lucie SOU Mor. Tebová kucha Neumannová Irena S ped.š Boskovice pedškol. a mimošk. vých. Petrželová Lenka Gymnázium Mor. Tebová Slezáková Barbora Gymnázium Jevíko Šastná Kristýna Gymnázium Mor. Tebová Šastná Zlata Gymnázium Mor. Tebová Vašková Martina OA Svitavy VIII. A,B Till Martin SOU Mor. Tebová instalatér Smítal Petr SOU Mor. Tebová zedník Dvoáková Jindiška OU Mohelnice prodavaské práce Miík Michal SOU Mor. Tebová zedník V. Procházka Tomáš Cvrkalová Eliška Havelková Tereza Maátová Klára Fabian Luboš Neubauer Jií Gymnázium MT Gymnázium MT Gymnázium MT Gymnázium MT Gymnázium MT Gymnázium MT

17 Mimoškolní aktivity Malá kopaná 6. a 7. roník Malá kopaná 8. a 9. roník pedvedení práce sokolník s ptáky dravci na školním hišti pespolní bh pespolní bh okresní kolo divadelní pedstavení Olomouc 9. tídy beseda se spisovatelkou Hermínou Frankovou v mstské knihovn Den otevených dveí na Gymnáziu MT halová kopaná -8. a 9. roník výchovný koncert pro I. a II. stupe ZŠ stolní tenis roník stolní tenis 6.a 7. roník stolní tenis 8. a 9. roník vystoupení pro uitele seniory stolní tenis družstva florbal chlapci 8. a 9. roník výstava Vodní fauna R florbal chlapci 6. a 7. roník Pra,pra,praotec div. Pedstavení žáci roníku školní kolo Pythagoriády Djepisná olympiáda okresní kolo Olympiáda v es. jazyce školní kolo košíková chlapci 8. a 9. roník Letem svtem zempisná soutž O pejskovi a koice roník košíková dívky roník soutž v anglické konverzaci okresní kolo Africký den roník Zempisná olympiáda roník oblastní kolo soutže v recitaci úast 3 žák na vyhlášení liter. soutže v Pardubicích Letem svtem roník florbal a roník Letem svtem 8. a 9. roník Zempisná olympiáda okresní kolo Matematický KLOKAN soutž v gymnastice soutž v poznávání živoich školní kolo roník soutž v poznávání pírodnin 3 a 4. roník švihadlový tyboj poznávání živoich roník oblastní kolo poznávání živoich okresní kolo

18 vybíjená chlapci recitaní soutž krajské kolo vybíjená dívky DSMC - okresní kolo Karel IV. a Jan Žižka - div. pedstavení 6. a 7. roník poznávání rostlin - školní kolo Pohár eského rozhlasu 6. a 7. roník Pohár eského rozhlasu 8. a 9. roník poznávání rostlin oblastní kolo Mc Donald s Cup 4. a 5. roník Mc Donald Cup 2. a 3. roník poznávání rostlin - okresní kolo Mc Donald Cup 4. a 5. roník Biologická olympiáda 6. a 7. roník Labutí jezero Olomouc vystoupení žák ZUŠ

Základní škola Moravská Tebová,Kostelní námstí 2 IO 6360 8944 e-mail:zs3mt@mtrebova-city.cz,kb M.Tebová.ú. 36929591/0100. Výroní zpráva 2001/2002

Základní škola Moravská Tebová,Kostelní námstí 2 IO 6360 8944 e-mail:zs3mt@mtrebova-city.cz,kb M.Tebová.ú. 36929591/0100. Výroní zpráva 2001/2002 Základní škola Moravská Tebová,Kostelní námstí 2 IO 6360 8944 e-mail:zs3mt@mtrebova-city.cz,kb M.Tebová.ú. 36929591/0100 Výroní zpráva 2001/2002 Charakteristika školy Základní škola Moravská Tebová,Kostelní

Více

Charakteristika školy

Charakteristika školy Charakteristika školy 1 Základní škola Moravská Tebová,Kostelní námstí 2 je škola v právní subjektivit,zízená od 1.1.1996 jako píspvková organizace msta Moravská Tebová.IO školy je 6360 8944.Je zaazena

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 1. Charakteristika školy Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy je škola v právní subjektivit, zízená od 1. 1. 1996 jako píspvková organizace msta Moravská Tebová. IO školy je

Více

V tomto školním roce škola pracovala od 1.do 8.roníku dle uebního plánu Základní školy.v 9.roníku potom podle uebního plánu.j.18730/91-20.

V tomto školním roce škola pracovala od 1.do 8.roníku dle uebního plánu Základní školy.v 9.roníku potom podle uebního plánu.j.18730/91-20. Základní škola Moravská Tebová,Kostelní námstí 2 je škola s právní subjektivitou,zízená mstem Moravská Tebová jako píspvková organizace,naše IO je 6360 8944. Prostednictvím Školského úadu Svitavy dostává

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Plán práce školy. ve školním roce 2005/2006

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Plán práce školy. ve školním roce 2005/2006 Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Plán práce školy ve školním roce 2005/2006 Schváleno na pedagogické rad dne 1. 9. 2005 Mgr. Jaroslava Skácelíková editelka školy Schze

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999

S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999 S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999 P e d a g o g ití pracovníci : M g r. Z d e nk Ševík M g r. V l a s t a O d e h n a l o v á M g r. J a n a R a k u š a n o v á E v a Š aecová M g r. M

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1

! #$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1 ! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA Rozdlovník za školní rok 2006/2007 Výtisk íslo 1: Odbor školství, mládeže a sportu KÚ ZK Výtisk íslo 2: Stední škola Kostka s. r. o. editel školy Výtisk íslo 3: Stední škola

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

Plán práce školy. ve školním roce 2006/2007. Schváleno na pedagogické rad dne

Plán práce školy. ve školním roce 2006/2007. Schváleno na pedagogické rad dne Plán práce školy ve školním roce 2006/2007 Schváleno na pedagogické rad dne 1. 9. 2006 Mgr. Jaroslava Skácelíková editelka školy 1 Schze pedagogické rady Schze pedagogické rady svolává a ídí editel školy,

Více

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 1.Doplnní plánu práce v souladu s celoroním plánem školy/tídní schzky/. 2.Seznámení se s dokumentací výchovného poradce. 3.Zaazení integrovaných

Více

Plán práce školy na školní rok 2005/2006

Plán práce školy na školní rok 2005/2006 Základní škola Vyškov, Morávkova 40, píspvková organizace 682 01 VYŠKOV, tel: 517/350 376 Plán práce školy na školní rok 2005/2006 Mgr. Jií Zlatník editel školy 1 Vzdlávací program školy ve školním roce

Více

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný www.zsmitusova8.cz Vážení rodie,pedkládáme Vám informaní materiál,který Vám pomže zorientovat se v organizaci,výchovn- vzdlávacím programu a aktivitách naší školy ve školním roce 2007/2008 Management školy

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová Identifikátor školy: 600 100 677

Více

eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy

eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy Kostelní nám. 2, 571 01 Moravská Tebová Identifikátor: 600 100 677 Zizovatel:

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006. Vypracoval : Mgr. Josef Špaek

ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006. Vypracoval : Mgr. Josef Špaek ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006 Vypracoval : Mgr. Josef Špaek NEDVDICE ZÁÍ 2006 OBSAH 1. Charakteristika školy základní údaje 3 2. Pehled obor vzdlávání 4 3. Pehled pracovník

Více

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. Metodik preventista sociáln Mgr.Robert Novotný

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. Metodik preventista sociáln Mgr.Robert Novotný www.zsmitusova8.cz Vážení rodie,pedkládáme Vám informaní materiál,který Vám pomže zorientovat se v organizaci, ve výchovn- vzdlávacím programu a aktivitách naší školy ve školním roce 2008/2009. Management

Více

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy Gymnázium, Brno, Kenová 36 Kenová 36, 602 00 Brno Výroní zpráva o innosti školy Brno 19. 10. 2009 ást I Základní údaje o škole a) Gymnázium, Brno, Kenová 36 je píspvkovou organizací s IO 00 55 89 91. b)

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2001/2002

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2001/2002 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2001/2002 Úvod Pi zpracování této zprávy se postupovalo v souladu se zákonem NR. 564/1990 Sb., ve znní pozdjších pedpis. 1 SOUBOR ÚDAJ O ŠKOLE 1. Pesný název školy

Více

21. - 25. ervna 2004 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7. AV

21. - 25. ervna 2004 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7. AV 21. - 25. ervna 2004 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7. AV 22. 6. 2004 V Praze probhlo vyhodnocení celostátní soutže Mládí a vdní 2004. Osmilenný tým z kvarty se svým multimediálním projektem

Více

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ZEMPIS ZEMPIS Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list arch aplikace

Více

Koncepce podpory rozvoje tená ské gramotnosti

Koncepce podpory rozvoje tená ské gramotnosti Základní škola a mateská škola, Mikulice, píspvková organizace Koncepce podpory rozvoje tenáské gramotnosti Cíl: Žák te, rozumí psanému textu, pemýšlí o nm, používá ho k rozvoji vlastních schopností a

Více

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016:

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016: Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016: Recitační soutěž (školní kolo) kategorie 1. tříd: 1. místo Michaela Kupková, I.A 2. místo Ema Poláková, I.B 3. místo Martin Bartůnek, I.A

Více

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady.

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady. !" #$% & '()*+,, $,-./! -0 To nejlepší nakonec Ve školním roce 2007/2008 jsme mli v plánu vydat tyi ísla Realisty. Ti ísla jste již mli možnost si peíst a te držíte v rukou letos tvrté a poslední íslo

Více

2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013

2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013 NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013 Olympiáda v českém jazyce - školní kolo - účast žáků z 8. a 9. tříd 1. místo Helena Večerková - IX.C 2. místo Eliška Odstrčilíková - IX.A Obě žákyně, které postoupily

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010 Obsah výroní zprávy :

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

G Y M N Á Z I U M S V I T A V Y

G Y M N Á Z I U M S V I T A V Y G Y M N Á Z I U M S V I T A V Y PLÁN PRÁCE na školní rok 2007/2008... PaedDr. Milan Báa editel školy SVITAVY záí 2007 1. Základní informace o škole Adresa : Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Nový školní rok 2005/2006 zaíná ve tvrtek 1. záí 2005 v 7:55. 20. 24. 6. 2005 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7.

Nový školní rok 2005/2006 zaíná ve tvrtek 1. záí 2005 v 7:55. 20. 24. 6. 2005 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7. Nový školní rok 2005/2006 zaíná ve tvrtek 1. záí 2005 v 7:55. 20. 24. 6. 2005 Sportovní turistický kurz pro studenty 3. A a 7. AV FOTO 23. 6. 2005 V soutži O nejlepší webové stránky Jan Faltýnek (5. AV)

Více

ANALÝZA K NÁVRHU NA SPLYNUTÍ GYMNÁZIA, MORAVSKÁ TEBOVÁ, SVITAVSKÁ 310 A GYMNÁZIA, A. K. VITÁKA 452, JEVÍKO. Návrh zmn. Dvody

ANALÝZA K NÁVRHU NA SPLYNUTÍ GYMNÁZIA, MORAVSKÁ TEBOVÁ, SVITAVSKÁ 310 A GYMNÁZIA, A. K. VITÁKA 452, JEVÍKO. Návrh zmn. Dvody 5 Návrh zmn 1) Splynutí Gymnázia, Moravská Tebová, Svitavská 310 s Gymnáziem, A. K. Vitáka 452, Jevíko k 1. 7. 2014. 2) Zachování tyletého i osmiletého gymnázia v nov vzniklém subjektu se sídlem v Moravské

Více

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus.

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus. Pehled akcí ve školním roce 2009/2010 Záí 2009 Nový školní rok 2009/2010 byl zahájen 1. záí slavnostním shromáždním za úasti senátora Mgr. Tomáše Úlehly a všech starost spádových obcí. Tídní uitelé pivítali

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2010 / 2011

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2010 / 2011 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2010 / 2011 Obsah výroní zprávy :

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008 Obsah výroní zprávy :

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Název školy: Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Sídlo školy: 571 01 Moravská Tebová, Kostelní námstí 2 Charakteristika školy: základní škola Zizovatel školy: Msto Moravská

Více

Výroní zpráva o innosti školy

Výroní zpráva o innosti školy Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2004/2005 1. Název školy: Tyršova základní škola, Praha 5 Jinonice, U Tyršovy školy 1/430 Poslední zaazení do sít škol: 1.9.2003 2. Zizovatel: ÚM Praha 5,

Více

Název a adresa: Základní škola Stará Boleslav, Brandýs nad Labem Stará Boleslav, Jungmannova 164, 250 01,okres Praha-východ

Název a adresa: Základní škola Stará Boleslav, Brandýs nad Labem Stará Boleslav, Jungmannova 164, 250 01,okres Praha-východ Název a adresa: Základní škola Stará Boleslav, Brandýs nad Labem Stará Boleslav, Jungmannova 164, 250 01,okres Praha-východ e-mailová adresa ZŠ: info@1zs.brandysnl.cz telefon: 326 911 188 fax: 326 912

Více

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015:

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015: 2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla 763 61 Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015: Recitační soutěž (školní kolo) kategorie 1. tříd: 1.

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC, ESKÁ 354, PÍSPVKOVÁ ORGANIZACE 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Motivaní název školního vzdlávacího programu pro základní vzdlávání: UÍME SE,

Více

!" # $ % % & ' ( " % ) * +, -. / 01 2

! # $ % % & ' (  % ) * +, -. / 01 2 !" # $ % % & ' ( " % ) * $ % %!# $ % % +, -. / 01 2 + 3 4 * " 53$ % % Mgr. Josef Žáek, editel školy Ing. Jan Grünwald, pedseda Rady školy 1 " + Název školy: Mstská stední odborná škola, Klobouky u Brna,

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

MATEMATIKA MATEMATIKA

MATEMATIKA MATEMATIKA PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY MATEMATIKA MATEMATIKA Struktura vyuovací hodiny Metodický Struktura vyuovací list aplikace hodiny Ukázková Metodický hodina list aplikace materiál Záznamový Ukázková

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Základní škola Mikulov, Valtická 3

Základní škola Mikulov, Valtická 3 Základní škola Mikulov, Valtická 3 Výroní zpráva o innosti základní školy ve škol. roce 2006/2007 a) Základní údaje o škole Název školy: Základní škola Mikulov, Valtická 3 Sídlo: Valtická 3, Mikulov Zizovatel

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky ŠKOLNÍ KNIHOVNY Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2012 / 2013

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2012 / 2013 Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2012 / 2013 Obsah výroní zprávy: 1. Základní údaje o škole 2. Základní charakteristika práce školy v roce 2012/2013 3. Pehled pracovník školy 4. Údaje o zápisu

Více

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice pedagogická rada projednala dne: 31.8.2005 nabývá platnosti dne: 1.9.2005 Školní ád Obsah: Žáci a zákonní zástupci žák I. Práva a povinností

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692. Skalka 1692, 560 18 eská Tebová

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692. Skalka 1692, 560 18 eská Tebová eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692 Skalka 1692, 560 18 eská Tebová Identifikátor školy:

Více

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDLÁVÁNÍ Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit Ve školním roce 2011/2012

Více

Výroční zpráva. za školní rok 2005 /2006. Základní škola Brněnec,Moravská Chrastová 100, okres Svitavy

Výroční zpráva. za školní rok 2005 /2006. Základní škola Brněnec,Moravská Chrastová 100, okres Svitavy Výroční zpráva za školní rok 2005 /2006 Základní škola Brněnec,Moravská Chrastová 00, okres Svitavy Příspěvková organizace IČO: 750 6 338 IZO: 650 052 366 OBSAH. Základní údaje o škole 2. Přehled učebních

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2008 / 2009

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2008 / 2009 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2008 / 2009 Obsah výroní zprávy :

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV, příspěvková organizace. ZPRAVODAJ ZŠ č. 16 Š K O L N Í R O K 2 0 0 8 / 2 0 0 9

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV, příspěvková organizace. ZPRAVODAJ ZŠ č. 16 Š K O L N Í R O K 2 0 0 8 / 2 0 0 9 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV, příspěvková organizace ZPRAVODAJ ZŠ č. 16 Š K O L N Í R O K 2 0 0 8 / 2 0 0 9 Název: Kapacita: Spojení: Základní škola 750 ţáků ZŠ Komenského 4 Telefon: 515 531

Více

Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8. školní rok 2014/2015

Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8. školní rok 2014/2015 Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8 školní rok 2014/2015 Značení soutěží: mezinárodní kolo celostátní kolo krajské kolo okresní kolo Biologická olympiáda Eliška Havrdová kategorie

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 Termín vlastního hodnocení: íjen 2009 2 VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY V uplynulém dvouletém období naše MŠ testovala a

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 1 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 2, 3 2. Vzdlávací programy školy str. 4, 5 3. Údaje o zamstnancích školy str. 6, 7, 8, 9, 10 4. Údaje o zaazování žák str. 11, 12, 13 5. Výsledky vzdlávání žák str.

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy. Školní ád. . j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy. Školní ád. . j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004 Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy Školní ád. j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004 Práva a povinnosti dtí, žák a jejich zákonných zástupc ve škole Žák školy má práva podle Úmluvy

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE, okres Chomutov Vnitní ád školní družiny Ve Strupicích dne: 24. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 1. 9. 2017 Smrnice nabývá úinnosti

Více

Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima)

Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima) Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima) Informace pro žáky budoucích 1. ročníků čtyřletého (1.A) a osmiletého

Více

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A pořadí v soutěži ŠKOLA Školní kolo (body) Místní kolo (body) Okresní kolo - místo Okresní kolo - účast Okresní kolo - umístění Krajské kolo - místo Krajské kolo - účast Krajské kolo - umístění Zemské kolo

Více

Soutěže v průběhu školního roku

Soutěže v průběhu školního roku Soutěže v průběhu školního roku ZŠ považuje podporu a rozvíjení nadání, a to ve společenskovědních, přírodních a technických předmětech, sportovních soutěžích, za jednu ze svých hlavních priorit. Tomu

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Základní škola Ddina Žukovského 580 Praha 6 Liboc 161 00, www.zsdedina.cz tel.: 2 35 35 92 29 fax.: 2 35 35 51 85, dundera@zsdedina.cz Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Primární

Více

Výro ní zpráva školy byla zpracována na základ

Výro ní zpráva školy byla zpracována na základ 26. 10. 2009 Výroní zpráva školy byla zpracována na základ 10, 11 a 12 zákona. 561, Sb. o pedškolním, základním, stedním, vyšším odborném a jiném vzdlání (školský zákon) a vyhlášky. 15/2005, Sb. Úvod Základní

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2005/2006

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2005/2006 1 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2005/2006 Zpracoval : Mgr. Mojmír Dundra, editel školy Úvod : Pi zpracování této zprávy jsem postupoval v souladu se zákonem NR. 561/2004 Sb., ve znní pozdjších pedpis.

Více

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. j. ŠI-159/08-02. Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Pedmt inspekní innosti:

INSPEKNÍ ZPRÁVA. j. ŠI-159/08-02. Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Pedmt inspekní innosti: INSPEKNÍ ZPRÁVA j. ŠI-159/08-02 Název školy: Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Adresa: Královická 668, 250 50 Brandýs n.l. St. Boleslav Indetifikátor: 600 007 774 I: 61388939 Místo

Více

"Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit" Sokrates

Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit Sokrates CHARAKTERISTIKA ŠKOLNÍHO VZDLÁVACÍHO PROGRAMU Pojetí školního vzdlávacího programu Vize školy: "Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit" Sokrates Školní vzdlávací program

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 159 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 16.7. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pan Ing. Daniel Procházka paní MUDr.

Více

ZŠ BÍTOVSKÁ 2018/2019

ZŠ BÍTOVSKÁ 2018/2019 ZŠ BÍTOVSKÁ 2018/2019 ředitelka: Mgr. Benešová Markéta vedoucí učitelka 1. stupně: Mgr. Holanová Hana vedoucí učitelka 2. stupně: Mgr. Vesecká Martina I.A Mgr. Hapková Dana I.B Mgr. Prokšová Lenka I.C

Více

Výroní zpráva o škole

Výroní zpráva o škole o škole za školní rok 2004/2005 S O U K R O M É G Y M N A S I U M J O S E F A Š K V O R E C K É H O Soukromé gymnasium Josefa Škvoreckého LEGEROVA 5, 120 00 PRAHA 2 Telefon 224 262 286, 224 261 173 Záznamník

Více

Krajská olympiáda v přespolním běhu. Pardubický kraj. Petr Svoboda. ředitel závodu. Pořadatel: Termín:

Krajská olympiáda v přespolním běhu. Pardubický kraj. Petr Svoboda. ředitel závodu. Pořadatel: Termín: Pardubický kraj Pořadatel: Termín: Místo: Ředitel závodu: Sportovní unie Chrudimska ve spolupráci s Klubem klasického lyžování Hlinsko 14.10.2009 areál KKL Hlinsko Rataje Petr Svoboda Petr Svoboda ředitel

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2002/2003

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2002/2003 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2002/2003 Zpracoval : Mgr. Mojmír Dundra editel školy Úvod : Pi zpracování této zprávy se postupovalo v souladu se zákonem NR. 564/1990 Sb., ve znní pozdjších pedpis.

Více

Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy

Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy 1 Obecné zásady pro hodnocení a klasifikaci žák Pi hodnocení a pi prbžné i celkové klasifikaci

Více

Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19

Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 A. Údaje o zaízení,

Více

Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a

Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a 1 Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a O s vtiman y Výroní zpráva o innosti základní školy ve školním roce 2009/2010 ást I. Základní charakteristika školy a) Základní údaje o škole Název školy

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn r.. CZ.1.07/1.4.00/21.1559 to je název projektu, který zaíná realizovat od 1. bezna 2011 ZŠ Tyršova 913 ve Frenštát pod Radhoštm. Projekt byl schválen v

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2007/2008. Mgr. Mojmír Dundra, editel školy

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2007/2008. Mgr. Mojmír Dundra, editel školy 1 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2007/2008 Zpracoval : Mgr. Mojmír Dundra, editel školy Úvod : Pi zpracování této zprávy jsem postupoval v souladu se zákonem NR. 561/2004 Sb., ve znní pozdjších pedpis.

Více

Audit naneisto projektu Ekoškola

Audit naneisto projektu Ekoškola Základní škola Újezd u Brna, okres Brno-venkov, píspvková organizace, Školní 284, 664 53 tel. 544 224 224 e-mail zsujezd@iol.cz web: http://zs.ujezdubrna.info Audit naneisto projektu Ekoškola Sdružení

Více

463 31 Chrastava, námstí 1.máje 228, okres Liberec píspvková organizace tel/fax. 485143331 IO:72741643 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY

463 31 Chrastava, námstí 1.máje 228, okres Liberec píspvková organizace tel/fax. 485143331 IO:72741643 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í Š K O L A 463 31 Chrastava, námstí 1.máje 228, okres Liberec píspvková organizace tel/fax. 485143331 IO:72741643 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2004/2005 Výroní zpráva o innosti

Více

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Zpracovala: Mgr.Ivona ivrná Statutární zástupce DDM Pelíšek, Vrchlabí Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí

Více

Základní údaje o škole

Základní údaje o škole Výroční zpráva o činnosti školy 2006 2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC - VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Nad Školou 278, 463 11 Liberec 30 Předkládá: Mgr. Jana Neubauerová ředitelka školy Obsah

Více

SPORTOVNÍ SOUTĚŢE. Přespolní běh. oblastní kolo 2. místo: Řezníčková Ema I.A 1. místo: Bárta Jan I.B

SPORTOVNÍ SOUTĚŢE. Přespolní běh. oblastní kolo 2. místo: Řezníčková Ema I.A 1. místo: Bárta Jan I.B SPORTOVNÍ SOUTĚŢE Přespolní běh místo: Řezníčková Ema I.A 1. místo: Bárta Jan I.B 1. místo: Skřebská Petra II. místo: Vágnerová Michala II. 3. místo: Bubeníková Denisa II. 3. místo: Šíp Josef II. místo:

Více

Charakteristika p edm tu

Charakteristika p edm tu Vzdlávací oblasti : Volitelné pedmty - lovka píroda, lovk a svt práce, prezové téma Environmentální výchova Vyuovacího pedmt: Pírodovdný seminá Charakteristika pedmtu Vzdlávací obsah: Pedmt Pírodovdný

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 1. 6. 2009 dopoledne Petra Zuzana Svobodová (4.A) Český jazyk a literatura 7:30 7:45 Mgr. Libuše Kovářová / Mgr. Andrea Zadinová / Anglický jazyk 8:30 8:45 Mgr. Silvie Průchová / Mgr. Diana

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR. Školní rok 2013/2014. Kronika

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR. Školní rok 2013/2014. Kronika ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR Školní rok 2013/2014 Kronika Novým ředitelem Základní školy Bor se stal Mgr. Daniel Koblen. Školní rok byl zahájen 2.9.2013 s 340 žáky na dvou stupních, v 15 třídách. Ve všech ročnících

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace. 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec. Identifikátor: 600 016 773

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace. 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec. Identifikátor: 600 016 773 eská školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec Identifikátor: 600 016 773 Termín konání inspekce:

Více

Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a

Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a Výroní zpráva ZŠ a MŠ Osvtimany 2008/ 2009 1 Z á k l a d n í š k o l a a m a t esk á š k o l a O s vtiman y Výroní zpráva o innosti základní školy ve školním roce 2008/2009 Charakteristika školského zaízení

Více