STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU V PÍSKU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU V PÍSKU"

Transkript

1 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Infrastruktura pro cestovní ruch Záměr A.I. Cíl A.I.. Kapacita a kvalita infrastruktury cestovního ruchu Provedení auditu ubytovacích kapacit Kvalitní ubytovací kapacity jsou rozhodující pro rozvoj cestovního ruchu. Je zapotřebí zjistit jejich stav, počet lůžek, kategorizaci, přehled dalších poskytovaných služeb a vyvodit závěry srovnáním s podobnými destinacemi. Výstupy - přehled ubytovacích kapacit v Písku (a okolním regionu), včetně informací o jejich stavu, majiteli, provozovateli, nabízených službách, budoucích záměrů apod. - porovnání stavu ubytování vzhledem ke konkurenci, označení slabých a silných stránek - definování měřítka efektivnosti případných dalších ubytovacích kapacit Město Písek, oddělení cestovního ruchu Jihočeská centrála cestovního ruchu, Agentura DM Část týkající se města Písku rozpočet města, okolní destinace rozpočet Jihočeského kraje a později agentury DM (destinačního managementu). Audit ubytovacích kapacit v Písku OKCR 08-09/ Sestavení regionální databáze ubytování Písecka OKCR, projekt Písecko-brána do JČ 08-0/ Průběžná aktualizace databáze Písek OKCR 4 Průběžná aktualizace databáze Písecko KDM 2 Srovnání kapacity ubytování s obdobnými destinacemi / konkurencí, označení jejích slabých a silných stránek, definování měřítka efektivnosti případných dalších ubytovacích kapacit Nastavení systému aktualizace regionální databáze po ukončení udržitelnosti projektu SROP KDM 20 OKCR od 0/20 Edita Kučerová Strana (celkem 6)

2 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Infrastruktura pro cestovní ruch Záměr A.I. Cíl A.I.2. Kapacita a kvalita infrastruktury cestovního ruchu Koordinace kapacity ubytování s další infrastrukturou Podle výstupů z auditu ubytovacích kapacit bude porovnána další infrastruktura cestovního ruchu (stravování, kultura, sport). Bude konstatována dostatečnost/nedostatečnost další infrastruktury a doporučení potřeby jejího dalšího rozvoje. Výstupy - definování stavu struktury a kapacity infrastruktury - definování efektivních hodnot další infrastruktury - opatření pro další rozvoj infrastruktury Město Písek, oddělení cestovního ruchu Jihočeská centrála cestovního ruchu Část týkající se města Písku rozpočet města, okolní destinace rozpočet Jihočeského kraje a později agentury DM. Audit kulturních zařízení v Písku OKCR 09/ Audit sportovních zařízení v Písku OKCR 08/ Dostatečnost/nedostatečnost infrastruktury a doporučení jejího dalšího rozvoje Přidání významných regionálních kulturních a sportovních zařízení do katalogových listů KDM 20 KDM 20 Edita Kučerová Strana 2 (celkem 6)

3 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Infrastruktura pro cestovní ruch Záměr A.I. Cíl A.I.3. Kapacita a kvalita infrastruktury cestovního ruchu Infrastruktura dopravy pro cestovní ruch Kvalitní dopravní infrastruktura je nezbytná pro fungování cestovního ruchu. Jde o spojení do města obecně, navigaci do města, na parkoviště, k hotelům a jednotlivým cílům, parkovací možnosti, v obecné rovině i o trasy a stezky pro pěší a cyklisty. Výstupy - definování stavu dopravní infrastruktury z hlediska cestovního ruchu - opatření pro další rozvoj dopravní infrastruktury - zohlednění opatření v územním plánu města Město Písek, odbor dopravy Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu a odbor rozvoje, investic a správy majetku města Rozpočet města. Krajské a republikové granty. Otázka dopravního značení je také předmětem jednání se státními orgány a Policií ČR. opatření navržených v Auditu dopravní infrastruktury z hlediska cestovního ruchu Odbor dopravy 2 Zpracování generelu bezbariérových tras města Odbor RIMM Schválen RM Náměty komise CR Komise CR 09/ Audit dopravní infrastruktury z hlediska cestovního ruchu, návrh opatření pro její rozvoj Zohlednění požadavků dopravy pro cestovní ruch do územního plánu města Možnost žádat o dotaci na bezbariérové úpravy veřejných budov OKCR, resp. KDM a jimi najatá odborná firma 20 2 OVaÚP, městský architekt 20 2 Vlastníci budov Edita Kučerová Strana 3 (celkem 6)

4 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Infrastruktura pro cestovní ruch Záměr A.II. Cíl A.II.. Investice do infrastruktury cestovního ruchu Vytvoření katalogu investičních příležitostí Cílem projektu je zmapovat možné investice do infrastruktury cestovního ruchu pro vnější kapitálové zdroje. Katalog bude obsahovat seznam konkrétních investic, současný majetkový a další stav, výši investice apod. Výstupy - katalog investičních příležitostí v cestovním ruchu Písecka zpracovaný v české, německé a anglické jazykové mutaci - zveřejnění katalogu na internetu - distribuce na příslušných veletrzích a dalšími dostupnými formami - průběžná aktualizace katalogu Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu, obce okresu Písek Město Písek, odbor rozvoje, investic a majetku města rozpočet Města Písek viz též usnesení RM 809/04, 426/05 Shromáždění podkladů katalogu OKCR, projekt Písecko-brána do JČ 08-0/ Překlady, tisk, umístění na internet OKCR, projekt Písecko-brána do JČ 0-03/ Průběžná aktualizace katalogu KDM 4 Prezentace na veletrhu Urbis Invest, v dalších databázích OKCR 2 Závěrečná aktualizace katalogu v rámci udržitelnosti projektu SROP Nastavení systému aktualizace katalogu po ukončení udržitelnosti projektu SROP KDM do 09/20 OKCR od 0/20 Edita Kučerová Strana 4 (celkem 6)

5 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Záměr A.II. Cíl A.II.2. Výstupy Infrastruktura pro cestovní ruch Investice do infrastruktury cestovního ruchu Plán investic do majetku města Město Písek realizuje vlastní investiční projekty s dopadem do cestovního ruchu. Bude se jednat o projekty na odstranění slabých stránek v této oblasti i rozvoj příležitostí. - seznam projektů investic města do vlastního majetku s dopadem do cestovního ruchu Město Písek, odbor rozvoje, investic a majetku města Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu rozpočet města, fundraising Mnoho investic je zapotřebí pouze do srovnání stavu některých zařízení na standardní evropskou úroveň, např. u řady sportovišť (plavecký stadion..,), značení a vybavenosti stezek apod. Tyto investice je zapotřebí prosazovat v rámci rozpočtu města. Návrhy investic do majetku města OKCR, RIMM 2 Aktualizace projektového zásobníku OKCR, RIMM 3 Podávání žádostí do dostupných projektů RIMM 4 projektů (Europrojekt, Bakaláře, věž, Sladovna, Výstaviště, divadlo FŠ apod.) RIMM Podávání žádostí o dotace na investiční projekty CR RIMM Edita Kučerová Strana 5 (celkem 6)

6 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje A Infrastruktura pro cestovní ruch Záměr A.II. Cíl A.II.3. Investice do infrastruktury cestovního ruchu Podpora investorů a podnikatelů v cestovním ruchu Město podpoří podnikatele v cestovním ruchu např. formou grantového systému desetkrát deset miliónů, tj. min. 0 miliónů Kč po dobu 0 let, nebo založením garančního fondu pro malé podnikatele. Smyslem podpory bude odstranit nedostatky v cestovním ruchu a rozvoj příležitostí v souladu s plánem rozvoje cestovního ruchu. Výstupy - grantový systém na podporu cestovního ruchu včetně příslušných pravidel - administrátor grantů - např. i formou nového pracovního místa Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu Město Písek, vedení města rozpočet města viz usnesení RM 6/05 (grantový systém 0 x 0 mio.) Tvorba zásad pro poskytování příspěvků OKCR 2/ GP 2006, tis. Kč, z toho 00 tis. Kč inv. OKCR GP 2007, tis. Kč, z toho 500 tis. Kč inv. OKCR GP 2008, tis. Kč, z toho tis. Kč inv. OKCR GP 2009, 932 tis. Kč OKCR GP 200, 000 tis. Kč OKCR GP 20, 000 tis. Kč OKCR 20 Další grantové programy dle možností rozpočtu města OKCR Edita Kučerová Strana 6 (celkem 6)

7 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje B Destinační management Záměr B.I. Cíl B.I.. Agentura destinačního managementu Podpora vzniku agentury pro destinační management Nově zřízená profesionální organizace bude pro Písek a jeho širší turistické okolí koordinovat a řídit aktivity v oblasti rozvoje cestovního ruchu. Agentura bude zřízena za účelem vytvoření funkčního partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem v cestovním ruchu, propagace destinace jako celku, tvorby image destinace a udržování její konkurenceschopnosti. Výstupy - výběr vhodné právní formy a organizační struktury agentury - volba řídících orgánů - schválení pravidel fungování agentury - založení agentury Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu JHK Písek Grantové zdroje, částečně podpora z rozpočtu města a dalších partnerů agentury. Podnět k založení agentury dá Město Písek tím, že bude hledat partnery ze soukromého i veřejného sektoru. Členy agentury se mohou stát podnikatelé, kulturní a sportovní organizace, jednotlivé obce regionu či jejich svazky apod. Při založení agentury bude vhodné využít know-how z jiných regionů a ze zahraničí, kde již takovéto systémy fungují. Výběr vhodné právní formy a organizační struktury RM 04/ Výběrové řízení na partnera projektu RM 04/ Smlouva o partnerství s ČSAD AUTOBUSY ČB RM 05/ Fungování kanceláře v rámci udržitelnosti projektu SROP OKCR Do 09/20 Jednání o podobě destinačního managementu od 0/20 OKCR, vedení města 20 Edita Kučerová Strana 7 (celkem 6)

8 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje B Destinační management Záměr B.I. Agentura destinačního managementu Cíl B.I.2. Podpora systému financování agentury destinačního managementu Město Písek finančně podpoří vznik agentury a stane se jedním z jejích finančních partnerů. Bude se také podílet na tvorbě pravidel financování agentury. je dále z dotačních titulů a poskytováním placených služeb. Výstupy - systém financování agentury - finanční příspěvek z rozpočtu města Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu JHK Písek, partneři agentury Rozpočet města, příspěvky od členů agentury, příjmy za poskytnutí placených služeb, grantové programy. Dále zvážit mj. možnost poplatku z ubytování jako finančního zdroje agentury či plošné příspěvky od živnostníků. V modelu financování agentury bude vhodné využít know-how z jiných regionů a ze zahraničí, kde již takovéto systémy fungují. Pravidelné vklady města v souladu s vybranou nabídkou firmy ČSAD AUTOBUSY České Budějovice Rozpočet kap / /20 Návrh pravidel financování agentury Zastupitelstvo města + partneři agentury 2 Roční příspěvky města na fungování kanceláře Zastupitelstvo města do 09/20 Edita Kučerová Strana 8 (celkem 6)

9 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje B Záměr B.II. Cíl B.II.. Destinační management Aplikace metody destinačního managementu do řídících procesů města Zvýšení vlivu cestovního ruchu v Programu rozvoje města Písku V rámci aktualizace Strategického plánu rozvoje Písku je zapotřebí prosadit cestovní ruch jako jednu z priorit rozvoje regionální ekonomiky. Smyslem je udržení souladu mezi vizí deklarovanou SPCR a obecnou vizí rozvoje města. Výstupy - kritická oblast programu rozvoje města Cestovní ruch - aktualizovaný plán rozvoje města 0 Město Písek, oddělení cestovního ruchu Komise pro aktualizaci strategického plánu V případě nesouladu obou plánu by bylo problémem např. hledání zdrojů pro investice do infrastruktury cestovního ruchu. Prosazení CR jako jedné z priorit Strategického plánu rozvoje města Písek Zapojení do činnosti komise a pracovní skupiny cestovní ruch OKCR 2005 OKCR Zapojení do činnosti komise a pracovní skupiny cestovní ruch OKCR Edita Kučerová Strana 9 (celkem 6)

10 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje B Záměr B.II. Cíl B.II.2. Destinační management Aplikace metody destinačního managementu do řídících procesů města Zapojení organizací zřizovaných městem, odborů a poradních orgánů města V rámci vytváření partnerství budou zapojeny i organizace zřizované městem, jednotlivé odbory a komise, jejich činnost má dopad na cestovní ruch ve městě. Aktivity těchto subjektů musí být koordinovány, je zapotřebí informovanost o připravovaných opatřeních jednotlivých partnerů. Výstupy - pravidelné informování o záměrech v oblasti cestovního ruchu (sběr informací: odbor kultury a cestovního ruchu) - průběžné řešení problematiky na poradách vedoucích MÚ Písek 0 Město Písek, vedení Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu Město Písek, jakožto partner agentury destinačního managementu, musí navenek vystupovat s jasnými záměry, proto je nutná koordinace a komunikace uvnitř jeho struktur i z hlediska cestovního ruchu. pravidelné týdenní porady vedoucích MÚ Písek Tajemník města 2 3 Informování o novinkách a záměrech v oblasti, mj. Prostřednictvím zpravodaje, kulturního měsíčníku, mailfóra ISCR PI ZŠ TGM, J.K.Tyla, E.Beneše nabízejí k pronájmu hřiště, všechny ZŠ stravování a kromě Svobodná tělocvičny Vedení města, OKCR Odbor školství Zapojení do činnosti komise a pracovní skupiny cestovní ruch OKCR Edita Kučerová Strana 0 (celkem 6)

11 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Záměr C.I. Konkurenceschopnost destinace Marketing destinace Písek/Písecko Cíl C.I.. Vytvoření marketingového plánu cestovního ruchu Ve spolupráci zainteresovaných subjektů bude vytvořen marketingový plán cestovního ruchu destinace. Na základě odborných podkladů bude navržen zákaznický profil města Písku na trhu cestovního ruchu, originální produkt, marketingová kampaň apod. Výstupy - analýza cestovního ruchu na Písecku - marketingový plán cestovního ruchu Písecka - realizace jednotlivých projektů marketingového plánu Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu Agentura destinačního managementu a její partneři ,-Kč z rozpočtu města, případně využít možnost získat na zpracování dotační titul Tvorbu marketingového plánu zadá Město Písek specializované firmě. Marketingový průzkum 2004 OKCR 06-08/ Marketingový průzkum 2005 OKCR 06-08/ Dotazníkové šetření 2006 OKCR, projekt Písecko-brána do JČ 06-08/ Vodácká turistika na Otavě - studie OKCR 0/ Dotazníkové šetření 2008, konzultace k plánu OKCR, KDM 06-08/ Dotazníkové šetření 200 KDM 06-09/200 7 VŘ a zadání tvorby marketingového plánu OKCR 07/200 8 Informace RM o cílech vytvořeného plánu OKCR 09/200 Realizační část marketingového plánu OKCR + komise CR + další garanti 0-02/20 2 Schválení realizační části a skupiny garantů orgány města OKCR 03-04/20 3 navržených aktivit dle možností rozpočtu OKCR + další garanti a zainteresovaní Edita Kučerová Strana (celkem 6)

12 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Konkurenceschopnost destinace Záměr C.I. Cíl C.I.2. Marketing destinace Písek/Písecko Image destinace Zajištění odborného zpracování celkového vnímání regionu v návaznosti na marketingový plán např. jednotnou vizuální prezentací, opakováním symbolů a typických charakteristik, originality destinace apod. Je zapotřebí také rozvíjet public relation destinace, organizované lobování za město atd. Výstupy - jednotný vizuální manuál destinace v oblasti cestovního ruchu - zpracování marketingových sloganů destinace - vytvoření systému public relation destinace - organizované lobování za město Agentura destinačního managementu Město Písek, odbor vnitřních věcí a odbor kultury a cestovního ruchu Prostředky agentury destinačního managementu, grantové zdroje. Vhodně navázat např. na turistické logo města s motivem mostu vzniklé v soutěži r Turistické logo města OKCR 05/ Grafika Navštivte Písek OKCR Od Grafický manuál logo města Odbor vnitřních věcí 2/ Lobování za město/destinaci Vedení a zastupitelstvo města 5 Kampaň Navštivte Písek... to letí! OKCR Od 06/200 Jednotná grafika kampaně dle os a mott Marketingového plánu, k dispozici všem subjektům OKCR 03/20 Edita Kučerová Strana 2 (celkem 6)

13 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Záměr C.I. Cíl C.I.3. Výstupy Konkurenceschopnost destinace Marketing destinace Písek/Písecko Projekt Písecká čítanka Jedná se o pilotní projekt zaměřený na vytvoření konkurenční výhody destinace, jehož základní myšlenkou je doplnění nabídky trávení volného času o možnost neformálního vzdělávání (semináře, kurzy, přednášky, workshopy, ateliéry, letní školy apod.). Agentura destinačního managementu Město Písek, oddělení cestovního ruchu Grantové zdroje EU, grantový program na podporu cestovního ruchu z rozpočtu města. Písecká čítanka všechny v současné době konané akce doplní a rozvíjí o neformální vzdělávací programy, dále budou nabízeny obdobné aktivity i v jiných ech, přednostně dojde k využití stávající kapacity prostor a lidských zdrojů. GP 2006 OKCR GP 2007 OKCR GP 2008 OKCR GP 2009 OKCR GP 200 OKCR Zapojení do marketingového plánu CR OKCR 09/200 7 Zapojení do projektu Navštivte Písek OKCR neschválen 8 GP 20 OKCR 20 Další podpora v grantových projektech města OKCR 2 Propagace myšlenky Písecké čítanky OKCR, KDM, tiskový mluvčí Edita Kučerová Strana 3 (celkem 6)

14 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Konkurenceschopnost destinace Záměr C.II. Cíl C.II.. Rozvoj lidských zdrojů pro cestovní ruch Informování obyvatel o podpoře města Písku cestovnímu ruchu Cestovní ruch musí získat veřejnou podporu a musí být vnímán pozitivně. Kromě informovanosti obyvatel jde i o vytváření pozitivní image destinace občany samotnými, např. v otázce čistoty města, jeho výzdoby, rozvoji kultury prostory a udržování kvalitního životního prostředí. Výstupy - průběžné informace ve Zpravodaji města, místním tisku - zveřejňování informací na internetových stránkách 0 Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu Agentura destinačního managementu Jedná se především o preventivní opatření, aby občané nevnímali rostoucí počet turistů jako negativní jev. 2 průběžné zveřejňování informací ve Zpravodaji města a v místním tisku zveřejňování informací na internetových stránkách, informování prostřednictvím mailfóra OKCR OKCR vytvoření systému public relation destinace OKCR, KDM, tiskový mluvčí Edita Kučerová Strana 4 (celkem 6)

15 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Konkurenceschopnost destinace Záměr C.II. Cíl C.II.2. Rozvoj lidských zdrojů pro cestovní ruch Motivace obyvatel k podnikání v cestovním ruchu Budou zpracovány a podávány informace o možnostech podnikání v cestovním ruchu, např. formou podrobného návodu Jak podnikat v cestovním ruchu, o možnostech získávání dotací z městských i mimoměstských zdrojů apod. Výstupy - návod Jak podnikat v cestovním ruchu - podnikatelské semináře JHK Písek Město Písek, odbor kultury a cestovního ruchu Prostředky JHK, Města Písek, případně grantové zdroje. Podpora informovanosti o podnikání v cestovním ruchu je úkolem především pro Jihočeskou hospodářskou komoru, která by měla hradit většinu finančních nákladů. Pro zájemce o podnikání by informace měly být zdarma a snadno přístupné. V rámci aktualizace Programu rozvoje města je Rozvoj podnikání řešen samostatně jako jedna z kritických oblastí (A). Informace o grantových programech OKCR 2 Semináře pro podnikatele JHK Edita Kučerová Strana 5 (celkem 6)

16 SPCR, příloha č. Oblast rozvoje C Konkurenceschopnost destinace Záměr C.II. Cíl C.II.3. Rozvoj lidských zdrojů pro cestovní ruch Zvyšování kvalifikace pracovní síly pro cestovní ruch Lidská práce je v cestovním ruchu nenahraditelná, naskýtá se zde prostor pro uplatnění mnoha lidí, kteří ztrácejí práci v neperspektivních oborech. Zákazníkům cestovního ruchu je však zapotřebí poskytovat kvalitní služby, k čemuž je nutná kvalifikace, ať již jde o obecné vzdělávání v oboru, jazykové schopnosti apod. Výstupy - praktické jazykové kurzy pro cestovní ruch - odborné semináře cestovního ruchu (pro číšníky, kuchaře, průvodce apod.) Agentura destinačního managementu JHK, Město Písek, odbor školství, Úřad práce Dotační zdroje, samofinancování účastníky kurzů. V rámci aktualizace Programu rozvoje města jsou Lidské zdroje řešeny samostatně jako jedna z kritických oblastí (B). Odborné semináře podpořené z GP CR města Písku (jazykové a gastronomické kurzy) různé subjekty 2 Rekvalifikační a jiné kurzy Úřadu práce ÚP 3 Tourpropag , odborné semináře OKCR Edita Kučerová Strana 6 (celkem 6)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor kultury a cestovního ruchu V Písku dne: 02.02.20 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 0.02.20 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Strategický plán rozvoje cestovního ruchu v Písku informace o stavu plnění

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Zde je prostor pro vložení obrázku nebo obrázků v šedé barvě. Ing. Petr Janeček, Ph.D., Ing. Petr Štumpf, Ph.D., Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Výzkumy

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

Co je koncept SMART CITY?

Co je koncept SMART CITY? Co je koncept SMART CITY? V Evropě je koncepce Smart City reakcí na značnou urbanizaci a do značné míry také dalším vývojovým krokem regionální politiky EU, která se doposavad soustředila na podporu regionů

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5 Strategický plán města České Budějovice Strategický plán města České Budějovice byl schválen 4. 9. 2008 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 11 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Pořízení nehmotného investičního majetku (např. know-how bezprostředně související

Pořízení nehmotného investičního majetku (např. know-how bezprostředně související Seznam priorit a jednotlivých typů záměrů z programu SROP a JPD 2, které nevyžadují předložení dokladu o vlivu projektu na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Odbor cestovního ruchu bude v následujícím programovacím období realizovat v rámci IOP projekty zaměřené na kvalitu služeb v cestovním

Více

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy Budoucnost cestovního ruchu v regionech z pohledu krajské samosprávy Ing. Jindřich Ondruš předseda komise Rady Asociace krajů ČR pro cestovní ruch člen Rady Zlínského kraje Vznik krajů subjekty odpovídající

Více

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Projektová karta Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Evidenční číslo projektu Název partnera - vkladatele Název partnera zodpovědného za vyplnění či kontrolu Projektové karty

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

Dovolená na jižní Moravě

Dovolená na jižní Moravě Projekt byl spolufinancován Evropskou unií a Jihomoravským krajem V Dolních Dunajovicích dne 3. října 2008 Realizátor projektu: Mikulovsko, dobrovolný svazek obcí Místo realizace: NUTS 2 Jihovýchod, kraj

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Preference obcí a měst v oblasti meziobecní Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu, SMO ČR REGIONÁLNÍ ROZVOJ MEZI TEORIÍ A PRAXÍ 6 OD REGIONÁLNÍHO KE GLOBÁLNÍMU ROZVOJI 21. května 2015, Vysoká

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace.

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí Třanovice, 27. 4. 2015 Úvodní informace Posláním (misí) této strategie je přispět k všestrannému rozvoji Pobeskydí prostřednictvím

Více

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ Město Cheb hodlá reagovat na závěry průzkumu podnikatelského prostředí a vytvořit příznivé podmínky pro vznik a rozvoj podnikání v místě. Vědomo si svých možností a kompetencí

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Aktualizováno leden 2014 Strategie rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014 2020 Kraj Vysočina 2013 2014 Strategický plán města

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Vaše budoucnost začíná zde

Vaše budoucnost začíná zde Vaše budoucnost začíná zde Proč Mexiko? Mexiko aktuálně spolupracuje s 44 zeměmi (včetně zemí Evropské unie) a disponuje 12. dohodami o volném obchodu. Mexiko je 14. největší ekonomika světa. Ve světě

Více

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří 1a Prohlášení České středohoří je mimořádně hodnotným územím s výjimečnou turistickou atraktivitou. Jsme odhodláni toto území, v kterém žijeme, působíme

Více

Jak na úřad a partnery města?

Jak na úřad a partnery města? PODZIMNÍ ŠKOLA NSZM ČR 5. 7. listopadu 2008, Hodonín ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS finance, osvědčená praxe, novinky 5. 11. 2008 diskusní workshop Jak na úřad a partnery města? Podnikatelé ukázky

Více

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Aktualizováno březen 2017 Strategický plán rozvoje města Dačice (2016 2025, s výhledem do roku 2030) Město Dačice 2015 2016 Analýza možností využití objektu

Více

Závěrečná cyklokonference Bzenec

Závěrečná cyklokonference Bzenec Závěrečná cyklokonference Bzenec v rámci projektu Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trečianského samosprávného kraja v oblasti cyklistiky Možnosti financování aktivit a projektů v oblasti cyklodopravy

Více

PRO ROK 2019 ( )

PRO ROK 2019 ( ) PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MĚSTA ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRO ROK 2019 (1. 12. 2018 30. 11. 2019) CÍL 2019: REALIZACE KROKŮ PRO DOSAŽENÍ KATEGORIE C POMOCÍ PLNĚNÍ NASTAVENÝCH KRITÉRIÍ Rožnov pod Radhoštěm Odbor strategického

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA Finální verze prosinec 2008 OBSAH: 1. ÚVOD... 4 2. STRATEGICKÁ VIZE MĚSTA... 5 3. STRATEGICKÉ CÍLE... 6 3 1. ÚVOD Nezbytnou součástí Strategického

Více

Jak na peníze z Evropské unie?

Jak na peníze z Evropské unie? Regionální operacní program pro Strední Cechy 2007-2013 Jak na peníze z Evropské unie? V období 2007-2013 je pro Českou republiku připraven z Evropské unie balíček peněz v objemu asi 750 mld. Kč. Česká

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 01.06.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 21.06.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh rozšíření rozsahu spolupráce JHK Písek a města

Více

Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Základní přehled průběhu zpracování strategie:

Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Základní přehled průběhu zpracování strategie: Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Základní přehled průběhu zpracování strategie: 2013 1/2014 2/2014 3/2014 4/2014 5/2014 6/2014 7/2014 8/2014 9/2014 10/2014 11/2014 12/2014 1/2015

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 21.05.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 31.05.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh rozšíření rozsahu spolupráce JHK Písek a města Písek ve

Více

Destinační management - organizace cestovního ruchu

Destinační management - organizace cestovního ruchu Destinační management - organizace cestovního ruchu nutná podmínka pro řízení destinace cestovního ruchu 24.6.2011 Petr Kratochvíl Ekonomická výtěžnost TO Ostravsko Ekonomická výtěžnost TO Ostravsko Počet

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Strategický plán města Olomouce. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán města Olomouce. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán města Olomouce Strategický plán města Olomouce byl schválen v prosinci 2007 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 10 žen tj. 22%. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického

Více

Národní stálá konference komora regionální

Národní stálá konference komora regionální Národní stálá konference komora regionální MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI 5. zasedání 5. října, Poděbrady Program zasedání Čas Bod programu 13:30 14:00 Metodické a koordinační

Více

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská Zdravý kraj Vysočina Cílové skupiny VEŘEJNOST VEŘEJNÁ SPRÁVA Neziskové organizace Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM PODNIKATELSKÝ SEKTOR 2 3 M MA 21 Místní Agenda 21 MAS Místní akční

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Nabídka akreditovaného vzdělávání

Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Nabídka akreditovaného vzdělávání Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Nabídka akreditovaného vzdělávání Organizace je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2001. Manažer kvality Vzdělávací modul nabízí vzdělávání pro oblast managementu

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY školní rok 2010/2011 Hotelnictví Metodický návod k využití sjednocených tematických okruhů pro profilovou část maturitní zkoušky Součástí řešení projektu Kurikulum S je

Více

Zlín, 26. května 2015

Zlín, 26. května 2015 Zlín, 26. května 2015 Ivana Pavelová Zlínský kraj EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ PARTNER PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt Zvyšování absorpční kapacity Zlínského kraje 2012-2015 - III.etapa, registrační

Více

Strategický plán Leader MAS Brána Písecka MAS Brána Písecka 2008

Strategický plán Leader MAS Brána Písecka MAS Brána Písecka 2008 ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Zpracováno listopad 2011 Analýza zaměřená na zjištění potřebnosti pobytových zařízen a služeb pro seniory a zdravotně postižené ve městě Český Krumlov Město

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev 5. 10. 2011 Plán výzev ROP Moravskoslezsko na 2. pololetí 2011 a 1. pololetí 2012 Specifikace výzev

Více

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010 Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek Výzkumné problémy I. opatření a aktivity, které bychom přiřadili k městskému marketingu jsou realizovány, aniž by si jejich aktéři

Více

Turistická asociace Slovácko, z.s.

Turistická asociace Slovácko, z.s. Založena 9.12.2016 Zapsána do Spolkového rejstříku 3.1.2017 Členská základna: MAS Kyjovské Slovácko v pohybu, z.s. zastoupená Annou Čarkovou, Místní akční skupina Dolní Morava, z.s. zastoupená Josefem

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020 1024 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Projekt Zpracování strategického plánu

Více

WEB: strategie-zdarns.cz

WEB: strategie-zdarns.cz WEB: strategie-zdarns.cz Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz ČÁSTI STRATEGIE ROZVOJE MĚSTA Realizace

Více

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI MARKETINGOVÝ PLÁN NA LÉTA 2011-1014 Počet stran: 14 1 OBSAH 1 PLÁN ČINNOSTI PRO CÍLOVÉ TRHY A DLE JEDNOTLIVÝCH SPEC. CÍLŮ... 3 2 HODNOCENÍ A MĚŘENÍ ÚSPĚŠNOSTI MARKETINGOVÉHO

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2015 Cíl 2015: stabilizovat aktivity v kategorii D V kalendářním roce 2015 si město klade za cíl naplnit následující dílčí

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole Vymezení cestovního ruchu 17

1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole Vymezení cestovního ruchu 17 O autorech 11 Předmluva 13 1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole 16 2 Vymezení cestovního ruchu 17 2.1 Základní pojmy v cestovním ruchu 18 2.2 Typologie cestovního ruchu 19 2.2.1 Formy cestovního

Více

Destinačního fondu Dolního Poohří

Destinačního fondu Dolního Poohří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Dolního Poohří Bankovní spojení: č. ú. 107-1481330207/0100 KB a.s., pobočka Žatec IČ: 28750721 DIČ: CZ28750721 E-mail: dolnipoohri@seznam.cz Tel.: +420 724 www.branadocech.cz

Více

OBČANSKÁ PARTICIPACE NA

OBČANSKÁ PARTICIPACE NA OBČANSKÁ PARTICIPACE NA VENKOVĚ Z POHLEDU CENTRA PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ČR Mgr. et Mgr. Vilém Řehák tajemník CRR ČR Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065

Více

DATOVÝ VÝSTUP Z RIS (BYTY)

DATOVÝ VÝSTUP Z RIS (BYTY) PROFIL ORGANIZACE OBČANSKÁ PARTICIPACE NA VENKOVĚ Z POHLEDU CENTRA PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ČR Centrum pro regionální rozvoj ČR státní příspěvková organizace zřizovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA k 2. AKTUALIZACI SPRM

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA k 2. AKTUALIZACI SPRM USNESENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA k 2. AKTUALIZACI SPRM I. NÁVRH NA USNESENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ZM- OR 19/08 MĚSTO KUTNÁ HORA odbor regionálního rozvoje a územního plánování Zpráva pro jednání Zastupitelstva

Více

Strategický plán rozvoje města Jindřichův Hradec

Strategický plán rozvoje města Jindřichův Hradec Strategický plán rozvoje města Jindřichův Hradec Listopad 2015 1 OBSAH Úvodní slovo starosty. 3 Popis dokumentu 4 Popis procesu tvorby dokumentu... 5 Struktura dokumentu.. 6 Schvalovací proces dokumentu..

Více

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO Jihočeská hospodářská komora Sdružení stavebnictví a územního rozvoje Husova 9, 370 01 České Budějovice Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT

Více

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil.

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Příloha č. 1 Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce 2004-2005 a plán na rok 2006 Skutečnost 2004 Skutečnost 2005 Plán 2006 počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Kč Výše poskytnutých

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

ORLICKO V ROCE Pracovní verze. 4. Stanovení cílů a jejich priorizace

ORLICKO V ROCE Pracovní verze. 4. Stanovení cílů a jejich priorizace ORLICKO V ROCE 2020 Pracovní verze K veřejnému připomínkovému řízení Na základě analýzy území, založené na studiu jeho sociálních, ekonomických a environmentálních charakteristik a poznatcích potřeb, přání

Více

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014-2020 Dolní Žandov 29.5.2014 Program 9:30 Přivítání účastníků, informace o možnostech MAS v období 2014 2020 10:00 Jednání pracovních

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA21 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST ORLOVÁ, MĚSTO PRO TEBE KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Dokument byl vytvořen v rámci projektu: Registrační číslo: a Petřvald řídíme strategicky a společně CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002958

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Podnikání a ekonomika SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 20.07.2007 09:00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Jan Doležal; Stanislava Nechvílová,

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Platforma Efektivní meziobecní spolupráce pro oblast CESTOVNÍ RUCH 09/2015

Platforma Efektivní meziobecní spolupráce pro oblast CESTOVNÍ RUCH 09/2015 Platforma Efektivní meziobecní spolupráce pro oblast CESTOVNÍ RUCH 09/2015 spolupráce v cestovním ruchu Obsah prezentace 1. Co je destinační management a jaký význam má pro venkov 2. Potenciál území Jihočeský

Více

Organizační struktura MAP II ORP ČB

Organizační struktura MAP II ORP ČB Organizační struktura MAP II ORP ČB Mateřské školy Základní školy Děti a žáci ZUŠ Organizace neformálního a zájmového vzdělávání Veřejnost Zřizovatelé škol a dalších vzdělávacích zařízení Rodiče dětí a

Více

Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska. Přehled výstupů

Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska. Přehled výstupů Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska Přehled výstupů Zadavatel České Švýcarsko o.p.s. Křinické nám. 1161/10, 407 46 Krásná Lípa, CZ Ve spolupráci s: Tourismusverband Sächsische Schweiz e. V. Bahnhofstrasse

Více

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 2008 1 1. Vytvoření loga Zdravého města Jihlava 1.1. Zadání vytvoření návrhu loga Zdravého města Jihlavy specifikace požadavků na logo. 1.2. Spolupráce se SUŠG Jihlava

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Indikátory parametry podprogramu na úrovni projektů Marketingové aktivit v cestovním ruchu (117D72200) 2-7 výstupu marketingových aktivit realizovaných

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více