Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne od 9:30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 11. 10. 2011 od 9:30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i."

Transkript

1 Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne od 9:30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i. Přítomni: Z. Kaplan, J. Kirschner, J. Klimešová, F. Krahulec, J. Neustupa, V. Petrus, P. Pyšek, I. Suchara, J. Štěpánková, J. Wild Omluveni: V. Řehořek Projednáno: 1) Kontrola zápisu z minulého zasedání Zápis schválen bez připomínek. 2) Kontrola usnesení k hlasováním per rollam č. 7-21/2011 č. 7/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů osm pro a dva zdržel se za účasti deseti členů: schválila udělení Ceny bratří Preslů za rok 2010 autorskému kolektivu knihy Štěpánková J., Chrtek J. jun. & Kaplan Z. [eds] (2010): Květena České republiky. 8. [Flora of the Czech Republic..] Ed.Academia, Praha, 712 p., 104 tab., 1 photo color. č. 8/2011 Rada pracoviště ke dni za účasti osmi členů: schválila osmi hlasy pro návrh projektu M. Fabšičová (spoluřešitel) Trvale udržitelné alternativní způsoby obhospodařování luk a úhorů s ohledem na biodiverzitu flóry a entomofauny a sedmi hlasy pro návrh projektu B. Mandák (spoluřešitel) Biologie a ekologie krmného šťovíku (Rumex patientia L. Rumex tianschanicus A. Los.) jako potenciálně plevelného druhu v České republice, oba k podání do soutěže vypsané Národní agenturou pro zemědělský výzkum. č. 9/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů deset pro za účasti deseti členů: schválila podání návrhu projektu J. Kirschnera Význam introdukce a sortimentů dřevin pro památky zahradního umění do veřejné soutěže Ministerstva kultury program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (NAKI). č. 10/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů devět pro za účasti devíti členů: schválila podání následujících dvou návrhů projektů do veřejné soutěže Ministerstva kultury program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (NAKI), a to 1) J. Sádlo (jako spolunavrhovatel) Česká krajina jako základ národní identity: přístup biologický (název části projektu za BÚ) 2) J. Liška Herbářové sbírky jako národní kulturní dědictví typy lišejníků popsaných z území ČR, jejich identifikace, digitalizace a webová prezentace

2 č. 11/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů sedm pro za účasti sedmi členů: schválila podání následujících tří návrhů projektů do veřejné soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu program TIP, a to 3) J. Suda (jako spolunavrhovatel) Vývoj kvalitativně nového typu průtokového cytometru pro oblast výzkumu a vývoje v biotechnologiích 4) M. Vosátka Obohacování pěstebních substrátů o bioaktivní látky pro ekologické pěstování 5) L. Mrnka - Ochranný, produkční a remediační potenciál plantáže rychle rostoucích dřevin na kontaminované půdě č. 12/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů osm pro za účasti osmi členů: schválila podání návrhu projektu K. Šumberové Polyploidy, ecological niche and demographic development of the wetland annual plant species Cyperus fuscus do programu MŠMT Mobility mezinárodní spolupráce s Rakouskem). č. 13/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů devět pro za účasti devíti členů: schválila podání návrhu projektu B. Maršálka Technologie recyklace fosforu, zkratka P-rec do veřejné soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu. č. 14/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů šest pro za účasti šesti členů: schválila podání následujících dvou návrhů projektů do veřejné soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu ČR: 1) P. Přibyl Nanoemulze biologicky aktivních lipidů a nenasycených mastných kyselin z mikrořasy Trachydiscus minutus jako inovativní suroviny pro kosmetický a farmaceutický průmysl 2) B. Maršálek Technologie redukující rozvoj sinic č. 15/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů osm pro za účasti osmi členů: schválila podání návrhu projektu M. Vosátky Biorefinery and Green Chemistry Centre do veřejné soutěže TA ČR program Centra kompetence č. 16/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů osm pro za účasti osmi členů: schválila podání návrhu projektu B. Maršálka Sound water environment for the Cities of Future (Zdravé vodní prostředí v městech budoucnosti) do veřejné soutěže Technologické agentury ČR program Centra kompetence.

3 č. 17/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů sedm pro za účasti sedmi členů schválila: 1) podání následujících tří návrhů projektů do soutěže TA ČR program Alfa: a) M. Vosátka Endofytní mikroorganismy pro zvýšení produkce biomasy rychle rostoucích dřevin a bylin na chudých půdách b) D. Püschel Mykorhizní aditivum pro substráty vegetačních střech a technologie jeho aplikace c) P. Přibyl Inovativní funkční potraviny a krmné doplňky s obsahem Omega-3 polynenasycených mastných kyselin produkovaných mikrořasou Trachydiscus minutus 2) podání návrhu projektu M. Vohníka Mykorhizní symbiózy původních a introdukovaných vřesovcovitých rostlin centrální Argentiny do soutěže MŠMT, program MOBILITY a 3) podání návrhu projektu P. Sekerky Dokumentace a záchova starých odrůd okrasných rostlin a vzájemná výměna genofondových sbírek do soutěže MŠMT, program KONTAKT II (mezinárodní spolupráce ve VaV). č. 18/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů sedm pro za účasti sedmi členů schválila: podání návrhu projektu Z. Münzbergové Evolutionary consequences of polyploidization (s výhradou k jazykové stránce předloženého abstraktu) do soutěže Amerického vědeckého informačního střediska a dvou návrhů projektů do soutěže MŠMT program KONTAKT II, a to: 1) P. Babica Identifikace a charakterizace chemopreventivních účinků a mechanismů fytochemikálií a rostlinných extraktů 2) M. Vosátka Diverzita a funkce nativních a vnesených arbuskulárních mykorhizních hub v intenzivní produkci zeleniny č. 19/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů devět pro za účasti devíti členů schválila: podání dvou následujících návrhů projektů 1) Jan Vondrák Modern revision of Caloplaca lichen species in Turkey using phenotype characters and multiloci phylogenetic approach prostřednictvím tureckého partnera k agentuře TÜBITAK; 2) Hana Pánková Záchrana hadcových lokalit na Podblanicku (současných a potenciálních lokalit kuřičky hadcové) prostřednictvím vlastníků, místních komunit a osvěty do veřejné soutěže Ministerstva životního prostředí. č. 20/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů jedenáct pro za účasti jedenácti členů schválila podání návrhu projektu M. Sosnové (jako spolunavrhovatelky) Popularizace moderních biologických oborů prostřednictvím systematické práce se zájemci o výzkumnou a vývojovou činnost (POMOB) do soutěže Ministrerstva školství, mládeže a tělovýchovy v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. č. 21/2011 Rada pracoviště ke dni počtem hlasů devět pro, jeden proti a jeden zdržel se za účasti jedenácti členů schválila Program výzkumné činnosti Botanického ústavu AV ČR,

4 v. v. i., na léta obsahující opatření přijatá na základě závěrů hodnocení výzkumné činnosti pracovišť AV ČR. 3) Doplnění evaluační databáze o seznam časopisů citovaných ve SCOPUSu Materiál prezentoval J. Kirschner na základě jeho elektronické verze předložené členům rady předem. Užitkem pro BÚ bude zisk více bodů, které jsou RVVI v současnosti pro hodnocení výzkumných institucí velmi zohledňovány, a jejich počet ovlivňuje i maximální výši požadované dotace v rozpočtu některých velkých projektů. Na základě diskuse bylo rozhodnuto zahrnout od r všechny časopisy hodnocené ve SCOPUS (neuváděné ve WOS) a v rámci publikačního bodování BÚ je zvýhodnit koeficientem 1,2. Zaměstnance na tuto změnu upozorní M. Réblová v rámci pokynů k vyplňování evaluační databáze. Hlasováno: a) zvýhodnění časopisů hodnocených ve SCOPUS šest pro, dva proti, dva se zdrželi b) zvýhodnění koeficientem 1,2 devět pro, nikdo proti, jeden se zdržel 4) Doplnění/změna volebního řádu rady pracoviště ve smyslu bodu 5) usnesení rady pracoviště ze dne Rada pracoviště ponechává stávající znění a doporučuje navrhnout shromáždění výzkumných pracovníků pro volby do nové rady pracoviště prezenční formu. 5) Schválení společných témat pro dvoustranné spolupráce (Rusko, Slovensko) J. Kirschner vysvětlil na dotaz J. Štěpánkové, že schválení těchto prioritních témat pouze umožňuje přednostní získání tzv. výměnné kvóty v rámci uzavřených meziakademických smluv a nezavazuje BÚ k jejich mimořádné finanční podpoře. Poté byly návrhy prioritních témat hlasováním schváleny. 6) Francesco de Bello návrh na poskytnutí Fellowship J. E. Purkyně Po krátké diskusi odsouhlasili členové rady, aby J. Klimešová návrh na udělení Fellowship J. E. Purkyně pro F. de Bello připravila k podání. 7) Zahraniční projekty K. Šumberové Po telefonickém vysvětlení K. Šumberové k rozporu v termínu počátku a konce projektu připravovaného v rámci soutěže British Ecological Society členové rady podání návrhů obou projektů schválili. 8) Program výzkumné činnosti na léta diskuse k dokumentu projednanému per rollam F. Krahulec přednesl své výhrady k formulacím uvedeným v dokumentu. Mimo jiné by dle jeho názoru měla být poskytnuta personální podpora i slabším týmům. Nebyl spokojen též s komentářem k oddělení genetické ekologie, protože pracovník přijatý na Fellowship J. E. Purkyně se podle jeho názoru zatím neprojevil jako ten, kdo zásadním způsobem zlepší výsledky oddělení. J. Kirschner odpověděl, že o průběhu uděleného Fellowship jsou každý rok odevzdávány zprávy, k nimž zatím výhrady ze strany AV ČR vzneseny nebyly, a pokud jsou v práci stipendisty nedostatky, měl by zasáhnout především vedoucí oddělení a případně i vedoucí úseku. Nejsou-li jejich pokyny respektovány, mohou požádat, aby opatření k nápravě uložil ředitel. Závěrem další diskuse však bylo členy rady konstatováno, že dokument nezavazuje vedení BÚ k podrobným konkrétním krokům a jeho znění je tedy přijatelné.

5 9) P. Petřík písemná reakce na neudělení Ceny bratří Preslů Členové rady byli seznámeni s dopisem P. Petříka, který zaslal J. Klimešové dne ) Schvalování projektů při jejich opětovném podávání Je nutné, aby byly návrhy projektů radě předkládány ke schválení opakovaně. 11) Úkoly rady do konce funkčního období Vyhlášení výběrového řízení na ředitele - podrobnosti na příštím zasedání; volby do rady pracoviště bylo by vhodné, aby v nové radě měla své zástupce i detašovaná pracoviště, podrobnosti budou předmětem jednání na příštím zasedání. 12) Termín příštího zasedání stanoven na 14. listopadu ) Byla provedena kontrola usnesení z tohoto zasedání. V Průhonicích, dne Č. j.: BÚ-455/2011/SŘ/doks Zapsala: M. Doksanská Ověřila: J. Klimešová

Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 10. 9. 2009 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i.

Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 10. 9. 2009 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i. Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 10. 9. 2009 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i. Přítomni: Z. Kaplan, J. Kirschner, J. Klimešová, F. Krahulec, P. Pyšek, V. Řehořek,

Více

Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 13. prosince 2007 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i.

Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 13. prosince 2007 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i. Zápis ze zasedání Rady pracoviště, konaného dne 13. prosince 2007 od 9,30 hod v ředitelně Botanického ústavu AV ČR, v. v. i. Přítomni (řazeno abecedně, bez titulů): Z. Kaplan, J. Kirschner, J. Klimešová,

Více

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů Národní grantové agentury Typy projektů a grantů 1 POSKYTOVATELÉ A PROGRAMY VaVaI V ČR Grantová agentura ČR (GA ČR) Technologická agentura ČR (TA ČR) Ministerstvo kultury (MK) Ministerstvo vnitra (MV)

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady AV

Více

Aplikace v botanice: druhá větev téhož stromu. Dr. Miroslav Vosátka Doc. Dr. Jana Albrechtová

Aplikace v botanice: druhá větev téhož stromu. Dr. Miroslav Vosátka Doc. Dr. Jana Albrechtová Aplikace v botanice: druhá větev téhož stromu Dr. Miroslav Vosátka Doc. Dr. Jana Albrechtová Základní výzkum a aplikace v botanice: dvě větve téhož stromu Centrum excelence pro ekologické inovace a aplikace

Více

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 1 Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 Rada FZÚ AV ČR v. v. i. pracovala v roce 2009 ve složení: Předseda: Prof. Jiří Chýla, CSc. (do 9. 6. 2009)

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis ze 43. jednání Rady ÚJF AV ČR, v. v. i. dne

Zápis ze 43. jednání Rady ÚJF AV ČR, v. v. i. dne Zápis ze 43. jednání Rady ÚJF AV ČR, v. v. i. dne 20.3.2014 Přítomni: M. Davídková, J. Dittrich, J. Dobeš, J. Chýla, J. Kučera, J. Kvasil, O. Lebeda, P. Lukáš, J. Mareš, S. Pospíšil, V. Wagner, I. Wilhelm

Více

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 5. 2. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 12.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 24.10.2012

Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 24.10.2012 Č.j.: 6/2012 V Praze, dne 24.10.2012 Věc: Zápis ze zasedání Akademického senátu FAPPZ dne 24.10.2012 Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: J. Tůma, doc. Sus, Dr. Drábek, doc. Rajmon Zasedání vedl:

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Zápis z 57. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 57. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 57. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 15. 1. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 12.00 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

ZÁPIS o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Našiměřice konaného dne , ve 14:00 hodin

ZÁPIS o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Našiměřice konaného dne , ve 14:00 hodin ZÁPIS o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Našiměřice konaného dne 14. 02. 2015, ve 14:00 hodin Starosta zahájil 1. zasedání Zastupitelstva obce Našiměřice ve 14:00 hodin a všechny přivítal. Bod č.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 71. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 71. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 71. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 12. 4. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc.,

Více

Genofondy rostlin v zahradní tvorbě

Genofondy rostlin v zahradní tvorbě Unie botanických zahrad Katedra zahradnictví FAPPZ České zemědělské university v Praze Katedra Zahradní a krajinné architektury FAPPZ České zemědělské university v Praze Botanický ústav AV ČR, v.v.i. Botanická

Více

Z á p i s. z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013

Z á p i s. z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013 Z á p i s z 54. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 12. března 2013 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 53. zasedání Akademické rady

Více

Zápis č.7/2016. Městská část Praha 11. z jednání sportovní komise, konaného dne Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté:

Zápis č.7/2016. Městská část Praha 11. z jednání sportovní komise, konaného dne Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Městská část Praha 11 Zápis č.7/2016 z jednání sportovní komise, konaného dne 29.06.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: Úřad MČ Praha 11, Vidimova 1324, kancelář číslo 412 Usnášeníschopnost:

Více

Zápis z 11. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR)

Zápis z 11. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR) Zápis z 11. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR) Místo jednání: Rektorát VUT v Brně, Antonínská 1, Brno Datum: 24. února 2012 Hodina: 10:00 h Přítomní: členové KR: Štěpánek, Musílek,

Více

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014 Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014 MŠMT odpovědnost za vysoké školství, vzdělávání a výzkum Systém podpory VaVaI v ČR Rozpočet TA ČR Výdaje

Více

ZÁPIS 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HRADIŠTĚ DNE

ZÁPIS 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HRADIŠTĚ DNE ZÁPIS 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HRADIŠTĚ DNE 02.03.2018 I. Základní informace 1. Zasedání zastupitelstva byli přítomni: Pavel Šubrt, Jana Helclová, Václav Chrz, Marie Somrová, Jakub Dvořák 2. Omluveni

Více

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Identifikační údaje aktivity, její členění, termín vyhlášení, doba trvání Název aktivity

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika Standard studijního Foresight for Environment and Development A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

1 Hodnocení efektivnosti institucí ve výzkumu a vývoji

1 Hodnocení efektivnosti institucí ve výzkumu a vývoji Úřad vlády České republiky Čj.j.: 6134-04-RVV Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: 28 187/2004-31 METODIKA HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ (podle bodu II.3. usnesení vlády ze

Více

Z á p i s. ze 45. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 17. července 2012

Z á p i s. ze 45. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 17. července 2012 Z á p i s ze 45. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 17. července 2012 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. Předseda AV ČR vyjádřil politování nad úmrtím

Více

XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky. Praha 12. prosince Bod programu: 3

XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky. Praha 12. prosince Bod programu: 3 XLIII. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky Praha 12. prosince 2013 Bod programu: 3 INFORMACE O PŘÍPRAVĚ HODNOCENÍ VÝZKUMNÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI PRACOVIŠŤ AV ČR ZA LÉTA 2010 2014 1 Principy

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je spolufinancován z

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 50 Datum: 15. 5. 2015 Od do: 9.00 13.00 hodin Místo: Sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 VR TA ČR Přítomni: Omluveni: prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis z 21. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR)

Zápis z 21. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR) Zápis z 21. zasedání Kontrolní rady Technologické agentury ČR (KR TAČR) Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát VUT v Brně, Antonínská 1, Brno Datum: 1. Března 2013 Hodina: 10:00 h Přítomni členové

Více

Konference ekonomických radů

Konference ekonomických radů Konference ekonomických radů Spolupráce vládních resortů při podpoře vnějších vztahů 20. června 2016 Ing. Robert Plaga, Ph.D. 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 5, 118 12 Praha

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno dne 4. 12. 2017 od 13:00 hodin, Aula VFU Brno Počet přítomných členů AS FVHE VFU Brno: na začátku 21, později 22, na konci 23 1. Zahájení zasedání Zasedání

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skuhrov, konaného dne , od 18:30 hod.

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skuhrov, konaného dne , od 18:30 hod. Obec Skuhrov Zastupitelstvo obce Skuhrov Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skuhrov, konaného dne 25.2.2015, od 18:30 hod. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Skuhrov

Více

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č.

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č. Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 02 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků Na realizaci se podílí:

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2009

Z á p i s. ze 6. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2009 Z á p i s ze 6. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2009 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 5. zasedání Akademické rady

Více

Zpráva o výsledku přijímacího řízení do bakalářského a magisterského studia na FAPPZ pro akademický rok 2018/2019

Zpráva o výsledku přijímacího řízení do bakalářského a magisterského studia na FAPPZ pro akademický rok 2018/2019 Česká zemědělská univerzita v Praze V Praze dne 2. 10. 2018 Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů Zpráva o výsledku přijímacího řízení do bakalářského a magisterského na FAPPZ pro akademický

Více

Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. Praha-Ruzyně

Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. Praha-Ruzyně Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. Praha-Ruzyně Usnesení Rady instituce ze zasedání dne 21. 3. 2017 Ph.D., RNDr. Mgr. Leona Svobodová, Ph.D., doc. RNDr. Michal Tomšovský, Ph.D. Omluveni: prof. Ing.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 147

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 147 Datum: 28. 3. 2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 147 Od do: 12:00 16:00 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 33b, Praha 6 Přítomni: Bízková, Janeček, Bunček, Komárek, Rottová,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 238

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 238 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 238 Od do: 9:00 10:00 h Datum: 18. 12. 2014 12:00 15:00 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav

Více

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Termín zasedání: 12. dubna 2018 Přítomni: prof. MVDr. Vladimír Večerek, CSc.,

Více

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Porada OEÚ 22. června 2015

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Porada OEÚ 22. června 2015 Úřad vlády České republiky MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Porada OEÚ 22. června 2015 Úřad pro budoucnost Poprvé je ve vládě místopředseda vlády plně zodpovědný

Více

Z á p i s. z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014

Z á p i s. z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014 Z á p i s z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 15. zasedání Akademické rady AV

Více

BIOLOGICKÉ CENTRUM AKADEMIE VĚD ČR

BIOLOGICKÉ CENTRUM AKADEMIE VĚD ČR BIOLOGICKÉ CENTRUM AKADEMIE VĚD ČR Výzkumný program Rozmanitost života a zdraví ekosystémů Koordinátor: prof. Ing. Miloslav Šimek, CSc. Valná hromada ROZE a jednání koordinační rady ROZE Datum konání:

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014 Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR Stráž pod Ralskem 19. března 2014 MŠMT odpovědnost za vysoké školství, vzdělávání a výzkum Systém podpory VaVaI v ČR Technologická agentura ČR organizační složka

Více

Zápis ze 6. porady vedení, která se konala dne 12. února 2015

Zápis ze 6. porady vedení, která se konala dne 12. února 2015 Zápis ze 6. porady vedení, která se konala dne 12. února 2015 Přítomni: p. ministr, VŘ Orgoníková, I. nám. Zikl, nám. Fidrmuc, řed. Gondková, nám. Bartáková, nám. Hulinský, (VŘ Šulc), řed. Černikovský,

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.072.4.00/12.0045 Koordinátor: Mgr. Martin Šlachta, Ph.D. Metodik: prof. Ing. Jan Frelich, CSc. Finanční manažerka:

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Zápis z 23. zasedání konaného dne 23. dubna 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu Přítomni: K. Breiterová,

Více

Zápis ze 78. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 78. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 78. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 15. 12. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: 9.00 12.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc.,

Více

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI 2014 Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Sídlo: Ke Dvoru 12a, Praha 6, 160 00 Právní forma: společnost s ručením omezeným IČ: 26722861 Informace o činnosti: 1. Institucionální

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 608/2017. č. 576 ze dne Poskytnutí dotace mimo vyhlášené dotační programy

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 608/2017. č. 576 ze dne Poskytnutí dotace mimo vyhlášené dotační programy č.j.: 608/2017 Rada městské části U S N E S E N Í č. 576 ze dne 11.09.2017 Poskytnutí dotace mimo vyhlášené dotační programy Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í II. 1. doporučení Výboru pro dotační

Více

Obec Osov, okres Beroun ZÁPIS č. 3/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Osov, konaného dne v 19 hodin v kanceláři obecního úřadu

Obec Osov, okres Beroun ZÁPIS č. 3/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Osov, konaného dne v 19 hodin v kanceláři obecního úřadu Obec Osov, okres Beroun ZÁPIS č. 3/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Osov, konaného dne 13.6. 2012 v 19 hodin v kanceláři obecního úřadu Přítomni: Veverka Zdenek, Bolina Bohuslav, Frýdl Petr, Červenka

Více

z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 25. března 2008

z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 25. března 2008 Z á p i s z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 25. března 2008 Přítomni: Ivana Vlková, Vlasta Tišlerová, Michaela Jůzková, Josef Lácha Omluven: Stanislav Kahuda, Josef Novák, Josef

Více

Zhodnocení plnění strategie VaV v roce 2013 na Fakultě tropického zemědělství ČZU v Praze

Zhodnocení plnění strategie VaV v roce 2013 na Fakultě tropického zemědělství ČZU v Praze Zhodnocení plnění strategie VaV v roce 2013 na Fakultě tropického zemědělství ČZU v Praze Zhodnocení plnění strategie VaV na FTZ za rok 2013 Specifický výzkum a vnitřní granty Vnější granty Publikační

Více

Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce České republiky v rámci programu KONTAKT

Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce České republiky v rámci programu KONTAKT Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce České republiky v rámci programu KONTAKT International Scientific and Technical Cooperation of the Czech Republic within the KONTAKT Programme Na základě mezinárodních

Více

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Datum jednání: 21. 01. 2019 Místo jednání: kancelář č. 22, nábř. kpt. Jaroše 1000 Začátek jednání: 17:05 hodin Konec jednání:

Více

Zápis z 66. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 66. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 66. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 11. 11. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: 9.00 12.00 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc.,

Více

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Dlouhodobý koncepční záměr pro léta 2016-2020 Projednáno poradou vedení CENIA a schváleno Rozhodnutím 12-2015, č.j. 3692/CEN/15 ze

Více

OBEC CHOTOVICE ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 7.5.2015 od 17:00 hodin

OBEC CHOTOVICE ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 7.5.2015 od 17:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 7.5.2015 od 17:00 hodin Zasedání číslo 4/2015 Datum 7.5.2015 Přítomni Jednání řídil Ověřovatelé zápisu Program jednání Dle prezenční

Více

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin OBEC OLŠANY U PROSTĚJOVA Olšany u Prostějova 50, 798 14 Olšany u Prostějova Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin Přítomní: Milan

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Doplnění nebo připomínky členů zastupitelstva obce k programu zasedání nebyly vzneseny.

Doplnění nebo připomínky členů zastupitelstva obce k programu zasedání nebyly vzneseny. OBEC ČERNOUČEK Zápis z 30-14 zasedání Zastupitelstva obce ČERNOUČEK, které se konalo dne 12.12.2014. Jednání zastupitelstva se konalo v místnosti Obecního úřadu čp.50 od 18.00 hod., ukončeno bylo v 20.30

Více

Zastupitelstvo obce Březník Zápis č. 04/2013 ze dne

Zastupitelstvo obce Březník Zápis č. 04/2013 ze dne Zastupitelstvo obce Březník Zápis č. 04/2013 ze dne 18. 9. 2013 Zápis č. 4/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Březník (XVIII. - zasedání volebního období 2010/2014) Datum, místo a čas konání: 18. 9.

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Z á p i s. z 38. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 31. ledna 2012

Z á p i s. z 38. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 31. ledna 2012 Z á p i s z 38. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 31. ledna 2012 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 37. zasedání Akademické rady AV

Více

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032 Ekologie a aplikovaná biotechnologie rostlin BOT/EABR Garant: Božena Navrátilová

Více

Šaroun M., Žilka L., Klepl M., Ing. Končický Milan, Ing. Štefanová Zdena, Havlíčková Hana. ostatní :

Šaroun M., Žilka L., Klepl M., Ing. Končický Milan, Ing. Štefanová Zdena, Havlíčková Hana. ostatní : Zápis z veřejného mimořádného zasedání obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 27.2.2004 v zasedací místnosti obecního úřadu, od 18.00 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis. Přítomno: 13 členů ZMČ viz.prezenční listina. Nepřítomno: MVDr.Hunkes Bohumil omluven; Prokeš Martin - omluven.

Zápis. Přítomno: 13 členů ZMČ viz.prezenční listina. Nepřítomno: MVDr.Hunkes Bohumil omluven; Prokeš Martin - omluven. Zápis o průběhu 25. zasedání Zastupitelstva Městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6.10.2010 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Přítomni: doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D, Dr. JUDr. Ing. Martin Flora, doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D., doc. Ing. Karel Drápela, CSc., doc.

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) vedl výkonný místopředseda,

Více

Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje

Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 2 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Na realizaci

Více

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Národní 3, 117 20 Praha 1 Zpracoval: Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail : preslickova@ kav.cas.cz str.1 1. Specifikace

Více

Z á p i s z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 23.1. 2012

Z á p i s z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 23.1. 2012 Z á p i s z jednání zastupitelstva obce Chlumany, které se konalo dne 23.1. 2012 Přítomni: Ivana Vlková (V), Vlasta Tišlerová (T), Michaela Jůzková (J), Stanislav Kahuda (K), Josef Novák (N) Omluven: Josef

Více

Program Dne fascinace rostlinami v České republice

Program Dne fascinace rostlinami v České republice Program Dne fascinace rostlinami v České republice Brno Uhlíkový cyklus rostlin v měnícím se klimatu přednášky, diskuze, měření vybranými přístroji 18. 5. 2012, 8:00 15:00 h. Bělidla 986/4a, Brno. pořádá

Více

ZÁPIS Z RADY DSO ŠLAPANICKO č. 12/2016

ZÁPIS Z RADY DSO ŠLAPANICKO č. 12/2016 ZÁPIS Z RADY DSO ŠLAPANICKO č. 12/2016 konané dne 13. 9. 2016 v 9:00 Místo konání: zasedací sál MěÚ Šlapanice, Opuštěná 9/2, Brno Program: 1. Zahájení a schválení programu 2. Rozčtové opatření č.3 3. Výběrové

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV Operačního programu VAVPI Prioritní osa 2 KARIÉRNÍ ŘÁD vysokoškolsky vzdělaných pracovníků Regionálního centra c VaV

Více

Z á p i s. z 15. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 26. března 2014

Z á p i s. z 15. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 26. března 2014 Z á p i s z 15. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 26. března 2014 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 14. zasedání Akademické rady

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

Z á p i s. o průběhu 22. zasedání zastupitelstva obce Neplachov konaného dne v budově OÚ v Neplachově v období

Z á p i s. o průběhu 22. zasedání zastupitelstva obce Neplachov konaného dne v budově OÚ v Neplachově v období Z á p i s o průběhu 22. zasedání zastupitelstva obce Neplachov konaného dne 15. 8. 2016 v budově OÚ v Neplachově v období 2014-2018 Počet přítomných členů zastupitelstva: 7 - Blažek, Machová, Švec, Zasadil,

Více

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 6.10. 2015 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2011 Výdaje MŠMT v roce 2011 Aktivita Výdaje v tis. Kč Výzkumná centra 911 985 Centra základního výzkumu*) 35 510+300 000 Informační zdroje

Více

Hlasování o schválení navržených ověřovatelů zápisu: pro 7 proti 0 zdržel se 0

Hlasování o schválení navržených ověřovatelů zápisu: pro 7 proti 0 zdržel se 0 OBEC ČERNOUČEK Zápis z 03-15 zasedání Zastupitelstva obce ČERNOUČEK, které se konalo dne 29.5.2015. Jednání zastupitelstva se konalo v místnosti Obecního úřadu čp.50 od 18.00 hod., ukončeno bylo v 20.00

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 259 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 259 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 č.j.: 961/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 259 ze dne 20.12.2016 Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

OBEC CHOTOVICE ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 9. 4. 2015 od 18:00 hodin

OBEC CHOTOVICE ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 9. 4. 2015 od 18:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání zastupitelstva obce Chotovice, konaného dne 9. 4. 2015 od 18:00 hodin Zasedání číslo 3/2015 Datum 9. 4. 2015 Přítomni Jednání řídil Ověřovatelé zápisu Program jednání Dle prezenční

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.9/2016 z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne 07.12.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: zasedací místnost ÚMČ Praha 11, Vidimova 1324,

Více

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, Kyselka

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, Kyselka OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka Obec Kyselka Zastupitelstvo obce Kyselka 362 72 Kyselka, IČ:00254762 Č. j.: Kyselka/1426/16/KY Usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Účinnost dokumentu od: 3.10.2014 Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Čl. 1

Více

Šéfredaktor: RNDr. Jan Nedělník, PhD. Vydavatel: Zemědělský výzkum, spol s r.o. Zahradní 1 664 41 Troubsko

Šéfredaktor: RNDr. Jan Nedělník, PhD. Vydavatel: Zemědělský výzkum, spol s r.o. Zahradní 1 664 41 Troubsko výroční zpráva 2012 Výroční zpráva 2012 projektu Partnerství pro podporu popularizace VaV a další vzdělání v oblasti popularizace transferu technologií v oblasti zemědělství, potravinářství a bioenergetiky

Více

Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci?

Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci? Otázky pro panelovou diskusi Jak AV ČR podporuje excelenci svých výzkumných pracovníků? Jaký dopad má hodnocení ústavů AV ČR na jejich excelenci? Analyzuje AV ČR příčiny neúspěšných návrhů projektů? Akademická

Více

Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Přehled priorit a opatření

Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Přehled priorit a opatření Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Přehled priorit a opatření Prosinec 2006 Prioritní osy programu Prioritní osa 1: Rozvoj kapacit výzkumu a vývoje... 2 Prioritní osa 2: Rozvoj spolupráce veřejného

Více

Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 30. listopadu 2015 na OÚ v Horní Branné.

Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 30. listopadu 2015 na OÚ v Horní Branné. Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 30. listopadu 2015 na OÚ v Horní Branné. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 10 členů, omluven Jiří Horáček Návrhová komise: Mgr.

Více