ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI"

Transkript

1 STANOVY INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION,, SEKCE ČESKÁ REPUBLIKA z.. s..

2 2 S T A N O V Y International Police Association, sekce Česká republika z.s. ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI (1) International Police Association sekce Česká republika z.s. (dále jen IPA-sekce ČR ) je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, v platném znění, s působností na celém území České republiky a je členem mezinárodní organizace "International Police Association" (dále jen IPA ). (2) IPA-sekce ČR je spolek příslušníků Policie České republiky (dále jen příslušník ), bývalých příslušníků, strážníků obecní policie a zaměstnanců v pracovním poměru k Policii České republiky, Středním policejním školám Ministerstva vnitra a Policejní akademii České republiky, bez rozdílu rasy, etnického původu, národnosti, pohlaví, sexuální orientace, věku, zdravotního postižení, náboženského vyznání, víry či světového názoru. (3) IPA je vázána zásadami vyjádřenými ve Všeobecné deklaraci lidských práv, kterou přijala Organizace spojených národů v roce (4) Cílem IPA je vytvářet pouta přátelství a posilovat mezinárodní spolupráci, rozvoj kulturních vztahů mezi jejími členy, rozšiřování jejich všeobecných vědomostí a výměna odborných zkušeností. Podporuje vzájemnou pomoc v sociální oblasti a přispívá v rámci svých možností k mírovému soužití mezi národy a k zachování světového míru. (5) Tyto stanovy jsou ve shodě s mezinárodními stanovami a mezinárodním jednacím řádem IPA a jsou závazné pro IPA-sekce ČR a každého člena této sekce, pokud tomu nebrání právní předpisy platné na území České republiky. (6) Oficiální adresa je následující: International Police Association, sekce Česká republika z.s. Elišky Přemyslovny č Praha 5 - Zbraslav (7) Doručovací adresa je následující: International Police Association sekce Česká republika z.s. Kounicova l I 32 Brno (8) Heslo IPA zní Servo per Amikeco (Služba přátelstvím). (9) Znak IPA je chráněn mezinárodním právem (Copyright 1974) a právem České republiky jako registrovaná ochranná známka. Bez souhlasu předsednictva IPA-sekce ČR lze znak používat bez jakékoli jeho úpravy v oficiální verzi pouze na vizitkách členů IPA-sekce ČR. V případě použití na tiskovinách a upomínkových předmětech jednotlivých pobočných spolků bude pod tímto znakem doplněna identifikace používajícího, např. Územní skupina Cheb.

3 3 (10) Předmětem činnosti IPA-sekce ČR je v souladu s možnostmi vytvářet podmínky pro vznik a udržování přátelských vztahů a spolupráce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni, pro všeobecné vzdělávání, profesní výměnu zkušeností, kulturní a sportovní aktivity a vzájemnou pomoc v sociální oblasti mezi všemi členy IPA a podpora profesní kultury bezpečnostního sboru. (11) K uskutečňování svých cílů chce IPA-sekce ČR: a) podporovat osobní kontakty příslušníků prostřednictvím vzájemných setkání jednotlivců a skupin, výměnných pobytů a navazování písemných styků, b) posilovat úctu před zákonem a dodržování veřejného pořádku, c) podporovat rozvoj sociálních a kulturních aktivit a výměnu profesních zkušeností, d) napomáhat k posílení vážnosti bezpečnostních sborů a k zlepšování vztahů mezi nimi a obyvatelstvem, e) výměnnými akcemi mladých příslušníků a setkáními mládeže posilovat toleranci a porozumění mezi lidmi, f) výměnou publikací, vydávaných národními sekcemi napomáhat předávání informací a témat, jež mohou rozšířit profesní rozhled všech členů IPA, g) zveřejňovat profesní informace z oblasti vlastní činnosti, h) přátelskými kontakty mezi příslušníky všech národních sekcí přispívat k posílení spolupráce zejména v profesní oblasti. ČLÁNEK 2 ČLENĚNÍ IPA - SEKCE ČR (1) IPA-sekce ČR je samostatným právním subjektem (spolkem) zapsaným ve spolkovém rejstříku a účetní jednotkou registrovanou Českým statistickým úřadem a finančním úřadem, jehož statutárním orgánem je prezident IPA-sekce ČR (dále jen prezident sekce ). (2) IPA-sekce ČR se člení na pobočné spolky IPA-sekce ČR (dále jen územní skupina ), zakládané předsednictvem IPA-sekce ČR, které jsou organizačními jednotkami spolku. (3) Územní skupiny jsou samostatnými právními subjekty a účetními jednotkami zapsané ve spolkovém rejstříku a registrované u finančního úřadu, jehož statutárním orgánem je vedoucí územní skupiny. (4) Z právních jednání územních skupin není hlavní spolek (IPA-sekce ČR) nijak zavázán. (5) Hlavní spolek (IPA-sekce ČR) neručí nijak za dluhy a jiné závazky územních skupin. (6) Rozhodnutí orgánů IPA-sekce ČR je pro územní skupiny závazné. (1) Orgány IPA-sekce ČR tvoří ČLÁNEK 3 ORGÁNY IPA - SEKCE ČR a) kongres IPA-sekce ČR (dále jen kongres ), který je nejvyšším orgánem spolku, b) předsednictvo IPA-sekce ČR (dále jen předsednictvo sekce ), c) revizní komise IPA-sekce ČR (dále jen revizní komise sekce ) a d) shromáždění vedoucích územních skupin. (2) Orgány územní skupiny tvoří:

4 4 a) členská schůze územní skupiny, která je nejvyšším orgánem územní skupiny, b) předsednictvo územní skupiny a c) revizní komise územní skupiny. ČLÁNEK 4 ČLENSTVÍ Oddíl 1 Druhy členství (1) Členství v IPA-sekce ČR se váže na osobu člena a nepřechází na jeho právního nástupce. (2) Druhy členství se vymezují jako členství a) řádné, b) čestné, c) přidružené. Oddíl 2 Řádné členství (1) Řádným členem IPA-sekce ČR může být: a) příslušník Policie České republiky a bývalý příslušník Policie České republiky, jehož služební poměr neskončil z důvodu spáchání úmyslného trestného činu, b) strážník obecní policie, jehož pracovní poměr strážníka trvá nejméně 3 roky, c) zaměstnanec v pracovním poměru k Policii České republiky, Středním policejním školám Ministerstva vnitra a Policejní akademii České republiky, jehož pracovní poměr k těmto organizačním složkám státu trvá nejméně tři roky, a bývalý zaměstnanec uvedených organizačních složek státu, pokud jeho členství trvalo před skončením pracovního poměru. (2) O přijetí za člena rozhoduje předsednictvo územní skupiny nebo předsednictvo sekce. Přijetí může být odmítnuto i bez uvedení důvodů. (3) Řádné členství vzniká k prvnímu dni kalendářního měsíce, který následuje po dni vyslovení souhlasu se vznikem členství předsednictvem územní skupiny nebo předsednictvem sekce; postup při přijímacím řízení je uveden v jednacím řádu IPA-sekce ČR. (4) Řádný člen disponuje veškerými členskými právy a povinnostmi. Oddíl 3 Čestné a přidružené členství (1) Čestné členství může přiznat předsednictvo sekce z vlastního podnětu nebo na návrh územní skupiny členům IPA, kteří mají zvláštní zásluhy o sdružení. (2) Čestný člen disponuje veškerými členskými právy a povinnostmi, vyjma povinnosti platit členský příspěvek, která přechází na toho, kdo navrhl přiznání čestného členství. (3) Přidružené členství může přiznat předsednictvo sekce příslušníku policie jiného státu, v němž není zřízena národní sekce IPA. a) Přidružené členství končí dnem založení národní sekce IPA,

5 5 b) Přidružený člen disponuje veškerými členskými právy a povinnostmi vyjma práva volit a být volen do orgánů IPA-sekce ČR. Oddíl 4 Členský průkaz (1) Členství v IPA-sekce ČR je prokazováno členským průkazem, jenž je vydáván v jazyce anglickém, francouzském a německém mezinárodním předsednictvem IPA. Při ztrátě členského průkazu je nutno ihned uvědomit příslušnou územní skupinu a zažádat o vyhotovení duplikátu. (2) Členský průkaz je platný jen s příspěvkovou známkou na daný kalendářní rok. (3) Členský průkaz je majetkem spolku. Při ukončení členství je člen povinen členský průkaz vrátit IPA-sekce ČR. (1) člen má právo ČLÁNEK 5 PRÁVA A POVINNOSTI ČLENA a) podílet se na akcích a činnosti IPA-sekce ČR i IPA, b) požívat výhody plynoucí z členství v IPA, c) účastnit se jednání členských schůzí a veřejných jednání orgánů územních skupin a veřejných jednání orgánů IPA-sekce ČR, d) podávat návrhy, vznášet dotazy a stížnosti, e) volit a být volen do orgánů územních skupin a IPA-sekce ČR, f) přestoupit do jiné územní skupiny a g) prokazovat se platným členským průkazem a nosit udělené čestné odznaky a medaile. (2) člen je povinen a) dodržovat stanovy IPA-sekce ČR, jednací řád IPA-sekce ČR a usnesení orgánů IPA-sekce ČR, b) aktivně se podílet na plnění úkolů směřujících k dosažení cílů IPA, c) zdržet se jednání poškozujícího dobré jméno a zájmy IPA, d) účastnit se členských schůzí, e) informovat o svých aktivitách ve věcech souvisejících s činností IPA-sekce ČR předsednictvo územní skupiny, v případě aktivit na úrovni národních sekcí předsednictvo sekce f) zaplatit do stanoveného termínu členský příspěvek a g) neprodleně hlásit předsednictvu sekce cestou předsednictva územní skupiny změnu osobních údajů obsažených v přihlášce za člena a skutečnosti zakládající důvod pro zahájení vylučovacího řízení. ČLÁNEK 6 ČLENSKÝ PŘÍSPĚVEK (1) Při stanovení výše příspěvku se vychází z reálných možností a z úrovně příspěvků v jiných zemích. Minimální výše členského příspěvku je 600,-Kč a minimální odvod IPA-sekce ČR je 300,-Kč. O zvýšení členského příspěvku nebo odvodu IPA-sekce ČR rozhoduje kongres. (2) Členská chůze územní skupiny může stanovit vyšší členský příspěvek, než stanoví kongres.

6 6 (3) Členský příspěvek je placen ročně v hotovosti u pokladníka územní skupiny, nebo převodem na účet územní skupiny, u které je evidován. V případě evidování u IPA-sekce ČR pokladníkovi či na účet IPA-sekce ČR. (4) Platí se do 31. května každého roku. Neuhradí-li člen příspěvek v této lhůtě, je vyzván tak učinit v přiměřené lhůtě určené dodatečně ve výzvě k zaplacení a je mu zvýšena výše členského příspěvku o 100,- Kč. (5) Za výběr členských příspěvků odpovídá pokladník územní skupiny, případně předsednictva sekce a po marné výzvě k dodatečnému zaplacení předkládá předsednictvu územní skupiny návrh na zrušení členství. ČLÁNEK 7 SEZNAM ČLENŮ (1) Evidence členů IPA-sekce ČR vede generální sekretář IPA-sekce ČR. (2) V evidenci členů jsou evidovány osobní údaje členů uvedené v přihlášce za člena, ve které dává žadatel o členství rovněž souhlas ke zpracovávání osobních údajů. (3) Evidence je vedena v listinné a elektronické podobě. (4) Na podkladě přihlášky za člena nebo hlášenky zněn jsou údaje o členu zavedeny do evidence členů IPA-sekce ČR. Při ukončení členství jsou údaje o bývalém členu vymazány vyjma jména, příjmení, data narození, čísla členského průkazu a je vložen údaj o způsobu ukončení členství. (5) Evidence členů jako celek je zpřístupněna pro členy předsednictva sekce, pro členy revizní komise sekce a pro vedoucí územních skupin v částech týkajících se členů jejich skupin. (6) Evidenci členů územní skupiny vede sekretář územní skupiny dle ustanovení odst. 2, až 4, a je zpřístupněna členům předsednictva a členům revizní komise územní skupiny. (1) Řádné členství zaniká a) vystoupením, b) zrušením, c) vyloučením, d) úmrtím. ČLÁNEK 8 ZÁNIK ČLENSTVÍ Oddíl 1 Způsoby zániku řádného členství Oddíl 2 Vystoupení člena (1) Člen má právo vystoupit z IPA-sekce ČR na základě písemné žádosti, a to i bez uvedení důvodů. (2) Člen, který vystoupil z IPA-sekce ČR, může být opětovně přijat pouze se souhlasem předsednictva sekce na návrh územní skupiny.

7 7 Oddíl 3 Zrušení členství (1) Předsednictvo územní skupiny zruší členství, jestliže člen neuhradí členský příspěvek do 31. května kalendářního roku a neučiní tak ani v přiměřené lhůtě určené dodatečně ve výzvě k zaplacení, ačkoli byl na tento následek ve výzvě upozorněn. (2) Opětovné přijetí člena, jehož členství bylo zrušeno podle odst. 1, je možné pouze se souhlasem předsednictva sekce na návrh územní skupiny. Oddíl 4 Vyloučení člena (1) Člen spolku bude vyloučen, jestliže závažným způsobem poškodil dobré jméno IPA-sekce ČR, úmyslně porušil stanovy IPA-sekce ČR, jednací řád nebo zásady hospodaření IPA-sekce ČR, anebo neplní usnesení orgánů IPA-sekce ČR a v přiměřené lhůtě ani po výzvě spolku nápravu nezjedná. Výzva se nevyžaduje, nelze-li porušení povinnosti odčinit nebo způsobilo-li spolku zvlášť závažnou újmu (2) Vylučovací řízení zahajuje předsednictvo územní skupiny na návrh revizní komise územní skupiny, nebo předsednictvo sekce na návrh revizní komise sekce; postup při vylučovacím řízení je uveden v jednacím řádu IPA-sekce ČR. (3) Funkcionář IPA-sekce ČR nebo územní skupiny a delegát kongresu, proti němuž je vedeno vylučovací řízení, nesmí po dobu tohoto řízení vykonávat svou funkci. (4) Opětovné přijetí vyloučeného člena není možné. ČLÁNEK 9 KONGRES (1) Kongres je nejvyšším orgánem IPA-sekce ČR, který a) odpovídá za řešení všech záležitostí IPA-sekce ČR s konečnou platností, b) volí předsednictvo a revizní komisi sekce, c) schvaluje stanovy IPA-sekce ČR, jednací řád IPA-sekce ČR a statut revizní komise sekce, d) schvaluje zprávu o činnosti předsednictva sekce, zprávu o hospodaření a zprávu revizní komise sekce, e) projednává návrhy ostatních orgánů IPA-sekce ČR a přijímá k nim usnesení, f) rozhoduje o rozpuštění IPA-sekce ČR a jmenuje likvidátory. O rozpuštění sekce se hlasuje veřejně podle jmen. (2) Kongres se schází nejpozději ve třetím kalendářním roce následujícím po roce konání předcházejícího kongresu. O konání mimořádného kongresu rozhodne předsednictvo sekce, vysloví-li s tím souhlas nejméně tři čtvrtiny všech členů předsednictva sekce, na žádost všech členů revizní komise sekce nebo na žádost nejméně tří čtvrtin předsednictev územních skupin. (3) Termín konání kongresu stanoví předsednictvo sekce a svolává jej prezident sekce nejpozději deset týdnů přede dnem jeho konání. (4) Kongres se skládá z a) delegátů územních skupin a

8 8 b) členů předsednictva a revizní komise sekce. (5) Počet delegátů jednotlivých územních skupin stanoví předsednictvo sekce podle počtu členů územní skupiny k poslednímu dni kalendářního roku, který předchází roku konání kongresu. Klíčem je jeden delegát na každých započatých sto členů územní skupiny. (6) Delegáti jsou voleni členskou schůzí územní skupiny. Územní skupina volí i jejich náhradníky. Jména a příjmení delegátů musí být územní skupinou oznámena předsednictvu sekce nejpozději měsíc po jejich zvolení členskou schůzí územní skupiny. (7) Delegát se při registraci na kongresu samotném prokáže osvědčením o zvolení podepsaném alespoň třemi členy předsednictva příslušné územní skupiny, které bude přílohou registrační listiny. Neučiní-li tak nebude zaregistrován. (8) Mandát delegáta zaniká a) zvolením jiného delegáta nebo b) ukončením jeho členství v IPA-sekce ČR. (9) Návrhy bodů programu jednání kongresu jsou oprávněni předkládat účastníci kongresu, shromáždění vedoucích územních skupin, předsednictvo sekce, revizní komise sekce a předsednictva územních skupin. Jednotlivé návrhy musí být předloženy písemně předsednictvu sekce nejpozději osm týdnů přede dnem zahájení kongresu. (10) Návrhy na změny bodů programu jednání kongresu musí být předsednictvu sekce předloženy písemně nejpozději šest týdnů přede dnem zahájení kongresu. Tyto změny musí být rozeslány všem účastníkům kongresu nejpozději dva týdny přede dnem zahájení kongresu. (11) Kongres je usnášení schopný, jsou-li přítomny nejméně dvě třetiny delegátů. (12) Usnesení kongresu je platné, jestliže s ním vyslovila souhlas více než polovina přítomných delegátů; týká-li se usnesení změny stanov nebo rozpuštění IPA-sekce ČR, musí s ním vyslovit souhlas nejméně tři čtvrtiny přítomných delegátů. (13) Usnesení kongresu je závazné pro všechny členy IPA-sekce ČR. ČLÁNEK 10 PŘEDSEDNICTVO IPA-SEKCE ČR Oddíl 1 Mandát členů (1) Předsednictvo sekce je voleno kongresem a jeho mandát končí zvolením nového předsednictva sekce. (2) Odstoupí-li člen předsednictva sekce v průběhu volebního období, rozhodne o obsazení volného místa předsednictvo. Pro zánik mandátu nového člena se použije ustanovení odstavce 1. Oddíl 2 Působnost předsednictva sekce (1) Předsednictvo sekce řídí činnost IPA-sekce ČR v období mezi zasedáním kongresu, kterému odpovídá za svoji činnost. Předsednictvo sekce zejména a) předkládá kongresu zprávu o své činnosti a zprávu o hospodaření IPA-sekce ČR,

9 9 b) projednává zprávy revizní komise sekce a na její návrh činí opatření k nápravě nedostatků, c) zastupuje IPA-sekce ČR při jednání s mezinárodním předsednictvem IPA, předsednictvy národních sekcí IPA, při jednání s centrálními orgány státní správy s právnickými a fyzickými osobami a před soudy, a to prostřednictvím svého statutárního zástupce nebo pověřených členů předsednictva sekce, d) zřizuje odborné poradní komise k řešení odborných otázek a zadává jim k tomuto úkoly; členem poradní komise může být i odborník, který není členem IPA, e) zřizuje a rozpouští zájmová uskupení napříč celou členskou základnou IPA-sekce ČR f) zřizuje administrativní centrum ke zpracovávání administrativních záležitostí IPA-sekce ČR, g) rozhoduje o založení nové územní skupiny; pověřený člen předsednictva sekce předsedá shromáždění členů IPA, na kterém se nová územní skupina zakládá, h) rozhoduje o přijetí člena, o přiznání čestného nebo přidruženého členství, i) rozhoduje o zrušení členství na návrh pokladníka a o vyloučení člena IPA-sekce ČR na návrh revizní komise sekce, j) rozhoduje o zrušení územní skupiny na návrh předsednictva územní skupiny nebo revizní komise sekce, k) uděluje věcné dary, čestná uznání, čestné odznaky a medaile, l) deleguje členy předsednictva sekce na jednání orgánů a akce územních skupin a jednání orgánů a akce národních sekcí IPA. (2) Jednání předsednictva sekce svolává prezident sekce nejméně jednou za tři měsíce nebo na žádost nejméně třetiny členů předsednictva sekce. (3) Předsednictvo sekce informuje o přijatých usneseních předsednictva územních skupin a členy revizní komise sekce. (1) Předsednictvo sekce se skládá z a) prezidenta sekce, b) prvního viceprezidenta, c) viceprezidenta, d) generálního sekretáře, e) asistenta generálního sekretáře, f) pokladníka a g) pěti členů předsednictva sekce. (2) Prezident sekce Oddíl 3 Složení předsednictva sekce a) je statutárním zástupcem spolku, b) jedná jménem sekce s jinými národními sekcemi, s mezinárodním výborem, s představiteli státních orgánů a orgánů obcí a dalšími právnickými a fyzickými osobami, c) po předchozím souhlasu předsednictva sekce podepisuje smlouvy, dohody a další důležité dokumenty týkající se celé sekce, d) svolává, zahajuje a končí kongres a shromáždění vedoucích územních skupin, kterým také předsedá, řídí činnost spolku a předsedá jednání předsednictva sekce, e) má podpisové právo k bankovním účtům spolku a kontroluje dodržování rozpočtu, f) navrhuje provedení kontrol revizní komisi sekce,

10 10 g) po předchozím souhlasu předsednictva sekce na návrh svůj, předsednictva sekce nebo předsednictev územních skupin uděluje věcné dary, čestná uznání, čestné odznaky a medaile zasloužilým členům, h) je správcem dat obsažených v evidenci členů IPA-sekce ČR a i) informuje předsednictvo sekce o své činnosti a rozhodnutích ve vnějších vztazích; (3) První viceprezident a) zastupuje prezidenta v plném rozsahu působnosti a pravomocí v době, kdy prezident nemůže funkci vykonávat, dále ve vymezeném rozsahu působnosti, nebo v jiných případech na základě plné moci, b) dbá o stálý kontakt mezi předsednictvem sekce a územními skupinami, c) připravuje a realizuje řešení problémů ve vztazích předsednictva sekce k územním skupinám, d) spolu s generálním sekretářem odpovídá za řešení členských otázek, e) připravuje vznik nových územních skupin, předkládá předsednictvu sekce návrh na jejich založení, kontroluje jejich činnost a napomáhá k rozvoji jejich aktivit a f) ve vymezené působnosti navrhuje revizní komisi sekce provedení kontrol; (4) viceprezident a) zastupuje prezidenta ve vymezeném rozsahu působnosti nebo na základě plné moci a zastupuje prvního viceprezidenta v plném rozsahu působnosti a pravomocí v době, kdy nemůže funkci vykonávat, b) zpracovává a činí právní úkony v oblasti legislativy IPA-sekce ČR, c) podílí se na jednání se státními orgány, připravuje a organizuje jednání k uzavírání smluv a dohod týkajících se činnosti IPA-sekce ČR a sleduje jejich plnění, d) dohlíží na dodržování stanov a vnitřních předpisů v činnosti všech orgánů IPA-sekce ČR a navrhuje opatření k nápravě případných pochybení, e) ve vymezené působnosti navrhuje revizní komisi sekce provedení kontrol; (5) generální sekretář a) vede evidenci uzavřených smluv a dohod a dalších důležitých písemností IPA-sekce ČR, b) vyžaduje statistická hlášení od územních skupin, zpracovává návrhy, doporučení a stížnosti územních skupin a předkládá je předsednictvu sekce, c) navrhuje předsednictvu sekce poskytnutí pomoci ze sociálního fondu IPA-sekce ČR, d) je zpracovatelem dat evidence členů IPA-sekce ČR a vystavuje členské průkazy, e) spoluodpovídá za správu a ochranu dat členů IPA-sekce ČR, f) ve spolupráci s pokladníkem dbá o řádné odvody příspěvků pro mezinárodní výbor, objednává a distribuuje členské známky, g) spolu s pokladníkem dbá o evidenci majetku IPA-sekce ČR, spolupodílí se na vedení účetnictví IPA-sekce ČR a provádí roční inventarizaci majetku, h) spolu s pokladníkem zajišťuje zpracování ročního daňového přiznání a případný odvod daně finančnímu úřadu, i) zajišťuje nákup či výrobu materiálů potřebných pro chod předsednictva sekce a revizní komise sekce a j) má podpisové právo k bankovním účtům IPA-sekce ČR; (6) Asistent generálního sekretáře a) zastupuje generálního sekretáře v plném rozsahu působnosti a pravomocí v době, kdy generální sekretář nemůže funkci vykonávat nebo na základě jeho pověření, b) zajišťuje materiální podmínky pro jednání a činnost předsednictva sekce,

11 11 c) provádí zápis z jednání orgánů IPA-sekce ČR a takto vzniklé písemnosti zveřejňuje a distribuuje územním skupinám, d) působí v oblasti veřejné prezentace IPA-sekce ČR a za tímto účelem odpovídá za vedení a aktualizaci webové stránky IPA-sekce ČR na Internetu ve spolupráci s funkcionáři IPAsekce ČR a územních skupin; (7) Pokladník a) vede účetnictví IPA-sekce ČR, b) je pověřen evidencí a péčí o majetek IPA-sekce ČR a provádí jeho inventarizaci, c) je odpovědný za včasné a řádné vyúčtování všech finančních operací a za provedení plateb ve stanovených lhůtách, d) dbá o řádné odvody příspěvků pro předsednictvo sekce, předkládá předsednictvu návrh na zrušení členství z důvodu neuhrazení členského příspěvku, e) odpovídá za zpracování ročního daňového přiznání a případný odvod daně finančnímu úřadu, f) zpracovává roční zprávu o hospodaření, kterou předkládá předsednictvu sekce a kongresu a g) má podpisové právo k bankovním účtům IPA-sekce ČR; (8) Členové předsednictva sekce plní úkoly v předsednictvem vymezených oblastech. ČLÁNEK 11 REVIZNÍ KOMISE SEKCE Oddíl 1 Mandát členů (1) Revizní komise sekce je volena kongresem a její mandát končí zvolením nové revizní komise. (2) Odstoupí-li člen revizní komise sekce v průběhu volebního období, rozhodne o obsazení volného místa revizní komise sekce. Pro zánik mandátu nového člena se použije ustanovení odstavce 1. Oddíl 2 Působnost revizní komise sekce (1) Revizní komise sekce je kontrolním orgánem IPA-sekce ČR pro všechny oblasti činností IPA-sekce ČR a územních skupin a je odpovědná kongresu. (2) Revizní komise sekce se skládá z předsedy a maximálně čtyř členů. Předseda i členové revizní komise sekce mají právo účastnit se zasedání předsednictva sekce s hlasem poradním. (3) Revizní komise sekce se řídí svým statutem, který přijímá kongres. (4) Statut revizní komise sekce je uveden v příloze č. 1 k stanovám.

12 12 ČLÁNEK 12 SHROMÁŽDĚNÍ VEDOUCÍCH ÚZEMNÍCH SKUPIN (1) Shromáždění vedoucích územních skupin (dále jen shromáždění ) je poradním orgánem předsednictva sekce, které je tvořeno vedoucími jednotlivých územních skupin; svolává jej prezident sekce nejméně jednou ročně. (2) Shromáždění řeší v období mezi zasedáními kongresu veškeré otázky týkající se celé IPA-sekce ČR, pokud je o to předsednictvem sekce požádáno, a je oprávněno předkládat předsednictvu sekce návrhy a podněty. Shromáždění je usnášení schopné tehdy, je-li na shromáždění přítomna nejméně polovina vedoucích územních skupin; usnesení shromáždění je přijato hlasuje-li pro něho tři čtvrtiny přítomných vedoucích územních skupin. ČLÁNEK 13 ÚZEMNÍ SKUPINY (1) Územní skupiny jsou pobočnými spolky a organizačními jednotkami IPA-sekce ČR zakládanými předsednictvem sekce. (2) Územní skupiny jsou samostatnými právními subjekty a účetními jednotkami zapsanými ve spolkovém rejstříku a registrovanými u příslušného finančního úřadu podle sídla územní skupiny, jehož statutárním zástupcem je vedoucí územní skupiny. (3) Název územní skupiny je: International Police Association, sekce Česká republika z.s., územní skupina č. (pořadové číslo a název sídla územní skupiny, např. 101 Cheb) (4) Ze svého právního jednání je územní skupina zavázána zcela samostatně; IPA-sekce ČR není právním jednáním územních skupin nijak zavázána. (5) Územní skupina ručí zcela samostatně za své dluhy a jiné závazky. (6) V žádosti o vznik nové územní skupiny se uvede adresa a sídlo nově zřizované územní skupiny, jména a adresy členů oprávněných jednat jménem přípravného výboru a předpokládaný počet členů skupiny. (7) Pro vznik územní skupiny je třeba nejméně dvaceti zakládajících členů. (8) Jestliže předsednictvo sekce udělí souhlas k založení nové územní skupiny, určí přípravný výbor termín ustavující členské schůze územní skupiny. (9) Členové přítomní na ustavující schůzi se zapíší do listiny přítomných a podepíší k údaji o svém jménu, číslu průkazu člena IPA a bydlišti. Správnost a úplnost listiny přítomných ověří delegát předsednictva sekce nebo osoba jím pověřená. (10) Platí, že osoby zapsané v listině přítomných žádají o zřízení nové územní skupiny a stávají se jejími členy. (11) Ustavující schůze zvolí předsednictvo územní skupiny a revizní komisi územní skupiny. Ustavující schůze přijímá usnesení většinou hlasů přítomných v době hlasování. (12) Nově zvolený statutární zástupce předá I. viceprezidentovi kopie dokumentů z ustavující schůze potřebné k vyhotovení zakládací listiny územní skupiny.

13 13 (13) Nově zvolený statutární zástupce územní skupiny předloží viceprezidentovi sekce údaje stanovené zákonem č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob, hlava III. díl 2, potřebné pro zápis nově vzniklé územní skupiny do veřejného rejstříku. (14) Územní skupina vzniká dnem zápisu do veřejného rejstříku. (15) Usnesení orgánů sekce České republiky jsou pro územní skupinu závazná a územní skupina je povinna je plnit. (16) K rozpuštění územní skupiny dojde na základě a) usnesení členské schůze územní skupiny nebo b) usnesení předsednictva sekce vydaného na návrh revizní komise sekce, a to v případě porušování stanov sekce České republiky, nebo neplnění usnesení orgánů sekce České republiky. ČLÁNEK 14 ČLENSKÉ SCHŮZE ÚZEMNÍ SKUPINY (1) Členská schůze je nejvyšším orgánem územní skupiny, která a) odpovídá za řešení všech záležitostí územní skupiny s konečnou platností, b) je svolávána vedoucím územní skupiny jednou ročně, c) projednává a schvaluje zprávu o činnosti předsednictva územní skupiny za období od konání poslední členské schůze, d) projednává a schvaluje zprávu o hospodaření územní skupiny, e) volí členy předsednictva územní skupiny, členy revizní komise územní skupiny a delegáty na jednání kongresu IPA-sekce ČR, f) projednává a schvaluje plán činnosti územní skupiny na další období, g) předkládá vedoucímu územní skupiny podněty k projednání na shromáždění vedoucích územních skupin, h) předkládá delegátům kongresu IPA-sekce ČR podněty k projednání na kongresu IPA-sekce ČR i) rozhoduje usnesením o zániku územní skupiny; rozhodnutí musí být schváleno hlasy nejméně tří čtvrtin z více než poloviny přítomných členů územní skupiny. (2) Usnesení členské schůze jsou závazná pro předsednictvo a každého člena územní skupiny. Tato usneseni nesmí být v rozporu se stanovami IPA-sekce ČR, nebo usneseními předsednictva sekce. ČLÁNEK 15 PŘEDSEDNICTVO ÚZEMNÍ SKUPINY Oddíl 1 Mandát členů (1) Předsednictvo územní skupiny je voleno členskou schůzí územní skupiny na období tří let a jeho mandát končí zvolením nového předsednictva.

14 14 (2) Odstoupí-li člen předsednictva územní skupiny v průběhu volebního období, rozhodne o obsazení volného místa předsednictvo územní skupiny. Pro zánik mandátu nového člena se použije ustanovení odstavce 1. Oddíl 2 Působnost předsednictva územní skupiny (1) Předsednictvo řídí územní skupinu v období mezi zasedáními členské schůze, a členské schůzi odpovídá za svoji činnost. Předsednictvo územní skupiny zejména: a) předkládá členské schůzi územní skupiny zprávu o své činnosti a zprávu o hospodaření, b) projednává zprávy revizní komise územní skupiny a na její návrh činí opatření k nápravě nedostatků, c) zastupuje územní skupinu při jednání s předsednictvem sekce, předsednictvy dalších územních skupin, při jednání se státními orgány a orgány samosprávy, s právnickými a fyzickými osobami, a to prostřednictvím vedoucího územní skupiny nebo pověřených členů předsednictva územní skupiny, d) zřizuje odborné poradní komise k řešení odborných otázek ve věcech územní skupiny a zadává jim k tomuto úkoly; jako člena poradní komise může přizvat odborníka, který není členem IPA, e) rozhoduje o přijetí nového člena územní skupiny, a to hlasy většiny všech členů předsednictva. Za ověření údajů uváděných v přihlášce za člena územní skupiny odpovídá vedoucí, sekretář nebo pokladník územní skupiny, f) rozhoduje o vyloučení člena územní skupiny na návrh revizní komise územní skupiny, g) odpovídá za hospodaření územní skupiny a h) předkládá předsednictvu sekce návrhy na udělení věcných darů, čestných odznaků a medailí IPA-sekce ČR, (2) jednání předsednictva územní skupiny svolává vedoucí územní skupiny nejméně jednou za tři měsíce nebo na žádost nejméně třetiny členů předsednictva územní skupiny. (3) Předsednictvo územní skupiny informuje o své činnosti členskou základnu a to nejméně jednou ročně na členské schůzi územní skupiny. Oddíl 3 Složení předsednictva územní skupiny (1) Předsednictvo územní skupiny se skládá z a) vedoucího, b) sekretáře, c) pokladníka, d) členů předsednictva. (2) Členská schůze územní skupiny může rozhodnout o sloučení funkce sekretáře a pokladníka a o počtu členů předsednictva územní skupiny. (3) Vedoucí územní skupiny a) je statutárním zástupcem územní skupiny, který jedná jménem územní skupiny s jinými územními skupinami, s předsednictvem sekce, orgány státní správy a samosprávy, soudy a dalšími právnickými a fyzickými osobami, b) po předchozím souhlasu předsednictva územní skupiny podepisuje smlouvy, dohody a další důležité dokumenty týkající se územní skupiny,

15 15 c) svolává, zahajuje a končí členskou schůzi, které také předsedá, řídí činnost územní skupiny a předsedá jednání předsednictva územní skupiny, d) má podpisové právo k bankovním účtům územní skupiny a kontroluje dodržování rozpočtu, e) navrhuje provedení kontrol revizní komisi územní skupiny, f) informuje předsednictvo územní skupiny o své činnosti a o rozhodnutích ve vnějších vztazích. (4) Sekretář územní skupiny a) zastupuje vedoucího územní skupiny v plném rozsahu působnosti a pravomocí v případech kdy vedoucí nemůže funkci vykonávat nebo z jeho pověření, b) dbá o stálý kontakt mezi předsednictvem územní skupiny a členskou základnou a odpovídá za řešení členských otázek, c) předkládá předsednictvu územní skupiny přihlášky nových členů k rozhodnutí o přijetí, d) podílí se na jednání s dalšími právnickými a fyzickými osobami, orgány státní správy a samosprávy, připravuje a organizuje jednání k uzavírání smluv a dohod týkajících se činnosti územní skupiny, e) vede evidenci uzavřených smluv a dohod a dalších důležitých písemností územní skupiny, f) je správcem a zpracovatelem dat evidence členů územní skupiny a odpovídá za správu a ochranu dat členů územní skupiny, g) má podpisové právo k bankovním účtům územní skupiny a h) působí v oblasti veřejné prezentace územní skupiny. (5) Pokladník územní skupiny a) vede účetnictví územní skupiny, b) je pověřen evidencí a péčí o majetek územní skupiny a provádí jeho inventarizaci, c) je odpovědný za včasné a řádné vyúčtování všech finančních operací a za provedení plateb ve stanovených lhůtách, d) dbá o řádné odvody příspěvků pro předsednictvo sekce, objednává a distribuuje členské známky, předkládá předsednictvu návrh na zrušení členství z důvodu neuhrazení členského příspěvku, e) odpovídá za zpracování ročního daňového přiznání a případný odvod daně finančnímu úřadu, f) zpracovává zprávu o hospodaření, kterou předkládá předsednictvu územní skupiny a členské schůzi územní skupiny, g) zajišťuje nákup či výrobu materiálů potřebných pro činnost územní skupiny a zajišťuje materiální podmínky pro jednání a činnost předsednictva územní skupiny a h) má podpisové právo k bankovním účtům územní skupiny. (6) Členové předsednictva územní skupiny plní úkoly předsednictva v oblastech vymezených předsednictvem územní skupiny. ČLÁNEK 16 REVIZNÍ KOMISE ÚZEMNÍ SKUPINY (1) Revizní komise územní skupiny je kontrolním orgánem územní skupiny pro všechny oblasti činnosti územní skupiny. Pro její činnost se přiměřeně použije statut revizní komise IPA-sekce ČR.

16 16 (2) Revizní komise územní skupiny se skládá z předsedy a dvou členů, kteří jsou voleni členskou schůzí územní skupiny; její mandát končí zvolením nové revizní komise. Předseda a členové revizní komise mají právo účastnit se zasedání předsednictva územní skupiny s hlasem poradním. ČLÁNEK 17 ZÁJMOVÁ USKUPENÍ (1) Zájmová uskupení jsou uskupení členů IPA-sekce ČR, napříč celou členskou základnou IPA-sekce ČR, které spojuje společný zájem, (např. motorismus, střelba, kopaná). (2) Zřizuje i rozpouští je na žádost nejméně deseti členů IPA-sekce ČR předsednictvo sekce svým usnesením. (3) Zájmové uskupení nemá právní subjektivitu a není pobočným spolkem ani organizačním článkem IPA-sekce ČR. (4) Členové IPA-sekce ČR sdružení v zájmových uskupeních vykonávají všechna členská práva i povinnosti ve svých územních skupinách. ČLÁNEK 18 JEDNACÍ ŘÁD SEKCE ČESKÉ REPUBLIKY Jednací řád, vzor přihlášky za člena spolku a hlášenka změn evidenčních údajů člena spolku jsou uvedeny v příloze č. 2, 3 a 4 těchto stanov. ČLÁNEK 19 ZÁSADY HOSPODAŘENÍ (1) IPA-sekce ČR a územní skupiny hospodaří samostatně a na sobě navzájem nezávisle. Případné schodky na jejich majetku nelze vzájemně vyrovnávat nebo za ně poskytovat záruky; jejich ručení je omezeno výhradně jejich majetkem. (2) IPA-sekce ČR i územní skupiny mohou vyvíjet vedle své hlavní činnosti i vedlejší hospodářskou činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti, je-li její účel v podpoře hlavní činnosti nebo v hospodárném využití spolkového majetku. (3) Příjmy sekce České republiky a územních skupin tvoří: a) členské příspěvky, b) nevyužité příjmy ze sportovních, nebo kulturních akcí a reklamy právnických či fyzických osob, c) výnosy z vedlejší hospodářské činnosti, d) prostředky získané na podkladě smluvních ujednání s fyzickou nebo právnickou osobou (dále jen "sponzorský dar"), e) dotace. (4) Zisk z činností spolku lze použít pouze pro spolkovou činnost včetně správy spolku. (5) Činnost členů pro IPA je dobrovolná a není za ni poskytována odměna. Nezbytné administrativní a jiné úkony mohou být zajišťovány prostřednictvím osob, které nejsou členy IPA a jsou zjednávány k provedení konkrétní činnosti ve prospěch spolku. (6) Po uplynutí účetního roku se vypracuje vyúčtování, s nímž vysloví souhlas nejméně dva členové příslušné revizní komise.

17 17 (7) IPA-sekce ČR spravuje Sociální fond. Podmínky pro hospodaření s tímto fondem stanoví Jednací řád IPA-sekce ČR. Kongres a předsednictvo sekce může v případě potřeby rozhodnout o založení dalších účelových fondů. (8) IPA-sekce ČR a územní skupiny jsou zaregistrovány u příslušného finančního úřadu a podávají roční daňová přiznání. Za správu majetku a financí odpovídají určení funkcionáři orgánů IPA-sekce ČR a územních skupin. ČLÁNEK 20 ZRUŠENÍ IPA-SEKCE ČR (1) Zrušením IPA-sekce ČR se zrušují i územní skupiny (2) IPA-sekce ČR nezanikne dříve, než zaniknou všechny územní skupiny. ČLÁNEK 21 LIKVIDACE IPA-SEKCE ČR (1) V případě rozpuštění IPA-sekce ČR jsou likvidátory prezident sekce a pokladník, v případě územních skupin vedoucí a pokladník územní skupiny, po předchozím projednání s předsednictvem sekce. (2) Likvidátoři rozdělí likvidační zůstatek rovným dílem mezi členy rušené územní skupiny, v případě IPA-sekce ČR mezi všechny členy. ČLÁNEK 22 ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ (1) Členství zaměstnanců Ministerstva vnitra a organizačních složek státu zřízených k plnění jeho úkolů trvá, pokud vzniklo přede dnem účinnosti těchto stanov. (2) Ve všech záležitostech, které nejsou upraveny těmito stanovami, se spolek řídí ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník. (3) Tyto stanovy nabývají účinnost okamžikem schválení VIII. kongresem IPA-sekce ČR v Českých Budějovicích dne

18 18 STATUT REVIZNÍ KOMISE International Police Association, sekce České republiky z.s. Příloha č. 1 Článek 1 Základní ustanovení (1) Revizní komise International Police Association, sekce Česká republika z.s. (dále jen revizní komise ) je kontrolním orgánem International Police Association, sekce Česká republika z.s. (dále jen IPA-sekce ČR ) pro všechny oblasti činností IPA-sekce ČR a územních skupin. Článek 2 Způsob ustavení, odpovědnost (1) Revizní komise je volena kongresem IPA-sekce ČR (dále jen kongres ) a úřaduje až do zvolení nové revizní komise. Skládá se z předsedy a čtyř členů. (3) Zpráva o činnosti revizní komise je předkládána kongresu a roční zprávy shromáždění vedoucích územních skupin. (4) Revizní komise je nezávislá na orgánech IPA-sekce ČR, je odpovědna pouze kongresu a odvolání proti jejímu rozhodnutí je možné pouze ke kongresu. (5) Předseda i členové revizní komise mají právo účastnit se veškerého jednání všech orgánů IPA-sekce ČR a orgánů územních skupin s hlasem poradním. (6) V případě, kdy by počet členů revizní komise klesl pod tři, je možné shromážděním vedoucích územních skupin na návrh předsednictva IPA-sekce ČR (dále jen předsednictvo sekce ) revizní komisi doplnit na příslušný počet. Článek 3 Působnost (1) Revizní komise je oprávněna požadovat od předsednictva sekce a územní skupiny informace vztahující se k předmětu kontroly. (2) Předsednictvo sekce i předsednictva jednotlivých územních skupin jsou povinny bez zbytečného odkladu oznámit revizní komisi všechny skutečnosti, které mohou mít závažné důsledky pro spolek a jeho jednotlivé členy. (3) Revizní komise řeší stížnosti, připomínky a spory členů IPA-sekce ČR a provádí kontrolu na návrh oprávněného člena předsednictva sekce. (4) Členové revizní komise provádějí kontrolní činnost minimálně ve dvojicích. O výsledcích podávají písemnou zprávu, která je použita pro vypracování roční zprávy, případně pro zjednání nápravy. (5) V případě odborné náročnosti, je revizní komise oprávněna případ zadat k odbornému posouzení znalci v příslušném oboru. Tuto skutečnost je povinna oznámit předsednictvu sekce.

19 19 JEDNACÍ ŘÁD Příloha č.2 International Police Association sekce Česká republika z.s. Část první Úvodní ustanovení 1 Jednací řád International Police Association, sekce Česká republika z.s. (dále jen IPAsekce ČR ) upravuje jednání všech orgánů IPA-sekce ČR. Část druhá Pravidla pro svolávání zasedání orgánů IPA-sekce ČR 2 Pravidla pro shromažďování (1) Delegáti kongresu IPA-sekce ČR jsou zváni generálním sekretářem IPA-sekce ČR (dále jen generální sekretář ) osobní pozvánkou nejméně šest týdnů přede dnem konání kongresu IPA-sekce ČR (dále jen kongres ). Termín konání kongresu je stanoven předsednictvem IPS-sekce ČR nejméně s tříměsíčním předstihem a oznámen územním skupinám v zápisu z jednání předsednictva IPA-sekce ČR. (2) Účastníci shromáždění vedoucích územních skupin jsou zváni generálním sekretářem osobní pozvánkou nejméně čtyři týdny přede dnem konání shromáždění. (3) Účastníci členské schůze jsou zváni sekretářem územní skupiny písemnou pozvánkou nejméně dva týdny přede dnem konání schůze. (4) Pozvánka na zasedání dalších orgánů IPA-sekce ČR nebo územní skupiny, jež jsou předem stanovena pravidelnými termíny, se účastníkům nezasílá, není-li to nezbytně nutné. (5) Písemná pozvánka musí obsahovat a) místo, datum a čas konání shromáždění, b) program nebo hlavní téma jednání, c) jedná-li se o volební shromáždění, i tuto skutečnost a d) dokumentaci k projednávaným věcem včetně navržených změn, jedná-li se o pozvánku na kongres. (6) O každém shromáždění se zpravidla vyhotoví protokol, který musí obsahovat: a) začátek a konec shromáždění,

20 20 b) prezenční listinu účastníků, c) znění zachycující obsah diskusních příspěvků k návrhům, d) znění přijatých návrhů s výsledky hlasování, e) znění usnesení shromáždění a f) správnost protokolu ověřuje předsedající svým podpisem. (7) S protokolem má právo seznámit se každý účastník oprávněný hlasovat. Tento účastník může proti formulacím zjištěným v protokolu podat námitku, jestliže se jedná o zápis jeho vystoupení. Námitka musí být podána písemně ve lhůtě 15 dnů od seznámení se s protokolem předsedajícímu shromáždění, který o námitce rozhodne. Část třetí Jednání kongresu 3 (1) Jednání kongresu předsedá prezident IPA-sekce ČR (dále jen prezident sekce ) nebo viceprezidenti sekce České republiky (dále jen viceprezident sekce ) v pořadí stanoveném prezidentem sekce. (2) Předsedající po zahájení jednání přednese návrh kandidátů na předsedu a členy mandátové komise a nechá o nich hlasovat. (3) Po seznámení s počty zúčastněných delegátů předloženými předsedou mandátové komise konstatuje, zda kongres je usnášení schopný. (4) Jestliže kongres je usnášení schopný, seznámí předsedající účastníky kongresu s programem jednání a požádá delegáty kongresu o případné návrhy na změnu nebo doplnění programu jednání. Pokud je takový návrh podán, hlasuje se nejprve o návrhu a teprve poté o programu. (5) Jestliže kongres není usnášení schopný předsedající jednání kongresu a) přeruší do doby dosažení nápravy nebo b) ukončí, nelze-li dosáhnout nápravy. (6) Jednání kongresu, které bylo ukončeno podle odstavce 5 písmena b), lze ihned opětovně svolat a považovat za usnášení schopné dle pravidla, že počet přítomných představuje počet řádně pozvaných. Pro přijetí usnesení jednání kongresu v tomto případě je zapotřebí tří čtvrtin hlasů. (7) Předsedající dále přednese návrh kandidátů na předsedu a členy návrhové komise pro přípravu usnesení kongresu a nechá o nich hlasovat. (8) Jedná-li se o kongres, na jehož programu jsou volby, předsedající přednese návrh kandidátů na předsedu a členy volební komise a nechá o nich hlasovat. (9) Předsedající poté oznámí jména zapisovatelů a přikročí k projednávání bodů schváleného programu. 4 (1) Projednávanou věc uvede zpravidla předkladatel návrhu. (2) Předsedající zahájí po vystoupení předkladatele diskusi. Nejprve se koná diskuse všeobecná a poté diskuse podrobná. Během všeobecné diskuse lze podat návrh na odročení nebo

21 21 zamítnutí projednávané věci a návrh jiné předlohy. Během podrobné diskuse lze podat návrhy pozměňovací, návrh na odročení nebo zamítnutí. (3) Delegáti se hlásí do diskuse písemně před zahájením jednání u generálního sekretáře, nebo v průběhu jednání u předsedajícího až do ukončení diskuse. Delegáti se mohou do diskuse přihlásit i zdvižením ruky. Písemné přihlášky mají přednost. (4) Předsedající oznámí při zahájení diskuse přihlášené řečníky. Slovo jim uděluje v pořadí, ve kterém se o ně přihlásili, a poté udělí slovo ostatním přihlášeným. Předkladateli udělí slovo kdykoli o to požádá. Při udělování slova upozorní předsedající dalšího řečníka na to, že jeho vystoupení bude následovat. Slova se smí ujmout ten, komu jej předsedající udělí. (5) Chce-li se diskuse zúčastnit předsedající, předá řízení schůze. 5 (1) Kongres se může k projednávanému bodu usnést na omezení řečnické doby, která nesmí být delší než deset minut. Omezení se nevztahuje na předkladatele a předsedajícího kongresu. (2) Kongres se může usnést, že k téže věci může delegát vystoupit nejvýše dvakrát. Omezení se nevztahuje na předkladatele a předsedajícího kongresu. (3) Delegát musí mluvit k projednávané věci. Odchyluje-li se od ní nebo překročí-li stanovenou řečnickou lhůtu, předsedající na to delegáta upozorní a vyzve jej, aby mluvil k projednávané věci. Nevedlo-li dvojí upozornění k nápravě, slovo mu odejme. Jinak nesmí být diskutující nikým přerušován. 6 (1) Delegát může v diskusi podávat k projednávané věci návrhy, z nichž musí být zřejmé, na čem se má kongres usnést. Předsedající může požádat delegáta, aby svůj návrh zpřesnil nebo jej předložil písemně. Může se jednat o návrh a) na odročení, kterým delegát navrhuje, aby projednávaná věc nebyla rozhodnuta ihned, ale aby se o ní jednalo buď v době pozdější, vyjádřené buď určitým časovým údajem, anebo podmínkou, která musí být nejprve splněna, anebo době blíže neurčené; k tomuto návrhu lze podávat pozměňovací návrhy týkající se lhůty odročení nebo podmínky, která má být splněna před projednáváním návrhu, b) na zamítnutí, jehož důsledkem je to, že projednávaný návrh již nebude předmětem diskuse ani hlasování; k tomuto návrhu nelze podávat pozměňovací návrhy, c) jiné předlohy; je-li předloženo v téže věci několik předloh, rozhodne kongres, kterou předlohu bude projednávat. Pokud však projednávaná předloha ve znění pozměňovacích návrhů není přijata, lze navrhnout, aby se projednávala další předloha z předloh dříve zamítnutých, nebo d) pozměňovací, kterým se vypouštějí, rozšiřují nebo mění některé části původního návrhu. (2) Jestliže je v rozpravě přednesen návrh pozměňovací, může předsedající přerušit na žádost předkladatele projednávané předlohy projednávání věci až do doby, kdy tento k přednesenému pozměňovacímu návrhu zaujme stanovisko. Současně může předsedající určit lhůtu k zaujetí takového stanoviska. 7

22 22 Předkladatel může vzít svůj návrh zpět do ukončení diskuse. Poté může vzít svůj návrh zpět pouze se souhlasem kongresu. (1) Předsedající diskusi ukončí, nejsou-li do diskuse přihlášeni další řečníci. 8 (2) Po ukončení diskuse udělí předsedající závěrečné slovo předkladateli. Předkladatel se může závěrečného slova vzdát. 9 Prezidentu sekce, viceprezidentům sekce a generálnímu sekretáři se udělí mimo pořadí slovo, kdykoli o to požádají. Část čtvrtá Hlasování kongresu 10 (1) Kongres rozhoduje o každém návrhu hlasováním. Hlasování řídí předsedající kongresu. Je povinen upozornit delegáty kongresu, že bude přikročeno k hlasování. (2) Předsedající kongresu dá hlasovat nejprve pro návrh a poté proti návrhu. (3) Kongres je způsobilý se usnášet za přítomnosti nejméně dvou třetin pozvaných delegátů. (4) K platnému usnesení kongresu je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných delegátů, týká-li se usnesení změny stanov nebo rozpuštění IPA-sekce ČR, musí s ním vyslovit souhlas nejméně tři čtvrtiny přítomných delegátů. 11 (1) Po ukončení diskuse oznámí předkladatel, v jakém pořadí se bude o návrzích hlasovat. Hlasuje se postupně o návrhu a) na odročení, b) na zamítnutí, c) jiné předlohy a d) pozměňovacím. Jestliže jednotlivé návrhy podalo současně více delegátů, hlasuje se o nich v pořadí, v jakém byly předloženy. (2) Před hlasováním předsedající zopakuje přesné znění návrhu, pokud nebylo delegátům předáno jeho písemné vyhotovení. Předkladatel předlohy může upozornit na souvislost s jinými návrhy. (3) Vylučuje-li přijatý návrh další návrh, o tomto dalším návrhu se již nehlasuje. 12 Způsoby hlasování

23 23 Kongres hlasuje veřejně nebo tajně. Způsob hlasování, není-li stanoveno jinak, stanoví předsedající kongresu. 13 Veřejné hlasování (1) Veřejně se hlasuje zdvižením ruky. (2) Výsledky takového hlasování zjišťují skrutátoři, které určí předsedající. (3) Při veřejném hlasování podle jmen se čtou delegáti v abecedním pořadí. Vyvolaný delegát se vysloví pro návrh nebo proti návrhu, a zdržuje-li se hlasování, řekne zdržuji se. Předsedající každou odpověď opakuje. Jiný projev delegáta se považuje za zdržení se hlasování. 14 Tajné hlasování (1) Tajně se hlasuje prostřednictvím hlasovacích lístků. (2) Za počet přítomných delegátů při tajném hlasování se považuje počet vydaných hlasovacích lístků. 15 Výsledky hlasování (1) Předsedající vyhlásí výsledek hlasování tak, že sdělí počet přítomných delegátů, počet hlasů odevzdaných pro návrh a proti návrhu a ohlásí, zda byl návrh přijat. (2) Je-li výsledek veřejného hlasování zcela zřejmý, není třeba zjišťovat přesné počty hlasů. To neplatí, požaduje-li byť i jediný delegát, aby bylo postupováno podle odstavce 1. (3) Každý delegát může vznést při hlasování nebo bezprostředně po něm námitku proti průběhu nebo výsledku hlasování. O přijetí námitky rozhodne kongres bez diskuse. Vyhoví-li kongres námitce, musí se hlasování opakovat. Část pátá Volby do orgánů IPA-sekce ČR 16 (1) Organizaci voleb zajišťuje volební komise zvolená na volebním shromáždění ve složení předsedy a 2 členů. (2) Navrhovat kandidáty na prezidenta sekce, prvního viceprezidenta sekce, viceprezidenta sekce, generálního sekretáře, asistenta generálního sekretáře, pokladníka a člena předsednictva IPA-sekce ČR je oprávněno odstupující předsednictvo IPA-sekce ČR (dále jen předsednictvo sekce ) a předsednictva územních skupin svým usnesením podepsaným všemi jeho členy. (3) Návrhy kandidátů se předkládají předsednictvu sekce nejpozději padesátý den přede dnem zahájení kongresu. Na později předložené návrhy není brán zřetel. (4) Před zahájením volby zkontroluje volební komise, zda jsou připraveny ověřené volební lístky s předtištěnými jmény kandidátů. Jména kandidátů jsou na hlasovacích lístcích uvedena v abecedním pořadí. (5) Volba je tajná a koná se nejvýše ve dvou kolech.

24 24 (6) Volbu lze uskutečnit, byly-li hlasovací lístky vydány v každém kole alespoň polovině delegátů. (7) Delegát volí tak, že na hlasovacím lístku vyjádří souhlas s jedním z kandidátů tím, že přeškrtne jména ostatních kandidátů. (8) V místnosti, v níž se sčítají hlasy, mohou být přítomni pouze členové volební komise; další osoby mohou být přítomny jen s jejím souhlasem. (9) Neplatný je hlasovací lístek, který nemá náležitosti uvedené v odstavci 4 a 7 této části. Vznikne-li pochybnost o platnosti hlasovacího lístku, rozhodne o ní volební komise, která to poznamená v zápise o výsledku hlasování. 17 Volba funkcionářů orgánů IPA-sekce ČR (1) V prvém kole je zvolen kandidát na funkci v předsednictvu sekce vyjma funkce člena předsednictva sekce, který získal v tajném hlasování nadpoloviční většinu hlasů přítomných delegátů. (2) Nezíská-li žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů přítomných delegátů, koná se druhé kolo volby. (3) Do druhého kola postupují dva kandidáti, kteří získali v prvém kole nejvyšší počet hlasů. Je-li na prvním místě více kandidátů, kteří získali stejný počet hlasů, postupují do druhého kola pouze tito delegáti. Je-li více kandidátů na druhém místě, kteří získali stejný počet hlasů, postupují do druhého kola všichni takoví kandidáti. (4) Ve druhém kole je zvolen kandidát který získá nejvyšší počet hlasů přítomných delegátů. Dojde-li k rovnosti hlasů ve druhém kole volby, rozhoduje hlas předsedajícího. (5) O výsledku hlasování každého kola volby se sepíše zápis, který podepíší všichni členové volební komise. V zápise o hlasování se uvede a) počet přítomných delegátů s právem hlasovacím, b) případný počet neodevzdaných hlasovacích lístků, c) počet platných hlasů odevzdaných pro navržené kandidáty a d) konstatování o zvolení nebo nezvolení kandidáta. (6) Předseda volební komise oznámí kongresu výsledky každého kola voleb s uvedením údajů obsažených v odstavci 5. (7) Členy předsednictva sekce volí kongres na společné kandidátce. Je-li navrženo více než pět kandidátů, volí je kongres tajnou volbou tak, že každý delegát označí zakroužkováním pět kandidátů. hlasů. (8) Členem předsednictva sekce se stane pět kandidátů, kteří získají nejvyšší počet (9) Při rovnosti hlasů rozhodne hlas předsedajícího. (10) Při vyhlášení výsledků hlasování se postupuje podle 17 odstavec 5 a Volba revizní komise IPA-sekce ČR (1) Navrhovat kandidáty na předsedu revizní komise a členy revizní komise IPA-sekce ČR (dále jen revizní komise ) je oprávněno odstupující předsednictvo sekce a předsednictva územních skupin svým usnesením podepsaným všemi jeho členy.

ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI

ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI STANOVY INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION,, SEKCE ČESKÁ REPUBLIKA z.. s.. 2 S T A N O V Y International Police Association, sekce Česká republika z.s. ČLÁNEK 1 PRÁVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI (1) International

Více

JEDNACÍ ŘÁD. International Police Association sekce Česká republika z.s. Část první Úvodní ustanovení

JEDNACÍ ŘÁD. International Police Association sekce Česká republika z.s. Část první Úvodní ustanovení Příloha č. 2 Stanov International Police Association, sekce České republiky JEDNACÍ ŘÁD International Police Association sekce Česká republika z.s. Část první Úvodní ustanovení 1 Jednací řád International

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

STA NOVY. Čl. I Úvodní ustanovení

STA NOVY. Čl. I Úvodní ustanovení STA NOVY Čl. I Úvodní ustanovení Název spolku: Pro Přerov, z.s. Sídlo spolku: Nová čtvrť 299/16c, Přerov VI-Újezdec, 750 02 Účel spolku: Rozvoj přímé demokracie v obcích a městech Rozšiřování účasti občanů

Více

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s.

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s. Landseerklub České republiky, z.s. IČ 62537253, se sídlem U Kostela 166, Ratboř, 28141, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle L, vložce 6181 (dále jen LKČR nebo Spolek

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference ČJF, který upravuje přípravu, obsah jednání,

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY Hostinné 2016 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: SBTS Hostinné, p.s. 1.2. SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, 543 71 Hostinné 1.3. ČSÚ přidělil

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Stanovy Mateřského centra Cirkus, z.s.

Stanovy Mateřského centra Cirkus, z.s. Stanovy Mateřského centra Cirkus, z.s. Název spolku: Mateřské centrum Cirkus, z.s. Sídlo: Praha Mateřské centrum Cirkus je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb. I. Účel spolku Účelem spolku je vybudování

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: MDA RIDE z. s. 2. Sídlo spolku: Zubatého 10 / 330, 150 00 - Praha 5 3. MDA RIDE, z. s. je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č.

Více

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ JEDNACÍ ŘÁD Gymnazijní společnosti z.s. ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Základní ustanovení 1. Jednací řád rozvádí některá ustanovení Statutu Gymnazijní společnosti z.s. (dále jen GS) a podrobně upravuje

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY. spolku Šotgani z.s.

STANOVY. spolku Šotgani z.s. STANOVY spolku Šotgani z.s. I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek Šotgani z.s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6)

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6) ČESKÁ a SLOVENSKÁ OBEC DĚLOSTŘELECKÁ,, z..s.. Novottného Lávka 5,, 116 68 Prraha 1--Sttarré Městto JEDNACÍ ŘÁD ČaSOD, z.s. Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: 2016 Strana 1 (celkem 6) J E D N A C Í Ř Á D Č

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MŠ BLATENSKÁ 2145, PRAHA 4 dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI 17.9.2015 Čl. I Název a sídlo spolku, založení a registrace

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

Jednací řád Členské schůze ČADG

Jednací řád Členské schůze ČADG Jednací řád Členské schůze ČADG Obsah Článek 1: Úvodní ustanovení Článek 2: Příprava zasedání ČS Článek 3: Jednání ČS Článek 4: Hlasování ČS Článek 5: Volby orgánů spolku Článek 6: Zápis ČS Článek 7: Závěrečné

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova

JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Zastupitelstvo města Tišnov (dále také zastupitelstvo ), v souladu s ustanovením 117 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference oblasti ČJF, který upravuje přípravu,

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec JEDNACÍ ŘÁD Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec Zastupitelstvo městské části Praha - Slivenec (dále jen "zastupitelstvo") svým usnesením č. 104/9/2011 ze dne 2. 11. 2011 a usnesením č. 124/10/2011

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně Brno 2017 Obsah Čl. 1 Úvodní ustanovení... 2 Čl. 2 Orgány vědecké rady... 2 Čl. 3 Tajemník... 3 Čl. 4 Zasedání vědecké rady...

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

Hlava I Základní ustanovení

Hlava I Základní ustanovení 1. Stanovy Royal Rangers v ČR, z.s. Hlava I Základní ustanovení 1 Název spolku: Royal Rangers v ČR, z.s. (dále jen RR v ČR) 2 Sídlo spolku: Oldřichovice 328, 739 61 Třinec 1 3 Územní působnost: Česká republika

Více

Název pobočného spolku ZO ALFA SBTS Svitavy, p.s. STANOVY. Svitavy 2016

Název pobočného spolku ZO ALFA SBTS Svitavy, p.s. STANOVY. Svitavy 2016 1 Název pobočného spolku ZO ALFA SBTS Svitavy, p.s. STANOVY Svitavy 2016 2 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: ZO ALFA SBTS Svitavy, p.s. 1.2. ZO ALFA SBTS Svitavy, p.s. má sídlo

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

S T A N O V Y. Divadelní spolek VICENA. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Úvodní ustanovení

S T A N O V Y. Divadelní spolek VICENA. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Úvodní ustanovení S T A N O V Y Divadelní spolek VICENA Čl. 1 Název a sídlo 1) Název: Divadelní spolek VICENA (dále jen spolek). 2) Sídlo: Chodská 1193, 562 06 Ústí nad Orlicí. Čl. 2 Úvodní ustanovení Spolek je subjektem

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice Název: Spolek Mažoretky Anife Rosice Sídlo: Rosice, Pod Zahrádkami 120, 665 01 Čl. 1 Název a sídlo, právní postavení Spolek Mažoretky Anife Rosice (dále jen,,spolek

Více

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů při ZŠ Bochoř (dále jen spolek ) má své sídlo v obci Bochoř, ul. Školní č. 213/13, 751 08 Bochoř (sídlo Základní školy Bochoř).

Více

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2 Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA Úplné znění ke dni 12. března 2014 Článek 1 Název a sídlo spolku 1. Název spolku: VIA TEMPORA NOVA, z.s. 2. Sídlo: Roztoky u Prahy Článek 2 Charakter spolku a její právní

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE

JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE Konference delegátů České seniorské golfové asociace (dále jen ČSGA ) se usnesla podle čl. VII., odst. 9 stanov ČSGA na tomto jednacím řádu:

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice STANOVY Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice Čl. I. Základní ustanovení spolku 1. Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice 2. Sídlem a doručovací adresou je: Hradecká 390, Nová Bystřice,

Více

článek IV Práva a povinnosti členů

článek IV Práva a povinnosti členů Stanovy občanského sdružení s názvem Aktovka 1. Občanské sdružení má název Aktovka Článek I Název a sídlo 2. Občanské sdružení s názvem Aktovka (dále jen sdružení ) sídlí na adrese Žimrovice 25, Hradec

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Dubenec 156, 544

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Šumperk (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 21.4.2016 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b)

Více

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který STANOVY Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Spolek českých právníků Všehrd (dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku je 110 00 Praha l, náměstí Curieových 901/7. 3. Předmětem činnosti je spolková

Více

Jednací a volební řád

Jednací a volební řád Strana 1 z 5 Jednací a volební řád Velkého sněmu Spolku Matfyzák Čl. 1 Tento Jednací a volební řád (dále jen Řád ) upravuje průběh zasedání Velkého sněmu Spolku Matfyzák (čl. 12 stanov; dále jen Velký

Více

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ MASARYKOVO DEMOKRATICKÉ HNUTÍ sekretariát Na Příkopě 10 110 00 Praha 1 Tel.: 224 211 021 e-mail: masdem@seznam.cz STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ Věrni odkazu prezidenta Osvoboditele, zakladatele

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ A MŠ STRÁŽEK Strážek 27. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ A MŠ STRÁŽEK Strážek 27. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Strážek 2. Sídlo spolku:, 592 53 3. IČO spolku: 433 78 935 I. Úvodní ustanovení 4. Datum zápisu ve veřejném rejstříku: 1. 1. 2014 5. Sídlo spolku : ZŠ a MŠ Strážek,,

Více

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy STANOVY SPOLKU Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec zakládaného podle úpravy vymezené zněním zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v ustanoveních 214 a následujících I. Název Název spolku

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství Stanovy občanského sdružení RIDERS ČR o.s. Čl. 1 Název a sídlo 1. Na základě zákona č. 83/1990 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků se zakládá občanské sdružení s názvem RIDERS ČR o.s. (dále jen Sdružení).

Více

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:...

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... VZOR Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... Čl. 1 Úvodní ustanovení 1.... (název vč. zkratky právní formy)...(dále jen společnost ) vznikla dne... zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Volební řád sjezdu KDU-ČSL Čl. 1 Základní a společná ustanovení Čl. 2 Volební komise

Volební řád sjezdu KDU-ČSL Čl. 1 Základní a společná ustanovení Čl. 2 Volební komise Volební řád sjezdu KDU-ČSL (dále jen sjezd) Čl. 1 Základní a společná ustanovení 1. Navrhovat kandidáty na předsedu, 1. místopředsedu, čtyři místopředsedy, členy Celostátního výboru, předsedy, členy a

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

Článek 4 Práva a povinnosti členů

Článek 4 Práva a povinnosti členů Stanovy spolku Asociace investičních fondů, z.s. ( Spolek ) Článek 1 Název a sídlo spolku a doba jeho trvání 1. Název Spolku je: Asociace investičních fondů, z.s. 2. Sídlo Spolku je v obci: Praha 3. Spolek

Více

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy (dále jen Spolek nebo SRPŠ ) je právnickou osobou založenou v souladu

Více

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku STANOVY Spolek ek: Institut transformační systemické terapie V. Satirové,, z.s. (dá dále také jen ITSTS ITSTS ), se sídlem Vysočina, Rváčov 9, 539 01 Hlinsko Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo,

Více

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Členská schůze se koná ve smyslu Nového občanského zákoníku a platných Stanov sdružení čl. VIII. Valná hromada. Koná se za období od 3.

Více

Stanovy název spolku, z. s.

Stanovy název spolku, z. s. Stanovy název spolku, z. s. Část 1 - Obecná ustanovení 1 Název, sídlo a obvod činnosti spolku Název spolku zní xxxxxxxxxxxxxx, z.s. Sídlem spolku je xxxxxxxxxxxxxx. 2 Účel spolku (1) Účelem spolku je xxxxxxxxxxxx

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel při ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121, z. s. I. Úvodní ustanovení

Stanovy. Spolek rodičů a přátel při ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121, z. s. I. Úvodní ustanovení Stanovy Spolek rodičů a přátel při ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121, z. s. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel při ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121, z. s. (dále jen spolek)

Více