S Úmluvou vyslovilo souhlas Federální shromáždní eskoslovenské socialistické republiky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S Úmluvou vyslovilo souhlas Federální shromáždní eskoslovenské socialistické republiky."

Transkript

1 91/2006 Sb.m.s. SDLENÍ Ministerstva zahraniních vcí Ministerstvo zahraniních vcí sdluje, že dne 1. bezna 1973 byla v Ženev pijata Úmluva o pepravní smlouv v mezinárodní silniní peprav cestujících a zavazadel (CVR). S Úmluvou vyslovilo souhlas Federální shromáždní eskoslovenské socialistické republiky. Listina o pístupu eskoslovenské socialistické republiky k Úmluv, podepsaná prezidentem republiky dne 5. prosince 1975, byla uložena u generálního tajemníka Organizace spojených národ, depozitáe Úmluvy, dne 26. ledna Dne 2. ervna 1993 eská republika oznámila depozitái, že se jako nástupnický stát eské a Slovenské Federativní Republiky s úinností od 1. ledna 1993 považuje za smluvní stát Úmluvy o pepravní smlouv v mezinárodní silniní peprav cestujících a zavazadel (CVR). Úmluva vstoupila v platnost na základ svého lánku 25 odst. 1 dne 12. dubna Tímto dnem vstoupila v platnost i pro eskou republiku. Anglické znní Úmluvy a její peklad do eského jazyka se vyhlašují souasn. ÚMLUVA O PEPRAVNÍ SMLOUV V MEZINÁRODNÍ SILNINÍ PEPRAV CESTUJÍCÍCH A ZAVAZADEL (CVR) (PEKLAD) ÚMLUVAO PEPRAVNÍ SMLOUV V MEZINÁRODNÍ SILNINÍ PEPRAV CESTUJÍCÍCH A ZAVAZADEL (CVR) Smluvní strany, uznavše úelnost jednotné úpravy podmínek pepravní smlouvy v mezinárodní silniní peprav cestujících a zavazadel, se dohodly takto: HLAVA I ROZSAH PLATNOSTI l.1 1. Tato Úmluva se vztahuje na každou smlouvu o peprav cestujících, popípad jejich zavazadel silniními vozidly, je-li v pepravní smlouv uvedeno, že se peprava uskutení po území nejmén dvou stát, a je-li místo odjezdu nebo místo cílové nebo ob tato

2 místa na území jednoho ze smluvních stát. Toto ustanovení platí bez ohledu na sídlo a státní píslušnost stran. 2. Pro úely této Úmluvy se rozumí pod pojmem: a) "dopravce" osoba, která se jako profesionální dopravce, s výjimkou osob, které provozují taxislužbu nebo pronajímají dopravní prostedky s idiem, zavazuje individuální nebo kolektivní pepravní smlouvou pepravit jednu nebo nkolik osob, popípad jejich zavazadla, bez ohledu na to, zda tuto pepravu uskuteuje sama nebo ne, b) "cestující" osoba, kterou ke splnní pepravní smlouvy uzavené jejím jménem nebo jí samou pepravuje dopravce za úplatu nebo bezplatn, c) "vozidlo" automobil použitý ke splnní pepravní smlouvy a urený pro pepravu osob, piemž se pívs považuje za souást vozidla. 3. Tato Úmluva platí i v tch pípadech, je-li dopravcem stát nebo jiný subjekt veejného práva. 4. Smluvní státy se zavazují, že nebudou mezi sebou uzavírat zvláštní dvoustranné nebo vícestranné dohody, které by obsahovaly odchylky od této Úmluvy, s výjimkou dohod, jimiž se vyluuje platnost této Úmluvy pro jejich pohraniní styk. l.2 Jestliže se silniní peprava peruší a použije se jiného druhu dopravy, vztahuje se nicmén tato Úmluva na ty ásti pepravy, které se uskuteují silniní dopravou, i když tyto ásti pepravy nejsou mezinárodními ve smyslu lánku 1, za podmínky, že nejsou pomocnými ve vztahu k jinému druhu dopravy. l.3 Je-li vozidlo samo pepravováno na ásti cesty jiným druhem dopravy, platí tato Úmluva pro škody a ztráty zpsobené událostí, která souvisí s pepravou vozidlem a která vznikla bu v dob, kdy byl cestující ve vozidle, nebo v dob, kdy do nho nastupoval nebo z nho vystupoval, nebo v dob, kdy zavazadlo bylo ve vozidle nebo na vozidle, nebo pi jeho nakládání nebo vykládání. HLAVA II OSOBY, ZA KTERÉ DOPRAVCE ODPOVÍDÁ l.4 Pi použití této Úmluvy odpovídá dopravce za jednání a opomenutí svých zástupc a pracovník a všech ostatních osob, kterých použije k splnní svých povinností vyplývajících pro nho ze silniní pepravní smlouvy, jako za vlastní jednání nebo opomenutí, za pedpokladu, že tito zástupci, pracovníci nebo ostatní osoby jednají v rámci svých pracovních úkol.

3 HLAVA III PEPRAVNÍ DOKLADY ást 1. Cestující l.5 1. Pi peprav cestujících je dopravce povinen vydat individuální nebo spolenou jízdenku. Chybí-li jízdenka, má-li nedostatky nebo byla-li ztracena, není tím existence ani platnost pepravní smlouvy dotena a vztahují se na ni i nadále ustanovení této Úmluvy. 2. V jízdence musí být uveden název a adresa dopravce a dále musí obsahovat ustanovení o tom, že pepravní smlouva i pes jakoukoliv opanou doložku podléhá ustanovením této Úmluvy. 3. Dopravce odpovídá za škodu, která mže vzniknout cestujícímu tím, že dopravce nesplní povinnosti uložené mu tímto lánkem. l.6 l.7 Není-li dokázán opak, je jízdenka vrohodným dokladem údaj v ní uvedených. Není-li na jízdence uvedeno jinak a není-li vystavena na jméno, lze ji postoupit ped zahájením pepravy jiné osob. ást 2. Zavazadla l.8 1. Dopravce mže vydat zavazadlový lístek udávající poet a povahu zavazadel, která mu byla pedána k peprav; požádá-li o to cestující, je vydání zavazadlového lístku povinné. Za vydání zavazadlového lístku se nevybírá náhrada, krom pípadných daní a poplatk. 2. Zavazadlový lístek, pokud není spojen s jízdenkou, musí obsahovat název a adresu dopravce a ustanovení o tom, že smlouva podléhá i pes jakoukoli opanou doložku ustanovením této Úmluvy. 3. Dopravce odpovídá za škodu, která muže vzniknout cestujícímu tím, že dopravce nesplní povinnosti uložené mu tímto lánkem. l.9 Není-li dokázán opak, je zavazadlový lístek vrohodným dokladem údaj v nm uvedených; neobsahuje-li výhrady, platí právní domnnka, že zavazadlo bylo pedáno v dobrém stavu.

4 l Zavazadlo se považuje za platn vydané, jestliže je dopravce v dobré víe vydá držiteli zavazadlového lístku. 2. Není-li pedložen zavazadlový lístek, je dopravce povinen vydat zavazadlo, na které byl zavazadlový lístek vydán, jen osob, která prokáže k zavazadlu své právo; je-li dkaz nedostatený, mže dopravce požadovat složení odpovídající záruky, která se vrátí do jednoho roku ode dne jejího složení. 3. Zavazadlo nevyzvednuté po píjezdu dopravního prostedku bez ohledu na to, byl-li na n vydán zavazadlový lístek nebo ne, se uloží na bezpené a vhodné místo; dopravce je uschovává na náklady cestujícího; úschovu mže svit tetí osob; uschovatel zavazadla má právo na pimenou náhradu. Jinak se uložení nevyzvednutého zavazadla ídí právem platným v míst, kde bylo zavazadlo uloženo. HLAVA IV ODPOVDNOST DOPRAVCE ást 1. Škody zpsobené osobám l Dopravce odpovídá za škodu, která vznikla zranním nebo jakýmkoli jiným poškozením tlesného nebo duševního zdraví cestujícího v dsledku nehody, k níž došlo v souvislosti s pepravou bu v dob, kdy byl cestující ve vozidle, nebo v dob, kdy do nho nastupoval nebo z nho vystupoval, nebo v souvislosti s nakládkou nebo vykládkou zavazadla. 2. Dopravce se zprostí této odpovdnosti, jestliže píinou nehody byly okolnosti, kterým dopravce ani pi vynaložení pée nezbytné v konkrétním pípad nemohl zabránit a jejichž následky nemohl odvrátit. 3. Dopravce se nemže dovolávat, ve snaze zprostit se své odpovdnosti, ani tlesných nebo duševních vad idie, ani vad nebo selhání vozidla, ani zavinní osoby, od níž vozidlo najal, nebo osob, za které by uvedené osoba odpovídala podle lánku 4, kdyby sama byla dopravcem. l.12 Soud projednávající vc urí pi dodržení lánku 13 odst. 1 podle národního práva platného v jeho sídle vetn kolizních norem výši škody, která má být nahrazena v dsledku smrti, zranní nebo jakéhokoli jiného poškození tlesného nebo duševního zdraví cestujícího, jakož i které osoby mají právo na náhradu škody. l Celková ástka náhrady, kterou je dopravce povinen zaplatit v dsledku jedné a téže události, nesmí pevyšovat frank na jednoho poškozeného. Každý smluvní stát však

5 mže stanovit hranici vyšší nebo nestanovit žádnou hranici. Jestliže je hlavní kancelá dopravce v takovém stát nebo ve stát, který není smluvní stranou a jehož právo uruje vyšší hranici nebo neuruje žádnou hranici, použije se pro urení celkové ástky práva tohoto státu s vylouením kolizních norem. 2. ástka uvedená v odstavci 1 tohoto lánku nezahrnuje soudní ani jiné náklady, které strany vynaložily pi uplatování svých práv a jejichž zaplacení nebo náhrada mže být uložena dopravci, ani úroky vypotené podle práva, o jehož použití rozhodl soud, který vc projednává. 3. Strany si mohou dohodnout v pepravní smlouv vyšší hranici náhrady. Není-li ve smlouv stanoveno jinak, platí tato dohoda ve prospch všech osob, které mají právo na náhradu. 4. Hranice náhrady škody stanovené v tomto lánku se vztahují na všechny nároky vyplývající ze smrti, zranní nebo jakéhokoli jiného poškození tlesného nebo duševního zdraví cestujícího. Je-li více vitel a pevyšuje-li celková ástka jejich nárok stanovenou hranici, nároky se pomrn krátí. ást 2. Škoda zpsobená na zavazadlech l Dopravce odpovídá za škodu vzniklou úplnou nebo ástenou ztrátou zavazadla a za jeho poškození. Dopravce odpovídá za pedané zavazadlo od okamžiku jeho pevzetí k peprav do okamžiku jeho vydání nebo uložení podle lánku 10 odst. 3. Za jiné zavazadlo dopravce odpovídá po dobu, po kterou je zavazadlo ve vozidle, avšak v pípad jeho odcizení nebo ztráty, které nejsou v souvislosti s dopravní nehodou, jen bylo-li dáno pod jeho dohled. K tmto jiným zavazadlm se poítají osobní vci a pedmty, které má cestující na sob nebo u sebe. 2. Dopravce se zprošuje této odpovdnosti, jestliže ztráta nebo poškození byly zpsobeny vlastní vadou zavazadla, zvláštním rizikem spoívajícím v jeho snadno zkazitelné nebo nebezpené povaze nebo okolnostmi, kterým dopravce ani pi vynaložení pée nezbytné v konkrétním pípad nemohl zabránit a jejichž následky nemohl odvrátit. 3. Dopravce se nemže dovolávat, ve snaze zprostit se své odpovdnosti, ani tlesných nebo duševních vad idie ani vad nebo selhání vozidla, ani zavinní osoby, od níž vozidlo najal, nebo osob, za které by uvedená osoba odpovídala podle lánku 4, kdyby sama byla dopravcem. l Zavazadlo, které nebylo vydáno do 14 dn ode dne, kdy cestující požádal o jeho vydání, se pokládá za ztracené.

6 2. Jestliže zavazadlo považované za ztracené je nalezeno do jednoho roku ode dne, kdy cestující požádal o jeho vydání, vynaloží dopravce pimené úsilí, aby cestujícího o tom vyrozuml. Cestující mže do ticeti dn ode dne, kdy obdržel tuto zprávu, požadovat dodání zavazadla bu do místa odjezdu, nebo do místa, kam mlo být zavazadlo dodáno, po vrácení náhrady za ztrátu, pokud mu byla zaplacena, ale pi zachování všech práv na náhradu škody za pekroení dodací lhty. l Je-li dopravce podle ustanovení této Úmluvy povinen nahradit škodu za úplnou nebo ástenou ztrátu zavazadla nebo za jeho poškození, mže být požadována ástka ve výši škody, tato ástka však nesmí pevyšovat 500 frank za jedno zavazadlo a frank na cestujícího. Mimoto mže být požadována ástka ve výši škody za úplnou nebo ástenou ztrátu nebo poškození osobních vcí a pedmt, které cestující má na sob nebo u sebe, tato ástka však nesmí pevyšovat frank na cestujícího. 2. ástky uvedené v odstavci 1 tohoto lánku nezahrnují soudní ani jiné náklady, které strany vynaložily pi uplatování práv a jejichž zaplacení nebo náhrada mže být uložena dopravci, ani úroky vypotené podle práva, o jehož použití rozhodl soud, který vc projednává. 3. Strany si mohou dohodnout v pepravní smlouv vyšší hranice náhrad. ást 3. Spolená ustanovení l Dopravce se zprošuje pln nebo ásten odpovdnosti vyplývající z této Úmluvy v té míe, v jaké škoda vznikla vinou cestujícího nebo v dsledku takového jeho chování, které neodpovídá normálnímu chování cestujícího. 2. Odpovídá-li dopravce za škodu, kterou však spoluzpsobila svým jednáním nebo opomenutím tetí osoba, odpovídá dopravce za celou škodu, má však právo postihu proti této tetí osob. 3. Dopravce se zprostí odpovdnosti podle této Úmluvy, byla-li škoda zpsobena jadernou událostí a jestliže podle zvláštních pedpis platných v smluvním stát upravujících odpovdnost v oblasti jaderné energie, je odpovdnost za tuto škodu uložena operátoru jaderného zaízení nebo osob jej zastupující. l Ve všech pípadech upravených touto Úmluvou mže být žaloba týkající se odpovdnosti, bez ohledu na její základ a dvod, podána proti dopravci nebo osobám, za nž dopravce odpovídá podle lánku 4, jen za podmínek a v mezích stanovených v této Úmluv. 2. Dopravce nemá právo se dovolávat ustanovení této Úmluvy, vyluujících zcela nebo ásten jeho odpovdnost, nebo omezujících náhradu, kterou má zaplatit, jestliže škodu zpsobil úmysln nebo hrubou nedbalostí sám nebo osoby, za které odpovídá podle lánku 4. To se týká i osoby, za kterou dopravce odpovídá podle lánku 4, jestliže vznikne otázka

7 odpovdnosti této osoby a jestliže škoda byla zpsobena úmysln nebo hrubou nedbalostí této osoby. 3. S výjimkou pedcházejícího odstavce nesmí celková ástka náhrady, kterou je povinen zaplatit dopravce a osoby, za nž dopravce odpovídá podle lánku 4, pevyšovat ástky stanovené v pedcházejících ástech této hlavy. l.19 0,900. Frankem uvedeným v této Úmluv se rozumí frank o váze 10/31 gram a ryzosti HLAVA V REKLAMACE A ŽALOBY l Pevezme-li cestující zavazadlo bez výhrady, má se za to, pokud se neprokáže opak, že je pevzal v úplném a dobrém stavu. Reklamaci je nutno uplatnit u dopravce ústn nebo písemn do sedmi dn následujících po skuteném pevzetí zavazadla osobou, která reklamaci uplatuje. Pokud se týká zavazadel, která nebyla pedána dopravci, bží výše uvedená lhta od okamžiku zjištní ztráty nebo poškození, nejpozdji však od píjezdu vozidla do cílového místa cestujícího. 2. Cestující se zprostí povinností uložených mu v odstavci 1 tohoto lánku, jestliže ztráta nebo stav zavazadla byly zjištny v pítomnosti obou stran. l Všechny spory vzniklé z peprav podléhajících této Úmluv mže žalobce vést podle svého výbru, pokud je nevede u soud smluvních stát urených dohodou stran, u soud státu, na jehož území leží: a) hlavní kancelá odprce, jeho obvyklé sídlo nebo kancelá, jejímž prostednictvím byla uzavena pepravní smlouva, nebo b) místo, kde došlo ke škod, nebo c) místo odjezdu nebo cílové místo pepravy; u jiných soud nemže spor vést. 2. Je-li pi vzniku sporu, na který se vztahuje odstavec 1 tohoto lánku, vc projednávána u soudu, píslušného podle tohoto odstavce, nebo jestliže v takovém sporu byl tímto soudem vynesen rozsudek, nelze podat mezi týmiž stranami z téhož dvodu novou žalobu, ledaže rozhodnutí soudu, u kterého byla podána první žaloba, není vykonatelné ve stát, v nmž se podává nová žaloba.

8 3. Stal-li se ve sporu, uvedeném v odstavci 1 tohoto lánku, rozsudek, vynesený soudem jednoho ze smluvních stát píslušným podle tohoto odstavce, vykonatelným v tomto stát, stává se vykonatelným i ve všech ostatních státech, jakmile byly splnny formality pedepsané v píslušném stát. Pezkoumání podstaty vci je vyloueno. 4. Ustanovení pedchozího odstavce se vztahuje na rozsudky vynesené ve sporném ízení, v nepítomnosti stran a na soudní smíry; nevztahuje se však na mezitímní rozsudky ani na soudní rozhodnutí, jimiž se pi úplném nebo ásteném zamítnutí žaloby ukládá žalobci krom náhrady náklad ízení i náhrada škody a úrok. 5. Od oban smluvních stát, kteí mají sídlo nebo kancelá v jednom z tchto stát, nelze požadovat složení záruky k zajištní náklad soudního ízení, souvisejícího s uplatnním nárok z peprav podle této Úmluvy. l Žalobní práva související se smrtí, zranním nebo zpsobením jiné škody tlesnému nebo duševnímu zdraví cestujícího se promlují za ti roky. Promlecí doba poíná bžet ode dne, kdy osoba, která utrpla škodu, se o tom dovdla nebo mla dovdt. Promlecí doba však nesmí pekroit pt let ode dne dopravní nehody. 2. Žalobní práva související s pepravou a podléhající této Úmluv, s výjimkou žalob uvedených v odstavci 1 tohoto lánku se promlují ve všech pípadech za jeden rok. Promlecí doba bží ode dne píjezdu vozidla do cílového místa cestujícího, nebo pokud nepijelo, ode dne, kdy tam pijet mlo. 3. Písemná reklamace staví bh promlecí doby až do dne, kdy dopravce písemn reklamaci odmítne a vrátí doklady, které mu byly pedány k jejímu zdvodnní. Je-li reklamace zásti uznána, bží promlecí doba dále jen u té ásti reklamace, která zstala sporná. Dkaz o pijetí reklamace nebo o odpovdi na ni a o vrácení doklad písluší té stran, která se na tyto skutenosti odvolává. Pozdjší reklamace v téže vci bh promlecí doby nestaví, pokud dopravce nesouhlasí s jejich projednáním. 4. S výhradou ustanovení pedchozího odstavce ídí se stavení bhu promlecí doby právem platným u soudu, u nhož se právní vc projednává s vylouením kolizních norem. Tímto právem se rovnž ídí perušení promlecí doby. HLAVA VI NEPLATNOST UJEDNÁNÍ, KTERÁ JSOU V ROZPORU S ÚMLUVOU l Všechna ujednání, která se pímo nebo nepímo odchylují od ustanovení této Úmluvy, jsou neplatná a právn neúinná. Neplatnost takových ujednání nemá za následek neplatnost ostatních ustanovení smlouvy.

9 2. Neplatné jsou zejména všechny doložky, kterými by se dopravci postoupily nároky z pojistné smlouvy uzavené ve prospch cestujícího nebo jakékoli jiné podobné doložky, jakož i všechny doložky penášející dkazní bemeno. 3. Neplatná je také každá doložka urující píslušnost rozhodího soudu dohodnutá ped událostí, která zpsobila škodu. HLAVA VII ZÁVRENÁ USTANOVENÍ l Tuto Úmluvu mohou podepsat nebo k ní pistoupit lenské státy Evropské hospodáské komise a státy pijaté do Komise s poradním hlasem podle odstavce 8 mandátu této Komise. 2. Státy oprávnné zúastnit se podle odstavce 11 mandátu Evropské hospodáské komise nkterých jejích prací se mohou stát smluvními stranami této Úmluvy tím, že k ní pistoupí po dni její úinnosti. 3. Úmluvu je možno podepsat do 1. bezna 1974 vetn. Po tomto dni je možno k Úmluv pistoupit. 4. Úmluva podléhá ratifikaci ve státech, které ji podepíší. 5. Listiny o ratifikaci nebo pístupu budou uloženy u generálního tajemníka Organizace spojených národ. l Tato Úmluva nabývá úinnosti devadesátého dne po tom, kdy pt stát uvedených v lánku 24 odst. 1 uloží své listiny o ratifikaci nebo pístupu. 2. Pro každý stát, který ratifikuje tuto Úmluvu nebo k ní pistoupí po uložení listin o ratifikaci nebo pístupu pti stát, nabývá tato Úmluva úinnosti devadesátého dne po tom, kdy tento stát uložil listinu o ratifikaci nebo pístupu. l Každá smluvní strana mže vypovdt tuto Úmluvu oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ. 2. Výpov nabude úinnosti dvanáct msíc po dni, kdy generální tajemník obdrží oznámení o výpovdi.

10 l.27 Klesne-li po nabytí úinnosti této Úmluvy v dsledku výpovdí poet smluvních stran na mén než pt, pozbude Úmluva úinnosti dnem, kdy nabude úinnosti poslední z tchto výpovdí. l Každý stát mže pi uložení své listiny o ratifikaci nebo pístupu, anebo kdykoli pozdji prohlásit v oznámení zaslaném generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ, že tato Úmluva bude platit na všech územích nebo na nkterém z území, která zastupuje v mezinárodních vztazích. Na území nebo na územích uvedených v oznámení bude Úmluva platit poínaje devadesátým dnem poté, kdy generální tajemník toto oznámení obdržel, a nenabyla-li Úmluva do tohoto dne ješt úinnosti, dnem její úinnosti. 2. Každý stát, který uinil prohlášení podle odstavce 1 tohoto lánku, že tato Úmluva platí na nkterém území, které v mezinárodních vztazích zastupuje, mže Úmluvu, pokud se týká tohoto území, podle lánku 26 vypovdt. l.29 Každý spor mezi dvma nebo více smluvními stranami o výklad nebo použití této Úmluvy, který strany nemohou urovnat jednáním nebo jiným zpsobem, mže být na žádost kterékoli zúastnné smluvní strany pedložen k rozhodnutí Mezinárodnímu soudnímu dvoru. l Každá smluvní strana mže pi podpisu nebo ratifikaci této Úmluvy nebo pi pístupu k ní prohlásit oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ, že se necítí vázána lánkem 29 Úmluvy. Ostatní smluvní strany nebudou vázány lánkem 29 vi každé smluvní stran, která uinila takovou výhradu. 2. Prohlášení uvedené v odstavci 1 tohoto lánku mže být kdykoliv odvoláno oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ. l Každá smluvní strana Dohody o všeobecných podmínkách mezinárodních peprav osob autobusy podepsané v Berlín 5. prosince 1970 mže pi podpisu nebo ratifikaci této Úmluvy nebo pi pístupu k ní nebo kdykoli pozdji prohlásit oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ, že v pípad rozporu mezi touto Úmluvou a uvedenou Dohodou bude používat ustanovení uvedené Dohody pi peprav, pi níž se v pepravní smlouv pedpokládá, a) že místo odjezdu a místo cílové jsou na území státu, který uinil prohlášení, nebo b) že peprava se provede na území alespo jednoho státu, který uinil uvedené prohlášení, a neprovede se na území žádné smluvní strany této Úmluvy, která takové prohlášení neuinila.

11 2. Prohlášení uvedené v odstavci 1 tohoto lánku mže být kdykoliv odvoláno oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ. l Každá smluvní strana mže pi podpisu nebo ratifikaci této Úmluvy nebo pi pístupu k ní nebo kdykoli pozdji prohlásit oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ, že si vyhrazuje právo používat místo lánk 11 a 14 této Úmluvy píslušných ustanovení jiné mezinárodní úmluvy, týkající se obanské odpovdnosti za škodu zpsobenou motorovými vozidly, jejíž smluvní stranou je nebo se mže stát, pokud tato ustanovení jsou výhodnjší pro cestující. 2. Výhrada uvedená v odstavci 1 tohoto lánku mže být kdykoliv odvolána oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ. l.33 Žádná jiná výhrada ani prohlášení, krom tch, které jsou uvedeny v láncích 30, 31 a 32 této Úmluvy, nejsou pípustné. l Po uplynutí tíleté platnosti této Úmluvy mže každá smluvní strana požádat oznámením zaslaným generálnímu tajemníkovi Organizace spojených národ o svolání konference za úelem provedení oprav nebo revize této Úmluvy. Generální tajemník vyrozumí o této žádosti všechny smluvní strany a svolá konferenci za tímto úelem, jestliže mu do ty msíc ode dne, kdy odeslal vyrozumní, nejmén jedna tvrtina smluvních stran oznámí svj souhlas s touto žádostí. 2. Je-li konference podle odstavce 1 tohoto lánku svolána, vyrozumí o tom generální tajemník všechny smluvní strany a vyzve je, aby do tí msíc pedložily návrhy, o jejichž projednání na konferenci žádají. Generální tajemník sdlí všem smluvním stranám pedbžný poad jednání konference, jakož i znní tchto návrh nejpozdji ti msíce pede dnem zahájení konference. 3. Generální tajemník pozve na každou konferenci svolanou podle tohoto lánku všechny státy uvedené v lánku 24 odst. 1, jakož i státy, které se staly smluvními stranami podle lánku 24 odst. 2. l.35 Krom vyrozumní uvedených v lánku 34 vyrozumívá generální tajemník Organizace spojených národ státy uvedené v lánku 24 odst. 1, jakož i státy, které se staly smluvními stranami podle lánku 24 odst. 2, o: a) ratifikacích a pístupech podle lánku 24; b) datech nabytí úinnosti této Úmluvy podle lánku 25; c) výpovdích podle lánku 26;

12 d) pozbytí úinnosti této Úmluvy podle lánku 27; e) oznámeních obdržených podle lánku 28; f) oznámeních obdržených podle lánk 30, 31 a 32. l.36 Po 1. beznu 1974 bude originál této Úmluvy uložen u generálního tajemníka Organizace spojených národ, který rozešle ovené shodné opisy všem státm uvedeným v lánku 24 odst. 1 a 2. Na dkaz toho níže podepsaní, ádn k tomu zplnomocnni podepsali tuto Úmluvu. Dáno v Ženev prvního bezna tisíc devt set sedmdesát ti v jediném vyhotovení v jazyce anglickém, francouzském a ruském, piemž všechna ti znní mají stejnou platnost.

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1975 II. v. o. Vládní návrh,

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1975 II. v. o. Vládní návrh, Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1975 II. v. o. 95 Vládní návrh, kterým se předkládá Federálnímu shromáždění Československé socialistické republiky k souhlasu návrh na přístup

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2,

Více

SDĚLENÍ Ministerstva zahraničních věcí

SDĚLENÍ Ministerstva zahraničních věcí Strana 7823 66 SDĚLENÍ Ministerstva zahraničních věcí Ministerstvo zahraničních věcí sděluje, že dne 20. února 2008 byl v Ženevě přijat Dodatkový protokol k Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční

Více

64/1987 Sb. VYHLÁŠKA. ministra zahraničních věcí

64/1987 Sb. VYHLÁŠKA. ministra zahraničních věcí 64/1987 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí o Evropské dohodě o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí(adr) Dne 30. září 1957 byla v Ženevě sjednána Evropská dohoda o mezinárodní silniční

Více

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 39/1969 ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969 o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 eská národní rada vycházejíc ze zásad nabývání a pozbývání státního obanství

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUÁZAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2, 150

Více

Všeobecné obchodní podmínky spolenosti SV metal spol. s r.o.

Všeobecné obchodní podmínky spolenosti SV metal spol. s r.o. 1. Všeobecná ustanovení 1. Tmito obchodními podmínkami se ídí všechny dodávky firmy SV metal spol. s r.o. Smlouva mezi SV metal spol. s r.o. a obchodním partnerem je uzavena dnem podpisu smlouvy nebo dnem

Více

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen "obchodní podmínky") spolenosti NOVA nábytek, se sídlem Nová 252, 342 01 Sušice, identifikaní íslo: 48348040, (dále jen "prodávající")

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky )

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) FRUTA Podivín,a.s. se sídlem Podivín, Rybáe 156/157, PS: 69145, I: 49968556, zapsaná

Více

Výzva k podání nabídky na zakázku na stavební práce: Veejná prostranství v obci Ddice. veejná zakázka malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na zakázku na stavební práce: Veejná prostranství v obci Ddice. veejná zakázka malého rozsahu Výzva k podání nabídky na zakázku na stavební práce: Veejná prostranství v obci Ddice veejná zakázka malého rozsahu Název zakázky: Veejná prostranství v obci Ddice Zadavatel Obec Ddice Název a adresa:

Více

Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky )

Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky ) Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. l. I. Úvodní ustanovení (dále jen Všeobecné podmínky ) V souladu s právním ádem eské republiky, zejména zákonem.

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje: OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Základní informace 1.1. Základní údaje: J&T ASSET MANAGEMENT, INVESTINÍ SPOLENOST, a.s. Pobežní 14/297 186 00 Praha 8 eská republika I: 476 72 684 Zápis v obchodním rejstíku vedeném

Více

Rámcová smlouva : A42 pro cestovní kanceláe a cestovní agentury o spolupráci pi úhrad služeb poukázkami

Rámcová smlouva : A42 pro cestovní kanceláe a cestovní agentury o spolupráci pi úhrad služeb poukázkami Rámcová smlouva : A42 pro cestovní kanceláe a cestovní agentury o spolupráci pi úhrad služeb poukázkami uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ):

Více

11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí

11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí Systém ASPI - stav k 5.3.2009 do částky 19/2009 Sb. a 5/2009 Sb.m.s. Obsah a text 11/1975 Sb. - poslední stav textu Změna: 108/2006 Sb.m.s. 11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Stránka. 1 z 10 Roník 2006 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL PEDPISU: itul pedpisu: Vyhláška o podmínkách pipojení k elektrizaní soustav Citace: 51/2006 Sb. ástka: 23/2006 Sb. Na stran (od-do): 718-729

Více

11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974. o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR)

11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974. o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) 11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974 o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) Dne 19. května 1956 byla v Ženevě sjednána Úmluva o

Více

Úmluva CMR. 11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974

Úmluva CMR. 11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974 Úmluva CMR 11/1975 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 27. listopadu 1974 o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) Dne 19. května 1956 byla v Ženevě sjednána

Více

Mezinárodní Úmluva CMR

Mezinárodní Úmluva CMR Mezinárodní Úmluva CMR ÚMLUVA o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) Smluvní strany uznavše účelnost jednotné úpravy podmínek přepravní smlouvy v mezinárodní silniční nákladní

Více

President republiky Úmluvu ratifikoval s výhradou k jejímu článku 47.

President republiky Úmluvu ratifikoval s výhradou k jejímu článku 47. ------------------------------------------------------------ ASPI - stav k 28.9.1999 do částky 74/1999 Sb. - Obsah a text 11/1975 Sb. - poslední stav textu ------------------------------------------------------------

Více

10. EŠENÍ INDIVIDUÁLNÍCH PRACOVNPRÁVNÍCH SPOR

10. EŠENÍ INDIVIDUÁLNÍCH PRACOVNPRÁVNÍCH SPOR 170 10. ešení individuálních pracovnprávních spor 10. EŠENÍ INDIVIDUÁLNÍCH PRACOVNPRÁVNÍCH SPOR 10.1 POJEM PRACOVNÍHO SPORU Právní ád jako celek a jeho jednotlivá právní odvtví stanoví subjektivní práva

Více

EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA )

EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA ) PRACOVNÍ PEKLAD PRO POTEBY BA 01/08/2005 EVROPSKÁ ÚMLUVA O DOBROVOLNÉM KODEXU O POSKYTOVÁNÍ PEDSMLUVNÍCH INFORMACÍCH SOUVISEJÍCÍCH S ÚVRY NA BYDLENÍ (dále jen ÚMLUVA ) Tato Úmluva byla sjednána mezi Evropskými

Více

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ)

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární ád upravuje postup orgán Asociace finanních zprostedkovatel a finanních

Více

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk l. I 1/Byty a bytové náhrady se zajišují v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

Více

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012,

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012, OBEC Sosnová Obecn závazná vyhláška. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shroma%&ování, sbru, p'epravy, t'ídní, vyu%ívání a odstra)ování komunálních odpad* Zastupitelstvo obce Sosnová se na svém

Více

Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín. JUDr. Ondej Dostál

Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín. JUDr. Ondej Dostál Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín JUDr. Ondej Dostál Program pednášky Hierarchie právních norem Systém evropského práva Evropské právo a zdravotnictví Role lenských stát Role EU (volný pohyb služeb

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky on-line obchodu provozovaného Stanislavem Chromákem na internetové adrese http://ztatovyhlavy.cz/obchod 1. OBECNÁ USTANOVENÍ A VÝKLAD POJM 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky

Více

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í #4571/SKL/2014-SKLM@T 4571/SKL/2014-SKLM.j.: UZSVM/SKL/4468/2014-SKLM ad pro zastupování státu ve vcech majetkových Územní pracovišt Stední echy, Rašínovo nábeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í

Více

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek 96/1993 Sb. ZÁKON zedne25.února1993 o stavebním spoení a státní podpoe stavebního spoení a o doplnní zákona eské národní rady. 586/1992 Sb., odaníchzpíjm,veznnízákonaeskénárodnírady.35/1993sb. Zmna: 83/1995

Více

74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů

74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů 74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů Na konferenci Organizace spojených národů o mezinárodní obchodní arbitráži byla dne 10. června 1958 v New

Více

Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer

Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer Právní úpravu zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným nalezneme v zákon.

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEEJNÝCH TELEKOMUNIKANÍCH SLUŽEB IP

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEEJNÝCH TELEKOMUNIKANÍCH SLUŽEB IP Všeobecné podmínky poskytování veejných telekomunikaních služeb IP/WEB Spolenost FAS Computers.s.r.o. se sídlem Vítzná 26, 360 01, Karlovy Vary, I 26385210, DI CZ26385210 zapsaná dne 26.1.2005 v obchodním

Více

74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí. ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů

74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí. ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů 74/1959 Sb. VYHLÁŠKA ministra zahraničních věcí ze dne 6. listopadu 1959 o Úmluvě o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů Na konferenci Organizace spojených národů o mezinárodní obchodní arbitráži byla

Více

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé STO ŽACLÉ RADA MSTA ZÁSADY. 02/2007 pro postup pi pronájmu obecních byt sta Žaclé Vydává: Rada msta Žaclée Projednáno: RM usnesením. 337/13/2007 Zpracoval: Zodpovdný útvar: Eva Marksová, Svtlana ímanová,

Více

Dražební ád spolenosti RSJ Invest, a.s. I. Základní ustanovení. Pedmt dražby. III. Úastníci dražby

Dražební ád spolenosti RSJ Invest, a.s. I. Základní ustanovení. Pedmt dražby. III. Úastníci dražby Dražební ád spolenosti RSJ Invest, a.s. I. Základní ustanovení I.1. I.2. I.3. Tento Dražební ád upravuje prodej cenných papír ve veejné dražb (dále jen dražba ) podle zákona. 256/2004 Sb., o podnikání

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 Obec Chlístov Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Chlístov se na svém zasedání dne 13.5.2004 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Vyhláška 11/1975 Sb. znění Vyhláška č. 11/1975 Sb.

Vyhláška 11/1975 Sb. znění Vyhláška č. 11/1975 Sb. Vyhláška č. 11/1975 Sb. Vyhláška ministra zahraničních věcí o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1975-11 Částka 4/1975 Platnost od

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek Spoleenství vlastník jednotek pro dm (dále jen spoleenství ) se sídlem ÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ l. I Základní ustanovení (1) Spoleenství vlastník jednotek

Více

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los.

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los. Mstský úad Sobslav námstí Republiky 55/I 392 01 Sobslav V... dne... Vc: Žádost o povolení tomboly název a sídlo provozovatele tomboly žádá o povolení tomboly pi akci konané dne:... na míst:... Vydáno bude...

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VEEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VEEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: Siroky.Karel@fnbrno.cz

Více

Servisní smlouva - kanalizace

Servisní smlouva - kanalizace Servisní smlouva - kanalizace Objednatel: Obec Kojetice Sídlo: Lipová 155, 250 72 Kojetice Zastoupená: ve vcech smluvních: Vra Richtermocová, starostka obce ve vcech technických: Vra Richtermocová, starostka

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Rozvoj ICT ve spolenosti SVARSERVIS THERMOPROZESS COOPERHEAT, s.r.o.

Rozvoj ICT ve spolenosti SVARSERVIS THERMOPROZESS COOPERHEAT, s.r.o. Zadávací dokumentace pro podlimitní veejnou zakázku na dodávky zadávanou ve zjednodušeném podlimitním ízení dle zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis (dále jen zákon ) Název

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení podle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky OSSZ Klatovy Energetické

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI Platnost a úinnost od 1.5.2004 Strana 6 (celkem 6) 1. Preambule 1.1 VS.com, s.r.o., se sídlem Žehušice 103, 28575 Žehušice, I 25720104,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Výzva k podání nabídky na ve ejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na ve ejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 12 odst. 3 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis (dále jen zákon ) 1. Zadavatel: R eská správa sociálního

Více

40/1964 Sb. Obanský zákoník ze dne 26. února 1964 (v platném znní)

40/1964 Sb. Obanský zákoník ze dne 26. února 1964 (v platném znní) 40/1964 Sb. Obanský zákoník ze dne 26. února 1964 (v platném znní) ODDÍL TVRTÝ Zvláštní ustanovení o nájmu bytu 685 (1) Nájem bytu vzniká nájemní smlouvou, kterou pronajímatel penechává nájemci za nájemné

Více

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 Systém ASPI - stav k 15.12.2005 do ástky 169/2005 Sb. a 58/2005 Sb.m.s. Obsah a text 18/2004 Sb. - poslední stav textu 18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 o uznávání odborné kvalifikace a jiné zpsobilosti

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ze dne 15. ervence 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky... 1 podle 273 odst. 1 zákona. 513/1991 Sb.... 1 Specifikace pojm...1 Úvodní ustanovení... 2 Vznik smluvního vztahu... 2 Ceny... 3 Platba... 3 Výhrada vlastnického práva...

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky

Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky Plzeské mstské dopravní podniky, a. s., zapsané v Obchodním rejstíku vedeném Krajským soudem v Plzni, v oddíle

Více

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE, píspvková organizace tel. 318 682 165 Rožmitálská 419 fax 318 683 608 262 72 Beznice e-mail: skola@zsbreznice.cz Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha,

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

1.3. POJEM, STRUKTURA, MÍSTO MEZINÁRODNÍHO PRÁVA SOUKROMÉHO

1.3. POJEM, STRUKTURA, MÍSTO MEZINÁRODNÍHO PRÁVA SOUKROMÉHO 16 Nadžda Rozehnalová, Jií Valdhans 1.3. POJEM, STRUKTURA, MÍSTO MEZINÁRODNÍHO PRÁVA SOUKROMÉHO 1.3.1. Pojem, pedmt a struktura mezinárodního práva soukromého Ve vd eského mezinárodního práva soukromého

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského spoleenství, a zejména na lánek 71 a l. 137 odst. 2 této smlouvy,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského spoleenství, a zejména na lánek 71 a l. 137 odst. 2 této smlouvy, Seite 1 von 9 32002L0015 Official Journal L 080, 23/03/2002 P. 0035-0039 SMRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2002/15/ES ze dne 11. bezna 2002 o úprav pracovní doby osob vykonávajících mobilní innosti

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

DRAŽEBNÍ ÁD OBCHODNÍKA S CENNÝMI PAPÍRY. ATLANTIK finanní trhy, a.s. lánek 1. Základní ustanovení

DRAŽEBNÍ ÁD OBCHODNÍKA S CENNÝMI PAPÍRY. ATLANTIK finanní trhy, a.s. lánek 1. Základní ustanovení DRAŽEBNÍ ÁD OBCHODNÍKA S CENNÝMI PAPÍRY ATLANTIK finanní trhy, a.s. lánek 1. Základní ustanovení 1. Tento Dražební ád upravuje prodej cenných papír ve veejné dražb (dále jen dražba ) podle zákona. 256/2004

Více

Smlouva o budoucí smlouv o pevodu vlastnictví jednotky

Smlouva o budoucí smlouv o pevodu vlastnictví jednotky Smlouva o budoucí smlouv o pevodu vlastnictví jednotky. xxx Residence Malý Vinohrad, spol. s. r. o. I: 277 56 921 se sídlem Liberec 4, Dr. M. Horákové 580/7, PS 460 01 spolenost zapsaná v obchodním rejstíku

Více

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Mstská nemocnice Hoice, Riegrova 655, 508 01 Hoice, I 00190217, Vyzývá k podání nabídky na veejnou zakázku s názvem: Malování nemocnice

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU MSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007 763 12 VIZOVICE OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU Zastupitelstvo msta Vizovice rozhodlo dne 26. listopadu 2001 usnesením. VIII/149/01 vydat

Více

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Zastupitelstvo msta Napajedla (dále zastupitelstvo") vydalo ve smyslu 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších zmn a doplk, (dále zákon") svým usnesením

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA PODLIMITNÍ VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA PODLIMITNÍ VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA PODLIMITNÍ VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Servis automatizovaných archivaních systém Rotomat Zjednodušené podlimitní ízení podle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní

Více

Nákupní podmínky Benteler Maschinenbau CZ s.r.o. (dále jen Nákupní podmínky) Platné od 1.5.2009.

Nákupní podmínky Benteler Maschinenbau CZ s.r.o. (dále jen Nákupní podmínky) Platné od 1.5.2009. Nákupní podmínky Benteler Maschinenbau CZ s.r.o. (dále jen Nákupní podmínky) Platné od 1.5.2009. 1. Objednávka a její náležitosti. Objednávka vystavená spoleností Benteler Maschinenbau CZ s.r.o. (dále

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

4.1. Veejná obchodní spolenost

4.1. Veejná obchodní spolenost 4. 4.1. Veejná obchodní spolenost A) Veejná obchodní spolenost je upravena v 76 až 92 ObchZ. Jde o typickou osobní spolenost, protože innost spolenosti musí být vykonávána jejími spoleníky vždy osobn.

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

lánek 1 Pedmt Smlouvy

lánek 1 Pedmt Smlouvy Sociální služby Vsetín, píspvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I: 49562827 DI: CZ49562827 Bankovní spojení: 36739851/0100.j.: Zastupující: Organizaní jednotka: (dále jen Poskytovatel

Více

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. . 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva )

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. . 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva ) RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA. 50 496130-46 (dále jen Rámcová smlouva ) Rámcovou smlouvu uzavírají spolenosti: eská spoitelna, a. s. se sídlem: Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PS 140 00 I: 45244782 DI: CZ45244782

Více

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R za okres v katastru Praha-východ Brandýs nad Labem Datum vyhlášení kola : 1.22006 Poslední den podání žádosti o nabídnuté

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavená podle 409 a násl. zákona. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis

KUPNÍ SMLOUVA uzavená podle 409 a násl. zákona. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis Závazný vzor smlouvy Píl.. 5 zadávací dokumentace íslo smlouvy objednatele: íslo smlouvy zhotovitele: KUPNÍ SMLOUVA uzavená podle 409 a násl. zákona. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis

Více

S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y. T Q M-holding s.r.o.

S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y. T Q M-holding s.r.o. S M L U V N Í P E P R A V N Í P O D M Í N K Y platné pro veejnou linkovou osobní dopravu provozovanou T Q M-holding s.r.o. V souladu se zákonem o silniní doprav. 111/1994 Sb., vetn jeho platných zmn a

Více

u j e d n a l i t u t o s m l o u v u o b u d o u c í k u p n í s m l o u v

u j e d n a l i t u t o s m l o u v u o b u d o u c í k u p n í s m l o u v Ing. Gabriela Burzová I: 70339791 se sídlem Veleslavínská 48/39, PS 162 00 Praha 6, Veleslavín, ustanovený insolvenní správce dlužníka Vladimír Kratochvíl, R 801007/4259, bytem V Násypu 345/13, Praha 5,

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s.

Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s. 1. Úvodní ustanovení GLOBAL ASSISTANCE a.s. 184 00 Praha 8, Dopravák 749/3, tel. 1220 Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s.

Více

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í #1912/SBE/2016-SBEM@a 1912/SBE/2016-SBEM.j.: UZSVM/SBE/1784/2016-SBEM ad pro zastupování státu ve vcech majetkových Územní pracovišt Stední echy, Rašínovo nábeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í

Více

Název ve ejné zakázky: M sto Šternberk - stavební úpravy chodník sídlišt Nádražní, Šternberk

Název ve ejné zakázky: M sto Šternberk - stavební úpravy chodník sídlišt Nádražní, Šternberk Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchaze v rámci zakázky malého rozsahu dle 6 a 12 zákona.137/2006 Sb. o veejných zakázkách (dále jen zákon). Textová ást zadávací dokumentace

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY FINANNÍHO LEASINGU POSKYTOVANÉHO SPOLENOSTÍ s AUTOLEASING, a.s. lena Finanní skupiny eské spoitelny

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY FINANNÍHO LEASINGU POSKYTOVANÉHO SPOLENOSTÍ s AUTOLEASING, a.s. lena Finanní skupiny eské spoitelny verze:sal_all_4/2009 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY FINANNÍHO LEASINGU POSKYTOVANÉHO SPOLENOSTÍ s AUTOLEASING, a.s. lena Finanní skupiny eské spoitelny LEASINGOVÁ SMLOUVA.: ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Tyto všeobecné

Více

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Vyvšeno dne : - 4 08-1998 Sejmuto dne : Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Mstské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi

Více

Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438

Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438 Mstský úad Kraslice - Odbor územního plánování, stavebního úadu a památkové pée 358 20 Kraslice, nám. 28. íjna 1438 1/11 Spis.zn.:.j.: Vyizuje: Tel.: 751/10/SÚ/Ran 13/11/SÚ/Ran Ranglová 352 370 433, 352

Více

O Z N Á M E N Í o výb rovém ízení ís. SRA/011/2014 a jeho podmínkách

O Z N Á M E N Í o výb rovém ízení ís. SRA/011/2014 a jeho podmínkách #1937/SRA/2014-SRAM@U 1937/SRA/2014-SRAM.j.: UZSVM/SRA/2325/2014-SRAM ad pro zastupování státu ve vcech majetkových Územní pracovišt Stední echy, Rašínovo nábeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í

Více

Council of Europe Treaty Series No Dodatkový protokol k Trestněprávní úmluvě o korupci

Council of Europe Treaty Series No Dodatkový protokol k Trestněprávní úmluvě o korupci Council of Europe Treaty Series No. 191 Dodatkový protokol k Trestněprávní úmluvě o korupci Štrasburk, 15. 5. 2003 Členské státy Rady Evropy a ostatní signatáři tohoto Protokolu; majíce na zřeteli, že

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky Nákup scanner pro skenování

Více

RADA EVROPY VÝBOR MINISTR VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB

RADA EVROPY VÝBOR MINISTR VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB RADA EVROPY VÝBOR MINISTR DOPORUENÍ. R (99) 4 1 VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB (Pijato Výborem ministr 23. února 1999 na 660. zasedání zástupc ministr)

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více