Maximální informovanost a otevřená komunikace s občany i ostatními zastupiteli města

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Maximální informovanost a otevřená komunikace s občany i ostatními zastupiteli města"

Transkript

1 Sdružení nezávislých kandidátů - "OBČANÉ PRO LOŠTICE" Naším programem je: Maximální informovanost a otevřená komunikace s občany i ostatními zastupiteli města Zapojit občany do rozhodování o prioritách rozvoje města - formou anket, rozhovorů, veřejných projednání Rozšířit informovanost občanů prostřednictvím SMS zpráv, které budou občanům, kteří o službu projeví zájem bezplatně zasílány na jejich telefonní čísla občan se tak okamžitě dozví důležitá sdělení poruchy plynu, vody, elektřiny, místo a čas konání veřejných zasedání a další důležité zprávy, jako mimořádná uzavírka silnice nebo mostu. Službu si občané budou moci zřídit z domu prostřednictvím telefonu nebo internetu, popř. přímo na městském úřadu za asistence úředníka, který jim zajistí potřebný servis. Zřídit diskusní fórum na webových stránkách obce, kde budou moci občané diskutovat přímo, ke konkrétním tématům. Zapojit obyvatele, aby se na správě města aktivně podíleli, aby bez obav zasílali své připomínky a upozorňovali na nedostatky a závady, které je třeba ve městě řešit. Současně aby byli občané informování o tom, jak město jejich požadavek vyřešilo. Efektivní čerpání dotací v souladu se zpracovaným plánem rozvoje města a našim volebním programem Maximálně využívat možnosti poskytování dotací a příspěvků a to jak investičních na výstavbu, dostavbu, rekonstrukci budov v majetku obce, nákup techniky pro údržbu města, výstavbu a rekonstrukce inženýrských sítí atd., tak i dotací neinvestičních např. na pořádání kulturních akcí, zajištění sociálních služeb atd. Informovat neziskové organizace, působících na území obce, o možnostech čerpání příspěvků a dotací na jejich činnost. Zajistit těmto organizacím poradenský servis při podávání žádostí o příspěvky a dotace. Čerpat dotace v souladu s předloženým volebním programem a v souladu se strategickým plánem rozvoje města. Dokončení kanalizace Dokončení kanalizace dle stávajícího plánu. Zajistit potřebnou kontrolu a dozor nad realizací stavby. Minimalizovat možnost vrácení městem vyčerpaných dotačních prostředků na projekt z důvodů nesprávného použití dotačních peněz. Rozšíření kapacity a služeb mateřské školy Vytvořit občanům města podmínky pro opětovný návrat rodičů do zaměstnání rozšířením kapacity mateřské školy, tak, aby mohlo být přijato 100% dětí s trvalým pobytem na území města, které dosáhnou tří let v průběhu daného školního roku.

2 Vyjednat s vedením mateřské školy zkrácení uzavření mateřské školy v době letních prázdnin na 3 týdny. V souladu s požadavky rodičů dětí, vyjednat s vedením mateřské školy rozšíření možnosti úhrady školného bankovním převodem. Zajistit, aby předškolní zařízení bylo schopno vyhovět požadavku rodičů s trvalým pobytem ve městě na asistenta pro své dítě se zdravotním omezením, pokud má na něj nárok a aby zdravotní stav dítěte nebyl důvodem pro jeho zamítnutí k přijetí do předškolního zařízení. Vyjednat s vedením mateřské školy a ZŠ, aby přijali taková nápravná opatření, aby i děti s alergiemi mohli docházet do vzdělávacího zařízení a mohli dodržovat svůj stravovací režim. Řešení dopravní situace ve městě s důrazem na bezpečnost občanů a ochranu životního prostředí Řešení nedostatku parkovacích míst ve městě rozšíření parkovacích míst lokalita za prodejnou COOP. Omezení rychlosti v obytných zónách. Zvážení možnosti vytvoření městské policie, která by zajišťovala kontrolu parkování na vyhrazených místech, dobu stání, kontrolu veřejného pořádku atd. Vzhledem k tomu, že zřízení městské policie se jeví značně finančně nákladné vejít v jednání s dalšími městy a obcemi v okolí pro hledání společného řešení. Ve spolupráci s občany individuálně řešit potřeby bezpečného docházení dětí do škol z domova přechody, retardéry, zrcadla, dopravní značení, chodníky atd. Zákaz parkování zájezdových autobusů na náměstí, vybrat vhodnou lokalitu pro jejich parkování ve městě. Zkvalitnění odpadového hospodářství - důraz na ekologii, šetrný přístup k životnímu prostředí V oblasti odpadového hospodářství zahájit kroky pro zavedení motivačního programu pro občany čím více budou občané odpad třídit, tím nižší budou mít poplatky za komunální odpad vzhledem k tomu, že zavedení systému bude finančně náročné je třeba problematiku odpadového hospodářství řešit na úrovni regionu nikoli města, protože v takovém případě by bylo řešení ekonomicky neefektivní. Zahájit sběr biologického odpadu, který tvoří 70% veškerého komunálního odpadu opět využít motivační program dobré praxe z jiných měst např. občané za bioodpad odevzdaný do kompostárny obdrží nazpět bezplatně kvalitní zeminu apod. Zajistit, aby na všech kulturních a sportovních akcích pořádaných na území města byly nádoby na tříděný odpad. Rozšířit možnost třídit kartony (mléko, džus) a kovový odpad (zejména plechovky). Nádoby na tříděný odpad zavést i na náměstí zapuštěním do země, aby nádoby zabíraly co nejmenší prostor a současně, aby měly co největší kapacitu. Domníváme se, že kvalitním tříděním odpadu lze snížit objem komunálního odpadu až o 70%, dáváme přednost recyklaci před likvidací. Z tohoto důvodu zastáváme odmítavý postoj k výstavbě spalovny v Mohelnici,

3 Pořádat zábavnou formou vzdělávací akce zejména pro mládež zaměřené na ochranu životního prostředí, třídění odpadů, recyklaci atd. Podporovat ekologické vytápění, současný stav znečištění ovzduší, je alarmující v případě otevření dotací na výměnu kotlů pro občany Olomouckého kraje zajistit občanům města kvalitní poradenský servis v oblasti podávání žádostí a čerpání dotací. Zefektivnění technické správy města a údržby majetku města Rozšířit provozní dobu sběrného dvoru ve městě, současný stav, kdy je provozní doba sběrného dvora pouze jeden den v týdnu je zcela nevyhovující. Rozšířit výbavu sběrného dvora drtič větví na výrobu štěpky atd. Řízenou kontrolou jak ze strany města, tak ze strany občanů zefektivnit práci pracovníků technických služeb. Doplnit výzdobu náměstí v letních měsících o kvetoucí rostliny v nádobách, zapojit občany do výzdoby města formou soutěží Kvetoucí město, Nejkrásnější balkon atd. Zajistit, aby u každé lavičky stál odpadkový koš, který bude městem pravidelně vysypáván, v letních měsících zajistit pravidelný úklid těchto odpočívadel. Zajistit pravidelné nátěry a opravy veškerého mobiliáře včetně vybudovaných dětských hřišť. Zajistit pravidelnou údržbu hřbitova, dokončit plánované sadové úpravy včetně vytvoření parkovacích míst. Pracovat na postupné modernizaci městského koupaliště, tak, aby mohl být plně využit jeho potenciál. Opravy a rozšíření sítě pozemních komunikací pro pěší, včetně doplnění mobiliáře Po dokončené výstavbě kanalizace zpracovat komplexní řešení rekonstrukce a oprav pozemních komunikací pro pěší. Při rekonstrukci chodníků se snažit dosáhnout toho, aby chodníky byly, tam kde to bude možné, rozšířeny o pás pro cyklisty. Při rekonstrukci vytvářet tak kde to bude vhodné (např. cesta na hřbitov) odpočívadla pro pěší. Doplnit ve městě lavičky, odpadkové koše, informační tabule, doplnit výsadbu kolem pozemních komunikací pro pěší, tak, aby byla zajištěna vyšší bezpečnost a současně, aby výsadba plnila i estetickou funkci. Podpora bytové výstavby Vytvářet další plochy pro možnost bytové zástavby ve městě dle územního plánu města. Vytvářet podmínky pro opravy stávající bytové zástavby ve městě zejména ve středu města. Sjednotit některé urbanistické prvky bytové zástavby na náměstí.

4 Hledat využití pro opuštěné, chátrající objekty. Jednání s developery o možnosti budování inženýrských sítí k pozemkům pro bytovou výstavbu. Zmapovat zájem o chráněné bydlení pro seniory, kteří chtějí žít ve svém rodném městě, nechtějí nebo nemohou již dále spravovat stávající plochy, ve kterých bydlí a chtěli by prožít aktivní, důstojné stáří ve svém městě. Podpora a propagace místních podnikatelských subjektů Při tvorbě územního plánu města aktivně spolupracovat s podnikatelskými subjekty, projednat jejich požadavky, záměry a vize a pokud to bude možné zapracovat tyto do územního plánu města. Aktivně se podílet na propagaci podnikatelských subjektů ve městě, využívat služeb místních podnikatelů. Propagovat podnikatelské subjekty města v rámci Mikroregionu Mohelnicko i mimo něj. Rozvíjet vzájemnou spolupráci města a podnikatelských subjektů ve městě, snažit se naslouchat jejich problémům a pokud to bude možné podílet se na jejich řešení. Zajistit potřebnou infrastrukturu pro rozvoj podnikání ve městě. Dostupná zdravotní a sociální péče pro seniory a osoby se zdravotním postižením či jiným znevýhodněním v jejich přirozeném domácím prostředí Zmapovat potřeby seniorů a osob se zdravotním postižením ve městě. Nabízet služby, které těmto občanům umožní žít plnohodnotným životem v jejich domácím prostředí. Zahájit dialog s poskytovateli zdravotních a sociálních služeb, kteří nabízejí své služby na území města. Individuální přístup při řešení jednotlivých případů, poradenský servis pro občany v jejich každodenním životě. Podpora práce s mládeží vyplnění jejich volného času aktivitami dostupnými pro širokou veřejnost Podporovat občanská sdružení, která mají zájem aktivně se podílet na práci s dětmi. Vytvářet těmto lidem optimální podmínky pro jejich činnost, poskytnout jim potřebné zázemí, pomáhat jim při organizaci významných akcí, nabízet těmto sdužením poradenský servis k získávání finančních prostředků na podporu své činnosti. Vyplňovat volnočasové aktivity dětí a to nabídkou rozličných pohybových činností a sportovních soutěží. Podporovat aktivity, které mládež přitáhnout z domova zpátky ke sportu, do přírody, ke zdravému životnímu stylu. Podporovat činnosti, které v dětech rozvíjí morálku, cit, empatii, etiku.

5 Při organizování akcí pro děti spolupracovat se základní školou ve městě. Propojit činnosti dětí s aktivním zapojením seniorů, které napomůže vytvářet mezi oběma skupinami potřebné sociální vazby. Podpora činnosti místních spolků a sportovních organizací, podpora tradic vážících se k městu a regionu Dle možností přispívat na činnost spolků a organizací, zejména těch, které pracují s mládeží Podpora vzniku cyklostezek, turistických stezek, turistického značení v regionu Ve spolupráci s Mikroregionem Mohelnicko využít potenciálu území v oblasti cestovního ruchu. Aktivně se podílet na vybudování sítě cyklostezek na území našeho městě ve spolupráci s okolními obcemi, tak, aby byla zachována návaznost a kontinuita napříč celým regionem. Výstavbou sítě cyklostezek, osvětou a dalšími motivačními programy přesvědčit občany, že bezmotorová doprava má své přednosti a klady, je jí možno využívat zejména při cestě do zaměstnání, pomáhá udržovat občanům zdraví životní styl a je šetrná ke svému životnímu prostředí. Podílet se na údržbě turisticky značených cest na území města, tak, aby byly dobře prostupné a bylo je možno turisty aktivně využívat. Informovat občany o aktuálním stavu těchto cest a jejich možného využití. Podporovat vydávání aktuálních turistických map a cyklomap, aktivně se podílet na rozšíření těchto tras. Zákaz podomního prodeje ve městě Předložíme zastupitelstvu obce obecně závaznou vyhlášku zakazující podomní prodej ve městě včetně stanovení sankcí za nedodržení zákazu. Striktně budeme kontrolovat zda je zákaz podomními prodejci respektován a v případě porušení zákazu budeme stanovené sankce vybírat. Prostřednictvím všech dostupných prostředků budeme občany informovat o jejich právech, tak, aby se dokázali účelně bránit proti nekalým praktikám některých prodejců.

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role 1.1. Doprava a komunikace 1.2. Technická infrastruktura Zlepšení stavu komunikací ve městě Snížení negativních

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice Dotazník Průzkum potřeb občanů Vážení občané, dostává se vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014-2020 MAS Dolnobřežansko provedla v průběhu měsíce května dotazníkové šetření mezi zástupci veřejného, neziskového a soukromého sektoru

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace.

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí Třanovice, 27. 4. 2015 Úvodní informace Posláním (misí) této strategie je přispět k všestrannému rozvoji Pobeskydí prostřednictvím

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

město Planá nad Lužnicí

město Planá nad Lužnicí STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ SWOT ANALÝZA PRACOVNÍ VERZE URČENÁ K VEŘEJNÉMU PŘIPOMÍNKOVÁNÍ TATO VERZE NEPROŠLA JEŠTĚ KONEČNOU JAZYKOVOU KOREKTUROU. 1 OBSAH ZPRACOVATEL:... 3 SWOT ANALÝZA...

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 Počet odevzdaných dotazníků: 67 Jak hodnotíte následující oblasti v obci Kašava? Komunikace obecního úřadu s občany celkem odpovědí: 59 1 30 50,8% 2 23 39,0% 3

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 )

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Stránka 1 z 6 Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) A. VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST, STRATEGICKÝ ROZVOJ B. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL, SOCIÁLNÍ

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST A.1 Zlepší se komunikace mezi veřejností a radnicí A.1.1 Informovat občany o činnosti veřejné správy A.1.2 Zajistit zpětnou vazbu A.1.3 Umožnit

Více

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 1. Název obce Vašeho bydliště: Velké Karlovice 65 15% Karolinka

Více

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s.

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Rádi bychom Vás požádali o vyplnění tohoto dotazníku, který bude podkladem pro tvorbu Integrované strategie území MAS Holicko, o.p.s. pro nové dotační

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA JAK SE VÁM DNES ŽIJE V ČERVENCE? JAKÁ BY MĚLA BÝT PODLE VAŠICH PŘEDSTAV? VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE Komise rozvoje obce 2016 Největší přednosti

Více

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Dotazníkové šetření pro potřeby zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor občanů na kvalitu

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5 Strategický plán města České Budějovice Strategický plán města České Budějovice byl schválen 4. 9. 2008 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 11 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko 1. Cílem dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním ze způsobů, jak lze zjistit názory, přání a potřeby obyvatel. Cílem šetření,

Více

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/5 ZMČ 7/5.3 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 16. 06. 2015 Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Vážení spoluobčané, u příležitosti tvorby strategického plánu rozvoje města zjišťuje Městský úřad v Mníšku pod Brdy Vaše názory na spokojenost

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou Strategická část Listopad 2017 Obsah 1. Stanovení cílů a priorit SCLLD......................................... 5 1.1 Stanovení vize strategie..........................................

Více

Udržitelný rozvoj na Praze 14

Udržitelný rozvoj na Praze 14 Udržitelný rozvoj na Praze 14 Městská část Praha 14 jedna z 57 městských částí hlavního města Prahy původní historické obce Kyje, Hloubětín, Hostavice a sídliště Černý Most přibližně 45565 obyvatel 2 Městská

Více

Kvalita života v obci Lety

Kvalita života v obci Lety Kvalita života v obci Lety Prezentace výsledků dotazníkového šetření dne 21. 2. 2019 Tato prezentace obsahuje základní přehled zjištění z dotazování realizovaného v lednu 2019. Kompletní informace obsahuje

Více

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45 Výsledky ankety spokojenosti a postojů občanů Nového Strašecí 2013 Letos na jaře se konal druhý ročník této ankety. Jak dopadla a lze zaznamenat nějaký posun v odpovědích oproti loňskému roku? Reprezentativní

Více

Rozpočet města Holešova na rok 2009

Rozpočet města Holešova na rok 2009 Rozpočet města Holešova na rok 2009 Příjmy Popis Schválený rozpočet 2009 v tis. Kč Odbor finanční Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 22 000 Daň z příjmů ze samostatné výdělečné

Více

Rozpočet města Jemnice na rok příjmy

Rozpočet města Jemnice na rok příjmy Rozpočet města Jemnice na rok 2019 - příjmy OdPa Položka Ukazatel 2019 1111 Daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti 15 500 000 1112 Daň z příjmů fyz. osob z přiznání 350 000 1113 Daň z příjmů fyz. osob

Více

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Vážení spoluobčané, v současné jsme zahájili zpracování Strategického plánu rozvoje naší obce, který určí budoucí vývoj obce, a to až do roku 2025.

Více

Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka

Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka Komunitní plánování proběhlo v pondělí 23. 5. 2017 od 18:30 hodin na obecním úřadě obce Skalka. Účastnili se ho dle prezenční listiny všichni zastupitelé

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Veřejné fórum 2019 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017

Veřejné fórum 2019 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2019 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2017 15. 5. 2017 ve Fokusu 7 tematických stolů => 14 priorit Radou a zastupitelstvem schváleno 9 Opatření Hlasů v Pořadí v Hlasů na Pořadí na

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

ZÁPIS Z AKCE. Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Křižánky

ZÁPIS Z AKCE. Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Křižánky Obec Křižánky Moravské Křižánky 116, 592 02 Svratka 561 202 238, obec.krizanky@wordonline.cz www.obeckrizanky.cz ZÁPIS Z AKCE Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Křižánky 10.září 2014 Základní údaje

Více

Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017

Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2017 15.5.2017 ve Fokusu 7 tematických stolů => 14 priorit Radou a zastupitelstvem schváleno 9 Opatření Ověření (tj. do 10. Hlasů v Pořadí v

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ Pro období 2011 až 2020 Jablonná, září 2011 1 Obsah: Preambule 3 Úvod 4 Cíl strategického plánu rozvoje obce Jablonná 5 SWOT analýza obce Jablonná 5 Vize a Obecné

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Rozpočtovaná oblast výdajů

Rozpočtovaná oblast výdajů Příloha 10.3. k Závěrečnému účtu za rok 2015 - Čerpání výdajů Vyvěšeno: 6.6.2016 Sejmuto: 24.6.2016 Schválený rozpočet 2015 (tis. Kč) SR Upravený rozpočet 2015 (tis. Kč) UR Skutečnost k 31.12.2015 skutečnost

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření občané obce Seloutky Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Koaliční dohoda a návrh programového prohlášení na období 2010 2014

Koaliční dohoda a návrh programového prohlášení na období 2010 2014 Koaliční dohoda a návrh programového prohlášení na období 2010 2014 Dne 8.12.2010, několik málo hodin před schůzí ustavujícího zastupitelstva, uzavřeli zástupci Sdružení pro město Domažlice, České strany

Více

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon, ):

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon,  ): Dotazník pro obce Tento dotazník slouží pro zpracování analytické části strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Bobrava z.s. pro období 2014 2020. Výstupy z dotazníkového šetření budou základem

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

HOSPODAŘENÍ MĚSTA ŠTĚTÍ K 30. 10. 2011 - VÝDAJE (v tis. Kč)

HOSPODAŘENÍ MĚSTA ŠTĚTÍ K 30. 10. 2011 - VÝDAJE (v tis. Kč) provoz opravy investice CELKEM provoz opravy investice CELKEM ZÁKLADNÍ PROVOZ MĚSTA 55 352 7 403 3 070 65 825 40 589 5 220 833 46 642 70,86 Místní správa - chod úřadu 32 115 135 200 32 450 22 888 129 46

Více

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Tomáš Vacenovský 31. října 2013 Obsah prezentace Aktuální dotační příležitosti pro obce OP Životní prostředí Norské

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Martin Vérteši FOND MIKROPROJEKTŮ Brno, 2015 Obsah Úvod... 3 1. Obec Bučovice a východiska pro komunitní plánování... 4 2. Sociodemografické údaje... 4 3. Vztah

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ Celkem bylo odevzdáno I. Úroveň bydlení 59 dotazníků 1.Máte zájem zlepšit svou současnou bytovou situaci? Ano 26 45% Ne 32 55% Nehodnoceno 1 1a.

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ Pro období 2014 až 2022 Jablonná, červen 2014 1 Obsah: Preambule 3 Úvod 4 Cíl strategického plánu rozvoje obce Jablonná 5 SWOT analýza obce Jablonná 5 Vize a Obecné

Více

Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010

Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010 Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010 Úvod: Město Chrudim si v roce 2003 nechalo zpracovat Strategický plán rozvoje města Chrudimě (dále jen Strategický

Více

SWOT ANALÝZA. workshop Darkovičky 14. 11. 2013. útlum tradičních lidových řemesel. nedostatečná propagace regionu. stagnace celosvětové ekonomiky

SWOT ANALÝZA. workshop Darkovičky 14. 11. 2013. útlum tradičních lidových řemesel. nedostatečná propagace regionu. stagnace celosvětové ekonomiky 1. Ekonomika (podnikání a zemědělství) SWOT ANALÝZA workshop Darkovičky 14. 11. 2013 velká nabídka v oblasti služeb a stavebnictví rozvinutá drobná řemesla na základě potřeb obyvatelstva podmínky pro krátkodobou

Více

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e www.survio.com Současná kvalita života ve Vašem městě Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Váš věk.......................................................

Více

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Počet odpovědí Chomutov 15 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 1. V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi

Více

KOALIČNÍ PROGRAM

KOALIČNÍ PROGRAM Příloha č. 1 Koaliční smlouvy 2018 2022 KOALIČNÍ PROGRAM 2018 2022 1. Rozpočet města Hlavní zásadou při hospodaření města bude nezvyšovat zbytečně jeho zadlužení. Již sjednaný úvěrový rámec města bude

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 34 757 000,- Kč 26 770 075,42 Kč 77,02% 2. běžné (provozní) výdaje 114 003 000,-Kč 111 540 860,50 Kč

Více

Vyhodnocení ankety. Strategický plán rozvoje obce Lhotka

Vyhodnocení ankety. Strategický plán rozvoje obce Lhotka Vyhodnocení ankety Strategický plán rozvoje obce Lhotka Zastupitelstvo obce Lhotka se rozhodlo v rámci zpracování Strategického rozvoje obce oslovit občany formou anonymního dotazníku, který bude jedním

Více

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 Příloha č. 2 Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 mezi sdružením Heřmani, spolkem Živé město a spolkem Herout (dále v textu nazývány jen jako

Více

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem 17. 9. 2013 KÚ Královéhradeckého kraje Cíle programu: vytvoření

Více

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky 2015-2018 Úvod Městský obvod Pardubice VI leží na západní straně města Pardubic a tvoří ho katastrální území Svítkov, Staré Čívice, Popkovice, Lány

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

Prioritní zaměření strategie

Prioritní zaměření strategie Prioritní zaměření strategie Zaměření problémových oblastí, jednotlivé priority, opatření a podopatření byly konfrontovány s prioritami pracovních skupin i zástupců nejširší veřejnosti, a to prostřednictvím

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Odbor rozvoje města. Úseky:

Odbor rozvoje města. Úseky: Odbor rozvoje města Úseky: 1. Oblast rozvoje města Územní rozvoj Investice a výstavba Urbanistická a architektonická koncepce Oblast dopravy Inženýrské sítě a technologická zařízení Fakturace a inventarizace

Více

N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků

N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků Kritéria pro výběr k podpoře (hodnocení): odpovídají hodnotícím kritériím Příloh III pro programy 2 a 3, s tím, že dodatečným kritériem bude územní

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období Příloha č. 36 Analýza rizik

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období Příloha č. 36 Analýza rizik Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období 2014-2020 Příloha č. 36 Analýza Příloha č. 36 Analýza Cílem této analýzy je definovat realizace SCLLD MAS 21 a kvantifikovat pravděpodobnost

Více

Strategický rozvojový plán obce

Strategický rozvojový plán obce název dokumentace : Strategický rozvojový plán obce ČISTÁ označení dokumentace : MB název dokumentu : Část analytická označení dokumentu : MB Dokumentace označená MB je autorským dílem. Pořizování fyzických

Více

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD 2014-2020 NÁVRH Veřejné projednání 7.7.2014 Definice SWOT analýza je metoda celkového určení pozitivních a negativních stránek regionu MAS. 1. 1.silné stránky

Více

Strategický plán rozvoje města

Strategický plán rozvoje města Strategický plán rozvoje města SWOT analýza Název projektu: Registrační číslo projektu: Město Hodonín plánuje s veřejností CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002829 Obsah Obsah... 2 1 SWOT analýza... 3 2 1 SWOT

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 4 741 000,00 Kč 4 966 979,66 Kč 104,77 % 2. běžné (provozní) výdaje 83 241 404,55 Kč 82 989 249,83 Kč

Více

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička STRATEGIIE ROZVOJE MIIKROREGIIONU BYSTŘIIČKA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 6 3. PODNIKÁNÍ... 10 4. CESTOVNÍ

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

OBEC JESENÍK NAD ODROU NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019

OBEC JESENÍK NAD ODROU NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019 POL/ Návrh rozpočtu Očekávaná Schválený Text ODPA 2019 skutečnost 2018 rozpočet 2018 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 6 700 000 Kč 5 770 000 Kč 5 770

Více

Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice

Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice Vážení občané, dostává se Vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit Vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným aktualizovaným

Více

Stránka 1 z 15. ODPA POL TEXT Rozpočet

Stránka 1 z 15. ODPA POL TEXT Rozpočet Stránka 1 z 15 ORJ 0001 - Odbor kancelář tajemníka ORG 0000000205 - Obřadní síň 6171 5194 Věcné dary 60 000,00 6171 Činnost místní správy 60 000,00 CELKEM ZA ORG 0000000205 - Obřadní síň 60 000,00 ORG

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

Stránka 1 z Věcné dary , Činnost místní správy ,00 CELKEM ZA ORG Obřadní síň ,00

Stránka 1 z Věcné dary , Činnost místní správy ,00 CELKEM ZA ORG Obřadní síň ,00 Stránka 1 z 15 ORJ 0001 - Odbor kancelář tajemníka ORG 0000000205 - Obřadní síň 6171 5194 Věcné dary 60 000,00 6171 Činnost místní správy 60 000,00 CELKEM ZA ORG 0000000205 - Obřadní síň 60 000,00 ORG

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

R E G E N E R A C E P A N E L O V É H O S Í D L I Š T Ě V R Ý M A Ř O V Ě

R E G E N E R A C E P A N E L O V É H O S Í D L I Š T Ě V R Ý M A Ř O V Ě R E G E N E R A C E P A N E L O V É H O S Í D L I Š T Ě V R Ý M A Ř O V Ě ZÁKLADNÍ CÍLE PROJEKTU REGENERACE ODSTRANIT NEBO ZMÍRNIT NEDOSTATKY A DEFORMACE PANELO- VÉHO SÍDLIŠTĚ V OBLASTI: - ARCHITEKTONICKO

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

Program rozvoje obce Hukvaldy na období 2007 2010

Program rozvoje obce Hukvaldy na období 2007 2010 1. Úvod Dokument Program rozvoje obce Hukvaldy je materiál zpracovaný radou obce. Dle zákona č. 128/2000 Sb., Díl 2 84 (2a) o obcích (obecní zřízení) program rozvoje obce schvaluje zastupitelstvo. Dokument

Více

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad Hlavní programový dokument určující priority regionu pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007 2013

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích zpracovaný na základě výsledků veřejného fóra ze dne 8. dubna 2008 A. Doprava A.1. Město bude prostorem nejen pro auta A.1.1 Opravy komunikací a chodníků

Více

Strategický plán rozvoje města Libčice nad Vltavou

Strategický plán rozvoje města Libčice nad Vltavou Strategický plán rozvoje města Libčice nad Vltavou SWOT analýza Název projektu: Strategické plánování ve městě Libčice nad Vltavou Registrační číslo projektu: CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002864 1 SWOT analýza

Více