2. Jak jste Vy spokojeni se ScioŠkolou, s její komunikací, službami atd.?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2. Jak jste Vy spokojeni se ScioŠkolou, s její komunikací, službami atd.?"

Transkript

1 Datum: 3/3/ :15:21 AM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Petra * Obě naše děti jsou velmi spokojené. Mohou se věnovat oborům, které je baví - syn má rád matematiku a přírodní vědy, ve kterých dělá pokroky svým vlastním tempem (tedy rychleji, než většina vrstevníků - nemusí své pracovní tempo přizpůsobovat ostatním). Dcera se realizuje především v tvořivých (psaní příběhů, kreslení, vyrábění z různých materiálů) a pohybových činnostech (tanec, divadlo,...) dále se u ní podařilo probudit zájem o anglický jazyk, který dříve neměla ráda a postupně se zlepšuje v grafomotorice, se kterou má problémy (opět svým vlastním tempem). S komunikací jsme velmi spokojeni. Kdykoliv se můžeme obrátit na kteréhokoliv z průvodců a veškeré záležitosti řešit buď osobně, mailem či telefonicky. Běžná komunikace probíhá i každý den během vyzvedávání dětí - kdokoliv z rodičů může s průvodci "prohodit pár slov" o tom, co se ve škole děje, jak se mají děti, atd. Průběžné informace o dění ve škole včetně fotografií také můžeme sledovat na FB. Dále nejméně jednou týdně dostáváme mail s důležitými informacemi pro nadcházející týden. Důležitou součástí kontaktu se školou jsou také tzv. "tripartitní setkání" nahrazující třídní schůzky. Jedná se o setkání rodičů a dítěte s průvodcem (učitelem) a hodnocením uplynulého období z pohledu všech zúčastněných a stanovením cílů pro období nadcházející. Dále jsou také pravidelně pořádána setkání rodičů a průvodců, buď nad konkrétním tématem (např. výuka matematiky, angličtiny, atd) nebo pro celkové zhodnocení chodu školy a řešení aktuálních otázek. Tato otevřenost škola směrem k rodičům je pro nás velmi důležitá. Co se týče služeb také nemáme výtky (družina s programem do 16:30, nabídka zájmových kroužků,...) Naše děti navštěvovaly dvě různé školy, v obou nebyly spokojené. Nyní, po půl roce navštěvování ScioŠkoly jsou velmi spokojené, motivované k práci, mnohem více otevřené. U syna se na předchozí škole objevily psychosomatické obtíže z důvodu nepřiměřeného stresu. Byli jsme nuceni navštívit PPP, kde jsme zjistili, že je velmi nadprůměrně nadaný a byl mu doporučen IVP, který se ve ScioŠkole daří plnit na 100%. V předchozí škole byl syn spíše tichý, neměl žádnou motivaci k práci, protože byl nucen pracovat výrazně pomalejším tempem, než jaké mu vyhovovalo. Dále na něj byl vyvíjen nepřiměřený tlak neustálým zkoušením a psaním testů. Ve ScioŠkole se může syn rozvíjet svým vlastním tempem a není pod neustálým tlakem v důsledku čehož se stal mnohem více komuniklativní, otevřený a lépe se mu navazují přátelství se spolužáky. Dcera po nástupu do první třídy v "klasické škole" také trpěla psychosomatickými obtížemi, uzavřela se do sebe, odmítala do školy chodit. Po nástupu do ScioŠkoly se opět stala otevřenou, kamarádskou a velmi tvůrčí. Daří se u ní pracovat i na oblastech, které nejsou její silnou stránkou a zároveň se může rozvíjet v oblastech, pro které má nadání.

2 Datum: 3/3/ :30:13 AM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Silvie * Je veselé, víc mluví, těší se do školy, má své názory a nebojí se je říct. Baví ho projekty, práce na něčem o čem ví, že má smysl. se školou jsem spokojená, někdy mi chybí informace co se děje ve škole, jaký je posun, někdy mám nejistotu jestli něco v té škole vlastně syn dělá, když mu 14 dní chybí učebnice a já to nevím, protože mi to syn neřekl a průvodci mi to také neřekli. Nyní doufám, že se to zlepší :-) otevřená, hravá, veselá, komunikativní, inovátorská, podporující škola oproti staré škola ho nebavila, bál se, nesměl se říkat vlastní názor

3 Datum: 3/3/ :04:34 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Martin * Je velmi spokojen hlavne s pristupem skoly. Zacal mnohem vice komunikovat a sdelovat svuj nazor. Je mnohem vice kreativni. Bez problemu. Ano. Drive chodil do skoly spise z povinnosti, bez jakychkoliv cilu a hlubsiho zajmu. To se ve ScioSkole postupne a vyznamne meni. Nic zasadniho.

4 Datum: 3/3/ :06:14 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Radek * Hlavní pro nás je, že naše děti chodí rády do Scioškoly! Největší taháky jsou: možnost se podílet na rozhodování co se budou učit, rozšířená výuka jazyků, liberální prostředí v průběhu výuky, radost a nadšení průvodců z vykonávané práce a v neposlední řadě věkové rozložení dětí ve skupinách. Prvotní obavy z neznáma se rozplynuly jak pára nad hrncem. Slovní hodnocení studijních výsledků našich dětí má pro nás lepší vypovídající hodnotu oproti číslu jež se nazývá známka. Se školou vzájemně komunikujeme přes několik různých kanálů (Edookit, FCB, osobní setkání). Nejlepší jsou osobní setkání v tzv. kavárnách a při tripartitě. Děti začaly školní docházku v zahraničí. Po návratu do ČR jsme se nestačili divit co s dětmi udělala klasická základní škola během 4 měsíců školní docházky. Naštěstí jsou opět ve škole, kde nejsou jen jménem v třídním seznamu, ale průvodci berou děti jako své parťáky na cestě k vědění. Po návratu ze zahraničí naše děti překvapila organizace výuky v klasické škole. 45 minut sedět v lavici a soustředit se na jeden předmět bylo pro ně těžké. Chyběla jim pestrost výuky, kterou opět nalezly ve Scio při vypracovávání projektů v rámci TC. Nemluvím o tom, že postrádaly možnost prezentace výsledků své práce svým spolužákům. Prostě vypracovali domácí úkol, odevzdali ho a byl konec. Žádná skupinová práce, prezentace....

5 Datum: 3/3/2017 3:14:32 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Magda * Hodně. Baví jej matematika. Jsem spokojená maximálně, tým vyučujících s námi rodiči komunikuje, přemýšlí o tom, co vylepšit a cítím se s nimi dobře. Klasická ZŠ oproti Scioškole je jako těžkopádný dinosaurus ve srovnání s rychlým pštrosem. V klasické ZŠ jsem měla pocit, že jako rodič nic neovlivním, vedení školy reagovalo na případné stížnosti se zpožděním. Na klasické ZŠ: snížené sebevědomí kvůli požadavku učitele na dokonalý výkon ve škole, dále psychosomatické potíže kvůli křiku učitele na děti apod.

6 Datum: 3/3/2017 8:44:03 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Anna * Obě děti se do školy velmi těší. Baví je hlavně matematika, ale i ostatní předměty. Z mého pohledu se za půl roku značně zlepšily jejich komunikační schopnosti, samostatnost a sebevědomí. Starší dítě pracuje na projektech dobrovolně i doma. Komunikace s rodiči je výborná. Často se konají různé akce pro rodiče, dá se říci, že kolem školy vzniká skutečná komunita. ScioŠkola je nesrovnatelně lepší. Zlepšila se i celková atmosféra v rodině, škola už není strašák. Odpoledne se můžu skutečně věnovat dětem, místo abychom se neustále všichni stresovali z úkolů a písemek (podotýkám, že moje děti patřily spíše k dobrým žákům). Velmi oceňuji především (ale nejen) výuku angličtiny, jejíž úroveň byla na veřejné základní škole dost nízká, ve ScioŠkole je naopak velmi vysoká. I ostatní předměty jsou vyučovány tak, že dětem dávají smysl, a proto se je učí dobrovolně a rády. Dalším velkým kladem je propracovaný systém slovního hodnocení, který děti nenálepkuje, ale motivuje k další práci. Bývalá škola je čím dál víc nebavila. Oba měli problémy s pozorností.

7 Datum: 3/3/2017 8:49:39 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Renata * Máme ve ScioŠkole syna. Je velice spokojený. Ubylo nemocí, nechutí a úkolů. Škola ho baví všeobecně a to co v klasické škole nenáviděl (češtinu) ho najednou baví. Píše příběhy a čte, takže důvod byly asi pouze špatné známky za gramatiku, která mu dělá problém. Jsme velice spokojení. Všichni průvodci a zaměstnanci školy jsou vstřícní, rádi odpoví na naše otázky. Věnují se rodičům, pořádají besedy a přednášky. Pro děti i nás jsou spíše partnery a kamarády. Nikdy se nechovají povýšeně a s despektem, jak je zvykem na klasické škole. Na každý problém se hledá společné řešení ať jde o výuku, kroužky, ale třeba i jídlo ve školní jídelně. Hlavně klid a spokojenost. Do školy se těší, nadšeně vypráví o práci ve škole. Přesně ví, co se ve škole dělo, co dělali, co se plánuje. Od nástupu jsem na otázku: "Co se dělo ve škole?", dostala vždy dlouhou odpověď. Dříve to bylo většinou "nic" nebo "nevím". Vyhovuje mu i fakt, že nemá úkoly a může se odpoledne věnovat svým zájmům, koníčkům a chodit ven. V klasické škole měl problémy jako dítě s nadprůměrným nadáním v matematice a naopak s dis poruchami v češtině. I když se hodně snažil psát bez chyb, tak každá další špatná známka byla spíš demotivující. Ve 4 ročníku byl přeřazen ze třídy pro nadané děti do běžné třídy, kde se přidaly problémy se spolužáky a také úplná nechuť dál chodit do školy. Pro nás to byl impuls k hledání školy, která by podpořila syna v chuti se učit, kterou dříve měl.

8 Datum: 3/3/ :22:05 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Andrea * dcera je velmi spokojená, do Scioškoly chodí ráda, těší se tam. Sama si dává úkoly (tedy vymýšlí si v rámci své přípravy vlastní témata a úkoluje se doma). V prvním pololetí první třídy rychle a plynně čte, bez problémů slova jako alergologie, fyzioterapie atp. Matematiku považuje za zábavnou hru. Oceňuje, že nemusí sedět v lavici a lituje ostatní děti, které "musí". Velmi. Nikdy jsem neměla žádný problém. Cokoli se dá řešit. Před nástupem do Scioškoly jsem si udělala zodpovědný, více jak půlroční průzkum ostatních škol (prošla jsem jich 10 - Bakalova, Mendlovo, Didaktis, Křídlovická, Úvoz, Hroznová, Lerchova, Pramínek, Nám.Míru, Internationa School of Brno) a ani jedna mi nevyhovovala plně. Až tedy ta jedenáctá. Kriteria: přístup vedení školy ( s těmi budu řešit zásadní věci), motivovanost a osobnost učitelů - průvodců, počet dětí na učitele, výukové metody, kvalitní a flexibilní výuka jazyka (anglického) od prvního ročníku nadstandardně, plus rodilý mluvčí k dispozici v rámci školného.

9 Datum: 4/3/ :28:36 AM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Eva * Dcerka je ve škole maximálně spokojená a šťastná. Nejlepší je to ve vztahové rovině, rozumí si s průvodci i spolužáky. Těší ji, že může na zadaných úkolech spolupracovat s kamarádkami. Velmi si rozšířila slovní zásobu v angličtině, v češtině píše už druhou pohádku (vyjmenovaná slova se naučila jen tak mimochodem). Z matematiky mi vysvětlila, jak vypadá indické násobení (o měsíc později donesla totéž ze školy starší dcera, která je také ve 3. ročníku, ale na gymnáziu). Je nadšená kroužkem improvizace a vždy se těší na tělocvik, kdy tancuje "just dance". Všechno je velmi flexibilní, každý týden se dozvíme, co mimořádného se chystá. Za první půlrok děti dvakrát přespávaly ve škole (dobrovolně, to si dcera samozřejmě nemohla nechat ujít) a v únoru byly na 5 denním výjezdu na skautské chatě (moc se jí tam líbilo). Kromě školy je dcera velmi spokojená v družině, rozhodně nespěchá domů. Rodiče jsou ve škole vždy vítáni, když mám z povzdálí nějaké pochybnosti o výuce, po návštěvě školy mne obavy zase přejdou. Dcerka chodila na velmi slušnou státní školu, byla vcelku spokojená. Nezměnili jsme školu proto, že bychom utíkali z té původní, ale nadchla nás idea Scioškoly. A dcerku pak nadchla Scioškola. Tu původní školu měla 5 minut od domu pěšky, do Scioškoly musí dojíždět autobusem a přestoupit ještě na další spoj, cesta trvá skoro hodinu. Přesto to i v 8 letech sama zvládá a neměnila by. Psaní úkolů jí nedělalo velké problémy, ale teď oceňuje, že žádné nemá a může se odpoledne věnovat svým koníčkům a hrát si s bratrem. Známkování nikomu z nás neschází, věřím, že dcerka ve škole pracuje podle svých nejlepších možností a víc vědět nepotřebuji. Moje dcerka je nadané, pohodové, vstřícné, ochotné a nadšené dítě. Na státní škole byla celkem spokojená, jen občas trochu narazila se svou živostí a potřebou něco sdělit spolužákům i při vyučování. Ráda s někým spolupracuje a ne vždy se to hodilo. Tím nechci říct, že by nějak nadmíru vyrušovala, naopak paní učitelka ji chválila, ale přece jen byla občas potrestána a zklamána. Ovšem vadili jí spolužáci, kteří ji překáželi v práci a rámus a zlobení o přestávkách.

10 Datum: 4/3/2017 5:55:21 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Štěpánka * Naše dítě je ve ScioŠkole šťastné, chodí tam s nadšením. Těší se na to, co budou ve škole dělat. Velmi se komunikačně otevřelo. Ve škole ji baví všechno, hlavně Svět v souvislostech a projekty. Se ScioŠkolou jsme velice spokojeni po všech stránkách, ať už co se týče přístupu k dětem, komunikaci k nám rodičům, nabízeným možnostem apod. Školy se nedají v podstatě srovnat. To co bylo ve státní škole nemožné, ve ScioŠkole to není problém, ať už co se týče komunikace s dětmi, s rodiči, přístupem školy k problémům a jejich řešení, ale hlavně obrovský zájem průvodců, aby se děti učivo naučili, to je až obdivuhodné, kolik energie jsou ochotni do toho vložit, aby tomu děti porozuměli. To ve státní škole pokud dítě něčemu neporozumí, dostane pětku, ale už nikoho nezajímá, proč jí dostalo a jede se další látka. Dítě žádné potíže nemělo.

11 Datum: 5/3/2017 8:20:48 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: * Ano. Baví ho učení. Velice se zlepšil v angličtině. A v přístupu ke škole a zájmu o probíranou látku. Jsem velmi spokojen. Komunikace je nesrovnatelně lepší než na klasické škole. Při docházce do klasické školy syn trpěl nadměrným stresem. Obavy z ponižování. Nedostatečná komunikace ze strany učitelky i celé školy. S těmito problémy jsme se zatím ve SCIO škole nesetkali. špatné vztahy s paní učitelkou, projevy pohrdání za to jaký syn je. škola ho moc nebavila a nerad do ní chodil

12 Datum: 6/3/ :31:55 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Radka * Syn je ve škole teprve krátce, ale je pro mě podstatné, že už se nechce vrátit do staré školy. Má menší problémy si některé záležitosti vyřídit a říci si, co potřebuje. Velmi se mi líbí, že jsou učitelé partnery (pro děti i rodiče) a přesto mají autoritu. Líbí se mi, jak škola dbá na informovanost. Některé zprávy dostávám až ze tří informačních kanálů, což mi plně vyhovuje - aspoň nic nezapomenu :). Zatím byl syn v nové škole pouze 14 dní. Zásadní rozdíl vidím v přístupu učitelů, kteří jsou velmi komunikativní a hledají cesta, jak s dítětem najít řešení. Zdají se mi pečliví, ale nepřecitlivělí. Dávají dětem volnost, ale směrují je, hlídají hranice a dohlíží na rozmanitost cesty. Syna škola prostě "jen" nebavila. Netěšil se do ní. Začínal flákat učení, všechno byl zvláštní dril.

13 Datum: 7/3/2017 1:13:27 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Lucie * Obě naše děti (holky 7 a 9 let) jsou nejen spokojené, jsou přímo nadšené. ScioŠkolu by ani za nic nevyměnily, a to i přesto, že jim přináší každodenní diskomfort v podobě poměrně dlouhého dojíždění. Baví je téměř vše, nejvíc asi tématicky zaměřené projekty. Strašně oceňují, když mají možnost si vybrat ať už různá témata nebo třeba z různých činností v rámci jednoho předmětu. Obě, zejména však starší dcera, tzv. "rozkvetly". Je na nich vidět obrovský pokrok v komunikačních dovednostech. To, že se k nim ve škole přistupuje s respektem, mohou nahlas vyslovit své názory a třeba se je snažit i prosadit, je vychovává k demokracii. Individuální přístup, který je v rámci možností realizován, jim umožňuje vzdělávat se vlastním tempem. Např. mladší dcera, která většinu učiva 1. třídy už umí, si může individuálně vybírat úkoly a činnosti, které ji dále rozvíjejí a ve škole se proto nenudí. My jako rodiče jsme maximálně spokojení s tím, jak s námi škola komunikuje. Ve srovnání s našimi zkušenostmi s běžnou základní státní školou je to obrat o 180. Každý problém se diskutuje, škola přistupuje s respektem k našim názorům a naslouchá jim. Starší dcera absolvovala dva roky docházky v běžné základní státní škole. Ve srovnání obou škol jednoznačně vede ScioŠkola. A to přesto, že v předchozí škole dcera neměla žádné problémy ani se spolužáky ani s prospěchem, naopak je spíš "studijní" typ, který v běžné škole zapadne. Nicméně ScioŠkola je podle ní "lepší", a na otázku proč odpoví proto, že nemusí pořád jen sedět v lavicích; proto, že si někdy můžou vybrat, co se budou učit; proto, že mají slovní hodnocení a ona pak aspoň ví, v čem se má zlepšit a co proto má udělat; proto, že mají věkově smíšené třídy a ona se může něco naučit od starších anebo něco poradit mladším atd. Starší dcera v předchozí škole neměla žádné problémy ani se spolužáky ani s prospěchem. Je ovšem perfekcionista a extrémně citlivá na hodnocení / známkování a v důsledku necitlivého přístupu učitelů jsme potom bojovali s celkovou motivací ke škole. Z našeho úhlu pohledu se spíš jednalo o biflování znalostí než o vzdělávání, např. ve druhé třídě! striktní vyžadování psané podoby anglických slovíček, ale kloudnou anglickou větu z dětí nikdo říct neuměl, bazírování na formě zápisu slovní úlohy z matematiky a není-li dodržen, tak špatné hodnocení, přestože matematicky je úloha v pořádku apod.

14 Datum: 8/3/2017 7:36:12 AM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Kamila * Je velmi spokojený a opravdu se těší do školy. Baví ho opravdu všechno,včetně angličtiny. Nebojí se mluvit, komunikativnost se velmi otevřela. Je samostatnější a šťastný. Je ve škole mezi prvními, což dříve nebylo. Tak ohleduplný a kamarádský přístup k dětem jsme vůbec nečekali. Fungují okamžitě zpětné vazby dítě-škola-rodič formou schůzek a mailů. Rodičovská setkání jsou velmi přátelská. Syn nyní chodí do 3.třídy,tak máme srovnání s předchozími dvěma lety. Začátkem první tř. byl ještě natěšený,ale od pololetí začalo nadšení opadat. Přestal být úplně tvořivý, do všeho se musel nutit, psaní úkolů bylo utrpení a ve druhé tř., tam to už začalo být s napětím,někdy i křikem. Měl rád matematiku,když vypočítal příklady mezi prvními,učitelka mu nedala další, aby ho zabavila. Musel sedět se založenýma rukama a čekat na ostatní. Ovšem v psaní,to bylo naopak. Byl pomalejší,byl mezi posledními a empatie paní učitelky se projevovala,zvýšeným hlasem a nátlakem ať pohne. Nejvíc se těšil do družiny, kde byla velmi šikovná vychovatelka. Uměla děti motivovat a pochopit jejich potřeby. Děti prostě nefungují na povel a to bylo rozhodující pro změnu.

15 Datum: 9/3/ :32:42 AM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Petra * Dcera je velmi spokojená. Baví ji vše! Co se týká školy, od vedení po průvodce, jsme nadmíru spokojini. Komunikace je dostačující a vždy mám pocit, že se dá o všem domluvit. Diametrálně odlišné. Zde jsem nucena sama sebou k častému přemýšlení, co skutečně důležité je a co je jen dril, který z dětí dělá smutné vojáky. Dcera byla denně ve stresu. Stále řešila učitele i nepřátelské vztahy spolužáků vůči sobě navzájem. Příliš soutěživá atmosféra. Z čehož vyplývá neustálé sebepodceňování. Domácí úkoly vyplňovaly nesmyslně velký kus volného času. Byly stále stejné. Vůbec nerozvíjely kreativitu dítěte. Škola ji nebavila. Byla to povinost.

16 Datum: 12/3/ :31:59 PM Škola: ScioŠkola Brno Rodič: Lenka * Ve škole máme dvě děti. Od září nebyl jediný den, kdyby se do školy netěšily. Díky tomuto se výrazně zlepšila i kvalita našeho rodinného prožívání. Jsme spokojeni. Komunikace probíhá na bázi důvěry mezi všemi zůčastnenými - rodič-dítě-škola. na těchto rovinách je vnímána jako otevřený proces. Chuť učit se a chodit do školy se v predchozi škole vytrácela, chyběla vnitřní motivace, jakýkoliv náznak vnitřního zájmu a realizace dítěte byl postupně utlumen, odpoledne se stávalo bojem unavených rodičů s unavenými dětmi o domácí úkoly. paradoxně v tom všem učení chyběl čas na učení. Nyní: Ráno se rodič probudí bez nepříjemného pocitu, že bude muset svou energii hned zrána věnovat diskusi, proč je nutné chodit do školy a odměnou mu jsou teď děti, které se normálně chystají a po cestě do školy ještě prohodí, na co se těší. Odpoledne máme čas si říct, co jsme za den den dělali, čemu jsme se věnovali a nemálokrát se stane, že se jen tak mimoděk něco učíme, protože to přirozeně vyplyne ze situace. Ztrácela se motivace, chyběl smysl

17 Datum: 12:00:00 AM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Martin * Anička je ve škole velmi spokojená - především tím, že má relativní volnost ve výběru předmětů, nebo projektů, které jí baví, ale zajímá se i to, co ji na standardní základní škole nebavilo respektive byla nucena dělat, aniž by chápala princip a důvod. Navíc není zde známkování, které pro ní bylo jedním se zásadních důvodů jejího stressu v rámci základní školy - společně s necitlivou učitelkou, v našem případě matematiky. Preferuje nyní i díky svým zájmům, které scio škola rozvíjí i cizí jazyk - angličtinu - i když samozřejmě nerozumí všemu, přesto dokáže pochopit smysl a význam vět, což předtím prakticky nedělala. Jelikož má Anička vysoce funkční formu Aspergerova syndromu, kde dominuje především porucha v sociálních interakcích, tím, že scio škola má tento otevřený přístup s možnosti výběru - i já jako rodič vidím posun k tomu, že i sama vyhledá komunikaci, které se předtím bála. Navíc demokratické řešení problémů při konfliktech, které zákonitě nastávají, sice dítě stressuje, ale problém se vyřeší, dříve se neřešilo vůbec nic a navíc má snahu i sama to řešit - dříve spíše rezignovala... Na pravidelné návštěvy a setkání s průvodci chodí především manželka - já díky pracovnímu vytížení, nemám moc času, ale na schůzce s průvodcem, kde jsem byl, jsem byl spokojený. Anička by ale uvítala více odborných témat - byla zvyklá se učit i doma - a někdy ve škole má pocit, že se "nudí". Možná by stálo za to zvážit pro vyšší ročníky ponechat odborné projekty i na odpoledne - než jen kolejní život. Na životě v kolejích ji vadí to, že se spíše jedná o společenské aktivity - hry, které ona ale nemá vzhledem ke komunikačním potížím ráda, tak jí to asi moc zajímat nebude. Také se ji nelíbí, že starší děti jsou rozděleny do kolejí pouze po jednom, a ona je ve své koleji nejstarší. Není vůdčí typ. Porovnání prakticky nelze - rozdíl mezi klasickou školou - kde rigidně vyučovali předměty způsobem "piště si do sešitu, následný den písemka" - je nemožné. I přes snahu tehdejší třídní učitelky alespoň v 5. třídě, která respektovala Aničku a její komunikační problém, ostatní vyučující toto nerespektovali, ač byli informováni dostatečně psychologem - dokonce vyžadovali další písemnou zprávu nikoliv klinického psychologa, kterou máme, ale z pedagogicko-psychologické poradny, což jako dětský lékař jsem zcela nechápal. Samozřejmě, tím, že ji nedostali (neviděl jsem jediný důvod vyšetřovat dítě jiným psychologem), nerespektovali omezení Aniččiných komunikačních schopností a tudíž nebrali ohled ani v rámci výuky nebo problémů, se kterými se setkala. A toto by si měli uvědomit i rodiče, kteří dali dítě přímo do první třídy scio školy a nyní mají snad občasné problémy s organizací výuky a náplní - tito nikdy neřešili problémy, se kterými jsme se setkali my, a které lze jen těžko řešit bez plné spolupráce s učitelem. Motivace z tehdejší Monte-školky k tomu, se učit byla v klasické škole výborná, montessori metoda je k tomu určená, bohužel tím, že na dané škole se během roku vystřídalo už i v první třídě několik pedagogů jakožto třídních učitelů, každý s jiným přístupem (někdy jen půlroční zástup), komunikace s dětmi byla opravdu spíše jen pouze "pracovní - školní" - chyběla zde bohužel schopnost empatie i u prvňáčků. S přibývající roky na klasické ZŠ se situace nezměnila, naopak, trvala fluktuace pedagogů (za celou dobu měla Anička pokud dobře počítám, 5 různých třídních učitelek - možná i více). Bohužel, navíc v této škole i motivace dětí ze strany některých rodičů někdy byla výslovně tragická - a ač jich bylo ve třídě relativně málo - cca 17 dětí - i přesto těchto několik dětí, které škola prakticky nezajímala, dokázalo zcela změnit klima v dané třídě a tím, že neměli trvalé pedagogy - tito na tuto situaci nereflektovali - neboť ji "neviděli" - nemohli v tak krátké době poznat celý dětský kolektiv. Bohužel i relativně mladé pedagožky dokázaly ve 4. a 5. třídě dítě tak demotivovat - že jsem i já byl překvapen tím, že prakticky nemají zájem zjišťovat, proč to děti nebaví, řešily neustále jen osnovy, které musí splnit - bez ohledu na to, že více než polovina dětí netuší za měsíc, co vlastně probírali dříve. Výsledkem bylo, že jsme s manželkou suplovali prakticky celou výuku tím, že jsem hledali jiné možnosti, jak dítěti vysvětlit danou látku. K tomu přispívala i "kvalita" učebnic - v našem případě matematiky - v dané učebnici, ač sepsané prof. Paedr Ing... etc kolektivem - nebylo vůbec vysvětleno, o jaký matematický problém se jedná, byly zde jen příklady zcela nenázorné a tím, že nebyla látka probrána ústně učitelem, Anička prakticky vůbec nechápala, co má vlastně dělat.

18 Datum: 12:00:00 AM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Antonie Hastíková * V olomoucké ScioŠkole máme dceru v první třídě. Pokud jde o její spokojenost, řekla bych, že je maximální. Dcerka se do školy těší, chce se z ní vracet pokud možno co nejpozději, nikdy jsem se nesetkala s tím, že se jí do školy nechce nebo má z něčeho strach. Dceru baví jakákoliv kreativní činnost od tvoření přes hry po tělocvik. Stačí jí dostat různorodé podněty a mít možnost s nimi nějak kreativně naložit. A protože se ve výuce klade na zaujetí dětí a jejich vnitřní motivaci podstatný důraz, baví dceru - pokud vím - celkem všechno. Pokroků je celá řada - v psaní, čtení, chápání čísel a početních operací, v sociálních dovednostech - např. řešení konfliktů, v míře samostatného úsudku a schopnosti jej beze strachu vyjádřit, v objemu komplexních a provázaných znalostí, o nichž dcera se zájmem diskutuje (z oblasti lidského těla, ekologie, fyzikálních jevů atd.) My jako rodiče jsem ze způsobu práce s dětmi ve Scioškole nadšení. Můžeme každý den vidět, jak se přirozeně zvídavé dítě všestranně rozvíjí, aniž by bylo informačně či jinak přetížené, nevhodně hodnocené nebo by s ním nebylo zacházeno s respektem. Velmi si vážíme velkého nasazení všech průvodců, které jistě vyžaduje významnoou energetickou i časovou investici. Komunikaci se Scioškolou považujeme za bezproblémovou - každý týden dostáváme přehled o činnostech jednotlivých ročníků, ředitel nás často informuje o změnách a aktualitách, s průvodci a rodiči se setkáváme přímo ve škole na schůzkách. Dcera jinou školu díky bohu nenavštěvovala :)

19 Datum: 1/3/2017 3:29:39 PM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Simona * František chodí do 5.tř. a je velmi spokojený,nic by neměnil,baví ho způsob výuky hlavně matematika možnost práce v menším kolektivu - ve skupinkách, průvodce má více času se individuálně věnovat a popřípadě více učivo vysvětlit.pokroky jsou vidět hlavně v důvěře vůči průvodcům a zvíšilo se u něj sebevědomí, nemá strach si říct o pomoc o radu,když něčemu nerozumí nebo si s něčím neví rady. Krok po kroku se zlepšuje. Se Scioškolou jsem velmi spokojená, obdivuhodná creativita neustálé nové možnosti způsoby vzdělávání, obzvlášť dobře hodnotím snahu o individuální přístup k jednotlivým dětem. Komunikace formou u několikrát týdně, díky tomu mám neustálý přehled o dění ve škole. František čtyři roky chodil na klasickou školu a od páté na scioškolu. SCIOŠKOLA - průvodci jsou ve škole pro děti a děti to ví, budování určité důvěry - zájem o výsledky dětí - creativita a nové možnosti vzdělání - uznání individuality jednotlivce - komunikace průvodců,dětí a rodičů na dobré úrovni - snaha otevřenosti novým způsobům a možnostem v učení vztazích a komunikaci - přizpůsobení podmínek a požadavků při učení dnešní uspěchané době. KLASICKÁ ŠKOLA - nedůvěra k učitelům - učitelé odpracuji pracovní dobu a víc se nezajímají o výsledky dětí, neustálé výmluvy není čas,peníze možnosti - creativita skoro nulová zastaralé vzdělávací metody - neuznávání individuality jednotlivce, všichni musí umět všechno stejně - komunikace učitelů,dětí a rodičů na velmi strohé úrovni, spíše bráno jako povinost. - jsou svázáni a odvolávají se na staré pořádky a osnovy žádná snaha o jakékoliv inovace. František na klasickou školu nechodil moc rád.do školy chodil s obavami, že stejně zase všechno udělá špatně a nic se mu nepodaří. Od první třídy kde jich bylo třicet si učitelé neuměly najít cestu jak s dětmi vycházet.tato třída byla od začátku zaškatulkovaná jako nezvladatelná. A celé čtyři roky se to s ní vezlo.učitelé neuměly využít potenciál a energii dětí k jejich prospěchu.konkrétně u Fandy byla u PPP Olomouc zjištěna porucha pozornosti, dyslexie a dysgrafie a stejně ve škole na to nebraly zřetel dostával poznámky typu ( nesoustředí se na výuku )ano dítě s poruchou pozornosti se špatně soustředí.v ČJ neměl možnost prokázat své znalosti jinou formou než diktátem a tak jako dysgrafik měl velmi špatné známky a motivace a sebedůvěra šla opět dolů. Ve čtení měl špatné zkušenosti, protože mu paní učitelka před celou třídou nadávala kdy už se naučí pořádně číst. Tak jako dislektik aby se tomu vyhnul radši se nechal posílat za dveře a díval se na chodbě na terária,než aby se nechal ponižovat před celou třídou. Ale přito učitelka nenabídla žádnou účinou možnost jak mu pomoci se naučit mít čtení rád a lépe číst. V matematice psali pětiminutovky jen na výsledky a když neviděl celý příklad špatně se mu na to soustředilo a opět špatné známky a nebyla možnost přezkoušet vědomosti jinak,po změně učitelky a přístupu v matematice se mu známky zlepšily ze čtverek na dvojky. Ale v případě že tato učitelka odešla přístup spadl opět do standardu a motivace a snaha na bod mrazu.takže ať se doma učil a připravoval sebevíc v klasické škole se dobré výsledky nedostavovali. Od toho se odvíjí jeho celkový přístu k učení.

20 Datum: 1/3/ :51:43 PM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Jaromír * Matějovi se ve SCIO škole líbí. Baví ho celková atmosféra, důvěra, otevřenost, svoboda, projekty a dospěláci kolem sebe, za kterými se nebojí přijít a říct co by chtěl. Stěžuje si pouze na pár rozjařených spolužáků. Pochopil, že může být i jiný svět, který předtím ze své školy neznal. Jinak prostorově uspořádaný a lépe fungující. Uvědomuje si svou novou a zodpovědnější roli v kolektivu, projektech a v prostoru kolem sebe. To je hodně veliký pokrok. Já jsem hodně spokojený s projektem SCIO obecně. Líbí se mi, že kladou veliký důraz na výběr kantorů a tím logicky utváří prostředí pro naše děti. Škola je výborná v komunikaci jak směrem k žákům, tak i k rodičům. Rychle reaguje na podněty, vyhodnocuje je a nabízí řešení. Jediné co mne trápí, je absence pokračujícího všeobecného středoškolského vzdělávání našich dětí stejným typem škol a případná kolize při přechodu na stávající SŠ. Změna prostředí v synovi vzbudila hned na začátku školního roku pozitivní náladu. Ze staré školy byl zvyklý poslouchat příkazy, být plně organizován a hodnocen dle počtu chyb, které udělal. Ráno nechtěl do školy, měl časté bolesti bříška a netěšil se na výuku. Své staré spolužáky měl a má moc rád. To je jediné, co se mu vybaví v souvislosti se starou ZŠ. A obědy. Ty byly ve staré škole výborné:-) SCIO prostředí mu ukázalo to, že může být škola, do které chodí rád a má možnost se zapojovat do zajímavých činností či sebou zvolených projektů, že jeho názoru někdo naslouchá a má do jisté míry možnost ovlivnit chod školy při hlasování v parlamentu. Není anonymním žákem, ale má své místo ve společenství a volební hlas! Viz. předchozí odpověď. Bolesti bříška, nechutenství chodit do školy. Matěj je dysgrafik a byl většinou kantorů zohledňován.

21 Datum: 3/3/ :27:36 AM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Bára Čermáková * Tobiáš je velmi spokojený, ve škole rád tráví čas a to především hraním a budováním přátelství. Cokoli, co zavání učením jako takovým, ho lehce odpuzuje, jsme ale přesvědčeni, že průvodkyně Zuzka a Iva s tímto velmi dobře pracují, usilují o to, aby se "učil" mimoděk, v rámci aktivit adekvátních jeho věku a stupni kognitivního a sociálně-psychologického vývoje. My jako rodiče nemáme potřebu v něm tento přístup zatím nijak lámat, připadá nám adekvátní jeho věku a povaze. S Ivou i Zuzkou pravidelně komunikujeme o pravidlech a hranicích, které je třeba Tobinovi s ohledem na fungování školy nastavovat, budeme rádi, pokud nám dál na pravidelné bázi budou tuto zpětnou vazbu sdělovat. Významné pokroky u Tobina spatřuji především v sociálně-psychologické rovině, kterou považuji za nejdůležitější, konkrétně jsem přesvědčena, že první půlrok ve škole dal Tobinovi velmi mnoho v následujících oblastech: řešení konfliktů, otázce "kde končím já a začíná druhý", ukotvenost ve vlastním názoru, práci s možnou manipulací ze strany druhého, chápání konceptu svobody, v neposlední řadě pak sebevědomí plynoucí z navázání vazeb se staršími spolužáky (reflektují mě, baví se se mnou, neberou mě jen jako mimino, dokážu se prosadit i v kolektivu velmi různorodých a specifických povah) a reflektování morálních otázek. Co se týče znalostí a dovedností, absolutně Tobiášovi důvěřujeme, že se naučí, co potřebuje. Vmímám to tak, že pro něj učení ve škole není nijak zásadní, velkou škálu informací ale absorbuje mimoděk. Věříme, že v součinnosti s péčí, kterou mu věnujeme doma (čtení, zážitkové vzdělávání, komunikace apod.) z něj působení průvodců a ostatních Scio dětí škola vychová výrazného jedince s rozvinutým kritickým myšlním - to je pro nás naprosto zásadní. Přesto, nebo možná právě proto, bychom byli rádi, kdyby škola nadále (a možná ještě trochu více) pracovala s rozvojem jeho matematického myšlení a motivací/vztahem k angličtině - více viz poslední tripartita s průvodkyní Zuzkou. Na závěr jedna doslovná citace, která naprosto rozehnala veškeré vědomé i podvědomé obavy o to, zda je Tobin tam, kde má být: (po tripartitě*, kde Tobin řekl, že ho vlastně ve škole nic nebaví. "Tobinku, tebe vážně ve škole nic nebaví?" "Baví. Mně tam baví, že je to svobodný a mírumilovný a díky tomu se mi tam dobře dělaj kamarádi a vztahy." *koncept tripartity považuji za lehce problematický u nejmenších dětí nebo minimálně konkrétně u Tobina (strach, nervozita, nesoustředěnost, zbytečný stres). do budoucna bych ocenila spíše bipartitu. Tobin má přehrčel možností vyjádřit svou zpětnou vazbu nám rodičům i škole v průběhu každodenního režimu. Služby 100% Komunikace se usadila, vidím velké zlepšení oproti počátečnímu (pochopitelnému) chaosu. Velmi si vážím průběžné a věcné komunikace se Zuzkou a Ivou, budu moc ráda, pokud se i nadále udrží v tomto duchu. Ocenili bychom, kdybychom se na všechny průvodce mohli spolehnout i v organizačně zaměřené komunikaci - u většiny tomu tak je, trápí mě však jedna nepříjemná zkušnost, kdy mi bylo slíbeno, že škola v rámci kolektivního odchodu zavede Tobina na Pevnost poznání, kde má kroužek. V době začátku kroužku tam však nebyl, jelikož příslušný průvodce na domluvu zapomněl. Naprosto rozumím tomu, že některé dny jsou na organizaci hodně náročné, v takové situaci bych, nicméně, velmi ocenila včasnou a zdravou asertivitu, v rámci které mi průvodce sdělí, že toho tak jako tak má dost a další individuální domluvu neudrží v hlavě. Nesplněné dohody zkrátka nedělají dobré vztahy, ráda bych se jim tedy do budoucna vyhnula. V tomto ohledu snad může být relevantní report z Montessori školky, kterou Tobin navštěvoval loni (posílali jsme začátkem září). Neplynou z něj zásadní věci, spíš nuance, které vám v Tobinově pedagogickém vedení mohou být užitečné.

22 Datum: 5/3/2017 5:31:37 PM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Jana * Syn navštěvuje Scio školu teprve půl roku (je v 5. ročníku). Přes toto krátké období učinil velký pokrok zejména v tzv. měkkých dovednostech. Je mnohem samostatnější, nebojí se projevit vlastní názor, naučil se naslouchat, diskutovat a argumentovat. Stal se součástí komunity školy, kde cítí, že je respektován a zároveň i on sám se učí respektovat odlišnosti a názory jiných. Do školy se těší a docela často setrvává ve škole až do pozdějších odpoledních hodin. Nejvíce jej baví projekty, zejména ty, na jejichž vzniku se může sám podílet (výroba školního nábytku, Život v době Přemyslovců, příprava benefičního večera apod.) Osobně jsem u syna zaznamenala i pokrok v anglickém jazyce, a to zejména v porozumění a snížení ostychu (strach promluvit, aby náhodou neudělal chybu). Ve srovnání s klasickými základními školami velmi. Zejména oceňuji zapojení rodičů do školní komunity, což považuji za jednu z klíčových věcí ve vzdělávacím procesu dítěte. V tomto srovnání jsou rodiče nadstandardně informováni a mohou se velkou měrou zapojovat do dění ve škole, pokud mají zájem. Osobně bych si přála v následujícím období posílit informovanost o individuálních pokrocích syna v jednotlivých projektech či předmětech, např. prostřednictvím edookitu (motivovanost, aktivita, tvořivost, sebekázeň, vytrvalost apod.). Syn navštěvoval běžnou vesnickou základní školu s velmi dobrou materiální vybaveností a optimálním počtem dětí v jednotlivých ročnících. Do školy se těšil, bohužel již po prvních třech měsících školní docházky se dostavila demotivace a rozčarování, velkou měrou zaviněné přístupem třídní učitelky. Situace se stále zhoršovala, syn začal mít podkopané sebevědomí a obavu jít do školy. Ve škole převládala frontální výuka a autoritativní přístup k dětem. Situace se částečně zlepšila změnou učitelky ve čtvrtém ročníku, která měla citlivý přístup k dětem a zařazovala do výuky zajímavé aktivity. Hodnotilo se standardně známkami, což vedlo k porovnávání výkonu dětí, ale nevypovídalo nic o jejich individuálním pokroku. Nepracovalo se s chybou, naopak chybovat bylo považováno za špatné. Shrnuto tedy vzdělávaní bylo redukováno na výkon, vstřebání kvanta informací a jejich memorování. Škola syna záhy přestala bavit, snil a nevnímal. Byl zaškatulkován jako pomalý a "ten problémový". Již od prvního ročníku!! byl posílán do SPC s tím, že má patrně dyslexii. Měl potíže ve čtení a psaní (délka samohlásek, pomalejší tempo čtení, rychlejší unavitelnost). Do poradny jsme nešli, mírné potíže v dané oblasti přetrvávají, nicméně nenarušují jeho schopnost vnímat smysl přečteného textu a jeho vyjadřovací schopnosti. Synovy potíže byly velkou měrou zaviněny stresem a demotivací.

23 Datum: 6/3/ :49:40 AM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Jitka * Maxík se do školy těší, říká: víkendy jsou fajn, jen škoda, že nemůžu do školy. Líbil se mu projekt, ve kterém si dělal vlastní komiks. Pokračuje v tom i doma, rád píše a maluje. Cítíme velikou úlevu. Vítají nás rozzářené obličeje průvodců i dětí. Když si nejsme něčím jisti, dostane se nám laskavé podpory. Ve škole i družině nabízejí širokou škálu aktivit a děti si vybírají tu, ve které se cítí dobře. DĚKUJEME I když učitelé byli v minulé škole vstřícní a moc se snažili, chybělo to hlavní. Dítě pro ně není partner. Hledal se problém, slabina, omezení a opatření jak to NAPRAVIT. Ve ScioŠkole je dítě rovnocenný partner, jen ještě malý a potřebuje proto pomoc při orientaci v nových situacích. Hledá se, co dítě baví a jak podpořit jeho přirozenou motivaci. Neradi na docházku v minulé škole vzpomínáme. Maxík, (1. třída) je velmi komunikativní má zájem o druhé, ale ve škole po pár dnech téměř přestal mluvit, plakal, že do školy nechce a bál se být v družině. Ve ScioŠkole se znovu rozzářil.

24 Datum: 7/3/2017 9:26:11 PM Škola: ScioŠkola Olomouc Rodič: Michaela * Baví ho téměř vše. Pokroky dělá hlavně v hodinách, které by standartně ve druhé třídě neměl. Zná spoustu spostu věcí z fyziky, chemie. Velmi vstřícná komunikace, vychází rodičům vstříc, není problém se na čemkoliv domluvit. Ano, syn navštěvoval 1. třídu klasické základní školy. Extrémě rychlá výuka, limity na početní případy, o stupeň nižší známka za chybějící interpunkci. Podotýkám, že syn měl samé jedničky, ale nechodil do školy rád, byl stresovaný z přílišného tlaku a limitů. Byl zde problém se načemkoliv domluvit, škola nevycházela v ničem vstříc (požadavek na spojení dvouhodinovky TV, aby si děti plavání aspoň trochu užily. viz předchozí odpověď plus jen dodám příliš dětí v družině, demotivované pracovnice v družině, syn byl dvakrát napaden cizím dítětem

25 Datum: 2/3/2017 5:13:17 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Kateřina * Náš syn je spokojený natolik, že když je volno a do školy nejde, tak tam jít chce. Jeho pokroky ve všech oblastech jsou neuvěřitelné. Pro lidi z okolí až pozastavující. Škola představuje pro syna přirozenou součást života, vrátil se mu zájem a zvídavost. Vrátil se mu také úsměv a radost ze života. Jsme spokojeni. U nás je srovnání výrazné. Náš syn v běžné škole každý večer plakal, že tam nechce jít, že jsou na něj zlí. Teď naopak se do školy těší a má radost z každých pokroků. Na pobyt v běžné škole syn reaguje velmi negativně a nedávno prohlásil k nám rodičům "mami, tati, do smrti vám budu vděčen, že jsem ve scio škole". Po vstupu do 1. třídy syn začal postupně ztrácet zájem o své záliby, koníčky, nakonec na začátku 2. třídy ztratil zájem o všechno. Ze školy přicházel naštvaný až agresivně laděný, že je nejhloupější dítě pod sluncem. Začal se bát nejdříve dospělých lidí, přestal s nimi komunikovat, jen klopil oči k zemi, pak se začínal bát i ostatních dětí, neb byly lepší než on. Situace vyústila v neoblibu syna i u paní učitelky, začal dostávat špatné známky. Syn propadl do pasivity, že je a bude nejhorší a nejblbější na světě a nemá cenu se snažit. Nedělal nic, jen čekal na 5. V pol.2 třídy nám v Pedagogicko-psychologické poradně sdělili, že máme syna dát okamžitě pryč. Našli jsme scioškolu a syn se postupně vrací sám k sobě. Již si nepřipadá jako černá ovce společnosti, komunikuje s dospělými a s dětmi si velmi rozumí. Zná své silné a slabé stránky, pracuje na svých cílech a má radost ze života. Rozhodnutí o scio škole rozhodl úsměv našeho syna na workshopu scio školy. Syn se totiž usmál po roce. A nyní se již směje a raduje pořád.

26 Datum: 2/3/2017 5:20:21 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Filip * Do školy se těší a nadšeně hovoří o projektech, na kterých pracují. Pozoruji mnohem rychlejší pokroky v angličtině ve srovnání s předešlou ZŠ (Jazyková ZŠ Horáčkova). Z veškeré komunikace je zřejmá snaha personálu Scio pomoci dítěti. Dosud jsme spokojeni v podstatě bez výhrad. Oba synové, kteří nyní chodí na Scio, dříve chodili na ZŠ Horáčkova. Co se tam naučili, zapomněli vždy krátce po vyzkoušení. Oproti tomu to, co se naučí na projektech ve Sciu, nezapomínají a hovoří o tom zasvěceně i s odstupem času. Z pohledu rodičů je významný rozdíl i v tom, že na předešlé ZŠ byla ze strany učitelů zřejmá pouze snaha mít s dítětem co nejméně práce (srov. s odpovědí 2). Synové neměli potíže s prospěchem (měli oba vyznamenání), ale byli frustrováni z výukové metody spočívající v memorizaci a rutinní aplikaci postupů. My jako rodiče jsme byli frustrováni nekompetencí učitelského sboru a koncepcí školy, která kladla vysoké nároky na děti a nízké na učitele.

27 Datum: 2/3/2017 5:23:17 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Linda * Syn nastoupil do Scio školy do 6.třídy a to i z důvodu toho, že se na základní škole nudil, že se nerozvíjel v tom, v čem byl dobrý. My rodiče jsem osobně měli pocit, že je prostě součástí davu a nikdo nemá zájem o to, jaký je, v čem vyniká, v čem potřebuje pomoci. Ve Scio škole už je 2.rokem a zatím nebyl den, kdy by ho škola nebavila, kdy by se vyloženě nudil, nebo že by se do školy netěšil - což je podle mne na 2.stupni skoro nepředstavitelné! Má zde možnost rozvíjet svoje silné stránky v samostatných projektech, má možnost volby, svobodu a přitom pracuje sám na sobě. Míru pokroku si v podstatě určuje také sám. Učí se odpovědnosti za svůj život. V každém případě jsou tu průvodci, kteří sledují jeho pokroky a pomáhají mu najít směr, takže na to zase rozhodně není sám. Otevřenost, nabídky činností i komunikace jsou perfektní, občas na poslední chvíli, ale vždy se včas dozvíme, co je potřeba. Víme stále, co se ve škole děje, máme možnost se zapojit. Důležité jsou i konzultace osobní s dítětem, průvodcem a s námi. Mám pocit, že jsme součástí i když nemůžeme být stále aktivní. Viz bod 1. Potíže neměl, protože upadal spíš k tichému negativismu. Ale toužil po změně a rozhodně nechtěl ve škole setrvávat.

28 Datum: 2/3/2017 5:32:10 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Ano, Miki * Naše děti jsou ve škole velmi spokojené a šťastné. Mohou rozvíjet své silné stránky a nebojí se už tolik svých slabších stránek. Jsou hrdé na své výsledky a znalosti, které prostřednictvím školy, průvodců a vlastní snahy získávají. Pokroky vnímáme v hlavně v samostatném a kritickým myšlení, matematice a angličtině. S týmem školy i s jejich komunikaci a osobním přístupem, ke každému dítěti a jeho rodině jsme moc spokojeni. Ochota individuálně řešit změny v životě dítětě a jeho vývoji je jeden z důvodů proč Scio školu naším známým stále doporučujeme. Naše děti jsou motivované a štastné, chápou, že za svůj život nesou zodpovědnost sami. Sledujeme navýšení nejen kongitivní inteligence, ale také emoční a sociální. Díky struktuře vzdělávání ve Scio mě neustále obohacují novými zkušenostmi a znalostmi, na které jsem buď pozapomněla nebo jsem je neviděla v souvislostech jako teď vidí oni. Miki je inteligentní, matematicky talentované, živé, hodné a velmi empatické dítě. Navíc velmi motivované pro získávání informací a pochopení fungování věcí. Během prvního ročníku v klasické základní školy se z něho stalo vystrašené, smutné a demotivované dítě, které s ohledem na jeho zhoršenou motoriku bylo souzeno za špatné psaní. Vzalo mu to radost ze školy a dalo nedůvěru ve vlastní výkon. Po přechodu do Scio školy se nám vrátilo naše dítě, které se směje, raduje se z vlastních úspěchů, běhá a neustále se dělí o zážitky ze školy a nové znalosti. Díky vám za to!

29 Datum: 2/3/2017 5:51:28 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Zuzana Bergerová * Ve Scioškole máme dvě děti - Oskar pátá, Samuel první třída - a oba jsou moc spokojení, dokonce tak, že když je volno (víkend, prázdniny) počítají dny, hodiny, kdy, když už zase půjdou do školy a co víc si můžeme přát. Průvodci děkujeme! Obrovsky si ceníme práce, energie, lásky a nekonečné trpělivosti, se kterou průvodci každý den s dětmi pracují, možnosti které jim nabízejí, ochoty naslouchat, pomoct a posunout. Velmi často si s manželem večer při sklence vína říkáme, že nám Scioškola zásadním způsobem pomáhá pro celkový klid v rodině, máme na sebe všichni víc času, nestresujeme se úkoly a přípravou s dětmi, o kterou by neměly zájem, nemusíme řešit poznámky a špatné známky. Zároveň ale vidíme, že oba kluci se velmi osobitě rozvíjejí a vzdělávají a z toho máme radost. Oskar chodil na jazykovou základní školu třída. Ve třídě jich bylo 30, každý rok se ji měnila paní učitelka. Domácími úkoly a přípravou jsme trávili někdy i dvě hodiny denně, nicméně i přesto se stávalo, že odevzdával písemné práce zcela čisté. Do školy se netěšil, jen na kamarády. Dbalo se zejména na pečlivě vedené sešity, zápisky, obaly, pořádek, klid, stereotypně ozkoušený a zavedený pořádek. Pro hodné holčičky ideální... Ve třetí třídě jsme dostali mladou paní učitelku z waldorfské školy, Oskar pookřál, vedla ho jinak, začal hodně sám číst a snažil se, nicméně otěhotněla a vidina paní učitelky v důchodu, která i na výtvarce umí dát třeťákovi pětku z výkresu "meloun" nás popostrčila hledat jinou školu a osobně každý den s vděčností si užívám našeho správného rozhodnutí. Scioškola učí děti svobodě a kreativitě, je to někdy náročné a často to trvá dýl než se ovoce urodí, ale ty plody které vyrostou jsou neuvěřitelné. Naprosté originály, které naše společnost většinově sklopených hlav potřebuje! Pedagogicko psychologickou poradnu jsme navštívili dvakrát, vždycky byl závěr stejný. Má velkou fantazii, je velmi společenský, špatně se soustředí, pokud ho učitel nebo výuka něčím zaujme vydá ze sebe všechno. Nicméně žádná diagnóza nebyla stanovena. S kamarády z minulé školy se stýká dodnes, to bylo jediné z čeho byl smutný, když odcházel do Scia.

30 Datum: 2/3/2017 5:51:47 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Katka * Ano, obě děti jsou velmi spokojené. Jak dítě, s "hyperaktivitou", tak "standardní" dítě. Oba se do školy těší, jsou motivovaní, baví je jak standardní předměty podávané individuálním přístupem (matematika, psaní, čtení, angličtina), tak projekty, které si pečlivě vybírají včetně cílů, které chtějí v rámci nich splnit. Škola je důstojné prostředí jak pro žáky tak pro rodiče. Na hodnotách a pravidlech, jak skupinových, tak individuálních, se dohodla tripartita průvodci - děti - rodiče. Z přístupu učitelů je zjevný zájem o rozvoj každého dítěte. Problémy se neskrývají, ale otevřeně řeší. Ano, dcera do třetí třídy navštěvovala státní školu. Ačkoliv měla i ve státní škole vyznamenání a škola ji bavila, do Scioškoly se " v neděli večer těší, což dřív nebylo". Ve Scioškole má více prostoru pro vlastní rozhodování, motivaci, spolupracuje na projektech s dětmi různého věku, uplatňuje své silné stránky, uvědomuje si výzvy. Diverzita dětí a učitelů na projektech brání ponorkové nemoci. Čas, který ve státních škole strávili zkoušením a písemkami, se ve Scioškole věnuje procvičování učiva, které bylo ve státní škole často delegováno na rodiče domácími úkoly. V předškolním roce ve státní školce měl syn problémy díky "hyperaktivitě" s vedoucí učitelkou, která ho stigmatizovala na hranici šikany, např. vylučováním z kolektivu. Při zápisu na státní školu nám zkušená učitelka a následně pedagogická poradna doporučila alternativní řešení (třídu s menším počtem dětí, v nejhorším odklad). Syn se za první třídu ve Scioškole naučil plynně číst genetickou metodou, psát Comenia Scriptem, sčítat a odečítat z hlavy do stovky (Hajného metody), v angličtině komunikuje jednoduchými větami. Bez problému se zapojuje do projektů i akcí klubu (družiny), zejména těch, kde má možnost uplatnit svou kreativní stránku, na školní akce a výjezdy se těší.

31 Datum: 2/3/2017 5:59:17 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Pavla Vedralová * Náš syn je spokojený, pracuje na projektech které si sám vybere a motivuje ho to k učení věcí kterého zajímají. Komunikace se Scio školou je v přátelském duchu Je to nesrovnatelné. Z klasické školy chodil vystresovaný. Měl spoustu učiva které doháněl doma. Ve Sciu rozvíjí svoje talenty a těší se tam.

32 Datum: 2/3/2017 6:59:22 PM Škola: ScioŠkola Praha 11 Rodič: Klára * Naše dvě děti jsou ve Scioškole absolutně nadšené. Starší syn přišel do šestého ročníku z bývalé školy absolutně demotivovaný, se ztracenými ideály.hned od začátku školního roku se ze Scioškoly vracel nadšený, dokonce třeba smutný, že přichází víkend a škola nebude. pokroky udělal hlavně v převzetí odpovědnosti sám za sebe.nejvíce ho baví projekty a předměty přírodovědného zaměření, kde nejvíc oceňuje hloubku a praktickou stránku. Dcera přecházela v průběhu druhého ročníku (protože jsme si mysleli, že ten ještě v normální škole zvládne) a tak jsme ji z finančních důvodů chtěli přeřadit až od ročníku třetího. Bohužel už první dva měsíce drilu ji rozhodily natolik, že jsme přesun uspíšili. Ta, protože nebyla naštěstí příliš dlouhou dobu ubíjena systémem, dělá pokroky neskutečné. baví jí všechno. Já jako rodič jsem nadšená. Konečně jsem našla prostředí, kde rodič může říct svůj názor, nikdo se nad něj nepovyšuje a lze diskutovat bez afektu. Jsem konsternovaná nasazením, neutuchající energií, laskavostí, vstřícností,férovostí a lidskostí všech průvodců! Služby neumím nijak rozdělit a hodnotit, protože celá škola je jedna perfektní služba. Syn v minulé škole zažíval jen perzekuce. Od první třídy ostře známkované diktáty (nejdřív písmena, slabiky, slova, věty, texty) Zapomněl-li udělat tečku nad měkkým i nebo j- byla mu (celé třídě) snížena o stupeň známka. V náročnějších diktátech, kde už měl zvládnutá vyjmenovaná slova, shodu podmětu s přísudkem, velká, malá písmena atd, když zapomněl čárku nad slovem, byla mu opět snížena známka o stupeň. Toto mohlo mít jediný důsledek- nenávist k češtině. V matematice byla hodnocena hlavně úprava a zápisy, tudíž se i stalo, že za zcela správně spočítané příklady dostal až 4. Ve scioškole ho nikdo nenutí psát diktáty a věčné doplňovačky a tak, po roce a půl, si k češtině konečně nachází vztah. Dcera nezažila až tak přísné hodnocení stran těchto věcí, ale zase již pololetí první třídy nastoupila při čtení paní učitelka se stopkami a měřila, kolik znaků děti přečtou za 30 vteřin. generovalo to jedinou věc. Natolik se soustředila na techniku čtení, že přestala absolutně vnímat obsah, což ji bohužel už ke konci první třídy začalo dělat problém s matematikou při řešení slovních úloh. Ve Scioškole začali od čtení krátkých textů a hlavně probírali, co je v něm uvedeno. To by snad měla být ambice všech - porozumění textu. U syna kousání nehtů, zvracení. Dcera se sesypala ještě hůř. Urgentní močení (běhala čůrat každých pět minut, a popotahování (popotáhla stokrát za minutu) V tomto bodě bych poprosila o diskrétnost!

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Doubrava, okres Karviná, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Dotazník pro rodiče Datum: 28. 04. 2016 Graf 1: Celkový

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Neznašov Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy - 2015/2016 (červen) Datum: 26. 05. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy

Více

Škola: CEKPV Datum:

Škola: CEKPV Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ScioŠkoly Souhrnný přehled - Škola: CEKPV Datum: 13. 11. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Roztoky, okres Rakovník, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: KLIMA ŠKOLY 2017 Datum: 26. 04. 2017 Graf 1: Celkový přehled

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014 Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 214 Rozdaných dotazníků: 76 Odevzdaných dotazníků: 7 Z toho: Počet odevzdaných dotazníků

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017 Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 217 Rozdaných dotazníků: 83 Odevzdaných dotazníků: 64 Z toho : Třída 1. třída 2.

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Ve Dolanech 1.2.2019 Vypracovala Mgr. J. Šubová 1 Docházka dětí do MŠ Odpověď odmítá jít neřeší to těší se počet 4 15 18 Zatím se mu do školky spíše nechce chodit. Na

Více

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 1. Chodí Vaše dítě do MŠ: a) velmi rádo 7x b) rádo 7x c) nerado 1x d) nevím Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 2. O dění v MŠ s Vámi dítě hovoří: a) každý den 10x b) občas 5x 3. MŠ

Více

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 %

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 % Vyhodnocení dotazníků: rozdáno 100% dotazníků, vráceno 95% dotazníků na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče Je atmosféra školy, když ji navštívíte, podle vás pozitivní? a) určitě ano

Více

CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE

CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE Jméno žáka: 1. Má vaše dítě další sourozence? Kolik jim je let? 2. Jakou školku vaše dítě navštěvuje? 3. Jak se vaše dítě projevuje ve skupině vrstevníků (např. drží se spíše

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků?

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výstupy z odpovědí na jednotlivé otázky Co nejvíce rodiče na ZŠNČP oceňují Podněty od rodičů Jak

Více

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují:

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: Počet odpovědí: 296 v.voltr@zs-jestedska.cz Upravit formulář Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu Souhrn Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: I. 172 58 % II. 84 28 % I.

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola T.G.Masaryka Moravský Žižkov,příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy, rodiče - 2017/2018 Datum: 11. 05. 2018

Více

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH ABKU Mapa mateřské školy 0/ - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ MŠ, ŠVP (TVP) R/0 Mateřská škola, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Mateřskou

Více

1. Chodí Vaše dítě do MŠ:

1. Chodí Vaše dítě do MŠ: Výsledky dotazníkového šetření: Hodnocení mateřské školy Husinec pohledem rodičů - školní rok 2016/2017 Jako jeden z hlavních cílů své práce si vytyčila naše Mateřská škola vytváření tzv. pozitivního klimatu.

Více

Identifikace. Koncepce ZŠ - Mateřská a základní škola Raduška. Název školy: ZAČÍT SPOLU Základní škola a Mateřská škola Kadaň

Identifikace. Koncepce ZŠ - Mateřská a základní škola Raduška. Název školy: ZAČÍT SPOLU Základní škola a Mateřská škola Kadaň Koncepce ZŠ - Mateřská a základní škola Raduška Identifikace Název školy: ZAČÍT SPOLU Základní škola a Mateřská škola Kadaň Adresa školy: Kpt. Jaroše 612, 432 01 Kadaň Ředitelka školy: Bc. Diana Roubová

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání

Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání Dodatek č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání 1 Platnost dokumentu od 1. 9. 2016 Schváleno na pedagogické radě dne 1. 9. 2016 2 Tento dodatek je zpracován v souladu s vyhláškou

Více

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů AUTOEVALUACE 28/29 DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně květen 29 Celkem na 2. stupni: 152 žáků Dotazník vyplnilo: 97 rodičů Počet vyplněných dotazníků. 1 8 6 4 2 97 55 vyplnilo nevyplnilo 1. Jak hodnotíte

Více

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Zákonní zástupci žáků naší školy byli vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků, týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání,

Více

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Na co můžeme být hrdí Kde žáci a rodiče vidí naše silné stránky Kde máme prostor na zlepšení Na co nás žáci

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY

INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPVK (oblast 1.4) VYKUK PATRON ZŠ A MŠ DOLNÍ BŘEŽANY INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY Příjemce: ZŠ a MŠ Dolní Břežany 1 1) IDENTIFIKACE PŘEDKLADATELE PROJEKTU Název: ZŠ a MŠ Dolní Břežany

Více

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Škola: Heřmánek Praha, základní škola Ředitelka školy: Mgr. Miroslava Adamcová Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 byl projednán školskou radou dne: 29.

Více

ZPĚTNÁ VAZBA: 1. Jak na mne škola, žáci, učitelé, učení působilo?

ZPĚTNÁ VAZBA: 1. Jak na mne škola, žáci, učitelé, učení působilo? Už od první chvíle na mě škola udělala velmi dobrý dojem. Prostory jsou krásné, lidé příjemní a nadšení do své práce a je to na první pohled vidět. To koresponduje i s množstvím rozvíjejících a vzdělávacích

Více

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Škola: Obec: Název: EFHO ZŠ, Komenského 163/2 69301 Hustopeče MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Tento list se stručným souhrnem výsledků z šetření Mapa školy 2011/12 je určen rodičům

Více

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SCIO MAPA ŠKOLY 2016 ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory Analýza současného stavu ve škole K posouzení problematiky slouží i dotazníková šetření. Scio Mapa školy Tento projekt řeší detailně oblast klimatu

Více

PROČ PRÁVĚ ZAČÍT SPOLU?

PROČ PRÁVĚ ZAČÍT SPOLU? ZAČÍT SPOLU ZÁKLADNÍ INFORMACE program Začít spolu (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ pedagogický přístup orientovaný na dítě spojuje v sobě moderní poznatky

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Z celkového počtu 131 vydaných dotazníků se do školy k vyhodnocení vrátilo 85 vyplněných dotazníků. 1) Jste spokojeni s tím, jak je Vaše škola

Více

Mapa mateřské školy 2015/16 - OBSAH

Mapa mateřské školy 2015/16 - OBSAH ACGN Mapa mateřské školy 05/6 - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ, ŠVP (TVP) R/0 Mateřská škola, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Mateřskou

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Dovednosti pro život 2013/2014

Dovednosti pro život 2013/2014 Následující grafy zobrazují postoje vašich žáků na řešení problémů: zkoumá se samostatnost, aktivní přístup k řešení a vytrvalost. Pro porovnání je sloupec odpovědí vašich žáků rámován odpověďmi všech

Více

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Mapa školy pro MŠ 2016/17 - OBSAH

Mapa školy pro MŠ 2016/17 - OBSAH DHLS Mapa školy pro 06/7 - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ, ŠVP (TVP) R/0 Školka, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Školku, ve které učím,

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

SWOT - 3 analýza Podpora čtenářské pregramotnosti v MŠ

SWOT - 3 analýza Podpora čtenářské pregramotnosti v MŠ Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ORP Strakonice CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009074 Účastníci minikonference ve spolupráci s realizačním týmem identifikovali a popsali příčiny problémů ke každé prioritní

Více

Do kterého ročníku Váš syn / dcera chodí? Zaškrtněte: 1. 2. 3. 4.

Do kterého ročníku Váš syn / dcera chodí? Zaškrtněte: 1. 2. 3. 4. Dotazník pro rodiče (r. 2015) Vážení rodiče, máme velký zájem o to, aby byl Váš syn /Vaše dcera ve škole spokojený/á a naše výuka byla co nejkvalitnější. Proto se mimo jiné snažíme získávat co možná nejvíce

Více

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova 4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Výtvarný výchova spadá spolu

Více

INTEGRACE OČIMA ASISTENTA

INTEGRACE OČIMA ASISTENTA INTEGRACE OČIMA ASISTENTA ASISTENT PEDAGOGA versus OSOBNÍ ASISTENT Asistent je zaměstnancem školy výhody: je součástí pedagog.sboru je více zapojován do dění ve škole má práva i povinnosti jako ostatní

Více

Minimální preventivní program na školní rok 2014 15

Minimální preventivní program na školní rok 2014 15 Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Minimální preventivní program na školní rok 2014 15 Č.j.: 81/2014/RE Spisový znak: C4 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9.

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9. Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Další cizí jazyk Ruský jazyk 7. 9. ročník 2 hodiny týdně třídy, jazykové učebny, počítačová učebna dělení žáků

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky Základní škola () Tabulky s výslednými percentily Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a percentilem, kterého vaše

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ORP Strakonice CZ /0.0/0.0/17_047/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ORP Strakonice CZ /0.0/0.0/17_047/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ORP Strakonice CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009074 Členové pracovní skupiny ve spolupráci s realizačním týmem identifikovali a popsali příčiny problémů ke každé prioritní

Více

Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Charakteristika Žákem se speciálními vzdělávacími potřebami je žák, který k naplnění svých vzdělávacích potřeb nebo k uplatnění a užívání svých

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

INDIVIDUÁLNÍ PÉČE - ČJ. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu

INDIVIDUÁLNÍ PÉČE - ČJ. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu INDIVIDUÁLNÍ PÉČE - ČJ Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu Charakteristika vzdělávacího oboru Individuální péče český jazyk Kvalitní osvojení a užívání mateřského jazyka v jeho mluvené

Více

Základní škola Slušovice. 2. stupeň

Základní škola Slušovice. 2. stupeň Základní škola Slušovice Vyhodnocení dotazníků pro rodiče 2. stupeň Duben 2 I. Informovanost Informuje vás škola dostatečně o svých aktivitách? 8 7 6 4 3 2 1 68 44 7 1 ANO SPÍŠE ANO SPÍŠE NE NE Informuje

Více

Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků)

Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků) Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Další cizí jazyk Německý jazyk (rozšířená výuka cizích jazyků) 6. 9. ročník 3 hodiny týdně třídy, jazykové

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY INDIVIDUALIZOVANÁ ZPRÁVA Mapy školy pro střední školy Analýza I - SWOT Škola: Gymnázium, ul. Školská 20 Typ školy: Kód školy: OBSAH INDIVIDUALIZOVANÉ ZPRÁVY ÚVOD... 3 VLASTNÍ

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY Základní škola a Mateřská škola Cheznovice, okres Rokycany, příspěvková organizace Cheznovice 136, 338 06 Cheznovice 1. Identifikační údaje Školní družina při Základní

Více

Anketa pro rodiče. rozhodně ano. nedovedu posoudit o pokrocích a úspěších Vašeho dítěte o případných obtížích Vašeho dítěte

Anketa pro rodiče. rozhodně ano. nedovedu posoudit o pokrocích a úspěších Vašeho dítěte o případných obtížích Vašeho dítěte Anketa pro rodiče Vážení rodiče, v zájmu zkvalitnění komunikace mezi vámi a školou vás prosíme o vyplnění tohoto dotazníku. Vámi vybru odpověď označte křížkem. Jsou pro Vás dostačující informace, které

Více

Homolová Kateřina Mikurdová Hana

Homolová Kateřina Mikurdová Hana BAREVNÁ ANGLIČTINA Homolová Kateřina Mikurdová Hana Charakteristika a náplň zájmové činnosti na školní rok 2015/2016 Základním cílem zájmové aktivity Barevná angličtina je seznámit děti s cizím jazykem,

Více

VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE

VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE VÝSTUP Z DIAGNOSTICKÉ METODY ANKETA PRO RODIČE Škola Základní škola Spuštěno 26. 11. 2015 Dokončeno 17. 12. 2015 Úvod Při autoevaluaci hlavních oblastí edukační reality vycházíme na naší škole i z názorů

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2008 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠD...2 2. EKONOMICKÉ,

Více

PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ DĚTÍ

PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ DĚTÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA RADVANICE, okres KUTNÁ HORA Radvanice 49, 285 06 Sázava, tel: 327 321 303, e-mail: Materska_skola_Radvanice@seznam.cz PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ DĚTÍ Zpracovala: Mgr. Helena Soustružníková,

Více

GJP očima RODIČŮ Sběr dat: duben květen 2015

GJP očima RODIČŮ Sběr dat: duben květen 2015 GJP očima RODIČŮ Sběr dat: duben květen 2015 Zpracovala: Mgr. Veronika Vitošková, Ph.D., školní psycholožka, červen 2015 Pasport vzorku (kdo vyplňoval?): Na třídních schůzkách v dubnu byli rodiče požádáni,

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný?

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? 1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? Podoblast A1: Individualizace výuky A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? A1/2 Představme si úsečku.

Více

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem

Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Výsledky dotazníkového šetření odpovědi žáků 5. 9. tříd Základní školy Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem Dotazníky pro žáky naší základní školy byly zveřejněny na www stránkách školy ve dnech 2. 5. 16.

Více

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka. pátek 13. února 2015 14,00 18,00. Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte)

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka. pátek 13. února 2015 14,00 18,00. Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte) Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka pátek 13. února 2015 14,00 18,00 Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte) Den otevřených dveří pátek 16.1. 2015 8,00 - prohlídka školy

Více

GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015

GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015 GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015 Z filmu Obecná škola Zpracovala: Mgr. Veronika Vitošková, Ph.D., školní psycholožka Celkové hodnocení školy Zdroj:

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Asistent pedagoga

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Asistent pedagoga Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33 Asistent pedagoga Základní úkoly, fungování ve třídě a spolupráce s učiteli, zákonnými zástupci a pracovníky školního poradenského pracoviště V Olomouci

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ Hodnocení žáků chápeme jako zpětnou vazbu, kterou žáci, jejich zákonní zástupci, ale i pedagogové získávají informace o tom, jak

Více

ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY

ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY Možnosti a úskalí zdravého životního stylu žáků ZŠ a jejich vztah k pohybu ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY Pavlína 2015 Analýza dat Dotazník pro učitele tělesné výchovy Slovní

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy žáci 2. - 4. ročník Datum: 08. 03. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy Přehled

Více

Co čekám, že základní škola naučí mé dítě?

Co čekám, že základní škola naučí mé dítě? MASARYKOVA UNIVERZITA Pedagogická fakulta Katedra pedagogiky Co čekám, že základní škola naučí mé dítě? (Dotazník pro rodiče žáků prvního stupně základních škol) Práce do předmětu Pedagogická metodologie

Více

1. Vymezení funkční gramotnosti. Funkční gramotnost = schopnost jedince efektivně jednat v běžných životních situacích.

1. Vymezení funkční gramotnosti. Funkční gramotnost = schopnost jedince efektivně jednat v běžných životních situacích. Vztah mezi funkční gramotností, kompetencemi a standardy předškolního vzdělávání Zora Syslová Hradec Králové, 2012 Obsah: 1. Vymezení funkční gramotnosti 2. Vztah mezi kompetencemi a jednotlivými oblastmi

Více

Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů

Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů Závěrečná zpráva Vnímání školy/školky ve Velkých Losinách očima rodičů Pro ZŠ a MŠ Velké Losiny připravila Kantar TNS Czech s.r.o. Květen 2017 1 Obsah Metodologie 3 Základní škola - shrnutí 4 Základní

Více

Základní škola Slušovice. 1. stupeň

Základní škola Slušovice. 1. stupeň Základní škola Slušovice Vyhodnocení dotazníků pro rodiče 1. stupeň Duben 29 I. Informovanost Informuje vás škola dostatečně o svých aktivitách? 12 1 8 6 4 2 114 61 6 1 ANO SPÍŠE ANO SPÍŠE NE NE Informuje

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Školní rok 1-17 Úvod: Vážení rodiče, děkujeme Vám za vyplnění dotazníků, které jsme pro Vás připravili. Rozdali jsme

Více

Slaďování práce a rodiny Jak fungovalo v regionu nové téma?

Slaďování práce a rodiny Jak fungovalo v regionu nové téma? Slaďování práce a rodiny Jak fungovalo v regionu nové téma? O čem budeme mluvit? 1. Uskálí tématu 2. Černobílá 3. Co chtějí ženy? 4. Flexi úvazky - dilema zaměstnavatelů? 5. Logický vývoj a management

Více

ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ŠKOLA, KDE SI SVŮJ POCIT ÚSPĚCHU ZAŽIJE KAŽDÉ DÍTĚ ŠKOLA,KDE UČITELÉ I ŽÁCI PŘEMÝŠLEJÍ NAD TÍM, CO, JAK A PROČ DĚLAJÍ CO NA ŠKOLE OCEŇUJÍ RODIČE CO NA ŠKOLE OCEŇUJÍ RODIČE Zdroj:

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

Co vím o škole, kam chodí moje dítě?

Co vím o škole, kam chodí moje dítě? Co vím o škole, kam chodí moje dítě? 1. Vím, jak se jmenuje Školní vzdělávací program, podle kterého se ve škole vyučuje. a) Ano 14 x b) Ne 5 x 2. Znám priority, které škola má ve svém programu. a) Ano

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Roztoky, okres Rakovník, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: NEJMLADŠÍ ŽÁCI Datum: 07. 06. 2017 Graf 1: Celkový přehled

Více

ŠKOLA. - jaká by dnes měla být? Mgr. Marie Gottfriedová

ŠKOLA. - jaká by dnes měla být? Mgr. Marie Gottfriedová ŠKOLA - jaká by dnes měla být? Mgr. Marie Gottfriedová SMYSL ŠKOLY Proč máme mít školu? Co by škola měla žákům dát/nabídnout? Jaký by měl být absolvent, který školu opouští? Čím by měl být vybavený? Co

Více

Management prodeje motorových vozidel

Management prodeje motorových vozidel Střední škola André Citroëna Boskovice, příspěvková organizace Dodatek č. 1. ke Školnímu vzdělávacímu programu Management prodeje motorových vozidel RVP oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Platnost od

Více

Zpracování náslechové hospitace

Zpracování náslechové hospitace Zpracování náslechové hospitace Obor: Informační technologie ve vzdělávání Vypracoval Jan Katriniok Obsah Úvod... 3 Vyučovací hodina matematiky... 4 Přehled... 4 Přípravná fáze vyučovací hodiny... 4 Realizační

Více

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 Základní škola T. G. Masaryka Mnichovice okres Praha východ Bezručova 346, 251 64 Mnichovice Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 1) Cíle školy R: naučit se učit

Více

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí Autoevaluace ZŠ, Praha 13, Klausova 2450, 155 00 Praha 5 Velká Ohrada Rozhodli jsme se provést autoevaluaci školy prostřednictvím žáků, učitelů i rodičů přesto, že již není povinná. Chtěli jsme však zpětnou

Více

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 27/8 Souhrnný přehled - Uživatel: STU atum: 28. 2. 28 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky číslicemi

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně škola žáci 1. stupně Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: cizí jazyk 35 % 23 % vlastivěda 8 % 17 % tělesná výchova 60 % 73 % pracovní činnosti 28 % 8 % Zaškrtni nejvíce 3 předměty,

Více

Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu P-KAP 1. díl Čtenářská gramotnost

Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu P-KAP 1. díl Čtenářská gramotnost Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti v rámci projektu 1. díl Čtenářská gramotnost Mgr. Květa Popjuková Garantka oblasti Čtenářská a matematická gramotnost Národní ústav pro vzdělávání podpora krajského

Více

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. učit žáky slušně se chovat 182 75 % 50 21 % 10 4 % 1 0 1,3 ZŠ celkem 14505 62 % 5901 25 % 2372 1 454

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) září 2015 (zpracovala Mgr. Jana Fričová) Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ)

Více

DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ

DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ DOTAZNÍK PRO RODIČE VYHODNOCENÍ Vážení rodiče, od března do konce května jsme pro Vás uveřejnili na webových stránkách školy dotazník, který byl svými otázkami zaměřen na sběr informací k tématům: 1. Podmínky

Více

Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci"

Výsledek dotazníku - Klima školy - žáci Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci" Tabulka 1 Přehled dle kategorií [%] ne ne Prostředí, materiální zázemí 54,2 31,8 2,5 8,6 2,8 81,5 % Lidé 35,7 43,2 11,1 7,9 2,0 75,7 % Komunikace, vztahy 37,2

Více

Předmět: Logické hrátky

Předmět: Logické hrátky Předmět: Logické hrátky Charakteristika předmětu Logické hrátky Vyučovací předmět Logické hrátky je volitelným předmětem v 6. ročníku. Rozšiřuje a prohlubuje obsah předmětu Matematika vzdělávacího oboru

Více

Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA

Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA Proč by vás měla mediace ve školách zajímat? o do školy jsme chodili (chodíme, budeme chodit) všichni o je to místo, kde

Více

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2014 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2014 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Škola: Obec: Název: EHIO1 ZŠ a MŠ, Čs. armády 1026 73581 Bohumín-Nový Bohumín MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2014 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Tento list se stručným souhrnem výsledků z šetření Mapa školy 2013/14 je

Více

12 klíčových principů Hejného metody

12 klíčových principů Hejného metody 12 klíčových principů Hejného metody Hejného metoda je založena na respektování 12 základních principů, které geniálně skládá do uceleného konceptu tak, aby dítě objevovalo matematiku samo a s radostí.

Více