Průběh aktivit

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průběh aktivit 1. 11. 2014-2. 3. 2015"

Transkript

1 Průběh aktivit Program včasné péče Aktivita probíhá od pondělí do čtvrtka od 9 do 12 hodin v nově zřízených prostorách lépe přizpůsobených potřebám předškolních dětí (nízké skříňky umožňují přímou dostupnost hraček, velké hračky - kuchyňka, obchod, domeček pro panenky - vyzývají ke hře, dětské knihy jsou k prohlížení v šatně i přípravce). Děti se věnují řízeným aktivitám i volné hře, kresbě, prohlížení knih apod. V listopadu a prosinci naše aktivity navázaly na návštěvu ekofarmy, děti se učily poznávat různá zvířata, zeleninu a ovoce, materiály. Děti velmi baví učit se nové písničky a říkadla k tématům, která zrovna probíráme. Oblíbené byly písničky Mikulášské i Vánoční. Děti se také hravou formou seznámily s tím, co je virus a vitamín, jak předcházet nemocem a jak je léčit. Poznaly některé vánoční tradice a příběhy. Po novém roce děti prozkoumávaly témata pojednaná v knize Veselí prvňáčci - ve spojení se zápisem sourozenců do škol zajímalo toto téma i menší děti. Naučily se poznat, rozlišit a pojmenovat kulatý, rovný a obloukový tvar, interaktivním čtením, dramatizací a hrou se seznámily s několika pohádkami a příběhy. V návaznosti na ně pak navštívily významnou brněnskou památku - hrad Špilberk. V únoru se zabývaly dopravními prostředky, navštívily Brněnskou přehradu a hlavní vlakové nádraží. Učily se orientovat v průběhu dne (ráno, poledne, odpoledne, večer, noc). Děti si nové poznatky osvojují formou her, hádanek, dramatizací, výtvarných a hudebních aktivit, manipulací s hračkami a materiálem, velký význam má přímá zkušenost s prostředím, které jinak děti ze sociálně vyloučené lokality neznají. Důraz je kladen na samostatnou práci dětí, vlastní sebeobsluhu, dodržování zásad hygieny a srozumitelné přátelské prostředí podněcující učení. Na předškolní přípravu dochází logopedka, která s dětmi provádí preventivní (individuálně i nápravné) logopedické aktivity. Pravidelně dochází i psycholožka, která pomáhá pedagožkám s diagnostikou a dává doporučení k rozvoji konkrétních dětí v jednotlivých oblastech vývoje. Do programu jsou zapojeny i terénní pracovnice. Program včasné péče byl zaměřen především na individuální, ale i skupinovou práci s dětmi předškolního věku. Vzhledem k nižší účasti na pravidelných skupinových aktivitách na klubu se s klienty pracovalo především individuálně v terénu, kde si klienti osvojovali dovednosti především v rozumové a tělesné výchově. Terénní forma práce zahrnovala především nácvik hrubé motorika těla, protažení celého těla a také učení se poznávat a pojmenovávat části svého těla.

2 Během několika skupinových aktivit klienti procvičovali především jemnou motoriku ruky díky stříhání a lepení menších částí na šablonu. Individuální forma práce v terénu i na klubu se opírala především o rozvoj rozumové výchovy, o kterou klienti projevili větší zájem. U klientů, se kterými byla nově navázaná spolupráce během otevření ambulantní formy práce byla činnost zaměřena především na základní znalosti odpovídající věku, dodržování základů hygieny a navázání dobré komunikace s jejich rodiči. Nejdůležitější dovedností pro klienty je rozvoj řeči, což je s klienty nacvičováno během celého kontaktu a je na tuto dovednost kladen velký důraz. Komunikace s rodiči starších předškolních dětí se zaměřovala především na informace o předškolní přípravě, kterou řada našich stálých klientů navštěvuje a také na pomoc se zvládáním školního režimu. Zároveň klienti lépe zvládají již dříve procvičované techniky práce ruky, zrakovou diferenciaci a základní logické úkoly, které mají možnost procvičovat především během návštěvy přípravného ročníku základní školy. V Programu včasné péče bylo využito jedné dobrovolnice. Dobrovolnice pomohla svojí přítomností k individuálnějšímu přístupu ke klientům. Nabídla možnost pracovat individuálně se staršími klienty, kteří klub navštěvovali již dříve i s nově příchozími, u kterých bylo zapotřebí začít na jejich znalostech, dovednostech a návycích pracovat od samého začátku. Výstupy: Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 17 dětí a jejich rodičů. Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 28 dětí a jejich rodičů.

3 02 Program prevence školní neúspěšnosti Doučování probíhalo každý den mimo pátku od 14:00 do 17:00 hodin. Na doučování se používají pracovní listy, které jsou zaměřeny na opakování českého jazyka a matematiky, učebnice schválené MŠMT, dětské knihy, vizuální i manipulační vzdělávací materiály. Školou povinní klienti si vypracovávají domácí úkoly a doplňují mezery, které je omezují v dalším vzdělávacím pokroku. Mladší klienti se připravují na nástup do prvního ročníku ZŠ. V únoru se s námi začala jedna klientka intenzivně připravovat na přijímací zkoušky na střední školu. K vedení lekcí na rozvoj počítačové gramotnosti klientů nastoupila od ledna nová lektorka. Na hodinách počítačové gramotnosti se klienti seznamují se základy práce s PC - formou hravých a pro klienty atraktivních aktivit se tito seznamují s prací v operačním systému Windows, v programech balíčku Microsoft Office, programu Malování, efektivním vyhledáváním na internetu a konkrétních webech, s bezpečností pohybu na internetu ( , facebook). Zároveň jsou aktivity zaměřené i na rozvoj pozornosti, přesnosti, početní operace apod. takže spontánně rozvíjí klienty i v rozumové oblasti. Od ledna došlo k navýšení hodin a dnů, kdy mohou klienti navštěvovat PC lekce. Kariérové poradenství probíhalo převážně v otevírací době NZDM. V případě mladších klientů se jednalo hlavně o skupinovou spolupráci při práci s pracovními listy, která se transformovala na 2 workshopy ( klienti a klientů). Se staršími klienty jsme spolupracovali spíš individuálně na konkrétních zakázkách, které se týkaly hlavně poradenství v oblasti výběru střední školy a orientace v nabídce studijních oborů. Součástí aktivit se staršími klienty byla i tvorba videonávodů k pracovním pohovorům a hledání práce. Pro starší klienty byly uspořádány dva workshopy ( klienti a klienti). Workshopy jsou blíže popsány v příloze č. 15. V únoru také proběhla návštěva Dne otevřených dveří na SZŠ Merhautova. Návštěvy DOD se zúčastnila 1 klientka. Doučování zajišťoval vždy lektor doučování, nebo v jeho nepřítomnosti sociální pracovník. Důraz byl kladen především na dodržení možnosti doučování každý čtvrtek od 14:00 do 18:00. Nabízené doučování bylo využito především k plnění zadaných domácích úkolů ze školy a k procvičení právě probírané látky a zlepšení známek na vysvědčení. Vzhledem ke zhoršeným pracovním podmínkám zimy bylo doučování klienty využito výrazně méně než v minulých monitorovacích obdobích. Staršími klienty bylo doučování využíváno především k plnění domácích úkolů, k procvičení probírané látky a možnosti opravit si špatnou známku z více předmětů.

4 Rozvoj PC dovedností probíhal vždy ve čtvrtek 14:00-18:00. V prosinci aktivita neproběhla (náhrady probíhaly v únoru). Zájemci se procvičili v dovednostech práce s textem s ohledem na gramatickou správnost (např. hra "Pojídač písmen") a psaní diakritiky, vyplňování online testů (testování znalostí zeměpisu, práce s mapou), rozeznávání a užití jednotlivých přídavných zařízení PC/HW a vyhledávání informací na internetu (pojem kyberšikana, "najdi, kdo vynalezl?"). Proběhla tvorba PF, navržení loga pro NK Pavlač v libovolném programu, práce s Googlemaps (užití funkce Google Street View) a tematický workshop - "FB s klidem" zaměřený na bezpečnost na FB (29.1.). Kariérové poradenství probíhalo formou kontaktní práce na téma škola/práce/brigády, a to od pondělí do čtvrtka od 14:00 do 18:00 hod., dle zájmu klientů. Průběžně probíhala nabídka projektových aktivit, zjišťování a mapování školní kariéry - co se daří a co nikoliv, co po ZŠ (nároky a typy středních škol apod.). Proběhlo plánování doučování (na co se zaměřit) společně s klienty, kontaktování třídních učitelů, diskutování o přestupech, školní docházce (prevence záškoláctví) a klasifikaci. Dotkly jsme se témat náplní práce dotazovaných profesí, možností přivýdělku, negativ a pozitiv OPP, vztahů klientů se spolužáky a učiteli a probírané látky. Výstupy: Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 71 žáků. Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 63 žáků.

5 03 Program rozvoje klíčových kompetencí Nadále pokračujeme v realizaci minimálně jedné skupinové aktivity pro rozvoj klíčových kompetencí týdně. V měsíci listopadu jsme se zabývali tématem "Setkání s jinakostí II", které navazovalo na téma "Setkání s jinakostí", kterému jsme se věnovali v červnu. Cílem aktivit pro rozvoj klíčových kompetencí byl především rozvoj tolerance, ohleduplnosti a spolupráce. Klienti měli v průběhu aktivit možnost zamyslet se nad svými preferencemi, silou prvního dojmu, rozvíjet schopnost orientace v pocitech a emocích a vztahy ve skupině. Měsíce prosinec a začátek ledna byly věnováno opakování starších aktivit pro rozvoj klíčových kompetencí, které byly úspěšné a pro klienty tematicky aktuální. Obecně byly tyto aktivity zaměřeny především na rozvoj sebepoznání. Ve druhé polovině ledna a v únoru byly aktivity pro rozvoj klíčových kompetencí nazvány "Svět kolem nás". Tyto aktivity byly cíleny především na mladší klienty. Aktivity byly tematicky zaměřeny na rozvoj znalosti čísel, barev, geometrických tvarů, zvířat a dopravy. Cílem těchto aktivit bylo hravou formou zlepšit základní znalosti a dovednosti klientů a orientaci ve zmíněných kategoriích. Tématem aktivit pro měsíc březen je "Etiketa". Cílem aktivit pro rozvoj klíčových kompetencí je rozvoj schopnosti klientů chovat se přiměřeně situaci a prostředí. V minulém období proběhly tyto tematické měsíce a aktivity: Listopad - povolání Během tohoto měsíce proběhla práce jak individuální, tak skupinovou formou. Při individuální práci šlo nejčastěji o rozhovor na téma výběru školy a budoucího zaměstnání. Při skupinové práci klienti se klienti formou hry učili rozpoznávat jednotlivá zaměstnání, z nichž některá znali a s jinými se seznamovali.v rámci tématu byl klientům vysvětlován i rozdíl mezi učiteli a sociálními pracovníky. Prosinec - zvyky V tomto měsíci byla práce zaměřena na zvyky jak v zimním období okolo Vánoc, tak i na celoroční zvyky a svátky. Zvyky se týkaly i společenského chování, ve smyslu chování k ostatním, či prevence jak se chovat na Silvestra - dávat si pozor na pyrotechniku. Práce probíhala formou individuálních rozhovorů o zvycích v rodině, ve škole a mezi vrstevníky, i formou skupinovou, kdy mimo rozhovory byly uplatněny i hry - například tematická křížovka. Leden - vztahy Téma pro tento měsíc bylo změněno oproti plánu, z důvodu aktuálnosti jiných témat, které bylo nutno probírat s klienty. Téma se týkalo jak vztahů v rodině, kdy se klienti učili pojmenovávat jednotlivé členy rodiny, tak vztahů mezi vrstevníky, kdy se často probírali kamarádské vztahy, nebo první lásky. Rozsah tématu naplnily i vztahy člověka k přírodě, nebo vztahů zvířat mezi sebou. Uplatnily se obrázkové i ústní hry - ve formě hádanek.

6 Únor - pravidla Téma bylo zařazeno na únor z důvodu otevření klubu pro děti. Činnost byla zaměřena na nastavování pravidel, vysvětlování a obeznámení s právy i sankcemi plynoucími z nedodržování pravidel. Řešila se pravidla obecného slušného chování, pravidla používání počítačů, chování na internetu i pravidla využívání her a hraček v klubu. Klientům byl připomínán rozdíl mezi Velkým a Malým klubem. Téma bylo naplňováno jak individuálním způsobem, tak i skupinovou aktivitou. Výstupy: Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 36 dětí, žáků a rodičů. Ve sledovaném období bylo v rámci aktivity podpořeno 50 dětí, žáků a rodičů.

Průběh aktivit 1. 7. 31. 10. 2014

Průběh aktivit 1. 7. 31. 10. 2014 Průběh aktivit 1. 7. 31. 10. 2014 01 Program včasné péče V červenci a srpnu skupinové aktivity dle harmonogramu projektu neprobíhaly (včasná péče probíhala pouze individuální formou), v září a říjnu aktivita

Více

Průběh aktivit 1. 3. 30. 6. 2014

Průběh aktivit 1. 3. 30. 6. 2014 Průběh aktivit 1. 3. 30. 6. 2014 01 Program včasné péče Ve sledovaném období jsme se soustředili na skupinovou formu aktivity, která probíhala od pondělí do čtvrtka v čase od 12:00 do 14:00. Tým pod vedením

Více

Průběh aktivit 1. 7. 2013 31. 10. 2013

Průběh aktivit 1. 7. 2013 31. 10. 2013 Průběh aktivit 1. 7. 2013 31. 10. 2013 01 Program včasné péče Skupinová forma aktivity probíhala v období pravidelně od pondělí do čtvrtka v čase od 9:30 do 11:30 a zajišťoval ji speciální pedagog a další

Více

Průběh aktivit 1. 11. 2013 28. 2. 2014

Průběh aktivit 1. 11. 2013 28. 2. 2014 Průběh aktivit 1. 11. 2013 28. 2. 2014 01 Program včasné péče Skupinová forma aktivity probíhala pravidelně od pondělí do čtvrtka v čase od 12:00 do 14:00 a zajišťovala ji speciální pedagožka ve spolupráci

Více

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Projekt: Podpora inkluzivního vzdělávání v Krnově CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000170 Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Úspěšně pokračujeme v doučování dětí

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Metody práce s dětmi předškolního věku. Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková

Metody práce s dětmi předškolního věku. Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková Metody práce s dětmi předškolního věku Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková kdo jsme s kým pracujeme NK Pavlač Práce s dětmi předškolního věku Zdůvodnění práce s předškoláky: neefektivní trávení

Více

3. Učební plán 3.1. Rámcový učební plán ZŠ ŠVP Berlička

3. Učební plán 3.1. Rámcový učební plán ZŠ ŠVP Berlička 3. Učební plán 3.1. Rámcový učební plán ZŠ ŠVP Berlička Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. stupeň 2. stupeň 1. - 5. ročník 6. - 9. ročník Časová dotace Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura

Více

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ Projekt START inkluzivního vzdělávání v Klášterci nad Ohří, s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000213, je spolufinancován v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání ze zdrojů

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Cíl 1) Pomáhat žákům orientovat se ve světě práce a vzdělávacích příležitostí a vytvářet si představu o nabídce profesních a vzdělávacích

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2016/2017 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem

Více

4.1.2. Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk

4.1.2. Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk 4.1.2. Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Anglický jazyk 1.Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Cílem vzdělávání předmětu

Více

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Jeden za všechny, všichni za jednoho Školní vzdělávací program ŠD Základní škola Bystřice n.p., Nádražní 615 Jeden za všechny, všichni za jednoho Obsah školního vzdělávacího programu 1. Charakteristika školního vzdělávacího programu - Název

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Benešov nad Ploučnicí, 1. září 2015, Mgr. Dagmar Tesarčíková, ředitelka školy

Benešov nad Ploučnicí, 1. září 2015, Mgr. Dagmar Tesarčíková, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007, s úpravou od 1. 9. 2013 Dodatek č. 4

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby.

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby. Rozumová výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět Rozumová výchova je vyučován v 1. až 10.ročníku ZŠS v časové dotaci 5 hodin týdně. V každém ročníku jsou přidány 2 disponibilní hodiny.

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

ŠABLONY MŠ MOTÝLEK

ŠABLONY MŠ MOTÝLEK ŠABLONY MŠ MOTÝLEK 2017-2019 Od února roku 2017 se naše mateřská škola účastní VÝZVY Č. 02_16_022 A Č. 02_16_023 PODPORA ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ - ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ I., která je

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec.

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. ČESKÝ JAZYK (5. ročník Český jazyk a informatika) Obsahové, časové a organizační

Více

Zvířata domácí, divoká

Zvířata domácí, divoká ZÁŘÍ TÉMA: My se školy nebojíme Začíná škola Zvířata domácí, divoká tělo Přivítání dětí i jejich rodičů ve škole, navození atmosféry důvěry a pohody. Pomoci dětem i rodičům orientovat se v novém prostředí.

Více

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Hodnotící zpráva Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Projekt Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy podpořený Městem Rakovník byl zaměřen na podporu a zkvalitnění nadstandardních

Více

Časové a organizační vymezení

Časové a organizační vymezení Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Týdenní hodinové dotace Časové a organizační vymezení Matematika a její aplikace Matematika a její aplikace Matematika 1. stupeň 2. stupeň 1. ročník

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Třídní vzdělávací program

Třídní vzdělávací program Žlutá třída Třídní vzdělávací program Název třídy: Žlutá Třídní učitelky: Ladislava Nováková, Bc. Nikola Radová Analýza skupiny: Počet dětí:28 Věkové složení:2,5-7 Předškolní děti:4 Odkladové děti:2 Mladší

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-894/10-S. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-894/10-S. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: Adresa: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-894/10-S Mateřská škola Modletice, okres Praha - východ Modletice 19, 251 01 Říčany Identifikátor: 600 051 862

Více

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Základní škola Hustopeče, Komenského 163/2, okres Břeclav, příspěvková organizace Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště Školní psycholog

Více

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín Školní vzdělávací program školní druţiny při ZŠ Velešín 1 KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ Velešín IČO 00583723 Sídlo Družstevní 340, Velešín 382 32 Charakteristika

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

Multimediální jazyková učebna na ZŠ Holoubkov Základní škola a Mateřská škola Holoubkov, okres Rokycany, příspěvková organizace

Multimediální jazyková učebna na ZŠ Holoubkov Základní škola a Mateřská škola Holoubkov, okres Rokycany, příspěvková organizace Multimediální jazyková učebna na ZŠ Holoubkov Základní škola a Mateřská škola Holoubkov, okres Rokycany, příspěvková organizace PROJEKT CZ.1.07/1.1.12/04.0028 Projekt: Multimediální jazyková učebna na

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

Člověk a svět práce - okruh Práce s technickými materiály

Člověk a svět práce - okruh Práce s technickými materiály Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: Člověk a svět práce Člověk a svět práce - okruh Práce s technickými materiály Charakteristika předmětu Vzdělávací obsah: Základem vzdělávacího obsahu předmětu Svět

Více

Specifika minimálního preventivního programu na malotřídní škole

Specifika minimálního preventivního programu na malotřídní škole Specifika minimálního preventivního programu na malotřídní škole XIII. ročník konference primární prevence rizikového chování 31. 10. 2016 Mgr. Tereza Mašková školní metodik prevence ZŠ a MŠ Líšnice, Praha

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 č. j. 787/2016 Práce výchovného poradce se řídí: Příloha

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 V Olomouci, 1.9.2010 1. Činnost výchovné poradkyně Funkce výchovné poradkyně je zřizována podle 34 zákona ČNR č. 76/1978 Sb. (ve smyslu

Více

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 1.

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 1. Ročník: 1. ŘEČOVÉ DOVEDNOSTI výslovností, a reaguje na ně verbálně i neverbálně - zopakuje a použije slova a slovní spojení, se kterými se v průběhu výuky setkal - rozumí obsahu jednoduchého krátkého mluveného

Více

ŠABLONY MŠ MOTÝLEK

ŠABLONY MŠ MOTÝLEK ŠABLONY MŠ MOTÝLEK 2017-2019 Od února roku 2017 se naše mateřská škola účastní VÝZVY Č. 02_16_022 A Č. 02_16_023 PODPORA ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ - ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ I., která je

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

Členové PK Hlavní úkoly předmětů anglický jazyk Základní tematické okruhy Časový plán Harmonogram setkání

Členové PK Hlavní úkoly předmětů anglický jazyk Základní tematické okruhy Časový plán Harmonogram setkání Členové PK Hlavní úkoly předmětů anglický jazyk Základní tematické okruhy Časový plán Harmonogram setkání Členové PK anglického jazyka: Vedoucí komise Ing. Daniela Dinstpírová STES Učitelé Mgr. Michaela

Více

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky ŠPP poskytuje pedagogicko-psychologickou pomoc žákům, učitelům i rodičům ve škole. Zapojení školní psychologové a školní speciální pedagogové se zaměřují na problémy žáků ve školním prostředí. Odborníci

Více

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 TERMÍN a MÍSTO NÁZEV KURZU LEKTOR STRUČNÝ OBSAH 21. 2. 2017 27. 2. 2017 15:30 17:30 28. 2. 2017 8. 3. 2017 14:30 16:00 14. 3. 2017 Mentor začínajících pedagogů

Více

Popis klíčových aktivit projektu ŠKOLA PRO VŠECHNY

Popis klíčových aktivit projektu ŠKOLA PRO VŠECHNY Základní škola, Trutnov, Komenského 399 Projekt Škola pro všechny, registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.21/01.0027 Popis klíčových aktivit projektu ŠKOLA PRO VŠECHNY PRAVIDELNÝ PROGRAM DOUČOVÁNÍ Doučování

Více

UČEBNÍ PLÁN PRO OBOR VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ

UČEBNÍ PLÁN PRO OBOR VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ UČEBNÍ PLÁN PRO OBOR VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ. stupeň Vzdělávací oblast Vzdělávací obor předmět.. 3. 4. 5. 6. předměty DČD* Jazyk a jazyková Čtení Čtení 3 3 3 3 6 0 komunikace Psaní Psaní 3

Více

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím. Konfucius NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ - 1 - 2. VZDĚLÁVACÍ PROJEKT ŠVP PV VZDĚLÁVACÍ OBSAH NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Vzdělávací

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Mateřská školka Září ŠKOLKA, KDE SPOLEČNĚ ROSTEME.

Mateřská školka Září ŠKOLKA, KDE SPOLEČNĚ ROSTEME. Mateřská školka Září ŠKOLKA, KDE SPOLEČNĚ ROSTEME. Témata I. Osobnost učitele II. Potřeby dětí III. Partnerský přístup IV. Emoce a jak na ně V. O nás VI. Kobereček VII. Průvodníček VIII. Měsíční témata

Více

Dodatek k ŠVP PV č. 2

Dodatek k ŠVP PV č. 2 Dodatek k ŠVP PV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Čas plný her a objevování Škola: Základní a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Ředitelka školy: RNDr. Jana Kalandrová

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV Péče o dítě v dětské skupině Obecná část zpracovaly Lenka Zuczková, DiS Šárka Žluvová, DiS Obsah Specifikace, metody a forma práce...3 Rámcový

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, Základní škola Krásného 24

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, Základní škola Krásného 24 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, Základní škola Krásného 24 Obsahové, časové a organizační vymezení vyučovacího předmětu Anglický jazyk rozšířená výuka 1. stupeň Výuka je zaměřena převážně

Více

CZ.1.04/2.1.00/

CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná konference k regionálnímu individuálnímu projektu NA SKOK! CZ.1.04/2.1.00/13.00074 3. prosince 2012 Olomouc, Reprezentační sál Anag, Palác Bohemia Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

V projektu STAR pracuje v naší mateřské škole: 1 AKTIVIZÁTOR inkluze v MŠ 1 Speciální pedagog- logoped pro MŠ 3 Specialisté předškolní přípravy MŠ

V projektu STAR pracuje v naší mateřské škole: 1 AKTIVIZÁTOR inkluze v MŠ 1 Speciální pedagog- logoped pro MŠ 3 Specialisté předškolní přípravy MŠ Projekt START inkluzivního vzdělávání v Klášterci nad Ohří, s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000213, je spolufinancován v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání ze zdrojů

Více

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925 Školní vzdělávací program Úsměv pro každého

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925 Školní vzdělávací program Úsměv pro každého Název vzdělávací oblasti: Informační a komunikační technologie Charakteristika vzdělávací oblasti: Oblast zahrnuje základy práce s osobním počítačem a vybraným programovým vybavením. Žáci si osvojují obsluhu

Více

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků.

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Rozvíjí specifické nadání dětí, jejich přirozený hudební, výtvarný

Více

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí:

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí: Volitelný předmět KONVERZACE AJ Obecná charakteristika vyučovacího předmětu: Charakteristika vyučovacího předmětu: Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce vychází ze vzdělávacího oboru Cizí jazyk

Více

Mgr. Alena Skotáková, Ph. D.

Mgr. Alena Skotáková, Ph. D. Mgr. Alena Skotáková, Ph. D. POJMY Diagnostika je poznávacím procesem, jehož cílem je co nejdokonalejší poznání daného předmětu či objektu našeho zájmu, a to všech jeho důležitých znaků a charakteristik

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Tematický plán výchovného poradce. Školní rok 2015/2016

Tematický plán výchovného poradce. Školní rok 2015/2016 Tematický plán výchovného poradce Školní rok 2015/2016 Oblasti působení výchovného poradce: 1.Kariérové poradenství poradenská pomoc žákům při volbě povolání skupinové i individuální poradenství v této

Více

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová Krajské centrum primární prevence V období září 2009 červen 2012 fungovalo

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 ARCIBISKUPSKÉ GYMNÁZIUM Korunní 586/2, Vinohrady, 120 00 PRAHA 2 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVNÍ RÁMEC VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Výchozím dokumentem je zákon č. 561/2004

Více

Dodatek k ŠVP ze dne 25. srpna 2010

Dodatek k ŠVP ze dne 25. srpna 2010 Dodatek k ŠVP ze dne 25. srpna 2010 Strana 4: Zřizovatel školy telefon: + 420 556 400 886 fax: +420 556 720 402 Strana 5: Velikost a úplnost školy Od školního roku 2009/2010 probíhá výuka ve dvou třídách

Více

Vyhodnocení programu

Vyhodnocení programu Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí Poskytovatel dotace Program Název organizace Adresa organizace, email, web Statutární orgán Poskytnutá dotace 9/579 Česká republika Ministerstvo školství,

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020 knihovna PROGRAMY OBJEDNÁVEJTE: DĚTSKÉ ODDĚLENÍ TELEFON: 569 400 484 E-MAIL: DETSKE@KKVYSOCINY.CZ M-CENTRUM POHODA NA EMKU TELEFON: 569 400

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět 2 Vzdělávací obor: Prvouka 3 Vyučovací předmět: Prvouka 4 Ročník: 2. 5 Klíčové kompetence

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět 2 Vzdělávací obor: Prvouka 3 Vyučovací předmět: Prvouka 4 Ročník: 2. 5 Klíčové kompetence A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět 2 Vzdělávací obor: Prvouka 3 Vyučovací předmět: Prvouka 4 Ročník: 2. 5 Klíčové kompetence Výstupy Učivo Průřezová témata Evaluace žáka Poznámky (Dílčí

Více

Příloha 1 - Přepis rozhovorů s třídními učitelkami tříd s vzdělávacím programem Základní škola

Příloha 1 - Přepis rozhovorů s třídními učitelkami tříd s vzdělávacím programem Základní škola Příloha 1 - Přepis rozhovorů s třídními učitelkami tříd s vzdělávacím programem Základní škola Rozhovor č. 1: ZŠ Rajhrad Základní škola. Máme dyslektický kroužek. Ne. Nijak, budu stále pracovat na rozvoji

Více

Základní a mateřská škola Líšnice, okres Praha - západ. Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání.

Základní a mateřská škola Líšnice, okres Praha - západ. Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání. Základní a mateřská škola Líšnice, okres Praha - západ Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání ZŠ Líšnice - pro školní rok 2019/2020 Škola, kde jsme rádi razítko podpis ředitelky

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol V průběhu projektu byly připraveny, odzkoušeny a do základních a středních škol zavedeny účinné nástroje kariérového poradenství: 1. V první

Více

SPOLUPRÁCE MŠ A ZŠ V OBLASTI PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY OSTRAVA

SPOLUPRÁCE MŠ A ZŠ V OBLASTI PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY OSTRAVA SPOLUPRÁCE MŠ A ZŠ V OBLASTI PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY Martina Foltynová Mgr. Iva Hefnerová OSTRAVA 26. 5. 2011 Cílem spolupráce MŠ a ZŠ je propojení a plynulá návaznost předškolního a základního vzdělávání,

Více

Stiftelsen Solgløtt, org. nr

Stiftelsen Solgløtt, org. nr Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 20.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Homolová Kateřina Mikurdová Hana

Homolová Kateřina Mikurdová Hana BAREVNÁ ANGLIČTINA Homolová Kateřina Mikurdová Hana Charakteristika a náplň zájmové činnosti na školní rok 2015/2016 Základním cílem zájmové aktivity Barevná angličtina je seznámit děti s cizím jazykem,

Více

Setkání Řídícího výboru MAP

Setkání Řídícího výboru MAP Setkání Řídícího výboru MAP 16. 4. 2018 Realizace projektu: 4/2016 4/2018 Setkání: Příprava projektu 21. 10. 2015, 11. 2. 2016 Setkání Partnerství 15. 6. 2016, 26. 9. 2017, 11. 4. 2018 Setkání Řídícího

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Férové školy v LIBERCI. Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha

Férové školy v LIBERCI. Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha Férové školy v LIBERCI Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha 19. 9. 2018 Základní informace o projektu Výzva č. 21 OP VVV: Inkluzivní vzdělávání Období realizace: 07/2017 do 06/2020

Více

Konverzace v anglickém jazyce

Konverzace v anglickém jazyce VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: VYUČOVACÍ PŘEDMĚT: CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU: Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Konverzace v anglickém jazyce Konverzace v anglickém jazyce je volitelný vyučovací

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více