Výroční zpráva školy za školní rok 2009/2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva školy za školní rok 2009/2010"

Transkript

1 Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 příspěvková organizace města Litoměřice Výroční zpráva školy za školní rok 2009/2010

2 Obsah výroční zprávy Obsah 1. Základní údaje o škole Škola Zřizovatel Základní údaje o součástech školy (k 1.čtvrtletí) Vývoj počtu ţáků (vţdy ke konci školního roku), včetně přípravné třídy Údaje o školské radě Charakteristika školy Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací programy Personální zabezpečení činnosti školy Základní údaje Odborná kvalifikace Vedení praxe Zápis k povinné školní docházce a přijímání ţáků do středních škol Zápis k povinné školní docházce pro školní rok Výsledky přijímacího řízení na střední školy Údaje o výsledcích vzdělávání ţáků PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY - ŠK.ROK 2008 / 2009, I. POLOLETÍ... PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY - ŠK.ROK 2008 / 2009, II. POLOLETÍ Údaje o prevenci sociálně patologických jevů Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů Studium k prohlubování odborné kvalifikace Další semináře a kurzy Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Výjezdy ţáků Akce, které škola pořádá, nebo spoluorganizuje Školní soutěţe Kulturní představení pro děti Další aktivity pro ţáky Školní časopisy vydávané školou Účast ve vyšších soutěţích - sport Účast ve vyšších soutěţích - ostatní Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí a výsledky dalších kontrol Základní údaje o hospodaření školy Oddíl 1 - hospodaření s prostředky přidělenými ze státního rozpočtu... Oddíl 2 - hospodaření s prostředky přidělenými z obecního rozpočtu Údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních projektů Údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoţivotního učení Údaje o předloţených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů Údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání Příloha č.1: Rozvaha a bilance zisků a ztrát za rok 2009 výroční zpráva Strana 2 (celkem 41)

3 1.1 Škola (resortní identifikátor právnické osoby) 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE název školy Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 adresa školy Na Valech 53, Litoměřice, právní forma příspěvková organizace IČO IZO identifikátor školy vedení školy ředitel : Mgr. Petr Krňák zástupce ředitele: Mgr. Lenka Matoušovská Kontakt tel.: zs.navalech.ltm@telecom.cz Zřizovatel název zřizovatele Město Litoměřice adresa zřizovatele Mírové náměstí 15/7, Litoměřice Kontakt: tel.: Základní údaje o součástech školy (k 1.čtvrtletí) Součást školy Počet tříd/ oddělení Počet dětí/ ţáků Počet dětí/ţáků na třídu Přípravná třída stupeň ZŠ ,8 2. stupeň ZŠ ,1 Školní druţina 3 85 X Kurz pro doplnění vzdělání Kurz tento školní rok neprobíhal 1.4. Vývoj počtu žáků (vždy ke konci školního roku), včetně přípravné třídy celkem stupeň stupeň výroční zpráva Strana 3 (celkem 41)

4 1.5 Údaje o školské radě Datum zřízení Počet členů školské rady 6 Kontakt Mgr. Jana Mátlová Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 Tel Charakteristika školy Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 je středně velká škola v blízkosti městské památkové rezervace města Litoměřice. Od roku 1997 jsme zařazeni do sítě škol s ekologickou orientací (Školy pro výchovu a vzdělávání k trvale udrţitelnému způsobu ţivota.) V naší škole to zejména znamená: poznávání a propagaci ţivotního prostředí krajiny ţivota dětí: programy pro rodiny ţáků, výlety, soutěţe v přírodě, trávení volného času v krajině nabídku volnočasových aktivit podporujících zdravý ţivotní styl, pohyb a zdraví ţáků zájmové vzdělávání talentované ţáky v oblasti přírodních věd exkurze, spolupráce s odborníky, vybudování informační základny úzká spolupráce se Střediskem ekologické a etické výchovy SEVER Litoměřice Další oblasti, které dlouhodobě a systematicky podporujeme: Informační technologie v učebním plánu uţ od 4.ročníku, běţné vyuţívání vysokorychlostního internetu, mnoţství výukových programů, pouţívání IT se stává běţnou součástí výuky ve všech třídách. Jazyková výuka Anglický jazyk od 1.ročníku, povinná i nepovinná výuka, všichni učitelé jsou kvalifikovaní nebo studují, projektové vyučování, moderní metody práce, od 7. ročníku si ţáci vybírají další cizí jazyk němčinu nebo ruštinu. Osobnostní a sociální výchova téma, které prolíná vyučováním všech předmětů, tvoříme smíšené skupiny ţáků, celoškolní projekty, spolupracujeme s většinou institucí v regionu, podporujeme dovednosti komunikace a spolupráce. Spolupráce s rodiči pomoc zdravotně postiţeným a zdravotně znevýhodněným ţákům, jejich integrace do běţných tříd a aktivit, speciální program v poradnách, překonávání obtíţí v učení a chování. výroční zpráva Strana 4 (celkem 41)

5 Aktivity mimo vyučování nabídka mnoha zájmových útvarů (sportovní, výtvarné, keramické, jazykové apod.), výlety, exkurze, ozdravné pobyty, školy v přírodě, soutěţe, besedy, divadelní představení apod. Mezinárodní výměnné pobyty ţáků a informací, intenzivní spolupráce s evropskými školami: Slovenská republika, Holandsko a s africkými školami: Keňa. Podporujeme víceleté projekty spolupráce, zejména vyuţíváme grant Comenius MŠMT a moţnosti elektronické komunikace E-twinning ( Prostory pro výuku Škola má k dispozici dvě budovy: hlavní budovu Na Valech 53 a menší budovu v Masarykově ulici 30. V této menší budově jsou umístěny první třída, přípravná třída a dvě oddělení školní druţiny. Dále je zde cvičná kuchyň s ţákovskou jídelnou, keramická a výtvarná dílna druţiny s pecí. Pronajímáme zde také dlouhodobě prostory Středisku ekologické výchovy SEVER a odborové organizaci školství. Okolí budovy tvoří dětský výukový ekoareál vyuţívaný pro výuku, školní druţinu i mimoškolní aktivity. V hlavní budově jsou umístěny zbývající třídy. Je zde 22 učeben, z toho 9 odborných (hudební výchova, fyzika + chemie, přírodopis, výtvarná výchova, učebna cizích jazyků, dvě učebny informatiky, učebna dramatické výchovy, mediální učebna s interaktivní tabulí). Dále je v hlavní budově tělocvična, ţákovská knihovna, školní druţina, jídelna s výdejnou obědů a prostorné šatny. Na střeše budovy se nachází ukázkové místo pro výuku alternativních energetických zdrojů solární kolektory pro ohřev teplé vody. Pro výuku pracovních činností a mimoškolní výchovu slouţí pozemek pro pěstitelské práce nedaleko hlavní budovy a ekoareál výukových aktivit u malé školní budovy. výroční zpráva Strana 5 (celkem 41)

6 Od školního roku vyuţíváme nové hřiště s umělým povrchem na sídlišti asi 200 m od školy s vlastním správcem. V bezprostředním okolí školy vznikl rozsáhlý městský park a dopravní situaci při severní straně budovy zklidnila nová křiţovatka s kruhovým objezdem. Opravy a práce v budovách Instalace zábradlí u hlavního schodiště, malování šaten, 3 třídy 2.stupně, oprava římsy a okapů velká budova, oprava římsy, okapů a svodů malá budova, dokončení výměny stropu ve školní druţině, malování sekretariátu a 2.patra chodby, skladu správních zaměstnanců, ţákovská WC, třídy na malé budově, poloţení koberců v sekretariátu, Přístroje, didaktická technika a pomůcky skříňky do šaten, vitrína na poháry, nábytek do 1.třídy a přípravné třídy na malé budově, nábytek do několika učeben na velké budově, doplnění ţaluzií v 1.třídě, opravy ţaluzií, digitální fotoaparát, digitální videokamera, věţ do Hv, dataprojektor, CD přehrávač pro 1.stupeň, pomůcky pro přípravnou třídu, interaktivní učebnice FRAUS, druţina: tiskárna, tiskárna k projektu Comenius, instalace nové interaktivní tabule do 1. Třídy na malé budově. Komentář Celkové estetické a hygienické prostředí školy se díky uskutečněným pracím zlepšilo. Z větších rekonstrukcí zbývá například položení nové dlažby na chodbách, interiérové změny v učebnách a kabinetech. výroční zpráva Strana 6 (celkem 41)

7 2. PŘEHLED OBORŮ ZÁKLADNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY Ve školním roce 2009/2010 byla výuka organizována takto: Na 1. stupni i 2. stupni jsme pouţívali učební plán vzdělávacího programu Základní škola č.j /96-2 ve 4.-5.ročníku a v 9.ročníku. V a v ročníku ověřujeme vzdělávání podle vlastního školního vzdělávacího programu - Do ţivota s jedničkou. Přehled volitelných předmětů: ročník Ekologická výchova Druhý cizí jazyk Německý jazyk Druhý cizí jazyk Ruský jazyk Počítače Výtvarné činnosti Pohybové hry Společenskovědní seminář Kulturní seminář Přehled nepovinných předmětů: Zdravotní tělesná výchova Přehled náplně praktických činností: Počítače Pěstitelství a chovatelství Vyuţití digitálních technologií Svět práce výroční zpráva Strana 7 (celkem 41)

8 Úprava pokrmů Přehled zájmových útvarů V rámci školní druţiny: Výtvarný krouţek Keramický krouţek 3 skupiny Sportovní hry chlapci Sportovní hry dívky Sportovní školička (PT) Počítačové hry ostatní: Aerobic Pěvecký krouţek Sportovní hry E-Twinningoví kamarádi Nezmaři (ekologický) Taneční Basketbal dívky 1.stupeň (TJ Slovan) Komentář: Oblast praktických činností a volitelných předmětů odpovídá personálnímu obsazení a orientaci školy na ekologickou výchovu, ve většině případů odráží zájmy žáků. Velký důraz dáváme také na posílení estetické, citové a osobnostní výchovy. Každý rok rozšiřujeme možnosti výuky informatiky, jazyků a volby povolání. 3. PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ ČINNOSTI ŠKOLY 3.1 Základní údaje Učitelé 24 (1.stupeň - 12, 2.stupeň - 14) Vychovatelky 5 Asistent pedagoga 1 Ekonomka 1 Údrţbář 1 Uklízečky 4 Správci hřiště 2 přepočteno na plně zaměstnané: 19,8 učitele 3.2 Odborná kvalifikace Počet kvalifikovaných: 18 (úvazkově 16), počet nekvalifikovaných: 6 (úvazkově 3,8) z toho 3 dokončují pedagogické studium. výroční zpráva Strana 8 (celkem 41)

9 Tři učitelé mají kvalifikaci speciální pedagogika a dva výchovné poradenství. S odpovídajícím ukončeným studiem je jmenován: koordinátor EVVO, metodik prevence, výchovný poradce a karierní poradce. dále na škole pracuje koordinátor ICT, Někteří učitelé jsou zváni pravidelně do porot soutěţí MŠMT, zejména v těchto oblastech: Nj, Aj, Z, Tv 3.3. Vedení praxe Učitelé a vychovatelé vedli 8 studentů SŠ i VŠ při odborné praxi. Komentář: Někteří nekvalifikovaní pedagogogové pokračují v příslušném studiu, případně jej zahájí. Kvalifikace chybí zejména u učitelů jazyků. Přesto, že potřeby úvazků se podařilo splnit, je nutné do budoucna hledat kvalifikované učitele matematiky, tělesné výchovy a anglického jazyka. Jeden asistent pedagoga musel ukončit pracovní poměr z důvodu nedostatku finanční prostředků krácení rozpočtu krajského úřadu. 4. ZÁPIS K POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZCE A PŘIJÍMÁNÍ ŢÁKŮ DO STŘEDNÍCH ŠKOL 4.1 Zápis k povinné školní docházce pro školní rok Počet prvních tříd počet dětí přijatých počet odkladů pro do prvních tříd školní rok přípravná třída počet tříd počet dětí 1 13 výroční zpráva Strana 9 (celkem 41)

10 4.2 Výsledky přijímacího řízení na střední školy ţáci 9.tříd ţáci 7. a 8.tříd celkem celkem podle typu školy (jen 9.ročník) Gymnázium 9 Střední odborná škola 24 Střední pedagogická škola Soukromé odborné učiliště Integrovaná střední škola 3 Obchodní akademie 4 podle oborů florista 1 kuchař číšník 3 informační technologie 9 operátor skladování 1 všeobecné gymnázium 8 veřejnoprávní č. 3 podnikání 11 sociální péče 1 polygrafie 2 ekonomické lyceum 1 Komentář Počet přijímaných žáků do prvních tříd se mírně zvýšil. Pro žáky prvních tříd máme výborné podmínky, tyto třídy jsou umístěny v malé budově, ve velmi pěkném a klidném prostředí. Je tak usnadněn plynulý přechod dětí z MŠ do ZŠ. Se souhlasem zřizovatele jsme provedli potřetí zápis do přípravné třídy základní školy. O třídu byl velký zájem, je určena pro děti s odkladem a z nevýhodného sociokulturního prostředí. Tradičně vysokou úroveň má systematická práce se žáky a jejich rodiči v rámci kariérního poradenství. Během osmého a devátého ročníku absolvují žáci mnoho akcí na podporu správného výběru další studijní cesty. Většina žáků 9.tříd se dostala do škol během prvního kola přijímacího řízení výroční zpráva Strana 10 (celkem 41)

11 Třída Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená 5 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ ŢÁKŮ PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY - ŠK.ROK 2009 / 2010, I. POLOLETÍ Ţ Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŢÁKA Třídní učitel p I.A Mgr. Dana Kubelková , ,75 54,75 II.A Mgr.Irena Loulová , ,63 35,63 III.A Mgr.Lenka Čermáková , ,84 35,84 IV.A Mgr. Iva Záhorková , ,23 21,23 V.A PaedDr. Alena Hillmichová , ,48 38,48 VI.A Mgr. Lucie Valušková , ,35 53,35 VII.A Šárka Pilzová , ,79 44,71 0,08 VII.B Mgr. Lenka Matoušovská , ,00 61,00 VIII.A František Kindermann , ,00 77,00 VIII.B Mgr. Eva Brzáková , ,89 54,89 IX.A Mgr.Jitka Korábová , ,27 48,18 0,09 IX.B Mgr.Marie Nováková , ,63 76,63 CELKEM/POČET ### x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,15 50,14 0,01

12 Třída Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY - ŠK.ROK 2009 / 2010, II. POLOLETÍ Ţ Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŢÁKA Třídní učitel p I.A Mgr. Dana Kubelková , ,38 51,92 1,46 II.A Mgr.Irena Loulová , ,21 48,21 III.A Mgr.Lenka Čermáková , ,04 44,04 IV.A Mgr. Iva Záhorková , ,54 30,54 V.A PaedDr. Alena Hillmichová , ,32 42,32 VI.A Mgr. Lucie Valušková , ,83 48,83 VII.A Šárka Pilzová , ,88 65,71 1,17 VII.B Mgr. Lenka Matoušovská , ,12 79,12 VIII.A František Kindermann , ,18 88,06 0,12 VIII.B Mgr. Eva Brzáková , ,39 61,39 IX.A Mgr.Jitka Korábová , ,73 78,73 IX.B Mgr.Marie Nováková , ,00 90,89 0,11 CELKEM/POČET x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,05 60,81 0,24 výroční zpráva Strana 12 (celkem 41)

13 Komentář: Dalším rokem ověřujeme školní vzdělávací program, modernizujeme vyučovací činnosti, stále více se zabýváme skupinovou výukou, činnostním a projektovým vyučováním. Přiměřená náročnost, důvěra ve schopnosti všech žáků, hledání stále nových přístupů charakterizuje většinu členů pedagogického sboru. Významné je procento vyznamenaných žáků včetně zdravotně postižených i žáků ze sociálně nepodnětného prostředí. Mimořádnou péči věnujeme žákům s vývojovými poruchami učení jak při vyučování, tak ve skupinách dyslekticko ambulantních poraden. V mnoha třídách je několik zdravotně postižených žáků s individuálním plánem s doporučením k integraci z pedagogicko psychologické poradny. V této náročné práci považujeme za podstatné spolupracovat pravidelně s rodiči, PPP i SPC. Na prvním stupni využíváme asistentku pedagoga, který pomáhá žákům překonat různorodé vzdělávací i výchovné obtíže. Rodiče žáků pravidelně informujeme o výsledcích vzdělávání na rodičovských schůzkách, pohovorech, konzultacích. Byla jmenována školní výchovná komise, která řeší závažné výchovné situace, záškoláctví apod. Dlouhodobě se snažíme o vyváženost informací, pozitivní motivaci, setkání s rodiči k prezentaci vydařených akcí, projektů i pobytů. Cíleně se věnujeme budování pozitivního klimatu školy. Pravidelně zjišťujeme, čeho si rodiče na naší škole váží a kde bychom se mohli zlepšit. 6. ÚDAJE O PREVENCI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ (rizikové chování) BESEDY A PROGRAMY, PREVENCE Datum Předmět Třída Téma Září Zdravotní výchova 6 Čas proměn Dopravní výchova 1, PT Bezpečně do školy Dopravní výchova 1.A Den bez aut Dopravní výchova 2 Zápisník AJAX, program PČR Říjen VO 5., 7.r. Projekt Ţivli, beseda, program Farní Charita Mimořádné situace 5.A Tvůj ochránce prezentace záchranného systému Čtenářská gramotnost 2.A Pasování čtenářů knihovna Litoměřice Beseda Memento proti závislostem Rizikové chování 8.,9.r. VO 9.r. Projekt LosMapos vernisáţ výstavy Zdravotní výchova 1.stupeň Projekt Ve zdravém těle zdravý duch AIDS aktivity a programy Státního Zdravotní výchova 8., 9.r. zdravotnického ústavu Listopad Svět práce 8.,9.r. Prezentace SŠ Škola 2009 OV 9.r. Příběhy bezpráví

14 Svět práce 9.r. Den otevřených dveří SŠ Roudnice Závislosti 8.A Drogy a my (PPP Lt) EV PT Program SEVERu pro PT Program studentek pedagogické školy Zdravotní výchova PT pro zdravé zuby Prosinec Svět práce 9.r. Den otevřených dveří ISŠ Litoměřice Zdravotní beseda v Rozmarýnu, Anorexie, Bulimie, test sklonu Leden Zdravotní výchova 8. a 9.r. k rizikovému chování Dopravní výchova 4.A Program na DDH Litoměřice Ekologická výchova PT, 1.A Program SEVER - ptáci Únor Právní vědomí 9.r. Beseda PČR Típni to program pro ţáky vedený Březen Zdravotní výchova 3.-8.r. vrstevníky Duben EV 3.A Program SEVER Dopravní výchova, zdravotní Dětský den bez úrazů dopravní výchova 2.A hřiště Ekologická výchova 7.r. Program o energetických úsporách Dopravní výchova 4.A Program DDH LT Čtenářská gramotnost PT Program knihovny LT Fi. Hennlich beseda o energetických Květen Ekologická výchova 5.A úsporách Zdravotní výchova 1.A Zdravá výţiva Dopravní výchova 1.A, PT Bezpečně do školy (Rozmarýn) Čtenářská gramotnost 2.,3.r. Beseda se spisovatelkou v okresní knihovně Litoměřice Červen Dopravní výchova, rizikové jevy 1.stupeň Den policie a integrovaného záchranného systému - ukázky Dopravní výchova, rizikové jevy 9.ročník Do ţivota bez karambolu, Ukázky sloţek záchranného systému Ekologická výchova 9.A Program SEVERU Ekologická výchova 9.B Program SEVERU Ekologická výchova 9.A,B Program v informačním středisku úloţiště jaderného odpadu v Litoměřicích - Richard Program Hasičských slavností pro PO, bezpečnost, úrazovost 2,3,4,8,9.r. děti, exkurze na pracoviště HZS Čtenářská gramotnost PT Program knihovny Litoměřice Ekologická výchova 9.A,B Exkurze do ČOV Litoměřice výroční zpráva Strana 14 (celkem 41)

15 Zapojení do projektů prevence LOS MAPOS Realizátor: Farní charita Litoměřice, Dům P. Marie Pomocné, M. Pomocné 48, Litoměřice Projekt se realizuje ve spolupráci s městem Litoměřice a svým zaměřením vychází z Komunitního plánu. Cílem projektu je Tvorba seznamu a mapy sociálních sluţeb v Litoměřicích Čas proměn Program pro osvětu dívek 6. Ročníku, zdravotní výchova, hygiena. Projekt PROŢIVLI, 5. a 7. ročník Realizátor: Farní charita Litoměřice, Dům P. Marie Pomocné, M. Pomocné 48, Litoměřice Projekt se realizuje ve spolupráci s městem Litoměřice a svým zaměřením vychází z Komunitního plánu. Cílem projektu je Přispět ke sníţení stigmatizace cílových skupin. Aktivně zapojit ţáky do problematiky sociálního vyloučení. Vytvořit interaktivní pomůcku. Průběh: zahájení červenec 2009, ukončení prosinec 2009 přednášky, soutěţe, výstavy Společně to dokáţeme Realizátor: Univerzita J.E.Purkyně, Ústí nad Labem Cílem projektu je program pedagogické intervence pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí a jejich učitele, posílit systém podpory školní uspěšnosti dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí na samém začátku školní docházky výroční zpráva Strana 15 (celkem 41)

16 V červnu 2010 prezentovala učitelka přípravné třídy činnost s dětmi při odborné konferenci projektu. Mezi stěnami Realizátor: Člověk v tísni, O2 Cílem je minimalizace šikany programy pro 6. 9.ročník, pokračování ze školního roku 2008/2009 SPOLUPRÁCE S INSTITUCEMI A ORGANIZACEMI vyuţíváme PPP SVP Policie ČR Městská policie OHS OSPOD (OPD) SPC Orgány státní správy Odborníci Nestátní zařízení Sever, Farní charita, sdruţení ShineBean Jiné (jaké): ICM, K centrum forma spolupráce Šetření, porady, přednášky Šetření, porady, přednášky Přednášky, semináře, akce Při Dni Prevence a cyklistech Přednášky Záškoláctví, problém.rodiny Šetření, porady, přednášky Šetření, porady Šetření, porady Spolupráce na projektech, přednášky Přednášky a besedy Konkrétní výsledky strategie MPP za tento školní rok: Podařilo se: 1. Den prevence 2. Spolupráce s preventivní skupinou Policie ČR 3.Minimalizace šikany Mezi stěnami programy pro 6. 9.ročník, pokračování ze školního roku 2008/2009 Komentář: Co pro nás vyplývá z hodnocení MPP jako hlavní cíle pro tvorbu MPP pro další školní rok: 1.Větší zapojení rodičů do problematiky nejen prevence 2.Pokračovat v MIŠ a spolupráci s PS Policie ČR 3. Psát další projekty a shánět finance na akce výroční zpráva Strana 16 (celkem 41)

17 7. ÚDAJE O DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP) pouţití prostředků za rok a Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů a) Studium v oblasti pedagogických věd Jednooborové studium VŠ Ústí nad Labem - Německý jazyk Studium VŠ Ústí nad Labem Ze,D, státní zkouška Studium Příprava k jednotlivé maturitní zkoušce, zakončené maturitní zkouškou Vychovatelství pro mateřské školy Studium VŠ Ústí nad Labem M,ZT, státní zkouška b) Specializační studium Doplňkové studium pro stávající výchovné poradce v rozsahu 40 hodin PPP Teplice Dva učitelé 7.2 Studium k prohlubování odborné kvalifikace dlouhodobé programy studia Anglického jazyka, metodika, didaktika Brána jazyků otevřená (30 hodin) 4 učitelé (Hill, Záh Brz, Trn) NIDV Anglický jazyk Ředitel školy Jazyková škola RESTON Práce učitele v přípravné třídě v rozsahu 44 hodin Učitelka PT UJEP Ústí nad Labem výroční zpráva Strana 17 (celkem 41)

18 7.3.Další semináře a kurzy datum předmět, oblast pořadatel celý název Počet Seminář k programu Comenius Comenius, MŠMT září Partnerství škol Praha Seminář k datovým schránkám Administrativa 1 1 říjen 1.stupeň Ústí nad Labem Evaluace učebního procesu Management PC Školení první pomoci 1 1.pomoc Office 2007 Ččk KŠPA Litoměřice Školení k aplikaci Word listopad EV D D PT OV M SEVER Litoměřice FRAUS Akademie moderního vzdělávání Ústí UJEP Ústí PPP Teplice FRAUS Leden TV AŠSKČR Únor EV Logopedie ČJ Finanční gramotnost etwinning TEREZA PC Ústí nad Labem PC Ústí nad Labem Ústí nad Labem NIDV Praha Konference ekologické výchovy pracovní semináře Seminář k výuce D Didaktické pomůcky ve výuce dějepisu aneb dějepis hrou Seminář k projektu Společně to dokáţeme Finanční a ekonomická gramotnost Seminář k interaktivní učebnici 1 Kurz instruktorů školního lyţování a snowboardingu, základní a doškolovací kurz 2 Program Ekoškola Preventivní logopedické chvilky Jazykové hry v Čj Metodický kurz finanční gramotnosti Metodický seminář etwinning III rozvoj projektů a vyuţívání ICT (4hodiny) 1(4hodiny) 1 1 výroční zpráva Strana 18 (celkem 41)

19 březen Prevence PF MU BRNO Duben Vedení přípravné třídy Matematika Český jazyk Správní řízení Evropské projekty Matematika UJEP Ústí nad Labem PC Ústí nad Labem FRAUS NIDV Ústí nad Labem NIDV FRAUS Květen Ekologická výchova SEVER PO a BOZP ČJ Informatika EV Marel PC Ústí nad Labem FRAUS PC Ústí nad Labem Multikulturní výchova SEVER LT Normální je nekouřit pro mladší školní věk Seminář k projektu Začít spolu Hry v matematice Seminář Čj 1.stupeň Správní řízení ve škole a školském zařízení modelové příklady EU peníze do škol Matematika 2.stupeň Seminář Seminář pro vedoucí pracovníky Praktická výuka češtiny na 1.stupni ZŠ podle ŠVP (zaměřeno na ročník ZŠ) Seminář Moderní vzdělávání s Googlem Ekoateliér-Ekodesign Člověk a prostředí odborný seminář pro pedagogické pracovníky Watoto multikulturní výchova pro nejmenší 4 1 1(4 hodiny) (5hodin) 2(6hodin) 1(4hodiny) 1(4hodiny) Komentář: Někteří učitelé, kteří nesplňují kvalifikační předpoklady, si doplňují kvalifikaci odpovídajícím studiem na vysoké škole. Množství a pestrost seminářů pro pedagogy odpovídá organizačním a finančním možnostem školy. výroční zpráva Strana 19 (celkem 41)

20 8. ÚDAJE O AKTIVITÁCH A PREZENTACI ŠKOLY NA VEŘEJNOSTI 8.1 Výjezdy žáků datum Místo Účel Třída Dny říjen Lhotsko Ozdravný pobyt Indiáni 1.A, PT 3 Lhotsko Ozdravný pobyt Středověk 2.A, 3.A 3 listopad prosinec Jednodenní výlet s moţností lyţování leden Rakousko Exkurze a program planetárium zájemci 1 únor Teplice Lyţařský výcvik 1.stupeň 9.r. Pec pod Sněţkou Lyţařský výcvik 2.stupeň 1.-5.r. 7 Friesovy boudy Pravidelná exkurze 7.r. 7 Praha 8.A 1 březen duben Holandsko Výměnný pobyt ţáků v Holandském Zuetermeeru, projekt Comenius Výlety ke Dni Země 2.stupeň 7 květen České středohoří Tornův mlýn Tornův mlýn Škola v přírodě z grantu Paţit KU Ústeckého kraje Škola v přírodě z grantu Paţit KU Ústeckého kraje Exkurze 4.,5.r. 5 9.A,B 5 Praha Exkurze do poslanecké sněmovny 8.B 1 červen Praha Lhotsko Pobyt s výtvarným a přírodovědným programem Pobyt s turistickým a přírodovědným programem 9.A,B 1 PT a 1.A 6 Lhotsko 7.A,B 3 Mentaurov Pobyt s ekologickým a turistickým programem Krouţek EV Nezmaři 2 výroční zpráva Strana 20 (celkem 41)

21 Jiřetín pod Jedlovou Natura Rumburk Tornův mlýn Škola v přírodě z grantu Paţit KU Ústeckého kraje Škola v přírodě z grantu Paţit KU Ústeckého kraje Škola v přírodě z grantu Paţit KU Ústeckého kraje 6.A 5 8.B 5 2. a 3.r Akce, které škola pořádá, nebo spoluorganizuje datum Název druh akce září Vodní hry Projektový den v krytém bazénu vodní hry, plavecké závody Cyklopeleton Výlet pro rodiče a děti Den Zvířat Akce k podpoře cyklodopravy v rámci Týdne mobility a Dne bez aut se Zdravým městem. Sobotní výlet pro rodiče a děti s programem poznávání přírody, sběrem hub a hrami pořádaný ŠD. Den chovatelů domácích zvířat, výstava pro MŠ a veřejnost říjen Noc v knihovně V zdravém těle zdravý duch Strašidelný den Víkendová akce ve spolupráci s knihovnou Litoměřice, soutěţe, hry, čtení knih, přespávání ve školní budově Zábavně naučné nedělní odpoledne v areálu malé budovy stanoviště k zdravému způsobu ţivota Projektový den PT a I.A listopad Strašidelná diskotéka Zábavné odpoledne školní druţiny s tancem a soutěţemi výroční zpráva Strana 21 (celkem 41)

22 prosinec Večer 20 let Kapradí 2010 Den Prevence Kapradíčko Mikulášská diskotéka Program města Litoměřice k 20 letům od převratu 1989, část programu byla věnována školám Konference ekologické výchovy kraje Ústí nad Labem organizována SEV SEVER Litoměřice s naší školou, metodické dílny pro pedagogy, doprovodný program Projektový den celé školy prevence rizikového chování, besedy, výstavy, aktivity, exkurze ve spolupráci s institucemi, které se zabývají prevencí Malá konference ekologické výchovy pro MŠ organizovaná střediskem SEVER s několika semináři pro pedagogy Zábavné odpoledne školní druţiny s tancem a soutěţemi Mikuláš v MŠ Pomoc MŠ při organizaci mikulášské nadílky Vodní hry Projektový den v krytém bazénu vodní hry, plavecké závody Vánoční dílny Projektový tvořivý den vánočních dílen pro celou školu, výroba pro vánoční jarmark a charitativní aktivity Vánoční jarmark Odpoledne pro rodiče a přátele školy, jarmark výrobků ţáků, představení a vystoupení pro veřejnost Kouzlo vánoc Vánoční aktivity 1.stupně výroční zpráva Strana 22 (celkem 41)

23 Leden Divadlo Most Týden pomoci Víkendová akce pro rodiče s dětmi, divadelní představení a poznávání okolí Mostu Týden akcí na podporu africké školy a útulku psů Den otevřených dveří Karneval Akce pro veřejnost, 1.stupeň a druţina otevřeny v průběhu vyučování pro veřejnost Hry, tanec a soutěţe pro ŠD a 1.stupeň Únor Březen Duben Květen Vítání jara Den Země Procházka po Zemi Výstava prací Víkend pro rodiče s dětmi Projektový den 1.stupně s tvořivými dílnami Projekt k regionální výuce Kříţem kráţem Českým středohořím, veřejná prezentace prací ţáků, sborník výletů pro ţáky i veřejnost Víkendová akce pro rodiče s dětmi ţáci školy vypomáhali na stanovištích na akci SEVERu Výstava ţákovských prací z projektu Putování Českým středohořím na akci MÚ Litoměřice: 10 problémů Sobotní výlet pro rodiče s dětmi do Prahy, divadlo, památky Sázení stromů Sázení stromů PT a krouţkem e- twinning Lesní stezka Přírodovědná soutěţ pro školy Litoměřického regionu organizovaná naší školou pro ţáky 1.stupně výroční zpráva Strana 23 (celkem 41)

24 Červen Den Dětí pro MŠ Program dětského dne pro mateřské školky Litoměřic Den Dětí pro ŠD Program dětského dne pro školní druţinu Den Dětí pro 1.stupeň Program dětského dne pro 1.stupeň Valíkova neděle Vysvědčení pro 9.r. Program pro rodiče a ţáky, vystoupení ţáků, doprovodný program, soutěţe Slavnostní předávání vysvědčení ţákům 9.ročníku v kulturním domě za účasti rodičů 8.3 Školní soutěže přespolní běh skok vysoký výroční zpráva Strana 24 (celkem 41)

25 přehazovaná starší dívky minikopaná vánoční turnaj Hokej O nejkrásnějšího mazlíčka Miss jablko Sběr papíru Sběr PET lahví Bi olympiáda D olympiáda, vítěz Michal Mičán IX.A Čj olympiáda Vv vánoce o nejkrásnější cukroví Nj olympiáda Aj olympiáda kategorie mladší, pořadí: 1.B.Soukupová, 2.F.Kanda, 3.V.Šťastný Aj olympiáda kategorie starší, pořadí: 1.L.Jánská, 2. J.Čapek, 3.F.Bashir M Pythagoriáda Z olympiáda M Klokánek Př Klokan, Vv Kraslice 8.4 Kulturní představení pro děti Datum Zařízení Třída Název Říjen Divadlo KHM 1.A Budulínek Listopad Divadlo KHM PT, 1.A, 4.A Okresní muzeum Litoměřice IV.A Výstava Merkur Divadlo KHM 8.,9.r. Ze ţivota hmyzu KD 8.,9.r. Večer k výročí 1989 Divadlo KHM Divadlo KHM III.A II.A Knihovna KHM PT Čtení Prosinec Divadlo KHM PT a 1.A Divadlo KHM 5.A Škola Všichni Představení cirkusu Berousek Pedagogická škola PT, 1.A Generál ţloutenka výroční zpráva Strana 25 (celkem 41)

26 Divadlo KHM 7.A,B ZUŠ 2.-5.r. Koncert ţáků ZUŠ Litoměřice Leden Kino PT, 1.A Pohádky pod sněhem Únor Divadlo KHM 2.A, 3.A, 4.A Labutí princezna KMD Praha 2.stupeň Galerie LT PT Program dle nabídky Březen Divadlo KHM PT, 1.A, 2.A Velká policejní pohádka Planeta 3000, audiovizuální Kino 2.stupeň program Česká republika KMD Praha 2.stupeň Taková vánoční povídka Duben Divadlo KHM 3.A Vinnetou Divadlo KHM PT, 1.A Budulínek Mandelinka KMD Praha 2.stupeň Rusalka Galerie LT PT Program dle nabídky Květen Divadlo KHM 5.A Mach a Šebestová DK LT 2.A Loutkové představení Galerie LT 1.A Program dle nabídky Červen Divadlo KHM 4.A, 5.A Aladinova kouzelná lampa Divadlo Most 3.,4.r. Golem 8.5 Další aktivity pro žáky Základy podnikatelství pro ročník Výhody prodlouţeného studia pro 8. a 9.ročník Výstava Škola 2008 Den otevřených dveří ISŠ Program Vrstevník pro šestý aţ devátý ročník - vysvětlování zdravého ţivotního stylu a odmítání závislostí) Školní výchovný program Dospívání pro 6. ročník Klub mladých čtenářů, diváků a posluchačů Praktická pracovní odpoledne - 1.st. výroční zpráva Strana 26 (celkem 41)

27 Zábavná odpoledne (Mikulášská, Halloween, ) Vystoupení pro rodiče, zpěv a recitace 1.stupeň Vítání občánků Dětský Den bez úrazů Národní dny bez úrazů Zdravé zuby program pro 1.stupeň Běh do škol zdravý ţivotní styl Dopravní výchova DDH Magnolie, 4.ročník 8.6 Školní časopisy, almanachy a e-dokumenty vydávané školou Závěrečný almanach 9.ročníků. Články v tisku a na Almanach literárních a výtvarných prací 1.stupně. Nápadník výletů Toulání Litoměřickem, sborník 8.7 Účast ve vyšších soutěžích - sport Charakteristika Třída Umístění Litoměřice Vybíjená Silový trojboj Přehazovaná Florbal Ringo Atletika Kinderiáda Běh do Máchových schodů Turnaj Markvart Cup 4. a 5.r r. 6. a 7.r. 2.stupeň 2.stupeň 2.stupeň 1.stupeň Všechny 2.stupeň Smíšená druţstva Centrum sportu Smíšená druţstva Centrum sportu Smíšená druţstva Centrum sportu Smíšená druţstva Centrum sportu Smíšená druţstva Centrum sportu Smíšená druţstva Centrum sportu Dívky 1x1.místo, 1x2.místo, 1x3.místo, 1x4.místo, Chlapci 1x3.místo, 2x4.místo 2x5.místo Hry třetího tisíciletí Stolní tenis Plavání Okres 2.stupeň 2.stupeň 2.stupeň výroční zpráva Strana 27 (celkem 41)

28 Atletický čtyřboj Atletika Plavání Halový fotbal Soutěţ zručnosti cyklistů Fotbal MCDonald Cup Pohár rozhlasu Aerobic maraton Odznak všestrannosti olympijských vítězů 2.stupeň 1.stupeň 1.stupeň 6.-7.r. 2.stupeň 1.stupeň 2.stupeň 2.stupeň Seják 2x1.místo, 1x3., Veselá 1x3. Homolková 6.místo 3.místo Zahálková 1.místo, Holbová 2.místo, Jelínková, Mrvová 4.místo Aerobic Kraj 2.stupeň 8.8 Účast ve vyšších soutěžích - ostatní Název Třída Umístění Litoměřice Podzimní poznávání rostlin Výběr 4x1.místo Jarní poznávání rostlin Výběr okresní kolo Zeměpisná olympiáda 6.ročník P.Boháč 10.místo Zeměpisná olympiáda 8.a 9.ročník F.Bashir 13.místo Zeměpisná olympiáda 7.ročník F.Kanda 11.místo H.Fiedlerová 16.místo, K.Valachová Český jazyk 8. a 9.ročník 30.místo Anglický jazyk 7.ročník B.Soukupová 2.místo Anglický jazyk 8. a 9.ročník L.Jánská 7.místo Dějepisná olympiáda 8. a 9.ročník M.Mičán Pythagoriáda 2.stupeň L.Kolibár 4.místo krajské kolo Literární a výtvarná soutěţ: Dětský svět zvířat Školní druţina Novotná, Hájková, Povkhan, Srba, Bezděka, Ullmannová, Metelec, Špringl - ocenění výroční zpráva Strana 28 (celkem 41)

29 Komentář: Vysoký počet akcí, výjezdů, soutěží a dalších aktivit umožňuje žákům zapojit se do života školy na základě svých schopností a zájmů. Nabídka je tradičně hodnocena rodiči žáků jako dostatečná a velmi pestrá. výroční zpráva Strana 29 (celkem 41)

30 9. ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH INSPEKČNÍ ČINNOSTI PROVEDENÉ ČESKOU ŠKOLNÍ INSPEKCÍ A VÝSLEDKY DALŠÍCH KONTROL Závěr: Hodnocení školního vzdělávacího programu Částečné nedostatky odstraněny zpracováním nové verze ŠVP platné od ČŠI Kontrola pojistného a plnění úkolů v nemocenském pojištění OSSZ Litoměřice Závěr: Drobné nedostatky odstraněny a Kontrola inventarizace za rok 2009 MÚ Litoměřice, vnitřní audit Závěr: Drobné závady odstraněny. výroční zpráva Strana 30 (celkem 41)

31 10 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY Oddíl 1 - hospodaření s prostředky přidělenými ze státního rozpočtu Kalendářní rok 2009 v tis. Kč a) příjmy 1. celkové příjmy formou dotace ze státního rozpočtu dotace-projekty ze státního rozpočtu 909 Posílení úrovně odměňování nepedagog.pracovníků 61 Rozvoj. Program-Zvýš. nenár. sloţek platů ped.pracovníků 739 Hustota a Specifika 65 Školní potřeby pro ţáky 1.ročníku 20 projekt: Paţit poplatky od zletilých ţáků 0 4. příjmy z hospodářské činnosti 0 5. ostatní příjmy b) výdaje 1. neinvestiční výdaje celkem náklady na platy pracovníků 7586 ostatní osobní náklady 130 zákonné odvody zdravotního a sociálního pojištění 2511 FKSP 152 úrazové pojištění 32 DVPP 27 výdaje na učebnice a učební pomůcky 237 ostatní provozní náklady projekty - čerpání 909

32 Kalendářní rok údaje za I. pololetí v tis. Kč a) příjmy 5642 dotace ze státního rozpočtu 5507 projekt: Comenius 135 b) výdaje 1. investiční výdaje 0 2. neinvestiční výdaje celkem 5507 náklady na platy pracovníků 3991 ostatní osobní náklady 13 zákonné odvody sociálního a zdravotního pojištění 1357 náhrady nemocenské 9 výdaje na učebnice a učební pomůcky 30 osobní ochran.pracovní pomůcky 2 3. zákonné sociální náklady FKSP+poj. Kooperativa náklady na DVPP 8 5. Projekt Comenius 135 Komentář: Rozpočet na mzdové prostředky je poněkud niţší neţ potřeba školy. Podhodnocený je zvláště u školní druţiny. Čerpání je v souladu s rozpočtem. Rozpočet na učebnice, učební pomůcky, osobní ochranné prostředky a ostatní neinvestiční výdaje je podstatně niţší neţ činí potřeba. c) informace o výsledcích kontrol hospodaření výroční zpráva Strana 32 (celkem 41)

33 Oddíl 2 - hospodaření s prostředky přidělenými z obecního rozpočtu Kalendářní rok 2009 v tis. Kč a) příjmy celkem celkové příjmy formou dotace z obecního rozpočtu 3050 dotace na činnost od MÚ Litoměřice - provoz 2503 dotace na činnost od MÚ Litoměřice - mzdy dotace-projekty z obecního rozpočtu 20 z toho: projekt "Kdo si hraje nezlobí" 5 projekt "My se nudy nebojíme" příspěvek na lyţařský výcvik ostatní výnosy: z toho: 185 pronájmy 137 bankovní úroky 14 ţáci - příspěvek do ŠD 34 b) výdaje celkem neinvestiční výdaje celkem 3233 z toho: mzdové prostředky 422 zákonné odvody zdravotního a sociálního pojištění 119 úrazové pojištění Kooperativa + FKSP 8 spotřeba materiálu 822 spotřeba energie 1248 opravy a udrţování 187 sluţby 269 ostatní náklady 51 odpisy projekty z obecního rozpočtu příspěvek na lyţařský výcvik 34 výroční zpráva Strana 33 (celkem 41)

34 Hospodářský výsledek roku 2009, rozdíl mezi příjmy a výdaji činil 2 tis. Celá částka byla schválenoa Radou města Litoměřice a převedena do rezervního fondu školy. Kalendářní rok údaje za I. pololetí v tis. Kč a) příjmy celkem 1671 z toho: dotace na činnost od Městského úřadu 1589 ostatní výnosy pronájmy 58 příspěvky ţáků do ŠD 20 bankovní úroky 4 b) výdaje celkem investiční výdaje 0 2. neinvestiční výdaje celkem 1600 z toho: mzdové náklady 200 zákonné odvody zdravotního a sociálního pojištění 65 úrazové pojištění + FKSP 4 spotřeba materiálu 147 spotřeba energie 834 opravy a udrţování 153 sluţby 154 ostatní náklady 43 odpisy 0 Komentář: Hospodářský výsledek MÚ k : 71 výroční zpráva Strana 34 (celkem 41)

35 Dotace Městského úřadu Litoměřice na rok schválený rozpočet - činí částku ,- Kč Upravený rozpočet: projekt - "Nás škola baví" = 4 000Kč projetk - "Ve zdravém těle zdravý duch" = Kč CELKEM výše schválené dotace k = Kč Dělení dotace: v tis. Kč Dotace na rok 2010 CELKEM 3136 dotace na provoz školy 656 energie 1330 provoz internetu 60 příspěvek na pronájem tělocvičny 30 mzdy - (správce hřiště + správce sítě) 546 obnova a oprava majetku 200 malování školy 100 výměna stropnic 60 provoz hřiště 50 odpisy 104 c) informace o výsledcích kontrol hospodaření Kontrola inventarizací za rok Závěr:bez závad Návrh rozpočtu 2011 a) prostředky ze státního rozpočtu v tis. Kč mzdové prostředky celkem 8200 z toho: na platy zaměstnanců 8180 osobní náklady 20 ostatní věcné náklady 3200 výroční zpráva Strana 35 (celkem 41)

36 Komentář: Návrh rozpočtu vychází z očekávaných nákladů roku z toho: zákonné odvody soc. a zdrav. pojištění 2788 zákonné úrazové pojištění, náhrada za nemoc a tvorba FKSP 232 učebnice, uč. pomůcky a ochranné pracovní prostředky 120 ostatní náklady 60 CELKEM b) prostředky z obecního rozpočtu v tis. Kč CELKEM mzdy 540 energie 1330 provoz z toho: příspěvek na hřiště 50 příspěvek na internet 60 příspěvek na výměnu podlah. krytin příspěvek na opravu a obnovu majetku příspěvek na malování příspěvek na reţijní výdaje příspěvek na pronájem tělocvičny 30 příspěvek na odpisy 105 Komentář: Návrh rozpočtu vychází z očekávaných nákladů roku výroční zpráva Strana 36 (celkem 41)

37 11. ÚDAJE O ZAPOJENÍ ŠKOLY DO ROZVOJOVÝCH A MEZINÁRODNÍCH PROJEKTŮ HOLANDSKO SLOVENSKO - ČESKÝ PROJEKT SPOLUPRÁCE SE ŠKOLOU ORANJE NASSAU COLLEGE ZOETERMEER A GYMNÁZIUM NITRA COMENIUS NÁZEV PROJEKTU: KUBICKÁ MÍLE (CUBIC MILES) Cílem je pomoc žákům a učitelům získávat a zlepšovat si dovednosti v týmové práci, společenských vztazích, plánování projektových aktivit a používání ICT (informačních a komunikačních technologií). Dorozumívací jazyk anglický. V říjnu 2009 se uskutečnila schůzka pedagogů v Litoměřicích. Zde byly projednány detaily projektu, organizace, způsob prezentace výsledků aj. V dubnu 2010 se naši ţáci zúčastnili týdenního pobytu v Holandském Zoetermeeru, prezentovali výsledky práce na projektu, poznávali blízké i vzdálené okolí školy. V květnu 2010 odjela skupina našich učitelů do slovenské Nitry. V budově partnerské školy zhodnotili dosavadní průběh projektu a diskutovali cíle budoucího učitelského setkání. Zapojujeme se do projektu e-twinning Sokrates navázání spolupráce se zahraniční školou. Smyslem je zlepšit znalost anglického jazyka u ţáků 1.stupně a navázání přátelství s dětmi evropských zemí. Projekt má název "Chraňme lesní království. Ţáci se dorozumívají prostřednictvím anglického jazyka a se slovenskými dětmi také mateřského jazyka. Vytváří jednoduché pracovní listy, které si navzájem posílají. V průběhu roku se budou věnovat tématům např. zvířata a rostliny, voda, vzduch a úspora energie. Partnerské školy: Slovensko, Polsko, Francie, Itálie, Portugalsko. 3.dubna 2009 naše škola na celostátní konferenci v Poděbradech převzala certifikát kvality "etwinning Quality Label" za projekt "Aby se Malému princi na Zemi líbilo". Tento certifikát dokazuje výbornou úroveň tohoto projektu a umoţňuje vyuţít další grantové programy pro financování mezinárodní spolupráce. ČR. V prosineci 2009 a červnu 2010 proběhla videokonference mezi ţáky Slovenska a

38 Partnerství se školou v Keni - NYALUNYA R. C. PRIMARY SCHOOL Ve spolupráci s občanským sdruţením ShineBean, o.s., Litoměřice Podpora ţáků, získávání peněz, které umoţní ţákům docházku do školy, besedy - seznámení se se situací a potřebami keňských dětí, prodejní sbírka hraček, vánoční jarmark výtěţek z prodeje výrobků byl pouţit na podporu afrických dětí, vánoční představení pro rodiče. Předání finačního daru 3 kozy, uniformy, potřeby do školy, předání věcných darů, pomůcek apod. Pokračuje kontakt se ZŠ Topolčianky Slovenská republika. V dubnu 2007 jsme oslavili 50 let spolupráce. výroční zpráva Strana 38 (celkem 41)

39 Další rozvojové projekty, granty, dlouhodobé spolupráce PARTNERSKÁ ŠKOLA NAKLADATELSTVÍ FRAUS Škola spolupracuje na vývoji učebnic a pedagogických materiálů, ověřuje elektronické učebnice a je regionálním lektorským centrem pro předávání novinek pedagogům. CENTRUM SPORTU Jsme partnerskou školou centra sportu, které vzniklo na ZŠ Havlíčkova, Litoměřice. Pod hlavičkou centra sportu budou organizovány společné soutěţe pro ţáky a škola získá sportovní vybavení. Projekt Přírodní výukový areál podporuje budování příjemného výukového prostředí v areálu budovy v Masarykově ulici. Hlavním organizátorem úprav je Středisko ekologické výchovy SEVER. Areál vyuţíváme pro výuku ţáků, aktivity školní druţiny i programy SEV SEVER. Školní recyklační program RECYKLOHRANÍ cílem je realizace zpětného odběru baterií a elektrozařízení spojený s osvětovou činností Projekt energetických štítků Kampaň Display Podpora výzkumného projektu ELDEL srovnávací výzkum vývoje čtení a psaní v evropských jazycích. Garantem je Pedagogická fakulta UK Praha. Paţit Program aktivního ţivota Ústeckého kraje Školy v přírodě s turistickým a ekologickým programem. VÝSTAVY Listopad 2009 Výstava ţákovských prací v KD Litoměřice ku příleţitosti oslav 20 let sametové revoluce. Duben 2010 Výstava ţákovských prací před budovou školy pro veřejnost ke Dni Země. Květen 2010 Výstava ţákovských prací v KD Litoměřice při akci 10 problémů města Litoměřice. výroční zpráva Strana 39 (celkem 41)

40 12. ÚDAJE O ZAPOJENÍ ŠKOLY DO DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI CELOŢIVOTNÍHO UČENÍ Škola byla pověřena Ústeckým krajem pořádáním vzdělávání: Kurz pro doplnění základního vzdělávání poskytovaného základní školou. Dále podporuje další vzdělávání ve svých prostorách pronájmem, případně organizační či lektorskou pomocí dalším vzdělávacím institucím: PC Ústí nad Labem NIDV Ústí nad Labem SEVER Litoměřice spoluorganizace krajské konference ekologické výchovy se sedmi semináři pro pedagogické pracovníky Akademie J.A.Komenského Litoměřice Úřad práce Litoměřice Nakladatelství FRAUS Od března 2010 je k dispozici pedagogické veřejnosti studovna nakladatelství FRAUS, včetně všech e-learningových učebnic. Závěr: Škola je hojně vyhledávána pro organizaci seminářů a kurzů pedagogických pracovníků. Vzdělávací akce navštěvují učitelé naší školy nejen jako účastníci, ale i jako lektoři. 13. ÚDAJE O PŘEDLOŢENÝCH A ŠKOLOU REALIZOVANÝCH PROJEKTECH FINANCOVANÝCH Z CIZÍCH ZDROJŮ Podané projekty, granty město, kraj, ministerstvo (zeleně schválené) Garant Podáno Oblast Název Ţádáno Přiznáno Matoušovská Matoušovská Krňák, Sajdlová Únor 2010 Únor 2010 Únor 2009 Zdravé město Školy a školská zařízení Mezinárodní parnetrství Ve zdravém těle, zdravý duch Nás škola baví Cubic miles 16960,- Kč 16960,- Kč 10500,- Kč 4000,-Kč 17000,- Eu 17000,- Eu na 3 roky Místo podání MÚ Litoměřice MÚ Litoměřice MŠMT Comenius Korábová Březen 2010 Prevence Otevřené partnerství ,- Kč ,- Kč KÚ Ústí výroční zpráva Strana 40 (celkem 41)

41 Krňák Matoušovská Duben Energetický 2010 provoz Duben aţ červen 2010 Ev Kampaň Display Paţit podpora školy v přírodě MU 3000,-Kč 3000,-Kč Litoměřice ,- Kč KÚ Ústí 14. ÚDAJE O SPOLUPRÁCI S ODBOROVÝMI ORGANIZACEMI, ORGANIZACEMI ZAMĚSTNAVATELŮ A DALŠÍMI PARTNERY PŘI PLNĚNÍ ÚKOLŮ VE VZDĚLÁVÁNÍ. Na škole nepracuje ţádná odborová organizace. Důleţitými partnery při plnění hlavního úkolu výchova a vzdělávání mládeţe jsou zejména: Zřizovatel Poradenská zařízení: Pedagogicko psychologická poradna, Speciálně pedagogické centrum Ostatní školská zařízení ve městě Ostatní příspěvkové organizace města Neziskové organizace, zejména Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice Dětské a mládeţnické organizace Správa CHKO České středohoří Okresní muzeum a galerie Litoměřice Okresní knihovna Litoměřice Policie České republiky NIDV Pedagogické centrum a další, viz. např. partneři v oblasti prevence Všem rodičům, organizacím i jednotlivcům, zřizovateli děkujeme za spolupráci a podporu. V Litoměřicích datum...31.srpna 2010 ředitel školy Mgr. Petr Krňák výroční zpráva Strana 41 (celkem 41)

Projekty a granty 2014 2015

Projekty a granty 2014 2015 k 5.2.2015. Projekty a granty 2014 2015 Od září jsme partneři projektu Digitální věk ve školách. (CZ.1.07/1.3.00/51.0043) Díky projektu získá škola pro většinu pedagogů moderní techniku tablety. V průběhu

Více

Projekty a granty 2012 2013

Projekty a granty 2012 2013 Projekty a granty 2013 Ekoškola Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, jehož hlavním cílem je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí a zlepšili prostředí

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Čj: ZŠLeH 123/2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 1. Základní

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Jindřichovice pod Smrkem, příspěvková organizace adresa školy Jindřichovice pod Smrkem

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva školy za školní rok 2010/2011 Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 příspěvková organizace města Litoměřice www.skolanavalech.cz Výroční zpráva školy za školní rok 2010/2011 Obsah výroční zprávy Obsah 1. Základní údaje o škole...

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Vypracovala: Mgr. Marie Gottfriedová ředitelka Základní školy Trmice V Trmicích, 20.09.2006 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Vzdělávací programy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT 1 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Trilobit Školní vzdělávací

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Základní škola Železný Brod, Pelechovská

Základní škola Železný Brod, Pelechovská Základní škola Železný Brod, Pelechovská 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 205 žáků v 11 třídách 17 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců vybavení tříd (lavice, židle, dataprojektory,

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Adresa školy: Hlavnice 109,

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, náměstí B. Hrozného 12, okres Nymburk. Bedříšek. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, náměstí B. Hrozného 12, okres Nymburk. Bedříšek. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, náměstí B. Hrozného 12, okres Nymburk Bedříšek Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č. j.: ZŠBH/517/2013 (ze dne 26. 8. 2013) verze 2013/2014

Více

Hodnocení školního roku 2010/2011

Hodnocení školního roku 2010/2011 Hodnocení školního roku 2010/2011 1. Oblast vzdělávací a výchovná 1.1 Ve šk. roce 2010/2011 jsme vyučovali podle vzdělávacího programu Obecná škola v 5. ročníku a podle vlastního školního vzdělávacího

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2016/2017 Škola: ZÁKLADNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Základní škola Schulzovy sady

Základní škola Schulzovy sady Základní škola Schulzovy sady Škola Kapacita 900 žáků Naplněnost 823 žáků, 91,5% 9 postupných ročníků 36 tříd, 3 5 paralelních tříd v ročníku 1. stupeň 451 žáků 2. stupeň 372 žáků Dojíždějící více než

Více

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola Školní družina TUVP Počet tříd 5 Počet oddělení 2 Počet tříd 2 Počet ţáků do 160 Počet ţáků do 50 Počet ţáků do 20 Ţáků na třídu do 30 Ţáků na oddělení do 25 Ţáků

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ praktická Teplice s.r.o. 2015/2016 Obsah Základní charakteristika školy... Vzdělávací program... Údaje o zařazování dětí... Úspěšnost žáků v přijímacím řízení na SŠ a SOU...

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ Pedagogicko-organizační záměry a provozně technické zajištění školního roku 2015 2016 ZŠ I.stupeň II.stupeň Celkem Počet žáků k 15. 9. 2015 200 134 334 Počet tříd

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2018/2019 Škola: : ZÁKLADNÍ

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2016/17 (podle zákona č. 561/2004 Sb., 10 a vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014 Základní škola a Mateřská škola, Měník, okres Hradec Králové VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014 1) Charakteristika školy: Základní škola a Mateřská škola, Měník, okres Hradec Králové

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2016/2017 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Popis realizovaných opatření

Popis realizovaných opatření Příloha č. 2 Závěrečná zpráva příjemců dotace z rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním na rok 2010, č.j. 10936/2010-27.

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Roční plán akcí 2014/2015

Roční plán akcí 2014/2015 Základní škola Staňkov, okres Domažlice, příspěvková organizace Komenského 196 345 61 Staňkov Roční plán akcí 2014/2015 Pedagogické rady, provozní porady, informační schůzky pro rodiče, schůzky předmětových

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013-2014 Č.j.: zsuprk_457/2014

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně Organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 39 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 13,00 2.

Více

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 1 Základní údaje o škole 1.1. Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ praktická Teplice s.r.o. 2014/2015 Obsah Základní charakteristika školy... Vzdělávací program... Údaje o zařazování dětí... Úspěšnost žáků v přijímacím řízení na SŠ a SOU...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

školní rok 2014 / 2015

školní rok 2014 / 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014 / 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, DOHALICE, OKRES HRADEC KRÁLOVÉ Vypracoval: Mgr. Miroslav Schmidt Obsah 1. Základní údaje o škole 2 Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

V souladu s 10 odst 3, zákona č. 561/2004 Sb., a 7 vyhlášky 15/2005Sb., je zpracována tato

V souladu s 10 odst 3, zákona č. 561/2004 Sb., a 7 vyhlášky 15/2005Sb., je zpracována tato Základní škola a Mateřská škola Dolní Třebonín Dolní Třebonín 81, 38201 V souladu s 10 odst 3, zákona č. 561/2004 Sb., a 7 vyhlášky 15/2005Sb., je zpracována tato VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 /

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009 2010 Zpracovala: Mgr. Eva Motalová 1 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace Organizace školního roku 2011/2012 Základní termíny: Zahájení vyučování 1. září 2011. Podzimní prázdniny 26. a 27. října 2011. Vánoční prázdniny

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola, Tachov, Petra Jilemnického 1995 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006/2007 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Přehled pracovníků školy 4. Údaje o přijímacím

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10 1 Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Č.j.: 60/2016/ZŠ Spisový znak:1.2.6 Skartační znak a lhůta: A 10 1 2 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 1.1. Škola, zřizovatel...

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více