- 1 - PF 360. Návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- 1 - PF 360. Návod k použití"

Transkript

1 - 1 - PF 360 Návod k použití

2 - 2 - obsah strana 1. Montáž, instalace 3 2. Pokyny ped použitím 3 3. Použití 6 4. Údržba a seízení pák a motoru 8 5. Uložení stroj Jak ešit problémy Bezpenostní pokyny Technické parametry Náhradní díly Záruní podmínky Vrtáky Distributor 40

3 - 3 - O tomto návodu k použití: Rádi bychom Vám poblahopáli k zakoupení tohoto výrobku Pflanzfuchs. zakoupili jste jeden z nejbezpenjších a nejpokroilejších dostupných zemních vrtacích stroj. Pette si laskav peliv tento návod k použití a dodržujte jej tak, aby bylo zajištno, že využíváte všech možností tohoto stroje. Budete-li dodržovat tyto pokyny, budete se tšit z dobrého využití tohoto stroje po mnoho let. 1. Montáž, instalace Jednoduše vybalte stroj Pflanzfuchs, naplte jej, a již je pipraven k použití. 2. Pokyny ped použitím Upozornní: výrobce neodpovídá za škody zpsobené nedodržením záruních podmínek, návodu k použití a bezpenostních pokyn. Ped každým použitím je nutno zkontrolovat všechny šrouby na rámu, zejména šrouby umístné na motoru. Používání stroje Pflanzfuchs s povolenými i chybjícími šrouby mže snadno zpsobit poškození stroje. Motor Stroj Pflanzfuchs PF 360 je vybaven dvoutaktním motorem chlazeným turbodmychadlem, a dále bezúdržbovým elektrickým zapalováním. Jeho nádrž má objem 0,9 litr, což vystaí pibližn na 1 až 1,5 hodiny provozu. Benzín Stroj je pohánn smíšeným benzínem. Je nutno dbát na to, aby byl naplován pouze vysoce kvalitní benzín. Sms je tvoena normálním benzínem (91 oktan) a samo-smsným olejem pro dvoutaktní motory v pomru 40:1. Používejte pouze vysoce kvalitní olej urený pro dvoutaktní motory. Z bezpenostních dvod je nutno motor ped plnním paliva vypnout.

4 - 4 - Dležité Životnost motoru prodloužíte použitím smsného pomru 25:1 pi prvních dvou plnních paliva. Vyšší podíl oleje zaruí rovnomrný chod všech ástí motoru. Pak mžete snížit pomr smsi na 40:1 pro zamezení nadmrného usazování uhlíku na výfukovém tlumii. Pi prvním spuštní se také motor nesmí petžovat. Pi vbec prvním spuštní doporuujeme stroj Pflanzfuchs zahát; nechte jej bžet na volnobh bez vrtáku asi po 5 minut, poté 10 minut pi rzných otákách, ale vyhnte se maximálním otákám. Pozor Palivová sms musí být pipravena ped jejím plnním do nádrže, jinak hrozí nebezpeí úplného poškození motoru (zadení pístu).

5 - 5 - Spuštní 1 krok: zajistte zámek pevodovky pro zamezení zranní pi otáení vrtáku (stlate a souasn otote doprava. Knoflík musí zstat v této poloze). 2. krok: otote zapalovací spína umístný na pravé rukojeti do polohy START. 3. krok: zajistte páku paliva pomocí tlaítka, otevete ventil pívodu paliva. 4. krok: stlate spouštcí erpadlo (1) na karburátoru (str. 9). 5. krok: je-li motor studený, zapnte syti pomocí páky sytie na karburátoru. 6. krok: pomalu vytahujte madlo spoušte, dokud neucítíte odpor, pak zatáhnte siln. Držte celou dobu madlo a nenechte jej zasunout zpt. 7. krok: jakmile je zvuk motoru rovnomrný, mžete pepnout páku sytie zpt do normální polohy. Pak nechte motor asi 2 minuty zahát. Dležité: pro zamezení zbytených poškození motoru nezrychlujte ihned na nejvyšší otáky.

6 Použití Obecn Náš stroj mže být používán s rznými vrtáky pro pizpsobením pracovním podmínkám. Model PF 360 zaíná na prmru vrtáku 60 mm až do prmru 350 mm. Instalace vrtáku je snadná, rychlá a bezpená za použití rychlo-upínadla Pflanzfuchs. Není nutný upínací ep, a proto jej nelze ztratit. Vložení vrtáku do stroje: nasate jej na hnací hídel, zatlate kroužek vrtáku nahoru a zasute samotný vrták co nejvíce nahoru. malým povytažením dol musí kuliky uvnit hlavy vrtáku zapadnout do drážky se slyšitelným cvaknutím. Kroužek se posouvá zpt pouze ve správné poloze. Dležité velikost vrtáku nesmí pesahovat povolenou velikost, jelikož mže dojít k petížení motoru nebo poškození pevodovky. Výrobce neruí za žádné škody zpsobené nesprávným použitím stroje. Peprava stroje s upevnným vrtákem je mnohem jednodušší s pepravním zajišovacím kusem. Ten mžete nalézt na levé stran roztžníku. Zvednte stroj a upevnte pepravní zajišovací kus na doprosted levého rámu. Stroj Pflanzfuchs je vybaven zaízení pro nastavení výšky runích madel (tudíž mže být pizpsoben výšce uživatele). Z tohoto dvodu je na obou stranách rámu blízko roztžníku drážka. Pomocí pojistných páek mžete snadno mnit úrove madel i bez jakýchkoliv zkušeností. Po správném seízení výšky musí být pojistné páky vždy rovnobžn s rámem pro zamezení jejich prasknutí. Stejný systém na principu pojistných páek je použit pro sklopení rámu. Takto mžete snadno pepravovat stroj Pflanzfuchs i v zavazadlovém prostoru menšího vozidla.

7 - 7 - Str.7 Páka pro seízení výšky Stroj Pflanzfuchs je vybaven odstedivou hnací spojkou, jež funguje pouze v uritém rozsahu otáek a prokluzuje pi náhlém zablokování vrtáku. Vrtání Umístte vrták na zem, kam chcete udlat otvor, pi neutrálním pevodu. Stroj Pflanzfuchs je vybaven bezpenostním madlem paliva, který napomáhá prevenci chyb. Páka paliva mže být stlaena pouze v pípad, když souasn stisknte páku na horní ásti madla. Nechte motor bžet, dokud vrták nedosáhne plných otáek a vrtejte vysokými otákami. Dbejte na to, aby byl vrták vždy ve svislé poloze. Odstraujte zeminu z jámy nkolikerým zvednutím stroje bhem procesu vrtání. Dležité Jestliže se vrták zablokuje, ihned zastavte dodávku paliva a zastavte vrták pomocí pevodového zámku. Otote celý stroj na druhou stranu, dokud se opt neuvolní. Jestliže necháte spojku prokluzovat delší dobu, zaheje se a mže dojít k jejímu poškození. Nikdy neotáejte rámem ve stejném smru, v jakém se otáí vrták, jestliže je pevodový zámek v zábru, jelikož mže dojít k vážnému poškození pevodovky.

8 Údržba a seízení pák a motoru Stroj Pflanzfuchs je sestaven z tém bezúdržbových ástí. Tudíž je nutno pouze kontrolovat utažení šroub, istit vzduchový a palivový filtr a mnit opotebené vrtací bity a zapalovací svíku. Doporuujeme obas nanést trochu oleje na táhlo škrtící klapky paliva. Karburátor je seízen tak, aby byl perfektn pizpsoben atmosférickému vzduchu a klimatickým podmínkám v míst vyrobení stroje. Pejete-li si jej seídit znovu, nejprve jej položte na zem. Pak otáejte šrouby velmi opatrn smrem dovnit. Tak karburátor znovu otevírejte, ale maximáln na 9500 otáek/minutu. Bez otákomru nesmí být H-šroub nastaven níže než na zemi, jinak mže dojít k poškození stroje (s otákomrem: stroj by ml mít otáky 9500 ot./min). - V závislosti na nadmoské výšce mohou být nutné urité úpravy: na horách: otáejte H- šroub ve smru hodinových ruiek (idší sms) 0 m. nad moem: otáejte H- šroub proti smru hodinových ruiek (bohatší sms)

9 - 9 - Karburátor PF 360 H- šroub LD-šroub

10 Uložení stroj - Dlouhodobé uložení mže zpsobit oddlení oleje a benzínu. Po optovném prvním spuštní mže dojít k nejhorším poškozením stroje. Dojte k poškození membrány karburátoru. Proto je nutno zcela vyprázdnit palivovou nádrž a palivové trasy. Pak spalte zbývající palivo v karburátoru spuštním motoru. doporuujeme použití speciálních paliv nabízených na trhu, které se neoddlují. - Vyistte nádrž a palivový filtr benzínem. - Odstrate pípadné závady zpsobené použitím stroje. - Vyistte stroj bavlnným hadrem nebo stlaeným vzduchem. o naneste nkolik kapek oleje pro dvoutaktní motory otvorem pro zapalovací svíku do válce a zatáhnte spoušt, aby se olej rozprostel po celém motorovém bloku. Pak znovu zašroubujte zapalovací svíku. - po práci musíte oddlit vrtací stroj a zemní vrták. - Zakryjte stroj a uložte jej na suchém míst. 6. ešení problém 1. Motor nelze spustit Jestliže ani po nkolika pokusech nelze motor spustit, provete následující kontroly motoru. Možná píina Zapalování ve spouštcí poloze Není palivo Zapalovací svíka. ešení Pepnte spouštcí spína do polohy START (pravé madlo). Zkontrolujte kabely. Zkontrolujte palivový ventil, palivové trasy a nádrž. Sejmte víko zapalovací svíky, vyšroubujte zapalovací svíku. Je-li vlhká, zkontrolujte zapalovací kabely a víko zapalovací svíky. Oprava zapalování musí být provádna pouze odborníkem. Je-li svíka suchá viz položku Není palivo.

11 Motor bží nerovnomrn a nemá správný výkon Možná píina ešení Vzduchový filtr Zkontrolujte vzduchový filtr, v pípad poteby jej vyistte. Zapalovací svíka Vyjmte zapalovací svíku. vyistte elektrodu ocelovým kartáem. Zkontrolujte vzdálenost elektrod (mla by být 0,6 mm), v pípad poteby zapalovací svíku vymte. Zanesený nebo poškozený karburátor Obrate se na specialistu Jestliže pi používání stroje cítíte nepravidelné chvní nebo slyšíte neobvyklé zvuky z motoru nebo pevodovky, okamžit stroj vypnte (pepnte spína na pravém madle do polohy STOP). Nemžeme ruit za žádné poškození zpsobené nevhodnými pokusy o spravení stroje. Záruní podmínky jsou uvedeny na záruní kart dále v tomto návodu k použití. 7. Bezpenostní pokyny V pípad nedodržení tchto bezpenostních pokyn mže dojít k ohrožení Vašeho života i zdraví. - Provozování stroje Pflanzfuchs osobami mladšími 18 let je zakázáno. - Dti, zvíata a okolní osoby musí být v minimální vzdálenosti 3 metry od místa práce. - Pro práci se strojem Pflanzfuchs musí být fyzicky zpsobilý takto: o zdravý a odpoinutý o v dobrém stavu o stízlivý. - Nesmí se používat žádní jiné píslušenství než píslušenství nabízené spoleností J. Heiß GmbH, jinak mže dojít ke zranní. Spolenost J. Heiß GmbH neodpovídá za zranní i škody zpsobené použitím píslušenství jiného než od spolenosti J. Heiß GmbH.

12 Noste vhodný pracovní odv: o chránie sluchu jsou nutností o obuv s pevnou podrážkou a ocelovou bezpenostní špicí o pracovní rukavice o ochranný štít nebo brýle o piléhavý pracovní odv. - Na pracovišti o dejte pozor na podzemní kabely, získejte pedem speciální mapy a nákresy o udržujte vzdálenost od zdroj oteveného ohn o zkontrolujte vždy utažení všech šroub o ped plnním paliva vždy zastavte stroj. Nekute! o chrate odv ped palivem. - Bhem procesu vrtání strojem Pflanzfuchs musíte stát pevn a držet madla obma rukama. - Nepoužívejte stroj Pflanzfuchs uvnit budov, nebezpeí otravy.

13 PF 360 hmotnost 31,5 kg pracovní hmotnost na runích 8,2 kg madlech délka stroje mm šíka rámu 545 mm vzdálenost od madel k zemi mm až mm motor dvoutaktní motor chlazený turbodmychadlem výkon 2,8 koských sil / 2,1 KW zdvihový objem válc 55 ccm zapalování elektrické zapalovací svíka NGK BM-6A, Champion CJ 7 karburátor membránový karburátor palivo pro první dv nápln použijte sms oleje pro dvoutaktní motory a benzínu v pomru 1:25. Pak snižte podíl oleje na pomr 1:40 pro zamezení zbyteného zanesení výfukového tlumie uhlíkem. Objem nádrže 0,9 litr. spoušt táhlový spoušt spojka automatická suchá odstedivá spojka pevodovka pevodovka se dvma sadami planetových ústrojí 51:1, bezúdržbová pevodový olej pevodový tuk Shell Retinax G 100 g hluková hladina L P volnobh 74 db (A) plný výkon (s vrtákem) 98 db (A) hluková hladina pi práci L W 107 db (A) úrove chvní pi volnobhu max. 7,6 m/s 2 plný výkon bez vrtáku 7,1 m/s 2 plný výkon s vrtákem 4,0 m/s 2 otáky volnobh r / min jmenovité otáky r / min maximální otáky r / min

14 Náhradní díly s rozkresy Pevodovka

15 Pevodovka PF 360 Typ K 3 Pozice Popis. souásti 1 víko skín spojky ložisko segerovka segerovka kroužek kroužek distanní kotou sestava horního planetového mechanismu 9 kroužek sestava ložiska distanní kotou sestava dolního planetového mechanismu 13 zámek horní ást stední ást šroub M6 x tsnní spodní ást páka hídel sestava ložiska kroužek kroužek ucpávka hídele sestava pevodovky PF Nápl 100 g pevodového tuku Shell Retinax G

16 Rám stroje

17 Rám stroje Pozice Popis. souásti 1 pravá hlavní trubka PF šroub PF podložka PF šroub PF pojistná páka PF podložka PF zarážková matice PF levá hlavní trubka PF šroub M8 x 25 PF pojistná páka s kónusem PF rám plášt PF kryt PF sestava kola PF pneumatika s duší PF distanní kus PF náprava PF šroub PF podložka PF matice PF závaží PF ráfek PF objímka PF šroub M8 x 25 PF viz obr pravá trubka PF viz obr levé madlo PF levá trubka PF viz obr roztžník PF šroub PF podložka PF zámek PF objímka PF vibraní blok PF podložka PF zarážecí matice PF rám madla PF sestava roztžníku PF350112

18 Ovládací rukoje

19 Ovládací rukoje Pozice Popis. souásti 0 komplet ovládací A21000 rukojeti 1 pravá polovina A21001 ovládací rukojeti 2 zarážka rukojeti A pružina A plynové stavdlo A plynová páka A zátka trubky A pružina A levá ást ovládací A21008 rukojeti s vypínaem start/stop 9 šroub A21009

20 Výfukový tlumi

21 Pozice Popis. souásti 1 tsnní A tlumi A podložka A podložka A šroub A stínní A21622

22 Palivová nádrž

23 Palivová nádrž Pozice Popis. souásti 81 smsné potrubí A odvzdušnní A pepad A prchodka A filtr A palivo A tsnní A víko A potrubí A20042

24 Zapalování

25 Zapalování Pozice Popis. souásti 1 cívka A podložka A kryt zapalovací A20572 svíky 4 pružina A kryt A zapalovací svíka A šroub A vodi A kryt zapalovací A20571 svíky 10 kabel A20586

26 Filtr

27 Filtr Pozice Popis. souásti 1 šroub A podložka A O-kroužek A kryt A pedazený filtr A filtr A šroub A podložka A stínní A držák A matice A sestava filtru A20559

28 Startovací mechanismus

29 Startovací mechanismus Pozice Popis. souásti 34 šroub A podložka A kladka A lanko A pružina A madlo A šroub A štítek PF tleso A pryž A spoušt A21635

30 Karburátor

31 Karburátor Pozice Popis. souásti 1 šroub A kryt A tleso A tleso erpadla A filtr A O-kroužek A šroub A držák A sestava ventilu A šroub A zástrka A šroub A šroub A pružina A podložka A O-kroužek A kloubový ep A sestava membrány A sestava karburátoru A20643

32 Motor

33 Motor Pozice Popis. souásti 1 matice M10 A akní len A tsnní A kliková skí A ložisko A kliková hídel A tsnní A šroub A ložisko A pídržný kroužek A pístní kroužek A píst A tsnní A píst a válec A podložka A šroub A20001

34 Spojka

35 Spojka Pozice Popis. souásti 1 setrvaník A matice A šroub A podložka A šroub A spojková pružina A podložka A spojková elist A podložka A šroub A sestava spojky A20065

36 Jednotlivé ásti

37 Jednotlivé ásti Pozice Popis. souásti 72 pryžový kroužek A kryt A tsnní A šroub A podložka A izolátor A matice A tsnní A ocelový izolátor A tsnní A20665

38 Záruní ustanovení Záruka na výrobek SPECIÁL FM Pavla Vrublová zaruuje kupujícímu pi vadách materiálu nebo závadách dílenského zpracování, zjištných na novém výrobku jejich bezplatné odstranní po dobu sjednané záruní lhty, bez omezení odpracovanými provozními hodinami. Záruka: Na výrobek je poskytována záruka 1 rok od data prodeje. Záruka se vztahuje pouze na vady výrobní a vady materiálu. Poškození zpsobené nesprávnou obsluhou nebo používáním nemohou být uznány. Záruka je poskytována na motor, pevodovku a rám a zaíná dnem pedání stroje prvnímu uživateli. Záruka se nevztahuje na spotební materiál (výmnný hrot, ostí, apod.). Garanní nároky musí být oznámeny neprodlen po zjištní a ped uplynutím záruní doby. Záruka bude poskytnuta, když prodejce zjistí jako píinu poškození materiálovou nebo výrobní závadu na jamkovai a platíli následující pedpoklady: 1. Výrobek byl pedán uznaným smluvním podnikem podle pedem daných pokyn samotného výrobce. 2. Musí být pedložen náležit vyplnný a vlastníkem podepsaný záruní - registraní list. 3. Jamkova musí být technicky v pvodním stavu a nesmí být dodaten upraven nebo být vybaven cizími náhradními díly. Odstranní závad se provádí podle technických požadavk a po dohod s odborným servisem prodejce, pípadn po dohod se spoleností HeissForstmaschinen GmbH výmnou, opravou nebo renovací vadných souástí a též pevzetím mzdových náklad. Pokud nastanou pochybnosti o existenci závady, je prodejce i spolenost HeissFormaschinen GmbH oprávnna vyžádat si vadné díly nebo povit odborného znalce pezkoumáním závady. Souásti nahrazené v pípad záruky se stávají - po uznání nároku - vlastnictvím prodejce nebo spolenosti HeissFormaschinen GmbH. Další záruní závazek vztahující se na bezplatn nahrazené souásti neexistuje. Záruka na souásti, které byly vymnny bhem záruní doby, koní uplynutím záruky na výrobek. Prodejce neposkytuje žádnou náhradu: 1. Po neodborném zacházení, nedbání návodu k používání nebo pedpis o zábhu, po zadení píst a petžování. 2. Pi poškození, které nebylo neprodlen oznámeno. 3. Pi provádní údržbových nebo opravárenských prací neautorizovanými podniky. 4. Pi poškozeních na laku nebo korozích, které byly zpsobeny vnjšími úinky, jako úderem kamene nebo jinými vlivy okolí, nap. nesprávným ištním. 5. Pi pirozeném opotebení obzvláš zatížených souástí.

39 Druhy vrták Standardní vrták:univerzální vrták pro tém všechny pracovní podmínky Délka 710 mm nebo 910 mm, Prmr 40 mm až 350 mm Upínací ást držáku Vymnitelný bit Závitový hrot Standardní držák Univerzální držák pro tém všechny druhy zeminy. Délka: 710 mm nebi 910 mm Prmry: mm Kuželový vrták Speciální držák pro nekultivované zatravnné nebo zarostlé zeminy. Délka: 730 mm Prmry: mm Jamkovací držák Speciální držák pro hloubení jam. Délka: 730 mm Prmry: mm Kuželový vrták Jamkovací vrták Upínací ást držáku Vymnitelný bit Závitový hrot

40 Distributor: Tomáš Bechný Žampach Jílové u Prahy IČ: DIČ: info@forestpro.cz

PF 400 Návod k použití

PF 400 Návod k použití - 1 - PF 400 Návod k použití - 2 - obsah strana 1. Montáž, instalace 3 2. Pokyny ped použitím 3 3. Použití 6 4. Údržba a seízení pák a motoru 8 5. Uložení stroj 10 6. Jak ešit problémy 10 7. Bezpenostní

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 DLEŽITÉ: TENTO UŽIVATELSKÝ NÁVOD SI PELIV PETTE, ABY JSTE ZAJISTILI BEZPENÉ A EFEKTIVNÍ POUŽITÍ TOHOTO ZAÍZENÍ. UPOZORNNÍ!!! 1. Toto

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA POKYNY K INSTALACI A OBSLUZE ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro R a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 íany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323

Více

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA PLYNOVÝ GRIL MADEIRA GP01001 Pracovní tlak Spoteba Výkon Rozmr grilovací desky Topné medium 30mbar 270 g/h 3,5kW 49 x 38 cm Propan-butan Ped použitím si pozorn pette návod k použití!!! POZOR: Vždy používejte

Více

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé v dsledku neoprávnné manipulace s kotlem. Tyto záruní

Více

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad.

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Všeobecné schéma složení plynového topidla sestava 1 Tleso výmníku - * * * - Skupina 1 2 Hoák

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk Obj..: 572 078 Pokud Vám nebude vyhovovat velký mlhova", pak použijte k osvžování i ke zvlhování vzduchu nebo k efektm pro

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962 UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

Návod k obsluze a údržb

Návod k obsluze a údržb Návod k obsluze a údržb VAROVÁNÍ Tyto jednotky jsou ureny POUZE pro použití v prmyslových systémech vedení stlaeného vzduchu. NEJSOU URENY pro jiné pracovní látky, než je okolní vzduch. Pívodní vzduch

Více

MOTOR SACHS SB 130, 130L, 135, 135L, 140, 140L

MOTOR SACHS SB 130, 130L, 135, 135L, 140, 140L MOTOR SACHS SB 130, 130L, 135, 135L, 140, 140L Vladimír Bernklau 1460, 1475,1486 Válec a kliková sk í Provedení/znak motoru Držák trysek Tlumi výfuku Vrtání válce Ozna ení na hlav v oblasti A SB 130 /

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UPOZORNNÍ PED POUŽITÍM STOJANU SI POZORN PETTE A NÁSLEDUJTE VŠECHNY UPOZORNNÍ A INSTRUKCE. NEPEKRAUJTE POVOLENOU NOSNOST. POUŽÍVEJTE

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

Rozpad dílů. rotační kypřič K-60

Rozpad dílů. rotační kypřič K-60 Rozpad dílů rotační kypřič K-60 Hlava válce 1 380020070-0001 šroub s límcem 4 2 120230083-0001 víčko ventilové 1 3 120250032-0001 těsnění ventilového víčka 1 4 270960014-0001 svíčka zapalovací F7TC 1 5

Více

Butanová pájecí souprava POOL Piezo

Butanová pájecí souprava POOL Piezo MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Butanová pájecí souprava POOL Butanová pájecí souprava POOL Piezo Typ KP01001 Typ KP01001P Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili

Více

Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max.

Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max. Uživatelský manuál Motorový kit na kolo: 2-takt, vzduchem chlazený jdnoválec Typové označení motoru: 1E40F-5 Obsah motoru: 42.7cc Max. výkon 1kw 6500rpm 1. Na kolo nainstalujeme rozetu 2. Nainstalujeme

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk Obj..: 828 400 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení Návod k obsluze Samostatné ovládací zaízení UC 42 Samostatné ovládací zaízení pro montážní lištu UC 45 Dležité informace pro elektrické zapojení Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 3 Bezpenostní pokyny...

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily 1 VW Golf IV. Hatchback (4x2) (1997 2004) VW Golf IV. Variant (4x2) (1999 2005) VW Bora. Sedan (4x2) (1998-2005) ŠKODA Octavia I. Hatchback/Combi (4x2) (1996 - ) AUDI A3 (4x2) (1996 4/03) SEAT Toledo (1999-2004)

Více

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Návod k montáži a použití

Návod k montáži a použití Nosi na jízdní kola na tažné zaízení - Uebler F32-XL, na 3 jízdní kola, obj.è. 5750 - Uebler F42, na 4 jízdní kola, obj.è. 5740 Návod k montáži a použití M+P-25A-0073 k Nosi na jízdní kola na tažné zaízení

Více

Náhradní díly k plynovým topidl m 111-1001 111-1002 111-1003 111-1004 111-1005 111-1011 111-1012 111-1016 1 820 111-1018 111-1019 408 111-1020

Náhradní díly k plynovým topidl m 111-1001 111-1002 111-1003 111-1004 111-1005 111-1011 111-1012 111-1016 1 820 111-1018 111-1019 408 111-1020 Náhradní díly k plynovým topidlm 111-1001 111-1002 111-1003 111-1004 111-1005 111-1011 111-1012 111-1016 111-1018 111-1019 111-1020 111-1021 111-1022 111-1023 111-1024 111-1025 111-1026 111-1029 111-1030

Více

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 Návod k montáži tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2 tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 tubusového světlovodu ALLUX 550 STANDARD...strana 10 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu

Více

DSB - Návod k obsluze Model CW

DSB - Návod k obsluze Model CW DSB - Návod k obsluze Model CW - 4500 Popis souásti: 1. Vodítko mení listu papíru: pro urení jakou velikost drátového hebenu si vybrat. 2,. Micí vodítko pro drátový heben: mí velikost drátového hebenu

Více

Vaše uživatelský manuál KONICA MINOLTA BIZHUB PRO C5500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/589346

Vaše uživatelský manuál KONICA MINOLTA BIZHUB PRO C5500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/589346 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro KONICA MINOLTA BIZHUB PRO C5500. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg UŽIVATELSKÝ NÁVOD ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg SP40202 120LB (26775) Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny

Více

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Wingo POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Obsah 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Pedbžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3 2.3.1 Upevnní zadní konzoly 3

Více

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 OBSAH 1. TECHNICKÉ ÚDAJE 2 2. PROHLÁŠENÍ O SHOD 3 3. ZÁKLADNÍ INFORMACE 4 3.1 Urení 4 3.2 Nevhodné použití 4 3.3 Záruka 4 3.4 Mení kalibraních závaží

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi riziky

Více

QUANTUM. Verze F F H TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 5,5 HP. Vladimír Bernklau

QUANTUM. Verze F F H TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 5,5 HP. Vladimír Bernklau QUANTUM Verze 128802-0910 12F802-1955 12F802-3168 12H802-3169 TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 5,5 HP Vladimír Bernklau 000 Filtr vzduchový, výfuk 81 691740 POJISTKA ŠROUBU VÝFUKU 159 691753 DRŽÁK ISTI

Více

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te.

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te. Bezpenostní pokyny Praka je tžká pi jejím zvedání bute opatrní. Upozornní: Zmrzlé hadice mohou prasknout. Neinstalujte praku venku anebo v místech, kde je nebezpeí zamrznutí. Praka mže být poškozena. Nezvedejte

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

MOTOR JIKOV GH 1509, GH 1511

MOTOR JIKOV GH 1509, GH 1511 MOTOR JIKOV GH 1509, GH 1511 Vladimír Bernklau 1509,1511 Kliková skříň, vačka JIKOV 4 TAKT Katalog číslo 40/Verze 1/Strana 2 1509,1511 Kliková skříň, vačka 1 5171711 TRUBKA 2 1 2 7461121 DRŽÁK 2 1 3 1512583

Více

Uživatelská píruka. MEDITEST, s.r.o. zdraví pod kontrolou. Pro uživatele glukometru EasyGluco TM. Vážený uživateli,

Uživatelská píruka. MEDITEST, s.r.o. zdraví pod kontrolou. Pro uživatele glukometru EasyGluco TM. Vážený uživateli, MEDITEST, s.r.o. zdraví pod kontrolou EasyGluco TM Uživatelská píruka Pro uživatele glukometru EasyGluco TM Vážený uživateli, dkujeme, že jste si vybral práv glukometr EasyGluco TM. Tato uživatelská píruka

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301)

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) Prmyslový vai TRINO Typ VP02001 Typ VP02006 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem

Více

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Tento návod na montáž, obsluhu a údržbu peliv uschovejte po celou dobu užívání vrat. 1 Návod na montáž Ped montáží dkladn protte! Montáž mže provádt

Více

Návod k obsluze náezového stroje F xx1 M. Návod k obsluze. Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí:

Návod k obsluze náezového stroje F xx1 M. Návod k obsluze. Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí: Návod k obsluze náezových stroj F 251M - F 301M Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí: servisní stedisko spolenosti S&K Kontakt, Tuanka 115, 627 00 Brno tel.: 545 424 360, servis@skkontakt.cz

Více

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz Vážený uživateli našich snhových etz EASY GRIP. Prosíme pette si laskav tohoto prvodce ped prvním použitím a uložte tento návod bezpen

Více

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Technický list Vydání02/06 Identifikaní.: Verze. 01 Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Construction Popis výrobku S m je možné pokládat lepidlo SikaBond - T52 FC souasn ze tí

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI VARNÉ PLYNOVÉ DESKY SAMOSTATNÉ KH 95 XL, KH 70 X, 64 GX Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Toto je nový, peliv zkonstruovaný výrobek, vyrobený z materiál

Více

Příručka pro uživatele

Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele CZ www.besafe.eu Complies with revised standard: ECE R44/04 Tested and Approved ECE R44/04 universal 15-36 kg E4 04443713 ! D!kujeme Vám, že jste si vybrali BeSafe izi Up X2 Je d#ležité,

Více

SD/SV/SVN/SC/SA Série Ponorná erpadla. zapnuto. (2) Toto erpadlo musí být nainstalováno pouze ve svislé poloze na bezpe né základn.

SD/SV/SVN/SC/SA Série Ponorná erpadla. zapnuto. (2) Toto erpadlo musí být nainstalováno pouze ve svislé poloze na bezpe né základn. ±«INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ SD/SV/SVN/SC/SA Série Ponorná erpadla 1. Ped zapoetím instalace zkontrolujte následující: Mení izolaního odporu: Provete vizuální kontrolu pívodního kabelu (i plováku),

Více

SUPER-TYKOLKY.cz s.r.o., pímý dovozce ATV, Žižkova 155, 411 55 Terezín, Tel. 411 131 040,www.super-ctyrkolky.cz

SUPER-TYKOLKY.cz s.r.o., pímý dovozce ATV, Žižkova 155, 411 55 Terezín, Tel. 411 131 040,www.super-ctyrkolky.cz SUPER-TYKOLKY.cz s.r.o., pímý dovozce ATV, Žižkova 155, 411 55 Terezín, Tel. 411 131 040,www.super-ctyrkolky.cz Pedmluva Dkujeme Vám za zakoupení motocyklu BAOTIAN, model BT49QT-20A2, který byl vyvinut

Více

Návod k obsluze zemního vrtáku BBA 520

Návod k obsluze zemního vrtáku BBA 520 Návod k obsluze zemního vrtáku BBA 520 Zemní vrták se spalinovým motorem který jste si právì zakoupili, je konstruován pro územní èásti urèené k zalesòován, zahradnièení, sázení ovocných døevin. Je to

Více

Návod k obsluze ATV 110 ccm BULL, TIGER, SPYDER tte tento návod pozorn. Obsahuje dležité bezpenostní informace pro provoz tykolky

Návod k obsluze ATV 110 ccm BULL, TIGER, SPYDER tte tento návod pozorn. Obsahuje dležité bezpenostní informace pro provoz tykolky Návod k obsluze ATV 110 ccm BULL, TIGER, SPYDER tte tento návod pozorn. Obsahuje dležité bezpenostní informace pro provoz tykolky 1 BEZPENOSTNÍ INFORMACE Pozor!! Dležité uživatelské informace. Bezpodmínen

Více

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Uživatelská píruka tte prosím tyto instrukce peliv a dbejte na pelivé a efektivní používání tohoto výrobku Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Naptí 14,4V Volnobžné otáky 0-300 / 1000 ot./min.

Více

MOTOR JIKOV 1433, 1453, 1454 WAPE, 1447 ISKRA

MOTOR JIKOV 1433, 1453, 1454 WAPE, 1447 ISKRA MOTOR JIKOV 1433, 1453, 1454 WAPE, 1447 ISKRA Vladimír Bernklau 1453,1454,1447 Válec a kliková sk í JIKOV 2 TAKT Katalog íslo 31/Verze 1/Strana 2 1453,1454,1447 Rozpis díl 1 9943224 GUFERO 17x35x10 2 1

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 81 40 20 www.conrad.sk Obj..: 814 020 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

Praní. Vypnutí. Nastavte voli programu na Stop (Vyp.). Zásuvka na prací prost edky s komorami I, II, Dví ka. Ovládací panel

Praní. Vypnutí. Nastavte voli programu na Stop (Vyp.). Zásuvka na prací prost edky s komorami I, II, Dví ka. Ovládací panel Vaše praka Blahopejeme rozhodli jste se pro moderní, kvalitativn vysoce hodnotný domácí spotebi znaky Bosch. Spotebi se vyznauje šetrnou spotebou vody a energie. U každé praky, která opouští náš závod

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

INTEC EDGE. Verze TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 6,0 HP. Vladimír Bernklau

INTEC EDGE. Verze TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 6,0 HP. Vladimír Bernklau INTEC EDGE Verze 121602-0197 TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON 6,0 HP Vladimír Bernklau 000 Filtr vzduchový, výfuk 163 691894 T SN NÍ SÁNÍ 259 691189 DRŽÁK 300A 693331 VÝFUK TICHÝ CHOD 425A 690244 ŠROUB

Více

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o.

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 11 ARM WRESTLER Nevýherní hrací pístroj PÁKA Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 11 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho

Více

Diagnostika u voz s 2-místnými diagnostickými kódy

Diagnostika u voz s 2-místnými diagnostickými kódy Zobrazení Diagnostické y jsou zobrazovány jako impulsy (blikání). Uživatel musí spoítat poet impuls LED diody na diagnostickém zaízení. Nap. íslice 5 je vysláno jako pt impuls (bliknutí), následuje krátká

Více

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 DŘÍVE NEŽ ZAČNETE SESTAVOVAT GRIL: zkontrolujte, že balení obsahuje všechny části, které jsou popsané v soupisu dílů níže a že jednotlivé části nejsou poškozené, pokud

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 505 SQL3500 SQL8500 SQL36E Elektromotorické pohony pro škrticí klapky VKF46 a VKF46 TS SQL3500 SQL8500 SQL36E SQL3500, SQL36E napájecí naptí AC 230 V, 3-polohový ídící signál SQL8500 napájecí naptí AC

Více

SPRINT. Verze 9D D A QUATRO TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON. Vladimír Bernklau

SPRINT. Verze 9D D A QUATRO TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON. Vladimír Bernklau SPRINT Verze 9D902-2004 10D902-0155 10A902-2275 QUATRO TY TAKTNÍ MOTOR BRIGGS & STRATTON Vladimír Bernklau 000 Filtr vzduchový 81 691179 POJISTKA ŠROUB VÝFUKU 163 271139S T SN NÍ VZDUCHOVÉHO FILTRU 300

Více

KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2

KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2 KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2 KOTEVNÍ ŠROUB OMO + LEPÍCÍ HMOTA HIT-RE 500 MONTÁŽNÍ NÁVOD 8/2009 PEVZAL, SEZNÁMIL SE Z MONTÁŽNÍM NÁVODEM: Strana 1 (celkem 5) DATUM: 1. Úvod Tento montážní návod stanovuje závazné

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk Obj..: 23 25 60 Vhodné pre deti od 3 rokov! Vážení zákazníci! Koup dálkov ízeného modelu bylo velmi dobré rozhodnutí. Jsme

Více

DLEŽITÉ!!!! V každém pípad nezapomete na zazimování i ovládací jednotky.

DLEŽITÉ!!!! V každém pípad nezapomete na zazimování i ovládací jednotky. Voda se mní v led pi teplotách rovných a menších než 0 C. Zárove zvtší svj objem o 1/11 svého objemu. Tedy z 11 litr vody se stane 12 litr ledu Toto zvtšení objemu je dostatené pro to aby se roztrhlo potrubí

Více

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Příručka pro obsluhu a provozní pokyny 30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Model: TRD53003 Drobné změny, které jsou výsledkem změny modelu, nemusí být na obrázku zahrnuty. 1 SEZNAM DÍLŮ SEZNAM DÍLŮ DÍLENSKÉHO LISU (obrázek

Více

Motorový manuál. Version:1.1. Motorový manuál a seznam dílů pro Benzinový motor 340F / 380F

Motorový manuál. Version:1.1. Motorový manuál a seznam dílů pro Benzinový motor 340F / 380F Motorový manuál Version:1.1 Motorový manuál a seznam dílů pro Benzinový motor 340F / 380F OBSAH: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Ovládací prvky na motoru 4 Uvedení do

Více

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze a údržb Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI SKLOKERAMICKÁ DESKA KH 19X, KH 21X, KH 77X, KH 15X, KH 73 X NO 27/06 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš spotebi. Prosíme, ped použitím

Více

SESTAVA MOTORU VERNER - 1400

SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 SESTAVA MOTORU VERNER - 1400-24 - SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 OBSAH Sestava 1. Kliková hřídel... 26 2. Uložení klikové hřídele... 27 3. Polovina bloku - přední... 28 4. Rozvod

Více

Návod na obsluhu a údržbu excentrické brusky typ HW 150-5. Obj. č. D 322 703

Návod na obsluhu a údržbu excentrické brusky typ HW 150-5. Obj. č. D 322 703 Návod na obsluhu a údržbu excentrické brusky typ HW 150-5 Obj. č. D 322 703 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD VAROVÁNÍ Tento zvedák je určen pouze pro účely zvedání. Zvedák by měl být umístěn na pevné rovné zemi. Vždy je nutné zablokovat nebo zaklínovat kola a použít

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

Propan-butanové mobilní topidlo RELAX. Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Blue Flame

Propan-butanové mobilní topidlo RELAX. Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Blue Flame MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanové mobilní topidlo RELAX mini Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo

Více

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci Ochrany ady RE_ 61_ Manuál pro instalaci Vydáno: 25.11.2003 Verze: B/05.10.2004 Manuál pro instalaci Obsah: 1. Úvod... 4 1.1. Informace o tomto manuálu...4 2. Bezpenostní informace... 5 3. Vybalení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

Vaše uživatelský manuál PARTNER COLIBRI 25 http://cs.yourpdfguides.com/dref/936651

Vaše uživatelský manuál PARTNER COLIBRI 25 http://cs.yourpdfguides.com/dref/936651 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T - penosný T82000C (26820)

UŽIVATELSKÝ NÁVOD POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T - penosný T82000C (26820) UŽIVATELSKÝ NÁVOD POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T - penosný T82000C (26820) NOSNOST MAX.: 2 000 kg MIN. VÝŠKA: 130 mm MAX. VÝŠKA: 345 mm Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento

Více

Vaše uživatelský manuál MCCULLOCH QUATTRO 52 PM, NEW TWIST HANDLE http://cs.yourpdfguides.com/dref/933962

Vaše uživatelský manuál MCCULLOCH QUATTRO 52 PM, NEW TWIST HANDLE http://cs.yourpdfguides.com/dref/933962 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro MCCULLOCH QUATTRO 52 PM, NEW TWIST HANDLE. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION A6500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/852524

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION A6500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/852524 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP PAVILION A6500. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP PAVILION A6500 v uživatelské

Více

NÁVOD k OBSLUZE SHINERAY XY350 ST-2. tte tento návod pozorn, obsahuje dležité bezpenostní informace

NÁVOD k OBSLUZE SHINERAY XY350 ST-2. tte tento návod pozorn, obsahuje dležité bezpenostní informace tte tento návod pozorn, obsahuje dležité bezpenostní informace NÁVOD k OBSLUZE SHINERAY XY350 ST-2 1 Úvod Dkujeme Vám za nákup tykolky Shineray XY350ST-2 Tento manuál obsahuje hlavní údaje, základní konstrukci

Více

OBSLUHA a INSTALACE dmychadel s postranním kanálem série RB

OBSLUHA a INSTALACE dmychadel s postranním kanálem série RB OBSLUHA a INSTALACE dmychadel s postranním kanálem série RB Dkujeme Vám za zakoupení dmychadla s postranním kanálem. Žádáme Vás o pozorné petení tohoto návodu pro instalaci a údržbu. Dmychadla s postranním

Více

PEDPISY PRO PRAVIDELNÉ PERIODICKÉ KONTROLY (REVIZE) SPOJEK

PEDPISY PRO PRAVIDELNÉ PERIODICKÉ KONTROLY (REVIZE) SPOJEK Stránka 1 z 5 PEDPISY PRO PRAVIDELNÉ PERIODICKÉ KONTROLY (REVIZE) SPOJEK EN 362 Osobní ochranné prostedky proti pádm z výšky spojky Pro zjednodušení terminologie budeme v tomto textu používat pouze termín

Více

Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Pneumatická pistole 1/2 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pokyny Upozornění! Zajistěte, aby se při používání tohoto zařízení

Více

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 1 POPIS str. 2 2 SEZNÁMENÍ str. 4 3 ROZBALENÍ A MONTÁŽ str. 4 4 POUŽITÍ MIKROSKOPU str. 4 5 ÚDRŽBA MIKROSKOPU str. 5 6 TECHNICKÉ ÚDAJE str. 6 7 RECYKLACE

Více

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008 MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3) Typ VP02006 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3T) Typ VP02007 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP)

Více

VM 125 M 02/B. Výměna oleje v převodovce: 0,5 l, dop. výrobce: AUTOMATIK TRANSMISSION DEXTRON III

VM 125 M 02/B. Výměna oleje v převodovce: 0,5 l, dop. výrobce: AUTOMATIK TRANSMISSION DEXTRON III VÝROBCE: Vladimír Vácha VM MOTOR Sedláčkova 2570 397 01 Písek Tel.: 382 215 434 Fax: 382 215 434 E-mail: vmmotor@iol.cz Web.: www.vmmotor.com Technické informace: Utahování šroubů a matek motoru VM 125

Více

UC3050A UC3550A UC3550AP UC4050A UC4550A UC3051A UC3551A UC4051A UC4551A. GB Electric Chain Saw INSTRUCTION MANUAL

UC3050A UC3550A UC3550AP UC4050A UC4550A UC3051A UC3551A UC4051A UC4551A. GB Electric Chain Saw INSTRUCTION MANUAL GB Electric Chain Saw INSTRUCTION MANUAL UA PL Elektryczna Pilarka acuchowa INSTRUKCJA OBSUGI RO Ferstru electric cu lan MANUAL DE INSTRUCIUNI DE Elektro - Motorsäge BEDIENUNGSANLEITUNG HU Elektromos láncfrész

Více

T2197 NÁVOD K OBSLUZE OLEJOVÁ JÍMKA S ODSÁVÁNÍM ZÁRUČNÍ LIST

T2197 NÁVOD K OBSLUZE OLEJOVÁ JÍMKA S ODSÁVÁNÍM ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06 pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s., Poděbradova 560,Lysá

Více

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství Technický popis Kamera Pijíma -napájecí naptí 9V DC 12V DC -napájecí proud 300 ma 200 ma -penosová frevence 2.4-2.4835GHz 2.4-2.4835GHz -typ modulace FM FM -poet kanál 2 2 -min.intenzita osvtlení 0 Lux(vzdálenost

Více

ASK AČR Registrační list motoru

ASK AČR Registrační list motoru ASK AČR Registrační list motoru Registrační list č.: M/01/08 Platné od: 01.01.2008 Platné do: 31.12.2010 1. Všeobecné 1.1 Výrobce: IAME spa - ZINGONIA (ITALY) 1.2 Obchodní označení -(Typ/model): PARILLA

Více

Návod k obsluze. Pam ové tla ítko. Tento návod uschovejte!

Návod k obsluze. Pam ové tla ítko. Tento návod uschovejte! Návod k obsluze CZ Pamové tlaítko Tento návod uschovejte! Obsah Záruka...2 Bezpenostní pokyny...3 Popis tlaítek a ukazatel...4 Všeobecné informace...5 Použití k urenému úelu...5 Montáž / pipojení...5 Popis...7

Více

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 74901 Vítkov tel. +420 556300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline

Více

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu Bezpeþnostní pokyny Rozsah dodávky podle modelu Praÿka má velkou hmotnost pozor pŀi zvedání. Pozor: Zamrzlé hadice se mohou roztrhnout nebo prasknout. NeumisŌujte praÿku v oblastech ohrožených mrazem a/nebo

Více