ŠKOLNÍ BRAVÍČKO ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KRÁLÍKY. Milí čtenáři, právě držíte poslední, předprázdninové. Nač se můžeme těšit v příštím školním roce?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ BRAVÍČKO ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KRÁLÍKY. Milí čtenáři, právě držíte poslední, předprázdninové. Nač se můžeme těšit v příštím školním roce?"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KRÁLÍKY KVĚTEN - ČERVEN ŠKOLNÍ BRAVÍČKO Milí čtenáři, právě držíte poslední, předprázdninové číslo Školního bravíčka. To nám to ale uteklo. Celý školní rok byl nabitý událostmi, prožívali jsme radost z úspěchů, hlavně sportovních. Omlouváme se za nevydání dubnového čísla vše jsme měli nachystáno, zradila nás technika byl pokažen školy, tudíž jsme nemohli pracovat. Ovšem o témata, která jsme měli pro vás nachystána, nepřijdete těšte se na ně v příštím roce. Poslední číslo časopisu je vyloženě oddychové. Tématem jsou prázdniny a smích v podobě vtipů. Originální rozhovory máme s našimi bývalými žáky, kteří jednou za čtrnáct dní navštěvují odpolední tvořivé dílny. Vyptávaly se jich naše redaktorky Kamila a Jana zpočátku měly trému, pak se do své role vžily a bylo to super. No a samozřejmě se loučíme s našimi deváťáky. Jo jo, slovy klasika, každého dne se něco končí, ale také něco překrásného počíná Rádi bychom poděkovali rodičům, kteří se aktivně zapojili do tvorby časopisu. Vážíme si spolupráce s nimi. Rádi budeme pokračovat. A děkujeme učitelům za příspěvky. Pěkné prázdniny přeje redakce (Marek Rakaš, Majda Doubínková, Kristýna Muchová, Kamila Skotáková, Kristína Loufková, Jana Malá, Iva Nesvadbová, Petr Čuma) Nač se můžeme těšit v příštím školním roce? ekovýchovný pobyt v Sedmihorkách (na pobyt získán příspěvek z Pardubického kraje 30000, - Kč, nutná spoluúčast žáků ve výši cca 450,- Kč V říjnu vyhodnocení krajské soutěže Zelený ParDoubek Obhájení titulu Ekoškola, Zdravá škola V případě, že nám bude schválen grant z evropských fondů, můžeme se těšit na spoustu, spoustu aktivit, činností, které budou realizovány v průběhu 2 let (výsledky se dozvíme v září). Mezi nimi jsou např.: 2 týdenní ekologické pobyty 2 třídenní preventivní programy (v nich paintball, lezení po stěně, skoky na trampolíně, lezení po lanových překážkách, hry, ) Společné akce s rodiči výlet do Liberce, do ZOO Dvůr Králové, sportovní akce (hry bez hranic, bowling), vánoční a velikonoční dílny, besedy s odborníky) A TO VŠE PRO ŽÁKY A JEJICH RODIČE ZADARMO! Tak držme palce!

2 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 2 Tentokráte přinášíme rozhovor s našimi bývalými žáky Lenkou, Pavlem, Filipem, Michalem, Lukášem. Jak vzpomínají na prožitá školní léta? Pamatujete si, kdy jste odešli z naší školy? Lenka: Z této školy jsem odešla před 15 lety. Pavel: Před 14 lety. Filip: Před 4 lety. Michal: Ze školy jsem už 4 roky. Lukáš: 4 roky. Máte nějaký zážitek, vzpomínku ze školy, na které rádi vzpomínáte? Lenka: Ráda vzpomínám na výlet v Losinách. Pavel: Já vzpomínám na Hněvkov. Filip: Líbilo se mi v Praze v bludišti. Michal: Rád vzpomínám na výlet na Pastvinách. Lukáš: Jak jsem chodil za paní uklízečkou, aby mi uvařila kafe. Na které učitele nejvíce vzpomínáte a proč? Lenka: Vzpomínám na paní Juránkovou, Nesvadbovou, Šponarovou, dobře nás učily. Pavel: Na pana Kubíčka, Hanáka, byli dobří učitelé. Filip: Vzpomínám na učitele Čumu, Švandu, Štěpánka, Němečka. Michal: Rád vzpomínám na pana učitele Němečka, byl to dobrý učitel. Lukáš: Vzpomínám na paní učitelku Šponarovou, byla jedinečná. Co děláte teď, v současné době? Lenka: Jsem v invalidním důchodě. Pavel: Pracoval jsem na počítači, teď jsem nezaměstnaný. Filip: Dopoledne pracuji na pile, odpoledne pomáhám panu Benešovi s papoušky (v úterý a ve čtvrtek). Michal: Chodím ven venčit pejska, chodím na procházky, poslouchám hudbu. Lukáš: Koukám rád na seriál Ulice a čtu knížku. Jaké máte zájmy, koníčky, co vás zajímá? Lenka: Ráda vyšívám, občas si přečtu nějakou knihu, ale spíše časopisy. Pavel: Turistika, práce. Filip: Rybičky, papoušky, rád pracuji v dílně, rád smažím cibulky, rád chodím k sousedům, pomáhám. Michal: Zajímám se o skupinu Maxim Turbulenc, rád si poslechnu i nějaké dechovky. Občas doma rád pomohu. S tátou obdělávám zahradu. Lukáš: Čtu bibli, mám psa Bobika. Jak se vám líbí tvořivé odpoledne v naší škole? Lenka: Tady se mi to moc líbí. Pavel: Docela jo. Filip: Líbí se mi dílny. Michal: Tvořivé odpoledne se mi velmi líbí. Lukáš: Moc ne, protože musím. Jaké činnosti byste rádi dělali v dalších dílnách? Lenka: Věnečky, vyšívání, kreslení. Pavel: Se dřevem. Filip: V dílně, vařit, malovat na sklo. Michal: Abychom něco uvařili. Lukáš: Že bychom vařili. Děkujeme za rozhovor. Přejeme pěkné prázdniny a těšíme se na setkání v příštím roce.

3 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 3 Svátek slaví: ČERVNOVÍ A PRÁZDNINOVÍ OSLAVENCI Všem oslavencům přejeme hodně úspěchů (hlavně ve škole) a splnění všech tajných snů a přání a hlavně skvělé prázdniny. Narozeniny slaví: Tonda Doubínek, Antonín Uhlíř Luboš Augusta Kristýna Muchová, Loufková Jakub Cejnar Marek Rakaš, 13 let Aleš Vogl, 14 let Luboš Augusta, 16 let Vráťa Hoško, 13 let David Kubíček 17 let Tonda Doubínek, 16 let Zdeněk Knápek, 10 let Miloš Svatoň, 15 let Míša Čermák, 10 let Matěj Prušek, 10 let Milan Walter, 14 let Dan Orešanský, 16 let Kristýna Muchová, 14 let, Kuba Cejnar, 13 let Naše sportovní úspěchy v tomto školním roce (aneb opravdu jsme se snažili :-) 2. místo Vánoční futsalový pohár v Žamberku 3. místo okresní turnaj ve florbale v Králíkách 2. místo okresní florbal mladších žáků v Ústí nad Orlicí 3. místo okresní florbal starších žákyň v Ústí nad Orlicí 4. místo okresní turnaj ve vybíjené v Žamberku 2. místo (celkové ze všech zúčastněných škol) Krajský paraatletický pohár v Pardubicích 1. místo skok daleký Macek Radek 1. místo hod kriketovým míčkem Macek Radek 2. místo štafeta 4x60 m (Plosza Michal, Vyšohlídová Aneta, Walter Milan, Macek Radek) Den rekordů Králíky 1. místo hod kriketovým míčkem Knápek Zdeněk 1. místo vrh koulí Skotáková Kamila VŠEM SPORTOVCŮM GRATULUJEME!

4 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 4

5 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 5 OHLÉDNUTÍ ZA ŠKOLNÍM ROKEM, ANEB CO JSME V TOMTO ŠKOLNÍM ROCE DĚLALI? Každý měsíc jsme navštěvovali knihovnu (děkujeme knihovnicím za spolupráci) Uspořádali jsme podzimní, vánoční, velikonoční výstavu v Městské knihovně Králíky Naše dílka jsme také vystavovali v Ústí nad Orlicí a v Chocni Vystupovali jsme na Akademii v Ústí nad Orlicí Sportovali jsme, účastnili se okresních turnajů Uspořádali jsme florbalový turnaj Týmově jsme spolupracovali a herecky se vyřádili ve vánočním projektu Pohádková Evropa na vánoční besídce Na Vánoce a na konci školního roku jsme si zatrsali na diskotéce (děkujeme panu Doubínkovi) Zařádili jsme si v čarodějnické škole , pálili jsme čarodějnice Ve družině měli karneval, mikulášskou besídku Sbírali jsme kaštany a žaludy, které jsme v lednu spolu s myslivci zanesli ke krmelci Na začátku roku jsme měli Den v přírodě ve skupinách s učiteli jsme šli podle mapy a azimutu a plnili úkoly Byli jsme v Muzeu řemesel v Letohradě Zúčastnili jsme se preventivních programů (proti návykovým látkám) Taky jsme měli Den Země, Den řemesel, Stezku Ferdy mravence, Smyslové vnímání přírody Chodili jsme na vycházky Byli jsme na výletě v Praze Sedmáci a deváťáci byli na výletě na samotě u lesa v Jeseníkách Chodili jsme na Střelnici (divadlo pro malé děti, Hodina zpěvu s J. Uhlířem pro všechny, vánoční koncert, Tančíme pro radost) Krmili jsme ptáčky, ježka, rybičky Vyšlápli jsme si na Křížovou horu nad Červenou Vodou Slavili jsme obrovský úspěch s naším kalendářem Scházel se ekotým, plnil se program Ekoškoly Plnil se program Zdravé školy Zapojili jsme se do celostátní soutěže Recyklohraní plnili jsme úkoly, sbírali elektrické spotřebiče a baterie, spolupracovali s mateřskými školami Rodiče měli možnost navštívit keramické dílny Účastnili jsme se vánočního a májového jarmarku Posílali jsme výkresy do celostátních soutěží Na výstavě v Chocni jsme získali ocenění za prostorové práce žáků Měli jsme ve škole hasiče URČITĚ JSME NA NĚCO ZAPOMNĚLI A vydávali jsme naše Školní bravíčko! :-))

6 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 6 V letošním školním roce, který již končí, probíhala celoroční hra Ať žijí duchové, kde jsme procházeli každý měsíc určeným hradem a plnili různé úkoly. V září se nám otevřel hrad KUNĚTICKÁ HORA, kde jsme dostali za úkol projít cestou s danými šiframi přímo k pokladu. S historii hradu BOUZOV jsme se seznámili v měsíci říjnu. Tady na nás čekal turnaj ve střelbě z kuše. V listopadu nám hrad KOST dal možnost vyřádit se v získání Titulu o nejlepšího šermíře a ve Vystoupení šašků. V prosinci na hradě ŠVIHOV bylo navázáno na pověst Jak Půtu odnesl čert, kde jsme se všichni proměnili v čerty a s vystoupením a tancem uspořádali Čertovskou besídku. Tento čertovský tanec jsme předvedli i na Akademii v Ústí nad Orlicí. V lednu nás cesta zavála až na hrad LOKET, kde jsme se mohli výtvarně podílet na kresbě plánku hradu. V únoru byl uspořádán Hradní karneval na hradě TROSKY. Tady se každý ustrojil za postavy, které na hradě žily, takže jsme se proměnili v komorné, v rytíře, v šašky a jiné. V březnu jsme si zahráli na hradě PERNŠTEJN pověst O marnivé komorné, která se váže k tomuto hradu. V dubnu na hradě HELFŠTÝN proběhlo umělecké setkání kovářů hefaiston, kde se každý z nás mohl účastnit soutěže návrhů kovářských výrobků. Na hrad KARLŠTEJN jsme se dostali v měsíci květnu, kde na nás čekaly úkoly od Bílé paní. Na poslední hrad RÁBÍ jsme doputovali v měsíci ČERVNU, kde proběhla závěrečná slavnost s vysvobozením princezny. Tento rok uběhl jako voda a my všichni se těšíme na prázdniny. Aby prázdniny byly pro vás plné odpočinku a zábavy, připravili jsme dvě hry, které si můžete o prázdninách společně zahrát. Fyzicky nenáročná hra vhodná do jakéhokoliv prostředí. Skupiny hráčů s doporučeným počtem minimálně 5 osob se postaví do řady tak, aby si koukali na záda tomu před sebou. První v řadě dostane do poloviny naplněnou PET láhev, stiskne ji mezi kolena a po odstartování se otočí a bez pomoci rukou jí předá spoluhráči za sebou a tak to pokračuje až na konec řady a zpět. Pokud spadne některému spoluhráči PETka na zem, tak se vrací na začátek Veselá hra pro zasmání Hráči se postaví do kroužku a jeden hráč si doprostřed kruhu dřepne a zavře oči. Ostatní hráči se beze slov domluví, komu dají citrón (většinou se vystřídají postupně všichni). Po domluvě si vybraný hráč (nebo hráči - záleží na tom, kolik hraje celkem hráčů) dá do úst kousek citrónu a rozkouše ho. Pozor! Nesmí ho spolknout, nechává ho v ústech. Hned po rozkousání citrónu hráč uprostřed kruhu otevře oči a má za úkol uhádnout, kdo má kousek citrónu v ústech. Hráč, který hádá, nesmí ostatní hráče rozesmívat, ale většinou se stejně všichni smějí:o) Ostatní hráči dělají, že mají citrón, aby hádání nebylo tak lehké. Hráč, který měl citrón jde do prostřed a bude hádat.

7 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 7 3. a 7. P ročník V tomto roce jsme do naší třídy dostávali časopis Českých drah Můj Vláček, který nás bavil každý měsíc. Některé vtipy jsme pro vás opsali: Pan učitel se ptá : Kdy se u nás usadili první lidé? Maruška: Když je bolely nohy. Slečna se ptá na ulici: Pane, prosím, kolik je hodin? :Čtvrt na čtyři. Slečna nevěřícně kroutí hlavou a říká: To je divné. Ptám se na to celý den a pokaždé dostanu jinou odpověď. Chtěla jsem se vzdělávat, ale naši mi nechtěli koupit tu nejdůležitější učební pomůcku. A co jsi chtěla studovat? Autoškolu. Svolává pan Kalina domácí poradu: Rodino, těšte se, letos o dovolené poletíme k moři. Proč brečíš, Davídku? Já s vámi nemůžu, já ještě neumím létat Maminka se ptá Honzíka: Proč krmíš ty slepice čokoládou? Honzík odpoví: No přece aby mi snesly kindervajíčka. Tondo, řekni nám, kdy se píše čárka? Prosím, čárka se píše, když vrchní donese nové pivo. Paní učitelka k Ivánkovi: Řekni mi zvířátko na P. Ivánek: Potkan. Správně. A teď zvířátko na D. Dva potkani. Paní učitelka jen zakroutí hlavou a ptá se dále: A teď mi řekni zvířátko na T. Ivánek se zamyslí: Že by tři potkani?

8 4., 5. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 8 PRÁZDNINY MÝCH SNŮ U moře bych dělal bábovičky a plaval bych. V horách bych stavěl sněhuláka a boboval. U příbuzných bych štípal dřevo. S kamarády bych si postavil bunkr a jezdil na kole. Na táboře bych si postavil bunkr. Patrik Dono U moře bych ležel na vodě, potápěl bych se, skákal šipky do vody. V horách bych lyžoval, kouloval se. U příbuzných bych jezdil na kole, na motorce a v traktoru. S kamarády bych hrál fotbal. Na táboře bych soutěžil a hrál karty. Doma bych jezdil na kole a hrál si na počítači. Dušan Tejkl U moře bych plavala, stavěla z písku a sbírala mušle. Na horách bych se dívala na krajinu a dávala bych pozor. U příbuzných bych si hrála celý den s kamarády. S kamarády bych šla do bazénu a hrála si s nimi. Na táboře bych si hrála a dělala různé věci. Doma bych si hrála se sestrou a jezdila bych na bruslích a na kole. Nikola Martincová U moře bych se opalovala, koupala. V horách bych sledovala, co to je. U příbuzných byla u tety a strejdy. S kamarády bych hrála vybiku. Na táboře bych hrála hry. Doma bych řezala dřevo. Jana Macková U moře bych chodil na zmrzku, koupal bych se, hrál bych si na písku. V horách bych lyžoval a sáňkoval. U příbuzných bych si povídal, co je nového. S kamarády bych chodil ven, hrál bych si s nimi. Na táboře bych hrál hry a chodil na procházku a hlídal, jestli v lese nehoří. Doma bych chodil ven, hrál si na počítači a fotbal, chodil bych na koupaliště, do lesa na procházky, jezdil na kole, na koloběžce, skákal na trampolíně, běhal bych na areálu, hrál tenis, stolní tenis, basket, vybiku, nohejbal, florbal a přehazku. Pomáhal bych mámě s nákupem a s vařením. Byl bych pořád venku. Patrik Rakaš V moři bych plaval, hrál si na písku. V horách bych lyžoval, boboval, kuličkoval se. U příbuzných bych si hrál na babu a na pikanou. Na táboře bych hrál fotbal, na schovávanou. Doma bych sekal trávu, dřevo. Zdeněk Macek. Zasmějte se s 4. a 5. ročníkem Maminka se ptá Honzíka: Proč krmíš slepice čokoládou? Honzík odpoví: No přece, aby mi snesly kinder vajíčka Mami, dáš mi 2 koruny na lízátko? Ale Pepo, vždyť jsi už velký kluk. Tak mi dej dvacku na pivo!! (Péťa) Víš jaký je rozdíl mezi motorovkou a toaletním papírem? Žádný. Stačí chvilka nepozornosti a prsty jsou v.!! Je to zelené a je to hrozně rychlé. Co to je? Žába v mixéru. Králíček šel do obchodu a říká: Chtěl bych dvě stě rohlíku. Paní prodavačka říká: Promiň králíčku, tolik nemáme. Druhý den přišel králíček znovu do obchodu a říká: Chtěl bych dvě stě rohlíku. Paní prodavačka říká: Promiň králíčku, tolik nemáme. Třetí den paní prodavačka objednala dvě stě rohlíku a králíček přijde do obchodu a paní prodavačka mu říká: Už máme pro tebe těch dvě stě rohlíku. No to jsem zvědavej, co s tím budete dělat.. (Niki)

9 4.ročník, 5. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 9 Zasmějte se s 4. a 5. ročníkem Letuška se snaží uklidnit vystrašenou pasažérku: Prosím vás, bezdůvodně se strachujete, vždyť ještě nebylo takové letecké neštěstí, aby se letadlo nevrátilo na zem.! Tatínek povídá mamince: K narozeninám dáme naší žábě pokladničku. To ne! protestuje maminka. Pokladnička dělá z dětí lakomce a z rodičů zloděje. (Dušan) Sedí pět mravenců na žiletce. Přijde šestý a povídá: Kluci, šoupněte se! Přijde jeden mladík k poldovi a říká: Pane policajt, chcete abych vám řekl jaký je rozdíl mezi váma a.. (Janča) Dvě rajčata se kutálejí a jeden říká: Bacha nůž.. říííízzzzz Kde? říííízzzz Kutálejí se dva míče a jeden říká: Pozor, jede auto! vrrrrr Kde? vrrrrr (Páťa D.) Jdou dvě sušenky po silnici a jednu přejede auto. Druhá říká: Dělej a nedrob! Slepec myje struhadlo a říká: Takovouhle blbost jsem ještě nečetl. Jde Karkulka lesem a potká vlka: Kampak jdeš huso? Já nejsem husa, ale Červená Karkulka. A kde máš košíček? Já husa ho nechala doma. (Páťa R.) Králíček jde do zmrzlinářství a ptá se: Máte mrkvovou zmrzlinu? Nemáme. Druhý den jde krállíček do zmrzlinářství a ptá se: Máte mrkvovou zmrzlinu? Nemáme. Třetí den jde do zmrzlinářství a ptá se: Máte mrkvovou zmrzlinu? Hmmm.. ta je hnusná, že?

10 6, 8. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 10 PRÁZDNINY ZN. IDEÁL Prázdniny u moře určitě bych si šla zaplavat s celou rodinou, aby se jim to líbilo. Ubytovala bych se v 7* hotelu. Pořádně bychom se najedli a napili. Pak bychom šli do krásného velkého krytého bazénu. Pak do nádherné vířivky. Pak bych šla. A pak bych šla do obchodu s věcmi a nakupovala a nakupovala. Pak bych v moři sbírala mušle na památku. Prázdniny v horách šla bych lyžovat, sáňkovat. S celou svojí rodinou bych se pořádně najedla, napila. Šla bych do sauny a pak do sněhu. Stavěli bychom sněhuláky. Pak bych šla se vyspat do 6* hotelu. Prázdniny u příbuzných jela bych k tetě do Pardubic, Žamberku a za babičkou do Krumpach na Slovensku. Pak bych jela do Mladkova za strejdou a za Zuzanou, Mílou, Jiřinou a za Markem. Šli bychom do města do obchodů a na koupalko. Prázdniny s kamarády chodila bych s Káťou do Pastvin se vykoupat. Pak bychom stanovali a nohily bychom se a ve stanu dělaly velké blbosti. Prázdniny na táboře hrála bych různé hry. Našla bych si kamarády a dělala kraviny. Prázdniny doma jenom bych se válela a koupala bych se na přehradě s Pepou, Adélou, Adamem, Klárkou, Pak bych byla doma a opalovala bych se. Koupala bych se ve velkém bazénu. Eliška V. Prázdniny u moře koupala bych se, opalovala a hrála si na mořskou pannu. Stavěla bych z písku nějaký hrad, hledala bych mušle. Nejvíc bych chtěla zažít surfování a jezdit na vodních lyžích. Prázdniny v horách to bych se podívala všude. Chtěla bych tam spát, zažít nějakou záhadu a vyřešit ji. Prázdniny u příbuzných chodila bych ven, jezdila na kole, hrála si s kámoškami, koupala se. Prázdniny s kamarády s mojí kámoškou bych toho chtěla prožít hodně, protože my spolu trávíme hodně času. Chodíme se koupat a různě si hrajeme. Všude spolu jezdíme. Letos spolu pojedeme na tábor. Než pojedeme, budeme si hrát, stanovat a vymýšlet různé hry. Pojedeme na nákupy. Už se moc těším. Prázdniny doma šla bych ven s mojí nej, nej kámoškou, protože ona má v Mladkově babičku. A tak různě chodit do Orlice, běhat a hrát si s kočkami, chodit ven s malými dětmi. Katka M. U moře bych si šla nejdřív zaplavat, Pak bych vylezla z vody a šla bych se opalovat. Pak bych si šla koupit něco hezkého. Pak bych si s lidmi zahrála přehazku a pak se s někým skamarádila a byla s ním až do odjezdu domů. Do hor bych jela se psem, se sestrou a příbuznými jen tak, na procházky, fotili bychom. Jela bych za tetou do Prahy a chodila bych s Denisou a sestřenkou ven a balily bychom kluky, nebo bychom šly na dýzu, do Rabbitu, něco bych si koupila. Na táboře bych chtěla lézt po stěnách s kamarády. Doma bych byla u babičky, koupala bych se, slavila bych, byla bych venku třeba na hřišti, kde hrajou fotbal, procházela bych se se svým psem, chodila bych na nádro, nudila bych se,jezdila na kolečkových bruslích, na kole, pomáhala bych doma uklízet. Taky bych mohla jít na brigádu nebo poslouchat písničky, opalovat se a být v klidu, nic nedělat, nudit se, mít dobrý den, užívat si prázdnin. Kristína L.. U moře bych plavala, hrála hry, opalovala se, skákala do vody. V horách bych lyžovala, běhala, lezla po horách. U příbuzných bych chodila do lesa a na hřiště. S kamarády do lesa a na hřbitov vyvolávat duchy, koukala bych na horory. Na táboře bych spala v indiánských stanech a byla bych indiánkou. Doma bych stanovala, opalovala se a koupala se v řece. Denisa B. V moři bych chytal ryby, koupal bych se, plul na lodi a v parníku. Na horách bych lezl na skály, opékal bych, hrál tam hry. U příbuzných bych se koupal, opékal, chodil do lesa. S kamarády bych šel stanovat, vzal bych si rádio a udělal bych pařbu. Na táboře bych hrál nějaké hry a chodil na koupaliště. Doma bych ležel a koukal na televizi, chodil ven za kamarády a seděl u počítače, stanoval bych. Kuba C.

11 6, 8. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 11 PRÁZDNINY ZN. IDEÁL U moře bych se potápěl. Plaval bych v moři. Surfoval bych, jezdil na vodních lyžích. Potápěl bych se a sbíral mušle. Opaloval bych se. Chodil bych na párty. Dělal bych si pohodu. Stavěl bych si z písku. Jezdil bych na loďkách. Na horách bych slezl všechny hory a kochal bych se krásou. U příbuzných bych skákal do sena, dělal kraviny. S kamarády bych chodil večer do lesa a pak bychom jezdili na kole. Jel bych na tábor extrémů. Jezdil bych zoorbingu, dělal bych parkur, lezl po laně, hrál paintbol i airsoft, učil se kunfu. Šel bych do toho nejhoršího strašidelného domu. Létal bych s letadlem. Doma bych chodil ven a hrál na počítači. Marek R. U moře bych si zaplaval, hrál nějakou hru. Potom bych se šel opalovat a válet se. Našel bych si nějaké kamarády. Surfoval bych a jezdil na vodních lyžích. Hrál bych přehazku, volejbal, večer bych šel na nějaké plážové párty. Na horách bych lyžoval. Pak bych si šel dát čaj, abych se zahřál. Potom bych šel se učit jezdit na snowboardu. Seznámil bych se s nějakými lidmi. Ale nejvíc bych si přál zkusit lézt po horách, vylézt někam hodně vysoko a koukat se dolů, jak lidi jsou malí a stromy jsou nádherně zelené, jak je pěkná zimní krajina. Jel bych ke svému příbuznému Ivošovi. Sekal bych mu zahradu, pomáhal bych mu s barákem dostavět ho. Ale to nejhezčí, nač bych se těšil, to je jeho truhlářská dílna, ty pilníky, vrtačky, pily, hoblovačky. Za pomoc mě vždycky bere někam s sebou, třeba za jeho kolegou Honzou, to je takový puberťák, má 28 let. Jeli jsme taky do ZOO. Na oba kámoše se moc těším. S kamarády bychom vyrazili třeba na výlet pod stan, třeba na Vltavu. Na Karlově bych šel ke kamarádovi, pokecal bych s ním a těšil bych se, až si zaskáčeme parkur, protože to nás moc baví, a už jsme lepší a lepší. Tábor bych si představoval tak, že bychom tam hráli míčové hry. Potom bychom chodili někam na procházky, na stezky odvahy, hráli bobříka mlčení. A ještě aby v tom byly nějaké záchranářské hry, prostě abychom měli pistole na kuličky a šli bychom do lesa, stříleli bychom po sobě, prostě aersoft. Kdybych byl doma, tak bych si našel nějakou brigádu, chodil bych s na diskotéky. Michal P. PÁR VTÍPKŮ PRO ZASMÁNÍ... Pepíček se probudí s výkřikem: Příšerné! Co se stalo? ptá se ho máma. Zdálo se mi, že hoří škola. To byl jen sen. No právě! Ptá se Pepíček: Tati, můžu se dívat na televizi? Tatínek: Ano, ale zapnout si ji nesmíš. Ptá se sousedka Markétky: Je maminka doma? Ne, není. A co tvůj tatínek? Také ne. A babička také není doma? Ta, jak teď má zlomenou nohu, tak se ještě nestihla schovat. Matka povídá malému synkovi: Jez špenát, chlapče, budeš velký a hezký. Mami... a proč ty jsi nejedla špenát? Syn se doma učí gramatiku: Tati, jaký je to čas: Maminka se potká se sousedkou? Ztracený, synku, ztracený! Babi, co je to milenec?, ptá se vnuk babičky. Milenec? Ježíši, milenec! Vykřikne babička a otevře skříň, ze které vypadne kostra. Ptá se otec syna: Co to tam gumuješ, Pepíčku? Pan učitel mi říkal, abych si co nejdříve opravil tu pětku! Mami, děti se mi smějou, že mám velké nohy! Ale nemáš, dej si boty do garáže a pojď obědvat! Tati, můžeš mi půjčit auto? A na co máš nohy? No, levou na spojku a pravou na brzdu a plyn!

12 6, 8. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 12 PÁR VTÍPKŮ PRO ZASMÁNÍ Jirko, vyřiď své mamce, že jí přeju brzké uzdravení. Neblbni, vždyť jí nic není. Vážně? Včera, když jsem byl u vás na návštěvě, jsem zaslechl, že jí při pletení uteklo oko... Jde Pepíček na zmrzlinu a chce si sednout na lavičku, ale žádná není volná, tak si sedne na strom a zpívá si: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš? Vtom se objeví pták a zařve: Vždyť mi na něm sedíš, ty blbečku! Chlubí se Jiříček: Naše maminka jezdí autem jako blesk. Tak rychle? Ne, ale každou chvíli bací do stromu! Povídá žena manželovi: Co si náš syn nechal dát ten kroužek do nosu, je ráno mnohem jednodušší dostat ho z postele. Malá myška vidí poprvé v životě netopýra. Přiběhne domů a volá: Maminko, maminko, já jsem viděla anděla! Sedí takhle dvě mouchy na lejně a jedna z nich si... prdne. Ta druhá se na ni tak divně podívá a říká: No fuj, to musíš teď, při jídle? Na telegrafním drátě visí několik netopýrů hlavou dolů. Z ničeho nic se jeden prudce otočí a zůstane hlavou nahoru. Hele, šťouchne jeden z netopýrů do souseda, co je s ním? Nevím, asi omdlel! Baví se dva šneci: No to je hrozný, před rokem se mi odstěhovala manželka i s dítětem a ještě je támhle vidím. Proč nemůže mít slunce děti? Protože je teplé Co je to: Je to modré a lítá to? Komár s křečovou žílou. Jede ženská v Trabantu a auto jí vypoví poslušnost. Stopuje tedy kolemjedoucí řidiče a zastaví jí chlápek v bavoráku. Opravit to neumím, ale vezmu vás do vleku, jestli chcete, nabídne jí. Žena souhlasí. Kdybych jel moc rychle, nebo jste měla nějaký problém, tak zatrubte nebo zablikejte, instruuje ji ještě před rozjezdem. Jedou a předjede je Mercedes. Řidiče v bavoráku to naprdne a začne ho honit. A ani jeden z nich si nevšimne policajtů s radarem. Policajt u měřícího přístroje vytřeští oči. Viděl jsi to? ptá se druhého. Co, prosím tě? No, Mercedes, jede dvě stě. No a? Za ním bavorák, taky dvě stě. No a co? A za nima Trabant a bliká a troubí, že bude předjíždět! Zastaví se řidič na dálničním odpočívadle a jde na záchod. První kabinka je obsazená, tak jde do druhé. Z vedlejší kukaně se ozve: Ahoj. Řidič odpoví: Nazdar. Co tam děláš? Co bych asi tak dělal? A odvedle se ozve: Víš co, já ti zavolám za chvíli. Ňákej blbec mi tady vedle odpovídá. Na zastávce stojí autobus chystající se na odjezd. Běží za ním chlap a křičí: Pane řidiči, zastavte, jinak nestihnu práci! Řidič chce odjet, ale cestující ho přesvědčí, aby počkal. Chlapík doběhne k zadním dveřím, naskočí, dveře se zavřou, on si oddychne a říká: Kontrola jízdenek. Anička se vrací domů ze školy: Mami, já už se tam nevrátím. A proč ne? Ta učitelka nic nezná. Pořád se nás na něco ptá.

13 PRAHA výlet ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 13

14 7, 9. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 14 PRÁZDNINY ZN. IDEÁL U moře bych plaval, zkoušel bych surfovat. Na horách bych jezdil na prkně. U ségry bych jezdil na čtyřkolce. Na tábor bych nejezdil. S kamarády bych byl ve stanu a bavili bychom se. Doma bych seděl a koukal na televizi. Milan W. Kdybych byla u moře, pořád bych se koupala. Na horách bych lezla po stěnách, nic jiného. Jela bych k mamce se podívat a zeptat se, jestli u ní můžu spát. Pak bych jela k Monice a Kubovi do České Třebové na prázdniny. Na táboře jsem ještě nikdy nebyla, ale určitě se tam hrají hry a nějaké výlety. Jela bych se podívat ráda, jak to tam chodí. S kamarády bych nejraději stanovala na Králickém rybníku. Doma se asi budu koukat na telku nebo budu u počítače. Budu venku s holkami a budeme lítat po Králíkách. Majda D. O prázdninách budu u babičky a dědy. Budu jim pomáhat, chodit ven s kamarády, budu chodit na koupalko, hlídat bratránka. S kamarády pojedeme na výlet. Kristýna M. U moře bych se koupala, opalovala, chodila se koukat na památky. V horách bych jezdila na pekáči z velikých kopců. U příbuzných bych jedla, koukala na televizi. Na táboře bych se bavila, hrála hry. S kamarády bych jela všude, koupala se, chodila na diskotéku, různé akce, užívala bych si s nimi celé prázdniny. Doma bych seděla jako pecka a koukala na televizi nebo byla na počítači. Aneta V. O prázdninách u příbuzných přijela bych tam, přivítala bych se a vyrazila na nákupy, na procházku. Pěkně bychom se provětrali. Nakonec po dlouhé procházce bychom šli domů a zahráli si nějaké hry. Naplánovali bychom si, co budeme dělat druhý den, třeba šli do bazénu, na hřiště si zahrát s nějakými kamarády fotbal a jiné hry s míčem. Dva dny u by mi úplně stačily. Takže poslední den bych si s nimi chtěla pořádně užít. S kamarády bychom dělali různé blbosti, byli bychom spíše v Králíkách. Přes den bychom se opalovali nebo leželi někde u vody. Večery bychom trávili ve stanu na zahradě. Jezdili bychom na kolech a na bruslích. Stejně si více představuji prázdniny s kamarády, než abych někam jezdila. Jsem radši doma mezi svými. Kamila S. O prázdninách bych jela do Jihlavy k bratrovi, pomáhala bych mu na baráku. Jezdila bych na nákupy a na výlety. Chodila bych po venku, pomáhala ve všem, v čem bude třeba. Byla bych tam tak měsíc a půl. Vzala bych s sebou Kamču, aby se taky někam podívala, měla by to lepší než být pořád doma. Byly bychom samy dvě bez kluka a užívaly bychom si. Jana M. U moře bych se koupal a opaloval. Do hor bych šel na turistiku. Na táboře bych hrál nějaké aktivity. S kamarády bych byl venku a hrál fotbal na hřišti. U příbuzných bych se šel kouknout za sestřenkami a šel bych s dědou do lesa na houby. Doma bych dělal nějakou práci na baráku, na zahradě, chodil bych na brigádu. Luboš A. O prázdninách bych byl nejraději u moře. Někdy bych si šel zaplavat, taky bych chodil po pláži a hrál volejbal, nohejbal. Chodil bych po zajímavých místech a pak bych si užil cestu zpátky domů. V horách bych trávil čas lyžováním. Nebo bych seděl na ubytovně a pil teplý čaj. U příbuzných bych pomáhal s prací. Jezdil bych na kole na nějaké krásné projížďky lesem. Na táboře bych s kamarády hrál nějaké hry, opékal bych a sbíral v lese dříví. Chtěl bych mít noční, třeba bych hlídal vlajku, aby nám ji nikdo nevzal. A vždycky po ránu bych chodil po lese, Nikdy bych se pořádně nevyspal. S kamarády bych většinou stanoval. Jezdil na koupaliště a hrál fotbal. Taky bych hrál hakys. Někdy bych vyrazil na zábavu. Doma bych se nudil a hrál na počítači. Někdy bych koukal na televizi. Kdybych byl o pořád doma, tak bych si prázdniny neužil. Radek M

15 7, 9. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 15 PRÁZDNINY ZN. IDEÁL Jednoho dne, až budou prázdniny, já budu vypomáhat. Táta mi řekl, že bude v práci potřebovat pomoct. Tak jsem řekl, že mu pomůžu. Když jsme si přestali povídat o práci, tak jsme mluvili o sobotě. Bratr přišel, až táta odešel, a řekl, že u něj můžu hrát, kdy chci. Já řekl, že ano. Tak jsem se ještě domlouval s mamkou a ona říkala, že se musíme držet, aby se nám něco nestalo. Tak jsem se vrhnul na fotbal. Trénoval jsem a trénoval, až bych byl připraven. Tak pojedu se školou na fotbal na stadionu. Už se těším. O prázdninách? Budu makat. David K. U moře bych byl na pláži nebo ve vodě. Chtěl bych se kouknout do města, jak to tam vypadá, jestli tam jsou nějaké zajímavosti, památky. V horách bych vylezl na nejvyšší horu. Dal bych tam českou vlajku. Byl bych králem světa. U dědy a babičky bych pomáhal. Mají hodně práce, tak bych se aspoň nenudil. Na táboře bychom dělali bordel, blbosti, nějaké akce. Chodili bychom do lesa. Hráli bychom pintbool ty pistole, jak z toho střílejí kuličky. S kamarády bych lítal po venku, chodili bychom na diskotéky. Doma bych seděl a nic nedělal. Doma mne nikdo neotravuje, jenom sourozenci, a to je vše. Tonda D. U moře bych stavěla hrad z písku a koupala bych se. Na horách bych chodila s rodinou na procházky. U příbuzných bych jela na bazén a spala bych ve stanu. Na táboře bych chtěla prožít stezku odvahy a hrát různé hry. S kamarády bych šla na klášter. Doma bych jezdila na bruslích. Lucka B. SMĚJEME SE SE 7. A 9. ROČNÍKEM Před školou u silnice byla cedule s nápisem: "Pozor, nepřejeďte děti!" Jeden z žáků tam dopsal: "Počkejte si na učitele." Paní učitelka vyvolá při hodině zeměpisu Pepíčka a řekne mu: "Tak, najdi mi na mapě Ameriku."Pepíček správně najde a jde se posadit. Poté se paní učitelka zeptá celá třídy: "Děti, jestlipak víte kdo Ameriku objevil?"a celá třída okamžitě odpoví: "Přece Pepa, paní učitelko!" Zvoní mobil v posilovně, zvedne jej funící muž: "Prosím." "Ahoj miláčku, jsi v posilovně?" ptá se žena. "Ano jsem, co potřebuješ?" odpoví muž otráveným hlasem. "Tak to je fajn. Já jsem ti jen chtěla říct, že ten kožich jak stál 150 tisíc, tak ho zlevnili na 80. Že si ho můžu koupit?" škemrá žena. "Ale jo." "Ty jsi hodný. A víš jak jsme chtěli jet na ty Seychely a zdálo se nám to za půl milionu drahé? Tak oni to zlevnili jen na 400 tisíc. Co říkáš, nemám to vzít?" "Dobře, ale jen s plnou penzí," zamumlá muž. "Jo to já zařídím. A když máš takovou dobrou náladu, tak stojím zrovna před autosalonem Mercedesu a víš jak jsme se dívali na to S-klasse za 3 miliony, tak si představ, že oni ho zlevnili na dva miliony. Nemám ho zrovna zaplatit?" "Ale jo, ale jen stříbrnou metalízu," řekne muž docela otráveně. "Jo, jo, oni to zrovna ve stříbrné mají. Tak to je super, ty jsi dnes tak zlatý! Tak čau," zaševelí sladkým hláskem žena a položí mobil. Muž v posilovně také a se zvednutým telefonem nad hlavou zakřičí: "Chlapi, nevíte čí je to mobil? Hrajou takhle hokej Češi proti Němcům a Pepa se zrovna domluvil s Frantou,že s ním v ten den půjde na pivo. Tak Pepa řekne manželce, ať se na ten hokej kouká, protože v hospodě nemají televizi. Tak přijde z hospody domů a ptá se, jak skončil hokej? Manželka řiká: 3:0 pro Čechy. Manžel: A kdo dával góly?? Jeden dal Jágr a dva replay Ptá se synek otce. Tati, co je to kamzík? No to je taková blbá ryba. Ale tady se píše, že skáče po horách. No vidíš, jaká je ta ryba blbá

16 7, 9. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 16 SMĚJEME SE SE 7. A 9. ROČNÍKEM Přijde Krakonoš do pekárny a řiká: "Já si vezmu půlku Šumavy!" Jde Bůh a nese pytel plný dementů. Najednou zakopne a dementi se vysypou. Bůh se naštve a říká: "No nic, sbírat je nebudu, vláda a parlament budou prostě tady." Jde opilej medvěd lesem a skuhrá: "Ty jo, já jsem úplně hotovej, zmlátil by mě snad i zajíc." Zajíc to zaslechne a zmlátí medvěda do bezvědomí. Medvěd se probere až ráno a říká: "Ty jo, byl jsem úplně hotovej, že ani nevim, kdo mě zmlátil. Pamatuju si jenom, že měl na hlavě nějaký dva divný výrustky." Zajíc to slyší a říká hlemýžďovi: "Kámo, asi máš problém!" Přijdou manželé do čínské restaurace a číšnník se jich ptá: "Doby den, co si dáte?máme psi ouška, osli čumáček a netopýýří křidélka."muž se zděsí: "Ježkovy oči."číšník: "Doblý výběr, tááky máme." Vletí chlap do hospody a přes celou hospodu křičí: "Jedno pivo než to přijde", vypije a znova: "Ještě jedno, než to přijde!" Vypije druhé a křičí znova: "Ještě jedno pivo než to přijde!" Barman mu ho donese a ptá se: "A co placení?" Chlap: "Hmmm, a už to přišlo.." Malá myška se ptá maminky: "Mami,co je to ten jed? "Maminka odpovídá: "No, to je něco jako kočka v prášku." Baví se dvě sousedky: "A jak často váš manžel lže?" "No, není to často. Jen když pohybuje rty." Prodavač počítačů vychvaluje Jendovu otci zboží: "To je prvotřídní věc. Udělá za vás polovinu práce.""opravdu? Tak mi dejte dvě..." Jdou dva policajti po ulici a jeden říká: "Hele padesátikoruna". A druhý na to: "Né, nesbírej ji, ta je falešná" Jdou dál a po deseti minutách se ten první polda zeptá: "Jak jsi poznal, že byla falešná?" Druhý: "No, od kdy má padesátikoruna tři nuly?!" Přijde králíček do obchodu a ptá se pana prodavače: "Máte šroubky?" "Ne nemáme"odpoví prodavač. Další den zase králíček přijde do obchodu a zopakuje otázku. "Ne nemáme a už sem nechoď, nebo tě pověsíme na zeď." Další den přijde a prodavač ho pověsí na zeď vedle obrazu prezidenta a králíček se ho ptá: "Tys chtěl taky šroubky?" Přijde Pepíček do školy s obrovskou boulí na hlavě a učitelka se ho hned ptá: "Pepíčku snad tě neštípla vosa?" Pepíček odpoví: "Ne ne, ta to nestihla, táta ji zabil lopatou." Když dosáhnete mého věku, 65 let, stanou se tři věci. Nejprve vás začne opouštět paměť a na ty dvě další si teď nemůžu vzpomenout. Rodina si sedí u večeře najednou taťka chytí komára a utrhne mu křídla a řekne: Tak a teď budeš chodit pěšky.

17 9. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 17 Loučí se s vámi deváťáci Nač budou vzpomínat? Co se jim ve škole líbilo? Budu vzpomínat, jak jsme jezdili na výlety. Mně se líbilo, jak jsme všude jezdili a jiné školy ne. Hodně nám jiné školy záviděly. Nejlepší akce byly Pardubice, jak jsme reprezentovali školu. Učitelům přeju hodně zdraví a štěstí. Paní učitelce Ivě Nesvadbové přeju, abys moc nenervovala, páč se to k ní nehodí. Paní učitelko, Vy jste byla nejlepší učitelka na český jazyk. Přeju vám vše pěkné a šťastné. Pane učiteli Švando, chtěl jsem Vám poděkovat za to, jakej jste byl třídní učitel nejlepší, jakého jsem kdy měl. Děkuji Vám za to. Celé 7. třídě přeju, aby se učili a plnili domácí úkoly. Všem vám přeju do příštího školního roku vše dobré a krásné. Radek Macek Budu se těžce loučit s učiteli a kamarády. Vzpomínat budu na paní učitelku Nesvadbovou a pana učitele Švandu. Líbily se mi různé hry, ježdění po výletech. Byla jsem tady spokojená, víc, než ve žluté škole. Přeju všem učitelům hodně žáků, radosti, hodně štěstí. Lucka Bulová Já budu vzpomínat na Český ráj, jak tam byla moje třída na výletě. Líbilo se mi, jak jsme večer chodili do lesa se kouknout na sovy. Já jsem tu prožil radost a kamarádství. Přál bych učitelům, aby je nezlobili žáci, a spolužákům méně pracovka. Luboš Augusta Já budu vzpomínat na učitele, na školu. Jak jsem prožila výlety, když jsme chodili na klášter. Já bych přála škole, aby přišlo víc dětí. Učitelům přeju štěstí v životě, ať jsou na ně děcka hodnější. Spolužákům přeju štěstí v životě, ať se držej ve škole. Jana Malá Budu vzpomínat na to, jak jsme jezdili na výlety. Líbilo se mi, že jsme mohli dělat, co chceme v zájmu školy. Prožil jsem to, že to tady není zlé. Škole bych přál, ať sem chodí mnoho žáků. Učitelům, ať jim ten úsměv nespadne. Žákům hlavně se držte, není to zlé. David Kubíček Sbohem školo, jsem rád, že odsud odejdu. Ale budu vzpomínat, že jsme jezdili na výlety. S učiteli byla sranda, že s námi vydrželi tak dlouho. S klukama byla sranda, vždycky jsme dělali nějaký ptákoviny. S učitelem jsme jezdili rádi někam na výlety. Budu vzpomínat na tuto školu. Ale že už jsem odešel, bylo to moc dlouhý. Tak čau školo. Tonda Doubínek Deváťáci!!! Pár slov na cestu. Opouštíte naši základní školu. Někteří s nadšením, že skončí ty věčné povinnosti, které jsme na vás kladli. Trochu jsme vám zametali cestu a hodně radili, kam máte jít. Je to sice občas otrava, ale dělali jsme to proto, abyste se v budoucnu v tom životě sami vyznali. Teď totiž přichází chvíle, kdy už vám dospělí tolik zametat cestu nebudou. Často si budete muset poradit sami. Někdy nebude koho se zeptat, jak jít dál. Ale nechceme vás strašit. Budete malinko svobodnější, ale přibude také povinností, které budete muset plnit, aniž by vám někdo říkal, jak. Takže: věřte si, myslete na ostatní, a kdybyste se náhodou chtěli přijít zeptat, kudy dál máte u nás dveře otevřené. Držíme palce, je to na vás. Jiří Švanda, třídní učitel

18 9. ročník ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 18

19 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 19 HASIČI VE ŠKOLE Dne to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?! Ne, to jen v naší škole proběhla akce na téma Ochrana člověka za mimořádných událostí za účasti Jednotky sboru dobrovolných hasičů Králíky. A byla super. Když jsme se shromáždili před budovou školy, promluvil k nám velitel Jiří Mánek a pan Stanislav Novotný, Stanislav Řehák a Zdeněk Vlček. Vysvětlili nám, že takto by probíhala evakuace, kdyby opravdu hořelo. A že máme jít na školní pozemek, kde nás bude čekat překvapení. A taky že jo. Přijeli tam se svým novým autem, my jsme si ho mohli celé prozkoumat, osahat, vyzkoušeli jsme si stříkačku, obleky, ptali se hasičů na vše, co nás zajímalo, oni nám trpělivě odpovídali. A naše bezprostřední reakce? Líbilo se mi, jak jsme mohli vylézt na střechu hasičského auta, vyzkoušet si oblek a helmu. (Aleš V.) Líbilo se mi, že jsem mohl sedět vedle řidiče v hasičském autě, a zapnutá houkačka. (Dan O.) Líbila se mi hasičská stříkačka a legrace při zkoušení hasit. (Matěj P.) Moc se mi líbilo, že jsem si mohl vyzkoušet hasit stříkačkou. Překvapilo mě, jak to se mnou cuklo. (Zdeněk K.) Líbilo se mi všechno že jsem si mohl vylézt nahoru na to velké auto, hasící přístroj, jak jsem si mohl vyzkoušet stříkat s hadicí. Chtěl bych být taky hasičem! (Péťa P.) Líbilo se mi hasičské auto, jak jsem si zkoušel dávat na obličej masku a na záda dýchací přístroj, který byl pěkně těžký. Taky se mi líbilo, jak jsem si mohl vyzkoušet stříkat hadicí. (Patrik D.) Mně se líbilo hasičské auto, že jsme si na něj mohli vylézt. Taky ty hasičský přístroje, a že jsem mohl stříkat s hadicí. (Dušan T.) Líbilo se mi hasičské auto, hasičské přístroje a oblečení hasičů. Vyzkoušela jsem si plynovou masku s dýcháním přes dýchací přístroj. (Nikča M.) Mně se líbila plynová maska, to velké auto, stříkání prostě všechno! Já bych chtěl být taky hasič!!! (Luky P.) Líbilo se mi hasičské auto, že jsem v něm mohl sedět za volantem a že jsem si mohl vyzkoušet stříkat stříkačkou. Nebyla sranda tu stříkačku udržet. (Patrik R.) Líbilo se mi tam úplně všechno. Dokonce jsem mohl sedět v autě, za volantem! Taky jsem mohl stříkat vodu stříkačkou, lézt na střechu hasícího auta, vyzkoušet si plynovou masku. (Adam N.) Líbilo se mi stříkání s hadicí, to mě bavilo, a taky sedět vzadu v hasícím autě. (Zdenda M.) Líbilo se mi to jejich auto, jak jsem si zkoušela plynovou masku i s dýchacím přístrojem na zádech. Taky si sednout za volant a podívat se na všechny věci, které měli v autě. Taky jsem si ještě chtěla zkusit stříkat s hadicí. (Janča Macková) Líbí se mi auto hasičů, výbava a jejich povolání. (Luboš A.) Líbila se mi stříkačka a sezení v hasičském autě. (Tonda D.) Líbily se mi stříkačky a odjezd hasičů, tak jak Kamila vypadala v obleku. (David K.) Líbila se mi hlavně ta stříkací hadice (sice podobnou stříkám každé úterý a středu na hasičáku), a ta žlutá kombinéza. (Aneta V.) Líbilo se mi stříkání se stříkačkou a zkoušení obleků. (Kamila S.) Líbila se mi stříkačka, auto, vybavení. (Radek M.) Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v autě, jak jsme si tam mohli jít sednout. Hasičský oblek, hadice se mi líbila a vysílačka a poplach a houkačka. Nelíbilo se mi, že brzy odjeli. (Kristína L.) Líbilo se mi, jak hadice stříkala vodu. Nebo jak byli hodní. To auto a vnitřek auta. Taky ty helmy a obleky. (Kuba C.)

20 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 20 HASIČI VE ŠKOLE Líbila se mi výzbroj, hadice, auto, jak jsme byli na autě, zkoušení obleků, vodotrysk, jak jsme seděli v autě, jak se velitel spojil vysílačkou do Pardubic. Líbilo se mi, že nám všechno řekli, mohli jsme si vyzkoušet stříkání, různé druhy helem, protichemický oblek, že nám vše dovolili. Byli na nás hodní, všechno nám řekli, to, co bychom měli vědět, i to, co jsme nevěděli. Líbí se mi, že je to baví a že se drží v partě, že drží všichni hasiči spolu. (Katka M.) Líbily se mi obleky, stříkačka, výbava, helmy, auto, vysílačka, dýchací přístroj, hadice, nádrž, žebřík, lékárnička, výbava u řidiče houkačky. (Vráťa H.) Líbila se mi stříkačka, auto, obleky, asi všechno. (Láďa K.) Líbilo se mi: stříkačka, obleky, motorovky, čerpadla, nelíbilo se mi, že mi nechtěli půjčit auto. (Miloš S.) Líbila se mi stříkačka, oblek, auto, houkačky, vysílačky, nástroje a vše, co nám říkali. (Eliška V.) Líbilo se mi auto, oblek, stříkání. (Denisa B.) Líbily se mi chrániče a ta maska s kyslíkem a jak jsem stál na autě na střeše. (Marek R.) Líbila se mi hadice, obleky kyslíkové bomby, motorovky, auto. Nelíbilo se mi, že nám nechtěli půjčit auto. (Michal P.) Jak vidíte, z hasičské akce jsme byli všichni nadšeni. Mnoho z nás uvažuje o tom, že se stane dobrovolným hasičem. Děkujeme všem dobrovolným hasičům za to, že za námi přijeli a že se nám věnovali. Těšíme se na příští setkání.

21 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 21

22 ŠKOLNÍ BRAVÍČKO stránka 22 Čarodějnická škola se z naší školy stala škola plná čarodějnic. Hned ráno jsme museli složit zkoušku a projít velkou pavučinou, která byla u vstupních dveří (ten, kdo trpěl arachnofobií a měl potvrzení od lékaře, byl ze školy omluven). Vyučování probíhalo jako v pravé čarodějnické škole učili jsme se různá zaklínadla, počítali pavouky, měřili košťata Odpoledne se konal Čarodějnický rej u školního ohniště, kde jsme soutěžili v hodu pavouků, plazení žížal, poznávání bylinek a stříleli z kuše. Připíjeli jsme si lektvarem, čarovali jsme. Na tuto akci byli pozváni i rodiče a bývalí žáci školy, kteří s námi opékali a pomáhali nám soutěžit. Akce se zdařila a věříme, že se stane tradicí na naší škole. KLUB ČARODĚJNIC

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje rodina Jméno a příjmení: Michaela Želichovská Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Roman Kotlář ml. Datum odevzdání: 23.

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Školní rok 2009/2010

Školní rok 2009/2010 Školní rok 2009/2010 Tak..:) Konečně máme za sebou další rok a za několik dní tady máme opět t prázdniny..:) Určit itě se už všichni těšíte t na ty dny plné koupání, užívání sluníčka, nějaká ta dovča atd.

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate.

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate. CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? Pondělí V pondělí čtu komiks. Úterý V úterý hraju fotbal. Středa Ve středu hraju na piano. Čtvrtek Ve čtvrtek poslouchám hudbu. Pátek V pátek mám karate. Sobota V sobotu jdu na

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017 1 2 Vážení čtenáři a příznivci naší školy Právě v rukou držíte zimní číslo našeho školního časopisu, ve kterém bychom Vám chtěli ukázat alespoň zlomek toho, co se ve škole děje. Všechny informace naleznete

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři

7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři 7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři Popište obrázek a zazpívejte si písničku. / Beschreibt das Bild und singt das Lied. 12 13 Name: Klasse: Datum: Moje rodina text č.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Zápis z pracovních skupiny Rozhovory se dětmi ze sociálně vyloučených lokalit

Zápis z pracovních skupiny Rozhovory se dětmi ze sociálně vyloučených lokalit Zápis z pracovních skupiny Rozhovory se dětmi ze sociálně vyloučených lokalit Datum schůzky 10. 6. 2016 Čas zahájení jednání 12:00 Identifikace Místo konání Začít spolu, z. s., Soukenická 16, 550 01 Broumov

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 63 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 15.12.2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání Dobrováček šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11 šk. rok 2014/2015, zimní vydání Ohlédnutí za Vánocemi Snad každý z nás má rád Vánoce. Pojďme si zavzpomínat s Adélou, Dominikem, Tomášem

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl Ahoj z prázdnin Jeden z mých nejlepších zážitků z letošních prázdnin byl týdenní pobyt s rodiči a sestrami v Chorvatsku na poloostrově Istria. Tento pobyt u moře byl předem plánovaný a do historického

Více

LEKCE 2 RODINA. Popište obrázky.

LEKCE 2 RODINA. Popište obrázky. 2 LEKCE 2 RODINA Popište obrázky. DIALOG ČÍSLO DIALOG ČÍSLO DIALOG ČÍSLO DIALOG ČÍSLO 36 MINIDIALOGY 2 Poslouchejte, opakujte podle nahrávky a pak nahlas čtěte. MINIDIALOGY Minidialog 1 A: Dobrou chuť.

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317 Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Vytvořil autorský kolektiv žáků třídy 7.B Vedoucí práce: Hana Šamánková 2005 Autor: Barbora Kučerová Poměr

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI.

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. VÝTVARNÁ SOUTĚŽ UKÁZKA VÍTĚZNÝCH PRACÍ ZA MĚSÍCE: ŘÍJEN, LISTOPAD a PROSINEC, KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. -2- Gratulují Vaši redaktoři časopisu Poškoláček

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více