VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ"

Transkript

1 Dům dětí a mládeže Libertin Česká Lípa, Škroupovo nám. 138 Tel.: , , fax: , mimrova@libertin.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ DDM LIBERTIN, ČESKÁ LÍPA, ŠKROUPOVO NÁM. 138, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE (DDM) ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 STRANA1 ( 19)

2 Obsah A ZPRÁVA O ČINNOSTI DDM IA. Základní údaje o DDM 3 IIA. Přehled forem zájmového vzdělávání DDM 3 III.A Údaje o počtech činností a účastníků DDM 8 IV.A Údaje o personálním obsazení 10 V.A Údaje o řízení DDM a dalších aktivitách 11 VI.A Údaje o průběhu a výsledku kontrol 13 VII.A Zhodnocení, závěr 13 VIII.A Přílohy ke zprávě o činnosti 14 B ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DDM I.B Všeobecné informace 15 II.B Výnosy DDM 15 III.B Náklady DDM 16 IV.B Fondy 18 VI.B Hospodářský výsledek 19 VII.B Přílohy ke zprávě o hospodaření DDM 19 STRANA 2 (CELKEM 19))

3 A) ZPRÁVA O ČINNOSTI DDM I.A Základní údaje o DDM 1. Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138, příspěvková organizace (dále jen DDM) byl zřízen jako jedna z forem středisek pro volný čas dětí a mládeže ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání. Je školským, výchovným a vzdělávacím zařízením pro výchovu a vzdělávání mimo vyučování. Jeho poslání spočívá v zajišťování zájmového vzdělávání pro účastníky. Účastníkem zájmového vzdělávání jsou (dle vyhlášky č.74/2005) děti, žáci, studenti, pedagogičtí pracovníci, zákonní zástupci nezletilých účastníků, popřípadě další fyzické osoby. 2. Zřizovatelem DDM je Město Česká Lípa, adresa: náměstí T.G. Masaryka 1, Česká Lípa, PSČ: Od je DDM příspěvková organizace. IČO DDM je Statutárním zástupcem je ředitelka DDM, s účinností od Jiřina Mimrová, která byla v souladu se zřizovací listinou DDM a na základě konkurzního řízení, (proběhlo ) jmenována starostou města panem Petrem Skokanem. Opětovně byla Jiřina Mimrová jmenována na základě konkurzu paní starostkou Hanou Moudrou s účinností od Zástupkyní ředitelky je s účinností od paní Mgr. Lenka Lípová, která má kompetence zastupovat ředitelku především v pedagogickém procesu a od je druhou zástupkyní ředitelky paní Marie Vasmanská především pro oblast administrativy. 5. O posledním zařazení DDM do sítě škol, předškolních zařízení a školských zařízení rozhodl s účinností od Krajský úřad Libereckého kraje v důsledku změny názvu. 6. Kapacita objemu je 150 dětí denně. 7. IZO DDM je , jiné součásti DDM nesdružuje. 8. Při DDM působí občanské sdružení (OS) dětí a mládeže Kruh přátel Libertinu (KPL), které je zaregistrováno na MV ČR. 9. DDM sídlí v církevní budově na Škroupově náměstí. 10. Číslo účtu založeného u GEMB Č.Lípa: DDM /0600 FKSP /0600 II.A Přehled forem zájmového vzdělávání DDM Výchovně vzdělávací a rekreační funkci naplňuje DDM širokou nabídkou zájmových činností. Řídí se vyhláškou č. 74/2005 Sb.,o zájmovém vzdělávání. Činnosti DDM pro děti, mládež, jejich rodiče i další dospělé zájemce v jejich volném čase se uskutečňovaly v pravidelné zájmové činnosti, příležitostných aktivitách, individuální prací s talenty, organizováním soutěží a přehlídek, nabídkou spontánních aktivit v otevřených dílnách a klubech. Během jarních a letních prázdninových dnů organizoval DDM bohatou táborovou i příležitostnou činnost. STRANA 3 (CELKEM 19))

4 1. PRAVIDELNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST Je organizována v zájmových útvarech (ZÚ), což je obecné vyšší pojmenování zahrnující zpravidla některá z těchto označení: kroužek, soubor, klub, kurz. Ve školním roce 2005/2006 nabízel DDM tyto ZÚ: Název zájmového útvaru Pedagogické a odborné vedení 1. Zastupitelstvo dětí a mládeže J. Mimrová 2. Studentská videoprojekce J. Mimrová 3. Aerobic děti L.Lípová 4. Šou tanečky M. Mimrová 5. Aerobic let J. Hnídková 6. Aerobic - dospělí I. Marková 7. Aerobik J. Šífová 8. Disko- taneční ( pokročilí) K. Lípová 9. Jóga M. Málková 10. Jóga pokročilí V. Bičišťová 11. Jóga - začátečníci V. Bičišťová 12. Aerobik J. Šífová 13. Break J. Vacek, P. Wendler 14. Chovatelský kroužek I. J. Bučková 15. Chovatelský kroužek II. M. Netolická 16. Chovatelský kroužek III M. Netolická 17. Disko K.Polívková 18. Rybářský kroužek I. J. Karásek 19. Rybářský kroužek II. R. Pázner 20. Rybářský kroužek III V. Kopecký 21. Disko J. Habadová 22. Ekologický kroužek I MŠ M. Netolická 23. Ekologický kroužek II MŠ M. Netolická 24. Ekologický kroužek III MŠ M. Netolická 25. Ekologický kroužek IV. MŠ M. Netolická 26. Ekologický kroužek V MŠ M. Netolická 27. Ekologický kroužek VI MŠ M. Netolická 28. Jezdectví J.Kosťuňová F. Skalický 29. Lukostřelba I.Kohoutová 30. Sport. gymnastika dívky J. Ponikelská 31. Volejbal A.Pozdnyaková 32. Sport. gymnastika chlapci A. Sameš 33. Basketbal P. Kropáček 34. Basketbal J. Císař 35. Basketbal L.Vančurová 36. Basketbal S.Havlová 37. Plavání T.Choc 38. Loutkoherecký J. Doležal 39. Fotografický L.Švadlenka, J.Kohout 40. Dračí doupě R.Lepič 41. Cínovci hudební skupiny J.Cína 42. AJ I. (začátečníci) K.Mostová 43. AJ II. (pokračující sk.) T. Milfaitová STRANA 4 (CELKEM 19))

5 Název zájmového útvaru Pedagogické a odborné vedení 44. Horolezectví I. F.Skalický 45. Horolezectví II. F.Skalický 46. Horolezectví III. F.Skalický 47. RJ II. (začátečníci) A.Pozdayková 48. Základy šití J.Martiniuková 49. NJ V.Rusínková 50. Jóga I.,II.,III. P. Němeček 51. Cvičení R+D E.Klazarová 52. Keramika a prostorová tvorba I. T.Janošková 53. Keramika a prostorová tvorba II. T.Janošková 54. Výtvarná dílna pro předškoláky T.Janošková 55. Základy grafických technik T.Janošková 56. Plaváni II. A.Chocová 57. Electrobugie P.Ducháč 58. Seznámení s počítačem J.Drábek 59. Softík M. Zelenka 60. Informatik L.Arnold 61. Výpočetní technika I. J.Drábek 62. Výpočetní technika II. J.Drábek, M. Zelenka 63. Výpočetní technika III. M. Zelenka 64. Karetní klub Vl.Soukup 65. Plastikový modelář P.Mrňák 66. Elektro-radio O.Roček 67. Papírový modelář M. Vasmanská 68. Vaření M. Vasmanská 69. Dívčí klub M. Vasmanská 70. Šachy I. L.Drahotský 71. Šachy II. M.Honců 72. Letecký modelář J.Prokop 2. PŘÍLEŽITOSTNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST Zahrnuje nabídku organizovaných příležitostných nebo cyklických akcí výchovně vzdělávacího nebo rekreačního charakteru. Je organizována nebo přímo řízena pedagogem a je časově vymezena. Přes možnou pravidelnost není to činnost průběžná. Do této činnosti zahrnujeme veškeré aktivity nespojené s pobytem mimo místo DDM. Specifickou formou příležitostné činnosti jsou tzv. příměstské tábory, kterých se zúčastnilo 100 dětí. Ve školním roce 2005/2006 jsme uspořádali celkem 73 příležitostných akcí, pro 9747 účastníků, z toho 58 akcí v sobotu, neděli nebo v den pracovního klidu. 3. TÁBOROVÁ ČINNOST Zahrnuje zorganizované činnosti spojené s pobytem mimo Českou Lípu. Tato činnost byla nabízena dětem a studentům během podzimních, jarních, velikonočních a letních prázdnin. Celkem bylo zorganizováno 10 táborů pro 359 účastníků a 63 vedoucích. 1. Jarní prázdniny v Příchovcích /5 2. Jarní prázdniny v Rakousku- Hinterstoder /3 3. Ostrov u Děčína- horolezecký /3 4. Horní Světlá /3 5. Samopše u Sázavy /19 STRANA 5 (CELKEM 19))

6 6. Vlčí Hora /5 7. Poslův Mlýn-Doksy /10 8. Vlčí Hora /6 9. Velký Šenova /5 10. Španělsko- Loret de Mar /4 4. ORGANIZACE SOUTĚŽÍ A OLYMPIÁD DDM je pověřen Odborem školství TV a sportu KÚ Libereckého kraje organizací oblastních kol soutěží a olympiád vyhlašovaných nebo doporučovaných MŠMT ČR. V letošním školním roce zorganizoval celkem 30 soutěží vlastních i vyhlášených MŠMT. 5. INDIVIDUÁLNÍ ČINNOST A) PRÁCE S TALENTY Úspěchy ZÚ Závody horolezecké mládeže 2005/ MR Holešovice chlapci D Skalický Jakub 3.místo Lanexcup - Újezd nad Lesy dívky B Václavíková Jana 3.místo chlapci E Skalický Jakub 3.místo dívky D Skalická Viola 2.místo chlapci A Balvín Petr 2.místo Český pohár v lezení na rychlost Nový Bor chlapci E Skalický Jakub 1.místo Malinský Tomáš 4.místo dívky C Skalická Viola 1.místo chlapci D Skalický Jakub 1.místo ženy Skalická Viola 2.místo muži Skalický Jakub 1.místo Šachy účast na turnajích v Novém Boru, Mimoni, Rumburku a v Německu-Basdorf. Elektroradio účast na krajské soutěži v Liberci 2. místo obsadil P.Slavík a postupil do republikového kola v Olomouci / 8 místo ze16/ družstvo obsadilo celkově 3. místo Výpočetní technika účast na krajském kole v programování v Liberci Disko taneční skupina Exit 3.místo Pražský pohár ČR taneční skupina Respekt 4. místo Tančíme pro radost Český Dub Gymnastika 3. místo v oblastním přeboru žákyň Plastikový modelář organizování a účast krajského přeboru Rybáři 4. místo v územním kole Lovosice 2006 Basket - starší minižákyně 7.místo v Olomouci, 3.místo v Pardubicích, celkem 23 vítězství a jedna prohra - nejstarší postup do dorostenecké ligy, 1.místo v Kolíně, 1.místo v Polsku-Boleslawec - mladší žákyně 2.místo krajská olympiáda v Ústí nad Labem - hostování do týmu Sparta Praha přebor republiky 1.místo - hostování do týmu Karlovy Vary postup do extraligy ml. Dorostenek STRANA 6 (CELKEM 19))

7 B) PRAXE STUDENTŮ Během školního roku u nás vykonávala praxi 1 studentka ze SOŠ,SOU a U Česká Lípa, 28. října, a 3 studenti z PF v Liberci. C) OSVĚTOVÁ ČINNOST Během celého školního roku bylo při DDM v provozu Informační centrum mládeže (ICM), kde jsou poskytovány informace metodou šanonovou nebo na internetu. ICM navštíví během týdne přibližně 100 návštěvníků. Byli jsme organizátory nebo spoluorganizátory 14 přednášek osvětového charakteru. Těchto přednášek se zúčastnilo 422 účastníků převážně z řad studentů a ostatní mládeže. Počet účastníků je zahrnut v grafické části do spontánních aktivit, vzhledem k tomu, že přednášky byly uskutečňovány v prostorách otevřeného klubu. 6. OTEVŘENÁ NABÍDKA SPONTÁNNÍCH AKTIVIT KLUBY 4 DÍLNY 1 VÝSTAVY 5 AKCE 64 Spontánní aktivity jsou průběžná nabídka činností, které jsou pedagogicky a organizačně ovlivňovány nepřímo. Nabídka je využívána individuálně nebo skupinami účastníků neorganizovaně dle jejich momentálního zájmu. Nemají pevně stanovený začátek nebo konec. Jsou omezeny pouze provozem zařízení. Jsou přístupné všem zájemcům v otevřených dílnách a klubech nebo při výstavách a oslavách. Pedagog při těchto činnostech zajišťuje především bezpečnost, tam kde je nutné, při některých aktivitách vystupuje jako rádce, konzultant či činnost motivuje. V DDM byly navštěvovány dětmi a mládeží čtyři otevřené kluby a jedna dílna. Dopoledne je otevřený klub pro maminky s dětmi. Probíhal každý den od 9 do 11 hodin. Vzhledem k velikému zájmu maminek byl ve školním roce 2005/2006 otevřen tento JoJo klub i v pátek. Pro studenty a čekající členy ZÚ je otevřen klub Spirála, kde bylo uskutečněno 5 výstav mladých výtvarníků, jsou zde promítány klubové filmy v rámci studentské videoprojekce a uskutečnilo se zde 19 přednášek. Provoz otevřeného klubu je od 12 do 18 hodin při videoprojekci do 20 hodin. Přibližně jednou v měsíci byl otevřen karetní klub a počítačový klub v sobotu nebo během školních prázdnin. Otevřená keramická dílna probíhala pravidelně jednou týdně, navštívilo ji celkem během školního roku asi 300 účastníků. DDM organizoval i další drobnější spontánní akce buď samostatně, nebo ve spolupráci se školami, či jinými organizacemi./př. Rodinné konstelace, Co nám lékaři neřeknou, přednáška-tibet v 21.století, Evropský týden mládeže-koleda v Evropě/. STRANA 7 (CELKEM 19))

8 ZÚ vedené externisty Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138,příspěvková organizace III.A Údaje o počtech činností a účastníků DDM 1) PRAVIDELNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST ZÚ celkem 72 Počet účastníků 782 Z toho vedené interními pracovníky 22 ZÚ ( 50 ZÚ ZÚ vedené externisty 50 ZÚ 2) PŘÍLEŽITOSTNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST Celkem 73 akcí Počet účastníků 9747 Z toho akce v So+Ne 58 pro 1692 účast. Z toho o prázdninách 2 3) TÁBOROVÁ ČINNOST Celkem táborů 10 Pro účastníků celkem 359 jarních prázdniny 2 letní prázdniny 8 63 Exter. vedoucích 60 účastníků 299 dětí STRANA 8 (CELKEM 19))

9 4) SOUTĚŽE A OLYMPIÁDY Zorganizováno 30 Soutěž.a olymp. Pro účastníků 1187 Vyhlášených MŠMT 17 Vlastních 13 Spolupráce se 65 učiteli Účastníků 258 5) INDIVIDUÁLNÍ ČINNOST Individuální práce 6 prvenství 5 druhých míst 7 třetí místa Praxe 4 studenti Celkem 56 dnů Přednášky účastníků 6) SPONTÁNNÍ ČINNOST Spontánní aktivity Spontánní akce 64 Klubová činnost Otevřenédílny 1 5 Informační centrum mládeže Počet účastníků Počet účastníků Cca 1531 Počet klientů Cca 5000 Z grafů vyplývá, že i ve školním roce 2005/2006 nabízel DDM účastníkům širokou škálu činností, kterou využívala většina mladé populace v České Lípě i okolí. Nejvíce jsou využívány pravidelné zájmové činnosti, otevřené kluby a akce. Plně jsou obsazovány i nabízené pobyty na táborech. Ve uplynulém školním roce byla činnost DDM omezena vzhledem k přiděleným finančním prostředkům z MŠMT ČR na platy zaměstnanců./což se projevilo na počtu akcí a táborů /. STRANA 9 (CELKEM 19))

10 IV.A Údaje o personálním obsazení 1) Počty zaměstnanců 7 pedagogů volného času (plný úvazek) 1 ekonomka (plný úvazek) 1 pokladní (částečný úvazek) 1 školník (plný úvazek) 2 uklízečky (částečný úvazek) 50 externích pracovníků vedoucích ZÚ 175 externích pracovníků organizace akcí, pobytů a soutěží 2) Pracovní zařazení Pořadov é číslo PP Pracovní zařazení, funkce Úvazek Kvalifikace, stupeň vzdělání, obor, aprobace Pedagogové volného času 1. Ředitelka DDM 1 Vyšší odborné spec.pg. MŠ Zástupkyně ředitelky 1 VŠ - ZŠ Zástupkyně ředitelky 1 SŠ pg vol. času Ved. odd. příležitostných aktivit a marketingu 1 SŠ - chovatelství Vedoucí oddělení estetiky a propagace 1 SŠ grafická 2 6. Ved. odd. spontánních aktivit a klubů 1 SŠ gymnázium 3 7. Pedagog volného času 1 SŠ pg.vol.času 28 Provozní zaměstnanci 1. Ekonomka DDM 1 SŠ - ekonom Pokladní DDM 0,875 SŠ gymnázium Školník DDM 1 Vyučen Uklízečka 0,75 ZŠ 5. Uklízečka 0,5 ZŠ Roků ped. praxe Vzhledem k přiděleným finančním prostředkům od MŠMT, přerozdělovaných KÚ LBC kraje, bylo ve školním roce 2005/2006 v DDM o 2 pedagogy méně než v předchozím školním roce. Ve školním roce 2005/2006 nám kromě interních zaměstnanců pomáhalo zajišťovat činnost 91 externistů. Tito vedoucí jsou různého věku. Z tohoto počtu 41 externistů dochází na pravidelnou zájmovou činnost celý rok. Dohodu s námi uzavřelo 19 externistů na organizování akcí a 50 externích pracovníků pomáhalo při organizaci táborové činnosti. Finanční odměna externích zaměstnanců závisí na financích přidělených MŠMT ČR(respektive přerozdělených financích KÚ LBC kraje). Maximální počet hodin externistů, kteří pro nás pracují celoročně je 30. Dohoda je 40 Kč / 1 hodinu. Jejich činnost je více dobrovolná a souvisí s jejich zájmem pracovat s dětmi v určitém oboru. Většina těchto dobrovolníků nemá pedagogické vzdělání. Metodické vedení je úkolem interních pedagogů DDM. Je stále těžší sehnat kvalifikované vedoucí pro práci s dětmi za minimální finanční odměnu. Snažíme se však uspokojit poptávku docházejících účastníků do DDM. Kromě těchto externistů nám pomáhalo při organizaci soutěží a olympiád 65 pedagogů ZŠ a SŠ. 3) Další vzdělávání pedagogů Přehled dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků Počty Druh vzdělávání Celkem pedagog.pracovníků dlouhodobé krátkodobé (kurzy) Za dlouhodobé vzdělávání uvádím funkční školení p. ředitelky STRANA 10 (CELKEM 19))

11 V.A Údaje o řízení DDM a dalších aktivitách 1)Podmínky pro pedagogickou činnost DDM je umístěn v budově katolické církve s kterou má smlouvu o bezplatném užívání do r Počet učeben v DDM: je 16, z toho odborných 6 (kuchyň, ZOO, učebna VT, keramické dílny, výtvarný ateliér, ICM, sál) Pracovníci DDM mají své zázemí pro organizační práci v 7 kancelářích. V letošním školním roce došlo opět k postupnému vylepšení prostředí pro činnost jednotlivých ZÚ, klubů a dílen. Byly provedeny nátěry nábytku, zakoupeny nové stoly, židle, koberec a skříňky do jednotlivých kluboven, bylo zakoupeno nové hudební vybavení. Do otevřeného klubu byla zakoupena nová televize, zabudováno satelitní připojení. Byla zřízena posilovna pro účastníky ZÚ a zaměstnance. Další prostory pro činnost: pro sportovní činnost pronajaté tělocvičny při ZŠ Dr. M. Tyrše, při ZŠ Sever, při Gymnáziu Česká Lípa, při ZŠ Šluknovská Česká Lípa, také je pronajatý bazén při ZŠ Sever a hala TJ Lokomotiva. pro příležitostné aktivity většího charakteru si Libertin pronajímá větší prostory ( ZUŠ sál, sportovní hala TJ Lokomotiva, sportovní areál Gymnázia, sál KD Crystal, JD, hrad Lipý a zahradu Muzea) prostor před Sportareálem, turistické trasy v okolí České Lípy pro odbornou činnost ZÚ rádio klubovna v ZUŠ (jediné detašované pracoviště) Prostory DDM byly využívány denně dle potřeby od hod., včetně víkendů, svátků a prázdnin dopoledne: cyklické akce pro předškolní výchovu a aktivity zdravotně postižených, cvičení pro seniory, odpoledne: převážně ZÚ, besedy, semináře, otevřené dílny a kluby, příležitostné akce, ICM víkendy: příležitostné akce, akce ZÚ, spontánní aktivity Negativem je nedostatek skladovacích prostor pro pomůcky a technický materiál. 2)Řídící systém DDM - pedagogické rady všech zaměstnanců DDM včetně externích zaměstnanců nejméně 2 ročněsvolává a řídí ředitelka - operativní porady zaměstnanců DDM 1 týdně vede ředitelka (případně zástupkyně) - konzultace s jednotlivými vedoucími ZÚ dle potřeby vedoucí pedagogického oddělení - organizační a přípravné schůzky před soutěžemi a olympiádami MŠMT svolává řed. na popud KÚ - pedagogické služby v DDM - denně - každý pedagogický pracovník - příprava rozvrhů jednotlivých kluboven zástupce ředitelky - kontroly a hospitace všichni vedoucí pracovníci 3)Spolupráce s dalšími organizacemi V letošním školním roce hodnotím kladně spolupráci s KD Crystal, s kterým jsme zrealizovali některé masové akce pro veřejnost na hradě Lipý. (Pálení čarodějnic, Majáles ). V této spolupráci chceme i nadále pokračovat. Dobrá spolupráce se rozvíjela také se školami při propagaci naší nabídky, organizací soutěží vyhlášených MŠMT. Spolupracujeme i se SŠ, někteří studenti u nás vykonávají odbornou praxi (viz odborná činnost). V oblasti enviromentální výchovy jsme letos spolupracovali nejen s MŠ, ale i se ZŠ. Dále úzce spolupracujeme s : Městským úřadem (zřizovatel DDM) grantová politika IDM (Institut dětí a mládeže MŠMT ČR) - metodika ČČK pomoc na akcích Asociace školních sportovních klubů spoluorganizátor AC ČL pomoc na akcích ATOM - spoluorganizátor Radou dětí a mládeže Liberec.kraje informace o akcích Krajským úřadem Libereckého kraje organizace soutěží a přehlídek, grantová politika, příprava koncepce enviromentální výchovy dalšími domy dětí v regionu - informace, společné akce STRANA 11 (CELKEM 19))

12 Asociací ICM informace Městská policie pomoc na akcích Rybářský svaz - pomoc na akcích Tělovýchovná jednota DDM Česká Lípa spoluúčast při financování nájmů některých sportovních ZÚ TJ Lokomotiva Česká Lípa - bezplatný pronájem hřiště pro ZÚ házená Českolipský deník propagace Městské noviny - propagace Jiráskovo divadlo spoluorganizátor KD Crystal - spoluorganizátor Okresní muzeum metodická pomoc, organizování akcí na zahradě Kruh přátel Libertinu - metodická a organizační pomoc při podávání a realizaci projektů MŠMT Fotoport Česká Lípa - sponzorství Klub vojenské historie pomoc na akcích Model klub Česká Lípa- organizování modelářských soutěží Svaz modelářů Praha finanční pomoc při akci Krajské kolo plastikových modelářů Jizerské pekárny- sponzorství Reklamní agentury-propagace Klub tělesně postižených Klub zrakově postižených 4)Inovace Došlo k většímu zpřístupnění DDM neorganizované mládeži otevřené kluby, dílny. Operativně se snažíme reagovat na poptávku v oblasti zájmového vzdělávání, snažíme se získávat fundované vedoucí pro jednotlivé činnosti. Upravujeme také prostředí DDM tak, aby bylo co nejvíce blízké mladé populaci a ta měla optimální podmínky pro jejich zájmy. Ne vždy je tato situace lehká. Překážky: Finance Prostory Kvalitní vedoucí Stále vylepšujeme prostředí DDM pro účastníky, ale i zaměstnance (nové židle, posilovna). V uplynulém školním roce byla provedena anketa na všech školách, kde se mladá generace vyjadřovala k činnosti DDM a také byla mapována poptávka v oblasti volného času této generace. Během školního roku 2005/2006 se nám podařilo změnit vzhled letáku s měsíčním přehledem akcí (grafická úprava), propagační letáky jsou upravovány ve stejném stylu (akce provázejí postavičky od stejné autorky=typické pouto na DDM)), propagační materiály zasíláme na základě ankety zájemcům em. Bylo vytvořeno propagační CD s nabídkou našich činností, které jsme doručili na všechny školy v České Lípě. Stále hledáme nové cesty propagace našich akcí. 5)Mezinárodní spolupráce: Spolupracujeme se skupinou mládeže z Berlína- Basdorf. Děti z Německa byly na letním táboře v Doksech,Samopších a pravidelně se zúčastňují šachových turnajů. V květnu se zúčastnilo 8 dětí šachového turnaje v Berlíně.V příštím školním roce se chceme zapojit do projektu Tandem, kde je možnost získat finanční prostředky na tuto reciproční výměnu mládeže. Zástupci ZaDeM jsou účastníky jednání v družebních městech (Norsko, Německo, Bělorusko). STRANA 12 (CELKEM 19))

13 6)Získané a žádané finanční prostředky formou grantů Jiné instituce než město, u kterých bylo žádáno prostřednictvím KPL nebo DDM na společné akce Instituce, u které byla Požadovaná částka Získaná částka Účel dotace dotace žádána 1. MŠMT , ,- Letní tábory 2. MŠMT , ,- Činnost ICM 3. MŠMT , ,- zahraničí 4. KÚ Lbc.kraje 4 500, ,- Wolkerův Prostějov-soutěž 5. KÚ Lbc.kraje 5 000,- 0 Model show - soutěž 6. KÚ Lbc.kraje , ,- Porta KÚ Lbc.kraje ,- 0 Talent roku KÚ Lbc.kraje Činnost ICM + OK 9. KÚ Lbc kraje ,-? ,- Soutěže a olympiády Celkem ,- Granty a projekty Během školního roku byly vypracovány projekty na 31 akcí a 9 táborů. Projekty byly zaslány na MŠMT (prostřednictvím OS KPL), KÚ i komise a výbory města České Lípy. Celková částka získaných finančních prostředků DDM formou grantů je uvedena ve zprávě o hospodaření. Na granty MÚ požadováno obdrženo (včetně 2 cílených) Občanské sdružení KPL získalo Kč na činnost ICM (MŠMT ČR) Kč na letní tábory ( MŠMT ČR) Kč na zahraničí (MŠMT ČR) VI.A Údaje o průběhu a výsledku kontrol 1. Veřejnosprávní kontrola Města Č.L.- kontrola hospodaření za rok 2005, správy veřejných příjmů, prověření a vyhodnocení účinnosti vnitřního kontrolního systému. Závěr: nebyly zjištěny nedostatky, žádná nápravná opatření. 2. Kontrola použití finančních prostředků přidělených na výdaje spojené s akcí Fotosoutěž Ohlédnutí za létem. Závěr: nebyly zjištěny nedostatky, žádná nápravná opatření. 3. Krajská hygienická stanice Lbc kraje se sídlem v Liberci. Předmět kontroly: Zajištění závodní preventivní péče. Závěr: žádné nedostatky a opatření. 4. Kontrola příjemců veřejné finanční kontroly na místě efektivnost, hospodaření, účelnost finančních prostředků na akci Majáles. Závěr: žádné nedostatky a opatření. 5. Kontrola hospodaření s finančními prostředky přidělenými z fondu Komise pro mládež. Závěr: žádná opatření. 6. Během roku bylo provedeno 80 hospitací zástupkyní ředitelky (pověřena řízením pedagogů) nebo ředitelkou. VII.A Zhodnocení, závěr. Činnost DDM byla i v r. 2005/2006 široká. Rozšířila se nabídka aktivit pro neorganizovanou mládež, což je současný trend zájmového vzdělávání. Aby našich služeb využívala co nejširší dětská a mládežnická veřejnost, snažíme se o atraktivní prostředí DDM i atraktivní nabídky činností. Toto je náš směr i do budoucnosti. Chceme se ještě více zaměřit na prezentaci a reklamu a tím se co nejvíce zviditelnit. Vzhledem k ponížení počtu pedagogických zaměstnanců, jsme museli změnit organizační strukturu řízení práce DDM, která je více zaměřena na týmovou práci. Ačkoliv podle demografického STRANA 13 (CELKEM 19))

14 vývoje počet školních dětí klesá, my tuto skutečnost nepociťujeme. DDM je využíván stále přibližně stejným množstvím dětí a mládeže.i když je malý pokles účastníků v pravidelné zájmové činnosti, více dětí a mládeže využívá naší nabídky činností v klubech a otevřených dílnách. Tuto pozitivní skutečnost můžeme konstatovat díky podpoře města, které chápe, že DDM je důležitou městskou institucí, která nabízí dětem a mládeži program a volnočasové aktivity jako primární prevenci všech patologických jevů. Zároveň svou nabídkou plníme cíle programu státní podpory práce s dětmi a mládeží a zajišťujeme neformální výchovu a vzdělávání jak organizovaných, tak neorganizovaných dětí a mládeže našeho města i okolí. To, že DDM navštěvuje stále velké procento dětí z Českolipska je veliký úspěch vzhledem k narůstající konkurenci klubů při ZŠ. Z průzkumu mezi dětmi máme zjištěno, že stále platí známá psychologická zásada, že by dítě pro zábavu mělo změnit školní prostředí, ve kterém se vzdělává. VIII.A Přílohy. č.1 Protokol o veřejnosprávní kontrole Města Česká Lípa č.2 Výroční zpráva ICM Dne: Zpracovala: Jiřina Mimrová-ředitelka DDM STRANA 14 (CELKEM 19))

15 B) ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DDM V ROCE 2005 I.B Všeobecné informace ORGANIZACE: DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE LIBERTIN, ČESKÁ LÍPA, ŠKROUPOVO NÁM.138, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE (DDM) SÍDLO: ŠKROUPOVO NÁMĚSTÍ 138, ČESKÁ LÍPA IČO : Číslo účtu založeného u GEMB Č.Lípa: DDM /0600 FKSP /0600 Datum vzniku příspěvkové organizace: ŘEDITELKA DDM : Zástupkyně ředitelky DDM : Ekonomka, účetní DDM : JIŘINA MIMROVÁ Mgr. Lenka Lípová, Marie Vasmanská Alena Kasalová II.B Výnosy DDM Výnosy r celkem ,35 Kč z toho: od zřizovatele MÚ Č.Lípa: - Neinvestiční příspěvek na úhradu provozních nákladů ve výši ,-Kč - Neinvestiční příspěvky z fondu Komise pro mládež Rady Města Česká Lípa v celkové výši ,- Kč z toho na akci: STRANA 15 (CELKEM 19))

16 - Talent roku ,- Kč - Přehlídka mažoretek ,- Kč - Zastupitelstvo dětí a mládeže ,- Kč - Finanční příspěvky formou grantů v celkové výši ,- Kč z toho: - Mikuláš ,50 Kč - Bambiriáda 4 844,- Kč - Dětská Porta 5 500,- Kč - Výtvarné soboty 5 000,- Kč - Den Země ,- Kč - Ekologická výchova 5 000,- Kč - Den dětí ,50 Kč - Přehlídka mažoretek ,- Kč - Lukostřelba 7 500,- Kč - Fotosoutěž 3 000,- Kč - Diskomaraton 3 000,- Kč - Jezdectví 6 500,- Kč - Šachy 6 000,- Kč Od Krajského úřadu LK jsme v roce 2005 obdrželi: - Rozpočet na mzdy a ONIV ve výši ,- Kč - Účelové finanční příspěvky v celkové výši ,- Kč z toho na akce: Wolkerův Prostějov recitač.soutěž 3 889,- Kč Dětská Porta ,- Kč Olympiády vyhl. MŠMT ,- Kč Ostatní zdroje v rámci hl. činnosti Výnosy z úroků BÚ Dary Doplňková činnost Převody z rezervního fondu Převody z fondu odměn ,- Kč 3 578,35 Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč 884,- Kč III.B Náklady DDM Náklady r celkem ,20 Kč Náklady na provoz z toho: STRANA 16 (CELKEM 19)) ,50 Kč

17 Příspěvek na provoz ,- Kč Některé náklady uhrazené z příspěvku na provoz: - Drobný hmotný dlouhodobý majetek ,60 Kč z toho např.: stan TÝPÝ ,- Kč notebook AMILO ,- Kč reprobedny Omnitronic ,- Kč hudební nástroje ,- Kč vybavení kluboven ,- Kč (stoly, židle) - pohonné hmoty 5 145,- Kč - služby telekom ,- Kč - pronájmy tělocvičen ,50Kč - služby ,90 Kč z toho např.: revize ,90 Kč montáž žaluzií ICM 8 940,- Kč tisk samolep+diplomy ,50 Kč nový zámkový systém ,- Kč renovace podlahy sál ,- Kč - Opravy a údržba ,50 Kč z této částky byly hrazeny pouze opravy DDHM oprava požárního potrubí ,- Kč - Náklady na energie ,50 Kč Náklady na mzdové prostředky z toho: Náklady na sociál. a zdravotní poj. + FKSP Náklady na ONIV z toho: Čerpání z rezervního fondu ,- Kč z dotace KU ,- Kč z jiných zdrojů ,- Kč odstupné ,- Kč z fondu odměn 884,- Kč ,- Kč ,- Kč na ONIV z dotace KU ,- Kč na soutěže vyhl. MSMT ,- Kč ,- Kč Náklady na doplňkovou činnost 5 139,20 Kč Náklady na ostatní činnost v rámci hl. činnosti ,50 Kč STRANA 17 (CELKEM 19))

18 IV.B Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138,příspěvková organizace FONDY DDM a) Fond odměn Počát. stav Příděl čerpáno Konečný stav , ,- 884, ,- b) Fond rezervní Počáteční stav RF k ,33 Příděl ze ZHV za r ,62 Dary sponzorské ,50 Čerpání r. 2005: Čerpání dle rozhodnutí MU ,- Dary čerpání ,- Celkem stav k ,45 c) Fond kulturních a sociálních potřeb Počáteční stav 5 712,30 Příděl z vyplac. hrubých mezd ,- Čerpání dle zásad ,- Konečný stav 6 614,30 STRANA 18 (CELKEM 19))

19 V.B Výsledek hospodaření DDM za rok 2005 Zdroje výsledku hospodaření Kč Příspěvek MÚ ,50 Dotace KÚ 0,- Ostatní zdroje 9 512,85 Vedlejší hospodářská Činnost ,80 Celkem ,15 Vyhotovila: Alena Kasalová Dne: VI.B Přílohy zprávy o hospodaření č.3) rozvaha č.4) výsledovka STRANA 19 (CELKEM 19))

Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138, PO. Tel.:487 823404, 487 521652, fax:487 823404, e mail:mimrova@libertin.

Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138, PO. Tel.:487 823404, 487 521652, fax:487 823404, e mail:mimrova@libertin. Dům dětí a mládeže Libertin, Česká Lípa, Škroupovo nám. 138, PO Tel.:487 823404, 487 521652, fax:487 823404, e mail:mimrova@libertin.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DDM LIBERTIN, ČESKÁ LÍPA, ŠKROUPOVO NÁM.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 103/99-11126 Signatura: ak1ls202 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Havlíčkův Brod INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Junior - dům dětí a mládeže,

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014 DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 28.9.2014 Předkládá: Helena Dubová PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření ZÚ členů sportovní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Č. j.: 40 / 2014 Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Plán byl projednán na poradě pracovníků DDM a pedagogickou radou dne 8.10.2014

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Zpracovali: Mgr. David Neuvald, ředitel školy Jana Ballarinová, administrativní pracovnice Obsah: strana 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO Základní škola... 3, 4

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 4 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Dům dětí a mládeže Větrník, Riegrova 16, Liberec 1,tel/fax: 048/2713161, e-mail: jana.pavlikova@ddmliberec.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 V Liberci 3.5.2013 Vypracoval: Schválil: Předkládá:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 Dům dětí a mládeže Větrník, Riegrova 16, Liberec 1,tel/fax: 048/2713161, e-mail: jana.pavlikova@ddmliberec.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 V Liberci 3.5.2016 Vypracoval: Schválil: Předkládá:

Více

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr.

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr. DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 29.8.2014 Předkládá: Mgr. Richard Vaculka DDM hl. m. Prahy - ICM HODNOTÍCÍ ZPRÁVA 2013 / 2014 PŘEHLED ZÁJMOVÝCH

Více

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí:

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí: Střediska volného času v ČR aktuálně Společně se školními družinami a školními kluby je řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Střediska volného času jsou tohoto typu: domy dětí a mládeže

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 č.j. ZSPLOV 114/2013 1. Organizace školy a/ třídy a třídní učitelé chlapci dívky celkem ž. I.A Mirka Votavová 9 11 20 I.B Dana Navrátilová

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola, Tachov, Petra Jilemnického 1995 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006/2007 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Přehled pracovníků školy 4. Údaje o přijímacím

Více

Informační centrum pro mládež

Informační centrum pro mládež DDM hl. m. Prahy - Informační centrum pro mládež HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2014 / 2015 Informační centrum pro mládež V Praze dne 26.10.2015 Předkládá: Mgr. Richard Vaculka PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99 Adresa: Valdštejnovo nám. 99, 506 01 Jičín Identifikátor školského zařízení:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, 460 01 Liberec 1 IČO: 712 945 11 Vypracovala: Mgr. Marta Kultová Platnost od 1. 9. 2016 PROVOZNÍ ŘÁD DDM

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Kunštát, okres Blansko Adresa: Brněnská 32, 679 72 Kunštát

Více

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období 1.8. 2015 až 31. 7. 2016 Obsah 1. Základní data společnosti 2. Přehled činností vykonávaných v hospodářském a školním roce roce s uvedením vztahu k účelu

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 132 354/98-05035 Inspektorát č 13 Olomouc Signatura: am2hs301 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Střední odborné učiliště

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 Zpracovali: Mgr. David Neuvald, ředitel Jana Ballarinová, administrativní pracovnice Obsah: strana 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO Základní škola 3, 4 Mateřská

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2010 Základní škola, Česká Lípa, 28. října 2733, příspěvková organizace 28. října 2733, Česká Lípa, PSČ 470 06 Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2010 V České Lípě dne 15. února 2011 Mgr. Libor Š m e

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 423/99-11055 Oblastní pracoviště č. 13 Signatura: am4as102 Okresní pracoviště Přerov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola V Zahradách 274, 753 66 Hustopeče

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Jindřichovice pod Smrkem, příspěvková organizace adresa školy Jindřichovice pod Smrkem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 5 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2011

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2011 Základní škola, Česká Lípa, 28. října 2733, příspěvková organizace 28. října 2733, Česká Lípa, PSČ 470 06 Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2011 V České Lípě dne 15. února 2012 Mgr. Libor Š m e

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638, 347 01 Tachov Čj. 20/2016 Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638 je vydán na základě zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 109/2011 Sb., č. 279/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu 16, příspěvková organizace U Balvanu 16, 466 34 Jablonec nad Nisou Telefon/fax: 483320086, e-mail: gymnazium@gymjbc.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

Více

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Zpracovala: sumárně Mgr. Jelínková Jiřina ředitelka školy podklady Štěpánková

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 Dům dětí a mládeže Větrník, Riegrova 16, Liberec 1,tel/fax: 048/2713161, e-mail: jana.pavlikova@ddmliberec.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 V Liberci 4.5.2014 Vypracoval: Schválil: Předkládá:

Více

Zápis z 15. zasedání výboru Zastupitelstva města Česká Lípa pro výchovu a vzdělávání, které se

Zápis z 15. zasedání výboru Zastupitelstva města Česká Lípa pro výchovu a vzdělávání, které se pro výchovu a vzdělávání, které se Strana č. 1 / 6 Přítomni: Mgr. Karel Heller - předseda, Mgr. Jana Hlináková, Danuše Motejlová, Mgr. Gabriela Fišarová, Mgr. Petra Kašparová, Bc. Barbora Hlobeňová, Mgr.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ ROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ ROGRAM NÁZEV PROGRAMU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ ROGRAM PŘEDKLADATEL: NÁZEV ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ Dům dětí a mládeže Stříbro ADRESA, KONTAKT ŘEDITEL ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ Masarykovo náměstí 17, 349 01 Stříbro tel.: 374 622

Více

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno Signatura: al1cs101 Okresní pracoviště Blansko INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / škol. zařízení: (přesný název, pod kterým je

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání

Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání Ve znění poslední změny vyhláškou č. 279/2012 Sb., s účinností dnem 31. srpna 2012. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst.

Více

Výroční zpráva o hospodaření

Výroční zpráva o hospodaření Základní škola Ostrava - Dubina, Františka Formana 45, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření 2015 Zpracovala: Šárka Arlethová PaedDr. Ivona Klímová ekonomka školy ředitelka školy V Ostravě,

Více

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury I. Všeobecná ustanovení 1. Městská část Praha 16 - Radotín (dále

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 013 20/99-4008 Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Speciální odborné učiliště pro mládež s kombinovanými

Více

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Minimální preventivní program 2013-2014 Příloha celoročního plánu. Program protidrogové prevence pro školní rok 2013-2014 Úvod:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Za organizaci : Marie Horáková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Dům dětí a mládeže Český Krumlov, Linecká 67, 381 01 Český Krumlov, IČO:00665711, tel. 380 716 407 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Dům dětí a mládeže Český Krumlov a pobočka Kaplice ve školním roce 2013/2014

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 předaná zřizovateli do 28. 03. 2018 Zřizovatel: Město Kuřim, Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, IČ: 00281964 Název organizace: Mateřská škola Kuřim,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, BRNO, JANA BROSKVY 3 Fakultní škola Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity přidružená škola UNESCO PSČ: 643 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Základní škola

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI NEMOCNICI, LIBEREC, Husova 357/10, příspěvková organizace Husova 357/10, 460 01 Liberec 1, tel.: 485 312 875, e-mail: spzs.nemocnice@seznam.cz, www. zsnemlib-spc.cz

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Arménská 21, 625 00 Brno Adresa: Arménská 21, 625 00 Brno

Více

Centrum Dětí a Mládeže

Centrum Dětí a Mládeže Centrum Dětí a Mládeže Česká Kamenice za 211-212 Zpracoval : Aleš Vlček ředitel CDM V České Kamenici 17. 9. 212 Obsah I. Charakteristika CDM II. Personální zabezpečení CDM a) dům dětí a mládeže b) školní

Více

Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly

Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly V. Nováka 372, 250 82 Úvaly (dále jen MDDM) je vydán na základě zákona č. 561/2004, 3, odst. 3 a 5, odst. 2, 3., v souladu s vyhláškou č. 74/2004

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO:

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO: ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, 460 01 Liberec 1 IČO: 712 945 11 Vypracovala: Mgr. Marta Kultová Platnost od 1. 9. 2016 Organizační

Více

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2010

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2010 Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2010 Název zpracovatele: Zotavovna Vězeňské služby ČR Pracov Adresa sídla: Radimovice u Želče 118 Identifikační číslo: 659 979 99 Poštovní adresa: Poštovní

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 6/99-4007 Oblastní pracoviště č. 01 INSPEKČNÍ ZPRÁVA ZJIŠTĚNÉ SKUTEČNOSTI A JEJICH HODNOCENÍ

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 6/99-4007 Oblastní pracoviště č. 01 INSPEKČNÍ ZPRÁVA ZJIŠTĚNÉ SKUTEČNOSTI A JEJICH HODNOCENÍ Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 010 6/99-4007 Oblastní pracoviště č. 01 Signatura: va3ls201 Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Hobby Centrum, Bartákova 1200/37, Praha 4 IZO:

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI NEMOCNICI, LIBEREC, Husova 357/10, příspěvková organizace Husova 357/10, 460 01 Liberec 1, tel.: 485 312 875, e-mail: spzs.nemocnice@seznam.cz, www. zsnemlib-spc.cz

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace. Masarykova 1094/4, 40746 Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA. Rok 2010

KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace. Masarykova 1094/4, 40746 Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA. Rok 2010 KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace Masarykova 1094/4, 40746 Krásná VÝROČNÍ ZPRÁVA Rok 2010 Zpracovala Volfová Hana Kostka Krásná, příspěvková organizace Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Kostka Krásná,

Více

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012 OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK Horní náměstí č. 5, 785 01 Šternberk tel.: 588 001 080, Fax: 588 001 059 e-mail: visnovska@sternberk.cz, novakova@gymst.cz Bankovní spojení:

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

v tis. v tis /- Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama a propagace.

v tis. v tis /- Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama a propagace. Příspěvky na celoroční činnost tělovýchovy dospělých 2019 Rozpočet 2019 1 640 tis. Kč, celková částka k rozdělení 1 640 tis. Kč ORJ 05, ORG: 20 00000 00 3211 Př. Č. Předp Předp. Žádost Návrh Dotace Rozdíl

Více

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 74/2005 Vyhláška o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel. 577 / E mail:

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel. 577 / E mail: Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel. 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2016 / 2017 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Rokycany

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Rokycany ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dům dětí a mládeže Rokycany Dukelská 195, 337 01 Rokycany Identifikátor školy: 600 028 755 Termín konání

Více

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 GYMNÁZIUM A SOŠ, ROKYCANY MLÁDEŽNÍKŮ 1115, 337 01 ROKYCANY telefon, fax 371 725 363 IČO : 48 38 02 96 www: www.gasos-ro.cz rancova@gasos-ro.cz Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 Základní škola má právní subjektivitu od 1. 1. 1996, od 1. 9. 1996 je součástí právního subjektu mateřská škola. Hospodaření jednotlivých součástí školy je sledováno

Více

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Organizace chodu školy, soubor řídících činností. Neustálé operativní řešení každodenně vznikajících problémových situací. Vymezení základních oblastí

Více

Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové

Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové 1 Obsah: 1. Identifikační údaje a. Základní údaje organizace b. Charakteristika organizace 2. Cíle zájmového vzdělávání 3. Délka a časový plán

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2016 předaná zřizovateli do 31. 03. 2017 Zřizovatel: Město Kuřim, Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, IČ: 00281964 Název organizace: Základní škola, Kuřim,

Více

PŘÍLOHA VZ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

PŘÍLOHA VZ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace Školní 10, 407 46 Krásná Lípa, tel.: 412 383 315, 412 383 297, e-mail: zsklipa@interdata.cz ZŠ MŠ PŘÍLOHA VZ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ rok

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 Vypracovala: Jana Vurmová podpis Schválila: Mgr. Zdeňka Slavíková podpis Předkládá: Mgr. Zdeňka Slavíková podpis V Dubé Deštné, 30. dubna 2015 1 Zpráva o činnosti

Více

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA 74/2005 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání ve znění vyhlášky č. 109/2011 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010 Příloha č. 1 Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS Brno, Koperníkova 2/4 držitel certifikátu ISO ČSN 9001:2001 ROČNÍ PLÁN školní rok 2009/2010 15 z 59 Obsah : 1. Charakteristika

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

Popis realizovaných opatření

Popis realizovaných opatření Příloha č. 2 Závěrečná zpráva příjemců dotace z rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním na rok 2010, č.j. 10936/2010-27.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Základní škola speciální, Semily, Nádražní 213, příspěvková organizace Tel: 481 540 638, 773 636 93, fax: 481 540 638, e-mail: iva_bartova@centrum.cz www.zsspecialnisemily.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod. Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice

Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod. Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice Identifikátor domu dětí a mládeže:

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014 Základní škola má právní subjektivitu od 1.1.1996, od 1.9.1996 je součástí právního subjektu mateřská škola (k 1.1.2014 bylo od právního subjektu odděleno detašované

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD 1 Úvodní ustanovení Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí(dále jen DDM) vydává ředitel organizace na základě 30 zákona číslo 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM.

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM. Městský dům dětí a mládeže Vlašim Radnická 121 258 01 Vlašim tel: 317842310, e-mail: mddm@mddmvlasim.cz VNITŘNÍ ŘÁD vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon),., v platném znění a jeho prováděcích

Více