Propan-butanové mobilní topidlo RELAX. Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Blue Flame

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Propan-butanové mobilní topidlo RELAX. Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Blue Flame"

Transkript

1 MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanové mobilní topidlo RELAX mini Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Hot Spot Propan-butanové mobilní topidlo RELAX Blue Flame Typ TB01010 Typ TB02007 Typ TB04007 Typ TB05007 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem ped jeho pipojením k LPG láhvi na plyn. Tento návod uschovejte pro píští použití! Použití Tato propan-butanová mobilní bytová topidla RELAX mini Typ TB01010, RELAX Typ TB02007, RELAX Hot Spot Typ TB04007 a RELAX Blue Flame Typ TB (dále jen topidlo) jsou urena pro doasné vytápní místností (kde je zarueno dostatené vtrání), nap. chat, rekreaních chalup, kanceláí, ekáren apod., nebo jako doplnk ke stávajícímu vytápní mimo topné období (jaro, podzim). Topidlo je spotebi kategorie I 3B/P(30) a I 3B/P(50). Topidlo je konstruováno jako nízkotlaké ke spalování plynné smsi propan-butanu (dále jen PB). Dle národních zvyklostí zem (dle EN 449), kde je topidlo používáno, je pipojovací petlak 30 mbar nebo 50 mbar. Kde jsou možné ob varianty záleží pouze na uživateli, kterou z nich si zvolí. Pro ob varianty pipojovacích petlak není nutná žádná pestavba topidla pouze jiný redukní ventil (Typ NP01008 nebo Typ NP01034). Topidlo je spotebi na propan-butan, který se pipojuje pes redukní ventil Typ NP01008 (s výstupním petlakem 30 mbar) nebo Typ NP01034 (s výstupním petlakem 50 mbar) a spojovací hadici Typ NP01022 (odpovídající EN 559 nebo EN , o délce 0,5 m), na 10 nebo 5 kg tlakovou LPG láhev (s max. provozním tlakem do 1,7 MPa). Tlaková láhev je plnna propan-butanovou (PB) smsí A1 nebo B (znaení dle ISO 4706), což je oznaení pro letní (60 % B, 40 % P) nebo zimní (40 % B, 60 % P) sms. Ob smsi jsou použitelné, mají však mírn odlišné fyzikální vlastnosti. Pro jiné druhy paliv spotebi nelze použít ani provést pestavbu spotebie! Snaha o pipojení jiných typ láhví na plyn mže být nebezpená! V obchodech se LPG láhve prodávají prázdné, jejich naplnní Vám výmnným zpsobem zajistí oznaené prodejní místo nebo distributor tlakových lahví. Pi každé výmn LPG láhve si vyžádejte informace pro její bezpené skladování a používání! LPG (Liquefied Petroleum Gas) - zkapalnný uhlovodíkový plyn. 10 mbar = 1 kpa Píslušenství 1ks redukní ventil Typ NP01008 pevn nastavený tlak 30 mbar 1ks hadice 0,5 m Typ NP ks hadicová spona Typ IM905 (Pro Nmecko se redukní ventil Typ NP01008 nahrazuje Typem NP pevn nastavený tlak 50 mbar.) Veškeré píslušenství lze objednat u výrobce-distributora (Meva a.s., tel.: , 391, 302, fax: , nebo u jeho obchodních partner.

2 Technická data Zem pímého urení spotebie... eská republika (CZ), Slovensko (SK), Polsko (PL), Maarsko (HU), Nmecko (DE) Zdroj... LPG láhev plnná PB smsí A1 nebo B Typové oznaení TB01010 TB02007 TB04007 TB05007 Max. výkon [kw] 2 4,2 3 3 Spoteba [g/h] Pracovní tlak [mbar] Rozmry [mm] 380 x 290 x x 450 x x 475 x x 475 x 750 Velikost doporuené LPG lahve [kg] Minimální objem obytné místnosti [m 2 ] Minimální vtrací otvor [cm 2 ] Oznaení spotebie CE 11/ / / /2004 Podmínky pro provoz topidla Toto propan-butanové topidlo je ureno pro doasné vytápní místností, nap. chat, rekreaních chalup, kanceláí, ekáren apod., s minimálním objemem místnosti, ve které je topidlo umístno (viz. tabulka Technická data) a je pímo vtratelná (výmnu vzduchu s venkovním prostorem lze zajistit otevením oken, balkónových dveí, vtracích kídel apod.). Minimální vtrací otvor musí odpovídat hodnot uvedené v tabulce Technická data. Topidlo pi provozu spotebovává kyslík a v nevtraných uzavených místnostech mže být uživatel vážn ohrožen na život z dvodu nedostatku kyslíku a zvýšené koncentrace CO! Topidlo musí být provozováno na vodorovném povrchu. Ped zapoetím prací (s nátrovými hmotami, lepidly atd.), které mohou mít za následek zmnu prostedí, ve kterém je topidlo umístno, je poteba jej vypnout uzavením lahvového ventilu. Znovu zapnout topidlo je možné až po dkladném vyvtrání místnosti. Povrchová teplota tlakové láhve nesmí pekroit 40 C a tlaková láhev nesmí být vystavena pímému slunenímu záení. Tlaková láhev se smí používat pouze ve svislé poloze. Je zakázáno umisovat a používat tlakové láhve s LPG (a to ani vyprázdnné) v prostorech pod úrovní terénu. Je písn zakázáno provádt jakýkoliv pímý ohev tlakových lahví s LPG pro zvýšení odpaovací mohutnosti plynu. Pokyny pro manipulaci s tlakovými láhvemi na LPG si vyžádejte pi každé výmn LPG láhve. Podrobné informace (pro eskou republiku) jsou stanoveny v SN a v TPG Je možno používat pouze typu spojovací hadice schválené výrobcem. Spojovací hadice musí být pi provozu zajištna proti odru a ožehnutí nebo jinému mechanickému poškození (zkroucení apod.). Spojovací hadice nesmí být nastavována ani jinak upravována. Doba životnosti spojovací hadice je z bezpenostních dvod 2 roky od prvního použití. Po uplynutí této doby hadici vymte. Montáž podstavce (Typ TB02007) Topidlo je vybavené otoným podstavcem, který je jedineným konstrukním prvkem, který umožuje šetit prostor pi skladování a peprav spotebie. Ped spuštním spotebie je nutné dodržet níže uvedené pokyny.

3 Pi doprav spotebie je otoný podstavec zasunutý a proto spotebi bezprostedn po vybalení nemže stát na svých kolekách bez podepení nebo jeho peklopení. 1. Z obalu vyjmte spotebi. 2. Pidržením rukou podržte spotebi v rovnováze (Obr. 1). 3. Otáením vysute otoný podstavec (Obr. 1). 4. Až pi otáení podstavce uslyšíte zacvaknutí, je podstavec ve správné poloze. 5. Správnou polohu podstavce si zkontrolujte nastavovacími znakami na obou stranách otoného podstavce, které musí být v rovin s hranou pevného podstavce (Obr. 2). Jestliže nejsou, pomalým otáením podstavce je dorovnejte. 6. Dvíka jsou pi peprav umístné uvnit spotebie jak je vidt na Obr Nejdíve vyndejte styroporovou podpru a potom dvíka opatrn na jedné stran natote a souasn vytahujte smrem ven ze spotebie. 8. Dvíka po jejich vytažení osate na spotebi podle Obr. 3. Dva výstupky na dvíkách nasate do dr na zadním panelu spotebie. Pro lepší nasazení dbejte na to, aby dva horní výstupky byly na vnitní stran boního panelu spotebie. Zajištní polohy dvíek dosáhnete jejich jemným zatlaením smrem dol. 9. Dvíka uvolníte jejich vytažením smrem nahoru a zárove jemným tahem smrem k Vám. Pipojení topidla a kontrola tsnosti - Odejmte (otevete) kryt na zadní ásti topidla. - Ped odšroubováním zátky z lahvového ventilu (levý závit) je nutno se pesvdit, zda hlavní uzávr láhve je ádn dotažen v poloze zaveno. Poté na boní šroubení uzavíracího ventilu tlakové láhve našroubujte otáením doleva redukní ventil a dotáhnte klíem. - Na oba konce spojovací hadice nasate hadicové spony. Jeden konec spojovací hadice nasute na trn redukního ventilu a zajistte hadicovou sponou. Druhý konec spojovací hadice nasute na trn na topidle a zajistte hadicovou sponou. Regulaní knoflík topidla musí být v uzavené poloze. - Otevete lahvový ventil na LPG láhvi otoením knoflíku doleva a potením pnotvorným roztokem (nap. mýdlovou vodou) zkontrolujte neuniká-li plyn kolem spoj. Regulaní knoflík topidla zstává v uzavené poloze. Kontrolu tsnosti je nutné provést potením všech spoj pnotvorným roztokem. Je zásadn zakázáno provádt kontrolu tsnosti pomocí oteveného ohn!!! - LPG láhev umístte do spotebie a nasate kryt zadní ásti topidla.

4 Zapalování a zhášení topidla - Otevete lahvový ventil, stlate regulaní knoflík topidla a otote ho do polohy oznaené: * a držte. Stisknte opakovan knoflík piezozapalovae. Po zapálení plamene držte regulaní knoflík topidla zamáknutý asi 20 sekund než dojde k nažhavení termopojistky, aby nedošlo ke zhasnutí plamene. Regulace se provádí nastavením regulaního knoflíku na topidle do zvolené polohy. - Zhášení topidla provete uzavením lahvového ventilu u LPG láhve a nechte dohoet zbytek plynu ze spojovací hadice. Potom teprve uzavete regulaní knoflík na topidle. - Pi dlouhodobém vypnutí odpojte topidlo od LPG láhve. - Pokud byl spotebi dlouhodob odstaven z provozu a chcete jej znovu spustit, nejprve ho pipojte a zkontrolujte tsnost (viz. Pipojení topidla a kontrola tsnosti). Únik plynu Cítíte-li unikat plyn zavete lahvový ventil na LPG láhvi. Uhaste veškerý otevený ohe a vypnte elektrické spotebie. Místnost ádn vyvtrejte. Zkontrolujte hadici (viz. Údržba) a pipojení pívodu plynu (viz. Pipojení topidla a kontrola tsnosti). Po nalezení místa úniku plynu zavolejte servisního technika. Nikdy závadu sami neodstraujte. Údržba Spotebi udržujte v suchu a istot. ištní panel topného tlesa provádjte vlhkou utrkou bez použití abrazivního prostedku. Ostatní ásti topidla vyžadují pouze píležitostné oprášení. ištní se smí provádt pouze tehdy, je-li topidlo zcela vychladlé. Ped každým použitím je nutno zkontrolovat dotažení všech spoj a pekontrolovat tsnost (viz. Pipojení topidla a kontrola tsnosti). Vizuáln, popípad hmatem zkontrolujte stav spojovací hadice. V pípad vydutí nebo jiného porušení je nutné ji ihned vymnit. Pokud je spojovací hadice pi užívání vystavena hrubšímu zacházení v nároných provozních podmínkách, je z bezpenostních dvod vhodné, aby uživatel provádl v pravidelných intervalech jednoduchou zkoušku tsnosti spojovací hadice a vasným odhalením netsnosti pedešel zpsobení požáru v dsledku vzplanutí unikajícího plynu. Kontrola tsnosti hadice se mže provádt nap. postupným protažením celé délky hadice v nádob s vodou za souasného sledování pípadného úniku plynu v podob bublinek. Hadice musí být pi zkoušce pod redukovaným tlakem (30 nebo 50 mbar) z tlakové LPG láhve. Výmna láhve na plyn se musí provádt ve venkovním prostedí, mimo jakéhokoli zdroje zapálení/vznícení a mimo dosah ostatních osob. Ped odpojením láhve na plyn zkontrolujte zda je topidlo zhasnuto. Pro bezporuchový a bezpený chod doporuujeme na topidle provést údržbu v servise každé 2 roky. Zárove je teba vykonávat obasný dozor bhem provozu spotebie. Opravy závad Veškeré opravy musí provádt odborníci. Spotebi nikdy nerozebírejte sami na jednotlivé ásti. Opravy zajišuje distributor a smluvní servisní stediska. Skladování spotebie Spotebi musí být skladován v uzavených, dobe vtraných místnostech neobsahujících agresivní látky, pi teplot nejmén 10 C a relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 80%. Pokud je spotebi pipojen k tlakové LPG láhvi nesmí být uložen v prostoru pod úrovní terénu. Likvidace spotebie Pokud se rozhodnete pro likvidaci starého spotebie, a už proto, že jste si zakoupili nový nebo proto, že se na starém vyskytla neopravitelná závada, odneste jej na místo k tomu urené (nap. Sbr druhotných surovin, Sbrný dvr apod.). Likvidace obalu Obal odložte na místo urené obcí k ukládání odpadu.

5 Bezpenostní požadavky - Peíst pokyny pe použitím spotebie! - Nepemisujte spotebi z místa na místo a neprovádjte jakékoli pracovní postupy je-li v provozu! - Nikdy nepoužívejte poškozený spotebi! - Neodkládejte vci na topidlo a nezakrývejte ho! - Používat pouze v dobe vtraném prostoru! Topidlo pi provozu spotebovává kyslík a v nevtraných uzavených místnostech mže být uživatel vážn ohrožen na život z dvodu nedostatku kyslíku a zvýšené koncentrace CO! Zajistte dostatený pívod vzduchu! Vtrací otvor musí mít prez nejmén 25 cm 2 na 1 kw, avšak nejmén 50 cm 2, rovnomrn rozdlený mezi horní a spodní vtrací otvor (viz. Technická data). - Umístte topidlo vždy v centru vytápného prostoru! - Ochranná zástna tohoto spotebie má zabránit riziku požáru nebo zranní zpsobenému popálením a žádná její ást nesmí být trvale odstranna! Nezajišuje úinnou ochranu pro malé dti, staré osoby ani tlesn postižené. - Chrate pe dtmi! - Spotebi nesmí být používán v obytných vozidlech, nap. karavanech nebo v motorových karavanech! - Spotebi nesmí být používán v obytných místnostech výškových budov, v suterénech, koupelnách nebo ložnicích! - Topidlo lze používat v místnostech kde se teplota vzduchu pohybuje v rozmezí -5 C až +30 C a relativní vlhkost nepesahuje 80%. - Pi provozu dodržujte bezpenou vzdálenost od holavých pedmt stupn holavosti B, C1, C2, C3, 1m ve smru sálání a 0,5m nad topidlem! (B hmoty nesnadno holavé, C1 hmoty tžce holavé, C2 hmoty stedn holavé, C3 hmoty lehce holavé) - Pi umístní spotebie v blízkosti stn, nábytku, závs, záclon, ložního prádla a jiných holavých materiál hrozí riziko požáru. - Udržujte topidlo v istot! - Vnujte zvláštní pozornost pi použití na kluzkých podlahách, aby dti nebo zvíata nezpsobily nehodu! - Tlakové LPG lahve vymujte podle pokyn v tomto návodu! - Výmna láhve na plyn se musí provádt ve venkovním prostedí, mimo jakéhokoli zdroje zapálení/vznícení a mimo dosah ostatních osob! Ped odpojením láhve na plyn zkontrolujte zda je topidlo zhasnuto! - Regulátor tlaku paliva musí mít výstupní petlak 30 nebo 50 mbar (viz. Technická data)! - Zabrate zkroucení hadice! Používejte hadice pro propan-butan odpovídající EN 559 nebo EN o optimální délce 0,5 m! Stav hadice je nutné pravideln kontrolovat a v pípad poteby vymnit! - Dbejte na to, aby topidlo bylo v suchém a istém prostedí! - Po každém použití spotebi uzavít ventilem na lahvi! - Pi dlouhodobém vypnutí topidla vždy odpojte tlakovou láhev! - Jestliže ucítíte unikat plyn, ite se instrukcemi viz. Únik plynu! - Je zakázáno pestavovat spotebi na jiný druh plynu! - Je zakázáno umisovat a používat tlakové lahve s LPG (a to ani vyprázdnné) v prostorech pod úrovní terénu! Poznámka Zmny v technických údajích jsou vyhrazeny. Vyobrazení díky neustálému inovanímu postupu jsou nezávazná. Tiskové chyby vyhrazeny.

6 Záruní podmínky Záruní doba je 24 msíc ode dne prodeje (prodlužuje se o dobu po kterou je výrobek v oprav). 1. Záruka se vztahuje na výrobek jen za pedpokladu, že výrobek je užíván v souladu s piloženým návodem k obsluze. 2. Vyskytne-li se závada výrobku v záruní dob, má kupující nárok na bezplatnou opravu v urených servisních stediscích za pedpokladu, že se jedná prokazateln o výrobní nebo materiálovou vadu výrobku. 3. Podmínkou pro uplatnní nárok ze záruky je pedložení správn a iteln vyplnného záruního listu, jenž musí být opaten adresou a razítkem prodejce, podpisem prodávajícího a datem prodeje. 4. Nároky na záruku zanikají: nebyla-li záruka uplatnna v záruní dob nebo pi svévolných zmnách pvodních zápis v záruním list, pi neodborných zásazích nebo opravách výrobk jiným než ureným servisním stediskem nebo v pípad, že byl výrobek uživatelem i jinou osobou mechanicky i jinak poškozen. Pokud se vyskytne njaká nejasnost ohledn provozu i údržby spotebie, obrate se na odborný servis dodavatele (Meva a.s., tel.: , 391, 302). Opravy a servis Záruní i mimozáruní opravy tohoto výrobku provádí dodavatel: MEVA a.s. Tel.: * Na Urbance 632 Fax.: Roudnice nad Labem prodej.urbanka@meva.cz Internet: Adresa prodejny: Datum prodeje : Razítko prodejny: Podpis prodávajícího:

Propan-butanové topidlo BRI

Propan-butanové topidlo BRI MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanové topidlo BRI Typ TB01005 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem ped jeho pipojením k LPG lahvi na plyn.

Více

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA PLYNOVÝ GRIL MADEIRA GP01001 Pracovní tlak Spoteba Výkon Rozmr grilovací desky Topné medium 30mbar 270 g/h 3,5kW 49 x 38 cm Propan-butan Ped použitím si pozorn pette návod k použití!!! POZOR: Vždy používejte

Více

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301)

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) Prmyslový vai TRINO Typ VP02001 Typ VP02006 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem

Více

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008 MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3) Typ VP02006 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3T) Typ VP02007 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP)

Více

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze a údržb Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Více

Butanová pájecí souprava POOL Piezo

Butanová pájecí souprava POOL Piezo MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Butanová pájecí souprava POOL Butanová pájecí souprava POOL Piezo Typ KP01001 Typ KP01001P Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili

Více

Propan-butanový gril GYROS Typ 2112 a 2112A

Propan-butanový gril GYROS Typ 2112 a 2112A MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanový gril GYROS Typ 2112 a 2112A Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem ped jeho pipojením k LPG láhvi na

Více

Propan-butanový RUNÍ HOÁK Typ 2258, 2259, 2260, 2261 Propan-butanový RAMPOVÝ HOÁK Typ 2270 Propan-butanová OHÍVACÍ SOUPRAVA Typ 2275

Propan-butanový RUNÍ HOÁK Typ 2258, 2259, 2260, 2261 Propan-butanový RAMPOVÝ HOÁK Typ 2270 Propan-butanová OHÍVACÍ SOUPRAVA Typ 2275 MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanový RUNÍ HOÁK Typ 2258, 2259, 2260, 2261 Propan-butanový RAMPOVÝ HOÁK Typ 2270 Propan-butanová OHÍVACÍ SOUPRAVA Typ 2272 Propan-butanová OHÍVACÍ SOUPRAVA

Více

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze MEVA a. s. Roudnice n.l., Návod k obsluze Propan-butanový jednohoákový vai RIGA 1, RIO 1 Propan-butanový dvouhoákový vai ORLÍK, RIGA 2, RENO 2, RIO 2, TRAMP 2 Propan-butanový trojhoákový vai RIGA 3, RENO

Více

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanový dvouhořákový vařič ORLÍK Propan-butanový dvouhořákový vařič RIGA 2 Propan-butanový trojhořákový vařič RIGA 3 Propan-butanový dvouhořákový vařič

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962 UŽIVATELSKÝ NÁVOD Mycí stl 50L se zásobníkem 65L 26962 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se

Více

Návod k montáži a provozu. Propan-butanové stolní topidlo ETNA mini Typ TZ02005 (PH2100)

Návod k montáži a provozu. Propan-butanové stolní topidlo ETNA mini Typ TZ02005 (PH2100) MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k montáži a provozu Propan-butanové stolní topidlo ETNA mini Typ TZ02005 (PH2100) Nerezové provedení: Důležité Pečlivě si přečtěte tento návod k montáži a provozu, abyste

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UPOZORNNÍ PED POUŽITÍM STOJANU SI POZORN PETTE A NÁSLEDUJTE VŠECHNY UPOZORNNÍ A INSTRUKCE. NEPEKRAUJTE POVOLENOU NOSNOST. POUŽÍVEJTE

Více

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé v dsledku neoprávnné manipulace s kotlem. Tyto záruní

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 DLEŽITÉ: TENTO UŽIVATELSKÝ NÁVOD SI PELIV PETTE, ABY JSTE ZAJISTILI BEZPENÉ A EFEKTIVNÍ POUŽITÍ TOHOTO ZAÍZENÍ. UPOZORNNÍ!!! 1. Toto

Více

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA POKYNY K INSTALACI A OBSLUZE ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro R a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 íany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Návod k montáži a provozu

Návod k montáži a provozu MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k montáži a provozu Propan-butanové mobilní zahradní topidlo PYRAMIDA Nerez Typ TZ02003 (H50) Propan-butanové mobilní zahradní topidlo PYRAMIDA Typ TZ02004 (H502) Důležité

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

Návod k obsluze a údržbě. Kombinované mobilní topidlo RELAX Plus (UT-508GF)

Návod k obsluze a údržbě. Kombinované mobilní topidlo RELAX Plus (UT-508GF) MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k obsluze a údržbě Kombinované mobilní topidlo RELAX Plus (UT-508GF) Typ TB15001 Důležité Pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a údržbě, abyste se dobře seznámili se

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZCC5400M http://cs.yourpdfguides.com/dref/647954

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZCC5400M http://cs.yourpdfguides.com/dref/647954 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad.

Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Katalog a ceník náhradních díl plynových topidel. Ceník prací a služeb. Postupy pro urování a odstraování vad. Všeobecné schéma složení plynového topidla sestava 1 Tleso výmníku - * * * - Skupina 1 2 Hoák

Více

Návod k obsluze a údržbě. Tyto propan-butanové TEPLOGENERÁTORY (horkovzdušné agregáty) Typ TP13001 a Typ

Návod k obsluze a údržbě. Tyto propan-butanové TEPLOGENERÁTORY (horkovzdušné agregáty) Typ TP13001 a Typ MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k obsluze a údržbě Propan-butanový TEPLOGENERÁTOR GP18MC (horkovzdušný agregát) Typ TP13001 Propan-butanový TEPLOGENERÁTOR GP30MC (horkovzdušný agregát) Typ TP13002 Důležité

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi riziky

Více

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te.

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te. Bezpenostní pokyny Praka je tžká pi jejím zvedání bute opatrní. Upozornní: Zmrzlé hadice mohou prasknout. Neinstalujte praku venku anebo v místech, kde je nebezpeí zamrznutí. Praka mže být poškozena. Nezvedejte

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě. Víceúčelový vařidlový hořák TRINO Víceúčelový vařidlový hořák MEGA ZEUS

Návod k montáži, obsluze a údržbě. Víceúčelový vařidlový hořák TRINO Víceúčelový vařidlový hořák MEGA ZEUS MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k montáži, obsluze a údržbě Víceúčelový vařidlový hořák TRINO Víceúčelový vařidlový hořák MEGA ZEUS Důležité Pečlivě si přečtěte tento návod, abyste se dobře seznámili se

Více

HOŘÁK NA PROPAN-BUTAN (souprava) HORÁK NA PROPAN-BUTAN (súprava) UTPB600 NÁVOD K POUŽITÍ

HOŘÁK NA PROPAN-BUTAN (souprava) HORÁK NA PROPAN-BUTAN (súprava) UTPB600 NÁVOD K POUŽITÍ HOŘÁK NA PROPAN-BUTAN (souprava) HORÁK NA PROPAN-BUTAN (súprava) UTPB600 NÁVOD K POUŽITÍ Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a seznamte se s tímto zařízením. Dodržujte pokyny pro použití a dávejte pozor

Více

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou Návod k instalaci a obsluze CZ Chladnika s mraznikou Jsme potšeni tím, že jste se rozhodl vybrat si náš výrobek. Dkujeme za provedený nákup. Pi píprav chladniky k provozu i pi jejím vlastním provozu dbejte

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

Návod k montáži a provozu

Návod k montáži a provozu MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k montáži a provozu Propan-butanové mobilní zahradní topidlo PYRAMIDA Nerez Typ TZ02003 (BFH-A) Propan-butanové mobilní zahradní topidlo PYRAMIDA Typ TZ02004 (BFH-B) Důležité

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI VARNÉ PLYNOVÉ DESKY SAMOSTATNÉ KH 95 XL, KH 70 X, 64 GX Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Toto je nový, peliv zkonstruovaný výrobek, vyrobený z materiál

Více

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu Bezpeþnostní pokyny Rozsah dodávky podle modelu Praÿka má velkou hmotnost pozor pŀi zvedání. Pozor: Zamrzlé hadice se mohou roztrhnout nebo prasknout. NeumisŌujte praÿku v oblastech ohrožených mrazem a/nebo

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

PLYNOVÝ GRIL #90866 #00000. P íru ka uživatele plynového grilu na kapalný propan E/EP -210/310 845BR-0045

PLYNOVÝ GRIL #90866 #00000. P íru ka uživatele plynového grilu na kapalný propan E/EP -210/310 845BR-0045 PLYNOVÝ GRIL Píruka uživatele plynového grilu na kapalný propan CS E/EP -210/310 #90866 #00000 PED POUŽITÍM VAŠEHO PLYNOVÉHO GRILU NEBEZPEÍ Cítíte-li plyn: 1. Uzavete pívod plynu do zaízení. 2. Zhasnte

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

Příručka pro uživatele

Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele CZ www.besafe.eu Complies with revised standard: ECE R44/04 Tested and Approved ECE R44/04 universal 15-36 kg E4 04443713 ! D!kujeme Vám, že jste si vybrali BeSafe izi Up X2 Je d#ležité,

Více

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz Vážený uživateli našich snhových etz EASY GRIP. Prosíme pette si laskav tohoto prvodce ped prvním použitím a uložte tento návod bezpen

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg UŽIVATELSKÝ NÁVOD ZVEDÁK SÁDROKARTONOVÝCH PANEL Nosnost 54 kg SP40202 120LB (26775) Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanová jednohořákový vařič VÍKEND mini Propan-butanový dvouhořákový vařič SPORT Propan-butanový dvouhořákový vařič LIPNO Propan-butanový dvouhořákový vařič

Více

Návod na instalaci, údržbu a použití. Plynový prtokový ohíva vody POV (05.01) JS NO 01/05

Návod na instalaci, údržbu a použití. Plynový prtokový ohíva vody POV (05.01) JS NO 01/05 Návod na instalaci, údržbu a použití Plynový prtokový ohíva vody POV 13 6 720 607 550 (05.01) JS NO 01/05 Vážený zákazníku, Jsme rádi, že jste se rozhodl pro spotebi zn. KARMA plynový prtokový ohíva. Spolenost

Více

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Wingo POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Obsah 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Pedbžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3 2.3.1 Upevnní zadní konzoly 3

Více

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD ZJIŠOVÁNÍ A ODSTRAOVÁNÍ ZÁVAD ZÁVADA PÍINA OPRAVA Vysava se nespouští Výpadek elektrického napájení Vadný kabel, spína nebo motor Zkontrolujte zásuvku Obrate se na centrum technické pomoci Z mížky výstupu

Více

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY OBSAH Úvod do problematiky hydroizolací spodní stavby 2 stránka Rozdlení hydroizolací spodní stavby a popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Hydroizolace

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk Obj..: 23 25 60 Vhodné pre deti od 3 rokov! Vážení zákazníci! Koup dálkov ízeného modelu bylo velmi dobré rozhodnutí. Jsme

Více

BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS. Návod na montáž a údržbu

BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS. Návod na montáž a údržbu BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS Návod na montáž a údržbu 2 / 20 Tento návod obsahuje základní bezpenostní instrukce pro instalaci a uvedení erpadla Nautilus do provozu. Proto je nezbytné, aby se

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk Obj..: 828 400 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

Praní. Vypnutí. Nastavte voli programu na Stop (Vyp.). Zásuvka na prací prost edky s komorami I, II, Dví ka. Ovládací panel

Praní. Vypnutí. Nastavte voli programu na Stop (Vyp.). Zásuvka na prací prost edky s komorami I, II, Dví ka. Ovládací panel Vaše praka Blahopejeme rozhodli jste se pro moderní, kvalitativn vysoce hodnotný domácí spotebi znaky Bosch. Spotebi se vyznauje šetrnou spotebou vody a energie. U každé praky, která opouští náš závod

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

ŠIKMÁ LAVIKA SUB1011

ŠIKMÁ LAVIKA SUB1011 ŠIKMÁ LAVIKA SUB1011 1 Manuál pro uživatele/manuál pre užívtea Dležitá bezpenostní doporuení / Dôležité bezpenostné doporuenia VAROVÁNÍ: Vnujte pozornost následujícím varováním díve, než zanete s montáží

Více

Návod k obsluze a údržbě. Absorpční chladnička XC-42G Typ LE13001

Návod k obsluze a údržbě. Absorpční chladnička XC-42G Typ LE13001 MEVA a.s. Roudnice n. L. Návod k obsluze a údržbě Absorpční chladnička XC-42G Typ LE13001 Důležité Před použitím spotřebiče si přečtěte návod výrobce tento spotřebič se musí instalovat v souladu s platnými

Více

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort

Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Návod na montáž, obsluhu, a údržba na el.pohony NovoPort Tento návod na montáž, obsluhu a údržbu peliv uschovejte po celou dobu užívání vrat. 1 Návod na montáž Ped montáží dkladn protte! Montáž mže provádt

Více

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 1 POPIS str. 2 2 SEZNÁMENÍ str. 4 3 ROZBALENÍ A MONTÁŽ str. 4 4 POUŽITÍ MIKROSKOPU str. 4 5 ÚDRŽBA MIKROSKOPU str. 5 6 TECHNICKÉ ÚDAJE str. 6 7 RECYKLACE

Více

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III Výrobce: BRANO a.s., SBU CV Na Raanech 100, 514 01 Jilemnice tel.: +420 481 561 111 e-mail: info@brano.eu 29.05.2007 Vážený zákazníku,

Více

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Uživatelská píruka tte prosím tyto instrukce peliv a dbejte na pelivé a efektivní používání tohoto výrobku Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Naptí 14,4V Volnobžné otáky 0-300 / 1000 ot./min.

Více

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Technický list Vydání02/06 Identifikaní.: Verze. 01 Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Construction Popis výrobku S m je možné pokládat lepidlo SikaBond - T52 FC souasn ze tí

Více

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe X-BAR Elektromechanická závora Návod k inštalácii a obsluhe 1. Kontrola p_ed montáží Než p_ikro_íte k instalaci, zkontrolujte vhodnost zvoleného modelu závory a podmínky pro montáž Ujist_te se, že všechny

Více

Vestavná pečicí trouba. siemens-home.com/welcome

Vestavná pečicí trouba. siemens-home.com/welcome Vestavná pečicí trouba siemens-home.com/welcome cs do vcsn á k í t i ž uop cs Obsah Použití podle urení....................... 4 Dležitá bezpenostní upozornní........... 4 Obecn....................................

Více

Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01

Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01 Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01 Na tomto obrázku je vyobrazen max. poet mycích program a speciálních funkcí. Píslušné programy Vašeho spotebie si, prosím, zjistte na ovládacím panelu. cs Pípadné

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk Obj..: 572 078 Pokud Vám nebude vyhovovat velký mlhova", pak použijte k osvžování i ke zvlhování vzduchu nebo k efektm pro

Více

Pednáška.2. Výpoet tepelného výkonu. Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení)

Pednáška.2. Výpoet tepelného výkonu. Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení) Vytápní Pednáška.2 Výpoet tepelného výkonu Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení) Pesný výpoet tepelných ztrát budov (výpoet tepelného výkonu) SN EN 12 831 Tepelné soustavy v budovách

Více

Vestavná pečicí trouba 1 siemens-home.com/welcome

Vestavná pečicí trouba 1 siemens-home.com/welcome Vestavná pečicí trouba 1 siemens-home.com/welcome cs do vcsn á k í t i ž uop cs Obsah Použití podle urení....................... 4 Dležitá bezpenostní upozornní........... 4 Obecn....................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI SKLOKERAMICKÁ DESKA KH 19X, KH 21X, KH 77X, KH 15X, KH 73 X NO 27/06 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš spotebi. Prosíme, ped použitím

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.11.2010 Datum revize: 13.1.2011 Název výrobku: SERVISOL SUPER 10

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.11.2010 Datum revize: 13.1.2011 Název výrobku: SERVISOL SUPER 10 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL SUPER 10 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren jako isticí

Více

Prostorové termostaty

Prostorové termostaty 3 002 0 Prostorové termostaty Použitelné bu pouze pro vytápní nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané naptí AC 24250 V Použití ermostat se používají pro regulaci prostorové teploty v systémech

Více

POZOR: Abyste se vyvarovali případnému poranění ostrými hranami, doporučujeme během montáže nasazené rukavice.

POZOR: Abyste se vyvarovali případnému poranění ostrými hranami, doporučujeme během montáže nasazené rukavice. ENDERS EVENT Návod k obsluze překlad německého originálu Návod k montáži a obsluze I. Co potřebujete (vždy se jedná o originál) II. Důležité pokyny z hlediska bezpečnosti III. Připojení přístroje na plynovou

Více

PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití

PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití P80, PX80, P140, PX140 PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití Výhradní zastoupení firmy KROLL v ČR. EKOTEZ s.r.o. tel. 221 599 163-4 Budovatelská 287 fax. 222 586 265 190

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

Vaše uživatelský manuál LIEBHERR UIK 1424 http://cs.yourpdfguides.com/dref/4210474

Vaše uživatelský manuál LIEBHERR UIK 1424 http://cs.yourpdfguides.com/dref/4210474 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY MANUÁL PRO INSTALACI ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTONÉ BRÁNY OBECNÉ BEZPENOSTNÍ ZÁSADY STILE - UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pokud je zaízení správn instalováno a používáno, spluje pedepsané bezpenostní požadavky.

Více

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství Technický popis Kamera Pijíma -napájecí naptí 9V DC 12V DC -napájecí proud 300 ma 200 ma -penosová frevence 2.4-2.4835GHz 2.4-2.4835GHz -typ modulace FM FM -poet kanál 2 2 -min.intenzita osvtlení 0 Lux(vzdálenost

Více

Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy

Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy !"# Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy jehož souástí je i píruka uživatele, kterou práv držíte v ruce. Píruka si klade za cíl seznámit Vás se vším, co potebujete znát k pohodlné a bezpené

Více

Vaše uživatelský manuál SAMSUNG C61RCCN/XEH http://cs.yourpdfguides.com/dref/3380056

Vaše uživatelský manuál SAMSUNG C61RCCN/XEH http://cs.yourpdfguides.com/dref/3380056 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro SAMSUNG C61RCCN/XEH. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 18.3.2008 Datum revize: 23.10.2008 Revize.

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 18.3.2008 Datum revize: 23.10.2008 Revize. 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace pípravku: íslo CAS: Neuvádí se - pípravek. íslo ES (EINECS): Neuvádí se - pípravek. Další názvy látky: 1.2 Použití pípravku:

Více

Vaše uživatelský manuál HP DESIGNJET 10000S http://cs.yourpdfguides.com/dref/897444

Vaše uživatelský manuál HP DESIGNJET 10000S http://cs.yourpdfguides.com/dref/897444 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz Návod k obsluze GSM modul AB01 Jaroslav Cankař a syn ATMOS Velenského 487, 294 21 Bělá pod Bezdězem Česká republika Tel.: +420 326 701 404, 701 414, 701 302 Fax: +420 326 701 492 ATMOS e-mail: atmos@atmos.cz

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION A6500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/852524

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION A6500 http://cs.yourpdfguides.com/dref/852524 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP PAVILION A6500. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP PAVILION A6500 v uživatelské

Více

Obsah 1. BEZPENOSTNÍ UPOZORNNÍ

Obsah 1. BEZPENOSTNÍ UPOZORNNÍ Obsah 1. Bezpenostní upozornní...2 2. Bezpenostní pokyny...2 3. Úvod...3 4. Technická data...3 5. Princip funkce vaku...4 6. Použití pístroje... 5 7. Výkon...6 8. Doporuený funkní test...7 9. ištní a sterilizace...8

Více

B1 D V I C4 A. G C1 C2 B2 B3 C3 H p

B1 D V I C4 A. G C1 C2 B2 B3 C3 H p PRAKA CTD 1365 B1 D V I C4 A G C1 C2 B2 B3 C3 H p A VOLI PROGRAM A TEPLOTY Tento ovládací voli umožuje výbr program požadovaného zpsobu praní. Za tímto úelem je teba pootoit knoflíkem do polohy (lze jej

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 20.2.2009 Název výrobku: SERVISOL VIDEO 40-2

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 20.2.2009 Název výrobku: SERVISOL VIDEO 40-2 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL VIDEO 40-2 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren na ištní

Více

Návod k obsluze a údržb

Návod k obsluze a údržb Návod k obsluze a údržb VAROVÁNÍ Tyto jednotky jsou ureny POUZE pro použití v prmyslových systémech vedení stlaeného vzduchu. NEJSOU URENY pro jiné pracovní látky, než je okolní vzduch. Pívodní vzduch

Více

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Upozornní! Tento výrobek je souástí adresného digitálního videovrátného. Nemže být tedy zapojen do analogového systému!

Více

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití Sklo-keramická vestavná varná deska Návod k použití 1. Popis a rozmry výrobku (výbava dle modelu) 1-4 Sklokeramické plotny 5 Dotykový ovládací panel 2 Duální plotna 1. stupe 6 Sklokeramický povrch 3 Duální

Více

CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256

CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256 CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256 Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informaním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem útu / faktue: Model...

Více

Návod k instalaci a obsluze. Chladnika s mraznikou

Návod k instalaci a obsluze. Chladnika s mraznikou Návod k instalaci a obsluze CZ Chladnika s mraznikou V-05 VŠEOBECNÉ INFORMACE CZ VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU Jsme potšeni tím, že jste se rozhodl vybrat si náš výrobek. Dkujeme za provedený nákup. Pi píprav ledniky

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Strana: 1 ze 10

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Strana: 1 ze 10 0 ŠUMPERK tel.: 2, fax: UŽIVATELSKÝ NÁVOD Strana: ze N000 -. vydání VŠEOBECN Tento uživatelský návod je vypracován v souladu se : Zákonem o technických požadavcích na výrobky. 22/9 Sb., v platném znní

Více

Trojcestné ventily s vnjším závitem, PN 16

Trojcestné ventily s vnjším závitem, PN 16 4 463 Trojcestné ventily s vnjším závitem, PN 16 VXG41 ronzové tlo ventilu CC491K (Rg5) DN 15DN 50 k vs 1,640 m 3 /h Pipojení vnjším závitem G podle ISO 228/1 s plochým tsnním Sady šroubení ALG 3 se závitovým

Více

Terasový plynový zářič W12 VA Návod k použití

Terasový plynový zářič W12 VA Návod k použití W12 Terasový plynový zářič W12 VA Návod k použití EKOTEZ s.r.o. tel. 221 599 163-4 Budovatelská 287 fax. 222 586 265 190 15 Praha 9-Satalice vytapeni@ekotez.cz Czech Republic půjčovna@ekotez.cz servis@ekotez.cz

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 505 SQL3500 SQL8500 SQL36E Elektromotorické pohony pro škrticí klapky VKF46 a VKF46 TS SQL3500 SQL8500 SQL36E SQL3500, SQL36E napájecí naptí AC 230 V, 3-polohový ídící signál SQL8500 napájecí naptí AC

Více

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ,

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, ZATEPLENÍ PODLAHY PDY BUDOVY SPŠ ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY OSTRAVA DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, PLÁN BOZP Zakázka. : 1013 1 Zhotovitel

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 81 40 20 www.conrad.sk Obj..: 814 020 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

ELEKTRONICKÁ NÁVOD K POUŽITÍ

ELEKTRONICKÁ NÁVOD K POUŽITÍ PLN ELEKTRONICKÁ PRAKA NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH ÁST 1: PED POUŽITÍM Bezpenostní upozornní Doporuení ÁST 2: INSTALACE Odstranní pepravních šroub Seízení nožiek Pipojení k elektrické síti Pipojení pívodu vody

Více