ZPRÁVA. o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí odštěpného závodu GEAM za rok 2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA. o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí odštěpného závodu GEAM za rok 2008"

Transkript

1 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM Dolní Rožínka Z-0-ŘP-sp-22-0 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí odštěpného závodu GEAM za rok 2008 Zpracoval : kolektiv zaměstnanců odboru ekologie a sanací Ing. Jiří Jež, vedoucí OEAS Předkládá : Ing. Břetislav Sedláček pověřený řízením odštěpného závodu Dolní Rožínka březen 2009

2 OBSAH Z-0-ŘP-sp-22-0 ÚVOD...6 Nakládání s vodami...7. Pitná voda Oblast Dolní Rožínka, Hodonín Čistírna důlních vod Olší-Drahonín Čistírna důlních vod Licoměřice Čistírna důlních vod Pucov Čistírna důlních vod Oslavany Čistírna důlních vod Běstvina Areál Zlaté Hory Provozní voda Provozní voda na závodě RI Provozní voda na dekontaminační stanici R I Provozní voda na závodě Chemická úpravna Provozní voda na ČDV Olší-Drahonín Provozní voda na ČDV Licoměřice Provozní voda na ČDV Pucov Provozní voda pro odkaliště K II Provozní voda pro ČDV Oslavany Provozní voda pro ČDV Běstvina Provozní voda pro ČDV Zlaté Hory Odpadní voda ČOV u ČDV Olší-Drahonín, profil č Čištění odpadních vod - parkoviště ZDM, profil č Čistírna odpadních vod - areál ZCHÚ, profil č Čistírna vod aktivní kanalizace (ČVAK) - areál ZCHÚ, profil č ČOV u ČDV Běstvina, profil BĚS ČOV Čistírna odpadních vod - areál Zlaté Hory, profil ZH ČOV....4 Důlní voda Dekontaminační stanice R, profil č Dekontaminační stanice Bukov, profil č Čistírna důlních vod Olší-Drahonín, profil č Důlní vody z lokality Slavkovice-Petrovice Čistírna důlních vod na lokalitě Licoměřice Čistírna důlních vod Pucov Čistírna důlních vod Oslavany Důlní vody z lokality Běstvina Čistírna důlních vod Zlaté Hory Důlní vody ze štoly Mír na Zlatých Horách Průsakové vody z odvalů Celkové zatížení vodních toků v oblastech činnosti o. z. GEAM Dolní Rožínka Odkaliště a laguny Čistírna odkalištních vod (ČKV) na ZCHÚ, profil č Odkalištní a drenážní vody Provedené práce Poplatky za vypuštěné odpadní vody v roce Monitoring okolí povrchové vody Radiační ochrana Platná rozhodnutí a vyjádření k uvádění radionuklidů do ŽP rok Povolené referenční úrovně Kontroly Realizované akce a opatření Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 2 (celkem 52)

3 Z-0-ŘP-sp Shrnutí Hydrogeologie Charakteristika hydrogeologických a hydrologických poměrů Ložisko Rožná odkaliště K I Ložisko Rožná odkaliště K II Ložisko Olší Drahonín Ložisko Jasenice Pucov Ložisko Licoměřice Ložisko Zlaté Hory pod odkalištěm O Monitorovací systémy Monitoring podzemních vod Monitoring povrchový vod Výsledky monitoringu Podzemní vody Povrchové vody Shrnutí Ovzduší Emise z tepelných zdrojů Přehled zdrojů Plnění emisních limitů Emise a poplatky ze zdrojů Technologické emise Zdroje podléhající oznamovací povinnosti Mlýnice ZCHÚ (velký zdroj) Výduchy hlavní výroby ZCHÚ (střední zdroj) Absorbce a desorbce čpavku z odpařovací stanice ZCHÚ (střední zdroj) Sušárna uranového koncentrátu (střední zdroj) Povrchová úprava tryskáním tryskač (střední zdroj) Drtírna uranové rudy na závodě RI (střední zdroj) Technologie zpracování dřeva na závodě RI (střední zdroje) Odkaliště, odvaly Imisní monitoring Prašný spad Prašnost Monitoring radiační zátěže Radon Dávkový příkon gama Měření hluku Přehled činnosti na úseku ochrany ovzduší Plánovaná a provedená opatření na úseku ochrany ovzduší Kontroly Uložené pokuty Náhrada škod způsobených exhalacemi Shrnutí Kontaminace povrchu a biologického materiálu Kontaminace půdy Kontaminace biologického materiálu Shrnutí Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 3 (celkem 52)

4 Z-0-ŘP-sp Odpadové hospodářství Produkce odpadů Přehled vyprodukovaných odpadů Evidence odpadů přijatých do zařízení ke zneškodnění odpadů na o. z. GEAM Náklady na úseku odpadového hospodářství Přehled činnosti na úseku odpadového hospodářství Odpady vlastní produkce Podnikání v oblasti nakládání s odpady Sklady nebezpečných odpadů Kontroly Uložené pokuty Provedené a plánované akce Shrnutí Materiály z hornické činnosti Odvaly Odkaliště Materiály související s hornickou činností Odvaly Odkaliště Legislativní zajištění Shrnutí Rekultivace...50 ZÁVĚR...5 Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 4 (celkem 52)

5 Z-0-ŘP-sp-22-0 SEZNAM PŘILOŽENÝCH TABULEK A PŘÍLOH počet stran Kapitola Tabulky č. Výpustné profily 2 Kapitola Tabulky č. 2 Sledované profily 2 Kapitola Tabulky č. 3 Znečištění vypuštěné do toku 3 Kapitola Tabulka č. 4 Vody vypuštěné ze závodu Kapitola Tabulka č. 5 Celkové znečištění vypuštěné ze závodu Kapitola 2 Tabulky č. Rozsah hodnot sledovaných ukazatelů na monitorovacích bodech 4 Kapitola 2 Tabulka č. 2 Srážky ve srážkoměrné stanici Příloha č. 2/2.3. Vývoj chemizmů v surových důlních vodách 6 Příloha č. 3/3.3. Prašný spad obsah U a Ra v prašném spadu 4 Příloha č. 4/4.2 Sledování kontaminace zemědělských plodin Příloha č. 5/5.. Hlášení o produkci a nakládání s odpady 38 Příloha č. 5/5..2 Evidence odpadů přijatých do zařízení ke zneškodnění odpadů 34 Příloha č. 5/ Zařízení na využívání a odstraňování odpadů-skládka TKO Bukov 2 Příloha č. 5/ Zařízení na využívání a odstraňování odpadů-oslavany 2 Příloha č. 5/ Zařízení na využívání a odstraňování odpadů-deponie zeminy R II 2 Příloha č. 5/5.3.3 Údaje o shromažďovacích místech-sklad nebezpečných odpadů R IV 2 Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 5 (celkem 52)

6 Z-0-ŘP-sp-22-0 ÚVOD Zpracování této zprávy vyplývá z ŘP-sp Zpráva obsahuje výsledky monitoringu složek životního prostředí v oblastech působnosti, včetně vyhodnocení shody s příslušnými obecně závaznými právními předpisy a rozhodnutími správních úřadů. Kromě výsledků monitoringu jsou ve zprávě uvedeny i jiné významné skutečnosti týkající se životního prostředí, např. spotřeby pitné vody na o. z. GEAM, spotřeby provozní vody na jednotlivých čistírnách a dekontaminačních stanicích, bilance průsakových vod z odvalů a vod v odkalištích, přehled odvalů a odkališť, investiční záměry apod. Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 6 (celkem 52)

7 Z-0-ŘP-sp-22-0 NAKLÁDÁNÍ S VODAMI [JIŘÍ VÁŠA, JIŘÍ JEŽ]. Pitná voda.. Oblast Dolní Rožínka, Hodonín Všechny závody a provozy v oblasti Dolní Rožínky jsou zásobovány pitnou vodou z veřejného vodovodu. Dodavatelem je VAS a. s. Brno, divize Žďár nad Sázavou. Obdobně je zásobování pitnou vodou řešeno i na provoze JLD Hodonín, kde jsou jejím dodavatelem Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Přehled odebraných objemů pitné vody v roce 2008 dle závodů a provozů: Závod (provoz) [m 3 ] Závod RI Závod CHÚ Závod DM Ředitelství o. z Provoz JLD 564 Celkem o. z. GEAM Čistírna důlních vod Olší-Drahonín ČDV Olší-Drahonín je zásobována pitnou vodou z veřejného vodovodu - Vír. Dodavatelem je VAS a. s. Brno, divize Žďár nad Sázavou. V roce 2008 bylo na této ČDV odebráno celkem 53 m 3 pitné vody, z toho bylo 77 m 3 použito pro sociální zařízení a 76 m 3 bylo použito jako provozní voda (viz odstavec 2.3.)...3 Čistírna důlních vod Licoměřice ČDV Licoměřice je napojena na veřejný vodovod. Ten je v majetku VAK a. s. Heřmanův Městec. V roce 2008 byla na čistírně důlních vod spotřeba 62 m 3 pitné vody...4 Čistírna důlních vod Pucov ČDV Pucov je zásobována pitnou vodou z vodovodu v obci Jasenice. V roce 2008 bylo z vodovodu Jasenice odebráno na ČDV Pucov 86 m 3 vody...5 Čistírna důlních vod Oslavany ČDV Oslavany je napojena na veřejný vodovod, který je v majetku VAS a. s. Brno, divize Brno venkov. V roce 2008 byla na čistírně důlních vod spotřeba 490 m 3 pitné vody...6 Čistírna důlních vod Běstvina Voda pro sociální účely na ČDV Běstvina je čerpána z místního zdroje na základě rozhodnutí OkÚ-RŽP Chrudim č.j. ŽP/744/02/Hr-852 ze dne V roce 2008 bylo na ČDV spotřebováno 7 m 3 této vody. Voda z místního zdroje nesplňuje veškeré parametry vody pitné, proto je pro obsluhu ČDV dodávána balená pitná voda...7 Areál Zlaté Hory Areál Zlaté Hory je zásobován pitnou vodou z podzemního vrtu 2045, jenž se nachází v katastrálním území Heřmanovice. Odběr podzemní vody je povolen rozhodnutím OkÚ RŽP Jeseník č.j. 5407/200/2002 RŽP/R-5/Ši-23/2 ze dne V roce 2008 bylo celkem vyčerpáno m 3 podzemní vody. Z toho bylo spotřebováno pro sociální Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 7 (celkem 52)

8 Z-0-ŘP-sp-22-0 účely 849 m 3 vody. Do technologie jiného subjektu, který sídlí v areálu, bylo dodáno m 3 vody a ztráty za rok 2008 činily v důsledku poruch na trubních řádech 8 78 m 3 vody. Poplatky za odběr podzemní vody činily za rok Kč. Vlastní ČDV není napojena na zdroj pitné vody. Pitná voda je pracovníkům obsluhy dodávána v plastových nádobách..2 Provozní voda.2. Provozní voda na závodě R I Jako provozní voda na závodě RI je používána dekontaminovaná voda z dekontaminační stanice RI. V areálu RI je tato voda používána např. na chlazení kompresorů, skrápění povrchu areálu a mytí vozidel. V roce 2008 bylo v areálu RI použito m 3 dekontaminované vody čerpané z DS RI..2.2 Provozní voda na dekontaminační stanici R I Část vyčištěné dekontaminované vody na DS RI je používaná v technologii DS k přípravě roztoku BaCl 2. Objemy těchto vod nejsou na DS RI sledovány..2.3 Provozní voda na závodě Chemická úpravna Na závodě Chemická úpravna je ve výrobě k doplňování do technologie používána surová důlní voda z ložiska Rožná. V roce 2008 bylo na CHÚ přečerpáno m 3 surové důlní vody..2.4 Provozní voda na ČDV Olší-Drahonín K přípravě roztoku chloridu barnatého se na čistírně důlních vod používá pitná voda. Důlní vodu není vhodné používat pro vysoký obsah síranů (vznikající sraženina síranu barnatého na dně zásobní nádrže způsobuje ucpávání dávkovacího potrubí). V roce 2008 byla spotřeba této vody 76 m Provozní voda na ČDV Licoměřice K přípravě vápenného mléka, roztoku flokulantu a jako oplachová voda je používána vyčištěná voda z čistírny důlních vod. Voda je do technologie čerpána z akumulační jímky umístěné v objektu hlavního výpustného profilu vyčištěných vod před výstupem do toku Kurvice. Objem vody použité do technologie není sledován..2.6 Provozní voda na ČDV Pucov V roce 2008 nebylo nutné do technologie ČDV dávkovat roztok chloridu barnatého, takže na jeho přípravu nebyla použita žádná provozní voda. Na promývání pískových filtrů je používána vyčištěná důlní voda z nádrže vyčištěné důlní vody, její množství není evidováno..2.7 Provozní voda pro odkaliště K II Na odkališti K II se v roce 2008 nemanipulovalo se sanačním materiálem. Byla zde využívána pouze pitná voda ze společnosti TELETNÍK pro sociální potřeby obsluhy odkaliště. V roce 2008 bylo spotřebováno 25 m 3 pitné vody. Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 8 (celkem 52)

9 .2.8 Provozní voda pro ČDV Oslavany Z-0-ŘP-sp-22-0 K přípravě vápenného mléka, roztoků ostatních chemikálií a oplachům v technologii je používána vyčištěná voda z čistírny důlních vod. Voda je do technologie čerpána z nádrže technologické vody umístěné v budově ČDV. Objem vody použité do technologie není evidován..2.9 Provozní voda pro ČDV Běstvina K přípravě vápenného mléka, roztoku flokulantu a jako oplachová voda je používána vyčištěná voda z čistírny důlních vod. Voda je čerpána z retenční nádrže umístěné v budově ČDV do nádrže tlakové vody a odtud dále rozvedena do technologie. Objem vody použité do technologie není sledován..2.0 Provozní voda pro ČDV Zlaté Hory K přípravě vápenného mléka na neutralizační stanici a jako provozní a oplachová voda je používána odsazená předčištěná voda z úložiště kalů, která do průtočné jímky technologické vody u neutralizační stanice natéká gravitačně. V případě potřeby je na neutralizační stanici automaticky čerpána v jímce osazeným čerpadlem. Její přebytek přepadá do surových důlních vod k ústí odvodňovací štoly. K čištění deskových filtračních lisů a provozu filtrační stanice je používána také odsazená předčištěná voda čerpaná přímo z úložiště kalů. Množství provozní vody není evidováno..3 Odpadní voda.3. ČOV u ČDV Olší-Drahonín, profil č. 4 Odpadní splaškové vody ze sociálních zařízení ČDV Olší-Drahonín jsou čištěny na zabudované domovní čistírně DČB5 s biodisky. Povolení k vypouštění je dáno rozhodnutím MěÚ-OŽP Bystřice nad Pernštejnem č.j. ŽP Vod/384/03/Pe ze dne s dobou platnosti do Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..3.2 Čištění odpadních vod - parkoviště ZDM, profil č. 6 Odpadní vody na tomto profilu sestávají z oplachových srážkových vod z parkoviště nákladních automobilů a z odpadních vod z opravny pneumatik v areálu ZDM. Posledně jmenované vody jsou čištěny na atypickém kombinovaném lapači NL s ionexovou náplní pro záchyt iontů U. Srážkové vody z parkoviště jsou čištěny na odlučovači písku a lapolu ropných látek. Po vyčištění se spojí s vodami z opravny pneumatik a společně gravitačně natékají do rybníka Martínek, jehož přepad ústí do toku Rožínka. Vypouštění vod je povoleno rozhodnutím KÚ kraje Vysočina - OLVHZ č.j. KUJI 22433/2008 ze dne Platnost tohoto rozhodnutí je do Uvádění radionuklidů do životního prostředí prostřednictvím vypouštěných odpadních vod je povoleno rozhodnutím SÚJB č.j. 9979/2007 ze dne s dobou platnosti do Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. ). Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 9 (celkem 52)

10 Z-0-ŘP-sp Čistírna odpadních vod - areál ZCHÚ, profil č. 7 Čistírna zpracovává odpadní a splaškové vody ze sociálních zařízení areálu ZCHÚ a je na ni napojena i dešťová kanalizace. Technologie ČOV sestává z lapače písku, typizované štěrbinové nádrže ŠN-4 a z aerační nádrže s aerační turbínou typ BSK - GIGANT. V roce 2007 byla čistírna doplněna o dvě nadzemní plastové akumulační nádrže o objemu 40 m 3. Odsazená vyčištěná odpadní voda z aerační nádrže je načerpána do akumulačních nádrží (ty tvoří spojenou nádobu) a následně gravitačně kontinuálně vypouštěna nastaveným nátokem přes měrný objekt (Parshallův žlab) do povrchových vod toku Nedvědička. Vypouštění vod do toku Nedvědička je povoleno rozhodnutím MěÚ-OŽP Bystřice nad Pernštejnem č.j. ŽP/Vod.49/03/Kl ze dne , platnost rozhodnutí je do V roce 2008 došlo na tomto výpustném profilu dne k překročení přípustné hodnoty p v ukazateli BSK 5 (30 mg/l, BSK 5 p = 25 mg/l), proto došlo na ČOV k výměně aktivního kalu. Překročení bylo v souladu s platným vodoprávním rozhodnutím. V průběhu roku 2008 byla vybudována v areálu ZCHÚ nová čistírna splaškových odpadních vod typu OMS WALTER pro 350 EO. V rámci této investiční akce byla v areálu vybudována oddílná tlaková kanalizace splaškových odpadních vod, přičemž dešťové vody budou odváděny z areálu CHÚ samostatnou kanalizací. Kolaudační souhlas k užívání tohoto vodního díla byl vydán MěÚ OŽP Bystřice nad Pernštejnem dne pod č.j. OŽP 20665/2008/Kl. Předpokládané zahájení provozu je počátkem roku Po zahájení provozu bude stávající BČOV odstavena a bude provedena její likvidace. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..3.4 Čistírna vod aktivní kanalizace (ČVAK) - areál ZCHÚ, profil č. 8 Čistírna vod aktivní kanalizace se nachází v areálu závodu CHÚ a slouží k čištění odpadních vod z aktivní části závodu, které jsou sváděny tzv. aktivní kanalizací do čerpací stanice aktivní kanalizace (ČSAK). Kromě uvedených vod je na čistírně čištěna část průsakových vod z odkališť, které jsou jímány v čerpací stanici průsakových vod (ČSPV) a odtud čerpány do ČSAK. Všechny tyto vody byly dříve čerpány do odkaliště K I a čištěny společně s odkalištními vodami. Vzhledem k jejich podstatně nižší solnosti je současný způsob čištění ekonomicky výrazně výhodnější. Princip čištění spočívá ve vysrážení radia dávkováním chloridu barnatého, případně síranu železitého. Čištěná voda je od sráže oddělena v kruhové usazovací nádrži. Odsazený kal je čerpán do odkaliště K I, vyčištěná voda je vedena přes mechanický filtr na protiproudý ionexový filtr, kde je odstraňován uran. Vypouštění vod z čistírny vod aktivní kanalizace do povrchových vod je uvedeno do souladu s Atomovým zákonem č. 8/97 Sb. tím, že SÚJB vydal rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do životního prostředí č.j. 53/2007 ze dne s platností do Vypouštění odpadních vod do toku Nedvědičky výpustným profilem č. 8 je povoleno rozhodnutím Krajského úřadu kraje Vysočina OLVHZ č.j. KUJI 40098/2007 ze dne s platností do a opravným rozhodnutím téhož úřadu č.j. KUJI 4805/2007 ze dne Na konci roku 2008 bylo realizováno přepojení vyčištěných odpadních vod do jiného místa na toku Nedvědička. Sávající trasa byla dlouhá a v zimním období hrozilo Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 0 (celkem 52)

11 Z-0-ŘP-sp-22-0 zamrzání nadzemního potrubí. Z tohoto důvodu byly vyčištěné vody z ČVAK novým samostatným potrubím převedeny na patu budovy čistírny odkalištích vod, kde je před vyústěním potrubí z budovy umístěn vzorkovací kohout. Po vyústění natékají vyčištěné vody do šachtice před budovu, kde se spojí se samostatně přiváděnými vyčištěnými odkalištními vodami. Poté jsou vedeny stávajícím podzemním potrubím do otevřeného obtokového žlabu odkaliště K, do kterého budou nově vyústěny samostatným paralelním potrubím i odpadní vody z nově vybudované čistírny splaškových odpadních vod. Ve vývařišti, kam otevřený obtokový žlab ústí, se odpadní vody spojí s vyčištěnými důlními vodami z DS R. Z vývařiště odtékají tyto vody přírodním korytem zakončeným výústním objektem do toku Nedvědička. Legislativně je změna řešena změnou uvedených vodoprávních rozhodnutí, kterou vydal KÚ kraje Vysočina OLVHZ pod č.j KUJI 7546/2008 dne Z hlediska radionuklidů bylo vydáno nové rozhodnutí o uvádění radionuklidů do ŽP, které je společné pro vypouštěné odkalištní vody, vypouštěné vody z ČVAK a vypouštěné důlní vody z DS R. Referenční úrovně jsou stanoveny pro každý výpustný profil zvlášť v místě vyústění z technologie čištění a následně pro společný profil před tokem Nedvědička, kde jsou již všechny druhy vod smíchány. Na společném profilu je stanoven i limit. Rozhodnutí vydal SÚJB pod č.j. SÚJB/RCKA/4972/2008 dne a jeho platnost je do Vypouštění novým potrubím bylo zahájeno až v roce V průběhu roku 2008 byla čistírna provozována bez vážnějších problémů. Stanovené podmínky dané rozhodnutími byly plněny. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..3.5 ČOV u ČDV Běstvina, profil BĚS ČOV K čištění odpadních splaškových vod z ČDV Běstvina slouží zabudovaná domovní biodisková čistírna typu DČB 5, která pracovala v roce 2008 bez problémů. Vypouštění odpadních vod do recipientu Běstvinského potoka je povoleno rozhodnutím OkÚ RŽP Chrudim č.j. ŽP/744/02/Hr-852 ze dne s dobou platnosti na dobu neurčitou. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..3.6 Čistírna odpadních vod - areál Zlaté Hory, profil ZH ČOV ČOV slouží k čištění vody použité pro sociální účely. Jedná se především o splaškové vody z objektů vrátnice a administrativní budovy. Splaškové vody jsou přiváděny potrubím DN 300 do šachtice odkud pokračují přes ručně stírané česle do oplachové zemní nádrže o objemu 4,2 m 3, která slouží jako dvoukomorový septik. Nádrž je příčně rozdělena stěnou z dřevěných fošen. V polovině výšky stěny jsou do fošen vyřezány otvory na protékání splaškových vod z jedné komory do druhé. Po mechanicko-biologickém předčištění v septiku jsou vody svedeny kanalizačním potrubím do zemního filtru, kde dochází k biologickému dočištění. Vypouštění odpadních vod do recipientu Modrý potok je povoleno rozhodnutím OkÚ RŽP Jeseník č. j. 04/99 ŽP/R-77/La-23/2 ze dne a jeho prodloužením vydaným MěÚ Jeseník OŽP č.j MJ/28495/2007/03/OŽP/R-79/Ne ze dne s platností do Množství vypouštěných vod z ČOV je stanoveno nepřímo ze spotřeby vod pro sociální účely. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. ). Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí (celkem 52)

12 Z-0-ŘP-sp Důlní voda.4. Dekontaminační stanice R, profil č. Dekontaminační stanice čistí zhruba 80 % důlní vody z ložiska Rožná. Na technologickém zařízení DS dochází ke snižování obsahů NL, U a 226 Ra, a to procesy srážení, sedimentace, filtrace na pískových filtrech a sorpce na ionexech. Technologie sestává z těchto hlavních částí: Akumulační nádrž u DS, sloužící k sedimentaci NL a síranu radnato-barnatého Čerpací stanice k čerpání důlních vod z AN do technologie 2 ks pískových filtrů k záchytu neusazených NL Kalové pole, kam jsou čerpány vody z praní pískových filtrů Zařízení k rozpouštění a dávkování chloridu barnatého ke srážení radia 4 ks ionexových filtrů k sorpci uranu obsaženého v důlních vodách Regenerace ionexových náplní je prováděna na Chemické úpravně o. z. GEAM. Vypouštění vod z dekontaminační stanice je uvedeno do souladu s Atomovým zákonem č. 8/97 Sb. tím, že SÚJB vydal pro DS R rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do životního prostředí č.j. 4696/2006 ze dne (od roku 2009 nahrazeno rozhodnutím č.j. SÚJB/RCKA/4972/2008). Vodoprávní rozhodnutí o stanovení podmínek pro vypouštění důlních vod do vod povrchových z DS R vydal Krajský úřad kraje Vysočina pod č.j. KUJI 88260/2006 dne Platnost obou rozhodnutí je do V průběhu roku 2008 pracovala DS R spolehlivě. Referenční úrovně radionuklidů ani přípustné hodnoty sledovaných ukazatelů překročeny nebyly. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.2 Dekontaminační stanice Bukov, profil č. 2 Dekontaminační stanice čistí zhruba 20 % důlní vody z ložiska Rožná. Její technologie je v principu stejná jako na DS RI s jedním rozdílem, že DS Bukov nedisponuje kalovým polem k vypouštění prací vody z pískových filtrů. Tato voda je vypouštěna zpět do vstupní akumulační nádrže. Vzhledem k tomu, že vstupní surová voda obsahuje nízké koncentrace NL, provádí se praní filtrů s četností jen x za 2-3 dny, což zatěžuje vstupní akumulační nádrž minimálně. Vypouštění vod z této dekontaminační stanice je uvedeno do souladu s Atomovým zákonem č. 8/97 Sb. tím, že SÚJB vydal pro DS Bukov rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do životního prostředí č.j. 2562/2007 dne s platností do Vodoprávní rozhodnutí o stanovení podmínek pro vypouštění důlních vod do vod povrchových vydal KÚ kraje Vysočina pod č.j. KUJI 8047/2007 dne s platností do Provoz DS Bukov byl v roce 2008 bezproblémový. Referenční úrovně radionuklidů ani přípustné hodnoty sledovaných ukazatelů překročeny nebyly. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. ). Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 2 (celkem 52)

13 .4.3 Čistírna důlních vod Olší-Drahonín, profil č. 3 Z-0-ŘP-sp-22-0 ČDV Olší Drahonín se nachází pod zrekultivovaným odvalem Drahonín severovýchodně od stejnojmenné obce a slouží k čištění důlních vod ze zatopeného ložiska Olší-Drahonín. Technologie ČDV spočívá ve srážení železa okysličováním důlních vod, srážení radia dávkováním chloridu barnatého do důlních vod a následné sorpci uranu na ionexových filtrech. Vzniklá sraženina síranu radnato-barnatého a hydroxidů železa je zachycena na ionexech, které zároveň slouží jako mechanické filtry. Regenerace ionexové náplně je prováděna na závodu CHÚ o. z. GEAM Vypouštění vod z čistírny důlních vod je uvedeno do souladu s Atomovým zákonem č. 8/97 Sb. tím, že SÚJB vydal pro ČDV Olší-Drahonín rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do životního prostředí č.j. 4534/4.3/00 ze dne s platností do Podmínky pro vypouštění důlních vod do vod povrchových jsou stanoveny rozhodnutím KÚ Jihomoravského kraje č.j. JMK 32377/2005 OŽP-Hm ze dne s platností do V průběhu roku 2008 pracovala ČDV bez vážnějších výkyvů. Byly dodržovány podmínky obou uvedených rozhodnutí. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.4 Důlní vody z lokality Slavkovice-Petrovice Bývalá důlní lokalita Slavkovice-Petrovice v blízkosti Nového Města na Moravě je po zatopení odvodňována gravitačně do toku Slavkovický potok. Důlní vody vytékají do recipientu bez čištění. Uvádění radionuklidů do životního prostředí prostřednictvím vypouštěných důlních vod je povoleno rozhodnutím SÚJB č.j. 2924/05 ze dne s dobou platnosti do Stanovení podmínek pro vypouštění důlních vod z této lokality je dáno rozhodnutím KÚ kraje Vysočina č.j. KUJI 633/2005 OLVHZ ze dne s platností do Objemy vypouštěných vod a obsahy sledovaných ukazatelů za rok 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.5 Čistírna důlních vod na lokalitě Licoměřice Čistírna důlních vod se nachází v obci Licoměřice, zdrojem znečišťování jsou důlní vody ze zatopeného ložiska. Technologie ČDV spočívá v neutralizaci důlních vod vápenným mlékem. Dávkování vápenného mléka do důlních vod je prováděno automaticky v závislosti na nastavené hodnotě ph. V sedimentačních nádržích dochází k oddělení sráže a čisté vody. Vyčiřená voda je vypouštěna do dvou akumulačních nádrží a následně přepadem do recipientu Kurvice. Odsazené kaly jsou čerpány do objektu pro kalolis a zde jsou na komorovém filtru KF 000 odvodňovány na sušinu cca 30 %. Odvodněné kaly jsou následně odváženy do odkaliště K I o. z. GEAM Dolní Rožínka. Uvádění radionuklidů do ŽP je povoleno rozhodnutím SÚJB č.j. 956/4.3/00 ze dne s platností do Na toto rozhodnutí navazuje rozhodnutí OkÚ RŽP Chrudim o stanovení podmínek pro vypouštění důlních vod do vod povrchových (tok Kurvice) č.j. ŽP/VH/739/00/Hr-393 ze dne s platností do Provoz ČDV byl v roce 2008 bez vážnějších výkyvů. Ve dvou případech došlo k mírnému překročení přípustné hodnoty p ( NL p = 5 mg/l) v ukazateli NL NL = 8 mg/l a NL = 7 mg/l. Překročeními nebyly porušeny podmínky platných rozhodnutí. Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 3 (celkem 52)

14 Z-0-ŘP-sp-22-0 Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů v roce 2008 jsou zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.6 Čistírna důlních vod Pucov ČDV Pucov se nachází na bývalé důlní lokalitě Pucov-Jasenice u obce Pucov. Důlní prostory bývalého dolu jsou zatopeny, hladina důlních vod je udržována na kótě 407 m n. m., tj. v úrovni dna toku Jasinka, v místě puklinových poruch v údolní nivě pod lokalitou. Důlní vody čerpané na ČDV se vyznačují zvýšenými obsahy Fe a Mn. Technologie ČDV spočívá v čerpání důlních vod z jámy J-3 ponorným čerpadlem do betonové akumulační nádrže u čistírny důlních vod. Zde se voda provzdušňuje pomocí provzdušňovací turbiny BSK-GIGANT. Při ph kolem hodnoty 7,0 dochází k rychlému vypadávání hydroxidů a hydrooxidů železa a k jejich sedimentaci. Neusazená část kalů se zachycuje v technologii ČDV na pískových filtrech. Voda vyčištěná od pevných částic již není, vzhledem k nízkému obsahu radionuklidů, dále čištěna a je vypouštěna do toku Jasinka. Kalové hospodářství je řešeno 2 ks betonových kalových nádrží, do nichž je čerpána prací voda z pískových filtrů a přečerpávány usazené kaly ze vstupní akumulační nádrže. Kalové nádrže jsou po naplnění kalem střídavě vysušovány a kal je převážen do odkaliště KI o. z. GEAM Dolní Rožínka. Podmínky pro vypouštění důlních vod z ČDV Pucov byly stanoveny rozhodnutím OkÚ- RŽP Třebíč č.j. OUTR 3275/2002-PP ze dne s platností do Uvádění radionuklidů do životního prostředí je povoleno rozhodnutím SÚJB č.j. 764/KA/02/Ju ze dne , s platností do Provoz ČDV v roce 2008 byl bezproblémový, uvedená rozhodnutí byla plněna. Objemy vypouštěných důlních vod a plnění kvalitativních ukazatelů v roce 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.7 Čistírna důlních vod Oslavany ČDV Oslavany se nachází v obci Oslavany na pravém břehu řeky Oslavy. ČDV slouží k čištění důlních vod z celého revíru Rosicko-oslavanské uhelné pánve. Důlní vody jsou přiváděny na ČDV historickou Dědičnou štolou z 2. poloviny 9. století. Technologie čištění spočívá v provzdušňování důlních vod jemnobublinnou aerací a jejich následné neutralizaci vápenným mlékem. K odsazení vyčiřené vody od kalu dochází v sedimentačních nádržích. Vyčištěné důlní vody jsou vypouštěny přes výpustný objekt do toku Oslavy. Vzniklé kaly jsou odvodňovány na kalolisu, ukládány do kontejneru a odváženy jejich zpracovatelem na základě smlouvy. Podmínky pro vypouštění důlních vod do toku Oslavy jsou stanoveny rozhodnutím Krajského úřadu Jihomoravského kraje č.j. JMK 5796/2006 ze dne s platností do Během roku 2008 pracovala čistírna důlních vod spolehlivě s minimálním množstvím odstávek a vyčištěné důlní vody splňovaly podmínky dané vodoprávním rozhodnutím. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů v roce 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. ). Vzhledem k tomu, že část důlních vod byla čištěna na ČDV a část byla (během odstávek) do toku Oslavy vypuštěna bez čištění, je objem vypuštěných vod součtem těchto částí. Průměrné hodnoty koncentrací jednotlivých ukazatelů jsou počítány směšovací rovnicí v poměru vyčištěného a nevyčištěného množství důlních vod. Za koncentrace ukazatelů ve směšovacích rovnicích jsou dosazovány průměrné hodnoty ve Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 4 (celkem 52)

15 Z-0-ŘP-sp-22-0 vyčištěných, případně surových důlních vodách. ČDV byla z celkového počtu hodin v roce 2008 odstavena 2 hodin..4.8 Důlní vody z lokality Běstvina Lokalita Běstvina se nachází na jihozápadním svahu Železných hor, 20 km jihovýchodně od Čáslavi. Nachází se zde fluorit barytové ložisko, které bylo objeveno koncem 60. let 20. století. Těžba na ložisku probíhala v letech s tím, že veškerá těžební činnost byla ukončena v březnu 994. Důlní vody byly odváděny ze štoly volně samospádem bez čištění do bezejmenné vodoteče a následně do toku Běstvinský potok, který nedaleko od obce Běstvina ústí do řeky Doubravy. Čistírna důlních vod byla na této lokalitě postavena během roku 2003 a koncem tohoto roku byla uvedena do zkušebního provozu. Trvalý provoz byl na ČDV zahájen v únoru roku Princip čištění spočívá v neutralizaci důlních vod vápenným mlékem. Dávkování vápenného mléka do důlních vod je prováděno automaticky v závislosti na nastavené hodnotě ph. V sedimentačních nádržích dochází k oddělení sráže a čisté vody. Vyčiřená voda přepadá do nádrže technologické vody a odtud podzemním potrubím do bezejmenné vodoteče a po cca 300 m do toku Běstvinský potok. Odsazené kaly jsou odvodňovány na kalolisu na sušinu cca 30 %. Odvodněné kaly jsou následně odváženy do odkaliště K I o. z. GEAM Dolní Rožínka. Podmínky pro vypouštění důlních vod jsou stanoveny bodem b) rozhodnutí OkÚ RŽP Chrudim č.j. ŽP/744/02/Hr-852 ze dne s platností do Provoz ČDV byl v roce 2008 spolehlivý a bezproblémový. Podmínky vodoprávního rozhodnutí byly plněny. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních limitů v roce 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.9 Čistírna důlních vod Zlaté Hory Zlatohorský rudní revír o rozloze cca 25 km 2 se rozkládá na severovýchodním okraji pásemného pohoří Hrubého Jeseníku v prostoru mezi městem Zlaté Hory a obcemi Heřmanovice, Dolní Údolí a Horní Údolí. Veškeré kontaminované důlní vody tohoto revíru jsou odváděny na povrch odvodňovací štolou na úrovni 3. patra Zlaté Hory východ. Před vstupem na ČDV jsou do důlních vod čerpány kontaminované průsakové vody ze zrekultivovaného odkaliště O 3, které jsou společně s důlními vodami čištěny. Do důlní vody na ústí odvodňovací štoly je automaticky dávkováno vápennné mléko z neutralizační stanice na nastavenou hodnotu ph cca 9,5. Zneutralizovana důlní voda natéká do podélné usazovací nádrže. Vysrážené sedimenty jsou z podélné sedimentační nádrže hydraulicky dopravovány do kalové nádrže, částečně vyčeřená voda je samospádem svedena do klariflokulátoru (kruhový dosazovák), v němž dochází k dalšímu oddělování vysrážených sedimentů, jež jsou rovněž hydraulicky dopravovány do kalové nádrže. Sliv z klariflokulátoru je sveden do retenční nádrže. Retenční nádrž tvoří dva oddělené prostory (dřívější odkaliště O2), propojené jako kaskáda. Teprve z druhé nádrže je vyčiřená voda odváděna do veřejné vodoteče. Vyčištěná důlní voda je vypouštěna do toku Zlatý potok na základě rozhodnutí MěÚ OŽP Jeseník č.j. 4398/03/04/OŽP/R-/Pr ze dne s platností do Uvedené rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím KÚ Olomouckého kraje č.j. KUOK/9956/05/OŽPZ/339 ze dne Změnou bylo zvýšeno maximální vypouštěné měsíční množství důlních vod z m 3 na m 3 a byl změněn interval předávání výsledků kontroly jakosti vypouštěných vod na MěÚ Zlaté Hory z x měsíčně na x za 6 měsíců. V roce 2006 vydal KÚ Olomouckého kraje další změnu rozhodnutí pod č.j. KUOK 03465/2006 Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 5 (celkem 52)

16 Z-0-ŘP-sp-22-0 a to dne Změnou bylo zvýšeno měsíční vypouštěné množství důlních vod na m 3 a celkové roční vypouštěné množství na m 3. Z toho vyulo i zvýšení bilančních hodnot ukazatelů znečištění. ČDV Zlaté Hory pracovala v roce 2008 spolehlivě bez větších problémů. Podmínky vodoprávních rozhodnutí byly plněny. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních limitů v roce 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4.0 Důlní vody ze štoly Mír na Zlatých Horách Štola Mír se nachází jižně cca 3 km od města Zlaté Hory. Původně sloužila jako hlavní důlní dílo, které ústí na povrch. V současné době je 70 m od ústí štoly vybudována železobetonová hráz, která slouží k usměrnění důlních vod ze štoly na 3. patro. Důlní vody z úvodní části štoly Mír (0 70 m) jsou touto štolou gravitačně bez čištění vypouštěny do povrchových vod. Podmínky povolení k vypouštění důlních vod do vod povrchových, do Zámeckého potoka, jsou dány rozhodnutím KÚ Olomouckého kraje č.j /2007 ze dne s dobou platnosti do Důlní vody ze štoly Mír nejsou kontaminovány a podmínky platného rozhodnutí byly v roce 2008 plněny. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů za rok 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. )..4. Průsakové vody z odvalů Bilanci průsakových vod z odvalů za rok 2008, které jsou ve správě o. z. GEAM Dolní Rožínka, ukazuje následující tabulka: Odval Průsak (m 3 /rok) Způsob likvidace RI Čerpání na DS RI do důlních vod RII 8 04 Čerpání na DS RI do důlních vod Olší čerpání do komína VK 3/0-3, pak čerpání na ČDV Olší-Drahonín Drahonín 2 39 čerpání do komína VK 3/0-3, pak čerpání na ČDV Olší-Drahonín Licoměřice gravitačně do podzemí do důlních vod Pucov Nesledován gravitačně do podzemí a do důlních vod Oslavany Nesledován gravitačně do podzemí a do důlních vod Běstvina Nesledován gravitačně do podzemí a do důlních vod Zlaté Hory svedení do nádrže průsaků a čerpání s důlními vodami na ČDV.4.2 Celkové zatížení vodních toků v oblastech činnosti o. z. GEAM Dolní Rožínka Bilance zatížení toků kontaminanty v období roku 2008 jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. 3) Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 6 (celkem 52)

17 Z-0-ŘP-sp Odkaliště a laguny.5. Čistírna odkalištních vod (ČKV) na ZCHÚ, profil č. 0 Čištění odkalištních vod probíhalo v roce 2008 na nové čistírně odkalištních vod, která výrazně zvýšila kapacitu jejich čištění. Čerpané odkalištní vody jsou nejdříve společně předupraveny. Předprava zjednodušeně spočívá ve filtraci znečištěných vod na pískových a uhlíkových filtrech a zachycování uranu na iontoměničích. Předupravené vody jsou rozdělovány do dvou technologií čištění. Jedna část je čištěna na odpařovací stanici, která je doplněna o dočišťovací stupeň úpravu brýdového kondenzátu, na kterém je odstraňován amonný iont. Druhá část je čištěna na membránových procesech, které jsou tvořeny elektrodialýzou, jako. stupněm čištění, a reverzní osmózou, kde proběhne konečné dočištění. Vyčištěné odkalištní vody z obou částí technologie jsou vedeny do společné akumulační nádrže a odtud gravitačně vedeny přes měrný objekt podzemním potrubím až k výústnímu objektu do toku Nedvědičky. Vyčištěné odkalištní (od roku 2009 i vyčištěné vody z ČVAK a vyčištěné splaškové vody z nové BČOV) a důlní vody se stékají ve vývařišti pod hlavní čerpací stanicí průsakových vod z odkaliště K a poté společně natékají otevřeným žlabem pod obcí Dvořiště do toku Nedvědička. Zkušební provoz ČKV byl ukončen prvním čtvrtletím roku 2008 a rozhodnutí o povolení k trvalému provozu vydal KÚ kraje Vysočina OLVHZ dne pod č. j. KUJI 22296/2008 Uvolňování radionuklidů do životního prostředí prostřednictvím vypouštěných vyčištěných odkalištních vod je povoleno rozhodnutím SÚJB č.j. 4696/2006 ze dne s platností do (od roku 2009 nahrazeno rozhodnutím č.j. SÚJB/RCKA/4972/2008). Odkalištní vody jsou vodami odpadními a jejich vypouštění do toku Nedvědička je povoleno rozhodnutím Krajského úřadu kraje Vysočina - OLVHZ č.j. KUJI 9762/2006 ze dne s platností do Čistírna odkalištích vod pracovala v roce 2008 poměrně spolehlivě a bez významných problémů. Podmínky platných rozhodnutí byly plněny. Objemy vypouštěných vod a plnění kvalitativních ukazatelů jsou tabelárně zpracovány v tabulkové části (Kapitola Tabulky č. ). Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 7 (celkem 52)

18 .5.2 Odkalištní a drenážní vody Z-0-ŘP-sp-22-0 Objemy vod čerpané v technologickém režimu odkališť KI a KII a objemy čerpaných drenážních vod za rok 2008 jsou zpracovány v následujících tabulkách: Objemy drenážních vod na odkališti KI a vody aktivní kanalizace ČSDV ČSDV-Z ČSAS ČSPV ČSAK 2008 m 3 m 3 m 3 m 3 m 3 Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Celkem Průměr Max Min Legenda zkratek: ČSDV = čerpací stanice drenážních vod východ ČSDV-Z = čerpací stanice drenážních vod západ ČSAS = čerpací stanice akumulace sever ČSPV = čerpací stanice průsakových vod je čerpána do ČSAK nebo do ČSDV ČSAK = čerpací stanice aktivní kanalizace není drenážní objekt Poznámka: Vody z ČSPV a ČSAK, pokud je jejich solnost menší než 3,5 g/l nejsou čerpány do odkaliště ale jsou čištěny na čistírně vod aktivní kanalizace a vypouštěny výpustným profilem č. 8. Objemy drenážních vod čerpané na odkališti KII 2008 ČSDV- A ČSDV-B STUDNA-B ZÁŘEZ B m 3 m 3 m 3 m 3 Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Celkem Průměr Max Min Legenda zkratek: ČSDV-A = čerpací stanice drenážních vod pod hrází A ČSDV-B = čerpací stanice drenážních vod pod hrází B STUDNA-B = studna k akumulaci a čerpání průsak. vod pod hrází B ZÁŘEZ-B = drenážní zářez pod hrází B k záchytu a čerpání průs. vod STUDNA-B a ZÁŘEZ-B jsou čerpány do ČSDV-B Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 8 (celkem 52)

19 Z-0-ŘP-sp-22-0 Objemy vod čerpané mezi odkališti KI a KII z ČSDV-B do KI z KII do KI z KI do KII 2008 m 3 m 3 m 3 Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Celkem Průměr Max Min Legenda zkratek: z ČSDV-B do KI = přečerpávání vod z ČSDV-B do ČSDV na K nebo přímo do K z KII do KI = přečerpávání vod z odkaliště KII do odkaliště KI z KI do KII = přečerpávání vod z odkaliště KI do odkaliště KII.5.3 Provedené práce Čištění odkalištních vod: V roce 2008 bylo na čistírně odkalištních vod a čistírně vod aktivní kanalizace celkem vyčištěno m 3. Objem volné vody v odkalištích KI a KII se snížil o m3 a k činí m Poplatky za vypuštěné odpadní vody v roce 2008 V roce 2008 bylo ze závodu Chemické úpravny o. z. GEAM vypuštěno výpustnými profily č. 7, č. 8 a č. 0 do toku Nedvědička celkem m 3 odpadních vod. Poplatky za vypouštění odpadních vod v roce 2008 činily Kč. Odpadní vody z ostatních výpustných profilů o. z. GEAM nebyly vzhledem k jejich vypuštěnému množství v roce 2008 zpoplatněny. Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 9 (celkem 52)

20 Z-0-ŘP-sp Monitoring okolí povrchové vody Chemizmus všech dále uvedených monitorovaných profilů povrchových vod je uveden v části B Kapitoly Tabulky č. 2 Tok Nedvědička nad ZCHÚ IV I Pozaďový monitorovací profil toku Nedvědičky nad oblastí činností o.z. GEAM pozadí pro výpustné profily č., 7, 8,0 Tok Nedvědička, profil Rožná NERO Důležitý monitorovací profil toku Nedvědička v obci Rožná, kde je sledováno ovlivnění toku výpustnými profily č., 7, 8, 0 Tok Loučky, Mirošov LOMI Pozaďový monitorovací profil toku Loučky pozadí pro výpustný profil č. 2 DS Bukov Bukovský potok, profi ústí do Loučky BUPO Monitorovací profil který sleduje ovlivnění Bukovského potoka vypouštěnými důlními vodami z DS Bukov Tok Hadůvka nad haldou Drahonín HAD-3 Monitorovací profil nad ČDV Olší-Drahonín, sledující ovlivnění toku Hadůvka lokalitou Olší, který slouží též jako pozaďový profil Hadůvky před výpustnými profily č. 3 a 4 ČDV a ČOV Olší-Drahonín Tok Hadůvka 50 m pod ČDV Olší-Drahonín HAD-4 Monitorovací profil, který sleduje ovlivnění Hadůvky důlními vodami z ČDV a odpadními vodami z ČOV Olší-Drahonín Tok Jasinka nad výustí z čistírny důlních vod Pucov JAS- Monitorovací profil, který slouží ke sledování kvality toku Jasinka pod oblastí hornin narušených důlní činností, kde by mohlo dojít k pronikání důlních vod do toku Jasinka při vyšší hladině důlních vod a zároveň pozaďový profil nad výpustí důlních vod z ČDV Pucov Tok Jasinka pod výustí dekontaminovaných důlních vod JAS-2 Monitorovací profil sledující kvalitu vod toku Jasinka pod výpustným profilem ČDV Pucov Tok Kurvice požární nádrž KUR- Monitorovací profil v obci Licoměřice, který sleduje ovlivnění toku Kurvice odvalem Licoměřice a zároveň pozaďový profil nad výpustí vyčištěných důlních vod z ČDV Licoměřice Tok Kurvice, profil Tuchov KUR-2 Monitorovací profil, který slouží ke sledování kvality toku Kurvice pod výpustí z ČDV Licoměřice Tok Slavkovický potok nad výpustí Slavkovice SLA- Pozaďový profil toku Slavkovický potok nad důlní lokalitou Slavkovice Petrovice Tok Slavkovický potok pod výpustí Slavkovice SLA-2 Monitorovací profil, který sleduje ovlivnění toku Slavkovický potok výpustným profilem z opuštěné důlní lokality Slavkovice - Petrovice Tok Oslavy nad ústím důlních vod z Dědičné štoly OSL NAD Pozaďový monitorovací profil toku Oslava nad ústím důlních vod nad ČDV Oslavany Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 20 (celkem 52)

21 Z-0-ŘP-sp-22-0 Tok Oslavy pod ústím vyčištěných důlních vod z ČDV OSL POD Monitorovací profil toku Oslavy cca 200 m pod budovou ČDV sledující ovlivnění toku pod výpustí z čistírny důlních vod Tok Běstviského potoka nad ústím vyčištěných důlních vod z ČDV Běstvina BEPO 0 Pozaďový monitorovací profil toku Běstvinský potok nad ústím důlních vod z ČDV Běstvina Tok Běstvinského potoka pod ústím vyčištěných důlních vod z ČDV Běstvina BEPO Monitorovací profil toku Běstvinský potok v obci Běstvina sledující ovlivnění toku pod výpustí z čistírny důlních vod Tok Zlatého potoka nad ústím vyčištěných důlních vod z ČDV Zlaté Hory ZP NAD Pozaďový monitorovací profil toku Zlatý potok nad ústím důlních vod z ČDV Zlaté Hory Tok Zlatého potoka pod ústím vyčištěných důlních vod z ČDV Zlaté Hory ZP POD Monitorovací profil toku Zlatý potok pod vyústěním vyčištěných důlních vod z ČDV Zlaté Hory sledující ovlivnění toku vypouštěnými důlními vodami Ústí štoly Josef na Horním Městě HM ŠTOLA JOSEF Profil monitorující gravitačně vytékající důlní vody (bez čištění) z bývalého důlního díla na lokalitě Horní Město do toku Huntava Tok Huntavy nad ústím důlních vod HUN NAD Pozaďový monitorovací profil toku Huntava cca 0 m před ústím důlních vod, které přitékají bezejmennou vodotečí z bývalého důlního díla ze štoly Josef Tok Huntavy pod ústím důlních vod HUN POD Monitorovací profil toku Huntava cca 00 m pod ústím bezejmenné vodoteče, který sleduje ovlivnění toku vytékajícími důlními vodami z bývalého důlního díla ze štoly Josef Ústí štoly Velké Tresné VT VODNÍ ŠTOLA Profil monitorující gravitačně vytékající důlní vody (bez čištění) z bývalého důlního díla na lokalitě Velké Tresné do Tresenského potoka Tok Tresenského potoka nad ústím důlních vod TREPO Pozaďový monitorovací profil toku Tresenského potoka cca 20 m před ústím důlních vod, které vytékají z ústí zasypané vodní štoly Tok Tresenského potoka před jeho ústím do Svratky TREPO Monitorovací profil toku Tresenský potok cca 3 km pod ústím důlních vod před jeho zaústěním do toku Svratka, který sleduje ovlivnění povrchových vod vytékajícími důlními vodami Ústí potrubí do vodoteče Mlýnský potok HRANIČNÁ Uvedený profil monitoruje gravitačně vytékající důlní vody ze zrekultivované lokality Hraničná do výše uvedeného toku Ústí štoly Jindřich DĚTKOVICE JINDŘICH Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody z bývalé důlní lokality Dětkovice Výtok důlních vod ze sestřelené štoly ZÁLESÍ Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody z bývalého uranového dolu Javorník, důlní vody natékají do toku Javornický potok Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 2 (celkem 52)

22 Z-0-ŘP-sp-22-0 Tok Javornického potoka pod ústím důlních vod JAV Monitorovací profil toku Javornického potoka pod ústím důlních vod, které vytékají z bývalého dolu Javorník, na profilu je sledováno možné ovlivnění povrchových vod vodami důlními Tok Javornického potoka před hranicí s Polskem JAV 2 Monitorovací profil toku Javornického potoka před hranicí s Polskou republikou, na profilu je sledováno možné ovlivnění povrchových vod důlními vodami vytékajícími s bývalého dolu Javorník Výtok důlních vod z průzkumné štoly JEVR Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody ze štoly v oblasti Jeleního vrchu v Rychlebských horách, kde probíhal geologický průzkum radioaktivních anomálií, vytékající důlní vodu v současnosti využívá obec Bílá Voda jako pitnou pro zásobování obyvatel Výtok důlních vod z potrubí pod štolou KAM Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody z osazené lutny pod štolou v oblasti Kamenec v Orlických horách, kde probíhal geologický průzkum radioaktivních anomálií Výtok důlních vod ze štoly ŘÍČKY Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody ze štoly oblasti Říčky v Orlických horách, kde probíhal geologický průzkum radioaktivních anomálií, kvalita důlních vod dlouhodobě odpovídá kvalitě pitné vody Výtok důlních vod z potrubí hrneček pro kolemjdoucí LÍŠNÁ Profil, který monitoruje gravitačně bez čištění vytékající důlní vody z potrubí ze štoly v oblasti Líšné nedaleko od městyse Jimramov, kde probíhal geologický průzkum radioaktivních anomálií, kvalita důlních vod dlouhodobě odpovídá kvalitě pitné vody Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 22 (celkem 52)

23 Z-0-ŘP-sp Radiační ochrana.7. Platná rozhodnutí a vyjádření k uvádění radionuklidů do ŽP rok 2008 označení Č.j. rozhodnutí datum vystavení Název profilu profilu (vyjádření) datum platnosti č. DS R I 4696/ č. 2 DS Bukov 2562/ č. 3 ČDV Olší - Drahonín /4.3/ č. 6 parkoviště ZDM 9979/ č. 8 Čistírna vod aktivní kanalizace č. 0 Čistírna odkalištních vod SLA-HVP LIC-HVP Lokalita Slavkovice Petrovice ČDV Licoměřice / / / /4.3/ PUC-HVP ČDV Pucov 764/KA/02/Ju Věc Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z dekontaminační stanice R + odkalištní vody nová technologie Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z dekontaminační stanice Bukov Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z ČDV Olší Drahonín Rozhodnutí o povolení uvádění radionuklidů do ŽP z parkoviště a opravny pneu ZDM Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z čistírny vod aktivní kanalizace Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z dekontaminační stanice R + odkalištní vody nová technologie Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z důlních vod na lokalitě Slavkovice Petrovice Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z ČDV Licoměřice Rozhodnutí o povolení k uvádění radionuklidů do ŽP z ČDV Pucov.7.2 Povolené referenční úrovně Označení profilu U nat. (mg/l) 226 Ra (Bq/l) 20 Po (Bq/l) ZU VYU ZSU ZU VYU ZSU ZU VYU ZSU č. 0,0 0,30 0,40 0,03 0,40 0,80 č. 2 0,0 0,0 0,20 0,03 0,40 0,80 č. 3 0,0 0,25 0,30 0,03 0,70,00 č. 6 0,0,00 2,00 0,03,50 3,00 č. 8 0,0 0,30 0,60 0,03 0,50,00 0,0 6,00 č. 0 0,0 0,30 0,40 0,03 0,40 0,80 SLA-HVP 0,0 0,30,00 0,03 0,40 4,00 LIC-HVP 0,0 0, 0,30 0,03 0,47,00 PUC-HVP 0,0 0,30 0,60 0,03 0,80 2,00 Vysvětlivky: ZU záznamová úroveň VYU vyšetřovací úroveň ZSU zásahová úroveň Zpráva o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí 23 (celkem 52)

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 12. 03. 2013 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012 ZPRÁVA o

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2014

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2014 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 10. 03. 2015 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2014 ZPRÁVA o

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2017

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2017 DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM č. p. 86 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 09. 03. 2018 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2017 ZPRÁVA

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2013

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2013 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 12. 03. 2014 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2013 ZPRÁVA o

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2011

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2011 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 12. 03. 2012 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2011 ZPRÁVA o

Více

ČIŠTĚNÍ TECHNOLOGICKÝCH VOD A VÝPUSTNÉ PROFILY CHÚ

ČIŠTĚNÍ TECHNOLOGICKÝCH VOD A VÝPUSTNÉ PROFILY CHÚ Věra Ježová a František Toman V 1 ČIŠTĚNÍ TECHNOLOGICKÝCH VOD A VÝPUSTNÉ PROFILY CHÚ 11.9.2013 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM Dolní Rožínka, závod Chemická úpravna 1 Technologická voda na CHÚ

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2015

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2015 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 10. 03. 2016 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2015 ZPRÁVA o

Více

ČIŠTĚNÍ ODKALIŠTNÍCH VOD NA ZÁVODĚ GEAM DOLNÍ ROŽÍNKA

ČIŠTĚNÍ ODKALIŠTNÍCH VOD NA ZÁVODĚ GEAM DOLNÍ ROŽÍNKA DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM Dolní Rožínka, závod Chemická úpravna ČIŠTĚNÍ ODKALIŠTNÍCH VOD NA ZÁVODĚ GEAM DOLNÍ ROŽÍNKA Věra Ježová, Michal Marek a Michal Vytlačil 7.4.2014 Těžba a její dopady

Více

Radiologické metody v hydrosféře 15

Radiologické metody v hydrosféře 15 Radiologické metody v hydrosféře 15 Způsoby nakládaní s odpadními vodami, filtračními náplněmi a vodárenskými kaly s obsahem radionuklidů vyšším než stanovené uvolňovací úrovně Ing. Růžena Šináglová Státní

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Albrechtice trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Blažejovice trvale bydlící

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Albrechtice trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Blažejovice trvale bydlící A. OBEC Rozsochy Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 027 Kód obce PRVKUK 0615.001.027.00 Kód obce (IČOB) 14243 (596647) Číslo ORP (ČSÚ) 001 (6101) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61011 Název POU Bystřice nad Pernštejnem

Více

Horní Cerekev. Název části obce

Horní Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Horní Cerekev Číslo obce PRVKUK 384 Kód obce PRVKUK 0613.010.384.00 Kód obce (IČOB) 04268 (547913) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU

Více

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Batelov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 16 Kód obce PRVKUK 612.5.16. Kód obce (IČOB) 114 (586862) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6153 Název POU Třešť Členění obce Úplný

Více

Ing. Jiří Charvát, Ing. Pavel Kolář Z 13 NOVÉ SMĚRY A PERSPEKTIVY SANACE HORNINOVÉHO PROSTŘEDÍ PO CHEMICKÉ TĚŽBĚ URANU NA LOŽISKU STRÁŽ

Ing. Jiří Charvát, Ing. Pavel Kolář Z 13 NOVÉ SMĚRY A PERSPEKTIVY SANACE HORNINOVÉHO PROSTŘEDÍ PO CHEMICKÉ TĚŽBĚ URANU NA LOŽISKU STRÁŽ Ing. Jiří Charvát, Ing. Pavel Kolář Z 13 NOVÉ SMĚRY A PERSPEKTIVY SANACE HORNINOVÉHO PROSTŘEDÍ PO CHEMICKÉ TĚŽBĚ URANU NA LOŽISKU STRÁŽ Chemická těžba uranu byla v o. z. TÚU Stráž pod Ralskem provozována

Více

Analýza rizik po hlubinné těžbě uranu Bytíz. DIAMO, státní podnik odštěpný závod Správa uranových ložisek Příbram

Analýza rizik po hlubinné těžbě uranu Bytíz. DIAMO, státní podnik odštěpný závod Správa uranových ložisek Příbram Analýza rizik po hlubinné těžbě uranu Bytíz. DIAMO, státní podnik odštěpný závod Správa uranových ložisek Příbram Projekt Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií Fondem soudržnosti a Státním rozpočtem

Více

Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Ing. Růžena Šináglová Buchlovice

Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Ing. Růžena Šináglová Buchlovice Státní úřad pro jadernou bezpečnost Ing. Růžena Šináglová Buchlovice 14.5.2013 Dosavadní zkušenosti SÚJB ze státního dozoru v oblasti uvolňování radionuklidů z pracovišť, na nichž je nakládáno s vodou

Více

A. OBEC Lísek B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Lísek B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Lísek Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 015 Kód obce PRVKUK 0615.001.015.00 Kód obce (IČOB) 08486 (596051) Číslo ORP (ČSÚ) 001 (6101) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61011 Název POU Bystřice nad Pernštejnem

Více

Nové Město na Moravě

Nové Město na Moravě Nové Město na Moravě (karta obce: B_8_329) A. OBEC Přehledová mapka Nové Město na Moravě Číslo obce PRVKUK 329 Kód obce PRVKUK 615.8.329. Kód obce (IČOB) 1641 (59623) Číslo ORP (ČSÚ) 8 (618) Název ORP

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Vyskytná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 433 Kód obce PRVKUK 0613.010.433.00 Kód obce (IČOB) 18775 (549142) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. OBEC Žirovnice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Žirovnice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Žirovnice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 437 Kód obce PRVKUK 0613.010.437.00 Kód obce (IČOB) 19715 (549231) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

Horní Rápotice. Název části obce

Horní Rápotice. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Horní Rápotice Číslo obce PRVKUK 107 Kód obce PRVKUK 0613.003.107.00 Kód obce (IČOB) 04396 (551589) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU

Více

A. OBEC Lukavec B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Lukavec B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Lukavec Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 352 Kód obce PRVKUK 0613.009.352.00 Kód obce (IČOB) 08877 (548332) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov Členění

Více

A. OBEC Strážek B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Strážek B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Strážek Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 032 Kód obce PRVKUK 0615.001.032.00 Kód obce (IČOB) 15652 (596825) Číslo ORP (ČSÚ) 001 (6101) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61011 Název POU Bystřice nad Pernštejnem

Více

Nový Rychnov. Název části obce

Nový Rychnov. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Nový Rychnov Číslo obce PRVKUK 408 Kód obce PRVKUK 0613.010.408.00 Kód obce (IČOB) 10788 (548464) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Nová Cerekev. Název části obce

Nová Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Nová Cerekev Číslo obce PRVKUK 407 Kód obce PRVKUK 0613.010.407.00 Kód obce (IČOB) 10501 (548456) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Velká Bíteš Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 673 Kód obce PRVKUK 0615.014.673.00 Kód obce (IČOB) 17821 (596973) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61141 Název POU Velké Meziříčí

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Nížkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 700 Kód obce PRVKUK 0615.015.700.00 Kód obce (IČOB) 10472 (596205) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Ţďár nad Sázavou

Více

Název části obce. Město Hrotovice leží jihovýchodně od města Třebíč ve vzdálenosti cca 16 km. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Město Hrotovice leží jihovýchodně od města Třebíč ve vzdálenosti cca 16 km. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem A. OBEC Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 537 Kód obce PRVKUK 0614.013.537.00 Kód obce (IČOB) 04846 (590673) Číslo ORP (ČSÚ) 013 (6113) Název ORP Třebíč Kód POU (ČSÚ) 61131 Název POU Členění obce Úplný

Více

Pacov. Název části obce

Pacov. Název části obce A. OBEC Pacov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 355 Kód obce PRVKUK 0613.009.355.00 Kód obce (IČOB) 11721 (548511) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Členění obce

Více

Výsledky rozborů vod toků v oblasti činnosti o. z. GEAM Dolní Rožínka za rok 2015 (lokalita Olší Drahonín)

Výsledky rozborů vod toků v oblasti činnosti o. z. GEAM Dolní Rožínka za rok 2015 (lokalita Olší Drahonín) DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Vaše značka/ze dne Naše značka Vyřizuje/Tel./e-mail Dolní Rožínka D400/00945/2016 Ing. Váša/566593843/ 2016-01-15 vasa@diamo.cz Výsledky rozborů

Více

Luka nad Jihlavou. Název části obce

Luka nad Jihlavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Luka nad Jihlavou Číslo obce PRVKUK 197 Kód obce PRVKUK 0612.005.197.00 Kód obce (IČOB) 08870 (587478) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU

Více

Žďár nad Sázavou. Název části obce Žďár nad Sázavou (Žďár nad Sázavou 1 až 7)

Žďár nad Sázavou. Název části obce Žďár nad Sázavou (Žďár nad Sázavou 1 až 7) A. OBEC Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 729 Kód obce PRVKUK 615.15.729. Kód obce (IČOB) 19523 (59529) Číslo ORP (ČSÚ) 15 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Členění obce Úplný kód části obce

Více

Současny stav ZNHČ na U - lokalitách ve správě DIAMO s.p. o.z. GEAM Dolní Rožínka

Současny stav ZNHČ na U - lokalitách ve správě DIAMO s.p. o.z. GEAM Dolní Rožínka Současny stav ZNHČ na U - lokalitách ve správě DIAMO s.p. o.z. GEAM Dolní Rožínka Státní podnik DIAMO Malá ložiska a rudní výskyty staré zátěže Regionálně jsou rozčleněny na lokality v oblasti: Železných

Více

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Dehtáře Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 380 Kód obce PRVKUK 0613.010.380.00 Kód obce (IČOB) 02537 (561924) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. OBEC Těmice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Těmice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Těmice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 425 Kód obce PRVKUK 0613.010.425.00 Kód obce (IČOB) 16586 (548936) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název POU Kamenice

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Jámy trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Jámy trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Jámy Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 691 Kód obce PRVKUK 0615.015.691.00 Kód obce (IČOB) 05668 (595756) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Žďár nad Sázavou Žďár

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Budíkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 103 Kód obce PRVKUK 0613.003.103.00 Kód obce (IČOB) 01535 (547638) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Pavlov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 206 Kód obce PRVKUK 0612.005.206.00 Kód obce (IČOB) 11841 (587681) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61053 Název POU Třešť Členění

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková A. OBEC Nová Buková Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 406 Kód obce PRVKUK 0613.010.406.00 Kód obce (IČOB) 10495 (561177) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Náměšť nad Oslavou. Název části obce

Náměšť nad Oslavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 3 Kód obce PRVKUK 614.7.3. Kód obce (IČOB) 1156 (591211) Číslo ORP (ČSÚ) 7 (617) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 6171 Název POU Členění obce Úplný kód části obce PRVKUK

Více

A. OBEC Brtnice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Brtnice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Brtnice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 164 Kód obce PRVKUK 612.5.164. Kód obce (IČOB) 1295 (586943) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6151 Název POU Jihlava Členění obce

Více

A. OBEC Třešť B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Třešť B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Třešť Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 222 Kód obce PRVKUK 612.5.222. Kód obce (IČOB) 1776 (58832) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6153 Název POU Třešť Členění obce Úplný

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Hutě trvale bydlící. Cejle trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Hutě trvale bydlící. Cejle trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Cejle Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 167 Kód obce PRVKUK 0612.005.167.00 Kód obce (IČOB) 01740 (586978) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava Členění

Více

Název části obce. Obec Jabloňov se nachází jihovýchodně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 6 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m.

Název části obce. Obec Jabloňov se nachází jihovýchodně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 6 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m. A. OBEC Jabloňov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 625 Kód obce PRVKUK 0615.014.625.00 Kód obce (IČOB) 05625 (595730) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké Meziříčí

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem A. OBEC Dobronín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 171 Kód obce PRVKUK 0612.005.171.00 Kód obce (IČOB) 02740 (587028) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

A. OBEC Kamenice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Kamenice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Kamenice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 192 Kód obce PRVKUK 0612.005.192.00 Kód obce (IČOB) 06255 (587346) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Bor trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Bor trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Sejřek Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 29 Kód obce PRVKUK 615.1.29. Kód obce (IČOB) 14713 (59671) Číslo ORP (ČSÚ) 1 (611) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 6111 Název POU Bystřice nad Pernštejnem Bystřice

Více

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Křešín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 396 Kód obce PRVKUK 0613.010.396.00 Kód obce (IČOB) 07614 (548227) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. OBEC Štoky B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Štoky B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Štoky Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 093 Kód obce PRVKUK 0611.002.093.00 Kód obce (IČOB) 16405 (569593) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Havlíčkův Brod Kód POU (ČSÚ) 61022 Název POU Havlíčkův

Více

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Přibyslav Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 083 Kód obce PRVKUK 0611.002.083.00 Kód obce (IČOB) 13569 (569321) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61023 Název POU Havlíčkův Brod

Více

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ B - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ OBSAH: 1. Celkový popis stavby 2. Zhodnocení stávajícího stavebně technického stavu 3.

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015 (Leden 2016) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

A. OBEC Chotěboř B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Chotěboř B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj Chotěboř (karta obce: B_4_134) A. OBEC Chotěboř Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 134 Kód obce PRVKUK 611.4.134. Kód obce (IČOB) 5283 (568759) Číslo ORP (ČSÚ) 4 (614) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ)

Více

Velké Meziříčí. Název části obce

Velké Meziříčí. Název části obce A. OBEC Velké Meziříčí Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 674 Kód obce PRVKUK 615.14.674. Kód obce (IČOB) 1799 (5977) Číslo ORP (ČSÚ) 14 (6114) Název ORP Velké Meziříčí Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké

Více

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Želiv Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 127 Kód obce PRVKUK 0613.003.127.00 Kód obce (IČOB) 19627 (549215) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Jamné Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 184 Kód obce PRVKUK 0612.005.184.00 Kód obce (IČOB) 05661 (587249) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014 (Leden 2015) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI B.2 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI B.2 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ A. NÁZEV OBCE Lidmaň Mapa A: Území obce Přehledová mapka Číslo obce PRVK: 400 Kód obce PRVK: 0613.010.400.00 Kód obce (IČOB): 08372 (561100) Číslo ORP3 (ČSÚ): 010 (6110) Název ORP3: Pelhřimov Kód OPOU2

Více

A. OBEC Horní Krupá B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Horní Krupá B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Horní Krupá Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 059 Kód obce PRVKUK 0611.002.059.00 Kód obce (IČOB) 04315 (568708) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61022 Název POU Havlíčkův Brod

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá A. OBEC Bystrá Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 104 Kód obce PRVKUK 0613.003.104.00 Kód obce (IČOB) 01662 (561801) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Pohořílky trvale bydlící. Otín trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Pohořílky trvale bydlící. Otín trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Otín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 653 Kód obce PRVKUK 0615.014.653.00 Kód obce (IČOB) 11653 (596370) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké Meziříčí Velké

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice A. OBEC Kojčice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 391 Kód obce PRVKUK 0613.010.391.00 Kód obce (IČOB) 06783 (598712) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Kapacity ČOV provozovaných společností: V majetku společnosti: Přerov ČOV Přerov EO. Hranice ČOV Hranice EO

Kapacity ČOV provozovaných společností: V majetku společnosti: Přerov ČOV Přerov EO. Hranice ČOV Hranice EO Odpadní voda popis kanalizace Společnost provozuje 11 čistíren odpadních vod, 61 přečerpávacích stanic a 64 km kanalizačních stok a sběračů, z čehož ve 14 lokalitách je to formou služby pro města a obce

Více

Kapacity ČOV provozovaných společností: V majetku společnosti: Přerov ČOV Přerov 145 000 EO. Hranice ČOV Hranice 30 000 EO

Kapacity ČOV provozovaných společností: V majetku společnosti: Přerov ČOV Přerov 145 000 EO. Hranice ČOV Hranice 30 000 EO Odpadní voda popis kanalizace Společnost provozuje 11 čistíren odpadních vod, 61 přečerpávacích stanic a 5 km kanalizačních stok a sběračů, z čehož ve 14 lokalitách je to formou služby pro města a obce

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Krucemburk Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 140 Kód obce PRVKUK 0611.004.140.00 Kód obce (IČOB) 07662 (568945) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název POU Chotěboř

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH MONITORINGU A STAVU SLOŽEK ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. za rok 2008

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH MONITORINGU A STAVU SLOŽEK ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. za rok 2008 ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH MONITORINGU A STAVU SLOŽEK ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Zpracovalo: oddělení ekologie Předkládá: Ing. Vratislav Řehoř náměstek pro ekologii a likvidační práce Schvaluje: Ing. Václav Plojhar

Více

A. OBEC Habry B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Habry B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Habry Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 55 Kód obce PRVKUK 611.2.55. Kód obce (IČOB) 3647 (568651) Číslo ORP (ČSÚ) 2 (612) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 6122 Název POU Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Těškovice trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Těškovice trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Onšov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 411 Kód obce PRVKUK 0613.010.411.00 Kód obce (IČOB) 11135 (548502) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Dolní Cerekev. Název části obce

Dolní Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Dolní Cerekev Číslo obce PRVKUK 173 Kód obce PRVKUK 612.5.173. Kód obce (IČOB) 2887 (58744) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6151 Název POU Jihlava Členění

Více

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m.

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m. A. OBEC Věžnice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 228 Kód obce PRVKUK 0612.005.228.00 Kód obce (IČOB) 18141 (588130) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

Voda pro ŠKODA AUTO JIŘÍ MACH ŠKO-ENERGO. Česko-dánské dny vody 2019 Technologie ve vodním hospodářství jak lépe hospodařit s vodou

Voda pro ŠKODA AUTO JIŘÍ MACH ŠKO-ENERGO. Česko-dánské dny vody 2019 Technologie ve vodním hospodářství jak lépe hospodařit s vodou Voda pro ŠKODA AUTO JIŘÍ MACH ŠKO-ENERGO Česko-dánské dny vody 2019 Technologie ve vodním hospodářství jak lépe hospodařit s vodou Voda pro ŠKODA AUTO O čem to bude Představení společnosti ŠKO-ENERGO,

Více

Zkušenosti s membránovými procesy na Chemické úpravně uranové rudy

Zkušenosti s membránovými procesy na Chemické úpravně uranové rudy DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM Dolní Rožínka, závod Chemická úpravna Zkušenosti s membránovými procesy na Chemické úpravně uranové rudy František Toman 20.3.2014 1 Historie výstavby ZCHÚ Dolní

Více

Název části obce. Obec Skryje leží na sever od města Světlá nad Sázavou. Obec má místní části Hostačov, Chrastice a Skryje. Bydlící obyvatelé 2000

Název části obce. Obec Skryje leží na sever od města Světlá nad Sázavou. Obec má místní části Hostačov, Chrastice a Skryje. Bydlící obyvatelé 2000 A. OBEC Skryje Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 088 Kód obce PRVKUK 0611.002.088.00 Kód obce (IČOB) 14882 (569461) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61021 Název POU Havlíčkův Brod Golčův

Více

Ždírec nad Doubravou

Ždírec nad Doubravou A. OBEC Přehledová mapka Ždírec nad Doubravou Číslo obce PRVKUK 158 Kód obce PRVKUK 0611.004.158.00 Kód obce (IČOB) 19564 (569780) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název

Více

Název části obce. Obec Heřmanov se nachází východně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 12 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m.

Název části obce. Obec Heřmanov se nachází východně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 12 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m. A. OBEC Heřmanov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 620 Kód obce PRVKUK 0615.014.620.00 Kód obce (IČOB) 03866 (595608) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61141 Název POU Velké Meziříčí

Více

Bohdalec. Obec Bohdalec se nachází jižně od města Nové Město na Moravě, ve vzdálenosti cca 10 km. Rozsah zástavby je v rozmezí 548 581 m n.m..

Bohdalec. Obec Bohdalec se nachází jižně od města Nové Město na Moravě, ve vzdálenosti cca 10 km. Rozsah zástavby je v rozmezí 548 581 m n.m.. A. NÁZEV OBCE Mapa A: Území obce Přehledová mapka Bohdalec Číslo obce PRVK: 682 Kód obce PRVK: 0615.015.682.00 Kód obce (IČOB): 00602 (595284) Číslo ORP3 (ČSÚ): 015 (6115) Název ORP3: Žďár nad Sázavou

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dolní Žandov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dolní Žandov. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_6_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.412.6.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 339 (55452) Číslo ORP3 (ČSÚ): 412 (412)

Více

Světlá nad Sázavou. Název části obce

Světlá nad Sázavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Světlá nad Sázavou Číslo obce PRVKUK 466 Kód obce PRVKUK 611.11.466. Kód obce (IČOB) 1651 (569569) Číslo ORP (ČSÚ) 11 (6111) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61112 Název POU Světlá nad

Více

Kamenice nad Lipou. Název části obce

Kamenice nad Lipou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Kamenice nad Lipou Číslo obce PRVKUK 390 Kód obce PRVKUK 0613.010.390.00 Kód obce (IČOB) 06257 (548111) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název

Více

Základní údaje o čistírně odpadních vod

Základní údaje o čistírně odpadních vod Lanškroun Základní údaje o čistírně odpadních vod V případě čistírny odpadních vod Lanškroun se jedná o mechanicko-biologickou čistírnu s mezofilní anaerobní stabilizací kalu s nitrifikací, s biologickým

Více

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Častrov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 374 Kód obce PRVKUK 0613.010.374.00 Kód obce (IČOB) 01870 (47719) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Kozlov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Kozlov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Kozlov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 196 Kód obce PRVKUK 0612.005.196.00 Kód obce (IČOB) 07171 (587427) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava Členění

Více

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Černovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 377 Kód obce PRVKUK 0613.010.377.00 Kód obce (IČOB) 02053 (547760) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název POU Kamenice

Více

Ing. Jan Kotris Z 10 ČIŠTĚNÍ DŮLNÍCH VOD VE ZLATOHORSKÉM RUDNÍM REVÍRU

Ing. Jan Kotris Z 10 ČIŠTĚNÍ DŮLNÍCH VOD VE ZLATOHORSKÉM RUDNÍM REVÍRU Ing. Jan Kotris Z 10 ČIŠTĚNÍ DŮLNÍCH VOD VE ZLATOHORSKÉM RUDNÍM REVÍRU Zlatohorská ložisková struktura je součástí devonského vulkanosedimentárního komplexu epizonálně metamorfovaných hornin vrbenské série.

Více

Havlíčkova Borová. Název části obce

Havlíčkova Borová. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Havlíčkova Borová Číslo obce PRVKUK 056 Kód obce PRVKUK 0611.002.056.00 Kód obce (IČOB) 03796 (568660) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61023 Název POU Havlíčkův

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016 (Leden 2017) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov A. OBEC Vystrkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 126 Kód obce PRVKUK 0613.003.126.00 Kód obce (IČOB) 06886 (561797) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

ZPRÁVA. za rok 2006. o výsledcích monitoringu. a stavu složek životního prostředí. Oddělení geologického o. z. TÚU

ZPRÁVA. za rok 2006. o výsledcích monitoringu. a stavu složek životního prostředí. Oddělení geologického o. z. TÚU DIAMO, státní podnik odštěpný závod Těžba a úprava uranu ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí za rok 2006 Zpracoval: kolektiv autorů Oddělení geologického o. z. TÚU Oddělení

Více

Leština u Světlé. Název části obce

Leština u Světlé. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Leština u Světlé Číslo obce PRVKUK 456 Kód obce PRVKUK 611.11.456. Kód obce (IČOB) 854 (56911) Číslo ORP (ČSÚ) 11 (6111) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61112 Název POU Světlá nad Sázavou

Více

Polná. Název části obce

Polná. Název části obce A. OBEC Polná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 28 Kód obce PRVKUK 612.5.28. Kód obce (IČOB) 12549 (587711) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6152 Název POU Polná Členění obce Úplný

Více

Hamry nad Sázavou. Název části obce

Hamry nad Sázavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Hamry nad Sázavou Číslo obce PRVKUK 687 Kód obce PRVKUK 0615.015.687.00 Kód obce (IČOB) 03710 (595586) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Ţďár nad

Více

Užitková voda Obec bude zásobena užitkovou vodou z veřejných i soukromých studní.

Užitková voda Obec bude zásobena užitkovou vodou z veřejných i soukromých studní. A. OBEC Dukovany Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 530 Kód obce PRVKUK 0614.013.530.00 Kód obce (IČOB) 03381 (590576) Číslo ORP (ČSÚ) 013 (6113) Název ORP Třebíč Kód POU (ČSÚ) 61131 Název POU Hrotovice

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Sázava Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 715 Kód obce PRVKUK 0615.015.715.00 Kód obce (IČOB) 14626 (596701) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Žďár nad Sázavou

Více

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov.

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov. A. OBEC Vepříkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 155 Kód obce PRVKUK 0611.004.155.00 Kód obce (IČOB) 18004 (569674) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název POU Chotěboř

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Heřmaneč trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Horní Vilímeč trvale bydlící

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Heřmaneč trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Horní Vilímeč trvale bydlící A. OBEC Počátky Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 414 Kód obce PRVKUK 0613.010.414.00 Kód obce (IČOB) 12300 (548561) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

A. OBEC Sněžné B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Sněžné B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Sněžné Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 337 Kód obce PRVKUK 0615.008.337.00 Kód obce (IČOB) 15145 (596787) Číslo ORP (ČSÚ) 008 (6108) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61081 Název POU Nové Město na Moravě

Více

Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY

Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY Mechanicko-biologické čistírny VZE 4 až VZE 20 Pokud se chystáte stavět nový rodinný dům nebo kompletně rekonstruovat starší nemovitost, která není napojena

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více