Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí"

Transkript

1 MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Vydal: Odbor sociálních věcí Datum účinnosti: Podepsal a schválil: Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí Dne (datum platnosti): Zpracovali: Závazná pro: Mgr. Ellen Raszková Věra Majerová Bc. Jana Klusová Mgr. Karina Szczotková Pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí Vedoucí oddělení odboru sociálních věcí Metodik sociální práce a standardů kvality Koordinátor prorodinných služeb a programů Ve znění dodatku č. 1 S účinností od: Datum zrušení: Důvod zrušení/nahrazeno: Projekt CZ.1.04/3.1.03/C Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadě v Třinci je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Strana 1 (celkem 9)

2 Cíl, účel vytvoření: Východiska dle platných norem: Naplnění standardu kvality č. 2a, 2b, 2c, 2d - Zákon č. 359/1999, o sociálně-právní ochraně dětí - Vyhláška Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí - Metodika MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu obcím s rozšířenou působností a hl. m. Praze na výkon agendy sociálně-právní ochrany dětí pro aktuální rok - Vnitřní směrnice tajemnice č. 8/2013 Provozní řád Jednací místnosti pro rodiče s dětmi na Městském úřadě v Třinci - Směrnice Městského úřadu Třinec č. 11/2007 Pracovní řád Městského úřadu Třinec - Směrnice Městského úřadu Třinec.č 1/2014 Kolektivní smlouva Způsob zveřejnění: Originál uložen: Interní dokument OSV Odbor sociálních věcí Strana 2 (celkem 9)

3 Obsah Základní ustanovení a vymezení pojmů... 4 Zajištění prostor a jejich efektivní využívání... 5 Vhodné materiální vybavení... 6 Hygienické zázemí a ochranné osobní pomůcky... 7 Přechodná a závěrečná ustanovení... 9 Strana 3 (celkem 9)

4 Článek 1 Základní ustanovení a vymezení pojmů 1.1 Tato metodika popisuje způsob zajištění vhodného prostředí a podmínek pro výkon sociálně-právní ochrany dětí na celém území správního obvodu obce s rozšířenou působností Třinec v souladu se standardem kvality č. 2 dle vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Kritérium 2a: Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany zajistí takové prostory pro výkon sociálně-právní ochrany, které představují odpovídající zázemí pro výkon sociálně-právní ochrany a jejichž kapacita odpovídá množství konzultací spojených s poskytováním sociálně-právní ochrany Kritérium 2b: Orgán sociálně-právní ochrany má vhodné materiální vybavení s ohledem na výkon sociálně-právní ochrany na pracovišti i mimo něj. K dispozici je zejména potřebný počet automobilů, mobilních telefonů, notebooků, fotoaparátů a dalších prostředků záznamové techniky pro práci v terénu Kritérium 2c: Orgán sociálně-právní ochrany má k dispozici vhodné materiální vybavení pro práci s osobami cílové skupiny, jimž je poskytována sociálně-právní ochrana (dále jen klient ), zejména s ohledem na potřeby dětí Kritérium 2d: Orgán sociálně-právní ochrany má k dispozici potřebné hygienické zázemí a osobní ochranné prostředky pro zaměstnance zařazené v orgánech sociálně-právní ochrany k výkonu sociálně právní ochrany. 1.2 Cílem této metodiky je popsat způsob zajištění vhodného vybavení jak materiálního tak technického pro řádný výkon sociálně-právní ochrany dětí v celém správním obvodu obce s rozšířenou působností Třinec včetně popisu prostor určených pro komunikaci s ohroženými dětmi. Cílem této metodiky je také zajistit potřebné hygienické zázemí a ochranné osobní prostředky pro pracovníky. 1.3 Odbor sociálních věcí Městského úřadu Třinec (dále jen OSV ). 1.4 Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Třinec (dále jen OSPOD ). 1.5 Koordinátor případu je pracovník OSPOD, kterému je případ přidělen, a který řídí průběh výkonu sociálně-právní ochrany dětí u daného případu. Strana 4 (celkem 9)

5 Článek 2 Zajištění prostor a jejich efektivní využívání 2.1 Sociálně-právní ochrana dětí je na úseku terénních sociálních pracovnic poskytována ve 3 kancelářích (kancelář č. 328, 329 a 330) s místem pro 7 pracovnic, na úseku náhradní rodinné péče v 1 kanceláři (kancelář č. 327) s místem pro 2 pracovnice, na úseku kurátorů pro mládež rovněž v 1 kanceláři (kancelář č. 345) s místem pro 2 pracovnice a v kanceláři vedoucí OSPOD (kancelář č. 331). 2.2 Prostory jsou bezbariérové. Pro klienty je na chodbě dostupná pitná voda a plastové pohárky na dobu čekání, místo k sezení, bezbariérové WC se sedátkem pro děti a nočníkem. Pro děti je navíc na chodbě k dispozici dětský stůl s židličkami, hračkami a omalovánkami včetně pastelek. 2.3 K realizaci Případových konferencí, Komisí SPOD a schůzek Týmu pro děti a mládež slouží místnost vedoucí oddělení SPOD č. 331 nebo jiné zasedací místnosti Městského úřadu Třinec. 2.4 Jednání s klientem obvykle probíhá v kanceláři koordinátora případu. Z důvodu sdílení jedné kanceláře více pracovníky se sociální pracovník pro zachování soukromí klienta vyhýbá paralelnímu průběhu jednání. Pokud to situace umožňuje, klient vyčká, dokud kancelář neopustí klient předchozí nebo pracovníci využijí k jednání jiný vhodný prostor (např. volnou kancelář, Jednací místnost pro rodiny s dětmi, kancelář vedoucí oddělení), případně si s klientem pracovník domluví vhodnější termín jednání. Pro usnadnění jednání s dětmi jsou kanceláře vybaveny pastelkami a omalovánkami, případně dalšími potřebami či pomůckami. Tyto na požádání dodá pracovnicím OSPOD koordinátor prorodinných programů a služeb. 2.5 Jednání s klienty lze také uskutečnit v Jednací místnosti pro rodiny s dětmi č Pro využití jednací místnosti platí vnitřní směrnice tajemnice č. 8/2013, tj. Provozní řád jednací místnosti pro rodiče s dětmi na Městském úřadě v Třinci. Jednací místnost je zřízena za účelem poskytnutí soukromí a klidu pro jednání s klienty, zejména dětskými klienty, nebo poskytnutí soukromí rodičům či jiným osobám odpovědným za péči o děti při péči o děti (např. kojení či přebalení). Za provoz místnosti jsou zodpovědné pracovnice úseku náhradní rodinné péče v kanceláři č. 327, u kterých je také uložen klíč od této místnosti a záznamový sešit o jejím využití. Do něj je sociální pracovnice povinná uvést své jméno, datum, čas, účel využití místnosti, popřípadě jméno klienta, s kterým místnost za účelem jednání využila. Jednací místnost je vybavena Strana 5 (celkem 9)

6 kuchyňským koutem, samostatným nerezovým umyvadlem, pohovkou, hracím stolkem, omyvatelnými hračkami a pomůckami, hygienickým zázemím pro kojence. Článek 3 Vhodné materiální vybavení 3.1 Kanceláře jsou vybaveny běžným kancelářským nábytkem. Každý z pracovníků má k dispozici pracovní stůl, kancelářskou židli, příruční sklad, zásuvkový kontejner a vlastní kancelářskou techniku - PC sestavu, pevnou telefonní linku. V kanceláři pracovníci vzájemně sdílí tiskárnu, skartovací stroj a šatník. Společné technické vybavení všech pracovnic tvoří dvě multifunkční zařízení (tiskárna/kopírka/scanner), která jsou instalována v kancelářích č. 327 a OSPOD má ke svému výkonu k dispozici další drobnou techniku (tj. fotoaparát, flash disk, diktafon), která je k dispozici vždy po jednom kuse v kanceláři č. 328 a v kanceláři č Za techniku, její funkčnost a připravenost k použití zodpovídá určená pracovnice dané kanceláře. Pro pracovnice je k dispozici také videokamera, dataprojektor a projekční plátno, které jim na požádání zapůjčí určená pracovnice z kanceláře č Výpůjčka techniky sociálními pracovnicemi se zaznamenává do sešitu Seznam techniky, který vedou odpovědné pracovnice. V případě jejich nepřítomnosti je zastoupí kolegyně, s kterými pracovnice sdílí kancelář. 3.3 Pro práci v terénu má pracovnice možnost využít zmíněnou záznamovou techniku, ale také služební mobilní telefony. Dva mobilní telefony jsou určeny pro terénní sociální pracovnice a kurátory (využití těchto telefonů je vedeno v Seznamu techniky ), jeden pro pracovnice náhradní rodinné péče (za něj odpovídá oddělení náhradní rodinné péče). V případě potřeby je možné použít také pohotovostní mobilní telefon (vlastní evidence využití v sešitu k pohotovosti) nebo požádat o zapůjčení telefonu vedoucí OSPOD, která si jeho správu vede sama. Pracovník, který odchází do terénu, o tomto informuje vedoucí OSPOD nebo jejího zástupce, popřípadě kolegu v kanceláři, kterému sdělí telefonní číslo, na kterém bude dostupný v případě potřeby. Zapíše se do knihy sešitu odchodu na chodbě OSV. 3.4 Pro dobu výkonu pohotovosti mají pracovníci OSPOD k dispozici potřebné materiální a technické vybavení, jež zahrnuje mobilní telefon, diktafon, videokameru, notebook a fotoaparát. Toto je v držení sociální pracovnice vykonávající pohotovost dle pohotovostního rozpisu služeb. Pro výkon pohotovosti je k dispozici služební automobil s řidičem. Řidič může zajistit přístup do budovy městského úřadu, popřípadě dětské sedačky. V případě naléhavé potřeby mohou pracovníci využít služeb taxislužby. Strana 6 (celkem 9)

7 3.5 Se svěřenou záznamovou technikou se nakládá tak, aby se chránily data a informace o klientech. Veškeré pořízené zvukové a obrazové záznamy jsou po jejich stažení do PC a uložení do spisu ze záznamové techniky vždy vymazány pracovníkem, který záznam pořídil. Fotografie lze uchovávat na CD nebo vytisknout, videonahrávky či audionahrávky uložit na CD. 3.6 Pro sociální šetření ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Třinec a účast u soudního jednání má sociální pracovník, s ohledem na vzdálenost místa šetření, možnost využití služebního automobilu. Jednotliví pracovníci předkládají požadavky vedoucí OSPOD, která na základě efektivního vyhodnocení zadává požadavky na rezervaci služebních automobilů v elektronickém systému intranetu Městského úřadu Třinec v sekci doprava. Pracovník může mít k dispozici služební automobil s řidičem (z důvodu rychlejší orientace v terénu a větší bezpečnosti) nebo může řídit automobil sám (sociální šetření v známém prostředí, účast u soudních jednání), pokud je proškolen jako referentský řidič. Schválení požadavku pracovník nalezne na intranetu v sekci doprava. Do těžce dostupných míst, zvlášť v zimním období, mají pracovníci OSPOD možnost využít služební auto Škoda Yeti, 4x4. Pro snadnější orientaci v terénu je k dispozici navigace, která je k zapůjčení na odboru vnitřních věcí u pracovníka zodpovědného za provoz služebních vozidel. Mezi další způsoby dopravy patří vnitrostátní autobusová a vlaková doprava, místní hromadná autobusová doprava (neproplácí se), či vlastní pěší přesun (z důvodu prevence úrazu je nezbytné používat vhodnou obuv). Článek 4 Hygienické zázemí a ochranné osobní pomůcky 4.1 Město Třinec zajišťuje hygienické zázemí nejen pro své pracovníky ale také pro klienty. Klienti mají k dispozici bezbariérové WC přímo na OSV. V kancelářích jsou pro klienty za účelem zajištění hygieny a bezpečnosti klientů plastové omyvatelné židle. Každý pracovník zodpovídá za čistotu a desinfekci židle určené pro jeho klienty. Desinfekci pracovník provádí dle potřeby prostřednictvím vlhčených desinfekčních ubrousků, které jsou k dispozici v každé kanceláři (jejich doplnění zajistí vedoucí OSPOD na žádost pracovníka). Úklid veškerých prostor zajišťuje externí firma na základě uzavřené smlouvy. 4.2 Za desinfekci hraček a pomůcek užívaných pro práci s dětmi v jednací místnosti zodpovídají pracovníci OSPOD. Jejich hygiena se provádí 1x měsíčně dle předem stanoveného rozvrhu vedoucí OSPOD. K desinfekci se užívá desinfekčních vlhčených Strana 7 (celkem 9)

8 ubrousků nebo desinfekčního spreje, který je uložen v kanceláři č Provedenou desinfekci pracovník stvrdí svým podpisem v záznamovém archu umístěném v jednací místnosti. 4.3 Pracovníci OSPOD mají rovněž k dispozici 2 místnosti s WC a kuchyňku. 4.4 V případě potřeby pracovníci OSPOD mohou využít lékárničku, která se nachází na oddělení sociální pomoci v kanceláři č Určená pracovnice této je zodpovědná za její kontrolu a doplňování. V lékárničce je také uložen šampon na parazity (konkrétně vši), který může pracovník v případě potřeby využít. Každý pracovník má zároveň k dispozici dezinfekční gel pro práci v terénu i pro jednání s klienty na úřadě. Desinfekční gel je rovněž dostupný v prostorách toalet. 4.5 Pokud to pracovník OSPOD považuje za potřebné, má možnost za účelem ochrany svého zdraví podstoupit preventivní očkování proti určeným druhům infekčních onemocnění, zejména proti TBC a virové hepatitidě typu A a B, jak je uvedeno metodických materiálech MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu obcím s rozšířenou působností a hl. m. Praze na výkon agendy sociálně-právní ochrany dětí pro aktuální rok. 4.6 V terénu či domácnosti klienta, se pracovník chová tak, aby zamezil možné nákaze infekcí. Při vstupu do bytu/domu klienta má pracovník možnost využít PVC návleků a gumových rukavic, které jsou každému přístupné ve spisovně oddělení nebo v kuchyňce kancelář č Všechny požadavky na doplnění pomůcek či potřeb předkládá vedoucí OSPOD ke schválení vedoucí OSV. Materiál objednává administrativní pracovnice OSV. 4.8 Při vzniku pracovního úrazu a poranění se zaměstnanec a vedoucí zaměstnanec řídí postupem upraveným v článku 6. Kolektivní smlouvy a metodikou OSV k rizikovým a nouzovým situacím. Z něj pro pracovníka plyne povinnost neprodleně ohlásit svému nadřízenému jakékoliv poškození zdraví způsobené v pracovní době při plnění pracovních úkolů (tj. zakopnutí, upadnutí, naražení, zlomeniny, bolest hlavy, nevolnost atd.). Povinnost je uložena i tomu pracovníkovi, který byl svědkem takovéto události svého kolegy. Pracovník má rovněž povinnost ohlásit úrazy, které se stanou mimo pracovní poměr a zároveň zakládají nárok na náhradu platu v rámci pracovní neschopnosti. Strana 8 (celkem 9)

9 Článek 5 Přechodná a závěrečná ustanovení 5.1 Tato metodika nabývá platnosti dnem jejího schválení vedoucím odboru sociálních věcí (podpisu). 5.2 Tato metodika nabývá účinnosti dne Tato metodika může být měněna pouze číslovanými dodatky, které jsou její nedílnou součástí od data v nich stanoveného. Dodatky jsou vždy zapracovány do úplného znění metodiky. V Třinci dne Mgr. Ellen Raszková, v.r. vedoucí odboru sociálních věcí Strana 9 (celkem 9)

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 4/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ-

Více

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 1,

Více

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 10 Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 KONTROLA

Více

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou Název standardu 2. Prostředí a podmínky Kritérium standardu 2a) Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany

Více

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Vydal:

Více

Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí Standard č. 2 Prostředí a podmínky 2 a) Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami.

Více

Město Ústí nad Orlicí zajišťuje provoz SPO v budově C na adrese Dělnická 1405, Ústí nad Orlicí.

Město Ústí nad Orlicí zajišťuje provoz SPO v budově C na adrese Dělnická 1405, Ústí nad Orlicí. STANDARD 2 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY KRITÉRIUM 2A Výkon SPO je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán SPO zajistí takové prostory pro výkon SPO, které představují

Více

STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY

STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Kritérium 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán SPOD zajistí takové prostory pro výkon

Více

2. Prostředí a podmínky

2. Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany zajistí takové prostory pro výkon sociálně-právní ochrany,

Více

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINE C ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 6 Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PROFESNÍ ROZVOJ

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí. 2. Prostředí a podmínky

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí. 2. Prostředí a podmínky M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč Název

Více

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 14 Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PŘÍPRAVA

Více

Standard č. 2. Prostředí a podmínky. a na vstupních dveřích do budovy krajského úřadu. I mimo úřední hodiny

Standard č. 2. Prostředí a podmínky.  a na vstupních dveřích do budovy krajského úřadu. I mimo úřední hodiny Standard č. 2 Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně právní ochrany zajistí takové prostory

Více

Standard č. 2. Prostředí a podmínky

Standard č. 2. Prostředí a podmínky Standard č. 2 Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně právní ochrany zajistí takové prostory

Více

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace 1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace Kritérium 11a Zaměstnanci zařazení v orgánech sociálně-právní ochrany, zaměstnanci kraje zařazení do krajského úřadu zaměstnanci obce zařazení do obecního úřadu

Více

STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec STANDARD Č. 12 Metodika odboru sociálních věcí č. 13/2014 ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne 01.04.2017 DOKUMENTACE

Více

Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. č. rev.: 02/2017

Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. č. rev.: 02/2017 Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 19. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti revize:

Více

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 12/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE Vydal:

Více

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Č. ZNĚNÍ KRITÉRIA INTERNÍ POSTUP 1. MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1a Orgán

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své

Více

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT MĚSTO TŘINEC MĚSTSKÝ ÚŘAD, ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 8/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY

Více

Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Středisko rané péče Tamtam Olomouc pro rok 2013

Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Středisko rané péče Tamtam Olomouc pro rok 2013 - 1 - Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Olomouc pro rok 2013 I. Základní údaje Název a adresa zařízení: IČO: 0499811 Právní forma: občanské sdružení Číslo tel.:

Více

Standardy kvality pro OSPOD

Standardy kvality pro OSPOD 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1b Doba výkonu sociálně-právní

Více

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní

Více

Podpora standardizace orgánu sociálně-právní ochrany ve městě Havlíčkův Brod

Podpora standardizace orgánu sociálně-právní ochrany ve městě Havlíčkův Brod Podpora standardizace orgánu sociálně-právní ochrany ve městě Havlíčkův Brod Reg. č. CZ.1.04/3.1.03/C2.00017 Financováno z prostředků ESF, prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR Standardy kvality

Více

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun Číslo kritéria Obsah kritéria Stručný popis naplňování kritéria (jde o příklady řešení, je nutno upravit podle faktických postupů

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 2/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST Vydal:

Více

Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Středisko rané péče Tamtam Olomouc pro rok 2011

Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Středisko rané péče Tamtam Olomouc pro rok 2011 - 1 - Provozní řád Federace rodičů a přátel sluchově postižených, o.s. pracoviště Olomouc pro rok 2011 I. Základní údaje Název a adresa zařízení: IČO: 0499811 Právní forma: občanské sdružení Číslo tel.:

Více

Standard 1. Místní a časová dostupnost

Standard 1. Místní a časová dostupnost Standard 1 Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. OSPOD Kopřivnice realizuje

Více

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Standardizace orgánu SPOD Projekt realizován prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu Realizace

Více

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.07.2015 PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Městského úřadu Vnitřní postupy oddělení OSPOD. Pracovní řád zaměstnanců města Český Krumlov

Standard číslo Vnitřní předpisy Městského úřadu Vnitřní postupy oddělení OSPOD. Pracovní řád zaměstnanců města Český Krumlov 1 Místní a časová dostupnost Místní a časová dostupnost výkonu OSPOD MěÚ Český 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: Prostorové Materiální Hygienické 3 Informovanost o výkonu

Více

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ, ŠKOLSTVÍ A KULTURY, VELKOPAVLOVICKÁ 25, BRNO. Standard č. 1. Místní a časová dostupnost

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ, ŠKOLSTVÍ A KULTURY, VELKOPAVLOVICKÁ 25, BRNO. Standard č. 1. Místní a časová dostupnost ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ, ŠKOLSTVÍ A KULTURY, VELKOPAVLOVICKÁ 25, 628 00 BRNO STANDARDY KVALITY OSPOD ÚMČ BRNO-VINOHRADY Standardy kvality jsou souborem kritérií, jejichž prostřednictvím je určena úroveň

Více

Projekt EU Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadu v Třinci. Závěrečná konference 20. května 2015

Projekt EU Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadu v Třinci. Závěrečná konference 20. května 2015 Projekt EU Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadu v Třinci Závěrečná konference 20. května 2015 Projekt evropské unie z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost s názvem

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 1

STANDARD KVALITY SPOD č. 1 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY č. 1 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti:

Více

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis:

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Název standardu 4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí 4a) Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci stanovené organizační struktury určen počet pracovních míst a zpracované pracovní

Více

Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE. č. rev.: 02/2017

Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE. č. rev.: 02/2017 Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 19. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková

Více

Tvorba pracovních postupů OSPOD

Tvorba pracovních postupů OSPOD Projekt CZ.1.04/3.1.03/C2.00097 Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadě v Třinci je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu.

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. S T A N D A R D 1 Místní a časová dostupnost 1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Místní dostupnost

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 4

STANDARD KVALITY SPOD č. 4 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 4 4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí 4a Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD, veřejně dostupné

Více

Městský úřad Nový Bor STANDARDY OSPOD STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

Městský úřad Nový Bor STANDARDY OSPOD STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1. Místní a časová dostupnost Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků Označení dokumentu: S/02/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.02.2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 6/1 MĚSTO TŘINEC

Více

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu CÍL: Dodržovat základní principy výkonu SPO, zajišťovat potřebné služby, vyhodnocovat aktuální potřeby rodiny, zpracovávat individuální

Více

8. Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

8. Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu 8a Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Orgán sociálně právní ochrany dětí jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Každý

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD Vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD. Veřejně dostupné

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 10

STANDARD KVALITY SPOD č. 10 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 10 10. Kontrola případu 10a Orgán sociálně právní ochrany zajišťuje pravidelnou kontrolu případů. Cíle kritéria:

Více

1. Místní a časová dostupnost. pracovníky orgánu SPOD Třebíč. Mgr. Martina Machalová vedoucí OSV Mgr.

1. Místní a časová dostupnost. pracovníky orgánu SPOD Třebíč. Mgr. Martina Machalová vedoucí OSV Mgr. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti:

Více

Název standardu. 1. Místní a časová dostupnost

Název standardu. 1. Místní a časová dostupnost Název standardu Kritérium standardu 1. Místní a časová dostupnost 1a) Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního

Více

Seznam obvyklých cen vybavení

Seznam obvyklých cen vybavení VERZE: 3 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VYDAL: DATUM PLATNOSTI: Řídicí orgán OP VVV Dnem zveřejnění na webových stránkách MŠMT OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 9. 3. 2018

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Část I. Úvodní ustanovení

Část I. Úvodní ustanovení 3. Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování příspěvku na výkon sociální práce (s výjimkou agendy sociálně-právní ochrany dětí) formou dotace ze státního rozpočtu krajům, obcím s rozšířenou

Více

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ

Více

Seznam obvyklých cen vybavení

Seznam obvyklých cen vybavení VERZE: 4 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VYDAL: DATUM PLATNOSTI: Řídicí orgán OP VVV Dnem zveřejnění na webových stránkách MŠMT OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 1. 7. 2019

Více

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 1 POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Standard úklidových prací: kanceláře, recepce, zasedačky chodby, schodiště toalety, kuchyňky denní úklid denní úklid denní úklid vyprazdňování odpadkových košů vyprazdňování

Více

Standardy sociálně-právní ochrany dětí

Standardy sociálně-právní ochrany dětí Standardy sociálně-právní ochrany dětí Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosince 2014 Legislativa 9a odst. 3

Více

Standard 1 Místní a časová dostupnost

Standard 1 Místní a časová dostupnost Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Cíle kritéria: poskytování stejného rozsahu sociálně-právní

Více

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Cíle

Více

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Nahrazuje: Proces nový Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Marta Bártková vedoucí zařízení

Více

Standard č. 4. Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014. ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne

Standard č. 4. Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014. ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 4 Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014 ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne 01.05.2016 PERSONÁLNÍ

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ PŘI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNY SOCIÁLNĚ -PRÁVNÍ OCHRANY

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ PŘI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNY SOCIÁLNĚ -PRÁVNÍ OCHRANY Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ PŘI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNY SOCIÁLNĚ -PRÁVNÍ OCHRANY Povinnost řídit se standardy

Více

Seznam obvyklých cen vybavení Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Seznam obvyklých cen vybavení Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seznam obvyklých cen Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání VERZE: 2 VYDAL: DATUM PLATNOSTI: Řídicí orgán OP VVV Dnem zveřejnění na webových stránkách MŠMT OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 1. 2. 2017 Přehled

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

Název standardu. 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí

Název standardu. 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí Název standardu 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí Kritérium standardu 12a) Orgán sociálně-právní ochrany uplatňuje systém zpracování, vedení, evidence a archivace dokumentace, včetně

Více

KOLEKTIVNÍ DOHODA. uzavřená mezi. Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym.

KOLEKTIVNÍ DOHODA. uzavřená mezi. Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym. KOLEKTIVNÍ DOHODA uzavřená mezi Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym na straně jedné a Koordinačním výborem základních odborových organizací občanských zaměstnanců

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 43-POR/33/2007

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

Vnitřní směrnice č. 16/2018. Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí

Vnitřní směrnice č. 16/2018. Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí třída T. G. Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice www.ceskaskalice.cz Předkladatel (gestor): Mgr. Michaela Hlaviznová, vedoucí sociálně správního odboru Vnitřní směrnice č. 16/2018 Standardy kvality sociálně-právní

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Městský úřad Sokolov

Městský úřad Sokolov Městský úřad Sokolov Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní ochrany Název projektu: Systematizace sociální práce OSPOD Sokolov Registrační

Více

Město Roudnice nad Labem Karlovo náměstí Roudnice nad Labem. standard číslo 11 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE

Město Roudnice nad Labem Karlovo náměstí Roudnice nad Labem. standard číslo 11 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE standard číslo 11 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Zpracovatel: Tomáš Lukačina, DiS koordinátor zavádění standardů Garant: Mgr. Jana Maťková vedoucí

Více

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE STANDARD Č. 11 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE 1 11a Zaměstnanci zařazení v orgánech sociálně-právní ochrany k výkonu sociálně-právní ochrany jsou připraveni na výskyt rizikových a nouzových situací a jsou

Více

I. Vymezení pojmu. II. Náplň. III. Organizační začlenění. IV. Prostory střediska

I. Vymezení pojmu. II. Náplň. III. Organizační začlenění. IV. Prostory střediska Směrnice děkana č. 1/2012 Organizační a provozní řád Střediska prostorových realizací FUD UJEP I. Vymezení pojmu Středisko prostorových realizací Fakulty umění a designu UJEP (dále jen Středisko) je celofakultní

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ NOVÝCH PRACOVNÍKŮ A PŮSOBENÍ STÁŽISTŮ NA OSV

PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ NOVÝCH PRACOVNÍKŮ A PŮSOBENÍ STÁŽISTŮ NA OSV MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 6/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ NOVÝCH

Více

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1. Místní a časová dostupnost KRITÉRIA: 1a) OSPOD zajišťuje účinné poskytování sociálně právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu

Více

Adaptace nových zaměstnanců

Adaptace nových zaměstnanců Adaptace nových zaměstnanců OBECNÁ ČÁST Adaptace nových zaměstnanců Adaptací nového zaměstnance je myšleno jeho začlenění do firemní struktury a kolektivu, efektivní zapracování a zjednodušení orientace

Více

Seminář pro žadatele Výzva OSPOD

Seminář pro žadatele Výzva OSPOD Seminář pro žadatele Výzva OSPOD Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 sociálně-právní ochrany červen 2013 Evropský sociální fond v ČR ESF MPSV ŘO ZS EA ESF rozvoj zaměstnanosti,

Více

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, 33101 Vnitřní řád DDM Kopretina 1 Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl.

Více

Terénní sociální pracovník

Terénní sociální pracovník Terénní sociální pracovník 1. Základní popis pracovní pozice a místo výkonu práce: Zajištění v plném rozsahu dle platných právních norem sociálně-právní ochrany dětí v rámci správního obvodu Hořovic. Rozdělení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ

PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ Městský úřad Kroměříž Odbor sociálních věci a zdravotnictví Oddělení sociálně právní ochrany dětí OBSAH: Standard č. 1.4 Standard č. 2...11 Standard č. 3...

Více

Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců

Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 4, 5, 6 (Personální

Více

Metodika ke standardu č. 8

Metodika ke standardu č. 8 Městský úřad Světlá nad Sázavou Odbor sociálních věcí Orgán sociálně-právní ochrany dětí náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou Metodika ke standardu č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti

Více

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz Optimální model rané péče Optimální model popisuje službu rané péče při optimálním stavu finančního, personálního a materiálního zabezpečení. Cena služby poskytované optimálním způsobem je 40 000,- Kč

Více

Město Jablunkov, Městský úřad Jablunkov Dukelská 144, Jablunkov. Průvodce standardy kvality Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Jablunkov

Město Jablunkov, Městský úřad Jablunkov Dukelská 144, Jablunkov. Průvodce standardy kvality Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Jablunkov Město Jablunkov, Městský úřad Jablunkov Dukelská 144, 739 91 Jablunkov Průvodce standardy kvality Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Jablunkov Milí spoluobčané, rodiče, děti, Orgán sociálně-právní ochrany

Více

Vnitřní pravidla a postupy (přehled)

Vnitřní pravidla a postupy (přehled) Vnitřní pravidla a postupy (přehled) Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu v Jindřichově Hradci jsou uloženy v pracovně vedoucího odboru sociálních

Více

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu.

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. S T A N D A R D 1 Místní a časová dostupnost 1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Místní dostupnost

Více

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ KONFERENCE NA TÉMA: SLADĚNÍ

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní ochrany

Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní ochrany Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní ochrany Obsah Úvod 1 Standard č. 1 Místní a časová dostupnost.. 2 Standard č. 2 - Prostředí a podmínky..

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala: Schválil: Datum a podpis: 8. Přijetí oznámení, posouzení

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala:

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci B3-08/1-PR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-08/1-PR Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: V souladu s čl. V odst. 1 směrnice rektora UP č. B3-07/4

Více