Podklad pro Výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok 2004

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podklad pro Výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok 2004"

Transkript

1 Podklad pro Výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok Obecné informace o základní součásti název základní součásti zajišťované studijní obory 1 podíl na výuce jiných oborů 2 hlavní odborné a pedagogické zaměření 3 Katedra psychologie UK FF Psychologie Psychologie, Učitelství pro střední školy (Psychologie pro učitele), Učitelství psychologie v kombinaci s TV, sociologie, kulturologie, ÚISK, andragogika Příprava psychologů pro výkon profese v různých oblastech společenské praxe, příprava doktorandů v akreditovaných specializacích, psychologická příprava učitelů, řešení vybraných problémů aplikovaného psychologického výzkumu 2. Pedagogické působení členů základních součástí v zahraničí 4 jméno pracovníka zahraniční instituce, kde vyučoval předmět/rozsah výuky 3. Pedagogické působení zahraničních odborníků na základní součásti 5 jméno pracovníka jeho mateřská zahraniční instituce předmět/rozsah výuky 6 1 Uvedou se názvy všech studijních oborů, které základní součást kmenově zajišťuje. 2 Uvedou se názvy dalších oborů, na jejichž výuce základní součást participuje. 3 Prosíme stručnou charakteristiku maximálně 30 slov. 4 Neuvádějí se jednotlivé (vědecké) přednášky (srov. další text formuláře). 5 Neuvádějí se jednotlivé (vědecké) přednášky (srov. další text formuláře). 6 U lektorů, kteří působí na fakultě dlouhodobě se napíše jen lektor a jeho obor působení.

2 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok Pedagogická činnost členů základní součásti na jiných českých vysokých školách/fakultách 7 jméno pracovníka vysoká škola/fakulta, kde působil předmět/rozsah výuky Eva Drlíková Přírodovědecká fakulta UK Psychologie pro učitele/10 Eva Bidlová ČVUT Sociální dovednosti/2 Ilona Gillernová Přírodovědecká fakulta UK, Matematicko-fyzikální fakulta UK Psychologie pro učitele/2 Sociální dovednosti v práci s lidmi/4 Vendula Junková 3. lékařská fakulta UK Psychologie a psychoterapie Václav Mertin Matematicko-fyzikální fakulta UK Psychologie pro učitele /4 Jiří Šípek Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové Etika a psychologie v CR, Psychologie sportu, sociologie sportu, Personální management v CR, Psychologie III, Psychologie IV/6 5. Pedagogická spolupráce s jinými českými vysokoškolskými nebo akademickými institucemi název instituce/jména pracovníků obor, na němž externisté z uvedené instituce působili Psychologický ústav AV ČR Daniel Heller/VPP Obecná psychologie, Dějiny psychologie Státní zdravotní ústav Praha Vladimír Kebza/VPP Obecná psychologie, Psychologie zdraví Sexuologický ústav Petr Weiss/VPP Sexuální psychologie, Psychoterapie, Stáže a praxe 3.lékařská fakulta UK Jan Vymětal Psychoterapie 6. Další významné pedagogické aktivity základní součásti v roce 2004: stav akreditací podané/získané, kurzy CŽV a U3V restituované, studentské vědecké konference, ocenění studentů s výjimkou oceněných na FF UK Formulujte maximálně stručně, a to jako souvislý text (nikoliv jako jednotlivá hesla nebo jen klíčová slova!), nepoužívejte formátování textu! 7 V případě potřeby vložte další řádky (platí i pro další tabulky).

3 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok Probíhá příprava akreditace strukturovaného studia psychologie, byly předloženy podklady pro akreditaci doktorských studijních oborů. Katedra ve spolupráci s Univerzitou v Toulouse a za účasti řady studentů pořádala mezinárodní konferenci věnovanou rané interakci dítěte (Praha, duben 2004) a dále spolupořádala mezinárodní konferenci Rozvoj v české společnosti v EU (Praha, říjen 2004). Na Mezinárodní studentské vědecké konferenci získali 2 studenti oboru psychologie ocenění, Nadace profesora Matějčka odměnila 5 diplomových prací z dětské psychologie. Členové katedry a externí spolupracovníci připravují a realizují rozsáhlé pedagogické aktivity v oblasti CŽV (2 zájmové kurzy, 4 kurzy rozvíjející odborné profesní dovednosti, 4 specializační a 4 kvalifikační ). 7. České vědecké granty řešené v roce název grantu poskytovatel 9 řešitel anotace grantu 10 Psychologický, sociální a GAČR Tamara Hrachovinová Sledování závislostního chování u souboru vysokoškoláků v souvislosti postojový kontext návykového Eva Bidlová s vybranými psychosociálními charakteristikami chování u vysokoškoláků Česko-francouzská srovnávací GAČR Lenka Šulová Longitudinální studie zaměřená na ranou interakci dospělého a dítěte studie zaměřená na analýzu mateřské a jeselské péče o s důrazem na význam rodiny a zařízení jeselského typu. Těžiště je položeno na srovnávání v Čechách a ve Francii dítě ve věku 1-3 roku Zjišťování osobní příčinné GAČR Markéta Niederlová Navrhovaný projekt má za cíl teoretickým rozborem a empirickou studií orientace ve zdravotní péči vypracovat diagnostický nástroj, který by umožnil zjišťování a postdoktorandský grant kvantifikaci postojů pacientů vůči zdraví, nemoci a zdravotní péči Psychologická problematika GAČR Monika Morgensternová Psychologická problematika interkulturních otázek je nejen aktuální, ale interkulturní senzitivity a společensky nesmírně závažná. Projekt se zaměřuje na jednu z otázek kompetencí a přispěje k interkulturálnímu vzdělávání na SŠ a VŠ. postdoktorandský grant Jedinec a společnost MŠMT výzkumný záměr Milan Rymeš Rozsáhlý projekt se zaměřuje na sledování psychologických souvislostí 8 Včetně podílu na výzkumných záměrech (samostatný úkol v rámci VZ). 9 Uveďte zkratku, plný název jen u méně známých poskytovatelů. 10 Protože konkrétní výstupy (publikace, konference apod.) jsou uváděny v jiných částech podkladů, na tomto místě zaměření grantu anotujte (max. 30 slov),

4 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok název grantu poskytovatel 9 řešitel anotace grantu 10 v procesech transformace a Ilona Gillernová proměn společnosti a jejich dopadu na jedince, jeho vývoj a formování globalizace Vendula Junková Ivan Slaměník Jiří Štikar a kol. 8. Zahraniční vědecké granty řešené v roce 2004 název grantu Poskytovatel 11 řešitel anotace grantu Další české granty řešené v roce 2004 (transformační/rozvojové apod.) název grantu poskytovatel 13 řešitel anotace grantu 14 Rozvojový a transformační UK Petr Boschek Konstrukce testu, analýza testu, validita, reliabilita, položková analýza, projekt spoluřešitel objektivita 10. Podíl na grantech jiných domácích a zahraničních v roce 2004 název grantu řešitelské pracoviště řešitel za FF UK anotace podílu FF na grantu Uveďte celý název zahraniční instituce. 12 Protože konkrétní výstupy (publikace, konference apod.) jsou uváděny v jiných částech podkladů, na tomto místě zaměření grantu anotujte (max. 30 slov). 13 Uveďte zkratku, je-li všeobecně známa, plný název u méně známých poskytovatelů. 14 Protože konkrétní výstupy (publikace, konference apod.) jsou uváděny v jiných částech podkladů, na tomto místě zaměření grantu anotujte (max. 30 slov). 15 Protože konkrétní výstupy (publikace, konference apod.) jsou uváděny v jiných částech podkladů, na tomto místě zaměření grantu anotujte (max. 30 slov).

5 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok název grantu řešitelské pracoviště řešitel za FF UK anotace podílu FF na grantu 15 Relativizace autority/ GAČR FF katedra pedagogiky Alena Vališová Ilona Gillernová spoluřešitel, dílčí úkol zaměřený na výzkum způsobu výchovy v české rodině 11. Případná další spolupráce se zahraničím mimo granty (spolupráce institucí a/nebo projekty přímo nefinancované) 16 zahraniční instituce nebo projekt /země řešitel za FF UK obecná anotace výstupů FF v r L Université Le Mirail Toulouse, Francie Lenka Šulová Společné výzkumy, účast na pedagogických projektech ERASMUS-SOCRATES Lenka Šulová Výměnné studijní pobyty studentů a učitelů Universita JOENSUU, Finsko Monika Morgensternová Výcvik multikulturálních dovedností úvod do interkulturální problematiky Rijksuniversiteit Groningen, Nizozemí Eva Bidlová Společný výzkum, stáže a studijní pobyty Universiteit Nijmegen/Nizozemí Eva Bidlová Společný výzkum, stáže a studijní pobyty 12. Pořádání vědecké konference/semináře v r název Datum konání počet účastníků anotace (max. 50 slov) 18 domácí/zahraniční Pokroky v psychologii dítěte Hlavní pořadatel, odborný seminář k 50. výročí spolupráce prof. Matějčka s UK v Praze Předškolní dítě a jeho svět Hlavní pořadatel, výsledky mezinárodní spolupráce na poli výzkumu rané interakce rodičů a dětí 16 Jde o spolupráci s institucemi nebo na vědeckých projektech, nikoliv o individuální aktivity přednášky, konference apod. (toto se uvádí na jiném místě formuláře). 17 Pokud bylo Vaše pracoviště spolupořadatelem, uveďte toto do anotace. 18 Pokud jde o akci se zahraniční účastí, uveďte zastoupené země.

6 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok název Datum konání počet účastníků anotace (max. 50 slov) 18 domácí/zahraniční Rozvoj české společnosti v EU 2O.- 54 (v 4 Spolupořadatel sekce, prezentace výsledků VZ Jedinec a sekci) společnost v procesu transformace a globalizace CEZ: J 13/98: Účast členů základní součásti na zahraničních vědeckých konferencích jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 19 Lenka Šulová IPPF - Mezinárodní společnost pro rodinu a Brusel - Belgie Organizační řídící práce po dobu pravidelného plánované rodičovství shromáždění/delegát ČR zastupující SPRSV v evrop. reg. shromáždění Lenka Šulová IPPF Dublin - Irsko Jednání irské IPPF se zástupci vlády/čestný host zapojený do diskusí na témata rodina a soc. práce Lenka Šulová Regional concil IPPF Tallin- Litva Organizační a řídící práce, pravidelné shromážděnídelegát ČR Lenka Šulová REEFI Reseau pluridisciplinaire Léducation de enfant: centre familles et autres institutions Paříž - Francie Le creches en France et en Tchéque comparaison du statut de l enfant/referát o stavu výzkumné práce na éducatives pracovním semináři mezinárodní frankofonní výzkumné skupiny Tamara Hrachovinová Evropský kongres- 40th Annual Meeting of the Mnichov Gender differences in hardiness, degree of depression European Association for the Study of Diabetes Německo and anxiety in patients with diabetes/výsledky výzkumu Lenka Šulová 2. kongres Evropské společnosti rodinných Fribourg Changes in the transforming society and their impacts Ilona Gillernová vztahů ESFR European society on Family Relations Švýcarsko on the Czech family structure and dynamics 19 Maximálně 20 slov.

7 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok Milan Rymeš, Jiří Štikar, Pavel Uhlář, Tamara Hrachovinová Monika Morgensternová Ilona Gillernová jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 19 Monika Morgensternová Mezinárodní schůzka tutorů k e-learningovému kurzu z oblasti Interkulturní psychologie Budapešť -Maďarsko Byly projednány a hodnoceny výsledky za první část výcvikového programu. Byl zpracován program pro druhou část programu, zejména po organizační stránce Mezinárodní konference Ekologie a životní prostředí Krakov- Organizační kultura jako významný faktor životního Polsko prostředí Mezinárodní konference vzdělávání učitelů Estonsko Podíl sociálních dovedností na vzdělávání učitelů Riga 14. Účast členů základní součásti na domácích vědeckých konferencích/seminářích jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 20 Iva Štětovská Výchova v kontextu sociálních proměn (v Brno Změny v roli učitele nové akcenty v přípravě pro současné české společnosti) profesi/změny v kompetenci školy, akcenty v profesi učitele Iva Štětovská Historie a perspektivy didaktického myšlení Praha Příběh jako nástroj poznávání světa/role příběhu ve specifické situaci moderní školy v souvislosti se změnami role učitele Ilona Gillernová Historie a perspektivy didaktického myšlení Praha Didaktické dovednosti v přípravě učitelů psychologie/profesní kompetence učitele psychologie předpokládá rozvinuté didaktické dovednosti s ohledem na specifika středoškolské výuky 20 Maximálně 20 slov.

8 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 20 Petr Weiss International congress on aging male Praha Sexual behavior of czech men/srovnání reprezentativních výsledků výzkumu sex. chování obyvatel ČR z let 1993, 1998, 2003 z hlediska sex. aktivity mužů ve věku 45 let a více Václav Mertin Pokroky v psychologii dítěte za 50 let Praha Současné trendy v péči o jedince s poruchami učení Václav Mertin Cesty ke čtenářství Liberec Cesty ke čtenářství úvodní referát Milan Rymeš Lidé konkurenční výhoda skupiny ČEZ Praha Sociální a psychologické aspekty zavádění změn v organizaci/charakteristika změn v organizaci a možnosti jejich realizace s ohledem na řízení lidských zdrojů Irena Wagnerová Lidé konkurenční výhoda skupiny ČEZ Praha Moderní systémy řízení výkonnosti a pracovního výkonu/charakteristika systému řízení výkonnosti, konkrétní důsledky pro praxi, příklady Iva Štětovská Školní šikanování Olomouc Šikana jako tabu?/proč se učitelé obávají slova šikana Tamara Hrachovinová Gender rozdíly v v odolnosti ke stresu, depresi a Luhačovice XL. diabetologické dny/výsledky výzkumu úzkosti u nemocných diabetem Václav Mertin Absolvent UK Praha Psychologická podpora absolventů Iva Štětovská Konference sekce psychologie zdraví ČMPS (s mezinárodní účastí) Vernířovice Kvalita života v zrcadle diplomových prací/přehledové vystoupení (DP od r. 1997) Lenka Šulová Kalokagathie Fórum výchovy ke zdraví VII Benešov Socioemocionální vývoj Lenka Šulová Česko-slovenský seminář IPPF Stará Lesná Příprava strategického plánu, zpracování podkladů a příprava strat. Plánu (pomoc SR české strany Václav Mertin Primární prevence sociálně patologických jevů Příbram Rodina a škola současnosti Václav Mertin Celostátní kongres o výchovném poradenství Praha Psychologické aspekty výchovného poradenství, možnosti dalšího vzdělávání výchovných poradců

9 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 20 Václav Mertin Psychologické dny Olomouc Poruchy učení u chlapců a dívek Iva Štětovská Psychologické dny Olomouc Muži a ženy v zrcadle diplomových prací přehledové sdělení Daniel Heller Psychologické dny Olomouc Maskulinita a feminita v dějinách psychologie referát Petr Weiss Psychologické dny Olomouc Sex žen a sex mužů výsledky výzkumu Petr Boschek Testy v přijímacím řízení na vysoké školy v ČR a v USA Praha Teoretické otázky analýzy testů Analýza chyb v rozhodovacích procesech Aplikace klasické teorie testů při analýze jejich výsledků Praktikum: Využití softwaru pro analýzu Tamara Hrachovinová 7. workshop Technologie v praktické Žínkovy Technologie ve prospěch pacienta nebo nikoliv? diabetologii Václav Mertin Primární prevence soc. patologických jevů. II. Kutná hora Rodina a škola současnosti krajská konference Václav Mertin Seminář výchovného poradenství ZŠ, spec. škol i Liberec Jak si lépe porozumíme SŠ Lenka Šulová Rozvoj české společnosti v Evropské unii FSV (konference) Praha Proces socializace předškolního dítěte ve vztahu k aktuálním celospolečenským změnám Ilona Gillernová Dtto Dtto Dtto Dospělí a dětí jako aktéři edukačních Eva Bidlová Dtto Dtto Dtto Sociální dovednosti učitele a možnosti jejich rozvíjení pomocí videotréninku interakcí Václav Mertin Dtto Dtto Dtto Psychologické aspekty transformace českého školství Iva Štětovská Dtto Dtto Dtto Sociální opora v kontextu proměn role učitele Slávka Fraňková Dtto Dtto Dtto Postoje k jídlu a nutriční návyky dětí jako součást formování životního stylu

10 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno účastníka název konference místo/datum konání téma referátu a/nebo anotace účasti 20 Vendula Junková Dtto Dtto Dtto Proměny psychologického poradenství u studentů vysokých škol Ivan Slaměník Dtto Dtto Dtto K sociální podstatě emocí se zřetelem k interpersonálním vztahům Jiří Šípek Dtto Dtto Dtto Turismus jako psychologický fenomén Monika Morgensternová Lenka Šulová Dtto Dtto Dtto Psychologická problematika a výcvik interkulturních dovedností Radvan Bahbouh Dtto Dtto Dtto Využití sociomapování pro postižení změn v sociálních systémech Petr Boschek Dtto Dtto Dtto Program ANAREL-model analýzy reliability škálovacích procedur Jaromír Janoušek Dtto Dtto Dtto Skupinová identita jedince a identita skupiny v procesu globalizace 15. Významné jednotlivé přednášky členů základní součásti v zahraničí (mimo souvislé výuky a referátů na vědeckých konferencích) Jméno přednášejícího instituce, kde se přednáška konala název přednášky 16. Přednášky zahraničních odborníků na základní součásti (nejde o pravidelnou výuku) jméno přenášejícího mateřská instituce/země název přednášky 17. Významné (zejména dlouhodobé) zahraniční stáže členů základní součásti v r. 2004

11 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno pracovníka instituce/místo pobytu doba stáže anotace stáže (max. 20 slov) Lenka Šulová L Université Le Mirail Toulouse, France 16 dní Zpracování a statistické vyhodnocování výzkumných výsledků cílených na srovnání interakcí dítěte(24 měsíce) a matky, dítěte a vychovatelky, sběr dat 18. Významné pracovní pobyty zahraničních oborníků na základní součásti v r jméno hosta instituce/země anotace pobytu (max. 20 slov) Karen Budd DePaul Univerzity /USA - Chicago Pedagogické aktivity v oblasti vývojové a klinické psychologie (volitelné kurzy) 19. Obhájené doktorské práce v r jméno doktoranda obor název práce Mgr. Martina Neprašová Pedagogická psychologie Hodnoty a zájmy dětí s poruchami chování Mgr. Renata Dohrová Pedagogická psychologie Model psychologické podpory sociálně znevýhodněných dětí středního a staršího školního věku Mgr. Sandra Girón Quintana Obecná psychologie Importance of Attributional Style in the Learned Helplessness and the Relation with the Mental Health and Quality life in Victims and Relatives Terrorism Act. Mgr. Zuzana Hájková Sociální psychologie Transformace rodiny a její dopad na manželství a rodinné poradenství Mgr. Jindřiška Záhorská Sociální psychologie Osobnost pachatele závažné trestné činnosti a možnosti psychologické intervence v průběhu vyšetřování Mgr. ing. Eva Jarošová Sociální psychologie Sociálně psychologický výcvik v přípravě na řídící práci Mgr. Josef Hrdinka Sociální psychologie Psychologické působení kultů a sekt. (Vliv na názory, chování a život jedinců, 21 Přednáškové pobyty zahraničních odborníků se uvádějí jinde. 22 Uvádí základní součást, jejímž členem je školitel.

12 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno doktoranda obor název práce rodin a společnosti) Mgr. Jan Gruber Sociální psychologie Konstrukce technik aplikované sociální psychologie a jejich využití v praxi 20. Profesury a docentury členů základní součásti (jen řízení ukončené v r. 2004) na FF UK a jiných VŠ v ČR i v zahraničí jméno pracovníka obor datum a místo jmenování profesura/docentura Lenka Šulová Sociální psychologie /docentura 21. Významné vědecké monografie vydané v roce 2004 (max. 5 titulů) autor místo název jméno / příjmení vydání nakladatel ISBN 1 Lenka Šulová Raný psychický vývoj Praha Karolinum Vladimír Kebza Psychosociální determinanty zdraví Praha Academia počet stran Významné vědecké sborníky vydané v roce 2004 (max. 5 titulů) 23 vydavatel jméno / příjmení název místo vydání nakladatel ISBN počet stran 23 Jednotlivé studie, uveřejněné v různých sbornících (časopisech) se neuvádějí. Pokud základní součást vydává vlastní periodikum, uvede se zde.

13 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok vydavatel jméno / příjmení název místo vydání nakladatel ISBN počet stran 1 Alena Milan Karel Vališová Rymeš Riegel Rozvoj české společnosti v Evropské unii Praha Matfyzpress Další významné vědecké výstupy v roce 2004 (max. 5) autor jméno / příjmení název/popis výstupu forma zveřejnění další relevantní údaje Členství a aktivity v mimofakultních vědeckých a jiných akademických grémiích, redakčních radách apod. (včetně zahraničí) jméno název grémia instituce/země funkce/aktivity Ivan Slaměník GAČR Praha Člen podoborové rady Jiří Šípek GAČR Praha Člen podoborové rady Václav Mertin Redakční rada Čs. Psychologie Praha Člen Jiří Štikar Redakční rada Čs. Psychologie Praha Člen Václav Mertin Vědecká rada Institutu Ped. psych. poradenství Praha Člen Václav Mertin Redakční rada Učitelských novin Praha Člen

14 Podklad pro výroční zprávu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy za rok jméno název grémia instituce/země funkce/aktivity Milan Rymeš, Jiří Redakční rada časopisu Psychologie v ekonomické Praha Výkonná redakce Štikar, Pavel Uhlář praxi Jiří Šípek Asociace klinických psychologů Praha Člen předsednictva Jiří Štikar European Network of Work and Organisational Paříž Spolupracovník Psychology Lenka Šulová Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu Praha, Bruxelles Členka předsednictva 25. Jiné významné okolnosti rozvoje a činnosti základní součásti v roce Formulujte maximálně stručně, a to jako souvislý text (nikoliv jako jednotlivá hesla nebo jen klíčová slova!), nepoužívejte formátování textu! Katedra psychologie personálně zajišťuje provoz poradny pro vysokoškoláky. Pokračovala rozsáhlá aktivita v programu ERASMUS-SOCRATES. Dále probíhá smluvní spolupráce s odbornými pracovišti psychologické praxe společné odborné projekty, stáže a praxe studentů. Trvá spolupráce s psychologickým ústavem UK FF. Katedra se zasloužila o technické vybavení multimediální učebny (332 a 328/C), významně přispěla k úpravě knihovních prostor a rozšíření knižního fondu. Probíhají výzkumné práce na programu INTERACT (výzkumné záměry, granty) pro účely detailní analýzy interpersonálních vztahů. Datum a podpis vedoucího základní součásti: 3. února Např. založení nových seminářů (oddělení), uzavřené dohody o spolupráci s jinými akademickými, resp. vysokoškolskými institucemi, dohody s jinými institucemi, participace na významných kulturních a dalších akcích, spolupráce se státní správou a podniky, expertízy, poradenství, ocenění členů základních součástí (čestné doktoráty, ceny a jiná uznání) apod. Prosíme ve výběru a stručně (max. 80 slov).

PSYCHOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7701 Psychologie (Platnost akreditace: 16.2. 2010 10.2. 2016)

PSYCHOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7701 Psychologie (Platnost akreditace: 16.2. 2010 10.2. 2016) PSYCHOLOGIE (jednooborové bakalářské studium) B 7701 Psychologie (Platnost akreditace: 16.2. 2010 10.2. 2016) PŘEDMĚTY SPOLEČNÉHO TEORETICKÉHO ÁKLADU POVINNÉ 1 S společný základ S 1 Název předmětu Úvod

Více

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS Osobní data Trvalý pobyt: Datum a místo narození: Stav: ilona.gillernova@ff.cuni.cz Olešovice, Opuková 454, 251 68 p. Kamenice 23. března 1955 v Praze vdaná,

Více

PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA

PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA Psychologie práce a organizace v systému univerzitního studia Milan Rymeš Katedra psychologie Filozofické fakulty UK v Praze PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA PSYCHOLOGIE Pregraduální dělené studium Doktorské

Více

Kurz celoživotního vzdělávání. UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium)

Kurz celoživotního vzdělávání. UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium) UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FILOZOFICKÁ FAKULTA - KATEDRA PSYCHOLOGIE Kurz celoživotního vzdělávání UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium) Charakteristika

Více

PS / UČITELSTVÍ PSYCHOLOGIE V KOMBINACI (PREZENČNÍ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM TV-PS)

PS / UČITELSTVÍ PSYCHOLOGIE V KOMBINACI (PREZENČNÍ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM TV-PS) PSYCHOLOGIE PS PS / UČITELSTVÍ PSYCHOLOGIE V KOMBINACI (PREZENČNÍ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM TV-PS) I. cyklus (6 semestrů) realizace 001. Filozofie (spol. základ) 2/- 2/- Zk 201. Základy pedagogiky Alena Vališová

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana č. 1/2015 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Fakulta umění a designu Univerzity

Více

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE NA UK FF

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE NA UK FF KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE NA UK FF Úvodem Koncepce rozvoje katedry psychologie je navrhována v souvislosti a v návaznosti na plány rozvoje Univerzity Karlovy a Filozofické fakulty. Vychází z

Více

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc.

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Funkce: vedoucí Katedry psychologie a patopsychologie PdF UP v Olomouci Odborné zaměření: psychologické poradenství psychologie vysoké školy psychologická diagnostika patopsychologie

Více

PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS)

PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS) PSYCHOLOGIE PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS) PS I. cyklus (6 semestrů) realizace 001. Filozofie (spol. základ) 2/- 2/- Zk 201. Základy pedagogiky Vališová

Více

Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno VR OU: 14. února 2018 Platnost: 1. března 2018 Účinnost: 1. března 2018

Více

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE Technické, humanitní a společenské vědy: Je možné vést v pedagogickém procesu dialog? Odborní garanti: prof. PhDr.

Více

Standard studijního programu Didaktika chemie

Standard studijního programu Didaktika chemie Standard studijního Didaktika chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 40 %/60 % Základní tematické okruhy obecná chemie, anorganická chemie,

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

P 7310 Filologie SLOVANSKÉ LITERATURY

P 7310 Filologie SLOVANSKÉ LITERATURY P 7310 Filologie SLOVANSKÉ LITERATURY Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia, nejlépe některého z oborů slovanské filologie. Doktorské studium oboru předpokládá dobrou aktivní

Více

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2.

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. Mgr. Pavla Dobešová Výuka předmětů: Česká literatura 19. století Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. stupni ZŠ Školitel: Mgr. Daniel Jakubíček, Ph.D. Školitel-konzultant:

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. FUNKCE: členka akademického senátu PdF, UP; prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek TELEFON: 585635201 E-MAIL: lucie.kremenkova@gmail.com ČÍSLO PRACOVNY: 4.27 VĚDECKO-VÝZKUMNÉ

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Prof. PaedDr. Miroslava Bartoňová, Ph.D. 1. Inkluzivní didaktiky na prvním stupni základní školy 2. Motivace u dětí s lehkým

Více

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy Standard studijního Učitelství informatiky pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Informatika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické

Více

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia Standard studijního Didaktika fyziky A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast vzdělávání Fyzika/Učitelství 40 %/60 % Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika a kinetická teorie,

Více

Profesní životopis. Identifikace osoby. doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., v Praze, rozvedený, bezdětný. Pracoviště

Profesní životopis. Identifikace osoby. doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., v Praze, rozvedený, bezdětný. Pracoviště Profesní životopis Identifikace osoby Pracoviště doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., 24.8.1951 v Praze, rozvedený, bezdětný Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Kamýcká 129 165

Více

Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vypisuje výběrová řízení na obsazení následujících pozic v rámci kateder FF UP:

Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vypisuje výběrová řízení na obsazení následujících pozic v rámci kateder FF UP: DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 011, fax: +420 585 633 012, email: dekan.ff@upol.cz Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého

Více

PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI

PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI ZLATICA DORKOVÁ MARTINA CICHÁ USZP připravuje k výkonu povolání podle

Více

Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK

Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK Příloha k RD 22/2012 Přihlásit se k habilitačnímu řízení v daném oboru Teorie vzdělávání ve fyzice mohou vysokoškolsky

Více

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE FF UK V PRAZE

KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE FF UK V PRAZE KONCEPCE ROZVOJE KATEDRY PSYCHOLOGIE FF UK V PRAZE Předkládá: doc. PhDr. Ilona Gillernová, CSc. 31. 10. 2013 Úvodem Koncepce rozvoje katedry psychologie vychází z dlouhodobě realizovaných vědeckovýzkumných

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia nejlépe anglofonních literatur nebo příbuzného oboru (anglistiky,

Více

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1.

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. ledna 2015 Následující hlediska hodnocení vycházejí ze zákona č. 111/98

Více

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 Směrnice rektorky č. 4/2013 ke stanovení oblastí vnitřního hodnocení na VŠZ, o. p. s. pro akademické roky 2014/2017 a jmenování

Více

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků Strana 1 / 10 Vymezení pracovních činností akademických a Anotace: Účelem této směrnice je vymezit okruh činností pro jednotlivé funkce (druhy práce) vykonávané akademickými a vědeckými pracovníky v pracovněprávním

Více

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia nejlépe anglofonních literatur nebo příbuzného oboru (anglistiky,

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru dějiny umění či historie, pomocných věd historických,

Více

B-IIa Studijní plán pro magisterský studijní program

B-IIa Studijní plán pro magisterský studijní program B-IIa Studijní plán pro magisterský studijní program Označení studijního plánu Číslo Název předmětu 1. Studijní plán pro prezenční formu studia Andragogika a management rozsah Povinné předměty Úvod do

Více

Katedra aplikované matematiky a informatiky (180)

Katedra aplikované matematiky a informatiky (180) Katedra aplikované matematiky a informatiky (180) Adresa katedry: Studentská 13, 370 05 České Budějovice 1. Personální struktura katedry k 31. 12. 2000 vedoucí katedry: prom. mat. Bohuslav Slípka, CSc.

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská (otázky jsou platné od ledna 2013) I. Základy pedagogiky a sociální pedagogiky 1. Předmět pedagogiky. Systém pedagogických

Více

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících

Více

Směrnice rektorky č. 3/2018

Směrnice rektorky č. 3/2018 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 Směrnice rektorky č. 3/2018 ke stanovení oblastí vnitřního hodnocení na VŠZ, o. p. s. pro kalendářní roky 2018-2021 Vydáno

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

P 7310 Filologie TEORIE A DĚJINY LITERATUR ZEMÍ ASIE A AFRIKY

P 7310 Filologie TEORIE A DĚJINY LITERATUR ZEMÍ ASIE A AFRIKY P 7310 Filologie TEORIE A DĚJINY LITERATUR ZEMÍ ASIE A AFRIKY Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe filologických oborů zaměřených na jazyky, literatury a dějiny kultur

Více

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548)

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Doktorský studijní program politologie je nový studijní program UK, který slučuje dosavadní studijní doktorské programy akreditované na FSV UK

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PRO ROK 2018 V plánu realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze STATUT Institutu vzdělávání a poradenství České zemědělské univerzity v Praze Praha 2005 1 Část I.: Úvodní ustanovení 1 Statut Institutu vzdělávání a poradenství ČZU v Praze (dále jen IVP) vychází ze Statutu

Více

Soulad studijního programu. Aplikovaná informatika

Soulad studijního programu. Aplikovaná informatika Standard studijního Aplikovaná informatika A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Proč a jak se stát studentem

Proč a jak se stát studentem Proč a jak se stát studentem DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO OBORU PEDAGOGIKA na FHS UTB ve Zlíně CO budu studovat? Tematicky se zaměřuje na dvě oblasti: a) procesy vyučování a učení a jejich aktéři, b) sociální

Více

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická Datum vydání: 29. 6. 2018 Za věcnou stránku odpovídá: prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D. Účinnost: od 1. 7. 2018 Závaznost: FCH VUT v Brně Vydává: děkan FCH

Více

Návrhy možných témat závěrečných prací

Návrhy možných témat závěrečných prací Návrhy možných témat závěrečných prací PEDAGOGICKÉ STUDIUM UČITELŮ PV a OV, OV, VV, HV, ZDRAV, VYCH, PVČ Student je povinen si zvolit v rámci svého studia téma své závěrečné práce. K tomu má možnost využít

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 STUDIJNÍ PROGRAM: Ošetřovatelství 53-41-B STUDIJNÍ OBOR: Všeobecná sestra R009 FORMA STUDIA: Prezenční PŘEDMĚT: BEHAVIORÁLNÍ VĚDY 1.

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. dopravní psychologie 3. primární

Více

Den otevřených dveří 2018

Den otevřených dveří 2018 Den otevřených dveří 2018 Studijní program: sociální politika a sociální práce Katedra sociální práce FF UK Přehled informací 1. Nabízené studijní programy 2. Přijímací řízení 2018/19 3. Přípravné kurzy

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Podpůrná opatření ve vzdělávání žáků s nezdravotními překážkami v učení 2. Podpůrná opatření ve vzdělávání

Více

Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM

Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM ÚVOD Kvantifikovaná kriteria jsou pomocným podkladem pro zahájení habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PRO ROK 2017 V plánu realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Beroun, 30.11. 1.12. 2017 Mgr. Tereza Halouzková NÚV Základní východiska Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Studijní program Specializace

Více

Celoživotní vzdělávání

Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání Nabízené akce CŽV - Přírodovědecká fakulta OU, ak.r. 2016/2017 Rozšiřující studium pro učitele o Rozšiřující studium biologie rozšíření o obor učitele biologie tak, aby po jeho absolvování

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2010 Výroční zpráva o činnosti Asociace vysokoškolských poradců, o.s. 1. Základní údaje Název: Asociace vysokoškolských poradců, o.s. IČO:

Více

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Č. j. OU-3272/45-203 Směrnice děkana č. 2/203 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Článek Úvodní ustanovení V souladu s 72 75 zákona č. /998

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července 2012.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie, lidský faktor v dopravě, 2. koučink a manažerské

Více

prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D. děkan Mgr. Tereza Stejskalová právník doc. Ing. Zbyněk Koldovský, Ph.D. proděkan 31.5.

prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D. děkan Mgr. Tereza Stejskalová právník doc. Ing. Zbyněk Koldovský, Ph.D. proděkan 31.5. Název: Garant: Právní kontrola: Odborný pracovník: Schválil: Směrnice děkana č. 1/2017 Upřesnění postupu při přípravě podkladových materiálů pro habilitační a jmenovací řízení na Fakultě mechatroniky,

Více

Katedra chemie (130)

Katedra chemie (130) Katedra chemie (130) Adresa katedry: Studentská 13, České Budějovice, 370 05 Katedra chemie zajišťuje výuku chemických předmětů, biochemie a předmětů didaktiky chemie pro tři fakulty JU Biologickou, Pedagogickou

Více

Standard studijního programu Chemie se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Chemie se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Chemie se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy obecná chemie,

Více

Standard studijního programu Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy Standard studijního Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % / 40 % 1 Základní

Více

TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE

TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Příloha č. 1 TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Dle bodů 1-3 je možné samostatně zvolit téma. Tento výběr podléhá schválení pracovní skupinou Domácí práce. 1. Samostatně vybrané téma na základě studia

Více

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012 Strana 1 (celkem 5) Publikace chronologicky Plháková, A. & Pechová, O. (2012). Život a dílo Vladimíra Tardyho. Praha: Academia. 472

Více

Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012

Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012 Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Prezentace katedry www.csm-praha.cz www.pedf.cuni.cz 12. června 2012 1 2 Cíl katedry CŠM Cílem je nejen vzdělávat profesionální

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Knižní publikace. (1) ROJÁK, A MIKLOŠÍKOVÁ, M. SEKERA, O. Výukový program, ESF OP RLZ, č. projektu: CZ.04.1.03/3.2.15.1./0006, Ostrava : VŠB- u TU Ostrava, 2006.191! s. ISBN 80-248-1112-X. (2) MIKLOŠÍKOVÁ,

Více

Co Vás čeká aneb přehled témat přednášek... Pavel Doulík, Úvod do pedagogiky 1

Co Vás čeká aneb přehled témat přednášek... Pavel Doulík, Úvod do pedagogiky 1 Co Vás čeká aneb přehled témat přednášek... Pavel Doulík, Úvod do pedagogiky 1 1. Pedagogika jako věda dělení, vývoj a současné postavení 2. Výchova, vychovatel a vychovávaný - základní činitelé výchovného

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

Celoživotní vzdělávání

Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání Pedagogická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě Vaše cesta ke vzdělání! Organizace CŽV PdF 1. Placené kombinované studium dle akreditovaných bakalářských a magisterských programů

Více

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity je založeno na koncepci strukturovaného studia (bakalářské programy navazující

Více

PSYCHOLOGIE. PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS)

PSYCHOLOGIE. PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS) PSYCHOLOGIE PS PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM EZENČNÍ (učitelství TV-PS) I. cyklus (6 semestrů) realizace 001. Filozofie (spol. základ) 2/- 2/- Zk 201. Základy pedagogiky Vališová 2/-

Více

Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení

Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení na Univerzitě Karlově v Praze, Pedagogické fakultě v oboru :... Příjmení, jméno, tituly... Rodné příjmení:... Stav:... Rodné číslo:... Trvalé bydliště:...

Více

Jméno a příjmení: Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D.

Jméno a příjmení: Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D. Jméno a příjmení: Funkce: Vyučované disciplíny: Předměty vědeckého zájmu: Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D. odborná asistentka FF UP (Katedra sociologie a andragogiky) odborná garantka kombinovaného magisterského

Více

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ REGISTROVANÝ VNITŘNÍ DOKUMENT Hradec Králové 1. března 2019 Počet listů: 4 SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

Dodatek ke Směrnici ke státním závěrečným zkouškám na Pedagogické fakultě UP

Dodatek ke Směrnici ke státním závěrečným zkouškám na Pedagogické fakultě UP Dodatek ke Směrnici ke státním závěrečným zkouškám na Pedagogické fakultě UP Zimní termín SZZ SZZ v zimním termínu (leden) lze v souladu s rozhodnutím děkanky konat v posledním roce studia. Podmínkou účasti

Více

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP Městské Filozofická fakulta UJEP www.ff.ujep.cz Katedra germanistiky FF UJEP Pasteurova 13 400 96 Ústí n./l. ul. České mláděže ul. Klíšská UJEP MHD Mánesovy Sady B. Smetany Mírové náměstí Hlavní Katedra

Více

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka Ţ I V O T O P I S OSOBNÍ INFORMACE Jméno PHDR. JURÁŠKOVÁ Eva Adresa KAMENNÁ 2674, 760 01, Zlín, Česká republika Telefon 605 281 616 E-mail juraskova.e@seznam.cz Národnost česká Datum narození 2. 5. 1966

Více

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března 2011 Strana 1 (celkem 6) Zaměstnání v oboru Diagnostický ústav pro mládež Žulová (psycholog) 2001-2002 Pedagogicko psychologická poradna

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Standard studijního programu Informatika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Informatika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Informatika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Informatika/Učitelství 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy Diskrétní

Více

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy Standard studijního Učitelství chemie pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy

Více

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4.

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4. Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Katedra ošetřovatelství a porodní asistence. Sborník příspěvků

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Katedra ošetřovatelství a porodní asistence. Sborník příspěvků Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Sborník příspěvků Celostátní konference s mezinárodní účastí pro studenty programu Ošetřovatelství a Porodní asistence, všeobecné sestry a porodní

Více

SYSTEMATICKÁ PODPORA. Pavel K r p á l e k

SYSTEMATICKÁ PODPORA. Pavel K r p á l e k SYSTEMATICKÁ PODPORA V PŘÍPRAVP PRAVĚ UČITELŮ Pavel K r p á l e k Institut vzdělávání a poradenství ČZU Praha TOTAL QUALITY MANAGEMENT (TQM) KOMPLEXNÍ SYSTÉM ŘÍZENÍ KVALITY ZÁKLADNÍ PRINCIPY TQM VE VZDĚLÁVÁNÍ:

Více

ODBOR PRO VĚDU A VÝZKUM REKTORÁTU MU STRATIFIKACE PROCESŮ. Jaroslav Andrle

ODBOR PRO VĚDU A VÝZKUM REKTORÁTU MU STRATIFIKACE PROCESŮ. Jaroslav Andrle ODBOR PRO VĚDU A VÝZKUM REKTORÁTU MU STRATIFIKACE PROCESŮ Jaroslav Andrle PŮSOBNOST ODBORU PRO VĚDU A VÝZKUM RMU (1) - řízení informací o vědě a výzkumu a koordinace a plánování vědy a výzkumu na MU OBLAST

Více

Hlavní výbor České pedagogické společnosti

Hlavní výbor České pedagogické společnosti Hlavní výbor České pedagogické společnosti Na posledním sjezdu konaném v Českých Budějovicích dne 26. března 2015 byli do hlavního výboru zvoleni tito členové: doc. PhDr. Tomáš Čech, Ph. D. předseda Absolvent

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Řešené a aktuálně ukončené významné projekty

Řešené a aktuálně ukončené významné projekty UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA s.r.o. Přehled výzkumných, vývojových a rozvojových projektů červenec 2013 Řešené a aktuálně ukončené významné projekty Česká šlechta v proměnách 20. století Modernizace

Více

Přijímací řízení zohledňující specifika nekvalifikovaných učitelů s dlouhodobou praxí (metodika)

Přijímací řízení zohledňující specifika nekvalifikovaných učitelů s dlouhodobou praxí (metodika) Rozšíření akreditace studijních oborů o kombinovanou formu studia s podporou různých forem e-learningu a dalších moderních didakticých metod (CZ.1.07/2.2.00/18.0023) Přijímací řízení zohledňující specifika

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 OBSAH O CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ... 3 KONTAKTY... 3 ADRESA SÍDLA STUDIJNÍHO

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Opatření děkana o dalších povinnostech studentů doktorského studia na Fakultě managementu

Více