AUTA. HN vám představuje pět vozů, o které se v posledních dvou letech strhl boj mezi sběrateli. Tři z nich přepisovaly rekordy.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AUTA. HN vám představuje pět vozů, o které se v posledních dvou letech strhl boj mezi sběrateli. Tři z nich přepisovaly rekordy."

Transkript

1 Pokud omdléváte nad cenami moderních supersportů, možná vás překvapí, že aktuální produkční auta rozhodně nepatří mezi ta nejdražší na světě. Lidé jsou totiž ochotní platit nejvyšší částky za vozy z dob, kdy za nimi ještě stály desítky a stovky hodin ruční práce. A je to s nimi podobné jako se známkami, koňakem nebo obrazy. Čím méně jich existuje, čím jsou starší či krásnější, tím vyšší je jejich cena. Tu už ale neurčuje dealer, ale sám kupec - zapálený sběratel s obrovským finančním jměním, který se účastní aukce. Aukce probíhají každý rok a mezi veterány se čas od času objeví absolutní unikáty. Letos se v americkém Pebble Beach dražil prototyp Ferrari 250 Testa Rosa z roku 1957, který se prodal za rekordní sumu 278,6 milionu korun. Loňský rekord, jenž si připsalo raritní Bugatti s částkou 510 milionů korun, však nepřekonal. HN vám představuje pět vozů, o které se v posledních dvou letech strhl boj mezi sběrateli. Tři z nich přepisovaly rekordy. Stále ale platí, že například v porovnání se sbíráním obrazů jde o relativně levný koníček. Vždyť obraz Američana Jacksona Pollocka nazvaný No. 5 se vydražil za rekordní 2,4 miliardy korun. Bugatti Type 57SC Atlantic (1936) milionů Kč Vůz považovaný mezi odborníky za nejkrásnější předválečné auto se zapsal do historie jako nejdražší auto světa. Neznámý kupec za něj dal loni v aukční síni Gooding & Company rovných 30 milionů dolarů, tedy v přepočtu přes půl miliardy korun. Type 57 je dílem Jeana Bugattiho, syna slavného zakladatele značky Etoreho. Model se vyráběl v druhé polovině třicátých let, kdy vzniklo celkem 710 kusů v mnoha verzích. Verze s označením SC Atlantic patří ale mezi naprosté rarity. Dostala nižší podvozek a přeplňovaný motor, který dokázal vyprodukovat na tehdejší dobu takřka neuvěřitelných 200 koní. Na světě existují pouze dva exempláře. Jeden je králem sbírky amerického módního návrháře Ralpha Laurena, druhý byl právě loni vydražen aukční síní Gooding & Company. Nyní je vystaven v kalifornském muzeu. Za vysokou cenu se podařilo vydražit i Bugatti Type 57S Atlante, které je následovníkem modelu Atlantic (na rozdíl od něj nemá dělené čelní sklo). To celých 48 let stálo v jedné garáži v britském Newcastlu. Po pečlivé rekonstrukci se auto podařilo vydražit v Paříži za 3,4 milionu eur, tedy zhruba 82,3 milionu korun.

2 Ferrari 250 GTO (1963) milionů Kč Historická Ferrari patří mezi nejobchodovanější veterány. Jejich oblíbenost je tak velká jako spektrum nabízených modelů. Nejdražším mezi nimi je ale model 250 GTO z počátku šedesátých let. Vůz s lehkou konstrukcí (vážil jen 1100 kg) poháněl dvanáctiválec s objemem 3,0 litru schopný produkovat výkon rovných 300 koní. Vůz se stal krátce po svém uvedení velice úspěšným, i tak se jej vyrobilo jen 39 kusů. Získal řadu ocenění, například americký magazín Motor Trend Classic jej jmenoval nejlepším Ferrari všech dob. Oblibu si získal i u celebrit, jezdil s ním například člen skupiny Pink Floyd Nick Mason. Loňský rekordní prodej má v přepočtu hodnotu necelých 488 milionů korun, jiný kousek se podařilo prodat za 320 milionů Kč.

3 Ferrari 250 Testa Rossa (1957) milionů Kč Také letos padaly při dražbách veteránů rekordy. Nejdražším vozem tohoto roku se zřejmě stal model závodního Ferrari 250 Testa Rossa z roku Jde o sérii aut, která se účastnila závodů v Le Mans na konci padesátých let. Nebyla sice příliš úspěšná, ale i tak jde o velmi žádané exempláře, které existovaly v počtu pouhých 22 kusů. Vůz, který na letošní výstavě v americkém Pebble Beach dražila společnost Gooding & Company, patřil do sbírky zapáleného "veteránisty", který jej opravil a uvedl do původního stavu včetně originálního motoru z doby vzniku. O unikátnosti takového vozu už vypovídala vyvolávací cena, která měla hodnotu 10 milionů dolarů, tedy 170 milionů korun. Auto se nakonec podařilo prodat v přepočtu za 278,8 milionu korun. Celých 25,5 milionu korun z ceny dělají ale poplatky pro aukční síň. Mercedes-Benz 540 K Spezial Roadster (1937) miliony Kč Mezi milovníky veteránů dobře známá aukční síň RM Auctions se také účastnila letošní výstavy v Pebble Beach. Nejdražším vozem, který se jí podařilo prodat, byl překrásný roadster Mercedes-Benz z roku Těch se vyrobilo 25 kusů, jen minimum z nich s prodlouženou zádí jako tento. Vůz byl na počátku své existence prodaný do Argentiny, později se dostal do garáží sběratelů z New Yorku. Auto pohání řadový osmiválec s velkým objemem 5,4 litru. Motor dosahuje výkonu 180 koní a je schopen jet rychlostí 170 km/h. Může za to i jeho vysoká hmotnost - otevřené auto pro dva váží 2,7 tuny. Podobných vozů bylo v aukci více, další z modelů v černé barvě se prodal v přepočtu za 78,5 milionu korun, uzavřená verze kupé přišla sběratele na 51 milionů korun.

4 Porsche 911S Steva McQueena (1970) - 23 miliony Kč Za vysokou prodejní cenou nemusí nutně stát jen unikátnost vozu. Stačí, když má v historii svých majitelů známou osobnost (což u řady podobných aut není nic neobvyklého). Důkazem toho je i jinak poměrně běžné Porsche 911S z roku 1970, tedy z první generace. Řídil ho totiž americký herec Steve McQueen, který byl známý svou vášní pro rychlá auta. Tento konkrétní vůz se přímo objevil na stříbrném plátně ve filmu Le Mans. Herec si ho poté velmi užíval. O tom svědčí i vysoký nájezd - Porsche na počítadle ukazuje 180 tisíc ujetých kilometrů. I tak ale auto vypadá, že je v dobré kondici. Na autu se zachovala originální kola Fuchs. Do aukce bylo posláno i další auto z hercovy garáže. Vůz Siata 208S Spyder se podařilo udat za 946 tisíc dolarů, tedy zhruba 16 milionů korun.

5 Pouhá instruktáž s týmem našich odborníků bude trvat dva dny. A nezapomeňte, že k řízení potřebujete řidičský průkaz na kamion. Ale rádi vám půjčíme náš prémiový vůz Volkner Mobil Performance k testování," sdělila nám Stephanie Volkner ze stejnojmenné firmy, která vyrábí jedny z nejluxusnějších obytných aut na světě, na naši žádost o testování. Jak se ukázalo, zatímco obyčejný karavan si každý řidič hezky připojí za auto a s trochou umu a velkými zrcátky může vyrazit na cesty, obytné vozy jsou skutečně vyšší třída, než jsme předpokládali. I bez testování na silnicích jsme ale s nadšením objevovali, co tenhle hybrid mezi luxusním vozem a pětihvězdičkovým hotelovým pokojem dokáže svému majiteli nabídnout. Pokud si myslíte, že prodáte svůj dům či byt, koupíte si obytný vůz Volkner a vyrazíte na cestu kolem světa, pak vás musíme zklamat. Za takový automobil byste museli určitě ještě něco připlatit. Pokud je řeč o vlajkové lodi této motoristické manufaktury z Wuppertalu, můžete počítat se základní cenou okolo 1 milionu eur, samozřejmě bez daně. Jenže má to jeden háček. Zatím žádný zákazník si nepřevzal obří "obytňák" jako obyčejné holátko jen tak v základu, ale každý prý zvolil z nepřeberného množství příplatkové výbavy. To se pak cena může vyšplhat o další stovky tisíc eur.

6 Top model nese jméno Volkner Mobil Performance. Je to ten správný stroj pro ty, kteří touží toulat se volně Evropou, nebo rovnou celým světem. Klidně si ale nechají zajít chuť na kempy vybavené společnými toaletami a sprchami. Prémiové pojízdné domy totiž nabízí nadstandard, na který jste zvyklí z jachty, případně z privátního jetu. Na rozdíl od těchto dopravních prostředků ale musíte do jízdy zapojit vlastní úsilí a pořídit si potřebné řidičské oprávnění. I přes nadměrnou velikost je Volkner Performance uzpůsobený "jen" pro manželský pár, který s sebou může vzít tak ještě dvě malé děti. Ale na takový road trip se chce člověk vydat jak jinak než jen s partnerem. Do rukou dostanete pořádný stroj. Volkner Performance získal základ z autobusu Volvo. Má shodný podvozek i pohonnou jednotku. Výkon turbodieselu je 420 koní a chlubí se relativně solidní normovanou spotřebou 25 litrů na 100 km. Ta se ale podle konfigurace může vyšplhat až ke 30 litrům. Díky nádrži s kapacitou 400 litrů ale na jedno natankování dojedete z Prahy klidně do Dubrovníku. Jen nesmíte zapomenout, že pro vás po cestě budou chtít vyšší mýto a budete se muset pečlivě soustředit na výškové limity tunelů. Volkner totiž měří na výšku 3,7 metru. Široký je 2,5 metru a na délku byste mu napočítali metrů 11. Díky tomu ale nabízí prostorné obydlí s veškerým vybavením.

7

8

9

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

Rafael Urian 8.2.2013

Rafael Urian 8.2.2013 Ferrari je italská automobilová značka, která proslula především svými sportovními vozy a účastí v automobilových závodech (v počátcích především v závodech Formule 1). Firmu založil bývalý automobilový

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ ANOTACE 1. Elektronický mýtný systém 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby říjen 2013 4. Obor středního vzdělání odborné dopravní nástavbové studium

Více

Vzorový příklad na rozhodování BPH_ZMAN

Vzorový příklad na rozhodování BPH_ZMAN Vzorový příklad na rozhodování BPH_ZMAN Základní charakteristiky a značení symbol verbální vyjádření interval C g g-tý cíl g = 1,.. s V i i-tá varianta i = 1,.. m K j j-té kriterium j = 1,.. n v j x ij

Více

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 %

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Tiskové informace Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Náklady na palivo lze u návěsové soupravy při správném nastavení geometrie náprav a při použití

Více

Nezávislost s obytným automobilem

Nezávislost s obytným automobilem Nezávislost s obytným automobilem Concorde Liner 56 056-60_concorde.indd Odd1:56 15.12.2009 17:52:09 Luxusní salon PhDr. Libor Daněk PhDr. Libor Daněk je ředitelem velkoobchodu s reklamními předměty. Svůj

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem Zemní plyn v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie 16.5.2012, Den s Fleetem CNG vozidla statistika svět - přes 14,5 mil. CNG vozidel, Evropa - 1,5 mil. CNG vozidel, ČR 3 730

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný Jan Charouz Datum narození: 17. července 1987 Místo narození: Praha, Česká republika Národnost: česká Bydliště: Praha Rodinný stav: svobodný První závod: 1995 Tovární jezdec Aston Martin Racing v Le Mans

Více

Ajvazovskij nezklamal, Pradier, Sopko a Jetelová překvapili

Ajvazovskij nezklamal, Pradier, Sopko a Jetelová překvapili Ajvazovskij nezklamal, Pradier, Sopko a Jetelová překvapili text VAŠÁTKOVÁ VENDULA datum 01.12.2017 Čtvrteční večerní dražba Arthouse Hejtmánek nabídla 149 artefaktů, které se prodaly za celkových více

Více

Kia cee d a cee d SW

Kia cee d a cee d SW Nová Kia Picanto V roce 2011 byla uvedena druhá generace tohoto malého městského automobilu, který se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, vysokou bezpečností a výbornými emisemi CO 2. V základní výbavě

Více

Aerodynamická kapka. FROM DETAILS TO STORY skoda-storyboard.com

Aerodynamická kapka. FROM DETAILS TO STORY skoda-storyboard.com Aerodynamická kapka Tento vůz kdysi předběhl svou dobu. Existuje v jediném exempláři. Nyní je po náročné rekonstrukci znovu plně funkční jako před 80 lety. Seznamte se: ŠKODA 935 Dynamic. T ento vůz je

Více

Porsche Classic. Zajímavé produkty 1/2014

Porsche Classic. Zajímavé produkty 1/2014 Porsche Classic Zajímavé produkty 1/2014 Je dobré vědět, že pro něco nenahraditelného existují originální náhradní díly. Více než 70 % všech vyrobených vozů Porsche stále jezdí. Staráme se o to, aby tomu

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 273 900 Kč Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Kapsa na zadní straně sedadla spolujezdce Sluneční

Více

Napsal uživatel auto.cz Středa, 15 Duben 2009 22:05 - Aktualizováno Pátek, 16 Říjen 2009 01:00

Napsal uživatel auto.cz Středa, 15 Duben 2009 22:05 - Aktualizováno Pátek, 16 Říjen 2009 01:00 Švédská automobilka Volvo vyráběla v 80. a 90. letech vedle dražších limuzín a velkých kombi, také menší a cenově dostupnější modely, které však neměly takovou image, ani provozní vlastnosti jako robustnější

Více

BMW Z-4 í Ruži

BMW Z-4 í Ruži BMW Z-4 Jiří Ružička 10.1.2011 BMW (zkratka pro zvuk Bayerische Motoren Werke AG) je německý výrobce automobilů, motocyklů a motorů. Hlavní sídlo společnosti je v Mnichově. BMW je mateřskou společností

Více

Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha

Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha Bio(plyn) v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha (Bio)plyn v dopravě bioplyn X CNG nebo bioplyn + CNG!lze využít dohromady! CNG vozidla statistika

Více

Galerie Tatra. Made in Czechoslovakia TATRA 57A ( ) TATRA 77 ( ) TATRA 603 ( ) TATRA 87 ( ) TATRA 97 ( )

Galerie Tatra. Made in Czechoslovakia TATRA 57A ( ) TATRA 77 ( ) TATRA 603 ( ) TATRA 87 ( ) TATRA 97 ( ) Made in Czechoslovakia TATRA 57A (1935 1938) Populární Hadimrška ve vylepšené verzi. Koncepce Tatra s páteřovým centrálním rámem (roura), vzduchem chlazeným motorem vpředu a pohonem zadních kol. Plochý

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV.

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. SPARK PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní,

Více

Veteránská rally na vlastní kůži

Veteránská rally na vlastní kůži Veteránská rally na vlastní kůži https://www./cs/spolecnost/sachsen-classic-rally/ Do tohoto auta se nevstupuje nijak pohodlně. Nemá elektronické asistenty, dokonce ani klimatizaci nebo stahovací okénko.

Více

Nejdražší starožitnosti letošního roku

Nejdražší starožitnosti letošního roku Nejdražší starožitnosti letošního roku Top 10 2017 text KOUCKÁ TEREZA foto ART+ datum 29.12.2017 Ke koupi deseti nejdražších starožitností již téměř uplynulého roku by případný zájemce potřeboval téměř

Více

Neotvírej, dokud nedostaneš pokyn od zadávajícího!

Neotvírej, dokud nedostaneš pokyn od zadávajícího! 9. třída Neotvírej, dokud nedostaneš pokyn od zadávajícího! jméno třída číslo žáka až zahájíš práci, nezapomeň: www.scio.cz, s.r.o. Pobřežní, 86 00 Praha 8 tel.: 0 fax: 0 0 e-mail: scio@scio.cz www.scio.cz

Více

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40.

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. THE DRIVERS FUEL CHallenge 2016 Hledání začíná Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. Hledání začíná Získat z každé kapky paliva co nejvíce vyžaduje zkušené řidiče. Ale jezdíte

Více

Nová Kia cee d slaví v Ženevě světovou premiéru. Světová premiéra druhé generace modelové řady Kia cee d

Nová Kia cee d slaví v Ženevě světovou premiéru. Světová premiéra druhé generace modelové řady Kia cee d Tisková informace Kontakt pro média: KIA MOTORS CZECH s.r.o. Kateřina Vokounová Public Relations Tel.:+420 267 188 434 Mobil: +420 777 661 805 E-Mail: k.vokounova@kia.cz www.kia.cz www.kia-express.cz Nová

Více

Silniční provoz a údržba: Inovace v silničním provozu v Německu

Silniční provoz a údržba: Inovace v silničním provozu v Německu Silniční provoz a údržba: Inovace v silničním provozu v Německu Jürgen Behrendt Jelikož Německo leží uprostřed Evropy, je točnou a křižovatkou severojižní a východozápadní dopravy s vysokým podílem tranzitní

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 1.4 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 279 900 Kč 286 900 Kč \ Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Zapalovač a popelník

Více

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984 Seznamte se: Toto byl Bastard Autor: Daniel Porazil, 5. 8. 2008 10:11 Abychom správně pochopili prazvláštní název vozu, který mu byl dějinami přisouzen, musíme se v čase posunout o dobrých pětadvacet let

Více

Samozřejmě můžete pořád posílat na můj e-mail metroluka@seznam.cz fotky o dopravě. Vaše

Samozřejmě můžete pořád posílat na můj e-mail metroluka@seznam.cz fotky o dopravě. Vaše Ročník: 2 Číslo: 2 Obsah: Redakční sloupek Eskalátory v metru 3, 4 Primátorská tramvaj 5 Dobrý den, máte opět Fotostránka 6 v rukou po krátké době zpravodaj našeho klubu. V tomto čísle bude odstavec o

Více

Martin Harák. retro. Autobusy Karosa 700. historie, vývoj, technika, modifikace

Martin Harák. retro. Autobusy Karosa 700. historie, vývoj, technika, modifikace Martin Harák Autobusy Karosa 700 historie, vývoj, technika, modifikace retro Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Martin Harák Autobusy Karosa 700 historie, vývoj, technika, modifikace

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady.

Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady. Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady. Doporučujeme oleje Mercedes-Benz Kdo je nejlépe kvalifikovaný pro vývoj dokonalého motorového oleje pro naše vozidla? Za vším stojí naši vědci a inženýři,

Více

Čas na správné obutí!

Čas na správné obutí! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

Zlepšení efektivity vozového parku přes TCO přístup. Radovan Mužík www.profirmy.eu Praha, 22.10.2015

Zlepšení efektivity vozového parku přes TCO přístup. Radovan Mužík www.profirmy.eu Praha, 22.10.2015 Zlepšení efektivity vozového parku přes TCO přístup Radovan Mužík www.profirmy.eu Praha, 22.10.2015 www.profirmy.eu 2 www.autaprofirmy.cz 3 TCO a jeho využití v praxi 4 Výběr vozů Podle čeho vybírat? Které

Více

Náklady obětované příležitosti (opportunity cost) I. Rozhodujeme se vždy mezi alternativami. Pokud se pro

Náklady obětované příležitosti (opportunity cost) I. Rozhodujeme se vždy mezi alternativami. Pokud se pro Náklady obětované příležitosti (opportunity cost) I Rozhodujeme se vždy mezi alternativami. Pokud se pro jednu z nich rozhodneme, ostatní alternativy zpravidla nemůžeme realizovat užitek/výnos/příjem,

Více

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Je spalovací motor nenahraditelný? První vůz vybavený spalovacím motorem vyrobil Peugeot už před

Více

První ochutnávka (díl třetí)

První ochutnávka (díl třetí) První ochutnávka (díl třetí) Výběr z nadcházejících aukcí, podzim 2017 text SKŘIVÁNEK JAN datum 22.09.2017 Loni na přelomu listopadu a prosince sběratelé a investoři na šesti aukcích utratili více než

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

TASTE OF TUSCANY května 2019

TASTE OF TUSCANY května 2019 TASTE OF TUSCANY 28. 31. května 2019 O AKCI Čtyřdenní pobyt a dvoudenní řidičská túra po Toskánsku na palubě supersportovních modelů poslední generace. Užijte si nezapomenutelnou jízdu v srdci Toskánska

Více

Mýtné v Německu od října i pro lehčí nákladní auta... 2. Nové německé mýtné zdraží část přepravy, tvrdí čeští dopravci... 2

Mýtné v Německu od října i pro lehčí nákladní auta... 2. Nové německé mýtné zdraží část přepravy, tvrdí čeští dopravci... 2 PŘEHLED ZPRÁV Mýtné v Německu od října i pro lehčí nákladní auta... 2 Nové německé mýtné zdraží část přepravy, tvrdí čeští dopravci... 2 Česku hrozí stávka řidičů autobusů... 3 Relative PR & Consultancy,

Více

Známková země HAVAJ a její tzv. Misionářské známky

Známková země HAVAJ a její tzv. Misionářské známky Známková země HAVAJ a její tzv. Misionářské známky Tato země je zajímavá už jen svojí exotikou, vzdáleností a také tím, že již před více než 100 lety ukončila svojí vlastní známkovou emisní činnost. Předznámkové

Více

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva PŘI NÁKUPU NOVÉHO VOZU VOLVO MŮŽETE S KLIDEM ZAPOMENOUT NA SERVISNÍ NÁKLADY Jestliže si společně se

Více

Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie.

Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie. Slovní úlohy - řešené úlohy Úměra, poměr Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie. Každý rozměr zvětšíme tak, že jeho

Více

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 Platí mluvené slovo Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 rád bych vás také přivítal na dnešní bilanční tiskové konferenci. Snímek Hlavní události roku

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Na návštěvě v Carborundum Electrite, a.s. Brousím, brousíš, brousíme

Na návštěvě v Carborundum Electrite, a.s. Brousím, brousíš, brousíme Na návštěvě v Carborundum Electrite, a.s. Brousím, brousíš, brousíme Stanislav Mertin a Miroslav Suchý za Carburundum Electrite (první a třetí zleva) a Zdeněk Pospíšil jsou se spoluprací spokojeni. Až

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

10a) Procenta, promile

10a) Procenta, promile 10a) Procenta, promile 1% (procento) je 1 setina základu Při výpočtu příkladů, které se týkají procent se setkáváme se třemi základními pojmy : základ ( z ), počet procent ( p ), procentová část (č ).

Více

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI 4.10.2016 Veronika Svobodová Area Fleet Manager CZ and SK MĚSTA V ROCE 2025 2 % 50 % 70 % 75 % ÚZEMÍ POPULACE HDP SPOTŘEBA ENERGIE VÝZVY kvalita ovzduší / zdraví veřejná

Více

MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY

MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY Pracovní list je určen pro žáky 6. 9. tříd ZŠ, jejich rodiče či učitele Milí žáci, jste na počátku prohlídkové trasy Technického muzea Tatra. Od svých rodičů, učitelů či učitelek

Více

Cebia SUMMARY 1/2017

Cebia SUMMARY 1/2017 C Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Zdroje C Společnost Cebia provedla celoroční analýzu výsledků trhu ojetých vozidel za první čtvrtletí 2017, jejímž cílem je analýza

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Elektromobily Ing.

Více

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS Servisní karta ŠKODA Předplacený servis Popis služby Varianta Standard 5 let, max. 60.000 km ŠKODA Předplacený servis je doplňkovou službou společnosti ŠKODA AUTO a.s., která Vám

Více

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz Bombastické, prvotřídní, špičkové! Slova nadšení a překvapení se ozývala každou chvíli Šestnáctý ročník tradiční mezinárodní přehlídky designu a módy, který se letos konal na 65 výstavních místech, navštívilo

Více

MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012

MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012 MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012 CT24.cz: Zlato a brilianty lákají české investory 27. 12. 2012 kat Zájem o zlato, stříbro a luxusní šperky trhá v Česku rekordy. Jen za zlaté investiční

Více

Rovnoměrný pohyb II

Rovnoměrný pohyb II 2.2.12 Rovnoměrný pohyb II Předpoklady: 020210 Pomůcky: Př. 1: Jakou vzdálenost urazí za pět minut automobil jedoucí rychlostí 85 km/h? 5 t = 5min = h, v = 85 km/h 5 s = vt = 85 km = 7,1 km Automobil jedoucí

Více

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru:

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru: BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Světová premiéra konceptu nového modelu X od BMW vstupujícího do kompaktního segmentu. BMW neustále rozšiřuje portfolio svých modelů X, které založily segment

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

Viano AVANTGARDE. EDICE 125.

Viano AVANTGARDE. EDICE 125. Viano AVANTGARDE. EDICE 125. Vel ká t ř íd a. Yea r s of innovation Ničeho se nevzdávejte. Viano AVANTGARDE. Nyní v EDICI 125 s přednostmi dodávkového vozu, limuzíny a sportovního vozu. Vytvořeno k tomu,

Více

O ceně ojetého nákladního automobilu KIA, SPZ 2T6 8360

O ceně ojetého nákladního automobilu KIA, SPZ 2T6 8360 Petr Jirkal Č.J.: 047-34/16 Hradecká 1072/18 746 01 Opava O D B O R N Ý P O S U D E K O ceně ojetého nákladního automobilu KIA, SPZ 2T6 8360 Počet listů : 4 Počet příloh : 2 fotodokumentace Počet předaných

Více

Cebia SUMMARY 2/2017

Cebia SUMMARY 2/2017 C Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Zdroje C Společnost Cebia provedla celoroční analýzu výsledků trhu ojetých vozidel za první pololetí 2017, jejímž cílem je analýza

Více

15 Lze obarvit moře?

15 Lze obarvit moře? Lze obarvit moře? 15 Pomůcky Papír, tužka, kalkulačka Úvod Nejen v matematice, ale i v jiných oborech (fyzika, chemie, biologie) se pracuje s údaji, k jejichž zápisu se používají velká čísla (tj. čísla,

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů

Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů Page 1 of 5 2. 5. 2013 poslední aktualizace: 2. 5. 2013 02:06 Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů Jan Sochor Editor HN V odměňování šéfů českých firem hraje stále větší roli to, jak se

Více

3. část - duben a květen

3. část - duben a květen Přílohy kroniky 2013 3. část - duben a květen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( červenec 2013 ) 3. část - Strana 1 / celkem stran 29 Mladí hasiči Plnění odznaků odbornosti Nová Role ( 7.4.

Více

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o.

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Obsah prezentace: > Představení RWE Energo; > Trh CNG v ČR a ve světě aktuální stav; > Nabídka spolupráce s RWE

Více

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně Otevření první veřejné CNG stanice v Brně V Brně dne 3. 4. 2007 - Společnost Jihomoravská plynárenská, a.s., zahájila provoz nové plnicí stanice CNG, určené pro automobilovou dopravu a pro užitková vozidla

Více

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS Produktové podmínky Servisní karta ŠKODA Předplacený servis Varianta Standard 5 let, max. 60.000 km Plus 5 let, max. 100.000 km 5 let, max. 150.000 km Model vozidla: VIN: Datum

Více

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč!

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK Období teplejšího počasí je před námi, a tak je ten správný čas k testování produktů určených pro léto. Zkušení testovací jezdci významných automobilových

Více

Porsche Inter Auto CZ 1 z 7

Porsche Inter Auto CZ 1 z 7 Boxster Motor Cena bez DPH 2,9 šestiválcový motor typ boxer 1 076 667 Kč 1 145 000 Kč** 255 PS (188 kw) při 6 400 ot/min Cena s DPH 0-100km/h za 5,6 s 1 292 000 Kč Maximální rychlost 263 km/h 1 374 000

Více

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N...

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N... 1 z 5 19.2.2013 23:41 Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu První generace Hondy CR-V v roce 1995 spoluzakládala segment kompaktních SUV, nyní na trh přichází již čtvrtá řada.

Více

Stále více zákazníků využívá možnost rychlé změny dodavatele

Stále více zákazníků využívá možnost rychlé změny dodavatele TISKOVÁ INFORMACE Analýza: Plyn za 12 měsíců zdražil celkem o 18 % Ceny plynu se za poslední rok zvýšily bezmála o pětinu. K navýšení cen plynu přistoupí většina dodavatelů i od ledna. Analýza magazínu

Více

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2015

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2015 AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2015 DUBNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY STANOVISKO ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘE HARTMANN, JELÍNEK, FRÁŇA A PARTNEŘI KE KAUZE BLANKA

Více

Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel

Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel Mgr. Alice Junková GX CORPFIN a.s. GX CORPFIN a.s. Představení firmy GX CORPFIN a.s. * AXITECH 2005 > 13 let zkušeností > 700 instalací na

Více

2.5.15 Trojčlenka III

2.5.15 Trojčlenka III .5.15 Trojčlenka III Předpoklady: 0051 Př. 1: Doplň tabulku, která udává vzdálenost, kterou je možné ujít za různé doby velmi rychlou chůzi. Kolik kilometrů ujdeme touto rychlostí za 1 hodinu? doba chůze

Více

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Dovoz a vývoz zboží v EU V této kapitole se dozvíte: Jaké zboží si můžete zakoupit v zemích EU. Zda je nutný cestovní pas EU pro domácí zvířátka,

Více

Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl =

Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl = Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl = poskytovat zákazníkům produkt požadované kvality s maximálním

Více

Ceník modelů Porsche (Stav k 20.4.2015)

Ceník modelů Porsche (Stav k 20.4.2015) Ceník modelů Porsche (Stav k 20.4.2015) Modely Boxster Boxster Boxster S 195 kw (265 PS) při 6.700 1/min 0-100 km/h za 5,8 s Nejvyšší rychlost 264 km/h Spotřeba l/100 km: 8,4 CO2-Emise g/km: 195 232 kw

Více

HISTORIE "Brauerei von Mullschitzký & Comp. zu Hannsdorf - Halbseit" Pivovar Holba a.s.

HISTORIE Brauerei von Mullschitzký & Comp. zu Hannsdorf - Halbseit Pivovar Holba a.s. HISTORIE Již více než 136 let vyrábí pivovar Holba v překrásném prostředí Jeseníků ryzí pivo z hor, známé doma i v zahraničí. Zkušenosti sládků se v pivovaru předávají z generace na generaci od doby, kdy

Více

Pomáhat a chránit (s passaty)

Pomáhat a chránit (s passaty) Pomáhat a chránit (s passaty) Začátkem roku policie s velkou slávou nasadila do provozu 16 nových policejních passatů R36. Všude demonstrovala výbavu vozidel a hlavně jejich zrychlení a maximální rychlost.

Více

Informace ze světa nedobrovolných dražeb.

Informace ze světa nedobrovolných dražeb. Informace ze světa nedobrovolných dražeb. Zúčastnili jsme se stovek nedobrovolných dražeb po celém Česku. Ukážeme vám skrytá místa s dražebními vyhláškami. Ukážeme vám na co si dát pozor, když dražíte

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití.

Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití. Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití. V minulosti, pokud jste chtěli někam odcestovat, jediná volba byla cestovní kancelář, která

Více

Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti Siemens, s.r.o. 2015 Všechna práva vyhrazena. siemens.cz

Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti Siemens, s.r.o. 2015 Všechna práva vyhrazena. siemens.cz Ivo Hykyš, Head of Fleet Management Úspory a ekologie ve vozovém parku nadnárodní společnosti siemens.cz Obsah Představení flotily Siemens 3 Potenciál k úsporám 6 Motivační program pro řidiče 7 Závěr 14

Více

Největším dravcem mezi alternativními palivy je stlačený zemní plyn CNG

Největším dravcem mezi alternativními palivy je stlačený zemní plyn CNG Největším dravcem mezi alternativními palivy je stlačený zemní plyn CNG Praha (9. března 2011) - Podle studie Asociace petrolejářského průmyslu a obchodu ČR, čeká stlačený zemní plyn pro dopravu (CNG)

Více

Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel

Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Hlavní informace 2 Vývoj počtu dovážených ojetin 4 Původ vozidel 5 Stáří dovážených ojetin 6 Udávaný stav najetých

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Efektivně s energií na všech cestách. Vzduchové kompresory

Efektivně s energií na všech cestách. Vzduchové kompresory Efektivně s energií na všech cestách. Vzduchové kompresory 3 Enertgetická účinnost na cestách. Vzduchové kompresory Voith V místě s historií výroby vozidel Zschopau, Sasko, vyvíjí a vyrábí firma Voith

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝBĚR PNEUMATIK Rozměr pneumatik stejně jako váhový a rychlostní index jsou výrobcem propočítány tak, aby zaručovaly maximální bezpečnost a pohodlí na cestách.

Více

Šumava z okna veteránů Škoda Felicia

Šumava z okna veteránů Škoda Felicia Šumava z okna veteránů Škoda Felicia Text a foto Dr. Georg W. Pollak, sc. Pro většinu nadšených automobilistů snad není nic krásnějšího, než se za slunečného počasí projíždět malebnou krajinou v kabrioletu.

Více

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY PNEUMATIKY: ZÁKLADNÍ PRVEK BEZPEČNOSTI Pneumatiky jsou jediným spojením automobilu s vozovkou. Kontaktní plocha pneumatik odpovídá přibližně velikosti dlaně, proto je nezbytné kontrolovat

Více

Značkové automobily a motorky od BMW

Značkové automobily a motorky od BMW Aktuální seznam Autá Značkové automobily a motorky od BMW Kategoria - Rada3, Compact, 316ti/5, (str. 2) Kategoria - Rada3, Sedan, 316i, (str. 2) Kategoria - Rada3, Copué, 318Ci, (str. 2) Kategoria - Rada3,

Více

Doprava cukrovky z meziskladů do cukrovaru

Doprava cukrovky z meziskladů do cukrovaru Doprava cukrovky z meziskladů do cukrovaru Restrukturalizace českého cukrovarnictví probíhající v posledních letech podstatně snížila počet cukrovarů v České republice. Zatímco v roce 1979 bylo v České

Více