Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté na zastávce MHD, O.-Vítkovice Rušení nočního klidu z restauračního zařízení, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu ze zahrádky restaurace, O.-Zábřeh Bezdomovci, znečišťování veřejného prostranství, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Bezohlední cyklisté na cyklostezkách, O.-Poruba Mobilní a stacionární doprava, O.-Hrabůvka Rušení noční klidu z provozoven, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Poruba Veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava

2 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Přeji hezký dobrý den, Dnešního dne jsem byl nemile překvapen při příchodu ke garáži a zjištění, že v noci došlo k pokusu vloupání do tohoto objektu. Pachateli byly poškozeny všechny tři nezávislé zámky na vratech garáže, nepodařilo se jim však do garáže vniknout. Celou věc jsem ohlásil oddělení Policie ČR v Ostravě Přívoze do jehož kompetence uvedená lokalita patří. Jistě namítnete, že denně dochází na území teritoria města Ostravy k několika podobným skutkům. Nicméně, v nedávné době bylo, jen co vím od garážníků s nimiž jsem hovořil, napadeno několik garáží v tomto objektu, asi před dvěma měsíci poprvé, minulý víkend podruhé, ze včerejška na dnešek mimo mě k napadení další garáže. Žádám Vás tímto, zda by nebylo možné v této lokalitě posílit obchůzkovou službu zejména v nočních hodinách a ve dnech pracovního volna pracovníky městské policie, která je ve Vaší kompetenci, popřípadě tohoto orgánu ve spolupráci s Policí ČR. Děkuji za podání zprávy. Odpověď ředitele: v reakci na Váš podnět týkající se páchání majetkové trestné činnosti v areálu garáží v Ostravě Moravské Ostravě jsem pověřil vedoucího dané oblasti přijetím příslušných opatření k eliminaci těchto jevů. Plněním úkolů ve výše zmiňované lokalitě je pověřen příslušný strážník-okrskář, který zde provádí pravidelný výkon služby se zaměřením na zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. Zde spadá rovněž dohled nad bezpečností osob a majetku. Jistě chápete, že v souvislosti s výkonem služby není možné kontrolovat nepřetržitě pouze jednu lokalitu. Na základě přijatých opatření byl v dané lokalitě zajištěn zvýšený výkon služby a s problematikou páchání majetkové trestné činnosti byli rovněž seznámeni všichni dotčení strážníci oblasti Moravská Ostrava a Přívoz. Věřím, že zvýšený výkon služby v uvedené lokalitě přispěje k eliminaci tohoto protiprávního jednání.

3 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážení, Váš dopis mne ani nepřekvapil. Po návštěvě Vaší okrskářky, jsem ani nečekala jinou odpověď. Zmíněná paní se mnou moji stížnost neprojednala, pouze mi sdělila totéž, co jste napsali a já ji hned na místě přesvědčila, že se její tvrzení nezakládají na pravdě, protože každé ráno včetně dne její návštěvy auta ráno u kiosku byla. Žádná zvýšený výkon služby - vlastně si ani neumím představit, co si pod tím pojmem představujete, připomíná mi to teminologii z minulého režimu - jsem nezaznamenala. V době od se v okolí nenachází ani jeden z Vašich pracovníků, možná zase od 1.9., kdy budou hlídat přechody (ani těm ale nevadí, když někdo přejede přes přechod na červenou, protože oni mají "jiný úkol"). I nadále po chodníku vesele projíždějí auta, otáčejí se a couvají.. Vaši pracovníci se volně po dvojicích procházejí ve skupinách po dvou po městě, hrají si s mobily, setkávají se a vytvářejí skupinky, nevadí jim psi bez vodítek, zaparkovaná auta na ulici. Oznamovat Vám nic nehodlám, utrácet své peníze za suplování Vaší činnosti nehodlám a navíc, mi ani nejde o řidiče a jejich potrestání jako o výkon služby Vašicjh zaměstnanců. Asi jim nevadí ani to, že městský mobiliář je v parku přemístěn za kiosek, okolí kolem něho je velmi vábné a určitě tam nepatří, Ale zase na druhou stranu skýtá klidný úkryt individuím, popíjejícím v klidu alkohol, což Vašim zaměstnancům také při procházkách nevadí. Rovněž je to vhodné místo pro klidný odpočinek zaměstnanců technických služeb, když jsou unaveni v 8.00 hodin ráno od úklidu. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se neoprávněného pojíždění vozidel po chodnících v centru Ostravy uvádím následující. Strážníci Městské policie Ostrava se v rámci výkonu služby mimo zabezpečování veřejného pořádku v rámci působnosti obce rovněž podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. V případě, že strážník zjistí protiprávní jednání, řeší jej v souladu s platnou legislativou. Samozřejmě nelze očekávat, že strážník bude po celou dobu stacionárně na jednom místě a to s ohledem na potřeby výkonu služby. Problematice parkování v centru Ostravy se intenzivně věnují příslušní strážníci-okrskáři a rovněž další strážníci oblasti, kteří jsou vybaveni mobilními telefony s aplikací pro jejich lokalizaci po dobu výkonu služby. Lze tedy doložit jejich polohu v daný okamžik. Na základě těchto údajů nemohu souhlasit s Vaším tvrzením o absenci strážníků v centru Ostravy v ranních hodinách.

4 Přepadávání žen, O.-Zábřeh Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu byla pisatelka osobně kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem. Paní byla seznámena s přijatým opatřením ze strany městské policie spočívajícím v posílení výkonu služby a důsledném řešení zjištěného protiprávního jednání. Na uvedenou lokalitu se rovněž zaměřili policisté Obvodního oddělení Ostrava-Vítkovice, kterým byl již dne předán strážníky poznatek týkající se přepadávání žen v ranních hodinách v okolí parku a zastávky MHD v Ostravě-Zábřehu. Pisatelka považovala přijatá opatření za dostačující a písemnou odpověď na svůj podnět již nepožadovala. Strážník-okrskář zůstává i nadále s dotyčnou v osobním kontaktu.

5 Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Doručeno: Řešení MP: Na základě obdrženého podnětu ve věci navýšení výkonu služby v okolí budovy v Ostravě-Přívoze z důvodu napadání zaměstnankyně úklidové služby ze strany nepřizpůsobivých občanů a rovněž poškozování budovy, sděluji následující. Paní byla osobně kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, kdy byla řádně seznámena s možnostmi a postupy městské policie při řešení předmětné problematiky. V souvislosti s přijatým opatřením byl strážníky v uvedené lokalitě posílen výkon služby. Dotyčná pokládala osobní projednání celé záležitosti za dostačující. Strážník-okrskář zůstává i nadále s výše jmenovanou v osobním kontaktu.

6 Cyklisté na zastávce MHD, O.-Vítkovice Doručeno: Můžete opět kontrolovat cyklisty na uvedené zastávce tramvají? Stejně jako loni a předloni... Odpověď ředitele: Strážníci městské policie Ostrava se uvedené problematice věnují v rámci výkonu služby a to především v současné době, kdy vzhledem k teplému počasí počet cyklistů neustále narůstá. V dané lokalitě byl posílen výkon služby, kdy se hlídky zaměřují na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích nejen cyklisty, ale i ostatními účastníky silničního provozu. Zjištěná protiprávní jednání jsou řešena důsledně v rámci zákonných norem. Na základě Vašeho podnětu se problematice v dané lokalitě budou strážníci oblasti Ostrava- Jih i nadále intenzivně věnovat.

7 Rušení nočního klidu z restauračního zařízení, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den, dávám tímto podnět k řešení situace - rušení nočního klidu v restauračním zařízení. Nemám problém s restaurací, ale se salónkem, který se pronajímá k akcím a kde není absolutně brán ohled na to, že hned naproti jsou lidé ve svých bytech, kteří snad mají nárok na klid alespoň po 22-té hodině. V současné době tam téměř každý pátek a sobotu probíhají akce spojené s karaoke, kdy zejména v pozdějším hodinách musím poslouchat ožralé falešné řvaní z otevřených oken, které vrcholí ještě větším řvaním při odchodu domů v noci. Domnívám se, že vyhláška platí snad pro všechny a jestli ji někdo nedodržuje tak prostě dostane zákaz pořádání těchto akcí. Nejsem sám komu to vadí, v minulosti jsem již i telefonoval na MP, ale výsledek je nula. Děkuji za pochopení a věřím, že se snad konečně začne řešit situace s tímto rušením nočního klidu. Opravdu bych se nerad dočkal toho, že někomu v blízkém okolí salónku rupnou nervy a situaci bude řešit agresivněji než pouhým hlášením na MP. Řešení MP: Po obdržení podnětu týkajícího se rušení nočního klidu provozem salónku restaurace v Ostravě-Dubině byla místně příslušným strážníkem-okrskářem kontaktována obsluha zařízení, která byla poučena o povinnosti dodržování nočního klidu. Rovněž byla upozorněna, že strážníci budou provádět namátkové kontroly dodržování platných právních přepisů a v případě zjištění jejich porušení bude věc důsledně řešena. O těchto skutečnostech a přijatém opatření byl vyrozuměn pisatel.

8 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den Vážení, musím upozornit na neustálé parkování vozidel v zákazu vjezdu. Dennodenně na tomto místě parkuje několik aut, některá opakovaně a nikdo s tím nic nedělá. Kousek od tohoto místa sídlí organizace pomáhající zrakově postiženým občanům. Tato zaparkovaná vozidla vytvářejí překážky pro takto handicapované občany. Je zde nebezpečí úrazu a možné škody na majetku (myslím, že by se nikomu nelíbilo, kdyby mu někdo bílou holí otloukal auto). Dalším problémem jsou vozidla parkující na chodníku. Nejenom, že vozidlo parkuje na chodníku, ale je přímo u vodící linie, která má nevidomému sloužit k samostatnému pohybu (v tomto případě je nalepené na zdi domu). Vyhláška č. 398/2009 Sb. stanoví pravidla o umísťování předmětů v chodnících a hlavně jasně nařizuje to, že u vodící linie pro nevidomé se nesmí umísťovat žádné předměty, což znamená, že ani automobily. V těchto místech dochází opakovaně k porušování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Bohužel s tím nikdo nic nedělá. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci parkování motorových vozidel v zákazu vjezdu v Ostravě-Moravské Ostravě byl jmenovaný osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem. Pisatel byl řádně poučen o možnostech a postupech městské policie v souvislosti s řešením předmětné problematiky. V uvedené lokalitě došlo k posílení výkonu služby se zaměřením na parkování motorových vozidel v rozporu s dopravním značením. Pisatel pokládal osobní projednání celé záležitosti za dostačující a dále nepožadoval písemnou odpověď na své podání.

9 Rušení nočního klidu ze zahrádky restaurace, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Odborem právním Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih mi byl postoupen k vyřízení Váš podnět týkající se rušení nočního klidu ze zahrádky objektu v Ostravě-Zábřehu, kdy sděluji následující. Na základě uvedeného podnětu příslušný strážník-okrskář kontaktoval obsluhu restauračního zařízení, kterou řádně poučil o povinnosti dodržovat nařízení města Ostravy č. 1/2013 a 10/2013, kterým se vydává tržní řád. Rovněž byla dotyčná osoba poučena o dalších postupech strážníků městské policie v případě zjištění protiprávního jednání. Obsluha přislíbila dodržování platných nařízení a vyvěsila na vstupní dveře provozovny informační ceduli pro hosty o provozu zahrádky restaurace pouze do 22 hodiny. V uvedené lokalitě došlo k posílení výkonu služby strážníky-hlídkaři dané oblasti, kteří budou zjištěná protiprávní jednání řešit v souladu s platnou legislativou.

10 Bezdomovci, znečišťování veřejného prostranství, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Na základě podnětu byl v okolí transformovny fa ČEZ, a.s. navýšen výkon služby se zaměřením na dohled na dodržování obecně závazné vyhlášky města č. 2/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství a zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku, narušovaného osobami bez přístřeší. Po dobu přijatého opatření zde byl v několika případech zaznamenán výskyt nepřizpůsobivých osob, které se svým chováním dopouštěly přestupku. Ty byly na místě řešeny dle platné legislativy a osoby byly z místa vykazovány. Místně příslušný strážník-okrskář předal na ÚMOb Poruba žádost o prořezání keřů v okolí objektu, do kterých je odkládán odpad a rovněž byl předán poznatek o výskytu hlodavců v oblasti. Dne byl osobně kontaktován pisatel, který byl informován o přijatém opatření a zjištěných skutečnostech. Tento považoval osobní projednání za dostatečné a nepožadoval ve věci písemné vyrozumění. Strážník-okrskář se bude spolu s dalšími strážníky oblasti v rámci běžného výkonu služby na problematiku výskytu osob bez přístřeší v lokalitě zaměřovat i nadále.

11 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Doručeno: Dobrý den. Protože se opakují situace, kdy dochází k poškozování majetku (okopávání zdí), ohrožování bezpečnosti silničního provozu (kopaná na ulici) a zanedbání výchovné péče (nehlídání dětí nebo pasivní přihlížení k nebezpečné formě hry), podávám návrh na zahájení řízení s odpovědnými občany. V příloze je zachycena situace ze v čase od 18:30 do 19:30. Hlídka policie projela na výzvu cca v 18:53. Odpověď ředitele: V reakci na Vaše podněty ve věci poškozování majetku, ohrožování bezpečnosti silničního provozu dětmi při hře s míčem a rovněž zanedbávání výchovné péče jejich rodiči v Ostravě-Vítkovicích, uvádím následující. Strážníci Městské policie Ostrava se v dané lokalitě věnují dodržování veřejného pořádku, občanského soužití a rovněž pravidel bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. V lokalitě došlo k posílení výkonu služby nejen strážníky příslušné oblasti, ale i strážníky oddílu s celoměstskou působností, kteří disponují rovněž mobilním kamerovým systémem. V blízkosti ulic bylo na konci školního roku otevřeno dětské hřiště, na které jsou děti strážníky odkazovány. Na základě kontroly projednaných přestupků musím konstatovat, že se strážníci uvedené lokalitě věnují. Samozřejmě s ohledem na potřeby výkonu služby nelze předpokládat, že hlídky budou na místě stacionárně po celý den. Dále v podnětu ze dne poukazujete na průjezd hlídky na výzvu cca v 18:53 hodin. K této události sděluji, že výše uvedeného dne v 18:36 hodin byla na linku 156 přijata událost týkající se hry dětí na komunikaci v Ostravě-Vítkovicích. Strážníci byli vysláni na uvedené místo, kde spatřili skupinku cca 5 dětí ve věku 4 6 let. Tyto děti si v přítomnosti hlídky ve vozovce nehrály, pouze postávaly na okraji komunikace. Hlídka děti upozornila na hrozící nebezpečí v souvislosti s pohybem ve vozovce, kdy se tyto neprodleně přesunuly na přilehlý chodník. Na místě nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

12 Bezohlední cyklisté na cyklostezkách, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den! Chtěli bychom vás seznámit s naší zkušeností s chodci a cyklisty na cyklostezkách v městské části Poruba, Pustkovec. Máme 4 malé děti ve věku 11, 8, 4 let a 1 měsíc. Tím, že se z chodníků vytvořily cyklostezky, se nám stává to, že cyklisté na nás již z dálky začínají zvonit a např nám cyklisté řekli, že je to cyklostezka. Přitom není odlišena část cyklostezky a chodníku. Pokud máte zkušenosti jako rodiče, víte, že není možné celou dobu držet děti za ruku (pokud už vezu kočárek, není možné držet další dvě či tři děti). Chodíme vždy vpravo, takže necháváme prostor pro cyklisty. Pociťujeme zvýšenou netolerantnost a arogantnost ze strany cyklistů, kupodivu i starších cyklistů. Zdá se nám, že mladší cyklisté jezdí sice rychleji a střet cyklisty s dítětem by mohlo mít dost vážné následky, ale jsou možná tolerantnější. Chceme se zeptat, zda strážníci neuvažují o kontrolách a dohledu a případné regulaci provozu a dodržování pravidel na cyklostezkách? Myslíme si, že cyklista je v případném střetu s chodcem na lepší pozici a zodpovědnost za případný střet je jenom na něm. Cítíme se ohroženi. Člověk je rád, že přejde bezpečně přes cestu a nyní není bezpečno ani na chodníku. Sami jsme cyklisté, ale nedovolili bychom si pokřikovat na chodce či jezdit kolem chodců rychle apod. Rádi bychom slyšeli váš názor, jaká jsou pravidla na cyklostezkách a co se do budoucna bude dělat. Odpověď ředitele: Vážení manželé, souhlasím s Vámi, že při užívání cyklostezek často dochází ke střetům a konfliktním situacím mezi oběma skupinami účastníků silničního provozu, tedy mezi chodci a cyklisty. Zde se téměř ukázkově projevuje odraz naší společnosti projevující se netolerancí, arogancí a absencí dodržování zákonů. Tento jev městská policie nevyřeší. V rámci výkonu služby se samozřejmě dohledem na dodržování právních předpisů v oblasti dopravy zabýváme a zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v souladu s platnou legislativou. Nad běžný rámec výkonu služby realizujeme cílené akce zaměřované jak na chodce, tak na cyklisty. Rovněž v rámci prevence působí strážníci na cyklostezkách a řeší s účastníky silničního provozu problematiku chování na těchto komunikacích. A velká péče se věnuje dětem, které se snažíme vychovávat k dodržování základních pravidel silničního provozu, ale i toleranci vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Strážníci se v rámci běžného výkonu služby zaměří i na Vámi uvedenou cyklostezku.

13 Mobilní a stacionární doprava, O.-Hrabůvka Doručeno: dobrý den jelikož je nějaké dění na školách tady v Hrabůvce, tak tu hlída městká policie, souhlasím, aby nedošlo k maleru,bo tu sou i jiní statní příslušnici, ale par poznatků k vašim strážnikům, ač sledují pohyb kolem školy v Ostravě Hrabuvce, mají zakázané i i jiné věci???. včera večer při venčení jelli dvě jízdní kola kolem nich a nic a přitom a pár metrů je cyklostitická stezka, ano, jsou nezodpovědni ale jak jen řeknete proč nejedou tam, ještě Vam nadaji -cyklisté!!!, zadruhé, dnes rano hlidka v 6.30 u školy s autem a my na chodníku, musíme uhýbat autu,které jede po chodníku až ke škole a to kolem družiny, tam i zpět opět nic., naproti parkuji jedni a ti samý ve zatáčce auta,, je tam vyznačené,že dál ne a přeci stají a Vaše hlídky, nic nevidí, at dou pěšky, či jedou!!!! a přitom by stačil dát panel na konci vyznačení a byl by klid,. ale to vše je díky přehlížení hlídek jak parkování v zatáčce ale to i před vjezdem do školy. a ráno pře navozem dětí do školy je tak y radost jak jezdi, na gympl do jednosměrky,a pod. v odpoledních a podvečerních hodinnách omladina na lavičkách kolem prodejny. dětském hřišti a nebo ny kraji na lavičkách. ano začnou prázdniny a bude huř, se budou nudit a scházet a ničit, malovat, odpadky, všude kolem, pokud nebude hic a oni u Ostravice či koupáku, Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se protiprávního jednání v Ostravě- Hrabůvce sděluji následující. Strážníci městské policie se v rámci zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a plnění dalších úkolů vyplývajících ze zákona o obecní policii a dalších právních předpisů věnují rovněž dohledu nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích. Souhlasím s Vámi, že někteří cyklisté i řidiči motorových vozidel jsou velmi neukáznění. Strážníci se intenzivně zaměřují na výše uvedené skupiny osob, kdy zjištěná protiprávní jednání řeší v souladu s platnou legislativou. V daném případě velmi vítáme rovněž telefonické oznámení občana o páchání protiprávního jednání na linku 156 nebo příslušnou služebnu městské policie, kdy je možné neprodleně na místo vyslat hlídku, která oznámenou událost patřičně řeší dle svých zákonných oprávnění a pravomocí. V uvedené lokalitě je prováděn zvýšený výkon služby nejen příslušným strážníkemokrskářem, ale rovněž dalšími strážníky oblasti. Ve věci omladiny, která posedává na lavičkách u prodejny a dětských hřištích, uvádím, že strážníci městské policie se snaží působit především preventivně a svou přítomností na místě samém tak předcházet případným protiprávním jednáním. Samozřejmě, že v případě zjištění jakéhokoliv protiprávního jednání toto strážník řeší dle platných právních předpisů a rovněž ve spolupráci s orgánem sociálně-právní ochrany dětí.

14 Rušení noční klidu z provozoven, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Odborem právním Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení Váš podnět týkající se rušení nočního klidu v souvislosti s provozem zábavního centra, potažmo zahrádky v Ostravě-Zábřehu. V dané věci jste byla kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s Vámi celou záležitost projednal. Dále Vám byl předán telefonní kontakt na příslušnou služebnu městské policie, kde se můžete obrátit v případě podezření z páchání protiprávního jednání, kdy na místo bude vyslána hlídka městské policie k dalšímu řešení. Na problematiku obtěžování nadměrných hlukem v souvislosti s provozem zahrádky uvedeného zařízení byli upozornění jak obsluha, tak i odpovědný vedoucí. Oba strážníkuokrskáři přislíbili dodržování platných právních předpisů. V okolí výše uvedeného zábavního centra došlo ze strany městské policie k posílení výkonu služby, kdy zjištěná protiprávní jednání, ať již ze strany majitelů objektů nebo návštěvníků těchto zařízení, budou důsledně řešena v rámci zákonných norem.

15 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Odborem dopravy mi byl zaslán k vyřízení Váš podnět ve věci parkování vozidel na náměstí v Ostravě-Porubě a to s ohledem na úkoly, které v oblasti dopravy plníme. Jak již víte z naší předchozí korespondence a jak i sám uvádíte, parkování v rozporu se zákonem č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích řešíme. Do současné doby již takto bylo zjištěno 573 přestupků. Není však v našich silách na každé ulici v Ostravě a dalších veřejných prostranstvích zajistit nepřetržitý dohled strážníků za účelem dohledu, zda občané dodržují dopravní a jiné právní předpisy. Stále častěji se setkáváme s tím, že občané záměrně i opakovaně nerespektují nebo porušují platné zákony České republiky a jejich výklad si přizpůsobují svým potřebám a požadavkům. Tuto situaci naše represivní činnost neovlivní. V prvé řadě je potřeba změnit myšlení a chování lidí a to je úkol pro každého z nás, jakým způsobem budeme přistupovat ke společnosti a zda si uvědomíme, že v prvé řadě musíme respektovat nastolená pravidla. Strážníci budou i nadále v rámci plnění úkolů obecní policie v oblasti dopravy dohlížet na dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích v předmětné oblasti. K řešení situace můžete přispět sám, pokud budete svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte věc neprodleně na bezplatnou linku 156 nebo telefonní číslo služebny Městské policie Ostrava ( ). Na místo bude vyslána hlídka věc řešit.

16 Veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážený pane ŘEDITELI: Sedí dva bezdomovci v parku na lavičce. Popíjejí krabicové vínko, nikoho neobtěžují, nedělají žádný nepořádek, ale za malou chvíli jsou u nich Vaši chlapci. Legitimují je a vykazují pryč pod pohrůžkou pokuty. O kousek dál stojí stánek se zeleninou. Naproti prodejny. Tam se dějí věci. Před vchodem do stánku na hlínu vyšlapaná travnatá ploch asi tak 8 m2. Okolní zbytek travnaté plochy osázen nedopalky cigaret. Stánek obložený přepravkami z vybaleného zboží. Navíc tam funguje tak zvaná restaurační předzahrádka. Na židlích tam vysedávají kamarádi pana prodejce a po celý den se tam podává pivečko. Pochybuji, že pan zelinář má na tohle povolení. A Vaši chlapci tady proběhnou bez povšimnutí. Bezdomovci jim vadí ale totální nepořádek jim tak nevadí. Navíc bych se přikláněl k zjištění jaký zábor pozemku má pan zelinář ve smlouvě. Platí se za vše. Zvláště v centru OV. Třeba jen za parkovací karty v centru. A i když si povinně skoro každý platí aby mohl zaparkovat v místě svého bydliště, kolikrát nemá kde. Parkovací místa jsou obsazena neplatiči a také to nikoho nezajímá. Město poplatek vybralo no a ty majiteli karty se starej. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se problémů při provozu stánku se zeleninou umístěného naproti prodejny a rovněž ve věci neoprávněného parkování vozidel na vyhrazených parkovištích Pro držitele karty R, A v Ostravě-Moravské Ostravě sděluji následující. Problémy spojené s provozem předmětného stánku jsou již strážníky dlouhodobě řešeny a to ve spolupráci s Úřadem městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, který je kompetentní v dané věci provést potřebná šetření. Rovněž jsou na místě prováděny pravidelné kontroly strážníkem-okrskářem, kdy zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v souladu s platnou legislativou. Samozřejmě s ohledem na potřeby výkonu služby nelze očekávat, že strážník bude na uvedeném místě stacionárně. Ve věci neoprávněného parkování v centru Ostravy uvádím, že strážnici se v rámci výkonu služby mimo zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku věnují rovněž dodržování dalších právních předpisu, kde spadá i dodržování nařízení města Ostravy č. 8/2009, kterým se upravuje stání silničních motorových vozidel a vymezují se oblasti města s placeným stáním. V období od bylo v lokalitě v Ostravě-Moravské Ostravě vyřešeno celkem 598 přestupkových jednání řidičů motorových vozidel v souvislosti s porušováním výše zmíněného nařízení města. Strážnici Městské policie se budou i nadále předmětným problematikám věnovat a zjištěná protiprávní jednání budou řešena v souladu s platnými předpisy.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 2/2008 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 16.6.2008 v souladu s ust.

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Část I. Článek 1 Výklad pojmů

Část I. Článek 1 Výklad pojmů Město Žďár nad Sázavou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU č. 4/2017 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Žďár nad Sázavou se

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku

Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku č. j. MVNM/39123/2017/KS Město Veselí nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku Zastupitelstvo města Veselí nad

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Příl. 1 Krizový plán školy

Příl. 1 Krizový plán školy Příl. 1 Krizový plán školy Krizový plán školy je přílohou Preventivního programu školy. Jeho cílem je eliminovat nebo alespoň minimalizovat škody v případě zjištění rizikového chování ve škole. Krizový

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15 PROVOZNÍ ŘÁD Centrum dopravní výchovy Praha 15 Provozní řád Centrum dopravní výchovy Praha 15 I. Údaje o CDV Údaje o zařízení: dětské dopravní hřiště Název zařízení: Centrum dopravní výchovy Praha 15 Adresa:

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením MĚSTO BRUNTÁL OBECNĚ ZÁ V AZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013 MĚSTA BRUNT ÁLU O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne 5.11.2013 usnesením č. 727/19Z/2013 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Zastupitelstvo města Nýrsko se na svém zasedání dne 14.12.2015 usneslo na základě ust. 10 písm. a), b),

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo obce Vápenný Podol schválilo na svém zasedání konaném

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 8/2016 o stanovení závazných podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch

Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch Město Valašské Klobouky Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch Schůze č. 5 19. duben 2016 Členové: Josef Bělaška přítomen (předseda) Daniel Psota omluven Jaroslav Ocelík přítomen Josef Polách

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Olovnice, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Olovnice schválilo a vydává dne 24.5.2004

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016

M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016 M Ě S TO SEMILY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Semily se na svém zasedání dne 20. června 2016 usnesením č. 160620/ZM/86

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 2 Č.j. MCP2/080954/2015/ODUR-OD/Šeb ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR DOPRAVY A ÚZEMNÍHO ROZVOJE ODDĚLENÍ DOPRAVY Č.j.: ODUR/079447/2015/Šeb Praha, dne 6.8.2015 Vyřizuje: Marek Šebestík, odd.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení některých veřejnosti přístupných kulturních podniků, a o zrušení nebo zkrácení doby

Více

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli 1 Obecná ustanovení 1. Tento Návštěvní řád, dále Řád, je směrnice vyhlášená provozovatelem paintballového hřiště Hra Barev - Bratronice

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 183 ze dne 21.2.2012 k návrhu na schválení Doporučení pro veřejné produkce - Busking na území hl.m. Prahy Rada hlavního

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

dopravní politika měst

dopravní politika měst Doprava v klidu dopravní politika měst 5. cvičení parkovací politika strategie a nástroje druhy regulace Park and Ride bezplatné parkování? Parkovací politika Parkování mají na starosti především místní

Více

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou NÁVRH KONCEPCE městské policie Hrádek nad Nisou květen 2003 vypracoval : Weiss Pavel - velitel městské policie Krejčík Václav - člen rady města Podlipný Pavel - člen rady města Materiál Návrh koncepce

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 16. 01. 2013 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Směrnice č.: 93 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVIŠTĚ

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVIŠTĚ PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVIŠTĚ I. PODMÍNKY PARKOVÁNÍ: Provozní řád upravuje vzájemná práva a povinnosti mezi provozovatelem parkoviště a uživateli parkoviště (dále jen uživatelé), kteří budou za úplatu dočasně

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT Praha Hotel Praha Praha, 29 29. dubna dubna. 2008 2 Konference 2. o bezpečnosti silničního provozu v obcích plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení některých veřejnosti přístupných kulturních podniků, včetně akcí typu technopárty Zastupitelstvo města Šluknov se

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení Nařízení 4/2012 Nařízení 4/2012 o stání motorových vozidel na místních komunikacích vydána 29.5.2012 účinnost od 1.6.2012 novelizuje vyhlášku nařízení 5/2008 (ze dne 7.7.2008) je novelizována vyhláškou

Více

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Zápis z jednání dopravní komise konané dne 05.10.2016 na MÚ v Žatci Přítomni: členové: tajemník komise: hosté: ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Kopřivová Špička, Dobruský, Solar

Více

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12.

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006 Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 2006 Dodatek nabývá účinnosti dne: 5. 12. 2006 1. Vnášení, držení, distribuce,

Více

MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM. Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává. Článek 1 Úvodní ustanovení

MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM. Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává. Článek 1 Úvodní ustanovení MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Bystřice pod Hostýnem na základě zmocnění uvedeného v ustanovení 18 odst. 1 a 3 zákona

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Problematické dětské hřiště, O.-Poruba Neprůchodnost chodníků, O.-Dubina Rušení hlukem, O.-Zábřeh Hlučné motocykly 1, O.-Dubina Hlučné motocykly 2, O.-Dubina

Více

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci

Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci Obec Lány Obecně závazná vyhláška obce Lány č. 1/2017 o veřejném pořádku, užívání veřejného prostranství a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Lány schválilo na svém zasedání dne 24.4.2017 usnesením č.

Více

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje,

Více

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4 Domovní řád SVJ Ružinovská 1227 1/ Domovní řád Společenství pro dům Ružinovská 1227/1, Praha 4 Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domě, k zajištění podmínek řádného užívání bytových jednotek a společných

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Asistent prevence kriminality Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5

Více

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY 1/1993 OZV o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitostí v některých lokalitách města a 16.12.1993 28.01.1993 18.02.1993 01.01.1993 30.12.1997 NE 2/1993 OZV o místních

Více

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013

Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 Úplné znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 4/2013 O veřejném pořádku, ve znění Obecně závazné vyhlášky statutárního města Liberec č. 3/2009, účinné od 1. ledna 2014 Zastupitelstvo

Více

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31309/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 15 Spisový znak:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2015 ve srovnání s rokem 2014

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2015 ve srovnání s rokem 2014 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE územní odbor Olomouc obvodní oddělení Moravský Beroun Č.j.: Moravský Beroun 2. února 2016 Počet listů: 7 Z p r á v a o situaci v oblasti veřejného pořádku

Více

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015 M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u Nařízení č. 1/2015 města Bakov nad Jizerou kterým se vydává Tržní řád ve znění nařízení č. 2/2015 Rada města Bakov nad Jizerou se na svém zasedání dne 29. 6. 2015

Více

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 6 /2016 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek, p. Vymětal Omluveni:

Více

M Ě S T O P R O S E Č

M Ě S T O P R O S E Č M Ě S T O P R O S E Č Obecně závazná vyhláška č. 5/2011, k zabezpečení místních záleţitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Proseč schválilo na svém 6. zasedání konaném

Více

Schválil: Ing. Šárka Nováková, ekonomicko-provozní náměstkyně SMĚRNICE. pro výkon ostrahy - severní provozní vrátnice

Schválil: Ing. Šárka Nováková, ekonomicko-provozní náměstkyně SMĚRNICE. pro výkon ostrahy - severní provozní vrátnice Zoologická zahrada hl. m. Prahy U Trojského zámku 120/3, 170 00 PRAHA 7 Schválil: Ing. Šárka Nováková, ekonomicko-provozní náměstkyně SMĚRNICE pro výkon ostrahy - severní provozní vrátnice Zpracoval: Ing.

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Obec Rozdrojovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Zastupitelstvo obce Rozdrojovice se na svém 22. zasedání dne 26.9. 2013 usnesením č. 22/2013 usneslo vydat na základě 10 písm. a)

Více

Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY

Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY PŘÍLOHA K MINIMÁLNÍMU PREVENTIVNÍMU PROGRAMU Školní rok 2015/2016 Krizový plán nastiňuje všem zaměstnancům školy postup při řešení vybraných krizových

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více