46 Šablony. Kresličské nástroje Na všechny druhy látek používejte krejčovské tužky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "46 Šablony. Kresličské nástroje Na všechny druhy látek používejte krejčovské tužky."

Transkript

1 46 Šablony Mnoho patchworkových vzorů závisí na šablonách, které se hojně používají při vyřezávání jednotlivých dílů. Ve specializovaných prodejnách dostanete hotové šablony, které si však snadno zhotovíte doma. Vyjděte ze vzoru, který si nakreslíte sami, nebo obkreslíte třeba z knihy či časopisu. Řezbářské nástroje Budete potřebovat ostrý modelářský nůž, pravítko s kovovou hranou a řezbářskou podložku. Kresličské nástroje Na všechny druhy látek používejte krejčovské tužky. Materiál na šablony Nejvíce se osvědčil tvrdý karton a plast. Jako pomůcka pro přesné vyříznutí šablony se často používá střih zhotovený z grafického papíru (linkovaného, čtverečkového, milimetrového a podobně). HOTOVÉ ŠABLONY K dostání je široká škála tvarů vyrobených z kovu nebo plastu, které jsou trvanlivější než ty zhotovené doma. S pomocí šablon se dají vytvářet zvláštní efekty. Šablony s výřezem přinášejí oproti plným tu výhodu, že podle vnitřních krajů ohraničujících okno si můžete naznačit přesnou velikost látkového dílu a podle vnějších krajů rámu přídavek na švy. Lepidla Plně vystačíte s lepidly, která papírový střih přichytí na karton nebo plast pouze provizorně. Měřicí a rýsovací nástroje Na rovné obrysy používejte průhledné plastové pravítko a na oblé obrysy kružítko.

2 47 ZHOTOVENÍ ŠABLON STŘIHÁNÍ LÁTKOVÝCH DÍLŮ Nesmírně důležitá je zde přesnost, a proto vždy pečlivě měřte a na nákresy používejte ostrou tužku. Když chcete sešívat látkové díly na stroji, šablony rovnou zvětšete po všech stranách o 5 mm představujících přídavky na švy. Na vybrané látky naznačte směr nitě (viz vazba, strana 9). Při sestavě do bloku označte díly písmeny, abyste věděli, kam co patří. Z papíru udělejte střihy dílů tvořících vzor. Střihy na rubu postříkejte nebo potřete lepidlem a přibližně v centimetrových mezerách přilepte na arch tvrdého kartonu nebo čirého acetátu. Kartonový nebo plastový arch položte na řezbářkou podložku (nebo stoh novin) a modelářským nožem šablony vyřízněte: jestliže mají rovné strany, pracujte podle pravítka s kovovou hranou. 3 Pro ruční sešívání si zhotovte šablonu/y v konečné velikosti dílu/ů, neboli bez zahrnutí přídavků na švy. Pro sešívání na stroji si zhotovte šablonu po všech stranách zvětšenou o 5 mm široké přídavky na švy. Dále jako obecné pravidlo platí: na rub látky narýsujte podél krajinky (viz vazby, strana 9) nejdelší kraj patchworkového vzoru tato čára slouží jako vodítko a naznačuje první linii střihání. RUČNÍ ŠITÍ Na rub látky obkreslete podle šablony všechny potřebné díly, mezi kterými zachovávejte rozestupy široké nejméně cm. Buď si ve středu mezer naznačte čáry, po kterých budete střihat, anebo pracujte podle oka. Všechny díly střihněte. 3 U složitých vzorů nebo oblých tvarů udělejte na krajích šablon značky, které při sešívání pomohou, abyste díly na sebe přesně navázali. Ve značkách udělejte malé zářezy. ŠITÍ NA STROJI Podle šablony obkreslete díly na rub látky tak, že se jejich kraje přesně stýkají. Všechny díly střihněte po naznačených čarách.

3 48 Ruční sešívání dílů Ruční práce si vyžádá mnohem více času než sešívání na stroji, ale výsledkem je unikátní vzhled. Na rubu všech látkových dílů musíte mít naznačené 5 mm široké přídavky na švy, které přesně ostřihněte. Díly k sobě vždy přikládejte líc na líc a přísně dbejte, aby spolu oba kraje zarovnávaly. Šijte pravidelným, avšak nepříliš hustým stehem. VSAZOVÁNÍ KLÍNŮ Některé vzory zahrnují vsazování dílů do sedel tvořených rameny dalších dvou dílů. Pracujte tak, že při sešívání prvních dvou dílů začnete a skončíte 5 mm od kraje. Oba konce zajistěte zadním stehem nebo uzlíkem. Na vsazovaném dílu tečkou naznačte roh, který přijde do středu sedla. Vsazovaný díl otočte lícem dospod Vsazovaný díl otočte, kraj a přišpendlete k jednomu ramenu sedla. srovnejte s krajem druhého ramena Oba díly sešijte směrem od vnějšího kraje sedla a přišpendlete. Nyní směrem do středu, kde udělejte jeden zadní steh, od středu pokračujte v sešívání abyste pevně zajistili roh. a konec švu zajistěte zadním stehem.

4 49 RUČNÍ SEŠÍVÁNÍ DÍLŮ Nejprve díly sestehujte nití barevně kontrastující s látkou, abyste měli dobře viditelné vodítko. Při finálním sešívání pracujte s nití v barvě látky a o délce 45 cm. Na konci můžete, avšak nemusíte udělat uzlík. Kus, na němž pracujete, držte tak, abyste mohli sledovat linii švu na vrchní i spodní straně. Na začátku udělejte dva zadní stehy. Po nastehované čáře pokračujte pravidelným předním stehem k druhému konci. Plynule si ověřujte, jestli i na spodní straně jedete přesně po vyznačené čáře. Na konci udělejte dva zadní stehy. SPOJOVÁNÍ ŘAD Sešité díly k sobě přiložte líc na líc. Pečlivě srovnejte kraje a švy, které na sebe navazují. Alespoň v hlavních styčných bodech řady sešpendlete. Začněte uzlíkem nebo zadním stehem. Když dojdete k přídavku na švy, postavte ho kolmo a propíchněte jehlou tak, aby zůstal volný. Protáhněte nit na druhou stranu a další úsek znovu začněte uzlíkem nebo zadním stehem. ŠITÍ PŘES PAPÍR Podle vnějších krajů vykrojené šablony střihněte látkové a podle vnitřních krajů papírové díly. Střih položte na rub látkového dílu, srovnejte do středu a přišpendlete. Jeden přídavek na šev založte přes papír a skrz obě spodní vrstvy přistehujte. Na niti nedělejte uzlík a na začátku nechte delší ocásek. Přes papír založte sousední přídavek na šev tak, aby vznikl ostrý roh. Jehlu vpíchněte středem rohového skladu, aby byl pevně zajištěný, a přistehujte druhou záložku. Stejně vypracujte zbývající úseky. Ustřihněte nit tak, aby na konci zůstal delší ocásek, a odstraňte špendlík. Takto si připravte ostatní 3 díly a po skončení všechny vyžehlete. 3 Dále: dva díly k sobě přiložte líc na líc a srovnejte rohy. Od rohu k rohu sešijte kraje obnitkovým stehem, který na obou koncích zajistěte zadním stehem. Odstraňte stehování a papíry a hotové dílo pečlivě vyžehlete. 3

5 50 Strojové sešívání dílů Spousta lidí, kteří se věnují patchworku, využívá kvůli časové úspoře šicí stroj. Při střihání látkových dílů vždy pamatujte na 5 mm přídavky na švy. Dřív než se dáte do práce si na nějakém odstřižku otestujte, jestli máte stroj správně seřízený a vrchní a spodní nit jsou stejnoměrně napnuté. Při vsazování dílů do sedla se řiďte návodem na straně 48. SEŽEHLOVÁNÍ PŘÍDAVKŮ NA ŠVY Přídavky na švy vždy sežehlujte k jedné straně, čímž docílíte, že švy budou pevnější. U každé hotové části (dvojice dílů, řady a podobně) sežehlete přídavky na švy předtím, než je v dalších kolech sešijete. V místech, kde se švy protínají, sežehlujte přídavky opačným směrem. Dále platí, že přídavky na švy se sežehlují na tmavší látku. PÁRAČ ŠVŮ Někdy se látka při šití zdrhne. Nepodařený šev odstraníte tak, že na jedné straně páračem přeříznete každý třetí až čtvrtý steh. Potom na opačné straně vytáhnete nit, což by mělo jít snadno, protože je uvolněná.

6 5 STROJOVÉ SEŠÍVÁNÍ DÍLŮ Na stroji šijte standardním rovným švem tvořeným 0 stehy na,5 cm. U rovných čar použijte jako vodítko vnitřní kraj patky nebo rysky na krycí destičce chapače. Dva díly dejte k sobě líc na líc a sešpendlete. Kraj páru umístěte pod patku. Spusťte patku a jehlu, kterou látku propíchněte. Dále šijte pomalu a látku navádějte rukou. Na konci švu odsuňte pár stranou a přestřihněte vytažené nitě. Při vsazování dílu do sedla a v případě, že hotové dílo bude často užíváno a zatěžováno, je zapotřebí oba konce švů zapošít: to znamená, že pokaždé uděláte několik drobných stehů dozadu a zpátky dopředu. 3 Jestliže chcete ušetřit čas a nit, sešívejte díly jako na běžícím pásu. Jakmile dojdete ke konci švu, pod patku vsuňte další pár, který podavač sám vtáhne pod jehlu. Nitě spojující řetěz přestřihejte a sežehlete přídavky na švy. Sešitý díl otočte lícem dospod, jednu stranu sedla položte na líc vsazovaného dílu a srovnejte kraje. Oboje sešpendlete a sešijte od středu k vnějšímu kraji. Přestřihněte nitě. 3 SPOJOVÁNÍ ŘAD Abyste zmenšili objem látky v místech, kde na sebe švy navazují, a také si usnadnili šití, musíte přídavky na švy sežehlit opačným směrem. Řady sešpendlete podél kraje přímo ve švech a napravo a nalevo od švů, čímž zabráníte, aby se během šití posunuly. VSAZOVÁNÍ KLÍNŮ Vsazovaný díl otočte a sešpendlete s druhou stranou sedla tak, aby kraje přesně zarovnávaly. Oboje pečlivě sešijte od středu k vnějšímu kraji. Na líci nesmějí být žádné varhánky. Ostřihněte nitě a sežehlete přídavky na švy. Všechny švy se musejí stýkat na špičce rohu.

7 5 VESELÁ ZÁSTĚRA Naprosto všední koupenou zástěru si můžete vyzdobit kapsou s klasickým patchworkovým vzorem. Pokud chcete, přidejte i aplikaci zobrazující příbor. Blok tvořený kosočtverci vytváří trojrozměrný dojem. Potřeby zástěra z jednobarevné látky látka v barvě A: asi 30 cm šíře 90 cm látka v barvě B a v barvě C: cm šíře 90 cm látka na podšívku 3 cm šíře 50 cm 80 cm šikmé lemovky oboustranný vliselin tužka, kterou lze vygumovat

8 53 ZHOTOVENÍ ZÁSTĚRY Pokud má zástěra kapsy, prostě je odpárejte a vyhoďte. 3 Podle šablony střihněte po šesti kosočtvercích z látky A, B a C. Tři kosočtverce z látky C rozstřihněte po plné čáře (viz šablona) na poloviny a jeden kosočtverec opět z látky C rozstřihněte na poloviny po čerchované čáře (viz šablona). Podle fotografie sestavte z dílů celý vzor Nejprve sešijte kosočtverce z látky A a B. Do vzniklých sedel vsaďte díly z látky C (technika viz strana 5). Nyní máte základní kapsu, jejíž kraje ostřihněte rovně. 3 Podle kapsy střihněte podšívku stejné velikosti. Oboje sešpendlete a sestehujte. Boční kraje a dolní kraj kapsy obrubte lemovkou (viz strana ), kterou na rubu přichyťte slepým stehem. Horní kraj obrubte lemovkou, kterou nechte na obou stranách přečnívat o cm přes olemované kraje. Konce lemovky založte dovnitř a sešijte slepým stehem. 4 Podle předlohy si zhotovte potřebně zvětšené šablony vidličky, nože a lžíce, které pak střihněte z látek. S užitím vliselinu nažehlete příbor na zástěru. Každý kus přišijte po obvodu klikatým stehem. 5 Na zástěru přišpendlete kapsu. 6 Plynule podél pravého, dolního a levého kraje kapsu přišijte a máte zbrusu novou zástěru! ŠABLONY kosočtverec 6,5 x 6,5 cm + 0,5 cm přídavky na švy,5 cm

9 54 Patchworkové bloky Většina vzorů se skládá z bloků tvořených díly různých tvarů. Ve specializovaných prodejnách běžně dostanete jak celé sady šablon pro klasické vzory, tak jednotlivé kusy, z nichž si můžete vytvářet vlastní kompozice. Bloky se sestavují dohromady po úsecích: začíná se spojením nejmenších dílů, které se potom nastavují. Pro tento povlak na polštář jsme zvolili vzor kříže a koruny. Celek se skládá z 9 bloků, ve kterých jsou pouze čtyři rohové úseky sestavené z dílů.

10 55 SESTAVOVÁNÍ BLOKŮ A B OSMIDÍLNÁ HVĚZDA Nedílnou součástí určitých typů vzorů je komplex spojnic. Například zde se cípy osmi kosočtverců stýkají přesně ve středu hvězdy, což vyžaduje pečlivě šít, žehlit a v neposlední řadě snížit ve styčném bodu objem látky. C Sešijte čtyři části tvořené tmavým a světlým kosočtvercem. Každý šev začněte a zakončete 5 mm od kraje zadním stehem. Nyní sešijte a části tak, že vytvoří poloviny vzoru. E D 3 Poloviny dejte k sobě líc na líc. Střed, v němž se všechny švy stýkají, propíchněte zespodu navrch špendlíkem, kterým sešpendlete kraje směrem doprava. Ve stejném bodu propíchněte střed svrchu dospod špendlíkem, kterým sešpendlete kraje směrem doleva. KŘÍŽ A KORUNA Udělat celek z 9 bloků, v nichž jsou čtyři rohové úseky dělené, vyžaduje pět šablon a 9 látkových dílů: osm zářivých a osm tmavých A; čtyři zářivé B; čtyři světlé C; čtyři zářivé D; jeden světlý E. 3 Potom sešpendlete celý kraj a obě poloviny pečlivě sešijte. Práci položte rubem navrch a sežehlete přídavky na švy, které ve středu rozevřete a ostřihněte, abyste zmenšili objem látky.

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI Rychlé postupy šití Autorka Danuše Březinová, rozměr 250 250 cm Aby byl pro vás šicí stroj při šití patchworku přínosem, používají se různé metody, které práci usnadní a urychlí. Nejvíce se dají využít

Více

Pokyny pro Etnický Projekt

Pokyny pro Etnický Projekt Pokyny pro Etnický Projekt www.mybernette.com Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd)

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ 11/017 Download ŠKOLA ŠITÍ Slovníček k polohovým plánům: Stoff = látka, Futter = podšívkovina, Webkante = pevný okraj látky, Stoffbruch = přehyb látky, Strich = směr vlasu 10 A Kabátek dd Velikosti 3,

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

Jak šít džínovinu, kůži a plátno

Jak šít džínovinu, kůži a plátno Jak šít džínovinu, kůži a plátno Důležité bezpečnostní pokyny Smyslem bezpečnostních pokynů je předejít nebezpečí nebo škodám, které by mohly vzniknout z neprávného použití stroje. Pečlivě si je přečtěte

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

Mercedes-Benz Intouro

Mercedes-Benz Intouro Mercedes-enz Intouro Papírový model moderního reionálního autobusu Přípravné práce: lomové hrany jsou značeny malou šipkou, plná černá šipka označuje lom z lícové strany vystřihovánky, obrysová šipka lom

Více

Milé čtenářky, milí čtenáři,

Milé čtenářky, milí čtenáři, Milé čtenářky, milí čtenáři, Veselý patchwork aneb šití pro radost! To je heslo, na jehož základě bych vám ve svých návrzích ráda ukázala, že i šitím lze hravě vyjádřit lehkost a radost ze života. Návrhy

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77)

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY Kroužkovací a smykovací steh (str. 81) Uzavřený kroužkovací steh (str. 82) Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) Uzlíkový kroužkovací

Více

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53 Reliéfní krajinka 44 Materiál skelný papír, tenká lepenka (asi 23 x 28 cm), odřezky vlnité lepenky, barevné mastné pastely, nůžky, lepidlo, poutko z pogumovaného plátna 4 Na další list skelného papíru

Více

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem.

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem. 159 Kč/6,36 * ISSN 2240-161X *Cena platná pro Slovensko Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov NAUČTE SE HÁČKOVAT ČTVEREC ZA ČTVERCEM A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ Techniky krok za krokem Módní

Více

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý 2. RUČNÍ ŠITÍ 2.1 Základní pojmy Steh základním prvkem šití, vzniká protažením niti od jednoho vpichu jehly k výpichu, od kterého se úkon opakuje Šířka stehu vzdálenost mezi dvěma vpichy jehly měřená kolmo

Více

build %59 %60 63 %55 %58 %57 %55 2x %61 %55 %61 %56 %61 %61 %76 50 mm. 50 mm. 1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm.

build   %59 %60 63 %55 %58 %57 %55 2x %61 %55 %61 %56 %61 %61 %76 50 mm. 50 mm. 1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm. build :00 3 4 Hyundai HL 770-7A 6. build :888 5 9 7 0 %6. % % 8 5 %7 8 4 3+5 0 % %6 % % 0 3 % 6 6. 8 0 9 0 %6. Podlepit 8 3 4 Podlepit 3x 3x 6. 6. 5 0 4 %8 9 %6. 30 3 4 4e %5 53 34 35 36 3x 37 Šablona

Více

Rafinované a dekorativní

Rafinované a dekorativní Rafinované a dekorativní 1. Do 50 cm vysokého a 70 cm dlouhého kartonu pro kutily vytlačte svislé hřbetní sklady: 1 cm od okraje (proužek na slepení stínítka dohromady) vyznačte první sklad, potom čtyři

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika champion 505 - + champion 505 champion 505 Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních

Více

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu Popis dílů Obsah balení 2 x vnitřní profil krátký A1 a vnější profil krátký B1 2 x vnitřní profil dlouhý A1 a vnější profil dlouhý B1 4 x rohové spojky C 2 x zavěšovací háčky krátké D 2 x zavěšovací háčky

Více

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu KAROSA B731/B732 Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu Přípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý

Více

inspira 600 inspira 600

inspira 600 inspira 600 inspira 600 inspira 600 DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních pøedpisù: Proètìte si pøed použitím stroje pokyny v tomto návodu.

Více

Návod k modulární sestavě Cavia Design

Návod k modulární sestavě Cavia Design Návod k modulární sestavě Cavia Design Úvod: Modulární díly od společnosti Cavia Design jsou vytvořeny z laserem vyřezávané překližky a jsou navrženy tak, aby umožňovaly nepřeberné množství možností sestavení,

Více

"Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka

Romantický styl postup šití Nabíraná halenka "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) -

Více

tříbarevné molas Molas.indd 38 Molas.indd 38 6.1.2009 15:41:32 6.1.2009 15:41:32

tříbarevné molas Molas.indd 38 Molas.indd 38 6.1.2009 15:41:32 6.1.2009 15:41:32 tříbarevné molas oranžová kočka na sukni Tato kočička se ráda protahuje a vůbec jí nevadí, že nepatří zrovna k těm nejtypičtějším indiánským vzorům. Potřeby bavlněná látka (modrá 13 17 cm, oranžová 13

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 1,83 m a 2,44 m Rovné Seznam součástí zábradlí pro část s délkou

Více

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky Ikarus 0 Vystřihovánka dálkového autokaru leendární značky řípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý trojúhelníček

Více

Postup: 1. kresba obrysu hodinek

Postup: 1. kresba obrysu hodinek Postup: 1. Kresba obrysu hodinek. 2. Kresba knoflíku hodinek. 3. Kresba číselníku. 4. Kresba minutové a sekundové stupnice. 5. Kresba vyrytého obvodu číselníku. 6. Kresba ručiček. 7. Kresba datového pole.

Více

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů:

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: vrchní rukáv spodní rukáv Délka lišty = délka zástřihu + 3 cm na kosou špičku

Více

Pánský salón. Má salón, čas a nikdo ho nezastaví. Originál

Pánský salón. Má salón, čas a nikdo ho nezastaví. Originál Zkonstruování rybářské oázy Pánský salón Má salón, čas a nikdo ho nezastaví. Originál. zdvedací technika. podstavec. vybavení. základní těleso. Základní těleso Přiřízněte si dřevěné hranoly na potřebné

Více

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm.

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Budete potřebovat: nůžky, řezák kulatý příborový nůž špendlíky s kovovou hlavičkou cca 18mm

Více

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků www.tork.cz Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků LILIE 1. Přeložte otevřený ubrousek v polovině směrem nahoru, tak aby vznikl trojúhelník. 2. Složte špičky napravo a nalevo směrem

Více

Návod k použití JUNO

Návod k použití JUNO Návod k použití JUNO Důležité bezpečnostní instrukce Toto zařízení není určeno pro osoby (včetně dětí) se sníženými psychickými, smyslovými či mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí,

Více

Důležité bezpečnostní informace

Důležité bezpečnostní informace NÁVOD K POUŽITÍ Nosítko Babykoöl je jednoduché, ale univerzální k nošení! Bavlněná tkanina je bezpečně navržena tak, aby šla jemně natáhnout a odpovídala Vám i dítěti. To Vám umožní přitulit si k sobě

Více

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD Budeme potřebovat: - kus látky o velikosti cca formátu A4 - nažehlovací vlizelín stejné velikosti (není nezbytně nutné jej mít, ale lépe se s látkou pracuje a hračka je trvalejší

Více

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd Tereza Drábková Sutaškové náušnice Tiny WWW.JEWELINTHECROWD.COM WWW.FACEBOOK.COM/TEREZA.DRABKOVA.JEWEL.IN.THE.CROWD/ Jewel in the Crowd info@jewelinthecrowd.com Použití tohoto návodu je možné pouze pro

Více

smyčka 10.1 Základní dělení odpor materiálu 10. STROJOVÉ STEHY

smyčka 10.1 Základní dělení odpor materiálu 10. STROJOVÉ STEHY 10. STROJOVÉ STEHY steh základní prvek šití, je to protažení nebo provázání nitě od jednoho vpichu jehly k dalšímu. Stehy se rozlišují podle normy ISO 4915 na více tříd. 10.1 Základní dělení 10.1.1 Stehy

Více

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Expedice do říše zvířat. Krmítko Malí i velcí pozorovatelé přírody již brzy budou moci objevovat svět před vlastními balkónovými dveřmi. 1 Úvod S tímto krmítkem pro zpěvavé

Více

Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres

Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres Ing. Daniela Veselá Ak. r. 2009/2010 1 Technický popis Pánské oblekové kalhoty s přehyby na předních a zadních dílech, v

Více

MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ

MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ Balení a skladování Manipulace a zvedání panelů a desek Řezání & Tvarování MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ Balení a skladování Výrobky jsou baleny do kartonových krabic běžných

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček.

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček. MATEMATIKA 5 M5PAD19C0T01 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 14 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: pouze psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu

Více

pasový límec zdrhovadlo

pasový límec zdrhovadlo Dámská sukně Technický popis Dámská rovná sukně základního střihu je všitá do pasového límce. Přední i zadní díl jsou střiženy vcelku a na každém jsou odšité dva záševky. Jednostranně kryté zdrhovadlo

Více

Velikonoční vajíčko-vstaváček

Velikonoční vajíčko-vstaváček -vstaváček - vyfouknuté vajíčko - plastelína (karton) na vajíčka - noviny - plastiková konvička - voda - sádra - klacík na rozmíchání sádry - hadřík nebo kuchyňsky - tempery papír - štětec - sklenka s

Více

Téměř všechny modely origami vycházejí

Téměř všechny modely origami vycházejí Origami základní tvary Téměř všechny modely origami vycházejí z určitého základního tvaru. Existuje jich mnoho, proto jsem v následujícím přehledu vybral ty nejběžnější a také ty, které jsem použil v této

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16 4. Osa Z Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 16 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm

Více

Úvod. Vaše Rie a Hilde

Úvod. Vaše Rie a Hilde Úvod Výrobky představené v této knížce pocházejí z rukou nás dvou Rie Norumové a Hilde Aanerud Krohgové. Oběma nám je něco přes třicet a dohromady máme čtyři děti ve věku jeden až sedm let. Jsme obě elektroinženýrky,

Více

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU Tato kniha vám ukáže, jak pomocí přiložených věcí vytvářet díla z příze a tapisérie. Můžete vytvořit cokoliv. Na tkalcovském stavu můžete tkát své vlastní obrázky, stuhy a proužky

Více

TEPELNÁ A ZVUKOVÁ IZOLACE Z POLYETYLENU MONTÁŽNÍ NÁVOD

TEPELNÁ A ZVUKOVÁ IZOLACE Z POLYETYLENU MONTÁŽNÍ NÁVOD TEPELNÁ A ZVUKOVÁ IZOLACE Z POLYETYLENU MONTÁŽNÍ NÁVOD Úvod Rady pro montáž izolace Několik rad pro montáž tepelně izolačních trubek TUBEX Předpokladem dobré a účinné funkce tepelně izolačních trubek z

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Provedení: TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Košile pánská dlouhý rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Pravý přední díl i levý přední díl mají střižen včetně záložky

Více

Intelligent Heating. Připojovací sady pro připojení všech typů sa moregulačních topných kabelů DEVI ke studenému konci.

Intelligent Heating. Připojovací sady pro připojení všech typů sa moregulačních topných kabelů DEVI ke studenému konci. Intelligent Heating Připojovací sady pro připojení všech typů sa moregulačních topných kabelů DEVI ke studenému konci. Sada spojovacích prvků (obj. č. 19805761) Sada pro připevnění ke koncovkám studeného

Více

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička:

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička: školička: Vyšívání STEH 6 Křížek zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK Když jsme chystali pokračování složitějších křížených stehů, sešla se zcela mimořádná kolekce pojmenovaná po různých

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Stroje a zařízení střiháren

Stroje a zařízení střiháren Stroje a zařízení střiháren Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_652_Stroje a zařízení střiháren - II_PWP Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

Dokončující zpracování

Dokončující zpracování Dokončující zpracování www.isspolygr.cz Vytvořil: Bc. Eva Veselá 25. 3. 2013 Interaktivní 1 Strana: 1 Škola Brno, Šmahova 110 Ročník 1, 3, 4(SOŠ, SOU) Název projektu Interaktivní metody zdokonalující proces

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Druhy stehů a švů. Spojovací proces

Druhy stehů a švů. Spojovací proces Druhy stehů a švů Spojovací proces Spojovací proces Tradiční spojování šití Steh vázaný Steh řetízkový Netradiční spojování Svařování lepení švů nýtování 2 Tradiční spojování šití Steh vázaný Steh řetízkový

Více

Cíl(e): Vyrobit jednoduchou solární troubu, která bude důkazem, že slunce lze použít jako obnovitelný zdroj energie. Ilustrovat skleníkový efekt.

Cíl(e): Vyrobit jednoduchou solární troubu, která bude důkazem, že slunce lze použít jako obnovitelný zdroj energie. Ilustrovat skleníkový efekt. SOLÁRNÍ TROUBA Cíl(e): Vyrobit jednoduchou solární troubu, která bude důkazem, že slunce lze použít jako obnovitelný zdroj energie. Ilustrovat skleníkový efekt. Obecný popis aktivity: Žáci jsou rozděleni

Více

Model krevního oběhu Obj. číslo

Model krevního oběhu Obj. číslo Model krevního oběhu Obj. číslo 200.9151 1. Účel výrobku Tato maketa umožňuje znázornit funkci lidského srdce a oběhový systém člověka. Tělo Paž Pravá plíce Levá plíce Trup Noh Strana 1 ze 10 Složení přístroje:

Více

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR ŠITÍ NA PAPÍR Než se pustíme do šití na papír, připravíme si pomůcky, které budeme potřebovat řezací podložku, rotační řezák, špendlíky, pravítko pro šití na papír (nebo aspoň rovné úzké pravítko na patchwork),

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

techniky patchworkové techniky 15 21 originálních patchworkových tašek

techniky patchworkové techniky 15 21 originálních patchworkových tašek techniky Mnozí z vás už mohou mít zkušenosti s patchworkem i quiltováním. Tato část knihy je věnována začátečníkům a popisuje všechny základní patchworkové, quiltovací a krejčovské techniky, které byly

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá Provedení: - Košile s dlouhým rukávem světle modrá Košile pánská krátký rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Přední díly u košil s krátkým rukávem

Více

Zdobící pera na nehty

Zdobící pera na nehty Zdobící pera na nehty Rady pro nejlepší použití Před použitím vždy perem zatřepte je to lak na nehty a musí se dokonale smíchat! Kuličkové ložisko v tubě s barvou pomůže smíchat barvu. Zachycený vzduch

Více

C1 / C3 lifecycle rotopedy 1. KONTAKTNÍ INFORMACE MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3

C1 / C3 lifecycle rotopedy 1. KONTAKTNÍ INFORMACE MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3 POKYNY K MONTÁŽI OBSAH 1. KONTAKTNÍ INFORMACE... 2 2. MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3 1 1. KONTAKTNÍ INFORMACE VÝHRADNÍ ZASTOUPENÍ V ČR: CZECH FITNESS GROUP, S.R.O Jankovcova 1037/49

Více

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.9 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Pracovní činnosti 1. období 2.

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.9 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Pracovní činnosti 1. období 2. 5.9 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE 5.9.1 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Pracovní činnosti 1. období 2. ročník RVP ZV Obsah RVP ZV Kód RVP ZV Očekávané výstupy ŠVP Školní očekávané výstupy ŠVP Učivo Práce s drobným materiálem

Více

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2.

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2. svaly - 1. Položte se na záda na kraj lavice tak, aby bérce obou kolenou pokrčených dolních končetin - visely dolů. S nádechem zvedněte jedno koleno k hrudníku. S dalším nádechem oběma rukama přitáhněte

Více

X1 1e X1a. 9aL. 7a 9. 9bR. 3c 3b 1b. 2 4g 1a 4b 4f 4a. 6h 6e 6a 6b A. 1d X4 3 4f. 5d 5j. B 6c 6d

X1 1e X1a. 9aL. 7a 9. 9bR. 3c 3b 1b. 2 4g 1a 4b 4f 4a. 6h 6e 6a 6b A. 1d X4 3 4f. 5d 5j. B 6c 6d Mercedes-enz itaro NG Papírový model nízkopodlažního autobusu na stlačený zemní plyn Přípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky,

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18 4. Osa Z Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 18 INTRODUCTION 2017 manual.prusa3d.com Page 2 of 18 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované

Více

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela Pokyny k sestavení Nová souprava Sela Snare Cajon - cajon se struněním. Nově v této soupravě naleznete vyndavací Sela Snare System strunění, které Vám přináší další zvukové možnosti. Prosíme, použijte

Více

Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Obtížnost: pro začátečníky a mírně pokročilé

Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Obtížnost: pro začátečníky a mírně pokročilé Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Matubo Rulla (48 kusů) Japonský rokajl 11/0 (cca. 1 gram) Šlupna nebo spojovací kroužky různých velikostí Obtížnost:

Více

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at Sponsored by Stylecraft

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at   Sponsored by Stylecraft Cosmic Cal Část 3 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS krátký

Více

Osl a v y p r o v á z e j í radostné události, například narozeniny,

Osl a v y p r o v á z e j í radostné události, například narozeniny, Kapitola druhá N a s l a v n o s t n í n o t u Osl a v y p r o v á z e j í radostné události, například narozeniny, křtiny, výročí svatby, promoce a tradiční svátky roku. Někdy zčistajasna dostaneme chuť

Více

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků.

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Obr. 1: Sejměte lepící pásku. Obr. 2: Přišroubujte spodní rám. 1 2 Obr. 3: Odstraňte plastové pásky. Obr. 4 a 5:

Více

SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH:

SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH: SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH: 1. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ VLASTNOSTI................................... 2 2. OBSAH BALENÍ................................................... 2 3. MONTÁŽ SKLENÍKU..................................................

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo Puristické umyvadlo Bezchybná věc Puristické umyvadlo Puristický design v koupelně je v módě. Právem, a toto umyvadlo to dokazuje: Neboť méně znamená více! 1 Úvod Dočista geniální nápad: S naším umyvadlem

Více

TESTOVÝ SEŠIT NEOTVÍREJTE, POČKEJTE NA POKYN!

TESTOVÝ SEŠIT NEOTVÍREJTE, POČKEJTE NA POKYN! MATEMATIKA 5 M5PID17C0T01 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 15 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu je 70

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová Ing. EVA VELÍKOVÁ Oděvní technologie III pro učební obor Krejčí, Krejčová PRAHA 2003 OBSAH 1 TECHNOLOGICKÝ POSTUP ZHOTOVOVÁNÍ KAPES TRUPOVÝCH PODŠITÝCH ODĚVŮ.................... 11 1.1 Druhy kapes...............................................

Více

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Komorový drak je vysokou zárukou pohodového létání, tudíž budete se svou stavbou spokojeni a Vás potomek nebude určitě šetřit chválou.

Více

PEVNÝ KROUŽEK. ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec

PEVNÝ KROUŽEK. ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec Z Á K L A D N Í T V A R Y PEVNÝ KROUŽEK ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec Vytvořte pevný kroužek, sejměte opatrně z kolíku ke stěně svitku a opatrně sejměte z kolíku. a vytvarujte do

Více

Výroba dětské slavistické soupravičky

Výroba dětské slavistické soupravičky Výroba dětské slavistické soupravičky Malý projekt Veronika Berková Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 OBSAH 1 Úvod.. 3 1.1 Podstata projektu... 3 2 Současný stav. 3

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

Variace: použijte stejné nastavení jako výše, ale přidejte neutrálního obránce, který udělá úkol útočníků ještě obtížnější.

Variace: použijte stejné nastavení jako výše, ale přidejte neutrálního obránce, který udělá úkol útočníků ještě obtížnější. 18. OBSAZENÍ PRÁZDNÉ BRANKY Tato činnost je něco jako verze hokejové hry škatulata, hejbejte se ", hry, kterou většina dětí již zná. Vyznačte kruh, asi 15 metrů v průměru, s využitím cca 10 kuželů, které

Více

Papír a čtvrtka. Papír origami koupíte v papírnictvích,

Papír a čtvrtka. Papír origami koupíte v papírnictvích, Papír a čtvrtka K největším potěšením ze skládání papíru patří estetický a hmatový požitek, který získáte zacházením s nejrůznějšími druhy papírů, dnes běžně dostupných. Stejně užitečné a podnětné jako

Více

KOPIE AND LA S LILIEMI

KOPIE AND LA S LILIEMI KOPIE AND LA S LILIEMI Nep ímá metoda mozaiky a p enos na st nu Pomůcky předloha ve vodě rozpustné lepidlo střípky plochých skel v pestré barevné škále smalti sklo v tělových odstínech korálky různých

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK Před montáží boxu si pozorně přečtěte tento návod. ROZPIS DÍLŮ KROK č. 1 Box je dodáván včetně upevňovacích U-třmenů (18) pro montáž boxu na nosič zavazadel. Pokud nechcete,

Více

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK 570 570 Mikrovlnné trouby MIKROVLNKY KOMPAKTNÍ MIKROVLNNÁ TROUBA objem 40 litrů, výška 45 cm 50 365 MIKROVLNNÁ TROUBA S VLASTNÍM RÁMEČKEM objem 24 litrů 4,5 min. 380 570 100 23 547 544 560 550 458 458

Více

Poznámka: Tento materiál je součástí tematického balíčku Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů

Poznámka: Tento materiál je součástí tematického balíčku Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů Datum: 12. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_523 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Záruční list a návod k obsluze www.babypoint.eu VAROVÁNÍ! Před použitím židličky si pečlivě prostudujte návod a poté jej uschovejte pro pozdější nahlédnutí. Odstraňte plastový obal,

Více

Mandala skrývá se ve věcech, se kterými se denně se- tkáváme Vytvořte svoji zcela uni- kátní mandalu vtiskněte jí tak svůj vlastní rukopis.

Mandala skrývá se ve věcech, se kterými se denně se- tkáváme Vytvořte svoji zcela uni- kátní mandalu vtiskněte jí tak svůj vlastní rukopis. 1 Tvorba mandaly Mandaly jsou všude okolo nás. Existují od počátku. Mandala znamená kruh a skrývá se ve věcech, se kterými se denně setkáváme. Mandalou je květina, rozříznutý citron, chrámové okno, kulaté

Více

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY Adventní kalendář na kolečkách Pro děti je prosinec měsícem velkého těšení na Vánoce, stromeček a dárky. S adventním kalendářem, který pro ně má na každý den nějaký dáreček nebo dobrotu, to utíká rychleji

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 37 07

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 37 07 NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Úvod + účel použití přístroje... 2 Součásti a ovládací tlačítka detektoru... 2 Vložení (výměna) baterie... 3 Zapnutí / vypnutí detektoru (provádění měření)... 3 Vyhledávání

Více