SDRUŽENÍ ZVONEČEK PRAHA Komenského nám 9/ Praha 3

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SDRUŽENÍ ZVONEČEK PRAHA Komenského nám 9/400 13000 Praha 3"

Transkript

1 SCHŮZE VÝBORU ČT , 18:00 V HŠ UČEBNA 120 Přítomni: Jan Vančura (JVA), Jolana Volfová (JVO), Eva Pudlovská (EP), Markéta Vokrouhlíková (MK), Renata Hánová (RH), Hana Kačírková (HK), Darina Hoppeová (DH), Lucie Nováková (LN), Ester Havlová (EH) Omluveni: Filip Magram (FM) ZÁPIS 1. Finanční situace: a. Předseda podal informaci o stavu financí. Výbor ji vzal na vědomí. b. Granty na 2014 i. OK MHMP podáno na celoroční činnost 2014 (do 28. dubna již na 2015!) ii. OŠ MHMP podáno na zahraniční zájezd + letní+podzimní soustředění - smlouvy budou podepsány během několika týdnů iii. MK ČR ORNK První kolo 30.9 nebyl jasný účel a termín, druhé kolo uzávěrka do , JV zpracuje a bude podáno c. sponzoři : i. nový sponzor Stavební společnost Guttenberg d. ostatní i. Paní Hoppeová - pojišťovna Allianz a Komerční banka zatím nic - TRVÁ 2. Změna stanov Výbor projednal (viz níže bod Diskuse) a schválil návrh nových stanov, předložených členům Výboru k posouzení mailem dne 9/4/2014. Návrh nových stanov je Přílohou 2 tohoto zápisu. a. Hlavní změny: i. Sdružení přechází na zapsaný spolek ii. Nová členská základna bude zúžena jen na ty, kteří se budou chtít podílet aktivně na činnosti. iii. Výbor Sdružení Zvoneček - Praha konstatuje, že členové Sdružení uvedení v Příloze 1 (z důvodu ZOOÚ není veřejná informaci podá na požádání kterýkoli člen Výboru) se dlouhodobě činnosti Sdružení neúčastní, neplatí členské příspěvky a jejich děti ani oni sami nejsou členy žádného ze sborů studia Zvoneček - Praha. S ohledem na tyto skutečnosti Výbor považuje jejich členství dnem 3. dubna 2014 za zaniklé. iv. Stávající členové budou obesláni adresným zvacím dopisem na shromáždění členů 24/4/2014, příloha 3). v. K diskusi: 1. kdo odvolává neaktivního člena Rady (Shromáždění členů nebo Rada sama?) Výbor všemi hlasy rozhodl pro Shromáždění členů dle návrhu. 2. umožníme odvolat se ne-členovi, který nebude přijat Radou, ke Shromáždění členů? Výbor tuto možnost všemi hlasy odmítnul. 3. Výdaje Sdružení v oblasti mzdových nákladů projednány a schváleny 4. ČINNOST a. Llangollen 2014 odeslány přihlášky do 4 kategorií, byli jsme přijati do 3 kategorií Upřesněný rozpočet navýšení (oslabení koruny, upřesnění nákladů) + požádáno o příspěvek organizátory (Bursary Fund dali nám 1500 Lstg) a nakonec jsme zvolili leteckou dopravu náklady srovnatelné s busem, zájezd cca o 3 dny kratší. Výbor dodatečně všemi hlasy schválil variantu leteckou dopravou (hlasování proběhlo z důvodů nebezpečí z prodlení při získávání nejvýhodnějších nabídek na letenky prostřednictvím u).

2 Náměty a různé: 5. Právní: Je třeba zařadit do evidenčních listů podepisovaných rodiči právně posvěcenou formulaci ve smyslu: Před započetím a po skončení sborových akcí (koncertů, vystoupení, zájezdů, natáčení apod.) organizovaných Sdružením Zvoneček Praha jsou za své nezletilé děti zodpovědní jejich rodiče. SZP nepřebírá žádnou zodpovědnost za bezpečnost a zdraví nezletilých dětí během příchodu/příjezdu na akci a odchodu/odjezdu z akce, pokud nejsou tyto součástí akce samotné a organizovány hromadně. MVo zajistila u právníka, bude začleněno do evidenčních listů- TRVÁ 6. M. Vokrouhlíková dispozice s účtem - zařízeno 7. Příští schůzka Výboru - bude svolána dle potřeby 8. Výroční schůze 24/4/2014 komorní sál zapsal : Jan Vančura Seznam Příloh zápisu: Příloha 1 Seznam neaktivních členů, jejichž členství je dnem 10/4/2014 prohlášeno za zaniklé (z důvodu ZOOÚ není veřejná informaci podá na požádání kterýkoli člen Výboru) Příloha 2 Návrh Stanov schválený Výborem Příloha 3 Dopis členům Sdružení s pozvánkou na výroční schůzi (nově shromáždění členů)

3 Příloha 2 - Návrh Stanov schválený Výborem: Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, Praha 3. Čl. 3 Účel Spolku Účelem Spolku je: a) organizovat kulturní a volnočasové aktivity, jichž se účastní děti a mládež pěveckých sborů sborového studia Zvoneček - Praha působícího při Gymnáziu a Hudební škole hl. m. Prahy v Praze 3, Komenského nám. 9/400, b) informovat o činnosti výše uvedeného sborového studia a propagovat ji na veřejnosti, c) přispívat všemi prostředky včetně materiálních a vyhledáváním případných sponzorů k rozvoji činnosti všech složek výše uvedeného sborového studia Zvoneček - Praha. Orgány Spolku jsou: a. shromáždění členů, b. rada, c. předseda. Čl. 4 Orgány Spolku Čl. 5 Shromáždění členů 1. Shromáždění členů je nejvyšším orgánem Spolku. Shromáždění členů se koná nejméně jednou do roka. Shromáždění členů svolává rada. 2. Shromáždění členů je usnášení schopné, zúčastní-li se jednání nadpoloviční většina všech členů. Rozhodnutí je přijato, jestliže pro něj hlasuje většina přítomných členů, s výjimkou zrušení Spolku a změny stanov, kde je potřeba nejméně 2/3 hlasů přítomných členů.

4 3. Není-li 30 minut po stanoveném začátku jednání shromáždění členů přítomna nadpoloviční většina členů, zahájí se náhradní shromáždění členů s totožným programem, jaký mělo řádné shromáždění členů. Náhradní shromáždění členů je usnášení schopné nadpoloviční většinou přítomných. 4. Každý člen má jeden hlas. Hlasy všech členů jsou rovné. Člen může na zasedání zastupovat při hlasování jiného člena Spolku na základě písemně udělené plné moci. Jeden člen může zastupovat při hlasování nejvýše dva členy. 5. Jednání shromáždění členů se mohou členové v odůvodněných případech zúčastnit i s využitím technických prostředků, které jim umožní sledovat celý průběh jednání. 6. Z jednání shromáždění členů vyhotoví rada zápis do 30 dnů ode dne konání shromáždění. Zápis obsahuje označení svolavatele, způsob svolání, termín konání, předsedajícího, přijatá usnesení, datum vyhotovení zápisu. Zápis se členům zpřístupní formou zaslání ové zprávy. 7. Shromáždění členů: a) rozhoduje o změně stanov Spolku, b) volí a odvolává členy rady, c) rozhoduje o odvoláních proti rozhodnutím rady o vyloučení členů, d) stanoví členské příspěvky, e) schvaluje výroční zprávu o činnosti a hospodaření Spolku, f) bere na vědomí roční účetní závěrku, g) bere na vědomí rozpočet Spolku a plán činnosti na následující kalendářní rok h) hodnotí činnost rady, i) rozhoduje o zrušení Spolku. Čl. 6 Rada 1. Rada je výkonným orgánem Spolku, voleným shromážděním členů. Rada má vždy lichý počet členů, nejméně tři. Funkční období je dva roky. Shromáždění členů určuje počet členů na příslušné funkční období. Opakovaná volba je možná. 2. Členství v radě zaniká: a. uplynutím funkčního období b. smrtí c. skončením členství ve Spolku d. odstoupením e. odvoláním; člena odvolává shromáždění členů zejména z důvodů neplnění povinností, neúčast na jednáních rady, nerespektování rozhodnutí rady. 3. Pokud se uvolní místo člena rady před uplynutím funkčního období, kooptuje rada na uvolněné místo člena, a to do doby než bude shromážděním členů zvolen nový řádný člen. Pokud by počet členů rady mezi shromážděními členů poklesl pod usnášeníschopnou většinu, je předseda nebo nejstarší člen rady, není-li předsedy, povinen bez zbytečného prodlení svolat mimořádné shromáždění členů k volbě nových členů rady. 4. Rada: a) rozhoduje o přijetí člena Spolku a o vyloučení člena Spolku, b) schvaluje rozpočet Spolku a plán činnosti na následující kalendářní rok,

5 c) schvaluje roční účetní závěrku, d) předkládá shromáždění členů výroční zprávu o činnosti a hospodaření Spolku, e) svolává shromáždění členů, f) vydává vnitřní předpisy Spolku. 5. Rada je usnášeníschopná při přítomnosti nadpoloviční většiny členů a rozhoduje nadpoloviční většinou jednání se účastnících členů. 6. Rada jmenuje ze svého středu předsedu a místopředsedu. Předseda svolává a řídí zasedání rady. 7. Předseda je statutárním orgánem Spolku a jedná samostatně jménem Spolku navenek. Při podpisování připojí předseda k názvu Spolku svůj podpis. 8. Předsedu zastupuje v případě jeho nepřítomnosti na základě plné moci předsedy místopředseda. Při podpisování připojí místopředseda k názvu Spolku označení v plné moci a svůj podpis. 9. Rada jedná ve sboru. Rada může rozhodnout o rozdělení pravomocí mezi své členy. Toto rozdělení pravomocí musí být zaznamenáno v zápise z jednání rady. 10. Rada se schází zpravidla 3x ročně. V zápise z jednání rady se uvede u jednotlivých rozhodnutí odlišný názor členů, kteří hlasovali proti návrhu. Zápis z jednání rady se zašle do pěti dnů po jeho vyhotovení mailem všem jejím členům. 11. V případě nebezpečí z prodlení může předseda vyhlásit hlasování per rollam (korespondenční hlasování). Návrh věci k rozhodnutí per rollam zašle předseda členům rady. Rozhodnutí je schváleno dnem, kdy je odesilateli doručeno souhlasné stanovisko posledního člena, kterým je dosaženo souhlasu nadpoloviční většiny všech členů rady. Rozhodnutí přijaté per rollam podepisuje předseda nebo místopředseda. Na nejbližším zasedání rady informuje předseda o rozhodnutích přijatých per rollam od posledního zasedání rady. 12. Jednání rady se mohou její členové zúčastnit i s využitím technických prostředků, které jim umožní sledovat celý průběh jednání. 13. Kterýkoliv člen Spolku má právo se zúčastnit zasedání rady. Nemá však právo hlasovat ani předkládat návrhy k projednávaným věcem, s výjimkou případů, kdy je k jednání rady přizván v konkrétní věci. Čl. 7 Členství 1. Členem Spolku se může stát fyzická osoba starší 18ti let, která se aktivně podílí na činnosti sborového studia Zvoneček Praha a kterou ke členství doporučil stávající člen Spolku. 2. Členství ve Spolku vzniká dnem přijetí za člena schválením členské přihlášky radou v souladu s těmito stanovami. 3. Každý člen Spolku je oprávněn se zúčastnit shromáždění členů, podávat návrhy a podněty a dále zúčastňovat se akcí, které Spolek pro své členy pořádá. Člen Spolku je povinen podřídit se rozhodnutí orgánů Spolku. Členové jsou povinni platit členské příspěvky ve výši stanovené radou Spolku. Rada může rozhodnout i o tom, že členské příspěvky nebudou vybírány. Rozhodnutí se vždy týká všech členů. Člen může ze Spolku kdykoliv svobodně vystoupit.

6 4. Člen Spolku má právo rozhodovat na shromáždění členů a být volen do funkcí v orgánech Spolku. Člen, který vykonává funkci ve Spolku, je povinen ji vykonávat pečlivě, s potřebnými znalostmi a s loajalitou ke Spolku. 5. Členství ve Spolku zaniká: a) vystoupením ze Spolku, b) úmrtím, c) vyloučením, d) při nezaplacení členského příspěvku ani v náhradní lhůtě stanovené radou ve výzvě k zaplacení, a to posledním dnem stanovené lhůty, e) zánikem Spolku. Čl. 8 Vyloučení člena 1. Spolek může člena vyloučit pro závažné porušení stanov, pokud se po dobu více než jednoho roku neúčastní činnosti Spolku, nebo pokud se bez omluvy nezúčastní dvou po sobě konaných shromáždění členů. 2. Návrh na vyloučení může podat kterýkoliv člen, v návrhu uvede důvody vyloučení. Člen navrhovaný k vyloučení musí být s důvodem vyloučení seznámen nejméně 15 dnů před jednáním rady, která bude o vyloučení rozhodovat. Člen je oprávněn se jednání rady zúčastnit a uvést skutečnosti na svou obhajobu. 3. O vyloučení člena rozhoduje rada. Rozhodnutí se doručí vyloučenému členovi. Proti rozhodnutí rady o vyloučení se člen může odvolat ke shromáždění členů, a to do 30 dnů po doručení rozhodnutí. Čl. 9 Seznam členů 1. Spolek vede seznam členů. Člen je do seznamu členů zapsán do 10 dnů po jeho přijetí za člena Spolku. V seznamu se uvede jméno a příjmení člena, jeho bydliště, kontaktní spojení, datum přijetí za člena, datum a způsob ukončení členství. Po ukončení členství je člen ze seznamu členů vymazán. 2. Za vedení seznamu členů odpovídá pověřený člen rady. 3. Seznam je pro členy přístupný v sídle Spolku po předchozí dohodě. Třetím osobám seznam členů není zveřejňován. Čl. 10 Zrušení a zánik Spolku 1. Spolek se zrušuje rozhodnutím Shromáždění členů nebo rozhodnutím soudu z důvodů stanovených 268 občanského zákoníku. 2. Shromáždění členů rozhodnutí o zrušení přijímá dvoutřetinovou většinou hlasů všech členů. Shromáždění členů při rozhodnutí o zrušení jmenuje likvidátora.

7 3. Likvidátor sestaví soupis majetku Spolku, který zpřístupní v sídle Spolku. O zveřejnění soupisu majetku členy Spolku vyrozumí sdělením na webové stránce Spolku. Pokud o to člen požádá, vydá mu likvidátor kopii tohoto soupisu za úhradu nákladů na vyhotovení kopie soupisu. 4. Likvidační zůstatek se převede na jinou právnickou osobu, která realizuje obdobnou činnost jako Spolek, podle rozhodnutí rady. 5. Spolek zaniká výmazem ze spolkového rejstříku. Čl. 11 Závěrečná ustanovení 1. Tento Spolek (dříve občanské sdružení) vznikl registrací Ministerstvem vnitra České republiky dne 28. prosince Dojde-li mezi členy Spolku ke sporu o výklad těchto stanov, je k jejich výkladu oprávněno shromáždění členů. 3. Schválením těchto stanov se potvrzuje členství ve Spolku stávajících členů, kteří se aktivně podílejí na činnosti sborového studia Zvoneček Praha. Členství ostatních členů, kteří se nepodíleli na činnosti Spolku, je na základě rozhodnutí Rady ze dne považováno za zaniklé. 4. Nestanoví-li tyto stanovy jinak, řídí se právní poměry Spolku občanským zákoníkem. 5. Tyto stanovy nahrazují v plném rozsahu stanovy ze dne V Praze dne.. Předseda (ověřený podpis):

8 Příloha 3 Schválené znění dopisu členům pozvánka na výroční schůzi Vážená paní / vážený pan Jméno Příjmení člen/ka Sdružení Zvoneček - Praha P O Z V Á N K A N A V Ý R O Č N Í S C H Ů Z I Vážený/Vážená V Praze dne 10. dubna 2014 dnem vstoupil v platnost nový občanský zákoník. Jednou z novinek, kterou přináší je skutečnost, že všechna občanská sdružení jsou od automaticky považována za spolky. Tento přechod právní formy umožní zachování názvu sdružení, jeho IČ a především historie, kterou úspěšně využíváme např. při grantových řízeních. Pro naše Sdružení Zvoneček - Praha jsme proto po konzultacích s právní kanceláří a členy Výboru rozhodli pro setrvání u této právní formy. Krokem, který je nicméně nezbytně nutné udělat, je změna stanov. Návrh koncipovaný právní kanceláří JUDr. Deverové a odsouhlasený Výborem je vystaven na webu www,zvonecek.cz v rubrice HŠ a Sdružení, odkaz Stanovy_2014 ( anebo k nahlédnutí ve třídě 121 GMHŠ. K přijetí nových stanov je ale potřeba přítomnost nadpoloviční většiny členů Sdružení Zvoneček Praha na nadcházející výroční schůzi Sdružení Zvoneček Praha která se bude konat dne 24. dubna 2014 od hod v Komorním sále Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy. Jako člena/členku Sdružení Vás na ni tímto srdečně zvu a zároveň naléhavě prosím o Vaši přítomnost. Jako vždy se budeme snažit o stručnost, ale pokud by se potřebná nadpoloviční většina nesešla, bude to znamenat nutnost opakování schůze v náhradním termínu a to je pro všechny strany nepříjemné. Zásadní změnou vyplývající z nových Stanov bude do budoucna to, že členy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. se budou moci stát pouze ti, kteří se na činnosti spolku budou chtít aktivně podílet. Proto, pokud Vám Vaše časové možnosti či osobní priority nedovolují aktivní činnost v našem Sdružení, nabízíme Vám možnost Vaše členství kdykoli dobrovolně ukončit. Členský příspěvek jsme stanovili na 100,- Kč ročně a bude poprvé vybírán v hotovosti na schůzi Všechny ostatní změny jsou pouze formální a jsou pouhým důsledkem změny zákona. Nebudou mít naprosto žádný vliv na činnost, kterou zajištujeme pro sborové děti. Bez ohledu na skutečnost, zda jste členy nebo nikoli, budete o sborovém dění informováni zejména prostřednictvím našich webových stránek. Každoroční valná hromada spolku pak bude schvalovat účetní závěrku a rozpočet na další rok, případně volit Radu. Tyto úkony však budou vyhrazeny pouze členské základně; rodiče dětí, kteří nebudou členy Spolku, dostanou tyto informace na vědomí v části veřejné, kde jsou tradičně prezentovány výsledky, jichž sborové studio dosáhlo, důležité informace o zájezdech, soustředěních, koncertech apod. Prosím Vás tedy ještě jednou o Vaši účast na velmi důležité schůzi dne 24. dubna 2014 a také o Vaše rozhodnutí, zda zůstanete členy spolku a budete se chtít aktivně do naší spolkové činnosti zapojit, anebo zda si budete přát členství ukončit. Pokud byste měl/a dotazy ještě před konáním schůze, neváhejte mne kontaktovat mailem nebo telefonem. Předem velice děkuji a těším se na setkání s Vámi. S přátelským pozdravem a veškerou úctou Ing. Jan Vančura, CSc. předseda Sdružení Zvoneček Praha j.vancura@zvonecek.cz GSM

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA. Preambule

STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA. Preambule STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA Preambule Posláním spolku je nabízet přátelský, bezpečný a inspirativní prostor pro celou rodinu a poskytovat jí komplexní podporu. Cílem spolku je provozovat rodinné, resp.

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s.

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. schválené na ustavující schůzi dne 13. 10. 2014 I. Úvodní ustanovení 1. Název: Česká společnost pro buněčnou biologii, z.s. (dále též Spolek ). 2.

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Stanovy Hranice.net, z.s.

Stanovy Hranice.net, z.s. Stanovy Hranice.net, z.s. Název: Hranice.net, z.s. IČ: 27008428 (dále jen spolek ) Sídlo: Borová 3, 285 22 Zruč nad Sázavou Statutární orgán: Rada spolku Čl. 1 Základní ustanovení 1. Spolek je samostatnou

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY Název spolku zní: Spolek rodičů při ZŠ Plaňany Zkratka názvu: SRZŠ Plaňany I. Název spolku II. Právní forma a sídlo spolku 1. Spolek rodičů při ZŠ Plaňany (dále jen

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení zní Česká andragogická společnost, o. s. (dále jen sdružení ), užívaný také ve zkratce ČAS, o. s.. 2. Sídlo sdružení

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s.

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s. STANOVY zapsaného Spolku Atletika Jižní Město z.s. I. Základní ustanovení 1. Název zapsaného spolku: Atletika Jižní Město z.s. (dále jen Spolek). 2. Sídlo Spolku: Praha. II. Hlavní poslání a cíle činnosti

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení: Spolek Tábornický klub Písek 2. Sídlo občanského sdružení: Smrkovická 2218, Písek 39701

Více

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s.

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku zní: Pink Floyd fanklub CZ, z. s. (dále jen spolek ). 2. Povolená zkratka názvu: Pink Floyd fanklub CZ. 3. Sídlem spolku

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s.

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Článek 1. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. (dále jen Spolek

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy ZŠ, Mendelova má sídlo v ZŠ, Mendelova v Karviné Hranicích, ulice Einsteinova 2871. Čl. II Právní poměry 1.

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov Čl. I Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a Mateřské škole Lichnov, okres Nový Jičín, příspěvkové

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník.

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL I. Název a sídlo Byl založen Spolek Angel, se sídlem Angelovova 3183, 14300 Praha 12, IČ: 47610689, registrace provedena dne 25.11.1992 pod č.j. VSC/1-16530/92-R. II. Právní

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely má sídlo v Praze 9 Kbely, na adrese Albrechtická 732, 197 00 Čl. II Účel spolku Spolek

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení )

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Článek 1 Název sdružení 1. Název sdružení zní: Občanské sdružení bubakov.net 2. Sídlo sdružení je: Obětí okupace 510, 271 01 Nové Strašecí.

Více

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU Čl. 1 Název spolku Název spolku zní Spolek rodičů Jablíčko. Čl. 2 Sídlo spolku Sídlem spolku je Ostrava-Hrabová, Příborská 28. Čl. 3 Účel spolku Účelem spolku je spolupráce

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Článek I. Název a sídlo spolku 1) Název zní Spolek BOSMA ANGEL. 2) Spolek sídlí na adrese Hasova 3094/3, 143 00 Praha 4 Modřany. 3) IČ: 22708537, registrace provedena

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Stanovy název spolku, z. s.

Stanovy název spolku, z. s. Stanovy název spolku, z. s. Část 1 - Obecná ustanovení 1 Název, sídlo a obvod činnosti spolku Název spolku zní xxxxxxxxxxxxxx, z.s. Sídlem spolku je xxxxxxxxxxxxxx. 2 Účel spolku (1) Účelem spolku je xxxxxxxxxxxx

Více

S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy

S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy Vydané podle 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. Občanského zákoníku, zákon ze dne 3. 2. 2012, účinnost 1. ledna 2014 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název Spolku:

Více

Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s.

Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s. Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s. Čl. 1. Název a sídlo 1. Název spolku zní: Lékořice z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Praha. 3. IČ: 27002110 Čl. 2. Právní postavení 1. Spolek je právnickou

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

I. Základní ustanovení. II. Cíl a účel hlavní činnosti spolku

I. Základní ustanovení. II. Cíl a účel hlavní činnosti spolku STANOVY České společnosti pro vědeckou kinematografii, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Česká společnost pro vědeckou kinematografii, z.s. (dále jen ČSVK) je samosprávný a dobrovolný svazek

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S.

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název sdružení: Sdružení rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole stavební Brno, o.s. (dále jen

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Rolnička Praha

Stanovy Spolku rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Rolnička Praha Stanovy Spolku rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Rolnička Praha I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Rolnička Praha dále jen SRPR nebo též spolek.

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy I. Název, sídlo a charakter spolku Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Název spolu je: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ v Ploskovicích, zkratka SRPŠ Ploskovice. Sídlo spolku je na adrese Ploskovice

Více

Stanovy SRPŠ M. Alše

Stanovy SRPŠ M. Alše Stanovy SRPŠ M. Alše I. Název a sídlo spolku 1. Název: Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše Zkratka názvu: SRPŠ M. Alše 2. Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše (dále jen SRPŠ nebo spolek ) byl založen

Více

Stanovy NosiNET z. s.

Stanovy NosiNET z. s. Stanovy NosiNET z. s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. NosiNET z. s. (dále Spolek ) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2. Na Spolek se dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

Občané za spokojené bydlení

Občané za spokojené bydlení STANOVY SPOLKU Občané za spokojené bydlení 2015 (verze dle NOZ) S t a n o v y s p o l k u Občané za spokojené bydlení Čl. 1 Sídlo a cíl činnosti 1. Sídlo spolku Občané za spokojené bydlení (dále jen OSB

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

S T A N O V Y zapsaného spolku Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku. Článek 1.

S T A N O V Y zapsaného spolku Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku. Článek 1. S T A N O V Y zapsaného spolku Název: IČ : Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. 68244916 Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Sdružení přátel

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

STANOVY SPOLKU. "Unie rodičů ZŠ a MŠ Beneše, z. s. 11. Úvodní ustanovení. Cíle, poslání a účel spolku. Článek I. Článek ll

STANOVY SPOLKU. Unie rodičů ZŠ a MŠ Beneše, z. s. 11. Úvodní ustanovení. Cíle, poslání a účel spolku. Článek I. Článek ll , I! STANOVY SPOLKU "Unie rodičů ZŠ a MŠ Beneše, z. s. 11 Článek I Úvodní ustanovení 1. Spolek s názvem "Unie rodičů ZŠ a MŠ Beneše, z. s." (dále jen "spolek") 2. Na místo užití plného názvu spolku se

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku. verze 1.1

Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku. verze 1.1 Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku verze 1.1 Čl. I Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Lesní kruh, z.s. (dále též jen spolek ) 2. Spolek má sídlo na adrese: Terezy Novákové 2192/119, Brno-Řečkovice,

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku Stanovy spolku I. Název a sídlo spolku Spolek nese název (dále jen "spolek ) a má své sídlo v Chrudimi, na adrese Čáslavská 973, 537 04 Chrudim IV. II. Úvodní ustanovení 1. Spolek je dobrovolným svazkem

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ).

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). STANOVY SPOLKU Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). 2. Sídlo Spolku: Černošická 168, 155

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut Spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spolčující členy na základě společného zájmu. 2. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut Spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spolčující členy na základě společného zájmu. 2. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1 Název a sídlo a právní forma spolku Název: Asociace poskytovatelů energetických služeb, z.s. (dále jen Spolek ) používaná zkratka "APES" Sídlo: U Voborníků 852/10, 190 00 Praha 9 Právní forma

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY SPOLKU Network East-West,z.s.

STANOVY SPOLKU Network East-West,z.s. STANOVY SPOLKU Network East-West,z.s. Preambule Network East-West,z.s. se chce zabývat zdravotními a sociálními problémy jako jsou HIV/AIDS, pohlavně přenosné choroby, migrace a prostituce, užívání návykových

Více

Stanovy spolku ANGELMAN CZ, spolek

Stanovy spolku ANGELMAN CZ, spolek Stanovy spolku ANGELMAN CZ, spolek Vnitřní organizace spolku, práva a povinnosti členů i volených orgánů spolku se řídí těmito stanovami, které jsou uloženy ve svém úplném znění v sídle Spolku. I. Název,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. přijaté v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění 1. Název a sídlo 1.1. Název sdružení je: DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. (dále

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s.

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s. 1 Stanovy spolku Pernštejn.net, z.s. Čl. I. Základní ustanovení 1 Pernštejn.net, z.s. (dále též jen spolek) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2 Sídlo spolku je umístěno

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

Stanovy Sdružení rodičů a přátel školy při Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Nymburce

Stanovy Sdružení rodičů a přátel školy při Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Nymburce Stanovy Sdružení rodičů a přátel školy při Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Nymburce I. Sdružení rodičů a přátel školy při Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole

Více

Stanovy. Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března Stránka 1 z 7

Stanovy. Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března Stránka 1 z 7 Stanovy Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března 2015 Stránka 1 z 7 Stanovy Klubu Brno Hády, z.s. Článek 1 Název a sídlo Klubu Brno Hády, z.s. 1. Klub Brno Hády

Více

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Česká Bělá 300. Článek II Postavení Unie. Občanské sdružení unie rodičů při ZŠ a MŠ Česká

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií Stanovy zájmového sdružení právnických osob Asociace nezávislých dodavatelů energií 1 Název, sídlo a právní forma zájmového sdružení 1.1 Název sdružení zní: Asociace nezávislých dodavatelů energií, dále

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald S T A N O V Y Veterán klub Rychvald I. ZÁKLADNÍ USTANOV ENÍ Článek 1: Vznik Veterán klubu Rychvald 1. Veterán klub Rychvald (dále jen VK Rychvald) ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů se

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s.

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Stanovy spolku Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Článek 1: Úvodní ustanovení 1.1. Název spolku: Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. (dále jen Spolek ). 1.2. Sídlo

Více

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s.

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Slovanský kruh, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se Zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova Článek 1 Název spolku: Spolek přátel ZUŠ Klapkova z.s. Článek 2 Sídlo spolku: Klapkova 25, Praha 8. Článek 3 Spolek je právnickou osobou. I. Název, sídlo a statut

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více