Termín zveřejnění: 23. říjen 2014, hodin

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Termín zveřejnění: 23. říjen 2014, 12.00 hodin"

Transkript

1 T I S K O V Á Z P R Á V A Termín zveřejnění: 23. říjen 2014, hodin Růst obratu o 4,6 % na 6,815 mld. CZK v dm Česká republika Zákazníci odměňují dm růstem obratu Investice do nákupní atmosféry, komunikace a spolupracovníků Přes spolupracovníků ve více než prodejnách dm v Evropě Více než 1,7 mil. držitelů dm zákaznické karty a ročně 29 mil. kontaktů se zákazníky České Budějovice, 23. říjen Nárůstem obratu o 4,64 % na 6,815 mld. CZK potvrdila dm v České republice v právě uplynulém obchodním roce (1. říjen 2013 až 30. září 2014) pozitivní růst, získala další tržní podíly a navázala tak na úspěchy předchozích let. Těchto velmi dobrých výsledků dosáhla dm nejen díky mírně rostoucímu celkovému počtu prodejen (navýšení o 1,85 % nebo o 4 prodejny na 220 prodejních míst), ale také díky optimalizaci své prodejní sítě (otevření 15 nových prodejen a regenerace 4 stávajících prodejen). Současně dm v České republice dokázala vytvořit 70 nových pracovních míst (2.340 spolupracovníků, + 3,08 %). Komplexní orientace na požadavky zákazníků, permanentní inovace a investice do sortimentu, prodejen a do odborného i osobnostního rozvoje našich spolupracovníků spolu se zásadou realizovat expanzi vlastními silami jsou atributy, díky kterým dm drogerie markt v posledních pěti turbulentních letech zůstala nejen stabilní společností, ale dokázala jimi projít mimořádně úspěšně, říká Gerhard Fischer, jednatel dm drogerie markt s.r.o. V dm Česká republika bylo od roku 2008/2009 otevřeno 52 nových prodejen a dosaženo nárůstu obratu o téměř 43 %. dm v Evropě Uplynulý rok byl úspěšný také pro mateřskou dm Rakousko se všemi jejími 100% dceřinými společnostmi ve střední a jihovýchodní Evropě: Celkově vzrostl obrat dm na jedenácti evropských trzích (Rakousko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Rumunsko, Bulharsko a Makedonie) o 4 %, na 1,922 mil. EUR. V prodejnách (+ 2,05 %) dm našlo v uplynulém obchodním roce uplatnění téměř lidí (15.846, + 2,8 %).

2 Celá skupina dm, včetně dm Německo, dosáhla v obchodním roce 2013/14 obratu 8,3 mld. EUR a ve více než prodejnách poskytuje pracovní místo poprvé více než spolupracovníkům. dm investuje do zážitku z nakupování Téměř každá desátá prodejna dm byla v uplynulém obchodním roce 2013/14 velkoryse zrenovována nebo zcela nově otevřená. Podstatná část (téměř 100 mil. CZK) z celkové částky investic 150 mil. CZK směřovala do modernizace prodejen s cílem, aby slogan Zde jsem člověkem byl ověřitelný všemi smysly. Naši vědomě nakupující zákazníci, jejichž nároky v čase logicky rostou, očekávají neustálé novinky, vylepšení, překvapení, zvláštní důraz na detail a respektování individuálních potřeb, uvádí pan Fischer. Zbývající částka byla investována do nového pracovního oblečení spolupracovníků v prodejnách dm, do rekonstrukce budovy centrální správy v Českých Budějovicích a do navýšení skladové kapacity logistického centra v Jihlavě. Nové pracovní oděvy v souladu s korporátním designem vhodně doplňují moderní, svěží a elegantní interiér každé prodejny dm. Nové oblečení přináší navíc variabilitu, která vychází vstříc přáním spolupracovníků. Lepší pracovní podmínky pro spolupracovníky, snížení energetické náročnosti budovy a malý příspěvek ke zlepšení života v centru města ve formě přírodní zahrady přinesla rekonstrukce budovy centrální správy v Českých Budějovicích. Vybavením poslední části budovy logistického centra v Jihlavě novými skladovými regály dokázala dm navýšit kapacitu skladu o bezmála 40 % a mohla tak nabídnout dostatek vlastních skladových prostor na dalších minimálně 10 let. dm je oblíbenou značkou dm navázala na svá vítězství z předchozích let a v uplynulém obchodním roce získala opět prestižní ocenění Obchodník roku s drogerií a parfumerií Další ocenění nejoblíbenější drogistické značky v České republice získala dm v rámci Superbrands Awards Ve spolupráci s výzkumným institutem Gfk Czech byli spotřebitelé v České republice dotazování, která značka je jejich nejoblíbenější. Následně nezávislá odborná komise Superbrands Brand Council ocenila nejčastěji zmiňované značky a z nich vybrala Superbrands.

3 Na jaře dm jako jedna z prvních firem v České republice získala ocenění Tátové vítání. Ocenění je pro nás důkazem, že jsme se vydali správným směrem. Vnímáme jej jako ocenění naší filozofie rovného přístupu ke všem spolupracovníkům, bez ohledu na jejich pohlaví, věk, národnost nebo etnikum. Ačkoli v dm pracuje 94 % žen a muži jsou v početní menšině, myslí dm i na jejich potřeby a zájmy, říká pan Fischer. Zákazníci dm oceňují sortimentní inovace Stále více lidí v České republice trpí některou z forem potravinové intolerance. dm vychází vstříc speciálním požadavkům zákazníků s potravinovou nesnášenlivostí či alergií. V dubnu proto rozšířila sortiment speciální výživy a nabízí nyní národně již více než 130 položek bezlepkových, bezlaktózových a dalších speciálních potravin. Před 25 lety byla zákazníkům dm poprvé představena přírodní kosmetika dm značky alverde. Tenkrát nabízela 14 položek, v současné době mohou zákazníci vybírat z více než 360 produktů. Kvalitu dm značek i v uplynulém obchodním roce potvrdila ocenění různých spotřebitelských testů. V dubnu se např. stal prací prášek Denkmit Color vítězem dtestu. Toaletní papír Sanft&Sicher s cestovní miniruličkou uvnitř byl zase oceněn jako Nejlepší novinka Se zákazníkem v permanentním dialogu Dialog se zákazníkem je základním principem dm active beauty světa výhod s více než 1,7 mil. členů, kteří ročně uplatní více než 90 % nasbíraných věrnostních bodů získaných za nákupy v dm. Díky nástrojům jako jsou newslettery či mailingy jsme schopni zrealizovat až 29 mil. kontaktů s věrnými zákazníky ročně, sděluje paní Martina Horká, vedoucí resortu marketingu a nákupu. Stále více zákazníkům umožňujeme spolupodílet se na rozhodnutí, které informace a výhody jim budou nabízeny. S tím souvisí také uplatňování slevových kuponů, které je nyní možné přímo u pokladny bez nutnosti předchozího tisku na terminálu. Souběžně se světem výhod se stala také facebooková stránka dm s více než fanoušky důležitým dialogovým nástrojem oslovujícím mladší generace. Inovace v krásném balení V létě 2014 dm představila svůj nový marketingový nástroj s názvem Můj dm box, který zákazníkům těšícím se na výrobkové inovace nabízí výběr nově zalistovaných výrobků. Z více než zákazníků dm, kteří se přihlásili na internetových stránkách dm, bylo vybráno 2.000

4 zákazníků, kteří si pak ve své prodejně dm mohli Můj dm box obsahující produkty v hodnotě převyšující 600 CZK zakoupit za pouhých 150 CZK. Jsme velmi příjemně překvapeni zájmem našich zákazníků, který výrazně předčil naše očekávání. Možnost koupit si na prodejně dm box tak měl každý pátý zájemce, informuje paní Martina Horká. Trvalá udržitelnost v dm Pro spotřebitele je stále více důležité, jak se společnost chová ke svým spolupracovníkům, obchodním partnerům a životnímu prostředí. dm se v roce 2014 stala členem Byznys pro společnost, nezávislé platformy zodpovědného podnikání v České republice. dm je dlouhodobě a aktivně angažovaná na poli trvalé udržitelnosti. Tento přístup vychází z naší filozofie, vysvětluje paní Horká. Od roku 2011, kdy dm zavedla nový koncept opakovaně použitelných nákupních tašek, dokázala dm snížit spotřebu plastových tašek o více než 80 procent. dm dbá na široký výběr opakovaně použitelných tašek. Krom jiného nabízí také bavlněnou tašku, kterou zákazník jednou zaplatí a při jakémkoli jejím poškození si ji může zdarma v kterékoli prodejně dm v České republice vyměnit. Zaměstnání v dm Jako společnost s 94% podílem žen, si dm drogerie markt vzala za cíl nabídnout do budoucna ještě lepší rámcové podmínky pro sladění pracovního a rodinného života. Společnost podporuje své spolupracovníky v každé fázi jejich života ve snaze sladit co nejlépe požadavky jedince s potřebami týmu a organizace. Díky tomu mohlo vedle již existující možnosti zkrácených pracovních úvazků vzniknout například flexibilní uspořádání pracovní doby pro centrální správu. Také byl optimalizován proces opětovného zapojení se žen do pracovní činnosti po návratu z mateřské a rodičovské dovolené a do pracovních procesů byl integrován aspekt Work-Life-Balance. Ve svých vzdělávacích programech, seminářích a workshopech se dm soustředí na odborné vzdělávání dm spolupracovníků. V uplynulém obchodním roce byly realizovány nové semináře dm poradce za účelem prohloubení odborných znalostí spolupracovníků v oblasti zdravé výživy, dekorativní kosmetiky, ústní hygieny, péče o pleť, přírodní kosmetiky a péče o dítě tak, s cílem zajistit dostatečnou kompetenci v poskytovaném poradenství zákazníkům přímo v prodejnách dm.

5 Za svůj dlouhodobý přínos v oblasti vzdělávání spolupracovníků získala dm certifikát NSK (Národní systém kvalifikací), který je určen pro společnosti, jež využívají vlastní systém získávání kvalifikace a nespoléhají se pouze na školství. Vzdělávání učňů Již dva roky je dm jako reprezentant drogistické branže aktivní v Sektorové radě pro obchod a marketing s cílem zasadit se o opětovné obnovení učňovského oboru drogista v České republice a opětovné etablování povolání drogista v moderním pojetí. Aktivním zapojením se do činnosti Sektorové rady můžeme významně přispět ke slaďování potřeb kvalifikovaných odborníků s nabídkou na trhu práce, podporovat vzdělávání v drogistickém oboru a spolupodílet se na přípravě odborníků v drogistické oblasti, vysvětluje paní Střížová, vedoucí resortu lidských zdrojů. dm povodňová sbírka pro jihovýchodní Evropu V červnu se dm Česká republika přidala k dm Rakousko a dalším zemím z koncernu dm a uspořádala sbírku na podporu obětí povodní v Chorvatsku, Srbsku a Bosně a Hercegovině. Od začátku června do půlky července měli zákazníci dm možnost nákupem symbolického balíčku hygienických, pečujících výrobků a produktů pro domácnost podpořit oběti v jihovýchodní Evropě. dm poskytla produkty za nákupní cenu, využila zavedené logistické infrastruktury v postižených oblastech a částku získanou od zákazníků a spolupracovníků ve výši CZK navýšila o dalších CZK. Celkem se v dm Rakousko a jejích dceřiných společnostech podařilo nasbírat EUR. Společně jeden pro druhého V souladu s mottem Společně jeden pro druhého podporuje dm již mnoho let různé obecně prospěšné organizace. Společně se svými partnery dm organizuje oceňované aktivity dm preventivní program Veselé zoubky, dm dobrovolnický den Více ze života nebo dm rodinný běh. Již třetím rokem probíhal v dm dobrovolnický den Více ze života s mottem Společně jeden pro druhého, kterého se od dubna do září mohli zúčastnit všichni aktivní spolupracovníci dm Česká republika. V roce 2014 tuto možnost využila více než jedna čtvrtina spolupracovníků. Svůj den strávili v organizacích, které se starají o děti, seniory, nemocné, zvířata nebo např.

6 přírodu. Celkem věnovali dm spolupracovníci hodin dobrovolnické činnosti v rámci více než 150 centrálně či individuálně organizovaných projektů. Projekt probíhá i v dalších zemích koncernu dm. dm se letos stala titulárním partnerem všech dm rodinných běhů, které se uskutečnily jako součást běžecké série RunCzech s mezinárodním významem. dm rodinných běhů, které se postupně konaly v Praze, Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci a Ústí nad Labem, se zúčastnilo celkem více než rodičů s dětmi. Velmi nás těší, že jsme mohli celým rodinám umožnit zažít atmosféru světového závodu, sděluje paní Střížová. O společnosti dm drogerie markt dm drogerie markt s.r.o. v České republice zahájila činnost v roce 1992 jako 100% dceřiná společnost dm drogerie markt GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 220 prodejen zásobuje po celé České republice ze svého logistického centra v Jihlavě. Jednateli společnosti jsou Gerhard Fischer a Ing. Pavel Kadečka. Celkem v dm pracuje spolupracovníků. V obchodním roce 2013/2014 vykázala dm v České republice obrat ve výši 6,815 mld. CZK a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, Das gesunde Plus, Denkmit, Sundance či úplnou novinku Visiomax. Tiskové zprávy a fotografie v tiskové kvalitě spol. dm naleznete: Kontakt: Ing. Eva Vaněčková PR manager dm drogerie markt s.r.o. T F eva.vaneckova@dm-drogeriemarkt.cz

Výrazný růst a č. 1 na českém drogistickém trhu

Výrazný růst a č. 1 na českém drogistickém trhu TISKOVÁ ZPRÁVA Termín zveřejnění: 20. října 2011, 12.00 h Znamenité obchodní výsledky v roce otevření 200. prodejny dm: Výrazný růst a č. 1 na českém drogistickém trhu Zvýšení obratu o 9,62 % na 5,886

Více

Ve 25. jubilejním roce: Růst obratu o více než 8 % pro dm v České republice

Ve 25. jubilejním roce: Růst obratu o více než 8 % pro dm v České republice T I S K O V Á Z P R Á V A Termín zveřejnění: 19. října 2017, 12:00 hod. Ve 25. jubilejním roce: Růst obratu o více než 8 % pro dm v České republice dm v Evropě: 59.046 spolupracovníků ve 3.464 prodejnách

Více

dm v České republice výrazně roste o více než 11 % díky neustálým inovacím

dm v České republice výrazně roste o více než 11 % díky neustálým inovacím TISKOVÁ ZPRÁVA Termín zveřejnění: 18. října 2018, 12:00 hod. Velmi úspěšný obchodní rok 2017/18: dm v České republice výrazně roste o více než 11 % díky neustálým inovacím Růst obratu o 11,67 % v České

Více

dm Česká republika překročila hranici obratu ve výši 7 mld. Úspěch díky permanentním inovacím

dm Česká republika překročila hranici obratu ve výši 7 mld. Úspěch díky permanentním inovacím T I S K O V Á Z P R Á V A Termín zveřejnění: 22. říjen 2015, 12.00 hod. dm Česká republika překročila hranici obratu ve výši 7 mld. Úspěch díky permanentním inovacím Ohlédnutí: 115 milionů CZK investovaných

Více

Trvalá udržitelnost v dm. dm drogerie markt Česká republika březen 2016

Trvalá udržitelnost v dm. dm drogerie markt Česká republika březen 2016 dm drogerie markt Česká republika březen 2016 Představení dm v ČR Maloobchodní drogistický řetězec aktuálně 220 prodejen po celé ČR 100% dceřiná společnost dm Rakousko Sortiment téměř 12.000 položek primárně

Více

Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci

Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci Obsah Trvalá udržitelnost v dm 1. Krok k zelené v komunikaci dodavatelé Bio, vegan, bez lepku 2. Krok k zelené v komunikaci Certifikáty Etikety Bio, vegan, bez

Více

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007 Č. 04/2010 31. března 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009 podle IFRS: Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Více

Přímý prodej v Evropě Pohled na naše odvětví v roce 2007

Přímý prodej v Evropě Pohled na naše odvětví v roce 2007 Přímý prodej v Evropě Pohled na naše odvětví v roce 2007 Odvětví přímého prodeje v roce 2007 Přímý prodej prodej spotřebního zboží, případně služeb prostřednictvím jejich osobního představení prodejcem

Více

Tisková zpráva. V Čechách je téměř pětina domácností optimistická. Češi mají největší obavy ze ztráty zaměstnání a z nemocí

Tisková zpráva. V Čechách je téměř pětina domácností optimistická. Češi mají největší obavy ze ztráty zaměstnání a z nemocí Tisková zpráva 15. květen 2013 Mgr. Andrea Winklerová Marketing & Communication +420 737 263 113 andrea.winklerova@gfk.com V Čechách je téměř pětina domácností optimistická. Praha - 15. květen 2013 - V

Více

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Strana 1 ze 5 OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Další posílení prodejního potenciálu: Růst finančních poradců, zákazníků a nových smluv Trvale pozitivní vývoj obchodu v segmentu jižní a západní Evropy

Více

ENTITLE - Národní workshop

ENTITLE - Národní workshop Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/entitle-narodni-workshop) ENTITLE - Národní workshop 28. 5. 2009 Národní workshop Entitle představil stejnojmenný projekt, který má pomáhat knihovnám při

Více

GLOBÁLNÍ RETAILING V EVROPĚ. Ing. Petra Matějovská, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky

GLOBÁLNÍ RETAILING V EVROPĚ. Ing. Petra Matějovská, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky GLOBÁLNÍ RETAILING V EVROPĚ Ing. Petra Matějovská, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky Ekonomická situace NĚMECKA Německo je jedním z klíčových aktérů evropské i celosvětové politiky a proto je v mnoha vědeckých

Více

Budoucnost kohezní politiky EU

Budoucnost kohezní politiky EU Budoucnost kohezní politiky EU Daniela Grabmüllerová Stanislav Cysař Ministerstvo pro místní rozvoj Rozpočet a finanční vize obcí, měst a krajů Praha, 23. září 2010 Klíčové milníky - EU Schválení Strategie

Více

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM OCENĚNÍ MASTERCARD OBCHODNÍK ROKU 2014 SE STALA IKEA

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM OCENĚNÍ MASTERCARD OBCHODNÍK ROKU 2014 SE STALA IKEA ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM OCENĚNÍ MASTERCARD OBCHODNÍK ROKU 2014 SE STALA IKEA Praha 3. února 2015 Absolutním vítězem a držitelem titulu MasterCard Obchodník roku 2014 se stejně jako loni stala IKEA Česká republika.

Více

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR Č. 09/2010 20. května 2010 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2010: Nejlepší čtvrtletí v dějinách podniku Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR Koncernové pojistné poprvé převýšilo

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Vzdělávání v EU a ČR

Více

Čistý objem trhu reklamy v místě prodeje v roce 2013 je odhadován na 5,8 miliardy Kč.

Čistý objem trhu reklamy v místě prodeje v roce 2013 je odhadován na 5,8 miliardy Kč. Čistý objem trhu reklamy v místě prodeje v roce 2013 je odhadován na 5,8 miliardy Kč. Asociace reklamy v místě prodeje POPAI ve spolupráci s mediální agenturou OMD Czech zveřejňuje výsledky projektu monitoringu

Více

Model SRS pro mateřská centra. Sympozion Praha Linda Pačesová

Model SRS pro mateřská centra. Sympozion Praha Linda Pačesová Model SRS pro mateřská centra Sympozion Praha 18. 5. 2015 Linda Pačesová Obsah prezentace Model SRS pro mateřská centra: Řetězec řešení Cílová skupina MC Jaké oblasti sociálních problémů řeší MC? Využití

Více

Elektronické cenovky jako marketingový nástroj Martin Rösler, VKF Renzel ČR

Elektronické cenovky jako marketingový nástroj Martin Rösler, VKF Renzel ČR Elektronické cenovky jako marketingový nástroj Martin Rösler, VKF Renzel ČR Co je důležité pro to, aby se zákazník v prodejně cítil dobře a vrátil se? snadná orientace mezi zbožím dostatek informací o

Více

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE (2008/C 141/13) Úvod. posilovat nadnárodní mobilitu osob pracujících v odvětví kultury,

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE (2008/C 141/13) Úvod. posilovat nadnárodní mobilitu osob pracujících v odvětví kultury, 7.6.2008 C 141/27 V (Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KOMISE Výzva k předkládání návrhů 2008 Program Kultura (2007 2013) Provádění akcí programu: víceleté projekty spolupráce; akce spolupráce; zvláštní akce (třetí

Více

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy PRAHA, 11. března 2015 V České republice funguje na 246 franchisových konceptů a 5272 franchisantů. Obliba podnikání pod zavedenou značkou nadále roste a přináší

Více

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 AUTOR STUDIE INCOMA GfK, s.r.o. Kavčí Hory Office Park Na Hřebenech II 1718/10 140 00 Praha 4 Telefon: +420 251 117 545 e-mail: incoma@gfk.com http: //www.incoma.cz člen

Více

Tisková zpráva 27. února 2013 Studie nákupního chování společnosti Henkel

Tisková zpráva 27. února 2013 Studie nákupního chování společnosti Henkel Tisková zpráva 27. února 2013 Studie nákupního chování společnosti Henkel Češi nemají vysoké povědomí o cenách drogistického zboží a zůstávají věrní vybrané značce Společnost Henkel provedla studii rozhodování

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

OBCHOD JAKO VÝZNAMNÝ ZAMĚSTNAVATEL

OBCHOD JAKO VÝZNAMNÝ ZAMĚSTNAVATEL OBCHOD JAKO VÝZNAMNÝ ZAMĚSTNAVATEL Marta Nováková prezidentka SOCR ČR ÚLOHA OBCHODU Obchod jako: Významný sektor NH Významný zaměstnavatel Exportér domácí produkce Společensky odpovědný podnik Významný

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 3 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 5 Nejvýznamnější události roku 2007... 7 Hospodářské

Více

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese Zpráva o činnosti občanského sdružení Doma v lese 2013 AKTIVITY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Od ledna 2013 byla zahájena nová kampaň na podporu lesní školky, která měla za cíl přivést další zájemce o tento typ

Více

Naše vize. Naše poslání

Naše vize. Naše poslání Na základě žádosti o finanční podporu z OP LZZ získalo město Třebíč dotaci na projekt s názvem Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Svoji činnost zahájilo Koordinační centrum 1. srpna

Více

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna 1 Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna Marketing B2B firem v ČR Jak se firmy vypořádali s krizí a jaké očekávají hospodářské výsledky v roce 2011 Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova

Více

Role značky vretailu (re brandingdrogerií Schlecker) David Vejtruba Praha 26.9.2012

Role značky vretailu (re brandingdrogerií Schlecker) David Vejtruba Praha 26.9.2012 Role značky vretailu (re brandingdrogerií Schlecker) David Vejtruba Praha 26.9.2012 Agenda Situace na trhu drogerií Rozdělení obratu Prodejny členění Změny v roce 2012 Co je to značka? Propozice < ->Esence

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

Co znamená stabilita? Umění pokračovat v budoucím úspěchu díky zkušenostem z minulosti

Co znamená stabilita? Umění pokračovat v budoucím úspěchu díky zkušenostem z minulosti Co znamená stabilita? Umění pokračovat v budoucím úspěchu díky zkušenostem z minulosti 2 Tisková konference Předběžný vývoj výsledků roku 2010 Vídeň, 25. leden 2011 Předbězné výsledky roku 2010 Vývoj předčil

Více

Poskytované služby: Benefit pro člena aliance:

Poskytované služby: Benefit pro člena aliance: ALLIANCE PHARMIA Klíčovým cílem projektu ALLIANCE PHARMIA je zkvalitnit úroveň lékárenských služeb a profesního života lékárníků a zároveň zvýšit kvalitu života a zdraví jejich klientů prostřednictvím

Více

Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013. Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012

Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013. Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012 Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013 Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012 Cena Nadace ERSTE za přínos sociální integraci vyznamenává výjimečné sociální projekty, které se

Více

Co je výhodnější pevná franšíza nebo volná obchodní aliance? David Vejtruba

Co je výhodnější pevná franšíza nebo volná obchodní aliance? David Vejtruba Co je výhodnější pevná franšíza nebo volná obchodní aliance? David Vejtruba Agenda Pevná franšíza nebo volná obchodní aliance? pk Solvent historie franšízy v ČR MO strategie pk Solvent Teta Drogerie pevná

Více

Udělení stipendia není věkově omezeno a od roku 2010 se v Česku do programu mohou přihlásit i studenti kombinovaného studia.

Udělení stipendia není věkově omezeno a od roku 2010 se v Česku do programu mohou přihlásit i studenti kombinovaného studia. Hlavním cílem Stipendijního programu pro romské vysokoškolské studenty, který vyhlašuje Romský vzdělávací fond (Roma Education Fund - REF), je skrze stipendia přispět ke zvýšení vzdělanostní úrovně Romů

Více

Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group

Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group 20. řádná valná hromada VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe Vídeň 6. května 2011 Vývoj obchodní činnosti v roce 2010 Vienna Insurance Group

Více

dm značky: dm babybonus: Novinky programu dm babybonus pro rok 2016. Leden 2016 Kvalita značkových výrobků za nízkou cenu!

dm značky: dm babybonus: Novinky programu dm babybonus pro rok 2016. Leden 2016 Kvalita značkových výrobků za nízkou cenu! JOURNAL Leden 2016 dm značky: Kvalita značkových výrobků za nízkou cenu! dm babybonus: Novinky programu dm babybonus pro rok 2016. Výtisk zdarma. Platí od 31. 12. 2015 do vyčerpání zásob. dm značky: Kvalita

Více

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Průzkum realizovaný mezi zaměstnavateli, březen 2019 Stručné shrnutí výsledků Rodiče zejména matky malých dětí zůstávají navzdory nedostatku

Více

Monitoring investic do produkce POP médií v ČR

Monitoring investic do produkce POP médií v ČR Monitoring investic do produkce POP médií v ČR Asociace oboru marketingové komunikace v místě prodeje POPAI CE ve spolupráci s mediální agenturou OMD Czech každoročně zveřejňuje výsledky monitoringu investic

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2016

Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2016 Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2016 Praha, 31. srpna 2016 Hospodaření Skupiny ČD Tržby z hlavní činnosti 16 330 16 326 Ostatní provozní výnosy 2 442 1 635 Náklady -14 366-14 127

Více

HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012

HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012 HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012 Martin Herrmann předseda představenstva, CEO RWE Česká republika STRANA 1 ROK 2012 BYL PRO RWE ÚSPĚŠNÝM OBDOBÍM STRANA 2 RWE JE NEJÚSPĚŠNĚJŠÍM ALTERNATIVNÍM OBCHODNÍKEM

Více

Standardní průzkum Eurobarometr podzim 2018: Před volbami do Evropského parlamentu převládá pozitivní vnímání EU

Standardní průzkum Eurobarometr podzim 2018: Před volbami do Evropského parlamentu převládá pozitivní vnímání EU Evropská komise - Tisková zpráva Standardní průzkum Eurobarometr podzim 2018: Před volbami do Evropského parlamentu převládá pozitivní vnímání EU Brusel 21. prosince 2018 Podle nového průzkumu Eurobarometr,

Více

DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ.

DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ. DŮLEŽITOST NÁKUPNÍCH MÍST A RYCHLOOBRÁTKOVÝCH KATEGORIÍ V KOŠÍKU ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ. GfK Spotřebitelský Panel Retail Summit, Diskusní sekce F2 Ing. Vladimíra Šebková GfK 5.2.2014 1 Spořebitelský panel

Více

Všechno pod kontrolou

Všechno pod kontrolou Všechno pod kontrolou Sociální odpovědnost Stěžejními pilíři sociální udržitelnosti ve společnosti Vetropack jsou: dodržovaný kodex správy a řízení podniku (Corporate Governance), závazný, transparentní

Více

Instore propagace v drogeriích TETA

Instore propagace v drogeriích TETA Instore propagace v drogeriích TETA Charakteristika naší agentury Visual Impact (VI) je specializovanou agenturou, která se zaměřuje na reklamní média v místě prodeje. Orientujeme se na pronájem a produkci

Více

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015

Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Nové výzvy nejen elekronické farmacie v roce 2015 Petr Kasa Předseda představenstva Pilulka Lékárny, a.s. Předseda představenstva CoPharm, a.s. Jednatel Top Farma s.r.o. 1 Agenda Online nejsou jen e-shopy

Více

PŘEDSTAVENÍ - NEZÁVISLÁ MO SÍŤ BALA Kdo jsme? BALA je první nezávislá maloobchodní síť v ČR, která ve svých sítích Bala a Gastro v současnosti propojuje už více než 1200 kmenových členů a jejich počet

Více

Lidé ve střední a východní Evropě usilují o vyrovnanou finanční bilanci

Lidé ve střední a východní Evropě usilují o vyrovnanou finanční bilanci Tisková zpráva 26. února 2014 Mgr. Andrea Winklerová Marketing & Communication +420 737 263 113 andrea.winklerova@gfk.com Lidé ve střední a východní Evropě usilují o vyrovnanou finanční bilanci Nejvýraznějšímu

Více

Skloubení profesního a rodinného života & ESF. Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko

Skloubení profesního a rodinného života & ESF. Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko Skloubení profesního a rodinného života & ESF Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko Situace na pracovním trhu v Maďarsku Zaměstnanost: 60,7%

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Dotazník pro osoby starší 50 let

Dotazník pro osoby starší 50 let Dotazník pro osoby starší 50 let Aktivní stárnutí můžeme charakterizovat jako zdravý a aktivní životní styl, který má pozitivní dopad na celkovou životní spokojenost osob starších 50 let. Důležitou součástí

Více

Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna

Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna Tisková zpráva Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna Praha, 11. března 2013 11. ročník soutěže Zlatá koruna startuje letos symbolicky 11. března. Od dnešního dne mohou finanční společnosti

Více

IT Cluster People for IT IT for People. Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.

IT Cluster People for IT IT for People. Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb. IT Cluster People for IT IT for People Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz Kontext Hlavní směry výzkumu a vývoje Biologické a ekologické

Více

13. ÚNOR 2013. Výtisk zdarma. Platí od 13. 02. 2013 do vyčerpání zásob.

13. ÚNOR 2013. Výtisk zdarma. Platí od 13. 02. 2013 do vyčerpání zásob. 13. ÚNOR 2013 Výtisk zdarma. Platí od 13. 02. 2013 do vyčerpání zásob. Děkujeme! dm se stala Absolutním vítězem MasterCard Obchodník roku 2012 a vítězem v kategorii MasterCard Drogerie a parfumerie 2012

Více

Obchodníci a dodavatelé. Name:Pavel Mikoška Date:

Obchodníci a dodavatelé. Name:Pavel Mikoška Date: Obchodníci a dodavatelé Name:Pavel Mikoška Date: 04.02.2015 Beppy při našem rozhodování vycházíme od konce Tým AHOLD představuje: 13:000 + 4.000 = 17.000 hráčů Hrajeme na 284 + 50 = 334 stadionech Přesně

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006

STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006 STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006 Stavební spoření je nedílnou součástí financování bytových potřeb v ČR Od roku 1993, kdy byly založeny první stavební spořitelny v České republice, se tento sektor významně

Více

Kvalita v obchodě. TÜV SÜD Czech. Praha květen 2009. TÜV SÜD Czech s.r.o. 2009-05

Kvalita v obchodě. TÜV SÜD Czech. Praha květen 2009. TÜV SÜD Czech s.r.o. 2009-05 Kvalita v obchodě TÜV SÜD Czech Praha květen 2009 2009-05 TÜV SÜD mezinárodní působnost Hitorie sahající do r.1866 600 poboček po celém světě Více než 13.000 zaměstnanců 1,27 bil. obrat AMERICA Centrála

Více

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K?

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? Z d e n ě k S k á l a, R e s e a r c h D i r e c t o r R e t a i l & S h o p p e r, I N C O M A, 24. 11. 2 0 1 0 1. TRENDY: KRIZE, CENY, AKCE 2. PROMOČNÍ

Více

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století

Jmenuji se Karel Staněk. Informace o podnikatelské příležitosti pro 21. století Jmenuji se Karel Staněk kontaktní údaje: tel.: 733141882 skype: karelstanek1 e-mail: karel.stanek@centrum.cz Pracuji v týmu, který zabezpečuje provoz stránky Bohatý Čech. Také potřebujete peníze? Rozhodl

Více

INFORMACE PRO TISK kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Plzni 13. prosince 2007

INFORMACE PRO TISK kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Plzni 13. prosince 2007 INFORMACE PRO TISK kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Plzni 13. prosince 2007 Plzeň, prosinec 2007 Strana 1 / 5 kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Plzni Čtvrtý český obchodní dům s nábytkem otevírá

Více

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):...

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... II. KONKURENCESCHOPNOST FIRMY (3) Vyberte (zaškrtněte ),

Více

RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU

RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU 1 Princip projektu Rodinné pasy vznikly jako projekt na podporu rodin s dětmi. Jeho podstatou je vytvoření a realizace systému poskytování slev a dalších výhod rodinám

Více

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 Vzdělávání dospělých v ČR Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 1 2 12 Podíl dospělé populace na dalším vzdělávání v ČR a EU v letech 2008 2014 11,4 11 10,8 10,5 10,6 10 9,7 9 9,4 9,3

Více

B2B marketing v ČR v roce 2017

B2B marketing v ČR v roce 2017 B2B marketing v ČR v roce 2017 Nástroje, rozpočty, trendy říjen 2017 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

08. KVĚTEN 2013. Výtisk zdarma. Platí od 08. 05. 2013 do vyčerpání zásob. Žiji v harmonii s přírodou!

08. KVĚTEN 2013. Výtisk zdarma. Platí od 08. 05. 2013 do vyčerpání zásob. Žiji v harmonii s přírodou! 08. KVĚTEN 2013 Výtisk zdarma. Platí od 08. 05. 2013 do vyčerpání zásob. Žiji v harmonii s přírodou! Pustím přírodu... www.dm-drogeriemarkt.cz www.facebook.com/dm.cesko ... k sobě domů. V dm mohu být blízko

Více

Modernizace skladu v praxi. Závěr managementu

Modernizace skladu v praxi. Závěr managementu Modernizace skladu v praxi Závěr managementu Obsah 1. Úvod...3 2. Průběh studie...3 3. Účastníci studie...3 4. Status quo ve skladech...4 5. Cíl modernizace vybavení...5 6. Přesné seřízení v dílčích oblastech...8

Více

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku Tisková zpráva BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku 1. srpna 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58

Více

Bezkontaktní karty Visa: vývoj v Evropě. Mark Austin, ředitel divize bezkontaktních produktů 8. března 2011

Bezkontaktní karty Visa: vývoj v Evropě. Mark Austin, ředitel divize bezkontaktních produktů 8. března 2011 Bezkontaktní karty Visa: vývoj v Evropě Mark Austin, ředitel divize bezkontaktních produktů 8. března 2011 Evropská cesta 1 Agenda Proč bezkontaktní platby? Jak fungují? Vývoj v Evropě Shrnutí 2 Proč bezkontaktní

Více

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin Sklo zůstává sklem Recyklace je ekologická a ekonomická Zákazníci dávají dnes přednost výrobkům šetrným k životnímu prostředí. Sklo jednoznačně překonává ostatní obalové materiály, protože se vynikajícím

Více

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

T I S K O V Á K O N F E R E N C E. SVAZU OBCHODU A CESTOVNÍHO RUCHU a GfK

T I S K O V Á K O N F E R E N C E. SVAZU OBCHODU A CESTOVNÍHO RUCHU a GfK T I S K O V Á K O N F E R E N C E SVAZU OBCHODU A CESTOVNÍHO RUCHU a GfK 28. března 2017 GfK, březen 28, 2017 Trendy v nákupním chování českých domácností Spotřebitelský Panel GfK Tisková konference SOCR,

Více

journal Exkluzivní značky Stylová taška Balea Leden 2015 pro Vaše pohodlné každodenní nákupy Kvalitní výrobky za nízkou cenu

journal Exkluzivní značky Stylová taška Balea Leden 2015 pro Vaše pohodlné každodenní nákupy Kvalitní výrobky za nízkou cenu journal Leden 2015 Exkluzivní značky Kvalitní výrobky za nízkou cenu Stylová taška pro Vaše pohodlné každodenní nákupy Výtisk zdarma. Platí od 31. 12. 2014 do vyčerpání zásob. Moje srdeční záležitost!

Více

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů Náš projekt si klade za cíl vyvinout vysoce inovativní vzdělávací systém (InnoSchool), který bude atraktivní pro studenty středních škol, bude

Více

TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně

TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně TISKOVÁ INFORMACE kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně 20. září 2007 Brno, září 2007 Strana 1 / 5 kika otevírá obchodní dům s nábytkem v Brně Brno 2007 kika otevírá čtyři nové obchodní domy s nábytkem:

Více

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR Č. 28/2009 10. listopadu 2009 Vienna Insurance Group v 1. až 3. čtvrtletí 2009: Koncernové pojistné převýšilo 6 mld. EUR Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba

Více

Jednotlivci využívající vybrané informační a komunikační technologie

Jednotlivci využívající vybrané informační a komunikační technologie Mobilní telefon Jednotlivci využívající vybrané informační a komunikační technologie Mobilní telefon v roce 2012 nepoužívaly pouze 4 % osob starších šestnácti V roce 2007, to bylo 14 procent české populace.

Více

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta)

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Č. 02/2010 26. ledna 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009: 1 Stabilita i během složitého období Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Zisk koncernu (před zdaněním)

Více

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst 28. dubna 2012, České Budějovice Vývoj HDP v KV kraji V polovině 90 let patřil KV kraj k bohatším krajům V dalších letech ale

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

ČÍSLO JEDNA - ZCELA JISTĚ

ČÍSLO JEDNA - ZCELA JISTĚ ČÍSLO JEDNA - ZCELA JISTĚ 1 Tisková konference VIENNA INSURANCE GROUP 1. pololetí 2015 Ve Vídni 25. srpna 2015 Nadále nejlepší rating v indexu ATX Agentura Standard & Poor's opět potvrdila rating VIG A+

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE PODPORA PRODEJE Přednášející: PhDr. K. Eliáš, CSc. Petr Vojtíšek UČO: 15261 1. ZADÁNÍ 3 2. VÝBĚR SUBJEKTU 4 3. POPIS SPOLEČNOSTI 4 3.1 Základní data

Více

TISKOVÁ KONFERENCE SOCR ČR A ICSC

TISKOVÁ KONFERENCE SOCR ČR A ICSC TISKOVÁ KONFERENCE SOCR ČR A ICSC 3. 12. 2014 1 a CHTĚJÍ ČEŠI OMEZIT PRODEJNÍ DOBU? KOLIK ČECHŮ A JAK ČASTO NAKUPUJE O SVÁTCÍCH? CO ČEŠI O SVÁTCÍCH OBVYKLE NAKUPUJÍ? MÁ PODLE ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ STÁT

Více

Význam marketingu Moderně pojatý marketing je důležitým prvkem řízení podniku s orientací na trh

Význam marketingu Moderně pojatý marketing je důležitým prvkem řízení podniku s orientací na trh MARKETING 1 Význam marketingu Podílí se na vývoji a zdokonalování výrobků a služeb Ovlivňuje distribuční a cenovou politiku Je těsně spjat s propagací Moderně pojatý marketing je důležitým prvkem řízení

Více

EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC

EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC EFEKTIVITA MARKETINGOVÝCH INVESTIC 5 ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL Pavel Jinoch Kam investovat? Sell-in cíl kvartální nebo roční Centrální objednávka Vizibilita Sekundární vystavení tára POS wobbler, shelf stopper

Více

Alfa Human Service, z. s IČ: Bankovní spojení AHS: /0800

Alfa Human Service, z. s IČ: Bankovní spojení AHS: /0800 Chcete s námi zůstat v kontaktu a dozvědět se o nás všechno? Náš newsletter je tu pro Vás! Zadejte svůj e-mail na: www.alfahs.cz a každé dva měsíce dostanete svoji pravidelnou dávku informací. Alfa Human

Více

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ case study společnosti LOGIK, s.r.o.

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ case study společnosti LOGIK, s.r.o. SCHWARZKOPF PROFESSIONAL VÁNOČNÍ BALENÍ 2015 case study společnosti LOGIK, s.r.o. OBSAH CHTĚJTE VÍC OD SVÉ TISKÁRNY KOMUNIKACE 4 ŘEŠENÍ 8 PRÉMIOVÝ VZHLED 12 DŮRAZ NA EFEKTIVITU 14 DESIGN NEJEN POUTAVÝ,

Více

NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018

NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 JAN PENKALA NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ ČESKÝCH SPOTŘEBITELŮ V ROCE 2018 2 METODOLOGIE Výzkumná metoda Online výzkum prostřednictvím IPSOS panelu Populace.cz Cílová

Více

ÚZEMNÍ ATRAKTIVITA - AKTUÁLNÍ TÉMA NAPŘÍČ PODUNAJSKÝM REGIONEM

ÚZEMNÍ ATRAKTIVITA - AKTUÁLNÍ TÉMA NAPŘÍČ PODUNAJSKÝM REGIONEM ÚZEMNÍ ATRAKTIVITA - AKTUÁLNÍ TÉMA NAPŘÍČ PODUNAJSKÝM REGIONEM Jarmila Cikánková, CENIA http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/attractive-danube 6.3.2018 1 6.3.2018 2 NA ÚROVNI STÁTU Bulharsko:

Více

CzechTrade 2016 Expert na váš export

CzechTrade 2016 Expert na váš export CzechTrade 2016 Ing. Radomil Doležal, MBA Generální ředitel CzechTrade 20. 06. 2016 1. ZÁKAZNICKÁ ORIENTACE 2. VYSOKÁ KVALITA SLUŽEB 3. FLEXIBILNÍ A MODERNÍ ORGANIZACE 1 Zákaznická orientace CzechTrade

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Datum jednání: 12.10.2016 Čas jednání: 13:00 hodin V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s., Lidická 3116/134,

Více

Kroky na úrovni vlády ČR v oblasti sladění pracovního, soukromého a rodinného života

Kroky na úrovni vlády ČR v oblasti sladění pracovního, soukromého a rodinného života Kroky na úrovni vlády ČR v oblasti sladění pracovního, soukromého a rodinného života Lucia Zachariášová Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR Programové prohlášení vlády ČR

Více

journal dm značky ještě výhodněji. Zaměřeno na malé děti. Leden 2014 Široká nabídka výrobků péče o dítě a dětské výživy.

journal dm značky ještě výhodněji. Zaměřeno na malé děti. Leden 2014 Široká nabídka výrobků péče o dítě a dětské výživy. journal Leden 2014 dm značky ještě výhodněji. Sleva 25 % při nákupu 5 a více výrobků dm značek. Zaměřeno na malé děti. Široká nabídka výrobků péče o dítě a dětské výživy. Výtisk zdarma. Platí od 02. 01.

Více

PREZENTACE SKUPINY LUMEN

PREZENTACE SKUPINY LUMEN WWW.LUMEN.EU PREZENTACE SKUPINY LUMEN ÚNOR 2015 I. SKUPINA LUMEN působí prostřednictvím svých dceřiných společností v České republice, na Slovensku a v Polsku. Individuální projekty provádí i na Balkáně.

Více

Značka ESSENS v sobě skrývá několik významů a slov. Lze v ní objevit například stejně vyslovované anglické slovo essence, které znamená podstatu,

Značka ESSENS v sobě skrývá několik významů a slov. Lze v ní objevit například stejně vyslovované anglické slovo essence, které znamená podstatu, Značka ESSENS v sobě skrývá několik významů a slov. Lze v ní objevit například stejně vyslovované anglické slovo essence, které znamená podstatu, základ, ale i aromatickou esenci, která se používá při

Více

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Aktuální výzvy programů podpory Operační program Podnikání a inovace Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Regionální kanceláře Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice

Více

Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života

Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života Plánované aktivity: Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání o plán 20 seminářů pro 240 účastnic Rekvalifikační kurz Základy podnikání

Více

2 TRŽNÍ TRENDY A CONVENIENCE NAKUPOVÁNÍ A CONVENIENCE KDE JSOU PŘÍLEŽITOSTI?

2 TRŽNÍ TRENDY A CONVENIENCE NAKUPOVÁNÍ A CONVENIENCE KDE JSOU PŘÍLEŽITOSTI? CONVENIENCE A SPOTŘEBITEL ve střední a východní Evropě 1 Zdeněk Skála, INCOMA Research 24. 2 TRŽNÍ TRENDY A CONVENIENCE NAKUPOVÁNÍ A CONVENIENCE KDE JSOU PŘÍLEŽITOSTI? 3 TRŽNÍ TRENDY A CONVENIENCE NAKUPOVÁNÍ

Více