Pravidla domácího soužití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla domácího soužití"

Transkript

1 Pravidla domácího soužití Ústavu sociální péče pro mentálně postiženou mládež Chotělice Účelem Pravidel domácího soužití je vymezit a stanovit obecně závazná pravidla pro zaměstnance a klienty, jimiž se bude řídit chod Ústavu sociální péče pro mentálně postiženou mládež Chotělice (dále jen ÚSP ). Všem ostatním osobám a návštěvám v ÚSP Chotělice děkujeme, že tato naše pravidla domácího soužití respektují. Ustanovení pravidel domácího soužití 1) Doporučený rozvrh dne 2) Ochrana práv a svobod klientů 3) Chování klientů 4) Ubytování 5) Věcná a peněžní depozita, cennosti 6) Stravování 7) Zdravotní a hygienická pravidla 8) Doba nočního klidu v ÚSP 9) Návštěvy v ústavu a pobyt klientů mimo ústav 10) Kulturní, zájmová a dobrovolná činnost v ÚSP 11) Nástup do ústavu 12) Poštovní zásilky 13) Stížnosti 14) Opatření proti porušování pravidel soužití a udržování pořádku 15) Závěrečná ustanovení

2 1) DOPORUČENÝ ROZVRH DNE (pro klienty v produktivním věku i pro klienty starší - rozvrh je pouze doporučující a dává přehled o průběhu dne, dále je u klientů postupováno dle individuálních plánů) pondělí - pátek 7,00-7,30 ranní hygiena, úklid pokojů 7,30-8,30 snídaně 8,30-11,00 pracovní, výchovná a zájmová činnost klientů, vycházka atd. 11,00-11,30 příprava na oběd 11,30-13,00 oběd, úklid po obědě, polední klid 13,00-14,00 pracovní a zájmová činnost klientů, vycházka atd. 14,00-15,00 svačina 15,00-17,00 výchovná činnost, kulturně a sportovně zájmová činnost, vycházka, osobní volno 17,00-18,00 večeře 18,00-19,00 večerní hygiena 19,00-22,00 osobní volno klientů 22,00-7,00 noční klid sobota - neděle 7,00 7,30 ranní hygiena, úklid pokojů 7,30 8,30 snídaně 8,30 11,00 pomoc při úklidu (sobotní úklid), osobní volno klientů 11,00-11,30 příprava na oběd 11,30 13,00 oběd, úklid po obědě, polední klid 13,00 14,00 osobní volno klientů 14,00 15,00 svačina 15,00 17,00 osobní volno klientů 17,00 18,00 večeře 18,00 19,00 večerní hygiena 19,00 22,00 osobní volno klientů 22,00-7,00 noční klid

3 2) OCHRANA PRÁV A SVOBOD KLIENTŮ a) Klienti ÚSP mají stejná občanská práva jako běžný občan ČR v souladu s Ústavou ČR a Listinou základních lidských práv a svobod. b) Klienti mají právo na lékařské ošetření (svého lékaře si mohou vybrat) a terapii odpovídající jejich potřebám, jakož i nárok na takové vzdělání, trénink, rehabilitaci a podporu, které co nejvíce mohou rozvinout jejich možný potenciál a schopnosti. c) Klienti žijící v ÚSP mají právo na klid a bezpečí. d) Klienti mají nárok na dobré životní prostředí a přiměřený životní standard. Mají také nárok na produktivní práci, která odpovídá, pokud možno, jejich schopnostem. e) Klienti žijící v ÚSP mají nárok na takové podmínky, které se co nejvíce přibližují, pokud je to jen trochu možné, normálnímu a běžnému způsobu života. f) Zaměstnanci ÚSP Chotělice jsou povinni v jednání s klienty jejich práva a lidskou důstojnost respektovat. Dále jsou povinni ve styku s klienty dodržovat pravidla zdvořilého jednání a chování. g) Klienti mají právo být přiměřeni informování tak, aby si mohli připravovat a řídit svůj vlastní život. h) Klienti mají právo na přístup k péči a službám, které potřebují, jakož i možnost prevence proti zvyšování nesoběstačnosti. ch) Každý klient, který není omezen ve svéprávnosti, musí mít svobodu v rozhodování nakládání s vlastními finančními prostředky. i) Každý klient musí mít možnost plně uplatnit svá demokratická práva na jakékoliv úrovni. j) Každý klient musí mít možnost být zastoupen u řídících instancí. 3) CHOVÁNÍ KLIENTŮ a) Klienti se snaží o slušné a zdvořilé chování ke všem pracovníkům ÚSP i ostatním osobám (dodavatelé, zástupci firem, návštěvy atd.) s nimiž přijdou v zařízení do kontaktu. b) Klienti se snaží v rámci svých možností a schopností udržovat své osobní věci a pokoj kde bydlí, v čistotě a pořádku. c) Klienti nesmí poškozovat či znečišťovat zařízení a majetek ÚSP. Pokud k tomuto dojde, může být po klientech vymáhána škoda dle platného občanského zákoníku.

4 4) UBYTOVÁNÍ a) Klienti jsou ubytováni ve dvou budovách našeho zařízení (hlavní budova a bytovka). Budovy jsou od sebe vzdáleny cca 30 m. b) V hlavní budově bydlí převážná část našich klientů (klienti ze sociálně-výchovného i zdravotně-ošetřovatelského úseku). V budově bytovky bydlí pouze klienti ze sociálně-výchovného úseku, kteří jsou z části samostatní, zvládající sebeobsluhu, osobní hygienu atd. Tito klienti nemají výrazně jiný styl života v našem zařízení než klienti z hlavní budovy, pouze se zde učí větší samostatnosti a soběstačnosti. V bytovce také trvale bydlí i zaměstnanci ÚSP. Bydlení v bytovce je takové přípravné komunitní bydlení pro budoucí možné chráněné bydlení klientů mimo naše zařízení. c) Při ubytování klienta se přihlíží k jeho zdravotnímu i psychickému stavu. Dále se přihlíží i k jiným závažným okolnostem (příbuzenské poměry, kdo s kým chce být ubytován atd.). d) Na žádost klienta (opatrovníka) o změnu pokoje a lůžka rozhodne ředitel po dohodě s vedoucí zdrav.-ošetřov. úseku, vedoucí soc.-výchovného úseku nebo sociální pracovnicí ÚSP. Ze závažných důvodů může být klient přemístěn na jiný pokoj. Tato změna však musí být předem projednána s klientem (opatrovníkem) a musí být opodstatněná. e) Klient, který chce přihlásit k trvalému pobytu v ÚSP Chotělice se dohodne (případně jeho opatrovník) se soc. pracovnicí, která zajistí jeho přihlášení k trvalému pobytu. K přání klientů, kteří chtějí zachovat původní trvalé bydliště, bude přihlíženo a přání bude respektováno. f) K přemísťování nábytku ve vlastnictví ÚSP na pokojích klientů je nutno si vyžádat souhlas personálu.

5 5) VĚCNÁ A PENĚŽNÍ DEPOZITA, CENNOSTI a) U klientů, kteří jsou omezeni ve svéprávnosti, převezme na žádost jejich zákonného zástupce pracovník administrativy do úschovy věcná i peněžní depozita klientů. Klienti, kteří nejsou omezeni ve svéprávnosti, mají možnost výběru (mohou si je ponechat u sebe nebo také předat do úschovy). Jiné cenné věci převzaté do úschovy musí být řádně označeny tak, aby byla vyloučena jejich záměna. Takto označené se ukládají do trezoru a jsou zapsány do knihy uschovaných věcí. Za tyto věci zodpovídá pracovnice administrativy. Veškeré cenné věci, které byly převzaty do úschovy budou klientovi nebo opatrovníkovi vydány po předložení písemné žádosti. b) Při přijetí nového klienta do ÚSP bude sepsán za účasti pracovnice administrativy či sociální pracovnice a doprovodu složní list. Ve složním listu je uvedeno jméno klienta, rodné číslo a číslo složního listu, datum vystavení, datum převzetí vkladní knížky (pokud si ji klient do zařízení přinese), peněžní hotovosti. Cennosti přijaté při příchodu klienta jsou zapsány do složního listu a na šatní lístek. V případě uložení vkladní knížky a peněžní hotovosti je vystavena se souhlasem klienta (opatrovníka) karta věcných depozit a karta peněžních depozit viz Smlouva. Pracovník pověřený vedením depozit (pracovnice administrativy) převezme do úschovy věcná i peněžní depozita, na které vystaví příjmový doklad. c) U klientů, kteří nejsou omezeni ve svéprávnosti, převezme tato depozita s písemným souhlasem klienta pověřená osoba pracovnice administrativy. Cenné věci přijaté při příchodu do ÚSP musí být řádně označeny, aby byla vyloučena jejich záměna (jsou též zapisovány do složního a šatního lístku). d) S peněžními i věcnými depozity je oprávněna nakládat pouze osoba k tomu určená (pracovnice administrativy). Běžné dispozice s vklady a peněžní hotovosti převzaté do úschovy, zejména nákup předmětů denní potřeby, uskutečňuje pro klienty, kteří jsou omezeni ve svéprávnosti, vedoucí ústavu nebo pověřený pracovník s předchozím písemným souhlasem jejich zákonného zástupce (opatrovníka). Ve smlouvě je písemně ošetřeno, zda opatrovník či klient (který není omezen ve svéprávnosti), souhlasí s drobnými nákupy včetně ošacení, obutí, kosmetiky, drobných dárků příbuzným, elektrospotřebičů pro vlastní potřebu, zájezdů, výměnou peněz, doplatků za léky apod.

6 e) Při výběru peněžních či věcných depozit je vystaven výdajový doklad, který podepíše osoba pověřena nákupem. Tento doklad podepíše ředitel ústavu, který odsouhlasí nákup dané věci. Klient, který není omezen ve svéprávnosti podepisuje tyto doklady sám nebo písemně pověří osobu, která je oprávněna mu tento nákup provést. f) ÚSP neodpovídá za věci, vkladní knížky a peněžní hotovosti, které nepřevzal do úschovy nebo k zabezpečení dle předchozích odstavců. g) V nepřítomnosti klienta nesmí ani jeho nejbližší příbuzní bez ověřené plné moci a vědomí pověřených zaměstnanců ÚSP provádět jakoukoli manipulaci s jeho věcmi. 6) STRAVOVÁNÍ a) Strava v ÚSP je přizpůsobena svým složením, množstvím a úpravou věku a zdravotnímu stavu klientů. O dietním stravování rozhodne lékař. Klient však může stanovenou dietní stravu na vlastní riziko odmítnout a požadovat stravu normální. b) Jídla se klientům podávají na jídelnách. V případě individuální situace (např. nemoc klienta či jiná odůvodněná žádost klienta), má klient možnost se stravovat na svém pokoji. c) Klienti přicházejí k jednotlivým jídlům nejlépe ve stanovenou dobu a snaží se o to, aby byli vhodně a čistě oblečení. K tomuto je jim poskytnuta potřebná podpora. d) Odnášet jídla, nádobí a příbory z jídelny (např. do pokojů, heren, dílen apod.) není dovoleno vzhledem k možnosti vzniku infekce ze zkažených potravin. Odnášet lze pouze svačiny vydávané např. ve výjimečných případech u oběda. e) V zařízení mají klienti kdykoli k dispozici na jídelně nápoje. Těm, kteří jsou imobilní, poskytne nápoje službu konající sestra. f) Zbytky nesnědených a již nechtěných jídel odkládají klienti pouze na místa k tomu určená. Dále zbytky jídel odnáší personál na místa k tomu určená, kde se zbytky likvidují. Klienti by je neměli nechávat na pokojích, balkonech nebo je vyhazovat do zahrady apod.

7 g) V ÚSP je zřízena stravovací komise, jejímž členem je i zástupce klientů. Ve své činnosti se komise zaměřuje především na vhodnost a kvalitu stravy pro klienty ÚSP a na úroveň jejich stravování. Zástupce klientů může přednést na stravovací komisi připomínky nebo přání klientů. Ve věci stravování se klienti ÚSP obracejí především na tuto komisi. 7) ZDRAVOTNÍ A HYGIENICKÁ PRAVIDLA a) Zdravotní režim zařízení se řídí především Provozním řádem ÚSP a jeho dodatkem, který je schválen Krajskou hygienickou stanicí v Hradci Králové. b) Zdravotničtí pracovníci ÚSP i pracovníci v soc. službách jsou povinni dohlížet, poskytovat podporu, případně provádět s klienty pravidelnou osobní hygienu ráno a večer (včetně čištění zubů). Dbají na mytí rukou před každým jídlem, po použití WC, dávají klientům podporu při mytí vlasů, stříhání nehtů a koupání. c) Každý klient musí mít přiděleny osobní hygienické potřeby (kartáček na zuby, kelímek, ručník, hřeben). d) Ručníky, osušky, osobní prádlo a oděv musí být klientům vyměňovány dle potřeby. e) Při pohybu do obytných prostor ÚSP se musí jak pracovníci, tak klienti přezouvat do domácí obuvi. V ÚSP se snaží klienti pečovat o osobní čistotu, čistotu prádla a obuvi. Mohou se též podílet na dodržování pořádku a čistoty ve všech dalších prostorách v ÚSP (zahrada, park, apod.). f) Zdravotničtí pracovníci i pracovníci v soc. službách sledují zdravotní stav všech klientů ÚSP, veškerá onemocnění či změny zdravotního stavu hlásí vedoucí zdrav.- ošetřovatelského úseku, vedoucí sestře ve směně či příslušnému lékaři. Při ošetřování pracovníci pečlivě plní pokyny lékařů, i když má klient právo tyto služby na vlastní riziko odmítnout. ÚSP též zajišťuje pravidelné preventivní prohlídky. g) ÚSP poskytuje klientům zdravotní a ošetřovatelskou péči, odpovídající jejich zdravotnímu stavu (klient má však možnost volby svého ošetřujícího lékaře). Potřebu lékařského vyšetření nebo ošetření může hlásit klient službu konající zdravotní sestře či pracovnicím v sociálních službách. h) V případě, že klient (nebo zákonný zástupce klienta) bude souhlasit s předepsáním a užíváním léků (nebo je bude vyžadovat), které nejsou plně hrazeny pojišťovnou a na které se musí určitá finanční částka doplácet, uhradí si klient tuto finanční částku z vlastních prostředků. ch) Klient, u něhož je podezření, že onemocněl infekční chorobou, je na rozhodnutí lékaře odeslán na infekční oddělení nemocnice. i) Kouření v celé budově ÚSP Chotělice není dovoleno. Využít je možné pouze vyhrazené prostory (balkon nebo venkovní prostor).

8 j) Klienti se podrobují potřebné lékařské prohlídce i preventivním prohlídkám, vyšetření v době nemoci nebo úrazu, dodržují léčebný režim, nařízení lékařů a zdravotnických pracovníků, užívají předepsané léky. Klient má však právo tyto služby na vlastní riziko odmítnout. Lékař také zajišťuje i potřebná hygienická a protiepidemiologická opatření. k) Osobní prádlo si klienti mění podle vlastní potřeby. Znečištěné prádlo se vybírá každý den, takže klient má možnost odevzdat je ihned k vyprání. Prádlo se nepere a nesuší na pokojích. l) Klienti mohou dát svůj souhlas pracovníkům v přímé péči o klienty ověřit za jejich přítomnosti a dalšího pověřeného pracovníka dodržování čistoty a pořádku v osobních věcech, ve skříních, nočních stolcích apod. m) Klienti si za přítomnosti např. opatrovníka, zákonného zástupce, vedoucího výchovného úseku, všeobecné sestry vedoucí zdravotně-ošetřovatelského úseku nebo sociální pracovnice ústavu mohou doplnit nákupem nedostatečné množství (nebo sortiment) šatstva a prádla, základní hygienické prostředky (šampon, mýdlo, zubní pasta atd.). Nákup si hradí klient ze svých vlastních prostředků. n) Doporučuje se, aby klienti během dne využívali příznivého prostředí k pobytu na čerstvém vzduchu zahrada, hřiště, altán atd. o) Psychiatrický lékař a obvodní lékař dojíždí do zařízení dle potřeby. 8) DOBA NOČNÍHO KLIDU V ÚSP a) Doba nočního klidu (zpravidla v době mezi 22, hod.) v ÚSP může být upravena ředitelem ÚSP. b) V době nočního klidu nesmí být klienti rušeni s výjimkou nutnosti podání léků, poskytnutí ošetřovatelské nebo lékařské péče. c) Během nočního klidu provádějí službu konající zaměstnanci kontrolu společných a provozních prostor hlavní budovy. Kontrola je prováděna 3x během nočního klidu z důvodu ochrany majetku a možného vzniku havarijní či jiné provozní situace.

9 d) V době nočního klidu mohou klienti po dohodě se zdravotní sestrou konající a odpovídající za službu v ÚSP poslouchat ve společenské místnosti nebo na jídelně rádio či televizi. Poslechem rádia a sledováním televize však nesmějí být rušeni ostatní klienti ÚSP. V takovém případě je službu konající sestra oprávněna učinit opatření proti rušení ostatních klientů. e) Vstup do areálu ÚSP Chotělice je umožněn hlavní branou. Za jeho otevírání a zavírání odpovídá od hod. - do 6.00 hod. noční služba (službu konající personál). Vstup po uzavření ústavu je umožněn domácím telefonem od hlavní brány ze sesterny. Doba otevírání ÚSP se řídí dobou stanovenou pro noční klid. Individuální výjimku může povolit zdravotní sestra konající a odpovídající za službu ve směně, ta si za toto plně zodpovídá. 9) NÁVŠTĚVY V ÚSP A POBYT KLIENTŮ MIMO ÚSTAV a) Klienti ÚSP mohou přijímat návštěvy každý den. Návštěva v ÚSP Chotělice se může uskutečnit v jakémkoliv dnu i hodině, pokud to nenaruší chod ústavu a pořádané kulturní nebo zájmové akce klientů (výlety, rekreace, sportovní hry atd.). Ředitel ÚSP, případně vedoucí zdrav.-ošetřovatelského úseku či vedoucí sociálně-výchovného úseku jsou pro návštěvy klientů k dispozici převážně k a ž d o u p o s l e d n í n e d ě l i v měsíci v dopoledních hodinách. b) Klient může se svojí návštěvou samozřejmě odejít i mimo areál zařízení po předchozím ohlášení u službu konajícího personálu. c) Při případném problému s návštěvníky je služba povinna neprodleně informovat vedoucí zdravotně-ošetřovatelského úseku či ředitele ústavu. d) Návštěvníci se nemohou v ÚSP stravovat ani odnášet jakýkoliv majetek ÚSP. e) Návštěvy klientů v rodinách jsou možné kdykoliv po vzájemné dohodě. Musí však být zaručeno, že jim bude poskytnuta všestranná péče. Ohlášené termíny odjezdů a příjezdů je nutné dodržovat. Na dobu pobytu doma jsou zdravotní sestry povinny předat patřičné množství předepsaných léků. Následně děkujeme rodičům či rodinným příslušníkům, že dodržují dávkování léků, jakož i ostatní pokyny, které dostali od službu konající zdravotní sestry. f) Situaci, kdy klient, který nebude dostatečně využívat naši službu a jeho absence v zařízení bude v celkovém součtu delší než 200 dní v kalendářním roce (včetně sobot a nedělí) zařízení přešetří, zda vůbec klient službu našeho zařízení

10 potřebuje. Absence se netýká hospitalizace klienta ve zdravotnických zařízeních, lázních apod. Případné zjištění, že klient již naši pobytovou službu nepotřebuje nebo již o službu nemá zájem, může být po projednání bráno jako důvod pro možné ukončení a vypovězení smlouvy. Tím se i uvolní místo pro další možné klienty ÚSP, kteří naši službu potřebují. g) Větší hromadné návštěvy ÚSP (exkurze v ústavu, návštěvy studentů školy atd.) je nutné nejprve dohodnout předem, povoluje je výhradně ředitel ústavu. h) Vzájemné návštěvy klientů na pokojích jsou povoleny a vedení ÚSP je podporuje. Nesmí při nich ale být rušeni ostatní spolubydlící klienti. 10) KULTURNÍ, ZÁJMOVÁ, PRACOVNÍ A DOBROVOLNÁ ČINNOST V ÚSP a) Klienti ÚSP se podle svého zájmu a zdravotního stavu účastní kulturního a společenského života v zařízení (např. společného sledování televize, poslouchání rádia, zájmových kroužků, společenských her a jiných kulturních a společenských akcí) nebo rekreačních zájezdů, výletů a jiných kulturních programů pořádaných jinými organizacemi. b) Klienti mohou se souhlasem ředitele zařízení používat vlastní televizi, magnetofon apod., pokud tím nenaruší klid a soukromí spolubydlících. Telekomunikační poplatky za užívání vlastní televize nebo rozhlasového přijímače hradí klient ze svých prostředků. c) Klient ÚSP se může věnovat své zájmové činnosti, pokud tato činnost nebo její rozsah nejsou na úkor jeho zdraví, nenarušují klid nebo neohrožují zdraví ostatních klientů, zaměstnanců ÚSP či jiných osob a za předpokladu, že konkrétní zájmovou činnost podmínky v ÚSP dovolují provozovat. d) V ÚSP mohou také pracovat dobrovolníci. Po pracovní stránce jsou metodicky vedeni vedoucí zdravotního úseku či vedoucí soc.-výchovného úseku a postupně zařazováni k jednotlivým pracovním činnostem. Zapisují se do knihy docházky na stanovených úsecích. O jejich činnosti a počtu je pravidelně informován ředitel ÚSP.

11 e) Na základě posouzení zdravotního stavu, schopností a možností klientů a po dohodě s rodiči či zákonnými zástupci klientů, usilujíce o maximální rozvoj duševních i pracovních schopností, se klienti systematicky zacvičují v různých pracovních činnostech a mohou pomáhat v rámci dobrovolnosti a pracovní terapie při provozu ústavu (stlaní, drobný úklid, prostírání, úprava a úklid parku, zahradnické práce atd.). 11) NÁSTUP DO ÚSTAVU Nástup klienta do ÚSP určuje svým oznámením ÚSP Chotělice. 1. Při nástupu nového klienta do ústavu předloží klient či zákonný zástupce klienta (opatrovník): - občanský průkaz (pokud vlastní) - průkaz zdravotní pojišťovny - průkaz ZTP, ZTP/P (pokud vlastní) - parkovací průkaz (pokud vlastní) - rodný list k nahlédnutí - listina omezení ve svéprávnosti (pokud je klient omezen ve svéprávnosti) - listina opatrovníka (pokud je soudem ustanoven) - poslední důchodový výměr, předložení jiného příjmu (to pouze v případě, že příjem nepostačuje na úhradu služby dle z.č. 108/2006 Sb., 71 odst.3,4) - rozhodnutí o příspěvku na péči, pokud byl příspěvek přiznán - veškerou zdravotní dokumentaci od klientova praktického lékaře - seznam léků a léky, které dosud klient užíval (v originálním balení) - potvrzení o očkování proti žloutence typu B min. první vakcína (uvítáme očkování proti žloutence typu A, B) - očkování proti tetanu - očkovací průkaz 2. Klient se poté ubytuje na pokoji, který si může předem prohlédnout. Věci, které si sebou klient přinesl do ÚSP jsou označené (vyšité či označené) osobním číslem na neviditelném místě a uloží si je na místa k tomu určená (skříň, noční stolek apod.). Osobním číslem se vždy označují věci zakoupené, darované nebo jinak získané během pobytu v ÚSP. Tyto věci musí být doplněny do šatních lístků, které jsou uložené u klíčových pracovníků jednotlivých klientů. 3. Jestliže si klient přinesl do ÚSP věci, které není dovoleno v ÚSP přechovávat (např. nebezpečné předměty, chemikálie, věci hyg. závadné či věci vzbuzující odpor) nebo některé věci v nadměrném množství, je klient povinen je z ÚSP na pokyn ředitele

12 odstranit. K výzdobě pokoje může klient se souhlasem ředitele použít vlastních předmětů (obrazy, fotografie, plakáty, křeslo, skříňka, police atd.). 4. Věci, které jsou přidělené klientům zařízením ÚSP, zůstávají majetkem ÚSP. Klienti jsou povinni s nimi šetrně zacházet. 12) POŠTOVNÍ ZÁSILKY a) Poštovní zásilky (balíky) přijímají od poštovní doručovatelky pracovnice v administrativní budově ÚSP. Poštovní zásilka (balík) je zapsána do podacího deníku, ve kterém převzetí podepíše vedoucí soc.-výchovného nebo vedoucí zdrav.- ošetřovatelského úseku, kterým je zásilka předána. Tyto pracovnice poté zajistí předání zásilky (balíku) klientovi, kterému zásilka (balík) patří. b) Klient, který není omezen ve svéprávnosti si přebírá poštu či peněžní zásilku sám. c) U klientů, kteří jsou omezeni ve svéprávnosti, přebírá peněžní zásilku opatrovník či se souhlasem opatrovníka pracovník administrativy (rozpočtář, účetní, soc. pracovnice). Poté je peněžní hotovost zapsána do karty drobných hotovostí klienta a peníze se uloží do trezoru. 13) STÍŽNOSTI a) Klienti ÚSP si mohou stěžovat na služby poskytované zařízením nebo na chování či jednání pracovníků ÚSP. Stížnost může být ústní nebo písemná (i anonymní). Stížnost bude stěžovateli vyřízena do 28 dnů a odpověď na případnou anonymní stížnost bude vyvěšena na veřejné nástěnce ÚSP (v přízemí hlavní budovy na chodbě u kuchyně). b) Stěžovat na poskytované služby v ÚSP Chotělice si mohou klienti všem pracovníkům zařízení, kteří následně zajistí vyřízení stížnosti postupem dle směrnice o stížnostech. c) V případě nespokojenosti s vyřízením stížnosti se klient může do 15 dnů odvolat např. na Krajský úřad Královéhradeckého kraje, MPSV ČR v Praze, Kancelář veřejného ochránce práv v Brně. d) Podrobněji je vyřizování stížností popsáno ve vnitřní směrnici o stížnostech (viz. dokument na stránkách

13 14) OPATŘENÍ PROTI PORUŠOVÁNÍ DOMÁCÍCH PRAVIDEL SOUŽITÍ A UDRŽOVÁNÍ POŘÁDKU a) Porušuje-li klient hrubě ústavní pořádek a kázeň v ÚSP nebo se opakovaně chová nepřístojně při svém pobytu v ÚSP, vysvětlí mu ředitel ústavu, vedoucí zdrav.- ošetřovatelského úseku či vedoucí soc.-výchovného úseku jaké chování se od něj očekává a poučí ho o následcích, které by pro něho mohlo mít další porušování kázně a pořádku. b) Závažným porušováním pořádku a kázně je rovněž neoprávněné a hrubé napadání spoluobyvatel nebo zaměstnanců ÚSP. Dále pak omezování práv spolubydlících nebo nevhodné chování k návštěvám apod. c) Nedojde-li ani poté k nápravě nebo dojde-li ke zvláště závažnému porušení pravidel domácího soužití či jiných pravidel a předpisů, je postupováno dle následujícího opatření až k možnému ukončení poskytované služby poskytovatelem (více viz. Smlouva o poskytnutí sociální služby): 1. Opakované porušování povinností, které klientovi vyplývají ze smlouvy o poskytování sociální služby, dále porušování vnitřních předpisů poskytovatele nebo těch, se kterými byl klient jinak seznámen za opakované porušení povinností se považuje jejich opakování minimálně ve třech případech, přičemž na tato porušení musí být klient písemně upozorněn. Třetí případ je již řešen výpovědí smlouvy ze strany poskytovatele. 2. Ve výjimečných případech může být smlouva ze strany poskytovatele ukončena i okamžitě. Jedná se zejména o takové případy, kdy poskytovateli, jeho personálu či ostatním klientům ze strany klienta hrozí, popř. již nastala majetková či jiná újma, která svou intenzitou nezanedbatelně ohrožuje oprávněné zájmy výše uvedených. d) Jde-li o chování nebo jednání, jejichž posouzení či vyšetření patří do pravomoci policie ČR, je ředitel ÚSP povinen učinit příslušná opatření. 15) ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Tyto Pravidla domácího soužití nabývají účinnosti dnem K tomuto datu zároveň končí platnost Pravidel domácího soužití ÚSP Chotělice ze dne Vypracoval: Bc. Jánský Milan Schválil a vydal: Bc. Jánský Milan, ředitel ÚSP V Chotělicích dne Rozdělovník: všichni zaměstnanci ÚSP, klienti ÚSP (klienti budou s tímto dokumentem seznámeni prostřednictvím svých klíčových pracovníků)

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE Eimova 1020, 572 01 Polička, tel.: 461 722 700, 732 340 882, e-mail: ddpolicka@tiscali.cz, IČO: 7506 1457 Domácí řád Domov důchodců v Poličce Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ CENTRUM LETINY s.r.o. Domov se zvláštním režimem Letiny 70, 336 01 Blovice (dále jen DZR) DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Zjednodušená verze doplněná obrázky SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Dům klidného stáří, spol. s r. o., Domově se zvláštním režimem Kraslická 26, 357 03 Svatava DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Domácí řád_zjednodušená forma Stránka 1 ÚVOD Domácí řád upravuje podmínky

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523 Příloha č. 1 ke smlouvě o poskytnutí sociální služby Chráněné bydlení v DH Liberec, o.p.s. Čl. 1 DOMÁCÍ ŘÁD 1. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v DH Liberec,

Více

Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb

Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb Příloha č. 1 Domácí průvodce odlehčovací služby Domácí průvodce vychází ze zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a ze zřizovací listiny a organizačního řádu Domova Kytín schváleného

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) Pravidla pro pobyt - Domácí řád 1/13 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1/15 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena 5. Úschovna cenných a jiných

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské (domácí řád) Pravidla pro pobyt 1/8 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské (domácí řád) Obsah pravidel pro pobyt v Domově: 1 Obecná ustanovení 2 Ubytování 3 Stravování 4 Hygiena

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře (domácí řád) Pravidla pro pobyt 1/8 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře (domácí řád) Obsah pravidel pro pobyt v Domově: 1 Obecná ustanovení 2 Ubytování 3 Stravování 4 Hygiena 5 Úschova

Více

Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem

Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v domově. Musí ho dodržovat všichni uživatelé

Více

Domácí řád. Domova pro seniory v Bystrém

Domácí řád. Domova pro seniory v Bystrém Domácí řád Domova pro seniory v Bystrém Úvodní ustanovení Domácí řád je písemný dokument, který upravuje základní postupy v denním chodu Domova pro seniory v Bystrém (dále jen DpS ) a pomáhá k tomu, aby

Více

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Pravidla soužití slouží uživatelům sociálních služeb ( dále jen uživatelé ) i zaměstnancům Domova důchodců (dále jen DD) k seznámení

Více

PŘÍLOHA Č. 1. Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb

PŘÍLOHA Č. 1. Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb PŘÍLOHA Č. 1 Domácí průvodce Domova Kytín Domácí průvodce vychází ze zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a ze zřizovací listiny a organizačního řádu Domova schváleného zřizovatelem

Více

Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD

Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Ubytování... 3 3. Stravování... 3 4. Sociální a zdravotní

Více

Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb. Příloha č. 1 Domácí průvodce odlehčovací služby

Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb. Příloha č. 1 Domácí průvodce odlehčovací služby Příloha č. 1 Domácí průvodce odlehčovací služby Domácí průvodce vychází ze zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, vyhlášky 505/2006Sb., v platném znění k provedení zákona o sociálních

Více

Vnitřní řád č. 5 Dotčené standardy kvality sociálních služeb: 2; 13.1; 14.4 Domácí řád Domova sociálních služeb Skřivany

Vnitřní řád č. 5 Dotčené standardy kvality sociálních služeb: 2; 13.1; 14.4 Domácí řád Domova sociálních služeb Skřivany Vnitřní řád č. 5 Dotčené standardy kvality sociálních služeb: 2; 13.1; 14.4 Domácí řád Domova sociálních služeb Skřivany Úvodní ustanovení: Účelem tohoto domácího řádu je vymezit a stanovit základní obecně

Více

1.3. Domácí řád Domova Pod Kavčí Skálou (dále též jako Domov)

1.3. Domácí řád Domova Pod Kavčí Skálou (dále též jako Domov) Domov Pod Kavčí Skálou, poskytovatel sociálních služeb Marie Pujmanové 2045, 251 01 Říčany IČ: 712 29 078 e-mail: reditel@domovpks.cz, http://www.domovpks.cz tel.: 323 632 423 1.3. Domácí řád Domova Pod

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY Obsah Článek 1 Základní ustanovení 2 Článek 2 Ubytování 2 Článek 3 Doba

Více

Chráněné bydlení Luhačovice. Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská 560, Luhačovice. (dále jen CHB) DOMÁCÍ ŘÁD. Platný od 1. 1.

Chráněné bydlení Luhačovice. Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská 560, Luhačovice. (dále jen CHB) DOMÁCÍ ŘÁD. Platný od 1. 1. Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská 560, 763 26 Luhačovice (dále jen CHB) DOMÁCÍ ŘÁD Platný od 1. 1. 2018 Alternativní verze 1 Základní informace, adresy, telefonní čísla Kontaktní adresa: Chráněné bydlení

Více

Úvodní ustanovení. Přijetí a pobyt

Úvodní ustanovení. Přijetí a pobyt D O M Á C Í Ř Á D Článek I. Úvodní ustanovení Domácí řád Domova pro seniory, (dále jen DPS) obsahuje zásady pro zajištění klidného života a udržování pořádku v Domově pro seniory Zity Kabátové, ul. Za

Více

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y.

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y. Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V P R O S E N I O R Y Obsah Článek 1 Základní

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY I. Vymezení pojmů Stížností je vyjádřena nespokojenost stěžovatelů s poskytovanými službami. Stížnost není pracovníky pojímána jako

Více

Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844. Domácí řád. 1. Účel domácího řádu. 2. Ubytování

Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844. Domácí řád. 1. Účel domácího řádu. 2. Ubytování DOMOV PRO SENIORY KLIMKOVICE příspěvková organizace Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844 Domácí řád Poslání Domov pro seniory Klimkovice poskytuje bezpečné a důstojné zázemí

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD Tento Domácí řád je zkrácenou verzí, obsahující vypsané nejdůležitější body a slouží pro snadnou a rychlou orientaci. K této verzi je vždy předána i úplná verze. ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY

Více

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování Domácí řád Tento domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života v našem Domově. Je závazný pro všechny uživatele i zaměstnance Domova. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje

Více

Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK. Slavíčkova 1701, 356 01 Sokolov. Domácí řád

Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK. Slavíčkova 1701, 356 01 Sokolov. Domácí řád Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK v Sokolově, p. o. Úvodní ustanovení 1. Domácí řád je závazný pro všechny zaměstnance a klienty Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK

Více

popis realizace poskytování sociálních služeb.

popis realizace poskytování sociálních služeb. popis realizace poskytování sociálních služeb. Sociální služba je poskytována formou komplexní v Sociální služby jsou poskytovány formou (dále jen DD PS): zájemcem o službu nebo s jeho zákonným zástupcem.

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Domov bez hranic Rumburk U Stadionu 1425/3, Rumburk, 408 01 příspěvková organizace Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 www.domovrumburk.cz Domácí řád CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Rumburská 557 407 77 Šluknov Můj

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Chráněného bydlení sv. Anežky

DOMÁCÍ ŘÁD Chráněného bydlení sv. Anežky CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ SV. ANEŽKY Žižkova 3, 602 00 Brno DOMÁCÍ ŘÁD Chráněného bydlení sv. Anežky Domácí řád je vnitřním předpisem, který podrobněji upravuje poskytování pobytové sociální služby chráněné bydlení

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM Dům pokojného stáří sv. Ludmily V Aleji 434 403 17 Chabařovice tel. + 420-475225185 IČ: 44225512 člověk nám není lhostejný Člověk nám není lhostejný DOMÁCÍ ŘÁD Dům pokojného

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Metodický pokyn B16. Nepřítomnost uživatele v zařízení. pro službu Chráněné bydlení

Metodický pokyn B16. Nepřítomnost uživatele v zařízení. pro službu Chráněné bydlení Domov sociálních služeb Skřivany Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Nepřítomnost uživatele v zařízení Číslo: B16 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh:

Více

V n i t ř n í p r a v i d l a

V n i t ř n í p r a v i d l a Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává V n i t ř n í p r a v i d l a D o m o v a p r o s e n i o r y v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní

Více

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271. Podmínky pro službu domov pro osoby se zdravotním postižením.

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271. Podmínky pro službu domov pro osoby se zdravotním postižením. DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271 Pravidla služby Podmínky pro službu. Část 1. Obecná ustanovení a) Tento dokument (dále jen Pravidla ) stanoví základní pravidla pro uživatele služby (dále jen uživatel

Více

Vnitřní řád internátu

Vnitřní řád internátu Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1.Název zařízení: ZŠ Olešovice Ringhofferova 436 251 68 Kamenice 2.Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a sociální péči pro děti

Více

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Domov pro osoby se zdravotním postižením

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Domov pro osoby se zdravotním postižením Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Pravidla kolektivního soužití - DOZP Čísl: Ř5 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh: 0 Verze: 2 Interní řád č.

Více

Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS)

Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS) Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS) Vnitřní řád střediska SSMP Denního pobytu, služby denního stacionáře, představuje soubor pravidel, která jsou uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci a zaměstnanci

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

DOMOV POD LÍPOU, poskytovatel sociálních služeb Lipník 110 294 43 Čachovice IČ: 00874671 Tel: 326 307 647 Příspěvková organizace

DOMOV POD LÍPOU, poskytovatel sociálních služeb Lipník 110 294 43 Čachovice IČ: 00874671 Tel: 326 307 647 Příspěvková organizace Informace o společném soužití uživatelů 1 Vymezení organizace Název organizace: Domov pod lípou poskytovatel sociálních služeb Domov pod lípou poskytuje sociální službu dětem, mládeži, dospělým od 3 30

Více

Domácí průvodce Domova Kytín

Domácí průvodce Domova Kytín Příloha č. 1 Domácí průvodce Domova Kytín Domácí průvodce vychází ze zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, vyhlášky 505/2006Sb., v platném znění k provedení zákona o sociálních

Více

VIA s.r.o., 5. května 527, Česká Kamenice, 407 21. Domácí řád

VIA s.r.o., 5. května 527, Česká Kamenice, 407 21. Domácí řád Domácí řád Vážení klienti, vítáme Vás v naší sociální pobytové službě VIA s.r.o. a děkujeme za Vaší důvěru, kterou jste nám projevili. Svými službami poskytujeme péči a podporu klientům po dobu, než jim

Více

Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Domov pro osoby se zdravotním postižením podporuje smysluplné aktivní prožití života.

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový pokoj 1 Recepce Jídelna Terapeutická dílna 2 Posezení

Více

Seniorcentrum POHODA Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem Ruská 292/2A, Dubí 3 - Pozorka DOMÁCÍ ŘÁD OBSAH

Seniorcentrum POHODA Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem Ruská 292/2A, Dubí 3 - Pozorka DOMÁCÍ ŘÁD OBSAH Seniorcentrum POHODA Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem Ruská 292/2A, 417 03 Dubí 3 - Pozorka Tel.: +420 471 212 009, +420 777 66 55 59 E-mail: info@seniorcentrum-pohoda.cz WWW: www.seniorcentrum-pohoda.cz

Více

Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350. vydává. Provozní řád

Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350. vydává. Provozní řád Dům klidného stáří v Nezvěsticíh Příloha č.2 Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350 účinnost od 1.2. 2008 vydává Provozní řád Čl.1 Úvodní ustanovení Tento provozní řád stanoví

Více

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace DOMOV DŮCHODCŮ Proseč u Pošné, p.o. Proseč u Pošné 1 PACOV 395 01 Tel.: 565 442 295 Informace č.: 1 pro žadatele, klienty, kontaktní osoby a návštěvy Domova 1) Úvod Domácí řád Domova důchodců Proseč u

Více

D O M Á C Í Ř Á D. Uživatelé se stravují v hlavní jídelně v přízemí ÚSP Hrabyně nebo v jídelně příslušného patra, eventuelně na pokoji.

D O M Á C Í Ř Á D. Uživatelé se stravují v hlavní jídelně v přízemí ÚSP Hrabyně nebo v jídelně příslušného patra, eventuelně na pokoji. D O M Á C Í Ř Á D Domácí řád upravuje práva a povinnosti uživatelů související se životem v Ústavu sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni (dále jen Poskytovatel nebo Zařízení ). STRAVOVÁNÍ Poskytovatel

Více

Domácí řád DOZP. Čl. 1 Základní ustanovení

Domácí řád DOZP. Čl. 1 Základní ustanovení Domácí řád DOZP Čl. 1 Základní ustanovení Tento Domácí řád DOZP je zpracován na základě zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb.v platném znění a vyhláškou č. 505/2006 Sb. v platném znění. Domácí řád

Více

Oblastní charita Rokycany, Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II, Rokycany

Oblastní charita Rokycany, Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II, Rokycany Oblastní charita Rokycany, Domov pro seniory sv. Pavla, Kozlerova 791/II, Rokycany Služba Domov pro seniory K zajištění klidného a spokojeného života uživatelů služeb Domova pro seniory je vydán v souladu

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Chráněné bydlení

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Chráněné bydlení Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Pravidla kolektivního soužití - CHB Čísl: Ř5 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh: 0 Verze: 2 Pravidla kolektivního

Více

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 DOMÁCÍ ŘÁD Centru sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15, příspěvkové organizace Parmská 390, Praha 10, 109 00, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (DZR) Platnost od 1. 2. 2018 Tel: 271 960 984 E-mail: valkova@csop-praha15.cz

Více

Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1. pan (paní)... datum narození... rodné číslo.... č. OP..... bydliště.. zastoupený(á)..

Více

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S.K.Neumanna 842/2 43191 Vejprty Služba je poskytována na adrese. Chráněné bydlení Vejprty Vysoká 936/11 Vejprty

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních č.

Více

Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace. Čl. 1 Základní ustanovení

Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace. Čl. 1 Základní ustanovení Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace Domácí řád DOZP Čl. 1 Základní ustanovení Tento Domácí řád DOZP je zpracován na základě zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v platném znění a vyhláškou

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Obsah Úvodní ustanovení...3 Povinnosti ubytovaných žáků a výchovná opatření...4 Práva žáků...5 V rámci bezpečnostních

Více

Popis realizace služby

Popis realizace služby Dům klidného stáří Pravětín /domov pro seniory dle 49 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách/ Popis realizace služby Posláním Domu klidného stáří Pravětín je poskytovat ubytování a sociální služby

Více

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA BOHUMÍN, ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ HÁJKOVA 8, OSTRAVA - PŘÍVOZ V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ platný od 1.1.2010 Obsah: 1 CHARAKTERISTIKA

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

Vnitřní pravidla Domácí řád domova pro seniory Sociálních služeb města Moravská Třebová

Vnitřní pravidla Domácí řád domova pro seniory Sociálních služeb města Moravská Třebová IČ Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová IČO: 00194263 Tel. 461 318 252 Fax: 461 353 348 E-mail: soc.sluzby@mtrebova-city.cz Vnitřní pravidla Domácí řád domova pro

Více

Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení

Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1. Název zařízení: ZŠ Olešovice, Ringhofferova436 Ringhofferova 436 251 68 Kamenice Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 2. Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a

Více

Domácí řád Domov se zvláštním režimem

Domácí řád Domov se zvláštním režimem Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou příspěvková organizace Liberecký kraj U Sila 321, 463 11 Liberec 30 Domácí řád Domov se zvláštním režimem Posláním zařízení je poskytovat sociální a ošetřovatelskou

Více

Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, IČ: Domácí řád

Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, IČ: Domácí řád Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, 739 14 IČ: 021 41 531 Domácí řád 1 I. Úvod 1. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v domově se zvláštním režimem,

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně uzavřená mezi 1) pan (paní)., nar... r.č..., trvalé., Mariánské Lázně 35301 v textu této smlouvy

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÝ DOMOV A ŠKOLNÍ JÍDELNA, PŘEROV, SUŠILOVA 25 Sušilova 2392/25, 750 02 Přerov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY platný pro součást zařízení Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25 Obsah: 1) Úvodní

Více

Ústav sociálních služeb města Nové Paky, Domov pro seniory, Svatojánská 494, 509 01 Nová Paka

Ústav sociálních služeb města Nové Paky, Domov pro seniory, Svatojánská 494, 509 01 Nová Paka Ústav sociálních služeb města Nové Paky, Domov pro seniory, Svatojánská 494, 509 01 Nová Paka ÚSSM Nová Paka Domov pro seniory, Svatojánská 494 poskytuje rezidenční služby seniorům od 65 let věku, kteří

Více

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Veslařská 252, Brno, 637 00 SMLOUVA O PŘIJETÍ KLIENTA DO INTERNÁTNÍHO PROGRAMU STŘEDISKA VÝCHOVNÉ PÉČE Právnická osoba vykonávající činnost zařízení : DÚM, SVP a ŠJ Pobytový program

Více

Domácí řád oddělení sociálních lůžek. I. Poskytování služeb

Domácí řád oddělení sociálních lůžek. I. Poskytování služeb Domácí řád oddělení sociálních lůžek I. Poskytování služeb Sociální lůžka poskytují pobytové sociální služby ve zdravotnickém zařízení dle 52 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách a 18 vyhlášky

Více

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště Praha Michle Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní povinnosti ubytovaných

Více

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov 1. Charakteristika zařízení Domov pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov (dále jen Domov Javorník; DZP) je

Více

S M L O U V A o poskytování sociálních služeb

S M L O U V A o poskytování sociálních služeb S M L O U V A o poskytování sociálních služeb v Soukromém senior centrum Nechanice s.r.o. (v textu této smlouvy dále jen smlouva ) mezi 1. Soukromé senior centrum Nechanice s.r.o., IČ: 28857089, DIČ: CZ28857089,

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL Domov pro seniory Hvízdal, příspěvková organizace, se sídlem U Hvízdala 6, 370 11, České Budějovice NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL V Českých Budějovicích dne 30. 6. 2011 Návštěvní řád: Upravuje pravidla chování

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2014 Stránka 1 z 6 1. Poslání, cílová skupina, cíle

Více

Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD)

Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD) Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD) Čl. 1 Základní ustanovení Sociálně terapeutické dílny (dále STD) jsou zařízením, kam mohou docházet lidé

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV U ZÁMKU, z.s.

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV U ZÁMKU, z.s. Domov u zámku z.s. Chvalkovice na Hané č.p. 1 683 23 pošta Ivanovice na Hané IČO: 22834524 Telefon: 513 034 552, 513 034 554, 517 332 122 Internetová adresa: www. domovuzamku.cz (vyplní sociální pracovnice

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město Ř Á D J E S L Í Provoz je zajištěn od 6,00 do 16,00 hod. V pondělí a středu nabízíme po dohodě s rodiči prodloužený provoz do 17,30 hod, v úterý a čtvrtek po dohodě do 16,30 hod. Rozdělení dětí do oddělení

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace U Stadionu 1425/3, Rumburk IČ:

Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace U Stadionu 1425/3, Rumburk IČ: Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace U Stadionu 1425/3, 408 01 Rumburk IČ: 47274549 SMĚRNICE č. 55/2016 Účinnost předpisu směrnice: 1. 1. 2017 Ze dne: 16. 12. 2016 Podepsala a schválila: Ing.

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Domácí řád Domova pro seniory Písečná

Domácí řád Domova pro seniory Písečná Domácí řád Domova pro seniory Písečná V Domově pro seniory Písečná (dále DpS Písečná) je obyvatelům poskytováno ubytování, strava, nezbytné služby a zdravotní péče. Spokojeného života v domově lze dosáhnout

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Zdroj: Petr Jehlík pro Plzeňský architektonický manuál Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový

Více

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY Základní informace o službě POSLÁNÍ: Posláním sociální služby Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory je zajistit důstojný život, potřebnou péči a

Více

Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov DOMÁCÍ ŘÁD. Domova se zvláštním režimem

Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov DOMÁCÍ ŘÁD. Domova se zvláštním režimem Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov DOMÁCÍ ŘÁD Domova se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem v Jiříkově (dále jen Domov) poskytuje občanům (dále jen

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Zřizovatel: Obec Červená Voda Adresa: 561 61 Červená Voda 253 Telefon: 465 626 203, 465 626 412 Bankovní spojení: ČS Králíky email: domov.svzdislavy@tiscali.cz

Více

Domácí řád je závazným dokumentem pro uživatele služeb a zaměstnance Domova. Článek 1 Ubytování

Domácí řád je závazným dokumentem pro uživatele služeb a zaměstnance Domova. Článek 1 Ubytování Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Horní Bříza (dále jen Domov) upravuje základní normy soužití. Obsahuje práva a povinnosti uživatele sociální služby (dále jen uživatel) a společně se

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více