V pondělí 16. června 2014 byly v Betlémské kapli slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2013.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V pondělí 16. června 2014 byly v Betlémské kapli slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2013."

Transkript

1 V pondělí 16. června 2014 byly v Betlémské kapli slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU Aula pražského ČVUT Betlémská kaple byla v pondělí místem předávání titulů a cen v pořadí již 11. ročníku celostátní soutěže Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku Slavnostní předávání cen proběhlo tradičně za přítomnosti mnoha významných osobností. Hosty večera byli mj. ministr dopravy Antonín Prachař, rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka, 1. náměstek primátora hl.m. Prahy pro infrastrukturu Jiří Nouza, prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR Václav Matyáš, předseda ČKAIT Pavel Křeček, prezident ČSSI Pavel Štěpán, ředitel služby Dopravní policie Tomáš Lerch nebo dlouholetý předseda poroty soutěže Petr Moos. TITULY vítězům předal ministr dopravy ČR Antonín Prachař. Tituly 11. ročníku celostátní soutěže získalo 5 staveb a 1 technologie. Tituly jsou udělovány bez uvedení pořadí a jsou rovnocenné. Rovnocenná s tituly je rovněž Cena poroty. V KATEGORII A STAVBA ZÍSKALO TITUL 5 STAVEB BEZ ROZDÍLU V POŘADÍ Stavba: MODERNIZACE TRATI VOTICE BENEŠOV U PRAHY (foto č. 11) Přihlašovatel: EUROVIA CS, a.s. Zhotovitel: Sdružení Vo Ben, EUROVIA CS, a. s., Subterra a. s. a Viamont DSP a. s. Projektant: SUDOP Praha, a.s. Výrok poroty: Jedná se ojedinělou drážní stavbu na IV. tranzitním železničním koridoru, kde zdvojkolejněním a rozsáhlými směrovými úpravami trati a výstavbou pěti nových tunelů došlo k podstatnému zvýšení kapacity a traťové rychlosti až na 160 km/hod. Tím byla významě zvýšena konkurenceschopnost železnice vůči silniční dopravě.

2 Stavba: LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ, OPRAVA RWY 06/24 II. a III. ETAPA (foto č. 18) Přihlašovatel: STRABAG a.s. Zhotovitel: STRABAG a.s. Projektant: AGA Letiště, s.r.o. Investor: Letiště Praha a. s. Výrok poroty: Jedná se o generální opravu hlavní vzletové a přistávací dráhy Letiště Václava Havla v Praze v délce 2814 m a šířce 60 m. Nový kryt je cementobetonový tloušťky 400 mm. Do stavby byla použita část recyklovaného vybouraného materiálu. Náročná stavba byla realizována v mimořádně krátkém termínu pouhých 123 dnů v těsném kontaktu s letovým provozem na vedlejší přistávací dráze za přísných bezpečnostních podmínek. V příštích letech umožní zvládnout silný letový provoz včetně největších dopravních letadel. Stavba: R7 MÚK DROUŽKOVICE MÚK NOVÉ SPOŘICE (foto: 03) Přihlašovatel: Skanska a.s. Zhotovitel: Sdružení Skanska, Geosan, SALEMA Construction Projektant: Pragoprojekt, a. s. Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Výrok poroty: Novostavba rychlostní silnice R7 délky 6,391 km kategorie R 25,5/100(70) s 12 ti polovou estakádou délky 355 m u Panského rybníka. Součástí stavby je i 0,744 km dlouhý přivaděč od stávajícího obchvatu Chomutova. Jedná se o zdařile navrženou a provedenou stavbu v obtížných geologických podmínkách (šupinovité jíly) v těsné blízkosti dvou významných ekologických lokalit a z toho vyplývajících vysokých požadavků na realizaci díla z hlediska ochrany životního prostředí. Stavba: REKONSTRUKCE ŽELEZNIČNÍHO MOSTU DĚČÍN JEDLOVÁ (foto č. 8) Přihlašovatel: Metrostav, a.s. Zhotovitel: Metrostav, a.s. Projektant: SUDOP Praha, a.s. Výrok poroty: Jedná se o významnou rekonstrukci jednokolejného železničního mostu, který je děčínskou dominantou. Stavba zahrnovala výměnu téměř čtyřicetileté provizorní ocelové konstrukce stávajícího mostu za novou ocelovou příhradovou konstrukci s dolní ortotropní mostovkou s průběžným štěrkovým ložem. Do stavby významně zasáhly červnové povodně, které způsobily dvouměsíční zpoždění. Stavba: LIBEŘ MOST EV.Č (foto č. 19) Přihlašovatel: Pragoprojekt, a.s. Zhotovitel: Pozemní komunikace Bohemia Projektant: Pragoprojekt, a.s. Investor: Středočeský kraj Výrok poroty: Mimořádně zdařilá celková rekonstrukce historického kamenného mostu z roku 1855 přes Zahořanský potok v obci Libeř. Jedná se o klenutý most z žulového kvádrového zdiva o

3 dvou polích o světlosti cca 7,0 m a celkové šířky 6,85 7,10 m. První pole mostu slouží jako inundační, pod druhým protéká Zahořanský potok. Po rekonstrukci může toto zajímavé stavební dílo sloužit dalším generacím. V KATEGORII B TECHNOLOGIE ZÍSKALA TITUL 1 TECHNOLOGIE Technologie: ŘEŠENÍ POSKYTOVÁNÍ DOPRAVNÍCH INFORMACÍ ŘIDIČŮM V PRAZE (foto č. 01) Přihlašovatel: VARS Brno a.s. Zhotovitel: VARS BRNO a.s. Investor: Technická správa komunikací Hl. m. Prahy Výrok poroty: Jedná se o zařízení pro poskytování včasných a aktuálních dopravních informací řidičům v hlavním městě Praze za účelem zlepšení podmínek plynulosti provozu, ale i zlepšení bezpečnosti provozu na stávajících silnicích. Jedinečnost řešení spočívá především v komplexním navrženém systému ovládání zařízení, který zajišťuje v maximální míře aktuálnost potřebných informací publikovaných řidičům prostřednictvím vzájemně propojeného informačního systému na vysoké rozlišovací úrovni. Nový systém poskytuje účastníkům provozu proměnné grafické a textové informace v českém jazyce doplněné o symboly dopravního značení a to pro vozidla jedoucí po silnicích v daném směru. V KATEGORII C INOVACE NEBYLY TITULY UDĚLENY Kromě titulů byly tradičně uděleny ceny vypisovatelů, odborných garantů a mediálních partnerů soutěže. CENA POROTY Stavba: NÍZKÁ PROTIHLUKOVÁ CLONA ŽELEZNIČNÍ TRATI, INOVACE PROTIHLUKOVÝCH OPATŘENÍ A PILOTNÍ APLIKACE V OBCI TETČICE (foto č. 21) Přihlašovatelé: ŽPSV a.s. & Viamont DSP a.s. Zhotovitel: ŽPSV a.s. & Viamont DSP a.s. Projektant: SUDOP Brno, spol. s.r.o. Výrok poroty: Jedná se o průlom v protihlukových opatřeních, kdy pilotní aplikace nízké protihlukové clony prokázala možnost rovnocenné náhrady vysokých protihlukových stěn. Za podstatně nižších nákladů bude možno nahradit vysoké betonové protihlukové stěny, které nejenže brání cestujícím ve výhledu z oken vlaků, ale jsou i těžko překonatelné pro záchranáře.

4 CENY VYPISOVATELŮ CENA MINISTERSTVA DOPRAVY ČR: Stavba: MODERNIZACE TRATI VOTICE BENEŠOV U PRAHY (foto č. 11) Přihlašovatel: EUROVIA CS, a.s. Zhotovitel: Sdružení Vo Ben, EUROVIA CS, a. s., Subterra a. s. a Viamont DSP a. s. Projektant: SUDOP Praha, a.s. CENA SFDI: Stavba: CYKLOSTEZKA Z ÚDOLÍ JIZERY DO ÚDOLÍ BOBRŮ 1. ETAPA (foto č. 05) Přihlašovatel: SDS EXMOST s r.o. Zhotovitel: SDS EXMOST s r.o. Projektant: Projektová kancelář VANER s.r.o. Investor: Město Semily Výrok poroty: Stavba stezky pro cyklisty a chodce v Semilech v rámci výstavby turistické infrastruktury podél toku Jizery projekt Greenway Jizera. Hlavním objektem stavby je ocelová oblouková lávka přes koryto Jizery se zavěšenou půdorysně esovitě zakřivenou mostovkou proměnné šířky. Oblouk o rozpětí 43,204 m je výškově zakřiven do tvaru paraboly. Jedná se o velmi zdařilé dílo s vysokou technickou a estetickou hodnotou. CENY ODBORNÝCH GARANTŮ CENA HMP Stavba: REHABILITACE STŘELECKÉHO OSTROVA, PRAHA 1 SEVERNÍ ČÁST (foto č. 12) Přihlašovatel: SWIETELSKY stavební s.r.o. Zhotovitel: SWIETELSKY stavební s.r.o. Projektant: New Visit s.r.o. Investor: Městská část Praha 1 Výrok poroty: Jedná se o mimořádně zdařilou rehabilitaci severní části Střeleckého ostrova v samotném centru Prahy. Ostrov, postižený povodní v roce 2002 a znovu v závěrečné fázi stavby v roce 2013, se dočkal citlivé úpravy cest a parkových ploch včetně zřízení travnatých ploch s menšími skupinami stromů a dvou menších dětských hřišť uvnitř okružní cesty. Tato relativně klidná oáza v hlučném centru metropole vyvolala ve veřejnosti velmi příznivý ohlas a bude bezesporu lákat návštěvníky k odpočinku v příjemném prostředí.

5 CENA ČKAIT PRO STAVBYVEDOUCÍHO Stavba: LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ, OPRAVA RWY 06/24 II. a III. ETAPA (foto č. 18) Martin Pánek: STRABAG Praha, závod dopravní stavby Přihlašovatel: STRABAG a.s. Zhotovitel: STRABAG a.s. Projektant: AGA Letiště, s.r.o. Investor: Letiště Praha a. s. Výrok garanta: Za velmi kvalitní a náročné provedení rekonstrukce hlavní vzletové a příletové dráhy RWY 06/24, II. a III. etapa na letišti V. Havla v Praze Ruzyni za provozu na letišti a mimořádných srážkách v roce CENA ČKAIT PRO PROJEKTANTA Stavba: R7 MÚK DROUŽKOVICE MÚK NOVÉ SPOŘICE (foto: 03) Ing. Květoslav Janatka,PGP Praha, ateliér Liberec Přihlašovatel: Skanska a.s. Zhotovitel: Sdružení Skanska, Geosan, SALEMA Construction Projektant: Pragoprojekt, a. s. Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Výrok garanta: Za projekční řešení stavby silnice R7 v úseku MÚK Droužkovice MÚK Nové Spořice v lokalitě s velmi složitými zakládacími podmínkami a v mimořádně členitém terénu. CENA SPRSD Technologie: ŘEŠENÍ POSKYTOVÁNÍ DOPRAVNÍCH INFORMACÍ ŘIDIČŮM V PRAZE (foto č. 01) Přihlašovatel: VARS Brno a.s. Zhotovitel: VARS BRNO a.s. Investor: Technická správa komunikací Hl. m. Prahy CENA SVAZU DOPRAVY Stavba: OVĚŘENÍ VLASTNOSTÍ TICHÝCH KRYTŮ VOZOVEK NA SILNICI (foto č. 13) Přihlašovatel: M SILNICE a.s. Zhotovitel: M SILNICE a.s. Projektant: Prodin, a. s. Investor: Správa a údržba silnic Pardubického kraje Výrok poroty: Na uvedených silnicích v intravilánu Pardubic byly v celkové délce 2647,53 m provedeny opravy dvou a čtyřpruhových směrově nedělených vozovek. Na úseku byly položeny povrchy z protihlukové obrusné vrstvy asfaltového betonu do zrnitosti 5 mm s mezerovitostí 7 10

6 % s asfaltem modifikovaným pryžovým granulátem a asfaltový koberec drenážní o zrnitosti do 8 mm s mezerovitostí vyšší než 15 % se stejným modifikovaným asfaltem. Použitím těchto progresivních technologií bylo na základě výsledků provedených měření na obou úsecích dosaženo snížení hlučnosti povrchu o 4 6,5 db, což je možné označit za vynikající výsledek. CENA SPS Stavba: OPTIMALIZACE TRATI BYSTŘICE NAD OLŠÍ ČESKÝ TĚŠÍN (foto č. 9) Přihlašovatelé: OHL ŽS, a.s. + Subterra a.s. Zhotovitel: Sdružení BYČT sdružení firem OHL ŽS, a.s. a Subterra a.s. Projektant: Sdružení firem SUDOP Brno s.r.o. a SUDOP PRAHA a.s. Výrok poroty: Provedená optimalizace trati vyřešila velmi složitou dopravní situaci v regionu Severní Moravy. Rychlost realizace a kvalita provedených prací, spolu s dobrou přípravou stavby, přispěla k jejímu ocenění. Udělená cena potvrzuje společenskou prestiž soutěže Česká dopravní stavba. Stavba byla realizována ve stísněném prostoru, s řadou umělých objektů a vysokou náročností na organizaci postupu prací. Svaz podnikatelů ve stavebnictví ocenil zejména obtížnost podmínek, ve kterých byla stavba realizována. CENA SŽDC Stavba: OPTIMALIZACE TRATI ZBIROH ROKYCANY (foto: 04) Přihlašovatel: Skanska a.s., divize Železniční stavitelství Zhotovitel: Sdružení SKANSKA SSŽ SUBTERRA (Skanska DS a.s., Stavby silnic a železnic, a.s.(eurovia CS, a.s.) a Subterra a.s.) Projektant: SUDOP Praha, a.s. Výrok poroty: Jedná se o významnou drážní stavbu na III. tranzitním železničním koridoru, která zahrnuje 21 km trati a 4 železniční stanice. Optimalizace spočívá především v úpravě směrových a sklonových poměrů tak, aby v ucelených úsecích bylo dosaženo maximální rychlosti 120 km/h pro klasické soupravy a 160 km/h pro soupravy s naklápěcí skříní. Dalšími významnými opatřeními jsou modernizace sdělovacího zařízení, trakčního vedeni a staničního zabezpečovacího zařízení. CENY MEDIÁLNÍCH PARTNERŮ CENA ČASOPISU SILNICE ŽELEZNICE ZA KONSTRUKČNÍ DETAIL Stavba: OPTIMALIZACE TRATI ZBIROH ROKYCANY (foto: 04) Přihlašovatel: Skanska a.s., divize Železniční stavitelství Zhotovitel: Sdružení SKANSKA SSŽ SUBTERRA (Skanska DS a.s., Stavby silnic a železnic, a.s.(eurovia CS, a.s.) a Subterra a.s.)

7 Projektant: SUDOP Praha, a.s. Výrok red. rady: Za řešení lávky v železniční stanici Kařízek na trati Zbiroh Rokycany, která nahradila v šibeničním termínu původně plánovaný podchod. Lávka slouží jako veřejný přechod přes trať a je opatřena třemi výtahy. CENA ČASOPISU SKYPAPER Stavba: OPTIMALIZACE TRATI ST. HR. SR MOSTY U JABLUNKOVA BYSTŘICE NAD OLŠÍ (foto: 16) Přihlašovatel: Subterra a. s., OHL ŽS a.s., státní organizace Dodavatel: Sdružení SRB sdružení firem OHL ŽS, a. s. a Subterra a. s. Projektant: Moravia Consult Olomouc, SUDOP PRA HA, a. s. Výrok red. rady: Za významný přínos pro rozvoj celého regionu. Hlavním cílem bylo zvýšení rychlosti přepravy, bezpečnosti a také zefektivnění nákladní železniční dopravy. Projekt přinesl řadu zakázek také místním menším stavebním firmám. CENA DEVELOPMENT NEWS Stavba: MOST NA DÁLNICI D3 PŘES LUŽNICI (foto: 23) Přihlašovatel: SMP CZ, a. s. Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Dodavatel: SMP CZ, a. s. Projektant: PRAGOPROJEKT, a. s. Výrok red. rady: Most je technicky zajímavou součástí zprovozněného dálničního úseku Tábor Veselí nad Lužnicí. Umožňuje nejen přechod Lužnice, ale i tratě s plánovanou modernizací IV. železničního koridoru a silnici I/3 Tábor České Budějovice. Jde o významné spojení, která má výsledně propojit Prahu a České Budějovice přes Tábor a pokračovat jižním směrem k výjezdu na Český Krumlov. Na hranicích s Rakouskem má pokračovat jako rychlostní silnice R3, kde se má spojit s připravovanou rakouskou rychlostní silnicí S10. CENA VEŘEJNOSTI Stavba: MOST PŘES JIŽNÍ SPOJKU NA SPOŘILOVĚ (foto: 24) Přihlašovatelé: TOP CON SERVIS, s.r.o. + Porr, a.s. Zhotovitel: Porr, a.s. Projektant: TOP CON SERVIS, s.r.o. Investor: Technická správa komunikací hlavního města Prahy Stavba zvítězila v hlasování odborné veřejnosti na stránkách mediálních partnerů soutěže

8 VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: CÍLEM SOUTĚŽE, vypisované tradičně Ministerstvem dopravy ČR a Státním fondem dopravní infrastruktury, je profesionální prezentace oborů české dopravní stavitelství a inženýrské profese nejen laické i odborné veřejnosti, ale také české a evropské politické reprezentaci. Do soutěže mohly být přihlášeny dopravní stavby, úseky dopravních staveb, samostatné stavební objekty, technologie a inovace, které se v této soutěži se dosud neprezentovaly a byly uvedeny do provozu na území ČR do Porota jmenovaná na návrh odborných garantů soutěže pracovala ve složení: prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, EUR ING, FEng. FD ČVUT (PŘEDSEDA) Ing. Antonín Blažek, Ph.D VUŽ Ing. Bohuslav Štancl, MBA SPS Ing. Luděk Sosna, Ph.D MD ČR Ing. Karel Havlíček SFDI Ing. Martin Mandík ČKAIT Ing. Karel Korytář SENÁT PARLAMENTU ČR Ing. Karel Otava SŽDC Pavel Braha SPRSD Ing. Ladislav Pivec TSK Ing. Roman Srp ITS Ing. Jan Švarc ČSS Ing. Miroslav Němec SÚSPK

9 Organizátor soutěže děkuje: GENERÁLNÍMU PARTNEROVI SOUTĚŽE PARTNERŮM ODBORNÝM GARANTŮM SOUTĚŽE ODBORNÝM KOOPERANTŮM SOUTĚŽE

10 MEDIÁLNÍM PARTNERŮM SOUTĚŽE Fotografie soutěžních projektů najdete na: login: cds2013 heslo: cds2013 Seznam přihlášených prací a další informace najdete na expo.cz Kontakt pro tisk: Ing. Martin Dostoupil TOP EXPO CZ, marketing@top expo.cz, gsm:

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve středu 14. května 2014 vybrala odborná porota soutěžní projekty, které jsou NOMINOVÁNY NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2013. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: CÍLEM SOUTĚŽE, vypisované

Více

Závěrečná zpráva 11. ročníku celostátní soutěže

Závěrečná zpráva 11. ročníku celostátní soutěže Prestižní dopravní ocenění z rukou významných osobností! Vyhlášení vítězů 11. ročníku tradiční celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA TECHNOLOGIE INOVACE 2013 proběhlo v pondělí 16. 6. v zaplněné Betlémské

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011 NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE / INOVACE ROKU 2011. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Diplomy zástupcům oceněných přihlašovatelů

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 V pondělí 23. května 2011 byly v NÁRODNÍM TECHNICKÉM MUZEU vyhlášeny NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ:

Více

V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014.

V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014. V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014. VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR:

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 Ve čtvrtek 9. června 2011 byly v Betlémské kapli předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Více

10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Ve čtvrtek 6. června 2013 byly v Betlémské kapli Aule ČVUT v Praze vyhlášeny CENY a TITULY již 10. ročníku jubilejního celostátní soutěže,

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 V pondělí 23. května 2011 byly v NÁRODNÍM TECHNICKÉM MUZEU vyhlášeny NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ:

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE 8. ročník soutěže CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ZNÁ SVÉ VÍTĚZE! VYPISOVATELÉ: Ve čtvrtek 9. června 2011 byli v Betlémské kapli, kde je již tradičně galavečer pořádán, vyhlášeni

Více

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR:

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2017.

Více

Známe vítěze 15. ročníku prestižní celostátní soutěže!

Známe vítěze 15. ročníku prestižní celostátní soutěže! Známe vítěze 15. ročníku prestižní celostátní soutěže! Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže

Více

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 16. června 2016 byly v aule ČVUT v Praze v Betlémské kapli slavnostně předány tituly a další ocenění v již 13. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2015.

Více

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR:

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2017.

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE V úterý 25. května 2010 byly v Betlémské kapli uděleny TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE ROKU 2009. TITUL ZÍSKALA 1 TECHNOLOGIE A 4 STAVBY

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA ROKU 2008:

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA ROKU 2008: Tisková zpráva společnosti TOP EXPO CZ Slavnostní večer spojený s udílením titulů vítězům celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA roku 2008 Čtvrtek 25. června 2009, Betlémská kaple Tituly ČESKÁ DOPRAVNÍ

Více

ZNÁME VÍTĚZE 16. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE

ZNÁME VÍTĚZE 16. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE ZNÁME VÍTĚZE 16. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE V úterý 18. června 2019 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 16. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ

Více

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 6. června 2013 byly v Betlémské kapli předány TITULY a OCENĚNÍ vítězům 10. jubilejního ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE / INOVACE ROKU 2012. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU Ve čtvrtek 15. června 2017 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny ve 14. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2016.

Více

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA TECHNOLOGIE INOVACE ROKU 2011 získalo 5 staveb, 1 technologie a

Více

VÝSLEDKY 14. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE

VÝSLEDKY 14. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE VÝSLEDKY 14. ROČNÍKU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE V úterý 22. 11. 2016 byly v Betlémské kapli slavnostně předány TITULY a další ocenění v již 14. ročníku celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt,

Více

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Česká dopravní stavba technologie inovace roku 2011 byla obeslána rekordním počtem 88 přihlášek!

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018 V úterý 18. června 2019 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 16. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová Silnicei/ informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU Estakáda pøes tra a silnici MÚK Sosnová L51 Sosnová Silnice I/ Dopravní význam stavby Navrhovaná přeložka silnice I/ tvoří západní ochvat měst Nový

Více

Známe vítěze 14. ročníku prestižní celostátní soutěže!

Známe vítěze 14. ročníku prestižní celostátní soutěže! Známe vítěze 14. ročníku prestižní celostátní soutěže! Ve čtvrtek 15. června 2017 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny ve 14. ročníku celostátní soutěže

Více

TITULY A CENY ČEEP 2013

TITULY A CENY ČEEP 2013 TITULY A CENY ČEEP 2013 Galavečerem v Betlémské kapli vyvrcholil v pořadí již 12. ročník celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt, stavba a inovace roku. Vítězové jednotlivých kategorií

Více

MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ

MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ Modernizace traťového úseku Přerov (mimo) Olomouc (mimo) - Celková délka stavby: 17,385 km Termín realizace první části - Zahájení stavby: 04/2004 - Ukončení stavby:

Více

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2017.

Více

U14. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu. Rychlostní silnice. Èernovice. Spoøice. stavba. MÚK Droužkovice MÚK Nové Spořice

U14. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu. Rychlostní silnice. Èernovice. Spoøice. stavba. MÚK Droužkovice MÚK Nové Spořice stavba MÚK V R Rychlostní silnice informační leták, 12/20 uvedeno do provozu Chemnitz Nové Spoøice Rychlo stavba MÚK Drouž Karlovy Vary 82 Èernovice estakáda pøes tra a potok Spoøice pøivadìè Spoøice U14

Více

Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu

Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu Vypracoval: Martin Schicht 1 Obsah Český stavební trh Srovnání stavebních firem v ČR Hlavní konkurenti na trhu Metrostav, a.s. STRABAG a.s. EUROVIA CS, a.s.

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE Ve středu 19. května 2010 byly v pražském Martinickém paláci zveřejněny stavby, které získaly NOMINACI NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE

Více

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016 Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016 Soutěž Stavby Karlovarského kraje 2016 Hodnocení odborné poroty: Stavby: 1. místo: Stavba č. 7 - Vzorová obnova NKP Klášter premonstrátů Teplá -

Více

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015.

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015. D Dálnice Osičky stavba 05-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) informační leták, stav k 04/2015 Dálnice D stavba 05-2 Osièky nedokonèená èást (km 88,30 km 90,76) infografika D-05-2-Osicky-HK-130406b stavba

Více

Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013

Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013 Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013 Usnesení č. 667 schválení příspěvků pro naplňování programů zaměřených ke zvýšení bezpečnosti dopravy

Více

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa silnice I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa informační leták, stav k 11/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem staveb I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa, je přeložka silnice I/ do nové trasy.

Více

14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY!

14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! 14. České dopravní fórum na téma INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! Ing. Míla Veselá, CEO TOP EXPO 22. 5. 2017 INTEGROVANÁ DOPRAVA PRAHY A STŘEDOČESKÉHO KRAJE Zaměření

Více

Veřejné zakázky Statistika

Veřejné zakázky Statistika ÚRS PRAHA, a.s. inženýrská a poradenská organizace Veřejné zakázky Statistika 2014 a vývoj 2009-2014 2014 Struktura zakázek podle směru výstavby Zhotovitelé zakázek Zadavatelé zakázek Struktura zakázek

Více

rychlostní silnice R7

rychlostní silnice R7 rychlostní silnice R7 MÚK Bitozeves MÚK Vysočany a Vysočany MÚK 10/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba R7 MÚK Bitozeves MÚK Vysočany je součástí souboru staveb zkapacitnění stávající

Více

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah.

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah. Silnicei/ Èeský Tìšín stavba Oldøichovice Bystøice Silnice I/ stavba Hrádek prùtah info informační leták, 05/20 uvedeno do provozu køižovatka Na Pasekách most pøes potok a Hrádek Baøiny T58 Harcov Kempy

Více

ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ

ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ MANAGEMENT STAVEBNÍ FIRMY ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ OBSAH ČESKÝ STAVEBNÍ TRH SROVNÁNÍ STAVEBNÍCH PODNIKŮ V ČR HLAVNÍ KONKURENTI Metrostav, a.s. Skanska, a.s. Eurovia

Více

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014 Silnicei/11 Oldřichovice Bystřice informační leták, stav k 08/2014 T57 Dopravní význam stavby Stavba I/11 Oldřichovice Bystřice navazuje na přímo související stavbu I/11 Nebory Oldřichovice a je tedy součástí

Více

Trať Brno Břeclav st. hranice ČR/AT a ČR/SR Historie současnost - budoucnost

Trať Brno Břeclav st. hranice ČR/AT a ČR/SR Historie současnost - budoucnost Trať Brno Břeclav st. hranice ČR/AT a ČR/SR Historie současnost - budoucnost Ing. Miroslav Konečný Koridorové tratě Koridorové tratě u OŘ Brno 1. tranzitní železniční koridor v úseku Svitavy Lanžhot st.

Více

Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu

Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu Denis Nanič ČVUT, fakulta stavební 17.10.2018 Pořadí Firma 1. Strabag 1,65 2. Colas CZ 1,67 3. Swietelsky stavební 1,72 4. Chládek a Tintěra, Pardubice TOP

Více

Celostátní soutěž. zná své vítěze!

Celostátní soutěž. zná své vítěze! Tisková zpráva ze dne 11. 11. 2009 Celostátní soutěž zná své vítěze! Galavečera Český energetický a ekologický projekt roku 2008 se v úterý 10. listopadu 2008 v Betlémské kapli zúčastnilo 456 významných

Více

rychlostní silnice R35

rychlostní silnice R35 rychlostní silnice R35 Sedlice Opatovice 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice R35 Sedlice Opatovice se stává významnou součástí dopravního systému silniční a dálniční sítě ČR. Je součástí

Více

17. Konference ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTA 2012

17. Konference ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTA 2012 17. Konference ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTA 2012 PROJEKTY PRO IV. ŽELEZNIČNÍ KORIDOR Miloš Krameš 28.3.2012 17. Konference ŽDC 1 ČESKÉ NÁRODNÍ KORIDORY NAVAZUJÍ NA SÍŤ EVROPSKÝCH KORIDORŮ 28.3.2012 17. Konference

Více

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 15. června 2017 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny ve 14. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2016.

Více

U13. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice. Rychlostní silnice. MÚK Vysočany MÚK Droužkovice. Pøeèaply. Bílen. Nezabylice.

U13. informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice. Rychlostní silnice. MÚK Vysočany MÚK Droužkovice. Pøeèaply. Bílen. Nezabylice. 0 La R Rychlostní silnice informační leták, 12/2013 uvedeno do provozu roužkovice Pøeèaply pøeložka silnice II/568 stavba MÚK Droužkovice MÚK Nové Spoøice 5 Droužkovice Všehrdy Nezabylice Bílen 68 U13

Více

MOSTY , HOTEL INTERNATIONAL BRNO. Mosty v ČR věda a výzkum

MOSTY , HOTEL INTERNATIONAL BRNO. Mosty v ČR věda a výzkum 24. mezinárodní sympozium MOSTY 2019 25. 26. 4. 2019, HOTEL INTERNATIONAL BRNO Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a realizace

Více

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ pro železniční odbočnou větev Česká Třebová Přerov II. tranzitního železničního koridoru (TŽK) 1. TEN-T označení

Více

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí 18. Mezinárodní sympozium MOSTY 2013, Brno Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí Ing. Tomáš Landa, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Zdeněk Batal, SMP, a.s. Ing. Pavel Poláček, SMP, a.s. Situace

Více

Spřažené příhradové mosty na trati Stříbro Planá u Mariánských Lázní

Spřažené příhradové mosty na trati Stříbro Planá u Mariánských Lázní Spřažené příhradové mosty na trati Stříbro Planá u Mariánských Lázní Ing. Jan Laifr, SUDOP PRAHA a.s. Stavba Optimalizace trati Stříbro Planá u Mariánských Lázní je jednou ze souboru staveb III. tranzitního

Více

Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji. Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje

Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji. Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje Priority rozvoje dopravní infrastruktury a obslužnosti v Jihočeském kraji Bc. Jiří Švec, člen rady Jihočeského kraje Obsah prezentace: 1. Silniční infrastruktura 2. Železniční infrastruktura 3. Jihočeské

Více

Známe vítěze 13. ročníku prestižní celostátní soutěže! Rekordních 94 přihlášek!

Známe vítěze 13. ročníku prestižní celostátní soutěže! Rekordních 94 přihlášek! Známe vítěze 13. ročníku prestižní celostátní soutěže! Rekordních 94 přihlášek! Ve čtvrtek 16. června 2016 byly v Betlémské kapli Aule ČVUT v Praze vyhlášeny CENY a TITULY již 13. ročníku celostátní soutěže

Více

PROJEKTY PRO IV. KORIDOR

PROJEKTY PRO IV. KORIDOR PROJEKTY PRO IV. KORIDOR Ing. Miloš Krameš SUDOP a.s. 1. ÚVOD Tento příspěvek se soustředí na charakteristiku současného stavu přípravy staveb IV. železničního koridoru v jeho jižní větvi, která není v

Více

Rekonstrukce Negrelliho viaduktu

Rekonstrukce Negrelliho viaduktu Rekonstrukce Negrelliho viaduktu 14. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM Ing. Tomáš Koranda člen představenstva HOCHTIEF CZ a. s. Zdroj: ČT24/Jan Langer 1 Historie: - Stavbu projekčně řídil Alois Negrelli, rakouský dopravní

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI TOP EXPO CZ, úterý 25. května 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI TOP EXPO CZ, úterý 25. května 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Slavnostní vyhlášení vítězů celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA roku 2009 Úterý 25. května 2010, Betlémská kaple Svátek českého dopravního stavitelství se konal v úterý 25. května

Více

Soutěž o nejlepší diplomovou / bakalářskou práci roku z oboru doprava a dopravní stavitelství zná své vítěze!

Soutěž o nejlepší diplomovou / bakalářskou práci roku z oboru doprava a dopravní stavitelství zná své vítěze! Soutěž o nejlepší diplomovou / bakalářskou práci roku z oboru doprava a dopravní stavitelství zná své vítěze! V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, v rámci Galavečera celostátní

Více

Příprava a realizace staveb ve Středočeském kraji a na území hlavního města Praha

Příprava a realizace staveb ve Středočeském kraji a na území hlavního města Praha Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR DOPRAVNÍ KONFERENCE 22. 2. 2016 Příprava a realizace staveb ve Středočeském kraji a na území hlavního města Praha Obsah 1. Rozpočtová historie 2. Stavby v realizaci

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Tisová Kamenný Dvůr 06/2010 uvedeno do provozu v plném profilu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem stavby je nahrazení stávající dvoupruhové komunikace I/6 novou rychlostní čtyřpruhovou

Více

Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje

Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje Jihočeský kraj Hlavní investice do dopravní infrastruktury v rámci Jihočeského kraje Diskusní setkání Stavebního fóra Hotel Zvon České Budějovice - 17. dubna 2008 Jihočeský kraj OBSAH PREZENTACE 1. Silniční

Více

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU Bøezo R Rychlostní silnice informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU doprovodná komunikace most pøes údolí K8 most pøes silnici a potok Stavba Kamenný Dvùr Rudolec Rychlostní silnice R Dopravní význam

Více

Výhled investic SŽDC

Výhled investic SŽDC Výhled investic SŽDC Železniční dopravní cesta 2014 8. 10. 4.2014 Celková alokace OPD (obě prioritní osy v mld. Kč) Stav čerpání OPD 1 (stav ke 28. 2. 2014) 68,7 70,0 60,0 39,7 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0

Více

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/13 je nejdůležitější silniční spojnicí Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Důvodem jejího zkapacitnění na

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Praha Pavlov 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/6 je zahrnuta do vybrané silniční sítě jako vybraný tah R6 Praha Karlovy Vary státní hranice se Spolkovou

Více

Aktuální stav přípravy Rychlých spojení v České republice

Aktuální stav přípravy Rychlých spojení v České republice Aktuální stav přípravy Rychlých spojení v České republice Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. ředitel odboru strategie Praha, 23. 1. 2019 Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR 2 RS1/RS2 Praha Brno

Více

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/ Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Výstavba přeložky silnice I/ Hladké Životice obchvat byla vyvolána stavbou dálnice D47 a v realizovaném úseku tvoří

Více

Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby

Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby 1. schůzka, 11. listopadu 2016, SFDI PS BIM pro dopravní stavby - úvod Odborná debata u kulatého stolu - 19. dubna 2016, MDČR Zavedení BIM do přípravy,

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 1/2011 IV. ŽELEZNIČNÍ KORIDOR

TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 1/2011 IV. ŽELEZNIČNÍ KORIDOR TUNELÁŘSK SKÉODPOLEDNE 1/2011 IV. ŽELEZNIČNÍ KORIDOR Miloš Krameš 1 ČESKÉ NÁRODNÍ KORIDORY NAVAZUJÍ NA SÍŤS EVROPSKÝCH KORIDORŮ 2 ŽELEZNIČNÍ TRANZITNÍ KORIDORY ČESKÉ REPUBLIKY 3 NÁVAZNOST NA UZEL PRAHA

Více

23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018

23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018 23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018 26. - 27. 4. 2018, Orea Hotel Voroněž, Brno Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a

Více

Usnesení ze 107. zasedání. Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury. dne 8. listopadu Usnesení č Usnesení č. 859

Usnesení ze 107. zasedání. Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury. dne 8. listopadu Usnesení č Usnesení č. 859 Usnesení ze 107. zasedání Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury dne 8. listopadu 2011 Usnesení č. 858 souhlasí se změnou programu 107. zasedání Výboru SFDI. Usnesení č. 859 1. j m e n u j e v souladu

Více

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká.

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká. Silnicei/ informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu Roudniè Pohøebaèka sever most pøes Opatovický kanál 324 Vysoká 1) inundaèní most E54 Èeperka stavba R35 Èasy Králov éh rade Silnice I/ Dopravní význam

Více

MODERNIZACE TRATI VOTICE-BENEŠOV U PRAHY

MODERNIZACE TRATI VOTICE-BENEŠOV U PRAHY 2012 27. 29. března 2012 MODERNIZACE TRATI VOTICE-BENEŠOV U PRAHY Ing. Michal Žák GJW spol. s.r.o. Modernizace stavby Votice-Benešov u Prahy řeší zdvoukolejnění trati a její celková délka je 18,472 km.

Více

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/11 Opava Ostrava Havířov Český Těšín Třinec tvoří hlavní silniční tah severní Moravy a současně ji propojuje se

Více

Praktické zkušenosti s BIM. BIM Informační modelování staveb

Praktické zkušenosti s BIM. BIM Informační modelování staveb Praktické zkušenosti s BIM BIM Informační modelování staveb Plán pro rozšíření využití digitálních metod a zavedení BIM pro dopravní infrastrukturu Role a účel SFDI FINANCOVÁNÍ dopravní infrastruktury

Více

ROZVOJOVÁ TÉMATA ŘEŠENÁ SPRÁVOU A ÚDRŽBOU SILNIC PARDUBICKÉHO KRAJE.

ROZVOJOVÁ TÉMATA ŘEŠENÁ SPRÁVOU A ÚDRŽBOU SILNIC PARDUBICKÉHO KRAJE. ROZVOJOVÁ TÉMATA ŘEŠENÁ SPRÁVOU A ÚDRŽBOU SILNIC PARDUBICKÉHO KRAJE www.suspk.cz Rozvojová témata řešená Správou a údržbou silnic Pardubického kraje Ing. Miroslav Němec ředitel krajské příspěvkové organizace

Více

Geografie České republiky. Doprava

Geografie České republiky. Doprava Geografie České republiky Doprava Doprava Poloha ČR uvnitř Evropy usnadňuje rozvoj dopravy a dopravních cest Rozsáhlá dopravní infrastruktura co do rozsahu dopravních sítí (výsledek roztříštěnosti sídelní

Více

Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí

Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí Optimalizace trati Lysá nad Labem Praha-Vysočany, 2. stavba Dokumentace k územnímu rozhodnutí Investor: SŽDC, s. o. Projektant: SUDOP PRAHA a.s. Seznámení se SŽDC, s. o. a ČD, a.s. Správa železniční dopravní

Více

Usnesení z 59. zasedání. Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury. ze dne 7. března Usnesení č. 536

Usnesení z 59. zasedání. Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury. ze dne 7. března Usnesení č. 536 Usnesení z 59. zasedání Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury ze dne 7. března 2006 Usnesení č. 536 1. b e r e n a v ě d o m í předložený materiál Roční zúčtování a finanční vypořádání účelově

Více

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba přeložky silnice I/14 v úseku Liberec Kunratická, která byla rozdělena do tří etap, vyřešila dlouhotrvající

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

Ing. Bohumil Vebr. Výstavba významných dopravních staveb v Pardubickém kraji

Ing. Bohumil Vebr. Výstavba významných dopravních staveb v Pardubickém kraji Ing. Bohumil Vebr Výstavba významných dopravních staveb v Pardubickém kraji Úsek D35 Opatovice - Časy 12 610 m kategorie: R 25,5/120 plocha vozovek: 245 211 m 2 počet stavebních objektů: 259 počet celkem:

Více

Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary

Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Elektrizace trati Kadaň Karlovy Vary Investor: Správa železniční dopravní cesty s. o., Stavební správa Plzeň Generální projektant: SUDOP Praha a. s. Celkové investiční

Více

Usnesení z 75. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 29. dubna 2009

Usnesení z 75. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 29. dubna 2009 Usnesení z 75. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 29. dubna 2009 Usnesení č. 503 předložený návrh na rozpočtové opatření pro příjemce ŘSD ČR, a to: zvýšení finančních prostředků

Více

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat Silnicei/ informační leták, stav k 08/2011 244 S52 243 Silnice I/ Dopravní význam stavby Obchvat obce Líbeznice, kudy vede převážně tranzitní doprava s velkým podílem těžké nákladní dopravy patří do souboru

Více

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013.

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY 2017 vychází z INICIATIVY PRŮMYSL 4.0,

Více

Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017

Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017 Usnesení ze 124. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 25. října 2017 Usnesení č. 883 schválení Pravidel pro financování opatření ke zvýšení bezpečnosti nebo plynulosti dopravy

Více

Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař

Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař Optimalizace trať. úseku Praha Hostivař Praha hl. n., I. část žst. Praha Hostivař SŽDC s. o. Stavební správa západ a SUDOP PRAHA a. s. Prezentace pro občany Prahy 15 dne 20. 8. 2013 Na základě zákona č.

Více

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP!

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! Galavečerem v Betlémské kapli vyvrcholil 11. 11. 2015 v pořadí 13. ročník celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt, stavba a inovace roku.

Více

Bere na vědomí předložený návrh materiálu Rozpočet SFDI na rok 2016 a střednědobý výhled na roky 2017 a 2018

Bere na vědomí předložený návrh materiálu Rozpočet SFDI na rok 2016 a střednědobý výhled na roky 2017 a 2018 Usnesení ze 112. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 30. července 2015 Usnesení č. 758 Bere na vědomí předložený návrh materiálu Rozpočet SFDI na rok 2016 a střednědobý výhled

Více

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC

Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Želaktuel 2013 Zvyšování traťových rychlostí na síti SŽDC Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. Vedoucí oddělené koncepce infrastruktury Odbor strategie 16.5.2013, Praha Výchozí požadavky Požadavky dopravců (ČD

Více

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba dokončeno 06/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/57 tvoří severojižní páteřní komunikaci spojující Opavu, Fulnek, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Vsetín s ukončením

Více

22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017

22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017 22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017 27. 28. 4. 2017, Orea Hotel Voroněž, Brno Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a realizace

Více

Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy

Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy Ing. Mojmír Nejezchleb České Budějovice 31.10. 2.11.2017 Stav čerpání Operačního programu Doprava 2 (k 25. 10. 2017) Celková alokace OPD2 2014-2020

Více

SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají. 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014

SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají. 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014 Správa železniční dopravní cesty SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014 setkání investorů, projektantů, stavitelů a správců s mezinárodní

Více

Hodnota veřejných stavebních zakázek zadaných investory v roce 2018 vzrostla o 30,6 procenta

Hodnota veřejných stavebních zakázek zadaných investory v roce 2018 vzrostla o 30,6 procenta Hodnota veřejných stavebních zakázek zadaných investory v roce 2018 vzrostla o 30,6 procenta Praha, 22. února Od ledna do prosince roku 2018 zadali veřejní investoři konkrétním firmám 5614 zakázek na stavební

Více

Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby

Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby Pracovní skupina pro využití BIM pro dopravní stavby 3. schůzka, 24. února 2017, SFDI Pracovní skupina - BIM pro dopravní stavby Program 3. schůzky PS BIM pro dopravní stavby 1. Zahájení informace o aktivitách

Více

rychlostní silnice R7

rychlostní silnice R7 rychlostní silnice R7 Sulec obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba R7 Sulec obchvat je součástí souboru staveb zkapacitnění stávající dvoupruhové silnice I/7 na čtyřpruhovou rychlostní

Více

8. České dopravní fórum

8. České dopravní fórum AŽD Praha s.r.o. 8. České dopravní fórum Kolejová doprava v městských aglomeracích Ing. Zdeněk Chrdle, AŽD Praha 27. dubna 2012 Osnova Současný stav Vyšší využití železniční infrastruktury pro přepravu

Více