Základní parametry regulačních ventilů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní parametry regulačních ventilů"

Transkript

1 Říjen 1980 Základní parametry regulačních ventilů Parametry pro volbu typu Jmenovitý tlak PN (ND) Maximální přetlak (v barech), pro který se může armatura použít, se nazývá jmenovitý tlak PN. rozsahu teplot -10 C C odpovídá u železných materiálů max. přípustnému provoznímu tlaku. U vyšších teplot viz provozní tlak. Diference tlaku p Diference tlaku p je snížením tlaku, které vzniká v zařízení při zcela otevřeném ventilu (zdvih100%). Provozní tlak PB Maximální přetlak (v barech) působící u akčních členů při provozu se označuje jako provozní tlak PB. Skládá se z: - statického tlaku - tlaku čerpadla - přidržovacího tlaku (pouze u teplovodních zařízení) Přípustný provozní tlak je odstupňován podle teploty média a řídí se materiálem armatury. Stupně vyplývají z následující tabulky (výtah z DIN 2401). průchody na regulačním venitlu otevřeny zavřeny provozní tlak v barech PN materiál do 120 C nad 120 C do 200 C nad 200 C do 250 C 6 10 GG20 GG , GG GG38 25 GGG GS Max. přípustná teplota média Teplota média je směrem nahoru omezena výrobcem armatury. Určující jsou materiály a konstrukce těsnění spojky, sada nástavců a vzdálenost servopohonu od tělesa ventilu. Objemový průtok 100 Objemový průtok 100 se pro každou kapalinu řídí dle potřebného množství kapaliny za časovou jednotku (m 3 /h nebo l/min.), aby bylo možno stanovit jmenovitý výkon. Určuje se z jmenovitého výkonu Q 100 a předpokládaného teplotního rozpětí t při jmenovitém zatížení (propočty viz listy 4002, 4003, 4004). Diference tlaku max. p Diference tlaku p je nejvyšší přípustná hodnota pro p. Pro toto omezení existují různé důvody: - u velkých jmenovitých dimenzí to jsou nastavovací síly - u středních a malých jmenovitých dimenzí to jsou šumy a nebezpečí eroze. dálkovodních zařízeních a zařízeních na horkou vodu je potřebné další omezení, aby se zabránilo kavitaci; určující je zde provozní tlak a teplota média. iz list Diference tlaku p v0 Diference tlaku p v0 je diference tlaku, která vzniká v zařízení na zcela uzavřeném regulačním ventilu (zdvih 0%). Pro průchozí přímý ventil platí: p v0 je u tlakově neřízených čerpadel identický s jeho nulovou dopravní výškou. Rozdíl tlaku p D Rozdílem tlaku p D se rozumí snížení tlaku v potrubním systému s variabilním průtokem při objemu průtoku 100. Je výchozí veličinou při volbě snížení tlaku p na zcela otevřeném akčním členu. Pro trojcestné ventily platí následující přiblížení:

2 Přesný propočet p vo vyžaduje stanovení snížení tlaku na ochozu. Propočet je náročný. Přiblížení podává dostatečně přesný výsledek.

3 Parametry pro výběr servopohonu Diference tlaku p max. p max je největší přípustná diference tlaku, při které ještě servopohon těsně uzavírá ventil. e směrnicích pro měření (listy 4002, 4003, 4004) je uvedeno, jak se má stanovit p max pro příslušné použití. Přípustné hodnoty pro jednotlivé servopohony vyplývají z katalogových listů regulačních ventilů a přístrojů ( a 4010). Příklad z listu 4010: Průchozí ventily PN 16 s elektrohydraulickými servopohony SK... Charakteristika regulačních ventilů Charakteristika - základní tvar Základní tvar charakteristiky je matematickým opisem teoretické charakteristiky. Rozlišujeme dva základní tvary charakteristiky: - lineární - ekviprocentní (rovnoprocentní) Základní charakteristika Základní charakteristikou je skutečně dosažená charakteristika. Zobrazuje souvislost mezi zdvihem a objemem průtoku při konstantním poklesu tlaku na nastavovacím členu. Diference uzavíracího tlaku p s Diference uzavíracího tlaku je nejvyšší diferenční tlak, při kterém je nouzová zabezpečovací funkce ještě schopna regulační ventil uzavřít (údaj p s má smysl pouze u průchozích ventilů). U zařízení na horkou vodu a podobných se zvláštními bezpečnostními opatřeními (jako např. u napojení dálkového topení musí být havarijní funkce v každém případě schopna uzavřít ventil. Nejkritičtější případ nastane tehdy, když provozní tlak postupně klesne na tlak atmosférický p 0. tomto případě musí ventil uzavřít vůči celému přetlaku. znikající diferenční tlak je nyní podstatně větší než p max., který vzniká při normálním provozu. Základní charakteristika trojcestných ventilů LANDIS & GYR. podkladech k regulačním ventilům jsou uvedeny hodnoty p s pro veškeré jmenovité dimenze ventilů a typy pohonů. Kavitace Díky vysokým rychlostern média v nejužším průřezu ventilu vzniká místně podtlak (P2) Jestliže podkročí tlak média při varu, vzniká kavitace. Přitom se podél stěn zplyňuje kapalina a tvoří se bubliny. Na místě stoupajícího tlaku (P3) kapalina opět narazí na stěny a vymývá je jako proud písku Se stoupající kavitací vzrůstá také nárazovitě hlučnost. Kavitaci je možno zabránit omezením diferenčního tlaku na servopohonu v závislosti na teplotě média a vstup. tlaku. Podrobnější údaje a hodnoty viz list Charakteristika průtoku Průtoková charakteristika určitého regulačního ventilu za normálních podmínek je charakterizována různými hodnotami K. Hodnota K (m 3 /h) Pod pojmem hodnota K se rozumí průtok vody v m 3 /hod (o teplotě 5 až 30 C), které při ztrátě tlaku 100kPa (1bar) projde ventilem při daném zdvihu H. Hodnota k vs ( m 3 /h) Pro označení typu ventilu (konstrukční série) se udává hodnota k vs, která představuje předpokládanou hodnotu k v při jmenovitém zdvihu ventilu H 100. Hodnota k vr (m 3 /h) Hodnota k vr je ta nejmenší hodnota k v, při které je ještě dodržena klesající tolerance charakteristiky. Může se také označit jako nejmenší regulovatelná hodnota k v.

4 Nastavovací poměr S Označuje vztah mezi hodnotou k vs a hodnotou k vr. průtoku a lineární bypasovou základní charakteristikou se všeobecně dosáhne dobré konstanty množství. k S k vs vr Hodnota k vr a nastavovací poměr jsou důležitými parametry pro posouzení regulovatelného rozsahu regulačního ventilu. Hodnota k v0 (m 3 /h) Hodnota k v0 je teoretickou veličinou. Používá se pouze pro matematický popis charakteristiky základního tvaru. Je průsečíkem charakteristiky základního tvaru a osy druhé souřadnice. Charakteristiky zařízení Charakteristika provozu Charakteristika provozu zobrazuje souvislost mezi zdvihem a objemovým průtokem ventilu zabudovaného do hydraulického obvodu. Odchyluje se od základní charakteristiky, protože v zařízení není konstantní diference tlaku na ventilu. Měřítko odchylky (P ) od ideální charakteristiky ventilu. P v0 závislost celkové množství na tlakových poměrech Charakteristika výměníku tepla Charakteristika výměníku zobrazuje souvislost mezi průtokem a výkonem výměníku. Podle teplotního rozdílu mezi teplo přijímajícím a teplo vydávajícím médiem se charakteristika výměníku tepla více nebo méně zakřivuje. Níže uvedený diagram zjednodušeně zobrazuje závislost mezi výkonem a průtokem podle oblastí použití. Provozní charakteristika průtokových ventilů - topení s regulací dle venkovní teploty - chladič vzduchu - topení s regulací dle pokojové teploty - ohřívač vzduchu s konstantním průtokem - ohřívač vzduchu s variabilním průtokem Bližší údaje o charakteristice výměníku tepla viz. list Provozní charakteristika servocharakteristika servopohonu s lineární základní chaekviprocentní základní rakteristikou (platí pro ventily firmy LANDIS & Provozní pohonu s charakteristikou F... a G... GYR) Provozní charakteristika trojcestných ventilů Provozní charakteristika trojcestných ventilů je ovlivněna nejen nekonstantní diferencí tlaku na ventilu, ale navíc ještě charakteristikou ochozu. Tento vliv je ovšem zanedbatelně malý, takže konstantu ventilu P je možno zjednodušeně zobrazit následovně. Důležitý je ale průběh celkového množství v celém rozsahu zdvihu; má být pokud možno konstantní. U trojcestných ventilů s ekviprocentní charakteristikou P v0 v D Charakteristika regulace Charakteristika regulace zobrazuje souvislost mezi zdvihem a výkonem. Může být sestavena z provozní charakteristiky a charakteristiky výměníku tepla. provozní charakte- charakteristika regulační charakteristika výměníku tepla charakteristika

5 Pro bezvadnou funkci regulačního okruhu je nutné, aby regulační charakteristika byla pokud rnožno lineární. Při projektování zařízení je možno ovlivnit regulační Charakteristiky veličin oblasti vytápěcí, větrací a klimatizační techniky se dosáhne dobré regulační charakteristiky, pokud se dodržují následující zásady: 1. olba tlakové diference P 100 D Slovy vyjádřeno: Při zcela otevřeném regulačním ventilu - při průtoku o objemu musí být pokles tlaku na ventilu alespoň tak velký jako je tlak v potrubní síti s variabilním průtokem. 2. volba charakteristik - základní tvar Topení, chladiče vzduchu: ekviprocentní základní charakteristika nebo lineární ohřev vzduchu: ekviprocentní charakteristika Regulace v oblasti malého zatížení entily mají v bodě otevření nárůst množství průtoku ve skocích, tzv. skokovou změnu množství min. Její velikost závisí na: - neměnné velikosti "hodnoty k vr " popř. "poměru nastavení S v " - proměnlivých veličinách "diference tlaku P v0 " popř. "hodnotě ventilu P v " charakteristiku volbou odchylky ventilu P a typem základní charakteristiky. schopnosti regulace a servopohonu. Jestliže nejmenší výkon Q min, který je nutno regulovat, vyžaduje objem průtoku menší než Q min, pak akční člen pracuje v provozu otevřeno-zavřeno. Pro ventily s S v 50 a S v 100 (ventily LANDIS & GYR) pak můžeme Q min. (100% z Q 100 ) při různých hodnotách P v ventilů vyčíst z následující tabulky Hodnota P v ventilu 0,5 ~ 1 poměr nastavení topení sledující počasí ~ 5% ~ 2,5 % ~ 3 % ~ 1,5 % venkovní teplotu chladič vzduchu topení s regulací pokojové ~ 10% ~ % ~ ~ 4% teploty ohřívač vody s regulací 8% pokojové teploty ohřívač vzduchu s variabilním průtokem ~ 16% ~ 10% ~ 12% ~ 6% Při regulaci ohřívačů vzduchu se nesmí v provozu otevřeno-zavřeno vyskytovat žádné kolísání teploty (jejich velikost musí posoudit projektant). Podle následující rovnice a pomocí faktoru "f z tabulky je možno propočítat kolísání teploty vzduchu t L (při použití ventilů LANDIS & GYR). t L f.y h Yh rozsah nastavení f redukční faktor t L kolísání teploty vzduchu Hodnota ventilu P v 0,5 ~ 1 poměr nastavení S v ohřívač vzduchu s - variabilním průtokem - konstantním průtokem Příklad f f 0, t Le -15 C (teplota vstupního vzduchu) P v 0,5 - t La +25 C (teplota vystupujícího vzduchu) S v 50 - variabilní průtok Y h 25 C -(-15 C) 40 C t L 0, C 1,2 C ± 0,6 C Diagramy ukazují - větší hodnota ventilu P v má za následek menší skok změny množství. - větší poměr nastavení S v má za následek menší skok změny množství. Přesný propočet Q min a f se provádí pomocí technického listu Skoková změna množství odpovídá nejmenšímu regulovatelnému objemu průtoku min. Menší průtoky než min už nemohou být regulovány kvůli rozlišovací

Trojcestné ventily s přírubou PN 16

Trojcestné ventily s přírubou PN 16 4 430 Trojcestné ventily s přírubou PN 16 VXF40... Tělo ventilu z šedé litiny EN-GJL-250 DN 25 150 k vs 1,9 300 m 3 /h Použití s motorickými pohony SQX... nebo s elektrohydraulickými pohony SKD..., SK...

Více

Trojcestné ventily s přírubou PN 6

Trojcestné ventily s přírubou PN 6 4 410 Trojcestné ventily s přírubou PN 6 VXF21... Tělo ventilu z šedé litiny EN-GJL-250 DN 25... k vs 1,9...160 m 3 /h Použití s motorickými pohony SQX... nebo s elektrohydraulickými pohony SKD..., SK...

Více

Přímé ventily s přírubou, PN 25

Přímé ventily s přírubou, PN 25 OEM Přímé ventily s přírubou, PN 25 VVF529... Tělo ventilu z tvárné litiny EN-GJS-400-8-LT DN 50...50 k vs 3 300 m 3 /h Použití s elektrohydraulickými pohony SKD -, SKB - nebo SKC - Použití Použití v systémech

Více

Trojcestné ventily PN16 s přírubovým připojením

Trojcestné ventily PN16 s přírubovým připojením 4 430 Acvatix Trojcestné ventily PN16 s přírubovým připojením VXF40.. Tělo ventilu z šedé litiny DN 15 150 k vs 1.9 315 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SAX.. nebo s elektrohydraulickými pohony

Více

VVF40.. Přímé ventily PN16 s přírubovým připojením. Acvatix

VVF40.. Přímé ventily PN16 s přírubovým připojením. Acvatix 4 330 Acvatix Přímé ventily PN16 s přírubovým připojením VVF40.. Tělo ventilu z šedé litiny DN 15...150 k vs 1.9...315 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SAX.. nebo s elektrohydraulickými pohony

Více

Přímé a trojcestné malé ventily PN16, ANSI Třída 250

Přímé a trojcestné malé ventily PN16, ANSI Třída 250 OEM Přímé ventily (2 vstupy) VVP459.10-0.63 až VVP459.25-6.3 Trojcestné ventily (3 vstupy) VXP459.10-0.63 až VXP459.25-6.3 Trojcestné ventily (4 vstupy) s T obtokem VMP459.10-0.63 až VMP459.25-4 Přímé

Více

Přímé ventily s přírubou, PN 25

Přímé ventily s přírubou, PN 25 OEM Přímé ventily s přírubou, PN 25 VVF52...E Tělo ventilu ze sférické litiny EN-GJS-400-8-LT DN 5...40 k vs 0,63 25 m 3 /h Použití s motorickými pohony SQX E nebo s elektrohydraulickými pohony SKD E nebo

Více

Trojcestné ventily s přírubou PN16

Trojcestné ventily s přírubou PN16 4 440 Acvatix Trojcestné ventily s přírubou PN16 VXF41.. Tělo ventilu z šedé litiny ENGJL250 DN 15...150 k vs 1,9...300 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SAX.. nebo s elektrohydraulickými pohony

Více

Trojcestné ventily PN6 s přírubovým připojením

Trojcestné ventily PN6 s přírubovým připojením 4 410 cvatix Trojcestné ventily PN6 s přírubovým připojením VXF21.. Tělo ventilu z šedé litiny DN 25...100 k vs 1.9...160 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SX.. nebo s elektrohydraulickými pohony

Více

Přímé ventily s přírubou PN16

Přímé ventily s přírubou PN16 4 340 Acvatix Přímé ventily s přírubou PN6 VVF4.. Tělo ventilu z šedé litiny ENGJL250 DN 50...50 k vs 9...300 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SAX nebo s elektrohydraulickými pohony SKD.., SKB..

Více

Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN16

Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN16 4 464 Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN6 VXG44 Tělo ventilu z bronzu CC49K (Rg5) DN 5DN 40 k vs 0,2525 m 3 /h Připojení vnějším závitem G podle ISO 228/ s plochým těsněním Sady šroubení ALG3 se

Více

Standardní provedení (se standardní ucpávkou) : Chladící voda Studená voda Teplá voda Horká voda C Voda s přísadou proti zamrznutí 1) 2)

Standardní provedení (se standardní ucpávkou) : Chladící voda Studená voda Teplá voda Horká voda C Voda s přísadou proti zamrznutí 1) 2) SIEMENS 4 373 Přímé ventily s přírubou, PN25 VVF52... Přímé ventily s přírubou, PN25 Materiál : Sférická litina GGG-40.3 DN5...40 mm K vs 0.6...25 m 3 /h Zdvih 20 mm Použití se servopohony SQX..., SKD...,

Více

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16 4 845 2-cestné y VVP45.10-0,25 až VVP45.25-6,3 3-cestné y VXP45.10-0,25 až VXP45.25-6,3 3-cestné y s obtokem VMP45.10-0,25 až VMP45.20-4 2-cestné y VVP45.25-10 až VVP45.40-25 3-cestné y VXP45.25-10 až

Více

Přímé ventily s přírubou PN25

Přímé ventily s přírubou PN25 4 373 Acvatix Přímé ventily s přírubou PN25 VVF52.. Tělo ventilu z tvárné litiny EN-GJS-400-8-LT DN 5...40 k vs 0,6...25 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SAX.. nebo s elektrohydraulickými pohony

Více

Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16

Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16 4 131 Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16 VKF41 Tělo klapky z šedé litiny EN-GJL-250 DN 40 200 k vs 50 4000 m 3 /h Montáž mezi příruby v tlakových třídách PN 6, PN 10, PN 16 podle ISO 7005 Těsné uzavření

Více

2-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40

2-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 4 82 Acvatix 2cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 VVF6.. Tělo ventilu z lité oceli GP240GH DN 5...50 k vs 0,9...00 m /h Použití s elektrohydraulickými pohony SKD.., SKB.. nebo SKC.. Použití Použití

Více

2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16

2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16 4 363 Acvatix 2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN6 VVG4.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 5...DN 50 k vs 0,63...40 m 3 /h Připojení vnějším závitem G..B podle ISO 228- s plochým těsněním

Více

2-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40

2-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 4 82 Acvatix 2cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 VVF6.. Tělo ventilu z lité oceli GP240GH DN 5...50 k vs 0.9...00 m /h Použití s elektrohydraulickými pohony SKD.., SKB.. nebo SKC.. Použití Použití

Více

Regulátory tlakového rozdílu jako nástroj k optimalizaci tepelných soustav

Regulátory tlakového rozdílu jako nástroj k optimalizaci tepelných soustav Regulátory tlakového rozdílu jako nástroj k optimalizaci tepelných soustav v přívodní síti a na spotřebě v soustavě. Regulátory tlakového rozdílu se rovněž velmi často používají k vytvoření hydraulické

Více

Sedlové ventily VF 2, VL 2 - dvoucestné VF 3, VL 3 trojcestné

Sedlové ventily VF 2, VL 2 - dvoucestné VF 3, VL 3 trojcestné Datový list Sedlové ventily VF 2, VL 2 - dvoucestné VF 3, VL 3 trojcestné Popis Ventily poskytují kvalitní a cenově příznivé řešení pro většinu aplikací vytápění i chlazení s médiem - voda. Tyto ventily

Více

2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16

2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16 4 363 Acvatix 2-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN6 VVG4.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 5...DN 50 k vs 0.63...40 m 3 /h Připojení vnějším závitem G..B podle ISO 228- s plochým těsněním

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 10

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 10 4 402 VVF32.. VXF32.. CVTIX 2 a 3cestné ventily s přírubou, PN 10 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF32.. VXF32.. Provedení ventilů pro teploty média v rozsahu 10 150 C Tělo ventilu z šedé litiny ENGJL250

Více

Přímé ventily s vnějším závitem, PN16

Přímé ventily s vnějším závitem, PN16 4 363 Acvatix Přímé ventily s vnějším závitem, PN6 VVG4.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 5...DN 50 k vs 0,63...40 m 3 /h Připojení vnějším závitem G B podle ISO 228/ a plochým těsněním Sady šroubení

Více

Škrticí klapky PN6, PN10, PN16

Škrticí klapky PN6, PN10, PN16 4 131 ACVATIX Škrticí klapky PN6, PN10, PN16 VKF41.. Tělo klapky z šedé litiny EN-GJL-2 DN 40 200 k vs 4000 m 3 /h Montáž mezi příruby v tlakových třídách PN 6, PN 10, PN 16 podle ISO 7005 Těsné uzavření

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 16

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 16 4 403 VVF42.. VVF42..K VXF42.. CVTIX 2 a 3cestné ventily s přírubou, PN 16 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF42.. VVF42..K VXF42.. Provedení ventilů pro teploty média v rozsahu 10 150 C Tělo ventilu z

Více

Základní parametry a návrh regulačních ventilů

Základní parametry a návrh regulačních ventilů Základní parametry a návrh regulačních ventilů DN, PN, Tmax., Kvs, Sv, Pv, Pvmax, Pmax, Ps 2. Definice DN, PN, T max. a netěsnosti 3. Hydraulické okruhy škrtící a rozdělovací okruh 4. Hydraulické okruhy

Více

2-cestné a 3-cestné ventily, PN 16

2-cestné a 3-cestné ventily, PN 16 OEM 2-cestné ventily VVP459.10-0.63 až VVP459.25-6.3 3-cestné ventily VXP459.10-0.63 až VXP459.25-6.3 2-cestné ventily VVP459.25-10 až VVP459.40-25 3-cestné ventily VXP459.25-10 až VXP459.40-25 2-cestné

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN 10

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN 10 4 402 VVF32.. VXF32.. CVTIX 2 a 3cestné ventily s přírubovým připojením, PN 10 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF32.. VXF32.. Výkonné ventily pro teploty média v rozsahu 10 150 C Tělo ventilu z šedé litiny

Více

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16, 25, 40*) AFQM, AFQM 6 montáž do vratného a přívodního potrubí

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16, 25, 40*) AFQM, AFQM 6 montáž do vratného a přívodního potrubí Datový list Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16, 5, 40*) AFQM, AFQM 6 montáž do vratného a přívodního potrubí Popis AFQM 6 DN 40, 50 AFQM DN 65-15 AFQM DN 150-50 AFQM (6) je přímočinný

Více

Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25)

Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25) Datový list Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25) dvoucestný ventil, vnější závit VB 2 dvoucestný ventil, příruba Popis VB 2 a VB 2 jsou dvoucestné ventily určené k použití s elektrickými pohony Danfoss

Více

Regulační ventily (PN 16) VRG 2 2-cestný ventil, vnější závit VRG 3 3-cestný ventil, vnější závit

Regulační ventily (PN 16) VRG 2 2-cestný ventil, vnější závit VRG 3 3-cestný ventil, vnější závit Datový list Regulační ventily (PN 16) VRG 2 2-cestný ventil, vnější závit VRG 3 3-cestný ventil, vnější závit Popis Kombinace s jinými servopohony jsou uvedeny v kapitole Příslušenství. Vlastnosti: Vzduchotěsná

Více

Přímé ventily s přírubou, PN16

Přímé ventily s přírubou, PN16 4 340 Přímé ventily s přírubou, PN6 VVF4... Přímé ventily s přírubou, PN6 Šedá litina GG-25 DN50... DN50 mm k vs 3... 300 m 3 /h Zdvih 20 nebo 40 mm Použití se servopohony SQX..., SKD..., SKB... a SKC...

Více

3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40

3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 4 482 DN 15 a DN 25 DN 40 150 Acvatix 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN40 VXF61.. Tělo ventilu z lité oceli GP240GH DN 15...150 k vs 1,9...300 m 3 /h Použití s elektrohydraulickými pohony SKD..,

Více

3-cestné ventily s vnějším závitem, PN16

3-cestné ventily s vnějším závitem, PN16 4 464 3-cestné ventily s vnějším závitem, PN6 VXG44.. Tělo ventilu z bronzu CC49K (Rg5) DN 5..DN 40 k vs 0,25..25 m 3 /h Připojení vnějším závitem G podle ISO 228/ s plochým těsněním Sady šroubení ALG..3

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 6

2- a 3-cestné ventily s přírubou, PN 6 4 401 VVF22.. VXF22.. ACVATIX 2 a 3cestné ventily s přírubou, PN 6 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF22.. VXF22.. Provedení ventilů pro teploty média v rozsahu 10 130 C Tělo ventilu z šedé litiny ENGJL250

Více

3-cestný ventil PN16 s bočním obtokem

3-cestný ventil PN16 s bočním obtokem OEM 3-cestný ventil PN6 s bočním obtokem VXB89R... Tělo ventilu a boční obtok jsou z tvárné litiny EN-GJS-00-5 DN 25...DN 32 Hodnoty k vs jsou,6...6 m 3 /h 2 plochá těsnicí připojení s vnějším závitem

Více

Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25) VM 2 dvoucestný ventil, vnější závit VB 2 dvoucestný ventil, příruba

Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25) VM 2 dvoucestný ventil, vnější závit VB 2 dvoucestný ventil, příruba Ventily s tlakovou kompenzací (PN 25) dvoucestný ventil, vnější závit VB 2 dvoucestný ventil, příruba Popis VB 2 a VB 2 jsou dvoucestné ventily určené k použití s elektrickými pohony Danfoss AMV(E) 10,

Více

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16 4 845 2-cestné ventily VVP45.10-0,25 až VVP45.25-4 3-cestné ventily VXP45.10-0,25 až VXP45.25-6,3 3-cestné ventily s obtokem VMP45.10-0,25 až VMP45.20-4 2-cestné ventiy VVP45.25-6,3 až VVP45.40-25 3-cestné

Více

2- a 3-cestné přírubové ventily, PN 16

2- a 3-cestné přírubové ventily, PN 16 4 404 VVF43.. VVF43..K VXF43.. ACVATIX 2- a 3-cestné přírubové ventily, PN 16 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF43.. VXF43.. Ventily s vysokou účinností pro teploty média -20 220 C Tělo ventilu z tvárné

Více

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM Montáž do vratného a přívodního potrubí

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM Montáž do vratného a přívodního potrubí Datový list Regulátor s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM Montáž do vratného a přívodního potrubí Popis DN 15 32 DN 40, 50 DN 50 100 AHQM je přímočinný regulátor s integrovaným regulačním ventilem,

Více

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM montáž do přívodního a vratného potrubí

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM montáž do přívodního a vratného potrubí Datový list Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHQM montáž do přívodního a vratného potrubí Popis DN 15-32 DN 40, 50 DN 50-100 DN 125 DN 150 DN 200, 250 AHQM je přímočinný regulátor

Více

2- a 3-cestné ventily v PN16 s přírubovým připojením

2- a 3-cestné ventily v PN16 s přírubovým připojením 4 404 VVF43.. VVF43..K VXF43.. ACVATIX 2- a 3-cestné ventily v PN16 s přírubovým připojením z řady ventilů s velkým zdvihem VVF43.. VXF43.. Ventily s velkou účinností pro teploty média -20 220 C Tělo ventilu

Více

Přímé a trojcestné ventily PN 16

Přímé a trojcestné ventily PN 16 OEM Přímé ventily VVP459.10-0.63 až VVP459.25-6.3 Trojcestné ventily VXP459.10-0.63 až VXP459.25-6.3 Trojcestné ventily s obtokem VMP459.10-0.63 až VMP459.20-4 Přímé ventily VVP459.25-6.3 až VVP459.40-25

Více

2. Základní teorie regulace / Regulace ve vytápění

2. Základní teorie regulace / Regulace ve vytápění Regulace v technice prostředí (staveb) (2161087 + 2161109) 2. Základní teorie regulace / Regulace ve vytápění 9. 3. 2016 a 16. 3. 2016 Ing. Jindřich Boháč Regulace v technice prostředí Ing. Jindřich Boháč

Více

3-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16

3-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16 4 463 Acvatix 3-cestné ventily s vnějším závitovým připojením, PN16 VXG41.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 15 50 k vs 1,6 40 m 3 /h Připojení vnějším závitem G B podle ISO 228-1 s plochým těsněním

Více

2-cestné a 3-cestné kulové

2-cestné a 3-cestné kulové s 4 211 VAI61.. VBI61.. ACVATIX TM 2-cestné a 3-cestné kulové ventily PN40 s vnitřním závitovým připojením VAI61.. VBI61.. Tělo kulového ventilu z mosazi UNS C35330 (DZR) DN 15...50 k vs 1...63 m 3 /h

Více

Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem

Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem Datový list Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem Popis Ventily VRB nabízejí kvalitní a efektivní řešení pro

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN 6

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN 6 4 401 VVF22.. VXF22.. ACVATIX 2 a 3cestné ventily s přírubovým připojením, PN 6 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF22.. VXF22.. Výkonné ventily pro teploty média v rozsahu 10 130 C Tělo ventilu z šedé

Více

Regulační ventily (PN 6) VL 2 2-cestný ventil, přírubový VL 3 3-cestný ventil, přírubový

Regulační ventily (PN 6) VL 2 2-cestný ventil, přírubový VL 3 3-cestný ventil, přírubový Datový list Regulační ventily (PN 6) VL 2 2-cestný ventil, přírubový VL 3 3-cestný ventil, přírubový Popis VL 2 VL 3 Ventily VL 2 a VL 3 nabízejí kvalitní a efektivní řešení pro většinu systémů vytápění

Více

2-cestné otevřeno/zavřeno a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40

2-cestné otevřeno/zavřeno a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40 s 4 213 VI60.. VI60..L VI60..T CVTIX TM 2-cestné otevřeno/zavřeno a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40 s vnitřním závitovým připojením VI60.. VI60..L VI60..T Tělo kulového ventilu z mosazi UNS C35330

Více

Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem

Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem Datový list Regulační ventily (PN 16) VRB 2 2-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3-cestné ventily s vnitřním a vnějším závitem Popis Kombinace s jinými servopohony jsou uvedeny v kapitole

Více

Produktový katalog pro projektanty

Produktový katalog pro projektanty Produktový katalog pro projektanty Obsah 1. Úvod 49-52 2. Příklad použití ventilu 53-56 3. Diagram volby ventilu 57 4. Technická data 58-85 5. Příklad dimenzování ventilu 86-87 48 1. Úvod Ballorex Vario

Více

Regulátor diferenčního tlaku s omezovačem průtoku a integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHPBM-F montáž na přívodní větev, pevné nastavení

Regulátor diferenčního tlaku s omezovačem průtoku a integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHPBM-F montáž na přívodní větev, pevné nastavení Datový list Regulátor diferenčního tlaku s omezovačem průtoku a integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AHPBM-F montáž na přívodní větev, pevné nastavení Popis Regulátor je vybaven regulačním ventilem

Více

Sedlové ventily (PN 16) VRB 2 2cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem

Sedlové ventily (PN 16) VRB 2 2cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem VRB 3 3cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem Datový list Sedlové ventily (PN 16) VR 2 2cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem VR 3 3cestný ventil s vnitřním a vnějším závitem Popis Vlastnosti: Vzduchotěsná konstrukce Nacvakávací mechanické připojení

Více

Regulační ventily (PN 16) VF 2 2-cestné, přírubové VF 3 3-cestné, přírubové

Regulační ventily (PN 16) VF 2 2-cestné, přírubové VF 3 3-cestné, přírubové Datový list Regulační ventily (PN 16) VF 2 2-cestné, přírubové VF 3 3-cestné, přírubové Popis VF 2 VF 3 Ventily VF 2 a VF 3 nabízejí kvalitní a efektivní řešení pro většinu systémů vytápění a chlazení.

Více

Datový list Nezávislý regulátor tlaku s integrovaným omezovačem průtoku AVQM (PN 25) montáž do vratného a přívodního potrubí

Datový list Nezávislý regulátor tlaku s integrovaným omezovačem průtoku AVQM (PN 25) montáž do vratného a přívodního potrubí Datový list Nezávislý regulátor tlaku s integrovaným omezovačem průtoku AVQM (PN 25) montáž do vratného a přívodního potrubí Popis Regulátory se používají spolu s elektrickými pohony Danfoss: - AMV 150

Více

Datový list Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem AVQM (PN 16) montáž do vratného a přívodního potrubí

Datový list Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem AVQM (PN 16) montáž do vratného a přívodního potrubí Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem AVQM (PN 16) montáž do vratného a přívodního potrubí Popis Regulátory se používají spolu s elektrickými pohony Danfoss: - AMV 150 1) - AMV(E) 10 1)

Více

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16 4 842 2-cestné ventily VVI4615 až VVI4625 3-cestné ventily VXI4615 až VXI4625 2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16 VVI46 VXI46 Tělo ventilu ze za tepla lisované mosazi (EN1982); VXI4625T: bronz CC491K

Více

VKF46... PN6, PN10, PN16. Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division

VKF46... PN6, PN10, PN16. Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division 4 136 Škrtící klapky, PN6, PN10, PN16 VKF46... Škrtící klapky pro montáž mezi příruby Tlakové třídy PN6, PN10, PN16 Pro montáž mezi příruby PN6, PN10 nebo PN16 podle ISO 7005 Těsně uzavírající podle DIN3230,

Více

V5832A/V5833A,C. květen 2000. Malé lineární ventily PN 16 pro modulační a ON/OFF ovládání s plochým připojením KATALOGOVÝ LIST

V5832A/V5833A,C. květen 2000. Malé lineární ventily PN 16 pro modulační a ON/OFF ovládání s plochým připojením KATALOGOVÝ LIST květen 00 V5832A/V5833A,C Malé lineární ventily PN 16 pro modulační a ON/OFF ovládání s plochým připojením KATALOGOVÝ LIST V5832A V5833A Hlavní rysy Malé rozměry umožňují instalaci i v omezeném prostoru

Více

Regulace topné vody 222

Regulace topné vody 222 222 Výběr sady pro regulaci topné vody Regulační systému SIRe je schopen ovládat jak samotnou clonu s vodním ohřívačem, tak armatury sloužící pro regulaci teploty topné vody. Volbou správné sady pro regulaci

Více

Vliv zateplení objektů na vytápěcí soustavu, nové provozní stavy a topné křivky

Vliv zateplení objektů na vytápěcí soustavu, nové provozní stavy a topné křivky Vliv zateplení objektů na vytápěcí soustavu, nové provozní stavy a topné křivky V současnosti se u řady stávajících bytových objektů provádí zvyšování tepelných odporů obvodového pláště, neboli zateplování

Více

Regulační ventily (PN 16) VRG 2 2-cestný ventil, vnější závit VRG 3 3-cestný ventil, vnější závit

Regulační ventily (PN 16) VRG 2 2-cestný ventil, vnější závit VRG 3 3-cestný ventil, vnější závit Datový list Regulační ventily (PN 16) 2-cestný ventil, vnější závit 3-cestný ventil, vnější závit Popis Vlastnosti: Vzduchotěsná konstrukce Nacvakávací mechanické připojení k servopohonům MV(E) 335, MV(E)

Více

Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16

Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Datový list Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Popis AB-PM je kombinovaný automatický vyvažovací ventil. Nabízí tři funkce v kompaktním tělese ventilu: 1. Regulátor

Více

Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody

Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody 1 Definovaná síla pružiny 2 Definované tření 3 Těsné sedlo kov - kov 4 Nízký hluk kuželky 5 Vysoký nastavovací poměr a volba průtokové charakteristiky 6 Vnější závity

Více

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AVQM montáž do vratného a přívodního potrubí

Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AVQM montáž do vratného a přívodního potrubí Datový list Regulátor průtoku s integrovaným regulačním ventilem (PN 16) AVQM montáž do vratného a přívodního potrubí Použití Regulátory se používají spolu s elektrickými pohony Danfoss: - AMV 150 1) -

Více

Tlakové redukční regulátory (PN 25) AVD pro vodu AVDS pro páru

Tlakové redukční regulátory (PN 25) AVD pro vodu AVDS pro páru Datový list Tlakové redukční regulátory (PN 25) AVD pro vodu pro páru Použití Hlavní technické údaje AVD: DN 15-50 0,4-25 m 3 /h PN 25 Rozsah nastavení: 1 5 bar / 3 12 bar Teplota: - Cirkulační voda /

Více

2-cestné a 3-cestné ventily v PN16 pro koncová zařízení

2-cestné a 3-cestné ventily v PN16 pro koncová zařízení 4 847 2-cestné ventily VVP47..(S) 3-cestné ventily VXP47.. cvatix 2-cestné a 3-cestné ventily v PN16 pro koncová zařízení 3-cestné ventily s obtokem VMP47..(S) VVP47..(S) VXP47.. VMP47..(S) ronzové tělo

Více

2- a 3-cestné přírubové ventily, PN 25

2- a 3-cestné přírubové ventily, PN 25 4 405 VVF53.. VVF53..K VXF53.. ACVATIX 2 a 3cestné přírubové ventily, PN 25 z řady ventilů s velkým zdvihem VVF53.. VXF53.. Ventily s velkou účinností pro teploty média 20 220 C Tělo ventilu z tvárné litiny

Více

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN16

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN16 OEM 2-cestné ventily VVI469.15 až VVI469.25 3-cestné ventily VXI469.15 až VXI469.25 2-cestné ventily VVS469.15 až VVS469.25 3-cestné ventily VXS469.15 až VXS469.25 2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN16

Více

Bronzové ventily řady VG7000 s vnitřním závitem. 3-cestný ventil VG7000 s el. pohonem VA-7200. Vlastnosti a výhody

Bronzové ventily řady VG7000 s vnitřním závitem. 3-cestný ventil VG7000 s el. pohonem VA-7200. Vlastnosti a výhody Bronzové ventily řady VG7000 s vnitřním závitem Sekce katalogu Ventily Informace o výrobku VG7000 Datum vydání 0901/1001CZ Rev.3 Ú vod Elektricky a pneumaticky poháněné bronzové ventily řady VG7000 s vnitřním

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu

Návod na montáž, obsluhu a údržbu Návod na montáž, obsluhu a údržbu VLSP - sada ventilů SD230 TAC BPV10 AV TAC SD230 AV BPV10 Součásti regulační sady VLSP, tlakově nezávislá sada ventilů ON/OFF TAC (TA Compact-P) SD230 AV BPV10 VLSP 15LF

Více

2- a 3-cestné ventily v PN25 s přírubovým připojením

2- a 3-cestné ventily v PN25 s přírubovým připojením 4 405 VVF53.. VVF53..K VXF53.. ACVATIX 2 a 3cestné ventily v PN25 s přírubovým připojením z řady ventilů s velkým zdvihem VVF53.. VXF53.. Ventily s velkou účinností pro teploty média 20 220 C Tělo ventilu

Více

Regulátor diferenčního tlaku, průtoku a teploty (PN 25) AVPQT montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení

Regulátor diferenčního tlaku, průtoku a teploty (PN 25) AVPQT montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení Datový list Regulátor diferenčního tlaku, průtoku a teploty (PN 25) AVPQT montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení Použití Regulátor AVPQT se skládá z regulačního ventilu s nastavitelným omezovačem

Více

2cestné a 3cestné ventily, PN16

2cestné a 3cestné ventily, PN16 4 847 2cestné ventily VVP47 (S) 3cestné ventily VXP47 3cestné ventily s obtokem VMP47 (S) cvatix 2cestné a 3cestné ventily, PN16 VVP47..(S) VXP47... VMP47..(S) Tělo ventilu z bronzu CC491K (Rg5) max. 4%

Více

THERM 20 LXZE.A 5, TLXZE.A 5 THERM 28 LXZE5.A, TLXZE5.A THERM 28 LXZE10.A, TLXZE10.A

THERM 20 LXZE.A 5, TLXZE.A 5 THERM 28 LXZE5.A, TLXZE5.A THERM 28 LXZE10.A, TLXZE10.A 0 LXZE.A, TLXZE.A a LXZE.A, TLXZE.A a LXZE0.A, TLXZE0.A 0 LXZE.A, TLXZE.A LXZE.A, TLXZE.A LXZE0.A, TLXZE0.A TŘÍDA NOx Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do 0 popř. kw. Ohřev teplé

Více

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16 4 847 2-cestné y VVP47-0,25 až VVP4720-4,0 3-cestné y VXP47-0,25 až VXP4720-4,0 3-cestné y s T-obtokem VMP47-0,25 až VMP4715-2,5 2-cestné a 3-cestné zónové y PN 16 VVP47 VXP47 VMP47 ronzové tělo u CC491K

Více

DN k VS 1, ,5 G 1¾ A 0,2-1,0 003H6449 0,3-2,0 003H G 2 A 003H H G 2½ A 003H H ,5

DN k VS 1, ,5 G 1¾ A 0,2-1,0 003H6449 0,3-2,0 003H G 2 A 003H H G 2½ A 003H H ,5 Datový list Regulátor diferenčního tlaku s omezovačem průtoku (PN 25) AVPB montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení AVPB-F montáž do vratného potrubí, pevné nastavení Použití AVPB (-F) je přímočinný

Více

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN16

2- a 3-cestné ventily s přírubovým připojením, PN16 4 403 VVF42.. VVF42..K VXF42.. ACVATIX 2 a 3cestné ventily s přírubovým připojením, PN16 Z řady ventilů s velkým zdvihem VVF42.. VVF42..K VXF42.. Výkonné ventily pro teploty média v rozsahu 10 150 C Tělo

Více

2-cestné a 3-cestné zónové ventily, PN 16

2-cestné a 3-cestné zónové ventily, PN 16 s 2-cestné zónové ventily 3-cestné zónové ventily CVTIX 2-cestné a 3-cestné zónové ventily, PN 16 s on/off charakteristikou VVI46../2 VXI46../2 Tělo ventilu ze za tepla lisované mosazi DN 15, DN 20 a DN

Více

DN k VS Rozsah nastavení Δp Připojení (mm) (m 3 /h) (bar) 1,6. Rozsah nastavení Δp (mm) (m 3 /h) (bar) (bar) 1,6. Připojení

DN k VS Rozsah nastavení Δp Připojení (mm) (m 3 /h) (bar) 1,6. Rozsah nastavení Δp (mm) (m 3 /h) (bar) (bar) 1,6. Připojení Datový list Regulátor diferenčního tlaku s omezovačem průtoku (PN 16) AVPB montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení AVPB-F montáž do vratného potrubí, pevné nastavení Použití Regulátor se skládá

Více

KTCM 512. Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý vyvažovací a regulační ventil

KTCM 512. Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý vyvažovací a regulační ventil KTCM 512 Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý vyvažovací a regulační ventil IMI TA / Regulační ventily / KTCM 512 KTCM 512 Kompaktní a přesné tlakově nezávislé

Více

Ventily pro otopná tělesa

Ventily pro otopná tělesa EN - Přímý ventil (D) Rohový ventil (E) entily pro otopná tělesa D E pro -trubkové otopné soustavy, stavební délka podle normy DIN Pro regulaci prostorové teploty v jednotlivých místnostech entily pro

Více

Série 02: DN40 a DN50 Série 01: DN Trojcestné kohouty PN6. Trojcestné kohouty s přírubou, PN6

Série 02: DN40 a DN50 Série 01: DN Trojcestné kohouty PN6. Trojcestné kohouty s přírubou, PN6 4 241 Série 02: DN40 a DN50 Série 01: DN 65...150 Trojcestné kohouty PN6 VBF21.. Trojcestné kohouty s přírubou, PN6 Šedá litina EN-GJL-250 DN 40...150 k vs 25...820 m 3 /h Úhel otočení 90 Přírubové připojení

Více

VKF46... PN6, PN10, PN16. Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division

VKF46... PN6, PN10, PN16. Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division 4 136 Škrtící klapky, PN6, PN10, PN16 VKF46... Škrtící klapky pro montáž mezi příruby Tlakové třídy PN6, PN10, PN16 Pro montáž mezi příruby PN6, PN10 nebo PN16 podle ISO 7005 Těsně uzavírající podle DIN3230,

Více

AVPQ 4. DN k VS Připojení nastavení Δp Kódové č. nastavení Δp Kódové č. (mm) (m 3 /h) (bar) (bar) 2.5 Válcový. Příruby PN 25, dle EN

AVPQ 4. DN k VS Připojení nastavení Δp Kódové č. nastavení Δp Kódové č. (mm) (m 3 /h) (bar) (bar) 2.5 Válcový. Příruby PN 25, dle EN Datový list Regulátor diferenčního tlaku a průtoku (PN 25) montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení 4 montáž do přívodního potrubí, měnitelné nastavení Použití Regulátor (4) představuje samočinný

Více

Ventily pojistné a směšovací

Ventily pojistné a směšovací Ventily pojistné a směšovací 6 Všechny dimenze Všechny tlaky Všechny údaje Všechny dokumenty Vše skladem 121 Pojistné ventily 123 Pojistné ventily pro systémy vytápění - závitové 125 Pojistné ventily pro

Více

Trojcestné ventily PN16 s vnějším závitovým připojením

Trojcestné ventily PN16 s vnějším závitovým připojením 4 463 Acvatix Trojcestné ventily PN16 s vnějším závitovým připojením VXG41.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 15 50 k vs 1.6 40 m 3 /h Připojení vnějším závitem podle G to ISO 228-1 s plochým těsněním

Více

VPI45.. VPI45..Q. Kombiventily pro místnosti a zóny, PN 25. Building Technologies HVAC Products. VPI45..Q, l/h s přípojkami pro měření tlaku

VPI45.. VPI45..Q. Kombiventily pro místnosti a zóny, PN 25. Building Technologies HVAC Products. VPI45..Q, l/h s přípojkami pro měření tlaku 4 853 VPI45..Q, 75 3000 l/h s přípojkami pro měření tlaku Kombiventily pro místnosti a zóny, PN 25 VPI45.. VPI45..Q S integrovaným regulátorem diferenčního tlaku Tělo ventilu - za tepla lisovaná mosaz

Více

2-cestné a 3-cestné ventily s vnějším závitem, PN16

2-cestné a 3-cestné ventily s vnějším závitem, PN16 ACVATIX 2-cestné a 3-cestné ventily s vnějším závitem, PN16 VVG44.., VXG44.. V malých a středních topných, větracích a vzduchotechnických systémech jako regulační ventil pro směšování a rozdělování nebo

Více

Regulátor diferenčního tlaku a průtoku (PN 16) AVPQ montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení AVPQ-F montáž do vratného potrubí, pevné nastavení

Regulátor diferenčního tlaku a průtoku (PN 16) AVPQ montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení AVPQ-F montáž do vratného potrubí, pevné nastavení Datový list Regulátor diferenčního tlaku a průtoku (PN 16) AVPQ montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení AVPQ-F montáž do vratného potrubí, pevné nastavení Použití Regulátor AVPQ(-F) představuje

Více

Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN 16

Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN 16 4 463 Acvatix Trojcestné ventily s vnějším závitem, PN 16 VXG41.. Tělo ventilu z bronzu CuSn5Zn5Pb2 DN 15 50 k vs 1,6 40 m 3 /h Připojení vnějším závitem s plochým těsněním podle ISO 228-1 Sady šroubení

Více

Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16

Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16 4 136 Škrticí klapky PN 6, PN 10, PN 16 VKF46 VKF46TS Šedá litina EN-GJL-250 (do DN 300) tvárná litina EN-GJS-400-15 (od DN 350) DN 40 600 k vs 50 29300 m 3 /h Montáž mezi příruby v tlakových třídách PN

Více

Tlakově nezávislé 2-cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 10 50

Tlakově nezávislé 2-cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 10 50 Tlakově nezávislé -cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 5 Armatury pro regulaci průtoku a automatické hydronické vyvažování potrubních sítí HS K 86.8 Technický popis Přednosti Oblast

Více

VPI45..Q s přípojkami pro měření tlaku. Kombiventily, PN25

VPI45..Q s přípojkami pro měření tlaku. Kombiventily, PN25 4 853 VPI45.. VPI45..Q s přípojkami pro měření tlaku ACVATIX Kombiventily, PN25 pro místnosti, zóny, vzduchotechnické jednotky a pro malé a střední vytápěcí, větrací a klimatizační systémy VPI45.. VPI45..Q

Více

2-cestné ventily s vnějším závitem, PN25

2-cestné ventily s vnějším závitem, PN25 4 379 2-cestné ventily s vnějším závitem, PN25 VVG55.. Tělo ventilu z bronzu CC491K (Rg5) DN 15...25 (¾...1¼ ") kvs 0,25...6,3 m3/h Zdvih 5.5 mm Sady šroubení ALG.. se závitovým a ALS.. s varným připojením

Více

Předávací stanice tepla v soustavách CZT (IV) Stanice pára - voda s uzavřeným parokondenzátním okruhem

Předávací stanice tepla v soustavách CZT (IV) Stanice pára - voda s uzavřeným parokondenzátním okruhem 1 z 8 23.6.2009 13:53 Vytištěno z internetového portálu TZB-info (www.tzb-info.cz), dne: 23.6.2009 zdroj: Datum: 23.3.2009 Autor: Ing. Miroslav Kotrbatý Předávací stanice tepla v soustavách CZT (IV) Stanice

Více

Tlakově nezávislé 2-cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 10 50

Tlakově nezávislé 2-cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 10 50 Tlakově nezávislé cestné regulační vyvažovací ventily OPTIMA Compact, DN 5 Armatury pro regulaci průtoku a automatické hydronické vyvažování potrubních sítí HS K 7.7 Technický popis Přednosti Oblast použití:

Více

AVPQ 4. Regulátor AVPQ (montáž do vratného potrubí) DN (mm) k VS (m 3 /h) Připojení. 2,5 Válcový

AVPQ 4. Regulátor AVPQ (montáž do vratného potrubí) DN (mm) k VS (m 3 /h) Připojení. 2,5 Válcový Datový list Regulátor diferenčního tlaku a průtoku (PN 25) montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení 4 montáž do přívodního potrubí, měnitelné nastavení Použití Regulátor (4) představuje samočinný

Více