Kapitola 01 lekce 01 - Úvod, význam předmětu, seznam kapitol

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kapitola 01 lekce 01 - Úvod, význam předmětu, seznam kapitol"

Transkript

1 Kurz MS Technologie I. + II. ročník Strojní obrábění kovů Kapitola 01 lekce 01 - Úvod, význam předmětu, seznam kapitol Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Technologie je obor, který se zabývá praktickým uplatněním poznatků přírodovědních, zejména fyzikálních (mechanika, elektrika, elektronika, optika, hydraulika, pneumatika), chemických a v současné době i poznatků z oblasti kybernetiky, výpočetní techniky (číslicové řízení strojů a zařízení) a automatizace při zavádění, zdokonalování a využívání ve výrobních postupech. Seznam kapitol a lekcí předmětu Kapitola 01 - Význam předmětu, základní pojmy Kapitola 01 Lekce 01 - Úvod, význam předmětu a seznam lekcí Kapitola 01 Lekce 02 - Strojní obrábění - úvod Kapitola 02 - Strojní obrábění Kapitola 02 Lekce 01 - Vrtání Kapitola 02 Lekce 02 - Soustružení Kapitola 02 Lekce 03 - Frézování Kapitola 02 Lekce 04 - Hoblování a obrážení Kapitola 02 Lekce 05 - Protahování Kapitola 02 Lekce 06 - Vyvrtávání Kapitola 02 Lekce 07 - Broušení Kapitola 02 Lekce 08 - Honování, superfinišování, lapování, zabrušování

2 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 01 lekce 02 - Strojní obrábění - úvod Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K01-L02 Strojní obrábění - úvod 1. Definice,rozdělení a druhy strojního obrábění 2. Základy strojního třískového obrábění 3. Řezné podmínky 4. Vznik a druhy třísek 1. Definice,rozdělení a druhy strojního obrábění Při strojním obrábění je namáhavá ruční práce nahrazena strojem. Strojní obrábění rozdělujeme tak jako ruční obrábění na třískové a beztřískové. Obecně můžeme rozdělit strojní obrábění na: obrábění na konvenčních strojích, kde veškerou obsluhu a manipulaci provádí obsluha stroje, ale může být na těchto strojích využita jednoduchá automatizace (narážkový, vačkový, kopírovací systém). Způsob obrábění je určen druhem nástroje a pracovními pohyby.

3

4 uspořádání strojů a pracovní pohyby (o.1 s24 u2)

5 obrábění na CNC strojích, kde je ovládání stroje řízeno řídícím systémem na bázi počítače. Při začlenění CNC strojů do linek nebo výrobních pracovišť jsou dále automatizovány i funkce manipulační a dopravní (automatická výměna obrobků, doprava nástrojů a obrobků...). V současné době jsou CNC stroje nasazovány i na kusovou výrobu z důvodů operativnosti, přesnosti, zkrácení výrobních časů. Nasazení CNC strojů přináší samozřejmě větší pořizovací náklady na stroj i příslušenství a na kvalitu a úroveň obsluhy. Přesto si konveční stroje udržují své místo jako doplněk výrobních celků, v oblasti opravárenství a malých výrobních jednotek. V následujících kapitolách se budeme zabývat třískovým způsobem obrábění na konvenčních strojích, charakteristika konstrukce, řízení a vybavení CNC strojů je zařazeno do samostatných kapitol.

6

7 Druhy strojního třískového obrábění vrtání soustružení frézování hoblování a obrážení protahování vyvrtávání broušení honování, lapování, zabrušování, ševingování nekonvenční způsoby / elektrojiskrové,elektrochemické../ 2. Základy strojního třískového obrábění Způsob obrábění je určen druhem nástroje a pracovními pohyby. Pracovní pohyby hlavní řezný pohyb posuv najíždění přísuv výsledný řezný pohyb Hlavní řezný pohyb pohyb nástroje nebo obrobku určovaný řeznou rychlostí Posuv posuvem se posouvá nástroj nebo obrobek do řezu Najíždění najetí nástroje do pracovní polohy Přísuv určuje hloubku třísky /nastavení nástroje vůči obrobku Výsledný řezný pohyb složený z hlavního řez. pohybu a posuvu 3. Řezné podmínky Jsou jednou ze základních charakteristik procesu obrábění Třískové obrábění je oddělování třísky z materiálu břitem nástroje působením síly.

8 Úhly břitů nástrojů Úhly jsou závislé na materiálu nástroje a na pevnosti a tvrdosti opracovávaného materiálu. Úhel břitu Beta Čím tvrdší materiál a větší tlouštka třísky, tím větší úhel břitu. Úhel hřbetu Alfa Zmenšuje třecí plochu mezi nástrojem a obrobkem, pro tvrdší materiály menší úhel Úhel čela Gama Má největší vliv na tvorbu třísky a její odvádění Může mít kladnou i zápornou hodnotu

9 obr.1 str.168 Tech.1

10 4. Vznik a druhy třísek Druhy třísek: drobivé dělené plynulé

11 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 01 - Vrtání Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L01 Vrtání 1. účel a princip vrtání 2. řezné pohyby 3. řezné podmínky 4. nástroje pro vrtání druhy vrtáků části vrtáků materiál vrtáků upínání vrtáků geometrie špičky vrtáku ostření vrtáků 5. upínání obrobku 6. příprava a postup při vrtání, bezpečnost práce 7. zahlubování použití nástroje pro zahlubování řezné podmínky postup práce při zahlubování 8. vyhrubování použití nástroje pro vyhrubování řezné podmínky pro vyhrubování postup práce při vyhrubování 9. vystružování použití nástroje pro vystružování řezné podmínky pro vystružování postup práce při vystružování 11. řezání závitů princip řezání závitů nástroje pro řezání závitů a jejich části upínání závitníků

12 materiál závitníků postup při řezání závitů bezpečnost práce 12. chlazení nástrojů 13. druhy vrtaček 14 Bezpečnost práce při práci na vrtačkách 1. Účel a princip vrtání Základy vrtání byly probrány v rámci ručního obrábění, z kterých budeme vycházet a budeme se věnovat především odlišnostem technologie strojního vrtání oproti ručnímu. Přesto si v úvodu každého segmentu stručně připomeneme již známé základy. Vrtání je třískový způsob obrábění válcových děr. Do pojmu vrtání zahrnujeme i zahlubování, vyhrubování a vystružování. Dvoubřitý nástroj se nazývá vrták Kap. 2 lekce 1 obrázek 1: Vrtací operace (vrtání šroubovým a kopinatým vrtákem, výroba přesné díry - vyhrubování a vystružování, zahlubování) - (01 - s. 182)

13 Kap. 2, lekce 1, obrázek 2: Další vrtací operace (vrtání středícího otvoru, zahlubování, řezání závitu, zarovnání čela, vrtání korunkovým vrtákem) - (1 - s. 182) 2. Řezné pohyby při vrtání, vznik třísky Hlavní řezný pohyb (rotační) i vedlejší (posuv do řezu) vykonává nástroj, (kromě vrtání na soustruhu).

14 Kap. 2, lekce 1, obrázek 3: Tvorba třísky - (1, obr 2 str.184) 3. Řezné podmínky při vrtání Řezné podmínky řezná rychlost a posuv se stanovují podle materiálu nástroje a vrtaného materiálu a doporučené hodnoty jsou uvedeny v tabulkách. Řezná rychlost se udává v m/min, posuv v mm/ot. Otáčky vřetene vrtačky, které si nastavujeme ve vazbě na doporučenou řeznou rychlost si spočítáme dle vzorce, nebo některé tabulky přímo doporučené otáčky udávají. v= 3,14.d.n / 1000 n = 1000.v /3,14. d

15 Kap. 2, lekce 1, obrázek 4: Řezná rychlost - (1, obr 3 str.184) 4. Řezné nástroje druhy nástrojů: základním druhem vrtáku je stejně jako u ručního vrtání dvoubřitý šroubovitý vrták. Dále se používají specielní druhy vrtáků - dělový, kopinatý, středící, korunový, kruhostředý. části nástrojů - dvoubřitý šroubovitý vrták se skládá z upínací části - stopky a z pracovní části. Pracovní část má 2 šroubovité drážky, které vytváří na čelní ploše 2 hlavní břity. Fazetka na obvodě vrtáku vedou vrták ve vrtané díře.

16 Kap. 2, lekce 1, obrázek 5: Hlavní části šroubovitého vrtáku - (1, obr 1 str.183)

17 Kap. 2, lekce 1, obrázek 6: Břity a úhly na šroubovitém vrtáku - (1, obr 2 str.183) upínání vrtáků - s válcovou stopkou / do průměru vrtáku 20 mm / do upínací hlavičky - s kuželovou stopkou do Morse kužele dutiny vřetena vrtačky. Při rozdílné velikosti Morse kužele vrtáku a Morse kužele ve vřeteni vrtačky, se používají redukční poudra. Z důvodů dodržení požadované přesnosti při vrtání, je jejich přípustný počet v sestavě maximálně 2 ks. materiál vrtáků - vysocevýkonná řezná ocel, nástroje osazené břitovými destičkami ze SK geometrie špičky - zásadní význam má úhel špičky vrtáku / od 118 stupňů do 140 stupňů/, závislý na vrtaném materiálu, úhel čela je dán stoupáním šroubovice. ostření - provádí se buď ručně na stolní brusce / nepřesné /, nebo na specielních nástrojářských bruskách.

18

19 Tab.10 str.33 u3

20 obr. 3 str.183 u1 tab.9 str.33 u.3 5. Upínání obrobku Upínání se provádí do různých typů strojních svěráků nebo přípravků, velké obrobky se upínají přímo na stůl vrtačky pomocí upínek.

21

22 6. Příprava a postup při vrtání, bezpečnost práce Spolehlivě upnout vrták, odůlčikovat místo pro vrtání, očistit obrobek a dosedací plochy pro upnutí, upnout. Volba vhodných otáček, průběžné odstraňování třísek, případně chladit, při dovrtávání odlehčit vrták.

23 Dodržování bezpečnosti práce - ochranné brýle, ochranné rukavice, v žádném případě nedržet obrobek holou rukou, nezastavovat rukou dotáčející se vřeteno. obr.2/vrtání pomocí vrtacího pouzdra/str.187 u1 7. Zahlubování použití zahlubování - zahlubování se používá k zarovnávání nálitků děr, srážení hran v děrách, zahloubení pro hlavy šroubů, navrtávání apod nástroje pro zahlubování - druhy- záhlubníky válcové, kuželové, ploché, s vodícím čepem, provedení - celistvé, dělené, nástrčné řezné podmínky pro zahlubování - řezná rychlost se volí zhruba poloviční oproti vrtání, posuv malý materiál pro záhlubníky - vysokovýkonná rychlořezná ocel, nástroje s břity ze SK. postup práce při zahlubování - volba vhodných otáček a posuvu, časté vyjíždění nástroje z řezu z důvodu odvodu třísek, dostatečné přimazávání nástroje Obr.2 a obr.4 a 5 str.194 u1 8. Vyhrubování použití vyhrubování - vyhrubování se používá při požadavku přesnějšího rozměru a větší geometrické přesnosti díry. Vyhrubování může být jako dokončující operace při požadavku přesnosti díry H9 až H12. Kvalita povrchu je Ra = 1,1 až 1,8 mikrometru. Pokud následuje

24 ještě operace vystružování, je průměr výhrubníku o 0,2 až 0,4 menší než konečný rozměr díry. nástroje pro vyhrubování - nástrojem je výhrubník, je to je tří, nebo čtyřbřitý nástroj. Pracovní část se skládá z řezné a kalibrovací části. části nástrojů - upínací část, řezná část, kalibrační část řezné podmínky - obdobné jako pro zahlubování materiál výhrubníků - vysokovýkonná rychlořezná ocel postup práce při vyhrubování - díra musí být předvrtána s přídavkem na vyhrubování cca 0,8 mm. 9. Vystružování použití - vystružování se používá k dokončování děr při požadavku na jejich velkou rozměrovou a tvarovou přesnost a kvalitu povrchu. Dosahovaná přesnost díry je H6 až H9. nástroje pro vystružování - druhy výstružníků- podle konstrukce -pevné, stavitelné, rozpínací, nástrčné, podle tvaru břitů - s rovnými břity, se šroubovými břity, výstružníky pro neprůchozí díry části výstružníků - upínací část, řezná část, kalibrační část řezné podmínky- řezná rychlost zhruba 1/3 rychlosti vrtání, posuv malý

25 postup práce při vystružování - Při vystružování dochází k odběru velmi malých třísek, provádí se do vyhrubované díry. Přídavek na vystružování je 0,1 až 0,4 mm. Výstružník vytáčíme z díry pouze ve směru řezání.

26

27

28 Práce spojené s vrtáním, zahlubováním, vyhrubováním a vystružováním mají být prováděny při jednom upnutí obrobku. 10. Řezání závitů princip řezání závitů nástroje části upínání materiál postup při řezání závitů bezpečnost práce

29 Řezání vnitřních závitů se provádí do předvrtaných děr, kde průměr díry je přiřazen velikosti závitu a je dán tabulkou. Vyříznutí závitu se provede jednou velikostí strojového výstružníku. Výstružník se skládá z řezné a kalibrovací části a stopky s upínacím čtyřhranem. Řezání se provádí malou řeznou rychlostí, posuv odpovídá stoupání závitu. Materiálem výstružníků je nástrojová ocel. Upínání nástroje se provádí do zavitovací hlavy. Po najetí závitníku na začátek díry se závitník vtáhne do díry a po projetí celého závitu (po odlehčení) závitová hlava reverzuje a závitník se vytočí zpět. Řezání vnějších závitů Nástrojem je závitořezná hlava, postup práce je obdobný jako při řezání vnitřních závitů. 11. Chlazení nástrojů Teplo, vyvíjené při vrtání je nutno eliminovat dostatečným množstvím chladící kapaliny, která v sobě spojuje chladící a mazací účinky. Kapalina též vyplavuje třísky z místa vrtání. 12. Druhy vrtaček Stolní vrtačky Sloupové vrtačky Radiální otočné vrtačky Montážní vrtačky

30

31 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 03 - Frézování Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L03 Frézování 1. účel a princip frézování 2. řezné pohyby 3. tvorba třísky a úhly na fréze 4. druhy frézování

32 obvodové čelní sousledné nesousledné 5. řezné podmínky řezná rychlost posuv hloubka řezu 6. frézovací nástroje druhy fréz 7. frézovací práce upínání fréz o o Způsoby a druhy upínání fréz Postup při upínání fréz upínání obrobků druhy upínacích přípravků frézování ploch na sebe o kolmých o tvarových o drážek dělící přístroje o přímé dělení o nepřímé dělení o diferenciální dělení ostření fréz 8. frézky popis stroje a účel jednotlivých částí druhy frézek 1. Účel a princip frézování Frézování je jedním ze základních způsobů třískového obrábění. Na rozdíl od soustružení, kterým se opracovávají rotační plochy, se frézováním opracovávají především plochy rovinné / včetně tvarových /.Na CNC frézkách se dají opracovávat i plochy různých tvarů vč. rotačních. Nástrojem je vícebřitý nástroj zvaný fréza. Materiál je odebírán postupně jednotlivými břity / zuby / frézy. 2. Řezné pohyby

33 Při frézování je hlavním řezným pohybem rotační pohyb, vedlejší pohyb koná nástroj nebo obrobek podle konstrukce stroje. Přísuv do řezu koná buď nástroj, nebo obrobek, záleží opět na konstrukci stroje. 3. Tvorba třísky a úhly na fréze Tříska vzniká vniknutím břitu nástroje do materiálu. Úhly nástroje jsou závislé na materiálu nástroje a na pevnosti a tvrdosti opracovávaného materiálu. Zub frézy má 3 základní úhly - úhel břitu beta, úhel hřbetu alfa a úhel čela gama. Platí zásada - čím tvrdší materiál a čím je větší tloušťka třísky, tím větší musí být úhel břitu. obr.1 a 2 str.49 u2 4. Druhy frézování obvodové rovinné frézování válcovými frézami - osa frézy leží rovnoběžně s obráběnou plochou, třísky mají kapkovitý tvar, v záběru je vždy jen jeden zub, nerovnoměrné zatížení stroje i nástroje. čelní obvodové rovinné frézování čelními frézami - osa frézy je kolmá k obráběné ploše, třísky jsou stejně silné, stroj je namáhán rovnoměrně nesousledné frézování - posuv se provádí proti řeznému pohybu nástroje. Nevhodný průběh třísky / od 0 do max.tloušťky/, nízký výkon, rychlé opotřebení nástroje, dá se ale použít u všech druhů frézek. sousledné frézování - posuv a řezný pohyb nástroje a obrobku mají stejný směr. Výhody tohoto způsobu jsou lepší průběh třísky, vyšší výkon a delší trvanlivost nástroje. Tento způsob frézování se dá použít pouze u frézek vybavených zařízením pro sousledné frézování.

34 obr.3,4,5, 6 str.49 u2 5. Řezné podmínky řezná rychlost - značí se v a udává se v m/min. Volí se dle tabulek na základě materiálu nástroje, obráběném mateiálu, druhu frézování / sousledné nebo nesousledné /. Ze stanovené řezné rychlosti se spočítají otáčky nástroje dle vzorce n = 1000 v / D, které se nastaví na stroji. V je zvolená řezná rychlost a D průměr frézy posuv - značí se s a udává se v mm/min. Posuv se spočítá podle vzorce s = sᶻ. z. n, kde sᶻ je posuv na zub, z počet zubů frézy a n počet otáček frézy. Posuv sᶻ závisí na materiálu obrobku a na tvaru frézy. hloubka řezu - značí se t a volí se u válcových fréz do 5 mm, u kotoučových fréz se rovná šířce frézy a u stopkových fréz max. do průměru frézy. 6. Frézovací nástroje druhy Frézy jsou vícebřité řezné nástroje z rychlořezné nástrojové oceli nebo se vsazenými zuby ze slinutých karbidů nebo keramiky. Frézy s frézovanými zuby - mají rovné břity a opracovávají se s nimi rovné plochy. Tyto frézy se brousí na hřbetech. Podsoustružené frézy - břity jsou zakřivené podle tvaru obráběné plochy. Hřbet frézy se vyrábí podsoustružením na speciálním soustruhu. Tyto frézy se brousí na čele. Jsou tři typy fréz - pro tvrdé a houževnaté materiály - pro normální oceli, šedou litinu a barevné kovy

35 - pro měkké materiály Tvary fréz - nejdůležitější tvary a velikosti fréz jsou normalizovány.

36

37 obr. 1 až 13 str.50 u2 7. Frézovací práce upínání fréz o způsoby a druhy upínání Frézovací trny - slouží k upínání válcových, válcových čelních, kotoučových a tvarových fréz. Kroutící moment z frézovacího trnu upnutého do vřetene frézky se na frézy přenáší pomocí zalícovaných per. Nástrčné frézovací trny - jsou opatřeny vnějším strmým kuželem pro upnutí do vřetene frézky a válcovou dírou pro upnutí frézy, která je v trnu axiálně zajištěna šroubem. Upínací pouzdra /kleštiny/ - slouží k upnutí fréz s válcovou stopkou postup při upínání fréz fréza, frézovací trn a upínací prvky musí být čisté, rovnoběžné, pravoúhlé, axiálně zajištěné, osa frézy musí ležet v ose vřetena. Frézy se šikmými zuby je třeba upínat tak, aby axiální síla směřovala ke stroji. u2 obr6 str.55 u2

38 upínání obrobků upnutí musí zajistit spolehlivou stabilní polohu obrobku proti působení poměrně velkých řezných sil. o druhy upínacích přípravků K upínání se používají mechanické, pneumatické a hydraulické upínací přípravky. Mechanické upínací prostředky - strojní svěrák - pro upnutí menších obrobků, řezná síla má působit proti pevné čelisti svěráku. - upínací opěrky, přestavitelné upínací prvky, nízké upínače, pevné upín.čelisti, středící upínače.

39

40

41 obr.4 str.54 u2 obr. 1 až 6 str. 55 u2 Pneumatické a hydraulické upínací prostředky používají se většinou pro ovládání upínacích přípravků v sériové výrobě. Použití pneumatiky nebo hydrauliky usnadňuje a urychluje upínací operace a zvyšuje bezpečnost upnutí. frézování ploch na sebe o kolmých - postup: 1/ ustavení svěráku číselníkovým úchylkoměrem tak, aby čelisti svěráku byly rovnoběžné s pohybovými osami x a y stroje. 2/ ofrézování 1. plochy, kterou jsme zvolili jako základnu 3/ obrobek upneme pomocí pomocného válečku tak, že opracovaná plocha dosedá na pevnou čelist svěráku a váleček vložíme mezi obrobek a pohyblivou svěráku a obrobíme 2. plochu 4/ obrobek otočíme tak, aby obrobek byl natočen jednou opracovanou plochou k pevné čelisti svěráku a druhou opracovanou plochou dosedal na podložku na spodku svěráku a opracujeme 3. plochu. 5/ opracujeme poslední 4. plochu frézování ploch šikmých - 1/ úhlovými frézami 2/ s použitím šikmých podložek 3/ natočením otočného svěráku 4/ vykloněním frézovací hlavy frézování drážek - pomocí drážkovacích fréz - přímočaré / přímočarý posuv stolu/ - šroubové / přímočarý posuv stolu, a zároveň otáčivý pohyb obrobku/ dělící přístroje Dělící přístroj patří mezi základní příslušenství frézek, upíná se na pracovní stůl stroje.obrobek je upnut mezi hroty koníku a dělícího přístroje. Obrobek se dělícím přístrojem po každém pracovním úkonu pootočí o jednu rozteč.dělící přístroj so používá k výrobě čtyřhranů, šestihranů, ozubených kol, fréz výhrubníků, výstružníků a pod.

42 o dělení přímé - dělící klika je spojena napevno s dělícím vřetenem, jedna otáčka kliky znamená jednu otáčku obrobku. Potřebná velikost natočení se docílí otočením a zapadnutím indexovacího kolíku do otvoru dělícího kotouče. o nepřímé - dělící vřeteno se otáčí dělící klikou přes šnekový převod o velikosti 40 : 1. Tento způsob umožňuje jemnější / podrobnější / dělení. o diferenciální dělení - používáme v případě, kdy nemůže být použito přímé dělení, tzn. že nemáme k dispozici potřebnou roztečnou kružnici s otvory / která nám vyjde po pokrácení zlomku 40/počet dělení /. o Toto dělení rozdělujeme na souhlasné - děrovaný kotouč se otáčí souhlasně s klikou o nesouhlasné - děrovaný kotouč se otáčí nesouhlasně s klikou obr.1 a 2 str. 56 u2 obr. 1 a 2 str.57 u2 ostření fréz frézy s frézovanými zuby a frézovací hlavy se brousí na hřbetu frézy, kdy nevadí změna průměru nástroje, způsobené přebroušením frézy. Podsoustružené frézy se mohou brousit pouze na čele, aby nedošlo ke změně profilu frézy.

43 obr. 2 a 3 str.58 u2 8. Frézky popis stroje a účel jednotlivých částí Za typického představitele konvenční frézky je možno považovat konzolovou frézku. Ta se skládá ze : stojanu - nese veškeré konstrukční části stroje konzoly s příčným suportem a podélným stolem - zajišťují všechny vedlejší pohyby obrobku vřeteníku s vřetenem - zajišťují řezný pohyb nástroje hlavní motor s převodovkou - zajišťují pohon vřetene s optimální řeznou rychlostí podpěrného ramene s ložisky - nese frézovací trn s nástroji

44 obr.3 str.52 u2 druhy frézek - konzolové frézky - vodorovné, svislé, universální - stolové frézky - kopírovací - vodorovné vyvrtávačky - obráběcí centra

45

46

47

48 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 02 - Soustružení Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K 02-L02 - Soustružení 1. účel a princip soustružení 2. řezné pohyby při soustružení 3. druhy soustružení podle směru posuvu podle místa obrábění podle postupu soustružení 4. řezné podmínky řezná rychlost posuv průřez třísky 5. soustružnické nože: řezné úhly utváření třísky řezné materiály tvary nožů,jejich rozlišení podle tvaru tělesa, místa záběru, provozních podmínek nasazení břitové destičky, druhy, tvary, upínání 6. soustružnické práce upínání soustružnických nožů upínání obrobků soustružení válcových ploch soustružení kuželových ploch soustružení čelních ploch soustružení a řezání závitů vrtání rýhování a vroubkování 7. soustruhy popis a účel jednotlivých částí soustruhu druhy soustruhů

49 1. Účel a princip soustružení Soustružení je jedním ze základních způsobů třískového obrábění. Soustružením se provádí opracování rotačních ploch, vnějších i vnitřních, ploch kuželových, tvarových, dále se na soustruhu zajišťují práce vrtací, závitovací, rýhování a vroubkování. Při soustružení je materiál odebírán jednobřitým nástrojem /nožem/ z rotujícího obrobku. 2. Řezné pohyby při soustružení Hlavní řezný pohyb - rotační, koná obrobek. Vedlejší řezné pohyby - posuv a přísuv koná nástroj. 3. Druhy soustružení podle směru posuvu - soustružení válcových ploch / podélné / - čelní soustružení / příčné / podle místa obrábění - vnějších ploch - vnitřních ploch podle postupu soustružení - soustružení válcových ploch - soustružení kuželových ploch - čelní soustružení - tvarové soustružení - soustružení šroubových ploch - rýhování a vroubkování

50

51 obr. 1 až 9 str 25 u2 4. Řezné podmínky řezná rychlost - je rychlost v místě styku obrobku s nástrojem. Značí se v a udává se v m/min. Její hodnota se odvíjí od materiálu obrobku, materiálu nástroje a požadované přesnosti a kvalitě povrchu. Doporučené hodnoty řezné rychlosti, stanovené na základě zkušeností jsou obsaženy v tabulkách. posuv - je dráha v mm, kterou urazí nástroj za jednu otáčku obrobku. Jeho hodnota závisí na stejných kritériích jako řezná rychlost. průřez třísky - značí se S, udává se v mm2 a je to násobek hloubky řezu a posuvu / h x s/.optimální poměr h:s je 3:1 až 8:1. Velikost průřezu závisí opět na stejných kritériích jako předchozí řezná rychlost a posuv. Základním ukazatelem pro volbu velikosti třísky je, zda se jedná o hrubovaní, nebo opracování načisto. obr.4 Tech.2 str Soustružnické nože řezné úhly - hodnoty řezných úhlů se odvíjí od materiálu obrobku a jsou dány a doporučeny výrobcem nástroje.úhel břitu beta - 40 až 85 stupňů / čím tvrdší materiál, tím větší úhel/. Úhel čela gama - plus 30 stupňů až minus 5 stupňů. Úhel hřbetu alfa - 5 až 12 stupňů. Úhel špičky epsilon - 90 a více stupňů. Úhel nastavení kapa - 30 až 90 stupňů.

52

53 utváření třísky Utváření třísky je ovlivněno vlastnostmi materiálu / pevností a plasticitou /, úhly nástroje a řeznou rychlostí. Rozlišujeme třísku drobivou, lámavou a plynulou.

54 obr.1 str.28 u2 Nárůstek na břitu nástroje obr.2 str.28 u2

55 řezné materiály soustružnických nožů požadavky na řezné materiály: tvrdost při vysokých teplotách pevnost v tlaku houževnatost a pevnost v ohybu odolnost vůči opotřebení řezivost odolnost vůči teplotním změnám Používané řezné materiály: rychlořezná ocel RO / slinuté karbidy / SK / - skupiny na jednotlivé druhy obráběných materiálů povlakované slinuté karbidy keramické materiály nitridy kubický nitrid boru karbonitridy oxidonitridy technický diamant polykrystalický diamant tvary soustružnických nožů jejich rozlišení podle: tvaru tělesa nástroje / přímé, ohnuté, stranové/ podle místa záběru / vnější a vnitřní / podle konstrukce nástroje / celé z RO, s připájenými břit. destičkami, s vyměnitelnými břit. destičkami/. Držáky nástrojů a břitové destičky nejdůležitějších tvarů soustružnických nožů jsou stanoveny mezinárodní normou ISO.

56

57 obr. 2, 3, 4, 5 str33 u2 6. Soustružnické práce upínání soustružnických nožů - u konvenčního soustruhu se nože upínají do otočné čtyřpolohové nožové hlavy nebo do rychloupínacího držáku. Zásady pro upínání nástroje: nůž upínat nakrátko, pevně a špička břitu nástroje musí být v ose obrobku. upínání obrobků - druh upnutí obrobku závisí na jeho velikosti, tvaru a prováděném druhu operace. Způsoby upnutí: tříčelisťové sklíčidlo / válcové, trojhranné a šestihranné obrobky/, čtyřčelisťové sklíčidlo /čtyřhranné a osmihranné obrobky/ upínání mezi hroty / dlouhé obrobky, u kratších obrobků zajištění minimálního házení / pevná a pohyblivá luneta / podpěrná funce u soustružení dlouhých obrobků / upínací lícní deska / obrobky s velkým průměrem nebo asymetrickým tvarem / upínací trny - pevný nebo rozpínací /při požadavku dodržení souososti soustruženého povrchu s již hotovou dírou / - upnutí za díru kleštiny / krátké válcové obrobky menších průměrů / - upínání za vnější průměr soustružení válcových ploch - vnějších a vnitřních, nejčastější způsob soustružení soustružení kuželových ploch - natočením nožových saní / krátké kužel. plochy s velkým ůhlem / - pomocí kopírovacího pravítka / dlouhé kužele s úhlem do 20 stupňů /

58 - vyosením koníka / dlouhé štíhlé kužele / soustružení čelních ploch - soustruží se plocha kolmá na osu obrobku soustružení a řezání závitů - soustružení tvarovým nožem - posuv nože musí na jednu otáčku se musí rovnat stoupání závitu. Profil nože odpovídá tvaru závitu, závit se soustruží v několika krocích. Soustružení hřebínkovým nožem- provádí se v jednom kroce /na jedno projetí se zhotoví celá hloubka závitu /. Řezání závitů závitovým očkem / vnějších závitů / Řezání závitů závitníkem / vnitřních závitů, závitník je upnut do koníku / vrtání - vrták je upnut do pinoly koníka, je zajištěna souosost vrtané díry s povrchem obrobku. vroubkování a rýhování - vtlačování vzoru na povrch obrobku.

59

60

61

62 obr 1 str 38 u2 obr. 1, 2, 3, 4 str.39 u2 obr. 1,2,3,4,5 str.40 u2 obr.1,2,3 str.41 u2 8. Soustruhy popis a účel jednotlivých částí konvenčního soustruhu lože - nosič veškerých pevných i pohyblivých celků, materiál litina, svařovaná konstrukce, polymerbeton, vodící plochy pro vedení suportu a koníku buď kalené a broušené, nebo zaškrabávané, nebo obložené ocel. kalenými lištami.lože ploché nebo šikmé. vřeteník - uložení vřetene a hlavního převodu, materiál šedá litina vřeteno - zajišťuje přenos řezného pohybu na obrobek,je to dutý hřídel, uložený v přesných ložiskách převodová skříň - zajišťuje změnu otáček vřetena suportová skříň - zajišťuje přenos otáčivého pohybu na tažný hřídel a vodící šroub podélný suport / podélné saně / - nese příčný suport příčný suport /příčné saně / - nese nožovou hlavu s nástroji tažný hřídel - zajišťuje podélný a příčný posuv vodící šroub - zajišťuje závitový posuv koník - slouží jako opěra pro dlouhé obrobky a pro upnutí středových nástrojů / vrtáky, výstružníky,závitníky/

63 obr.1 obr. 2. tech.str.34 obr. 4 str. 35 u2 druhy soustruhů hrotové čelní svislé revolverové několikavřetenové

64 obr. 2 obr.3 obr.4 str. 36 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 04 - Hoblování a obrážení Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L04 - Hoblování a obrážení 1. účel a princip hoblování a obrážení

65 2. řezné pohyby, rozdíl mezi hoblováním a obrážením 3. nástroje pro hoblování a obrážení 4. řezné podmínky řezná rychlost,posuv,hloubka řezu 5. upínání nástrojů 6. upínání obrobků 7. hoblovky a obrážečky 1. účel a princip hoblování a obrážení Hoblováním se obrábí obvykle rovinné plochy, v porovnání s frézováním je hoblování výhodnější zejména pro opracování dlouhých a úzkých ploch. Hoblováním se též opracovávají drážky různých profilů. Při hoblování se dosahuje velmi dobré rovinnosti plochy. Obrážením se opracovávají kratší plochy / cca do délky 800 mm /. Obě technologie mají společný rys - řezný pohyb je přímočarý, zpětný pohyb do řezu je naprázdno, pohyb do řezu posuv / koná nástroj nebo obrobek o tloušťku třísky /. 2. řezné pohyby, rozdíl mezi hoblováním a obrážením Hlavní řezný pohyb je přímočarý, u hoblování jej koná obrobek upnutý na pohybujícím se stole, nůž stojí. Posuv do řezu o další třísku provádí nůž. U obrážení koná hlavní řezný pohyb nůž a obrobek stojí. Posuv do řezu o další třísku provádí obrobek. Hoblování se používá nad 800 mm délky obráběné plochy. Hoblováním se obrábí zásadně vodorovné plochy, obrážením se mohu obrábět plochy vodorovné i svislé. Jedním z dúležitých druhů obrážení je obrážení ozubení. obr.83 a 84 str64 u4 3. nástroje pro hoblování a obrážení

66 Pro hoblování a obrážení se používají specielní hoblovací a obrážecí nože, konstrukčně podobné nožům soustružnickým. Tvary nožů se odvíjí od tvaru obráběné plochy. Materiálem nástrojů je nástrojová ocel / nástroj je celistvý /, nebo jsou nástroje osazeny břitovými destičkami ze SK. obr.85 a86 str.65 u4 4. řezné podmínky řezná rychlost,posuv,hloubka řezu řezné podmínky jsou obdobné jako u soustružení. Řezná rychlost v od 25 do 100 m/min, hloubka třísky t od 0,05 do 10 mm, posuv s od 0,1 do 5 mm. Řezné podmínky se volí podle tuhosti stroje, obráběného materiálu, nástroje a požadované kvality povrchu / hrubování nebo načisto /. 5. upínání nástrojů Hoblovací a obrážecí nože se upínají do držáků, které jsou součástí stroje. Upínání je obdobné upínání soustružnických nožů.

67 6. upínání obrobků Obrobky se upínají na stůl stroje pomocí různých druhů upínek. 7. hoblovky a obrážečky Hoblovky jsou jednostojanové nebo dvoustojanové, jsou tuhé robustní konstrukce. Obrážečky jsou buď vodorovné nebo svislé.

68

69

70 xxx Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 05 - Protahování Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L05 - Protahování 1. účel a princip protahování 2. nástroje pro protahování,popis, materiál nástrojů 3. řezné pohyby, řezné podmínky, tvorba třísky 4. protahovačky - konstrukce 5. upínání nástrojů

71 6. upínání obrobků 1. účel a princip protahování Při protahování je nástroj - protahovací trn tažen dírou v obrobku /protahování vnitřní /, nebo podél obrobku / protahování vnější /. Jedním protažením nástroje se docílí zhotovení konečného rozměru / tvaru / vyráběné plochy. Nejrozšířenější je výroba vnitřních čtyřhranů, šestihranů, drážkovaných profilů, drážek. Nástroj má tvar opracované plochy, musí být tudíž pro každý zhotovující tvar obrobku vyroben nákladný jednoúčelový nástroj. Tato technologie je vysoce produktivní s velmi dobrými parametry kvality z hlediska rozměrové přesnosti a kvality povrchu, výroba nástroje je ale nákladná. Proto tento výrobní způsob nachází uplatnění pouze v sériové výrobě, při menším množství kusů se používá elektrojiskrové obrábění. obr. 2 a 3 str. 72 u2 2. nástroje pro protahování,popis, materiál nástrojů Podstata protahovacího nástroje spočívá v tom, že řeznou část nástroje tvoří řady po sobě jdoucích zubů s odstupňovanou velikostí, čímž je dána velikost třísky. Části nástroje : stopka - slouží k upnutí nástroje do tažných saní stroje přední vedení - vede nástroj ve vodícím pouzdru, zalícovaném v přepracovaném otvoru řezná část- skládá se z části hrubovací a dokončující / kalibrační / zadní vedení - vede nástroj po dokončení řezné operace Nástroje jsou vyrobeny z RO, případně ze slitinových ocelí a jejich povrch může být zpevněn nánosem TiC.

72 obr. 1, 4 str.72 u2 3. řezné pohyby, řezné podmínky, tvorba třísky Řezný pohyb koná nástroj, obrobek stojí. Odstupňováním velikosti zubů protahovacího trnu dochází ke kontinuálnímu obrábění. Řezné podmínky jsou odvislé od obráběného materiálu, pro běžnou ocel je řezná rychlost v 5 až 15 m/min., tloušťka třísky f 0,02 až 0,15 mm. Při protahování je důležité dostatečné mazání nástroje. obr. 5 str 72 Tech 4. protahovačky - konstrukce Protahovačky dělíme na vodorovné, kdy je pohyb trnu vodorovný a svislé, kdy je pohyb trnu svislý.

73 obr.1 a 2 str.73 Tech. 5. upínání nástrojů nástroje jsou upínány do tažných saní pomocí klínů, nebo hydraulicky. 6. upínání obrobků obrobky se vkládají do opěrky upevněné na stole, nebo do speciálních přípravků zhotovených pro daný obrobek.

74 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 05 - Protahování Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L05 - Protahování 1. účel a princip protahování 2. nástroje pro protahování,popis, materiál nástrojů 3. řezné pohyby, řezné podmínky, tvorba třísky 4. protahovačky - konstrukce 5. upínání nástrojů 6. upínání obrobků 1. účel a princip protahování Při protahování je nástroj - protahovací trn tažen dírou v obrobku /protahování vnitřní /, nebo podél obrobku / protahování vnější /. Jedním protažením nástroje se docílí zhotovení konečného rozměru / tvaru / vyráběné plochy. Nejrozšířenější je výroba vnitřních čtyřhranů, šestihranů, drážkovaných profilů, drážek. Nástroj má tvar opracované plochy, musí být tudíž pro každý zhotovující tvar obrobku vyroben nákladný jednoúčelový nástroj. Tato technologie je vysoce produktivní s velmi dobrými parametry kvality z hlediska rozměrové přesnosti a kvality povrchu, výroba nástroje je ale nákladná. Proto tento výrobní způsob nachází uplatnění pouze v sériové výrobě, při menším množství kusů se používá elektrojiskrové obrábění. obr. 2 a 3 str. 72 u2 2. nástroje pro protahování,popis, materiál nástrojů Podstata protahovacího nástroje spočívá v tom, že řeznou část nástroje tvoří řady po sobě jdoucích zubů s odstupňovanou velikostí, čímž je dána velikost třísky.

75 Části nástroje : stopka - slouží k upnutí nástroje do tažných saní stroje přední vedení - vede nástroj ve vodícím pouzdru, zalícovaném v přepracovaném otvoru řezná část- skládá se z části hrubovací a dokončující / kalibrační / zadní vedení - vede nástroj po dokončení řezné operace Nástroje jsou vyrobeny z RO, případně ze slitinových ocelí a jejich povrch může být zpevněn nánosem TiC. obr. 1, 4 str.72 u2 3. řezné pohyby, řezné podmínky, tvorba třísky Řezný pohyb koná nástroj, obrobek stojí. Odstupňováním velikosti zubů protahovacího trnu dochází ke kontinuálnímu obrábění. Řezné podmínky jsou odvislé od obráběného materiálu, pro běžnou ocel je řezná rychlost v 5 až 15 m/min., tloušťka třísky f 0,02 až 0,15 mm. Při protahování je důležité dostatečné mazání nástroje.

76 obr. 5 str 72 Tech 4. protahovačky - konstrukce Protahovačky dělíme na vodorovné, kdy je pohyb trnu vodorovný a svislé, kdy je pohyb trnu svislý. obr.1 a 2 str.73 Tech. 5. upínání nástrojů nástroje jsou upínány do tažných saní pomocí klínů, nebo hydraulicky. 6. upínání obrobků obrobky se vkládají do opěrky upevněné na stole, nebo do speciálních přípravků zhotovených pro daný obrobek.

77 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 06 - Vyvrtávání Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L06 - Vyvrtávání 1. účel a princip vyvrtávání 2. řezné pohyby 3. nástroje pro vyvrtávánívání, druhy, jejich seřizování 4. řezné podmínky řezná rychlost, posuv, hloubka řezu 5. dosahované přesnosti při vyvrtávání 6. svislé a vodorovné vyvrtávačky popis, ovládání,oblast využití 1. účel a princip vyvrtávání Vyvrtávání je metoda obrábění, při níž se rozšiřují předlité, předkované, předlisované, předvrtané nebo jinými způsoby předpracované díry na požadovaný rozměr nebo tvar. Vyvrtávání se používá především pro práci načisto, ale používá se i pro hrubování /ale menší řezná rychlost a posuv než při běžném hrubování /, když pak následuje opracování načisto. Obráběné rotační plochy mohou mít různý geometrický tvar. Vyvrtávačky se používají i k dokončovacím frézovacím operacím. 2. řezné pohyby Řezné pohyby se odvíjí od tvaru obráběné plochy. Ve všech případech koná řezné pohyby, hlavní- rotační i posuvný pohyb nástroj. a/ opracovávání válcových děr - rotační pohyb i posuv v ose díry koná nástroj. b/ opracování zápichů - rotační pohyb koná nástroj, výsun nože v radiálním směru, posuv v ose díry je 0 c/ opracování tvarových vnitřních ploch - rotační pohyb koná nástroj, výsun nože v radiálním směru a zároveň posuv nástroje v ose díry. 3. nástroje pro vyvrtávánívání, druhy, jejich seřizování

78 Nástroje pro vyvrtávání jsou vyvrtávací tyče, vyvrtávací hlavy a specielní vyvrtávací nástroje. Vyvrtávací tyč může být osazena jedním, nebo dvěma noži, vysuvnými v radiálním směru. Vyvrtávací hlava bývá zpravidla osazena jedním nožem, upnutým v přestavitelné tyči umožňující opracování rozměrů v poměrně velkém rozsahu. Specielní vyvrtávací nástroje mohou být osazeny např. třemi břitovými destičkami, nastavenými na odstupňované rozměry, čímž se zvyšuje produktivita obrábění. Nástroje jsou různými výrobci vyráběny v modulárních sadách, umožňující různé kombinace sestavení. Seřizování nástrojů se provádí mimo stroj na seřizovacích pracovištích pomocí základních dílenských měřidel / číselníkových úchylkoměrů/, nebo pomocí jednosouřadnicových, případně vícesouřadnicových přístrojích. Do vřetena vyvrtávačky je možno upnout další typy nástrojů opatřených Morse kuželem. Proto se u vyvrtáček, jakožto strojů určených především pro dokončující operace, používají též výstružníky a frézovací jednotky.

79

80

81 4. řezné podmínky řezná rychlost, posuv, hloubka řezu Hodnoty řezných podmínek jsou oproti soustružení menší - řezná rychlost v od 5 do 15 m/min a posuv f od 0,02 do 0,1 mm/ot. podle typu operace / hrubování, načisto, zapichování/ a podle obráběného materiálu. 5. dosahované přesnosti při vyvrtávání Vyvrtáváním se dosahuje velkých přesností v tolerancích IT 4, najíždění v roztečích s přesností 0,002 mm. 6. svislé a vodorovné vyvrtávačky popis, ovládání,oblast využití Základní rozdělení vyvrtávaček je podle osy vřetena na vodorovné a svislé. Velikost vyvrtávačky se určuje podle velikosti průměru vřetena. Konstrukční provedení vyvrtávaček může být různé. Menší stroje jsou většinou v provedení stolovém, větší mohou být ve formě obráběcích vyvrtávacích center, či jednoúčelových strojů. Mohou pak být vybaveny

82 podélnými, příčnými, otočnými stoly, příčníkem, opěrným stojanem. Přesnost najíždění souřadnic se postupem času zvýšila z původního odečítání na měřítkách s noniem s přesností 0,1mm přes odečítání optickými přístroji s přesností 0,01mm až po moderní vyvrtávačky vybavené CNC řídícím systémem s přesností najíždění 0,002mm. Vyvrtávačky slouží k vyvrtání a dokončovacímu frézování obrobku s maximální přesností. Používá se proto pro dokončování přesných dílců, výroby přesných přípravků, měřidel. obr.3 str.47 u2. obr.1 str 48 u2 předchozí obr.81 str.65 u4 obr. internet - opět HUMÁR viz. Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 07 - Broušení Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L7 - Broušení 1. účel a princip broušení

83 Broušení je obráběcí proces realizovaný zrny brusiva spojenými pojivem v mnohabřitý řezný nástroj - brousící kotouč. Zrna přdstavují řezné elementy, které při rotačním pohybu kotouče odebírají třísky materiálu. obr. 1 Tech. str.61 Broušení se používá: - jako finální operace k dokončení kvalitního povrchu obrobku a to jak z hlediska přesnosti, tak i drsnosti nástrojů / - k opracování tvrdých a těžko obrobitelných materiálů / důležité je broušení - k dělení materiálu - rozbrušování rozbrušovacím kotoučem 2. řezné pohyby při broušení Hlavní řezný pohyb /rotační/ koná vždy kotouč.posuvové a přísuvové pohyby se odlišují podle způsobu broušení /uvedeme u jednotlivých typů broušení/. 3. řezné podmínky řezná rychlost, posuv, hloubka řezu / tloušťka třísky / Pro broušení je charakteristická vysoká řezná rychlost, od 20 do 120 m/s a malá tloušťka třísky od 0,005 do 0,01 mm. Velikost posuvu obrobku, případně otáčení, je odvislá od způsobu broušení. 4. způsoby broušení rovinné - broušení rovinných ploch, broušení obvodem kotouče nebo bokem, broušení podélné nebo otočné

84 obr. 1 Tech. str. 65 vnějších rotačních ploch /válcových a kuželových/ - zhotovení válcových a kuželových ploch. Obrobek, upnutý ve většině případů mezi hroty, koná rotační pohyb, u dlouhých obrobků koná obrobek ještě podélný posuv. Pokud je šíře brousícího kotouče větší než opracovávaná plocha, provádí se tzv. zapichovací způsob broušení, při kterém je směr hlavního posuvu kolmo k broušené ploše.

85 vnitřních rotačních ploch /válcových a kuželových/ - zhotovení válcových a kuželových děr. Broušení podélné a příčné. obr.1 a 2 str68 u2 tvarové broušení Broušení se provádí tvarovým kotoučem zapichovacím způsobem. Jedná se o produktivní způsob broušení

86 obr. 1,2, 3 str.67 bezhroté broušení - broušení vnějších rotačních ploch - broušení zapichovacím způsobem / krátké obrobky/ a podélné broušení / délka obrobku větší než je šíře brusného kotouče /. Obrobek je veden volně mezi brusným a podávacím kotoučem. Používá se především pro broušení krátkých obrobků /. U některých druhů obrobků je to jediný způsob, jak zajistit jejich nabroušení. 5. brousící nástroje, brousící kotouče charakteristika,složení Brousící nástroje jsou: brousící kotouče, brousící a obtahovací kameny, brousící tělíska. Brousící nástroj se skládá ze zrn brusiva a pojiva. Charakter brusného nástroje je dán: zrnitostí, stupněm tvrdosti, strukturou a pojivem. Nejběžnějším brousícím nástrojem je brusný kotouč.

87 tvary brusných kotoučů, orovnávání Pro tvaru broušené plochy se používají různé tvary brusných kotoučů. Kotouče je nutno po určité době obrábění tzv. orovnat, a to z důvodu opětného dosažení tvarové přesnosti kotouče a též z důvodu odstranění třísek z jeho povrchu. Orovnávání se provádí pomoc ídiamantových orovnávačů, orovnávacích koleček, nebo keramických orovnávacích kamenů.

88 brusiva Brusivo je základem / řezným materiálem / každého brusícího nástroje. Základní brusné materiály jsou: korund, karbid křemíku, kubický nitrid boru /KNB/ a umělý diamant. Jako pojiva se používají pojiva keramická, silikátová, pryžová, z umělé pryskyřice šelakové, magnezitové. označování a specifikace brousících kotoučů Pro každý obráběný /broušený/ materiál je doporučený druh a složení brusného kotouče. Dle ČSN musí každý kotouč vykazovat údaje: výrobce, rozměry kotouče, max. pracovní rychlost, max. přípustné otáčky a údaje viz obr. obr. str. 63 kontrola a upínání kotoučů, vyvažování kotoučů Před upnutím se provádí kontrola kotouče poklepem. Brusný kotouč se upíná mezi 2 příruby a mezi příruby a kotouč se vkládá pružná podložka. Vzhledem k vysokým otáčkám kotouče je nutno kotouč vyvažovat a to pomocí vyvažovacích tělísek.

89 bezpečnost práce Při každém novém upnutí musí kotouč běžet naprázdno 5 minut při max. otáčkách. Max. otáčky nesmí být překročeny. Dále je nutno dodržovat běžné zásady bezpečnosti práce jako u ostatních obráběcích strojů / ochranné brýle, oděv, boty atd./

90 6. upínání kotoučů na stroj Brusný kotouč musí jít lehce nasunout na vřeteno brusky. 7. způsoby upínání obrobků Při rovinném broušení jsou dílce upínány na stůl pomocí upínek nebo pomocí elektromagnetu. Při broušení vnějších rotačních ploch jsou dílce upínány mezi hroty unášecího vřeteníku a koníku a otáčení obrobku se provádí pomocí unašeče / tzv. srdíčka /. Při broušení vnitřních rotačních ploch jsou obrobky upínány do universálního sklíčidla.

91 8. účel chlazení Intenzivním chlazením se zabraňuje zvyšování teploty obrobku a tím dodržování rozměrové přesnosti obrobku během broušení. Dalším účelem chlazení je odvod třísek z místa obrábění. 9. druhy brusek Rovinné brusky - podle uložení vetena - horizontální a vertikální - podle druhu stolu - se stolem podélným a otočným Brusky na vnější válcové plochy Brusky na vnitřní válcové plochy Brusky pro bezhroté broušení Nástrojářské brusky

92 Kurz MS Technologie I. + II. ročník - strojní obrábění kovů Kapitola 02 lekce 08 - Honování, lapování, superfiniš Školitelé: Svoboda Jaroslav, Ulej Milan Obsah K02-L08 - Honování,superfinišování, lapování, zabrušování Honování

93 1. účel honování, honovací nástroj 2. princip honování pracovní pohyby 3. princip honovacího stroje 1. účel honování, honovací nástroj Honování je dokončovací operace při obrábění,při které se dociluje vysokého stupně přesnosti až IT 5 a vysoké kvality povrchu Ra = 0,1 až 0,2. Používá se především na obrábění děr /válce spalovacích motorů, kompresorů a pod./ Mohou se ale honovat i vnější plochy. Jako nástroj se používá honovací hlava. Honovací hlava má na obvodu 3 až 12 pružně uložených brusných kamenů. 1 obr.1 str princip honování pracovní pohyby Honovací hlava koná složený pohyb - točivý a přímočarý ve směru osy nástroje. Brusné kameny tak vykonávají šroubový vratný pohyb, obrobek upnutý na stole stojí. Materiál brusných kamenů je odvislý od materiálu opracovávané plochy / korund, oxid Cr, karborundum /. Během opracovávání se do řezu přivádí emulse, sloužící k chlazení a odplavování třísek. 3. princip honovacího stroje Honovací stroje mívají většinou svisle uložené vřeteno. Honovací hlava je zavěšena pohyblivě kulovým kloubem v honovacím vřetenu, čímž se se honovací hlava přizpůsobuje poloze díry. Otáčivý pohyb vřetene je zajištěn elektromotorem, zdvih vřetene se provádí hydraulicky.

94 1 obr.2 str.70 schema honovacího stroje Superfinišování 1. účel a princip superfinišování 2. přídavky na superfinišování 3. dosahované přesnosti při superfinišování 1.účel a princip superfinišování Superfinišování je založeno na stejném principu jako honování.superfinišování je též někdy uváděno jako honování s krátkým zdvihem. Oproti honování je zdvih vřetene s honovací hlavou podstatně kratší a má navíc třetí přídavný pohyb. K otáčivému pohybu obrobku a zdvihu nástroje se přidává ještě kmitavý pohyb nástroje.

95 1 obr.3 str přídavky na superfinišování Přídavek na superfinišování i honování se volí 0,005 až 0,02 mm 3. dosahované přesnosti při superfinišování Dosahovaná přesnost jeit 1až IT 3, dosahovaná drsnost povrchu Ra = 0,012 až 0,1 Lapování 1. účel a princip lapování 2. druhy lapování 3. přídavky na lapování, dosahované přesnosti 4. princip lapovacího stroje 1. účel a princip lapování Lapování patří též do skupiny dokončovacích operací při obrábění. Provádí se pomocí volně rozptýleného brusiva v kapalině nebo brusné pastě. Používá se při potřebě docílení extrémně vysoké přesnosti tvaru, kvality povrchu a vysoké rozměrové přesnosti a při požadavku minimálních vůlí dvou vzájemně uložených ploch. Řezný pohyb brusných zrn je vyvolán lapovacím nástrojem, který koná nepravidelný pohyb vůči obrobku.

96 1. obr.1 str druhy lapování ruční lapování - lapování vnějších válcových ploch - používá se lapovací kroužek, který se přitlačuje na rotující obrobek a do místa řezu se přivádí lapovací kapalina nebo lapovací pasta. Lapování vitřních válcových ploch - používají se lapovací trny. 1 obr.5 a 6 str.71 strojní lapování - používá se k výrobě přesných rovinných ploch, kdy je požadována vyysoká kvalita povrchu, rozměrová přesnost a rovnoběžnost čelních ploch. 3. přídavky na lapování, dosahované přesnosti Přídavek na lapování se doporučuje 0,005 až 0,03 mm. Dosahovaná přesnost je IT1 až IT3. Dosahovaná přesnost povrchu ja Ra = 0,02 až 0,05 4. princip lapovacího stroje Lapovací stroje jsou buď jedno nebo dvoukotoučové. Lapovací kapalina se nanáší mezi lapovanou plochu obrobku a plochu lapovacího kotouče. Plochy jsou na sebe lehce dotlačovány. Zrna brusiva se částečně usazují v materiálu lapovacího kotouče / protože je vyroben z měkčího materiálu - litina, měď, měkká ocel / a působí pak řezným účinkem na obrobek. U jednokotoučových strojů se obrobek přitlačuje mírným tlakem na rotující lapovací kotouč a pohybuje se s ním v radiálním směru.

97 U dvoukotoučových strojů se obrobky vkládají do kruhového unašeče mezi dva protiběžné lapovací kotouče. Unašeč udílí obrobkům dodatečný otáčivý pohyb, aby lapovací kotouče nezanechávali kruhové stopy po lapování. Zabrušování Při zabrušování se lícují zpravidla 2 dílydo sebe vzájemně zapadající / např. ventily do sedla u spalovacích motorů, kompresorů a pod./. Dílce,mezi kterými je brusná látka, se proti sobě vzájemně otáčí a při tom na sebe lehce dotlačují.

Vrtání je obrábění vnitřních rotačních ploch zpravidla dvoubřitým nástrojem Hlavní pohyb je rotační a vykonává jej obvykle nástroj.

Vrtání je obrábění vnitřních rotačních ploch zpravidla dvoubřitým nástrojem Hlavní pohyb je rotační a vykonává jej obvykle nástroj. Vrtání a vyvrtávání Vrtání je obrábění vnitřních rotačních ploch zpravidla dvoubřitým nástrojem Hlavní pohyb je rotační a vykonává jej obvykle nástroj. Posuv je přímočarý ve směru otáčení a vykonává jej

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 3 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - F R É

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 3 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - F R É A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 3 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - F R É Z O V Á N Í _ P W P Název školy: Číslo a název projektu:

Více

OBRÁBĚNÍ I. Zpětný zdvih při těchto metodách snižuje produktivitu obrábění. Proto je zpětná rychlost 1,5x - 4x větší než pracovní rychlost.

OBRÁBĚNÍ I. Zpětný zdvih při těchto metodách snižuje produktivitu obrábění. Proto je zpětná rychlost 1,5x - 4x větší než pracovní rychlost. OBRÁBĚNÍ I OBRÁŽENÍ - je založeno na stejném principu jako hoblování ( hoblování je obráběním jednobřitým nástrojem ) ale hlavní pohyb vykonává nástroj upevněný ve smýkadle stroje. Posuv koná obrobek na

Více

OBRÁBĚNÍ A MONTÁŽ. EduCom. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita v Liberci

OBRÁBĚNÍ A MONTÁŽ. EduCom. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu EduCom, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita

Více

Soustružení. Třídění soustružnických nožů podle různých hledisek:

Soustružení. Třídění soustružnických nožů podle různých hledisek: Soustružení nejrozšířenější způsob obrábění (až 40%) račních součástí soustružnickým nožem (většinou jednobřitý nástroj) obrábění válcových ploch (vnějších, vnitřních) obrábění kuželových ploch (vnějších,

Více

=10. Vrtání a vyvrtávání. Vrtání a vyvrtávání. Základní pojmy:

=10. Vrtání a vyvrtávání. Vrtání a vyvrtávání. Základní pojmy: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Základy výroby 2 M. Geistová Březen 2014 Název zpracovaného celku: Vrtání a vyvrtávání Vrtání a vyvrtávání Základní pojmy: Vrtání je proces, při kterém zhotovujeme díry

Více

12. Broušení. Brusné nástroje

12. Broušení. Brusné nástroje 12. Broušení Broušení patří mezi operace třískového obrábění. Brusný nástroj je složen z velkého množství brusných zrn spojených pojivem. Brusná zrna nemají přesně definovaný geometrický tvar a na každém

Více

20 Hoblování a obrážení

20 Hoblování a obrážení 20 Hoblování a obrážení Podstata hoblování : Hoblování je obrábění jednobřitým nástrojem ( hoblovacím nožem), přičemž hlavní pohyb je přímočarý, vratný a koná jej převážně obrobek. Vedlejší posuv je přerušovaný,

Více

Základy vrtání 2.část

Základy vrtání 2.část Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Základy vrtání 2.část Zahlubování, vyhrubování, vystružování Zahlubováním obrábíme díry pro zapuštěné hlavy

Více

TECHNOLOGIE VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ

TECHNOLOGIE VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ 1 TECHNOLOGIE VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ Technologie vrtání, vyhrubování, vystružování a zahlubování mají mnoho společných technologických charakteristik a často bývají souhrnně označovány

Více

--- STROJNÍ OBRÁBĚNÍ --- STROJNí OBRÁBĚNí. (lekce 1, 1-3 hod.) Bezpečnostní práce na obráběcích strojích

--- STROJNÍ OBRÁBĚNÍ --- STROJNí OBRÁBĚNí. (lekce 1, 1-3 hod.) Bezpečnostní práce na obráběcích strojích STROJNí OBRÁBĚNí Osnova: 1. Bezpečnost práce na obráběcích strojích 2. Měřidla, nástroje a pomůcky pro soustružení 3. Druhy soustruhů 4. Základní soustružnické práce 5. Frézování - stroje a nástroje 6.

Více

Výroba závitů. Řezání závitů závitníky a závitovými čelistmi

Výroba závitů. Řezání závitů závitníky a závitovými čelistmi Výroba závitů Závity se ve strojírenské výrobě používají především k vytváření rozebíratelných spojení různých součástí a dále jako pohybové šrouby strojů a zařízení či měřidel. Principem výroby závitů

Více

TECHNOLOGIE FRÉZOVÁNÍ

TECHNOLOGIE FRÉZOVÁNÍ 1 TECHNOLOGIE FRÉZOVÁNÍ Frézování se využívá pro obrábění rovinných a tvarových ploch na nerotačních součástech, kdy se obráběcí proces realizuje vícebřitým nástrojem - frézou. Frézování je mladší způsob

Více

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Modul 03 Technické předměty Lenka Havlova 1 Broušení

Více

Soustružení. Použití: pro soustružení rotačních ploch vnějších i vnitřních, k zarovnání čela, řezání závitů, tvarové soustružení.

Soustružení. Použití: pro soustružení rotačních ploch vnějších i vnitřních, k zarovnání čela, řezání závitů, tvarové soustružení. Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Základy výroby druhý M. Geistová 9. března 2013 Název zpracovaného celku: Soustružení Soustružení Použití a kinematika řezného pohybu Použití: pro soustružení rotačních

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 1 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - S O U

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 1 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - S O U A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 1 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - S O U S T R U Ž E N Í _ P W P Název školy: Číslo a název projektu:

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 2 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - V R T

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 2 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - V R T A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 2 _ T Ř Í S K O V É O B R Á B Ě N Í - V R T Á N Í _ P W P Název školy: Číslo a název projektu: Číslo

Více

HOBLOVÁNÍ A OBRÁŽENÍ

HOBLOVÁNÍ A OBRÁŽENÍ 1 HOBLOVÁNÍ A OBRÁŽENÍ Hoblování je obrábění jednobřitým nástrojem, hlavní pohyb přímočarý vratný koná obvykle obrobek. Vedlejší pohyb (posuv) přerušovaný a kolmý na hlavní pohyb koná nástroj. Obrážení

Více

K obrábění součástí malých a středních rozměrů.

K obrábění součástí malých a středních rozměrů. FRÉZKY Podle polohy vřetena rozeznáváme frézky : vodorovné, svislé. Podle účelu a konstrukce rozeznáváme frézky : konzolové, stolové, rovinné, speciální (frézky na ozubeni, kopírovací frézky atd.). Poznámka

Více

Pojivo spojuje zrna brusiva!!! určuje tvrdost kotouče!!! brusivo A, C pojivo keramické V pryžové

Pojivo spojuje zrna brusiva!!! určuje tvrdost kotouče!!! brusivo A, C pojivo keramické V pryžové Broušení dokončovací metoda obrábění rovinných, válcových nebo tvarových vnějších i vnitřních ploch nástrojem, jehož břity jsou tvořeny zrny tvrdých materiálů navzájem spojených vhodným pojivem vysoká

Více

1 VRTAČKY Stroje určené pro vrtání, vyvrtávání, vyhrubování, vystružování a zahlubování. Hlavní pohyb a posuv koná vřeteno stroje s nástrojem.

1 VRTAČKY Stroje určené pro vrtání, vyvrtávání, vyhrubování, vystružování a zahlubování. Hlavní pohyb a posuv koná vřeteno stroje s nástrojem. 1 VRTAČKY Stroje určené pro vrtání, vyvrtávání, vyhrubování, vystružování a zahlubování. Hlavní pohyb a posuv koná vřeteno stroje s nástrojem. Rozdělení vrtaček podle konstrukce : stolní, sloupové, stojanové,

Více

Vrtání a vyvrtávání. Průřez třísky při vrtání (odebírané jedním břitem)

Vrtání a vyvrtávání. Průřez třísky při vrtání (odebírané jedním břitem) Vrtání a vyvrtávání vrtání obrábění vnitřních račních ploch (děr) do plného materiálu pravidla dvoubřitým nástrojem vyvrtávání většování děr (předvrtaných, předlitých, předkovaných) dokončování děr (vyhrubování,

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Obrábění. Název: Soustružení. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_19 08 Anotace:

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Obrábění. Název: Soustružení. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_19 08 Anotace: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Obrábění Soustružení Ing. Kubíček Miroslav Číslo:

Více

11. Vrtání a vyvrtávání

11. Vrtání a vyvrtávání 11. Vrtání a vyvrtávání Vrtáním zhotovujeme díry válcového průřezu menších průměrů do plného materiálu nástrojem s jedním či dvěma břity. Pokud zvětšujeme díry předvrtané, předlité v odlitcích, předkované

Více

Frézování. Hlavní řezný pohyb nástroj - rotační pohyb Přísuv obrobek - v podélném, příčném a svislém směru. Nástroje - frézy.

Frézování. Hlavní řezný pohyb nástroj - rotační pohyb Přísuv obrobek - v podélném, příčném a svislém směru. Nástroje - frézy. Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Základní konvenční technologie obrábění FRÉZOVÁNÍ Technická univerzita v Liberci

Více

Broušení rovinných ploch

Broušení rovinných ploch Obvodové rovinné broušení Broušení rovinných ploch Rovinné broušení se používá obvykle pro obrábění načisto po předcházejícím frézování nebo hoblování. Někdy se používá i místo frézování, především u velmi

Více

Bezpečnost práce ve strojní dílně

Bezpečnost práce ve strojní dílně Bezpečnost práce ve strojní dílně Definice bezpečnosti práce mám jistotu, že svojí prací neohrožuji sebe ani druhé pracovníky. 1. Dbáme na správné pracovní oblečení. 2. Na pracovišti udržujeme neustále

Více

Katedra obrábění a montáže, TU v Liberci při obrábění podklad pro výuku předmětu TECHNOLOGIE III - OBRÁBĚNÍ je při obrábění ovlivněna řadou parametrů řezného procesu, zejména řeznými podmínkami, geometrií

Více

VYVRTÁVÁNÍ. Výroba otvorů

VYVRTÁVÁNÍ. Výroba otvorů Poznámka: tyto materiály slouží pouze pro opakování STT žáků SPŠ Na Třebešíně, Praha 10; s platností do r. 2016 v návaznosti na platnost norem. Zákaz šíření a modifikace těchto materiálů. Děkuji Ing. D.

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

Trochu teorie o obrábění

Trochu teorie o obrábění Trochu teorie o obrábění Základní pojmy: 1.VRTÁNÍ-Patří mezi nejstarší a nejpoužívanější technologické operace.provádí se do plného materiálu a takto získané otvory se mohou dále vystružovat, vyhrubovat

Více

22. STT - Výroba a kontrola ozubení 1

22. STT - Výroba a kontrola ozubení 1 22. STT - Výroba a kontrola ozubení 1 Jedná se v podstatě o výrobu zubové mezery, která tvoří boky zubů. Bok zubu je tvořen - evolventou (křivka vznikající odvalováním bodu přímky po kružnici) - cykloidou

Více

VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ

VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ 1.VRTÁNÍ je zhotovování děr (vnitřních rotačních ploch) průchozích i neprůchozích do plného materiálu, zpravidla dvoubřitým nástrojem. 1.1 Podstata hlavní

Více

Obrážečky, protahovačky a hoblovky

Obrážečky, protahovačky a hoblovky 1. Obrážečky Obrážečky, protahovačky a hoblovky S ohledem na konstrukci stroje, se kterou souvisí směr hlavního pohybu, rozlišujeme vodorovné a svislé obrážení. a) Vodorovné (šepinky) se používají pro

Více

Výroba ozubení - shrnutí

Výroba ozubení - shrnutí Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Obrábění Výroba ozubení - shrnutí Ing. Kubíček Miroslav

Více

Technologický proces

Technologický proces OBRÁBĚCÍ STROJE Základní definice Stroj je systém mechanismů, které ulehčují a nahrazují fyzickou práci člověka. Výrobní stroj je uměle vytvořená dynamická soustava, sloužící k realizaci úkonů technologického

Více

TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ

TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ 1 TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ 1. TECHNOLOGICKÁ CHARAKTERISTIKA Soustružení je obráběcí metoda, která se používá při obrábění rotačních součástí, kdy se pracuje zpravidla jednobřitým nástrojem. Kinematika obráběcího

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Obrábění. Název: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_19 13 Anotace:

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Obrábění. Název: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_19 13 Anotace: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Obrábění Broušení Ing. Kubíček Miroslav Číslo: VY_32_INOVACE_19

Více

Broušení. Kinematika řezného pohybu. Nástroj

Broušení. Kinematika řezného pohybu. Nástroj Broušení Broušení řadíme mezi dokončovací operace, které vedou ke zlepšení jakosti, větší přesnosti a zlepšení geometrického tvaru. Broušením můžeme obrábět všechny plochy, které se dají vyrobit jedním

Více

TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ

TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA, Praha 10, Na Třebešíně 2299 příspěvková organizace zřízená HMP Obrábění TECHNOLOGIE SOUSTRUŽENÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM, STÁTNÍM ROZPOČTEM

Více

Výroba ozubených kol

Výroba ozubených kol Výroba ozubených kol obrábění tvarových (evolventních) ploch vícebřitým nástrojem patří k nejnáročnějším odvětvím strojírenské výroby speciální stroje, přesné nástroje Ozubená kola součásti pohybových

Více

Obráběcí stroje Rozdělení obráběcích strojů

Obráběcí stroje Rozdělení obráběcích strojů Obráběcí stroje Rozdělení obráběcích strojů Obráběcí stroje jsou důležitou skupinou strojů výrobních. Z energetického hlediska patří obráběcí stroje ke strojům pracovním, to jest strojům, ve kterých se

Více

14 Základy frézování

14 Základy frézování 14 Základy frézování Frézování je jedním z nejpoužívanějších způsobů strojního třískového obrábění. Frézováním je možno obrábět jednoduché rovinné plochy, různé složité nepravidelné tvary i rotační plochy.

Více

Broušení. Schéma broušení. Je dokončovací způsob obrábění. Stroje brusky. Nástroje brusné kotouče.

Broušení. Schéma broušení. Je dokončovací způsob obrábění. Stroje brusky. Nástroje brusné kotouče. Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: Typ šablony klíčové aktivity:

Více

Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Dokončovací metody obrábění

Dokončovací metody obrábění Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Základy výroby třetí Michaela Geistová 5. říjen 2012 Název zpracovaného celku: Dokončovací metody obrábění Dokončovací metody obrábění Dokončovací obrábění je technologický

Více

MATURITNÍ TÉMATA (OKRUHY) STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE. TECHNICKÝ SOFTWARE (Strojírenství)

MATURITNÍ TÉMATA (OKRUHY) STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE. TECHNICKÝ SOFTWARE (Strojírenství) MATURITNÍ TÉMATA (OKRUHY) STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK: 2015-16 a dále SPECIALIZACE: TECHNICKÝ SOFTWARE (Strojírenství) 1.A. ROVNOVÁŽNÝ DIAGRAM Fe Fe3C a) význam rovnovážných diagramů b) nakreslete

Více

FRÉZOVÁNÍ IV-upínání

FRÉZOVÁNÍ IV-upínání FRÉZOVÁNÍ IV-upínání Upínání nástrojů Upínání obrobků Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým

Více

Základy soustružení, druhy soustruhů

Základy soustružení, druhy soustruhů Podstata soustružení Základy soustružení, druhy soustruhů při soustružení se obrobek otáčí, zatímco nástroj, tj. nůž, se obvykle pohybuje přímočaře hlavní pohyb při soustružení je vždy otáčivý. Pracovní

Více

Hodnoticí standard. Broušení kovových materiálů (kód: 23-024-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: 22.11.

Hodnoticí standard. Broušení kovových materiálů (kód: 23-024-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: 22.11. Broušení kovových materiálů (kód: 23-024-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Povolání: Obráběč kovů Doklady potvrzující úplnou

Více

Opakování učiva I. ročníku

Opakování učiva I. ročníku Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

Univerzální CNC soustruhy řady SU

Univerzální CNC soustruhy řady SU Univerzální CNC soustruhy řady SU Jde o nejnovější produkt s dílny M-MOOS s.r.o. Tato série soustruhů řady heavy duty je kompletně montována v České republice. Jde o skutečně tuhé a těžké CNC soustruhy,

Více

Vrtání děr na soustruhu

Vrtání děr na soustruhu Vrtání děr na soustruhu Pro každý druh práce je třeba použít nejvhodnější nástroj. Každý materiál má své vlastnosti, se kterými se musí počítat i při vrtání. Jiný nástroj použijeme při zhotovování otvoru

Více

FRÉZOVÁNÍ III- stroje

FRÉZOVÁNÍ III- stroje FRÉZOVÁNÍ III- stroje Rozdělení frézek Konzolové frézky Stolové frézky Rovinné frézky Speciální frézky Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: 3. Soustružení TÉMA 3.3 SOUSTRUŽNICKÉ NÁSTOJE, UPÍNÁNÍ, OSTŘENÍ A ŘEZNÉ PODMÍNKY Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Michael Procházka Střední

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: 3. Soustružení TÉMA 3.4 UPÍNÁNÍ OBROBKŮ, UPÍNACÍ POMŮCKY Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Michael Procházka Střední odborná škola Josefa

Více

Obráběcí stroje řady 2013-10. www.bow.cz

Obráběcí stroje řady 2013-10. www.bow.cz Obráběcí stroje řady 2013-10 www.bow.cz Vážení zákazníci, v katalogu, který držíte v ruce, naleznete přehled nabízených výrobků nové řady. Tato řada zahrnuje v praxi odzkoušené stolní i robustní vrtačkofrézky,

Více

Výroba závitů - shrnutí

Výroba závitů - shrnutí Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Obrábění Výroba závitů - shrnutí Ing. Kubíček Miroslav

Více

6. Geometrie břitu, řezné podmínky. Abychom mohli určit na nástroji jednoznačně jeho geometrii, zavádíme souřadnicový systém tvořený třemi rovinami:

6. Geometrie břitu, řezné podmínky. Abychom mohli určit na nástroji jednoznačně jeho geometrii, zavádíme souřadnicový systém tvořený třemi rovinami: 6. Geometrie břitu, řezné podmínky Abychom mohli určit na nástroji jednoznačně jeho geometrii, zavádíme souřadnicový systém tvořený třemi rovinami: Základní rovina Z je rovina rovnoběžná nebo totožná s

Více

FMO-1 FMO-2 FMO-3 FMO-4 FMO-6 FMO-7 FMO-8

FMO-1 FMO-2 FMO-3 FMO-4 FMO-6 FMO-7 FMO-8 Frekvenční měniče a opěrné stojany Frekvenční měniče pro plynulou změnu otáček FMO-1 SPA-500P obj. č. 60000101 13 490,- SPB-550/400 obj. č. 60000201 13 490,- E-1516B/400 obj. č. 60000301 13 490,- SPA-700P

Více

PROTAHOVÁNÍ A PROTLAČOVÁNÍ

PROTAHOVÁNÍ A PROTLAČOVÁNÍ Poznámka: tyto materiály slouží pouze pro opakování STT žáků SPŠ Na Třebešíně, Praha 10; s platností do r. 2016 v návaznosti na platnost norem. Zákaz šíření a modifikace těchto materiálů. Děkuji Ing. D.

Více

Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty

Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty FRÉZÁRNA II. ročník sepsal: RYNEŠ Pavel Bezpečnost práce ve strojní dílně Definice bezpečnosti práce mám jistotu, že svojí prací neohrožuji

Více

Broušení rovinných ploch a úkosů 1.část

Broušení rovinných ploch a úkosů 1.část Broušení rovinných ploch a úkosů 1.část Obvodové rovinné broušení Rovinné broušení se používá obvykle pro obrábění načisto po předcházejícím frézování nebo hoblování. Někdy se používá i místo frézování,

Více

Držáky pro upínání nástrojů se stavitelnou stopkou DIN 69871-A / PN 24 7206

Držáky pro upínání nástrojů se stavitelnou stopkou DIN 69871-A / PN 24 7206 Držáky pro upínání nástrojů se stavitelnou stopkou DIN 69871-A / PN 24 7206 Rozměr D d H7 L označení mm mm mm 40 x 28-80 50 28 80 40 x 36-115 63 36 115 40 x 36-170 63 36 170 50 x 36-75 63 36 75 50 x 48-105

Více

Kombi soustruhy. Obráběcí stroje. Kombi soustruhy SK-400 SK-550. Frézovací zařízení FZ-25E

Kombi soustruhy. Obráběcí stroje. Kombi soustruhy SK-400 SK-550. Frézovací zařízení FZ-25E Kombi soustruhy Kombi soustruhy jsou určeny pro opracování obrobků z kovů, plastů i dřeva. Poskytují vhodné řezné podmínky pro hospodárné obrábění všech běžně používaných materiálů od hliníku a jeho slitin,

Více

Katedra obrábění a montáže, TU v Liberci Příklady k procvičení podklad pro výuku předmětu TECHNOLOGIE III - OBRÁBĚNÍ Příklad 1 - ŘEZNÁ RYCHL. A OBJEMOVÝ SOUČINITEL TŘÍSEK PŘI PROTAHOVÁNÍ Doporučený objemový

Více

4.SOUSTRUŽENÍ. Obvodová rychlost obrobku v je řeznou rychlostí, jejíž velikost je určena vztahem:

4.SOUSTRUŽENÍ. Obvodová rychlost obrobku v je řeznou rychlostí, jejíž velikost je určena vztahem: 1 4.SOUSTRUŽENÍ Soustružení je nejrozšířenější způsob obrábění a představuje 30 až 40 % celkové pracnosti strojního obrábění. Soustružením lze obrábět vnější a vnitřní válcové i kuželové plochy, tvarové

Více

Broušení, broušení na plocho a na kulato. Broušení součástí na CNC bruskách.

Broušení, broušení na plocho a na kulato. Broušení součástí na CNC bruskách. Projekt: Téma: Broušení, broušení na plocho a na kulato. Broušení součástí na CNC bruskách. Obor: Nástrojař, Obráběč kovů Ročník: 2. Zpracoval(a): Pavel Urbánek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010

Více

Nové typy nástrojů pro frézování, frézovací hlavy, rozdělení frézek podle konstrukce

Nové typy nástrojů pro frézování, frézovací hlavy, rozdělení frézek podle konstrukce Nové typy nástrojů pro frézování, frézovací hlavy, rozdělení frézek podle konstrukce Obráběč kovů 1. Pavel Rožek 2010 1 Obsah : 1. Frézování... 3 2. Frézovací nástroje... 3 2.1 Materiály břitů fréz...5

Více

UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 ( ) DIN 806

UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 ( ) DIN 806 UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 (24 3310) DIN 806 Upínací hroty slouží k upínání obrobků na obráběcích strojích nebo kontrolních přístrojích. Hroty velikosti Mk = 1 5 jsou celé kaleny na tvrdost HRC 58 62. U

Více

Dokončovací metody obrábění. Metody s úběrem materiálu. Jemné obrábění, hlazení. Honování

Dokončovací metody obrábění. Metody s úběrem materiálu. Jemné obrábění, hlazení. Honování Dokončovací metody obrábění odebráním přídavku na dokončovací operaci (s úběrem materiálu) přetvářením povrchové vrstvy (bez úběru materiálu) zvýšení jakosti povrchu zlepšení mechanických a fyzikálních

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: Nové typy nástrojů pro soustružení Obor: Obráběč kovů Ročník: 1. Zpracoval(a): Rožek Pavel Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 Obsah Soustružení 3

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: 3. Soustružení TÉMA 3.2 ZÁKLADNÍ DRUHY SOUSTRUHŮ A JEJICH OBSLUHA Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Michael Procházka Střední odborná škola

Více

Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením

Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením Hrubování Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením Cílem je odebrat co nejvíce materiálu za

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009. Základy frézování

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009. Základy frézování Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Základy frézování Podstata frézování - při frézování se nástroj otáčí, zatímco obrobek se obvykle pohybuje

Více

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 ŠABLONA: NÁZEV PROJEKTU: REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zlepšení podmínek pro vzdělávání

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Soustružení, vy_32_inovace_ma_24_01 Autor Jaroslav Kopecký

Více

(06) Frézování. > Frézování je obrábění rovinných nebo tvarových ploch, vnitrních nebo vnějších, vícebřitým nástrojem. < b) Proces frézování

(06) Frézování. > Frézování je obrábění rovinných nebo tvarových ploch, vnitrních nebo vnějších, vícebřitým nástrojem. < b) Proces frézování Vypracoval: David Klemsa (06) Frézování Stud. skupina: 2pSTG/2 Datum: 20.3.2015 1.) Teorie frézování a) Podstata frézování > Frézování je obrábění rovinných nebo tvarových ploch, vnitrních nebo vnějších,

Více

Obráběcí stroje SIEG 2012 / 04

Obráběcí stroje SIEG 2012 / 04 2012 / 04 Frézky Soustruhy Kombinované stroje Sloupové a převodové vrtačky Příslušenství ve světě Výrobce SIEG Industrial Group je významnou společností, která se zabývá vlastním vývojem a výrobou obráběcích

Více

Zvláštní příslušenství: příruba brusného kotouče (PBP-200A) obj. č ,- příruba brusného kotouče (PBP-400A) obj. č.

Zvláštní příslušenství: příruba brusného kotouče (PBP-200A) obj. č ,- příruba brusného kotouče (PBP-400A) obj. č. Brusky na plocho Bruska na plocho manuální PBP-220 obj. číslo 25012000 obr. PBP-200A Brusky na plocho automatické PBP-200A PBP-400A obj. číslo 25012001 obj. číslo 25012002 příruba brusného kotouče (PBP-200A)

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: 5. Broušení TÉMA 5.2 ZÁKLADNÍ DRUHY BRUSEK, OBSLUHA A BRUSNÉ PODMÍNKY Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Pavel Fuka Střední odborná škola

Více

Vrtání,vyvrtávání,vyhrubování,vystružování

Vrtání,vyvrtávání,vyhrubování,vystružování Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Obrábění Vrtání,vyvrtávání,vyhrubování,vystružování

Více

Střední škola technická Žďár nad Sázavou. Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012. Frézování ozubených kol odvalovacím způsobem

Střední škola technická Žďár nad Sázavou. Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012. Frézování ozubených kol odvalovacím způsobem Číslo šablony Číslo materiálu Název školy III/2 VY_32_INOVACE_T.9.4 Střední škola technická Žďár nad Sázavou Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012 Tématický celek Předmět, ročník Téma Anotace Obrábění

Více

Výkony potřebují kvalitu.

Výkony potřebují kvalitu. ß 9001 Základní tělo lakované, RAL 7035 světle šedý, přesuvná matice a upínací páka kalené na tmavo. Upínací kleštiny nejsou v rozsahu dodávky. K rychlému zafixování obrobků tlakovými upínacími kleštinami.

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. NC nebo konvenční horizontální soustruh série HL s délkou až 12000 mm, točným průměrem nad ložem až 3500 mm.

ZÁKLADNÍ INFORMACE. NC nebo konvenční horizontální soustruh série HL s délkou až 12000 mm, točným průměrem nad ložem až 3500 mm. TDZ Turn TDZ TURN S.R.O. HLC SERIE ZÁKLADNÍ INFORMACE Společnost TDZ Turn s.r.o. patří mezi přední dodavatele nových CNC vertikálních soustruhů v České a Slovenské republice, ale také v dalších evropských

Více

Studijní text Frézárna

Studijní text Frézárna Studijní text Frézárna Určeno pro vnitřní potřebu žáků školy Bc. Vladimír Čečrdle Obsah: 1. Bezpečnost práce 2. Měřidla, měření 3. Upínání nástrojů a obrobků 4. Obrážečky, obrážení 5. Frézování rovinných

Více

Základy obrábění. Obrábění se uskutečňuje v soustavě stroj nástroj obrobek

Základy obrábění. Obrábění se uskutečňuje v soustavě stroj nástroj obrobek Základy obrábění Obrábění je technologický proces, při kterém je přebytečná část materiálu oddělována z obrobku ve formě třísky břitem řezného nástroje. polotovar předmět, který se teprve bude obrábět

Více

Obvodová rychlost obrobku v je řeznou rychlostí, jejíž velikost je určena vztahem:

Obvodová rychlost obrobku v je řeznou rychlostí, jejíž velikost je určena vztahem: 4.SOUSTRUŽENÍ Soustružení je nejrozšířenější způsob obrábění a představuje 30 až 40 % celkové pracnosti strojního obrábění. Soustružením lze obrábět vnější a vnitřní válcové i kuželové plochy, tvarové

Více

Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1.

Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1. Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1. Stavba kovů krystalografické mřížky, polymorfie Fe diagram tuhého roztoku

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Moderní způsoby řezání závitů pomocí pneumatických, hydraulických a speciálních závitořezů

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Moderní způsoby řezání závitů pomocí pneumatických, hydraulických a speciálních závitořezů Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: Moderní způsoby řezání závitů pomocí pneumatických, hydraulických a speciálních závitořezů Obor: Nástrojař, obráběč kovů Ročník: 1. Zpracoval(a): Pavel Urbánek

Více

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 ŠABLONA: NÁZEV PROJEKTU: REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zlepšení podmínek pro vzdělávání

Více

Frézování tvarových ploch I

Frézování tvarových ploch I Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

PŘESNÉ VRTÁNÍ. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město

PŘESNÉ VRTÁNÍ.  Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město PŘESNÉ VRTÁNÍ Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Autor Lubomír Petrla Název šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název

Více

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 ŠABLONA: NÁZEV PROJEKTU: REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zlepšení podmínek pro vzdělávání

Více

VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ 1.VRTÁNÍ

VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ 1.VRTÁNÍ VRTÁNÍ, VYHRUBOVÁNÍ, VYSTRUŽOVÁNÍ A ZAHLUBOVÁNÍ 1.VRTÁNÍ je zhotovování děr (vnitřních rotačních ploch) průchozích i neprůchozích do plného materiálu, zpravidla dvoubřitým nástrojem. 1.1 Podstata - hlavní

Více

Okruhy pro závěrečné zkoušky oboru - strojní mechanik školní rok 2017/2018 (odborný výcvik)

Okruhy pro závěrečné zkoušky oboru - strojní mechanik školní rok 2017/2018 (odborný výcvik) Okruhy pro závěrečné zkoušky oboru - strojní mechanik školní rok 2017/2018 (odborný výcvik) 1) Zpracování kovů a vybraných nekovových materiálů měření a orýsování řezání kovů ruční a strojní pilování rovinných,

Více

Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty

Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty Střední průmyslová škola Praha 10 Na Třebešíně 2299 učební texty SOUSTRUŽNA II. ročník sepsal: RYNEŠ Pavel Bezpečnost práce na soustružně Definice bezpečnosti práce mám jistotu, že svojí prací neohrožuji

Více

Frézování spojených ploch

Frézování spojených ploch Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Frézování spojených ploch Frézování spojených ploch pravoúhlých Spojené plochy pravoúhlé jsou ty, které spolu

Více

Vertikální a horizontální dělící přístroje typ VT W

Vertikální a horizontální dělící přístroje typ VT W f ß 29001 Základní tělo lakované, RAL 7035 světle šedý, přesuvná matice a upínací páka bkalené na tmavo. Upínací kleštiny nejsou v rozsahu dodávky. K rychlému zafixování obrobků tlakovými upínacími kleštinami.

Více

BROUŠENÍ II. Brousící nástroje značení Volba brousícího kotouče Upínání brousícího kotouče

BROUŠENÍ II. Brousící nástroje značení Volba brousícího kotouče Upínání brousícího kotouče BROUŠENÍ II Brousící nástroje značení Volba brousícího kotouče Upínání brousícího kotouče Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno

Více