Výroční zpráva o činnosti střední školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti střední školy"

Transkript

1 č.j.: 2014/45 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti střední školy školní rok 2013/2014 V Příbrami Strana 1 (celkem 19)

2 Zpráva o činnosti školy 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa: Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Zřizovatel: Středočeský kraj IČO: , IZO ředitelství školy: Kontakty: číslo telefonu: , fau: , ová adresa: sekret@ouu.pb.cz, www stránky: jméno ředitele školy: Mgr. Pavel Bartl statutárního zástupce: Mgr. Petr Tošovský, tel. č další jmenovaný zástupce: Eva Vondrášková, tel. č seznam členů školské rady: Předseda: Bc. Jana Cingelová (za pedagogické pracovníky) Člen: MVDr. Václav Beneš (za zřizovatele) Člen: pí. Eva Němcová (za zákonné zástupce) Datum poslední změny zařazení do rejstříku škol a školských zařízení: (9. dodatek Zřizovací listiny, který vymezuje doplňkovou činnost školy s účinností od ). 2. Charakteristika školy Vymezení hlavní a doplňkové činnosti školy: Hlavním předmětem činnosti je příprava na povolání a činnosti s tím související v učebních oborech. V rámci OU a PrŠ je integrována výuka učebních oborů Odborného učiliště a Praktické školy (střední škola). V čele OU a PrŠ stojí ředitel a dva zástupci zástupce pro teoretické vyučování a zástupce pro praktické vyučování. Škola se skládá z několika objektů, které jsou vymezeny ve zřizovací listině školy (budova školy, tělocvična školy, dílny školy) a jsou ve vlastnictví zřizovatele. Vzdělávací programy školy jsou schváleny MŠMT ČR. Přehled učebních plánů se schvalovacími doložkami: obor kód oboru doba výuky schvalovací doložka MŠMT ČR Zednické práce E/01 3 roky č.j. 9325/ Stravovací a ubytovací služby E/01 3 roky č.j. 6907/ Prodavačské práce E/01 3 roky č.j. 6907/ Pečovatelské služby E/01 3 roky 9325/ Strojírenské práce E/01 3 roky Č.j. 9325/ Praktická škola dvouletá Strana 2 (celkem 19)

3 č.j / C/02 2 roky Praktická škola jednoletá Č.j / C/01 1 rok Základní cíle výchovně vzdělávacího procesu Hlavním cílem Odborného učiliště je zapojení žáků do tříleté odborné přípravy, která směřuje k nezávislosti na pomoci okolí, integraci do společnosti a profesní připravenosti uplatnit se ve zvoleném oboru. Výstupem těchto oborů je střední vzdělání s výučním listem. Praktické školy (dvouletá a jednoletá) jsou zaměřené na žáky se sníženými rozumovými schopnostmi a žáky s více vadami, kteří přicházejí ze speciálních škol a získali základy vzdělání. Cílem tohoto vzdělávání je uplatnění žáků v rámci svých možností a individuálních dovedností při pomocných pracích v chráněných dílnách. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou a žáci získají střední vzdělání. 3. Školy a školská zařízení členění I. Školy nejvyšší povolený počet žáků/studentů a naplněnost (k ) Nejvyšší Skutečný Druh/typ školy povolený počet IZO počet žáků/ žáků/ stud. 1 stud. žáků/ stud. v DFV 2 Přepočtený počet ped. prac. žáků/stud. na přep. počet ped. prac. v DFV Střední škola ,507 6,63 1 všechny formy vzdělávání; 2 DFV - denní forma vzdělávání II. Školská zařízení nejvyšší povolený počet žáků/studentů (strávníků, ubytovaných, klientů) a naplněnost (k ) Nejvyšší Skutečný počet povolený počet Z Přepočtený žáků/stud. Školské zařízení IZO žáků/stud. toho počet (ubyt. (ubyt./ cizích pracovníků /stráv./klientů) stráv./klientů) Školní výdejna Neuvádí se Obory vzdělání a údaje o žácích v nich Uveďte změny ve skladbě oborů vzdělání podle Klasifikace kmenových oborů vzdělání (nové obory, zrušené obory, dobíhající obory). I. tříd a žáků SŠ (bez VOŠ) v denní formě vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru žáků tříd Průměrný počet žáků/tř. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem E/01 Strojírenské práce , E/01 Zednické práce Strana 3 (celkem 19)

4 66-51-E/01 Prodavačské práce E/01 Stravovací a ubytovací služby 34 2,5 13, E/01 Pečovatelské služby Obory vzdělání poskytující střední vzdělání C/02 Praktická škola dvouletá , C/01 Praktická škola jednoletá Celkem ,5 10,07 Pozn.: 1. Uveďte i obory vzdělání zapsané v rejstříku škol a školských zařízení, které nejsou naplněny; v komentáři zdůvodněte. 2. Pokud jsou žáci některých oborů vzdělání spojeni ve společné třídě, uveďte v tetu. II. tříd a žáků SŠ (bez VOŠ) v OFV 1 podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem Forma vzdělávání 2 žáků tříd Průměrný počet žáků/tř Obory vzdělání poskytující střední vzdělání Celkem ostatní formy vzdělávání; 2 formu vzdělávání označte: VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná III. skupin a studentů VOŠ v denní formě vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru studentů skupin Průměrný počet stud./skup Celkem IV. skupin a studentů VOŠ v ostatních formách vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Forma vzdělávání 1 studentů skupin Průměrný počet stud./skup Celkem formu vzdělávání označte: VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná Údaje o studentech přijatých v průběhu školního roku 2013/2014 do denní formy vzdělávání a ostatních forem vzdělávání (počty, zařazeni do ročníku, odkud přišli apod.). Cizí státní příslušníci EU, ostatní (počty) podle druhu školy Vietnam 1 Strana 4 (celkem 19)

5 Uveďte kolik žáků a kolik studentů dojíždí do školy z jiných krajů (celkem/z toho denní forma vzdělávání). Z denní formy vzdělávání dojíždí do školy z jiných krajů celkem 1 žák jihočeský kraj. 5. Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků a studentů nadaných Žáci a studenti se zdravotním postižením podle druhu postižení (k ) Druh postižení Mentální postižení 79 Sluchové postižení 0 Zrakové postižení 0 Vady řeči 1 Tělesné postižení 3 Souběžné postižení více vadami 0 Vývojové poruchy učení 34 Vývojové poruchy chování 5 Autismus 1 CELKEM 123 SŠ žáků/studentů 6. Údaje o přijímacím řízení a následném přijetí uchazečů do 1. ročníků SŠ a VOŠ 6. 1 Přijímací řízení do 1. ročníku SŠ Odborné učiliště a Praktická škola po schválení Středočeským krajem nabízela v přijímacím řízení pro školní rok 2014/2015 tyto obory: VOŠ kód oboru název oboru počet tříd počet žáků E/01 Prodavačské práce E/01 Strojírenské práce E/01 Zednické práce E/01 Stravovací a ubytovací služby E/01 Pečovatelské služby C/01 Praktická škola jednoletá C/02 Praktická škola dvouletá 2 12 celkem ma KRITÉRIA PRO PŘIJETÍ DO 1. ROČNÍKU školního roku 2014/2015 obory OU: ukončená povinná školní docházka lékařem potvrzená schopnost studovat zvolený obor (výjimku může stanovit ředitel školy) doporučující zpráva ze školského poradenského zařízení dodržení stanovené kapacity oboru a dostatečný počet žáků pro otevření oboru Strana 5 (celkem 19)

6 obory PrŠ: ukončená povinná školní docházka lékařem potvrzená schopnost studovat zvolený obor doporučující zpráva ze školského poradenského zařízení přijímací zkouška formou testu a ústního pohovoru (pouze u PrŠ dvouleté) dodržení stanovené kapacity oboru a dostatečný počet žáků pro otevření oboru I. Údaje o přijímacím řízení do denní formy vzdělávání (včetně nástavbového studia) na SŠ pro školní rok 2014/2015 podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru 1. kolo počet Další kola počet Odvolání počet přihl. přij. přihl. přij. poda- kladně tříd 1 ných vyříz. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem E/01 Stravovací a ubytovací služby E/01 Zednické práce E/01 Pečovatelské služby E/01 Prodavačské práce E/01 Strojírenské práce Obory vzdělání poskytující střední vzdělání C/02 Praktická škola dvouletá C/01 Praktická škola jednoletá Celkem víceoborové třídy u jednotlivých oborů vzdělání označte vámi zvoleným symbolem II. Údaje o přijímacím řízení do ostatních forem vzdělávání (včetně nástavbového studia) na SŠ pro školní rok 2014/2015 podle oborů vzdělání (stav k ) 1. kolo Další kola Odvolání Kód a název oboru počet počet počet poda- kladně tříd 1 přihl. přij. přihl. přij. ných vyříz. FV 2 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem Obory vzdělání poskytující střední vzdělání Celkem víceoborové třídy u jednotlivých oborů vzdělání označte vámi zvoleným symbolem 2 FV formu vzdělávání označte: VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná Strana 6 (celkem 19)

7 6.2 Přijímací řízení do 1. ročníků VOŠ Uveďte kritéria přijímacího řízení do VOŠ podle oboru vzdělání. Údaje o přijímacím řízení do všech forem vzdělávání na VOŠ podle oborů vzdělání (stav k ) 1. kolo Další kola Odvolání počet počet počet Kód a název oboru poda- kladně skup. 1 FV 2 přihl. přij. přihl. přij. ných vyříz pouze u těch forem vzdělávání, kde lze počty skupin sledovat 2 FV formu vzdělávání označte: D - denní, VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná Uveďte kolik žáků a kolik studentů bylo v rámci přijímacího řízení přijato k a k z jiných krajů (celkem/z toho denní forma vzdělávání). 7. Údaje o výsledcích ve vzdělávání I. Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků celkem (včetně závěrečných ročníků) k Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků Obory vzdělání poskytující vyšší odborné vzdělání žáků/studentů Studenti celkem 0 Prospěli 0 Neprospěli 0 - z toho opakující ročník 0 Průměrný počet zameškaných hodin na studenta/z toho neomluvených 0 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Žáci celkem 0 Prospěli s vyznamenáním 0 Prospěli 0 Neprospěli 0 - z toho opakující ročník 0 Průměrný prospěch žáků 0 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 0 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem Žáci celkem 101 Prospěli s vyznamenáním 14 Prospěli 83 Neprospěli 4 - z toho opakující ročník 1 Průměrný prospěch žáků 2,393 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 87,327/3,069 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání (PrŠ) Žáci celkem 17 Prospěli s vyznamenáním 1 Prospěli 13 Strana 7 (celkem 19)

8 Neprospěli 3 - z toho opakující ročník 3 Průměrný prospěch žáků 1,763 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 101,118/0 žáků hodnocených slovně (podle typu školy): 0 V tetu doplňte údaje o hodnoceních v náhradním termínu, opravných a komisionálních zkouškách počet žáků/studentů, ročník, obor vzdělání, předměty, důvody, výsledky. žáků ročník obor předmět hodnocení PK odborný výcvik PR odborný výcvik PR odborný výcvik PP odborný výcvik ZA odborný výcvik K technologie PR tělesná výchova PK tělesná výchova PŠ anglický jazyk PŠ český jazyk PŠ matematika PŠ občanská výchova PŠ informatika PŠ výchova ke zdraví N,3 2, ,3,3 N 5,5 5,5,5 5,5,5 5,5 5,5 5,5 II. Výsledky maturitních zkoušek, absolutorií, závěrečných zkoušek (bez opravných zkoušek) Žáci/studenti Prospěli Kód a název oboru konající zkoušky Prospěli Neprospěli s vyznamenáním celkem Maturitní zkouška: Celkem Absolutorium: Celkem Strana 8 (celkem 19)

9 Závěrečná zkouška (s výučním listem): E/01 Stravovací a ubytovací služby E/01 Prodavačské práce E/01 Pečovatelské služby E/01 Zednické práce E/01 Strojírenské práce Celkem Závěrečná zkouška (bez výučního listu): C/002 Praktická škola dvouletá C/01 Praktická škola jednoletá Celkem Uveďte počet žáků/studentů, kteří konali (budou konat) opravnou maturitní nebo závěrečnou zkoušku/zkoušku či obhajobu absolventské práce jako součást absolutoria a dosažené výsledky. 8. Hodnocení chování žáků/studentů Chování žáků/studentů (k ) Druh/typ školy žáků/studentů hodnocení velmi dobré uspokojivé neuspokojivé OU Praktická škola V tetu uveďte údaje o uskutečněných výchovných opatřeních a údaje o počtu žáků/studentů, kteří byli v průběhu hodnoceného školního roku ze studia vyloučeni. Uveďte důvody. Udělená výchovná opatření ve školním roce 2013/2014: Výchovné opatření Celkem Důvod: neomluvená absence Důvod: nerespektování školního řádu Důtka ředitele školy Podmíněné vyloučení Vyloučení ze studia Absolventi a jejich další uplatnění I. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu absolventi SŠ s dosaženým středním vzděláním s maturitní zkouškou a absolventi VOŠ Nepodali Podali přihlášku Podali přihlášku Podali přihlášku Druh/typ školy absolventů přihlášku na VŠ na VOŠ na jiný typ školy celkem na žádnou školu Strana 9 (celkem 19)

10 Pozn.: Je zřejmé, že nebudou podchyceny všechny podané přihlášky (např. přihlášky podané na VOŠ po nepřijetí na VŠ v době po ukončení studia). Pro vlastní hodnocení školy je vhodné získat od absolventů informace o úspěšnosti přijetí do terciálního (příp. jiného) vzdělávání. Pokud tyto informace máte k dispozici, uveďte je. II. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu absolventi SŠ s dosaženým středním vzděláním s výučním listem absolventů celkem Podali přihlášku do nástavbového studia Podali přihlášku na jiný typ střední školy Pozn. : Příp. uveďte úspěšnost absolventů (viz tab. I bod 9). Odchody žáků ze školy během školního roku počet žáků, důvody. Z důvodu neúčasti na vyučování bez doložení omluvení absence ukončilo studium 10 žáků. Studium v průběhu školního roku 2013/2014 ukončilo na vlastní žádost nebo na žádost zákonného zástupce nezletilého žáka 12 žáků. 10. Údaje o nezaměstnanosti absolventů škol Nezaměstnaní absolventi škol podle statistického zjišťování úřadů práce (k ) Kód a název oboru absolventů škol. rok 2012/2013 Z nich počet nezaměstnaných duben E/01 Strojírenské práce E/01 Zednické práce E/01 Stravovací a ubytovací sužby E/01 Prodavačské práce E/01 Pečovatelské služby C/002 Praktická škola dvouletá C/01 Praktická škola jednoletá 2 0 Celkem 38 6 Pozn.: Zdroj informací internetové stránky MPSV: Pololetní statistiky absolventů (1. pololetí tj. 30. duben) tabulka: Absolventi podle škol a oborů, kde je možné vyhledat počty nezaměstnaných absolventů jednotlivých škol ve všech krajích a okresech České republiky, ve kterých jsou absolventi podle místa trvalého pobytu na úřadech práce evidováni. Nezaměstnaní absolventi za poslední školní rok jsou uvedeni v posledním sloupku (Ukončení školy v období od předminulého výpočtu - 12 měsíců, tj. období od do ). Sledování nezaměstnanosti absolventů je důležité pro nastavení oborové struktury školy i pro její autoevaluaci. 11. Úroveň jazykového vzdělávaní na škole I. Žáci/studenti v denním formě vzdělávání učící se cizí jazyk (k ) žáků Počty žáků/studentů ve skupině Jazyk skupin /studentů minimálně maimálně průměr Anglický jazyk Pozn.: Možné rozdělit podle druhu/typu školy. II. Učitelé cizích jazyků rozložení kvalifikace (k ) učitelů Kvalifikace vyučujících Jazyk celkem odborná částečná žádná Rodilí mluvčí Anglický jazyk Strana 10 (celkem 19)

11 12. Úroveň informační a počítačové gramotnosti ve škole Střední škola využívá 1 počítačovou učebnu (14 počítačů připojených k internetu) v jednotlivých vyučovacích předmětech a zároveň v době mimo vyučování je učebna žákům přístupná s kvalifikovaným pedagogickým dohledem. Všichni pedagogičtí pracovníci absolvovali školení úrovně Z a P. Celkem má střední škola k dispozici 50 počítačů připojených k internetu. 13. Údaje o pracovnících školy I. Základní údaje o pracovnících školy (k ) pracovníků celkem fyzický/přepočtený nepedagogických fyzický/přepočtený pedagogických fyzický/přepočtený pedagogických interních/eterních pedagogických s odbornou kvalifikací 1 žáků v DFV na přepočtený počet pedagog. prac. 35/29,64 10/9,133 25/20,507 0/0 11 6,63 1 ve smyslu zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů Uveďte počet interních a eterních pedagogických pracovníků II. Věková struktura pedagogických pracovníků (k ) pedag. Z toho Průměrný Do 30 let let let let Nad 60 let pracovníků důchodci věk Celkem 0 3,60 8,00 8,90 2,00 2,00 48,720 z toho žen 0 2,60 6,00 6,90 1,50 1,5 48,578 III. Pedagogičtí pracovníci podle nejvyššího dosaženého vzdělání (k ) ped. pracovníků dosažené vzdělání vysokoškolské vysokoškolské vyšší odborné střední základní - magisterské a vyšší - bakalářské IV. Pedagogičtí pracovníci podle délky prae (k ) ped. pracovníků s praí do 5 let do 10 let do 20 let do 30 let více než 30 let Údaje o počtu osobních asistentů pro žáky (studenty) se zdravotním postižením, jejich úvazcích, způsobu financování a zaměstnavateli. Stručně popište rozsah a přínos jejich činnosti. Asistenti pedagoga: střední škola 2 fyzický / 1,475 přepočtený Zřízení této funkce velmi prospělo k začlenění žáků do třídního kolektivu a k začlenění do vzdělávacího programu praktické školy. Přispělo ke zvýšení kvality výuky žáků praktické školy a k prohloubení možnosti integrace. Protože je pedagogická asistence poskytována skupinově, byl by jeden asistent pedagoga pro dvě třídy nedostačující a neodpovídal by potřebám školy, proto považujeme za nutné i v následujícím školním roce zabezpečit pro třídu asistenta pedagoga s vyšším úvazkem. Na základě hodnocení činnosti pedagogických pracovníků SPC Příbram je činnost hodnocena velice kladně, nezbytně a doporučuje se v ní nadále pokračovat. Strana 11 (celkem 19)

12 V. Zajištění výuky učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzdělání 1 (k ) Předmět Celkový počet hodin odučených týdně Z toho odučených učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzděl. Všeobecné předměty Odborné předměty 140,5 72,5 Odborný výcvik 247,5 210 Celkem ,5 1 ve smyslu zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů Pozn.: Při velkém počtu oborů vzdělání, kdy je výčet všech předmětů rozsáhlý a obtížně zpracovatelný, je možno nevypisovat jednotlivé předměty, ale údaje uvést pouze za skupiny předmětů: 1. cizí jazyky, 2. všeobecné předměty, 3. odborné předměty, 4. odborná prae/odborný výcvik. Personální změny ve školním roce: Ve školním roce 2013/2014 byl přijat 1 učitel. 14. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků včetně vedoucích pracovníků Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů pedagogických pracovníků doplňujících si kvalifikaci /2014 Seminář Kariérní řád ve školství Praha 3 12/2013 0,- Kč Seminář Právní odpovědnost ve školství OU.Prš,Příbram 28 1/ ,- Kč Seminář výchovných poradců Praha 1 3/2014 0,- Kč Seminář EVVO Jince 5 5/2014 0,- Kč Školení aplikace Bakalář OU,PrŠ,Příbram 26 4/ ,- Kč 15. Údaje o dalších aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Zájmová činnost organizovaná školou (kroužky, ) - každý čtvrtek od 14:30 kroužek volejbal - každé úterý a čtvrtek od 14:30 cvičení v posilovně - každý den k dispozici počítačová učebna ve škole s pedagogickým dozorem Mimoškolní aktivity (ekurze, ) - září 2013 For Arch Letňany žáci oboru zednické a zámečnické práce - říjen 2013 Karcher Příbram obor prodavačské práce - listopad 2013 Vzdělání a řemesla České Budějovice žáci oboru pečovatelské, prodavačské a kuchařské práce, praktická škola - prosinec 2013 Tesco Příbram 2.kuchařské práce - prosinec 2013 OBI Příbram prodavačské a kuchařské práce - prosinec 2013 Vánoční trhy Praha prodavačské práce - prosinec Centrum EU Praha 2. ročníky - únor 2014 Zámek Březnice 1. ročník praktické školy - březen 2014 BOBCAT Dobříš obor zámečnické práce Strana 12 (celkem 19)

13 - březen 2014 Květinářství Tinea Příbram 3. ročník pečovatelské práce - duben 2014 Billa Příbram 3. ročník prodavačské práce - květen 2014 Masna a pekárna Bedřich Dobříš 2. a 3. ročníky kuchařské práce - červen 2014 Muzeum policie ČR 1. ročníky - červen 2014 Prodejna italských specialit Příbram 1. prodavačské práce práce Programy a projekty (nové i pokračující): - Projekt OPVK investice do vzdělání - Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků CZ.1.07/1.1.06/ začlenění do ŠVP jednotlivých učebních oborů. Účast žáků školy ve vědomostních, odborných, sportovních a dalších soutěžích, např. středoškolská odborná činnost, olympiády apod. (okresní, krajská, celostátní, mezinárodní kola) zhodnocení akce, výsledky žáků školy - okresní kolo říjen 2013 přespolní běh - školní kolo říjen 2013 stolní tenis - školní kolo - prosinec Mikulášký turnaj ve futsale - školní kolo leden šplh - školní kolo duben 2014 florbal - únor 2014 lyžařský výcvik Akce uskutečněné v rámci prevence sociálně patologických jevů, další způsoby jejich předcházení (stručný komentář doplňte údaji o případném výskytu projevů diskriminace, šikany - říjen 2013 Adaptační kurz 1. ročníků - červen 2014 Muzeum Policie ČR přednáška + výstava - březen 2014 Ochrana člověka v mimořádných událostí pro žáky školy - květen 2014 projektový den Den země praktická škola Výchovné akce zaměřené na multikulturní a environmentálním výchovu, akce směřující k výchově k humanismu apod. - Den ekologie projektový den Spolupráce školy se zřizovatelem, obcí, zaměstnavateli, úřady práce, odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů, sociálními partnery, a dalšími subjekty při plnění úkolů ve vzdělávání - škola spolupracuje na jednotlivých projektech s Alka o.p.s. Příbram, Střední zdravotnickou školou Příbram, Hasičským záchranným sborem Příbram. Další akce nebo činnosti školy, projektové dny jednotlivých učebních oborů: - Praktická škola Adaptační projektový den, Hmyzí hotel, Spolupráce se seniory, Adventní jarmark, Velikonoční jarmark, Den země, Olympiáda společně, - Prodavačské práce Hygiena prodeje, Zimní svátky, Výrobky studené kuchyně, Využití nových materiálů při dárkovém balení, Odběr zboží, Odborné dovednosti - Pečovatelské práce Hygiena a kultura těla, Velikonoční tvoření, Velikonoční pečení, - Kuchařské práce Italská kuchyně, Velikonoční kuchyně, Stolničení prakticky, Strana 13 (celkem 19)

14 - Zednické a zámečnické práce Stavby domů, Beton, - celá škola Vánoční jarmark, Velikonoční jarmark, Spolupráce s firmami a přehled smluvních pracovišť Seznam smluvních pracovišť Školní rok 2013 / DD Sedlčany 2. Aramark VÚ Jince 3. Základní škola pod Svatou Horou Příbram 4. Gymnázium Příbram ŠJ Sportovní škola Příbram 6. Penny Market Příbram 7. ZŠ Březové Hory Příbram 8. Školní jídelna Milín 9. DD Březnice 10. Waldorfská škola Příbram 11. ŠJ Dobříš 2. ZŠ 12. ZŠ a MŠ Jince 13. ŠJ Hořovice 14. Česká pojišťovna kuchyně Příbram 15. Josef Bedřich Řeznictví Dobříš 17. Ho SY LOI - Příbram 18. Sanco Blatoňová Příbram 19. SPŠ Příbram 20. DD Rožmitál 21. DD Dobříš 22. DD Zdice 23. DD Hořovice 24. Maják Příbram 25. Céčko Pogrr Příbram 26. Kaufland Příbram 27. Billa Příbram 28. DD Kytín 29. Institut onkologie a rehabilitace na Pleši 30. Kovo Květoň Rožmitál 31. Hale Schauemberg Příbram 32. Kovomont Háje 33. Stavba výroba plavidel Roman Kostík Psáry 34. DAK Hořovice 35. Bavanet Příbram 36. Arcus Příbram 37. Jarbas Příbram 38. Inspol Příbram 39. Stavební práce Havelka Příbram 40. Zednické práce Počta Obořiště 41. Izop Příbram Strana 14 (celkem 19)

15 Informace o nabídce prací v rámci produktivní práce žáků za úplatu: Zámečnické práce : svářečské práce ( svařování v ochranné atmosféře) obrábění ( vrtání, broušení na plocho, jednoduché soustružení) dělení materiálu ( střihání do síly 4 mm, řezání pásovou pilou) ohýbání ( do síly 3 mm) výroba a drobné opravy školního vybavení ( stojany, regálové systémy, apod ) jednoduché zámečnické výrobky dle dokumentace Zednické práce: drobné opravy omítek, betonů, obkladů, sádrokartonu vyzdění příček dle potřeby včetně konečné úpravy ( malování) Kontaktní osoba - UOV p. Petr Váňa ( tel.č , ) sekret@ouu.pb.cz internet: Další vzdělávání ve škole v rámci celoživotního učení Škola neposkytuje další vzdělávání v rámci celoživotního učení. 17. Výchovné a kariérní poradenství Výchovná poradkyně školy poskytuje poradenství žákům a zákonným zástupcům žáků, školní metodik prevence vytváří minimální preventivní program a připravuje akce primární prevence. Oba zaměstnanci úzce spolupracují s ÚP, s odbory sociální péče, PPP Příbram, K-centrem Příbram, SPC Příbram a policií ČR. 18. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí (příp. o dalších kontrolách neuvedených v bodě 20) Veřejnosprávní kontrola Středočeského kraje zaměřená na hospodaření s veřejnými prostředky za období roku 2012 ve smyslu 15 zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů. Termín kontroly září 2014 odstraněna. Výsledek : Byly zjištěna tři drobná porušení, která byla ve stanoveném termínu 19. Další činnost školy Školská rada Ve školním roce 2013/2014 se Školská rada sešla 2. Dne Školská rada schválila výroční zprávu o činnosti školy, byla seznámena s hospodařením školy za 1. pololetí 2013 a plánovanými projekty školy, byla informována o schválené dotaci na opravu střechy. Strana 15 (celkem 19)

16 Dne Školská rada byla seznámena s rozborem hospodaření za 2. pololetí 2013, byla podána informace o koncepčním záměru školy a průběhu školního roku 2013/2014, současně bylo zhodnoceno fungování jednoleté praktické školy a v závěru předsedkyně navrhla změnu jednacího řádu neveřejnost zasedání změnit na zveřejnění zasedání. Rada žáků Rada žáků se schází pravidelně 2 ročně, v případě naléhavých záležitostí i vícekrát za rok. Slouží k obeznámení žáků s plánem školy pro příslušný školní rok, s připravovanými školními i mimoškolními aktivitami, s volnými dny, s důležitými opatřeními školy a s řešením nastalých problémů. Současně dává prostor pro případné návrhy a podněty ze strany žáků, které by vedly ke zlepšení podmínek na škole. 20. Ekonomická část výroční zprávy o činnosti školy (je zhotovena za celou školu)! I. Základní údaje o hospodaření školy Základní údaje o hospodaření školy v tis. Kč Za rok 2013 (k ) Za 1. pol. roku 2014 (k ) Činnost Činnost Hlavní Doplňková Hlavní Doplňková 1. Náklady celkem Výnosy celkem z toho příspěvky a dotace na provoz ostatní výnosy HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK před zdaněním II. Přijaté příspěvky a dotace Přijaté příspěvky a dotace v tis. Kč Za rok 2013 (k ) 1. Přijaté dotace ze státního rozpočtu celkem (INV) Přijaté dotace z rozpočtu kraje (včetně vrácených příjmů z pronájmu) celkem (INV) Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje ze státního rozpočtu přes účet zřizovatele (MŠMT apod.) celkem (NIV) přímé vzdělávací výdaje celkem (UZ ) z toho mzdové výdaje (platy a OPPP) ostatní celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ , , ) 84 z toho UZ z toho 4. Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje z rozpočtu kraje celkem (NIV) z toho běžné provozní výdaje celkem (UZ 0008) 3789 ostatní účelové výdaje celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ 001, 002, 003, ) Strana 16 (celkem 19)

17 UZ UZ z toho UZ UZ UZ Z jiných zdrojů (sponzorské dary, strukturální fondy EU, FM EHP/Norsko atd.) Doplňte do tabulky výši veškerých využitých účelových dotací, název označte odpovídajícím UZ (např. Protidrogová politika UZ ; Sportovní aktivity UZ 001). Po několika úpravách rozpočtu v průběhu roku byl škole zřizovatelem přidělen konečný celkový příspěvek ve výši ,5 tis. Kč (poslední úprava rozpočtu ze dne ). Z toho na platy byla stanovena částka ,7 tis. Kč, na OPPP 48,1 tis. Kč. Na ostatní neinvestiční výdaje pro zajištění provozu školy bylo přiděleno celkem 5 054,- tis. Kč, z toho na stipendia 117,3 tis. Kč, vyčerpáno pouze 106,6 tis. Kč, zbytek vrácen na účet zřizovatele a 20,-tis. Kč na opravu-havárii kompresoru. Na přímé ONIV byly škole poukázány příspěvky ve výši 462,1tis.Kč, z toho na kompenzační pomůcky 84,0 tis. Kč. Dále byly škole přiděleny finanční prostředky z příjmů z pronájmů ve výši 541,- tis. Kč, které byly použity na plánované akce školy, tj. malování interiérů budovy školy, nákup nábytku pro vybavení LOGO třídy, výměnu kondenzátorů v rozvodně dílen školy a výměnu VDZ v kotelně dílen. Z prostředků zřizovatele byla v závěru roku opravena střecha školy v částce 1032,-tis. Kč Mimo příspěvku od zřizovatele měla škola příjmy ve výši 245,7 tis. Kč za produktivní práci žáků, za plnění pojistné události 44,5 tis. Kč, za úroky a ost. drobné příjmy - částku 11,5 tis. Kč. Na projekt COMENIUS ve výši 232,3 tis. Kč. Na odpisy nebyly v rozpočtu přiděleny žádné finanční prostředky. Všechny přidělené prostředky byly vyčerpány v souladu s příslušným metodickým pokynem. Plnění hlavních ukazatelů je uvedeno v tabulce č.1. Skutečný přepočtený stav zaměstnanců byl 58,76 - z toho 50,59 pedagogických pracovníků a 12,13 nepedagogických pracovníků. Protože nebyly škole rozpočtem přiděleny požadované finanční prostředky na provoz, vykazuje za rok ztrátu ve výši 3,2 tis. Kč, kterou navrhujeme uhradit z Rezervního fondu. Školu navštěvovalo v loňském roce v průměru 125 žáků OU a PrŠ a 145 žáků ze Základní a Mateřské školy. Škola zajišťuje obědy pro žáky a zaměstnance formou dovozu z 3. Školní jídelny Příbram. Celkový počet stravovaných je v průměru 152 strávníků, z toho 100 žáků, 52 zaměstnanců. Ubytování škola nezajišťuje. 2) Vypořádání finančního vztahu k rozpočtu zřizovatele Celková dotace poskytnutá MŠMT (25 440,4 tis. Kč) byla plně vyčerpána. Z příspěvku od zřizovatele určeného na provoz školy bylo vráceno 4,6 tis. Kč za nevyčerpané stipendium. Ostatní provozní prostředky byly plně vyčerpány jak, je uvedeno v příloze č. 12. Stanovený limit prostředků na platy byl překročen o 1818 Kč. Jeho překročení bylo pokryto z fondu odměn. Limit prostředků OPPP 48,1 tis. Kč byl dodržen. Limit zákonných odvodů nebyl vyčerpán Strana 17 (celkem 19)

18 cca o 19,-tis. Kč, jeho nedočerpání bylo použito k úhradě přímých nákladů ONIV. Škola pronajímá nepoužívané prostory, a z jejich pronájmu odvedla na účet zřizovatele nájem ve výši 630,6 tis. Kč. Z této částky bylo zřizovatelem vráceno na opravy 541,- tis. Kč. 3) Investiční činnost Z vlastního investičního fondu škola nečerpala. Z příjmů z nájmů byla škole převedena částka 407,- tis. Kč do investic na tyto akce: ZABUDOVÁNÍ TERMOSTATICKÝCH VENTILŮ V BUDOVĚ ŠKOLY 258,7 tis. Kč NÁKUP MYČKY NÁDOBÍ 100,- tis. Kč NAKUP PODLAHOVÉHO MYCÍHO STROJE 48,3 tis. Kč Z finančních prostředků zřizovatele a SFŽP probíhala realizace invest. akce Změna lokálního zdroje tepla a zateplení objektů školy a tělocvičny v hodnotě ,4 tis. Kč Organizace nezajistila ke dni sestavení účetní závěrky krytí IF, z důvodů nedostatečných finančních prostředků přidělených zřizovatelem na provoz. 4) Péče o spravovaný majetek Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek je evidován na počítačových sestavách. Dlouhodobý hmotný majetek je rozdělen na DHM - odepisovaný podle odpisového plánu školy a neodepisovaný (pozemky). Majetek vedený v operativní evidenci je dáván rovnou do spotřeby. DHM, DNHM a majetek v OE je evidován do zodpovědnosti jednotlivých zaměstnanců, kteří jej obhospodařují. Zhodnocení majetku a úbytek majetku byly účetně zaevidovány do finančního stavu majetku a dle Směrnice nahlášeny zřizovateli. Inventarizace majetku byly provedeny podle aktualizovaného zákona o účetnictví a prováděcího předpisu č.270/2010 a na základě příkazu ředitele školy. Poslední inventura hospodářských prostředků byla provedena na stav k stanovenými a jmenovanými inventarizačními komisemi. V inventuře majetku nebyl nalezen žádný rozdíl mezi účetním stavem a skutečností - inventury proběhly s výsledkem - bez inventurních rozdílů. Závěry z jednotlivých inventarizačních komisí byly projednány v hlavní inventarizační komisi a byly předloženy řediteli školy ke schválení. Při poslední inventuře byly všechny ostatní dílčí inventury bez inventurních rozdílů. Závěrečný zápis o inventarizaci majetku byl zaslán dle Směrnice č. 48 na odbor majetku zřizovatele. Likvidace nepoužitelného a nepotřebného majetku byla v uplynulém roce provedena likvidační komisí určenou ve dvou termínech příkazem ředitele školy. V průběhu uplynulého roku byl fyzicky zlikvidován opotřebovaný a nepoužitelný majetek v pořizovací ceně ,-Kč. 5) Doplňková činnost a mimorozpočtové zdroje Doplňkovou činnost škola nemá. Strana 18 (celkem 19)

19 6) Výsledky kontrol V roku 2013 proběhla na naší škole jedna kontrola z odboru finanční kontroly Středočeského kraje. Kontrolované období od do Zjištěné závady byly odstraněny. 7)Vyhodnocení Návrh ke zkvalitnění činnosti školy v roce )Ve spolupráci se zřizovatelem dokončit odprodej bytových jednotek MATERIÁL PŘEDLOŽEN ORGÁNŮM KRAJE-DOSUD NEBYL DOŘEŠEN. 2)Ve spolupráci se zřizovatelem provést výběrové řízení na akci ZMĚNA LOKÁLNÍHO ZDROJE TEPLA A ZATEPLENÍ BUDOVY ŠKOLY A TĚLOCVIČNY Výběrové řízení bylo provedeno a byla zahájena realizace projektu. 3)V průběhu roku vyhodnotit a uzavřít závěrečnou monitorovací zprávou projekt Moderní škola. BYLO PROVEDENO MONITOROVACÍ ZPRÁVA PŘEDÁNA. 4) Pokračovat podle harmonogramu v realizaci projektu COMENIUS. PROJEKT BYL UKONČEN, ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SCHVÁLENA. 5)Ve spolupráci se zřizovatelem dokončit bezúplatný převod pozemků pod hřištěm. BEZÚPLATNÝ PŘEVOD POZEMKŮ POD HŘIŠTĚM PROVEDEN. 8)Návrh ke zkvalitnění činnosti školy v roce )Ve spolupráci se zřizovatelem dořešit použití bytových jednotek a jejích zateplení. 2)V průběhu I. pololetí dokončit akci ZMĚNA LOKÁLNÍHO ZDROJE TEPLA A ZATEPLENÍ BUDOVY ŠKOLY A TĚLOCVIČNY a tuto akci finančně a technicky vyhodnotit. 3) Ve spolupráci se zřizovatelem řešit celkovou koncepci objektu dílen, tj. možnost opravy celé střechy, její zateplení i zateplení celého pláště objektu. 4)V rámci programu ČEZ-oranžové hřiště vybudovat dětské hřiště použitelné i pro školní družinu. 21. Závěr V uplynulém školním roce byl vzdělávací proces zajištěn na základě učebních plánů. K jeho realizaci byly používány moderní výukové formy a metody (výuka, ekurze, semináře a jiné výchovně vzdělávací akce). Nedílnou součástí byla i spolupráce rodičů se školou (zapojení rodičů do života školy), spolupráce se Školskou radou, Radou žáků, Krajským úřadem, Městským úřadem, K-centrem, Policií ČR a SPC Příbram. Hlavním cílem školy byla připravenost žáků na profesní život, s důrazem na kompetence v odborné oblasti. V budoucnu se škola zaměří na lepší technické zázemí pro žáky se zdravotním postižením v Praktické škole jednoleté a dvouleté. Datum zpracování: Datum projednání ve školské radě: Podpis ředitele a razítko školy: Strana 19 (celkem 19)

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Čj.: 2014/46 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2013/2014 V Příbrami 2014- Strana

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 29/21 pro školy samostatně zřízené pro děti a ţáky se zdravotním postiţením 1. Základní údaje o škole Název Základní škola speciální Psáry, Jílovská 141, 252

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č. j.: 2015/60 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2014/2015 V Příbrami 2015-09-18

Více

Výroční zpráva o činnosti střední školy

Výroční zpráva o činnosti střední školy č.j.: 2016/52 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti střední školy školní rok 2015/2016 V Příbrami 2016-09-26 Strana

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

Výroční zpráva o činnosti střední školy

Výroční zpráva o činnosti střední školy č.j.: 2017/56 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti střední školy školní rok 2016/2017 V Příbrami 6. 10. 2017 Strana

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, 253 01 Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa: Gymnázium Hostivice,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323 Mateřská

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č.j. 2016/53 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2015/2016 V Příbrami 26. 9. 2016 Zpráva

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personání zabezpečení

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ROK 2017 Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Charakteristika

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva školní rok 2014/2015 1 1. Úvod Ředitelka Základní školy Chodov,

Více

Výroční zpráva o činnosti střední školy

Výroční zpráva o činnosti střední školy č.j.: 2018/55 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti střední školy školní rok 2017/2018 V Příbrami 6. 10. 2018 Strana

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 Základní údaje se uvádějí za kalendářní rok, ve kterém byl zahájen školní rok, za který je zpracována výroční zpráva školy. Tyto údaje jsou členěny do následujících

Více

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 GYMNÁZIUM A SOŠ, ROKYCANY MLÁDEŽNÍKŮ 1115, 337 01 ROKYCANY telefon, fax 371 725 363 IČO : 48 38 02 96 www: www.gasos-ro.cz rancova@gasos-ro.cz Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE:

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11 Identifikátor školy: 600 035 411 Termín konání inspekce:

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č.j. 2017/55 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2016/2017 V Příbrami 6. 10. 2017 Zpráva

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2013 2014 Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Schváleno školskou radou dne 25.8.2014 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA OMLENICKÁ 436 KAPLICE IČO: 00583782 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, OMLENICKÁ 436, KAPLICE 1. Úvod Základní škola, Omlenická 436, Kaplice je právním subjektem od roku 1994.

Více

Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017

Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017 Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017 1 Informace o škole CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE: Název organizace: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany Adresa: Rokycany, Mládežníků 1115 Telefon:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 21)

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 21) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ Strana 1 (celkem 21) 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa : Střední

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát PROTOKOL O KONTROLE Čj. ČŠIS-489/15-S Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007. Mgr. Gajdušek Zdeněk V Opavě dne 28.2.2008 Vypracoval : Bc. Renáta

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA OMLENICKÁ 436 KAPLICE IČO: 00583782 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, OMLENICKÁ 436, KAPLICE 1. Úvod Základní škola, Omlenická 436, Kaplice je právním subjektem od roku 1994.

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Za organizaci : Marie Horáková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323

Více

Komentář k rozboru hospodaření ZŠ Klatovy, Plánická ul. 194

Komentář k rozboru hospodaření ZŠ Klatovy, Plánická ul. 194 Komentář k rozboru hospodaření ZŠ Klatovy, Plánická ul. 194 Škola spravuje majetek města v hodnotě 96 985 674 Kč. Jedná se o budovy Plánická 194/I, Komenského 134/IV, tělocvična a sportovní areál Na Vodojemu

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu 16, příspěvková organizace U Balvanu 16, 466 34 Jablonec nad Nisou Telefon/fax: 483320086, e-mail: gymnazium@gymjbc.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Kunice 60, 251 63 Strančice, okres Praha-východ. OD 1.9.2014 STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice

Kunice 60, 251 63 Strančice, okres Praha-východ. OD 1.9.2014 STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice Kunice 60, 251 63 Strančice, okres Praha-východ tel./fax 323 665483-5 e-mail: uciliste@oukunice.cz OD 1.9.2014 STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice Vážení žáci,

Více

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa Investice do rozvoje vzdělávání Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů Školská legislativa Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

Základní škola a Praktická škola, Jičín. Výroční zpráva školy o hospodaření. rok Mgr. Petr Novotný

Základní škola a Praktická škola, Jičín. Výroční zpráva školy o hospodaření. rok Mgr. Petr Novotný Základní škola a Praktická škola, Jičín 12. 2. 2019 Výroční zpráva školy o hospodaření rok 2018 Mgr. Petr Novotný Výroční zpráva školy o hospodaření byla koncipována v souladu se školským zákonem č. 561/2004

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09 Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 008/09 A. Základní informace o právnické osobě vykonávající činnost škol, škol.zařízení Název Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov,

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice Komenského 256, 38732 Sedlice Identifikátor školy: 650 055 551 Termín

Více

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace 1. Základní charakteristika školy: 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno. nám.míru 3,

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 4 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, J. A. Komenského 340, okr. Most tel. 476 747 357, e-mail: skola@mezibori.cz Plán práce výchovného poradce školní rok 2017/2018 I. OBLAST PROFESNÍ ORIENTACE II.

Více

Základní škola Hrádek u Sušice

Základní škola Hrádek u Sušice Základní škola Hrádek u Sušice 1. Charakteristika školy 1.1. Název školy: Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy úplná adresa: Hrádek 73, 342 01 Sušice právní forma: právní subjekt od 1.1.1995 telefonní

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 zpracovala: Mgr. Lenka Stojanová výchovná poradkyně Jméno výchovného poradce: Mgr. Lenka Stojanová Konzultační dny: pátek 10.00 11.30 hod. (pracovna v I.

Více

Základní škola Klatovy, Tolstého 765. za rok 2014

Základní škola Klatovy, Tolstého 765. za rok 2014 ROZBOR HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE 765 za Adresa organizace: Tolstého 765, 339 01 Klatovy IČ: 49207440 Tel. a fax. spojení 376312352 Mail. spojení zstolsteho@klatovynet.cz Ředitel /ka rganizace:

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.. Charakteristika organizace: Název organizace:

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Rozbor hospodaření za rok 2015

Rozbor hospodaření za rok 2015 Město Hrádek Náměstí 8. Května 338 42 Hrádek Hrádek 09.02.2016 Rozbor hospodaření za rok 2015 Výsledek hospodaření PO k 31.12.2015 činí 341 692,59 Kč, z toho z hlavní činnosti zisk 297 991,40 Kč a zisk

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Plán výchovného poradce na školní rok 2012/2013 Konzultační hodiny pro studenty a jejich

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce školní rok 2016/2017 Tematický plán Oblasti působení výchovného poradenství: 1. Kariérové poradenství poradenská pomoc žákům při volbě povolání skupinové i individuální poradenství

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Komentář k hospodaření organizace v roce 2015

Komentář k hospodaření organizace v roce 2015 Komentář k hospodaření organizace v roce Příspěvková organizace ul. 126 byla zřízena 1. 7. 2000. Postupně se rozšířila o školní sportovní halu (11/2003), školní jídelnu v Hálkově ul. (1/2005) a školní

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Výroční zpráva školy. za školní rok 2006 2007. Základní škola praktická Praktická škola

Výroční zpráva školy. za školní rok 2006 2007. Základní škola praktická Praktická škola Výroční zpráva školy za školní rok 2006 2007 Základní škola praktická Praktická škola V Praze dne 16.10.2007 1. Obecná část 1.1. Přesný název školy podle posledního rozhodnutí o zařazení školy do sítě

Více

Plán práce OU a PrŠ. Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace. školní rok 2014 / 2015

Plán práce OU a PrŠ. Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace. školní rok 2014 / 2015 č.j.: 2014/47 Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Plán práce OU a PrŠ školní rok 2014 / 2015 Hlavní úkoly výchovně vzdělávacího procesu

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpracovávání je uloženo 59 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. A) CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Název organizace:

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 1. Přesný název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol a datum posledního vydání rozhodnutí. Gymnázium, Praha 2, Botičská

Více

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Základní škola Vlkoš Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a. Název školy, adresa : Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, okres Hodonín,

Více

ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2005

ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2005 Příspěvková organizace: Příloha GYMNÁZIUM A SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM VRBNO p.p. IČ : 70645566 Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2005 Tabulka č. 1 - Přehled výnosů

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace tel.: 487 833 123, fax: 487 833 101, e-mail: sps@sps-cl.cz, web: www.sps-cl.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 Vypracovala:

Více

Výroční zpráva o hospodaření. za rok 2011

Výroční zpráva o hospodaření. za rok 2011 Základní škola a Mateřská škola Stará Voda, okres Cheb Příspěvková organizace Stará Voda 125 353 01 Mariánské Lázně IČO: 70995796 Č. j. : 09/12 Výroční zpráva o hospodaření za rok 2011 Přehled článků:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/237/2015

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/237/2015 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2014 2015 Č.j.: ZŠJeh/237/2015 Schváleno školskou radou dne 7.10.2015 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013 1 Základní údaje o škole 1.1 Název Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ: 60611278 zřizovatel školy: Obec Šťáhlavy,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111 Karlova 111, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 008

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 5 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více