Územní energetická koncepce kraje Vysočina

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Územní energetická koncepce kraje Vysočina"

Transkript

1 Referenční listina EAV 2002 Energetické audity na školské objekty Magistrátu města Jihlavy: Střední zdravotnická škola a vyšší zdravotnická škola, Husova 54 Základní škola, Havlíčkova 71 Mateřská škola, Demlova 28 Energetický audit k projektu stavby Rekonstrukce objektu Kněžice č.p. 109 obnovitelné zdroje energie pro Středisko pro vzdělávání a výchovu Chaloupky Územní energetická koncepce statutárního města Jihlavy vytvoření energetické bilance města a databáze spotřeb pro firmu Tebodin Územní energetická koncepce kraje Vysočina koordinace odborných činností při přípravě územní energetické koncepce 2003 Energetické audity: Knihovna J. Mahena v Brně; Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně: Energetické studie: Projekt decentralizovaného zásobování energií obcí Kostelní Myslová, Mysletice, Horní Myslová, Borovná, Zadní vydří, Olší (mikroregion Telečsko) Možnost uplatnění OZE v obci Věžnice s orientací na biomasu audit pro Projekt uplatnění obnovitelných zdrojů energie v Lesním penzionu Podmitrov 2004 Územní energetická koncepce kraje Vysočina Energetické audity: na objekty v majetku Města Pelhřimov na objekty v majetku Města Žďár nad Sázavou LAPEK, a.s. rekonstrukci zdroje tepla s využitím odpadního tepla pekařských pecí pro fyzické osoby k žádostem na SFŽP na tepelná čerpadla

2 Studie využití OZE v regionu Vysočina CZT na biomasu v obci Budišov návrh a řešení vytápění části obce biomasou Solární systémy v obci Račice řešení solárních systémů na obecních budovách 2005 Energetické audity: na objekty v majetku Města Humpolec, Města Telč, Města Světlá nad Sázavou, Základní škola Kamenice nad Lipou Akční plán realizace Územní energetické koncepce města Jihlavy zpracování kompletního dokumentu Akčního plánu, návrh konkrétních programů na realizaci krátkodobých a střednědobých záměrů ÚEK na období pěti let 2006 Úspory energií Zpracování žádostí pro OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ: Sanborn a. s. (Velké Meziříčí), IMS Drašnar s. r. o. (Česká Třebová) Malé energetické audity Posudky: Zpracování posudku pro fyzické osoby pro žádost na podporu OZE Program 1.A.a KOTLE NA BIOMASU Státního programu na podporu úspor energie a využití OZE. Malé vodní elektrárny: Realizace obnov a výstavby nových malých vodních elektráren: příprava projektové dokumentace, zpracování (přípravné a dílčí) energetického auditu, zpracování žádostí pro dotace a s tím související poradenská činnost: Obnova MVE Tanvald EGÚ Obnova MVE Gerl Obnova MVE Jablonec n. Jizerou Nová MVE Gerl U Jezu Obnova MVE Hrabačov Nová MVE Dolní Dvůr Energetické audity: Mateřská škola Telč návrh změny vytápěcího systému biomasa ZŠ a MŠ Růžená návrh změny vytápěcího systému biomasa Ubytovna Modrá kotva, Mrákotín audit řešil také možnost využití OZE Sdružení vlastníků jednotek Rubešova 1175, Pelhřimov zlepšení tepelně-technických vlastností objektu Přípravné a dílčí práce při zpracování energetických auditů: Sanborn a. s. (Velké Meziříčí), IMS Drašnar s. r. o. (Česká Třebová) Návrh studie na řešení části kotelny CZT Telč řešení přemístění plynové kotelny, včetně rekonstrukce teplovodů a rekonstrukce předávacích stanic v bytových domech Studie vytápění kostela obec Lipov návrh na změnu vytápěcího systému, s přihlédnutím na minimální zásahy do interiéru kostela a soustředění topných zdrojů v místě potřeby Studie proveditelnosti Nakládání odpady v zájmové oblasti Horní Posázaví Strana 2 (celkem 14)

3 INTERREG 1. Bystřice kotelny zvážení možnosti výroby elektrické energie z biomasy, včetně studie možnosti dodávek paliva v regionu z cíleně pěstovaných rostlin 2. Monitoring ovzduší ve spolupráci s VŠCHT Praha byly vytipovány tři obce z Kraje Vysočina s různým stavem vytápěcích zdrojů, plynofikovaná obec, obec bez plynofikace s převažujícím CZT (palivo biomasa) a obec bez CZT. Porovnáno znečištění ovzduší mezi jednotlivými obcemi 3. Energetické využití odpadů v moderních technologiích vedení přípravy projektu jednáním o vstupních surovinách technický návrh technologie, optimalizace velikostí technologií ekonomické a organizační posouzení záměru 4. Jihlavské kotelny studie optimalizace zemědělské a lesnické produkce, pro využití v energetice v kraji Vysočina 5. Studie - Bioplynová stanice Bystřice nad Pernštejnem hodnocení záměru realizovat bioplynovou stanici investora, analýzu surovin a technického řešení, včetně hodnocení lokality umístění 6. Studie proveditelnosti - Bioplynová stanice Rozsochy hodnocení záměru realizovat bioplynovou stanici investora, analýza surovin a technického řešení, včetně hodnocení lokality umístění u obce Rozsochy, region Vysočina 7. Studie proveditelnosti možnosti spalování obilí v malých zdrojích tepla 2007 Malé vodní elektrárny: Realizace obnov a výstavby nových malých vodních elektráren: příprava projektové dokumentace, zpracování (přípravné a dílčí) energetického auditu, zpracování žádostí pro dotace a s tím související poradenská činnost: Obnova MVE Roudná Obnova MVE Myšenec Obnova MVE Ronov nad Sázavou Obnova MVE Semily-řeky Obnova MVE Žimrovice Obnova MVE Železný Brod Obnova MVE Dolní Dvůr Obnova MVE Svárov Obnova MVE Termesivy Energetické audity objektů: MŠ a ZŠ Třešť BPS Ždírec farma Duben Víceúčelová budova Třešť BPS Moravská Třebová Městské kulturní středisko Třešť BPS Třeština Středisko volného času Třešť Aktualizace energetických auditů: MŠ Humpolec (Smetanova, Na Rybníčku), ZŠ Pelhřimov (Na Pražské, Osvobození) Vypracování žádosti na podání dotace z Operačního programu Životní prostředí: Úspory energií v MŠ v Humpolci Strana 3 (celkem 14)

4 Úspory energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina Úspory energií v ZŠ v Pelhřimově ZŠ Na Pražské, ZŠ Osvobození Úspory energií v objektech 8 a 9 PL, Jihlava, Úspora energií v zařízeních zřizovaných městem Třešť Obecní dům v Černíči, zateplení objektu, výměna oken a dveří, odvlhčení č. p. 10 Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví - Kompostárna bioodpadu a sběrný dvůr v Havlíčkově Borové Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví - Třídění komunálních odpadů přímo u producentů na využitelné složky a nakládání s nimi Společný projekt nakládání s odpady v oblasti Horní Posázaví Kompostárna Svazku obcí Pod Peperkem II. fáze technické vybavení Vypracování studie proveditelnosti: Bioplynová stanice Tišnov, Bioplynová stanice, odpadové centrum Petrůvky Odborný posudek Logistické centrum odpadů mikroregionu Vsetínsko Zpracování odborných posudků pro fyzické osoby pro žádost na podporu OZE Program 1.A.a KOTLE NA BIOMASU Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie EFEKT Vypracování žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP): Zateplení obvodového pláště a střešní konstrukce ZŠ Velký Beranov Zateplení budov ZŠ L. Svobody, Rudíkov Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina Úspora energií v zařízeních zřizovaných městem Třešť Mateřská a základní škola MŠ Komenského Telč zateplení obvodového pláště ZŠ Hradecká Telč zateplení (stará budova) Úspora energií v základní škole v Pelhřimově ZŠ Osvobození, ZŠ Na Pražské Vypracování energetického auditu: Erding, a. s. Obec Krásná Hora (budova MŠ Krásná Hora) Kostelec u Jihlavy (budovy ZŠ a MŠ) Městský úřad Přibyslav Kulturní dům Přibyslav ZŠ Krásná Hora BPS Myslív u Všerub BPS Vejprnice BPS Markvartice Zubčice BPS Lukavice u Rychnova nad Kněžnou BPS Žlutice BPS Pěčín u Trhových Svinů BPS Žďár nad Sázavou firma ODAS ODPADY, s.r.o. Aktualizace energetických auditů a vypracování Průkazů energetické náročnosti budovy: školská zařízení v majetku města Velké Meziříčí MŠ Sokolovská, MŠ Čechova, MŠ Sportovní, ZŠ Sokolovská, ZŠ Poštovní, ZŠ Komenského, ZŠ Oslavická Příprava žádostí do Programu EFEKT 2008 (Program Ministerstva průmyslu a obchodu na Strana 4 (celkem 14)

5 podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2008): Žádost na spolufinancování Studie proveditelnosti BPS (pro společnost ODAS ODPADY s.r.o., Žďár nad Sázavou) Žádost na spolufinancování Průkazů energetické náročnosti budovy pro ZŠ a MŠ v Přibyslavi Zpracování odborných posudků pro Žádost o dotaci ze SFŽP ČR KOTLE NA BIOMASU, Program 1.A.a (pro fyzické osoby) Zpracování odborných posudků pro Žádost o dotaci ze SFŽP ČR SOLÁRNÍ SYSTÉMY NA CELOROČNÍ OHŘEV TEPLÉ VODY, Program 1.A.b (pro fyzické osoby) Zpracování odborných posudků pro Žádost o dotaci ze SFŽP ČR SOLÁRNÍ SYSTÉMY NA PŘITÁPĚNÍ A NA CELOROČNÍ OHŘEV TEPLÉ VODY, Program 1.A.c (pro fyzické osoby) Zpracování odborných posudků pro Žádost o dotaci ze SFŽP ČR TEPELNÁ ČERPADLA, Program 4.A (pro fyzické osoby) Předběžná studie realizovatelnosti: MVE Česká Skalice, MVE Habry, MVE Radostýn Zpracování revize Územní energetické koncepce kraje Vysočina Zpracování Variantní studie proveditelnosti pro naplnění POH kraje Vysočina Vypracování odborného posudku pro projekt Kompostárny Svazku obcí Pod Peperkem Vypracování odborného posudku pro projekt Odpadového centra Ronov nad Sázavou Studie proveditelnosti Nakládání s odpady v Třešti Studie proveditelnosti pro naplnění POH města Velké Meziříčí Účast v mezinárodních projektech: REDUBAR monitorování stavu legislativy a technologie pro možnosti přimíchávání bioplynu do stávajících rozvodů zemního plynu, resp. využití bioplynu v lokálních mikrosítích SMS využití monitorovacího systému energie pro malé a střední podniky Cir-Ce vývoj a aplikace softwaru pro tvorbu územních energetických koncepcí 2009 Vypracování energetických auditů bioplynových stanic: BPS Slatiny BPS Jarošovice BPS Nová Ves u Nového Města na BPS Pěčín Moravě BPS Horní Slavkov BPS Ledenice BPS Odolice BPS Kolová BPS Stojice BPS Deštná BPS Sedlec Strana 5 (celkem 14)

6 Vypracování energetického auditu a vypracování studie proveditelnosti pro účely podání žádosti o dotaci a vypracování registračních a plných žádostí o dotaci z Operačního programu podnikání a inovace (OPPI), program Eko-Energie: Strojírny Podzimek MVE Tanvald Tiskárny Havlíčkův Brod MVE Tanvald-EGÚ MVE Roudná MVE Jablonec nad Jizerou MVE Protivín MVE Dotex MVE Česká Lípa Vypracování energetického auditu: víceúčelová budova Třešť ZŠ Dlouhá Ves MŠ Studená Vypracování energetického auditu a Průkazu energetické náročnosti budovy: ZŠ a MŠ Studená ZŠ a MŠ Krásná Hora Ubytovna Modrá kotva Mrákotín ZŠ Lhotky Tiskárny Havlíčkův Brod MŠ Olší nad Oslavou panelové domy Polní, Jihlava panelové domy Slavíčkova, Jihlava Hotel Vyhlídka, Blansko budova polikliniky, Telč Vypracování aktualizace energetického auditu: Školská zařízení v majetku města Velké Meziříčí; MŠ Studená; administrativní budova Na Sádkách (Telč); ZŠ a MŠ Kostelec; OÚ Kostelec; Modrá kotva Mrákotín; ZŠ a MŠ Lípa; MŠ Třešť; ZŠ a MŠ Krásná Hora; KD Hodice; KD Třešť; víceúčelová budova Revoluční (Třešť) Zpracování aktualizace energetického auditu a Průkazu energetické náročnosti budovy: ZŠ Otokara Březiny (Počátky); Nemocnice Jihlava; Nemocnice Pelhřimov Zpracování odborných náležitostí žádosti o dotaci z programu přeshraniční spolupráce pro projekt "ENERGY FUTURE AT-CZ" pro Mikroregion Telčsko Inženýrská příprava akce Výstavba sběrného dvora v Dušejově Vypracování zadávací dokumentace pro výběrové řízení pro projekt Realizace úspor energie v zařízeních zřizovaných městem Třešť ZŠ Josefa Hory Vypracování zadávací dokumentace pro výběrové řízení pro projekt MŠ Komenského zateplení obvodového pláště Analýza souborů budov zřizovaných krajem Vysočina z hlediska přijatelnosti žádostí o dotaci z OPŽP (21 budov) Vypracování žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP): Prioritní osa 3 Udržitelné využívání zdrojů energie, oblast podpory 3.2 Realizace úspor energie a využití odpadního tepla u nepodnikatelské sféry, podoblast podpory Realizace úspor energie v kombinaci s podoblastí podpory Výstavba a rekonstrukce zdrojů tepla využívajících OZE ZŠ Lhotky zateplení objektu a využívání OZE MŠ Olší nad Oslavou zateplení objektu a využívání OZE Prioritní osa 3 Udržitelné využívání zdrojů energie, oblast podpory 3.2 Realizace úspor energie a využití odpadního tepla u nepodnikatelské sféry, podoblast podpory Strana 6 (celkem 14)

7 3.2.1 Realizace úspor energie administrativní budova Na Sádkách, ubytovna Modrá kotva, Mrákotín Telč tělocvična; ZŠ a MŠ Bohuslava Poliklinika Telč Reynka, Lípa obecní úřad; ZŠ a MŠ Kostelec ZŠ a MŠ Krásná Hora kulturní dům v Hodicích zařízení zřizované městem Velké Meziříčí MŠ Čechova, MŠ Sokolovská, ZŠ Komenského úspory energie v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina Nemocnice Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Nové Město na Moravě, SPŠ Třebíč, Gymnázium Havlíčkův Brod, OA a Hotelová škola Havlíčkův Brod Lektorská činnost: Královéhradecký kraj: přednáška na téma Biologicky rozložitelné odpady a způsoby dalšího nakládání včetně využívání obec Hodice: přednáška na téma Nakládání s bioodpady v obci Hodice konference Biologicky rozložitelné odpady Náměšť nad Oslavou Účast v mezinárodních projektech: REDUBAR monitorování stavu legislativy a technologie pro možnosti přimíchávání bioplynu do stávajících rozvodů zemního plynu, resp. využití bioplynu v lokálních mikrosítích Cir-Ce vývoj a aplikace softwaru pro tvorbu územních energetických koncepcí ENERGY FUTURE AT-CZ česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na oblasti efektivního využívání energie a obnovitelných zdrojů PACT cesty k post-karbonové společnosti 2010 Územní energetická koncepce města Vsetín Program Zelená úsporám výpočet energetického hodnocení vypracování žádostí o dotace Poradenské středisko EAV pro Zelenou úsporám poskytování poradenství o dotačním programu Zelená úsporám Vypracování Průkazů energetické náročnosti budovy pro budovy v majetku kraje Vysočina Vypracování energetických auditů bioplynových stanic: BPS Slatina BPS KAVEMA Žamberk BPS Cizkrajov Vypracování studie proveditelnosti: Bioplynová stanice U Borové MVE Jablonec nad Jizerou Vypracování žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP): zařízení zřizované městem Velké Meziříčí MŠ Sportovní, MŠ a ZŠ Sokolovská, MŠ Čechova, MŠ Komenského Strana 7 (celkem 14)

8 administrativní budova na Sádkách, Telč Městys Větrný Jeníkov Vypracování energetického auditu: MVE Jablonec nad Jizerou Jezová MVE Obec Krahulčí budova Solní 1814 (Pelhřimov) Vypracování energetického auditu a vypracování studie proveditelnosti pro účely podání žádosti o dotaci a vypracování registračních a plných žádostí o dotaci z Operačního programu podnikání a inovace (OPPI): Neumann-NBC s.r.o. Strojírny Podzimek Vypracování zadávací dokumentace pro výběrové řízení na akci Realizace úspor energie v objektu ubytovny Modrá kotva (Městys Mrákotín) Vypracování zadávací dokumentace pro výběrová řízení: na dodavatele technického vybavení - velkoobjemových kontejnerů, manipulátoru kontejnerů a manipulátoru odpadů (Technické služby Havlíčkův Brod) Lektorská činnost: obec Hodice: přednáška na téma Úspory energie v objektech město Olomouc: přednášky na téma energetika, úspory energie, OZE, energetická legislativa Účast v mezinárodních projektech: ENERGY FUTURE AT-CZ česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na oblasti efektivního využívání energie a obnovitelných zdrojů PACT cesty k post-karbonové společnosti 2011 Spolupráce na vypracování koncepce Integrovaného systému nakládání s odpady v Kraji Vysočina ISNOV Vypracování podkladů pro vyhodnocení úspor budovy Vypracování Studie optimalizace tepla do Domova důchodců Ždírec Vypracování energetického auditu: Panelový bytový dům Na Kopci 4201/20, Jihlava Panelový bytový dům Březinova 91, 92 Základní škola Stará Říše Základní škola Dlouhá Brtnice Základní škola ve Studené Vypracování Průkazu energetické náročnosti budovy Bytový dům Zátopkova 4637/5 Vypracování a podání žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP): ZŠ Nový Rychnov - zateplení objektu a výměna zdroje vytápění Strana 8 (celkem 14)

9 Zateplení objektu MŠ Pelhřimov, Osvobození Zateplení objektu MŠ Pelhřimov, U Stínadel Zkvalitnění nakládání s odpady, obec Kostelec Zkvalitnění nakládání s odpady, Mikroregion Telčsko Zkvalitnění nakládání s odpady, obec Lípa Zkvalitnění nakládání s odpady, Služby Telč Vypracování energetického auditu a žádosti o dotaci do Programu EFEKT 2011 ubytovna Modrá kotva (Městys Mrákotín) Vypracování energetického auditu a energetického štítku budovy pro program PANEL Panelový dům, Na Spravedlnosti , Havlíčkův Brod Aktualizace energetických auditů: Hotelový dům "Morava" MŠ Luční, Třešť BPS Bystřec (po změně vstupních surovin) BPS Meclov Vypracování energetických auditů bioplynových stanic: BPS Černov BPS Kralovice BPS Plevnice BPS Krakořice BPS Bolehošť BPS Třemošná BPS Pluhův Žďár BPS Nalžovice BPS Slatiny BPS Kadov BPS Volanice BPS Dnešice - Černotín BPS Vidochov Zemědělská bioplynová stanice BPS Chříč Maršovice BPS Bystřec BPS ZD Nové Město na Moravě BPS Žďírec BPS Meclov BPS Okrouhlice BPS Havlíčkova Borová Vypracování dodatku energetického auditu BPS Slatiny BPS Čechtice BPS Týnec u Dobrovice BPS Opatov BPS Okrouhlice Vypracování energetických posouzení: energetické posouzení budov v majektu B:POWER posouzení lokalit vhodných pro výstavbu BPS v kraji Vysočina, zjištění potenciálu vstupních surovin z potravinářského průmyslu Energetické služby metoda EPC: technická pomoc při přípravě a uskutečnění zadávacího řízení při zajištění veřejné zakázky "Poskytování energetických služeb metodou EPC v objektech Nemocnice Jihlava" Strana 9 (celkem 14)

10 Poskytování dotačního managementu a služeb s ním spojených: Technické služby Havlíčkův Brod MVE DOTEX Administrace výběrového řízení ZŠ Nový Rychnov zateplení objektu a výměna zdroje vytápění Kompletní příprava, zpracování a podání projektové žádosti do programu EÚS AT CZ Projekt DY THA rail Projekt Die Thayarunde/cyklostezka Dobersberg Slavonice (za partnera Město Slavonice) Účast v mezinárodních projektech: ENERGY FUTURE AT-CZ česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na oblasti efektivního využívání energie a obnovitelných zdrojů PACT cesty k post-karbonové společnosti SEN snižování energetické náročnosti v budově SPŠ Třebíč FUWA česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na nakládání s odpadem a předcházení jeho vzniku (EAV je nositelem projektu) 2012 Vypracování Studie možností optimalizace CZT v ulici Radkovská, Telč Vypracování energetického auditu: tělocvična ve Vilémově diagnostický pavilon Nemocnice Jihlava LDN Nemocnice Jihlava ZŠ Blížkovice MŠ Růžená MŠ Hořepník Aktualizace energetických auditů: HD Morava Kino Humpolec Administrativní budova Sádky, Telč ZŠ Hradecká, Telč Novostavba bioplynové stanice Brdo BPS Hříšice MŠ a zdravotní středisko Slavonice Materiálový a metalurgický výzkum s.r.o. MŠ Sokolovská, Velké Meziříčí MŠ Čechova, Velké Meziříčí BPS Chříč BPS Cizkrajov Vypracování Aktualizace územní energetické koncepce Města Tišnov Vypracování a podání žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP) 35. výzva na zateplení veřejných budov: Kulturní dům Kostelec MŠ Sokolovská, Velké Meziříčí ZŠ Dlouhá Brtnice Kino Humpolec ZŠ Stará Říše MŠ Osvobození, Pelhřimov ZŠ Hradecká, Telč MŠ U Stínadel, Pelhřimov Administrativní budova Sádky, Telč Kulturní dům Máj, Pelhřimov MŠ Čechova, Velké Meziříčí MŠ Hořepník Strana 10 (celkem 14)

11 Zdravotní středisko Batelov Základní mateřská škola Pavlov Vypracování a podání žádostí o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP) 40. výzva na zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží: Mikroregion Telčsko Mikroregion Třešťsko Obec Lípa Vedení energetického managementu Městys Mrákotín ubytovna Modrá kotva Příprava zadávací dokumentace pro výběrové řízení Mikroregion Telčsko Registrační a plné žádosti o dotaci z Operačního programu podnikání a inovace Kredit Centrum projekt Rekonstrukce haly Bavlňák v Semilech Akcent Bohemia projekt Rekonstrukce objektu kotelny v Železném Brodě Neumann-NBC s.ro. Pavel Trojan QPV spol. s r.o. Dotační management pro projekt DY-THA rail Svazek obcí Železnice Kostelec-Slavonice Město Dačice, Slavonice, Třešť Účast v mezinárodních projektech: SEN snižování energetické náročnosti v budově SPŠ Třebíč FUWA česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na nakládání s odpadem a předcházení jeho vzniku (EAV je nositelem projektu) SERPENTE projekt zaměřený na dosažení co nejvyšší energetické efektivnosti ve veřejných budovách (podpořen z programu Interreg IVC) CombinES Zaměřuje se na možnost zkombinovat financování určitého projektu z dotačního programu při současném uplatnění metody EPC (Energy Performance Contracting). Projektu se účastní celkem 7 partnerů ze zemí Střední Evropy, Energetická agentura Vysočiny je vedoucím partnerem tohoto projektu. IRFIS - přeshraniční česko-rakouský projekt financovaný z Fondu malých projektů, jež je přímou součástí Programu "Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká Republika ". Projekt se zaměřuje na problematiku financování energetických úspor v budovách metodou EPC (Energy Performance Contracting) a je realizován v Regionu Thayaland a Kraji Vysočina. Oba regiony řeší stejný problém, a to jednak vysokou energetickou náročnost budov vlastněných veřejnoprávními subjekty, snahu o snižování spotřeby energií, a jednak nedostatek finančních prosředků na realizaci úsporných opatření. Projekt si především klade za cíl vytvoření modelu financování energetických úspor v budovách metedou EPC a vytvoření podkladů a vzorů, které budou obecně použitelné. Partnery projektu jsou Energetická agentura Vysočiny a Zukunftsraum Thayaland. Strana 11 (celkem 14)

12 2013 Vypracování průkazů energetické náročnosti budovy (PENB) MŠ Slavonice Zdravotní středisko Slavonice RD Zahradní ul., Luka nad Jihlavou RD Školní ul, Jihlava KD Máj, Pelhřimov Budova č.p. 1877, Pelhřimov Kino Dukla, Jihlava RD Mezná ul., okr. Pelhřimov RD Chrástov Bytový dům Čechova ul. Velké Meziříčí Nemocnice Třebíč Nemocnice Pelhřimov Nemocnice Jihlava Nemocnice Nové Město na Moravě Nemocnice Havlíčkův Brod RD Hrbov, Polná RD nám. T.G. Masaryka, Třešť RD Stará Osada, Okříšky Vypracování energetického auditu ZŠ Masarykova, Telč ZŠ Barvířská, Třešť Budova č.p. 1877, Pelhřimov BPS Jarošovice BPS Štíty BPS Hole Aktualizace energetických auditů: BPS Maršovice ZŠ Hradecká, Telč budova Na Sádkách, Telč zdravotní středisko Batelov ZŠ Stará Říše Tělocvična ZŠ Větrný Jeníkov Dům s pečovatelskou službou Třešť BPS Dnešice Černotín KD Máj, Pelhřimov Vypracování a podání žádost o dotaci do programu EFEKT na veřejné osvětlení Obec Ždírec Vypracování zadávací dokumentace dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách pro výběrové řízení a organizací zadávacího řízení DOTEX Obec Lípa Vypracování žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu Jihovýchod (prioritní Strana 12 (celkem 14)

13 osa 3.3 Rozvoj a stabilizace venkovských sídel) Přístavba MŠ Lípa Vypracování a podání žádosti o dotaci z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) 44. výzva Město Telč Městys Stará Říše Městys Větrný Jeníkov Město Pelhřimov KD Máj Vypracování závěrečného vyhodnocení akce a energetického posudku Kraj Vysočina Úspora energie v zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina II. Vypracování odborného posudku Město Telč Realizace úspor energie v objektu Polikliniky Telč Vypracování projektové žádosti do programu EÚS AT-CZ Mikroregion Telčsko Na trasách Regionu Renesance Účast v mezinárodních projektech: FUWA česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na nakládání s odpadem a předcházení jeho vzniku (EAV je nositelem projektu) UNO česko-rakouský přeshraniční projekt zaměřený na optimalizaci postupů obcí v oblasti nakládání s odpadem (EAV je nositelem projektu) SERPENTE projekt zaměřený na dosažení co nejvyšší energetické efektivnosti ve veřejných budovách (podpořen z programu Interreg IVC) CombinES Zaměřuje se na možnost zkombinovat financování určitého projektu z dotačního programu při současném uplatnění metody EPC (Energy Performance Contracting). Projektu se účastní celkem 7 partnerů ze zemí Střední Evropy, Energetická agentura Vysočiny je vedoucím partnerem tohoto projektu. IRFIS - přeshraniční česko-rakouský projekt financovaný z Fondu malých projektů, jež je přímou součástí Programu "Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká Republika ". Projekt se zaměřuje na problematiku financování energetických úspor v budovách metodou EPC (Energy Performance Contracting) a je realizován v Regionu Thayaland a Kraji Vysočina. Oba regiony řeší stejný problém, a to jednak vysokou energetickou náročnost budov vlastněných veřejnoprávními subjekty, snahu o snižování spotřeby energií, a jednak nedostatek finančních prostředků na realizaci úsporných opatření. Projekt si především klade za cíl vytvoření modelu financování energetických úspor v budovách metodou EPC a vytvoření podkladů a vzorů, které budou obecně použitelné. Partnery projektu jsou Energetická agentura Vysočiny a Zukunftsraum Thayaland. EURONET 50/50 - projekt zaměřený na snižování spotřeby ve školách, případně i v jiných veřejných budovách. Úspor je dosaženo primárně změnou chování žáků v těchto školách. Princip 50/50 znamená, že polovinu dosažených úspor vrátí zřizovatel školy zpátky škole a samotní žáci rozhodnou o tom, jakým způsobem škola s těmito prostředky naloží. Tento princip je tedy výhodný pro obě strany. SUSREG - je mezinárodní projekt, jehož hlavním cílem je získávání a sdílení zkušeností z oblastí urbanistického plánování, obnovitelných zdrojů a energetických úspor. V rámci projektu bude v 6 zemích proškoleno celkem 800 odborníků na plánování, či např. vydáno několik výukových publikací a odborných manuálů. Strana 13 (celkem 14)

14 Vypracování výběrového řízení dle zákona O veřejných zakázkách (č. 137/2006 Sb.): Město Humpolec Realizace úspor energie v objektu kina v Humpolci a oprava střechy Více informací na Strana 14 (celkem 14)

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY - KEA. Zbyněk Bouda bouda@eavysociny.cz Tel.: +42063212666

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY - KEA. Zbyněk Bouda bouda@eavysociny.cz Tel.: +42063212666 ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY - KEA Zbyněk Bouda bouda@eavysociny.cz Tel.: +42063212666 08 Výchozí dokumenty: Program rozvoje kraje Vysočina Koncepce snižov ování emisí a imisí znečišťuj ujících ch látek

Více

Podpora energetického využívání biomasy v Moravskoslezském kraji

Podpora energetického využívání biomasy v Moravskoslezském kraji Podpora energetického využívání biomasy v Moravskoslezském kraji Zpracovala: Ing. Petra Koudelková Datum: 28-29.2.2008, Biomasa jako zdroj energie II Koncepční strategie (1) Územní energetická koncepce

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Nabídka zajištění dotací z EU. XXIV.výzva OPŽP. Březen 2011

Nabídka zajištění dotací z EU. XXIV.výzva OPŽP. Březen 2011 Nabídka zajištění dotací z EU XXIV.výzva OPŽP Březen 2011 Operační program životního prostředí 2007 2013 OPŽP je financován ze dvou fondů Evropského fondu pro regionální rozvoj a Fondu soudržnosti Druhý

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění Tereza Nováková Úsek řízení projektů, odbor ochrany ovzduší a OZE Obsah 1. Možnosti čerpání podpory z OPŽP

Více

OPŽP šance pro finance obcím

OPŽP šance pro finance obcím OPŽP šance pro finance obcím Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 2 Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí Prioritní osa 3 Udržitelné využívání zdrojů energie Ondřej Vrbický

Více

Příprava POH. pro obce/města v Kraji Vysočina

Příprava POH. pro obce/města v Kraji Vysočina Příprava POH pro obce/města v Kraji Vysočina Zpracovatel: Energetická agentura Vysočiny Nerudova 1498/8 58601 Jihlava IČ: 70938334 Statutární zástupce: Ing. Zbyněk Bouda jednatel Tel.: +420 603 212 666

Více

ENVIROS - Company presentation

ENVIROS - Company presentation ENVIROS - Company presentation Kreditní linky podporující energeticky úsporné projekty Róbert Máček - ENVIROS O nás ENVIROS, s. r. o. je jednou z předních poradenských společností poskytující své služby

Více

Oblast úspor energie. aktuální informace pro obce. Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s.

Oblast úspor energie. aktuální informace pro obce. Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Oblast úspor energie aktuální informace pro obce Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Dny malých obcí březen 2009 Vývoj spotřeby energie Evropa: v následujících

Více

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY. Zbyněk Bouda

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY. Zbyněk Bouda Zbyněk Bouda bouda@eav.cz UR energetika na Vysočině Možnosti snižování spotřeby využití místních zdrojů OZE Příklady Souvislosti hledisko ekonomické (finanční) hledisko environmentální hledisko sociální

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Aktuální dotační možnosti Operačního programu Životní Prostředí pro malé obce

Aktuální dotační možnosti Operačního programu Životní Prostředí pro malé obce Aktuální dotační možnosti Operačního programu Životní Prostředí pro malé obce Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství e-mail: lev@grantikacs.com Mob: +420 731 192 877 Kapitola/Slide GRANTIKA

Více

Dotace na navrhovaná opatření

Dotace na navrhovaná opatření Dotace na navrhovaná opatření 1. Dotační programy, podporující opatření ke zlepšené tepelně - energetických vlastností obálky budov Obecně lze říci, že opatření, která řeší zlepšení energetických vlastností

Více

ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍŘ v budovách lze realizovat v zásadě dva typy opatření

ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍŘ v budovách lze realizovat v zásadě dva typy opatření TYPY ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ A MOŽNOSTI KOMBINACE EPC S DOTACEMI Z OPŽP ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍŘ v budovách lze realizovat v zásadě dva typy opatření stavební opatření (zateplení pláště

Více

PROGRAM EFEKT. Jihlava, Informace MPO pro poradce EKIS

PROGRAM EFEKT. Jihlava, Informace MPO pro poradce EKIS PROGRAM EFEKT Jihlava, 24.11.2011 Informace MPO pro poradce EKIS O ČEM TO DNES BUDE? 1. EKIS 2011 - výsledky - vyplacení dotace - vyúčtování v EDS - hříchy 2. EFEKT 2012 - vyhlášení programu - nové aktivity

Více

Seminář Operační program Životní prostředí a nízkonákladové čištění odpadních vod v menších obcích, Dolní Moravice, 26.11.2009

Seminář Operační program Životní prostředí a nízkonákladové čištění odpadních vod v menších obcích, Dolní Moravice, 26.11.2009 Seminář Operační program Životní prostředí a nízkonákladové čištění odpadních vod v menších obcích, Dolní Moravice, 26.11.2009 Ascend s.r.o. Korunní 859/18, 120 00 Praha 2 RNDr. Lubomír Paroha, paroha@ascend.cz,

Více

Možnost kombinace metody EPC. v majetku hlavního města Prahy

Možnost kombinace metody EPC. v majetku hlavního města Prahy Možnost kombinace metody EPC s dotací na zateplení objektů v majetku hlavního města Prahy 27.listopadu 2014 Základní dokumenty v oblasti energetiky Územní energetická koncepce hl. m. Prahy (aktualizovaná

Více

Operační Program Životní prostředí

Operační Program Životní prostředí Operační Program Životní prostředí Informace o programu podpory PO 3 Prioritní osa 3 Udržitelné využívání zdrojů energie Tento program je určen všem žadatelům z veřejného sektoru, kteří mají zájem využívat

Více

Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni

Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni Chrudim 12. března 2008 Ing. Miroslava Knotková ENERGETICKÁ AGENTURA ZLÍNSKÉHO KRAJE,O.P.S. Energetická agentura

Více

Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů. s metodou EPC

Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů. s metodou EPC Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů ve veřejné sféře s metodou EPC Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Workshop Perspektivy metody EPC v České republice,

Více

Blanka Veltrubská SFŽP ČR Krajské pracoviště České Budějovice

Blanka Veltrubská SFŽP ČR Krajské pracoviště České Budějovice Podpora obnovitelných zdrojů energie v rámci dotačních titulů SFŽP ČR Blanka Veltrubská SFŽP ČR Krajské pracoviště České Budějovice OBSAH OPŽP Prioritní osa 3 přehled dotačních titulů Projektový cyklus

Více

tituly Ing. Jiří Mazáček PORSENNA o.p.s. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

tituly Ing. Jiří Mazáček PORSENNA o.p.s. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Snižování Evropský zemědělský fond spotřeby pro rozvoj venkova: Evropa energie investuje do venkovských a dotační oblastí" tituly Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního

Více

Podpora obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP

Podpora obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Podpora obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP seminář Biomasa jako zdroj energie II 28. 29.2. 2008 Rožnov pod Radhoštěm Jan Švec Ministerstvo životního prostředí OZE v ČR vývoj a cíle Cíle pro rok

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

PENB a dotační programy. Ing. Jan Škráček, energe/cký specialista

PENB a dotační programy. Ing. Jan Škráček, energe/cký specialista PENB a dotační programy Ing. Jan Škráček, energe/cký specialista Problema5ka PENB Vyhl. č. 148/2007 Sb. a od 1.4.2013 vyhl. č. 78/2013 Sb. Energe/cký šjtek obálky budovy (ČSN 73 0540:2011) Platnost PENB

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Tomáš Vacenovský 31. října 2013 Obsah prezentace Aktuální dotační příležitosti pro obce OP Životní prostředí Norské

Více

Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování. Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s.

Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování. Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s. Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s. 1 2000 Udržitelný scénář vývoje spotřeby energie spotřeba PEZ (PJ) 1800 1600 1400 1200 1000

Více

Výtah z referenční listiny ENERGETICKÉ AUDITY

Výtah z referenční listiny ENERGETICKÉ AUDITY Výtah z referenční listiny ENERGETICKÉ AUDITY 2012 Energetický audit na dva objekty v areálu COMETT PLUS (z.č. 01847) STRAKONICE realizační PD parovodní přípojky pro nemocnici (z.č. 01861) MILEVSKO PD

Více

Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů. s metodou EPC

Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů. s metodou EPC Možnosti kombinace dotací na zateplení objektůů ve veřejné sféře s metodou EPC Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Workshop Perspektivy metody EPC v České republice,

Více

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Představení lektora Bc. Daniel Žáček Senior projektový manažer Email: daniel.zacek@enovation.cz www.enovation.cz O společnosti

Více

ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ

ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ MOŽNOSTI KOMPLEXNÍHO ŘEŠENÍ VOBLASTI SNÍŽENÍ SPOTŘEBY ENERGIE V BUDOVÁCH PROJEKT COMBINES ZÁKLADNÍ TYPY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ v budovách lze realizovat v zásadě dva typy opatření stavební opatření (zateplení

Více

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility 15. 9. 2016 Dotační programy s podporou Fotovoltaiky Fotovoltaika jako součást komplexního projektu PODNIKATELÉ OP Podnikání

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Erneuerbare Energie in Tschechien: Potenziale, Nutzung & Perspektiven

Erneuerbare Energie in Tschechien: Potenziale, Nutzung & Perspektiven Erneuerbare Energie in Tschechien: Potenziale, Nutzung & Perspektiven Mag. Bohuslav Čtveráček Energy Centre Budweis 3. August 2017, Großschönau Energy Centre České Budějovice (ECČB) gegründet in 1998 im

Více

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A JEJICH DOPADY DO ČINNOSTI EAZK PODPOROVANÉ EKOLOGICKÉ A EKONOMICKÉ PROJEKTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A JEJICH DOPADY DO ČINNOSTI EAZK PODPOROVANÉ EKOLOGICKÉ A EKONOMICKÉ PROJEKTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A JEJICH DOPADY DO ČINNOSTI EAZK PODPOROVANÉ EKOLOGICKÉ A EKONOMICKÉ PROJEKTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Miroslava Knotková, EAZK Jelenovská 22/1/2014 TJ/r Bilance ZK - PEZ před přeměnou Obec:

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz 2 Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU FORMULÁŘ KONTROLY KVALITY Název publikace Územní energetická koncepce Zlínského

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství

Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství Ing. Pavel Uhlíř Projektový manažer pro oblast životního prostředí RAVEN EU Advisory, a.s. Žďár nad Sázavou, 28.2.2008 RAVEN EU ADVISORY, A.S. Programové

Více

Strukturální fondy EU

Strukturální fondy EU Strukturální fondy EU Programové období 2007 2013 24 OP pro ČR 750 mld Kč Kapitola/Slide 1 OP Podnikání a inovace Ekoenergie Řídící orgán Ministerstvo průmyslu a obchodu Zprostředkující subjekt ČEA (CzechInvest)

Více

DOSAŽENÉ ÚSPORY ENERGIE PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMŮ PODPORY V ČR

DOSAŽENÉ ÚSPORY ENERGIE PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMŮ PODPORY V ČR DOSAŽENÉ ÚSPORY ENERGIE PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMŮ PODPORY V ČR OBSAH: 1. Programy podpory energetické efektivnosti 2007-2013, 2. Přínosy programu EKO-ENERGIE OPPI 2007-2013, 3. Přínosy prioritní osy 3 OPŽP

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Integrovaný systém nakládání s odpady v Kraji Vysočina ISNOV

Integrovaný systém nakládání s odpady v Kraji Vysočina ISNOV Kraj Vysočina Integrovaný systém nakládání s odpady v Kraji Vysočina ISNOV Ing. Pavla Bendová vedoucí oddělení technické ochrany životního prostředí Krajský úřad Kraje Vysočina Problematické cíle vyplývající

Více

STAV A PODPORA ENERGETICKÉHO VYUŽÍVÁNÍ BIOMASY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

STAV A PODPORA ENERGETICKÉHO VYUŽÍVÁNÍ BIOMASY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Biomasa jako zdroj energie II STAV A PODPORA ENERGETICKÉHO VYUŽÍVÁNÍ BIOMASY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Rožnov pod Radhoštem 28. února 2008 Ing. Miroslava Knotková ENERGETICKÁ AGENTURA ZLÍNSKÉHO KRAJE,O.P.S. Energetická

Více

Veřejné finance pro místní energetickou soběstačnost

Veřejné finance pro místní energetickou soběstačnost Ondřej Pašek Veřejné finance pro místní energetickou soběstačnost 12.5.2015, Praha Udržitelná energetika ve slibech Programové prohlášení Vlády ČR 2013: Upravíme zákon o podporovaných zdrojích energie

Více

Možnost čerpání dotací na vytápění biomasou z OP ŽP

Možnost čerpání dotací na vytápění biomasou z OP ŽP Možnost čerpání dotací na vytápění biomasou z OP ŽP Miroslav Zmeškal Státní fond životního prostředí ČR Krajské pracoviště Zlín J.A.Bati 5520 Oblasti podpory Prioritní osa 2.1 Zlepšování kvality ovzduší

Více

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci Číslo kola výzvy: 01 Číslo a název globálního grantu: Vyhlašovatel (ZS): CZ.1.07/1.1.01 Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Pořadí Registrační

Více

Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci

Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci prioritní it osy 5 a možnosti kombinace s uplatněním EPC Ing. Ondřej Vrbický Vedoucí oddělení IV, odbor ochrany ovzduší a OZE, SFŽP ČR Ministerstvo životního prostředí

Více

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY. Zbyněk Bouda eav@eav.cz Tel.: +420603212666

ENERGETICKÁ AGENTURA VYSOČINY. Zbyněk Bouda eav@eav.cz Tel.: +420603212666 AGENTURA VYSOČINY Zbyněk Bouda eav@eav.cz Tel.: +420603212666 3.10.2009 Společný projekt Certifikace budov Zavedení monitoringu Realizace opatřen ení vyhodnocení 3.10.2009 2 ZELENÁ KNIHA (2006) Evropská

Více

Podpora využívání obnovitelných zdrojů energie v ČR. Juraj Krivošík / Tomáš Chadim SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s.

Podpora využívání obnovitelných zdrojů energie v ČR. Juraj Krivošík / Tomáš Chadim SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Podpora využívání obnovitelných zdrojů energie v ČR Juraj Krivošík / Tomáš Chadim SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. OZE v ČR: Základní fakta 6000 Spotřeba OZE: 4,7 % celkové spotřeby

Více

Energy Performace Contracting a Strukturální fondy

Energy Performace Contracting a Strukturální fondy Energy Performace Contracting a Strukturální fondy Vladimír Sochor SEVEn, o.p.s. mezinárodní konference ENEF 2012, Banská Bystrica, 17. 10. 2012 1 Dokumenty o energetické účinnosti Dokument o energetické

Více

Energy Performance Contracting

Energy Performance Contracting Energy Performance Contracting metoda financování úspor energie Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Konference energetického managementu, Litoměřice, 23.-24. října

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY

PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY červenec 2014 ZERO-CARBON AREA BRONX, BRNO CÍL STUDIE Shrnutí Cíl = nalezení směru - strategie rozvoje lokality jak z pohledu rekonstrukce stávajících budov, tak výstavby nových

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s. r. o. - LEDEN Zlínský kraj ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE NÁVRH ŘEŠENÍ EH ZK

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s. r. o. - LEDEN Zlínský kraj ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE NÁVRH ŘEŠENÍ EH ZK ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s. r. o. - LEDEN 2004 Zlínský kraj ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE NÁVRH ŘEŠENÍ EH ZK FORMULÁŘ KONTROLY KVALITY Název publikace Závěrečná zpráva Územní energetická

Více

Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ /0.0/0.

Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ /0.0/0. Příloha Strategického rámce: Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000036 Investiční priority - seznam projektových

Více

Manažer pro energetiku European EnergyManager

Manažer pro energetiku European EnergyManager Manažer pro energetiku European EnergyManager Doplňující vzdělání pro energetiky Seminář NSZM, Praha, 25. května 2010 Komu je vzdělání určeno? Organizacím/podnikům, které chtějí odhalit své rezervy v oblasti

Více

Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni

Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni Podpora udržitelné energetiky v obcích na národní úrovni Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor workshop Udržitelná energetika v obcích 1 Směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti

Více

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor XIII. setkání starostů a místostarostů Libereckého kraje 1 Směrnice

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Operační program Životní prostředí 2014 2020. www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz

Operační program Životní prostředí 2014 2020. www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Operační program Životní prostředí 2014 2020 www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Podpora obcí a měst z OPŽP 2007-2013 Souhrn schválených projektů měst a obcí dle jednotlivých PO v rámci

Více

Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP

Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP Ing. Ondřej Vrbický Zástupce ředitele odboru Odbor OO a OZE www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Obsah Prioritní osa 5 Specifické

Více

Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XVII. výzvy Operačního programu Životní prostředí

Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XVII. výzvy Operačního programu Životní prostředí Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XVII. výzvy Operačního programu Životní prostředí ZVEŘEJNĚNO DNE 11. 2. 2010 Výběrová (hodnotící) kritéria v Operačním programu Životní prostředí

Více

vstupní suroviny 2013 hovězí hnůj, travní siláž, kukuřičná siláž 2010 hnůj, travní senáž, kukuřičná siláž, kejda,

vstupní suroviny 2013 hovězí hnůj, travní siláž, kukuřičná siláž 2010 hnůj, travní senáž, kukuřičná siláž, kejda, 001 Bolehošť vepřový hnůj, hovězí hnůj, kukuřičná siláž, travní siláž, vojtěšková siláž 002 Brdo 2013 hovězí hnůj, kejda, travní siláž, kukuřičná siláž, GPS (obilná siláž) 003 Březná 550kW 2013 hovězí

Více

Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XXVIII. výzvy Operačního programu životního prostředí prioritní osa 3

Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XXVIII. výzvy Operačního programu životního prostředí prioritní osa 3 Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci programu Životní prostředí Výběrová (hodnotící) kritéria pro projekty přijímané v rámci XXVIII. výzvy Operačního programu životního prostředí

Více

MOŽNOSTI LOKÁLNÍHO VYTÁPĚNÍ A VÝROBY ELEKTŘINY Z BIOMASY. Zhodnocení aktivit projektu Podpora z MPO, ERÚ Využití biomasy

MOŽNOSTI LOKÁLNÍHO VYTÁPĚNÍ A VÝROBY ELEKTŘINY Z BIOMASY. Zhodnocení aktivit projektu Podpora z MPO, ERÚ Využití biomasy MOŽNOSTI LOKÁLNÍHO VYTÁPĚNÍ A VÝROBY ELEKTŘINY Z BIOMASY Zhodnocení aktivit projektu Podpora z MPO, ERÚ Využití biomasy Tadeáš Ochodek Rožnov pod Radhoštěm, Beskydský hotel RELAX 28.-29.2. 2008 Název projektu:

Více

PROCES PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTU

PROCES PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTU PROCES PŘÍPRAVY ENERGETICKY ÚSPORNÉHO PROJEKTU PŘI KOMBINACI PODPORY Z OPŽP A APLIKACI EPC PROCES PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTU Aktivity zákazníka Rozhodnutí pro metodu EPC Podpis smlouvy Spolupráce na

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY

PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY PŘÍPADOVÁ STUDIE CASE STUDY červenec 2014 ZERO-CARBON AREA BRONX, BRNO CÍL STUDIE Shrnutí Cíl = nalezení směru - strategie rozvoje lokality jak z pohledu rekonstrukce stávajících budov, tak výstavby nových

Více

Česká politika. Alena Marková

Česká politika. Alena Marková Česká politika Alena Marková Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR schválený vládou v lednu 2010 základní dokument v oblasti udržitelného rozvoje dlouhodobý rámec pro politické rozhodování v kontextu

Více

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Integrovaný regionální operační program 2014-2020 (IROP) Územní plány Obce s rozšířenou působností Pořízení územních plánů a změn územních plánů Max. 90 % ze

Více

Příležitosti pro financování energeticky úsporných projektů

Příležitosti pro financování energeticky úsporných projektů Příležitosti pro financování energeticky úsporných projektů Tomáš Chadim Tábor 4.2.2010 Představení SEVEn SEVEn je konzultační společnost zaměřená na oblast energetiky a životního prostředí, zejména na

Více

Energeticky úsporná obec

Energeticky úsporná obec Energeticky úsporná obec Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Dny malých obcí březen 2008 Vývoj spotřeby energie Evropa: v následujících 10 až 15 letech mírný růst

Více

Vyhodnocení programu Efekt 2007

Vyhodnocení programu Efekt 2007 Vyhodnocení programu Efekt 2007 Program EFEKT (dále jen Program) je součástí Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie vyhlašovaného každoročně vládou ČR. Program

Více

Petra Wernerová Dotační příležitosti pro obce a města

Petra Wernerová Dotační příležitosti pro obce a města Petra Wernerová 26. 10. 2017 Dotační příležitosti pro obce a města Obsah Dotační management přes E.ON Aktuální dotační příležitosti Program EFEKT Integrovaný regionální operační program Operační program

Více

VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV

VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV Ing. Jiří Cihlář VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV Konference Energie pro budoucnost XV 23. dubna 2015, IBF Brno 1 OSNOVA O čem budeme mluvit? - LEGISLATIVA A JEJÍ NÁVAZNOST NA

Více

Pracovní skupina ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Pracovní skupina ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Výsledky z pracovních skupin Pracovní skupina ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.rrajm.cz 1 Zaměření a úkoly pracovní skupiny : Odpadové hospodářství sdružování obcí, organizování nakládání s odpady Obnovitelné zdroje

Více

Komplexní vzdělávací program pro. technologií ve výstavbě a provozování budov

Komplexní vzdělávací program pro. technologií ve výstavbě a provozování budov Komplexní vzdělávací program pro podporu environmentálně ě šetrných technologií ve výstavbě a provozování budov 1 EPC principy py a příklady Možnosti financování a příklady projektů Ing. Vladimír Sochor

Více

(Úspory energie a obnovitelné zdroje

(Úspory energie a obnovitelné zdroje Možnosti technické pomoci při zlepšov ování environmentáln lní výkonnosti (Úspory energie a obnovitelné zdroje energie v ubytovacích ch zařízen zeních) Jaroslav Jakubes, ENVIROS Obsah prezentace Kontext

Více

lní vývoj v biomasy Ing. Jan Koloničný, Ph.D. Luhačovice 13.-14.5.2009

lní vývoj v biomasy Ing. Jan Koloničný, Ph.D. Luhačovice 13.-14.5.2009 Aktuáln lní vývoj v energetickém m využívání biomasy Ing. Jan Koloničný, Ph.D. Luhačovice 13.-14.5.2009 Úvod Státní energetická koncepce Obsah prezentace Národní program hospodárného nakládání s energií

Více

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP a předcházení vzniku odpadů. zelená linka:

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP a předcházení vzniku odpadů.   zelená linka: PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP 2014+ a předcházení vzniku odpadů www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz PO 1: Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní 1.1 Snížit množství vypouštěného znečištění

Více

Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb.

Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb. Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb. Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor 1 Směrnice

Více

Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK

Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK Modernizace zdrojů tepla v Karolínce město Karolínka - 1.274 domácností, 549

Více

Možnosti podpory v oblasti úspor energie a související. kraje

Možnosti podpory v oblasti úspor energie a související. kraje Možnosti podpory v oblasti úspor energie a související aktivity v rámci Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu oddělení regionálního rozvoje 5. května

Více

Úspory energie a obnovitelné zdroje energie

Úspory energie a obnovitelné zdroje energie Úspory energie a obnovitelné zdroje energie Tomáš Chadim Liberec 16.2.2010 Představení SEVEn SEVEn je konzultační společnost zaměřená na oblast energetiky a ţivotního prostředí, zejména na oblast úspor

Více

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Setkání EKIS a odborný seminář Litomyšl, 17. září 2018 Komora obnovitelných zdrojů energie (o nás) Největší

Více

Obnovitelné zdroje energie a dotační tituly z pohledu DEVELOPERA

Obnovitelné zdroje energie a dotační tituly z pohledu DEVELOPERA Efektivní financování úspor energie www.energy-benefit.cz Obnovitelné zdroje energie a dotační tituly z pohledu DEVELOPERA kavárna Foodoo, Danube House, 4. listopadu 2008 Ing. Libor Novák Efektivní financování

Více

LVIII. výzva OP ŽP Žádosti o dotaci jsou přijímány od 5. 3. 15. 4. 2014, výsledky by měly být známy v červenci 2014 Alokace 3,7 mld.

LVIII. výzva OP ŽP Žádosti o dotaci jsou přijímány od 5. 3. 15. 4. 2014, výsledky by měly být známy v červenci 2014 Alokace 3,7 mld. Přehled dotačních možností v rámci LVIII., LIX. a LX. výzvy OP ŽP Celkové náklady projektu do 50 mil. EUR včetně DPH pro všechny oblasti a vyhlášené výzvy LVIII. výzva OP ŽP Žádosti o dotaci jsou přijímány

Více

ENERGETICKÉ HODNOCENÍ BUDOV

ENERGETICKÉ HODNOCENÍ BUDOV Ing. Jiří Cihlář ENERGETICKÉ HODNOCENÍ BUDOV Požadavky legislativy a jejich dopad do navrhování a provozování budov Konference Energie pro budoucnost XII 24. dubna 2014, IBF Brno 1 OSNOVA O čem budeme

Více

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Snížení energetické náročnost veřejných budov a zvýšení využití obnovitelných zdrojů energie organizační složky městské části hl. města Prahy školy

Více

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Obsah OP PIK Efektivní energie prioritní osa 3 Harmonogram Výzev Podpora bioplynových stanic program Obnovitelé zdroje - I. Výzva (statistika)

Více

Plnění akčního plánu Územní energetické koncepce Olomouckého kraje

Plnění akčního plánu Územní energetické koncepce Olomouckého kraje Plnění akčního plánu Územní energetické koncepce Olomouckého kraje Úspory energie a uhlíková stopa úřadu Olomouc dne 28. 8. Akční plán ÚEK OK Akční plán UEK Olomouckého kraje : prováděcí dokument, který

Více

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů

Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Stav energetické účinnosti v ČR a podpora energetiky úsporných projektů Ing. Hana Schvarczová Vedoucí oddělení hospodaření s energií XIV. setkání starostů a místostarostů Libereckého kraje 1 Cíle energetické

Více

STUDIE PROVEDITELNOSTI. Využití odpadního tepla z BPS Věžná pro vytápění v areálu ZD a části obce

STUDIE PROVEDITELNOSTI. Využití odpadního tepla z BPS Věžná pro vytápění v areálu ZD a části obce STUDIE PROVEDITELNOSTI Využití odpadního tepla z BPS Věžná pro vytápění v areálu ZD a části obce BŘEZEN 2013 1 Identifikační údaje 1.1 Zadavatel Název organizace Obec Věžná Adresa Věžná 1 Statutární zástupce

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2004 ZLÍNSKÝ KRAJ ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ANALÝZA VÝCHOZÍHO STAVU FORMULÁŘ KONTROLY KVALITY Název publikace Územní energetická koncepce Zlínského

Více

Výpis žádostí ze systému edotace

Výpis žádostí ze systému edotace Příloha č. 1 ZK-03-2018-05, př. 1 počet stran: 6 Výpis žádostí ze systému edotace Název dotačního titulu: Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací obcím Kraje Vysočina na akceschopnost

Více

Podpora energetické účinnosti

Podpora energetické účinnosti Podpora energetické účinnosti Ing. Petr Vozka odbor energetické účinnosti a úspor Konference Připravenost stavebnictví na nzeb Praha, 24. ledna 2018 1 Legislativa Zákon č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií

Více

Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP

Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP Nová zelená úsporám Program Ministerstva životního prostředí zaměřený na úspory energie

Více

Energetické audity v České republice

Energetické audity v České republice Energetické audity v České republice 24. října 2012 Ing. Jan Pejter (jan.pejter@enviros.cz) Obsah prezentace 1) Novela zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, 2) Energetické audity, 3) Dotační tituly

Více