V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7"

Transkript

1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

2 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program: Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví Program: HIV/ AIDS Vzdělávací program pro Litvu - HELP IV. Přehled plánovaných aktivit V. Přehled hospodaření VI. Děkujeme našim sponzorům VII. Všeobecné informace VIII. Přehled kanceláří Project HOPE v Evropě

3 Ú V O D N Í S L O V O Vážení přátelé, V uplynulém roce završila naše společnost 16 let úspěšné činnosti v České republice. Jsme velmi rádi, že i v roce 2007 pokračovala činnost naší organizace dalšími kvalitními programy v českém zdravotnictví. Byl organizován v pořadí již osmý ročník vzdělávání manažerů vybraných ze zdravotnických organizací z celé České republiky; dalších 60 účastníků absolvovalo program, ve kterém týmy manažerů získávají znalosti v oblasti teorie zdravotnických systémů, provozního řízení, personalistiky a finančního managementu. V Litvě se uskutečnil 2. a byl zahájen 3. ročník programu: HIV/ AIDS vzdělávací program pro Litvu HELP. Program absolvovalo 120 účastníků z celé země, kteří se úzce zabývají problematikou HIV/AIDS zaměstnanci neziskových organizací, praktičtí lékaři a sestry, lidé, kteří tvoří zdravotnickou politikou, zdravotničtí manažeři a další. Chtěla bych poděkovat všem odborníkům a sponzorům, kteří umožnili společnosti Project HOPE - Česká republika, aby pokračovala v pomoci lidem tak, aby si dokázali pomoci sami. dobře efektivně dlouhodobě. PhDr. Helena Jungová Ředitelka Project HOPE Česká republika, o.p.s.

4 I. P Ř E D S T A V U J E M E S E : Project HOPE Česká republika, o.p.s. vychází z tradic americké organizace, která je spojována s první nemocniční lodí mírových dob na světě. V roce 1958 byla založena v USA zdravotnická nadace The People-to-People Health Foundation, Inc. - Project HOPE. V současné době má sídlo ve státě Virginia v USA. HOPE znamená nejen naději, je to též akronym Health Opportunities for People Everywhere šance na zdraví pro lidi na celém světě. Project HOPE působí dnes na všech kontinentech. Prostřednictvím spolupráce, vytvářením partnerství a vzděláváním v různých zemích světa uplatňuje nadace svoji hlavní filozofii pomáhat lidem tak, aby si byli schopni pomáhat sami s maximálním efektem a dlouhodobě. Hlavní zaměření nadace je vzdělávání ve zdravotnictví a poskytování humanitární pomoci. AŠE AKTIVITY V ČR V ČR působí Project HOPE od roku Zaměřuje se zejména na organizování vzdělávacích programů pro pracovníky ve zdravotnictví formou přednášek a seminářů, dále pak na humanitární pomoc poskytovanou formou zajišťování léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury z darů určených pro zdravotnická zařízení v ČR a jejich pacienty. VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY: Vzdělávací programy společnosti Project HOPE jsou koncipovány s cílem vyškolit budoucí školitele, kteří budou nejprve pod vedením našich lektorů, později samostatně, předávat získané vědomosti a zkušenosti. Cílem každého programu je zajistit jeho trvalé fungování v České, případně Slovenské republice. Project HOPE zůstává v těsném kontaktu se všemi absolventy svých programů. Mnozí z nich se stali přednášejícími a konzultanty pro naše nové aktivity. Od založení společnosti úspěšně proběhly a setkaly se s velkým zájmem ve zdravotnických kruzích tyto vzdělávací programy: Program: HIV/ AIDS vzdělávací program pro Litvu HELP ( ) Program Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví ( ) Program Řízení změn pro zlepšení kvality: Role středního managementu ve zdravotnictví v Lotyšsku a Estonsku ( ) Workshop: Nádorové onemocnění prsu školení školitelů (2003)

5 Kurz Nádorové onemocnění prsu - určený pro praktické lékaře (2001) Program Multidisciplinární přístup k problematice nádorového onemocnění prsu ( ) Kurz Radiodiagnostika karcinomu prsu (2000) Školení mladých onkologů ze střední a východní Evropy (2000) Kurz paliativní péče o onkologicky nemocné - zaměřený na zvýšení kvality života umírajících v terminálním stadiu převážně onkologických onemocnění a na podporu rozvoje hospicového hnutí v České republice ( ) Kurz řízení v českém zdravotnictví pro vrcholové managery českých nemocnic ( )

6 I I. S T A T U T S P O L E Č N O S T I : Společnost poskytuje především vzdělávací služby pracovníkům ve zdravotnictví a zdravotnickým organizacím. Project HOPE vybírá nejvhodnější účastníky pro daný vzdělávací program na základě jejich kvalifikace potřebné pro absolvování programu a předpokladů pro účinné využití získaných vědomostí. Vzdělávací programy jsou poskytovány bezplatně, popř. za částečnou úhradu (doprava, ubytování). Kromě finančních prostředků od sponzorů získává Project HOPE nepravidelně dary ve formě léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury. Ty pak nabízí vedoucím zdravotnickým zařízením a organizacím v ČR, aby byly dále distribuovány do dalších institucí, které toto vybavení potřebují. Dary jsou poskytovány bezplatně, vyjma nákladů spojených s jejich dodáním určeným institucím (náklady na poštovné a dopravu na území ČR), které hradí přijímací instituce.

7 I I I. H L A V N Í P R O G R A M Y : Ř Í Z E N Í Z M Ě N : P O S Í L E N Í R O L E M A N A Ž E R Ů V E Z D R A V O T N I C T V Í Projekt ve spolupráci se společností Johnson & Johnson Od roku 2000 bylo zorganizováno již sedm ročníků programu Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví a absolvovalo je 420 zdravotnických manažerů na střední i vrcholové úrovni řízení. Pro velký úspěch program, ale především pro stále rostoucí zájem ze strany zdravotnických manažerů o další vzdělávání, byl v roce 2007 zorganizován další, v pořadí již 8. ročník manažerského programu. Cílem programu je zvýšit manažerské schopnosti managementu zdravotnických organizací např. lékařů primářů, vrchních sester, či vedoucích ekonomických/ administrativních pracovníků, a přispět tím k větší efektivitě zdravotnických organizací. Program proběhl v jednom 4-denním a třech 3-denních modulech v době od března do června 2007 a zúčastnilo se ho 21 tříčlenných týmů z nemocnic, zdravotních pojišťoven, psychiatrických léčeben a Krajských zdravotních úřadů z celé České republiky. Témata jednotlivých modulů Úloha manažera v systému; Zvyšování kvality; Řízení lidských zdrojů a Finance a rozpočet byla přednášena jak zahraničními, tak i českými lektory. Během všech 4 modulů týmy pracovaly na projektech, jejichž témata si zvolily a které po absolvování programu zavádějí ve svých nemocnicích. Témata všech týmových projektů: 1. Bratislava - Fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava: Efektivita činnosti I. Ortopedicko-traumatologickej kliniky po zlúčení dvoch pracovísk 2. Brno - Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně: Optimalizace procesu zpracování požadavků a zefektivnění nákupu nezdravotnického materiálu a služeb

8 3. materiálu a služeb; Cíl projektu: Zefektivnit nákupní činnost, sjednocení nákupního procesu, monitorování trhu, podpora při tvorbě obchodního image F, 4. Brno - Úrazová nemocnice Brno: Zkvalitnění příjmu a průběhu hospitalizace polytraumatizovaných pacientů v Úrazové nemocnici Brno 5. Břeclav - emocnice Břeclav, p.o.: Přínosy zavedení normy ČS E ISO v emocnici Břeclav, p.o. 6. Dobřany - Psychiatrické léčebna Dobřany: Sjednocení ošetřovatelské dokumentace v gerontopsychiatrii 7. Frýdek-Místek - emocnice ve Frýdku-Místku, p.o.: Vznik Beskydského gastrocentra 8. Havlíčkův Brod - emocnice Havlíčkův Brod, p.o.: Alokace nákladů na DRG. Přiřazování nákadů dle jednotlivých druhů na vybrané diagnózy v emocnici Havlíčkův Brod 9. Hodonín - emocnice TGM Hodonín, p.o.: Možnosti a podmínky sloučení JIP a ARO v emocnici TGM Hodonín, příspěvkové organizaci 10. Horní Beřkovice - Psychiatrická léčebna Horní Beřkovice: Problematika komunikace ve vztahu sestra pacient 11. Hradec Králové - Fakultní nemocnice Hradec Králové: ormativ personálního zajištění lékařů, ošetřovatelského personálu na třicetilůžkovou stanici standardních kardiologických lůžek 12. Jihlava - emocnice Jihlava: Stanovení hodnotících kriterií pro odměňování zaměstnanců při přechodu na akciovou společnost 13. Kroměříž - Kroměřížská nemocnice a.s.: Možnosti posílení spolupráce jednotlivých oborových JIP 14. Kyjov - emocnice Kyjov, p.o.: Zvyšování kvality zdravotnické dokumentace v emocnici Kyjov, p.o. 15. Ostrava - Poruba - Fakultní nemocnice Ostrava: Konsolidace laboratorních provozů ve F v Ostravě s využitím pokročilé automatizace a robotizace 16. Plzeň - Fakultní nemocnice Plzeň: Využití e-learningu při vzdělávání nelékařů v rámci nemocnice 17. Poprad - emocnica Poprad, a.s.: Zlúčenie ortopedického a traumatologického odd. emocnice Poprad, a.s., prestavba operačných sálov traumatologicko-ortopedického oddelenia a organizácia práce na týchto sálach 18. Praha 8 - Gerontologické centrum: Komunitní centrum při Gerontologickém centru " Senior seniorům"

9 19. Rakovník - emocnice s poliklinikou Rakovník: Vytváření rovnocenného vztahu pacient ošetřující personál 20. Strakonice - emocnice Strakonice, a.s.: Optimalizace vykazování zdravotní péče ve vztahu k nákladům v prostředí měnících se úhradových vyhlášek 21. Znojmo - emocnice Znojmo, p.o.: Příjem polytraumatizovaného pacienta V roce 2007 získal program akreditaci od Ministerstva zdravotnictví ČR a od České asociace sester. V říjnu 2007 proběhlo ve Sport hotelu v Hrotovicích setkání absolventů všech osmi ročníků programu. V rámci tohoto setkání prezentovaly týmy posledního ročníku své projekty, zároveň měly možnost se podělit o své zkušenosti i s ostatními týmy. V programu tedy nešlo jen o pasivní předávání nových informací, ale o konkrétní, praktický krok k vylepšení práce v zařízeních, jejichž zástupci se programu zúčastnili. Hodnocení kurzu z pohledu účastníků největší přínos Setkání se zajímavými odborníky; vynikající přednášky Získání přehledu o problémech jiných nemocnic, nadhled na vlastní práci, práce v týmu, konstrukce projektu, všeobecná problematika zdravotnictví, kontakty Metody podporující prosazení projektu, celkový přehled o problémech zdravotnictví Komplexnost, respektive prolínání jednotlivých součástí manažerské práce, analýzy s metodikou řešení a finanční management Ukázky postupu plánování a analýz Pochopení některých ekonomických zákonitostí, porovnání přístupu naší a jiných organizací Nový náhled na věci, nové kontakty, informace, zkušenosti s prezentací Informace i z jiných oborů zdravotnictví, které budu moci využívat. Vyzkoušení si prezentovat velmi užitečné zkušenosti Rozšíření vlastního obzoru, nové informace, navázání nových kontaktů Seznámení se způsobem řízení vedení, řízení a ekonomického chodu zdravotnického zařízení Rozšíření znalostí v oblasti managementu

10 Komplexní pohled na zdravotnictví, kontakt se zajímavými lidmi Kombinace přednášek s následnou aplikací ve cvičeních, zaměření jednotlivých modulů na nejdůležitější oblasti řízení Dosažené výsledky Od roku 2000 kurz absolvovalo 480 účastníků z 83 nemocnic/ zdravotních pojišťoven/ krajských úřadů/ psychiatrických léčeben z celé České republiky Týmy dokončily své projekty na řešení konkrétních potřeb jednotlivých organizací Zúčastněné týmy zavádějí své projekty do praxe a tím přispívají ke zvýšení kvality práce v určených oblastech daného zařízení Profesně různorodé složení týmů přispělo ke zlepšení spolupráce mezi jednotlivými odděleními a profesemi v rámci zdravotnického zařízení Navázaly se nové kontakty mezi zdravotnickými zařízeními, na mnoha místech dochází k aktivní spolupráci mezi nimi

11 P R O G R A M : H I V / A I D S V Z D Ě L Á V A C Í P R O G R A M P R O L I T V U H E L P Projekt ve spolupráci se společností Johnson & Johnson. V březnu 2007 byl v Litvě zahájen 2. a v listopadu 3. ročník programu zaměřeného na HIV/AIDS. Program organizuje Project HOPE Česká republika, o.p.s. ve spolupráci s Litevským HIV/AIDS centrem. Cílem programu je rozvíjet znalosti a dovednosti při organizování péče o pacienty systematicky, jednotným, integrovaným a koordinovaným způsobem. Účastníci programu budou mít možnost spolupráce s ostatními poskytovateli péče, pracovat společně při řešení případů a aplikovat principy case managementu v klinické praxi i při poskytování zdravotní a sociální péče. Program absolvovalo 120 účastníků z celé země, kteří se úzce zabývají problematikou HIV/AIDS, jako např. zaměstnanci neziskových organizací, praktičtí lékaři a sestry, lidé, kteří tvoří zdravotnickou politikou, zdravotničtí manažeři a další. Program proběhl ve třech tří denních modulech od března do června 2007 a od listopadu 2007 do ledna Jednotlivá témata byla přednášena místními lektory, kteří byli sami účastníky prvního ročníku programu a kteří po účasti na školení školitelů v říjnu 2006 nejprve pod vedením lektorů a později samostatně předávali získané vědomosti a zkušenosti. Během všech 3 modulů týmy pracovaly na projektech, jejichž témata si zvolily a které po absolvování programu zavádějí ve svých organizacích.

12 I V. P Ř E H L E D P L Á N O V A N Ý C H A K T I V I T : I v příštích letech chceme pokračovat v úspěšné tradici kvalitních vzdělávacích programů pro pracovníky ve zdravotnictví. Naším cílem zůstává i nadále školení odborníků v oblastech, které jsou v našem zdravotnictví problematické, případně v rámci stávajících aktivit školení přednášejících pro další programy. V roce 2008 plánujeme tyto aktivity: 9. ročník programu: Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví březen až červen a 4. ročník programu: HIV / AIDS vzdělávací program pro Litvu (HELP) leden až květen 2008 programu: LEADERS 2 LEADERS - Continuing professional development (CPD) program září 2006 květen 2008 organizace slavnostního setkání absolventů ročníku: Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví podzim 2008

13 V. P Ř E H L E D H O S P O D A Ř E N Í Rozvaha k AKTIVA Dlouhodobý hmotný majetek Oprávky k dlouh. hm. majetku Krátkodobý fin.majetek Náklady příštích období Aktiva celkem PASIVA Vlastní jmění Hosp. výsledek - úč. ztráta Krátkodobé závazky Výdaje př. období Pasiva celkem Příjmy v roce 2007 dle zdrojů Vlastní jmění k Fin. dary zřizovatele Úroky Kurz. zisky

14 Stav vlastního jmění k ztráta r Finanční dary v roce Stav vl. jmění k Výkaz zisku a ztrát k VÝ OSY: Celkem Hlavní činnost Správní činnost Ostatní výnosy ÁKLADY: Celkem Hlavní činnost Správní činnost Spotřeba materiálu Služby Osobní náklady Ostatní náklady Odpisy Hospodářský výsledek Hospodářský výsledek ztráta bude vypořádána z vlastního jmění. Obecně prospěšná společnost nemá žádný majetek na leasing, žádný závazek není po splatnosti a rezervy nebyly tvořeny.

15 V I. D Ě K U J E M E N A Š I M S P O N Z O R Ů M : Zvláštní poděkování náleží těm společnostem, organizacím a jednotlivcům, kteří se na našich programech finančně podíleli, zvláště pak: The People-to-People Health Foundation, Inc., USA Johnson & Johnson spol. s r.o. Johnson & Johnson European Corporate Social Responsibility

16 V I I. V Š E O B E C N É I N F O R M A C E : ázev: Project HOPE - Česká republika, o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Registrace: Krajský obchodní soud v Praze IČO: DIČ: Datum vzniku společnosti: Druh obecně prospěšných služeb: - vzdělávací činnost v oblasti zdravotnictví formou přednášek, seminářů a stáží - humanitární pomoc poskytovaná formou zajišťování léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury z darů určených pro zdravotnická zařízení v ČR a jejich pacienty aše poslání: Chceme pomáhat lidem tak, aby si byli schopni pomoci sami - s maximálním efektem a dlouhodobě Statutární orgány: Správní rada Dozorčí rada MUDr. Vladimír Eckert / MUDr. Pavel Totušek, předseda MUDr. Judit Csiszár MUDr. Alena Štětková MUDr. Renata Knorová Ing. Hana Vičarová / MUDr. Vilma Benešová Anna Chrzová Ředitelka Další zaměstnanci: PhDr. Helena Jungová Andrea Krumplová, Bc., Project Manager Martina Čížková Program Manager

17 V I I I. P Ř E H L E D K A N C E L Á Ř Í P R O J E C T H O P E V E V R O P Ě BELGIE Project HOPE Central and Eastern Europe Avenue des Arts Brussels Tel.: Fax: Mobil: jcsiszar@projecthope.org MAKEDO IE Project HOPE Macedonia Gjuro Gjakovic, 18/ , Skopje Republic of Macedonia Tel.: ; Fax: Mobil: KTakovska@projecthope.org BOS A A HERZEGOVI A Project HOPE Bosnia and Herzegovina Kranjčevića Sarajevo Bosnia and Herzegovina Tel.: Fax: Mobil: mmurko.projecthope.org POLSKO Project HOPE Polska ul. Grzegórzecka 10/ Kraków, Poland Tel.: Fax: Mobil: dorota.kuchna@projhope.org.pl ČESKÁ REPUBLIKA Project HOPE Ceska republika, o.p.s. Lublanska Prague 2 Czech Republic Tel./Fax: Mobil: s: hjungova@projecthope.cz mcizkova@projecthope.cz RUMU SKO Project HOPE Romania Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie ''Dr.Ioan A.Sbarcea" 36 Gheorghe Baritiu Street Brasov, Romania Tel.: Fax: iionescu@projecthope.org MAĎARSKO Project HOPE Hungary Budapest, 1073 Erzsébet krt. 15. III.em./32. Hungary Tel.: Fax: s: MReich@projecthope.org EDavid@projecthope.org

18 Project HOPE Česká republika, o.p.s. Lublaňská Praha 2 Tel./Fax: , mcizkova@projecthope.cz; hjungova@projecthope.cz Bankovní spojení: UniCredit Bank Czech Republic, a.s. č.ú /2700 (CZK) č.ú /2700 (USD)

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 201 4 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Řízení změn: Posílení role manažerů

Více

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2012 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2009 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 0 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám, tak jako každý rok, předložit zprávu o činnosti Fakultní Thomayerovy nemocnice v roce. Bez nadsázky lze říci,

Více

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond )

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Výroční zpráva za rok 2014 Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Vznik fondu: 17. října 2014 Zápis do nadačního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl N, vložka 1 181: 10. prosince

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva 2010 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Úvodní slovo Vážení čtenáři, po roce se Vám opět dostává do rukou výroční zpráva Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou, tentokráte

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 2011 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 4 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 7 6)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová 9. 11. 2016 ÚZIS ČR referenční síť poskytovatelů 1. ÚZIS ČR na základě zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

Výroční zpráva o činnosti rok 2014

Výroční zpráva o činnosti rok 2014 Výroční zpráva o činnosti rok 2014 Centrum aplikovaného výzkumu a dalšího vzdělávání je obecně prospěšná společnost, která působí na trhu od r. 2012. Identifikace společnosti: Centrum aplikovaného výzkumu

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2016 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení čtenáři, ve svých rukách právě držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2016. Nebyl to rok jednoduchý, což je v oblasti našeho zdravotnictví

Více

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace Úvodní vystoupení Ing. Roman Schwanzer prosinec 2014 Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání

Více

Vzdělávací program pro stomasestry

Vzdělávací program pro stomasestry Vzdělávací program pro stomasestry Vzdělávací program pro stomasestry Společnost ConvaTec Česká republika s. r. o. má dlouholetou zkušenost se vzděláváním zdravotních sester pečujících o pacienty se stomií

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 OBSAH 1 Úvodní slovo... 3 2 Kontaktní informace... 4 3 Idea, poslání a hlavní činnosti organizace... 5 4 Činnost v roce 2017... 6 5 Zpráva o hospodaření... 7 6 Lidé... 8 Foto:

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 4 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2011

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2011 Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2011 Obsah: 1. ÚVODNÍ SLOVO... - 2-2. AKREDITACE... - 3-3. KONZULTAČNÍ ČINNOST... - 4-4. VZDĚLÁVACÍ AKCE A PUBLIKAČNÍ ČINNOST... - 5-5. MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE... -

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 3 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017 podle 358 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Část I.

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 3 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 5 6) Finanční

Více

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Průzkum mezi řediteli nemocnic ve Slovenské republice a v České republice BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 METODIKA PRŮZKUMU Sběr dat Kvantitativní

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE

ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE Zlepšení kvality paliativní péče o pacienty s pokročilým neonkologickým onemocněním s limitovanou prognózou v

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 6. června 2012 Havířov Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final 1 Kontaktní údaje Ledax o.p.s. Riegrova 51 370 01 České Budějovice IČ: 28068955 DIČ: CZ28068955 Bankovní spojení: 216002646 / 0300, ČSOB

Více

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005 Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005 Česká myelomová skupina je sdružení lékařů a dalších vědeckých a odborných pracovníků, jejichž cílem je výzkum, diagnostika a terapie nemoci

Více

HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ

HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ A VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI PACIENTŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 UVÍTALI BYSTE VÍCE INFORMACÍ O VÝSLEDCÍCH

Více

Nabídka AQE advisors, a.s. Rozvoj psychologicko-manažerských dovedností ve zdravotnických profesích

Nabídka AQE advisors, a.s. Rozvoj psychologicko-manažerských dovedností ve zdravotnických profesích Nabídka AQE advisors, a.s. Rozvoj psychologicko-manažerských dovedností ve zdravotnických profesích 1 OBSAH 1. PŘEDSTAVENÍ NABÍDKY AQE ADVISORS... 3 2. POPIS KURZŮ... 4 2.1. Efektivní komunikace s pacientem...

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2018 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení přátelé, ve svých rukách držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2018, který byl pro nás rokem výročním. 28. října to bylo přesně

Více

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR V rámci své práce a podpory se nejvíce zaměřujeme na období konce

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015 Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015 Obsah: 1. Úvodní slovo...- 2-2. Akreditace...- 3-3. Konzultační činnost...- 4-4. Vzdělávací akce a publikační činnost...- 5-5. Mezinárodní spolupráce...- 7-6.

Více

Ing. Michal Čarvaš, MBA Konference INMED 2016, Pardubice

Ing. Michal Čarvaš, MBA Konference INMED 2016, Pardubice Ing. Michal Čarvaš, MBA Konference INMED 2016, 9.11.2016 Pardubice Co je příčinou úspěchu jihočeského zdravotnictví? Restrukturalizovaná a optimální síť nemocnic Osvícené vedení kraje, jasná vize a strategie

Více

SPOLU AŽ DO KONCE. Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR

SPOLU AŽ DO KONCE. Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR SPOLU AŽ DO KONCE Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR V rámci své práce a podpory se nejvíce zaměřujeme na období konce života, které považujeme za velmi důležité a

Více

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Konference INMED Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Pardubického kraje AKTUÁLNÍ STAV, DŮVODY PLÁN Kritická ekonomická situace nemocnic akutní

Více

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007 Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007 Česká myelomová skupina je sdružení lékařů a dalších vědeckých a odborných pracovníků, jejichž cílem je výzkum, diagnostika a terapie nemoci

Více

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 12 2 0 1 3 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 9 1 9 1 8 1 5 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Nadační PhDr Jiřinky Prekopové Trávníky 804/31 Brno

Více

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 2. Operační program: Operační program Zaměstnanost 3. Specifický cíl projektu: Projekt zajistí podmínky pro přechod duševně nemocných

Více

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku:

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku: Název a sídlo účetní jednotky: Sídlo Poštovní 239 IČ: 26839857 DIČ: CZ26839857 Datum vzniku: 1.1.2005 Registrace: v rejstříku obecně prospěšných společností,vedeného Krajským soudem v Ostravě oddíl 0,

Více

Datum zpracování projektu: 2016

Datum zpracování projektu: 2016 Téma projektu Datum zpracování projektu: 2016 Husova 2624, 580 22 Havlíčkův Brod, Telefon: 569 472 111, e-mail: nemocnice@onhb.cz, IČO: 00179540 Strana 1 (celkem 12) Nemocnice Havlíčkův Brod (NHB) zaujímá

Více

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2014

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2014 Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2014 Obsah: 1. Úvodní slovo... 2 2. Akreditace... 3 3. Konzultační činnost... 5 4. Vzdělávací akce a publikační činnost... 5 5. Mezinárodní spolupráce... 6 6. Spolupráce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008 Vážení, předkládáme zprávu o činnosti Nadačního fondu Porozumění. Posláním Fondu je shromažďování finančních prostředků k zajištění hmotné i nehmotné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Občanské sdružení pacientů s idiopatickými střevními záněty Sídlo: Za Poříčskou bránou 21/365, Praha 8, PSČ: 186 00 IČ: 227 20 936 Vážení členové a přátelé Občanského sdružení

Více

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 V ý r o č n í z p r á v a 2 0 12 Psychiatrická léčebna v Opavě MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 Roční zpráva o hospodaření Psychiatrické léčebny v Opavě. 2012 a) název zpracovatele,

Více

Program implementace švýcarsko-české spolupráce na Ministerstvu zdravotnictví ČR

Program implementace švýcarsko-české spolupráce na Ministerstvu zdravotnictví ČR VIII. česko-slovenská konference paliativní medicíny Program implementace švýcarsko-české spolupráce na Ministerstvu zdravotnictví ČR 23. 9. 2016 Brno Mgr. Petr Čermák oddělení finančních mechanismů Ministerstvo

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2015 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení čtenáři, jako každý rok Vám předkládáme výroční zprávu Thomayerovy nemocnice, tentokráte za rok 2015. Nejednalo se o nijak jednoduchý rok.

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2004 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Integrovaný operační program. Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví

Integrovaný operační program. Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví Ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo další výzvy pro čerpání strukturálních fondů EU z Integrovaného operačního programu

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011 Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011 Účetní jednotka Název : Nadační fond Naděje pro Vaše srdce Sídlo : Střimelická 2498 / 12, 141 00 Praha 4

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 H I S T O R I E Asociace mamodiagnostiků české republiky /AMA-CZ/ byla zaregistrována Ministerstvem vnitra České republiky dne 25. 6. 2003 ASOCIACE

Více

Multidisciplinární přístup

Multidisciplinární přístup Multidisciplinární přístup Brno 30. 31. říjen 2018 Projekt Podpora zavedení multidisciplinárního přístupu k duševně nemocným Realizováno v rámci Operačního programu Zaměstnanost, č.výzvy 03_15_039 3 úrovně

Více

Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s.

Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s. 2013 Výroční zpráva Klubu celiakie Ostrava, o.s. 1. Úvodní slovo Klub celiakie Ostrava, o. s. existuje již druhým rokem. V této výroční zprávě předkládáme vedle základních informací o vzniku, organizaci,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Pomáháme zrakově handicapovaným Obsah OBSAH 2 ÚVODNÍ SLOVO 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 4 POSLÁNÍ A CÍLE 5 KALENDÁRIUM 2009 6 NAŠI LIDÉ 7 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ 8 SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 Ve Vsetíně, dne 29. ledna 2010 Adresa: Jiráskova 1817, 755 01 Vsetín, CZ www.dantien.webnode.cz dantienvsetin@gmail.com Telefon: +420 603 833 326 Základní údaje o

Více

Zahajovací konference

Zahajovací konference Zahajovací konference Program CZ11 Public Health Initiatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Předdefinovaný projekt Vytvoření Systému Ucelené Psychiatrické Rehabilitace (S.U.P.R) a jeho implementace

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 4095 RESPONDENTŮ 1 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 DOPORUČIL/A BYSTE SVÝM PŘÁTELŮM PRÁCI

Více

Konference Kvalita Očima Pacientů 2010 Olomouc, 20. dubna 2010

Konference Kvalita Očima Pacientů 2010 Olomouc, 20. dubna 2010 HISTORIE A BUDOUCNOST MĚŘENÍ KVALITY ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB PROSTŘEDNICTVÍM SPOKOJENOSTI PACIENTŮ (MUDr. Markéta Hellerová, náměstkyně ministryně zdravotnictví) Konference Kvalita Očima Pacientů 2010 Olomouc,

Více

Svět asistentky, z. ú.

Svět asistentky, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Výroční zpráva 2017 1 O b s a h 1. Identifikační a obecné údaje o organizaci 1.1. Základní údaje 1.2. Charakteristika organizace 1.3. Orgány organizace 2. Zpráva o činnosti a výsledcích

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Prezentace závěrů analýzy bilaterálních vztahů v rámci EHP a Norských fondů

Prezentace závěrů analýzy bilaterálních vztahů v rámci EHP a Norských fondů Prezentace závěrů analýzy bilaterálních vztahů v rámci EHP a Norských fondů 1. 3. 2016 Era svět, Jungmannovo náměstí 767, Praha 1 Obsah prezentace 1 Metodický přístup Popis zvoleného přístupu k řešení

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové,

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové, Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Typ žadatele: právnická osoba v oblasti zdravotní Účel dotace TERÉNNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE PŘI LRS CHVALY I. Údaje o žadateli Název organizace

Více

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1 Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 18. dubna 2012 Havlíčkův Brod Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Alena Černá, CSc.,

Více

OKRUHY - SZZ

OKRUHY - SZZ OKRUHY - SZZ - 18. 6. - 20. 6. 2018 ORGANIZACE A ŘÍZENÍ + ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU, MARKETING, EKONOMIKA A FINANCOVÁNÍ + KVALITA A BEZPEČÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH A ZAŘÍZENÍCH

Více

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN ZÁVĚREČNÁ EVALUAČNÍ ZPRÁVA Příloha č. 2: Diagramy teorie změn hodnocených IPn v rámci projektu Hodnocení ukončených IPn TEORIE ZMĚNY: METODICKÁ PODPORA RŮSTU KVALITY UČITELSKÉ

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Charakteristika studijního oboru Účetnictví a daně Studijní obor je nabízen v rámci studijního programu Ekonomika a management v bakalářském studijním programu prezenční

Více

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 175/15 ze dne 17.9.2015 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2015. Vyplněný výkaz laskavě předložte pracovišti státní

Více

Alternativní metody vyučování nové možnosti.

Alternativní metody vyučování nové možnosti. ALTERNATIVNÍ METODY VZDĚLÁVÁNÍ NOVÉ MOŽNOSTI Akreditovaný vzdělávací kurz v rámci DVPP. Akreditace udělena od 23.4.2010 do 19.9.2013 Č.j.: 10458/2010-25-295 1. Název vzdělávacího programu: Alternativní

Více

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s.

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. v ý r o č n í z p r á v a 2014 POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. HUMANITAS PROFES, o.p.s. byla transformována v prosinci 1998 z nadace stejného názvu na obecně prospěšnou společnost a bez prodlení navázala

Více

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s.

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. POHLEDEM MENTORKY Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. Projekt: PosílenÍ absorpční kapacity v oblasti Zdravotnictví a sociálních služeb v okrese Ústí nad Orlicí,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

Prohlubování vzdělávání nelékařů. Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie IPVZ 23. 9. 2010

Prohlubování vzdělávání nelékařů. Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie IPVZ 23. 9. 2010 Prohlubování vzdělávání nelékařů Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie IPVZ 23. 9. 2010 1. Cíl projektu Cílem projektu je zavedení systému prohlubování znalostí a zvyšování

Více

Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení. Roman Michálek

Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení. Roman Michálek Problematika personálních normativů lékařských povolání v lůžkových zdravotnických zařízení Roman Michálek Úvod Řízení lidských zdrojů Personální audit Jindřichův Hradec 19092014 2 Specifika lékařské profese

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Příčiny úspěchu jihočeského zdravotnictví a jeho další výzvy

Příčiny úspěchu jihočeského zdravotnictví a jeho další výzvy 17. 18. května 2018 Příčiny úspěchu jihočeského zdravotnictví a jeho další výzvy Ing. Michal Čarvaš, MBA Jihočeské nemocnice a.s. ČESKÁ REPUBLIKA Česká republika Jihočeský kraj 2 Rozloha 10 056 km 2

Více

Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum

Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků ve zdravotnictví se

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 květen 2007 Obsah: Poslání a cíle 3 Činnost v roce 2006

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ:

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ: ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK 2017 Česká rada dětí a mládeže Senovážné náměstí 977/24 110 00 Praha 1 IČ: 68379439 1. Popis struktury výnosů a nákladů za rok 2017 Struktura výnosů V roce 2017 dosáhly

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Nemocnice Sušice o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Nemocnice Sušice o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Nemocnice Sušice o.p.s. Nemocnice Sušice o. p. s. Pod Nemocnicí 116 342 01 SUŠICE 1. Úvodní slovo ředitele 2. Základní údaje o nemocnici 3. Organizační struktura 3.1 Struktura řízení

Více

Pracovní podmínky zdravotníků nelékařů ve FN HK. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. Mgr. Dana Vaňková Mgr. Hana Drábková

Pracovní podmínky zdravotníků nelékařů ve FN HK. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. Mgr. Dana Vaňková Mgr. Hana Drábková Pracovní podmínky zdravotníků nelékařů ve FN HK prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. Mgr. Dana Vaňková Mgr. Hana Drábková Úvod Dotazníkové šetření ČAS Validita, 6000 respondentů, reprezentativnost Nedostatečný

Více

KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÁ CENTRA

KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÁ CENTRA KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÁ CENTRA Věstník Ministerstva zdravotnictví České republiky Onkologická péče v ČR ze dne 5.12.2008 Ročník 2008 Částka 7 Bod 6 Strana 27-34 Doplňky - Věstník MZČR 2/2009 a 7/2009 Komplexní

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 28.5.2009 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Alena Černá, CSc.,

Více

ROZVAHA A K T I V A +42 +36 +42 +36 +42 +36 +42 +36. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky...

ROZVAHA A K T I V A +42 +36 +42 +36 +42 +36 +42 +36. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky... Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 1342015 Podací číslo: 1611283852 Heslo zjištění stavu: ec1152f0 Stav podání: vyřízeno 31 12

Více