MINIMUM PRO NAČTENÍ A ZOBRAZENÍ DAT Z ABRY GX NA ABRA E-SHOPU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MINIMUM PRO NAČTENÍ A ZOBRAZENÍ DAT Z ABRY GX NA ABRA E-SHOPU"

Transkript

1

2 Obsah 1 Minimum pro načtení a zobrazení dat z Abry Gx na ABRA e-shopu Zadejte dva údaje na skladové kartě Doplňte obrázky ke skladové kartě Zadejte jeden údaj na menu Občerstvěte data e-shopu Načtení dat z Abry Gx na ABRA e-shopu podrobně Občerstvení dat e-shopu Plánované občerstvení dat Občerstvení dat mimo plán Skladové karty - zadání e-shop informací podrobně Doplnění popisu Pořadí zobrazení Dodatečné založení folderů Obrázky a jejich rozšířené možnosti Zadání stejného obrázků k více kartám Návrat cest k obrázkům do původního stavu Časté otázky k obrázkům (Q&A) Dokumenty Varianty skladových karet Údaje pro zbozi.cz a heureku.cz Adresář e-shopu Role uživatele v e-shopu Propojení adresáře Abry a adresáře e-shopu Registrace uživatele na e-shopu a zápis do adresáře e-shopu a Abry G Seznam údajů, které jsou v Abře vyplněné po registraci na e-shopu Osoba adresář osob Firma záložka sídlo Firma záložka provozovny Osoba ve firmě Import adresáře z Abry do e-shopu Shrnutí nutných údajů v adresáři Návod na založení nové firmy a osoby v Abře pro e-shop Samotný import adresáře do e-shopu Hromadné rozesílání ů uživatelům Rozesílání přístupových údajů všem uživatelům Rozesílání přístupových údajů vybraným uživatelům Správa firemních údajů z pohledu uživatele Přidání nové osoby v uživatelském profilu Správa provozoven... 26

3 1. MINIMUM PRO NAČTENÍ A ZOBRAZENÍ DAT Z ABRY GX NA ABRA E-SHOPU V následujících podkapitolách si popíšeme činnosti, které musíte udělat, abyste dostali data z Abry do e-shopu. 1.1 ZADEJTE DVA ÚDAJE NA SKLADOVÉ KARTĚ Na skladových kartách, které si přejete zobrazit na e-shopu, zatrhněte Zobrazit na e-shopu. a) Zadejte prodejní cenu do definice ceny a ceníku, který je nastaven v předvolbách e-shopu. Definici ceníku a prodejní ceny sdělíte implementátorovi při instalaci e-shopu. Nejčastěji jde o hlavní prodejní cenu v hlavním ceníku.

4 1.2 DOPLŇTE OBRÁZKY KE SKLADOVÉ KARTĚ Po zatržení příznaku Zobrazit na e-shopu a uložení skladové karty, dojde k automatickému založení tzv. folderů. Folder je v podstatě složka (adresář) někde v souborovém systému, většinou na stejném severu, kde je ABRA e-shop. Obrázek / obrázky můžete ke skladové kartě vložit pomocí přetažení myší nebo kopírováním přes schránku. Tuto činnost můžete provést přes rozhraní Abry:

5 Nebo přes průzkumníka Windows, kterého lze z Abry vyvolat: 1.3 ZADEJTE JEDEN ÚDAJ NA MENU Na skladovém menu zatrhněte Zobrazit na eshopu. Pozn.: V některých případech musí být položka menu v příslušné větvi menu. V některých implementacích se do e-shopu nenačítá celé menu, ale pouze jeho část tj. podmenu ve vybrané větvi menu.

6 1.4 OBČERSTVĚTE DATA E-SHOPU Přihlaste se do e-shopu jako administrátor, klikněte na Správu webu a následně na Občerstvit data. Lokální adresu e-shopu ve vaší firmě, jméno a heslo vám sdělí implementátor e-shopu. Máte v podstatě hotovo, na úvodní stránce e-shopu vidíte produkty: Před dalším pokračováním v manuálu doporučujeme činnosti popsané v této kapitole vyzkoušet.

7 2. NAČTENÍ DAT Z ABRY GX NA ABRA E-SHOPU PODROBNĚ 2.1 OBČERSTVENÍ DAT E-SHOPU Občerstvení dat e-shopu je činnost, díky které dojde k načtení skladových karet a skladového menu do e-shopu. Na e-shopu je běžné, že ve stejný okamžik si webové stránky e-shopu prohlíží i několik tisíc zákazníků současně. Proto je potřeba dosáhnout co nejlepší odezvy při zobrazování jednotlivých stránek. Z tohoto důvodu jsou klíčové údaje, které se běžně v čase nemění načítané z datové cache e-shopu a ostatní online z Abry. Rozsah poměru online/offline se může u konkrétních implementací e-shopu lišit, ale typicky je název skladové karty, obrázek, popis, apod. zobrazený z datové cache a stav skladu, prodejní cena a případné slevy jsou vyhodnoceny on-line z Abry. 2.2 PLÁNOVANÉ OBČERSTVENÍ DAT Občerstvení dat obvykle probíhá automaticky v nočních hodinách pomoci nástroje ABRA Gx Web Service Scheduler. O tuto činnost se nemusíte starat OBČERSTVENÍ DAT MIMO PLÁN Data e-shopu můžete občerstvit kdykoliv ručně, viz podkapitola 0 Nicméně v ostrém provozu, kdy na e-shop již přistupují zákazníci, nedoporučujeme občerstvení provádět často. Např.: Pokud do Abry Gx přidáváte nové karty a chcete je ihned zobrazit na e-shopu, tak je vhodné občerstvit až po všech zadaných kartách a nikoliv bezprostředně po každé nové kartě. 3. SKLADOVÉ KARTY - ZADÁNÍ E-SHOP INFORMACÍ PODROBNĚ 3.1 DOPLNĚNÍ POPISU Uživatelský popis, který se zobrazuje u produktu, zadáte na záložce Popis v rámci formuláře e-shopu. Kvůli jazykovým mutacím e-shopu se nepoužívá běžná poznámka na skladové kartě. Popis může být libovolně dlouhý, v detailu produktu se záložka automaticky roztáhne do potřebné velikosti. V seznamu produktů se zobrazí pouze začátek popisu. Doporučujeme klíčovou informaci uvést v první větě.

8 1.2 POŘADÍ ZOBRAZENÍ U skladových karet si můžete nastavit pořadí zobrazení na e-shopu, které se zobrazí zákazníkovi při otevření e-shopu. Tj. na první stánku můžete posunout produkty, které chcete zobrazit zákazníkovi při vstupu na e-shop. Další třídící klíč je název skladové karty pro e-shop.

9 1.3 DODATEČNÉ ZALOŽENÍ FOLDERŮ Může se Vám stát, že z nějakého důvodu nedojde k založení folderů nebo byly foldery vymazány, apod. K řešení této situace máte k dispozici tlačítko Eshop změny v seznamu skladových karet. Postup: Označíte jednu nebo více karet, ke kterým chcete vytvořit foldery. Zvolíte funkci Založení folderu. Pokud již folder v souborovém systému existuje, bude přeskočen. Nemusíte se bát, že by došlo k vymazání již existujících folderů a jejich obsahu.

10 1.4 OBRÁZKY A JEJICH ROZŠÍŘENÉ MOŽNOSTI ZADÁNÍ STEJNÉHO OBRÁZKŮ K VÍCE KARTÁM K více skaldovým kartám můžete vložit stejný obrázek, respektive obrázky vložíte k jedné kartě a u ostatních karet nastavíte cestu k obrázkům podle původní karty. Postup: V seznamu skladových karet označíte jednu nebo více karet, u kterých chcete převzít cestu. Rozbalíte menu u tlačítka Eshop změny Kliknete na Kopie cest k obázkům. Zobrazí se znovu seznam skladových karet, ve kterém vyberete kartu, která obsahuje obrázky. Dojde k převzetí cesty.

11 1.4.2 NÁVRAT CEST K OBRÁZKŮM DO PŮVODNÍHO STAVU Akci provedenou dle kapitoly můžete vrátit zpět opět pomocí tlačítka Eshop změny v seznamu skladových karet. Stačí, když označíte jednu nebo více karet a použijete funkci Nastavit výchozí cestu k obrázkům ČASTÉ OTÁZKY K OBRÁZKŮM (Q&A) Jaké formáty obrázků mohu použít? Výchozí formát je JPG. Můžete použít i např. formát PNG nebo TIF. Jakou velikost obrázku mám použít? Použijte kvalitní obrázek v rozumném rozlišení, který běžně zobrazujete ve Vašem počítači. E-shop si obrázky sám upravuje pro různé náhledy. Jiná velikost je např. zobrazená v seznamu produktů (skladových karet) a jiná např. v detailu produktu. Nahradil jsem původní obrázek novým a na e-shopu pořád vidím starý obrázek? Problém s největší pravděpodobností souvisí s tvz. cachováním obrázků. Řešením je vložit nový obrázek pod jiným názvem. Kolik obrázků mohu ke skladové kartě vložit? Počet není omezen. Který obrázek bude na e-shopu zobrazen jako hlavní, pokud vložím více obrázků? Hlavní obrázek je ten, který je abecedně první. Abecedně jsou seřazeny obrázky i v detailu skladové karty. Musím po vložení obrázku v Abře občerstvit e-shop? Ne, obrázky se zobrazují ihned. Je možné pro obrázky i záložku Foto na skladové kartě resp. číselník obrázků? Ano je. Nicméně, pro systémy ABRA G1, G2, G3 tuto možnost nedoporučujeme. U systému ABRA G4, které používají výkonnější a robustnější databázový server (Oralce / MS SQL) je možno zvážit i použití záložky Foto, tj. uložení obrázků přímo do databáze Abry. V číselníku obrázků není možné použít i odkaz na obrázek v souborovém systému. Máme za to, že práce s foldery je pohodlnější.

12 1.5 DOKUMENTY Musím okno průzkumníka Windows pro vkládání obrázku vyvolávat přes rozhraní Abry? Ne, obrázky je možno vkládat přímo přes průzkumníka Windows nebo např. Total Commander přímo na disku počítače nebo ve sdílené síťové složce. Zobrazuje se mi hlášení, že není možné založit folder. Co mám dělat? Nejpravděpodobnější možností je, že nemáte oprávnění v souborovém systému (Windows / Linux) k oprávnění ke složce s obrázky. Požádejte správně sítě o zpřístupnění. Folder existuje, ale nedaří se mi do něj obrázek vložit. Co mám dělat? Problém opět pravděpodobně souvisí s přístupovými právy Windows. Obrázek produktu se mi nezobrazuje na heurece.cz, zbozi.cz? Nejpravděpodobnějším důvodem je, že název obrázku obsahuje diakritiku. I kdybyste své produkty nezaregistrovali na heurece.cz a zbozi.cz, tak doporučujeme nepoužívat nikdy diakritiku v názvech obrázků. Ke skladové kartě můžete vložit dokumenty, tj. soubory, které obsahují např. návody, technické informace, záruční podmínky apod. Dokumenty se na e-shopu zobrazují v detailu produktu a na záložce dokumenty. Tato záložka je vidět pouze, když jsou ke skladové kartě nějaké dokumenty přiloženy. Dokumenty vkládáte v Abře podobně jako obrázky viz kapitola 0, tj. stejně jako pro obrázky, tak i pro dokumenty se automaticky založí folder. Pokud folder pro dokumenty z nějakého důvodu neexistuje, tak použijte funkci pro založení folderu, která byla popsána v kapitole 1.3.

13 Na obrázku, který je níže, je zeleným kolečkem znázorněno, že dokumenty korespondují s jazykovou mutací e-shopu. Např.. Pokud provozujete eshop v českém i anglickém jazyce, tak dokumenty pro českou mutaci vložíte na formuláři Eshop Skladová karta CS a anglické dokumenty vložíte na formuláři Eshop Skladová karta EN. V tomto se dokumenty liší od obrázků, které jsou společné pro všechny jazykové mutace e-shopu. 1.6 VARIANTY SKLADOVÝCH KARET Varianty skladových karet můžete použít pro sloučení více skladových karet do jedné položky na e- shopu. Tento nástroj využijete, pokud máte na více skladových kartách stejné zboží, které se liší pouze velikostí, barvou apod. Při použití variant dosáhnete zobrazení, které je níže na obrázku. Nicméně, zákazník na e-shopu vždy do košíku vloží konkrétní variantu konkrétní skladovou kartu.

14 Sloučením skladových karet zajistíte v Abře nastavením společné párovací položky. Objasníme na příkladu: 1. Máme tři karty, které chceme sloučit do jedné položky na e-shopu. 2. Vybereme libovolnou kartu z těchto tří karet jako párovací. V našem případě vybereme kartu RBT01 a tu nastavíme jako párovací u karet RBT02 a RBT03.

15 3. U karty RBT01 není nutné nastavovat nic, protože ta se automaticky odkazuje sama na sebe. 4. V e-shopu se změna projeví až po občerstvení dat. Sloučené položky se v seznamu zboží projeví takto:

16 Karta zobrazená v seznamu položek jako hlavní proklikávací karta, je karta, která je první dle pořadí pro zobrazení na e-shopu - viz podkapitola ÚDAJE PRO ZBOZI.CZ A HEUREKU.CZ ABRA e-shop podporuje generování feedu pro a Generování feedu je standardní součástí instalace e-shopu. Pokud si přejete, aby u položek, které nejsou skladem, bylo na zboží.cz nebo heurece.cz místo není skladem, bylo uvedeno např. dodání do 5ti dnů, do týdne, do 14ti dnů, apod., tak tento text uveďte do pole, které je vyznačeno na obrázku níže. 4. ADRESÁŘ E-SHOPU ABRA e-shop udržuje svůj vlastní adresář, který je propojen s adresářem Abry G3. Důvodem tohoto řešení je především rychlejší obsluha uživatelů na webových stránkách a menší zátěž Abry, pokud jsou na e-shopu přihlášeny stovky nebo i tisíce zákazníků. Adresář e-shopu naleznete ve správě webu. Správu webu máte dostupnou pouze, když jste přihlášen(a) pod administrátorským účtem.

17 Adresář e-shopu je orientován na osoby jednotlivé uživatele, kteří se do eshopu přihlašují. Tento adresář je následně propojen s adresářem firem a adresářem osob v Abře. V adresáři je zásadní údaj ve sloupci Nick, což je přihlašovací jméno zákazníka / uživatele, které je unikátní pro celý e-shop. Nick je také klíčový pro dohledávání osoby a firmy v adresáři Abry. Nick si zadává uživatel při registraci na e-shopu, nebo je mu přidělen, pokud je seznam uživatelů importován z Abry. (Import uživatelů probereme v dalších kapitolách). Nick není možné změnit. V adresáři e-shopu budete mít většinou mnoho záznamů a listovaní v celém seznamu bude značně nepřehledné. Pro snadnější vyhledávání v adresáři máte k dispozici tři ovládací prvky, které jsou na obrázku výše znázorněny zeleně. Použití: V prvním poli vyberete údaj, dle kterého chcete hledat Ve druhém poli zadáte hledané slovo nebo jeho začátek Stisknete Enter nebo tlačítko Hledej 4.1 ROLE UŽIVATELE V E-SHOPU E-shop podporuje tři role uživatelů. Nastavením role je v podstatě přístupové právo k funkcím e-shopu. 1. Role uživatel běžný uživatel e-shopu. Tuto roli získá uživatel obvykle automaticky při registraci. a. Může vytvářet objednávky a vidí jejich historii. b. Může měnit některé své údaje a heslo. c. Vidí ostatní doklady ke své firmě např. faktury vydané. 2. Role dealer příliš se neliší od role uživatel, ale často je ovlivněna konkrétní implementací e-shopu. Tato role se často používá pro vlastní pracovníky např. obchodníky v terénu. a. Obsahuje vše, co obsahuje role uživatel. b. Minimálně se tato role liší od role uživatele zobrazením stavu skladu. Dealer vždy vidí stav skladu v číselném vyjádření, kdežto uživatel jen ve slovním (skladem ano, skladem > než 1000, na objednávku). 3. Role administrátor - není určena pro uživatele / zákazníky e-shopu. Tato role je určena pro implementátora e-shopu a pracovníka, který má e-shop na starosti. a. Administrátor může přistupovat pouze z lokální sítě. b. Může spravovat uživatele e-shopu. c. Může rozesílat hromadné y funkce SPAM. d. Může editovat některé stránky pomocí vestavěného wysiwyg HTML editoru.

18 e. Může občerstvovat data e-shopu. f. Vidí košíky uživatelů a může je i vymazat. g. Vidí všechny doklady. h. Může měnit předvolby e-shopu, což ale doporučujeme vždy ponechat na implementátorovi e- shopu. 5. PROPOJENÍ ADRESÁŘE ABRY A ADRESÁŘE E-SHOPU 5.1 REGISTRACE UŽIVATELE NA E-SHOPU A ZÁPIS DO ADRESÁŘE E-SHOPU A ABRY G3 Při registraci uživatele dojde k zápisu všech údajů v registračním formuláři do adresáře e-shopu a zároveň do adresáře Abry. V adresáři Abry dojde k zápisu do seznamu firem, seznamu osob, provozoven a firemních osob. Za běžných podmínek se z adresáře e-shopu využívá pouze přihlašovací jméno (nick), heslo a . Veškeré další údaje se vždy přebírají z Abry. Pokud nastane situace 1, že osoba existuje v adresáři e-shopu a neexistuje v adresáři Abry, tak se e- shop pokusí, při první realizované objednávce, založit pro tuto osobu odpovídající údaje do adresáře Abry. 5.2 SEZNAM ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU V ABŘE VYPLNĚNÉ PO REGISTRACI NA E- SHOPU E-shop si sám kontroluje správnost registrace. V praxi obvykle nedochází k problémům. Nicméně, pro správnou orientaci v e-shopu a Abře je nutné, abyste věděli, které údaje spolu souvisí a musí být vyplněné. Níže na obrázku vidíte údaje vzorového uživatele při registraci na e-shopu. Pro snadnější pochopení jsou barevně vyznačeny jednotlivé složky registrace s poznámkou do jaké sekce adresáře Abry se tyto údaje zapíší. Červeně jsou vyznačeny údaje, které jsou zapsány pouze do databáze e-shopu. Jedná se především o heslo, které si uživatel zadá při registraci. Ke každé barevné sekci na obrázku uvidíte v dalších podkapitolách print-screen z Abry. 1 Může vzniknout záměrně, např. importem databáze drobných zákazníků z jiného e-shopu, nebo nechtěně vlivem výpadku sítě, apod.

19 5.2.1 OSOBA ADRESÁŘ OSOB Do adresáře osob se uloží údaje v zelených rámečcích. E-shop založí osobu: a telefon je v rámci osoby vyplněn na záložce Adresa :

20 Přihlašovací jméno nick je zapsán na záložce Formuláře : FIRMA ZÁLOŽKA SÍDLO Na záložku Sídlo se uloží údaje vyznačené v modrých rámečcích. Výjimkou je registrace fyzické osoby nepodnikatele bez IČO. U těchto drobných zákazníků je do Názvu firmy v Abře zapsáno jméno a příjmení. Níže na obrázku si všimněte pole Země. Je nutné, aby pole Země bylo vyplněno dle číselníku zemí v Abře. Země je pro e-shop důležitá při výpočtu dopraného.

21 1.7.1 FIRMA ZÁLOŽKA PROVOZOVNY Při zápisu firmy dojde k založení provozovny. Na provozovně je důležité pole Oprávnění provozovny, které určuje, zda je možné na provozovnu objednat zboží. Pokud chce firma nakupovat na e-shopu, musí mít alespoň jednu provozovnu, která má oprávnění může nakupovat Hodnota může nakupovat je výchozí oprávnění pro novou provozovnu OSOBA VE FIRMĚ Poslední údaj, který e-shop zapíše, je svázání osoby s firmou. Osoba z adresáře osob je k firmě připojena na záložce Osoby, kde ji uvidíte a můžete editovat všechny údaje z adresáře osob podkapitola 0. Přiřazení osoby k firmě je velmi důležité, protože toto přiřazení e-shop k dohledání firmy, která má být zapsána do hlavičky objednávky.

22 6. IMPORT ADRESÁŘE Z ABRY DO E-SHOPU 6.1 SHRNUTÍ NUTNÝCH ÚDAJŮ V ADRESÁŘI Po přečtení předchozí kapitoly víte, že musí být v adresáři Abry zadána: 1. Firma, která má na záložce Sídlo vyplněnou adresu a zemi. 2. Provozovna, která má oprávnění pro nákup na e-shopu. 3. Osoba přiřazená k firmě, která má vyplněný a nick. 6.2 NÁVOD NA ZALOŽENÍ NOVÉ FIRMY A OSOBY V ABŘE PRO E-SHOP Shrnutí můžeme vyjádřit i jako tento krátký návod: 1. Založíte firmu do Adresáře a vyplníte adresu a zemi dle číselníku zemí. 2. Provozovna vznikne automaticky a měla by mít vyplněno oprávnění pro nákup na e-shopu. 3. Na záložce Osoby přidáte novou osobu tlačítko Vložit novou. Na této osobě vyplníte alespoň e- mail. Uživatelské jméno pro e-shop by mělo být vyplněno automaticky dle u. 4. Stisknete tlačítko Uložit. 6.3 SAMOTNÝ IMPORT ADRESÁŘE DO E-SHOPU Po přečtení předchozí kapitoly a shrnutí znáte všechny údaje a vazby, které jsou v adresáři Abry nutné pro e-shop. Předpokládáme, že tyto údaje máte správně vyplněny, takže můžete přistoupit k importu adresáře Abry do e-shopu.

23 Postup: Přihlásíte se pod administrátorským účtem. Klikněte na Správu webu. Klikněte na Import adresáře. 7. HROMADNÉ ROZESÍLÁNÍ Ů UŽIVATELŮM K hromadnému rozesílání ů uživatelům slouží funkce SPAM. Její použití si v dalších podkapitolách ukážeme na příkladu rozesílání přístupových údajů uživatelům e-shopu tj. na činnosti, kterou budete pravděpodobně provádět při spuštění e-shopu v situaci, kdy již máte fungující Abru s naplněným adresářem. 7.1 ROZESÍLÁNÍ PŘÍSTUPOVÝCH ÚDAJŮ VŠEM UŽIVATELŮM Postupem, který byl uvedený v přechozí podkapitole naimportujete uživatele z Abry do e-shopu. Při importu je novým uživatelům e-shopu automaticky vygenerované heslo. Chcete-li importovaným uživatelům hromadně poslat em přístupové údaje, použijte tento postup: Přihlásíte se pod administrátorským účtem. Klikněte na Správu webu. Klikněte na Označit vše. Ve sloupci Zpracovat se u všech uživatelů objeví Ano. Klikněte na SPAM Objeví se okno s vestavěným HTML editorem. Do horního textového pole napište předmět mailu

24 Do spodního textového pole, které je opatřeno pruhem ikon pro formátování zprávy, napište text, který chcete poslat uživatelům. a. Místo uživatelského jména použijte substituci %NICK% a místo hesla použijte %PASSWORD%. b. Při odesílání e-shop nahradí %NICK% a %PASSWORD% uživatelským jménem a heslem konkrétního uživatele. c. Příklad mailu je uveden níže na obrázku. 2. Pro odeslání ů stiskněte tlačítko pokračovat. 7.2 ROZESÍLÁNÍ PŘÍSTUPOVÝCH ÚDAJŮ VYBRANÝM UŽIVATELŮM Použijete stejný postup jako v předcházející podkapitole. Pouze nepoužijete funkci Označit vše, ale označíte pouze vybrané uživatele tj. místo třetího bodu v postupu v předcházející podkapitole provedete tyto kroky: a) Klinete na Odznač vše, abyste měli jistotu, že nemáte označeny nějaké uživatele. Ve sloupci Zpracovat bude po použití této funkce u všech záznamů hodnota Ne. b) Najdete uživatele, kterého chcete označit. K hledání můžete použít i filtr. c) Na tomto uživateli kliknete na Editovat ve sloupci Úpravy. d) Hodnotu ve sloupci zpracovat přepnete na Ano. e) Kliknete na Aktualizovat.

25 f) Body a e opakujete u všech uživatelů, které si přejete jednotlivě označit. 8. SPRÁVA FIREMNÍCH ÚDAJŮ Z POHLEDU UŽIVATELE V e-shopu je povolena pouze první registrace osoby k dané firmě. První registrovaný uživatel k firmě je také automaticky označen jako operátor e-shopu. Další uživatele ze své firmy již musí operátor e-shopu založit sám v uživatelském profilu. 8.1 PŘIDÁNÍ NOVÉ OSOBY V UŽIVATELSKÉM PROFILU Postup pro přidání nového uživatele z e-shopu: 1. Do uživatelského profilu se dostanete až po přihlášení. Vstup do profilu se může v různých grafických verzích lišit. 2. V profilu kliknete na Správu firemních osobních údajů 3. Klinete na Seznam uživatelů / osob k firmě 4. Klinete na Seznam uživatelů / osob k firmě

26 8.2 SPRÁVA PROVOZOVEN Podobným způsobem jako uživatele/osoby, je možné v uživatelském profilu spravovat také provozovny. Pokud chce uživatel nakupovat, tak platí, že alespoň jedna provozovna jeho firmy, musí mít oprávnění nakupovat na e-shopu. Pokud by ani jedna provozovna, resp. místo dodání nemělo oprávnění Může nakupovat, tak proces objednání zboží skončí dialogem Vyberte provozovnu a zároveň nebude žádná provozovna k výběru. Oprávnění provozovny může měnit uživatel sám pomoci tlačítka Editovat : Nebo můžete oprávnění provozovny změnit vy přímo v Abře. viz podkapitola 1.7.1

Obsah. ABRA Software a.s.

Obsah. ABRA Software a.s. Obsah 1 Minimum pro načtení a zobrazení dat z Abry Gx na ABRA e-shopu... 4 1.1 Zadejte dva údaje na skladové kartě... 4 1.2 Doplňte obrázky ke skladové kartě... 5 1.3 Zadejte jeden údaj na menu... 6 1.4

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Aktivace účtu... 1 3. První přihlášení... 2 4. Práce se zásilkami... 2 4.1. Vkládání zásilek... 2 4.2. Editace zásilek... 3 4.3. Uzavírání dávek... 4 4.4. Tisk

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Demeter Jurista 2006 25.01.2006 Obsah Obsah...2 Instalace programu...3 Spuštění programu...3 Popis hlavního panelu...3 Menu...4 Panel Regály...4

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Hromadné odesílání e-mailů. Praktické příklady. www.money.cz

Hromadné odesílání e-mailů. Praktické příklady. www.money.cz Hromadné odesílání e-mailů Praktické příklady www.money.cz 2 Money S4 Hromadné odesílání e-mailů Hromadné odesílání e-mailů z prostředí Money Program Money nabízí řadu možností, jak konfigurovat odesílání

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu:

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ 1 PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: 1 2 REGISTRACE ÚČTU Pokud jste již stávajícím zákazníkem T-Mobile, můžete využívat spousty výhod! Stačí

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Demeter Jurista 2007 16.12.2007 Obsah Obsah... 2 Instalace programu... 3 Spuštění programu... 3 Popis hlavního panelu... 4 Menu... 4 Panel Vinotéka...

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Návod k používání eshopu Iveco

Návod k používání eshopu Iveco Návod k používání eshopu Iveco Rozložení hlavní stránky Hlavní strana eshopu se skládá ze čtyř základních sekcí: 1) Hlavní menu 2) Přehled právě probíhajících akcí 3) Ukázka akčního zboží 4) Uživatelská

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Administrační rozhraní Manuál pro klienty

Administrační rozhraní Manuál pro klienty Administrační rozhraní Manuál pro klienty Verze 5. 9. 2013 Zpracoval Tým Zboží.cz Registrace eshopu Registrace vašeho eshopu se provádí na adrese: http://www.zbozi.cz/addpremisescreen. Na server Zboží.cz

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD

PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD ÚVOD Provozní deník slouží jako pomůcka při plánování a organizování pracovních činností jako pracovní kalendář, do kterého je možno vkládat jednorázové a opakované úkoly, provozní

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU Windows Server 2008 Windows Server 2012 ipodnik cloud ipodnik pro Vás provozuje: BIZ-ONE EU s.r.o. Jiráskova 306 252 25 Jinočany, Praha Západ Web: www.ipodnik.cz Tel.: 605

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování?

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Manuál Obsah 1. obecné vysvětlení principu získání webu 2. přihlášení / registrace 3. proces ověření

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ARIADNE 3 Strana 1 1 Úvod Systém Ariadne3 je systém pro správu obsahu (CMS - "Content Management System"). Umožňuje pomocí jednoduchého a intuitivního uživatelského rozhraní

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Aplikaci spustíte dvojklikem na ikonu s logem ČP Upload zobrazí se následující okno aplikace: Pro

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Praktické příklady

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Praktické příklady Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Hromadné Praktické příklady odesílání e-mailů z prostředí Money Program Money nabízí řadu možností, jak konfigurovat odesílání e-mailů s doklady či

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Přihlašte se pomocí přiděleného přihlašovacího jména a hesla a potvrďte tlačítkem Potvrdit.

Přihlašte se pomocí přiděleného přihlašovacího jména a hesla a potvrďte tlačítkem Potvrdit. On Line databáze Danni UPOZORNĚNÍ SYSTÉM DANNI JE KOMPATIBILNÍ POUZE S PROHLÍŽEČEM INTERNET EXPLORER - verze 7 A VYŠŠÍ (máte-li nižší verzi, můžete si ji zdarma aktualizovat na http://www.microsoft.com/cze/windows/internet-explorer/

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE 1. Registrace na webu ChO... 2 1.1. Výběr způsobu přihlašování... 3 1.1.1. Přihlášení e-mailem... 3 1.1.2. Přihlášení přes Google... 6 1.1.3. Přihlášení

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ Uživatelský manuál 1. Objednávka Objednávku poukázek můžete standardně vytvořit prostřednictvím košíku vložení požadovaných produktů. 1.1 Objednávka

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

První kroky po instalaci programu. Nastavení údajů k provozovně

První kroky po instalaci programu. Nastavení údajů k provozovně První kroky po instalaci programu Po instalaci programu je potřeba stáhnout ceník. Stahování ceníku vyvoláte kliknutím na tlačítko Stáhnout ceník", nebo stiskem kláves Alt + S - je samozřejmě potřeba,

Více

Návod k obsluze portálu pro obchodníky

Návod k obsluze portálu pro obchodníky Návod k obsluze portálu pro obchodníky Úvod Tento manuál obsahuje informace a postupy potřebné k obsluze Portálu pro obchodníky. V manuálu je uveden postup, jak se správně přihlásit do systému a náležitosti

Více

Write-N-Cite - stručný návod

Write-N-Cite - stručný návod Nástroj pro podporu výzkumu od společnosti ProQuest Spuštění Write-N-Cite POZNÁMKA: Při prvním spuštění Write-N-Cite ve Windows musíte být připojeni k internetu, abyste se mohli přihlásit do svého RefWorks

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více

Objednávkový systém Beskyd Fryčovice a.s. objednavky.beskyd.cz. OBJEDNÁVKOVÝ SYSTÉM BESKYD FRYČOVICE a.s.

Objednávkový systém Beskyd Fryčovice a.s. objednavky.beskyd.cz. OBJEDNÁVKOVÝ SYSTÉM BESKYD FRYČOVICE a.s. OBJEDNÁVKOVÝ SYSTÉM BESKYD FRYČOVICE a.s. Obsah Technické parametry... 3 Harmonogram objednávek... 3 Stála objednávka... 3 Objednávka na přelomu měsíce... 3 Vlastní zpracování objednávky... 3 1. Nová objednávka...

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Manuál Redakční systém

Manuál Redakční systém Manuál Redakční systém SA.07 Obsah Úvod... ) Struktura webu... ) Aktuality... 0 ) Kalendář akcí... ) Soubory ke stažení... 6 5) Fotogalerie... 8 Redakční systém umožňuje kompletní správu vašich internetových

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP NASTAVENÍ OSOBNÍHO AUTOSHIPU 1. Přihlaste se do svého účtu na eshop.ramissio.com 2. V menu v horní části obrazovky klikněte na autoship a poté na zlaté tlačítko

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře

Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře Kontinuální příjem žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) operace 4.3.1 Pozemkové úpravy V tomto dokumentu je uveden podrobný

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více