Výroční zpráva o činnosti školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti školy"

Transkript

1 Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 2, Havířov Podlesí Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Obsahuje: a) základní údaje o škole b) přehled oborů vzdělání c) personální zabezpečení činnosti školy d) údaje o přijímacím řízení e) údaje o výsledcích vzdělávání žáků f) údaje o prevenci sociálně patologických jevů g) údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků h) údaje o mimoškolních aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti i) údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI j) základní údaje o hospodaření školy k) údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů l) údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení m) údaje o předložených a školou ralizovaných projektech n) údaje o spolupráci s odborovou organizací zaměstnavatele a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání o) přílohy Ing. Pavel Řehoř ředitel školy

2 a) základní údaje o škole Typ školy: SOŠ Zřizovatel: Moravskoslezský kraj Ředitel: Ing. Řehoř Pavel Telefon: Fax: spss.sth@ssstav-havirov.cz Internet: IČ: IZO: Vedení školy: ředitel: Ing. Řehoř Pavel statutární zástupce ředitele: Mgr. Horák Miroslav výchovný poradce: vedoucí učitel praktického vyučování: Mgr. Gawlowská Zuzana Ing. Perhala Ivan Školní metodik prevence sociálně patologických jevů: Předseda školské rady: Mgr. Goj Jaroslav Ing. Zahradníček Ladislav Počet studentů ve šk. r. 2009/10: 450 Počet tříd: 16 Škola vznikla ve školním roce 1990/91. Během své existence uzrála ve stabilní a perspektivní vzdělávací instituci. Smyslem činnosti školy je zejména příprava úplně středoškolsky vzdělaných odborníků pro technicko-hospodářské funkce v široké oblasti stavebnictví, kteří se dovedou pružně a rychle orientovat jak v praxi, tak i při dalším studiu na vysokých školách. Všeobecnou i odbornou stránku vzdělávání chápeme jako nedílný a vzájemně provázaný celek. Z odborného hlediska studium poskytuje absolventům teoretické i praktické předpoklady pro výkon povolání souvisejících s navrhováním, přípravou a prováděním staveb. Absolventi se mohou uplatnit jako odborníci ve stavebních firmách, projekčních kancelářích, investorských útvarech organizací a podniků, realitních kancelářích, v oblastech státní správy atd. Mnoho našich absolventů dále pokračuje ve studiu na vysokých školách zejména technického zaměření.

3 V rekonstruovaném areálu školy jsou mimo běžné učebny i zrekonstruovaná učebna praxe, laboratoře, 4 učebny výpočetní techniky (každá je vybavena 16 počítači), multimediální učebna, dvě moderně vybavené jazykové učebny, knihovna, rýsovna, tělocvična, posilovna a školní hřiště. Součástí školy je i nově zrekonstruovaná školní jídelna - výdejna. Před školou mají žáci vybudován prostor pro úschovu kol.

4 b) přehled oborů vzdělání Ve škole se vyučovaly následující obory vzdělání zařazené ve školském rejstříku: 1. ročníky: M/01 Stavebnictví se zaměřením na dopravní stavitelství a pozemní stavitelství ročníky: M/001 Stavebnictví se zaměřením na dopravní stavitelství a pozemní stavitelství. Stanovená kapacita oborů je 360 žáků. 1. ročníky: M/01 Technické lyceum ročníky: M/001 Technické lyceum. Stanovená kapacita oborů je 120 žáků. Platné osnovy oborů M/001, M/001 a tématické plány jsou uloženy u zástupce ředitele. Inovace osnov vycházejících ve Věstníku jsou průběžně doplňovány. Obory M/01 a M/01 jsou vyučovány podle vydaných školních vzdělávacích programů.

5 c) personální zabezpečení činnosti školy Seznam učitelů a jejich aprobací jméno Ing. Aulehla Marek Mgr. Balážová Darina Mgr. Bulawová Iveta Ing. Drbušek Jan Ing. Drbušek Petr Ing. Drbušková Naděžda Ing. Důbrava Milan Mgr. Filipová Olga Ing. Frejová Lenka Mgr. Gawlowská Zuzana Mgr. Gáletová Hedvika Mgr. Goj Jaroslav Mgr. Horák Miroslav Ing. Horváthová Dagmar Ing. Hrabcová Emilie Mgr. Charvát Vlastimil Bc. Charvátová Pavlína Ing. Juračka Zdeněk Ing. Klímková Zuzana Ing. Kubicová Markéta PhDr. Majerová Olga Mgr. Maříková Karla Ing. Matyskiewicz Lumír Mgr. Moždziak Ivo Mgr. Müllerová Renata Ing. Niemiec Bohuslav Mgr. Okrouhlý Jiří Ing. Perhala Ivan Ing. Perhalová Miroslava Ing. Petrová Eugenie Ing. Procházková Eva Ing. Průšová Jana Ing. Ryšková Jaroslava Ing. Řehoř Pavel Ing. Smejkal Jan Mgr. Spurná Alena Mgr. Ščerbová Markéta Ing. Vinklárková Dana Mgr. Žůrková Jana aprobace STAV.ING. TV/ZEM MAT/CHE STROJ.ING STAV.ING. STAV.ING. STAV.ING. MAT/FYZ STAV.ING. JČ/DĚJ ANJ TV MAT/TV EKON.ING. STAV.ING. MAT/FYZ ANJ STROJ.ING. STAV.ING. STAV.ING. (rodičovská dovolená) JČ/DĚJ/ANJ JČ EKON.ING. MAT/VYT MAT/BIOL STAV.ING. JČ/TV STAV.ING. STAV.ING. ING.GEO. STAV.ING. STAV.ING. STAV.ING. STAV.ING. ING.GEO. JČ/ON NEJ/ON STAV.ING. MAT/CHE Pedagogický sbor měl 38 stálých pedagogů. Veškerá výuka byla zajištěna aprobovaně. Celkem bylo na SPŠ stavební zaměstnáno 51 pracovníků včetně 3 administrativních pracovnic a 10 provozních zaměstnanců (podrobněji uvedeno v příloze - organizační struktura školy).

6 d) údaje o přijímacím řízení Pro studium ve školním roce 2010/2011 bylo podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání 60 v platném znění a vyhlášky č. 671/2004 Sb. v platném znění přijato 93 studentů. V 1. kole přijímacího řízení: M/01 Stavebnictví M/01 Technické lyceum Počet přihlášených: Počet přijatých: Počet odevzdaných zápisových lístků: V dalších kolech byly počty následující: M/01 Stavebnictví M/01 Technické lyceum Počet přihlášených: 6 4 Počet přijatých: 6 4 Počet odevzdaných zápisových lístků: 0 1 Celkový přehled přihlášených a přijatých studentů je uveden v následující tabulce: Přihlášených Přijatých Odevzdaných zápisových Název oboru vzdělávání celkem celkem lístků celkem Stavebnictví Technické lyceum Poznámka: Rozdíl v počtu zápisových lístků u TL je způsoben následným vyzvednutím zápisových lístků.

7 e) přehledné údaje o výsledcích vzdělávání žáků

8

9

10 f) údaje o prevenci sociálně patologických jevů Aktivity týkající se prevence sociálně patologických jevů vycházely z Minimálního preventivního programu pro školní rok 2009/2010. Na jeho realizaci se příslušnou měrou podílelo vedení školy, školní metodik prevence, výchovná poradkyně, třídní učitelé a ostatní vyučující. Tým koordinující a zajišťující realizaci minimálního preventivního programu ve školním roce 2009/2010 pracoval ve složení: Ing. Pavel Řehoř Mgr. Miroslav Horák Mgr. Jaroslav Goj Mgr. Zuzana Gawlowská Mgr. Jiří Okrouhlý Ing. Bohuslav Niemiec Ing. Miroslava Perhalová Ing. Naděžda Drbušková ředitel školy zástupce ředitele školy školní metodik preventivních aktivit výchovná poradkyně člen realizačního týmu člen realizačního týmu člen realizačního týmu člen realizačního týmu Pro školní rok 2009/2010 jsme si stanovili tyto priority: 1) ZLEPŠENÍ KOMUNIKACE STUDENT - PEDAGOG - Pro zlepšení komunikace mezi studenty a pedagogy jsme se rozhodli zahájit ADAPTAČNÍ PROGRAM PRO I. ROČNÍKY, který proběhl v září Jeho úkolem bylo zjednodušení a lepší zapojení nových studentů do fungování a chodu školy. - Dále vznikl studentský parlament, který po celý rok předkládal návrhy a nápady z řad studentů. - Pro zlepšení vzájemné komunikace také výborně fungovaly sportovní kurzy - zimní lyžařský kurz, který proběhl v lednu 2010 a zúčastnili se jej I. ročníky, letní sportovně - turistické kurzy, které proběhly v Chorvatsku v čevnu a září 2010, organizované pro III. ročníky. Na těchto kurzech byli studenti zapojováni do různých her a soutěží, které byly zaměřeny na vzájemnou komunikaci, toleranci a spolupráci mezi studenty a pedagogy. 2) PREVENCE ŠIKANY - Byl vypracován "PREVENTIVNÍ PROGRAM PROTI ŠIKANĚ", vycházející z metodického pokynu proti šikaně, vydaného MŠMT. Podle něj byly řešeny menší či větší prohřešky studentů. Dělo se tak vždy ve spolupráci se zákonnými zástupci studentů. - Také se pořádaly besedy a přednášky o šikaně, jejímu předcházení a potírání, ve spolupráci s organizacemi zabývajícími se touto problematikou, ale i za pomoci třídních učitelů a ostatních pedagogů.

11 - Zlepšila se i spolupráce se všemi pedagogickými pracovníky na zjišťování a potírání šikany ve škole. - Dále se prohloubila komunikace školy a pedagogických pracovníků s rodiči a jejich aktivní pomoc při řešení problémů se šikanou. 3) BOJ PROTI ALKOHOLU A LEHKÝM DROGÁM - Byl vypracován "METODICKÝ POSTUP PŘI KONZUMACI OPL A ALKOHOLU", vycházející z metodického pokynu, vydaného MŠMT. Ten zcela jasně definoval, jak v těchto situacích postupovat a jak testovat studenty podezřelé z užití alkoholu či OPL. Podle něj byly také řešeny menší či větší prohřešky studentů a dělo se tak vždy ve spolupráci se zákonnými zástupci studentů. - Na škole jsme také zahájili program "SPORTEM PROTI DROGÁM". Pořádáním sportovních turnajů v rámci školy (Futsal, Atletika, Florbal, Volejbal, Streetball aj.) a organizací zimních a letních sportovně - turistických kurzů jsme se snažili ukázat studentům možnost využití volného času sportovními aktivitami. - Spolupracovali jsme s organizacemi zabývajícími se problematikou závislostí (centrum DON BOSCO, centrum prevence NADĚJE, PPP aj.). Za jejich pomoci jsme pořádali besedy, dotazníkové průzkumy a přednášky o problematice závislosti na drogách a alkoholu. 4) VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ - Projekt "HOLOCAUST". Zapojení Mgr. Zuzany Gawlowské a Mgr. Aleny Spurné do projektu zabývajícím se problémy s antisemitismem, xenofobií a rasismem. Další dovzdělávání pedagogických pracovníků na úrovni různých kurzů a projektů.

12 g) údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků Ve školním roce 2009/2010 probíhalo DVPP v několika rovinách. Jednalo se například o vzdělávání v rámci programů a projektů MŠMT a MSK: - program podpory jazykového vzdělávání pedagogických pracovníků MSK Toto vzdělávání proběhlo v areálu školy a účastnilo se ho 11 pedagogických pracovníků. Zejména učitelé odborných předmětů se účastnili seminářů, konferencí a odborných přednášek pořádaných asociacemi a profesními komorami, účastnili se tématicky záměřených veletrhů a výstav. Jedna učitelka anglického jazyka studovala magisterské studium. Dva učitelé odborných předmětů studovali doplňkové pedagogické studium. Dva pedagogičtí pracovníci absolvovali studium k výkonu speciálních činností - Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií. Dále se pedagogičtí pracovníci účastnili školení a seminářů individuálně. Jejich přehled je uveden zde: Pedagog Zaměření BAL Aplikace HotPotatoes BAL Výuka s interaktivní tabulí I. BUL Tvorba směrnic a řádů pro provoz ICT ve škole BUL ICT služby ve volném čase dětí BUL Úvod do počítačových sítí BUL GIS a GPS BUL Aplikace HotPotatoes BUL Podpora ICT v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost BUL (Ne)bezpečný internet pro profesionály BUL Interaktivní tabule ve výuce žáků BUL Programy v projektech BUL Didaktika v projektovém vyučování BUL ICT v edukačním procesu a anglická terminologie s ICT spojená BUL ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ BUL Spolupráce koordinátora ICT a ředitele školy BUL Tvorba projektu BUL Moderní didaktické teorie až po konektivismus BUL ICT v životě ředitele školy BUL Výuka s interaktivní tabulí I. BUL ICT ve výuce anglického jazyka BUL Legislativa spojená s provozem ICT ve škole DRN Služby portálu Google

13 DRN Kurz lyžování DRN Prezentace DRN Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň DRN Tabulkový procesor DRN Aplikace HotPotatoes DRN Výuka s interaktivní tabulí I. DRP Služby portálu Google DRP Navrhování zděných konstrukcí DRP Prezentace DRP Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň DRP Tabulkový procesor DRP Výuka s interaktivní tabulí I. DUB Služby portálu Google DUB Prezentace DUB Tabulkový procesor DUB Programy v projektech FIL Umění rozhovoru FIL Angličtina pro mírně pokročilé FIL Angličtina pro mírně pokročilé FIL Office Excel 2007 FIL Vedení studentů při dlouhodobé práci FIL GIS a GPS FIL Aplikace HotPotatoes FRE Prezentace FRE Tabulkový procesor FRE Výuka s interaktivní tabulí I. GAL Aplikace HotPotatoes GAL Výuka s interaktivní tabulí I. GAW Služby portálu Google GAW Péče o žáky se zdravotním postižením GAW Rozhovor jako prevence GAW Výuka s interaktivní tabulí I. HRV Výuka s interaktivní tabulí I. CHA Profesní průprava zástupců ředitele CHA Typologie MBTI - vedení ped.pracovníků CHA Typologie MBTI CHA Efektivní management školy - Zahajovací seminář CHV Konzultační seminář k nové maturitě CHV Rozvoj kompetencí CHV Aplikace HotPotatoes CHV Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň CHV Aplikace HotPotatoes JUR Služby portálu Google

14 JUR GIS a GPS JUR Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň JUR Výuka s interaktivní tabulí I. KLI Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň KLI Tabulkový procesor KLI Výuka s interaktivní tabulí I. MAJ Výuka s interaktivní tabulí MAJ Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň MAJ Výuka s interaktivní tabulí I. MAR Rozhovor jako prevence MOŽ Didaktika v projektovém vyučování MOŽ Nebezpečný internet pro profesionály MOŽ (Ne)bezpečný internet pro profesionály MOŽ Didaktika v projektovém vyučování MOŽ Metodická poradna pro ICT MTS ICT služby ve volném čase dětí MTS Úvod do počítačových sítí MTS GIS a GPS MTS Aplikace HotPotatoes MTS Podpora ICT v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost MTS (Ne)bezpečný internet pro profesionály MTS Interaktivní tabule ve výuce žáků MTS Programy v projektech MTS ICT v edukačním procesu a anglická terminologie s ICT spojená MTS ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ MTS Spolupráce koordinátora ICT a ředitele školy MTS Tvorba projektu MTS Moderní didaktické teorie až po konektivismus MTS ICT v životě ředitele školy MTS Tvorba směrnic a řádů pro provoz ICT ve škole MTS Výuka s interaktivní tabulí I. MTS ICT ve výuce anglického jazyka MTS Legislativa spojená s provozem ICT ve škole MTS Úvod do počítačových sítí MUL Služby portálu Google MUL Prezentace MUL Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň MUL Tabulkový procesor MUL Didaktika v projektovém vyučování MUL Výuka s interaktivní tabulí I. MUL ICT ve výuce anglického jazyka OKR Kurz lyžování OKR Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň OKR Výuka s interaktivní tabulí I.

15 PER Služby portálu Google PER Prezentace PER Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň PER Tabulkový procesor PER Výuka s interaktivní tabulí I. PET GIS a GPS PET Prezentace PET Tabulkový procesor PET Výuka s interaktivní tabulí I. PRA Služby portálu Google PRA Prezentace PRA Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň PRA Tabulkový procesor PRA Aplikace HotPotatoes PRA Výuka s interaktivní tabulí I. PRU Služby portálu Google PRU Prezentace PRU Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň PRU Tabulkový procesor PRU Výuka s interaktivní tabulí I. RYŠ Výuka s interaktivní tabulí I. ŘEH ICT v životě ředitele ŘEH Ředitelská dílna ŘEH Typologie MBTI - vedení ped.pracovníků ŘEH Typologie MBTI ŘEH Spolupráce koordinátora ICT a ředitele školy ŘEH Efektivní management školy - Zahajovací seminář SPU Služby portálu Google SPU Kurz lyžování SPU Aplikace HotPotatoes SPU Výuka s interaktivní tabulí I. VIN Služby portálu Google VIN Výuka s interaktivní tabulí I. ŽUR Služby portálu Google ŽUR Výuka s interaktivní tabulí - pokročilá úroveň ŽUR Aplikace HotPotatoes ŽUR Výuka s interaktivní tabulí I.

16 h) údaje o mimoškolních aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Oblast zapojení studentů do soutěží: - Celostátní soutěž Ministerstva životního prostředí, model stavby "Národní fotbalový stadion". Naše studentka obsadila v celostátním kole se svým modelem 2. místo. - Celostátní soutěž VELUX Česká republika "Rodinný dům s obytným podkrovím" - projekty tří studentů postoupily do celostátního kola. - Účast studentů v celostátním kole matematické soutěže středních škol, kde se všichni studenti umístili na předních místech z cca 380 soutěžících a dostali ocenění - "úspěšní řešitelé". - Účast studentů v soutěži z odborných předmětů "Rozpočtujeme s KROSEM". - Účast studentů v celostátním kole soutěže v projektování "ArchiCad 11". - Účast na cca 35 sportovních soutěžích vesměs na úrovni městských, okresních a krajských kol (atletika, florbal, fotbal, futsal, stolní tenis, odbíjená, orientační běh, víceboj, ), účast v pohárových soutěžích. Studenti a studentky se umisťovali převážně na předních místech. Například v okresním kole ve florbale chlapci obsadili 1. místo, v krajském kole atletického poháru Corny 2. místo - Pořádání sportovních turnajů (například Vánoční turnaj ve stolním tenise, Vánoční turnaj v sálové kopané, Valentýnský turnaj ve volejbalu, turnaj ve florbalu, atd.). - Studenti školy se zúčastnili mezinárodní akce "KLOKAN" a to v oblasti matematiky a přírodních věd. - Účast studentů v recyklačním programu pořádaném pod záštitou MŠMT "RECYKLOHRANÍ". Oblast prezentace školy na veřejnosti: - Zapojení se do celostátní akce "Den stavebnictví a architektury" v sobotu V rámci tohoto dne probíhaly ve škole přednášky a byly prezentovány projekty našich studentů a pedagogů pro širokou jak laickou, tak odbornou veřejnost. - Účast na "Burzách povolání" pro žáky 9. ročníků základních škol v Havířově, Karviné, Orlové, Třinci, Frýdku-Místku, Českém Těšíně.

17 - Konání dnů otevřených dveří ve dnech 12. prosince 2009 a 9. ledna Návštěva školy budoucími studenty a rodiči byla na obou vysoká. - Pořádání 10. školního plesu 22. ledna Účast zaměstnanců školy, bývalých i současných studentů i široké veřejnosti byla veliká, ples byl velice úspěšný. - Udělení ocenění "Talent regionu" třem studentům. Toto ocenění udělují významné firmy regionu pod záštitou Moravskoslezského kraje úspěšným řešitelům soutěží a olympiád z řad studentů. - Informování o dění na škole a možnostech studia na průběžně aktualizovaných školních www stránkách. - Zapojení žáků školy v charitativních akcích. Studenti školy realizovali sbírky například na akci "Tříkrálová sbírka" pro Centrum prevence, "Červená stužka", sbírku pro nadaci ADRA, charitativní akci "Květinka", "Píšťalka". "Světluška", "Bílá pastelka". - Uzavření spolupráce na projektu společném s Dřevařským klastrem. V rámci projektu je podporováno odborné vzdělávaní na středních školách. Probíhala propagace odborného školství na základních školách - exkurze žáků základních škol na naší škole a firmách, informace o možnostech uplatnění atd. Oblast zahraniční spolupráce: - Ve školním roce 2009/2010 se již po páté uskutečnila reciproční návštěva studentů a učitelů z partnerské školy Zespół szkół budowlanych v Chorzowie v Polsku. V termínu přijeli polští studenti a doprovázeli je dva učitelé. Naše hosty jsme seznámili se školou, výukou a provedli jsme je po Havířově. Téma výměny je "Společně trávíme volný čas v souladu s přírodou". Studenti se seznamují s podobnými ekologickými problémy měst, kde žijeme. Problémy se znečištěním životního prostředí, pozůstatky těžby uhlí a hutnického průmyslu.

18 i) údaje o výsledcích inspekce Ve školním roce 2009/2010 na SPŠ stavební Havířov proběhlo šetření České školní inspekce ve dnech března Výsledky šetření jsou uvedeny v inspekční zprávě č.j. ČŠIT - 842/10-T ze dne

19 j/ základní údaje o hospodaření školy Příjmy 1. celkové příjmy ,40 Kč 2. poplatky od zletilých žáků, rodičů nebo jiných zákonných zástupců 0,00 Kč 3. příjmy z doplňkové činnosti 6 625,00 Kč 4. ostatní příjmy ,40 Kč 5. příspěvek na provoz od zřizovatele ,00 Kč Výdaje 1. investiční výdaje celkem ,50 Kč 2. neinvestiční výdaje celkem ,60 Kč z toho: - náklady na platy pracovníků ,00 Kč - ostatní osobní náklady ,00 Kč - zákonné odvody zdravotního a sociálního pojištění ,00 Kč - výdaje na učebnice, učební texty a učební pomůcky ,00 Kč - stipendia 0,00 Kč - ostatní provozní náklady ,60 Kč Ve Zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2009, zpracované v únoru 2010, jsou uvedeny podrobné údaje o hospodaření školy včetně rozboru hospodaření za příslušný rok. V roce 2009 bylo hospodaření školy ukončeno zlepšeným hospodářským výsledkem ve výši ,80 Kč - závazný ukazatel 0,00 Kč, z toho: - v hlavní činnosti ,90 Kč - v doplňkové činnosti 1 392,90 Kč Hospodářský výsledek byl přidělen do rezervního fondu.

20 k) údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů Účastníme se projektu "Podpora odborného vzdělávání na středních školách MSK", který je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (globální grant Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském). Projektu, který zastřešuje RPIC-ViP s.r.o., se zúčasňuje čtrnáct partnerských škol. Délka projektu je 3 roky. Ve školním roce 2009/2010 byly realizovány například tyto aktivity: Exkurze na Stavební veletrh do Brna. Exkurze do podniků Cetris, Tondach, elektrárna Dlouhé stráně. Školní kolo soutěže v ARCHICADU, v KROSU. Jsme zapojeni do projektu realizovaného Krajskou hospodářskou komorou MSK, Asociací středních průmyslových škol a společnosti RPIC-ViP s.r.o. "Střední škola - brána k technické kariéře", který probíhá v rámci globálního grantu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož zprostředkujícím orgánem je MSK. Ve školním roce 2009/2010 proběhla například: Pětidenní stáž dvou pedagogů v Rakousku, kariérové poradenství pro studenty 3. ročníků, realizace projektu "Studentprofil", semináře, exkurze atd. Škola je zapojena do projektu realizovaného Moravskoslezským dřevařským klastrem, který probíhá v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Jedná se o grantový projekt "Rozvoj profesního vzdělávání pedagogů středních odborných škol a učilišť v oblasti dřevovýroby a stavebnictví" a grantový projekt "Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji".

21 l) údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení Práce školícího střediska a informačního centra ve školním roce 2009/ nadále zůstává v platnosti akreditace č.j / MŠMT ČR k provádění vzdělávacích programů pro účely zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogickýh pracovnících - nadále je v platnosti akreditace testovacího střediska pro ECDL testování. Máme vlastní akreditovanou místnost a dva vlastní akreditované testery ECDL - nadále máme statut Informačního centra Moravskoslezského kraje (ICeMSK) a spolupracujeme úzce a pravidelně s příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje: Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, přispěvková organizace, Štefánikova 7/826, Nový Jičín (KVIC) V rámci hlavních aktivit našeho ICeMSK (školení, metodická pomoc, konzultace, ECDL testování) zdůrazňujeme zejména aktivní účast na projektech Perspektiva, Elektronická školička: Garantovaná témata (garant a lektor Iveta Bulawová): ICT ve výuce chemie Garantovaná témata (garant a lektor Vlastimil Charvát): Příprava k testům ECDL, modul 2 - Používání počítače a správa souborů Garantovaná témata (garant a lektor Ivo Moždziak): Legislativa spojená s provozem ICT ve škole Tvorba směrnic a provozního řádu PC učebny (zahrnuje bezpečnost práce a hygienické normy pro využívání ICT ve škole) Příprava k testům ECDL, modul 6 - Prezentace Interní kurz "Fenomén Google" (16 hodin), autor a lektor Ivo Moždziak, absolvovalo celkem 13 pedagogů naší školy. Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů (dle 9) dokončují 2 pedagogové. Přehled vzdělávacích akcí KVIC koordinovaných naší školou a realizovaných na naší škole ve školním roce 2009/2010 je uveden v příloze této zprávy.

22 m) údaje o předložených a školou realizovaných projektech Ve školním roce 2009/2010 škola nepředložila samostatný projekt. Jsme zapojeni v projektech, které jsou uvedeny v bodě k) této zprávy. Mimo tyto tři projekty jsme zapojení v ekologickém projektu "Ukliďme si svět", v projektu "Voda a životní prostředí Moravskoslezkého kraje", jehož realizátorem je VŠB Technická univerzita Ostrava.

23 n) údaje o spolupráci s odborovou organizací, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání 1) údaje o spolupráci s odborovou organizací Ve školním roce 2009/2010 působila na škole ZO ČMOS PŠ, která měla 9 členů (pedagogických pracovníků). Mezi zaměstnavatelem a odborovou organizací byla uzavřena "Kolektivní smlouva", která je průběžně doplňována, aktualizována. Plnění KS je kontrolováno 2 krát ročně. S pověřenými členy výboru ZO jsou pravidelně projednávány: - rozpočet a zásady pro používání FKSP - systém hodnocení a odměňování zaměstnanců - problematika bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci - plán čerpání dovolené - plán dalšího vzdělávání zaměstnanců - rozvržení pracovní doby zaměstnanců. Pověření členové výboru ZO jsou pravidelně informování o: - rozpisu rozpočtu školy včetně jeho změn -čerpání prostředků na platy - vývoji zaměstnanosti. Vztahy mezi zaměstnavatelem a odborovou organizací jsou korektní. Zaměstnavatel umožňuje odborové organizaci výkon jejich práv vyplývajících ze Zákoníku práce a souvisejících předpisů. 2) údaje o spolupráci s Oblastní kanceláří ČKAIT Ostrava Ve školním roce 2009/2010 byla rozvíjena spolupráce s OK ČKAIT Ostrava. Zástupci školy jsou zváni jako hosté na Valné hromady, učitelům odborných předmětů byla (zdarma) umožněna účast na vzdělávacích seminářích pořádaných OK ČKAIT Ostrava. OK ČKAIT Ostrava věnovala škole soubor odborných publikací z edice IC ČKAIT. Škola se aktivně zapojila do celostátní akce "Den stavitelství a architektury" ( ). 3) Oblast spolupráce s profesními orgány: - Naši studenti druhých a třetích ročníků vykonávají odbornou praxi přímo na pracovištích stavebních firem nejen v Havířově, ale v celém regionu. Mnozí ze studentů po ukončení studia u těchto firem nastoupí do pracovního poměru. Studenti si prakticky prohlubují své teoretické znalosti například u firem: SIDOSTAVBY spol. s r.o., Horní Suchá ERVO - STAVBY s.r.o., Havířov AK plus Novostav, spol. s r.o., Třinec REMAX - stav s.r.o., Horní Suchá MECCANO, s.r.o., Orlová

24 KUMAN spol. s r.o., Karviná REVOLT s.r.o., Oldřichovice FULL PROJECT s.r.o., Ostrava KplusQ STAVEBNÍ, s.r.o., Havířov RESA - Sanace a rekonstrukce, spol. s r.o., Jablunkov SSKA - Stavební společnost Karviná, a.s. NBS - Invest, a.s., Havířov Škola spolupracuje průběžně s 35 firmami. Spolupracujeme s firmami i v dalších oblastech, jedná se například o exkurze pro studenty, dodání propagačních materiálů, vzorků, modelů a pomůcek pro výuku a podobně. V průběhu školního roku 2009/2010 zástupci spolupracujících firem pořádali odborné přednášky pro studenty v prostorách školy. Při setkání se zástupci organizací je hodnocena připravenost našich studentů velmi dobře. 4) Učitelé odborných předmětů se účastní jednání a akcí pořádaných hospodářskými komorami. Jsou členové například České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, komory geodetů a karografů. 5) V rámci grantových projektů úzce spolupracujeme s Moravskoslezským dřevařským klastrem a Vysokou školou báňskou v Ostravě.

25 o) přílohy Materiálně technické vybavení a zabezpečení školy V průběhu let 2006 až 2008 byla v celém areálu školy vyměněna okna a zatepleny fasády pavilonů a chodeb. Finanční prostředky na zhodnocení velmi špatného stavu budov uvolnil Moravskoslezský kraj ve výši cca 19,2 mil. Kč. Na objektu tělocvičny, který z finančních důvodů nebyl zahrnut do akce výměny oken a zateplení fasád areálu školy, bylo provedeno v červnu 2010 zateplení štítové stěny a opravena fasáda včetně nátěru na přístavbě sociální části tělocvičny za cca 250 tis. Kč. V červenci a v srpnu byla provedena rekonstrukce učebny praxe v pavilonu D, náklady na ni činily cca 290 tis. Kč. Ve spojovací chodbě mezi pavilony A - C byla provedena oprava elektro instalace, osvětlení, podhledů, omítek, obkladů. Náklady včetně vymalování činily cca 350 tis. Kč. V návaznosti na vyhlášku ministerstva zdravotnictví 410/2005 Sb., kterou se stanovují hygienické požadavky na prostory a provoz škol, byla ve školním roce 2009/2010 provedena rekonstrukce osvětlení a elektrorozvodů v 2. NP pavilonu B, učebně fyziky a učebně praxe v pavilonu D. Dále byla vyměněna svítidla v učebnách výpočetní techniky V1 a V2 pavilonu D. Dle výše uvedené vyhlášky byly vybaveny 3 učebny novým nábytkem, byla provedena výměna podlahových krytin, opravy omítek, nátěrů, probíhalo malování prostor školy. Pro zkvalitnění výuky a možnosti zavedení nových forem výuky studentů bylo ve školním roce 2009/2010 zakoupeno programové vybavení pro výuku odborných předmětů a sady moderních učebních pomůcek pro výuku všeobecných předmětů. Jedna počítačová učebna byla vybavena novými počítači. Dále bylo provedeno zasíťování pavilonu D.

26

27

28 Přehled vzdělávacích akcí KVIC koordinovaných naší školou a realizovaných na naší škole ve školním roce ) (Ne)bezpečný internet, katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 7h 2) I606 MOE Legislativa spojená s provozem ICT ve škole, katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce anglického jazyka (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Výuka s interaktivní tabulí I, katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce anglického jazyka (2), katalogové číslo , termín konání ) I605 MOE Tvorba směrnic a řádů pro provoz ICT, katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce anglického jazyka (3), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce anglického jazyka (4), katalogové číslo , termín konání (viz přiložená prezenční listina), 9) Perspektiva 2010 ICT ve výuce anglického jazyka (5), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT v životě ředitele školy (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT v životě ředitele školy (2), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Tvorba projektu (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Spolupráce koordinátora ICT a ředitele školy, katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ (2), katalogové číslo , termín konání

29 17) Perspektiva 2010 Didaktika v projektovém vyučování, katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ (3), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Programy v projektech (1), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 5h 20) Perspektiva 2010 ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ (4), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Programy v projektech (2), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 5h 22) Perspektiva 2010 ICT ve výuce na 1. stupni ZŠ (5), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Interaktivní tabule ve výuce žáků (1), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 6h 24) Perspektiva 2010 (Ne)bezpečný internet pro profesionály (1), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 7h 25) Perspektiva 2010 Podpora v ICT v OPVK (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Programy v projektech (3), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 5h 27) Perspektiva 2010 Aplikace HotPotatoes (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 Aplikace HotPotatoes (1;), katalogové číslo , termín konání ) Elektronická školička Tabulkový procesor (1), katalogové číslo , termín konání ) Elektronická školička Výuka s interaktivní tabulí pokročilá úroveň (1), katalogové číslo , termín konání ) Elektronická školička Prezentace (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 GIS a GPS (1), katalogové číslo , termín konání

30 33) Perspektiva 2010 Úvod do počítačových sítí (1), katalogové číslo , termín konání ) Perspektiva 2010 GIS a GPS (1), katalogové číslo , termín konání ) Elektronická školička Tabulkový procesor (2), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 3h 36) Elektronická školička Prezentace (2), katalogové číslo , termín konání Rozsah akce 3h 37) Perspektiva 2010 ICT služby ve volném čase dětí, katalogové číslo , termín konání

31 Školská rada dne schválila předloženou Výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2009/2010. V Havířově předseda školské rady

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Obsahuje: a) základní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Obsahuje: a) základní

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-842/10-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-842/10-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-842/10-T Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Adresa: Kollárova 2, 736 01 Havířov-Podlesí

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Obsahuje: a) základní

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O ČINNOSTI ŠKOLY

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O ČINNOSTI ŠKOLY - STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ KŘEJPSKÉHO 1501, 149 00 PRAHA 4 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O ČINNOSTI ŠKOLY 2005 / 2006 I. Základní údaje o škole Název školy Střední odborná škola waldorfská, Praha 4,

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace V L A S T N Í P R O G R A M 1. Koordinace preventivních aktivit na škole seznámení ředitele školy se Školní preventivní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 1308/2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2015/2016 Obsahuje: a) základní

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-35/12-T. Společnost s ručením omezeným

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-35/12-T. Společnost s ručením omezeným Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIT-35/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední škola podnikatelská Bílovec s. r. o. Dukelská 458,

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Vydaná dne 1. března 2012 Schválená školskou radou dne

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 1308/2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2016/2017 Obsahuje: a) základní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Kollárova 1308/2, 736 01 Havířov Podlesí www.ssstav-havirov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2017/2018 Obsahuje: a) základní

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Mateřská škola Ostrov, Palackého 1045, okres Karlovy Vary Palackého 1045, 363 01

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání Formulace kritérií splnění dílčích

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 ( 7 vyhlášky MŠMT ČR č. 15/2005 Sb. ve znění vyhlášek č. 225/2009 Sb. a 195/2012 Sb.

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 ( 7 vyhlášky MŠMT ČR č. 15/2005 Sb. ve znění vyhlášek č. 225/2009 Sb. a 195/2012 Sb. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 ( 7 vyhlášky MŠMT ČR č. 15/2005 Sb. ve znění vyhlášek č. 225/2009 Sb. a 195/2012 Sb.) a) Základní údaje o škole Název školy: Moravskoslezská obchodní

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Arménská 21, 625 00 Brno Adresa: Arménská 21, 625 00 Brno

Více

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Kateřina Kučová Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu Moravskoslezský kraj Krajský úřad Zpracováno pro

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Andělská Hora, okres Bruntál. Andělská Hora 215, 793 32 Andělská Hora

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Andělská Hora, okres Bruntál. Andělská Hora 215, 793 32 Andělská Hora Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Andělská Hora, okres Bruntál Andělská Hora 215, 793 32 Andělská Hora Identifikátor školy: 600132005 Termín

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1203/09-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1203/09-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1203/09-S Základní škola a mateřská škola Načeradec, okres Benešov Adresa: Načeradec č. 270, 257 08 Načeradec Identifikátor:

Více

Údaje o hospodaření školy v roce 2007

Údaje o hospodaření školy v roce 2007 Údaje o hospodaření školy v roce 2007 na základě odst. 1/i 7 vyhlášky 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy Zařízení : Základní škola

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Hradec Králové, Bezručova 1468 Adresa: Bezručova 1468, 500 02 Hradec Králové Identifikátor školy: 600 088 561 Vedoucí

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice Komenského 256, 38732 Sedlice Identifikátor školy: 650 055 551 Termín

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Chocerady 267, okres Benešov

Česká republika Česká školní inspekce. Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Chocerady 267, okres Benešov Česká republika Česká školní inspekce Středočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Chocerady 267, okres Benešov 257 24 Chocerady 267 Identifikátor školy: 600 042 022 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 Mozartova 449, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 425 Termín konání inspekce: 4. prosinec 2006

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOLY

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOLY PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOLY vydaný na období 2013-2015 Ředitelka školy vydává v souladu s 24 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů a

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace 742 73 Veřovice 276 Identifikátor školy: 600 138 216 Termín konání inspekce:

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 93/99-11017 Oblastní pracoviště č.13 Signatura: am2ws203 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Gymnázium Olomouc - Hejčín, Tomkova 45 Tomkova

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Bruntál, Jesenická 10. Jesenická 10, Bruntál. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Bruntál, Jesenická 10. Jesenická 10, Bruntál. Identifikátor: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Bruntál, Jesenická 10 Jesenická 10, 792 01 Bruntál Identifikátor: 600 131 793 Termín konání inspekce: 22. 23. květen 2007

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Loket, okres Sokolov T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket Identifikátor školy: 600 073 041 Termín konání inspekce: 20. 22. března

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Zlín Inspekční zpráva Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola Kroměříž, 1. máje 5 1. máje 5, 767 59 Kroměříž Identifikátor: 600

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111 Karlova 111, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 008

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2015/2016 Zpracovala Mgr. Sylva Bártová. OBSAH 1 ÚVOD A CHARAKTERISTIKA ŠKOLY... 2 2 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁNÍ... 3 3 RÁMCOVÝ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary 362 34 Merklín 31 Identifikátor školy: 600 067 548 Termín konání inspekce: 13. a 14. prosince 2006

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, J. A. Komenského 340, okr. Most tel. 476 747 357, e-mail: skola@mezibori.cz Plán práce výchovného poradce školní rok 2017/2018 I. OBLAST PROFESNÍ ORIENTACE II.

Více

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SRPEN 2018 27.08. 28.08. Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací porady Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy ZŘTV, ZŘPV Tř. uč. 1. roč. 28.08-30.08. Komisionální

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 zpracovala: Mgr. Lenka Stojanová výchovná poradkyně Jméno výchovného poradce: Mgr. Lenka Stojanová Konzultační dny: pátek 10.00 11.30 hod. (pracovna v I.

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Plán výchovného poradce na školní rok 2012/2013 Konzultační hodiny pro studenty a jejich

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Centrální poradenská činnost

Centrální poradenská činnost Aktivity uváděné v roční zprávě jsou financovány z účelových prostředků Moravskoslezského kraje, dále z vlastních zdrojů Krajského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informačního

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 ARCIBISKUPSKÉ GYMNÁZIUM Korunní 586/2, Vinohrady, 120 00 PRAHA 2 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVNÍ RÁMEC VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Výchozím dokumentem je zákon č. 561/2004

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary Karlovarská 1189, 362 22 Nejdek Identifikátor školy: 600 067 467 Termín konání

Více