V jednotě je síla!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V jednotě je síla! 2000-2009"

Transkript

1 V jednotě je síla!

2 2 Almanach 2009 Úvodník Sepsali jsme to pro vás, abyste na nás měli nějakou vzpomínku. Dozvíte se zde o každém z nás to, co vás bude zajímat. Jasné je jen to, že se nám bude z této školy těžko odcházet. Vždy jsme drželi při sobě a měli se rádi a na to budeme určitě všichni rádi vzpomínat. Na naše učitele nikdy nezapomeneme, jsme jim totiž všem vděční za to, co nás naučili a co s námi prožili. Na závěr bychom chtěli říci, že tato škola nebyla vždy jen procházkou růžovým sadem, ale i přesto to všechno na ni nikdy nezanevřeme, protože ona byla základem našeho života! Seznam třídních učitelů Stará Ves nad Ondřejnicí Krmelín 1. tř. Čechovská D. 1. tř. Tylečková R. 2. tř. Čechovská D. 2. tř. Tylečková R. 3. tř. Čechovská D. 3. tř. Kovalová D. 4. tř. Chvostková P. 4. tř. Kovalová D. 5. tř. Haasová H. 5. tř. Palarcziková tř. Mlčochová R. Mgr. Pavel Plečka, ředitel školy Mgr. Radomíra Čechová, zástupce ředitele Perličky z našich lavic Borůvky hučí po skalinách. (Lucka P.) Vařil v hrnci s uraženými uchmi. (Zuzana) Šli jsme do Beskyd na horu Říp. (Lukáš L.) Netopýr má velké vši. (Honza K.) Ve starověké Číně jsou prodejci bot, píše se to MADE IN CHINA. (Jana S.) Osel stříhal dlouhými uchy. (Lucka) Slepice odlétají do teplých krajin. (Markéta) Já už se opravdu začnu příští rok učit. (Michal) Známí čeští bratři - spisovatelé jsou bratři Grimmové. (Markéta Š.) Jaká je značka a jednotka elektrického proudu? Ty nevíš? Já ti napovím: Jak dělá oslík - IA - Výborně. (Lukáš B.)

3 Lukáš Blecha datum narození: adresa: Krmelín, Proskovická 494, kontakt: icq: přezdívka: Bleška, Larksi, Lukin motto: Co je v lihu, to se nezkazí! Narodil jsem se ve Frýdku-Místku. Mí rodiče jsou Olga a Miloš Blechovi. Mám také mladší sestru Martinku. Mezi mé záliby patří: hraní na PC, fotbal. Můj oblíbený předmět je tělocvik. Naopak nemám rád matematiku. Jsem přátelský, upřímný, urážlivý, vtipný. Přijali mě na Vítkovickou střední průmyslovou školu, obor obráběč kovů. Lucie Bohačíková Datum narození: Adresa: Krmelín, Proskovická 321, Kontakt: tel , Princezna.Bobiiiii@seznam.cz Přezdívky: Jupijajdou, Luciferka, Lussy, Rybičky 48, Pan Džahoda Motto: Život je jen jeden, tak si ho pořádně užijme. Život je boj, tak se třeba zabijte, ale já bych s dovolením prošla. Nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv. Světu můžeš být jen jednou osobou, ale jedné osobě celým světem. Láska je slepá, ale sousedi ne! Jsem jaká jsem a nikdo mě nezmění, tak s tímhle přesvědčením jsem přišla sem do 6. třídy ze Základní Školy T. G. Masaryka Krmelín :). Pak jsem ale přišla na to, že to fakt není pravda. Narodila jsem se ve Vítkovicích jako sladké milé miminko, ale moc dlouho mi to nevydrželo. Mezi mé koníčky patří házená, kamarádi, kluci, hudba, smích a všechno možné. Jsem velice aktivní člověk. Mezi mé oblíbené předměty patří přestávky a polední přestávky. Podávala jsem tři přihlášky, všude mě přijali a já se rozhodla jít na obchodníka s maturitou. Na tuhle školu budu vzpomínat ráda, hlavně na pana učitele Chvostka a jeho dobré fórky a paní učitelku Mlčochovou, která mi vždycky poradila a podržela. Jakub Choleva (Adamus) Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, Nad Zámkem 497 Kontakt: tel , hankamamka2@seznam.cz Přezdívky: Kouba, Koubič Motto: Žádná bytost neexistuje zbytečně, proto buďme sebevědomí. Nikdo není na světě bez významu, ať už je v rukou Dobra či Zla. Narodil jsem se v Ostravě. Už od mala chodím do souboru Ondřejnica, v posledním roce hraji i v cimbálové muzice Fojt. Žiji folklórem. Možná si někteří myslí, že jsem divný, ale nekouřím někde za kostelem u zastávky. Myslím, že tato škola je lepší než v Brušperku, a proto tu chodím. Oblíbené předměty: dějepis, občanka, zeměpis. Kroužky: soubor Ondřejnica, cimbálová muzika Fojt, hra na klarinet, klarinetové trio a v počátcích je cimbál! Přijali mě na Gymnázium Fr. Hajdy v Ostravě-Hrabůvce. 3

4 4 Almanach 2009 Danča Hofírková Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, Ve Vrbí 649, Kontakt: Přezdívky: Půlka, Šotek, Podkopávač, Dandy Motto: Potkalo mě štěstí a řeklo UHNI, chci projít. Aj. Takže, když jsem byla ještě škvrně, strašně jsem se těšila do školy, jak budu jako velká borka nosit aktovku. Nikdy mě nebavila angličtina, protože jsem nikdy nepochopila, na co se učit cizí jazyk, když bydlím v Česku a jsem Čech. Za to fyzika a chemie to je moje. Jinak mám ráda zvířata, takže jednou budu možná veterinář. Vždycky jsem si myslela, že jsem normální, ale poslední dobou si nejsem tak jistá. :-* :-) Ve studiu budu pokračovat na SPŠ Heyrovského, na chemii. Patricie Hýlová Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí 2, Košatka, Sakrovecká 91, Kontakt: , s.princes@seznam.cz Přezdívky: Paty, Páťa Motto: Pravidlo 3N Nikdy Nikomu Nevěř :-D Oblíbené barvičky: Bílá, oranžová, černá, červená, pastelové barvy Co bych tak o sobě řekla? Mnnooo, tak asi to nejdůležitější, že jo. Na tento svět plný politické špíny jsem poprvé vykoukla v Ostravě-Vítkovicích, ale neptejte se, jaké to tam bylo, už si to nepamatuju :-) V rámci možností jsem veselá a optimistická, chronicky nespokojená a kamarádská. Miluju krásné počasí a lidi se smyslem pro humor. Oblíbené hamu papu mám thajské specialitky, ale i něco z našeho políčka :-) Mezi mé záliby patří sport, čtení, nakupování, navrhování a vylepšování pokoje,. Ráda si poslechnu kvalitní muziku a posedím v příjemné kavárničce s příjemnými lidmi. Součástí mého pohodového života je moje family Mamča Slávka, taťka Patrik a ségra Naty. Můj oblíbený předmět je ZÁŽIVNÁ anglina, chemie a český jazyk. Na příští 4 roky se mi o zábavu postará všeobecné gymnázium, které jsem si vybrala jako krok č. 2. Tak doufám, že tam prolezu :-) To je asi tak všecičko, co bych vám o sobě řekla Mějte se FANFÁROVĚ Michal Juráš Datum a narození: Místo: Stará Ves nad Ondřejnicí, Okružní 457, Kontakt: Přezdívka: Jury Motto: Kdo se plazi, nezakopne. Narodil jsem se v Ostravě-Zábřehu. Mojí rodiče se jmenují Radana a Mirek. Jsem znamení vodnář. Mam bratra, od kterého jsem starší o pět roků. Po této škole půjdu na školu prof. Zdeňka Matějíčka - obor prodavač. Mezi mé koníčky patří: jízda na kole, počítač, házená, rádio, televize a pomáhání rodičům. Ale nejčastěji jsem s kamarády. Mezi oblíbené předměty patří tělocvik, informatika, zeměpis.

5 Simona Hýlová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Mlýnská 151, Kontakt: tel , icq: Motto: Užívej života, máš jenom jeden! Narodila jsem se ve Frýdku-Místku. Mí rodiče jsou Marcela a Pavel. Mám taky o rok starší sestru Martinu a o čtyři roky mladšího bráchu Pavla. Narodila jsme se ve znamení Štíra. Jsem kamarádská, trochu urážlivá, vtipná, pracovitá, pečlivá, upřímná. Mezi mé záliby patří plavání, modeling, jízda na snowboardu, lyžích, kole, kolečkových bruslích. Ve škole mám ráda: chemii, tělocvik, informatiku, matiku, zeměpis, dějepis. Jsem přijata na Střední školu v Ostravě-Kunčicích na obor ekonomika a podnikání. 5 Jan Jalůvka Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, U Myslivny, Kontakt: ceport@seznam.cz, Přezdívky: Kachna (Kačer), Jalovec (vysoký), Jalda Motto: SEX and Drox and Rockendrol Narodil jsem se v Ostravě. Už od 6 let hraji fotbal za Vítkovice, SK Brušperk. Baví mě horolezectví, jízda na BmX. Ve Staré Vsi bydlím 4 roky. Rád chodím ven, rád hraji na PC, mám rád hamburgery. Přihlášku jsem si podal na Vítkovickou střední průmyslovou školu, obor mechanik-elektronik, silnoproud. Byl jsem přijat. Jsem přátelský a mírumilovný člověk. Jana Kantorová datum narození: adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí 2, Košatka 45, kontakt: icq: přezdívka: Kuřinec motto: Ať každý den stojí za to! Narodila jsem se v Bílovci rodičům Janě a Karlovi. Mezi mé záliby patří: plavání, jízda na snowboardu, kole, kolečkových bruslích. Hraji národní házenou. Ve škole mám ráda chemii, tělocvik, matematiku, zeměpis, dějepis. Jsem přátelská, spolehlivá, upřímná, občas urážlivá, vtipná. Přijali mě na Střední školu v Ostravě-Kunčicích na obor ekonomika a podnikání.

6 6 Almanach 2009 Kristýna Kučová Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, Rynek 105, Kontakt: tel , ICQ , Přezdívka: Kuči Motto: Pořádek je pro debily, my chytří zvládneme i bordel! Narodila jsem se v Ostravě-Vítkovicích mamince Alence a tatínkovi Pavlíkovi. Ve školce se mi moc líbilo, to ve škole už to tak růžové nebylo... Od školky chodím do folklorního souboru Ondřejnica, běhám za SDH Stará Ves a hraji národní házenou. Jdu na gymnázium do Ostravy-Hrabůvky, kde kvůli mě postavili výtah:-). Lukáš Lang Narozen: Adresa: Krmelín, Hajní 489, Kontakt: tel , Icq lukaslang@seznam.cz, lugas.l@seznam.cz Přezdívky: Lanýž, Lukin, Mastňák, Šampon, Raper Motto: Těžko říct..?? Před necelými 15 lety jsem se narodil v ostravské nemocnici. A od té doby bydlím s mými rodiči v Krmelíně. První stupeň jsem se vyučil v Krmelíně. Pak jsem přestoupil do Frýdku-Místku na sportovní školu. Tam jsem se moc dlouho neusadil a v pololetí jsem přestoupil do Staré Vsi a doteď tu studuji. Moje oblíbené předměty jsou asi žádné!! Má další škola bude vítkovická škola (bohužel střední škola a ne základní). A to je vše!! Míša Laníková Datum narození: Adresa: K Mostu 209, Stará Ves nad Ondřejnicí, Kontakt: tel: , icq: , mimispulka@seznam.cz Přezdívky: Červ, Mišmm, Vozíčkář, Miška, Motto: I pád na držku je pohyb dopředu Něco o mě? Jelikož jsem býk, tak jsem hodně tvrdohlavá-tááák:-) Hraji národní házenou a myslím, že to s holkami daleko dotáhnem a budou nás brát jako mistr:d Sem tam navštěvuji staroveskou hasičárnu, kde s holkama pobereme savice, hadice, stroj a jdeme na trávu běhat... Jinak si také ráda zpívám, ale jenom když jsem sama - nejsem přece vrah.:d Z předmětů mě baví asi fyzika, zemák a děják. A nebaví mě šití - nic proti: D Mezi mé baterky patří hudba a kámoši, po kterých mi bude smutno. Mezi oblíbenou hudbu patří rock, punkrock a někdy metal-všechen dobrý není. Nesnáším ty styly, že když někdo něco poslouchá, tak se tak mermomocí musí oblíkat. A taky nesnáším diskáče:-d. Potrpím si na špagety a na pizzu a hodně miluji sýry. Masečko moc nemusím - to jak kdy Nesnáším zradu - ale tak - když to někoho baví... Někdy jsem optimista, jako jak kdy, když se dobře probudím:d Mno a poslední mou větou je, že jsem přijata na SPŠ Heyrovského, na chemii.:d Takže poslední moje hoja!

7 Tereza Luterová Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, U Vody 222, ICQ: , mobil: Přezdívky: Teren, Albin, Kvapil, Stič Motto: Nad ničím se nepozastavovat... Oblíbený učitel: paní učitelky Janečková a Šimečková Noooo, tak vám o sobě cosi povím... Jsem furt vysmátá a jen tak nic mě nenaštve, ale většinou já štvu ty ostatní. Hraji národní házenou, běhám hasičský sport za SDH Starou Ves n/o a jsem fanouškem klubu HC Vítkovice Steel. Jsem přijata na SŠ informačních technologií ve Frýdku-Místku na obor obalová technika (tam se upravujou obrázky na počítači, a pak se de robit do jakési firmy, kde se dělají reklamní plakáty):-). Markéta Neubauerová Datum narození: Adresa: Fryčovická 1081, Brušperk Kontakt: makrela.13@seznam.cz Motto: Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život, pláčeš? Plač i v slzách je síla, tak jdi, jdi a žij. Jsem celkem střeštěná holka, která má ráda adrenalin. Moje oblíbené koníčky jsou tanec - HIP HOP, snowboard, ale také ráda jezdím na motorkách, které mám strašně ráda. Samozřejmě jako každý jiný ráda cestuji a užívám si života, jak to nejvíce jde. Mám ráda zvířátka a hlavně naše dva pejsky Arwenku a Endwella. Vždycky mi děda říkal, že jsem měla být kluk, protože jiné holky, když se jim něco stane, tak toho hned nechají a jdou pryč, zato já jsem jiná, skočím do všeho rovnou po hlavě. Ve škole mě baví počítače, angličtina, někdy fyzika :-D, zeměpis, dějepis atd., ale naopak matika - to je rázný protiklad :-D. Jsem přijata na Střední školu prof. Z. Matějíčka, obor hotelnictví.. Zuzka Novobílská Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, K Pálenici 252, Mobil: ICQ: Přezdívka: Cucana Motto: Jste na dně? Berte to z lepší stránky, máte se od čeho odrazit. Moji milí rodiče se jmenují Alena a Dalibor Novobílšťí. Mezi mé koníčky patří hasičský sport za SDH Stará Ves n. O., taky poslouchání hudby. Někdy si i vyjedu po Vsi na kole, ale velký sportovec nejsem. Taky se doma starám o nějaká zvířátka a ráda se bavím s přáteli. No a po téhle škole budu chodit na Vítkovickou střední školu do Ostravy-Hrabůvky, obor elektronik-mechanik. 7

8 8 Almanach 2009 Robin Onderka Datum narození: Adresa: Okrajní 561, Krmelín, Přezdívka: ex!t Kontakt: ICQ: , tel.: Motto: Po trávě se nechodí, po trávě se směje... Čau, já jsem Robin. V Krmelíně bydlím už více jak 5 let, do školy ve Staré Vsi chodím od 2. pololetí 4. třídy. Poslední dobou se věnuji počítačové grafice, zahrádce, folklórnímu souboru a psovi. Rád chodím ven, kecám s přáteli, věnuji se počítači, mému L2 a baví mě angličtina. Přihlášku jsem si podal na Střední umělecko průmyslovou školu ve Frýdku-Místku, obor interiérový designér, na kterou jsem i přijat. Jsem nejmladší ze třídy, ale vůbec mi to nevadí. Lucie Pinskerová Datum narození: , Kozoroh Kontakt: tel , icq Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Zákostelí 186, Motto: Život je příliš krátký na to, abychom spěchali. Narodila jsem se mým rodičům Bohumile a Vladimírovi v ostravské porodnici. Za 11 let mého šťastného života se mi narodil brácha Tomáš (konec šťastného života). K mým koníčkům patří jízda na kole, kolečkových bruslích, dále zábava (hudba) a pěkní kluci. Oblíbené předměty jsou Inf, Tv, Che. Mé vlastnosti: moje nálada je různá, ale často jsem vysmátá, vtipná. Na tuto školu chodím už od 8. třídy a jsem ráda, poznala jsem řadu dobrých kamarádů. Dostala jsem se na střední zdravotní školu, obor zdravotní asistent. Po škole se mi bude stýskat, ale po spolužácích víc! Antonín Ručka Datum narození: Adresa: Krmelín, Lyskova 167, Kontakt: , Rucka35@seznam.cz Přezdívka: Malunky, Tony Motto: Sem malej, ale blbej. Narodil jsem se v Ostravě. Už od 6 let chodím hrát házenou a před dvěmi roky jsem začal hrát fotbal za SK Brušperk. Život žiji naplno do poslední kapky a užívám si, dokud jsem mladý. Se stejným elánem budu pokračovat na Vítkovické střední škole, obor autoelektrikář.

9 Markéta Šindelová Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, K Myslivně 576, Kontakt: mobil: , icq: (PIŠTE, PIŠTE) Msindelova@seznam.cz Přezdívky: Podkopávač, Grgonoš, Batman, Wolfik... Barvy: fialová, žlutá, zelená Motto: Oko za oko - a svět bude slepý... Říkám si Batman, ale podepisuji se Zorro a ač nemám meč a masku, tak se nebojím použít svůj ostrý fórek na každého z vás. I TEBE! No dobrý, tak dál XD. Poprvé jsem na svět vykoukla v Ostravě-Vítkovicích. Jsem bezproblémový optimista, mám ráda sluníčko, moře a jižany (Italy), taky pizzu, špagety a buchtičky s krémem, ale jinak jsem všežravec. Baštím hudbu a tanec! Chodím do sboru, taky do klavíru a už nějaký pátek tančím v našem lašském folklórním souboru Ondřejnica. Jinak poslouchám všecko, co ladí mému uchu, ale zrovna jedu po Jonas brothers. Mám ráda společnost, a když se kolem mne pořád něco děje. Nejdůležitější součástí mého akčního života je moje rodina. Mamča Anežka, taťka Luboš a brácha Tom. A nesmím zapomenout na kámoše, kteří jsou prostě nenahraditelní. Mám ráda zvířata a kytky všeho druhu. Ráda zkuknu nějakou čupr komedii, ale i romantika není k zahození. Taky si ráda přečtu každou knížku, co za něco stojí. Ve škole mě vždycky bavil dějepis, literatura a výtvarka. Dostala jsem se na Hajdy (gympl), což u sebe považuji fakt za velký úspěch, ale na ty NEJLEPŠÍ, NEJÚŽASNĚJŠÍ A NEJSUPROVĚJŠÍ roky na téhle školičce nikdy nezapomenu! 9 Michal Šperlín Datum narození: Adresa: Krmelín, Světlovská 128, Kontakty: , , backman @seznam.cz Icq: Přezdívky: Mišel, Negr Motto:. Narodil jsem se před necelými 16 lety ve Vítkovicích. Na svět mě přivedli moje mamka (Ivana Šperlínová) a můj taťka (Petr Šperlín). Mám také dva sourozence, bratra Petra a sestru Andreu. Já jsem z nich nejmladší. Zajímám se o auta (tuning) a trochu o motorky. Taky se zajímám o herní konzoly, tím myslím, xbox 360. Teďka jsem na Základní škole ve Staré Vsi n. O. v devátém ročníku. Ve škole mám i oblíbené předměty a mezi ně patří třeba výtvarná výchova a informatika. Po ZŠ půjdu do Ostravy-Hrabůvky na střední školu, obor truhlář.

10 10 Almanach Iva Trybulovská Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Mlýnská 630, Kontakt: Přezdívka: Ivka Motto: Vždycky může být hůř, tak hlavu vzhůru! Bydlím ve Staré Vsi n. O. Mí rodiče se jmenují Ivana a Ivo Trybulovští. Mám bráchu Filipa. Mezi mé zájmy patří házená, hudba, jízda na kole a bruslích, plavaní. Jsem kamarádská, upřímná. Budu studovat v Novém Jičíně, obor Pedagogické lyceum. Jan Urbanec Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, Brušperská 176, Kontakt: ICQ: , tel.: UrbanecJ@seznam.cz Přezdívka: Kaki Motto: Hloupí lidé jsou proto, že už na světě bylo moc chytrých. Před patnácti lety jsem se narodil ve vítkovické nemocnici. Byl jsem strašně ubrečené a uřvané děcko. Už odmala mě bavil počítač, fotbal a především házená. Později jsem ji začal i hrát, ale ještě později jsem místo ní začal tančit ve folklorním souboru Ondřejnica. Přihlásil jsem se na Střední školu teleinformatiky v Ostravě-Porubě. Oblíbené předměty: informatika, fyzika, matematika, chemie. Elis Vacková Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, Veselá 465, Kontakt: tel icq: ; 1.Lili@seznam.cz Přezdívka: Elis Motto: Úsměv nevyléčí každého, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ho udržet Oblíbený učitel: To nemůžu říct, protože ostatním by to bylo líto. Krom toho, že jsem úchyl a blázen na entou, se považuji za zcela normálního člověka. Hraji házenou a tančím ve světoznámém souboru Ondřejnica. Nechci machrovat, ale letos se ze mě stala dokonce šéfredaktorka-jedna ze dvou školního časopisu:) Ještě na sebe prásknu, že miluji rockovou hudbu, protože je prostě nej a popeři jsou saláti:) Je mi patnáct, takže letos vycházím školu, proto taky tenhle almanach. Kdyby se vám po mě extra stýskalo, najdete mě ve Frýdku na sociálce, ale pochybuji, že se vám bude stýskat. Na téhle základce jsem vždycky měla ráda literaturu, výtvarku a tělocvik. Předměty, které jsem ráda neměla, či nesnášela, jmenovat nebudu, protože by to bylo na dýl. Po některých lidech na téhle škole mi bude teskno, po některých dokonce moc, ale věřím, že i ve Frýdku se najde pár bláznů, kteří budou jako já...

11 Barbora Vaňková Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, K Pekárně 666, Kontakt: tel , ICQ b.a.i.k.a.10@seznam.cz Přezdívka: Brambůrek Motto: Chceš realizovat své sny? Probuď se! Krásného letního dne mě kolem 11hodin porodila moje maminka Renáta jako prvorozenou dceru. Ještě před 6 lety jsme bydleli pod jednou střechou s babičkou v Krmelíně, kde jsem navštěvovala nejdřív školku a později i školu. Nyní sídlíme na Zákostelí ve vlastním malebném domku. Mám 3 sourozence, ale někteří jsou nevlastní. Jaká jsem? Jsem snílek, naivka, citlivka, někdy se i řádně naštvu a nemám dobrou náladu, někdy si mluvím sama se sebou a vedu vnitřní rozhovory. Učení mi zatím jde samo od ruky, ale uvidíme na gymplu v Hrabůvce, kam jsem se dostala. Většinou mě zastihnete každou středu v souboru Ondřejnica, do kterého chodím už asi 10 let, a stále mě baví. Celkově mým největším koníčkem je tanec, ke kterému patří i hudba. Po staroveské škole se mi bude stýskat, ale doufám, že nová škola bude ještě lepší. My a paní učitelka Hotentoti tak tímto slovem nás často nazývala. Kdo? Ona - třídní učitelka, kterou jsme si ani v některých situacích nezasloužili. Co si o ní vlastně myslíme? Nechceme si věřit, ale myslíme si, že nás měla a pořád má všechny ráda a bude vzpomínat na to, jak jí Jalovec bafnul v kině i na nepříjemnosti, které s námi zažila za celých dlouhých, avšak krátkých čtyřech letech. Víme o ní všechno! Víme jaká je. energická = i když má horečku, stále vydrží po nás křičet, když něco vyvedeme vtipná = fórkuje o sto šest a půl, aby nás aspoň trochu rozveselila turistická = než vylezem do kopce, ona si ho třikrát vyběhne a stihne si dát kafe hudebně slyšící = miluje Lucinku Bílou malířsky vidící = dyť je to podle pravítka ne, není. Je a dost krásná = má styl, krásné a bohaté vlasy - to není její shauma, ale ONA Naše milá Romanka Krásná je jak sasanka Miluje nás jako svoje Nìmčourka má za kovboje Čtyøi roky užila si Nevypadaly jí vlasy. Dìkujem ti ROMI za TO Ty jsi naše pravé ZLATO 11

12 12 Almanach KUČI Kukátko

13 13 Anketka 1. Je něco, co bys rozhodně neměnil (a) na (zatím) naší škole? 2. Tvůj oblíbený učitel (ka)? 3. Na co budeš rád (a) vzpomínat? Blecha L. 1. Nic 2. Romana Mlčochová 3. Na srandu Bohačíková L. 1. Pohodovou atmosféru 2. J. Chvostek, E. Šimečková Dohnalová 3. Na polední přestávky Hofírková D. 1. Okna byl by tu při měnění bordel 2. Všechny bez deseti 3. Na hodiny zeměpisu (nejvíc forků) Hýlová P. 1. Většinou pohodovou atmosféru 2. Eva Šimečková Dohnalová 3. Některé výlety a dny v přírodě Hýlová S. 1. Přátelskou atmosféru 2. R. Mlčochová, Eva Šimečková Dohnalová 3. Na naši třídu Choleva J. 1. Učitele 2. Romana Mlčochová, Jaromír Chvostek 3. Na pohodu ve třídě Jalůvka J. 1. Lidi 2. Eva Šimečková Dohnalová 3. Na Big Maca Juráš M. 1. Bufet 2. Yvetta Kunzová 3. - Kantorová J. 1. Paní školnici 2. Eva Šimečková Dohnalová 3. Na spolužáky Kučová K. 1. Otřískané rohy ve třídě 2. Sylva Janečková 3. Hodina angličtiny Lang L. Laníková M. Luterová T. Neubauerová M. Novobílská Z. Onderka R. Pinskerová L. Ručka T. Trybulovská I. Urbanec J. Vaňková B. Vacková E. Šindelová M. Šperlín M. 1. Nic 2. Romana Mlčochová 3. Na kravál ve třídě 1. Porouchaná sluchátka v poč. učebně 2. Romana Mlčochová, Yvetta Kunzová 3. Na naše trapasy, některé vtipné forky, prostě na všechno 1. Učitelky 2. Sylva Janečková 3. Na angličtinu 1. Paní uklízečku 2. R. Mlčochová, Z. Dlouhá, E. Šimečková Dohnalová Rizoto a flíčky se zelím 2. Sylva Janečková 3. Na veškeré zážitky 1. Změnil bych venkovní schody 2. Yvetta Kunzová 3. Na některé spolužáky 1. Některé učitele 2. Zdeňka Holaňová 3. Na spolužáky 1. Učitele 2. Zuzana Stejskalová 3. Na obědy 1. Lidi 2. Romana Mlčochová 3. Na třídu 1. Učitele 2. Petra Chvostková 3. Na ten bordel ve třídě 1. Paní Londinovou a co 14 dní sladký pátek 2. J. Chvostek, R. Mlčochová 3. Na spousty vypečených fórků, na jedny zelené kalhoty, na kecy u oběda a po škole, natáčení videí a tak 1. Forky pana ředitele 2. Anna Štalmachová 3. Na potápky v záchodech 1. Portréty Vaška Klausů 2. Romana Mlčochová (ale jinak jsou všichni super parta) 3. Na všechny vtípky, zážitky a hlavně na Prahu 1. Rizoto 2. Romana Mlčochová 3. Na spolužáky

14 14 Almanach Párkrát nás vzali i ven, abychom zjistili, jak to vypadá za humny Nebyl snad jediný rok, kdyby nebyl náš školní výlet v ohrožení. Přiznejme si, že většinou kvůli chování. Pravda, nemáme se čemu divit, takový bordel totiž umíme zrobit jenom my. I přes to všechno jsme vždy alespoň na jeden den z hnízda vyletěli. Nikdy nezapomeneme na kouzelný výlet mezi Slováky. Pluli jsme na pltích po řece Váh, podívali se na hrad Strečno a v neposlední řadě poznali naše přátele z Rakové. V sedmé třídě nás vytáhli na Macochu, kde měli výbornou točenou zmrzlinu a jelikož se mi z ní zatočila hlava, ani nevím, jak jsme dojeli domů:). Loni se nás chtěli už všichni zbavit, a tak doufali, že se s námi potopí parník na brněnské přehradě. K jejich smůle se nepotopil:) A tak jsme výlet protáhli až na Veveří. Je celkem škoda, že parník nedojel až nahoru na hrad. Tradicí se stal výlet devátých tříd do Prahy, ale to stojí za spešl zmínění. Praha, to je kruté město! Dne s ve čtyři ráno sešlo XY capartů s kuframa na svinovském nádraží, aby trošku vzrušili noční neklid ve vlaku jménem Mana žer (meneger). A opravdu, kafe teklo proudem, fórky létaly vzduchem a záchodky tam teda parádně smrděly, ale jinak perfektní jízda. Po pár hodinách jsme dojeli do stanice Praha - hlavně nedráždi, uchopili svá drobná zavazadla a s bulvami na šťopkách - to víte, co kdybychom jsme potkali třeba Káju Gotta - jsme se vydali směr Hostel. Někteří si po cestě stihli utrhnout i sáček na psí hovínka, kdyby je to náhodou zastihlo v centru. Praha je krásné město, o tom žádná, ale proč je sakra ten Hrad tak vysoko? Myslím, že nejvíce nám dala plavba po Vltavě - tak krásného kapitána totiž nikdo jiný neměl:) Jo a taky pusinkovat černocha se jen tak někomu nepoštěstilo. Úžasný byl i vyšehradský hřbitov, nebo muzeum voskových figurín. Jediný zápor, který bych Praze dala, je to, že na mě každý gavaril po anglicku. Výlet byl prostě nářez, tolik celebrit už asi během tří dnů nikdy nepotkám. Nikdy se mi nepoštěstilo tak málo spát a tak hodně toho zažít. Je mi líto, že to byl náš poslední výlet, a jen doufám, že zas někdy zažiju hezký víkend kousek od nádraží Praha hlavně nedráždi!

15 Pár slov vám všem... V mém zamilovaném filmu Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku zadává paní učitelka dětem úkol MOJE MAMINKA: Tak, děti, než začneme psát, vzpomeneme si na maminku. Jaká je? Co dělá? Jak vypadá? A děti na to: Hezká, okatá, kudrnatá, pravdomluvná. I já budu pravdomluvná, protože jsem dostala podobný domácí úkol: MOJE TŘÍ- DA. Tak tedy jaká je 9. A? Nedochvilná hodiny tělocviku přece trvají 90 minut spěchej pomalu, vždyť v hale TJ je zvonek, a když bude nejhůř, paní učitelka Chvostková potřebuje v 1. třídě asistentky! Hluchá školní zvonek vyzvání, ale mí žáci jsou nedoslýchaví, MP 3 či 4 vítězí nebo je tu jiný problém? Pak jsou mí miláčci líní běžeti po schodech vzhůru. Pomalá jsou 2 minuty po zvonění, ale mým žákům ztuhly svaly a hlemýždím tempem se šinou do výuky (i hlemýžď je rychlejší). Zapomnětlivá prosí o omluvu, neboť jsem zapomněl(a) žákovskou knížku snad ne celá třída?! Flegmatická nač si zapisovat známky do své zapomenuté žákovské? Ukecaná líná huba holé neštěstí. V pátky paní kuchařky vystály v kuchyni důlek, proto pan ředitel zakoupil kuličky na hraní?! Už je mi to jasné, ale hrát si s nimi budou mladší spolužáci, smůla! Pořádkumilovná heslo paní učitelky Maluchové: Jaká třídní - taková třída. Ach, jak já miluji pořádek Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. Mám tedy inteligentní třídu, hurá!!! Nápaditá růžový den, černý den vymyslí kdejakou blbinu, ale v učení ta blbina často praskla. Citlivá, milá, hodná, sportovní, Nadaná hrajeme, zpíváme, tančíme své poslední tango jsme dotančili v Praze, kde nám bylo, doufám, blaze. Ač jsem se snažila sebevíc svou bujarou živelnou třídu 9. A zkrotit a uštfat, nepovedlo se. Ještě o půlnoci jsme se toulali stověžatou matičkou Prahou, v jednu hodinu ráno jsme se ládovali čínskými polévkami, v tutéž hodinu jsme byli tak čistotní, že i ta největší prasátka spěchala do sprchy setřít špínu a pot z našich upocených těl. Pak jsme na terase v rámci protidrogového programu popíjeli z lahváčů pivo zvané BIRELL. A zpáteční cesta vlakem? Ta byla hodně veselá spolucestující možná nepochopili náš smysl pro humor, ale my jsme uháněli vlakem do stanice kdo ví, do jaké stanice jsme uháněli, já vám přeju, ať je konečnou stanice nebe, ať se máte jako v ráji a nezapomeňte, že i Carmen vám v Karlíně zpívala: Kéž sílu mám svůj život žít a osud svůj do rukou pevně vzít, chtěla bych změnit svět, to ti přísahám. Tak klidně změňte svět, svůj osud chyťte pevně a já vám k tomu přeji hodně síly a štěstí. 15 Vaše třídní Romča Romana Mlčochová

16 Předmět 6. třída 7.třída 8. třída 9.třída Český jazyk a literatura Chvostek Chvostek Chvostek Chvostek Anglický jazyk Čechová, Janečková Čechová, Stejskalová Čechová Čechová, Janečková Dějepis Dlouhá Chvostek Chvostek Chvostek Občanská výchova Mlčochová Mlčochová Mlčochová Mlčochová Ridinná výchova Mlčochová Hrabovská Zeměpis Mlčochová Stejskalová Stejskalová, Štalmachová Stejskalová, Štalmachová Mlčochová Janečková Matematika Zavidčáková Paličková Paličková Paličková Přírodopis Hrabovská Šimečková Stejskalová, Štalmachová Paličková Fyzika Paličková Kunzová Kunzová Kunzová Chemie Šimečková Šimečková Hudební výchova Hrabovská Plečka Paličková Plečka Výtvarná výchova Zavidčáková Mlčochová Trybulovská, Dlouhá Mlčochová Pracovní činnosti D Šimečková Šimečková Pracovní činnosti Ch Chvostek Hrabovská Chvostek Chvostek Tělesná výchova D Staňková Mlčochová Mlčochová Mlčochová Tělesná výchova Ch Staňková Mlčochová Mlčochová Chvostek Informatika Kunzová Kunzová Sportovní hry Mlčochová Mlčochová Cvičení z ČJ a M Dlouhá, Paličková Konverzace v AJ Janečková Janečková Janečková Ti, co nás trápili Almanach

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Almanach 9. B 1996-2005. Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení!

Almanach 9. B 1996-2005. Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení! Almanach 9. B 1996-2005 Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení! Almanach 1996 2005 rávě držíte v rukou almanach, který se stal vzpomínkovou tradicí 9. tříd. P Almanachem se vám snažíme přiblížit

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci"

Výsledek dotazníku - Klima školy - žáci Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci" Tabulka 1 Přehled dle kategorií [%] ne ne Prostředí, materiální zázemí 54,2 31,8 2,5 8,6 2,8 81,5 % Lidé 35,7 43,2 11,1 7,9 2,0 75,7 % Komunikace, vztahy 37,2

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Úvodník. Almanach 2012

Úvodník. Almanach 2012 2003/2012 Almanach 2012 Úvodník Všechno dobré musí jednou skončit, abychom se posunuli dál. A my víme, že dobré se zlepší na lepší! Základní škola by nás měla připravit na život, vychovat nás, vštípit

Více

11. 12. 1995 se ve znamení STŘELCE narodil

11. 12. 1995 se ve znamení STŘELCE narodil Na tuto školu jsme nastoupili v roce 2002 Třídní učitelé během našich školních let : 1. tř.: p. uč. J. Sejková 2. tř.: p. uč. D. Nováková 3. 5. tř.: p. uč. H. Volfová 6. 7. tř.: p. uč. L. Švihel 8. 9.

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Sestavení životopisu, vyplnění dotazníku, čtení s porozuměním, orientace v textu JK 32-DUM

Více

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní,

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní, 2. prosince 2015 Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku Vážený pane/vážená paní, dovolte, abychom Vám poděkovali za účast Vašich pedagogů, žáků a studentů v projektu Minisčítání 2015. Od

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje rodina Jméno a příjmení: Michaela Želichovská Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Roman Kotlář ml. Datum odevzdání: 23.

Více

2 Almanach 9.B - 2013

2 Almanach 9.B - 2013 2 Almanach 9.B - 2013 Úvodník V životě to tak chodí, že jednou něco začne a hned zase skončí. Holt se s tím nedá nic dělat. Ale pro nás to byly nejlepší léta na základní škole. Každého to píchne u srdce,

Více

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou 07. 02. 2017 21:48:03 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou Autor Iva Sieberová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/a9l9v2e7f5y4r3t5i

Více

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat jméno: Jana Bucifalová přezdívka: Janča, Janďula motto: Punk s

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře.

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. 2 Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. Je fajn kamarád a na prvním stupni jsme toho hodně zažili, sice

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka

Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka Milá žákyně, milý žáku. Jsem studentkou Pedagogické fakulty Masarykovy university a ve své bakalářské práci se zabývám problematikou vztahu mezi učitelem a žákem

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně Výsledky hodnocení školy žáky. stupně. Jsi kluk 0 holka 50. Do školy chodíš rád? ANO, vždy7 Většinou ANO8 Většinou NE NE, nikdy7. Každý ve tvé třídě má svého kamaráda ( kamarády)? ANO 66 NE. Máš na výběr

Více

Duha. časopis žáků ZŠ Huštěnovice

Duha. časopis žáků ZŠ Huštěnovice Duha časopis žáků ZŠ Huštěnovice První číslo Podzim 2013 Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Krátká historie školy 3. Jaké byly školy dříve? 4. Co děláme ve škole 5. Paní učitelka 6. Básničky o škole Milí čtenáři,

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Reklama, sleva Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_14 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum

Více

PÍSMENO, SLOVO, VĚTA. Metodický list

PÍSMENO, SLOVO, VĚTA. Metodický list Autorka: Petra Lacinová PÍSMENO, SLOVO, VĚTA Metodický list Cílová skupina: - žáci 1. stupně ZŠ, uzpůsobeno pro malé děti (1. 3. třída) Obsahový cíl: - žák porozumí řadovým číslovkám v nejběžnějších kontextech:

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 25/6 zpracováno dne: 28..26. Chv Chování 25 - - - - 25. Čj Český jazyk a literatura 23 2 - - - 25.8 Pu Prvouka 25 - - - - 25. M Matematika 23 2 - - - 25.8 Hv Hudební

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

ABBA Honey, honey Už jsme tady

ABBA Honey, honey Už jsme tady ABBA Honey, honey Už jsme tady Kluci, kluci, už jsme tady Kluci, kluci Pojďte všichni dohromady Kluci, kluci My písničku zpíváme vám Já vás už odněkud znám Mě do ouška můžete říct: Sluší ti to móóóc. A

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

P R A C O V N Í L I S T Domácí mazlíčci. Domácí mazlíčci stupeň ZŠ

P R A C O V N Í L I S T Domácí mazlíčci. Domácí mazlíčci stupeň ZŠ 10 1. stupeň ZŠ PL-1 1. stupeň ZŠ 11 PL-2 Pes Kočka Morče Křeček Rybičky Želva Chameleon Králík Papoušek 12 1. stupeň ZŠ PL-3a Druh zvířete: Popis (věk, velikost, barva, tvar těla, dovednosti ) Potrava:

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů Lenka Bártová Scénář k rozhlasové reportáži Zpracovali: žáci 9. třídy - Veronika Zouharová, Martina Jedlánková, Sára Řeháková, Nikola Peterková, Samuel Bartoníček, Filip Strnad Pedagogické

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí Přídavná jména Český jazyk třída pro jazykovou přípravu Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí Slovům, která nám říkají, jak se věci, lidé nebo zvířata jmenují,

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ORGANIZACE ZŠ BOSKOVICE PRACOVIŠTĚ SLOVÁKOVA VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 ZÁSTUPCE ŘEDITELE: VÝCHOVNÝ PORADCE: ŠKOLNÍ METODIK PREVENCE: KOORDINÁTOR ICT: KOORDINÁTOR ŠVP: KOORDINÁTOR EVVO: ZO ČMOS: POVĚŘENÁ

Více

A) většinou ano B) většinou ne

A) většinou ano B) většinou ne Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - (ZŠ) Uživatel: DFK Datum: 16. 2. 2018 1. hodíš do školy rád(a)?vyber jednu odpověď. ) Do školy chodím hodně rád(a). ) Do školy chodím

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

výstupy z dotazníků DFGJK

výstupy z dotazníků DFGJK výstupy z dotazníků DFGJK G4 Škola: DFGJK, typ: G4 Vektor 14 Modul 1 Podle čeho jste se především rozhodoval(a) při výběru SŠ, kterou navštěvujete?(vyberte i více z níže uvedených možností) 9 9 Moje vlastní

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů Josef Hlaváček Scénář k audioreportáži Vypracovali: Adéla Boháčová, Kristýna Komeštíková, Julie Marečková, Anežka Neprašová, Tereza Vlčková Vyučující: Mgr. Martin Dvořák Škola: Gymnázium

Více

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma:Moje rodina Podtéma:rodina, členové rodiny, život v rodině, svátky, narozeniny, bydlení udržování

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

Přátelé na poslední cestě

Přátelé na poslední cestě Přátelé na poslední cestě Nahlédněte do světa canisterapie. Seznamte se s pejskem Ejty a jeho pomocí seniorům v Domově Borová. Tři příběhy vám přiblíží, co nám naši čtyřnozí přátelé dávají. DÍL PRVNÍ:

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Motivace ke vzdělávání. Naučit se co nejvíce. Naučit se učit sám. Naučit se samostatně myslet. Připravit se na přijímací zkoušky.

Motivace ke vzdělávání. Naučit se co nejvíce. Naučit se učit sám. Naučit se samostatně myslet. Připravit se na přijímací zkoušky. Kategorie: Vybráno dotazníků: Návratnost: Co je pro tebe ve škole důležité? Naučit se co nejvíce. Vyhodnocení dotazníků 8.třída 2 95,2 % Motivace ke vzdělávání Určitě ano 2 6 3 Naučit se co nejvíce. Určitě

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

Motivace ke vzdělávání. Naučit se co nejvíce. Naučit se učit sám. Naučit se samostatně myslet. Připravit se na přijímací zkoušky.

Motivace ke vzdělávání. Naučit se co nejvíce. Naučit se učit sám. Naučit se samostatně myslet. Připravit se na přijímací zkoušky. Vyhodnocení dotazníků Kategorie: Vybráno dotazníků: Návratnost: 7. třída 0 00,0 % Motivace ke vzdělávání Co je pro tebe ve škole důležité? Naučit se co nejvíce. Určitě ano 7 0 7 Naučit se co nejvíce. Určitě

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 29/ zpracováno dne: 28.. 2. Chv Chování 6 Čj Český jazyk a literatura 5 M Matematika 6.88 Tv Tělesná výchova 6 Pu Prvouka 6.25 Pc Pracovní činnosti 6 Vv Výtvarná

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její

Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její přestavba, kdy přibylo celé jedno patro. Také byla přistavěna

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč?

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč? My všichni z II.A Obsah: Když si paní učitelka přečetla, co napsala Áňa K. o naší třídě, tak se lekla. Měla strach, že podle toho povídání si čtenář může myslet, že kromě tělocviku,běhání, kol a bruslí,

Více

výstupy z dotazníků DFGJK

výstupy z dotazníků DFGJK výstupy z dotazníků DFGJK GV škola DFGJK, GV Vektor 14 Modul 4 Jak Vás bavily hodiny uvedených předmětů ve 3. ročníku? Matematika Český jazyk Anglický jazyk Německý jazyk Zeměpis Dějepis ZSV Informatika

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den,

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den, Přílohy Příloha č. 1 dotazník Dobrý den, jmenuji se Radka Mikulová a jsem studentkou posledního ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a hudební výchova. Ráda bych vás

Více

2. číslo čtvrtletníku

2. číslo čtvrtletníku 2. číslo čtvrtletníku školní rok 2015/ 2016 Opět nám škola utekla jako voda. I ty vánoční prázdniny byly tak nějak krátké. Také silvestrovský ohňostroj, na který se každoročně těšíme, už je za námi. Je

Více

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Pro seminární práci, ve které bych ráda navrhla úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka, jsem si vybrala Slabikář od nakladatelství

Více

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se Znáte to rčení Jdi za svým snem? Patří mezi má oblíbená. O něčem snít je hezká věc, ale uskutečnit svůj sen je daleko lepší. Moje mamka snívala o tom, že si jednou otevře vlastní pekařství, a teď ho má.

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba)

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) Čekám svůj den 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) 4. Čekám svůj den (P. Krejča / P. Vrba) 5. Nic víc (P. Janda / P. Vrba) 6. Na háku (M.

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Časová dotace: 60 minut

Časová dotace: 60 minut PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY Z ČESKÉHO JAZYKA 2017 A 1. ročník Časová dotace: 60 minut Identifikační číslo uchazeče: Maximální počet bodů: 55 Počet dosažených bodů: Celkové hodnocení: Opravil/a A. Práce s textem

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Kamila a Petr Kopsovi Jak se krotí tygr Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Edika Brno 2015 KDYŽ CHCI ZKROTIT TYGRA, MUSÍM HO NEJPRVE POZNAT Krotitel tygrů Chci se stát kvalifikovaným krotitelem tygrů!

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ Ahoj! Zjišťujeme, na jaké střední školy se žáci 9. tříd hlásí a k jakému povolání směřují. Budeme rádi za tvé odpovědi. Dotazník je anonymní.

Více

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 I. Charakteristika školy 1. Žáci a) počet žáků 396 1.st. 266 2.st. 130 b) počet tříd 19 z toho 1. stupeň 12 2. stupeň 7 c) počet oddělení školní družiny

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více