Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou"

Transkript

1 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující a jejich webové stránky. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a hodin. Představení budou probíhat v KC 12, Jordana Jovkova 3427, Praha 4. Vstupné do konce roku 2011 zůstává 50,- Kč, stejné jako v předchozích letech. Vzhledem k tomu, že naše organizace je plátcem DPH a je nutné počítat s tím, že výše vstupného se může od 1. ledna 2012 s ohledem na plánované změny v oblasti DPH navýšit. Z důvodu, že tyto změny nebyly s definitivní platností schváleny, nemůžeme stanovit konečnou výši vstupného v roce 2012 v předstihu. Nastane-li situace, že bude navýšení od 1. ledna 2012 nutné, budeme vás včas informovat a snažit se o přijatelné navýšení. Děkujeme za pochopení. Spojení do KC 12 : bus 139, 150, 157, 173, 205, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 117 a 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3, 17 a 21 do stanice Poliklinika Modřany Objednávku zasílejte poštou nebo em do na adresu KULTURNÍ CENTRUM 12 Jordana Jovkova 3427/ Praha 4 - Modřany Kontaktní osoba Martina Slívková telefon , slivkova@kc12.cz

2 Lidové písničky, říkadla, pranostiky a pohádky. Eva a Katka provedou děti českým rokem, zazpívají si písničky, které znají, poslechnou si i písničky méně známé, zahrají si hry, které znali jejich dědečkové a babičky. Hlavní role v pohádkách hrají samozřejmě samy děti. Povědí si, co jsou to roční období, kterými naše Země prochází každý rok. A vyjmenují si dvanáct měsíců. Některým to jde už zpaměti. Co je to? Dvanáct čápů, dvaapadesát koroptví, třistašedesát pět vrabců - jedno vejce snesli. Děti se dovědí, co znamená, když je babí léto, co se děje, když má svátek Matouš, co máš udělat na svatou Kateřinu nebo na čem přijíždí svatý Martin a také v jaké pohádce jsou důležité housličky. Je odhaleno tajemství jistého pecaře, představí se dráteníček, trochu vyhubujeme bednářovi a poprosíme kováře o podkovičku. A alespoň na chviličku si přivoláme Vánoce. Termín: 25. října 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Kateřina Hovorková Webové stránky:

3 Pohádka, odehrávající se na Karlově mostě, je plná pověstí, písniček a příběhů, které se hravou formou snaží přiblížit dětem naše české pověsti a zároveň bohatou historii našeho hlavního města... Pověst o Libuši, o Karlově mostě, čertovský příběh doktora Fausta a Golema, příběh o mistru Hanušovi. To vše se děti dozví přímo od pražské flašinetářky Růženy, jejího bratra Josífka a od vodníkovy dcery Ploutvičky. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 60 minut Termín: 2. listopadu 2011 v hodin Účinkuje: Divadlo Ludvík Webové stránky:

4 Komorní představení jednoho šaška a jeho pěti loutek, které nenechá nikoho chladným. Divák se stane na okamžik vojákem ve velké bitvě, prožívá boj udatného prince Bajaji při souboji s drakem. Vše samozřejmě končí svatební hostinou. Termín: 9. listopadu 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Teátr Víti Marčíka - Víťa Marčík Webové stránky:

5 Rodinná pohádka Jiřího Chalupy a Jaromíra Klempíře pro nejmenší děti s mnoha písničkami a krásnými loutkami. Autorem scénáře a textů k písničkám je známý televizní dramaturg a autor mnoha pohádek Jiří Chalupa. Děti dostanou krátkou lekci ze správné mluvy od Jana Přeučila, zatančí si na plese, děvčátka si zahrají na sudičky, všichni společně pomohou hodnému zahradníkovi, aby přemohl stoletý spánek i nebezpečné trní. Kouzelné loutky stvořila Šárka Váchová, autorka Večerníčků a známého dětského televizního pořadu Kostičky. Pohádka je plná krásných písniček od hudebního skladatele Jaromíra Klempíře. Termín: 10. listopadu 2011 v hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové - Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stránky:

6

7 Perníkovému dědkovi a bábě se již nelíbí číhat na děti ve své perníkové chaloupce, a tak se vydají do světa hledat štěstí. Díky své nenasytnosti dědek zůstane uvězněn v chlívku s čuníkem a o pomoc musí požádat Mařenku. Jestli se mu podaří dostat se na svobodu a jak to všechno dopadne, uvidí děti v naší veselé pohádce s mnoha písničkami. Termín: 24 listopadu 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

8 V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Termín: 6. prosince 2011 v hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

9 Proč se skřítek Grumla netěšil na Vánoce a jak to víla Sněženka zařídila, že si společně zazpívali vánoční koledy, zahráli pohádku o dvou sněhulácích a nakonec se dočkali i vánočního stromečku. Termín: 7. prosince 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Kukadlo - Jeremiáš Polcar a Šárka Polcarová Erbanová

10 Vánoční setkání Divadélka Romaneta s panem Myslivcem a paní Myslivcovou, děj plný říkanek, hádanek a vánočních koled, kdy v závěru celý les plný zvířátek oslaví společně Štědrý večer. Doba trvání: 45 minut Termín: 14. prosince 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

11 Interaktivní představení plné krátkých pohádek, hádanek, říkadel, her, rozpočitadel a písniček, uvádějící děti nenásilně a s humorem do tajů lidové slovesnosti a apelující na dětskou tvořivost a spontánnost. Víte co se stane, když se dva rozpustilí zvědaví kluci setkají s opravdovským pohádkovým Hloupým Honzou, který, jak se ukáže, má pod čepicí? Začnou si spolu hrát a společně s dětmi poznávat lidové písničky, básničky, říkadla i rozpočítávadla, hádanky i zábavné hry. Dozví se o strašidlech a hejkalech, ale třeba i o tom, jak vlastně vznikala taková obyčejná lidová písnička. Dětem připomenou známé i méně známé lidové pohádky, ve kterých se vzrůstající chutí a nadšením vystřídají několik převleků a rolí, aby nakonec pochopili, že Hloupý Honza je vlastně kamarád, který jim ukázal, že lidová slovesnost není žádná věda, ale spíš zábava a veliká legrace. Vhodné pro: děti od 5 let Termín: 17. ledna 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Žlutá houpačka - Libor Jeník, Ivan Čermák a Jiří Kohout Webové stránky:

12

13 Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého a křehkého světa barev a třpytu mýdlových bublin v nejrůznějších velikostech a obměnách, které se zjevují a mizí před užaslými zraky publika. Můžete je vidět stokrát, a přesto vás znovu okouzlí, dojmou a překvapí. Termín: 19. ledna 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Václav Strasser a Kateřina Jiránková Webové stránky:

14 Úsměvně laděná zimní pohádka na klasické motivy, kde moudří vládci přírody dopomohou spravedlnosti a hodné Marušce k svatbě s Honzou"... Měsíčci milí, kouzelné síly, květiny rozkvetly v ruce je mám, běžím teď k chaloupce, k sestřičce, k mamince, radost jim všem, jistě udělám Doba trvání: 45 minut Termín: 30. ledna 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

15 Stěžejním prvkem celého představení je jedna velká stará popelnice. Jedná se o několik (5) krátkých, plynule na sebe navazujících příběhů, věcí vyhozených v popelnici. Ty se z ní během představení postupně vyndavají. Postavy obou herců jsou tak trochu uličníci, kluci z ulice, na scénu se dostanou při honičce a měli by připomínat Toma Sawyera a Huckleberryho Finna. Během hry si oba všimnou naší popelnice a při vyndávání zdánlivě nepotřebných, povětšinou rozbitých věcí, postupně odhalují nejen jejich poutavé příběhy, ale i příběhy lidí, kteří je vlastnili, žili s nimi a kdysi je vyhodili. Smyslem představení je najít fantazii ve věcech starých, jakoby špinavých, odložených a odhalit imaginativnost těchto věcí v příbězích, kterými si prošly a které ještě nezažily věci nové. Vhodné pro: od 5 let Termín: 1. února 2012 v 9.00 hodin a 2. února 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo z Praku - Karel Zima a Jarmil Škvrna Webové stránky:

16

17 První pohádka vypráví o tom, jak se tatínek a maminka seznámili. Ve druhé se dovídají, že v domě, ve kterém bydlí, straší a ve třetí onemocní dítě.hrají dva herci, živě, s velkými i malými loutkami a v bohaté výpravě, kde je drak lidožrout, radnice, město, domov, sklep, strašidla i sousedé. A taky dva psi. A všechno je to o tom, že se tatínek a maminka mají rádi, i jejich děti bratr se setrou, drží spolu, přestože se někdy hádají a perou. A jedině tak se podaří všechna strašidla, nemoci a draky překonat. Doba trvání: 60 minut Termín: 14. února 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Lokvar - Ivana Lokajová a Peter Varga Webové stránky:

18

19 Plyšově jemně strašidelná pohádka pro menší děti se odehrává ve dva metry vysokém domečku pro hračky. Chrabrý hrdina medvídek Medoušek nade vše miluje knihy a med. Jednoho dne ho však mlsnost připraví o hlavu, protože ji nechá ve sklenici medu. To ho ponoukne k výpravě na půdu, kde zažije nevídané dobrodružství. Termín: 23. února 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Mimotaurus - Dominik Tesař Webové stránky:

20

21 Na příkladu postav Jeníčka a Mařenky, kteří se v našem příběhu jmenují Křupík a Smaženka, Michaela ukazuje, kam to vede, když jsou děti ochotné obětovat smažené a křupavé pochutiny, které jejich organizmus zatěžují, za svoje zdraví, štíhlou pohyblivost a dokonce za lásku svých nejbližších. V příběhu vystupuje Babice Připálenice, která tady funguje coby majitelka rychlého občerstvení s osmaženým až připáleným sortimentem jídel. Přesně takovým, jaké naše děti milují. Další děj ukáže, kam to může dojít, když je někdo zavřený a násilím nucený tyhle věci sníst. Nejenže se mu to zprotiví ale ještě navíc příšerně ztloustne. Ke ztloustnutí na jevišti skutečně dojde! Tento příběh, který samozřejmě dobře skončí, by měl ukázat, jak chutné a zábavné mohou být ty zdravé a netučné a přesto hodnotné potraviny. Příběhem se vinou písničky na téma jídla a pochutnávání, soutěže, ve kterých děti samy určují a hádají, na co je která potravina dobrá a ze které se jenom tloustne. Celý příběh končí tím, že Babice Připálenice musí změnit sortiment jídel z nezdravých na zdravá. Děti by jí měly napovídat, které. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 60 minut Termín: 27. února 2012 v hodin Účinkuje: Michaela Dolinová a Milan Duchek

22 Trampoty smutného Kačátka, které soudili podle zevnějšku. Opravdu záleží na barvě pápěří? Opravdu v životě o nic neběží? Kde hledat odpověď, možná se ptáte. V šedivém vajíčku anebo ve zlatém? Rozluštit hádanku není tak těžké, v láskyplném srdci, a to nám věřte. Termín: 5. března 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Piškot - Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

23 Volné pokračování pohádky Příhody včelích medvídků provázené písničkami Petra Skoumala a texty písní Zdeňka Svěráka. A co se všechno dozví děti v naší pohádce? Víte, jak se Čmeláčci chystají na zimu? Proč je podzim tak sladký? Kde spí v zimě pavouk? Co dělají Čmeláčci o Vánocích? Kdo je to bílé strašidlo s pometlem? Čí jsou stopy ve sněhu? Termín: 9. března 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stránky:

24

25 Jakou barvu mají dny pašijového týdne, co zpívají koledníci a jak je to s velikonoční pomlázkou? O tom vypráví a zpívají Janek s Káčou. Nakonec zahrají veselou pohádku o vlku, který dostal místo kůzlátek velikonočního beránka. Termín: 26. března 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Kukadlo - Jeremiáš Polcar a Šárka Polcarová Erbanová

26 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: děti od 5 let Termín: 27. března 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

27 Co vlastně víme o životě jezinek? Proč unášejí jen malé zlobivé chlapečky? To se snaží odhalit odhalit dva potrhlí vědátoři doktor Smolík a docent Jelének. Protože žádnou jezinku nikdy nelapili, ba dokonce ani neviděli, hledají inspiraci v pohádkách. Tam se to jezinkami jenom hemží! Na konci nejsou naši badatelé o nic moudřejší než na začátku. Potvrdili však jednu starou známou pravdu, že jezinky jsou nesmrtelné. Termín: 10. dubna 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Elf Webové stránky: Ó ta husa, jak se leskne a jak je cenná, všechny přivábí a přilepí. Jen nejmladší ze tří bratrů, kterého mají všichni za hloupého, ji raději vezme ukázat princezně, to proto, že se mu princezna líbí a chce ji rozesmát. A vlastně by si ji klidně vzal za ženu. Jenže pan král je proti, a tak musí přijít na pomoc jedna hodná obryně. Prostě chamtivost se nevyplácí, smutek je špatný rádce a i ten poslední a vysmívaný se nakonec může stát králem. Doba trvání: 45 minut Termín: 16. dubna 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Buchty a loutky Webové stránky:

28

29 Pohádka o třech českých komediantech, kteří procestovali celou Francii, a teď přijeli k nám se svým představením Strakaté bajky. Kratičkými bajkami Vás nejen pobaví, ale přinesou Vám i mravní ponaučení. Komedianti pohotově střídají role i kostýmy zvířátek, na jejichž charakterech nastaví dětem zrcadlo lidských vlastností. Každá bajka končí ponaučením jasně pochopitelným pro dětského diváka. Pohádka rozvíjí dětskou fantazii i pomoci rytmických a snadno zapamatovatelných písniček. Děti se mohou těšit, že se do představení aktivně zapojí a domů si tak odnesou nejen zážitek z pohádky, ale i hlubší pohled na svět. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 60 minut Termín: 17. dubna 2012 v hodin Účinkuje: Divadlo Ludvík Webové stránky:

30 Komu se podaří zachránit zámeckou dceru Lesněnku ze strašidelné krčmy čarodějnice Maggi? Bude to silák Divobij či starostův syn Chytrolín, kterým jde jenom o peníze? Nebo to dokáže drvoštěp Kuba, který má Lesněnku doopravdy rád? Kouzla, čáry, víly, ale také spousta písniček čeká děti v naší hudební pohádce. Termín: 3. května 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky: >

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Divadelní pohádka podle Večerníčku - NOVINKA! DIVADLO TRAMTARIE OLOMOUC HUGO Z HOR Nejnovější pohádka z autorské dílny Divadla Tramtarie.

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

ZŠ ,- K

ZŠ ,- K Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku

Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku Realizátor projektu Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Projekt je financován z Programu enviromentálního vzdělávání,

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti:

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti: KLÍČOVÁ SLOVA Hlavním cílem této lekce je přiblížit dětem, co to jsou klíčová slova, naučit je hledat v textu, číst s porozuměním a vytáhnout z úryvku to podstatné, ať je text jakýkoli (próza, poezie,

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Psaní velkých písmen Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Ročník 2. Anotace

Více

KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016

KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016 KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ školní rok 2015/2016 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na

Více

CONCERTO BAMBINO MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET

CONCERTO BAMBINO MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET Začátek školního roku neznamená konec zábavy, konec legrace. Už Jan Ámos Komenský věděl, že škola hrou rozvíjí osobnost žáka a velmi jej obohatí. Vyberte si z nabídky našich pořadů, které jsou nejen zábavné,

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz PŘEDSTAVENÍ

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

V sobotu v 15:00 představení Myši patří do nebe (ale jenom na chvíli)

V sobotu v 15:00 představení Myši patří do nebe (ale jenom na chvíli) Podzim a zima s Loutkami v nemocnici v divadle Minor: V sobotu 12.12. v 10:00 představení Dárek! Vánoční posezení s Loutkami v nemocnici v Mlýnské kavárně: V sobotu 12.12. v 15:00 představení Myši patří

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko 5.prosince

Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko 5.prosince Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko 5.prosince Divadlo loutek Ostrava Štědrý den malého Jakuba Ludvík Aškenazy Termín: 5.12. od 14:00 Divadlo Rokoko Na Štědrý den roku jáužnevímkterého šel malý Jakub

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2014/2015 kontakt dětské oddělení Monika Dolejší, Lenka Živná 569 400 484 detske@kkvysociny.cz m centrum 569

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET ZÁMECKÁ POHÁDKA

MUSIC KARNEVAL DĚTSKÝ KABARET ZÁMECKÁ POHÁDKA Začátek školního roku neznamená konec zábavy, konec legrace. Už Jan Ámos Komenský věděl, že škola hrou rozvíjí osobnost žáka a velmi jej obohatí. Vyberte si z nabídky našich pořadů, které jsou nejen zábavné,

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pořadatelů a dramaturgů divadel, kulturních domů a sálů repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

Informativní lekce pro základní školy

Informativní lekce pro základní školy informativní lekce Přehled informativních lekcí ve škol. roce 2016/2017 Vážení přátelé, připravili jsme pro vás na školní rok 2016/2017 nabídku informativních lekcí pro předškolní děti z MŠ, žáky 1. až

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora. POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz Pátek 9. října v 10.00 hodin STVOŘENÍ SVĚTA / Divadlo Minaret, Praha

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Katalog představení pro školy. únor květen 2019

Katalog představení pro školy. únor květen 2019 Katalog představení pro školy únor květen 2019 Pátek 22. února v 10.00 hodin PYŠNÁ PRINCEZNA / Božena Němcová Divadelní společnost Julie Jurištové, Praha Pohádka s písničkami na motivy Boženy Němcové.

Více

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 Roční téma: POJĎTĚ S NÁMI DO POHÁDKY Žáky bude celý rok provázet toto téma, jednotlivé měsíce budou mít názvy pohádkových království a hry, činnosti i akce budou inspirované

Více

Téma č.2 - Boudo, budko

Téma č.2 - Boudo, budko KA 03: Využití spontánnosti předškolních dětí v objevování psané řeči a hledání způsobů jejího uchopení" Téma č.2 - Boudo, budko Učící se málotřídky (CZ. 02.3.68/0.0/0.0/16_010/0000522) 1 Klíčové kompetence:

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA září - červen Soustředěně a pozorně naslouchá Vyjadřuje pocity z přečteného textu. Poslech literárních textů Poslech literárních textů známých autorů čtených vyučujícím i spolužáky, poslech CD 10 Vv -umělecké

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

3. prosince 4. prosince

3. prosince 4. prosince 1. prosince 2. prosince 3. prosince 4. prosince 5. prosince 6. prosince 7. prosince 8. prosince Železná neděle Zapalte první svíčku na adventním věnci. Advent Víte, co to znamená? Jak dlouho trvá? Dnes

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut.

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut. Dne 14. listopadu proběhly v naší škole třídní schůzky rodičů. Rodiče vyslechli informace týkající se prospěchu a chování žáků. Dozvěděli se o nejdůležitějších akcích školy. Nejlepšími žáky v I. čtvrtletí

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 březen 2012 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Zima Podtéma: počasí, vhodné oblečení, svátky v zimě, zimní aktivity a sporty. Anotace:

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Leden Únor 2017 Významné dny 6. 1. Tři králové 12. 1. Světový den manželství 27. 1. Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28.

Více

Nakladatelství Amenius

Nakladatelství Amenius Nakladatelství Amenius KATALOG 2012 KNIHA PRO DĚTI Neuvěřitelné dobrodružství cvrčka Jeronýma, vodníka Dřevojánka a jejich kamarádů Autor: Jindřich František Bobák Rozměr: 163x237 mm, 120 stran EAN 9788090390058

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

VY_32_INOVACE_D5_20_06. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT KULTURA A UMĚNÍ

VY_32_INOVACE_D5_20_06. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT KULTURA A UMĚNÍ VY_32_INOVACE_D5_20_06 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT KULTURA A UMĚNÍ NÁRODNÍHO OBROZENÍ VY_32_INOVACE_D5_20_06 Anotace: materiál obsahuje 3 úvodní listy, 9 listů prezentace

Více

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc.

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. DMK Novinky Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. Velikonoce jsou v současnosti nejvýznamnějším křesťanským svátkem,

Více

HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17

HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17 Vážení diváci, děti, rodiče, učitelé i další naši milí hosté! HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17 V tabulce na dalších stranách naleznete hrací plán Divadla Polárka na sezonu 2016/17. Z množství

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY. PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017

NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY. PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017 NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017 Základní informace o programech: 1) Občanské sdružení Ekocentrum Tymián nabízí přírodovědné výukové programy pro MŠ již

Více