Nová auta. v Dolním Rychnově Červen MUDr. Jana Horecká oslavila významné životní jubileum.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nová auta. v Dolním Rychnově Červen 2009. MUDr. Jana Horecká oslavila významné životní jubileum."

Transkript

1 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2009 Nová auta Sestřičky domácí služby Home Care mají nová auta. Více se o tom dočtete uvnitř zpravodaje. MUDr. Jana Horecká oslavila významné životní jubileum. Čtěte ve zpravodaji. Průzkum spokojenosti klientů ve Vile Maria. Čtěte uvnitř zpravodaje.

2 Pracovitá lékařka oslavila výročí Kulaté narozeniny oslavila v léčebně paní MUDr. Jana Horecká. Šlo o významné výročí, ale protože u žen není slušné prozrazovat věk, naznačujeme jen, že v dvojčísle je číslice považovaná za šťastnou. Paní doktorku Janu Horeckou zná i široká veřejnost. Pracovala na Interní ambulanci polikliniky v Sokolově, ale také na oddělení pracovního lékařství a endokrinologické ambulanci tamtéž. Současně sloužila na lůžkovém Interním oddělení v nemocnici v Sokolově, kde začala pracovat už v roce "Je velmi pracovitá, zodpovědná, a ačkoliv plní povinnosti skoro až pedantsky, má smysl pro humor," řekl o své kolegyni primář MUDr. Jiří Zelenka. O pracovitosti lékařky svědčí i to, že do léčebny nastoupila už v důchodovém věku. Přejeme paní doktorce vše nejlepší! Doktorka šla na mateřskou Na mateřskou dovolenou odešla od prvého června MUDr.Jana Šlechtová, přesně po roce, kdy k nám nastoupila. Kolegové se s ní loučili kyticemi. Na léčebnu přišla z Interního oddělení nemocnice v Sokolově. "Našla si velmi rychle vyrovnaný a přátelský vztah k našim klientům. K tomu jí pomáhá sportovní duch - ráda jezdí na kole, lyžích, prostě je ráda v pohybu - a pozitivní myšlení. Po jejím dočasném odchodu, kdy se připravuje na mateřské povinnosti, se každý den její pacienti na nás obracejí s dotazy, jak se jí daří," řekl o dočasně odcházející lékařce primář MUDr. Jiří Zelenka. S doktorkou Šlechtovou se primář Zelenka a další kolegové rozloučili kyticemi. "Paní doktorka je přátelská, získala si srdce snad celého personálu, o čemž svědčí obrovský puget květin a dárkový koš, které dostala na velké poradě od všech zaměstnanců, uvedla ředitelka Magdaléna Scholzová. Jak dodala, paní doktorka Šlechtová by se ráda z mateřské dovolené vrátila už za půl roku.

3 Studentky chtějí navštěvovat seniory Studentky sokolovského gymnázia spolupracují s občanským sdružením Střípky, které vede paní Renata Oulehlová. Ta s nimi přišla na návštěvu Domova pro seniory Vila Maria. Ve spolupráci s ošetřujícím personálem si vytipovaly několik klientů, které by děvčata navštěvovala. Jde o klienty, jež málokdy někdo navštíví. Důvodem může být to, že jejich děti žijí v cizině, někdo z nich nemá vůbec nikoho. Jedna či dvě dívky by navštěvovaly jednu svou "babičku" či "dědečka". Studentky by si chtěly se staršími lidmi popovídat, nechat jim prostor k vyprávění a také s nimi za pěkného počasí chodit na procházky. Zatím jde o předsevzetí. Budeme gymnazistkám držet palce, aby měly vytrvalost a dařilo se jim. hk Domácí služba má nová auta Domácí služba Home Care se sídlem v léčebně v Dolním Rychnově vyměnila část svého vozového parku. Od května jezdí tři sestry v novějším typu Fiat Panda. Není to poprvé, co se sestřičky, dojíždějící za klienty do domácností, dočkaly výměny vozů. "Přibližně každé tři roky po skončení leasingu a poté, co mají auta již najeto hodně kilometrů a zvyšuje se riziko větších investic do údržby a oprav, měníme sestrám ojetá auta za nová," říká ředitelka Magdaléna Scholzová. Po každé výměně mají vozy nějaké vylepšení - nyní např. elektrické ovládání oken, samozřejmostí je rádio, airbagy. Dodatečně bude sestrám na nových autech zhotoven systém na dálkové centrální odemykání. A co bude s vysloužilými, ale stále pojízdnými vozy? "Ojetá auta v první řadě nabízíme za výhodnější cenu, případně na splátky s výhodným úrokem zaměstnancům," dodává ředitelka ak

4 Vila uspořádala konferenci Domov pro seniory Vila Maria uspořádal konferenci na téma Péče o klienta v sociálních službách. Hlavním přednášejícím byla paní Pavla Hýblová, vedoucí sociální a ošetřovatelské péče v Domově pro seniory Hortenzie v Praze. Konference se zúčastnili nejen zaměstnanci naší firmy z Vily, DOP a Home Care, ale i profesní kolegové z okolí - z nemocnice Sokolov, sestry praktických lékařů, sestry z domácí péče Karlovy Vary a další. "Paní Hýblovou jsem měla tu čest slyšet přednášet Na konferenci přijely sestry z celého regionu. již na dvou konferencích a její prezentace mě oslovila natolik, že jsem ji požádala o přednášku u nás," uvedla vrchní sestra Vily Dana Muzslaiová, která konferenci organizovala. Přednášející nezklamala. Její neobyčejný projev zaujal téměř 80 posluchaček a posluchačů. Pavla Hýblová hovořila o Alzheimerově nemoci, jaké jsou stadia nemoci, o přístupu ke klientům v jednotlivých stádiích, o sociálních dopadech a také o potřebách klienta, individualitě a o individuálním přístupu.

5 "Celá její prezentace ve mně zanechala obrovský zážitek a ne asi jen ve mně, už jen ten úvod, kdy paní Hýblová přečetla článek o prožitku pocitů klientky s demencí. Bylo to tak působivé, že v sále bylo úplné ticho, všichni se pokusili vcítit se do pocitů klientky a poté jsme si sdělovali, co cítíme my. Strach, úzkost, beznaděj, zmatek a další pocity, které v nás tato zpověď Paní Hýblová nás bavila i při obědě. zanechala," řekla Dana Muzslaiová. Proto je tak důležitá poučená komunikace v sociálních službách. "Každý člověk je originál, nikdo není identický s jiným. Bůh nedělá kopie, proto je nutný individuální přístup ke klientům," citovala organizátorka přednášející a dodala: "Její slova byla poučná a doufám, že nejen já, ale i všichni zúčastnění z nich budou čerpat při péči o klienty s demencí. Konference se odehrála v příjemném prostředí restaurace Golf, sponzorovaly ji firmy Tena, dodavatel a výrobce zdravotnických pomůcek, a Braun, distributor desinfekčních prostředků. "Přednášky Zástupkyně sponzora dostala kytici. se líbily, konference sklidila velký úspěch, počasí bylo nádherné, jídlo všem chutnalo, prostě den jak má být, tak teď jen: s chutí do toho!" shrnula organizátorka konference. víla, ak Praktická ukázka pomůcek obveselila posluchačky v sále.

6 Průzkum: Ve Vile vládne spokojenost V minulém zpravodaji jsme po průzkumu spokojenosti v Domě ošetřovatelské péče slíbili do červnového vydání stejný průzkum z Vily. Tady je: Osm respondentů má zkušenost s pobytem v jiném zařízenípředevším z Léčebny dlouhodobě nemocných v Sokolově a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově. Z toho 7 klientů uvádí větší spokojenost s pobytem ve Vile Maria. Jaké jsou důvody: lepší přístup personálu, lepší zdravotní péče, lepší prostředí, lepší stravování a hygienické podmínky. Klienti mají stoprocentní důvěru k personálu Zdá se, že tu svou roli hraje to, že vila je přece jen komornějším, sociálním, nikoliv zdravotnickým zařízením. Proto je tu spokojenost s komunikací vynikající. Všech jedenáct respondentů ocenilo schopnost porozumění personálu potřebám klientů a vyjádřili mu Sestra Jana Němečková provádí bazální stimulaci. stoprocentní důvěru. Ruku v ruce s tím jde i respekt personálu vůči soukromí klientů. Jednadevadesát procent dotázaných je s tímto ohledem spokojeno. S důvěrou v prostředí souvisí i to, zda klient nemusí mít obavu si stěžovat. "Devět respondentů uvádí, že když se stěžovali, byla jejich stížnost vyřízená k jejich spokojenosti, dva klienti uvádí nespokojenost s vyřízením stížnosti," uvedla psycholožka léčebny PhDr. Jana Hricová ve zprávě z písemného průzkumu, který zpracovala.

7 Polovina chce vědět víc o lécích O něco méně jednoznačněji odpovídali dotázaní na to, jak jsou informováni o zdravotní péči. Třetina je nespokojena s vysvětlováním důvodů různých vyšetření a výkonů, více než polovina, 64 procent, naopak ano. Pětapadesát procent respondentů má však za to, že jejich poučení o předepsaných lécích nebylo dostatečné. Také spokojenost se stravou nebyla tak výrazná, jako důvěra v prostředí Vily. Šestatřicet procent nespokojených však zřejmě odpovídá i povaze stravování - ne všem nám chutná stejně. Někdo se po játrech může utlouct, druhý je nemůže ani cítit. I tady, stejně jako v léčebně, pomůže nabídka dvou jídel, která se budou vařit v příštím roce po přestavbě kuchyně v Domu ošetřovatelské péče. Vládne celková spokojenost Přes některé výhrady k informování o zdravotní péči a k jídlu ocenilo deset z jedenácti respondentů průzkumu péči ve Vile Maria jako celkově kvalitní. To je krásný výsledek - člověka hned napadne pořekadlo o tom, že výjimka potvrzuje pravidlo. (ak) V příštím zpravodaji se podíváme na spokojenost zaměstnanců. Ke spokojenosti přispívají i oslavy narozenin klientů Vily.

8 S údržbou exteriéru pomohli vězni V areálu léčebny a domova pro seniory pracovali vězni. Pomocníci z věznice Kolová u Kynšperka nad Ohří v květnu a v červnu vypomohli s údržbou a úpravami exteriéru zařízení. "Věznici jsem oslovila na základě doporučení ředitelky domova pro seniniory Lázně Kynžvart," uvedla ředitelka DOP-HC Magdaléna Scholzová. Spolupráci vidí oboustranně prospěšnou, a to v sociálním přínosu pro vězně a zároveň ve výpomoci léčebně. "Vězni byli rádi, že se dostali na chvíli ven. Dělali s velkým nasazením a byli jsme s nimi spokojeni. Je ovšem samozřejmé, že na jejich práci dohlíželi naši technici a zároveň ji koordinovali. Práce vězňů je pro nás levnější, než kdyby ji dělaly firmy, zároveň práci odvádějí kvalitně," popsala ředitelka. Vězni se postarali o údržbu celé Vrata se otvírají elektricky Vrata v oplocení areálu DOP a Vily Maria byla opatřena elektrickým pohonem. Přes den se vrata otevírají přijíždějícím vozům automaticky. Jsou opatřena fotobuňkou, která reaguje na pohyb vozu a vrata se sama otevřou. Důležitější však budou elektrické brány pro léčebnu i vilu v nočních hodinách. V té době zahrady, například posekali trávník, vyspravili nájezdy k hlavnímu a bočnímu vchodu u DOP a před vilou položili novou dlažbu. "Další spolupráci rádi uvítáme," chválila ředitelka. ak budou vrata zavřená a otevřít je může například pro sanitku jen službu konající zdravotní sestry dálkovým ovládáním z obou budov. "Jde o bezpečnost pro pacienty, klienty i zaměstnance. Prevence proti krádežím a také pohybu cizích osob v nočních hodinách," vysvětlila ředitelka DOP-HC Magdaléna Scholzová.

9 Narodil se další dobrovolník Paní Renatě Oulehlové jsme v minulém zpravodaji blahopřáli k narození syna. Netrvalo dlouho, a duše občanského sdružení Střípky se přišla s Adámkem pochlubit do Vily Maria. Právě tady uplatňuje své dobrovolnické aktivity. Její zásluhou máme ve Vile akvárium, chodí nám číst ředitelka knihovny a přichází k nám pejsci na canisterapii. Na otázku, zda jí mateřská role neodvede od dobrovolnictví V léčebně je nová lékařka Zahráli nováčci Děti ze Základní umělecké školy z Březové hrají v Domě ošetřovatelské péče dvakrát v roce v zimě před Vánoci a v létě před prázdninami. Pod vedením pana učitele Majera k nám jezdí několik let, v tomto složení tu ale v polovině června byly poprvé. Paní Oulehlová s manželem ukazují klientům Vily svého syna Adama. mezi seniory, odpověděla pro ni příznačně: "Beru to tak, že se narodil další dobrovolník." hk Od června působí v Domě ošetřovatelské péče paní doktorka Vratislava Boldišová. Vystřídala doktorku Šlechtovou, která odešla na mateřskou. "Má zkušenosti v oborech neurologie, balneologie a fyzioterapie. Do práce se vrhla naplno a s nasazením, získává si důvěru našich klientů," představil novou lékařku primář MUDr. Jiří Zelenka.

10 10 let u firmy: Kateřina Pintová. Zdravotní sestra. Před deseti lety začala se svým prvním zaměstnáním v Domě ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově. Po střední zdravotnické škole si dělala nástavbu, ale nakonec, jak říká, dala přednost slušnému výdělku. Deset let je sice u firmy zaměstnaná, ale v léčebně pracovala pět let. "Bily mi biologické hodiny," hodnotí dobu, kdy během čtyř let mateřské přivedla na svět dvě děti - chlapce a holčičku. Když váží pocity z náročné práce zdravotní sestry, říká upřímně: "Kdybych neodešla na mateřskou, asi bych vyhořela." Po mateřské dovolené se nevrátila do léčebny, ale začala pracovat jako zdravotní Sestra Kateřina s kyticí. sestra v Domově pro seniory Vila Maria. To, co dala rodině, teď zužitkovává pro svou práci. "Rodina mi dobíjí baterky," říká. Kateřina má zaměstnání a rodinu jako váhy. Když se jedna miska převáží, snaží se na druhou přidat. A tak se netají tím, že v budoucnu chce mít ještě dítě. "Jsem ráda, že tady můžu pracovat, a taky chci mít velkou rodinu," dodává. Káťa bude mít opravdu čím dobíjet. KLIENTI VZPOMÍNAJÍ Horké šišky Moje první setkání s německými vojáky, kteří v březnu 1939 obsadili naši zemi, vypráví klient Vily J.N., je spíš úsměvné - na rozdíl od hrůz, které pak následovaly. Rodiče měli hospodu. Jednou za půl roku jim přijela babička pomáhat. V devětatřicátém si s sebou přivezla husu na vykrmení. Když pro ni pekla šišky v hospodské kuchyni, vonělo to celým lokálem. Patnáctého března vstoupili do naší hospody dva němečtí vojáci. Všichni ztuhli! Jeden z vojáků šel po vůni rovnou k troubě. Otevřel ji a vytáhl z ní šišku. Labužnicky ji přehazoval z dlaně do dlaně a pak se do ní zakousl. Gút brót, pochvaloval si a pak si s kolegou nacpali kapsy horkými šiškami. Když odešli, hospoda vybuchla smíchem.

11 Společenská rubrika S námi není nikdo sám, a tak rádi blahopřejeme k narozeninám všem klientům, kteří slaví v měsíci červnu narozeniny. V domově pro seniory Vila Maria: Anna Budeánová, Helena Černá, Květuše Hochmanová, Marie Nováková, Anna Pfeiferová, Marie Šlárová. Dvě naše klientky oslavily stejné půlkulaté 85. výročí - Margita Benediktová a Věra Formánková. V Domě ošetřovatelské péče slaví narozeniny pacienti: Vladislava Prokešová, Vlasta Netolická, Zdeňka Zemanová, Olga Eliášová. Rádi bychom pogratulovali i zaměstnancům, kteří v červnu oslavili narozeniny. V Domově pro seniory Vila Maria jsou to: Petra Havlíčková a kulaté narozeniny oslavila Jana Němečková. V Domě ošetřovatelské péče: MUDr. Jana Horecká, Ema Odvárková, Ludmila Hanžlíková, Lukáš Pixa, Marcela Bialončíková, Gabriela Jančová a Magdalena Hálová. V domácí službě Home Care Lenka Fusková. Společná oslava V jeden den slavily společně svátek a narozeniny klientky Vily Maria paní Antonie Pňáčková a paní Květoslava Hochmanová.

12 Pracovnice sociálních služeb a zdravotnictví z celého regionu se sešly na konferenci, kterou uspořádala Vila Maria. Čtěte uvnitř zpravodaje Zveme na Zahradní slavnost Zahradní slavnost se bude konat na zahradě léčebny a Vily. Od 15. hodiny zahraje dechovka Březováček a pak zazní i country. Podávat se budou grilované klobásy. Zváni jsou také rodiny a zaměstnanci. Pro bezproblémové zvládnutí akce vypomohou dobrovolníci z organizace Střípky. Náš zpravodaj je na internetu Náš zpravodaj S námi není nikdo sám můžete v elektronické podobě najít i na internetu. Naleznete jej na stránkách léčebny s adresou hned na úvodní stránce pod titulem Časopis. Nabízí se tu k rozkliknutí nejen poslední vydání podnikového zpravodaje, ale ve složce archivu i všechna předcházející čísla. Zpravodaj vychází od ledna tohoto roku. S námi není nikdo sám Zpravodaj léčebny dlouhodobě nemocných DOP, domácí služby HC a Domova pro seniory Vila Maria v Dolním Rychnově. Zpravodaj je určen vnitřní potřebě zařízení.

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro rodinné příslušníky Domova důchodců Horní Planá (dále jen Domov) Dotazník pro rodinné příslušníky

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE V únoru

Více

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá Vyplněných dotazníků bylo navráceno celkem 56,

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Klienti a zaměstnanci léčebny zdobili vánoční strom Listopad Prosinec 2012

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období 5. 8. 2016 odd. respondent vyjádření ARO-JIP GYN -POR muž 1 944 Moje hodnocení zní: pochvala ochotným lékařům, sestrám

Více

Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury

Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury Evaluace Semináře ke zpřístupňování šedé literatury Vy dotazníků Státní technická knihovna v Praze Úvod... Vy... Vy jednotlivých otázek...3 Otázka č. 1 Jak se Vám líbilo místo, kde se seminář konal?...3

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník Dotazníkového šetření se zúčastnilo 36 žáků ve dvou skupinách 1. Skupina 18 žáků, z toho 12 dívek a 6 chlapců 2. Skupina 18 žáků, z toho

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu RODINNÝ POKOJ pravidla provozu Tato pravidla jsou přílohou Dohody o spolupráci při provozu rodinného pokoje v ODN1 v Nemocnici Nové Město na Moravě (dále jen Dohoda ) uzavřené mezi Nemocnicí Nové Město

Více

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory Dotazníkové šetření k hodnocení vybraných otázek k ošetřovatelské péči

Více

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni..07 Na dotazník odpovědělo celkem rodinných příslušníků /RP/ ze 70 oslovených.

Více

Dotazníkové šetření bylo anonymní.

Dotazníkové šetření bylo anonymní. 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2016 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák č. 2/2012 Vážení a milí přátelé, rtuť teploměru, příjemné sluníčko i zpěv ptáků hlásí, že přichází dlouho očekávané a pro většinu z nás nejkrásnější roční období. Je to i čas pro vydání jarního čísla našeho

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

SPOKOJENOST PACIENTEK - PORODNICE 2018

SPOKOJENOST PACIENTEK - PORODNICE 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Kolik je Vám let? 19 a méně 20-30 31-40 41 a více Na základě čeho jste se rozhodla pro naši porodnici? doporučení lékaře doporučení kamarádek sdělovací prostředky (soc.sítě,

Více

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2015

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2015 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro rodinné příslušníky Domova důchodců Horní Planá (dále jen Domov) Dotazník pro rodinné příslušníky

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010 Techniicii pokřtiillii dvojjčata na své násttupce Nadšená prreziidenttka asociiace

Více

2010 Dotazník - senioři obec: celkem

2010 Dotazník - senioři obec: celkem Dotazník - senioři obec: celkem Poř. číslo Otázka Text odpovědi. Pohlaví Muž Žena. Věk méně než 55 let 55 - let 5-7 let 75-8 let 85 - let let a více. Nejvyšší dosažené vzdělání bez vzdělání základní vzdělání

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, v průběhu měsíce března 2014 proběhla jako každoročně v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků

Více

HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ

HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ A VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI PACIENTŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 30 689 RESPONDENTŮ 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 UVÍTALI BYSTE VÍCE INFORMACÍ O VÝSLEDCÍCH

Více

Vzpomínky na dětské ambulance NsP Bílina, období 1974 až 1989.

Vzpomínky na dětské ambulance NsP Bílina, období 1974 až 1989. Vzpomínky na dětské ambulance NsP Bílina, období 1974 až 1989. Jako pramen při zpracování této kapitoly byly použity dvě kroniky BSP dětského oddělení Nemocnice s poliklinikou v Bílině, zahrnují období

Více

- Zprávy

- Zprávy www.prachatickonews.cz - Zprávy "Řekla nám to Dagmar Lieblová, která přežila koncentrák..." PRACHATICE - 16. února 2012-9:36 - Přízemí i balkony prachatického městského divadla zaplnila ve středu 15. února

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Březen 2011 Děttii seniiorům zpíívally ii kuchttiilly Vyhodnocenii nejjllepšíí pracovníícii Příbuzní

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha září 2011 8. ročník, č. 9 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha Milí přátelé, prázdniny utekly

Více

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA CHARITA OSTRAVA Kořenského 1323/17 703 00 Ostrava-Vítkovice SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA V Ostravě 25. listopadu 2015 Předkládá

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Na novoroční kavárničce tančily děti z MŠ v Březové Leden 2015 Od 1.1.2015

Více

SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007

SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou, Vídeňská 800, Praha 4 SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007 Oddělení kvality FTNsP ÚVOD Projekt sledování spokojenosti

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA HLÁŠENÍ PROBÍHÁ VŽDY NA KONCI MĚSÍCE PROSTŘEDNICTVÍM VNITŘNÍHO TELEVIZNÍHO KANÁLU Č. 29, PŘESNÝ TERMÍN JE VYHLAŠOVÁN ROZHLASEM Zhodnocení

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí Soubor respondentů Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí senioři celkem lidi ženy muži celkem 300 214 86 % 100% 71% 29% V dotazování jsme vyhodnotili

Více

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Zřejmě většina ambulantních pacientů Stodské nemocnice byla spokojena s úrovní péče a v případě potřeby by doporučili ošetření v nemocnici

Více

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Projekt v rámci programu Erasmus+ KA 1, Mobilita žáků Č. projektu: 2018-1-CZ01-KA102-047334 Název projektu: Nejcennější jsou vlastní zkušenosti Ve dnech 8. - 24. 5. 2019

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s.

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. POHLEDEM MENTORKY Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. Projekt: PosílenÍ absorpční kapacity v oblasti Zdravotnictví a sociálních služeb v okrese Ústí nad Orlicí,

Více

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyplněný dotazník spokojenosti vrátilo k vyhodnocení z celkem 51 klientů pohlaví počet muž 14 žena 37 73% 27% muž žena INFORMACE 1. Měl/a jste

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice Tel.: 353 393 269 e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice Tel.: 353 393 269 e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice Tel.: 353 393 269 e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 Průzkum spokojenosti s kvalitou poskytovaných služeb DPS Žlutice, p.o. 2012 Zpracovala: Veronika

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Zákonní zástupci žáků naší školy byli vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků, týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání,

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově I. Metoda zjišťování a zpracování získaných údajů Pro zjišťování spokojenosti klientů s naší pečovatelskou službou jsme zvolili metodu

Více

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 ČERVNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY 80 tisíc rodin pečuje nonstop o seniory. Co když potřebují vydechnout? PRAHA, 18. června 2015 V Česku žije kolem

Více

REJSTŘÍK Obsah. Základní údaje. Obecné informace. Zpráva o činnosti. Finanční část. Finanční část Aktiva, Pasiva str.1

REJSTŘÍK Obsah. Základní údaje. Obecné informace. Zpráva o činnosti. Finanční část. Finanční část Aktiva, Pasiva str.1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Obsah 2 Základní údaje 3 Obecné informace 4 Zpráva o činnosti 5 Finanční část 6 Finanční část Aktiva, Pasiva str.1 7 Finanční část Pasiva str.2 + Rozvaha v plném rozsahu Finanční část

Více

Zpravodajství z. Biřičky. Úvodní slovo ředitelky. Téma: Stravování a stolování v domově

Zpravodajství z. Biřičky. Úvodní slovo ředitelky. Téma: Stravování a stolování v domově Zpravodajství z ČÍSLO 1/2014 Biřičky Úvodní slovo ředitelky Vážení klienti, vážení zaměstnanci, vážení návštěvníci, přišla jsem do tohoto domova s novým rokem a s obrovskou chutí pracovat, připravit pro

Více

INFOKANÁL KBTV Březová Aktualizace: 8. února 2016 06:47

INFOKANÁL KBTV Březová Aktualizace: 8. února 2016 06:47 INFOKANÁL KBTV Březová Aktualizace: 8. února 2016 06:47 Služby: - Odjezdy autobusů, Ordinace doktorů a úřady poběží na začátku každé hodiny. Novinky z obce: Valná hromada TJ SOKOL. Upozornění. Poplatky

Více

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Srpen 2009 Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji!

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období 9.2017 1.2017 odd. respondent vyjádření GYNPOR Šestinedělí 1 991 Velice milý přístup lékařů a sester. 1 994 Ďakujem hlave

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, opět po roce (letos v průběhu měsíce dubna 2015) proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných

Více

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj Péče bez překážek, z. s. Praha 2019 JIHOMORAVSKÝ KRAJ 3483 2 příjemců příspěvku

Více

Vyhodnocení dotazníků Kvalita očima pacientů

Vyhodnocení dotazníků Kvalita očima pacientů Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a. s., nemocnice Středočeského kraje Máchova 400, 256 30 Benešov T I S K O V Á Z P R Á V A Vyhodnocení dotazníků Kvalita očima pacientů Nemocnice Rudolfa a Stefanie

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice 373 35 Horní Stropnice 54 Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2015 Vyhodnocení Vážení klienti, rodinní příslušníci

Více

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc Pavla Tichá Amelie, o.s. Bc. Šárka Ročková Onkologická klinika FNOL Jak program vznikal? 2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání

Více

Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje

Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI PACIENTŮ V NEMOCNICÍCH Pk REALIZACE PRŮZKUMU: SRPEN - ZÁŘÍ 2012 POČET RESPONDENTŮ: 2304 První společný

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných psychiatrických léčebnách přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu: RNDr.

Více

aktuality KDU-ČSL vidí problém zdravotnictví v personální vyprahlosti vloženo: , 20.48

aktuality KDU-ČSL vidí problém zdravotnictví v personální vyprahlosti vloženo: , 20.48 aktuality KDU-ČSL vidí problém zdravotnictví v personální vyprahlosti vloženo: 12.9.2019, 20.48 Nedostatek kvalifikovaného personálu je podle KDU-ČSL výrazným problémem českého zdravotnictví. Poslanec

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2017 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2015 sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2017 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Výroční zpráva za rok 2008. Pečovatelská služba Rokytnice v Orlických horách organizační složka Města Rokytnice v Orlických horách

Výroční zpráva za rok 2008. Pečovatelská služba Rokytnice v Orlických horách organizační složka Města Rokytnice v Orlických horách Výroční zpráva za rok 2008 Pečovatelská služba Rokytnice v Orlických horách organizační složka Města Rokytnice v Orlických horách Úvodem Touto cestou bych chtěla poděkovat zřizovateli vedení Města Rokytnice

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Sociální centrum města Světlá nad Sázavou, příspěvková organizace zřízená městem Světlá nad Sázavou, IČ 70844763, ID datové schránky: iuc964b Na Bradle 1113, 582 91 Světlá nad Sázavou, www.scsvetla.cz,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci březnu roku 2012 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, IČO 750 111 91, ČSOB 220196017/0300 SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, Česká republika

Více

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete?

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: ,

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: , Domov pro seniory Chvalkov 41, 374 01 Trhové Sviny tel: 386 323 137, fax:386 322 250, e-mail: chvalkov.senior@seznam.cz www.domovchvalkov.cz Vyhodnocení - Dotazník spokojenosti 2012 - Vážení čtenáři, v

Více

Informace z ČAS. Milé kolegyně, kolegové,

Informace z ČAS. Milé kolegyně, kolegové, Informace z ČAS Milé kolegyně, kolegové, Prázdniny utekly jako voda a je tu další školní rok a také období kongresů, konferencí a seminářů. Proto také považujeme za nutné vás upozornit, že ke dni 19. srpna

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Liberecký kraj zveřejňuje výsledky projektu KVALITA OČIMA PACIENTŮ

Liberecký kraj zveřejňuje výsledky projektu KVALITA OČIMA PACIENTŮ TISKOVÁ ZPRÁVA 1. února 2012 Liberecký kraj zveřejňuje výsledky projektu KVALITA OČIMA PACIENTŮ Liberecký kraj se dlouhodobě věnuje projektům KVALITA OČIMA PACIENTŮ a KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA zaměřeným

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Přednášky a semináře se zúčastnilo 29 žáků 1. ročníku a 22 žáků 2. ročníku Gymnázia v Mimoni. 1. ročník 22 dívek a 7 chlapců 2. ročník

Více

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4.

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Náš Domov 4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA V týdnu 25.4. 1.5. proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Ve dnech 26.4. 28.4. bude pokladna uzavřena -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Výroční zpráva 2014 Obsah Úvodní slovo předsedy správní rady 3 Účel nadačního fondu 4 6 Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Program podpory zdravotnictví 8 Program pro jesle a mateřské

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne DS Říčany s.r.o. Krabošická 84 251 01 Říčany Voděrádky IČ: 05027489 DIČ: CZ05027489 V Říčanech Voděrádkách dne 4. 4. 2018 NABÍDKA PRACOVNÍCH POZIC PRO OBSOLVENTY STŘEDNÍCH ŠKOL, VYŠŠÍCH A VYSOKÝCH ŠKOL

Více

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE PLZEŇ 10. 11.11.2011 DLOUHODOBÁ PÉČE V POJETÍ CHARITY ANEB PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE FARNÍ CHARITA -20 LET NAŠÍ ORGANIZACE VE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŢBÁCH Ředitelka Miloslava

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Přednášky, semináře a závěrečného Dne D se zúčastnilo 24 žáků 1. a 2. ročníku Gymnázia v Mimoni. 1. ročník 5 dívek a 2 chlapci 2. ročník

Více

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2017 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Projekt šesti tematických kulatých stolů Realizuje SKOK, o.s. ve spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung 1. Kulatý stůl: Týmová spolupráce profesionálů

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Grantový program: Pro klienty, zaměření: Pro klienty Příjemce grantu a realizátor projektu: FOKUS Vysočina I.

Více

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují?

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Spokojenost občanů s místním společenstvím

Spokojenost občanů s místním společenstvím Spokojenost občanů s místním společenstvím Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje A1) Průzkum Spokojenost občanů s místním společenstvím, ve kterém jsou zjišťovány názory, postoje,

Více

Dříve vyslovené přání

Dříve vyslovené přání NEMOCNICE SLANÝ, POLITICKÝCH VĚZŇŮ 576, 27401 SLANÝ, IČO: 00875295 Dříve vyslovené přání Zpracoval: Schválil: Jiřina Sirová hlavní sestra nemocnice MUDr. Jiří Šimák ředitel nemocnice Platnost od: 1.9.2014

Více

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne 17.12.2018 Přítomni členové komise: Mgr. Monika Čermáková, JUDr. Věra Havlíčková, Vladimír Hejnic, PhDr.

Více

Pracovní podmínky zdravotníků v ČR. Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS

Pracovní podmínky zdravotníků v ČR. Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS Pracovní podmínky zdravotníků v ČR Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS Úvod Informace z praxe o nevhodných pracovních podmínkách ohrožujících kvalitu péče Dotazníkové šetření červen

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2018 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Evaluace projektu Techniky zvyšování kogni vní kondice pro úspěšné stárnu

Evaluace projektu Techniky zvyšování kogni vní kondice pro úspěšné stárnu Evaluace projektu Techniky zvyšování kogni vní kondice pro úspěšné stárnu Evaluace realizovaných vzdělávacích programů: Modul 1, vzdělávací program 1: Akademie trénování pamě : Techniky zvyšování kogni

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Obyvatelé areálu Domova Naším posláním je poskytování komplexních celodenních sociálních služeb

Více

Průzkum spokojenosti zaměstnanců v Domově pro seniory Bechyně, duben 2013

Průzkum spokojenosti zaměstnanců v Domově pro seniory Bechyně, duben 2013 Průzkum spokojenosti zaměstnanců v Domově pro seniory Bechyně, duben 2013 Milí spolupracovníci, nejprve mi dovolte, abych Vám poděkovala za vyplnění dotazníku vypovídajícím o Vaší spokojenosti v zaměstnání.

Více