KATALOG POMŮCEK SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA FŐGNEROVA SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG POMŮCEK SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA FŐGNEROVA SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM"

Transkript

1 KATALOG POMŮCEK SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA FŐGNEROVA SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM

2 OBSAH : ÚVOD I. POMŮCKY DIDAKTICKÉ II. POMŮCKY REHABILITAČNÍ III. POČÍTAČOVÉ VÝUKOVÉ PROGRAMY A DOPLŇKY ODKAZY NA WEBOVÉ STRÁNKY

3 ÚVOD Vážení pedagogové, vážení rodiče. Právě jste otevřeli katalog pomůcek. Tento katalog Vás seznámí s pomůckami, se kterými disponuje naše školské zařízení, speciálně pedagogické centrum a sdružení Domeček, které se školou úzce spolupracuje. Katalog Vám poskytujeme k nahlédnutí hned z několika důvodů. Předně všichni víme, že v dnešní době je mnoho výrobců, kteří pomůcky s různým zaměřením na využití vyrábějí. Výrobců je mnoho a my Vás chceme navést alespoň na některé z nich. Zejména na ty, se kterými máme dobré osobní zkušenosti. Dále Vám potom chceme přiblížit, co všechno se dá s danou pomůckou procvičovat, jak s ní pracovat. V neposlední řadě Vám ukazujeme pomůcky i proto, že se Vám, rodičům, třeba zalíbí natolik, že se rozhodnete ji svému dítěti pořídit, rozvíjet tak jeho osobnost a ulehčit mu osvojování základních vědomostí. Pro lepší přehlednost je katalog rozdělen do tří oddílů pomůcky didaktické, pomůcky rehabilitační a výukové počítačové programy. U každé pomůcky je krátká informace o používání a odkaz na webové stránky. Pokud budete mít zájem se na pomůcku a práci s ní podívat v reálu, stačí kontaktovat třídní učitelku nebo pracovnici pedagogického centra.

4 I. POMŮCKY DIDAKTICKÉ

5 Panenka didaktická - tělo Didaktická panenka je praktickou pomůckou do specializovaných tříd a také do školek a předškolních tříd a předškolních zařízení. Panenka se za pomoci suchých zipů skládá po částech, děti tak lépe pochopí anatomii člověka. K panence se také dodává oblečení pro chlapce (triko, kalhotky, trenýrky) a děvče (kalhotky, šaty, sukně). Navíc je možno dokoupit oblečení pro SPORT, KULTURU a SPÁNEK.Z kompletu lze sestavit vždy jen děvče nebo chlapce. Děti se na této pomůcce učí poznávat jednotlivé části těla, rozdíly mezi chlapci a děvčaty, jak se oblékat a také mohou vyjádřit co je bolí, mohou vyjádřit pocity (radost, zlost). Didaktický rybník Výuková pomůcka rozvíjející fantazii, smyslové vnímání, jemnou i hrubou motoriku dětí. Zároveň motivuje k pohybům a činnosti. Podporuje vnímání a rozlišováních základních barev i jejich odstínů. Působí na estetické cítění dětí.rybník je vyroben z různých textilních a galanterních materiálů k rozvíjení hmatových vjemů.děti kromě jiného procvičují zastrkávání předmětů a rozlišování různých výplní hmatem a potěžkáním. Děti která jsou tělesně handicapované jsou motivovány k pohybům, které nejsou pro ně samozřejmostí. Procvičujeme jemnou i hrubou motoriku a podporujeme smyslové vnímání. Všechny díly jsou opatřeny suchými zipy nebo očky k zavěšování na knoflíky což umožňuje práci na koberci. Na zemi se lépe pracuje dětem v leže na břiše s podložením hrudníku nebo v kleče s podložením pánve. Všechny díly jsou dostatečných rozměrů a děti nemají problém s úchopem. Největší části Rybníku mají navíc poutka k zavěšení na stěnu - v této poloze se lépe pracuje vozíčkářům. Navíc je dokonalou dekorací v době kdy se pomůcka nepoužívá. Rybník lze doplnit pomůckou Didaktický domek Didaktický strom Didaktická zahrada Didaktická obloha. Tyto výrobky jsou taktéž součástí nabídky firmy MAXIM.

6 Dotekové tabulky s čísly Tyto pevné tabulky můžete využít různým způsobem: dotýkat se jich a poté číslo namalovat nebo nakreslit do písku, speciální technikou vytvářet kouzelné obrázky. Se dvěma sadami můžete hrát pexeso. Sada obsahuje 10 lakovaných dřevovláknitých desek s čísly 0-9. Dotekové tabulky s písmeny S tabulkami poznáte písmena všemi smysly. Stejně jako dotekové tabulky s čísly můžete tabulky použít různým způsobem: dotýkat se písmen a přenášet je do písku nebo na papír, přejížděním papíru položeného na tabulce vytvářet zajímavé obrázky. Se dvěma sadami můžete hrát pexeso. Sada obsahuje 26 lakovaných dřevovláknitých desek s velkými písmeny. Pískovnička Poutavá hra s pískem, přírodním materiálem s rozmanitým využitím. Naše pískovnička nabízí více možností ke hře než klasické venkovní pískoviště. Umožní Vám hrát si nejen venku, ale i v místnostech přímo ve školce. Stejně jako venku mohou děti v pískovničce nabírat, formovat nebo třeba uhlazovat písek. Ojedinělou možnost jim ale poskytuje skleněné dno pískovničky. Když pod ně děti zasunou barevný či duhový papír nebo i vlastní obrázek a prohrábnou písek, papír k jejich velké radosti pronikne na světlo. Pro tvorbu dalších nádherných vzorů a obrázků stačí písek upravit hladítkem a děti mají znovu prostor pro další nápady. Roznášení písku po místnosti zabráníte, když pískovničku postavíte na velký ručník nebo na deku, kterou později snadno vytřepete. Pískovnička Vám umožní hrát si s tvary a s barvami. Na obrázcích vidíte, jak překrásné ornamenty vzniknou, když pod skleněné dno vložíte různobarevné papíry

7 Triangl se stojanem Je vyrobený ze dřeva, včetně dřevěné paličky. Barevné balónky a kroužky Tato velice komplexní hra nabízí více možností : - 1: seřadit čísla a kolíky vzestupným způsobem od nejmenšího k největšímu - 2: přidat číslo k odpovídajícímu počtu balónků - 3: navléct kroužky tak, aby odpovídaly barvě a počtu balónků. Tabulky pro výuku psaní Tabulky pro výuku psaní jsou ideální pomůckou pro zvládnutí základní koordinace ruka-oko, která je nezbytnou podmínkou pro úspěšné zvládnutí psaní a čtení v pozdějším věku. Různé tvary psacích kolíků umožňují odlišné způsoby úchopu.

8 Hra na hlazení Hra pomáhá dětem poznat a následně i vyjádřit jejich pocity. Procvičuje smysly, vyjadřovací schopnosti, paměť i přemýšlení. Děti se vzájemně hladí různými povrchy, snaží se je poznat a poté se zavázanýma očima najít na své liště. Základní myšlenku můžete různě obměňovat, a vytvářet tak stále nové druhy zábavy. smyslu/rozvoj-hmatu-a-jemne-motoriky/hra-na-hlazeni-2- listy/index.htm Geometrické tvary 40 plastových prvků v 5 tvarech a 2 rozměrech pro počítání, třídění a spojování do dlouhých řetězů. Výborná pomůcka ke hrám, které rozvíjejí logické myšlení. Dřevěné kostky s písmeny Obsahuje 300 dřevěných kostek. Didakticke--hry/55/Barvy-a-tvary/1014/Geometricketvary/ Didakticke--hry/43/Prevlikanky/622/Drevene-kostky-spismeny/

9 Hrací stěna - Čísla 1 až 5 Didakticke--hry/45/Manipulace/740/Hraci-stena-Cisla-1- az-5/ Hrací stěna - Motýl Naše hrací stěny procvičují svaly, podporují motorické schopnosti a zlepšují koordinaci dítěte. V kombinaci s protiskluzovým polštářem vám toto hraní přinese úplně novou formu zábavy. Didakticke--hry/45/Manipulace/733/Hraci-stena-Motyl/ Figure Logische Sada geometrických tvarů různých velikostí a barev. Na rubové straně opatřeno magnetem. Pomáhá při poznávání geometrických tvarů, barev, velikostí. Výborná pomůcka při výuce třídění, řazení, určování počtu

10 Kostky pro dyslektický nácvik Kostky, které pomáhají při výuce měkkých a tvrdých souhlásek, umožňují vnímání zrakové i hmatové. Deska Měkké x Tvrdé Deska, která pomáhá manipulací lépe pochopit měkké a tvrdé souhlásky v češtině. Aximo Mozaika nového druhu s horizontálním způsobem ukládání podporuje představivost, abstraktní a logické myšlení. Děti shora usadí malé ruličky do vybrané řady a pak už je jen nechají sjíždět na své místo. Vznikají tak nádherné, z obou stran viditelné vzory. Děti tvoří buď podle předlohy a cvičí tak přesnost a poznávání barev, nebo na kostkovaném papíru vytvářejí vlastní motivy. Náročná hra pro děti od čtyř let, která neztrácí oblibu ani u dětí ve školním věku.

11 Locon Pomůcka procvičující barvy, velikosti, tvary, logické řady. Po vyplnění si dítě dle šablony samo může úkol zkontrolovat. Textilní číslice a písmena Sada obsahuje všechna písmena české abecedy, číslice, papírové karty s puntíky, interpunkční znaménka. Vše je z rubové strany opatřeno suchým zipem pro možnost připevnění na nástěnku. Pomůcka má široké uplatnění ve výuce čtení i počtů. Bzučák Bateriový přístroj se světelným signálem. Bzučák je určen na nácvik délky samohlásek,na nácvik rytmu slov.

12 Logico piccolo Geometrie 1, Oko - ruka Soubor obsahuje 16 hracích karet, vždy s 10 úkoly. Karta se zasune do rámečku a barevné knoflíky se přisouvají ke správné odpovědi. Po vyřešení všech 10 úkolů se karta otočí a porovnají se barvy a správné vyřešení. Určeno pro děti od 5-7 let. Výrobce : Mutabene Knížka textilní Existují různé typy textilních knížek. Děti se mají možnost za jejich pomoci seznámit a naučit různé typy zapínání oděvů, různé hmatové podněty, poznávají geometrické tvary Didaktický strom Výuková pomůcka rozvíjející fantazii dětí. Podporuje vnímání a rozlišováních základních barev i jejich odstínů. Strom je vyroben z různých textilních a galanterních materiálů k rozvíjení hmatových vjemů. Přesouváním nebo otáčením určitých dílů stromu docílíme změny ročního období. Procvičujeme jemnou i hrubou motoriku a podporujeme smyslové vnímání. Auto s prvky pro rozvoj motoriky Didaktické auto s nalepovacími základními tvary, dobře poslouží k procvičení tvarů, poznávání základních barev. Úkol, kdy má dítě přilepit tvar např. čtverce (boční okýnko auta) na předepsané místo, přispívá ke zdokonalení hrubé motoriky dítěte. V neposlední řadě poslouží dítěti, jako sedák ke hře na koberci.

13 II. POMŮCKY REHABILITAČNÍ

14 Míčky ježek Masážní míčky ježek různých velikostí mají po celém povrchu měkké výstupky vhodné k procvičování úchopů, k reflexní masáži dlaní, plosky nohou a celého těla. Jsou vhodné též k prokrvení a obnově citlivosti po operaci. Aku ring Masážní kroužky Aku Ring o průměru 17cm s pružnými, měkkými výběžky jsou určeny pro hmatovou masáž dlaní a prstů. Kroužky lze použít při různých hrách k házení, chytání nebo ke cvičení pro osoby se špatnou úchopovou schopností.

15 Masážní rohožka Naše nohy nás po celý život nosí a jsou dost často zanedbávány. Masáž chodidel je pro ně příjemnou úlevou. Zároveň dráždivou stimulací bodů na chodidle zlepšíte celkově Vaše zdraví. Masážní rohožka může být používána ve stoje, v sedě nebo ve sprše během sprchování. Je vyrobena z přírodního kaučuku o průměru 25cm. Masážní zvířátka Dřevěná masážní zvířátka jsou veselí pomocníci pro cílené rozptýlení a uvolňující masáž svalů. Lehké, točivé pohyby nožiček na pokožce stimulují konečky nervů, uklidňují nervový systém a zároveň vyvolávají prokrvení masírované části těla. Zvlášť příjemná a intenzivní masáž je masírování pokožky přes textilie (svetřík, tričko, ručník). Masážní zvířátka svým veselým tvarem vybízejí k masírování vás samých nebo vašich partnerů.

16 Soft míčky Soft míčky jsou vyrobeny z pěnové hmoty vhodné pro použití ve sportu, v léčebné tělesné výchově i k různým hrám. Zpomaleně se odrážejí a hra s nimi je nehlučná a bezpečná. Kvalitní pěnové míčky s označením super mají dokonale hladký povrch a jsou vhodné zejména při použití léčebné metody míčkování. Bazén na míčky Tvarově stabilní míčkový bazén je vhodný k bezpečnému hraní jednotlivců nebo skupin. Děti se ponoří do zvláštní koupací hry, která poskytuje tělesnému a smyslovému vnímání pozitivní reakci. Bazén se skládá ze čtyř bloků z pěnové hmoty 50cm vysokých a 20cm širokých, potažených kvalitní a pevnou plachtovinou. Bazén je snadno omyvatelný a dezinfikovatelný. Barva červená a modrá. Do bazénu 150x150cm je potřebné k naplnění míčky cca až 2500 kusů míčků. Do bazénu 200x200cm je potřebné k naplnění míčky cca až 4500 kusů míčků. Vzduchem naplněné lehké, umělohmotné míčky jsou dodávány v šesti barevném provedení a v sáčku po 500ks.

17 Egg Ball Klasický oválný tvar těchto míčů zajišťuje větší kontakt s podlahou a zaručuje takto uživateli větší stabilitu během cvičení. Jejich podlouhlý tvar umožňuje sedět zároveň dvěma osobám na jednom míči. Jsou ideální pomůckou pro toho, kdo chce provádět gymnastické a rehabilitační cviky s velkou jistotou a vysokým stupněm stability. Pro jejich větší stabilizační plochu a bezpečnost jsou vhodné pro těhotné ženy před porodem, poporodní tělocvik a cvičení se staršími lidmi. Gymnastik Ball Standart Velké značkové míče GYMNASTIK BALL s označením STANDARD jsou vyrobeny z velmi kvalitního syntetického materiálu s lesklým povrchem. Jsou oblíbeny v rehabilitačních centrech, kde pomáhají zlepšit, či dokonce odstranit poruchy svalového napětí a koordinační poruchy, napravit vybočení páteře (skolióza) a kulatá záda (kyfóza), zlepšit koordinaci dechu u onemocnění dechového ústrojí a dokonce mohou pomoci i nemocnému srdíčku.

18 Podkládací pomůcky Podkládací pomůcky je možné objednat ve dvojím provedení. Z kvalitního PEVNÉHO MOLITANU potaženého koženkou, kde barvu a rozměr lze upřesnit dle přání zákazníka. Nebo DEKUBITNÍ antibakteriální polohovací pomůcky pro dlouhodobě ležící pacienty. U dekubitních pomůcek kontaktujte prosím naší firmu, kde vám sdělí naši pracovníci bližší informace. Polohovací had 350cm. Had je praktickou kompenzační pomůckou v polohování například na boku na zádech apod. Pomůcka splňuje podmínky pro praktikování bazální stimulace.

19 Polohovací housenka 160cm. Polohovací pomůcka s designem housenky a aplikací obličeje.roztomilá tykadla umožňují konickému tvaru, který je umocněn zavázanými šňůrkami v obvodu po celé délce housenky, tvarování do kruhu. Polohovací Slunečnice cm. Slunečnice je polohovací, rehabilitační a relaxační pomůckou o průměru cm a výšce 20 cm. Vnitřní otvor má cm. Je obalena ve dvou obalech, přičemž vrchní obal je snímatelný, lemují ho okvětní lístky, které jsou vlastně polohovací polštářky, plněné PE kuličkami. Se slunečnicí lze provádět rehabilitační cvičení a to tak, že slunečnici postavíme. Dítě pokládáme na břicho tak, aby se rukama i nohama drželo obkročmo o její okraj. Mírnými pohyby dopředu a dozadu docílíme u dětí pevnějšího sevření stehen i paží. Polohování: na zádech uvnitř kruhu, na břiše uvnitř kruhu, s rukama uvnitř kruhu a hrudník přes okraj a nohy venku. Relaxační pomůckou se stává díky pohodlnému ležení, zvláště pro spastiky, kteří se tzv. nevykopnou z tohoto polohovacího křesla jak je tomu u polohovacího hada.

20 Ečko - polohování nohou Polohovací pomůcka ve tvaru písmene E. Slouží k polohování nohou. Do vykrojených otvorů se vloží nohy a boční výstupky zabrání jejich rotaci do stran. Abdukce mezi nohama je pevná, šířka se upravuje přelíváním kuliček. Céčko - polohování na boku Polohovací pomůcka ve tvaru písmene C. Slouží k polohování klienta na boku tak, aby nepřepadával dopředu nebo dozadu. Do vykrojeného otvoru se vloží klient v úrovni pasu. Pro polohování na boku je tato pomůcka vhodnější pro menší klienty. Pro dospělé je v nabídce do této polohy vhodnější pomůcka " DABL-VÁLEC". Céčko se pro dospělé klienty používá k polohování hlavy, nohou a pro polohování v kleče. Pro snadnou údržbu má snímatelný obal. V nabídce je také ze sanopuru (paropropustná vodě odolná záprana).

21 Padák malý, velký Pomůcka používaná při práci ve skupině. Pohybové hry s padákem dělají radost, vyžadují šikovnost a rozvíjejí správnou koordinaci pohybů. Na hře je příjemné, že nejsou ani vítězové, ani poražení. Místo boje mezi sebou se děti snaží dosáhnout společného cíle. Otvor (průměr 15 cm) uprostřed padáku umožňuje hry obohatit o spojení s nafukovacími balonky nebo s míči. Padák je vyroben z lehké nylonové látky, která je odolná a po obvodu dobře zpevněná. Padák má na okrajích 8 držadel a provaz všitý po celém obvodu. Chodníček Děti se učí poznávat materiály a jejich vlastnosti. Z dílů postavíte cestičku s různými povrchy, děti po ní procházejí bosé. Díly jsou dostatečně veliké, takže dětem můžete postupem času zavázat oči, a hru jim tím ztížit Souprava pro rozvoj motoriky Výborná pomůcka pro rozmanitá motorická cvičení dětí od 3 let.

22 Taktilní disky Lákavý dotykový materiál, který působí na hmatové vnímání rukou i chodidel dětí. Současně rozvíjí schopnost slovně popsat dotykové vjemy. Taktilní disky jsou vyrobeny ze syntetické gumové hmoty a obsahují různé dotykové struktury, každou v jiné barvě. Každá z dotykových struktur může být nalezena na velkém disku, který se dá umístit na zem, ale také na malém disku který mohou děti držet v dlaních. Z hlediska hraní disk nabízí nesčetné možnosti od základního vnímání dotykových struktur ke hrám bez využití zraku založených na paměti a rozpoznávání. Pravidla hry mohou být uzpůsobena věku dítěte a jeho schopnostem. Top Tento výrobek je určen pro 1 nebo 2 děti. Má mnoho způsobů použití podle věku a pohybových schopností dětí např. válení ze strany na stranu, otáčení v úhlu 3600, vytváření krunýře pro úkryt atd. Malé děti mohou tento výrobek používat také jako loďku v bazénu. Je vyroben ze silného a kvalitního plastu pro vnitřní i venkovní použití. Tento výrobek je velmi vhodný pro využití ve speciálních mateřských školách pro rozvoj základních koordinačních schopností. Balanční disk "Šnek" Labyrint ve tvaru šneka zajišťuje atraktivní a zábavnou herní formu pro zlepšení celkové úrovně koordinace a rovnováhy. Lze použít pro rovnovážná a koordinační cvičení rukou i nohou

23 Chůdy - polokoule Nová a lepší kvalita výrobku s protiskluzovým pryžovým povrchem.při pohybu na těchto polokoulích se zapojují balanční schopnosti, jež umožňují udržet dětem rovnováhu. Přirozenou cestou se přizpůsobují dětskému pohybu v průběhu chůze. Výborná pomůcka pro nácvik pravolevé a předozadní rovnováhy. Ču Ču sestava ČU ČU Sestava - možnost prolézání, skákání, přecházení. Velká skládačka pro rozvoj dětské motoriky, 3D představivosti. Panenka Dřevěná hračka určená pro provlékání a nácvik uzle a kličky.

24 Pinguino senior Polohovací křeslo s pracovním stolem. Pracovní stůl lze oddělit.

25 III. POČÍTAČOVÉ VÝUKOVÉ PROGRAMY A DOPLŇKY

26 Klávesnice Bigkeys LX Klávesnice s velkými klávesami (20 x 20 mm). Při stejném rozměru, jako má standardní klávesnice jsou klávesy BigKeys LX, oproti standardním, více než o polovinu větší. Snadnějšímu ovládání přispívá i přehlednější rozmístění a redukce kláves (chybí numerická část klávesnice). Na klávesnici lze psát všechna písmena s českou diakritikou. Big Track Jedná se o polohovací zařízení - velký "trackball", který nahrazuje myš. Koule tohoto zařízení je tak velká, že jej lze ovládat celou dlaní. Ke snadnějšímu ovládání přispívají i velká tlačítka. Výukové a herní programy Altík Méďa Méďa počítá TS Matematika pro ročník ZŠ Alík - Můj první slabikář Veselá matematika Než půjdu do školy Matematika na divokém západě Malá módní návrhářka Všeználek to ví

27 ODKAZY NA WEBOVÉ STRÁNKY

28

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR14 Barevná písmena na provlékání Balení obsahuje 325 kostiček v 11 barvách a šňůrky na vytvoření jmen nebo různých slov. rozměr písmenkové

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI 1. Procvičování zručnost: HR2 Tři medvídci (zručnost manipulační hra) Dřevěné puzzle k rozvíjení zručnosti - manipulační hra. Obsahuje 16

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR2 Tři medvídci Dřevěné puzzle k rozvíjení zručnosti - manipulační hra. Obsahuje 16 dílů v dřevěném boxu. rozměr 26 x 19 cm HR5 Šnek Hra

Více

Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-):

Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-): 1. IP TABLE pracovní podložka Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-): Manipulační podložka. Pokládá se na dolní končetiny sedícího uživatele. Díky vaku se speciálním jemným sypkým materiálem

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR71 Věž dřevěná Postav si vysokou věž. Barevná skládačka dřevěné kroužky na tyči. Rozměr 10 x 10 x 22 cm, 9 ks. HR72 Puzzle dřevěné magnetické

Více

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm 5 cm 5 cm OBŘÍ STAVEBNICE. Obří stavebnice 0 maxi dílů z pevného plastu v barvách:červená, žlutá, oranžová, modrá. Velikost dílu je 5 x 5 cm. Jednotlivé díly se do sebe vzájemně zapojují jako puzzle. Snadno

Více

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně 90 cm nový typ úchytu 90 cm UZ510011 1390 Kč Čtvercová skříňka na zásuvky Součástí skříňky je jedna pevná polička. Skříňka je přizpůsobena k zasunutí čtyř širokých zásuvek (prodávají se samostatně, což

Více

Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice

Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice Africká zvířata- dřevěné puzzle úchopové Dřevěná destička se 4 šablonami s úchyty-africká zvířátka. Knoflíkové puzzle s obzvláště velkými knoflíky pro rozvoj jemné

Více

KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK

KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK Služby osobní asistence v Centru FILIPOVKA 01 Puzzle písmena Puzzle s písmenky slouží k procvičování abecedy a skládání slov. Děti se tak učí formou hry. 02 Puzzle

Více

SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: "Vybavení domova se zvláštním režimem"

SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: Vybavení domova se zvláštním režimem SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: "Vybavení domova se zvláštním režimem" č. NÁZEV POPIS CENA KS CELKOVÁ CENA ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE 1. Ošetřovatelská vana sedací Sedací vana s

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR32 Kašpárek Kamil Textilní maňásek, výška 30 cm. HR53 Tabulka magická Grafo Výtvarná pomůcka, dětská hra a nástroj k nácviku koordinace

Více

PROSTOROVÁ ORIENTACE A MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY PŘEDŠKOLNÍHO DÍTĚTE

PROSTOROVÁ ORIENTACE A MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY PŘEDŠKOLNÍHO DÍTĚTE Metodická příručka PROSTOROVÁ ORIENTACE A MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY PŘEDŠKOLNÍHO DÍTĚTE Mgr. Jiřina Bednářová Obsah Projekt Skládám, tvořím myslím...4 Prostorová orientace...5 Oslabení prostorového vnímání...7

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

Příloha č. 3. Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce. Příloha č. 3

Příloha č. 3. Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce. Příloha č. 3 Příloha č. 3 Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce Charakteristiky jednotlivých pomůcek byly většinou převzaty ze stránek výrobce či prodejce, kteří jsou pod každou pomůckou uvedeni jako zdroj. Příloha

Více

UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi.

UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. Matematika Kategoria tradičně i netradičně Zápalky Dřevěné klacíky pro hry a výtvarné aktivity. 500 g (cca 5000 ks) délka 5 cm Barevné zápalky bez hlaviček. Ideální pro skládání dvojrozměrných geometrických

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 2. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI Pomáhají klientům zlepšit motorické i kognitivní funkce, navozují rozvoj smyslů ale i relaxaci. AROMADIFUZÉR A AROMA LAMPY Aromadifuzér nepracuje na základě

Více

Zdraví a pohyb v kostce

Zdraví a pohyb v kostce Zdraví a pohyb v kostce Základní aspekty zdraví a pohybové aktivity člověka M. Svobodová Ukončený kurz pedagogických pracovníků měl, dle průzkumu, velký přínos: 1/ pro výuku tělesné výchovy (praktická

Více

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka velkých kobercových

Více

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Nabídka kompenzačních pomůcek a jejich popis Prosinec 2015 www.slezskadiakonie.cz Stránka 2 z 17 Šířka sedáku

Více

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje Programové možnosti Ukázka monoski a sledgehokeje - Části skořepina, nosná konstrukce, lyže/nože, stabilizátory/hokejky - Základní ukázka: sed, náklon, podpora stabilizátorů vše s dopomocí Sportovní vozíky

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/ Přiřaď koláčky Jitka Pochtiolová Cíl: rozvoj abstraktně vizuálního myšlení, zrakového a sluchového vnímání, jemné motoriky a napodobování, přiřazování, rozeznávaní barev, čísel a tvarů. Věk: 3 5 let a

Více

Pohádkový nábytek. v sérii. Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v odstínu. 375-395 cm. JARO - LÉTO 2014 / Nábytek

Pohádkový nábytek. v sérii. Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v odstínu. 375-395 cm. JARO - LÉTO 2014 / Nábytek v sérii Pohádkový nábytek Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v u JARO - LÉTO 2014 / Nábytek Na výběr Vám nabízíme 5 pohádkových sestav dětského nábytku až délka sestav 375-395 cm Sestava nábytku

Více

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová Práce stablety na 1. stupni Mgr. Alena Traxlerová Nejčastější programové využití nahrané aplikace zpracování připravených úloh práce na webových stránkách Využití tabletů v hodině k: procvičování, upevnění

Více

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby.

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby. Rozumová výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět Rozumová výchova je vyučován v 1. až 10.ročníku ZŠS v časové dotaci 5 hodin týdně. V každém ročníku jsou přidány 2 disponibilní hodiny.

Více

Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam

Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam Přílohy Příloha1: Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam Datum narození: 5, 3 let Škola: Mateřská škola Čejetice Třída: heterogenní Základní údaje vyplývající

Více

Alternativní ovládání PC a okolí

Alternativní ovládání PC a okolí Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group (NIT) - http://nit.felk.cvut.cz/ Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze http://cyber.felk.cvut.cz/ Alternativní ovládání

Více

LOUTKOVÁ DIVADLA. Loutkové divadlo pro 20 cm loutky Loutkové divadlo univerzál 3 v Věšák na loutky bez nití. 50 Věšák na loutky

LOUTKOVÁ DIVADLA. Loutkové divadlo pro 20 cm loutky Loutkové divadlo univerzál 3 v Věšák na loutky bez nití. 50 Věšák na loutky LOUTKOVÁ DIVADLA Loutkové divadlo pro 20 cm loutky - 62 Velikost: Šířka 59 cm, výška 35 cm, hloubka 29 cm, výška otvoru na předním portálu 30 cm Materiál: Dřevo, textil (opona) Určení: Loutky dřevěné 20

Více

CENÍK PŮJČOVNY STŘEDISKA VÝZVA

CENÍK PŮJČOVNY STŘEDISKA VÝZVA CENÍK PŮJČOVNY STŘEDISKA VÝZVA PŮJČOVNA KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH, DIDAKTICKÝCH POMŮCEK A SPECIÁLNÍHO SPORTOVNÍHO VYBAVENÍ 27DM00042 27DM00047 Kompenzační pomůcky týden měsíc 3 měsíce půl roku rok

Více

Prezentace metodických materiálů a pomůcek

Prezentace metodických materiálů a pomůcek Prezentace metodických materiálů a pomůcek Diagnostika dítěte předškolního věku Publikace je zaměřena na sledování a rozvoj následujících oblastí: motoriky, grafomotoriky, zrakového a sluchového vnímání,

Více

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE HRY PRO DĚTI ÚVOD Vážení přátelé, ale hlavně děti, především pro Vás jsme vytvořili dětskou řadu našich velkých provedení společenských her. Kromě oblíbených a známých her jako člověče nezlob se, kroket,

Více

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu CZ.1.07/1.3.00/48.0073 VODA Rozvoj manuálních dovedností a používání základních nástrojů a nářadí (VP9) DIDAKTICKÁ

Více

Název projektu: Polytechnická výchova zařazování kreativních technických hraček a stavebnic

Název projektu: Polytechnická výchova zařazování kreativních technických hraček a stavebnic MŠ Laudova se speciálními třídami, Laudova 1030, Praha 6 Řepy tel.235314514 Školní rok: 2012/2013 Název projektu: Polytechnická výchova zařazování kreativních technických hraček a stavebnic Cíl projektu:

Více

TĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT

TĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT Národní učební osnovy pro Anglii TĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT Stupeň 1 Vyučování by mělo zajistit, že při hodnocení a zlepšování výkonu se vzájemně propojí Získání a rozvíjení dovedností a) objevovat základní

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO NÁŘADÍ

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO NÁŘADÍ MISTROVSTVÍ EVROPY TEAMGYM TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO NÁŘADÍ ZÁŘÍ 2013 ČESKÝ PŘEKLAD 0 OBSAH 1 OBECNĚ... 3 2 SHRNUTÍ VYBAVENÍ... 3 3 VYBAVENÍ... 3 3.1 Pohybová skladba... 3 3.2 Tumbling... 4 3.2.1 Tumble

Více

PUTOVNÍ SETY PODZIM 2013 HOROLEZECTVÍ FITNESS

PUTOVNÍ SETY PODZIM 2013 HOROLEZECTVÍ FITNESS PUTOVNÍ SETY PODZIM 2013 HOROLEZECTVÍ 1. Step2 Horolezecká skála Skyward Lezecí hora je prvek venkovního vybavení vybízející děti k pohybovým aktivitám. Poskytuje až 2 m2 povrchu pro lezení s různými stupni

Více

Faměrovo náměstí 29, 618 00 Brno d r ž i t e l c e r t i f i k á t u I S O 9 0 0 1

Faměrovo náměstí 29, 618 00 Brno d r ž i t e l c e r t i f i k á t u I S O 9 0 0 1 FLORA SERVIS Faměrovo náměstí 29, 618 00 Brno d r ž i t e l c e r t i f i k á t u I S O 9 0 0 1 venkovní FItnESS zařízení ObSAH: FITneSS zařízení SkuPIna 1.............. 4-11 FITneSS zařízení SkuPIna 2...............

Více

Hudební činnost. Hudební nástroje. Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm.

Hudební činnost. Hudební nástroje. Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm. Hudební činnost GO14015 890 Kč Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm. LE1762 Conga Zažijte fascinující zvuk! Výzva pro šikovné a rychlé ruce.

Více

Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool

Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool Alternativní myši Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool Tato zařízení pomáhají lidem, kteří mají problémy s jemnou motorikou a nejsou schopni ovládat počítač pomocí běžné myši. Trackbally: BigTrack

Více

Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR

Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR Mateřská škola Žatec, Otakara Březiny 2769, 438 01 Žatec, okres Louny Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR Naše mateřská škola zajišťuje veškerou péči dětem ve věku 3-6 let a dětem s odkladem

Více

Soubor kompenzačních cvičení

Soubor kompenzačních cvičení Soubor kompenzačních cvičení součást přípravy každého sportovce - silné a protažené svaly - rovnováha - pohyb, jako dárek pro každý den - způsob, jak mohu předcházet zranění soustředění plynulost kontrola

Více

KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK

KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK LOGOKATALOG ROZVOJOVÉHO PROGRAMU PRO PODPORU LOGOPEDICKÉ PREVENCE V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ V ROCE 2016 OD POSKYTOVATELE DOTACE MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Metodika lokomočních pohybů a vývoj motoriky. Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval

Metodika lokomočních pohybů a vývoj motoriky. Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval Metodika lokomočních pohybů a vývoj motoriky Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval Základní pohyby LOKOMOCE = pohyb člověka ve smyslu změny místa = pohyb v prostoru pomocí svalové činnosti Lokomoční

Více

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení Software pro děti se speciálními potřebami Text obsahuje výběr programů (nejen pro děti) s odkazy na výrobce/dodavatele. Nejsou zde obsaženy programy pro osoby s vadami zraku a sluchu. Bližší popis programů

Více

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Nabídka kompenzačních pomůcek a jejich popis Prosinec 2016 www.slezskadiakonie.cz Nabídka INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ...

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 ČESKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávání v předmětu Český jazyk směřuje k: vnímání,

Více

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a

PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a PONNY ENGLISH PRE- SCHOOL PROGRAM NA ROZVOJ TALENTU DÍTĚTE a NTC METODA 1 MOTORICKÁ CVIČENÍ Týdenní plán Bunnies (vždy dopoledne před odchodem na procházku) Pondělí Úterý rovnováha, koordinace, oční cviky

Více

1.Jógové karty I. Jógu může cvičit každý! 4 PRO DĚTI OD 3 LET OBJEDNÁVEJTE NA Jógové karty II. CD Lali cvičí jógu

1.Jógové karty I. Jógu může cvičit každý! 4 PRO DĚTI OD 3 LET OBJEDNÁVEJTE NA  Jógové karty II. CD Lali cvičí jógu a i g l ó j a L 2 Jak to začalo? P rojekt Lali jóga se zrodil v hlavě Hanky Luhanové v roce 2009. Jejím snem bylo vytvořit ucelený a hravý metodický program cvičení dětské jógy. Začalo to knihou Lali cvičí

Více

ZÁŘÍ. Náprava - používání pomůcek: Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii

ZÁŘÍ. Náprava - používání pomůcek: Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii Příloha č. 16 OSNOVA PRÁCE V NÁPRAVNÉ PÉČI ZÁŘÍ Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii Náprava - používání pomůcek: Vzbuzení zájmů o čtení. Rozvíjení řeči

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Aktivní POLYTECH školka (Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1. 3. 00/48.0092) HRAČKA - Magnetické puzzle Výukový materiál pro účastníky kurzu

Aktivní POLYTECH školka (Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1. 3. 00/48.0092) HRAČKA - Magnetické puzzle Výukový materiál pro účastníky kurzu Aktivní POLYTECH školka (Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1. 3. 00/48.0092) HRAČKA - Magnetické puzzle Výukový materiál pro účastníky kurzu Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu

Více

Netradiční pohybové aktivity. Padáky

Netradiční pohybové aktivity. Padáky Netradiční pohybové aktivity Padáky Padáky rozvoj pohybu a týmové spolupráce padáky o různém průměru - 6 a 3, 6 m http://www.week.cz/padak-rozvoj-pohybu-a-tymove-spoluprace/read.php?1,13398 Padák je látkový

Více

REHABILITAČNÍ POMŮCKY

REHABILITAČNÍ POMŮCKY REHABILITAČNÍ POMŮCKY OBSAH INFORMAČNÍ MATERIÁLY O CVIČENÍ 2 str. INFORMAČNÍ MATERIÁLY MÍČE A DOPLŇKY 3 MÍČKY 4 MASÁŽNÍ POMŮCKY 4 POSILOVACÍ GUMOVÉ PÁSY A EXPANDERY 4 POMŮCKY PRO REHABILITAČNÍ A KONDIČNÍ

Více

Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků

Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Rozumová výchova Člověk a komunikace

Více

Alternativní ovládání PC a okolí

Alternativní ovládání PC a okolí Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group (NIT) - http://nit.felk.cvut.cz/ Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze http://cyber.felk.cvut.cz/ Alternativní ovládání

Více

371 118 Pohybová hra mé tělo

371 118 Pohybová hra mé tělo 371 118 Pohybová hra mé tělo Pomocí tohoto materiálu je možné provádět různé aktivity pro procvičování pohybu, které směřují k poznání a ovládání vlastního těla. Zvláštnost této hry spočívá v rozmanitosti

Více

Práce speciálního pedagoga. Základní škola T. G. Masaryka Otrokovice

Práce speciálního pedagoga. Základní škola T. G. Masaryka Otrokovice Práce speciálního pedagoga Základní škola T. G. Masaryka Otrokovice Výuka předmětů speciálně pedagogické péče Pedagogická intervence Práce s nadanými a zvídavými žáky Pomoc učitelům při zpracování PLPP

Více

Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách CZ.1.07/1.3.00/ Téma třídního vzdělávacího bloku

Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách CZ.1.07/1.3.00/ Téma třídního vzdělávacího bloku Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách CZ.1.07/1.3.00/48.0033 Téma třídního vzdělávacího bloku Hádej, hádej, kdo to ví, co nám kniha napoví Videonahrávka zahrnuje několik činností

Více

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ Projekt START inkluzivního vzdělávání v Klášterci nad Ohří, s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000213, je spolufinancován v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání ze zdrojů

Více

KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK. OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna

KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK. OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna Sukova 1055/24, 408 01 Rumburk (ve dvoře u Městské policie) Tel: 412 384 745 E-mail: poradna@charitarumburk.cz

Více

ceník značky VULLI platný od

ceník značky VULLI platný od ceník značky VULLI platný od 10.1.2016 SR ČR Číslo položky Název položky MOC s DPH MOC s DPH 616324 3 Žirafa Sophie (v dárkovém balení) 19,70 569 Kč Kolekce So'Pure 616331 1 Žirafa Sophie z kolekce So'PURE

Více

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč 3. LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY, Ivana Novotná 129,- Kč 3.a LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY K POUŽITÍ

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/ Barevné řádky Jitka Pochtiolová Cíl: abstraktně vizuální myšlení, poznávání barev, tvarů, číslic, přiřazování podle schématu, jemná motorika, pochopení verbálních instrukcí Věk: 3 5 let a pro starší děti

Více

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu Charakteristika vzdělávacího oboru Program reedukačních skupin pro děti se specifickými poruchami učení se zaměřuje na rozvoj

Více

Specifické poruchy učení

Specifické poruchy učení Specifické poruchy učení Definice: - neschopnost naučit se číst, psát a počítat pomocí běžných výukových metod za alespoň průměrné inteligence a přiměřené sociokulturní příležitosti - nevznikají v důsledku

Více

Vše pro myslivost a náročnou turistiku

Vše pro myslivost a náročnou turistiku Vše pro myslivost a náročnou turistiku Provedení výrobků A vepřová kůže, hnědá B kombinace textilu a kůže, B/1, B/2 lovecká plachtovina, B/3 lovecké plátno, B/4 kortexin C hovězí kůže D, lovecká zeleň

Více

C E N Í K. Poradna a půjčovna. prodej a zapůjčení. Rehabilitační a kompenzační pomůcky

C E N Í K. Poradna a půjčovna. prodej a zapůjčení. Rehabilitační a kompenzační pomůcky C E N Í K Rehabilitační a kompenzační pomůcky prodej a zapůjčení 20 Poradna a půjčovna Pomůcky, které Vám můžeme zajistit, pokud nebudou na provozovně k prodeji. Název pomůcky*: Antidekubitní podložka

Více

LA H 002 Fialové květované holinky

LA H 002 Fialové květované holinky LA H 001 Červené květované holinky Holinky s nastavitelnou přezkou pro větší pohodlí a jednoduchost použití. Voděodolné. Odolná gumová podrážka s podpatkem. LA H 002 Fialové květované holinky Holinky s

Více

Vývojová dyspraxie a hra na klavír SEZNAM PŘÍLOH

Vývojová dyspraxie a hra na klavír SEZNAM PŘÍLOH SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1. Sledované oblasti a suboblasti u klientů se SPU (tabulka)... 84 Příloha 2. Záznamový list testu pozornosti d2... 86 Příloha 3. Popis testů baterie MABC-2 s fotografiemi jejich

Více

Ceník didaktických pomůcek pro ZŠ

Ceník didaktických pomůcek pro ZŠ 1. ročník ZŠ Kód Název Cena Množství 1.1 Abeceda - český jazyk 510 1.1M Abeceda - český jazyk magnetická 746 1.2 Čísla 1-5 150 1.2M Čísla 1 5 magnetické 190 1.3 Čísla 1-10 (kontura) 300 1.3M Čísla 1-10

Více

ADVENT V KNIHOVNĚ od 9 do 13 hod. (Klub K) Kurz drátování s Katkou 4. lekce MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 159, SLANÝ

ADVENT V KNIHOVNĚ od 9 do 13 hod. (Klub K) Kurz drátování s Katkou 4. lekce MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 159, SLANÝ PROSINEC V KNIHOVNĚ 2018 MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 159, SLANÝ ADVENT V KNIHOVNĚ 1. 12. 2018 od 9 do 13 hod. (Klub K) Kurz drátování s Katkou 4. lekce 4. 12. 2018 od 17 hod. (Klub K) Arnošt Vašíček Tajemství,

Více

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA

SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 1 SKUPINOVÉ CVIČENÍ ZDRAVÁ ZÁDA Aby záda a krční páteř nebolela brozura_final_sestava 1 9.4.2018 9:03 Stránka 2 Chcete aktivně pracovat na svém zdraví a fyzické

Více

Podlahy na terasy a balkóny

Podlahy na terasy a balkóny Podlahy na terasy a balkóny Inovativní Univerzální Variabilní design Příjemný, teplý a bezpečný povrch Vysoká odolnost Vyrobeno v Německu Pryžové čtverce Kraitec step nabízejí elegantní a praktické řešení

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U6 BAV SE A HRAJ SI

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U6 BAV SE A HRAJ SI CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U6 BAV SE A HRAJ SI VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI minimální doba soustředění max. několik minut nekoordinované pohyby nezvladatelné nutkání k pohybu - nevydrží stát na místě špatná jemná motorika

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona/číslo materiálu: Jméno autora: Třída/ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0996 III/2 VY_32_INOVACE_TVD524 Bc. Miloš

Více

Novinky v Think Creative - Podzim 2018

Novinky v Think Creative - Podzim 2018 Novinky v Think Creative - Podzim 2018 00781 - Věnec dřevěný s dírkami (20 cm) - lapač snů 22 Kč Dřevěný věnec s dírkami - ideální na lapač snů. Lze z něj také vytvářet různé dekorace do oken a na dveře,

Více

Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy a vazby(mezipředmětové vztahy,průřezová témata)

Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy a vazby(mezipředmětové vztahy,průřezová témata) 5.11.3. Nepovinné předměty 5.11.3.1. ZDRAVOTNÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Zdravotní tělesná výchova je formou povinné tělesné výchovy, která se zřizuje pro žáky s trvale nebo přechodně změněným zdravotním stavem

Více

* Obsah vzdělávací oblasti je rozdělen na 1. stupni na čtyři tematické okruhy

* Obsah vzdělávací oblasti je rozdělen na 1. stupni na čtyři tematické okruhy Výchovy na ZŠP a ZŠS Specializace:Psychopedie * Vytváří základní předpoklady pro socializaci osob s MP v období dospívání a dospělosti. * Jeden z nejdůl. prostředků profesní orientace. * Vytváření schopnosti

Více

Poradna a půjčovna. Drobné rehabilitační a kompenzační pomůcky prodej a zapůjčení 2009. Pomůcky k zapůjčení a případnému prodeji* C E N Í K

Poradna a půjčovna. Drobné rehabilitační a kompenzační pomůcky prodej a zapůjčení 2009. Pomůcky k zapůjčení a případnému prodeji* C E N Í K a případnému prodeji* C E N Í K Drobné rehabilitační a kompenzační pomůcky prodej a zapůjčení 2009 Poradna a půjčovna Nikdo není zbytečný na tomto světě, kdo ulehčuje břemeno jiných. Ch. Dickens Název

Více

NAFUKOVACÍ

NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ POČET KS HRAČKA KÓD V BALENÍ FRISBEE FRENCHIE 31113171 10 KROUŽEK FRENCHIE 31113172 20 KRUH FRENCHIE 31113173 10 MÍČ FRENCHIE 31113174 20 KOZA 31108349 18 PES BULÍK ČERNÝ 31108351

Více

Mateřská škola Vídeň, příspěvková organizace. Vídeň 116, Velké Meziříčí

Mateřská škola Vídeň, příspěvková organizace. Vídeň 116, Velké Meziříčí Mateřská škola Vídeň, příspěvková organizace Vídeň 116, 594 01 Velké Meziříčí Bc. Petra Valíková 2016/2017 Mgr. Zdeňka Požárová Úvod Strategie rozvoje gramotnosti se zabývá vytvářením podmínek pro rozvoj

Více

POZNÁMKY. OSVsebepoznávání,seberegulace

POZNÁMKY. OSVsebepoznávání,seberegulace 1 VÝSTUP UČIVO PRŮŘEZOVÉ TÉMA MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY 1. ROČNÍK žák - spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost se zdravím a využívá nabízené příležitosti -význam pohybu pro zdraví a vývoj organismu

Více

PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od

PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od 1. 9. 2016 VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ CÍLE v odděleních s rozšířenou nabídkou činnosti 1.1 výtvarné zaměření, Malí šikulové 1.2 Relaxační cvičení s hudbou 1.3 Zaměření

Více

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky)

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky) 1. třída Do pouzdra: 3 ořezané tužky č. 2 s gumou později plnicí pero Tornádo nebo jiné /např. Stabillo nebo Pilot Frixion s mazací gumou/ ořezávátko, gumu dvoubarevnou tužku červená, modrá dřevěné pastelky

Více

Rozměry: š/v/h 24 x 240 x 28 cm. Rozměry: š/v/h 24 x 200 x 28 cm.

Rozměry: š/v/h 24 x 240 x 28 cm. Rozměry: š/v/h 24 x 200 x 28 cm. 90 cm 082205 Lavička Rozměry: š/v/h 24 x 240 x 28 cm. 082201 Lavička Rozměry: š/v/h 24 x 200 x 28 cm. 3.940,- 5.920,- 4.930 250 cm 08011 Ribstol - pro děti Rozměry: výška 220, 230 nebo 240 cm, šířka 70,

Více

Vše pro myslivost a náročnou turistiku

Vše pro myslivost a náročnou turistiku Vše pro myslivost a náročnou turistiku Provedení výrobků A vepřová kůže, hnědá B kombinace textilu a kůže, B/1, B/2 lovecká plachtovina, B/3, B/4 kortexin C hovězí kůže D, lovecká zeleň E jiné provedení

Více

Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání

Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání TU v Liberci, FP matematická pregramotnost Jaroslav Perný, Helena Picková, Jana Modrá Téma 1. Orientace v prostoru a v rovině a) orientace b) prostorová

Více

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata CZ Habermaaß-hra 5583 Moje první hra Život na farmě Figurky mláďata Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti

Více

Prvouka Díl II. Charakteristika předmětu. Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu

Prvouka Díl II. Charakteristika předmětu. Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Prvouka Díl II. Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Vyučovací předmět Prvouka je zařazen v 1. - 10. ročníku v hodinové dotaci 4 hodiny týdně. Ročník 1. 2. 3. 4. 5.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB DODATKY ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN IV., PROKOPA VELIKÉHO 633 Školní vzdělávací program školního klubu Číslo jednací: 167 / 2012, 2. verze DODATEK Č. 1 Dodatek ŠVP byl projednán

Více

www.berger-huck.cz Vytváříme spojení Sportovní žíněnky Sportovní pěnové vybavení Ochranné žíněnky Dětské hrací žíněnky

www.berger-huck.cz Vytváříme spojení Sportovní žíněnky Sportovní pěnové vybavení Ochranné žíněnky Dětské hrací žíněnky www.berger-huck.cz Sportovní žíněnky Sportovní pěnové vybavení Dětské hrací žíněnky Ochranné žíněnky Vytváříme spojení Sportovní žíněnky Berger - vytváříme spojení! Sportovní žíněnky, sportovní pěnové

Více

Nabídka magnetických didaktických her- každá hra pro 6 dětí

Nabídka magnetických didaktických her- každá hra pro 6 dětí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka magnetických

Více

Co by mělo znát a umět Vaše dítě, než půjde do školy, co je třeba procvičovat

Co by mělo znát a umět Vaše dítě, než půjde do školy, co je třeba procvičovat ZŠ Vrané nad Vltavou držitelka mezinárodního titulu Ekoškola U Školy 208, Vrané nad Vltavou, 252 46 IČO: 75031710 (Fax): 257 760 341 reditelstvi@zsvrane.cz www.zsvrane.cz CO BY MĚL UMĚT BUDOUCÍ PRVŇÁČEK

Více

Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň. Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.

Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň. Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51. Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.0013 Joulinka a Android Aplikace seznámí žáky se 4 základními zdroji

Více

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná Školní rok 2013/2014 1. INTEGROVANÝ BLOK Název integrovaného bloku: Učím se žít s druhými HLAVNÍ VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁMĚR adaptace a seznámení se s organizací dne a vnitřními podmínkami MŠ učení se základním

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Střední škola a Základní škola Tišnov, příspěvková organizace nám. Míru 22, 666 25 Tišnov Účelem vzdělávání není pouze vědět, ale především umět používat.

Více

Stavíme dům. Za lesem je kopeček, na něm stojí domeček. U domečku zahrádka, na ní žijí zvířátka.

Stavíme dům. Za lesem je kopeček, na něm stojí domeček. U domečku zahrádka, na ní žijí zvířátka. Stavíme dům Za lesem je kopeček, na něm stojí domeček. U domečku zahrádka, na ní žijí zvířátka. Cíl: Seznámit děti s postupem stavby domu. Názornou ukázkou si mohou osahat a vyzkoušet různé materiály (cihla,

Více

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě.

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Tematické kufříky Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Co se skrývá za pojmem tematický kufřík? Jde o kufříky, které jsou

Více

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV Péče o dítě v dětské skupině Obecná část zpracovaly Lenka Zuczková, DiS Šárka Žluvová, DiS Obsah Specifikace, metody a forma práce...3 Rámcový

Více