Váš prezident Petr Zapletal

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Váš prezident Petr Zapletal"

Transkript

1 Čj.BEPPO 307 web B E P P O 3/2007 ROK 15.VÝROČÍ ZALOŽENÍ AMD ČR BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 15 - číslo 3 - rok neprošlo jazykovou úpravou zdarma Nový debrujárský BANNER je připraven k putování po celé republice na vaše akce Můžete se klidně vyfotit se mnou! Asociace malých debrujárů ČR, o.s. Mouřínov 7, BUČOVICE Pobočka: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1, Bankovní spojení: ČSOB,a.s.divize poštovní spořitelna, č.účtu / IČO Tel/fax/zázn , tel , mobil , zapletal@adam.cz 1.

2 Čj.BEPPO 307 úvod Milí debrujáři, asi jste si všimli, že třetí číslo BEPPA 3/2007 je poněkud objemnější než obvykle. Čas rychle letí a tak se vám snažíme trošku usnadnit plánování a předložit všechno podstatné, co nás ještě do konce roku čeká. Oslavy 15. výročí založení AMD ČR vyvrcholí na volebním valném shromáždění v Praze a všichni doufáme, že se nás sejde na vzpomínání, ale i plánování nových akcí co nejvíce. Vánoce debrujárů nepochybně přilákají řadu klubů a proto nezapomeňte včas vyplnit a poslat na obě akce návratky! Máme taky jednu příjemnou zprávu pro všechny, kteří nejenom pozorně sledují debrujárské informace, ale také se jimi řídí. Do je možné požádat o další posílení rozpočtů klubů i regionů. Podmínky nejsou složité a najdete je právě v BEPPO 3/2007. Během října předložíme na MŠMT náš projekt se žádostí o podporu debrujárských aktivit na další rok. Všechny své požadavky neváhejte vepsat do formulářů, které najdete v příloze. Asi nejdůležitější je termín už pátek 5. října 2007, do kdy potřebujeme mít vaše podklady!! Vypsání vám zabere opravdu jenom několik minut většina účastníků brněnského semináře snadno vyplnila přímo na místě. Finále ŽIVLÍKA v Litovli, projekt SPACE THREE, finále LEGO LIGY, VÁNOCE DEBRUJÁRŮ, VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ a celá řada dalších akcí, to všechno nás ještě čeká do konce roku. Sám jsem zvědav, kolikrát asi budu muset vyzkoušet naše heslo, abych zjistil, že debrujár si vždycky ví rady! 2. Váš prezident Petr Zapletal Čj. Beppo 307 dotace web

3 DOTACE MŠMT pro rok 2007 Na semináři vedoucích klubů 22. září 2007 v Brně jsme věnovali nemalou pozornost DOTACÍM klubům a regionům pro letošní rok. V závěrečném sumáři vám přinášíme rekapitulaci diskutované problematiky. Výsledky grantů na rok 2007 připomenutí loňského systému, který pokračuje 1. Po obdržení podmínek a finančních prostředků projednal výkonný výbor AMD ČR 2. Návrh rozdělení projednaly VV v regionech výsledky byly zveřejněny v BEPPO 2/ Podle daných pravidel odesílá ústředí gestorům 4. Přehled rozdělení + již vyúčtované dotace Rozdělení dotací 2007 najdete v přiložené tabulce Přehled podle jednotlivých klubů, akcí a gestorů viz příloha Tučně jsou uveden projekty, které již byly řádně vyúčtovány a proplaceny Základní pravidla pro použití dotací - všechny dotace až na zahraničí se účtují v poměru 70% dotace a nejméně 30% vlastních nákladů - tábory: 7-21 dnů max.80 Kč na osobu a dítě - vzdělávání: 250 Kč na osobu a den Mezinárodní výměny: max. 50% nákladů na dopravu do zahraničí do 250 Kč na českého i zahraničního účastníka v ČR délka pobytu min. 5 dnů, max. 14 dnů v ČR min. 5 účastníků ve věku let pokud je akce během školního roku, je třeba dodat potvrzení ředitele školy, že souhlasí z uvolněním žáků z vyučování Vyúčtování musí být provedeno nejpozději do 14 dnů po ukončení akce a je třeba vždy dodat: - hodnocení akce (je dobré i fotky) - seznam účastníků s uvedením jména, příjmení, data narození a bydliště UZÁVĚRKA VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ KLUBŮ A REGIONŮ je do pátku 26. října 2007 do hodin na ústředí AMD ČR Na co nelze dotaci použít? úhradu výdajů na pohoštění a dary úhradu pořízení investičního majetku platby fyzickým nebo právnickým osobám, pokud se nejedná o úhradu spojenou s realizací projektu. Výjimkou je převod finančních prostředků z ústředí NNO na její nižší organizační jednotky, výrobu, tisk a distribuci časopisů, brožur a tiskovin veřejně distribuovaných za úplatu komerčními prodejci, nákup předplatných jízdenek městské hromadné dopravy, nákup věcí osobní potřeby, které nesouvisejí s vlastním posláním NNO, leasing, financování podnikatelských aktivit a výdělečnou činnost NNO, úhradu členských příspěvků střešním organizacím působícím v ČR, úhradu nákladů zahraničních cest a stáží s výjimkami uvedenými podmínkách pro projekty mobility, úhradu mezinárodních aktivit rekreačního charakteru, úhradu mezd, OPPP a odvodů na sociální a zdravotní pojištění funkcionářů a zaměstnanců NNO, kteří se nepodílejí na realizaci projektu, na vzdělávání, které nesouvisí s činností NNO v oblasti práce s dětmi a mládeží a jejím organizačním zajištění. 3.

4 Přehled vyúčtování vzor (není třeba nic lepit, ani vypisovat!) KMD:....Vedoucí:.. Příjem (přiložit doklady o příjmech) 1 Dotace MŠMT A Kč (bude vyplacena proti podkladům) 2. Vlastní příjmy a) darovací listina (vzor na web) B Kč (přiložit) nebo b) příjem od účastníků. C Kč (přiložit seznam,jméno,příjmení, adresa bydliště, dat.narození podpis) Příjem. A+B+C Vydání (přiložit všechny doklady související s projektem a činností klubu) 1. Např. Pokladní doklad nákup materiálu na pokusy..??? Kč 2. Jízdenky (součet všech jízdenek??? Kč 3. atd. Vydání. ČÁSTKA SHODNÁ S PŘÍJMY Stačí doporučeně poslat nebo předat na ústředí do pátku do hodin Je nutné připojit krátké hodnocení využití dotace + fotky z akce (dáme na web klubu) Dotace budou proplaceny pouze ŘÁDNÝM ČLENŮM (viz přehled) Ostatní dosud pouze EVIDOVANÉ klubu před převzetím musí dodat vyplněnou přihlášku a uhradit členské příspěvky (10 Kč nevýděleční + 20 výděleční) Přehled klubů, které již mají uhrazeno ŘÁDNÉ ČLENSTVÍ: Bělohradovi Uh.Ostroh, Bořek Strakov,Budík Bučovice,Bystroňová Karviná- Hranice, Ciglerová Praha 15, Coufal Morašice,Coufalová Morašice,Čechová Velké Losiny,Čermáková Ledenice,Černá Litovel,Červenková Dolní Němčí, Dardová Karviná,Doláková Kroměříž,Doleželová Mělník,Dušek Ostrava, Dušková Ostrava, Fuksa Litomyšl, Grossmannová Litovel, Grycová Oslavany, Hahn Dolní Benešov, Hnízdo Vranovice, Holá Rychnov nad Kněžnou, Holá Žirovnice, Holoušková Havířov, Horáková Ostrožská N.V.,Horonyová Praktice,Hučíková Třinec, Húserková Dolní Loučky, Chuchválek Žirovnice, Jirkalová Karviná, Kaňovská Pohořelice, Kočková Praha 10, Krátká Kladno 2, Krčilová Budislav, Kročová Nivnice, Křičková Bílovice, Křižáková Petřvald, Kubátová Havl.Brod, Kubica Veselí nm.,kubicová Veselí nm., Kubíková Staré Město, Kuchaříková Ivančice, Kulichová Praha 10, Kuncová Hustopeče, Kůřilová Zdravice, Kvapil Olomouc, Kvapil Palkovice 2, Ledererová Brno, Lepík F-Místek, Létalová Polešovice, Lukešová Veselí nm.,maceška Holešov, Macková Uh.Brod, Marešová Žirovnice, Martykánová Polešovice, Matonoha Bruntál, Meixnerová Liberec 5, Míček Hr. Králové, Mikulášek Uh.Hradiště, Naďová Uh.Brod,Ohera Uh.Hradiště, Ondrušek Hluk,Pachlová Stráž,Pajpach D.Loučky, Pavlasová Kyjov,PETR Třinec, Pilát Klobouky,Procházková Ivančice, Rešková Nesovice, Re?ňáková Kyjov,Rouhová Morašice, Rytířová Uh.Brod, Savara Praktice, Schreier Hlučín, Skálová Havl.Brod,Slabá Č.Budějovice,Soukupová Stříbro,Stará Suchohrdly, Šenkeřík Brno, Ševčíková Hluk, Široká Havl.Brod, Šmídová V.Pavlovice, Trnčíková Kroměříž, Útratová Fryčovice, Tratová Ústí no.,vaclachová Holešov, Vasilová Jindřichov, Velecká F-Místek, Veselý Lidice, Vyhnálková Žirovnice, Vylamován Slavkov, Zachariá? Holešov, Zehnálková Slavkov,Zemánek Hodonín, Zubr Hr.Králové 4.

5 Jak na procenta dotace? Příklad jak spočítat, kolik mohu využít dotace a získat vlastní náklady Kč (přiznaná dotace). Max. 70%??? Kč (vlastní příjmy)... Min. 30% (darovací listina přehled členů a vybraných částek) 30% x Kč = : 70% = 2 442,85 Kč Vypočtenou částku (2 442,85 Kč) je lépe zaokrouhlit nahoru. Pro vyúčtování dotace klubu: Příjem Kč dotace klubu (bude zaslána po dodání podkladů??? Kč vlastní příjmy CELKEM = dotace + vlastní příjmy PŘÍPRAVA PODKLADŮ pro projekty na dotace v roce 2008 Podávání projektů, tvorbu rozpočtů, hodnocení a vyúčtování - Příprava projektů bude nadále na základě zaslaných požadavků klubů a regionů. - Pokračovat v přípravě kritérií a hodnocení činnosti klubů, regionů a celé organizace. - Následné rozdělení získaných finančních prostředků bude v kompetenci osob a orgánů, které přebírají finanční zodpovědnost, tedy prezidenta a výkonného výboru. Možnost ovlivnění výše částek na jednotlivé použití v rámci stanovených podmínek bude na regionálních výborech. - Po převzetí finanční částky a podmínek vyúčtování, přebírá finanční zodpovědnost gestor. Poznámka k upřesnění: 1. Částku pro AMD dělí na jednotlivé projekty a regiony VV AMD ČR 2. Na regionální projekty a pro kluby v regionu dělí částku VV regionů a zástupci regionů 3. Na vyžádání odešle schválené částky ústředí jednotlivým gestorům před konáním akce 4. Gestor projektu je povinen vyúčtovat do 14 dnů po ukončení akce a dodat přehled PŘÍJMŮ a dokladů o příjmech + VÝDAJŮ a dokladů o výdajích, kdy každý doklad musí být gestorem podepsán 5. TERMÍN uzávěrky vyúčtování do pátku do na ústředí AMD Schváleno jednáním výkonného výboru AMD ČR ŽÁDOSTI O DOTACE NA ROK 2008 V příloze najdete formuláře k žádostem o dotace na rok Neváhejte vypsat a odeslat na adresu ústředí AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1 a to nejpozději už do pátku 5. října 2007!! Z vašich podkladů zpracujeme jeden souhrnný projekt a podáme za celou organizaci na MŠMT. Nezapomeňte, že kdo nevypíše a nepošle, ten taky nic mít nebude!! 5.

6 Aktuality - poznámky - doplňky STATISTIKY A PŘEHLEDY AKTIVIT. Přehled aktivit klubů je veden na ústředí AMD ČR. Vždy je třeba písemnou formou nebo telefonicky nahlásit: termín, místo a název akce, počet dětí, dospělých a případně veřejnosti. Při dodání stručného hodnocení (je možné připojit i fotografie) bude informace automaticky zveřejněna na stránkách klubu. Při přidělování dodatečných dotací na letošní rok bude přihlédnuto k tomu, zda má klub (region) - již částky schválené pro letošní rok vyčerpány - nahlášeny uskutečněné akce SOUHRN předkládaných informací semináře v Brně bude zveřejněn v BEPPO 3/ pozvánky na Vánoce debrujárů a Valné shromáždění v Praze (je součástí tohoto BEPPA 3/2007 DAROVACÍ LISTINA je na web (na první stránce v sekci Dokumenty ke stažení) UPOZORNĚNÍ na možnost podávání projektů v rámci krajů (viz JHM, Praha ) LABORATOŘ nový materiál pro činnost klubů DVD Základní informace a možnost objednání je na stránkách AMD ČR ve článku Filmové hvězdy na DVD přímý odkaz: Všechny dostupné materiály včetně možností objednání a krátkých annotací najdete na první straně v sekci Nabízíme Seznam materiálů pro činnost: ESI 2007 DURBAN děkujeme Míle Kuncové a Jendovi Krchňavému za skvělou prezentaci debrujárské reprezentace na ESI 2007 v Jihoafrickém Durbanu. Více informací najdete přímo ve článku k ESI POKUSŮ S JEDNODUCHÝMI POMŮCKAMI zajímavý materiál vhodný pro činnost připravili debrujáři z KMD Stříbro. Více informací s možností stažení najdete: BANNER - na ústředí máme k dispozici pro využívání všemi kluby nový propagační BANNER. Na první stránku umístíme stálou ikonku banneru. Pod ní najdete přehled, kdo právě banner využívá a kontakt (momentálně je na ústředí AMD ČR v Praze). Při zájmu o jeho využití, stačí kontaktovat posledního držitele banneru a vyžádat si jeho zaslání. Při použití služeb PPL hradí ten, komu je banner dopraven (obvykle do 24 hodin) cca 100 Kč. Odesílatel už nic. Tímto způsobem může zajímavý prezentační rolovací panel putovat mezi našimi kluby za minimálních nákladů a jeho využití už je jenom na vás. Dbejte pouze na šetrné zacházení, aby nám vydržel co nejdéle, protože náklady na pořízení nebyly zrovna malé.!! 6.

7 LEKTORSKÝ SBOR na podporu nových a začínajících klubů jsme se rozhodli oživit myšlenku našeho lektorského sboru. První schůzka by měla proběhnout ještě do listopadu letošního roku. Hledáme zkušené členy, kteří by měli možnost a schopnosti, zapojit se do diskuze jak nejlepším způsobem využít dosavadních zkušeností ve prospěch nových klubů a dalších případných zájemců. Hlaste se prosím na ústředí AMD ČR do Výkonný výbor rozhodne o nejbližším možném setkání, na kterém by účastníci po vzájemné diskuzi navrhli obsah a formy činnosti této mobilní skupiny. MAPA debrujárských klubů 2006 vytvořila ji ve vysoké kvalitě Markéta Lepíková z KMD ve Frýdku Místku a možnost stažení k dalšímu využívání pro propagaci máte ve článku Husarský kousek : Ve velikostech A4 a A3 zalisované v plastové fólii máme mapy také na ústředí AMD ČR. Pokud byste je potřebovali k některé ze svých akcí, stačí kontaktovat ústředí AMD ČR a odeslání zařídíme. VÝKONNÝ VÝBOR AMD ČR bude zasedat v nejbližším možném termínu po uzávěrce vyúčtování dotací regionů a klubů, tedy po Mimo běžnou agendu a přípravy valného shromáždění v Praze, provede dodatečné rozdělení dotací MŠMT. Připomínáme, že dotace mohou být přiděleny pouze klubům a regionům, které - řádně vyúčtovaly a dodaly podklady ke schváleným dotacím letošního roku - požádají o další dotace pro hospodářsko správní výdaje (HSV) klubu nebo regionu - budou schopny dodatečné dotace vyúčtovat nejpozději do DODATEČNÉ DOTACE Kluby a regiony, které již řádně vyúčtovaly a dodaly podklady ke schváleným dotacím MŠMT na letošní rok si mohou ještě požádat o DODATEČNÉ DOTACE. Jejich přidělení projedná výkonný výbor AMD ČR po uzávěrce vyúčtování dotací po Vedoucí klubů musí svoji žádost dodat v písemné formě do a ve své žádosti uvede: - jméno vedoucího, adresu působení klubu a ový kontakt - částku, kterou pro svůj klub bude umět smysluplně využít a vyúčtovat do stručně, na co hodlá částku využít Je možné požádat i na akce klubu, které již byly klubem v letošním roce uskutečněny bez dotace (v tomto případě zašlete se žádostí rovnou i doklady o příjmech a vydání akce) OSVĚDČENÍ všichni účastníci semináře v Brně získali o osvědčení o jeho absolvování. Blahopřejeme a těšíme se, že při dalším setkání vedoucích obohatí řady kvalifikovaných vedoucích i další naši členové. VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ bude v letošním roce nejenom volební, ale také trošku slavnostnější, věnované 15. výročí založení AMD ČR. Základní informace k VS 2007 najdete na jiném místě. Zástupcům svých regionů můžete již nyní předkládat návrhy na kandidáty do výkonného výboru na další dva roky. ŘÁDNÉ REGISTRACE Znovu připomínáme, že výhody členství (a tedy i čerpání dotací) mohou využívat pouze ŘÁDNÍ ČLENOVÉ. Nezapomeňte odeslat vyplněnou přihlášku (viz poslední strana Beppa nebo možno i elektronicky na a členský příspěvek pro nevýdělečně činné 10 Kč a výdělečně činné 20 Kč. Řádné členství je vždy do následujícího roku a před jeho vypršením budete opět v Beppo 1/2008 vyzvání k úhradě a řádné registraci na další období. 7.

8 Přehled dotací MŠMT - REGIONY 2007 (tučně označené kluby již mají vyúčtování odevzdáno) Dotace Kč Jihočeský - Lenka Slabá 01. HSV České Budějovice Slabá HSV DDM Č.Budějovice Čermáková HSV Třeboň Špulák 2100 Celkem 6300 Jihomoravský - Ludmila Ledererová 01. Pozor děti Nesovice Rešková 2150, , Lanové centrum Blažkova Brno Húserková Narozeniny žab.beppa Nesovice Rešková Kouzelné Vánoce Dráček Brno Ledererová Provoz regionu Brno Ledererová HSV klubu Řeznovice Grycová HSV klubu Vranovice Hnízdo HSV klubu Brno Blažkova I +II Húser.,Pajpa HSV klubu Pohořelice Kaňovská HSV klubu Bílovice Arch+Bílov. Křičková HSV klubu Veselí+ Blatnice Kubicovi 3206, , HSV klubu Ivančice Kuchaříková HSV klubu Hustopeče Kuncová HSV klubu Kyjov Kůřilová HSV klubu Brankovice Lánský HSV klubu Brno Dráček Ledererová HSV klubu Hroznová Lhota Lukešová HSV klubu Kyjov Pavlasová HSV klubu Klobouky u Brna Pilát HSV klubu Řeznovice Procházková HSV klubu Nesovice I + II Rešková HSV klubu Kyjov Režňáková HSV klubu Oleksovice Stará HSV klubu Velké Pavlovice Šmídová HSV klubu Lysice Tesařová HSV klubu Brankovice Venhudová HSV klubu Bučovice Vylamová HSV klubu Slavkov Zehnálková HSV klubu Strážnice Zemánek Celkem Královéhradecký - Arnošt Míček 01. Den dětí HK Bezručka Míček HSV HK DDM Zubr HSV HK Bezručka Míček 3900 Celkem

9 Liberecký - Zdeňka Meixnerová 01. HSV Liberec Meixnerová 2200 Celkem 2200 Moravskoslezský - Libor Lepík 01. Setkání klubů Havířov Holou/Dardová Region MRS F-Místek Lepík HSV D.Benešov Hahn HSV Karviná Bystroňová HSV Bruntál Matonoha HSV Ostrava V. Dušková HSV Ostrava V. Dušek HSV Petřvald Křižáková HSV Karviná Jirkalová HSV Lískovec Kvapil HSV Havířov Dardová HSV Havířov Holoušková HSV Hlučín Schreier HSV Třinec I. Petr HSV Třinec II. Hučínová HSV Třinec Petr HSV Brušperk Útratová HSV F-Místek Velecká HSV F-Místek Lepík Celkem Olomoucký - Miroslava Černá 01. Muzeum Kopřivnice Litovel I. Černá HSV Hanušovice Vasilová HSV Litovel I. Černá HSV Litovel II. Grossmannová HSV Olomouc-Hejč. Kvapil HSV Zábřeh Měšťánková HSV Jeseníl Fedorová 4200 Celkem Pardubický - Josef Coufal 01. HSV Strakov Bořek HSV Litomyšl 1 Coufal J HSV Litomyšl 2 Krčilová HSV Litomyšl 3 Fuksa HSV Litomyšl 4 Kadidlová HSV Morašice 1 Coufalová HSV Morašice 2 Rouhová HSV Cerekvice Rouhová HSV Pardubice Mikeš HSV Brandýs n/o. Útratová 2000 Celkem

10 Plzeňský - Jitka Soukupová Dotace z města Stříbra přišlo na účet Kč pro KMD Stříbro 01. Věda v ulicích Stříbro Soukupová HSV Stříbro 1 Soukupová HSV Stříbro 2 Soukupová HSV Stráž u/t. Pachlová 3500 Celkem Praha hlavní město - Marie Kulichová 01. Bambiriáda Praha 10,Břečť. Kulichová HSV Praha 10,Jakuts. Kočková HSV Praha 10,Voděr. Cíglerová HSV Praha 10,Břečť. Kulichová HSV Praha 9,Livínovs. Martincová 3600 Celkem Středočeský - Marek Veselý 01. Hokus Pokus Kladno 7.ZŠ Veselý HSV Týnec n/s. Oktábcová HSV Slaný Sušánková HSV Kladno Štychová HSV Netvořice Tvarůžková HSV Kladno 7.ZŠ Veselý 1400 Celkem Vysočina - Alexandra Vyhnálková 01. HSV H.Brod,Štáflová Kubátová HSV H.Brod,ZŠ I. Hyksová HSV H.Brod,Wolkerova Skálová HSV H.Brod,při ZŠ Široká HSV Žirovnice, Zuzka Holá HSV Žirovnice,Medvídci Marešová HSV Žirovnice I. Vyhnálková HSV Žirovnice II. Chuchválek 1800 Celkem

11 Zlínský - Božena Rytířová 01. HSV Uh.Ostroh Bělohradová HSV D.Němčí Červenková HSV Kroměříž Doláková HSV O.N.Ves Horáková HSV Prakšice II. Horonyová HSV Kroměříž Justin HSV Nivnice Kročová HSV St.Město Kubíková HSV Polešovice I. Létalová HSV Kostelec u H. Maceška HSV Uh.Brod Macková HSV Polešovice II. Martykánová HSV Uh.Hradiště Mikulášek HSV Uh.Brod Naďová HSV Bílovice Naďová HSV Uh.Hradiště Ohera HSV Uh.Brod Rytířová HSV Prakšice I. Savara HSV Uh.Hradiště Ševčíková HSV Holešov Vaclachová HSV Holešov Zachariáš Pokusy pro školy Hluk Ondrušek 763, Debrujárská show Hluk Ondrušek BambiriádaUH+exk. Uh.Ostroh Bělohradová 5116, Bambiriáda ZL Kroměříž Doláková Akce s FR Uh.Brod Rytířová Setkání klubů Uh.Brod Rytířová Seminář vedoucích Uh.Brod Rytířová Dny Země Prakšice I. Savara 4294, , Celkem Informace budou postupně aktualizovány podle zasílaných podkladů vyúčtování. Zatím nejsou zahrnuty kluby, které odevzdaly vyúčtování na semináři v Brně

12 Čj.BEPPO 307 Vánoce VÁNOCE DEBRUJÁRŮ "Vánoce debrujárů prosince 2007 v Praze! "Vánoce debrujárů" jsou tradičním oceněním celoroční práce debrujárských klubů spojeným s návštěvou Prahy. V roce oslav patnáctého výročí založení AMD ČR proběhne sedmnáctý ročník a to proto, že Vánoce debrujárů proběhly dvakrát ještě před oficiálním založením AMD ČR dne 22. září Opět jsou zařazeny oblíbené návštěvy technických památek, muzeí, divadel V rámci spolupráce navštíví všechny kluby muzeum hlavního města Prahy a při představení klubů můžete předvést a ochutnat soustu regionálních specialit a dobrot! Cíle Prezentovat ukázku celoroční činnosti klubu Shlédnout pracoviště a laboratoře ČVUT a Mat.fyz. fakulty UK Praha Navštívit muzeum hl.města Prahy v rámci dohody o spolupráci a přípravy projektu Festival debrujárů 2007 Ocenit pobytem v Praze návštěvou technických památek a historických zajímavostí členy nejaktivnějších klubů AMD ČR Rámcový harmonogram akce: Čtvrtek příjezd na ZŠ Břečťanová, Praha 10, Zahradní Město, ubytování večeře v jídelně školy příprava představení činností klubů a regionálních specialit prezentace činností klubů v jídelně školy porada vedoucích, organizační pokyny, upřesnění návštěv v Praze (Šmídová) Pátek snídaně ve školní jídelně ZŠ Břečťanová odjezd do centra na programy podle rozdělení skupin program v Praze večeře ve školní jídelně ZŠ Břečťanová možnost zařazení kulturního programu, příp. individuální programy Sobota snídaně v ZŠ Břečťanová, pokračování programů klubů v Praze PODMÍNKY ÚČASTI Každý klub může přihlásit max. 8 dětí a 2 vedoucí PŘIHLÁŠKY: řádně vyplněnou NÁVRATKU odešle vedoucí klubu do na adresu ústředí AMD současně s účastnickým poplatkem (na přihlášky došlé po tomto datu bude brán zřetel pouze v případě volné kapacity - návratky jsou v příloze Beppo 3/2007 a na Klub musí být schopen prezentovat svoji činnost na malé výstavce v prostorách jídelny školy (výstavka z historie klubu, vlastní výrobky, pokusy, ukázky práce dětí apod.) Každý klub přiveze a představí malou ukázku regionálních specialit (např. ukázky vánočního cukroví, co je v okolí působení vašeho klubu typické apod.) Akce se zúčastní pouze vybrané a zařazené kluby 12.

13 Do budou kluby vyrozuměny o účasti do max. počtu 120 účastníků. Při rozhodování o zařazení klubu na akci se bude přihlížet k plnění základních povinností klubu (úhrada čl.příspěvků, podklady pro projekty na rok 2007, úhrada účastnického poplatku atd.). Bezpečnost! Upozorněte děti na bezpečnost a zákaz používání ohně. Připravte si také něco na přikrytí stolů, aby po vašich pokusech zůstalo vzorně uklizené místo Klíče od ubytování: budou po neblahých zkušenostech vydávány proti vratné záloze 100 Kč Účastnický poplatek za klub musí být uhrazen složenkou do (á 350 Kč + 1 dospělý zdarma) Všem účastníkům bude proplacena doprava veřejným dopravním prostředkem na akci a zpět, proti vyplněnému cestovnímu příkazu s přílohou jízdenek. K cestovním příkazu přiložte seznam účastníků s uvedením jména, příjmení, adresy bydliště, data narození a podpisu účastníka. V případě společné dopravy do výše veřejné dopravy za jednoho účastníka z místa bydliště do Prahy a zpět. MHD v Praze si každý účastník hradí sám. Využijte, prosím veškeré možné slevy. Všem účastníkům bude zajištěno ubytování na vlastním materiálu v prostorách ZŠ Břečťanová, Praha 10 a strava uvedená v programu (2x večeře, 2x snídaně). Program: z nabídky programů uveďte předběžně svůj zájem do návratky podle preferencí Storno: případnou neúčast klubu oznamte IHNED na ústředí AMD ČR, aby mohl být zařazen další zájemce. Po zařazení klubu na akci je účastnický poplatek nevratný a klub si musí zajistit náhradníky. PREZENTACE REGIONÁLNÍCH SPECIALIT při našich návštěvách zahraničních akcí jsme zjistili, že velmi oblíbeným bodem programů jsou ukázky specialit z jednotlivých regionů. Určitě najdete v kuchařkách svých rodičů něco, co je právě u vás typické nebo oblíbené. Neváhejte požádat rodiče o pomoc a takovéto vzorky přivézt s sebou. Při představení klubu nám je představíte a potom můžeme také společně ochutnávat! Lze využít i publikace Debrujárská kuchařka. MUZEUM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY partnerem naší asociace je i zajímavé Muzeum hlavního města Prahy, které v rámci programu Vánoc debrujárů každý z klubů navštíví. Vaším úkolem bude nejenom shlédnout expozice muzea, ale připravit si také vlastní projekt jak získané informace využít v debrujárské činnosti. Kluby s nejlepšími nápady budou pozvány do Prahy v rámci akce Festival debrujárů v květnu 2008 a své projekty představí široké veřejnosti. Kde najdete další informace? odkazy na web stránky Informace a foto-galerie z Vánoc debrujárů 2005: Informace a foto-galerie z Vánoc debrujárů 2006: Návratka s platbou Vánoce debrujárů 2007" musí být na ústředí AMD do

14 VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ 2007 kj.beppo 307 VS V souladu se stanovami svolává výkonný výbor VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ AMD ČR 2007, které se uskuteční v rámci akce Vánoce debrujárů DATUM: sobota 15. prosince 2007 od hod. MÍSTO KONÁNÍ: Praha Základní škola Břečťanová Zahradní Město metrem do stanice SKALKA, dále busem č.195 k obchodnímu domu Květ, škola je cca 300 m naproti ORGANIZACE Sobota prezence, registrace, předání podkladových materiálů valného shromáždění společný oběd ve školní jídelně osobní volno a ubytování v Penzionu Zahradní Město,Topolová 2916/14, Praha 10 (nedaleko) společná večeře + slavnostní večer k 15. výročí založení AMD ČR za přítomnosti čestných prezidentů a dalších hostů Neděle Individuální odjezdy účastníků PROGRAM VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ 1. Zahájení, přivítání (Zapletal, Rojko). 2. Schválení programu, jednacího řádu, mandátové a návrhové komise (Členové komisí). 3. Schválení změny stanov ulice místa sídla 4. Zpráva o činnosti AMD ČR za rok 2007 (Zapletal a gestoři projektů) 5. Návrh plánu činnosti na rok 2008 (úvodní slovo Zapletal) 6. Zpráva o hospodaření (Luboš Tesař + revizní činnosti za rok 2006 (Rouhová, Křičková). 7. Zpráva mandátové komise. 8. Volby kontrolní komise, výkonného výboru a prezidenta na období Zpráva návrhové komise. Schválení: Účetní uzávěrky za rok 2006 Zprávy o činnosti za uplynulé období a plán činnosti na budoucí období Činnosti orgánů AMD a stanovení jejich základních pracovních a metodických cílů Zpráva kontrolní komise Usnesení VS a schválení usnesení VS 10. Předání ocenění AMD ČR za uplynulé období. 11. Přijetí dalšího čestného prezidenta AMD ČR doc.milanem Rojkem. 12. Závěr jednání. 14.

15 UBYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ je zajištěno ve dvou a třílůžkových pokojích se společným příslušenstvím a k záloze 100 Kč doplácí za ubytování AMD ČR. Uzávěrka pro zájemce o zajištění ubytování v Penzionu Zahradní Město,Topolová 2916/14, Praha 10 do Neváhejte a zašlete návratky raději hned! Zájemcům o elektronické přihlášení zašleme formulář po vyžádání na adrese: zapletal@adam.cz. Vše potřebné, průběžné a aktuální informace najdete také na v článku valné shromáždění Telefonické informace na DALŠÍ INFORMACE Všem přihlášeným do bude hrazeno cestovné za veřejnou dopravu na VS a zpět proti vyplněnému cestovnímu příkazu s přílohou jízdenek. Ubytování bude zajištěno všem, kteří požádají v návratce a do uhradí 100 Kč. Strava oběd a večeře NÁVRATKY najdete v příloze Beppa 3/2007 (lze stáhnout na a poslat elektronicky) zasílejte na adresu: AMD ČR, Senovážné nám. 24, Praha 1 do Po termínu uzávěrky je účast na valném shromáždění pochopitelně možná ovšem bez uvedených členských výhod. MATERIÁLY, které obdrží všichni delegáti: Program, jednací řád a upravené stanovy Zprávy o činnosti za rok 2007, návrh plánu a rozpočtu na rok 2008 Volební lístky Přihlášku do diskuse, podklady pro připomínky k pracovním komisím a doplňujícím návrhům (můžete své připomínky a návrhy zasílat s předstihem do , abychom na ně mohli reagovat při jednání VV a VS se soustředilo na zásadní a koncepční obsah jednání) DELEGÁTI VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ Delegáty VS, vždy s jedním mandátem, tvoří všichni řádně registrovaní vedoucí klubů, kteří budou přítomni osobně na VS. Individuální členové mají jeden volební mandát vždy za 15 přítomných, řádně registrovaných individuálních členů. Tyto informace i přehled přihlášených delegátů najdete na debrujárských stránkách - ve článku Valné shromáždění 2007 PODKLADY PRO VÝROČNÍ ZPRÁVU Po mnohaleté marné snaze o sumarizaci aktivit klubů a regionů, jsme v letošním roce zcela změnili systém evidence akcí. Každý vedoucí má možnost v průběhu celého roku hlásit své akce průběžně na ústředí, kde je postupně evidujeme. U akcí s dotací je to přímo povinnost pro proplacení dotace. Všechny oznámené akce tak bude obsahovat i výroční zpráva. realizovaných akcí pochopitelně ovlivňuje i výši schvalovaných dotací jednotlivým klubům i regionům. Své akce můžete nahlásit i dodatečně s uvedením: - názvu akce, termínu konání a názvu klubu, který akci uskutečnil - počty: dětí, dospělých a případně dalších účastníků - pokud připojíte písemné hodnocení(jsou možné i fotky),zveřejníme na stránkách klubu 15.

16 Čj. BEPPO 307 přihláška Chcete být členem AMD ČR? Nemáte ještě členskou kartu? Chcete se stát členem Asociace malých debrujárů ČR? Chcete dostávat pravidelně 4x ročně informační BEPPO, nabídku dalších pokusnických materiálů, mít možnost účastnit se našich akcí, soutěží, setkání, zahraničních výjezdů nebo si založit vlastní klub? Už jste členové a nemáte novou členskou kartu? Čtěte pozorně následující řádky! Naše asociace sdružuje především KLUBY, tj. alespoň 5 dětí + jeden vedoucí nad 18 let. Členové mohou být i INDIVIDUÁLNÍ, tzn. jednotlivci bez rozdílu věku. ČLENSTVÍ - KLUBY: komunikace s kluby je velmi jednoduchá, oboustranně výhodná a organizačně nenáročná. Veškeré informace jsou sdělovány prostřednictvím BEPPA, písemnou formou, semináři a akcemi určenými klubům. Proto i členství zůstává u klubů jednoduché: podání přihlášky, zaregistrování na ústředí, roční poplatek pro děti á 10 Kč a dospělé á 20 Kč. ČLENSTVÍ INDIVIDUÁLNÍ: pokud budou mít zájem o členství i jednotlivci, mohou si podat přihlášku, budou zaregistrováni, 4x ročně obdrží BEPPO a mohou si vybírat z nabídky určené individuálním členům za členský příspěvek á 100 Kč na jeden rok. Každý klub nebo individuální člen zašle na adresu ústředí: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1 řádně vyplněnou přihlášku a členské příspěvky podle počtu členů. My je zaregistrujeme, obratem odešleme odpovídající počet členských karet a zařadíme do data baze. K daného roku upravujeme členskou základnu podle uhrazených členských příspěvků. Pokud jsem vše vysvětloval příliš složitě, znázorním ještě jednou postup k získání členství: a) vypiš přihlášku - za klub nebo individuálně b) zašli celkovou částku za počet členů klubu nebo á 100 Kč za individuální členství c) jsi řádně zaregistrován a obratem obdržíš členské karty Přihlášku je také možné podat elektronicky. Formulář a pokyny jsou na adrese: Přihláška za člena Asociace malých debrujárů České republiky - REGISTRAČNÍ LIST Členství: INDIVIDUÁLNÍ - KLUB (zakroužkujte) Jméno, příjmení: Titul: (individuální člen nebo vedoucí klubu) Datum narození: rodné číslo: / (dobrovolné) Adresa domů Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / mobil: Adresa místa působení klubu Okres: Region: Název klubu (nebo KMD při: škole, jiném zařízení apod.): Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / fax: / (zakroužkujte, kam si přejete posílat poštu - pokud nezvolíte, bude vám chodit automaticky domů) Souhlasím, aby AMD ČR evidovala a zpracovávala mnou uvedené osobní údaje podle 5 zákona 101/00 Sb. Pro prezentaci vašeho klubu na připojte FOTO a případně další informace Pouze pro kluby Infobulletin BEPPO budu odebírat: POŠTOU ELEKTRONICKY (označ) členů do 14 let: let : let: nad 26 let: členů : KLUB NÁM POMOHL ZALOŽIT:. p o d p i s v e d o u c í h o k l u b u Členské příspěvky uhrazeny hotově dne: v částce: Kč Převodem na účet: /0300 dne: Z účtu číslo: var..symbol: v částce: Kč podpis člena nebo vedoucího klubu 16.

17 Čj. Formulář kluby 1 PROGRAM 1 Zabezpečení pravidelné činnosti pro organizované děti a mládež Základním cílem je zajišťování a rozšiřování nabídky aktivit a zkvalitnění pravidelné činnosti pro své členy v oblasti práce s dětmi a mládeží. Základní informace o klubu Název klubu Jméno vedoucího pomocných dospělých: Adresa Město Region PSČ: Ulice: Číslo Telefon: Nákladové položky Nájmy Energie, teplo Výkony spojů Cestovné Nákup materiálů Oprava a údržba Celkem Náklady na provoz klubu HSV (hospodářsko správní výdaje) Náklady na provoz klubu (HSV) Reálné náklady (100%) Požadovaná dotace (70%) plánovanýc h akcí dní celke m Předpokládan ý počet dětí Volno-časové aktivity Předpokládan ý počet dospělých Předpokládan ý počet účastníků Náklad y Požadovan á dotace (70%) plánovaných táborů táborových dnů dětí Táborová činnost dospělých účastníků Termín nebo měsíc konání Náklady Požadovaná dotace (max 80 Kč na dítě a den) plánovaných seminářů dnů Vzdělávání a semináře Předpokládaný počet účastníků Náklady Požadovaná dotace (max 250 Kč osoba a den Tisky Název materiálu kusů Předpokládané náklady Požadovaná dotace (max 70%) Celkem Čj. Formulář ostatní

18 PROGRAM 2 Podpora vybraných forem práce s neorganizovanými dětmi a mládeží Základním cílem je vytváření a rozšiřování nabídky aktivit NNO (debrujárů) určených pro neorganizované děti a mládež ve vybraných oblastech práce. Zahrnuje rovněž podporu činností, které jsou otevřené všem dětem a mládeži. plánovanýc h akcí dní celke m Předpokládan ý počet dětí Volno-časové aktivity Předpokládan ý počet dospělých Předpokládan ý počet účastníků Náklad y Požadovan á dotace (70%) Vypište stručně jaké akce jsou uvedeny v celkovém Počtu plánovaných akcí Název akce Stručná charakteristika plánovaných táborů táborových dnů dětí Táborová činnost dospělých účastníků Termín nebo měsíc konání Náklady Požadovaná dotace (max 80 Kč na dítě a den) plánovaných seminářů dnů Vzdělávání a semináře Předpokládaný počet účastníků Náklady Požadovaná dotace (max 250 Kč osoba a den Tisky Název materiálu kusů Předpokládané náklady Požadovaná dotace (max 70%) Celkem

19 Příloha č. 4 (M - II) MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY A SPOLUPRÁCE (formulář k popisu jednotlivých akcí, nutno předložit ke každé akci - vyplňuje strojopisem realizátor!!!) Název organizace (včetně názvu zákl.článku): Číslo akce (dle sumarizační tabulky Z-I) Partner (včetně adresy): Termín a místo konání akce: účastníků (do 18 let + vedoucí): Podrobný popis akce (minimálně 10 řádků, případně využijte přílohy): Rozpočet akce: Příjmy: MŠMT: Jiné (specifikujte): Výdaje: Dopravné do zahraničí (100% při výměně v zahraničí): Náklady v ČR (při výměně v ČR): Jiné výdaje (specifikujte): Celkem: Celkem podpis realizátora (základního článku NNO)

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 4 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Praha přivítá debrujáry

Více

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 Vánoce, no kdo by se netěšil?...a debrujáři se mohou těšit na své VÁNOCE DEBRUJÁRŮ v Praze 9.- 11. prosince 2010. V tomto článku najdete všechny potřebné informace i návratky. Tady

Více

Čj.BEPPO 207 komplet B E P P O 2/2007 ROK 15.VÝROČÍ ZALOŽENÍ AMD ČR

Čj.BEPPO 207 komplet B E P P O 2/2007 ROK 15.VÝROČÍ ZALOŽENÍ AMD ČR Čj.BEPPO 207 komplet B E P P O 2/2007 ROK 15.VÝROČÍ ZALOŽENÍ AMD ČR BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 15 - číslo 2 - rok 2007 - neprošlo jazykovou úpravou

Více

Váš prezident Petr Zapletal

Váš prezident Petr Zapletal Čj.BEPPO 208 hlavička B E P P O 2/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 2 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Uááááááá, to budete dělat

Více

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme...

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme... Seminář vedoucích. Od pátku 30. března do neděle 1. dubna 2007 se sejdou v hotelu OGAR v Luhačovicích vedoucí debrujárských klubů. Tradiční setkání nadšenců hry s vědou a technikou bude mít netradiční

Více

Valné shromáždění 2007.

Valné shromáždění 2007. Valné shromáždění 2007....když už chystáme VÁNOCE DEBRUJÁRŮ, tak proč nepřidat zrovna pozvání a informace k valnému shromáždění, že jo? Těšíme se, že se nás v roce oslav 15. výročí založení AMD ČR sejde

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA K AKCI EINSTEIN

TISKOVÁ ZPRÁVA K AKCI EINSTEIN EINSTEIN 2005. Tradiční soutěž debrujárských klubů tentokrát k roku fyziky s názvem EISTEIN 2005 a rozšířenou o možnost účasti všech dalších zájemců z řad široké veřejnosti připravila Jitka Soukupová a

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 308 komplet B E P P O 3/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 3 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Dobojováno. ŠIFRA KOMENSKÉHO

Více

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR B E P P O 2/2012 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 20 - číslo 2 - rok 2012 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Rok 20. výročí založení AMD ČR Kolik vedoucích

Více

"NA LODI"seminář vedoucích

NA LODIseminář vedoucích "NA LODI"seminář vedoucích Po úspěšném semináři OGAR 2009 jsme připravili další zajímavé setkání pro vedoucí debrujárských klubů. Tentokrát zavítáme do Veselí nad Moravou, kde je připraven pestrý program

Více

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli Čj.BEPPO 305 hlavička B E P P O 3/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 3 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Jak jste se měli vyýýýýý?

Více

Seminář Ogar

Seminář Ogar Seminář Ogar 20. - 22.3.2015 Tradiční setkání čeká vedoucí klubů 20. - 22.3.2015 v domácím prostředí oblíbeném hotelu Ogar v Luhačovicích. Většina prostoru semináře bude věnována praktickým ukázkám a návodům

Více

Seminář Ogar

Seminář Ogar Seminář Ogar 22. - 24.3.2013 Po roce se budeme 22. - 24.3.2013 opět vracet do oblíbeného hotelu Ogar v Luhačovicích. Oslavy 20. výročí založení AMD ČR jsou již za námi, ale spousta zajímavých akcí je připravena.

Více

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství Příloha č.1 PŘIHLÁŠKA k členství v ČMOS PŠ podle čl.10 Stanov ČMOS PŠ Jméno a příjmení Datum narození Adresa bydliště Telefon E-mail Pracovní zařazení Třída Adresa pracoviště (u důchodců adresa posledního

Více

PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017

PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 strana 1, celkem stran 6 PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 VYHLÁŠENÍ PROGRAMU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!!

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!! Čj.BEPPO 106 hlavička B E P P O 1/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 1 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Pro řádné členství nezapomeňte

Více

Výňatek z Metodického pokynu pro SDH okresu Brno-venkov

Výňatek z Metodického pokynu pro SDH okresu Brno-venkov Výňatek z Metodického pokynu pro SDH okresu Brno-venkov Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska úsek mládeže Římská 45, Praha 2, 121 07 v y d á v á M E T O D I C K Ý P O K Y N pro KSH,OSH respektive SDH

Více

WORKSHOP 2015 a valné shromáždění

WORKSHOP 2015 a valné shromáždění WORKSHOP 2015 a valné shromáždění Úspěch WORKSHOPU "Za vědou" společně s Valným shromážděním 2014 v Praze se pokusíme zopakovat, případně ještě vylepšit. Podle loňského modelu zveme všechny zájemce v sobotu

Více

Vyhlášení mimořádného dotačního programu. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014

Vyhlášení mimořádného dotačního programu. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 "Právo na informace právě teď! Co ti brání v podnikání? Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014

Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Podpora rozvoje mezinárodních dobrovolnických aktivit mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005

Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005 Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 1 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Asociace malých debrujárů

Více

Za vědou! - WORKSHOP a valné shromáždění

Za vědou! - WORKSHOP a valné shromáždění Za vědou! - WORKSHOP a valné shromáždění Velké schůzování nebylo debrujárům nikdy blízké, ale každoroční povinností je valné shromáždění, které letos proběhne v sobotu 13. prosince 2014 v atraktivním prostředí

Více

B E P P O 2/2010. 23.- 28.2010 vyrážejí vedoucí klubů na seminář do Anglie. Přidejte se!

B E P P O 2/2010. 23.- 28.2010 vyrážejí vedoucí klubů na seminář do Anglie. Přidejte se! Čj.BEPPO 2 2010 hlavička B E P P O 2/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 2 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma 23.- 28.2010 vyrážejí

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ Vyhláška Junáka svazu skautů a skautek ČR, Plzeňského kraje č. 01/2008, o rozdělování a přidělování dotací jejím organizačním jednotkám 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tato vyhláška vymezuje obecné podmínky pro

Více

VYHLÁŠKA Č. 2/2014 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE

VYHLÁŠKA Č. 2/2014 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE VYHLÁŠKA Č. 2/2014 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka ve Středočeském kraji,

Více

Členské a klubové příspěvky

Členské a klubové příspěvky Členské a klubové příspěvky Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha Údaje o zápisu ve spolkovém

Více

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 4.7 VYÚČTOVÁNÍ dotace MŠMT pro základní články a regionální centra 2016

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 4.7 VYÚČTOVÁNÍ dotace MŠMT pro základní články a regionální centra 2016 Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 4.7 VYÚČTOVÁNÍ dotace MŠMT pro základní články a regionální centra 2016 1 1. Tábory - pokyny pro vyúčtování dotací z prostředků MŠMT Níže naleznete pokyny k vyúčtování

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

VYHLÁŠKA Č. 1/2013 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE

VYHLÁŠKA Č. 1/2013 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE VYHLÁŠKA Č. 1/2013 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka ve Středočeském kraji,

Více

Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008

Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008 Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 1 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma To jsem zvědav jak si

Více

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009 SMĚRNICE Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009 Vydání: 10.11. 2009 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium

Více

Vyhláška 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje

Vyhláška 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje Vyhláška č. 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka v Moravskoslezském

Více

ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK

ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK 1 Přesný název projektu: (akce) Předkládající subjekt: (plný název) ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK z rozpočtu obce Ryjice na rok 20 na akci, činnost, projekt Základní informace o žadateli a projektu a) právní

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

Přehled aktivit 2016 JIHOČESKÝ KRAJ

Přehled aktivit 2016 JIHOČESKÝ KRAJ 2016 JIHOČESKÝ KRAJ 1 03.12. 1 Č.Budějovice Nagyová Skládání obrázků a barev 13 1 14 2 10.12. 1 Č.Budějovice Nagyová Řetízku,ze sklenice ven 12 1 13 3 17.12. 1 Č.Budějovice Nagyová Co je uvnitř? 14 2 16

Více

Instrukce k vyplnění vyúčtování neinvestiční dotace za rok 2018

Instrukce k vyplnění vyúčtování neinvestiční dotace za rok 2018 Instrukce k vyplnění vyúčtování neinvestiční dotace za rok 2018 Listy D1 D4 jsou vyplněny povinně u každého vyúčtování dotace. Další listy D5, D6, D7 a D8 vyplní organizace v závislosti na účelu dotace.

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

VYHLÁŠKA Č. 1/2015 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE

VYHLÁŠKA Č. 1/2015 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE VYHLÁŠKA Č. 1/2015 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka českého skauta, z.s.

Více

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha

Více

Mobil: Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen

Mobil:   Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 1 0 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s.

Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s. 1 Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád upravuje činnost a organizaci spolku Setkání já a ty, z.s. (dále jen spolek). 2. ČINNOST SPOLKU Aktivity spolku vycházejí

Více

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 0 9 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje

Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na přijatý krajský dotační program upravuje tato vyhláška pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací

Více

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011 SMĚRNICE Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011 Vydání: 31. 12. 2011 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium

Více

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách Občanské sdružení Jesenický kamzík ve spolupráci s Muzeem v Bruntále a Jesenickou lesnickou společností Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci pořádanou pod záštitou ministra zemědělství ČR, hejtmana

Více

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy.

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Usnesení ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Přítomni : viz prezenční listina, která je přiložena k originálu této

Více

ISPOP - NOVINKY 2017 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2017 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2017

Více

Směrnice. http://www.rybsvaz.cz/download/odd_sport_mlad ez/00001701_metodicky_pokyn_k_dotacim_z_ms MT_2015.pdf

Směrnice. http://www.rybsvaz.cz/download/odd_sport_mlad ez/00001701_metodicky_pokyn_k_dotacim_z_ms MT_2015.pdf D O T A C E Směrnice http://www.rybsvaz.cz/download/odd_sport_mlad ez/00001701_metodicky_pokyn_k_dotacim_z_ms MT_2015.pdf Všechny potřebné materiály pro čerpání dotace v roce 2015 (podklady, pokyny a formuláře

Více

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2019

Více

ČR, 24, / IČO

ČR, 24, / IČO Čj.BEPPO 1 2014 hlavička B E P P O 1/2014 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 22 - číslo 1 - rok 2014 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Asociace malých debrujárů

Více

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o.

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o. O Záštitu byli požádáni: Mgr. Daniel Havlík náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Kateřina Šebestová náměstkyně primátora Statutárního města Ostrava Konference je organizována s podporou Moravskoslezského

Více

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví. (aplikace procesu posuzování v praxi)

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví. (aplikace procesu posuzování v praxi) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví pořádá odborný seminář EIA - POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (aplikace procesu posuzování

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ve spolupráci se ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ pořádá 31. května - 1. června 2007 7. ročník REPUBLIKOVÉHO FINÁLE srovnávací soutěže základních škol se zaměřením

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon IČ DIČ

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon  IČ DIČ Závazná přihláška Přihlašování na vzdělávací programy je možné zasláním závazné přihlášky na kontaktní adresu Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková

Více

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti zájmové činnosti Schváleno usnesením Rady obce Tlumačov č. R9/05/04/15 Úvodní ustanovení

Více

NOVINKY PRO OHLAŠOVÁNÍ AGENDY OVZDUŠÍ A PROCESU ISPOP

NOVINKY PRO OHLAŠOVÁNÍ AGENDY OVZDUŠÍ A PROCESU ISPOP EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví společnosti pořádá tradiční odborný seminář NOVINKY PRO OHLAŠOVÁNÍ AGENDY OVZDUŠÍ A PROCESU ISPOP

Více

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO a ÚS ČRS)

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO a ÚS ČRS) METODICKÉ POKYNY k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT Pro pořadatele akcí (MO a ÚS ČRS) 2014 POKYNY A DOPORUČENÍ k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT pro rok 2014 pro MO a ÚS Čerpání a vyúčtování dotace MŠMT

Více

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit.

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit. GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit Bavíme sami sebe poskytnutý z dotačního titulu PODPORA MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

ISPOP - NOVINKY 2016 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2016 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2016

Více

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s výhledem na rok 2016

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s výhledem na rok 2016 EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář POZOR ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ

Více

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2019

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

Obsah

Obsah Obsah V tomto dokumentu naleznete všechny potřebné informace o možnostech a podmínkách čerpání příspěvků z Fondu DofE a o administrativních krocích, které jsou k získání příspěvku potřeba učinit. V případě

Více

KONSTRUKCE 2014. Konference České asociace ocelových konstrukcí. a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014)

KONSTRUKCE 2014. Konference České asociace ocelových konstrukcí. a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014) KONSTRUKCE 2014 Konference České asociace ocelových konstrukcí a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014) 6. listopadu 2014, Clarion Congress Hotel Ostrava Zkrácená 2703, 700 30 Ostrava-Zábřeh Pozvánka

Více

Zastupitelstvo města Český Brod

Zastupitelstvo města Český Brod Zastupitelstvo města Český Brod vyhlašuje Programy podpory pro kulturu, sport a volnočasové aktivity 1. Úvod 1.1. Nestátní neziskové organizace (dále jen NNO), ostatní právnické subjekty a fyzické osoby

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ pořádá 28. KONFERENCI na téma Směrnice EU týkající se měřicích přístrojů (MID) 4. a 5. května 2004 Hotel Skalský dvůr

Více

Vyhláška 1/2018 k dotacím Moravskoslezského kraje

Vyhláška 1/2018 k dotacím Moravskoslezského kraje Vyhláška č. 1/2018 k dotacím Moravskoslezského kraje pro rok 2018 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka v

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu POSTUP PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÉ POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODLE 52 ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH A ŽÁDAJÍ O POSKYTNUTÍ STÁTNÍ ÚČELOVÉ DOTACE PRO ROK 2007 I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace

Více

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY HRADEC KRÁLOVÉ 2. a 3. března 2012 Organizátoři Klinika onkologie a radioterapie LFUK a FN Hradec Králové Společnost radiační onkologie,

Více

OZNÁMENÍ O SVOLÁNÍ KONFERENCE

OZNÁMENÍ O SVOLÁNÍ KONFERENCE OZNÁMENÍ O SVOLÁNÍ KONFERENCE Na základě povinnosti vyplývající ze Zásad sestavení exekutivy ČSH pro období 2016-2020 svolává Exekutiva Olomouckého krajského svazu házené jednání 5. Konference Olomouckého

Více

Směrnice ÚVR stanovující bližší podmínky založení ZO

Směrnice ÚVR stanovující bližší podmínky založení ZO Směrnice ÚVR stanovující bližší podmínky založení ZO (Tato Směrnice byla schválena Ústřední výkonnou radou ČSOP dne 5. 6. 2010 (nahrazuje stejnojmennou směrnici schválenou dne 1. 7. 2010) a změněna byla

Více

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů.

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů. SMĚRNICE SMĚRNICE ČAS O VEDENÍ ÚČETNICTVÍ SEKCÍ A REGIONŮ Vydání: 27. 5. 2008 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium Připomínkové řízení do: 21. 5. 2008 Odborný garant: Ing. Marie

Více

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Schváleno usnesením Zastupitelstva obce Tlumačov Z11/26/09/14

Více

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 I. Základní ustanovení vyhlášený Jihomoravským krajem 1. Podpora činnosti v oblasti národnostních menšin ze strany Jihomoravského kraje je v

Více

Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov

Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov Jednání Metodické komise Číslo zápisu: 008/2011 Datum vypracování: 23. května 2011 Vypracoval: Jiří Vogel Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov Navrhované

Více

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů SPACE FIVE - 2009 Je to až neuvěřitelné, ale náš vesmírný projekt SPACE slaví takové malé výročí. Právě startujeme již pátý ročník a těšíme se, že se budete bavit stejně dobře jako v minulých letech. V

Více

SEDIMENTY A ZEMINY 2015

SEDIMENTY A ZEMINY 2015 EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ odborný workshop 1. prosince 2015 BRNO

Více

ČESKÝ BROD Programy podpory sportu, kultury a volného času z Fondu sportu, kultury a volného času města Český Brod

ČESKÝ BROD Programy podpory sportu, kultury a volného času z Fondu sportu, kultury a volného času města Český Brod ČESKÝ BROD Programy podpory sportu, kultury a volného času z Fondu sportu, kultury a volného času města Český Brod náměstí Husovo 70 282 01 Český Brod IČ 00235334 DIČ CZ00235334 Tel. 321 612 111 www.cesbrod.cz

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

METODICKÝ POKYN KRAJSKÝCH KONFERENCÍ

METODICKÝ POKYN KRAJSKÝCH KONFERENCÍ METODICKÝ POKYN KRAJSKÝCH KONFERENCÍ Na základě Stanov CDO, o.s. musí být svolána jednou za rok řádná krajská konference, která je volební, protože funkční období předsedy krajské sekce je vždy nejdéle

Více

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2 Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA Úplné znění ke dni 12. března 2014 Článek 1 Název a sídlo spolku 1. Název spolku: VIA TEMPORA NOVA, z.s. 2. Sídlo: Roztoky u Prahy Článek 2 Charakter spolku a její právní

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Podmínky pro poskytnutí dotace: Podmínky pro poskytnutí dotace: 1. Dotace z Kulturního fondu určená k podpoře činnosti souborů a spolků registrovaných na území města, předmětem jejichž působení je kulturní činnost, jako i k podpoře kulturní

Více

Město Nymburk Grantová pravidla pro rok PRVNÍ KOLO Náměstí Přemyslovců 163/20, Nymburk GRANTOVÁ PRAVIDLA

Město Nymburk Grantová pravidla pro rok PRVNÍ KOLO Náměstí Přemyslovců 163/20, Nymburk GRANTOVÁ PRAVIDLA GRANTOVÁ PRAVIDLA v oblasti kultury, sportu a společenského života města Nymburk v roce 2017 první kolo Článek I. Poslání grantového programu 1. Posláním grantového programu je podpora aktivnějšího zapojení

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Mezinárodní mistrovství České republiky v plážových a mořských disciplínách. 3. 5. června LIPNO 2011

Mezinárodní mistrovství České republiky v plážových a mořských disciplínách. 3. 5. června LIPNO 2011 Vodní záchranná služba ČČK MS Český Krumlov U kasáren 111, 38101 Český Krumlov tel. 380 717 995, 606 270 047 e-mail. info@zachranari.com IČO: 60630256 DIČ: CZ 60630256 www.zachranari.com Mezinárodní mistrovství

Více

SEDIMENTY A ZEMINY 2019

SEDIMENTY A ZEMINY 2019 EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ Odborný, rozšířený workshop SEDIMENTY

Více

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Projekt peníze SŠ Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0040 Šablony III/2 č. V12_Zpracování žádosti o dotace Evropská unie a svět, P3 ANOTACE Jedná

Více

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací platný k 1. 6. 2013 1. Disponibilní finanční prostředky krajské organizace Každá krajská organizace má na příslušný kalendářní rok k dispozici

Více

Důchodové spoření (II. pilíř) Informace k placení pojistného

Důchodové spoření (II. pilíř) Informace k placení pojistného Důchodové spoření (II. pilíř) Informace k placení pojistného ZAMĚSTNANEC (klient, poplatník) Po uzavření smlouvy o důchodovém spoření Notifikační dopis tento dopis obdrží zaměstnanec (klient, poplatník)

Více

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY Č e s k á a s o c i a c e S p o r t p r o v š e c h n y Komise cvičení a pobytu v přírodě MR ČASPV REPUBLIKOVÁ SOUTĚŽ ČASPV MEDVĚDÍ STEZKOU 2018 POKYNY PRO ÚČASTNÍKY Rekreační středisko Tesla Horní Bradlo

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více