Výroční zpráva o činnosti školy. Školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti školy. Školní rok 2013 2014"

Transkript

1 1 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského12 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok Pedagogická rada byla s výroční zprávou seznámena dne: Výroční zpráva byla schválena školskou radou dne:

2 2 Obsah: (Podle odst odst. 3, 11 zákona 561 / 2004 Sb., a 7 vyhlášky č. 15 / 2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy, ve znění pozdějších předpisů) A) Základní údaje o škole B) Přehled oborů vzdělání, které škola vyučuje C) Rámcový popis personálního zabezpečení činnosti školy D) Údaje o zápisu k povinné školní docházce a následném přijetí do školy E) Údaje o výsledcích vzdělávání žáků F) Údaje o prevenci sociálně patologických jevů G) Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků H) Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti I) Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI J) Základní údaje o hospodaření školy K) Údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů L) Údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení M) Údaje o předložených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů N) Údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání A) Základní údaje o škole a1) Název školy Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 Adresa školy Dostojevského 12, Opava IČ Bankovní spojení /0100, /0710 Telefon, fax telefonní ústředna ředitelka školy přímé telefonní číslo ekonomka školy přímé telefonní číslo hauserovas@skolaprotp.cz (ŘŠ) skolaprotp@centrum.cz (ZŘŠ), skolaprotp@seznam.cz (ekonomka) Adresa internetové stránky Právní forma příspěvková organizace Zařazení do rejstříku škol a škol. zařízení , přímo řízená organizace MŠMT Název zřizovatele MŠMT Praha, ústřední orgán státní správy Součásti školy Základní škola Školní družina Školní jídelna - výdejna Identifikátor zařízení IZO Vedoucí a Ředitelka: Mgr. Silvie Häuserová hospodářští Zástupkyně ředitelky školy: Mgr. Dagmar Vezdenková pracovníci Ekonomka: Bc. Renáta Víchová

3 3 Přehled hlavní činnosti (podle zřizovací listiny) Poskytování vzdělání žákům se zdravotním postižením v základní škole pro tělesně postižené, v základní škole praktické a v základní škole speciální. Poskytuje žákům zájmové vzdělávání ve školní družině a poskytuje stravování ve školní jídelně. Údaje o školské radě Školská rada funguje ve škole od , 167 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., (školský zákon). Volby do školské rady proběhly Složení školské rady (volební období ) Mgr. Sylva Ryšková, Mgr. Jana Máchová (z řad pedagogického sboru) Mgr. Michaela Vencová, Mgr. Petra Kirschnerová (za zřizovatele MŠMT) Bc. Markéta Bubíková, Bc. Tereza Sassi (z řad rodičů) Bc. Markéta Bubíková předseda ŠR a2) Součástí školy součástí školy IZO kapacita Základní škola Školní družina Školní jídelna-výdejna a3) Místa poskytovaného vzdělávání nebo školských služeb Dostojevského 12, Opava B) Přehled oborů vzdělání, které škola vyučuje b1) Obory vzdělání podle klasifikace kmenových oborů vzdělání a Rámcové vzdělávací programy (č. j.: / ) C / 001 Základní škola délka studia 9 roků dobíhající obor C / 01 Základní škola délka studia 9 roků b2) B / 001 Pomocná škola délka studia 10 roků dobíhající obor B / 01 Základní škola speciální délka studia 10 roků b3) Přehled učebních plánů se schvalovacími doložkami: Vzdělávací program Pomocná škola č. j.: / Rehabilitační vzdělávací program PŠ č. j.: / Školní vzdělávací program Škola pro život ročník ZŠ a ZŠP 1., 2., 3., 4., 7., 8., 9., 10. ročník ZŠS

4 4 b4) Učební plány Základní škola Výukový program Škola pro život Učební plán - ZŠ Vyučovací předměty 1. stupeň 2. stupeň Časová dotace Český jazyk Cizí jazyk Další cizí jazyk 2 2 Matematika Informatika Prvouka Přírodověda Vlastivěda Dějepis Výchova k občanství Fyzika Chemie 2 2 Přírodopis Zeměpis Hudební výchova Výtvarná výchova Výchova ke zdraví Tělesná výchova Pracovní výchova Svět práce Dramatická výchova 1 Individuální logopedická péče Volitelné předměty Psaní na počítači/stroji 1 Disponibilní dotace Celkem Poznámky: Výchova ke zdraví: na 1. stupni je součástí Prvouky, Přírodovědy a Vlastivědy na 2. stupni se od 7. ročníku vyučuje samostatně, jinak je součástí Přírodopisu a Výchovy k občanství Tělesná výchova:

5 5 součástí je plavání v bazénu v rámci Projektu 5T hipoterapie (jaro, podzim) Výtvarná výchova: 5., 8., 9. ročníku jedna hodina zaměřena na pracovní výchovu Informatika: 5. ročník předmět se dělí s PS (Psaní na stroji/ počítači) Druhý cizí jazyk: Vzhledem ke zvláštnostem zdravotně postiženým žáků bude zařazena do výuky druhého cizího jazyka v 7. a 8. r. Konverzace v cizím jazyce (2 hod) takto: Místo: 7. r. -1 hod-vp (Volitelný předmět), 1 hod-m (Matematika) 8.r. 1 hod -PS (Psaní na počítači, stroji), 1 hod-m (Matematika) Volitelné předměty: 7.r. Sp-P (Seminář a praktika z přírodovědných předmětů) Inf (Informatika) 8., 9.r Sp-Z, F (Seminář a praktika z přírodovědných předmětu) Průřezová témata: začleněna do jednotlivých výchovně vzdělávacích předmětů a projektů školy Etická výchova: prolíná všemi výchovně vzdělávacími předměty Sexuální výchova: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Ochrana člověka za mimořádných událostí: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Dopravní výchova: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Finanční gramotnost, Protikorupční výchova, Obrana vlasti: součástí předmětu Výchovy k občanství Disponibilní dotace je v učebním plánu zvýrazněna, zvýrazněny jsou rovněž i aktuální ročníky na škole. Žákyně 9. r. (N. Halenkovičová) na základě doporučení odborného lékaře a na žádost rodičů uvolněna ze zdravotních důvodů z vyučování Tělesné výchovy.

6 6 Základní škola praktická Výukový program Škola pro život příloha pro žáky s LMP Učební plán - ZŠ praktická Vyučovací předměty 1. stupeň 2. stupeň Časová dotace Český jazyk Cizí jazyk Matematika Informatika Prvouka Přírodověda Vlastivěda 2 2 Dějepis Výchova k občanství Fyzika Chemie 1 Přírodopis Zeměpis Hudební výchova Výtvarná výchova Výchova ke zdraví 1 1 Tělesná výchova Pracovní výchova Svět práce Dramatická výchova Řečová výchova Volitelné předměty Doplňková hodina Disponibilní dotace 9 12 Celkem Poznámky: Výchova ke zdraví: na 1. stupni je součástí Prvouky, Přírodovědy a Vlastivědy na 2. stupni se vyučuje od 8. ročníku samostatně, jinak je součástí Přírodopisu a Výchovy k občanství Tělesná výchova: součástí je plavání v bazénu v rámci Projektu 5T hipoterapie (jaro, podzim)

7 7 Pracovní výchova: součástí jsou Dorozumívací dovednosti (Dd) zaměřené na 1. stupni a v 8. r. na Dd /PS (Psaní na stroji/počítači), na 2. stupni rozvíjené v rámci předmětu Dějepis Informatika: 9. ročník předmět se dělí s PS (Psaní na stroji/ počítači) Volitelné předměty: 6. ročník PS (Psaní na stroji/počítači) 8. ročník Sp-P, F (Seminář a praktika z přírodovědných předmětů) 9. ročník 1 žák PS, 1 žák CJ-NJ (v ročníku 2 žáci) Průřezová témata: začleněna do jednotlivých výchovně vzdělávacích předmětů a projektů školy. Etická výchova: prolíná všemi výchovně vzdělávacími předměty Sexuální výchova: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Ochrana člověka za mimořádných událostí: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Dopravní výchova: prolíná odbornými výchovně vzdělávacími předměty, viz speciální plány Finanční gramotnost, Protikorupční výchova, Obrana vlasti: součástí předmětu Výchovy k občanství Disponibilní dotace je v učebním plánu zvýrazněna, zvýrazněny jsou rovněž i aktuální ročníky na škole. Na písemnou žádost rodičů nebude u žáků 8. a 9. ročníku probíhat výuka druhého cizího jazyka.

8 8 Základní škola speciální Učební plán Základní škola speciální (Pomocná škola čj /97-22) Čtení Psaní Počty Věcné učení Smyslová výchova Pracovní a výtvarná výchova Tělesná výchova Hudební výchova Řečová výchova Disponibilní dotace Volitelný předmět Týdenní dotace stupeň 2. stupeň Poznámky: Pracovní výchova: 2 hod Pv-E (vstup ergoterapeutky) Tělesná výchova: 1 hod v měsíci - Tv/c (Canisterapie), 6.r. -1 hod TV/Dh (Doplňková hod) 2 hod Tv/b, Tv/R (plavání v bazénu - rehabilitační zaměření) v rámci Projektu 5T hipoterapie (jaro, podzim) Volitelné předměty: Inf (Informatika/Psaní na stroji/počítači) 6.r. LDV (Literárně dramatická výchova) 5.,6.r. Disponibilní dotace: 6. ročník: ČT (Čtení) U žákyně 5. ročníku (M. Dubovská) na základě doporučení odborného lékaře a na žádost rodičů snížena týdenní dotace z 25 na 21 hodin (2 hod Pv, Vp/Inf, Tv). Disponibilní dotace je v učebním plánu zvýrazněna, zvýrazněny jsou rovněž i aktuální ročníky na škole. Výukový program příloha k ŠVP Škola pro život :

9 9 Učební plán - Základní škola speciální STMP středně těžké mentální postižení Předmět Čtení Psaní Řečová výchova Matematika Informatika Člověk a jeho svět Člověk a společnost Člověk a příroda Hudební výchova Výtvarná výchova Výchova ke zdraví Tělesná výchova Pracovní výchova Zdravotní tělesná výchova Smyslová výchova Literárně dramatická výchova Ergoterapie Disponibilní dotace: celkem Poznámky: Tělesná výchova: 1 hod - Tv/c (Canisterapie) 1 hod v měsíci 2 hod Tv/b, Tv/R (plavání v bazénu - rehabilitační zaměření) v rámci Projektu 5T hipoterapie (jaro, podzim) Pracovní výchova: 2 hod Pv-E (vstup ergoterapeutky) 1 hod 1.,3.,7.,8.,9.,10.r. - PS (Psaní na počítači/stroji) Informatika: 8.r. - předmět se dělí s PS (Psaní na stroji/počítači) Disponibilní dotace je v učebním plánu zvýrazněna, zvýrazněny jsou rovněž i aktuální ročníky na škole.

10 10 Učební plán Základní škola speciální TMP - těžké mentální postižení, SPVV - souběžné postižení více vadami Předmět Rozumová výchova 3 30 Řečová výchova 2 20 Smyslová výchova Hudební výchova 1 10 Výtvarná výchova 1 10 Pohybová výchova 2 20 Rehabilitační tělesná výchova 4 40 Pracovní výchova Dorozumívací dovednosti disp. čas. dotace 20 celkem Týdenní dotace Poznámky: Pracovní výchova: 2 hod Pv-E (vstup ergoterapeutky) Rehabilitační tělesná výchova: součástí je canisterapie (1 hod v měsíci), bazén, infrasauna, snoezelen, rehabilitace v rámci Projektu 5T hipoterapie (jaro, podzim) U žáka 10. ročníku (D. Neděla) na základě doporučení odborného lékaře a na žádost rodičů snížena týdenní dotace z 22 na 19 hodin (Řv, Pv, Sv). Disponibilní dotace je v učebním plánu zvýrazněna, zvýrazněny jsou rovněž i aktuální ročníky na škole. Pro ZŠ speciální platí: Průřezová témata: začleněna do jednotlivých výchovně vzdělávacích předmětů a projektů školy Poskytování přiměřených informací z oblastí etické, zdravotní, sexuální, dopravní výchovy i ochrany člověka za mimořádných událostí.

11 11 C) Přehled pracovníků školy c1) Členění podle věku a pohlaví věk muži ženy celkem do 20 let let let let let a více celkem c2) Pracovníci na mateřské a rodičovské dovolené: 1 c3) Členění podle vzdělání a pohlaví vzdělání dosažené muži ženy celkem vyučen střední odborné vysokoškolské celkem c4) Členění pedagogických pracovníků podle odborné kvalifikace odborná kvalifikace splňuje kvalifikaci nesplňuje kvalifikaci učitel speciální pedagog 13 0 druhý ped. prac.ve třídě ZŠS, spec. ped. 7 0 asistent pedagoga 4 0 práce na zástup 0 0 c5) Zařazení pracovníků do platových tříd platová třída počet zařazených pracovníků Ve třech případech je celkový pracovní úvazek zaměstnanců tvořen dvěma částečnými pracovními poměry.

12 12 c6) Trvání pracovního poměru doba trvání počet do 5 let 4 do 10 let 2 do 15 let 6 do 20 let 6 nad 20 let 6 pracující důchodci 3 c7) Celkový údaj o vzniku a skončení pracovního poměru zaměstnanců nástupy a odchody počet nástupy po ukončení RD 0 odchody na MD 1 odchody na vlastní žádost 0 ukončení pracovního poměru 2 odchod do důchodu 0 dlouhodobá nemocenská 0 zástupy 0 Komentář ředitelky školy Pracovní kolektiv je stabilizovaný. Velmi vysoké je zastoupení žen. Všichni zaměstnanci školy splňují kvalifikační předpoklady dle zákona 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů, čtyři asistenti pedagoga splňují zákonem stanovené předpoklady pro výkon práce. Přepočtený počet pedagogických pracovníků 22,0 zaměstnanců školy 4,25 celkem 26,25 limit 28,20. D) Údaje o zápisu k povinné školní docházce a následném přijetí do školy d1) Počet žáků přijatých do 1. třídy ZŠ, ZŠP: 5 d2) Počet odkladů pro školní rok 2014 / 2015: 6 d3) Počet žáků přijatých do ZŠ speciální: 1 d4) Počet žáků přijatých do vyšších ročníků: 3

13 13 E) Údaje o výsledcích vzdělávání žáků e1) I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. p. 1. ZŠ ZŠ ZŠP ZŠP ZŠ ZŠ ZŠP ZŠP ZŠS ZŠS ZŠ ZŠP ZŠP ZŠP ZŠS ZŠS ZŠS ZŠS RP ZŠS RP ZŠ ZŠP ZŠP ZŠP ZŠS ZŠS ZŠS ZŠS RP ZŠS RP ZŠS RP ZŠS ZŠS ZŠS ZŠ ZŠ ZŠ ZŠP Σ

14 14 Poznámka: Čtyři žáci měli v 1. pololetí napomenutí třídního učitele za nevhodné chování, za časté zapomínání školních potřeb a pozdní příchody do školy. Ve druhém pololetí měla 1 žákyně napomenutí třídního učitele za neomluvenou absenci a 1 žákyně napomenutí ředitelky školy za nevhodné chování vůči dětem i dospělým a neomluvenou absenci. Legenda: Zkratky: 1. třída p - pololetí 2. souběžně vyučovací ročníky ZŠP základní škola praktická 3. počet žáků ZŠS základní škola speciální 4. prospěli s vyznamenáním ZŠS RP rehabilitační program 5. neprospěli 6. slovní hodnocení PTU pochvala třídního učitele 7. kombinované hodnocení NTU napomenutí třídního učitele 8. individuální vzdělávací plán NŘŠ napomenutí ředitelky školy 9. kázeňská opatření PTU, NTU 10. omluvené hodiny 11. neomluvené hodiny e2) Zájmové kroužky název vedoucí počet zařazených žáků Hudebně - pohybový Mgr. P. Jedličková 9 (ŠD) Pěvecký R. Vlčková 9 (ŠD) Logopedický Mgr. Valentová 3 (ŠD) Do kroužků docházeli dobrovolníci studenti, jejichž pomoc byla velkým přínosem. Volnočasové aktivity v rámci projektu Pět terapií pro šťastný život s handicapem, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ : Aquaterapie Mgr. Lenka Halfarová 30 Ergoterapie Mgr. Sylva Ryšková 6 Muzikoterapie Mgr. Dagmar Vezdenková 11 Psychoterapie - VOKS Mgr. Markéta Valentová 7 Bazální stimulace Mgr. Eva Mlýnková 10 Synergické reflexní terapie Mgr. Barbara Doupalová 10 Canisterapie Mgr. Jana Brunová 10

15 15 F) Údaje o prevenci sociálně patologických jevů, hodnocení prevence rizikového chování Školní metodik prevence koordinuje přípravu a realizaci preventivního programu, metodicky pomáhá třídním učitelům, doporučuje vhodné odborné metodické materiály a pomůcky k realizaci preventivních programů. Spolupracuje s institucemi zajišťujícími sociálně právní ochranu dětí a mládeže. Podílí se na uskutečňování evaluace plánování, průběhu a výsledků realizovaných preventivních programů. Prevence se opírá o zpracovaný Minimální preventivní plán a prolíná školním vzdělávacím programem Škola pro život. Průběžně jsou sledovány podmínky a situace ve škole z hlediska rizik, využití volného času žáků. Jsou zajištěny poradenské služby školního metodika prevence a výchovného poradce a připraveny formy a metody umožňující včasné zachycení ohrožených dětí. V tomto školním roce řešila škola výskyt sociálně patologických jevů pedikulóza, hygienické nedostatky, vysoké absence žáků, záškoláctví. Byl zajišťován materiál pro osvětu v oblasti prevence rizikového chování, rozvíjela se spolupráce s okresními metodičkami prevence, příslušníky Městské policie a Policie ČR, docházelo k pravidelnému uveřejňování akcí na www stránkách školy a ve školním časopise. Školní metodik prevence nemá vzdělání stanovené zákonem 563 / 2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Preventivní akce sociálně patologických jevů: akce Ochrana člověka za mimořádných situací příprava testů z oblasti prevence rizikového chování preventivní akce pro žáky I. stupně Týden inkluze ve školách prezentace žáků ZŠ Šrámkova na téma: Nebezpečné situace a Nebezpečí v dopravě příprava evaluačních testů pro žáky II. stupně zaměřené na základní znalosti o nebezpečí užívání drog, trávení volného času, záškoláctví spolupráce s Městskou policií Opava Dopravní hřiště prevence rizikového chování v dopravě účast na dvoudenní 6. krajské Konferenci k prevenci rizikového chování v Malenovicích (říjen 2013) účast na dvou pracovních schůzkách školních metodiků prevence průběžný monitoring sociálně patologických jevů u žáků vyhodnocení preventivních aktivit školy za školní rok 2013/2014 pro oblastní metodičku prevence Mgr. Šimečkovou

16 16 G) Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků g1) Výchozí stav Předpoklady pro výkon funkce ředitelky školy jsou v souladu s 5 odst. zákona 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a 5 vyhlášky 317/2005 Sb. o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků, ve znění pozdějších předpisů. Všichni pedagogičtí pracovníci splňují odbornou kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky. Výchovná poradkyně pro žáky ZŠ má odbornou kvalifikaci získanou specializačním studiem pro výchovné poradce. g2) Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů - studium pro ředitele škol a školských zařízení: 0 - studium v oblasti pedagogických věd: 1 - studium k rozšíření odborné kvalifikace: 0 Renata Vlčková: Speciální pedagogika Bc. studijní program, PF OU g3) Studium k prohlubování odborné kvalifikace obor Speciální pedagogika Pedagogika ICT Prevence rizikového chování EVVO Čtenářská gramotnost Přírodovědná gramotnost Řízení školy zaměření Alternativní formy a přístupy ve vzdělávání žáků s těžkým kombinovaným postižením Specificky narušený vývoj řeči z pohledu klinického logopeda Žák s vývojovou dysfázií na základní škole Pedagog body and mind Mozaiky a koláže Práce s IAT SmartBoard Dotyková zařízení ve výuce Využití IAT zejména v předškolním vzdělávání Tvorba videodumů Krajská konference k prevenci rizikového chování Setkání metodiků prevence v PPP Odpady a obaly Cesta do hlubin čtenářovy duše Rozvíjíme čtenářskou gramotnost Pokus v přírodovědě a jeho praktické využití ve výuce Hrátky s přírodou v rámci environmentální přírody Právní vědomí ve školském prostředí Spisová služba ve školství Právní vědomí vedoucího vychovatele

17 17 3-denní seminář pro přímo řízené organizace MŠMT školící centrum Richtrovy boudy, Pec pod Sněžkou Nový občanský zákoník a jeho dopad ve školství Metodická poradna - Nový občanský zákoník v praxi ředitelů škol Metodická poradna - Změny v právních normách 2013/2014 vztahujících se k činnosti základních škol Projekt 5T /Pět terapií pro šťastný život s handicapem/, reg.č. Z.1.07/1.2.25/ Jiné Metodické sdružení Kurz Canisterapie pro indikující personál Školení/ Kurz první pomoci Zdravotník zotavovacích akcí Exkurze pedagogů v JÚŠ v Praze Prezentační konzultace NIQES elektronické systémy ČŠI Prezentace stimulačních pomůcek Senzomotorická stimulace v MŠ Eliška Výstava kompenzačních pomůcek Tvorba formalizovaného hodnocení Schůzka lektorů projektu 5T a tvorba metodik Prezentace AVS přístroje Předávání informací ze vzdělávacích akcí Autoevaluace ŠVP ŠVP - Seznámení s dodatkem č. 6 g4) Samostudium ( 24, odst. 7 zákona 563 / 2004 Sb.) prázdniny počet dnů samostudium Vánoční 6 studium metodických materiálů z proběhlých kurzů v rámci 5T Pololetní 1 studium odborné literatury Jarní 5 studium odborné literatury, autoevaluace ŠVP Celkem: 12 g5) Vyhlášení volných dnů ( 24, odst. 2 zákona 561 / 2004 Sb.) termín důvod Žádost školské rady podle 168 odstavce 1h školského zákona, návštěva partnerské školy v Maďarsku projekt Comenius Žádost školské rady podle 168 odstavce 1h školského zákona

18 18 Komentář ředitelky školy Pedagogičtí pracovníci kromě uvedených forem studia vyhodnocovali školní vzdělávací program Škola pro život ve všech ročnících ZŠ a ZŠP a v 1.,2.,3.,4.,7.,8.,9.10. roč. ZŠS. Pedagogičtí pracovníci se zabývali revizí ŠVP, vypracovali dodatek k ŠVP č. 6, platný od /zapracování standardů pro vzdělávací obory Čj, M, Cj/. Byly vypracovány nové dodatky pro Dopravní výchovu. Mimo samostudium se pedagogičtí pracovníci realizovali ve studiu k prohlubování odborné kvalifikace. Prioritou bylo studium speciální pedagogiky. Po dobu trvání projektu Projektu Pět terapií pro šťastný život s handicapem, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ absolvovali pedagogičtí pracovníci specializované semináře zaměřené na terapie a zavádění nových terapeutických prvků jako inovativních vyučovacích metod a forem do výuky. Tyto kurzy byly financovány z ESF a státního rozpočtu ČR. Vzdělávání pedagogů v oblastech čtenářské, přírodovědné gramotnosti a ICT bylo realizováno v rámci projektu Šťastný život s handicapem, reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Škola pokračovala ve spolupráci s KVIC Opava. Považuji za důležité zajistit požadovanou odbornost při výkonu funkce koordinátora ICT, prevence sociálně patologických jevů, environmentální výchovy a koordinátora ŠVP. g6) Hospitační činnost ředitelka školy 6 zástupkyně ředitelky školy 5 vedoucí vychovatelka 5 celkem 16 Závěry z hospitační a kontrolní činnosti Hospitujícími byly sledovány především tyto prvky: využívání speciálních metod a forem práce, mezipředmětových vztahů, tvůrčího přístupu a hravých forem práce, plnění cílů vzdělávání, vybavení učeben, účelnost využití pomůcek, učebních textů, didaktické techniky, PC, organizace výuky, motivace žáků, činnost pedagogických asistentů, hodnocení úrovně samostatnosti a znalostí žáků, práce ve třídě s více ročníky a s žáky s PAS, individuální přístup, adaptace nových žáků. Hospitace byly rovněž zaměřeny na kontrolu třídní dokumentace, celkovou organizaci školy a školní družiny včetně zájmové činnosti. Na škole pracuje zkušený a erudovaný kolektiv v podmínkách souběžné práce s několika ročníky žáků s různou úrovni postižení. Převažovala vysoká úroveň vzdělávání žáků, práce s přiměřenou motivací, pochvalou i pokáráním, využívání přiměřených speciálně pedagogických metod a forem práce, didaktických pomůcek, interakce, mezipředmětových vztahů, tvůrčího přístupu a hravých forem práce, nové ICT techniky, rozmanité relaxační chvilky. Přiměřený, optimistický, lidský, psychologický, individuální a vysoce profesionální přístup k žákům, výborná a nezbytná spolupráce pedagogických pracovníků ve vyučovací hodině. Výuka byla vedena správně, závažné nedostatky nebyly zjištěny.

19 19 H) Údaje o aktivitách školy a prezentaci na veřejnosti h1) ICT Pracovní stanice umístěné v učebnách a sloužící přípravě ped. práce: 29 Počet pracovních stanic celkem: 33 Pracovní stanice starší 5 let: 11 Novější vykazující standardu ICT: 22 Notebooky pro práci žáků 7 Notebooky pro práci pedagogů /EU peníze školám, 5T/ 13 Tablety 6 Připojení k Internetu - rychlost: 5 Mbit/s Výukové programy /Terasoft, Fraus, Petit, Silcom, Didact/ + interaktivní učebnice /Fraus, Nová škola/ 96 Tiskárny: 9 Digitální fotoaparát: 2 Digitální kamera 1 Kopírovací stroj: 2 Interaktivní tabule: 8 Vizualizér 1 V oblasti ICT spolupracovali metodici ICT se správcem školní sítě. Problémy, které se vyskytly, byly řešeny operativně. Činnost probíhala podle schváleného plánu práce. Koordinátorky ICT nemají vzdělání stanovené zákonem 563 / 2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Splněné úkoly za školní rok 2013/2014: elektronická podoba školní matriky, aktualizace, kontrola, sběr a odesílání dat UIV, vytvoření papírové formy matriky, report u ŘŠ tisk pololetních výpisů z vysvědčení a závěrečných vysvědčení sledování novinek ohledně celoplošného testování žáků 5. a 9. ročníku realizace nákupu IAT SMART prostřednictvím elektronického tržiště Tendermarket nákup PC stanic, tiskárny, výukových programů seznámení pedagogů s obsluhou interaktivních učebnic a nově zakoupených výukových programů pro IAT společné a individuální konzultace sledování aktuálních nabídek seminářů, výukových programů a novinek v oblasti ICT výběr a realizace 4 školení (EU peníze školám) seznámení pedagogů s obsluhou zakoupených výukových programů průběžná metodická pomoc pedagogům v oblasti ICT, spolupráce s výchovnými poradci - tisky a vyplnění přihlášek na střední školy správa webových stránek školy a projektů /5T, Comenius/ kontrola a údržba ICT /PC stanic, notebooků, tabletů, IAT včetně příslušenství/ průběžné doplňování materiálů na sdílených dokumentech instalace výukových programů podle požadavků vyučujících a aktuální nabídky inventarizace PC elektronické zpracování podkladů pro zápis z pedagogických rad aktualizace podkladů pro webové stránky školy aktuální řešení problému v oblasti ICT / reklamace projektoru, dotykového pera, problémy s tiskem aj./

20 20 h2) Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty /EVVO/ Koordinátorka EVVO neabsolvovala studium k výkonu specializačních činností v oblasti environmentální výchovy (v souladu s 9, odst. 1, písm. d) vyhlášky č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků, ve znění pozdějších předpisů) Ve školním roce byly průběžně plněny úkoly vyplývající z Metodického pokynu k environmentálnímu vzdělávání, výchově a osvětě ve školách a školských zařízeních čj / Program environmentálního vzdělávání na škole se řídil dlouhodobým Školním plánem vypracovaným ve školním roce 2012/2013. Vychází z regionálních podmínek a aktuálních potřeb školy. Environmentální výchova byla začleněna do všech vzdělávacích programů ŠVP Škola pro život. Žáci se ekologickou výchovou zabývali v rámci výuky přírodovědných předmětů (Prv, Př, P, Vl, Z, Věcné učení, Člověk a příroda), rovněž v rámci školní družiny. Výuka byla dle možností realizována v přírodě, na školní zahradě, hřišti, byla využívána infrasauna, rehabilitace, bazén, relaxační koutky, Snoezelen. Byla vypracována autoevaluace plnění plánu EVV pro žáky 5. a 9. tříd ZŠ. Žáci byli informováni o významných dnech souvisejících s ekologií a účastnili se akcí spojených s těmito dny (Den Země, Den stromů, Den bez aut apod.). O akcích a problematice EVVO byli žáci i jejich rodiče informováni ve školním časopise Poškoláček, vývěskách a nástěnkách školy a na webových stránkách školy. Jako každoročně proběhl sběr tříděného papíru (J.Janáčková), žáci cvičně třídili odpad, využívali odpadový materiál v hodinách pracovní a výtvarné výchovy, vjarních měsících proběhl opakovaně plánovaný sběr drobného elektroodpadu a baterií v rámci Recyklohraní /sběrná nádoba je umístěna v suterénu školy/. V průběhu školního roku probíhal sběr plastových víček - (Celkem jsme nasbírali 213,5 kg plastových víček). U žáků byl podporován zdravý životní styl pitný režim, školní hygiena, osvětlení, větrání, koutky živé přírody, kontakt se zvířaty vrámci canisterapie a hipoterapie. Třídní učitelé připravili pro žáky školní výlety do přírody a akce spojené s poznáváním regionu (projekt 5T zimní ozdravný pobyt v Jeseníkách, výlet a tandemech). Škola je rovněž zapojena do projektu Ovoce do škol. Díky projektu 5T, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ navštěvovali žáci školy v zimních měsících solnou jeskyni. Úkoly EVV se promítly v realizaci školních akcí a zapojením do dalších společných projektů. Akce EVVO: Ochrana člověka za mimořádných situací problematika třídění odpadu akce školy Tradice a zvyky Vánoc, Velikonoc Den Země Den mláďátek na školním statku (chov hospodářských zvířat) kreativní dílna ke Dni matek adventní výstava na SZŠ v Opavě žáci se zúčastnili několika výtvarných a literárních soutěží s EVV tematikou v lednu 2014 proběhla na naší škole vzdělávací akce Tonda Obal na cestách koordinátorka EVVO se zúčastnila akce DVPP Odpady a obaly a o získaných poznatcích informovala ostatní pedagogy v rámci metodického sdružení

21 21 h3) Výchovné poradenství Výchovný poradce na škole splňuje kvalifikační předpoklady dané zákonem 563 / 2004 Sb. o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Pracuje podle schváleného plánu činnosti. Ve školním roce 2013/2014 byla náplň výchovného poradenství rozdělena mezi 2 výchovné poradkyně: Mgr. Jana Brunová výchovná poradkyně pro žáky ZŠ Mgr. Silvie Häuserová výchovná poradkyně pro žáky ZŠS Vycházející žáci: škola počet ZŠ 2 ZŠ praktická 2 ZŠ speciální 2 Pět vycházejících žáků bylo umístěno na požadované obory a pokračují v sekundárním vzdělávání, jeden žák invalidní důchod. Výchovné poradkyně informovaly žáky a jejich rodiče o možnostech dalšího vzdělávání a uplatnění na trhu práce formou individuálních pohovorů, koordinovaly jejich zájem s reálnými možnostmi, informovaly vycházející žáky a jejich rodiče o termínech spjatých s přijímacím řízením. Spolupracovaly s PPP, SPC, ÚP, lékařem, školami, zajistily ve spolupráci se zákonnými zástupci žáků termíny předprofesního vyšetření. Všechny naplánované úkoly byly splněny. Nejdůležitější aktivity: systematická informační činnost sledování a shromažďování informačních i propagačních materiálů a literatury potřebné k práci výchovného poradenství, včetně změn v právních předpisech aktuální řešení výchovných a výukových problémů žáků ve spolupráci s TU zpracování plánu činnosti výchovného poradenství, evidence vycházejících žáků, předběžný zájem o povolání individuální pohovory s vycházejícími žáky a jejich rodiči předprofesní orientace žákům a jejich rodičům nižších ročníků spolupráce s výchovnými poradci opavských škol spolupráce s pracovníky odboru sociálně právní ochrany dětí MMO kontakt s vybranými školami, návštěvy Dnů otevřených dveří účast na prezentační výstavě učebních a studijních oborů INFORMA 2013 účast na poradě s řediteli SŠ a OU, předání informací žákům o studiu na školách spolupráci s TU vycházejících žáků, pomoc s vyplňováním přihlášek příprava a vydání zápisových lístků evidence rozhodnutí o přijetí ke studiu

22 22 h4) Prevence rizik a školní úrazy Počet záznamů v knize úrazů: 2 Počet odeslaných záznamů o úrazech: 1 Počet lékárniček 3 místo úrazu: počet úrazů okolí školy 1 lyžařský výcvik 1 celkem 2 Počet záznamu o úrazu pracovníka s pracovní neschopností 0 Prevence: Průběžně jsme se věnovali problematice bezpečnosti a první pomoci při všech aktivitách a plně využívali všech možností nabízených optimálním stavem doprovodných služeb v souladu s dodržováním Krizového plánu. Prevence úrazovosti byla začleněna do vyučovacího předmětu Výchova ke zdraví /tísňová volání, propagace zdravého životního stylu a aktivního způsobu života, výchova k odpovědnosti za zdraví své i ostatních, zásady první pomoci/. Každoročně pořádáme akci Ochrana člověka za mimořádných situací za spoluúčasti složek integrovaného záchranného systému. szaměstnanci školy absolvovali kurz První pomoci, ve kterém získali teoretické i praktické znalosti z oblasti poskytování první pomoci, které jim zprostředkovali profesionální zdravotníci. Před každou činností nebo akcí byli žáci poučeni o možných rizicích i jejich předcházení. Poučení o BOZ byla zapisována do třídních knih. V průběhu školního vyučování jsou v jednotlivých třídách zajištěny dohledy pedagogickými pracovníky. h5) Sponzorské aktivity: finanční a věcné dary zajištění Bašátková Brunová Doupalová Halfarová Fa Model obaly a.s. výkresy do ŠD Reklamní předměty Českomoravské stavební spořitelny, plyšové hračky do Canisterapie přeprava pomůcek a potřeb osobním automobilem Fidorky Opavia na mikulášskou nadílku, odvoz druhotných surovin Opametal, horolezecké lano Lanex Bolatice, krytky na snowblady Sporten Nové město namoravě, upomínkové předměty Česká spořitelna a Alpine sport zajištění sportovních her občerstvení Slezské pekárny a.s., MMO finanční dar 3.000,- Kč, Obklady Hollesch 2.000,- Kč, Armáda ČR Häuserová příspěvek na sportovní zařízení Curling na koberci ve výši ,- Kč, Come vending s.r.o. věcný dar interaktivní tabule, 2 PC stanice s příslušenstvím, JIWE studio s.r.o. finanční dar 6.000,- Kč grantové projekty (viz body K, M)

23 23 Janáčková Luzarová Máchová Ryšková Tesař Tomová Dárky pro prvňáčky, nanuky ke Dni dětí NOWACO s.r.o. ušití školních pomůcek pro žáky, pečení pohoštění na karneval, sportovní den, pro návštěvu v rámci projektu Comenius a jiné akce školy Věcné odměny a sladkosti do korespondenční soutěže fa Juice Gumee, fa Gorol, fa Mácha převoz věcí a kulis na zahradu školy /hra Pravěk/ bezplatné vystoupení kapely Karavana, program s dárečky pro žáky na závěr roku /TEVA, p. Dvořáková/ dokumentace školních akcí soukromým fotoaparátem, odvoz zboží vlastním automobilem, montážní materiál k ozvučení, servis tandemových kol Bezplatný odvoz plastových víček (rodiče Matyáše Rychlého) Valentová Podnožky pro žáky do třídy Vezdenková Firma Halpe drobné grafické práce, JUDr. Vlastimil Vezdenko 2.000,- Kč na nákup školních a pracovních potřeb, participace na grantových projektech Víchová Finanční příspěvky na provoz a rozvoj školy Poly Kč, To Big 7000 Kč Wittassková Další dary Odvoz listí a trávy ze školní zahrady, výsadba keříku a rostlin, výroba adventních věnců, pečení pohoštění projekt Comenius Ceny pro sportovní turnaje, výroba perníkových medailí, drobné dárky pro děti, spotřební materiál do hodin Pv a Vv, pohoštění u příležitosti Vánoc, Velikonoc, Dne dětí, cukrovinky a drobné odměny pro žáky ŠD a kroužku h6) Publikační činnost Úsilí o zviditelňování školy je jednou z našich priorit. Nedílnou součást profesionální propagace školy tvoří webové stránky školy a projektů. Tento stěžejní nástroj publicity je pod patronátem Jana Tesaře správce ICT. Mediální publicita a spolupráce s novináři regionálního tisku bude koordinována paní Jitkou Jelínkovou. K tradicím školy patří školní kronika. Významné události každého školního roku každoročně zpracovává Mgr. Jana Máchová. Formy publicity: webové stránky školy webové stránky projektu 5T webové stránky projektu Comenius školní časopis Poškoláček Region Opavsko Moravskoslezský deník, Opavský a Hlučínský deník Učitelské noviny Časopis Vozka Měsíčník Hláska informační brožura k zahájení školního roku výroba novoročenek letáky a pozvánky ke Dni otevřených dveří a Zápisu žáků do 1. tříd školní kronika, fotokronika

24 24 h7) Zájmové vzdělávání Školní družina /ŠD/ Provoz ŠD je v souladu s vyhláškou 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů. oddělení počet žáků pravidelná docházka I. výchovná skupina 11 II. výchovná skupina 11 III. výchovná skupina 6 celkem 28 Prostory školní družiny Pro tuto činnost jsou vyčleněny dvě speciální učebny. Činnost školní družiny probíhá také v ostatních učebnách, k dispozici je školní hřiště, zahradní relaxační areál, pohybový sál, keramická dílna, snoezelen, školní bazén. Vybavení školní družiny Herna ŠD je vybavena odpovídajícím nábytkem, stolními hrami a pomůckami, počítačem a CD přehrávačem. Ve třídách mohou všechny skupiny využívat interaktivní tabule, televizi, video a DVD. Materiální vybavení pro ŠD neustále doplňujeme. Komentář ředitelky školy Provoz ŠD zajišťovalo 7 vychovatelek, které plnily část pracovního úvazku ve funkcích druhého pedagogického pracovníka ve třídách ZŠ speciální a u žáků s PAS a 4 asistenti pedagoga. Čtvrtým rokem probíhala činnost ŠD podle ŠVP pro ŠD Dětem pro radost s přílohou pro školní rok 2013/2014 Pranostiky rokem krok za krokem a s celoroční hrou nazvanou Listy. Veškerá náplň činností vycházela z měsíčních témat a týdenních podtémat, které byly názorně vyvěšeny na nástěnkách v hernách. Výchovná práce byla pravidelně rozepisována v týdenních plánech vychovatelek. V rámci ŠD pracovaly na škole 3 zájmové kroužky: Hudebně pohybový, Logopedický a Pěvecký. Volnočasové aktivity navštěvovali žáci pravidelně a s nadšením, rádi se zapojovali do různých pracovních, výtvarných činností, vědomostních a zábavných soutěží. Školní družina zabezpečovala ranní družinu, odpolední odpočinkové, relaxační, zájmové činnosti. V pravidelných zájmových činnostech se vychovatelky zaměřily na tematické okruhy daných měsíců, při své výchovné práci používaly různé metody a formy práce, které vyplývají ze ŠVP pro ŠD, dbaly na dodržování zásad mentální hygieny a BOZ, spolupracovaly s rodiči, učiteli, pracovníky rehabilitace i provozními zaměstnanci. V průběhu školního roku 2013/2014 navštěvovalo školní družinu 28 žáků. ŠD navštěvovali zejména žáci nižších, ale i vyšších ročníků všech typů škol, proto výchovná práce s nimi byla velmi náročná, vyžadovala individuální přístup. Do činnosti ŠD velmi často zasahovaly zájmové kroužky a skladba žáků v odděleních se neustále měnila. Program musel být přizpůsobován zvláštnostem a postižení žáků takovým způsobem, aby je činnost zaujala a bavila. Cílem ŠD je vést žáky k samostatnosti, vzájemné pomoci a ohleduplnosti.

25 25 h8) Akce školy, účast v akcích Exkurze Dny otevřených dveří: Praktická škola při ZŠ Slezského odboje, SŠ prof. Matějčka Ostrava, OU a PŠ Hlučín, Obchodní akademie a SOŠ logistická Opava SŠ technická, Opava Informa 2013 Optys tvořivé dílny Pekárna Knappe Přírodovědné setkání na Mendelově gymnáziu Sběrna surovin Návštěva psího útulku Prohlídka areálu a Školního statku Den mláďat Minizoo Stanice mladých turistů a přírodovědců Městská knihovna Petra Bezruče v Opavě Městská knihovna Petra Bezruče v Opavě, pobočka Kateřinky Zahradnictví Školní statek výsadba rostlin a péče o ně Historická výstavní budova Slezského zemského muzea Česká pošta orientace v prostředí Prohlídka historických památek Opavy Školní výlety ZOO Olomouc Areál U vodníka Slámy Lhota u Opavy Ostrava Park miniatur, Radniční věž Ostrava Dolní Vítkovice Malý svět techniky U6 Kružberská přehrada Městské sady Opava Slezské zemské muzeum Žákovská vystoupení Vystoupení v Klubu sv. Anežky pro seniory Karneval školní družiny vystoupení žáků Hudebně pohybového zájmového kroužku Vystoupení pěveckého kroužku s pásmem koled na akci Tradice Vánoc Pěvecké a taneční vystoupení Eurotopia Den matek Divadelní vystoupení dětí z MŠ Elišky Krásnohorské Divadelní představení žáků ze ZŠ Kylešovice - Pohádky Benefiční koncert Hrajeme pro Elišku pěvecký kroužek Divadelní představení Balet Sněhurka a osm trpaslíků Slezské divadlo Cesta kolem světa Slezské divadlo O vlku a kůzlátkách Slezské divadlo Staré pověsti české Slezské divadlo Sluha dvou pánů Slezské divadlo Dalskabáty, hříšná ves aneb zapomenutý čert Slezské divadlo Muzikál Pomáda Loutkové divadlo Zapeklitá pohádka Loutkové divadlo

26 26 Koncerty Cvrčci ZŠ I. Hurníka Výchovný koncert Pavla Nováka kino Mír Látané příběhy krejčíka Honzy kino Mír Vánoční koncert dětský pěvecký sbor Domino Hudební vystoupení skupiny Karavana Výstavy Adventní výstava Masarykova SZeŠ Vánoční výstavka adventních věnečků, keramiky a ozdob z drátků ve vestibulu školy Optys tvořivé dílny Marianum velikonoční a vánoční výstava Velikonoční výstava Masarykova SZeŠ Výstava mláďat Školní statek Dům umění Afrika Návštěva expozice Slezského zemského muzea Obecní dům Cesta města interaktivní vzdělávací program Soutěže sportovní Lyžařský výcvik závody v jízdě na snowbladech, monoski Plavecká soutěž Mikulášský kapřík Sportovní hry tělesně postižených sportovců Vánoční hod na terč Turnaj v bocci, goalballe, florballe, kuželkách, hodu na cíl Přátelský turnaj v boccie a florbalu ZŠ T.G.Masaryka, ZŠ Havlíčkova Opavský Paraden Výtvarné soutěže Korespondenční výtvarná soutěž speciálních škol Olympiáda Malovaná písnička Veselý čertík Barevné listí Model obaly Strom přání Model obaly Kytičky Svět očima dětí Ministerstvo vnitra ČR Svět slova Fulnek Výtvarná soutěž Eurotopia O nejkrásnější vánoční ozdobu Magistrát města Opavy Výroba netradičních hudebních nástrojů projekt Comenius Pěvecké soutěže Pěvecká soutěž Eurotopia 1. kolo pěvecké soutěže Začarovaná písnička Celostátní kolo pěvecké soutěže Začarovaná písnička Literární soutěž Co nám dává hudba

27 27 Besedy Týden knihoven Beseda v Knihovně P. Bezruče, pobočka Kateřinky Láska ANO, děti ještě NE Minoritský klášter Opava Tonda obal na cestách beseda ke třídění odpadu Zdravé zoubky beseda k péči o chrup Beseda se studenty SŠ podnikatelské Beseda s hasiči, zástupci Městské policie, Policie ČR, Armády ČR, Záchranné služby Akce Ochrana člověka za mimořádných situací Besedy v rámci profesní orientace Besedy ke státním svátkům a mimořádným událostem Jiné akce Zimní sportovně ozdravný pobyt Suchá Rudná, Jeseníky projekt 5T, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ Cyklovýlet na tandemových kolech Jilešovice projekt 5T, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ Návštěvy solné jeskyně projekt 5T, reg.č. CZ.1.07/1.2.25/ Projekt Comenius návštěva partnerských zemí: Turecko, Itálie, Maďarsko, natáčení společné skladby žáků s rodinnými příslušníky, nácvik maďarské písně Mobilní planetárium Cvičný požární poplach, nácvik evakuace Ochrana člověka za mimořádných situací Jízda na pramicích, kánoi a kajaku Vystoupení Hudebně pohybového zájmového kroužku Návštěva dopravního hřiště Návštěva městského hřbitova Návštěva vánočních a velikonočních trhů Měsíc knihy výstava knih ze školní knihovny Den otevřených dveří Zápis žáků Maškarní karneval Velikonoční, vánoční tradice EVV Advent zdobení vánočního stromu před školou se zpíváním koled Mikulášská nadílka Vánoční besídky ve třídách, ŠD Den Země Den matek Den dětí Dětský den Velké Hoštice (spoluorganizace) Společné projekty starší a mladší žáci školy Projekt 72 hodin, tradice Vánoc ve spolupráci se žáky ZŠ Vítkov Sběr druhotných surovin Sběr plastových víček Plastožrout Návštěva stacionáře sv. Anežky Klub seniorů Letní ozdravný pobyt s Klubem přátel TP dětí a Rotary clubem Opava Celoroční soutěž školní družiny Listy Pravidelné doučování žáků studenty středních opavských škol Benefiční koncert Zpíváme pro Elišku

28 28 Ostatní akce školy: - Den učitelů - Společné posezení žáků, rodičů, pedagogů, rehabilitačních pracovníků a pracovníků Centra pro zdravotně postižené (posezení u ohně s country hudbou na závěr školního roku) - Společné posezení pracovníků školy na závěr školního roku - Vedení praktikantek UP Olomouc, SPŠ Krnov stáže - Exkurze pro žáky maturitních ročníků Mendelova gymnázia, Střední zdravotnické školy - Odborné stáže studentů - Vyhlášení nejlepších žáků opavských základních škol (od 2011 i speciálních škol) - Vyhlášení nejlepších pedagogů opavských základních škol (od 2011 i speciálních škol) - Účast na metodických sdruženích - Volejbalový turnaj pro pedagogy opavských speciálních škol - Srdce na dlani Rotary club Opava - Večírek s MŠ Eliška Komentář ředitelky školy Snaha organizovat a účastnit se soutěží je jednou z priorit školy. Žáci se účastní převážně sportovních, výtvarných a pěveckých soutěží, ve kterých dosahují velmi pěkných výsledků. Zaměřujeme se zejména na soutěže pro handicapované žáky, ale vyhledáváme také příležitosti k účasti na akcích společně se zdravou populací.

29 29 h9/ Spolupráce školy s rodiči formy spolupráce komentář Školská rada založena , nové volby Třídní schůzky 4 x ročně, individuální pohovory dle potřeby Školní akce pro rodiče 3 x ročně Školní časopis Poškoláček Konzultace na vyžádání Den otevřených dveří 2 x ročně Hospitace rodičů ve třídách 0 Webové stránky školy (web projektu 5T) Komentář ředitelky školy Školská rada se sešla 2 x za rok. O schůzích vede zápisy. Projednala rozpočet školy, přípravu nového školního roku, schválila plán práce na školní rok 2013/2014, zprávu o činnosti školy za školní rok 2012/2013, zprávu o hospodaření příspěvkové organizace, vnitřní předpis FKSP na rok 2014, vnitřní platový předpis, vnitroorganizační směrnici a zprávu o výsledcích veřejnoprávní kontroly konané ČŠI. Školská rada vstupovala do jednání mezi školou a rodiči, podpořila školní akce a vyvinula úsilí k získání sponzorských příspěvků. Osobní kontakt s rodiči byl zabezpečován individuálními konzultacemi, pravidelnými třídními schůzkami. Hospitace rodičů ve třídách nebyly vyžádány. Otázky spolupráce se orientovaly také na neformální spolupráci mezi školou a rodinou, na pomoc při realizaci některých mimoškolních společenských, sportovních a kulturních akcí, při příležitosti školních oslav a tradicích školy. Velký úspěch sklízí školní časopis Poškoláček a webové stránky školy. Přestože je spolupráce školy s rodiči na dobré úrovni, je to oblast, které je potřeba se neustále věnovat. h10/ Vyřizování stížnosti, oznámení, podnětů Stížnosti proti rozhodnutím ředitelky školy, proti podmínkám, průběhu a výsledkům vzdělávání, stížnosti v oblasti pracovně právních vztahů ve správním řízení nebyly žádné.

30 30 I) Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI Česká školní inspekce Ve dnech proběhla na škole kontrolní a inspekční činnost. Téma: Veřejnosprávní kontrola využívání finančních prostředků ze státního rozpočtu za období od k termínu kontroly. Zjištění: Veřejnosprávní kontrolou využívání finančních prostředků státního rozpočtu nebylo zjištěno porušení právních předpisů. J) Základní údaje o hospodaření školy Naší organizaci byl jako každý rok stanoven závazný ukazatel příspěvek na provoz. Se svěřenými finančními prostředky jsme nakládali maximálně hospodárně, zákonné limity byly dodrženy. Díky efektivnímu vynakládání finančních prostředků dosáhla organizace kladného hospodářského výsledku, část financí bude přidělovat do rezervního fondu a část do fondu odměn. V roce 2013 mimo provozní dotaci obdržela organizace dotaci z Rozvojového programu Kompenzační učební pomůcky pro žáky se zdravotním postižením ve výši ,- Kč. Finanční prostředky byly v daném roce zcela vyčerpány vsouladu s jeho určením (nákup výškově stavitelných židlí a lavic). Organizace v jiné (doplňkové činnosti) pronajímala pohybový sál. Rozsah činností je stanoven v objemu volné (nevyužité) kapacity tak, aby neohrozil plnění úkolů zajišťovaných v rámci hlavní činnosti. Výkon doplňkové činnosti je právně ošetřen. Výsledek této činnosti nebyl v ročním úhrnu ztrátový. Zisk je součástí hospodářského výsledku školy. Největší část finančních prostředků určených na provoz organizace byla vyčerpána na mzdy zaměstnanců a zákonné odvody. Značná část byla odčerpána na úhradu elektrické energie, plynu, tepla, další pak byla použita na úhradu služeb (telekomunikací, revizí elektrických spotřebičů, kotelny, výtahů, výpočetní techniky, střežení objektu, zpracování mezd, odvoz odpadu ). Díky mezinárodním projektům a sponzorům udržujeme nadstandardní nabídku volnočasových aktivit, pořádáme ozdravné pobyty na horách, cyklovýlety a jiné sportovní a kulturní aktivity a rozšiřujeme nadstandardní materiální zázemí. Peněžní fondy máme finančně kryté. Ze sociálního fondu přispíváme zaměstnancům na rekreace, kulturní a sportovní akce, k životním a pracovním jubileím. Fond reprodukce investičního majetku jsme využili k údržbě nemovitého majetku a opravám spojeným s provozem školy. Přesné údaje o hospodaření školy budou řešeny dodatkem po zpracování roční účetní závěrky za rok (vyhláška 15 / 2005 Sb., 5, odst. 3).

31 31 K) Údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů Škola se zapojila do těchto rozvojových a mezinárodních programů: Rozvojový program MŠMT na rok Kompenzační učební pomůcky pro žáky se zdravotním postižením č.j. MSMT 41333/ ve výši ,- Kč Státní projekt SZIF Ovoce do škol Základním cílem celého projektu je přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit správné stravovací návyky ve výživě dětí a tím zároveň bojovat proti dětské obezitě. OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách, název projekut Projekt Šťastný život s handicapem, reg.č.: CZ.1.07/1.4.00/ , hodnota projektu: ,- Kč, Projekt je financovaný ze strukturálních fondů ESF a státního rozpočtu ČR. (realizovaný od ) OP VK projekt Pět terapií pro šťastný život s handicapem v rámci globálního grantu Rovné příležitosti dětí a žáků ve vzdělávání v MSK, reg.č.: CZ.1.07/1.2.25/ , hodnota projektu: ,52 Kč. Projekt je financovaný ze strukturálních fondů ESF a státního rozpočtu ČR. (realizovaný od ) Od realizujeme projekt Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního učení s názvem ABLED RHYTHMS schválený Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy. Díky přidělenému grantu ve výši ,- EUR musí škola uskutečnit minimálně 24 mobilit do partnerských institucí (Turecko, Maďarsko, Itálie).

Výroční zpráva o činnosti školy. Školní rok 2014 2015

Výroční zpráva o činnosti školy. Školní rok 2014 2015 1 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského12 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014 2015 Pedagogická rada byla s výroční zprávou seznámena dne: 31. 8. 2015 Výroční zpráva byla

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12. Výroční zpráva o činnosti školy

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12. Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2005 2006 Obsah : ( Podle zákona 561 / 2004 Sb., 11, 12 odst. 2 a vyhlášky č.15 / 2005 Sb., 7) a)

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Plán práce školy školní rok 2013/2014

Plán práce školy školní rok 2013/2014 1 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 Plán práce školy školní rok 2013/2014 2 Obsah : 1 / Úvod 2 / Přehled prázdnin a významných dnů 3 / Organizace školy 4 / Personální zajištění,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Speciální školy pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12. Výroční zpráva o činnosti školy

Speciální školy pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12. Výroční zpráva o činnosti školy Speciální školy pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2004 2005 Obsah : ( Podle zákona 561 / 2004 Sb., 11, 12 odst. 2 a vyhlášky č.15 / 2005 Sb., 7)

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Prováděcí plán pro rok 2017/2018

Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Září: Spolupráce pedagogů jednotlivých vzdělávacích oborů školy - plánování akcí školního roku, projednávání prováděcího plánu, projektů atd. (všichni Společné zahájení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Plán práce školy pro školní rok 2014 2015 Plán práce je koncipován jako přehled hlavních

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2011/2012 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/19 Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, 747 25 Sudice 1 Školní poradenské pracoviště Školní poradenské

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková V Borkovanech 29. 9. 2016

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2016/17 (podle zákona č. 561/2004 Sb., 10 a vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 1 Základní údaje o škole 1.1. Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Adresa školy: Hlavnice 109,

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace 1. Základní charakteristika školy: 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno. nám.míru 3,

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010 Příloha č. 1 Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS Brno, Koperníkova 2/4 držitel certifikátu ISO ČSN 9001:2001 ROČNÍ PLÁN školní rok 2009/2010 15 z 59 Obsah : 1. Charakteristika

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Základní škola Hustopeče, Komenského 163/2, okres Břeclav, příspěvková organizace Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště Školní psycholog

Více

ve školním roce 2017/2018

ve školním roce 2017/2018 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková 20. 9. 2018 Obsah: 1. Základní

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy,

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2.1. Charakteristika školy Umístění a vybavení školy Naše Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Pionýrů 2352, Frýdek-Místek, příspěvková organizace se

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát. čj. ČŠI-1019/07-09. Základní škola Bratří Čapků, Úpice, Komenského 151, okres Trutnov

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát. čj. ČŠI-1019/07-09. Základní škola Bratří Čapků, Úpice, Komenského 151, okres Trutnov Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1019/07-09 Základní škola Bratří Čapků, Úpice, Komenského 151, okres Trutnov Adresa: 542 32 Úpice, Komenského 151

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 KATEŘINICE REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Renata Sušňová,

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Školu navštěvuje 596 žáků jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 Ve škole pracuje 40 učitelů 1 rodilý mluvčí ve 13 třídách asistent

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Organizace chodu školy, soubor řídících činností. Neustálé operativní řešení každodenně vznikajících problémových situací. Vymezení základních oblastí

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Plán a Dlouhodobý plán Č.j.: 2ZŠ 185/14 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Mgr. Ilona Vránková Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2014 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy

Více