Internetové stránky Klubu chovatelů collií a sheltií Praha.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Internetové stránky Klubu chovatelů collií a sheltií Praha. http://collie-sheltie-club.wz.cz"

Transkript

1 Magazín collie & sheltie 1 / 2011 Obsah : 02 Organizační zprávy 04 Nový postup při zápisu vrhu 09 Jak na to? 10 Přehlídka šampionů 11 Bonitace Praha - Rychety 17 Statistika CEA 18 Soutěž oprava 22 Klubová a Speciální výstava 24 Klubová výstava 42 Speciální výstava 51 Klubova výstava šeltie (ČKChSh) 54 Léto s Lassií 57 Sraz KK 62 Pasáčkem snadno a rychle 63 Termínový kalendář obálka Kalendář klubových akcí Internetové stránky Klubu chovatelů collií a sheltií Praha webmaster: Mgr. Pavla Kůsová: collie@ .cz redakce: Mlada Svobodová: mlada.svobodova@mybox.cz

2 Organizační zprávy P o z v á n k a na členskou schůzi Klubu chovatelů collií a sheltií, která se koná v sobotu od hod. V hotelu CHODOV Praha 11 Chodov, ul. Mírového hnutí 2137 / 7 P r o g r a m : 1) Zahájení, volba mandátové a volební komise 2) Zpráva o činnosti Klubu v roce ) Zpráva matrikářky Klubu 4) Zpráva správce DPK 5) Pokladní zpráva 6) Vyhlášení klubových soutěží 7) Rámcový plán činnosti pro rok ) Návrh úpravy pravidel Psa roku ) Návrh úpravy členských poplatků - k diskuzi na členské schůzi 10) Volby Výboru a Revizní komise Klubu 11) Diskuze 12) Usnesení 13) Závěr a ukončení schůze předpoklad ukončení v 16:30 Doprava: Přítomnost psů je možná a vítaná, zejména u vítězů klubových soutěží. Občerstvení zajištěno. Metrem se k nám dostanete trasou "C" na stanici Chodov, kde snadno přestoupíte na autobusovou linku číslo 154, směr Skalka, vystoupíte na 3. zastávce "Brodského". Autem z dálnice D1 Praha - Brno (vzdálena 1 km od hotelu): Při jízdě směrem z Prahy do Brna: Odbočte z dálnice na Nákupní centrum CHODOV (výjezd až za EXITEM č.1) Nezajíždějte do garáží nákupního centra a na světelné křižovatce se dejte doprava. Právě se nacházíte na ulici Mírového hnutí, dojedete na kruhový objezd pod mostem, pojdete rovně a po několika stech metrech uvidíte na levé straně modrou budovu Hotelu Chodov. Při jízdě směrem z Brna do Prahy: Použijete EXIT 2, směr stanice metra Opatov. Dále pokračujte až na kruhový objezd, kde odbočíte druhou ulicí vpravo směr HOSTIVAŘ a budete pokračovat v jízdě až na druhou světelnou křižovatku, na které odbočíte vlevo a po cca. 200 metrech na pravé straně ulice Mírového hnutí se nachází hotel Chodov. Parkování omezený počet míst je přímo u hotelu, další možnost je v sídlišti na protější straně ulice. Mapku najdete na stránkách :

3 Organizační zprávy Členské příspěvky na rok 2011 Složenka na úhradu členského příspěvku je přiložena k tomuto vydání Magazínu (v obálce). Výše příspěvku 200 Kč, při nedodržení termínu se zvyšuje o částku 50 Kč. Zkontrolujte si prosím, zda je na složence správně uvedeno vaše členské číslo jako variabilní symbol, bez tohoto čísla nelze identifikovat plátce. Ústřižek složenky uschovejte. Termín pro úhradu členského příspěvku : 28. února 2011 Příspěvky je možné uhradit také platbou na bankovní účet klubu, kde stejně jako na složence uvedete své členské číslo jako variabilní symbol. V případě nového členství před udělením členského čísla uveďte jako variabilní symbol své rodné číslo bez lomítka. Číslo účtu klubu: /0800 Variabilní symbol: členské číslo nebo rodné číslo bez lomítka Konstantní symbol: 0308 Specifický symbol: 111 Adresa majitele účtu:klub chovatelů collií a sheltií Praha, Rašínova 5, Písek Změna Výstavního řádu ČMKU Předsednictvo ČMKU rozhodlo, že od končí přechodné období pro ustanovení výstavního řádu ČMKU a upravuje tímto bod k) článku 14 Výstavního řádu ČMKU v souladu s normativem FCI, a to následovně: Je zakázáno upravovat srst, kůži nebo čenich psa čímkoliv, co mění jejich strukturu, barvu nebo tvar. Je zakázáno upravovat psa v areálu výstaviště s pomocí jakýchkoliv látek nebo pomůcek. Povoleno je pouze česání a kartáčování. Je také zakázáno vyvazovat psa na trimovacím stole na delší dobu než je nezbytné pro úpravu. Porušení tohoto ustanovení může mít za následek okamžité vyloučení psa z účasti na výstavě. Změna Řádu pro udělování titulu Český šampion Předsednictvo ČMKU odsouhlasilo změnu Řádu pro udělování titulu Český šampion platnou od ) Plemena nepodřízená zkoušce: 5x CAC z toho min. 1x z MVP a min. 1x z výstavy pořádané klubem. Psům, kteří splnili podmínky platné do bude šampión přiznán podle původního řádu.

4 Organizační zprávy Nový titul: C.I.B. Předsednictvo FCI přijalo rozhodnutí o změně zkratky používané pro titul Mezinárodní šampion krásy (Int. Ch., ICh.) Dosud užívaná zkratka je nahrazena zkratkou C.I.B. Podmínky pro získání titulu Mezinárodní šampion krásy zůstávají nezměněné Změny při zápisu vrhu Od dochází k několika změnám při zápisu vrhu. Věnujte jim dostatečnou pozornost, aby nedocházelo ke zbytečným prodlevám při vystavování průkazů původu štěňat. 1) Fena musí být přeregistrována již před prvním krytím dosud toto platilo jen u psa, přeregistrace feny se dělala až při prvním vrhu. O přeregistraci požádejte raději hned po bonitaci. 2) Změna termínu k zaslání Přihlášky k zápisu štěňat do 18. dnů po narození štěňat Dosud byl termín 4 týdny. 3) Změna termínu při zasílání příloh všechny přílohy (s výjimkou dokladu o platbě na účet klubu) musí být přiloženy již při prvním podání přihlášky t. j. do 18.dnů po narození štěňat. Dosud se přílohy přikládaly až při druhém podání přihlášky do 8. týdnů po vrhu. 4) Změna příloh mimo obvyklých příloh je nutné vždy přikládat i oboustrannou kopii průkazu původu psa i feny se zapsanou bonitací a přeregistrací a to i v případě opakovaného vrhu. Postup při zápisu vrhu platný od !!! Nejdůležitější otázky kolem postupu při zápisu vrhu můžeme rozdělit následovně: Co, Kdy, Kam, Jak a Za kolik? Co? Přihláška k zápisu vrhu (celý název dosud užívaného formuláře je Žádanka pro určení tetovací značky a přihláška k zápisu štěňat do plemenné knihy psů). Formulář získáme: a) na webových stránkách klubu (sekce Ke stažení) b) elektronická přihláška vrhu je k dispozici v databázi našich plemen ( pro její vyplnění musíte být registrováni) c) případně na požádání u správce plemenné knihy a poradců chovu. Podle zvoleného způsobu označení štěňat zvolíme i formulář Přihlášky. V případě značení štěňat tetováním je jednostranný, v případě čipování oboustranný.

5 Nový postup při zápisu vrhu Kdy a kam? Při podání Přihlášky musíme dodržet dva závazné termíny a přiložit vždy správné dokumenty jako přílohy: 1. podání - do 18. dnů po narození vrhu přihlášku vyplníme 4x a přiložíme přílohy: a) krycí list 2x originál + kopie b) oboustrannou kopii průkazu původu se zapsanou bonitací a přeregistrací feny (matky) přikládáme vždy i při opakovaném vrhu c)oboustrannou kopii průkazu původů se zapsanou bonitací a přeregistrací krycího psa (otce) - přikládáme vždy i při opakovaném vrhu. V případě zahraničního krytí nahrazuje bonitační list doklad o chovnosti psa. d) kopii dekretu chráněného názvu chovatelské stanice při prvním zápisu na novou chovatelskou stanici (týká se vrhů od písmene A) e) další přílohy jsou nepovinné, ale pokud chceme, aby v průkazech štěňat byly zapsány výstavní tituly, pracovní zkoušky, zdravotní testy rodičů, které dosud nejsou zaevidované v plemenné knize, přiložíme kopie dokumentů. f) Neposíláme již žádost o přeregistraci feny při jejím prvním vrhu přeregistrace musí být provedena již před krytím feny! Přihlášku ve 4 exemplářích + přílohy odešleme v daném termínu 18 dní na adresu správce dílčí plemenné knihy: Mgr. Pavla Kůsová, Běleč 1, Bratronice Pro zrychlení můžeme zasílat podklady obyčejnou poštou s uvedenou zpětnou adresou na obálce (pokud nepřikládáme originály dokladů). Přihláška ve dvou originálech z 1. podání se nám vrátí z ČMKU s přidělenými čísly zápisu cca do dvou týdnů. 2. podání - do 60. dnů po narození vrhu a) všechna štěňata označíme zvoleným způsobem buď tetováním nebo čipováním b) přihlášku necháme potvrdit veterinářem c) zaplatíme určené poplatky klubu a přiložíme doklad (kopii) o platbě d) přiložíme jednu sadu samolepek s čísly čipů, pokud jsou štěňata značena čipováním e) můžeme přiložit kopie zdravotních testů štěňat (oční vyšetření, MDR1), pokud je požadujeme zapsat do průkazů původu Jeden originál přihlášky + kopii + přílohy odešleme v daném termínu 60 dní na adresu správce dílčí plemenné knihy: Mgr. Pavla Kůsová, Běleč 1, Bratronice Pro zrychlení můžeme zasílat podklady obyčejnou poštou s uvedenou zpětnou adresou na obálce (pokud nepřikládáme originály dokladů). Druhý originál přihlášky uložíme jako svou chovatelskou dokumentaci. Kopii přihlášky zašleme majiteli krycího psa.

6 Nový postup při zápisu vrhu V případě nedodržení termínů k odeslání bude poplatek za vyřízení k zápisu vrhu navýšen o 100 Kč. Jak vyplnit Přihlášku? chovatelská stanice - uvedeme název přesně podle toho jak je zaregistrován. Pokud ještě není název uznán, ale je podaná žádost, napíšeme do rubriky zažádáno jména rodičů - vyplníme přesně podle jejich PP (včetně chovatelské stanice) barva - označíme nabízený druh barvy bonitace - uvedeme místo a datum absolvované bonitace a výšku chovného jedince výstavní ocenění a tituly - v rodokmenech štěňat budou zapsány tituly rodičů, jen pokud jsou zapsány na plemenné knize. Nově získané tituly musíme doložit kopií výstavní přílohy, kopií diplomu nebo posudku. sloupec 1) nevyplňujeme, vyplní plemenná kniha sloupec 2) jména štěňat - seřadíme podle abecedy nejdříve psy a potom opět podle abecedy feny. Jméno nesmí být delší než 20 znaků včetně mezer mezi slovy - např. Aron Black = 10 znaků. Pokud chceme jako součást jména uvést i barvu, musí být barva uvedena až za jménem. sloupec 3) pohlaví - vypisujeme slovy pes / fena, nepoužíváme značky sloupec 4) druh srsti a barva: druh: u kolií - dlouhá nebo krátká u šeltií - jen dlouhá barva: u kolií - zlatá, tricolor, blue-merle u šeltií - zlatá, tricolor, blue-merle, bicolor nezapomeneme přihlášku podepsat Jak označit štěňata? Označena musí být všechna štěňata ve vrhu. Všechna štěňata v jednom vrhu musí být označena stejným způsobem buď tetováním nebo čipováním. Nelze např. dvě štěňata označit čipem a ostatní otetovat. Můžeme ale celý vrh označit tetováním a k tomu ještě některá štěňata (třeba ta, o kterých víte, že budou cestovat do zahraničí) označit navíc i čipem. Tetování nebo čipování je povoleno provádět nejdříve ve stáří 6 týdnů, a to celý vrh najednou. Tetováním nebo čipováním je jednoznačně ověřen počet a pohlaví zapisovaných štěňat. Tetování provádí výhradně veterinární lékař, který na přihlášce vrhu potvrdí podpisem a razítkem provedené tetování i kontrolu vrhu. Tetovací číslo je shodné s číslem zápisu a provádí se do pravé slabiny.

7 Nový postup při zápisu vrhu Čipování provádí výhradně veterinární lékař, který na přihlášce vrhu potvrdí podpisem a razítkem provedené čipování i kontrolu vrhu. Ke každému mikročipu náleží sada šesti samolepek s číslem čipu. Jednu samolepku od každého štěněte nalepí veterinář na zadní stranu přihlášky vrhu, druhou do očkovacího průkazu. Další samolepku každého štěněte přikládá chovatel k přihlášce vrhu, plemenná kniha je použije do průkazů původu. Zbylé samolepky předává chovatel novému majiteli štěněte. Za kolik? Poplatky za vystavení průkazů původu a administrativu s tím spojenou jsou dvoje: Poplatky Klubu: 40 Kč za každé zapsané štěně 300 Kč krycí poplatek - krycí poplatek platíme za majitele krycího psa a odečteme si ho od částky, kterou máme za krytí zaplatit. V případě zahraničního krytí je tento poplatek klubem odpuštěn. 100 Kč v případě zpoždění nebo nutného doplnění přihlášky vrhu Poplatky Klubu můžeme uhradit složenkou na účet klubu nebo převodem z účtu Adresa majitele účtu: Klub chovatelů collií a sheltií Praha, Rašínova 5, Písek Číslo účtu: / 0800 Variabilní symbol - členské číslo chovatele Specifický symbol - pro zápis vrhu je 333 Doklad o platbě přikládáme při druhém podání Přihlášky k zápisu vrhu Poplatky Plemenné knize ČMKU: 200 Kč za PP (za každé štěně) 200 Kč v případě zahraničního krytí (při prvním použití zahraničního psa v ČR) 70 Kč poštovné a balné Poplatky Plemenné knize ČMKU jsou hrazeny dobírkou při převzetí PP Rekapitulace postupu: 1) opatříme si formulář Přihláška k zápisu vrhu 2) formulář vyplníme podle návodu, nezapomeneme ho podepsat 3) přiložíme přílohy 4) odešleme správci dílčí plemenné knihy do 18. dnů po narození vrhu 5) počkáme na vrácení Přihlášky s přidělenými čísly zápisu 6) necháme označit štěňata 7) zaplatíme poplatky klubu 8) přiložíme požadované přílohy 9) odešleme správci dílčí plemenné knihy do 60. dnů po narození vrhu 10) čekáme na zaslání průkazů původu štěňat, které budou účtovány dobírkou

8 Nový postup při zápisu vrhu Další náležitosti spojené se zápisem vrhu Než se dočkáme vrhu a zapíšeme ho, musíme samozřejmě splnit další náležitosti jako je bonitace, přeregistrace, krytí. Bonitace je popisná přehlídka před bonitační komisí, nezbytná pro získání chovnosti psa i feny a umožnění tak chovu s průkazem původu. Podmínky a podrobnosti bonitace obsahuje bonitační řád klubu. V sekci Ostatní záznamy v PP musí být uvedeno datum, chovný nechovný a výška v cm a záznam musí být potvrzen razítkem klubu a podpisem. Přeregistrace - je zápis psa/ feny do rejstříku chovných jedinců hlavní plemenné knihy ČMKU. Majitel chovného psa i feny požádá o přeregistraci před prvním krytím. Společně s žádostí o přeregistraci může požádat hlavní plemennou knihu o zaslání Knihy odchovů a Knihy krytí (za cenu cca 10,- Kč á kus). k žádosti přikládáme originál průkazu původu a kopii bonitačního listu o přeregistraci požádáme na ČMKU - PK 1, Jankovcova 53, Praha. PP se záznamem o přeregistraci obdržíme na dobírku - přeregistrace 250 Kč + 70 Kč poštovné a balné cca za 14 dnů Krycí list je k dispozici na webových stránkách klubu (sekce Ke stažení), elektronický krycí list je k dispozici v databázi našich plemen ( pro jeho vyplnění musíte být registrováni) případně na požádání u správce plemenné knihy a poradců chovu. Je nezbytné používat předepsaný a schválený krycí list. Krycí list si před krytím připravte ve 3 originálech (1 zůstává majiteli krycího psa, 1 zůstává pro evidenci vám a jeden zasíláte se zápisem vrhu). Krycí list musí podepsat jak majitel krycího psa, tak chovatel (majitel feny). Krytí - před krytím si majitel feny zajistí přeregistraci feny a ověří u majitele krycího psa, zda zvolený pes je již také přeregistrován a dosáhl předepsaného věku (u kolií 18timěsíců, u šeltií 15timěsíců). Je vhodné se majitele zeptat, zda krycí pes má v hlavní plemenné knize zapsány výstavní tituly či pracovní výsledky, stejně jako jeho zdravotní záznamy. Od majitele krycího psa si nejpozději při krytí vyžádejte kopii PP psa a kopii jeho bonitačního listu, případně kopie jeho zdravotních vyšetření a výstavních či pracovních úspěchů, tyto doklady si uschovejte pro svou evidenci a pro zápis štěňat. V případě nejasností se chovatelé mohou obrátit s dotazy na správce DPK klubu: Pavla Kůsová, mob , collie@ .cz.

9 Jak na to? Další tipy a rady Chovatelská dokumentace každý chovatel i majitel krycího psa má povinnost vést chovatelskou dokumentaci. Na Plemenné knize ČMKU si může (třeba při přeregistraci) objednat Knihu odchovů nebo v případě psa Knihu krytí. Do knih si pak zapisuje odchovy té které feny a u psa jeho krytí a vrhy. Kniha odchovů a Kniha krytí však není povinná, jako chovatelská dokumentace mohou sloužit i kopie dokumentů přihláška k zápisu vrhu a krycí list. Exportní průkaz původu pokud chceme vyvézt štěně do zahraničí, musí být pro něj vystaven exportní PP. Je stejný PP jako český, ale je označen razítkem ČMKU jako Export pedigrée. O exportní PP žádáme Plemennou knihu ČMKU, přiložit musíme originál PP daného štěněte a jméno nového majitele s úplnou adresou. Za exportní PP zaplatíme 360 Kč + 70 Kč poštovné a balné. Pokud máme jistotu, že zahraniční zájemce si štěně skutečně vezme, můžeme o exportní PP zažádat hned při druhém podání přihlášky k zápisu vrhu. V tom případě přiložíme k přihlášce stručnou žádost o vystavení exportního PP se jménem štěněte, jménem nového majitele a celou jeho adresu. Import importovat lze pouze psa (fenu) s platným průkazem původu vystaveným některou zemí FCI, či smluvními partnery FCI. Importovaný jedinec s exportním PP vystaveným na českého majitele, musí být před bonitací a výstavou zapsán nejdříve v Plemenné knize ČMKU. O zapsání žádá majitel importu na Plemenné knize ČMKU, Jankovcova 53, Praha 7 Originální PP se u importovaných zvířat nepřepisují na formuláře ČMKU, je jim pouze přiděleno a zapsáno nové číslo zápisu. Pokud není PP psán latinkou, je nutné předložit ověřený přepis. Zapůjčení krycího psa ze zahraničí zapůjčit lze pouze psa s platným průkazem původu vystaveným některou zemí FCI, či smluvními partnery FCI. Při zápisu prvního vrhu po zapůjčeném psu musíme přiložit kopii jeho PP, doklad o chovnosti ze země původu a smlouvu s majitelem, ve které je uvedeno jméno dočasného majitele v ČR a doba, po kterou zde může být krycí pes používán.

10 Přehlídka šampionů CH. ČR - CALIBRA'S GO WEST pes - kolie krátkosrstá - zlatá nar o. OneWay's Gold Rush m. Calibra's Deja Vu maj. Iveta Filipová, Mniší 225, Kopřivnice Foto: Iveta Filipová Složka: Mag_1_11, foto: Calibra s Go West CH. ČR ENJOY GOLD RIA - HENRIA fena šeltie zlatá nar o. Caddy ze Skalní vyhlídky m. Aisha Gold Ria Henria maj. Lucie Kučerová, Lom 1152/22, Lysá nad Labem Foto : K. Hejduková Složka M_1_11, foto: Enjoy_G_Ria_Henria

11 Bonitace Bonitace Praha-Rychety Kolie dlouhosrstá - psi ALFA ADELANTE Niarra - tri v. 60 cm - (Star Light vom Adlerwappen x New Face of African Gold) maj. Kotalová R. Velká Čermná 12, Čermná n. Orlicí, chovný BAYSSY ZLATÝ Dominance - zl v. 57 cm - (Decent Fellow Leawrey x Cassie Gold od Dennynky) maj. Bočková A., L.Kuby 790, Kladno, chovný BRIT GOLD Fredina Agi - zl - 4/15/ v. 60 cm - (Early Sunshine Hirundo x Polly Black Nellago) maj. Prouzovi O. a K., Batňovice 39, Batňovice, chovný CABALOO CODDY Aratinga - zl v. 58 cm - nadpoč.p1 LH (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Life of Kassiopeia) maj. Mrázová K., Brožíkova 6, Karlovy Vary, chovný CARAMEL z Josefovské pevnosti - zl v. 56 cm - P1 PH (One More Night African Gold x Melody d Amour ze Zlaté Jalny) maj. Schwabová J., Pěčín 256, Pěčín, chovný CARDIFF CLIFF Aratinga - zl v. 56 cm - P2 PH,nadpoč.P1LD (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Life of Kassiopeia) maj. Kalvasová V., Svinařická 274, Smečno, chovný CARIBOO COOPER Aratinga - zl v. 58 cm - (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Life of Kassiopeia) maj. Štech J., U Zahrady 68, Praha 10 - Dolní Měcholupy, chovný CLAREMON CLYDE Aratinga - zl v. 59 cm - (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Life of Kassiopeia) maj. Marešová I., Masarykova 220, Čelákovice, chovný DELEGATE from Graslic Hills - zl v. 57 cm - nadpoč. P1 LH (Alwin from Graslic Hills x Old Golden Gates Perfecta) maj. Pešek J., Majakovského 21, Karlovy Vary, chovný EMPEROR ELWIS Ronna Bohemia - zl v. 58 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Wonderful Dream of Kassiopeia) maj. Zyková H., Březská 224/1, Říčany, chovný

12 Bonitace ENDREW z Jasmínových hor - zl v. 58 cm - nadpoč.p1 PH (Glen Morristone s Hope Sweet Love x Unser Püntchen Sanya of Kassiopeia) maj. Němečková P., Kluky 52, Písek, chovný FLASH BACK Leawrey - zl v. 57 cm (Prince of Sunlight Quenchless Love x Beltane Witch des Beldones) maj. Daniš V., Vintířov 46, Vintířov, chovný CHEYENNE Leawrey - zl v. 58 cm - nadpoč. P1 LH (Old Smokey des Beldones x Evanescent Love Leawrey) maj. Kucková L. + Ryšánková K., Lidická 280, Libčice n/vltavou, chovný NATHALI GOLD Modrý Iris - zl v. 54 cm - (Dream of Fluffy Lohrien x Anabell Besednický vrh) maj. Kratochvílová M., Staré Vrátno 14, České Budějovice, chovný NEVER BETTER Modrý Iris - zl v. 57 cm (Dream of Fluffy Lohrien x Anabell Besednický vrh) maj. Kratochvílová M., Staré Vrátno 14, České Budějovice, chovný YORK BLACK Vermiko - tri v. 56 cm - (Vard Black Vermiko x Lucky Starline Blue Devotion) maj. Dobešová R., Hlubočinka 968, p.kamenice, chovný YUL BLACK Vermiko - tri v. 56 cm - (Vard Black Vermiko x Lucky Starline Blue Devotion) maj. Smítková J., Bernartice 25, p.čechtice, chovný Kolie dlouhosrstá - feny ABIGAIL GOLD Stříbrná podkova - zl v. 52 cm - I3 PH po úraze (Erin Krásná Louka x Charminka Black Zátoka snů) maj. Hrušková M., Hlízov 41, chovná AMELIE Marytrav - zl v. 54 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Aylin Čin-Čin Pet) maj. Vojtková K. + Kamenský L., Olbrachtovo nám. 10, Brno, chovná AMINA Lago Benea - tri v. 52 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x I Love You Noko Bohemia) maj. Gogolínová J., Červené vršky 678, Benešov, chovná

13 Bonitace AMY Marytrav - zl v. 52 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Aylin Čin-Čin Pet) maj. Maierová I., Žižkova 455, Dobroměřice, chovná ANABEL GOLD Stříbrná podkova - zl v. 51 cm - (Erin Krásná Louka x Charminka Black Zátoka snů) maj. Procházková J.,58812 Dobronín 241/4, chovná CAMBA CASANDRA Aratinga - tri v. 51 cm - I3 LH- zlomená (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Life of Kassiopeia) maj. Kubálková S., Na Mýtince 226/2a, Říčany, chovná CELINE z Josefovské pevnosti - zl v. 53 cm - (One More Night African Gold x Melody d Amour ze Zlaté Jalny) maj. Seligerová Z., Jarní 19, Jablonec n/nisou, chovná DAISY z Údolí Lužnice - zl v. 55 cm - nadpoč.p1 PH (X-Killer Noko Bohemia x Angelika z Údolí Lužnice) maj. P. Kloudová, Hrnčířská 114, Kutná Hora, chovná DAPHNEE z Jasmínových hor - zl v. 52 cm - P2 PD,P2 LD (Glen Morristone s Hope Sweet Love x Brigitte z Jasmínových hor) maj. Bočková B., 1.máje 197, Merklín, chovná ELLEE JOLIE z Jasmínových hor - zl v. 51 cm - (Glen Morristone s Hope Sweet Love x Unser Püntchen Sanya of Kassiopeia) maj. Havlová D., Otěšice 23, Přeštice, chovná EMPRESS ELFI Ronna Bohemia - zl v. 54 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Wonderful Dream Windie of Kassiopeia Ch.) maj. Náhlovská E., 28.října 735, 0 Kladno-Švermov, chovná EVERY DAY Chris n Joe - tri v. 52 cm - (Vertige-de-L Amour des Marecages du Prince x Old Golden Gates Magnifica) maj. Eliášová L., Školní 107, Prace, chovná FAIRYTALE Leawrey - zl v. 54 cm - (Prince of Sunlight Quenchless Love x Beltane Witch des Beldones) maj. Stehlíková H., Dolní Třešnovec 142, Lanškroun, chovná GAYA Svojetická vyhlídka - zl v. 51 cm - (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Gazela Black z Křivosůd) maj. J. Morawská, Fučíkova 336, Kutná Hora, chovná

14 Bonitace Kolie krátkosrstá - psi BIL BILIS Bila Kaífa - zl v. 60 cm (Rowdale River Rider x Sandcastle s Swing n Smile) maj. Kysela R., Saběnice 18, Most, chovný INDIGO Krásná louka - zl v. 57 cm - (Cake Krásná louka x Beauty Krásná louka) maj. Opudová L., Jeřeň 27, Valeč, chovný KAREL Krásná louka - tri v. 57 cm - (Corneflakes Du Clos des Duchesses x India Krásná louka) maj. Olša T., Přátelství 684, Praha 22, chovná Kolie krátkosrstá - feny ADINA BLACK Vermiko - tri v. 52 cm - (Pinehiiside s Hot Shot x Selbit Elsy Elegia) maj. Bomerová E., Braškovská 8, Praha 6, bonitace odložena ATHENA Bohemia Elenor - tri v. 51 cm - (Whashishi s Gideon x Artemis of Bohemia Balada) maj. Šimková A., U Malvazinky 151, Praha 5, chovná CALISTA of Bohemia balada - blm v. 52 cm - (Pinehiiside s Hot Shot, x Grace von dem Eisvogel) maj. Krátká J., Lipoltice 45, Lipoltice, chovná CARACAS Bila Kaífa - zl v. 54 cm - (Zenith of Fame Fantazija x Sandcastle s Swing n Smile) maj. Pilařová H., Štefánikova 21, Aš, chovná CETLINE of Bohemia balada - blm v. 54 cm - (Pinehiiside s Hot Shot, x Grace von dem Eisvogel) maj. Šichová K., Žíšov 11, Uhlířské Janovice, chovná CONTESA of Bohemia balada - blm v. 51 cm - (Pinehiiside s Hot Shot x Grace von dem Eisvogel) maj. Tvrdí Š. a M., V Kněžívce 238, Tuchoměřice, bonitace odložena CRANBERRY Flying Ear - blm v. 54 cm - (Zenith of Fame Fantazija, x Čamba Wamba Nirreterrit) maj. Horská I., Martínkovice 158, Martínkovice, chovná Mighty s Spring Meadows FOREST QUEEN - zl v. 56 cm - (Sandcastle s King of the Swing x Wesayso Lucky Number Seven) maj. Štruncová Z., Smědčice 86, p.břasy, bonitace odložena CHANTAL Krásná louka - tri v. 52 cm - (Natalain Nightfall x Gill Krásná louka) maj. Šerá O., Jablonecká 413/52, Praha 9, chovná

15 Bonitace CHER Krásná louka - tri v. 53 cm - P2 PD,P2 LD (Natalain Nightfall, x Gill Krásná louka) maj. Dušek P., Dukelská 499, Ústí n/orlicí, chovná IVORY Krásná louka - zl v. 52 cm - (Cake Krásná louka x Beauty Krásná louka) maj. Doležal L., Ostrov 18, Ostrov u Lanškrouna, chovná KAROLÍNA Krásná louka - zl v. 53 cm - nadpoč.p2 LH,P2 PH (Corneflakes Du Clos des Duchesses x India Krásná louka) maj. Sochorová H., U Rybníčka 30, Písek, chovná Šeltie psi COLINS BONNY DUX tri v. 39 cm M2 H 2x, M3 PD (Sirius Starlet z Benešovské zahrady x Alison Shape Balambi) maj. P. Řehák, Velké Žernoseky 123 PARAY S MAKE A SPLASH blm v. 36 cm P2 H 2x, P4 (Hannalore Tiger Rag x Laureate Verona) maj. D. Tučková, Na Lázeňce 502, Praha 10 Šeltie Feny AMÁLIE GOLD ZE STEHELČEVSKÉHO STATKU zl v. 35 (Colt Shamon Balambi x Buffy Gold Lenfir) maj. R. Novosádová, Hlavní 1, Stehelčeves ANABEL DENEB blm v. 35 cm M3 H 2x (Lukas z Karlova hrádku x Hani z Vesničky u hranic) maj. J. Pillarová, Ponědrážka 5, Třeboň BELLA ZE ZLATÉ HVĚZDY tri v. 36 cm (Käpäläkoplan Phantom x Romace ze Zlaté hvězdy) maj. D. Tučková, Na Lázeňce 502, Praha 10 CARAMELKA BARABEL zl v. 35 cm M3 D 2x (Devil Chancy Remus x Zathee Sněžný tygr) maj. V. Zvědínková, Havlíčkova 440, Smečno CAROLINE ZE ZLATÉ HVĚZDY zl v. 36 cm (Belmar s Above N Beyond x Kiki ze Zlaté hvězdy) maj. E. + J. Foltýnovi, Lublaňská 49, Praha 2 DAPHNE ZE ZLATÉ HVĚZDY tri v. 33 cm (Jack Sparrow ze Zlaté hvězdy x Italia ze Zlaté hvězdy) maj. I. Mrvíková, Merhoutova 3, Praha 4

16 Bonitace FANTASY ZE ZLATÉ HVĚZDY blm v. 33 cm (Domino z Heřmanova dvora x Nadine ze Zlaté hvězdy) maj. D. Tučková, Na Lázeňce 502, Praha 10 CHARISMA Z ĎÁBLOVY STUDÁNKY bi v. 38 cm M2 PH (Lustrous Dumbldor x Josephine z Ďáblovy studánky) maj. E. Vondrová, Vazovova 3228, Praha 4 IDEA CHANCY REMUS zl v. 33 cm P2 LD (Tiakina The Crown Prince x Chancy Choice z Ďáblovy studánky) maj. E. Vávrová, V Brňanech 35, Vyškov QUEEN MARY Z KARLOVA HRÁDKU zl v. 34 cm M3 PD (Red Ring-O-Bell ze Shetlandů x Alka z Trmických polí) maj. P. Fialová, Habří 31, Řehlovice

17 Statistika CEA Statistika genetických testů CEA Kolie dlouhosrstá laboratoř počet vzorků genotyp N/N genotyp N/P genotyp P/P Genomie Liběchov obě laboratoře celkem 48 0 (0%) 16 (33,3%) 32 (66,7%) Kolie krátkosrstá laboratoř počet vzorků genotyp N/N genotyp N/P genotyp P/P Genomie Liběchov obě laboratoře celkem (42,1%) 36 (47,3%) 8 (10,5%) Šeltie laboratoř počet vzorků genotyp N/N genotyp N/P genotyp P/P Genomie Liběchov obě laboratoře celkem (30,5%) 79 (52,3%) 26 (17,2%) Poznámka 1: N/N Mutace nebyla detekována (zdravý jedinec) N/P Mutace byla detekována v heterozygotním stavu (přenašeč) P/P Mutace byla detekována v homozygotním stavu (postižený jedinec) Poznámka 2 : Ve výsledcích z laboratoře Genomia je statistika zpracována jen z hromadných akcí Klubu, další individuální vyšetření nejsou uvedena. Statistika z Liběchova se týká všech tam vyšetřených vzorků našich plemen.

18 Soutěž Pes roku 2009 KD Soutěž Pes roku 2009 kolie dlouhosrstá V minulém Magazínu byly omylem uveřejněny výsledky soutěže kolie dlouhosrsté za rok Omlouvám se všem zúčastněným. -ms- Chovatelské stanice Pořadí / název ch.s. / majitel body / počet jedinců / průměr 1. African Gold, Reslerová ,7 2. Ever After, Petrášková ,5 3. Královský dar, Lindaurová Krásná Louka, Ouředníková ,8 5. Leawrey, Kucková ,1 6. Ronna Bohemia, Náhlovská ,2 7. Noko Bohemia, Novák ,6 8. from Graslic Hills, Valníčková Hirundo, Němečková ,3 10. z Jasmínových hor, Kolátková ,1 Psi dospělí Pořadí / jméno psa / majitel body / počet výstav / průměr 1. One More Night African Gold, Loský ,7 2. Star Light vom Adlerwappen, Brucknerová ,6 3. Just to Be African Gold, Šebestová ,8 4. Fill Královský dar, Lindaurová ,4 5. Quo Vadis African Gold, Gogolínová ,8 6. Bells z Jasmínových hor, Šafaříková ,8 7. Dark Sky from Graslic Hills, Nič ,9 8. Early Sunshine Hirundo, Pešátová ,2 9. Cato Čin-Čin Pet, Kopalová Iridescent Desigend for Solreven, Petrášková ,4

19 Soutěž Pes roku 2009 KD Složka: Mag_1_11, foto: One_More_Night foto: Ready_To_Go Dospělý pes roku 2009 Mladý pes roku 2009 One More Night African Gold Ready To Go African Gold Psi mladí Pořadí / jméno psa / majitel body / počet výstav / průměr 1. Ready To Go African Gold, Brucknerová ,5 2. Right Time African Gold, Reslerová ,3 3. Glenmore Leawrey, Pilařová Cute Kid Ever After, Mazankievičová Amor Black from Kosir Valley, Usnulová Quo Vadis African Gold, Gogolínová ,3 6. Czech Made Ever After, Petrášková ,3 7. Fill Královský dar, Lindaurová That s All African Gold, Kudrová Diamond Duke Ronna Bohemia,Kocandová Erny Gold Coll-Kony, Kučeriková Feny dospělé Pořadí / jméno psa / majitel body / počet výstav / průměr 1. Belle Etoile D Or de Cabrenysset, Kucková ,8 2. Blind Date Ever After, Dobrovodská ,1 3. No Limits African Gold, Pešátová ,2 4. Over the Top African Gold, Gajdoštíková ,3 5. Of Course African Gold, Pešátová ,9 6. Beltane Witch des Beldones, Kucková Baroness Brena Ronna Bohemia, Matoušková ,8 8. Kate Krásná Louka, Ouředníková ,5 9. Now or Never African Gold, Matoušková ,5 10. Jenifer Krásná Louka, Gogolínová ,8

20 Soutěž Pes roku 2009 KD Složka: Mag_1_11, foto: Belle_Etoile Foto: Ask_An_Answer Dospělá fena roku 2009 Mladá fena roku 2009 Belle Etoile D Or de Cabrenysset Ask and Answer from River Agara Feny mladé Pořadí / jméno psa / majitel body / počet výstav / průměr 1. Ask and Answer from River Agara,Matoušková ,3 2. Blind Date Ever After, Dobrovodská Amelie Marytrav, Vojtková Fairytale Lewarey, Stehlíková Azalea Dahlia of Bewanlia Garden,Růžičková Bewitching Eileen Noko Bohemia, Přívozník ,3 7. Flash of Sunn Hirundo, Němečková Blond Cheyenne Ever After, Mazankievičová Lara Crowt Modrý Iris, Podzminková ,5 10. Golden Hanna v. Rhododendronwäldchen, Nič Hot Black Coffee Kotora, Chabičovská Veteráni Pořadí / jméno psa / majitel body / počet výstav / průměr 1. Emily Krásná Louka, Smočková ,25 Yana z Dančí Louky, Smočková ,25 2. Peony Danilo Alkami, Smočková ,2 3. Sonáta Jubilee ze Zlaté Jalny, Kucková Fantastic Lady vom Paradies, Kucková Old Smokey des Beldones, Kucková Xenita Black Modrý Iris, Reslerová Truly Baby Alkami, Vodičková Channy Gladys, Náhlovská 4 1 4

21 Soutěž Pes roku 2009 KD Štěňata + dorost 1. Bianka z Dančí Louky, Smočková True Colours African Gold, Přibylová ,3 3.Patricia vom Traumland, Kolátková Amor Black from Kosir Valley, Usnulová Flash of Sunn Hirundo, Němečková Magic Fluffy Modrý Iris, Kratochvílová Amelie Marytrav, Vojtková Abigail Gold Stříbrná podkova, Hrušková African Gold Niara, Reslerová Belda z Dančí Louky, Barešová Empress Elfi Ronna Bohemia, Náhlovská Guinevere H.M. Noko Bohemia, Přívozník Hawkeye Leawrey, Novotná Hot Black Coffee Kotora, Chabičovská Luka Krásná Louka, Jurová Složka: Mag_1_11 Veterán roku 2009 Emily Krásná Louka foto : Emily_KL Foto: Yana_z_Dančí Veterán roku 2009 Yana z Dančí Louky Foto: Bianca_z_Dančí Dorost roku 2009 Bianka z Dančí Louky

22 Klubová a Speciální výstava Klubová výstava KCHCS a Speciální výstava kolií, Praha Ačkoli byla polovina října ve znamení silných přívalových dešťů a teplotních výkyvů, jeden víkend se v tomto ohledu stal výjimečným pod širým nebem, v ohromném areálu KC Rychety v Praze- Uhříněvsi, se konala Klubová výstava Klubu chovatelů Collií a Sheltií Praha a v neděli pak Speciální výstava kolií a Klubová výstava šeltií pořádaná Českým klubem chovatelů šeltií a zatímco nad celou republikou se stahovala černá dešťová mračna, nad tímto kouskem okraje Prahy se nebesa otevřela: nejen, že vůbec nikdo za oba dny nezmokl, ale v sobotu si účastníci mohli užívat posledních slunečních paprsků letošního podzimu a pořadatelé ani na okamžik nezapochybovali, že by tomu mělo být jinak takže: děkujeme, Sluníčko! :) Jak již bylo předesláno, pro druhý den spojily síly dva chovatelské Kluby a tak majitelé kolií i šeltií měli šanci získat v podstatě za víkend dvě čekatelství. Počty přihlášených jedinců opravdu slibovaly fantastickou podívanou a bylo tomu tak: Pozvání posuzovat tentokrát přijali dva němečtí rozhodčí specialisté, pan Harald Steinmetz (Golden Game) a pan Klaus Frankenberger (O the Highlands) a já jim na tomto místě ještě jednou děkuji za jejich přístup a za pohodový průběh celého víkendu. Výstavy by však ani zdaleka nemohly být takovými, jakými nakonec byly, kdyby nebylo laskavé podpory štědrých sponzorů, jimž patří obrovský dík! Ceny pro sobotní výstavu věnoval Klub chovatelů Collií a Sheltií Praha, hlavním sponzorem pro kolie byla firma Plaček s.r.o. velkoobchod chovatelských potřeb a krmiv, pro šeltie pak Velkoobchod Salač krmiva pro psy a kočky, další ceny věnovaly Patron ca, s.r.o. dodavatel kanadských přípravků Alavis TM a ceny do soutěže Dítě a pes již tradičně věnovala společnost Mars Czech, s.r.o. Pedigree Partner Program; nedělní výstavu pak vedle pořadatelského klubu (KCHCS Praha) podpořila firma Panda Plus s.r.o. dodavatel krmiv ProFormance a internetový obchod Svět Mazlíčků a samozřejmě i tento den, soutěž Dítě a pes opět podpořila společnost Mars Czech, s.r.o. Pedigree Partner Program a věcné ceny věnoval pořádající Klub chovatelů Collií a Sheltií Praha. Oba dny významně podpořili i sponzoři fyzické osoby, chovatelé a přátelé plemen kolie dlouhosrstá, kolie krátkosrstá a šeltie a rovněž jim patří velký dík! Na tomto místě se patří poděkovat rovněž ZKO Nymburk, která na akci poskytla aparaturu. Z organizátorského postu bych velmi ráda poděkovala za pomoc celému týmu, zejména paní Evě Náhlovské a Zdeně Heřmanové: svým dvěma pravým rukám ;) Vítězům srdečně blahopřeji a za rok se budu těšit na viděnou! Vilemína Kracíková

23 Klubová a Speciální výstava Složka: Sponzoři, foto 1 až 7 bez popisek sponzoři

24 Klubová výstava Klubová výstava KCHCS - Praha, KC Rychety Bylo mi obrovskou ctí, že jsem mohl společně se svým německým kolegou - rozhodčím, panem Klausem Frankenbergerem, během víkendu posuzovat Klubové výstavy nedaleko centra Prahy. Den první, Výstava byla pořádána Klubem chovatelů Collií a Sheltií Praha a já bych rád na tomto místě ještě jednou výslovně poděkoval zejména paní Kracíkové za srdečné přijetí a báječnou péči, které se nám především z její strany dostalo. Rovněž ubytování v hotelu přímo u výstavní plochy nemohlo být optimálnější! Jakmile jsem před výstavou dostal informaci o počtu přihlášených psů (116 kolií), přiznám se, že jsem byl opravdu ohromen! Sice už jsem takto početné výstavy posuzoval ve Velké Británii, ale ten, kdo zná jejich pravidla posuzování, ví, že tam žádné posudky na jednotlivé psy nejsou sepisovány a proto samotný průběh posuzování představuje jen malý zlomek výstavního procesu, jak jej známe zde, na kontinentě. Takže jak bych to mohl stihnout, posoudit všech 116 kolií a dodržet přitom povinnou dobu pro posouzení každého zúčastněného psa? Podle pravidel naší zastřešující organizace (VDH, pozn. překl.) je totiž rozhodčí povinen věnovat posouzení každého psa nejméně 5 minut, včetně vyhotovení písemného posudku. Pokud bych měl dodržet tato ustanovení, potřeboval bych čistě matematicky, 580 minut (tedy 9,5h) pro všech 116 přihlášených psů!! Potom ale přišlo něco nečekaného, co mi navzdory všemu umožnilo zabývat se každým psem dle zvyklostí a přesto stihnout vše v optimálním čase: Posudky budou psány v anglickém jazyce! Angličtina, jazyk, který se vyznačuje krátkými a přesnými výrazy, umožní bez okolků sdělit ideální popis, stručný a přesto jasný a výstižný. Všichni jsme byli zachráněni a já jsem se první den mohl s radostí ujmout svého úkolu. Obecně - co mě hned v úvodu obecně napadá je, že přeci jen ještě některým vystavovatelům chybí určité zkušenosti z výstavního kruhu. Tohoto dojmu jsem nabyl tím, že někteří byli několikrát po sobě zváni (nebo dokonce byli hledáni), aby nastoupili do kruhu. V tomto bodě pravidla FCI hovoří naprosto jasně: povinností vystavovatele je dostavit se do kruhu včas. Toto opravdu není úkolem personálu v kruhu nebo dokonce rozhodčího! Jestliže se vystavovatel se psem objeví v kruhu v momentě, kdy je zadáváno pořadí, může být maximálně ještě posouzen, ohodnocen, ale už ne umístěn na pořadí. Jako další bod musí být zmíněn ringový trénink výstavní příprava. Až na několik výjimek (a ti byli opravdu dobří), by vystavovatelé měli více pozorovat počínání profíků v kruhu a od nich se učit, jak správně a typicky pro plemeno vystavit (a upravit) svého psa. Jsem pevně přesvědčen o tom, že někteří psi by se předvedli mnohem lépe, pokud by měli

25 Klubová výstava lepší trénink a nebo by byli čistější a upravenější. Čímž jsme se dostali k obecné péči a ke s tím spojené výstavní úpravě. Výstava psů je pořád přeci přehlídkou krásy. Nedovedu si představit, že nějaká Miss Europe vstoupí na podium s neumytými a neupravenými vlasy, vy ano? Jako velmi, velmi pozitivní hodnotím harmonickou atmosféru mezi vystavovateli a jejich konkurenty. Vždy zazněl vřelý potlesk bez zloby a plný radosti, když nějaký pěkný pes vyhrál svou třídu a to i když to zrovna nebyl jejich vlastní. Krátkosrsté kolie: Tak tady jsem už před začátkem klání byl překvapen, že téměř 40 přihlášených krátkosrstých kolií dosáhlo výše, kterou v mé rodné zemi na výstavách sotva běžně vídáme. Co se kvality týče (také pravděpodobně podmíněné chybějící kvantitou) nejsem ze své rodné vlasti v tomto směru nijak zhýčkán, přesto na mě vysoká kvalita jedinců předvedených na této výstavě udělala obrovský dojem. Na rozdíl od dlouhosrstých kolií, jsem posuzoval téměř bez výjimky psy s velmi pěknými proporcemi a stavbou těla, s prvotřídním pohybem a výbornou povahou, jakož i bez vad chrupu a bez výjimky s dobrou kondicí srsti se znamenitou texturou. Ovšem někteří vystavovatelé by si opravdu měli vzít k srdci skutečnost, že před posuzováním je bezpodmínečně nutné odstranit z ucha všechny zbytky zatěžovacích prostředků! Toto totiž podle pravidel FCI může být důvodem diskvalifikace kvůli podvodu! V kruhu jsem měl některé psy, u kterých jsem tyto zbytky velkoryse přehlédl. Jejich vystavovatelé byli ale na toto upozorněni, a jestli to nyní čtou, vědí dobře, koho tím míním. Malou kapkou hořkosti byly při posuzování některých psů opravdu hluboké hlavy, jakož i špatné umístění a uložení oka, které když není korektní, dává krátkosrsté kolii poněkud cizí, pro plemeno netypický výraz. Jako nejlepšího jedince plemene (BOB) jsem vybral opravdu překrásnou fenu Julie Krásná louka, která měla typickou hlavu, správně nasazené a klopené uši, korektně uložené, tmavé oko mandlového tvaru, korektní hloubku hlavy, velmi pěkné tělesné proporce a úhlení předních i zadních končetin. Její pohyb byl plynulý, s dobrým posunem. Především měla opravdu přátelskou povahu. Dlouhosrsté kolie: Celková kvalita převedených psů byla velmi pěkná, v některých výjimečných případech dokonce vynikající. Všichni mí vítězové jednotlivých tříd odpovídají ve všech směrech požadavkům standardu a já jsem celkově musel diktovat jen velmi málo špatných posudků. Obecně měla většina předvedených dlouhosrstých kolií pro plemeno typickou hlavu a výraz, zuby chyběly jen u velmi málo psů a to premoláry. Avšak mělo by se dávat

26 Klubová výstava pozor na to, aby hlavy nebyly příliš hluboké a tím příliš těžké (hrubé). Také uložení, velikost, barva i tvar oka jsou u kolií velmi důležité. Zde jsem zjistil, že většina předvedených psů měla oči příliš daleko od sebe, čímž se u kolie vytrácí požadovaný roztomilý výraz. Na druhou stanu barva očí byla ale velmi pěkná, příliš světlé oko se téměř vůbec nevyskytovalo. Zde odvedli chovatelé v minulých letech zjevně opravdu dobrou práci! Co se týká kondice srsti, mohu konstatovat, že téměř všichni psi vykazovali dobrou krycí srst s množstvím podsady, pouze v několika ojedinělých případech jsem vytkl příliš jemnou texturu srsti a to především u několika trikolorně zbarvených psů. Pravdou také je, že někteří psi (viz výše) nebyli čistí a správně vyčesaní. Stavba těla dlouhosrstých kolií byla celkově dobré kvality, kdy úhlení zadních končetin bylo lepší, než úhlení vpředu. Je to trend, kterého jsem si všiml nejen na této výstavě kolií, ale je vidět téměř všude. Zde bychom měli my, rozhodčí, ale také chovatelé proti tomu zapůsobit. Ohledně pohybu je mi jasné, že dlouhosrstá kolie není bezpodmínečně plemenem, které si někoho získá zrovna svým pohybem. Ale právě proto by měli chovatelé, ale i my, rozhodčí, působit tak, aby se dlouhosrstá kolie opět přiblížila standardem popisovanému psu, jak Britové rádi říkají: good mover. Dá se říci, že tato problematika jde ruku v ruce s již v úvodu zmíněném výstavním tréninkem a také souvisí s povahou, která u několika předvedených dlouhosrstých kolií ne zcela odpovídala požadavkům standardu. Co se týče povah dlouhosrstých kolií, musí se určitě něco zlepšit. I zde je zodpovědnost na nás, rozhodčích, a přirozeně i na chovatelích. Jednoduše přeci není možné, aby se psi, předvádění na výstavě, která se koná na volném prostranství, nenechali prohmatat rozhodčím a plni strachu se stahovali a couvali zpátky. Jak se pak takový pes bude asi chovat v hale? Psi, kteří se takto chovali, dostali ode mne bohužel minimálně o stupeň sníženou známku. Mým nejlepším jedincem plemene (BOB) se stala opravdu vynikající fena Old Golden Gates Perfecta, která měla výborné proporce hlavy a díky korektně uloženému mandlovému tmavému oku i milý výraz s dobrou hloubkou hlavy a byla předvedena ve velmi pěkné kondici. Její úhlení bylo korektní jak vzadu, tak vpředu a měla opravdu plynulý pohyb s dobrým posunem. Rovněž v povaze byla velmi přátelská a v kruhu plně sebevědomá. Toto byla fena, kterou bych si kdykoli s sebou klidně odvezl domů. Závěrem nesmím zapomenout zmínit, že personál v mém kruhu včetně mé pilné zapisovatelky odvedl vynikající práci! Bez nich by nám den určitě neutekl tak rychle a bezproblémově! A právě jim na tomto místě patří ještě jeden speciální dík. Harald Steinmetz, 2010 překlad: -vi.k-

27 Klubová výstava Kolie dlouhosrstá Rozhodčí: Harald Steinmetz, D PTD (4) VN1, 3. BIS puppy, Endrew Gold od Dennynky (Just To Be African Gold x Cindy Gold od Dennynky) ch. M. Setichovská, m. P. Nohelová VN2, Alf Half Javanova (Early Sunshine Hirundo x Kiss of Carmen Noko Bohemia) ch. J. Vávrová, m. B. Koláčková VN3, Etien Gold od Dennynky (Early Sunshine Hirundo x Kiss of Carmen Noko Bohemia) ch. J. Vávrová, m. R. Bačinová N4, Andy Gold z Obzoru (Baron Brit Ronna Bohemia x Fanny z Chýnovské jeskyně) ch. V. Hamr, m. A. Hamrová PTM (8) V1, CAJC, Cabaloo Cody Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. K. Mrázová VD2, Cardiff Cliff Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. V. Kalvasová VD3, Caramel z Josefovské pevnosti (One More Noght African Gold x Melody d Amour ze Zlaté Jalny) ch. E. Plíštilová, m. J. Schwabová VD4, Amore Mio New Marton (Dark Sky from Graslic Hills x Gloria vom Hause Reinhard) ch. A. Nič, m. E. Vránová VD, Bayssy Zlatý Dominance (Decent Fellow Leawrey x Cassie Gold od Dennynky) ch. L. Mazankievičová, m. A. Bočková VD, Cody z Josefovské pevnosti (One More Noght African Gold x Melody d Amour ze Zlaté Jalny) ch. E. Plíštilová, m. P. Bártová VD, Endrew z Jasmínových hor (Glen Morristone s Hope Sweet Love x Unser Püntchen Sanya of Kassiopeia) ch. M. Kolátková, m. P. Němečková VD, Ozzy Blue Boy Modrý iris (Ice Vision of African Gold x Love of Scotia Modrý iris) ch.+ m. M. Kratochvílová PTS (8) V1, CAC, Ultra Merlin African Gold (Star Light vom Adlerwappen x Tisha s Black Minx vom Old Tom) ch. Bc. J. Reslerová, m. Ing. B. Usnulová V2, R. CAC, Alfa Adelante Niarra (Star Light vom Adlerwappen x New Face African Gold) ch. L. Dušková, m. R. Kotalová V3, Cariboo Cooper Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. J. Štech V4, John Bull Noko Bohemia (X-Killer Noko Bohemia x Sing of Love Noko Bohemia) ch. J. Novák, m. L. Plochá V, Arpád Black Stříbrná podkova (Erin Krásná louka x Charminka Black Zátoka snů) ch. Dis. M. Hrušková, m. E. Risová V, Emperor Elwis Ronna Bohemia (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Wonderful Dream Windie of Kassiopeia) ch. E. Náhlovská, m. H. Zyková VD, Belda z Dančí louky (Andy Black z Perlového údolí x Vigsie Greis Alkami) ch. Ing. Z. Smočková, m. M. Barešová VD, Yul Black Vermiko (Vard Black Vermiko x Lucky Starline Blue Devolution) ch. M. Koubek, m. J. Smítková

28 Klubová výstava PTO (12) V1, CAC, Nej. pes KV, Buffin Brumla Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. V. Kalvasová V2, R. CAC, Baron Brit Ronna Bohemia (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Channy Gladys) ch. E. Náhlovská, m. O. Sidimáková V3, Flash Back Leawrey (Prince of Sunlight Quenchless Love x Beltane Witch des Beldones) ch. L. Kucková, m. V. Daniš V4, Ridley Noko Bohemia (Chuck Norris Noko Bohemia x Devil s Doll Noko Bohemia) ch. J. Novák, m. A. Kolowratová V, Cato Čin-Čin Pet (Sanssouci von Crottorf x Rina Krása samoty) ch. J. Holečková, m. M. Kopalová V, Davis Gold od Dennynky (Prince of Sunlight Quenchless Love x Angelika od Dennynky) ch. M. Setichovská, m. M. Setichovská + M. Gardavská V, Delegate from Graslic Hills (Alwin from Graslic Hills x Old Golden Gates Perfecta) ch. Z. Valníčková, m. J. Pešek VD, Fenyöligeti Blue Norman (Fenyöligeti Cnelly Blue x Fenyöligeti Elexys) ch. S. Szabó x R. Hrabáková VD, Brit Gold Fredina Agi (Early Sunshine Hirundo x Polly Black Nellago) ch. K. Holainová, m. O. + K. Prouzovi VD, Djag Gold od Dennynky (Prince of Sunlight Qunchless Love x Angelika od Dennynky) ch. M. Setichovská, m. S. Kubálková VD, Keep Cool African Gold (Erin Krásná louka x Here s Heart African Gold) ch. Bc. J. Reslerová, m. A. Kolowratová VD, York Black Vermiko (Vard Black Vermiko x Lucky Starline Blue Devolution) ch. M. Koubek, m. R. Dobešová PTV (3) V1, CAC, Bells z Jasmínových hor (Funky Town Percy of Kassiopeia x Unser Püntchen Sanya of Kassiopeia) ch. M. Kolárková, m. Ing. L. Šafaříková V2, R. CAC, Fill Královský dar (Prince of Sunlight Quenchless Love x Oriana Black Vermiko) ch.+ m. H. Lindaurová V3, Double Scotch Black Dollar (Glen Morristone s Macho Man x Double Scotch Blue Xara Picaso) ch. P. Muzslai, m. Mgr. D. + MVDr. V. Fialovi PTVet (1) V1, Sanssouci vom Crottorf (Matai Captain Cook x Melody d Amour von Crottorf) ch. D. von Hahn, m. DIS. M. Hrušková, m. M. Ouředníková FTŠt (3) VN1, 2. BIS baby, Fellon from Graslic Hills (Cute Kid Ever After x Old Golden Gates Tea Rose) ch. Z. Valníčková, m. M. Piksová VN2, Queen of Show Dallinaire (Camanna Cast at Shadow x Monsolana Sunmist at Dallinaire) ch. D. Vucelic, SRB, m. J. Gogolínová VN3, Oriana z Rozkvetlé louky (Nyitramenti Royal Gesture x Genever Gold Moravia Galaxy) ch. L. Vlášek, m. K. Crhová FTD (1) N1, Ambra Black z Obzoru (Baron Brit Ronna Bohemia x Fanny z Chýnovské jeskyně) ch. V. Hamr, m. A. Hamrová FTM (6) V1, CAJC, JBOB, JBIS, Isolda Leawrey (Old Smokey des Beldones x Beltane Witch des Beldones) ch.+ m. L. Kucková

29 Klubová výstava V2, Camba Casandra Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. S. Kubálková V3, Entirely Ever After (Aim To Pleased Ever After x Nicolaisen s Nanu Nana) ch. Mgr. L. Petrášková, m. H. Vančová VD4, Elinor z Údolí Lužnice (Nyitramenti Royal Gesture x Angelika z Údolí Lužnice) ch. + m. M. Hruška VD, Beauty Black Stříbrná podkova (Sanssouci von Crottorf x Charminka Black Zátoka snů) ch. DiS. M. Hrušková, m. R. Hrabáková VD, Floretta z Jasmínových hor (Overground Odin vom Traumland Woblitz-See x Brigitte z Jasmínových hor) ch. M. Kolátková, m. P. Němečková FTS (7) V1, CAC, Empress Elfi Ronna Bohemia (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Wonderful Dream Windie of Kassiopeia) ch. + m. E. Náhlovská V2, R. CAC, African Gold Niarra (Star Light vom Adlerwappen x New Face of African Gold) ch. L. Dušková, m. Bc. J. Reslerová V3, Celine z Josefovské pevnosti (One More Night African Gold x Melody d Amour ze Zlaté Jalny) ch. E. Plíštilová, m. Z. Seligerová VD4, Gaya Svojetická vyhlídka (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Gazela Black z Křivosůd) ch. H. Vaňková, m. J. Morawská VD, Abigail Gold Stříbrná podkova (Erin Krásná louka x Charminka Black Zátoka snů) ch. + m. Dis. M. Hrušková VD, Bella Stráň fialek (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Anife Stráň fialek) ch. Mgr. M. Fiala, m. Ing. M. Horníková VD, Daisy z Údolí Lužnice (X-Killer Noko Bohemia x Angelika z Údolí Lužnice) ch. M. Hruška, m. P. Kloudová FTO (13) V1, CAC, Nej. fena KV, BOB, 2. BIS, Old Golden Gates Perfecta (Ashley vom Traumland x Old Golden Gates Illusion of Love) ch. N.+ A. Tsvetkovi, m. Z. Valníčková V2, R. CAC, Golden Hanna vom Rhododendronwälchen (Glen Morristone s Hope Sweet Love x Golden Queen vom Rhododendronwälchen) ch. E. Scheil, D, m. J. Gogolínová + A. Nič V3, Fairytale Leawrey (Prince of Sunlight Quenchless Love x Beltane Witch des Beldones) ch. L. Kucková, m. H. Stehlíková V4, Every Day Chris Joe (Vertige-de_L Amour des Marecages du Prince x Old Golden Gates Magnifica) ch. K. Kállay + J. Szalczinger, m. L. Eliášová V, Amelie Marytrav (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x Aylin Čin- Čin Pet) ch. J. Rychtaříková, m. Vojtková+ Kamenský V, Amina Lago Benea (Queenly Mighty Quinn of Kassiopeia x I Love You Noko Bohemia) ch. + m. J. Gogolínová V, Bamenda Blanch Aratinga (Canón from Graslic Hills x Venecia Live is Live of Kassiopeia) ch. Bc. P. Mecerová, m. T. Šilhánová V, Brigitte z Jasmínových hor (Funky Town Percy of Kassiopeia x Unser Püntchen Sanya of Kassiopeia) ch. + m. M. Kolátková V, Camelot Princess Noko Bohemia (Camelot Prince Noko Bohemia x Charming Black Noko Bohemia) ch. J. Novák, m. E. Chrastná V, Djeany Black od Dennynky (Prince of Sunlight Quenchless Love x Angelika Gold od Dennynky) ch.+ m. M. Setichovská

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN 11. května 2013 zámecký park Červeného hrádku u Jirkova I. uzávěrka - 29. 3. 2013

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ a SPECIÁLNÍ VÝSTAVOU

Více

Pravidla soutěže Pes roku

Pravidla soutěže Pes roku Pravidla soutěže Pes roku Soutěže jednotlivců se mohou zúčastnit psi v majetku členů Klubu chovatelů Collií a Sheltií (dále Klub). Započítávají se jen body získané v době trvání členství v klubu. V případě

Více

Výsledky soutěže Pes roku 2011 Dlouhosrstá kolie

Výsledky soutěže Pes roku 2011 Dlouhosrstá kolie Výsledky soutěže Pes roku 2011 Dlouhosrstá kolie Chovatelské stanice Pořadí / název ch.s. / chovatel body / počet jedinců / průměr 1. African Gold, Reslerová 745 15 49,7 2. Ever After, Petrášková 718 13

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Speciální výstava Slovenských čuvačů (SVSČ) Brno 6. 10. 2019 Místo konání: KK Zetor Brno, Jedovnická 7a, 628 00 Brno GPS souřadnice: Loc: 49 12 56.248 N, 16 40 31.312 E Se zadáváním titulů a čekatelství:

Více

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ PRAHA Vás srdečně zve na KLUBOVOU A SPECIÁLNÍ VÝSTAVU (KV: bez zadávání titulu Klubový Vítěz / SV: pouze kolie) plemen kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá šeltie CAJC ČR

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá dne 22. 10. 2014 speciální výstavu špiců při Evropské výstavě psů Místo konání: hala kynologického klubu Zetor Brno, Jedovnická ul. 7a, 628 00 Brno - Líšeň GPS souřadnice: Loc:

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Středoevropská speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz Středoevropské speciální výstavy SC Nejlepší pes Středoevropské

Více

Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013

Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013 Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013 Milí chovatelé, majitelé a příznivci plemene beauceron, rádi bychom Vás pozvali na Novou Živohošť, kde se bude konat první klubová

Více

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz vítězka speciální výstavy SC Vítěz vítězka mladých speciální výstavy

Více

Oblastní výstavu psů

Oblastní výstavu psů ZKO Horní Počernice www.zkohornipocernice.cz pořádá Oblastní výstavu psů mimo plemeno NO spojenou se Speciální výstavou AMKČR www.amkcr.eu + Klubovou výstavou Eurasier klubu (se zadáním KV a CAC) http://www.eurasier.cz/

Více

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ ZKO 394 Újezd nad Lesy pořádá dne 14. 10. 2018 v areálu KC Rychety (www.rychety.cz) KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ všech plemen (vyjma plemene NO) Program výstavy: 7:30 9:15 přejímka psů od 9:30 posuzování psů v

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV Českomoravská kynologická unie, Českomoravská kynologická jednota a Klub chovatelů českých fousků, z. s. PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV s tituly CAC, res. CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOS a BOB

Více

CAC + bonitace + Výroční členská schůze

CAC + bonitace + Výroční členská schůze Klub chovatelů Bichon à poil frisé, z.s. Pořádá k jubileu 25. Výročí založení KCHBPF dne 20. října 2018 v hotelu SVORNOST, Dolní Počernice, Praha CAC + bonitace + Výroční členská schůze se zadáváním titulů:

Více

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul.

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul. PROPOZICE 1. uzávěrka 17. 02. 2019 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS 17. 3. 2019 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 rozhodčí: pan František

Více

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s Českomoravská kynologická jednota Výstavní výbor Olomouc pořádá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila a primátora města Olomouc Martina Novotného OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen

Více

KLUBOVOU VÝSTAVU se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV

KLUBOVOU VÝSTAVU se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV pořádá KLUBOVOU VÝSTAVU se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV 16. září 2018 v areálu kynologického klubu v Chropyni Uzávěrka přihlášek: I. - 15. srpna 2018, II. - 25. srpna 2018 Přihlášení je možné

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: PROPOZICE Speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín 1, Stará Fara, 6. 5. 2017 www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz speciální výstavy Vítězka speciální výstavy Nejlepší mladý speciální výstavy BOJ

Více

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy:

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy: PROPOZICE KLUB LHASA APSO ČR KLUBOVÁ VÝSTAVA PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO 11. 09. 2016 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 SHIH TZU - rozhodčí: Vitaliy Belskyy/UKR LHASA APSO - rozhodčí: Vitaliy Belskyy/UKR

Více

XXVII. KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ

XXVII. KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ pořádá XXVII. KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR a Klubový vítěz 2017 6. května 2017 v areálu kynologického klubu v Chropyni Uzávěrka přihlášek: I. - 6. dubna 2017, II. -

Více

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy:

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy: PROPOZICE KLUB LHASA APSO ČR KLUBOVÁ VÝSTAVA PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Rozhodčí: NAĎA KLÍROVÁ (změna rozhodčího vyhrazena) Uzávěrka Meldeschluss

Více

v sobotu 11. července 2015

v sobotu 11. července 2015 Moravskoslezský bulldog-mops klub pořádá v sobotu 11. července 2015 v oranžerii zámeckého hotelu Maxmilian zámek Loučeň, PSČ 289 37, okr. Nymburk N 50' 17.143, E 15' 01.204, www.zamekloucen.cz Klubovou

Více

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Preambule Tento řád vydává Klub chovatelů Collií a Sheltií podle článku 12, odst. 1 Stanov Klubu a ve smyslu Řádu ochrany zvířat při chovu psů Českomoravské

Více

XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY

XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY MOPS KLUB ČESKÉ REPUBLIKY Pořádá XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY se zadáváním titulů CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOB, BOS, Klubový vítěz, Klubový vítěz ml. v sobotu 27. 5. 2017

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Uzávěrka I. 27. 2. 2012 II. 12. 3. 2012 Rozhodčí: IUZA BERADZE, GRU (změna rozhodčího vyhrazena) Program

Více

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO PROPOZICE 1. uzávěrka 18. 08. 2019 SPECIÁLNÍ A KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (lhasa apso), VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY (shih-tzu) CAJC, CAC, BOJ,

Více

KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ

KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ pořádá KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV 10. září 2016 v areálu SDH - Hasičská zbrojnice Ostrava Kunčičky Uzávěrka přihlášek: I. - 10. srpna 2016, II. - 20. srpna

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU Chovatelský a zápisní řád (dále jen řád) Klubu chovatelů Bearded collií, z. s. (dále jen KCHBC), se sídlem

Více

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ PODMÍNKY PRO ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU OBECNÁ USTANOVENÍ 1) Podmínky pro zařazení do chovu dané tímto předpisem KCHBC musí splňovat také

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Klubová výstava se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy PROPOZICE Datum konání: 2. 10. 2016 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ

KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ pořádá KLUBOVOU VÝSTAVU KOLIÍ A ŠELTIÍ se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV 12. května 2019 v areálu kynologického klubu v Chropyni Uzávěrka přihlášek: I. - 12. dubna 2019, II. - 22. dubna 2019 Přihlášení

Více

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS PROPOZICE 1. uzávěrka 02. 09. 2018 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU A LHASA-APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS 30. 9. 2018 hotel STEP, Malletova ul.,

Více

KLUBOVÉ VÝSTAVY KOLIÍ A ŠELTIÍ

KLUBOVÉ VÝSTAVY KOLIÍ A ŠELTIÍ pořádá KLUBOVÉ VÝSTAVY KOLIÍ A ŠELTIÍ se zadáváním titulů CAJC, CAC ČR, bez KV 26. srpna 2017 a 27. srpna 2017 v areálu SDH - Hasičská zbrojnice Ostrava Kunčičky Uzávěrky přihlášek: I. - 26. července 2017,

Více

16.10.2015 (poštovní razítko)

16.10.2015 (poštovní razítko) KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ Vás srdečně zve na tradiční podzimní výstavní víkend pro plemena kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá šeltie 07. 11. 2015 II. KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHCS (bez zadávání titulu Klubový

Více

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z Pořádají II. OBLASTNÍ VÝSTAVU RETRIEVERŮ se zadáváním vítěz třídy mladých, mezitřídy, třídy otevřené, pracovní, vítězů, Oblastní vítěz Baby

Více

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Místo konání : Kynologický klub Zetor Brno, Jedovnická 7a, Brno, GPS : 49 12'56.248"N, 16 40'31.312"E Se zadáváním titulů: Vítěz středoevropské

Více

sobota dne 30. května 2015 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a

sobota dne 30. května 2015 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a Českomoravská kynologická jednota OBLASTNÍ VÝSTAVA PSŮ všech plemen zapisovaných v plemenných knihách ČMKU spojená s Klubovou výstavou bez zadání titulu Klubový vítěz Klubu chovatelů německých krátkosrstých

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků

6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků 6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků Program výstavy: od 7:00 Přejímka psů 9:15-9:30 Zahájení výstavy 9:30-14:30 Posuzování v kruzích 14:30-16:00 Závěrečné soutěže Uzávěrka

Více

Pro klubovou výstavu Chodských psů je zprovozněno on-line přihlášení

Pro klubovou výstavu Chodských psů je zprovozněno on-line přihlášení Klubová výstava chodských psů se zadáním titulu Klubový vítěz Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne 15.dubna 2017 v Hradci Králové -kemp Stříbrný rybník Program: 15.4.2017.

Více

V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E O S T R A V A

V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E O S T R A V A Kolie dlouhosrstá P s i V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E O S T R A V A 2 2. 8. 2 0 1 5 Briliant Blue Finestra nar. 14. 11. 2013 blue-merle o: Lovley Larry Sir vom Bruggener-Land m: Aura Blue Finestra

Více

8. krajská výstava psů plemen FCI, národních plemen, mimo NO,

8. krajská výstava psů plemen FCI, národních plemen, mimo NO, KJ ČR Kynologická organizace 1 Brno 8. krajská výstava psů plemen FCI, národních plemen, mimo NO, která se uskuteční dne 25.7. 2015 v Brně Žebětíně stadion Eliot Kohoutovická 177,641 00 Brno GPS: 49 12'38.103"N,

Více

Klubovou výstavu (Krása a výkon KFP)

Klubovou výstavu (Krása a výkon KFP) KLUB FARAONSKÝCH PSŮ pořádá Klubovou výstavu (Krása a výkon KFP) na dostihové dráze Lednice GPS souřadnice: 48 48'21.846"N 16 48'0.063"E PROGRAM: Sobota 15.8.2015 Dostihy chrtů (pořádá dostihová dráha

Více

neděle 30. dubna 2017

neděle 30. dubna 2017 KLUBOVÁ VÝSTAVA K CH H M O neděle 30. dubna 2017 V AREÁLU POD ŠAMURKEM v Rajnochovicích (okres Kroměříž) http://podsaumburkem.cz/ GPS souřadnice 49.4178275N, 17.7740061E Pro výstavu platí výstavní řád

Více

sobota dne 19. května 2012 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a

sobota dne 19. května 2012 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a Českomoravská kynologická jednota OBLASTNÍ VÝSTAVA PSŮ všech plemen zapisovaných v plemenných knihách ČMKU spojená s klubovou výstavou Klubu chovatelů polských ovčáků nížinných se sídlem v Praze Speciální

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH se zadáním titulů CAJC, CAC ČR, Klubový vítěz KCHICH 14.6.2009 Otradice / Náměšť nad Oslavou / Penzion Jízdárna www,penzionjizdarna.eu Klubovou výstavu KCHICH pořádá ve spolupráci

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU:

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulů Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION Tento titul je udělován každému psovi nebo feně v majetku člena klubu a to po trojím

Více

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU Klub chovatelů kníračů České republiky pobočka 09 jesenická pořádá dne 20.09.2014 OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU všech velikostních a barevných rázů se zadáváním titulů Oblastní klubový vítěz, VT, ČKŠ, ČKŠ-V,

Více

Českomoravská kynologická unie. Českomoravská kynologická jednota. KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ

Českomoravská kynologická unie. Českomoravská kynologická jednota. KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ Českomoravská kynologická unie Českomoravská kynologická jednota KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ ve spolupráci se Státním zámkem Zákupy a OMS Česká Lípa pořádají

Více

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014 PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na se zadáváním titulů: čekatel

Více

PROPOZICE 3. 5. 2015

PROPOZICE 3. 5. 2015 Klubová výstava a VII. ročník Memoriálu Doc. Viléma Kurze se zadáváním titulů Klubový vítěz, Klubová vítězka PROPOZICE 3. 5. 2015 při MVP Praha na výstavišti Praha-Letňany Uzávěrka přihlášek: 26. 4. 2015

Více

KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY. PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ Česká Třebová ZKO Podhorka

KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY. PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ Česká Třebová ZKO Podhorka KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ 18.6.2016 Česká Třebová ZKO Podhorka Uzávěrka 3.6.2016 (pátek), elektronické přihlášky do 8.6.2016 (středa) Speciální výstava s bonitací pořádaná

Více

HLAVNÍ SPONZOR VÝSTAVY

HLAVNÍ SPONZOR VÝSTAVY HLAVNÍ SPONZOR VÝSTAVY Třídy: Pro zařazení psa do třídy je rozhodující věk psa v den konání výstavy (tj. v den posouzení psa na výstavě). Ostatní podmínky musí být splněny v den podání přihlášky. štěňat:

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU SLOVENSKÉHO KOPOVA se zadáním titulů Klubový vítěz

Více

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ Speciální výstava Bloodhound clubu CZ 11.9.2016 Rekreační středisko Hálův mlýn - Lažánky 42, 664 71 Rozhodčí: p.petr Řehánek Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek posuzování: 10.00 hodin Nezapomeňte průkaz

Více

v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC

v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC pořádá v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne 22. 9. 2019 Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC Výstava proběhne v areálu autocampingu u koupaliště

Více

9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO

9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO Č E S K O M O R A V S K Á K Y N O L O G I C K Á U N I E SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝCH KLUBŮ ČESKOBUDĚJOVICKÁ KYNOLOGICKÁ SPOLEČNOST pořádají 9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO a speciální

Více

V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E C H R O P Y N Ě

V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E C H R O P Y N Ě V Ý S L E D K Y : B O N I T A C E C H R O P Y N Ě 2 0. 8. 2 0 1 6 Kolie dlouhosrstá P s i Arow Amazing Chebur Sitija nar. 11. 6. 2014 zlatý o: Prince of Sunlight Mr. Bombastic m: Hot Black Coffee Ko-To-Ra

Více

pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC

pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC KONOPIŠTĚ 14.5.2016 Výstava proběhne v areálu před hotelem Nová Myslivna na Konopišti Občerstvení bude k dispozici

Více

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na KLUBOVOU VÝSTAVA PUDLŮ KCHP MEMORIÁL

Více

KLUB FARAONSKÝCH PSŮ. Speciální výstavu a klubový coursing (Krása a výkon KFP) PROGRAM:

KLUB FARAONSKÝCH PSŮ. Speciální výstavu a klubový coursing (Krása a výkon KFP) PROGRAM: KLUB FARAONSKÝCH PSŮ pořádá Speciální výstavu a klubový coursing (Krása a výkon KFP) v jezdeckém klubu Vasury - Kolesa (Kladruby nad Labem) GPS souřadnice: 50 5'19.939"N 15 28'36.064"E PROGRAM: Sobota

Více

PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ

PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF HOVAWART KLUB ČR, z. s. pod záštitou Českomoravské kynologické unie, člena FCI pořádá Klubovou výstavu Hovawartů 2019 Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, Pyrenejský mastin a Katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku a dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová, speciální)

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá dne 4. 9. 2016 Klubovou výstavu špiců a Thai Bangkaew Dog se zadáváním titulu KLUÝ VÍTĚZ na výstavišti Krásná louka v Mladé Boleslavi Uzávěrka přihlášek: 1. termín 12.8. 2016

Více

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ. Lanškroun SPORTOVNÍ HALA BÓŽI MODRÉHO V LANŠKROUNĚ MOBIL: ,

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ. Lanškroun SPORTOVNÍ HALA BÓŽI MODRÉHO V LANŠKROUNĚ MOBIL: , KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ 10. ROČNÍK ZEMSKÉ KORUNY KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ PŘÍSTUPNÁ VŠEM PLEMENŮM PSŮ FCI, NÁRODNÍM PLEMENŮM A NEUZNANÝM FCI, KROMĚ NO Lanškroun 11. června

Více

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena KLUB CHOVATELŮ HONIČŮ Propozice Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, klubový vítěz mladých a klubový vítěz v sobotu 7. června 2014 Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, vítěz

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá ve dnech 14. 5. a 15. 5. 2016 Speciální a Klubovou výstavu špiců a Thai Bangkaew Dog v kynologickém areálu MSKS ve Zbraslavi u Brna 14. 5. 2016 Speciální výstava 15. 5. 2016

Více

4.5.2015 (poštovní razítko) nebo on-line přihlášky přes www.dogoffice.cz

4.5.2015 (poštovní razítko) nebo on-line přihlášky přes www.dogoffice.cz KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ Vás srdečně zve na první letošní klubovou akci: 30.5.2015 KLUBOVOU VÝSTAVU KCHCS spojenou s BONITACÍ se zadáváním titulu KLUBOVÝ VÍTĚZ plemen kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, pyrenejský mastin a katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku na základě výsledků dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová,

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

KLUBOVOU VÝSTAVU CDC se zadáváním titulu Klubový vítěz

KLUBOVOU VÝSTAVU CDC se zadáváním titulu Klubový vítěz Czech Deerhound Club pořádá dne 5.9.2015 KLUBOVOU VÝSTAVU CDC se zadáváním titulu Klubový vítěz CAJC, CAC ČR Uzávěrka přihlášek: 23.8.2015 Místo konání : Chlumec nad Cidlinou Rozhoduje datum poštovního

Více

SHELTIE CLUB CZ, z. s.

SHELTIE CLUB CZ, z. s. SHELTIE CLUB CZ, z. s. Vás srdečně zve na Klubovou výstavu se zadáváním titulu CAC, CAJC, bez zadání KV konanou v neděli 4. září 2016 v Kladruby nad Labem Kolesa posuzuje: paní Karin Hedberg (Kennel Kashmani

Více

ONLINE: po zadání přihlášky přes musí na vystavovatele přijít potvrzovací zpráva, pokud toto nenastane přihláška NEPROBĚHLA!!!

ONLINE: po zadání přihlášky přes   musí na  vystavovatele přijít potvrzovací zpráva, pokud toto nenastane přihláška NEPROBĚHLA!!! Klubová výstava chodských psů se zadáním titulu Klubový vítěz Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne.27.dubna 2019 v kempu Stříbrný rybník Hradec Králové Program: 27.4.2019

Více

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ SPOLKU KCHP se zadáváním titulů:

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ SPOLKU KCHP se zadáváním titulů: PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU SPOLKU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU

Více

SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ

SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ Klub bretaňských ohařů z.s. pořádá SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ v úterý 1. května 2018 na Konopišti v parku u Staré Myslivny Posuzování a zadávání titulů se řídí platným výstavním řádem ČMKU -

Více

33. K L U B O V É S E T K Á N Í

33. K L U B O V É S E T K Á N Í 33. K L U B O V É S E T K Á N Í Moravskoslezského klubu chovatelů a přátel leonbergerů které se koná 10. 12. září 2010 v Zubří u Nového Města na Moravě Program: Pátek 10.9. - od 14 00 příjezd na setkání

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVA

Více

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy 2018 a Čekatel Šampion IHF

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy 2018 a Čekatel Šampion IHF HOVAWART KLUB ČR, z. s. pod záštitou Českomoravské kynologické unie, člena FCI pořádá Speciální výstavu Hovawartů 2018 Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy

Více

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ Klubová výstava Bloodhound clubu CZ 10.června 2018 - KONOPIŠTĚ v areálu hotelu Nová Myslivna Konopiště 22, Benešov u Prahy, 256 01 Rozhodčí: Miodrag Vreteničič (MNE) Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek

Více

Propozice klubové výstavy pražských krysaříků. Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů

Propozice klubové výstavy pražských krysaříků. Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů Propozice klubové výstavy pražských krysaříků Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů CAJC, CAC, res,. CAC, BOB (Best of Breed), BOS ( Best of Opposite Sexe), BOJ

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z.s.

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z.s. PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z.s. KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ

Více

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA Plemeno: Yorkshire terrier Ráz a barva: modrá a tříslová Čísla vydává: Plemenná knih ČKS U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Zápisové tetovací číslo Jména štěňat (do

Více

Klub saharských chrtů AZAWAKH & SLOUGHI

Klub saharských chrtů AZAWAKH & SLOUGHI Klub saharských chrtů pořádá dne 13. 9. 2014 na zámku Častolovice klubovou výstavu se zadáváním titulu CAJC, CAC a Klubový vítěz pro plemena AZAWAKH & SLOUGHI Uzávěrka přihlášek 5.9.2014 ROZHODČÍ: František

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA. Czech Deerhound Clubu se zadáváním titulu Klubový vítěz. Klubu faraonských psů se zadáváním titulu Klubový vítěz

KLUBOVÁ VÝSTAVA. Czech Deerhound Clubu se zadáváním titulu Klubový vítěz. Klubu faraonských psů se zadáváním titulu Klubový vítěz KLUBOVÁ VÝSTAVA 16.06. 2018, Náměšť nad Oslavou Czech Deerhound Clubu se zadáváním titulu Klubový vítěz & Klubu faraonských psů se zadáváním titulu Klubový vítěz CAJC, CAC ČR Uzávěrka přihlášek: 25.5.2018

Více

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na KLUBOVOU VÝSTAVA PUDLŮ KCHP se zadáváním

Více

6. Newfoundland FedCup

6. Newfoundland FedCup 6. Newfoundland FedCup 25.-26.05.2012 Hradec nad Moravicí, Česká republika Hotel Belaria GPS 49 51 50.421 N, 17 51 59.269 E Rozhodčí William Dobbin (IR) Frode Jevne (N) Uzávěrka přihlášek 01.05.2012 Časový

Více

Brno Kongresové centrum, Výstaviště 1, Brno

Brno Kongresové centrum, Výstaviště 1, Brno PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP Klub chovatelů pudlů,z.s. KCHP,z.s. Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na se

Více

PROPOZICE Datum konání:

PROPOZICE Datum konání: Klubová výstava a XI. ročník Memoriálu Doc. Viléma Kurze se zadáváním titulů Klubový vítěz, Klubová vítězka PROPOZICE Datum konání: 11. 5. 2019 Chržín Uzávěrka přihlášek: 30. 4. 2019 Přihlášky zasílejte

Více

KCHČSV v ČR pořádá. Hradní park Státního hradu Bouzov, Bouzov 8, Bouzov

KCHČSV v ČR pořádá. Hradní park Státního hradu Bouzov, Bouzov 8, Bouzov KCHČSV v ČR pořádá Speciální výstavu Československých vlčáků se zadáváním CAJC, CAC ČR, Res. CAC ČR a titulů Vítěz speciální výstavy Československých vlčáků a Vítěz speciální výstavy mladých Československých

Více

VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s.

VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s. VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s. Tento výstavní řád je platný pro oblastní výstavy pudlů (dále jen OVP) a klubové výstavy pudlů (dále jen KVP) pořádané Klubem chovatelů pudlů, z.s. (dále jen KCHP).

Více

Speciální výstava chodských psů

Speciální výstava chodských psů Speciální výstava chodských psů Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne.14.dubna 2018 v kempu Stříbrný rybník Hradec Kralové Program: 14.4.2018 - speciální výstava - delegovaní

Více

Klub bretaňských ohařů z.s. pořádá SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ

Klub bretaňských ohařů z.s. pořádá SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ Klub bretaňských ohařů z.s. pořádá SDRUŽENOU VÝSTAVU CHOVATELSKÝCH KLUBŮ v úterý 1. května 2018 v Konopišti v parku u Staré Myslivny Posuzování a zadávání titulů se řídí platným výstavním řádem ČMKU Klubová

Více

Pořádá v sobotu CELOSTÁTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ všech velikostních rázů

Pořádá v sobotu CELOSTÁTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ všech velikostních rázů Klub chovatelů kníračů České republiky 1927, z.s. pobočka Praha město p.s. a sponzoři Pořádá v sobotu 21.4.2018 CELOSTÁTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ všech velikostních rázů se zadáváním titulů CAJC, ČKŠ

Více

I. Vymezení pojmů a kompetencí

I. Vymezení pojmů a kompetencí Výstavní řád NO (SČKNO) aktuální znění I. Vymezení pojmů a kompetencí 1. Rozlišujeme: 1.1. Oblastní výstavy 1.2. Krajské výstavy (se zadáváním titulu "Krajský vítěz") 1.3. Výstavy německých ovčáků, které

Více

PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ

PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ se zadáváním

Více

ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci. s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc. dne

ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci. s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc. dne ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc dne 27. 28. 4. 2017 Štěpánov NÁRODNÍ FIELD TRIAL se zadáním čekatelství CACT,

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK s průkazem

Více