Kulturní kalendář Říjen 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kulturní kalendář Říjen 2014"

Transkript

1 Kulturní kalendář Říjen 2014 R Ů Z N É :00 17:00 hod. VELETRH SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB Spolkový dům, Lierova ulice V pořadí již 3. Veletrh sociálních a souvisejících služeb, na kterém se představí široké spektrum organizací poskytujících sociální a související služby nejen v Kutné Hoře. Prezentovány budou služby pro seniory, osoby se zdravotním a jiným postižením, rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálním vyloučením a krizí. Po celou dobu Veletrhu bude probíhat bohatý doprovodný program, který bude zveřejněn na propagačních plakátech. K jednotlivým sociálním službám budou k dispozici informační prospekty a letáky. Se zástupci organizací můžete přímo konzultovat vaše dotazy. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Veletrh sociálních a souvisejících služeb pořádá manažerský tým komunitního plánování v rámci naplňování 3. komunitního plánu města Kutná Hora a v rámci Týdne sociálních služeb :00 16:00 hod. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V DOMOVĚ BARBORA Kutná Hora, Pirknerovo nám. 228 Pracovníci Domova Barbora návštěvníky provedou areálem, poskytnou jim veškeré informace o poskytovaných službách i provozu Domova Barbora a rádi zodpoví jejich dotazy. Žadatelé a jejich blízcí se mohou samozřejmě obrátit na pracovníky Domova Barbora kdykoli během celého roku a informovat se o službách, které Domov Barbora poskytuje a o podání žádosti VÝSTAVA PSŮ SPECIÁLNÍ A KLUBOVÁ VÝSTAVA KD Lorec Klub chovatelů grifonků a brabantíků Více na: :00 hod. DRAKIÁDA Kopec Sukov Oraganizuje Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z.s., Klub Sluníčko Kutná Hora Více na: SLAVNÉ OSOBNOSTI V KUTNÉ HOŘE KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA MĚSTA Vlašský dvůr Více na: FESTIVAL - HORA KUTNÁ, DOMOV MŮJ / KUTNÁ HORA V XIX. STOLETÍ Program festivalu: :00 hod. Slavnostní zahájení festivalu s krátkým kulturním programem Kongresový sál hotelu U Kata 19:00 hod. Křest nově vydané knihy Paměti z Fastrova mlýna, vernisáž malé výstavy k tomuto vydání Kongresový sál hotelu U Kata :00 hod. Odhalení pamětní desky malířky a ilustrátorky Marie Fischerové Kvěchové na rodném domě v České ulici (k 30. výročí úmrtí) 14:00 hod. Vycházka po kutnohorských mlýnech s odborným výkladem (RNDr. Zdeněk Lipský) 19:00 hod. Písňová tvorba Josefa Kajetána Tyla - zábavný i naučný pořad básníka, textaře, divadelníka a hudebníka Přemysla Ruta Kongresový sál hotelu U Kata :00 hod. Ševcovské řemeslo - komentovaná prohlídka výstavy ČMS v Kamenném domě (autorka výstavy - Mgr. Kateřina Vavrušková)

2 11:00 hod. Kutnohorští fotografové 19. století - Kutná Hora 19. století na pohlednicích Vernisáž malé výstavy v retro fotoateliéru Agmons Foto v Šultysově ulici 14:00 hod. Obrazy z dějin Sokola kutnohorského - pořad, připravený dr. D. Novákovou a dalšími členy Sokola Kutná Hora se uskuteční v sokolovně v Sokolské ulici 17:00 hod. Píseň nejkrásnější Pořad z cyklu Podvečery s regionální literaturou bude věnován 180. výročí premiéry písně Kde domov můj Účinkují: Vladimír Císař, pěvecký sbor USPS Tyl sbormistr Zdeněk Licek a další 19:00 hod. Jak mohl vypadat 28. říjen jednoho roku v 19. století v Kutné Hoře Komponovaný pořad bude reflektovat tehdejší módu, stravování, běžný život - atmosféru té doby v KH. Scénář a režie: Miroslav Štrobl, účinkují členové ochotnického spolku Tyl Po celý den je možné též v rámci festivalu navštívit výstavu o J. Braunovi a F. Stáněm v Tylově památníku, navštívit objekty ČMS, a to za symbolické vstupné v rámci Dne Středočeského kraje či ochutnat některá jídla typická pro 19. století, která připraví restaurace hotelu U Kata :30 12:00 hod. První blok přednášek a dalších příspěvků k tématice Kutná Hora v XIX. století Kongresový sál hotelu U Kata 14:00 16:30 hod. Druhý blok přednášek 19:30 hod. Slavnostní zakončení festivalu s vystoupením Lucie Zhory s jejími vlastními písněmi na slova kutnohorských básníků 19. století Změna programu vyhrazena V Ý S T A V Y VÁCLAV LAMR - SMÍŘENÍ Kostel sv. Jana Nepomuckého Kolekce obrazů s biblickou tématikou. Dernisáž: od 16:00 hod.; Účinkují: Václav Lamr a hudební skupina Křesťanského společenství Kutná Hora OHLÉDNUTÍ Z PALACHOVKY ( ) Sankturinovský dům výstavní sály 1. patro Výstava - 30 let ZŠ Jana Palacha v Kutné Hoře Vernisáž: v 15:15 hod MICHAL NESÁZAL OBRAZY Galerie Felixe Jeneweina ADOLF LISÝ OBRAZY A KERAMIKA Spolkový dům Prodejní výstava České muzeum stříbra TÝDEN KNIHOVEN V ČMS Hrádek Výstava dobového tisku k výročí 1. sv. války Burza knih - předem přihlášení zájemci si do vyčleněných prostor přinesou vlastní publikace k prodeji, které si ocení a budou je po celý den sami prodávat. Účastníci neplatí žádný poplatek. Přihlášky přijímá knihovnice muzea E. Entlerová, info@cms-kh.cz, tel , linka 25, nebo v informačním centru muzea, které sídlí vedle budovy Hrádku v čp DEN STŘEDOČESKÉHO KRAJE Otevřené expozice Hrádek, Kamenný dům a Tylův dům za symbolické vstupné 1,- Kč. Doprovodný program, po celý den řemeslný trh u Hrádku. Více na:

3 VNITŘNÍ DIALOG Hrádek Výstava obrazů Matouše Marka a Vladana Koláře VÍC NEŽ POLOVINA SRDCE Hrádek Výstava artefaktů, obrazů a kreseb s indiánskou tématikou Lukáš Junek CO NOVÉHO V MUZEU? Hrádek Přírůstky do sbírky ČMS získané v roce ŠEVCOVSKÉ ŘEMESLO Kamenný dům Výstava ze sbírek muzea připomene toto tradiční řemeslo v Kutné Hoře. Výstavu bude provázet interaktivní program pro školy Řemeslná ukázka zručského obuvníka Františka Jelínka :00 hod. Komentovaná prohlídka výstavy Ševcovské řemeslo ZA KUTNOHORSKÝMI VÝTEČNÍKY Tylův dům Výstava k 150. výročí narození Josefa Brauna a 200. výročí narození MUDr. Františka Stáněho :00 hod. Přednáška v hotelu U Kata: Josef Braun nadějný spisovatel tragického osudu. Pořad z cyklu Podvečery s regionální literaturou bude věnován kutnohorskému spisovateli, od jehož narození uplynulo letos 150. let. Účinkují: Josef Kremla, Vladimír Císař Během dne komentované prohlídky autora výstavy Bc. J. Kremly Galerie Středočeského kraje PANELOVÁ DISKUSE / KULATÝ STŮL Z JAKÉ KULTURY ROSTE DNEŠNÍ POLITIKA? FORUM 2000 a GASK 18:00 hod. Komentovaná prohlídka s Richardem Drurym 19:00 hod. Beseda s hosty Fora 2000, moderuje P. Fleischmann 20:00 hod. Koncert kytaristů M. Konfrátera (SK) a J.Sochy (GB) a skupiny THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE - refektář GASK Vstupné: 250,- Kč v předprodeji (pokladna GASK); 300,- Kč na místě STAVY MYSLI ZA OBRAZEM Nová stálá expozice GASK To nejlepší ze sbírkového fondu GASK. Vedoucí kurátor Richard Drury představuje nový pohled na tvorbu stálé expozice. Expozice obývá původní prostor v 1. patře, zároveň je rozšířena i do levého křídla výstavních prostor ve 2. patře. Nové pojetí se výrazně liší od tradičních postupů při tvorbě stálé expozice, které mapují postupné historické budování sbírky. Oproti zmíněným postupům je nová stálá expozice založena na jednotlivých okruzích, odpovídajících konkrétnímu úseku citového či myšlenkového rozpoložení člověka, který stojí u zrodu představených děl (například úzkost, touha, radost). Místo uskupení děl v expozici čistě podle časové či slohové vzájemnosti počítá nová expozice s konfrontováním děl, která mají společný uchopitelný rozměr vnitřního života JAN STEKLÍK CYKLUS PRÁCE NA PAPÍŘE ZE SBÍREK GASK Blackbox Tvorbu jednoho ze zakladatelů Křížovnické školy čistého humoru bez vtipu Jana Steklíka (nar. 1938) charakterizuje experiment s papírem. Ve sbírkách GASKu se nacházejí jak jeho pozoruhodné rané práce z konce padesátých let, tak práce z let šedesátých a začátku sedmdesátých, kdy pod vlivem estetiky informelu tvořil koláže a dekoláže specifickou technikou vypalovaného papíru. V jeho tvorbě byl však důležitým momentem proces, který v těchto případech zachycovaly vrstvy papíru. Později jistou akci s papírem prováděl v Odstřihovánkách. Konceptuální charakter jeho tvorby je patrný téměř od počátku. Steklík a se tak zařadil mezi významné představitele konceptuálních tendencí.

4 PAVEL KOPŘIVA - # PŘÍMÝ PŘENOS Galerie IV Pavel Kopřiva patří bezesporu k výrazným osobnostem současného českého výtvarného umění. Je úzce spjat s tzv. ústeckým okruhem, který se formoval na počátku 90. let minulého století v Ústí nad Labem kolem Galerie Emila Filly a vůdčí osobnosti, kurátora Michala Kolečka. Pavel Kopřiva ve své tvorbě unikátním způsobem propojuje několik oblastí či fenoménů vědu a její poznatky, sociální struktury, v nichž si všímá především fenoménu manipulující moci a ovládání jedince, designové postupy a formy. Jeho práce se pohybují od objektové tvorby, přes instalace s využitím nových médií, performativně laděné akce, až ke konceptuálně laděným dlouhodobým aktivitám. Pavel Kopřiva se zúčastnil mnoha významných výstavních projektů v prestižních galerijních institucích v České republice i v zahraničí. V současné době působí jako vedoucí ateliéru Interaktivní média na Katedře elektronického obrazu Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Na výstavě v GASK v Kutné Hoře autor představí reprezentativní průřez svou více než dvacetiletou uměleckou tvorbou XXL POHLEDŮ NA SOUČASNÉ SLOVENSKÉ VÝTVARNÉ UMĚNÍ PROSTOR K NAHLÉDNUTÍ ĽUBOMÍR ĎURČEK POHLEDEM JÁNA KRALOVIČE TOMÁŠ DŽADOŇ POHLEDEM BARBORY ŠEDIVÉ Galerie V, Godbox Výběr děl k výstavě akčního a konceptuálně zaměřeného výtvarníka Ľubomíra Ďurčeka (*1948) v prostorách GASK zohledňuje autorovo působení a aktivní vstupování do městského prostředí. Práce vznikaly v 70. a 80. letech, v době, kdy byl veřejný prostor zatížen politickými konotacemi. Autorova gesta a intervence se tedy vztahují i k celkové situaci normalizačního období. Jejich význam však nespočívá pouze v odhalování politicko-společenských anomálií, ale směřuje spíše k primárnímu mezilidskému kontaktu, k vytváření vztahových situací. Gestický minimalismus, efemérnost, nepostřehnutelnost akce je zaznamenávána pomocí fotografie, která otevírá mentální a duchovní prostor k opětovnému přiblížení se k neopakovatelné situaci. Do výběru Ďurčekových prací intervenuje svojí architektonickou instalací významný představitel mladé generace slovenských umělců Tomáš Džadoň (*1981). Jeho umělecký komentář však nezůstává v rovině pouhého poznámkového aparátu, nýbrž představuje zaujetí jasné pozice k tématu a doplňuje jej o aktuální hodnoty. Džadoň vytváří novou vrstvu, která se napojuje právě na klíčové principy kolaborace a situační intervence a posouvá je do současné podoby v kontextu institucionalizované praxe VOJTĚCH KOVÁŘÍK PRÁCE Z POSLEDNÍCH LET Galerie III Výstava Vojtěcha Kováříka představí v rámci dramaturgického plánu GASK Přesahy grafiky sérii velkoformátových linorytů vzniklých, jak už její název předjímá, za posledních několik let. Autor pracuje velmi neobvyklou grafickou technologií. Objekty svého zájmu, mezi něž patří pohledy do vyprázdněných, opuštěných interiérů skladu, garáže, ateliéru či sakrálních míst spolu s motivy zátiší na téma memento mori, rozbíjí na obrazové částečky autotypických bodů, které se běžně používají při přenášení analogového záznamu v průmyslové reprodukci. Takto vzniklé ručně odrývané rastry přenáší na papír. Pozorovateli se před očima současně skládá a rozkládá transformovaná, nová vizuální realita RADEK JANDERA - FOTOTERAPIE Projectroom Radek Jandera (*1972) vystudoval Ateliér fotografie na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem, kde v současnosti působí jako odborný asistent. Ve své tvorbě se neomezuje jen na fotografii. Ani estetické působení výtvarných děl nestojí v jeho případě na prvním místě. Za důležitý považuje samotný vznik díla, jeho komunikační potenciál, hledání nových souvislostí a významů zdánlivě všedních procesů a událostí. Výsledné dílo často vzniká přímo na místě, pro konkrétní expozici a reaguje na toto místo a komentuje události s ním spojené MICHAL KREJČÍK DO NEBE SKRZE KÁMEN Whitebox Diplomní projekt Do Nebe skrze Kámen Michala Krejčíka, absolventa Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci, se zabývá proměnou náměstí Nebeského klidu v Pekingu. Autor se záměrně vyhýbá představení své práce jako tradiční architektonické výstavy s modely a plány. V jeho výtvarné instalaci můžeme pocítit základní esenci návrhu a jeho prvotní inspiraci posvátnými horami a příběhy, které se s nimi pojí. V čínské symbolice stojí hory mezi Zemí a Nebem, zachytává se v nich vlhkost, pramení v nich řeky, jsou domovem života, a tak přinášejí užitek světu. Podobně jako oblaka, které lidé zbožňují pro jejich efemérnost, se staly obrazem svobodné existence překonávající sociální a politické omezení. Diplomní projekt získal Cenu Rektora Technické univerzity v Liberci, byl publikován mezinárodním internetovým časopisem Designboom a vystaven v rámci mezinárodního architektonického festivalu Architecture Week 2013 v Jiřském klášteře na Pražském hradě.

5 ANTONÍN MUŽÍK OBRAZY A KRESBY Café Fatal Výstava Zem přináší do Café Fatal soubor abstraktních pláten a komorních kreseb Antonína Mužíka, umělce-autodidakta, žijícího na vsi nedaleko Kutné Hory. Vystavené cykly čerpají náměty a inspirační zdroje především z elementárního řádu přírody. Autor senzibilně pozoruje nepatrné i markantní změny a proměny fauny i flóry související jak s ročním obdobím, tak s aktuálními klimatickými podmínkami. Ty buď spontánně zaznamenává do formátu intimních kreseb, nebo je hlouběji rozpracovává ve větších plochách do jakýchsi malířských haiku. Mužíkova snaha o zakořenění a ukotvení v přirozeném rytmu univerza vytrhuje diváka z podnětů přetechnologizovaného světa a navrací ho zpátky k podstatě a prazákladu světa VERONIKA RESSLOVÁ DEN BEZ PŘESTÁVKY Experimentální prostor barokní lázně Veronika Resslová (nar. 1973) vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze (ateliér sochařství prof. J. Zeithammla, ateliér malby A. Střížka a grafiky J. Lindovského). V současné době pokračuje doktorandským studiem na brněnské FAVU. Vytváří instalace pro konkrétní místo, které definuje prostřednictvím nehmotných prostředků, jako je světlo, zvuk, písmo, kresba, a vytváří tak zcela novou vizuální situaci. Prostorová instalace pro GASK je další z řady projektů tematizujících intenzitu denního světla PETR STIBRAL FOTORETROSPEKTIVA Experimentální prostor barokní sklep Petr Stibral (nar. 1977) vystudoval Akademii výtvarných umění v Praze (ateliér sochařství prof. J. Zeithammla; absolutorium 2004). Sochařskou tvorbu, kterou minimalistickým způsobem redukuje, překračuje v instalacích pro konkrétní místo. Výstava pro GASK je koncipována do dvou částí, v nichž jsou prezentovány obě jeho výtvarné polohy, které na sebe vzájemně reagují. Instalace temné fotokomory v barokním sklepení odkazuje k sochařskému dílu prostřednictvím klasické fotografie a do tvůrčího procesu vstupuje i samotný divák. Sochařské práce potom intervenují do prostoru galerie a objevují se v neočekávaných souvislostech. Stibral zkoumá téma vizuální reality posunem zavedených všedností do nových situací. od VSTUP DO ZÁKONA ALEŠ VESELÝ Socha před galerií Lektorské centrum GASK :00 17:00 hod. BARVA A VEJCE - VÝTVARNÁ DÍLNA NA DEN SENIORŮ S EVOU PEJCHALOVOU Spojení malování s kuchařským uměním bude tématem a také metodou výtvarného workshopu. Prostředí ateliéru bude připomínkou kuchyně, kde se míchá, spojuje, vrství a zdobí. Při míchání barev třeba narazíme na podobnost kuchařských postupů, kdy se necháme vést recepty, improvizujeme nebo mícháme staré metody s novými trendy. A to vše za doprovodu různých zvuků a vůní. Proces tvoření spojíme s každodenními procesuálními činnostmi v kuchyni a s tradiční malířskou technikou vaječné tempery. Temperové barvy se pojí s vaječnou emulzí, díky níž se dosahuje zářivých a lesklých efektů olejomaleb. Způsob přípravy barev představuje nejen zajímavý tvůrčí postup, ale je také připomínkou domácích činností v kuchyni. Místo konání: Ateliér LC GASK Kapacita: max. 15 osob; rezervace: militka@gask.cz, tel.: Cena: pro seniory zdarma :00 hod. NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ PROMÍTÁNÍ FILMU Z PROJEKTU JEDEN SVĚT Konferenční sál v podkroví severního křídla Citlivé, formálně vytříbené a místy úsměvné portréty představují pětici atletů, kteří se ve skromných podmínkách připravují na 18. mezinárodní seniorské mistrovství světa ve finském Lahti. Německo / Rakousko / 2010 / 94 min. Režie: Jan Tenhaven 1., 7., 8., 14., 15., 21., 22., 28., :00 15:30 hod. GASK DĚTEM Tvořivé dílny pro malé umělce od 6 do 13 let. Děti se hravou formou seznamují s uměleckými díly a s výtvarnými technikami. Rezervace: bartosova@gask.cz Cena: 60, Kč / dítě (cena zahrnuje materiál a odborné vedení)

6 7., 14., :00 hod. KURZ SYMBOLIKY Probíhá ve spolupráci s Knihovnou GASK v návaznosti na tradici prostoru Jezuitské koleje, a to formou výuky latiny, řečtiny a symboliky. Kurz je koncipován jako setkání nad texty vybraných autorů a jejich výkladem. Rezervace: militka@gask.cz Cena: zdarma 8., 15., 22., :15 18:15 hod. KURZ KRESBY S TOMÁŠEM SMETANOU PODLE ŠKOLY BOHUSLAVA KOZÁKA Lektorské centrum pořádá druhou sérii kurzů kresby s Tomášem Smetanou. Nový kurz je určen pro návštěvníky předchozího kurzu a pro mírně pokročilé kreslíře. Místo konání: Ateliér LC GASK Rezervace: militka@gask.cz, tel.: Cena: 100,- Kč (zahrnuje odborné vedení a výtvarný materiál) :00 15:00 hod. MEZIGENERAČNÍ PROGRAMY / RUKU V RUCE S UMĚNÍM Program k dílu Evy Kmentové ze stálé expozice STAVY MYSLI Dílo sochařky Evy Kmentové, která odlévala části vlastního těla, bude inspirací pro naši sochařskou práci. K tvorbě využijeme hlínu a sádru. Čím víc Vás z Vaší rodiny přijde, tím bohatší bude společné plastické dílo, které si odnesete domů. Místo konání: Ateliér LC GASK Rezervace: militka@gask.cz, tel.: (alespoň dva dny předem); kapacita 15 osob Cena: 60,- Kč (zahrnuje odborné vedení a výtvarný materiál) :00 hod. KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY Kurátorka Adriana Primusová: Výstava Jana Steklíka v BLACKBOXu Kurátorka Eva Mráziková: Retrospektivní výstava Pavla Kopřivy K O N C E R T Y A F E S T I V A L Y :00 hod. JUBILEJNÍ KONCERT V GRUNTĚ Kostel Nanebevzetí Panny Marie Grunta Koncert u příležitosti 100. výročí vysvěcení kostela Nanebevzetí Panny Marie v Gruntě Účinkují: Dagmar Vaňkátová, emeritní sólistka ND zpěv; Josef Vaňkát, člen orchestru SOP housle; Vratislav Jambor klavírní doprovod Dobrovolné vstupné je věnováno na opravu kostela :00 hod. KONCERT PĚVECKÉHO SBORU GAUDIUM PRAHA A USPS TYL KUTNÁ HORA Chrám sv. Barbory Vstupné: dobrovolné :00 hod. THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE KYTARISTÉ M. KONFRÁTER (SK) a J. SOCHA (GB) GASK - refektář Vstupné: 250,- Kč v předprodeji (pokladna GASK); 300,- Kč na místě :00 hod. NO NAME AKUSTICKÉ TURNÉ KD Lorec Vstupné: 290,- Kč v předprodeji (IC Kutná Hora, IC Kolín, IC Čáslav) a v síti Ticketstream; 340,- Kč na místě :00 hod. BUTCH COULTER (KANADA) + ST. JOHNNY (ČR) GASK - refektář Butch Coulter - jeden z nejlepších hráčů na foukací harmoniku na světě, který spolupracoval s Jimmy Pagem, Albertem Collinsem nebo Mickem Taylorem.

7 Při turné po České republice ho doprovodí skupina ST. JOHNNY, která již několikrát hrála v Kutné Hoře. Na koncertu zazní nejryzejší blues z 50. let minulého století. Vstupné: 150,- Kč předprodej (Blues Café Kutná Hora); 200,- Kč na místě :30 hod. KYTAROVÁ NOC Vlašský dvůr audienční síň (Havlíčkovo nám. 552) Prestižní kutnohorská kulturní akce, která je součástí projektu Kytara Kutná Hora a nabízí návštěvníkům možnost zaposlouchat se a ocenit umělecké výkony vynikajících virtuózů ve hře na klasickou kytaru. Program 19:30 hod. Slavnostní zahájení koncert laureátky Mezinárodního kytarového bienále 2013 Hedviky Švendové (CZ) 19:30 hod. Koncert Claudio Maccari (IT) & Paolo Pugliese (IT) 20:45 hod. Koncert Mie Ogura (JPN) & Atanas Ourkouzounov (BGR) Vstupné: 250,- Kč; studenti 200,- Kč; rezervace vstupenek - Informační centrum Města Kutná Hora (infocentrum@kutnahora.cz; tel.: ) D Ů M D Ě T Í A M L Á D E Ž E D O M I N I K KRÁLOVSTVÍ PANENEK ZRUČ NAD SÁZAVOU Prohlídka muzea panenek, návštěva sportovního hřiště Zápisné: 100,- Kč Info: Michal Smrkovský :00-15:00 hod. SOBOTNÍ KLUBÍK Keramika čajový set (podnos + 2 šálky + cukřenka) Zápisné: 300,- Kč Info: Eva Malinová STRAŠIDELNÝ DOMINIK Výlet do Muzea strašidel v Praze ( Večerní bojovka, nocování v DOMINIKU Zápisné: 350,- Kč Info: Jana Štolbová, Michal Smrkovský :00-15:00 hod. PODZIMNÍ VÝTVARNÉ PRÁZDNINY Drátovaný motýl, vážka šperk, pedikový anděl. Oběd a svačinu si přineste vlastní, možnost ohřátí jídla v DDM Zápisné: 150,- Kč Info: Eva Malinová M Ě S T S K É T Y L O V O D I V A D L O :00 hod. FERDA MRAVENEC Docela velké divadlo Litvínov Úspěšná inscenace, ve které na vás čeká známý pracant Ferda, popleta Pytlík, nafoukaná Beruška, mamina Ploštice, hudebník Cvrček, policajt Škvor nadřízený, policajt Škvor podřízený a také roztomilý plachý Koník. Všechny tyto kladné postavy se pokusí vyvážit mrzoutský Hlemýžď a Mravkolev se svým synem Ťutínkem. Kdo si získá vaše sympatie? A přijde zatančit talentovými soutěžemi dosud neobjevená Housenka Pepina? To se dozvíte, když přijdete. Hraji: Robert Stodůlka, Petr Kozák, Zuzana Bartošová, Lenka Lavičková / Kamila Raková, Lukáš Masár, Petr Erlitz a ze záznamu Jindřich Lenc a Jana Galinová Vstupné: 60,- Kč :00 hod. JISTĚ, PANE PREMÉRE Divadlo Bez zábradlí

8 Vláda je v krizi a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou pozici. Tajemník kabinetu Sir Humphrey Appleby má plán: Kumranistán. Našla se tam obrovská ložiska ropy a nabízejí možnost půjčky. Budou za to ale něco chtít. Má snad spása nakonec ztroskotat na neslušném návrhu ministra zahraničí Kumranistánu? Podaří se Jimu Hackerovi a jeho týmu vyřešit pochybnou situaci a vyhnout se kolapsu? Hrají: Karel Heřmánek, Dana Morávková, Josef Carda, Karel Heřmánek ml., Petr Pospíchal a Stanislav Zindulka Režie: Karel Heřmánek a Michal Pavlík Vstupné: 300,- Kč :00 hod. TRAVESTI SCREAMERS Nový zábavný pořad travesti skupiny Screamers Vstupné: 290,- Kč :00 hod. 4TET KONCERT VOKÁLNÍHO SESKUPENÍ Již 11 let udivuje diváky svými neuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápady VOKÁLNÍ SESKUPENÍ 4TET - Jiří Korn, Jiří Škorpík, Dušan Kollár, David Uličník. Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou ve III verzi programu, která měla premiéru na podzim Umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev tohoto vokálního seskupení se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna. Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a taneční výkony všech aktérů na jevišti. To vše rozhodně nenechá nikoho chladným a odměnou jsou jim vždy vyprodané koncerty s neopakovatelnou atmosférou. Není tedy divu, že vystoupení 4TETu bývají vyvrcholením jak prestižních akcí, tak i společenských událostí. Vstupné: 480, 410,- Kč :00 hod. IRSKÁ TANEČNÍ SHOW LOVE IN FLAMES Taneční soubor Merlin Po třech úspěšných tanečních představeních Mystery Of Dance, Celtic Energy a Fantasy Of Dance, které se hrály po celé České republice, přináší známý taneční soubor MERLIN další představení. Irskou taneční show Love in Flames Láska v plamenech. Merlin se svým zaměřením na irské tance řadí k nejprestižnějším a nejúspěšnějším tanečním souborům ve střední Evropě. Z jejich vystoupení je cítit obrovskou pozitivní energii a to, že tanečníci si pohyb na jevišti a kontakt s divákem užívají. Dynamická taneční show nadchne milovníky tance bez rozdílu věku, ale nejenom je Současný příběh, ve kterém něžná láska čelí nástrahám moderního světa se odehrává v kulisách podmanivě krásné původní irské hudby. Jak to už v pohádkách bývá, láska a dobro zvítězí a zlo je po právu potrestáno. Charakteristický hudební rytmus, dechberoucí taneční virtuozita tanečníků a sehraného kvalitního souboru, rafinovaná práce nohou a strhující irský step, to vše je plné pozitivní energie, emocí a radosti ze života tedy ingrediencí, které v dnešní uspěchané době všichni vyhledáváme. Atmosféru programu působivě zvýrazňují kostýmové převleky a velkolepý světelný dizajn, které efektně dotvářejí dokonalý umělecký zážitek z představení. Vstupné: 200, 220,- Kč :00 hod. TANČÍRNA Divadlo Radka Brzobohatého, Praha Taneční kavárna místo, kde se potkávají lidé různého věku i charakteru, aby zapomněli na starosti každodenního života. Z osamělých duší se stávají páry, z lidí, včera si ještě cizích, partneři nebo milenci. Kolem se řítí dějiny, píše se historie našeho národa, jen v tančírně osamělí tanečníci zůstávají v každé době pořád stejní se svou touhou, nesmělostí i nesplněným snem. Hrají: Karel Hábl, Jan Révai, Petr Vágner / Ondřej Brzobohatý, Petr Oliva, Michal Roneš, Antonín Hardt, Miroslav Hrabě, Hana Gregorová a další Vstupné: 300, 280, 180,- Kč Změna programu vyhrazena K I N O M O D R Ý K Ř Í Ž :00 hod. CESTA ŽIVOTEM BEZ BARIÉR premiéra filmu V tomto snímku můžete společně s námi sledovat cestu, kterou dokumentární štáb přibližně rok a půl sdílel s lidmi, kteří se láskyplně starají o postižené děti. Cesta povede přes plavecký bazén, atletický stadion, bezbariérovou školu, charitativní ples i letní dětský tábor. Budeme cestovat s velmi inspirativními lidmi a nezáleží na tom, že někteří po cestě půjdou, zatímco jiní

9 pojedou na vozíku. Bude to o cestě životem bez bariér... Premiéra filmu a beseda je pro všechny návštěvníky zdarma :00 hod. FÍZLOVÉ, HAJZLOVÉ USA, krimi komedie, 83 min., vstupné 100,- Kč, do 15 let nevhodný Marilyn Manson si v novém americkém filmu francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe zahrál roli emo teenagera. Dupieux točí filmy stejně expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje hru gagů, naschválů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si legraci z poldů" dělá dost nekorektním způsobem, ze kterého chvílemi až mrazí. Hrají: Eric Judor, Steve Little, Marilyn Manson, Grace Zabriskie, Eric Wareheim, Daniel Quinn, Hillary Tuck, Jennifer Blanc, Ray Wise, Don Stark, Agnes Bruckner, Brandon Beemer, Jonathan Lajoie, Steve Howey, Jack Plotnick, Kurt Fuller Režie: Quentin Dupieux :00 hod. ŠMEJDI projekce a beseda Manipulace, nátlak, ponižování, agrese. Skryté kamery zachytily drsné pozadí předváděcích akcí pro seniory. Co se opravdu děje na populárních zájezdech s obědem zdarma? Praktiky, ze kterých mrazí. Lži a promyšlená manipulace, jejímž jediným cílem je donutit bezbranné staré lidi k nákupu předraženého zboží. Co je žene? Zvědavost? Samota? Nebo závislost? Autorky tohoto filmu rok v převleku navštěvovaly akce, kde se důchodcům vymývají mozky a kde mladí lidé nejsou vítáni. Vedle autentických záběrů z předváděcích akcí a výpovědí poškozených seniorů přináší dokument i pohled psycholožky, právníka a dalších odborníků. Projekci a besedu pořádá Česká obchodní inspekce - zdarma :00 hod. TŘI BRATŘI ČR, pohádka, 90 min., vstupné 100,- Kč, pro děti Tři bratři se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Hrají: Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula, Miroslav Táborský, Bolek Polívka, Zdeněk Svěrák, Oldřich Kaiser, Ivana Chýlková, Jiří Lábus, Zuzana Norisová, David Matásek, Miroslav Vladyka, Jitka Čvančarová, Jitka Smutná, Václav Helšus, Jaroslav Uhlíř, Petr Brukner, Alena Doláková, Oldřich Vlach, Bořivoj Penc, Veronika Kubařová Režie: Jan Svěrák :00 hod. ZŮSTAŇ SE MNOU USA, drama, 106 min., vstupné 120,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Hrají: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Liana Liberato, Lauren Lee Smith, Jamie Blackley, Aisha Hinds, Joshua Leonard, Aliyah O Brien, Chelah Horsdal, Gabrielle Rose, Stacy Keach Režie: R.J. Cutler :00 hod. NEJHLEDANĚJŠÍ MUŽ Velká Británie / USA, thriller, 122 min., vstupné 120,- Kč, do 15 let nevhodný, s titulky V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. Hrají: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Nina Hoss, Robin Wright, Daniel Brühl, Martin Wuttke, Mehdi Dehbi, Kostja Ullmann, Grigorij Dobrygin, Rainer Bock, Charlotte Schwab, Derya Alabora Režie: Anton Corbijn :00 hod. ODBORNÝ DOHLED NAD VÝCHODEM SLUNCE ČR, drama, 70 min., vstupné 80,- Kč, mládeži přístupný Nepotrestané bezpráví přivádí do města na severu tři bývalé vězně. Kdysi je trápil stejný příslušník státní bezpečnosti. Teď tady má hospodu. Pánové se rozhodnou vzít zákon do vlastních rukou, aby zjistili, že pro pomstu nemají vlohy Potkávají femme fatale, které dají cit a střechu nad hlavou a ona jim za to ukáže rozdíl mezi pomstou a trestem. Hrají: Jiří Lábus, Vratislav Brabenec, Jiří Vymětal, Nikol Fischerová, Jozef Polievka Režie: Pavel Göbl :00 hod. LÁSKA NA KARI USA, komedie, 122 min., vstupné 100,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Majitelka vyhlášené restaurace, oceněné Michelinskými hvězdami, se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby jídelníčku a koření. Mladý, nadaný indický kuchař se ale nakonec dostane ke konkurenci do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské zážitky i dobrodružství. Hrají: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon, Amit Shah, Farzana Dua Elahe, Dillon Mitra, Aria Pandya,

10 Michel Blanc, Clément Sibony, Vincent Elbaz, Juhi Chawla, Rohan Chand, Saachi Parekh, Shaunak Parekh, Alban Aumard Režie: Lasse Hallström :00 hod. MÍSTA ČR / Slovensko, drama, 108 min., vstupné 110,- Kč, do 12 let nevhodný Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi a Markovi je jejich rodiště těsné, zároveň ale nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí Annin otec, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nejen pro ni hodně nebezpečné Snímek je novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Hrají: Vladimír Polívka, Johana Matoušková, Jan Cina, Robert Nebřenský, Jiří Štrébl, Jakub Gogál, Ivan Romančík st., Ondřej Malý, Taťjana Medvecká, Martina Černá Režie: Radim Špaček :45 hod. GIUSEPPE VERDI MACBETH Nová sezóna přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku bude zahájena 11. října Verdiho shakespearovskou tragédií Macbeth. Italské nastudování s českými titulky, vstupné 300,- Kč, přibližná délka přenosu 3 hodiny 13 minut. V úspěšné inscenaci Adriana Noblea z roku 2007 vystoupí v náročné dramatické úloze Lady Macbeth sopranistka Anna Netrebko. Po jejím boku se v titulní roli objeví Željko Lučić, dále Joseph Calleja jako Macduff a René Pape jako Banco. Orchestr bude řídit Fabio Luisi. Účinkují: Anna Netrebko (Lady Macbeth), Joseph Calleja (Macduff), Željko Lučić (Macbeth), René Pape (Banquo) Dirigent: Fabio Luisi; Režie: Adrian Noble :00 hod. POŠŤÁK PAT, 3D Velká Británie, animovaný, 88 min., vstupné 100,- Kč, pro děti, český dabing Nebýt nového protivného šéfa, Pat by možná napořád roznášel zásilky sousedům ve své idylické vesničce. Jenže šéf mu zatrhne rodinný výlet k moři a Pat je rozhodnutý udělat cokoli, aby ji na vysněný výlet do Itálie mohl vzít. Dokonce i přihlásit se jako zpěvák do televizní talentové soutěže, kam ho samozřejmě provází i jeho nerozlučný kocour. Záhy se ukáže, že Pat umí stejně dobře zpívat jako nosit dopisy. Z Pata je najednou hrdina a hvězda, jen ne pošťák. Jeho povinnosti má zatím plnit elektronický dvojník, robot zvaný Patbot, doprovázený robotím kocourem Fredbotem :00 hod. EQUALIZER USA, thriller, 132 min., vstupné 120,- Kč, do 15 let nevhodný, s titulky Bývalý člen elitní tajné vojenské jednotky předstírá svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v něm znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se někdo ocitne v nesnázích s mizivou šancí na záchranu a nemá se na koho obrátit, náš hrdina pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže problémy vyřešit jednou provždy. Hrají: Chloë Grace Moretz, Denzel Washington, Marton Csokas, Bill Pullman, Melissa Leo, Johnny Messner, Haley Bennett, Vladimír Kulich, Robert Wahlberg, David Harbour, Alex Veadov, Allen Maldonado, Owen Burke, Dan Bilzerian Režie: Antoine Fuqua :00 hod. ANDĚLÉ VŠEDNÍHO DNE ČR, drama, 97 min., vstupné 120,- Kč, do 12 let nevhodný Hrdiny snímku jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Učitel autoškoly Karel se souží v citově prázdném manželství s Marií, které si kompenzuje sny o své studentce Ester. Té však zemřel manžel a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk se chce dnes večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip přebral ženu Složité vztahové a osudové situace se snaží pomyslní andělé alespoň částečně zachránit. Hrají: Marián Labuda st., Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský, Eliška Křenková, Bolek Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil ml., Zuzana Kronerová, Josef Kuhn, Pavel Gajdoš, Ondřej Sokol Režie: Alice Nellis PROMÍTÁNÍ SE SNÍŽENOU HLADINOU ZVUKU NEJEN PRO MAMINKY S DĚTMI :00 hod. LEPŠÍ TEĎ NEŽ NIKDY USA, komedie, 94 min., vstupné 60,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Příběh stárnoucího, pro okolí nepříjemného realitního makléře, který se vyhýbá lidem a chce si v klidu užít blížící se důchod. Ale nic se nedá naplánovat, a tak ho čeká nejedno překvapení, včetně pozdní lásky, které nelze nepodlehnout, i když se zároveň najednou ocitne v nelehké roli dědečka. Hrají: Michael Douglas, Diane Keaton, Yaya Alafia, Sterling Jerins, Annie Parisse, Austin Lysy, Frances Sternhagen, Rob Reiner Režie: Rob Reiner :00 hod. VIKINGOVÉ Z BRITSKÉHO MUZEA Velká Británie, dokumentární, 90 min., vstupné 200,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Záznam natočený v Londýně nabízí divákům v kinosálech nerušenou prohlídku výstavy s výkladem expertů na vikinská plavidla, zbraně, pohřební a náboženské rituály, jazyk Vikingů a jejich odkaz budoucím generacím lidstva. Vrcholem výstavy je zakonzervovaný exponát vůbec nejdelší objevené lodi Roskilde 6 a o jedinečnosti vikinských plavidel diváky přesvědčí řemeslníci Britského muzea, kteří v průběhu natáčení postaví trup vikinské lodi. Nebudou chybět ohromující detailní záběry vystavených exponátů a vikinského pokladu ani pohřební rituál osvětlený výhradně hořícími loučemi, který se odehraje v

11 prostorách muzea. Výstava, pořádaná v britské metropoli ve dnech 6. března 22. června 2014, vznikla ve spolupráci Britského muzea, dánského Národního muzea a Muzea pravěku a starověku pod hlavičkou Berlínských státních muzeí :00 hod. ZMIZELÁ USA, drama, 145 min., vstupné 120,- Kč, do 15 let nevhodný, s titulky Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Hrají: Ben Affleck, Rosamund Pike, Missi Pyle, Neil Patrick Harris, Patrick Fugit, Tyler Perry, Casey Wilson, Kathleen Rose Režie: David Fincher :45 hod. WOLFGANG A. MOZART FIGAROVA SVATBA Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Italské nastudování s českými titulky, vstupné 300,- Kč, přibližná délka přenosu 3 hodiny 52 minut. Děj opery, která během jediného, událostmi nabitého dne, prověřuje lásku bohatého manželského páru a jejich dvou zasnoubených sloužících, zasadil režisér do prostředí zámečku ve španělské Seville dvacátých let minulého století. V titulní roli se představí Ildar Abdrazakov. Účinkují: Marina Poplavskaja (Countess), Marlis Petersen (Susanna), Isabel Leonard (Cherubino), Peter Mattei (Count), Ildar Abdrazakov (Figaro) Dirigent: James Levine; Režie: Richard Eyre :00 hod. DŮM KOUZEL, 3D Belgie, animovaný, 85 min., vstupné 130- Kč, pro děti, český dabing Opuštěný kocourek Bouřka se jednoho deštivého dne ukryje v tajuplném domě starého kouzelníka, kde bydlí také celá řada nevšedních bytostí ze světa fantazie. Ale ne každý je nadšený příchodem nečekaného hosta. Králík Jack spolu s myškou Maggie udělají všechno pro to, aby kocourka vyhnali. Situace se ještě zhorší, když kouzelník skončí v nemocnici a jeho chamtivý synovec využije šanci, aby dům prodal. Kocourek se nevzdává a rozhodne se spolu s novými kamarády společný kouzelný dům zachránit :00 hod. VÝCHOZÍ BOD USA, drama, 107 min., vstupné 100,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Oční duhovka je jedinečným znakem každého člověka, je nezaměnitelná stejně jako otisk prstu. Příběh Dr. Iana Graye, molekulárního biologa, jehož životním tématem je studium evoluce oka, začíná v okamžiku, kdy se na večírku setká s krásnou tajemnou dívkou Sofi a požádá ji, aby si mohl vyfotografovat její nádherné oči. Oproti vědecky racionálnímu Ianovi je Sofi tvorem divokým a nespoutaným a jejich vztah je intenzivní a vášnivý. Bohužel však končí tragicky. Ian se proto rozhodne pro cestu na druhý konec světa s malou nadějí na úspěch své mise. Hrají: Michael Pitt, Brit Marling, Astrid Berges-Frisbey, Archie Panjabi, Charles W. Gray, Cara Seymour, William Mapother, Steven Yeun, Rhonda Ayers Režie: Mike Cahill :00 hod. DRÁKULA: NEZNÁMÁ LEGENDA USA, thriller, 92 min., vstupné 120,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Nebál se postavit obrovské přesile. Obětoval se, aby ochránil svou rodinu a svůj lid. Stal se legendou, která úspěšně zbrzdila turecký vpád do Evropy. Přesto ho dnes vnímáme především jako jedno z největších monster, jaké lidská mytologie stvořila. Řeč je o hraběti Drákulovi, krvelačném vládci Transylvánie. Režisér Gary Shore se rozhodl tuhle postavu alespoň částečně rehabilitovat, a tak místo tradičního hororu vzniklo výpravné historické fantasy, které potvrzuje, že cestu do pekel obvykle dláždí jen ty nejlepší úmysly. Hrají: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Samantha Barks, Zach McGowan, Charlie Cox, Paul Kaye, Art Parkinson, Charles Dance, Dilan Gwyn, William Houston, Ronan Vibert, Noah Huntley, Thor Kristjansson, Ferdinand Kingsley, Arkie Reece Režie: Gary Shore :00 hod. DIVOKÉ HISTORKY Španělsko, komedie, 122 min., vstupné 80,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost a vezmou věci do svých rukou. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. Hrají: Rita Cortese, Ricardo Darín, Nancy Dupláa, Diego Gentile, Darío Grandinetti, Oscar Martínez, María Marull, Osmar Núñez, María Onetto, Erica Rivas, Leonardo Sbaraglia, Julieta Zylberberg Režie: Damián Szifron :00 hod. KMEN Nizozemsko / Ukrajina, krimi, 130 min., vstupné 90,- Kč, do 15 let nevhodný, bez titulků i českého dabingu

12 Hluchoněmý teenager Sergey nastoupí do specializované internátní školy. Aby zde přežil", stává se členem divoké organizace, tzv. kmene. Postupně se sžívá s místním prostředím a přizpůsobuje se jeho režimu. Náhodný sex s jednou z kmenových konkubín však přeroste v lásku a Sergey tak proti své vůli musí porušit všechna nepsaná pravidla společenské hierarchie kmene. Hrají: Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich, Yaroslav Biletskiy, Ivan Tishko, Alexander Osadchiy Režie: Miroslav Slaboshpitsky :00 hod. 7 TRPASLÍKŮ, 3D Německo, animovaný, 88 min., vstupné 140,- Kč, pro děti, český dabing Bobo, nejmladší ze sedmi trpaslíků nešťastnou náhodou píchnul princeznu Růženku do prstu než hodiny na oslavě jejích 18. narozenin odbily půlnoc. Tak naplnil kletbu zlé čarodějnice Della Morty. Touto drobností totiž poslal celé království do staletí trvajícího spánku. On i jeho šest kamarádů musí stůj co stůj chybu napravit. Ale jak? Přece polibkem z pravé lásky! Na sedm statečných trpaslíků však jako v každé správné pohádce čeká mnoho nástrah a dobrodružství. V českém znění: Josef Vágner, Zdeněk Maryška, Jan Maxián, Lubor Terš, Bohdan Tůma, Josef Carda, Viktor Dyk a další :00 hod. CO JSME KOMU UDĚLALI? Francie, komedie, 97 min., vstupné 110,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením milovníci staré dobré Francie a ve svém okolí patří mezi vážené občany. Své čtyři dcery se snažili vychovávat právě v tomto duchu. Jenže jejich dcery jim za to připraví těžké chvíle za své ženichy si vybraly muslima, Žida a Číňana. Velké rodinné setkání na Vánoce pak podle toho také vypadá Hrají: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, Elodie Fontan, Elie Semoun, Pascal N'Zonzi, Salimata Kamate, Tatiana Rojo Režie: Philippe de Chauveron :00 hod. ANNABELLE USA, horor, 95 min., vstupné 100,- Kč, do 15 let nevhodný, s titulky John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Hrají: Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Eric Ladin, Tony Amendola, Michelle Romano, Brian Howe, Gabriel Bateman, Ward Horton, Shiloh Nelson, Paige Diaz, Morganna May, Camden Singer Režie: John R. Leonetti :00 hod. FAK JŮ PANE UČITELI Německo, komedie, 118 min., vstupné 110,- Kč, do 12 let nevhodný, český dabing Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu a jeho bláznivé chování nemá obdoby. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá kolegyně, učitelka Lisi, sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího, než jsou peníze zbytky jeho vlastní morální integrity. Hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Katja Riemann, Jana Pallaske, Alwara Höfels, Jella Haase, Margarita Broich, Christian Näthe, Bernd Stegemann, Erdal Yildiz Režie: Bora Dagtekin :00 hod. INTIMITY ČR, romantický, 104 min., vstupné 110,- Kč, do 12 let nevhodný Snímek tvoří sedm příběhů o lásce, které se vzájemně prolínají. Teenageři prožívají první romantickou lásku; mladí umělci se snaží zvládnout úspěch a slávu; sebedestrukční bohém se střetává s věřící čistou bytostí; nevěrný manžel se musí osudově rozhodnout; lenivý cynik se nečekaně zamiluje; sebestřední senioři s neúspěšnou minulostí se společně pokusí o lepší budoucnost; láska nabourá i svět placené privátní prostituce. Je to vlastně jeden příběh lásky na pozadí času vyměřeném pro jeden lidský život. Hrají: Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Kristýna Leichtová, Tomáš Klus, Ondřej Vetchý, Jitka Ježková, Jaroslav Plesl, Petra Hřebíčková, Martin Stránský, Adéla Petřeková, Robert Jašków, Lada Jelínková, Michal Hruška, Marika Procházková, Leoš Noha, Radovan Král, Kateřina Steinerová, Antonín Kala, Otmar Brancuzský, Jan Kříž Režie: Ivo Macharáček :00 hod. SOUDCE USA, drama, 142 min., vstupné 100,- Kč, do 12 let nevhodný, s titulky Právník Hank Palmer, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce, podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. Hrají: Robert Downey Jr., Vera Farmiga, Leighton Meester, Vincent D'Onofrio, Dax Shepard, Billy Bob Thornton, Robert Duval Režie: David Dobkin

13 Změna programu vyhrazena. REZERVUJTE VSTUPENKY ON-LINE NA WEBU K L U B Č E S K Á :00 hod. KURTIZÁNY Z 25. AVENUE V pozměněné sestavě, ale stále v čele s Tomášem Varteckým (Wanastowi Vjecy, Lucie, Anna K., Kollerband ) a s novým koncertním setem. Vstupné: 200,- Kč, předprodej na baru Česká :00 hod. URBAN SOUND DJ CULTURE Party Vstupné: 50,- Kč :00 hod. KRÁSNÉ NOVÉ STROJE Kultovní bigband v čele se Standou Divišem. Během večera skupina zahraje všechny svoje hity. Vstupné: 150,- Kč :00 hod. ROBERT HLAVATÝ BAND Sólový projekt muzikanta, zpěváka, herce a moderátora televizní Rockparády Roberta Hlavatého. Vstupné: 100,- Kč :00 hod. ESKALATION (GERMANY) Směs ska-punku, ska a reggae s impozantní pódiovou show. Vstupné: 100,- Kč :00 hod. NIRVANA.CZ Nirvana.cz je pocta legendární kapele ze Seattlu. Trojice zkušených muzikantů z Moravy nenechá nikoho na pochybách, že geniální hudba Kurta Cobaina stále žije! Vstupné: 100,- Kč :00 hod. PSP / VODOPUMPAMASOMLEJN / ZLOMOR / AGAPER KH banket Punkový (nejen) večírek Vstupné: 100,- Kč :00 hod. VASILŮV RUBÁŠ Originální agro-jazzové duo + speciální hosté Miki Nop a Wilco Versteeg (Sto Zvířat) Vstupné: 80,- Kč :00 hod. ZNOUZECTNOST Opět nás navštíví vynikající rock-punková kapela z Plzně a přiveze své nové CD. Více než 27 let fungující kapela, od roku 1996 již v nezměněné tříčlenné sestavě Caine, Déma, Golda. Vstupné: 100,- Kč Program se neustále aktualizuje, sledujte proto prosím webové stránky M Ě S T S K Á K N I H O V N A TÝDEN KNIHOVEN :00 16:00 hod. BURZA POD STANEM Prodej nevyužitelných knih

14 :00 hod. BESEDA SE SPISOVATELEM JIŘÍM HÁJÍČKEM Jiří Hájíček je držitelem ceny Magnesia Litera :00 17:00 hod. VÝTVARNÉ DÍLNIČKY PRO DĚTI :00 hod. HRÁTKY S PAMĚTÍ Trénování mozkových buněk s Dášou Strbíkovou :00 hod. PO STOPÁCH LITERÁTŮ Literární procházka s Lenkou Frankovicovou :00 12:00 hod. BEZPEČNÝ INTERNET Interaktivní beseda určená dětem i rodičům :00 hod. LISTOVÁNÍ S LUKÁŠEM HEJLÍKEM Tentokráte s knihou Holčička a cigareta (Benoît Duteurtre) :00 hod. HALLOWEEN Čtení a hraní ve strašidelném duchu C E N T R U M P R O Z D R A V O T N Ě P O S T I Ž E N É, Dolní :00 hod. KAVÁRNIČKA PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ - POSVÍCENSKÁ GASK, Jezuitská kolej - kavárna Hudba: Standa Jelínek Vstupné: 50,- Kč TVOŘIVÁ A HRAVÁ DOPOLEDNE ŠIKOVNÉ RUCE S SEBOU Beseda s vedoucí střediska pro oběti a násilí Podzimní růže (vhodné k dekorování stolů, věnečků apod.) Malování na sklo Závěsné dekorace z látky Dokončení dekorací z Trénování paměti s paní Karbanovou VII Trénování paměti s paní Karbanovou VIII K L U B P O D L A M P O U, Trebišovská :30 hod. DÍKŮVZDÁNÍ KOMU A PROČ? O podstatě svátku Díkůvzdání promluví Miloš Hejzlar, kazatel Církve bratrské v Kutné Hoře. Vzorky vlastních výpěstků a výrobků z nich k ochutnávce vítány :30 hod. CYKLUS JAK NA TO Pletení z papíru Celý říjen bude probíhat burza kabelek. Můžete přinést kabelky, které se vám už nehodí, třeba se zalíbí někomu jinému. Klub otevřen každé pondělí v prostorách KS Kutná Hora, Trebišovská 611 (bývalá MŠ Pleas) 17:00 20:00 hod., programy začínají 17:30 hod. Více na:

15 R E S T A U R A C E P A L M A Hudební večery pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných let. Vstup zdarma :30 hod. DJ Angel :30 hod. DJ Jožka Nowok DJ Jožka Nowok Podzimní KARAOKE speciál DJ Martinez DJ Mirek Kulhánek DJ Mirek Kulhánek DJ Martinez DJ Angel Andělská noc (soutěž o ceny) DJ Jožka Nowok ŠIPKOVÁ EXTRALIGA STŘEDOČESKÉHO KRAJE :00 hod. No Stress Palma Kutná Hora - Korunky Kolín :00 hod. No Stress Palma Kutná Hora - Nymburk Lions Přijďte podpořit náš team No Stress Palma Kutná Hora Rezervace míst: S P O R T DÁLKOVÝ POCHOD ZA MALÍNSKÝM KŘENEM Pořádá: O-KČT TJ TURISTA Kutná Hora Informace: Jana Liberská, tel.: ; info@tj-turista.cz; Kulturní kalendář sestavilo Informační centrum Města Kutná Hora informační portál

ŘÍJEN 2014 CESTA ŽIVOTEM BEZ BARIÉR

ŘÍJEN 2014 CESTA ŽIVOTEM BEZ BARIÉR ŘÍJEN 2014 CESTA ŽIVOTEM BEZ BARIÉR projekce a beseda Středa 1. 10. 19:00 hod. V tomto snímku můžete společně s námi sledovat cestu, kterou dokumentární štáb přibližně rok a půl sdílel s lidmi, kteří se

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ř Í J E N 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

17:30 Zmizelá Drama USA, 2014, 145 min, 2D/T Režie: David Fincher, Hrají: Ben Affleck, Rosamund Pike, Missi Pyle

17:30 Zmizelá Drama USA, 2014, 145 min, 2D/T Režie: David Fincher, Hrají: Ben Affleck, Rosamund Pike, Missi Pyle den čas titul vstupné popis 1.10.2014 17:30 Biásek pro nejmenší Tři bratři Pohádka Česko / Dánsko, 2014, 86 min, Režie: Jan Svěrák, Scénář: Zdeněk Svěrák, Hrají: Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula,

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Kulturní kalendář Kutná Hora říjen 2014

Kulturní kalendář Kutná Hora říjen 2014 Kulturní kalendář Kutná Hora říjen 2014 Různé: 4. 6. 10. VÝSTAVA OVOCE, ZELENINY, KVĚTIN Dům zahrádkářů, Slavíkova ulice Zároveň jsou vystavovány práce žáků základních, středních, praktických a mateřský

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk KONCERT NA JEVIŠTI: REMEMBER KAREL KRYL 20. 9. 2017 od 19 hodin, Kulturní dům Šumperk Vzpomínkový koncert Pavla Foltána a Petra Bubláka věnovaný národnímu bardovi Karlovi Krylovi. Oba umělci zazpívají

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Doprovodný program k výstavě

Doprovodný program k výstavě Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem Velká Hradební 19, Ústí nad Labem tel.: +420 475 211 830 e-mail: fillovka@volny.cz, gallery@gef.cz www.gef.cz Doprovodný program k výstavě Výstavní program Galerie

Více

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Nejvyšší soud Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Vleklé spory, nekonečné tahanice a věčné nesváry. To vše může provázet člověka, když se odvolává od soudu k soudu. Konečné

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015 den čas titul vstupné popis 1.12.2015 17:30 Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göhte 2) Komedie Německo, 2D/ČD 2015, Režie: Bora Dagtekin, Hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Jana Pallaske 1.12.2015 2.12.2015

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Sarah & The Adams - acoustic

Sarah & The Adams - acoustic Sarah & The Adams - acoustic Jazz klub Tvrz 26. 9. 20.00 FOTO: fotoarchiv Šárka Adámková JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lidové písně známé i neznámé pravidelné hudební

Více

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu.

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu. NOC KOSTELŮ Motto: Zůstali přes NOC v okolí Božího domu. 25. května 2018 KOSTEL sv. JAKUBA, KUTNÁ HORA Bohoslužby: pondělí, středa, pátek 18:00; neděle 9:00 GPS: 49 56 54.041 N, 15 16 2.901 E 17:50 18:00

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA představí novou tvorbu Jiřího Sopka V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie Od 6. září 2007 bude v pražské Galerii Rudolfinum probíhat výstava zcela

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Datum Hodina Název akce Místo konání známka 1.9. 20:00 Kino: Schmitke Komedie. Vstupné na místě 50 Kč. 3.9. 16:00 Žít v krajině Sdružení

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země datum den čas místo typ z poznámka - poznámka typ - země 1.11.2014 so 16:00 Hvězda promítání Itálie 1.11.2014 so 17:45 Hvězda promítání USA 1.11.2014 so 20:30 Hvězda promítání USA 2.11.2014 ne 14:30 Hvězda

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 Výsledková listina REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 pořádáno Domem dětí a mládeže Teplická ul., Děčín IV dne 3. 3. 2012 od 09,00 13,30 hod. Celkem se krajského kola zúčastnilo 50 dětí

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt Základy dějin umění Sobota 2017/2018 Národní galerie v Praze připravila kurz dějin umění, jenž zájemcům všech věkových kategorií z řad studentů, dospělých a seniorů nabízí základní orientaci v evropských

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 6/2015 Vážení přátelé slánského muzea, v květnu jsme zahájili hned čtyři výstavy, z nichž tři jsou stále k vidění. Máme za sebou muzejní noc, oslavy osvobození Československa, vyhlášení prestižní

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA 54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA Středa 27. září 2017 10:00 19:00 Videotéka 10:00 12:00 Zasedání výboru EBU 14:00-18:00 Plenární zasedání hudebních a tanečních expertů EBU 18:00 Welcome drink

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních a sportovních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních a sportovních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: DUBEN 2016 Od 1. 2. 2016 Kurz šití a střihů - probíhající kurz, lektorka Dagmar Fnoučková - pořádá Město Zruč nad Sázavou - OKŠS

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Doprovodné a edukační programy

Doprovodné a edukační programy Doprovodné a edukační programy Historická výstavní budova Velikonoční edukační programy Slezské zemské muzeum připravilo pro zájemce dva Velikonoční edukační programy, které se budou konat od 1. do 30.

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK

ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK 2019/2020 Národní galerie Praha připravila kurz dějin umění, jenž zájemcům všech věkových kategorií z řad studentů, dospělých a seniorů nabízí základní orientaci

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa GALERIE KINSKÝ / KOSTELEC NAD ORLICÍ / 15. 6. - 28. 7. 2013 PROJEKT S NÁZVEM ÚHEL POHLEDU SI KLADE ZA CÍL ZMAPOVAT A PŘEDSTAVIT TVORBU

Více

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE Muzejní sbírka pohlednic patří k nejbohatším, čítá několik tisíc kusů, přičemž její velká část je zatím uložena jako netříděný fond. Vedle místopisných tématik jsou

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Tučňáci z Madagaskaru 3D Celá rodina v kině Animovaný / Dobrodružný / Komedie USA/2014/90min Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 4. března 2014 od 16.30 hod. v Muzeu Bedřicha Smetany Účinkující: Eliška Gattringerová (1. cena soutěže Opera junior

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2013 DÍLNA INSPIRACE

Více

L I S T O P A D 2009

L I S T O P A D 2009 L I S T O P A D 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více