Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti."

Transkript

1 Montážní předpis Masivní bambusové podlahy Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti. Důležité upozornění! Každý bambus je hydroskopický (reaguje na okolní vlhkost) a v důsledku toho se adekvátně rozpíná nebo případně smršťuje. Před instalací podlahy je nutno odstranit veškeré zdroje případné vlhkosti. V místnostech vybavených bambusovou podlahou je nutno udržovat stabilní úroveň vlhkosti v souladu s běžnými životními podmínkami. Veškerá konstrukční vlhkost musí být kompletně odstraněna vysušena. Před pokládkou je nutno zkontrolovat každé prkno pro případ výrobních vad. Veškeré vady materiálu musí být oznámeny dodavateli ještě před pokládkou podlahy tak, aby dodavatel mohl včas zajistit výměnu vadných kusů. Při pokládce doporučujeme míchat materiál z více kartonů současně, aby nedošlo k případným barevným odchylkám. Dříve než začnete Spočítejte celkovou výměru místnosti v m2 a přidejte 10% na ořez a odpad Bambusová podlaha musí být uložena v prostorách, ve kterých má být instalována minimálně 48 hodin před zahájením pokládky. Jednotlivé kartony musí být uloženy tak, aby mezi nimi mohl cirkulovat vzduch. Podlaha by měla být skladována a pokládána v místnostech s relativní vlhkostí 45 68% a teplotou C. Masivní bambusová podlaha je přírodní produkt, který bude postupem času zrát. Každé prkno je vzhledově unikátní. Podlaha postupem času může mírně změnit odstín v důsledku reakce na sluneční světlo. Podklad musí být strukturálně zdravý, plochý a suchý. Musí být odstraněny veškeré nečistoty a drobné částečky. Veškeré možné zdroje vlhkosti jako např. stěny, odpady, izolační vrstvy proti vlhkosti, vodovodní systém, ledničky, pračky atd. musí být zkontrolovány a případně opraveny před zahájením pokládky. Prkna by měla být uložena podélně k hlavnímu zdroji slunečního světla a pokud možno podélně k delší stěně místnosti Pokládka na beton nebo vyrovnávací potěr V dobrých podmínkách je potřeba cca 1 den na vyschnutí 1mm nového betonu / potěru. Případný delší čas je nutno stanovit dle individuálních podmínek na staveništi. Na hotovém betonu / potěru je nutno změřit vlhkost. To je možno provést pomocí vlhkoměru nebo alternativně pomocí PE fólie o rozměru alespoň 1x1 m, kterou přiložíme na beton / potěr a zatížíme na 24 hodin. Pokud po uplynutí stanovené doby změní povrch barvu a dojde k vysrážení vlhkosti pod fólií (více než 12%), nesmí být na tento povrch položena podlaha, dokud nedojde k odstranění vlhkosti. V případě potřeby se poraďte se specialistou.

2 Pokládka na dřevěný podklad Masivní bambusová podlaha může být připevněna přímo na zdravé a zajištěné podlahové nosníky (hranoly) nebo na předem připravený dřevěný povrch (podlahu). Pokud je původní podlaha dostatečně rovná, může být nová podlaha instalována přímo na tento povrch pod úhlem 90. Pokud původní povrch (podlaha) není dostatečně rovná, doporučuje se překrytí povrchu vrstvou rovné překližky. Uvolněná prkna musí být zafixována, aby u nové podlahy nedocházelo k vrzání. Při použití hřebů / vrutů dejte pozor, aby nedošlo k poškození elektrických kabelů nebo potrubí pod podlahou. Pokládka na ostatní typy povrchů Většina dalších typů povrchů jako např. linoleum, koberce atd. musí být před pokládkou masivní dřevěné podlahy odstraněna. Způsoby pokládky Existuje mnoho způsobů pokládky bambusových podlah. Rychlost pokládky závisí především na přípravě povrchu. Jednou z metod je připevnění prken skrytými hřeby do původní (rovné) dřevěné podlahy nebo přímo k podlahovým nosníkům (hranolům), případně přímé lepení podlahy k betonovému povrchu. Pokládka na betonový povrch připevnění skrytými hřeby Na betonový povrch položte odpovídající polyethylenovou (PE) parotěsnou fólii. Spoje překryjte o 20 cm a řádně zalepte, aby byla zajištěna dostatečná kvalita (těsnost) spoje. Na fólii položte mm silnou voděodolnou překližku kolmo k podélné části prken nové podlahy. Překližkové desky by měly být uloženy na sraz s obvodovou spárou 15 mm pro umožnění případné expanze. Alternativně mohou být na dřevěný podklad uloženy ošetřené dřevěné hranoly 50x25mm (rošt) ve vzdálenosti max. 300 mm od sebe. Minimální tloušťka hranolů je 25mm (tloušťka 20mm je možná pouze v případě, že jsou hřeby natloukány pod úhlem 30 stupňů). Ujistěte se, že veškeré rozvody pod podlahou byly před pokládkou řádně zaizolovány, aby nedocházelo k lokálnímu sesychání a smrštění podlahy od horkého potrubí. Pokládka na betonový povrch přímé lepení Betonový povrch musí být hladký a vodorovný bez hrudek, výstupků nebo důlků. Pokud tomu tak není, je nutno vyrovnat povrch kvalitní tekutou vyrovnávací hmotou do výšky max. 5mm. Vyrovnaný povrch musí opět řádně vyschnout.

3 Pokládka na původní dřevěnou podlahu Nová podlaha by měla být uložena pod úhlem 90 ve směru pokládky původní podlahy. Pokud má být nová podlaha uložena ve stejném směru jako původní podlaha je na původní podlahu nutno položit a připevnit alespoň 6mm silnou překližku (přišroubovat nebo připevnit hřeby), která zakryje původní podlahu. Rovněž je nutno dodržet 15mm dilataci pro případnou expanzi překližky. Instalace skrytými hřeby Potřebné nářadí a pomůcky (nejsou součástí dodávky): Kladivo nebo nastřelovací pistol Rozpěrné klíny Pila Ochranné pomůcky rouška, ochranné brýle Úhelník Metr Tužka Pracovní nůž 1. Na podkladu si naznačte tužkou čáru souběžně se stěnou cca 8 mm od stěny pro dilataci expanzi podlahy. Doporučuje se zakreslit i první řadu, aby bylo dosaženo správného zarovnání. 2. Uložte první řadu prken na naznačené místo perem směrem do místnosti. Pod úhlem 45 přitlučte hřebem přes pero tak, aby na pero bylo možno nasunout další prkno. Hřeby natloukejte ve vzdálenosti 25 až 30 cm od sebe, nebo případně do každého podkladového hranolu a do vzdálenosti 7,5 cm od konce každého prkna. Na konci řady pak co nejblíže stěny. 3. Nasaďte další řadu prken a připevněte stejným způsobem (skrytými hřeby přes pero).

4 4. Prkna pokládejte v řadách zprava do leva. Konce rozvrhněte tak, aby nebyly kratší než 15 cm a delší než 30 cm. Na obou stranách dodržujte 8mm dilatační spáru. Pokud možno využívejte odřezky z konce řady pro zahájení další nové řady. 5. Zaměřte a připevněte poslední řadu prken. 6. Veškeré potrubí, rámy atd. musí mít kolem sebe potřebnou dilatační spáru pro případnou expanzi podlahy. Instalace přímým lepením Potřebné nářadí a pomůcky (nejsou součástí dodávky): Kladivo Rozpěrné klíny Odbočovací svorkovnice Pila Úhelník Metr Tužka Pracovní nůž Lepidlo na podlahy Drážkovaná (zubová) stěrka (doporučené dávkování 1000 g/m2) Pro tento způsob pokládky použijte výhradně lepidla určená pro lepení podlah k danému typu povrchu. Lepidlo se nanáší přímo na betonový podklad / původní dřevěnou podlahu. 1. Na podklad si naznačte tužkou čáru souběžně se stěnou cca 8 mm od stěny pro dilataci expanzi podlahy. Doporučuje se zakreslit i první řadu, aby bylo dosaženo správného zarovnání. Nezapomeňte, že po celém obvodu podlahy musí být dodržena 15mm spára pro případnou expanzi podlahy. Důležité je střídat spoje v podlaze po minimálně 300mm (překrytí prken v souběžných řadách). 2. Jakmile je správně zaměřena, položena a přilepena první řada prken, je nutno je zatížit aby se lepidlo usadilo. Přebytečné lepidlo, které vyteče zpod prken je nutno rychle odstranit vlhkým hadrem. Přebytek lepidla může bránit správnému dolehnutí díků. Lepidlo neaplikujte na pero či do drážky podlahových prken! 3. Při pokládce mohou být použity stahovací řemeny vhodného typu ke zpevnění podlahy během schnutí. Nevhodné stahovací řemeny mohou podlahu poškodit.

5 4. Během pokládky dodržujte 8mm širokou dilatační spáru. Při výskytu pevného prvku uprostřed místnosti (sloup apod.) je nutné okolo něj rovněž ponechat dilatační spáru o šířce 10-15mm. Zakončení Jakmile je podlaha kteroukoliv metodou položena a instalace zakončena, může být dilatační spára překryta soklovou lištou. V místě dveří doporučujeme použít přechodovou podlahovou lištu vhodného typu, která překryje dilatační spáru a zajistí tak ochranu podlahy a estetický přechod mezi jednotlivými typy podlah. Údržba podlahy Denní čištění: Odstraňte špínu a prach pomocí smetáku, elektrického kartáče nebo vysavače. Odstraňte přilepené nečistoty lehce navlhčeným hadrem. Doporučujeme použít plstěné podložky pod křesla a nábytek. Pod kancelářská křesla na kolečkách doporučujeme použít plastovou podložku. Pod těžký nábytek jako např. křesla nebo piána doporučujeme použít gumové podložky určené pro tento účel. U vchodových dveří (z venku) doporučujeme použít rohožky (čistící zóny) z venkovní i vnitřní strany k zamezení roznášení nečistot (kamínky, písek atd.) po podlaze a jejímu následnému poškození poškrabání. Pro pravidelné čištění doporučujeme používat vlhký hadr (utěrku). Před setřením podlahy je nutno hadr důkladně vyždímat, aby voda nekapala na podlahu. Nepoužívejte abrazivní (hrubé) čističe, ocelové žínky nebo brusné prášky, neboť by došlo k poškození povrchu podlahy. Poznámka: Lakované podlahy mají ochrannou vrstvu, která chrání podlahu před poškozením a je trvanlivá a lehce udržovatelná. V případě, že dojde k poškození větší plochy podlahy, doporučujeme vypískovat (přebrousit) a přelakovat celou plochu podlahy místo lakování pouze na poškozených místech. Toto řešení doporučují všichni profesionálové.

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Před pokládkou Před instalací nechte podlahu v otevřených obalech v místnosti, ve které má být podlaha položená po dobu minimálně 48 hodin,

Více

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com (1/4) 1. Obecné pokyny PureLoc je LVT podlaha pro domácí užití a je vyroben dle normy EN 649T. PureLoc

Více

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Systém Sika AcouBond Lepení na housenku Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za předpokladu,

Více

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. PŘÍPRAVA PODKLADU OBECNÉ INFORMACE Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností

Více

Přípravné práce. Podloží. Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží.

Přípravné práce. Podloží. Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží. Přípravné práce 1 Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží. Podloží Mezi možné typy podkladového povrchu patří následující varianty: betonová deska zhutněné

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

Montážní návod. T2Reflecta. topných

Montážní návod. T2Reflecta. topných T2Reflecta Systém topných desek Montážní návod Dodavatel: Raychem HTS s.r.o. Novodvorská 82 142 00 Praha 4 Tel.: 241009215-7 Fax: 241009219 PVacek@tycothermal.com www.tycothermal.com Návod pro návrh a

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

DŘEVOplus víc než dřevo

DŘEVOplus víc než dřevo DŘEVOplus víc než dřevo NÁVOD K MONTÁŽI VENKOVNÍ PODLAHY (TERASY) DŘEVOplus je modifikované dřevo. Materiál vytvořený kombinací dřevěné hmoty se zdravotně nezávadným polyetylenem. Hlavní surovinou DŘEVOplus

Více

PURE NÁVOD K POKLÁDCE

PURE NÁVOD K POKLÁDCE NÁVOD K POKLÁDCE 1 Pure Click 40 je vinylová podlaha navržená pro domácí užití. Pure Click 55 je vhodná pro domácí i komerční použití jako jsou obchody, hotelové pokoje atd. Aby jste dosáhli perfektního

Více

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com 1. Obecné pokyny Návod na pokládku a údržbu PureLoc (1/4) Tento dokument představuje

Více

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE Uniclic Multifi t je revoluční systém pokládání kompozitních dřevěných podlah. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru

Více

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely.

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely. Pokyny k instalaci podlahy Unilink Všeobecné Unilink je revoluční systém pro instalaci laminátových podlah bez použití lepidla. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru pera a drážky.

Více

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 Pokyny k instalaci Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

Lepení parket systémy Forbo. Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell podkládané plovoucím způsobem

Lepení parket systémy Forbo. Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell podkládané plovoucím způsobem Lepení parket y Forbo Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell podkládané plovoucím způsobem Lepení parket y Forbo pokládané na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell Mozaikové

Více

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky BENKO s.r.o., dřevařský podnik Kopidlno, Švermova 338, 507 32 Kopidlno listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky N Á V O D na montáž DŘEVĚNÝCH PODLAHOVÝCH VLYSŮ pero

Více

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ OBECNÉ PODMÍNKY 1. Ověření produktu Před montáží, zkontrolujte všechny panely nebo obklady, zda nemají škrábance, rozdíly v barvě, menší poškození

Více

[312] POKYNY PRO INSTALACI: TOPSILENCE DESIGN

[312] POKYNY PRO INSTALACI: TOPSILENCE DESIGN Před instalací se musí všechny podlahové krytiny a obklady stěn zkontrolovat, zda nevykazují viditelné závady. V případě jakýchkoli zjevných závad informujte prosím společnost GERFLOR a neprovádějte instalaci

Více

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží Dříve než začnete s montáží, seznamte se se všemi předpisy či normami, které platí pro tuto problematiku. Tento návod je doporučeným

Více

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU PVC podlahové krytiny Bytové podlahy NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU DŮLEŽITÉ! Dodržujte pečlivě návod a specifikace. Podlahové krytiny jsou určeny pouze pro interiéry v domácnostech V případě nejasností kontaktujte

Více

Před montáží: Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci. Důležité a zásadní informace

Před montáží: Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci. Důležité a zásadní informace Před montáží: Důležité a zásadní informace Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci Před samotnou montáží proveďte předběžné sestavení a vizuální srovnání vzhledu. Příprava a položení základu:

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

Flotex. Navrženo pro život

Flotex. Navrženo pro život Flotex Navrženo pro život Flotex instalace krok za krokem Flotex příprava materiálu Pásy stejně jako čtverce by měly být 24 hodin před instalací skladovány při pokojové teplotě. Flotexové pásy byl měly

Více

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi.

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. - Dodáváno v kusech délky 1175 mm - Spojování rozšiřovacích profilů do délky na sraz s lepenou spárou - Struktura povrchu neovlivňuje vlastnosti

Více

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm . PŘÍPRAVA. INSTALACE. Dokončení. ÚDRŽBA Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje následující obrázky a je rozdělen do hlavních částí: příprava, instalace,

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ České vysoké učení technické v Praze fakulta stavební TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ DANA HAJNOVÁ NIKOLA MOŠNEROVÁ DOMINIK SYROVÝ k 126 MGT 2012-2013 TECHNOLOGICKÝ POSTUP - PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

Více

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Důležité pokyny, které se musí bezpodmínečně splnit! Tak, abyste měli dlouhou dobu potěšení z masivních podlahových palubek,

Více

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro vysoce kvalitní dřevěnou třívrstvou podlahu od BESTPARKETT, s.r.o. K položení plovoucí podlahy potřebujete

Více

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY Dřevo jakožto přírodní a živý materiál reaguje na relativní vlhkost (RH). V případě suchého prostředí se dřevo smršťuje a v případě vysoké relativní vlhkosti bobtná.

Více

Návod k instalaci plotové systému - plná plotová pole

Návod k instalaci plotové systému - plná plotová pole Návod k instalaci plotové systému - plná plotová pole Tento nový typ kompozitu WPC je směsí dřeva s HDPE a přídavných látek. Je vyráběn extrudací za vysokého tlaku a teploty. Přestože obsahuje přírodní

Více

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje, včetně obrázků, instalaci plovoucí podlahy, která je rozdělena do hlavních částí: příprava, instalace, dokončení

Více

Obr. 1. H O R A s. r. o., T r ž n í / 2, T á b o r Stránka 1

Obr. 1. H O R A s. r. o., T r ž n í / 2, T á b o r Stránka 1 Před pokládkou prken doporučujeme zkontrolovat jejich vlhkost. Zabráníte tím možné následné deformaci konstrukce vlivem změn teploty a vlhkosti. Vlhkost můžete změřit pomocí elektronického vlhkoměru. Při

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

DŘEVOplus víc než dřevo

DŘEVOplus víc než dřevo DŘEVOplus víc než dřevo NÁVOD K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ VENKOVNÍ PODLAHY DŘEVOplus je modifikované dřevo. Materiál vytvořený kombinací dřevěné hmoty se zdravotně nezávadným polyetylenem. Hlavní surovinou DŘEVOplus

Více

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA Děkujeme, že jste se rozhodli pro nákup naší plovoucí podlahy. Aby jste mohli používat zakoupenou plovoucí podlahu co nejdéle, prostudujte si prosím před zahájením montáže a použitím následující informace

Více

Návod na pokládku a údržbu

Návod na pokládku a údržbu Návod na pokládku a údržbu Podlahy HOCO Návod na užívání a údržbu 3-vrstvých podlah, 2-vrstvých parket a podlah Woodlink Lakované a olejované podlahy je nutné po pokládce ošetřit vhodným pečujícím prostředkem.

Více

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Manipulace, montáž a údržba desek Polydar Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Během přepravy a skladování dbejte zvýšené opatrnosti, aby jste zabránili poškrábání desek nebo poškození hran.

Více

INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC

INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC 1) OBECNÉ POKYNY UNICLIC je revoluční systém pro instalaci laminátových podlah bez použití lepidla. Důmyslná konstrukce s jazýčkem a drážkou semkne panely dokonale k sobě. Systém

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21)

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21) NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21) Záruka na terasová prkna se nevztahuje na poškození vzniklá špatnou montáží a nedodržením tohoto montážního návodu. Dodržování tohoto návodu je

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití Popis a použití výrobku: 3D samolepicí kamenné obklady jsou vyrobeny z tenkých vrstev pravého přírodního

Více

RENOL!!! MONTÁŽNÍ ŘÁD!

RENOL!!! MONTÁŽNÍ ŘÁD! RENOL MONTÁŽNÍ ŘÁD 1. Základní pravidla a doporučení Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat během montáže střešního podbití (příp. fasádních systémů)

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení linolea lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za p ředpokladu,

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za

Více

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny.

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu Magnum vždy

Více

POKYNY K INSTALACI 1/5

POKYNY K INSTALACI 1/5 POKYNY K INSTALACI 1/5 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. V případě nedodržení instrukcí ponese zhotovitel plnou

Více

Návod na instalaci - Linoleum xf role

Návod na instalaci - Linoleum xf role LINOLEUM LINOLEUM XF Návod na instalaci - Linoleum xf role Antistatické Linoleum SD Říjen 2012 Popis řady Tarkett Linoleum SD: Linoleum je vyrobeno z přírodních surovin jako je lněný olej, pryskyřice,

Více

MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi

MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi Před instalací si prosím přečtěte návod. MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi Než započnete montáž, prostudujte si návod POZOR! Rohy skel

Více

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje, včetně obrázků, instalaci plovoucí podlahy, která je rozdělena do hlavních částí: příprava, instalace, dokončení

Více

Terasový systém od Českého výrobce Model Plast, s.r.o.

Terasový systém od Českého výrobce Model Plast, s.r.o. Montážní návody Terasový systém od Českého výrobce Model Plast, s.r.o. Všeobecně o profilech z kompozitu WPC Jedná se o extrudované profily ze speciálního kompositního materiálu WPC(Wood- Polymer-Composite).Základní

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

Odolný povětrnostním vlivům

Odolný povětrnostním vlivům Terasová prkna OMNIDECK přirozená jako dřevo, odolná jako plast Terasová prkna Omnideck jsou vyrobena z homogenní směsi dřeva a plastu v kombinaci nejlepších vlastností obou materiálů Polymer, který je

Více

Montážní návod pro obklady stěn

Montážní návod pro obklady stěn Montážní návod pro obklady stěn 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se m ůžete obrátit na autorizované partnery společnosti ). Jednotlivé plastové

Více

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Technický list Vydání 06/2011 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur -Combiflex SG systém Sikadur -Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Construction

Více

Výkaz výměr. Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Kč. Uchazeč je povinen zajistit ekologickou likvidaci odstraněné podlahové krytiny.

Výkaz výměr. Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Kč. Uchazeč je povinen zajistit ekologickou likvidaci odstraněné podlahové krytiny. Výkaz výměr Příloha č. 3 Výkaz výměr Místnost č. S 13: Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Cena v Kč bez DPH Výše DPH v Kč Cena v Kč vč. DPH Odstranění stávající podlahové krytiny, včetně ekologické

Více

NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU. IDA STEAM s vysokou vaničkou

NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU. IDA STEAM s vysokou vaničkou NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU IDA STEAM s vysokou vaničkou Před instalací si prosím přečtěte návod. MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými

Více

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2 1. Podklad Doporučená pokládka Ujistěte se, že podklad je pevný, rovný, suchý a čistý, bez trhlin, prachu a neobsahuje cizorodé látky (např. zbytky malty, olej atd.), které by snižovaly přilnavost. Pro

Více

Návod k instalaci. Veria AquaMat

Návod k instalaci. Veria AquaMat Návod k instalaci Veria AquaMat Specifikace výrobku Veria AquaMat Veria AquaMat je systém vodního temperování podlahy, který je díky své nízké instalační výšce (cca 10 mm) mimořádně vhodný k sanování stávajících

Více

Jak na ECOROCK. Zateplovací fasádní systém

Jak na ECOROCK. Zateplovací fasádní systém Jak na ECOROCK Zateplovací fasádní systém Obsah Zateplovací systémy................... 4 Nástroje a materiály................... 5 Podrobné složení fasády ECOROCK...... 6 Postup provádění..................

Více

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům pro dokončenou sílu stěny 100 a 125 mm se symetrickým uložením pro jednokřídlé i dvoukřídlé systémy MONTÁŽNÍ NÁVOD URČENÍ ZÁSAD POUŽITÍ A ÚDRŽBY Před zahájením montáže

Více

www.palubky-online.cz

www.palubky-online.cz Montážní návod pro použití v exteriéru 1. Základní pravidla a doporučení pro montáž plastové palubky Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat během montáže

Více

www.floorforever.cz I krása může být praktická Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy

www.floorforever.cz I krása může být praktická Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy I krása může být praktická www.floorforever.cz Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy Skladby jednotlivých vrstev, které jsou tepelně slisované do jednoho pevného a funkčního celku SLOŽENÍ

Více

Montáž betonových obkladů

Montáž betonových obkladů Montáž betonových obkladů Obklady z lehčeného betonu skvěle imitují kámen, oproti kterému vynikají především svojí lehkostí. Jsou moderním obkladem v interiérech i exteriérech. Jejich montáž je snadná

Více

www.aco.cz ACO Self RohoÏky na ãi tûní obuvi systém ACO Self Vario Light systém ACO Self Indoor

www.aco.cz ACO Self RohoÏky na ãi tûní obuvi systém ACO Self Vario Light systém ACO Self Indoor ACO Self www.aco.cz Zhodnocení domu, dvoru a zahrady ACO Self RohoÏky na ãi tûní obuvi systém ACO Self Vario systém ACO Self Vario Light systém ACO Self Indoor pína zûstane venku 2 Systém ACO Self Rohožky

Více

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy IZOLACE, SEPARACE A VYROVNÁNÍ PŘETLAKU VODNÍ PÁRY KONSTRUKČNÍ SKLADBA 1 Konstrukce balkonů se Schlüter -DITRA Kontaktní izolace - separace - vyrovnání přetlaku

Více

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový Číslo výrobku Popis výrobku Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy Složení SR 450 je suchá směs, sestávající ze speciálních

Více

NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU

NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU HARMONY Model: KH-HARM-52-15085-G Prodejce: WellMall s.r.o. Brněnec 53, 569 04 BRNĚNEC www.wellmall.cz, www-levna-koupelna-cz Pro více informací se obracejte

Více

Návod na stavbu plastového plotu

Návod na stavbu plastového plotu Obj. č: Návod na stavbu plastového plotu 9564 9566 9567 9565 Plastový sloupek Deska Výztuha Krytka plastového pole Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat

Více

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Pracovní postupy a doporučené skladby pro montáž zvukově izolačních desek Wolf na konstrukce stropů. CIUR a.s. Michal Řehulka CIUR a.s. 1.9.2013 Stropy

Více

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP.

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com i www.quick-step.com Cement

Více

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně.

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Příprava Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu vždy skladujte a přepravujte opatrně, aby nedošlo k deformacím. Krabice skladujte a přepravujte

Více

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky.

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. NASTAVITELNÝ TUNEL 8 ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. D.R.E. Sp. z o.o. GRONOWO GÓRNE ul. Nefrytowa 4 82-300 ELBLAG Tel. +48 55 236-42-00

Více

Návod na pokládku podlah DIAMOND

Návod na pokládku podlah DIAMOND Návod na pokládku podlah DIAMOND Děkujeme, že jste si vybrali podlahu DIAMOND. Při správné pokládce a údržbě bude vaše podlaha stále jako nová. Před zahájením pokládky si přečtěte všechny pokyny. Nesprávnou

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_19_TECH_1.10 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

WPC Guttadeck Montážní návod

WPC Guttadeck Montážní návod WPC Guttadeck Montážní návod Způsob instalace je pro výrobek velmi důležitý, protože špatná instalace může zkrátit trvanlivost nebo vést k poškození výrobků. Před zahájením instalace si přečtěte níže uvedené

Více

INSTALACE PODLAHY UNICLIC X

INSTALACE PODLAHY UNICLIC X INSTALACE PODLAHY UNICLIC X 1) Obecné pokyny Systém Uniclic X: Systém Uniclic umožňuje snadnou výměnu poškozeného panelu uprostřed místnosti bez nutnosti demontáže celé podlahy. Uniclic vždy představoval

Více

1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING. (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému. Verze 2017/07-01 CZ

1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING. (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému. Verze 2017/07-01 CZ 1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému 2. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING Základní prvky fasádního systému

Více

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN SILVA 140x23mm

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN SILVA 140x23mm NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN SILVA 140x23mm Záruka na terasová prkna se nevztahuje na poškození vzniklá špatnou montáží a nedodržením tohoto montážního návodu. Dodržování tohoto návodu je důležité

Více

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ Technický list Vydání 03/2014 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur-Combiflex SG systém Sikadur-Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený

Více

Návod na montáž KINDWOOD kompozitních desek

Návod na montáž KINDWOOD kompozitních desek Návod na montáž KINDWOOD kompozitních desek Skladování: Desky KINDWOOD jsou hutnější něž přírodní dřevo. Při skladování musí být položené na rovném povrchu, v opačném případě by mohlo dojít ke zkroucení

Více

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK: Instalační příručka Číslo Rozměr, mm Délka Šířka Tloušťka Počet Grafické znázornění Stěna A C Stěna A Stěna A Stěna C Stěna D Stěna D Stěna B Stěna B Stěna B Stěna D Stěna B Stěna B D Stěna E Stěna E Stěna

Více

Montáž sádrových obkladů

Montáž sádrových obkladů Montáž sádrových obkladů Sádrové obklady jsou v současnosti velmi moderním způsobem obkladu v interiérech. Jejich montáž je snadná a s naším návodem ji zvládnete i sami. Důkladně si celý návod pročtěte.

Více

Montážní pokyny pro mflorcontact

Montážní pokyny pro mflorcontact Montážní pokyny pro mflorcontact Kontrola a předběžná úprava podkladní vrstvy Kontrola Podkladní vrstva musí být udržována suchá, zarovnaná a čistá, jak je popsáno v DIN 18365. Podkladní vrstva musí být

Více

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST E 439 - Anhydrid CA-C-F7 Číslo výrobku Popis výrobku Potěr na anhydritové bázi pro vnitřní podlahy v občanské výstavbě. Složení E 439 je suchá směs sestávající z anhydritu, klasifikovaných písků a specifických

Více

DECO SIDING. NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému NOVÝ. 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING

DECO SIDING. NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému NOVÝ. 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING 1. stránka Návod na montáž DECO SIDING NOVÝ DECO SIDING 2015 NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému www.prostavbu.cz 2. stránka Návod na montáž DECO SIDING Základní prvky fasádního systému DECO

Více

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad.

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad. www.renol.cz 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se můžete obrátit na autorizované partnery společnosti RENOL CZ). Jednotlivé plastové palubky

Více

Pokyny pro instalaci NMC Czech, s,r.o., Spořická 4949, 43001 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81 84, www.nmc-czech.cz, e mail: info@nmc-czech.

Pokyny pro instalaci NMC Czech, s,r.o., Spořická 4949, 43001 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81 84, www.nmc-czech.cz, e mail: info@nmc-czech. Pokyny pro instalaci strana 1 NOMA STONE stěnové panely (imitace kamenného obložení stěn) Přehled produktů 2 Substrát 2 Zpracování 3 Nástroje a nářadí 5 Finální lak 6 Poznámky 7 strana 2 Přehled produktů

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Garáž 6 x 6 Double

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Garáž 6 x 6 Double Délka Šířka Tloušťka B A C, D A A A A Podpůrné prkno A, C, D Podpůrné prkno C, D C C C C, D C, D C Krokev Krokev Krokev Střešní prkna Větro lam Větro lam Podpůrná lat věrolamu Střešní latě Podpora střešní

Více