V5 Mluvící překladač Mluvící slovník

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V5 Mluvící překladač Mluvící slovník"

Transkript

1 V5 Mluvící překladač Mluvící slovník Návod k použití

2 Obsah Zdroj Energie... 5 Stylus (dotykové pero) a dotykové ovládání přístroje... 5 Stylus... 5 Slot na Mikro SD karty... 6 Resetování překladače... 6 Dotykové funkce... 6 Funkce jednotlivých tlačítek... 8 Abecedy s diakritikou (U některých evropských modelů) Úvodní menu Jazyk menu ) Překlad textu "Lidské" překlady Počítačový překlad Výslovnost Srovnání hlasů Alternativní výslovnost Funkční ikony Fonetická ikona Seznam slovníků Oblíbené/Historie Křížové vyhledávání Časování sloves/ Vzorová fráze Vyhledávání se žolíkem Převod čísel na text Symboly/speciální znaky/evropská diakritika/interpunkce ) Slovník ) Učení Konverzační příručka... 34

3 Všechny slovníky Uživatelský slovník Učení angličtiny Nastavení Nastavení jazyka menu Hlasitost Rychlost přehrávání Podsvícení Velikost písma Stav baterie Šetřící mód Nastavení zvuků klávesnice Čas automatického vypnutí Přidání jazyka (Jazykový balíček, dostupný u některých modelů) Pořadí slovníků v seznamu Úvodní menu Zapnout/ vypnout počítačový překlad Zobrazovat vyskakovací okna (Pop - up) Nástroje Kalkulačka Převod jednotek Převod měn Převod času Moje nahrávání Vědecké vzorce Hry Čtení textových souborů Správce souborů Návod na použití Obnovení továrního nastavení MP3 přehrávač (dostupný u některých modelů) MP4 přehrávač... 58

4 Album Malování Test dotykového pera Verze TV Výstup (Ne u všech typů) Jak vyměnit klávesnici (možné jen u některých modelů)... 60

5 Zdroj Energie 1.) Hlavním zdrojem energie je dobíjecí lithiová baterie, 3,7 V. 2.) Možnost připojení k PC přes USB kabel. (S nabíjecí funkcí.) 3.) Před použitím přístroje baterii nabijte. Nabití baterie do plna trvá cca 5 hodin. 4.) Baterii vložte tak, aby byl kladný a záporný pól umístěn správně, jemně baterii přitlačte a pořádně zavřete kryt baterie. 5.) Přístroj lze nabíjet jak nabíječkou, tak adaptérem. 6.) Když se životnost baterie sníží, měli byste ji vyměnit za novou. 7.) Starou baterii recyklujte podle místních norem a zákonů. Stylus (dotykové pero) a dotykové ovládání přístroje 1.) Tento přístroj podporuje dotykové ovládání. 2.) Vyberte a poklepte: z nabídky na displeji můžete vybrat funkci, na kterou pak jemně ťuknete stylem. Po ťuknutí zase stylus z obrazovky zvedněte. Stylus Stylus je součástí tohoto přístroje a uchovává se v jeho zadní části. Po použití stylu ho vraťte zpět na své místo - vyhnete se tak jeho ztracení.

6 Slot na Mikro SD karty 1.) Na boční straně překladače je slot na paměťové karty. 2.) Vložení karty: Nejdříve přístroj vypněte a poté vložte kartu, jemně kartu zatlačte dokud neuslyšíte kliknutí. Poznámka: Nejdříve musíte přístroj vypnout, až poté můžete kartu vyjímat nebo vkládat. Jinak se údaje na kartě mohou ztratit. Resetování překladače Pokud klávesnice přestane reagovat nebo pokud se obrazovka začne chovat neočekávaně, měli byste přístroj resetovat. Vyjměte baterie. Po jedné minutě je zase vraťte zpět. Dotykové funkce 1.) Kteroukoliv z ikon na displeji můžete vybrat pomocí stylu. 2.) Pro výměnu zdrojového a cílového jazyka klepněte na tlačítko.

7 3.) Pro výběr typu klávesnice (např. anglické) klepněte na tlačítko. 4.) Psaní rukou Pro přímý přístup k funkci ručního psaní klepněte na ikonku.

8 Funkce jednotlivých tlačítek 1.) Tlačítko pro vypínání a zapínání. Na překladači můžete nastavit automatickou dobu vypnutí (3, 5, 10 minut nepoužívání). Tuto funkci najdete v Nástroje Čas vypnutí. Tovární nastavení je 10 minut. 2.) Startovní menu. Zde si vybíráte svůj výchozí jazyk. 3.) Jazyk uživatelského rozhraní. Opakovaným stiskem tlačítka se budou jazyky cyklicky měnit. 4.) Pro nastavení kontrastu obrazovky, rychlosti hlasu apod. jděte do Nastavení (Settings). Pro doplňkové funkce jako kalkulačka a přepočet jednotek zvolte Nástroje (Tools) 5.) Opakovaným stiskem tohoto tlačítka se budou cyklicky měnit velikosti fontů.

9 6.) Mezerník. 7.) Překládání textu. a) Tato funkce Vám umožní vládat jak slova, tak fráze.7 b) Funkce tohoto tlačítka se může měnit v závislosti na tom, na jaké obrazovce právě jste. Pro více informací zkontrolujte spodní část obrazovky. 8.) Slovník. a) Tato funkce Vám umožní vyhledávání jednotlivých slov s detailnějšími informacemi a více překlady. b) Funkce tohoto tlačítka se může měnit v závislosti na tom, na jaké obrazovce právě jste. Pro více informací zkontrolujte spodní část obrazovky. 9.) Skloňování/Časování Funkce tohoto tlačítka se může měnit v závislosti na tom, na jaké obrazovce právě jste. Pro více informací zkontrolujte spodní část obrazovky. 10.) : Ukázková fráze Funkce tohoto tlačítka se může měnit v závislosti na tom, na jaké obrazovce právě jste. Pro více informací zkontrolujte spodní část obrazovky. 11.) Velké písmeno. Stiskněte nebo podržte toto tlačítko. Potom stiskněte zvolené písmeno, které se zobrazí jako kapitálka.

10 12.) Tlačítko pro diakritiku. Zvolte vybrané písmeno a potom stiskněte tlačítko pro diakritiku. Zobrazí se všechny dostupné znaky. (Po stisku e se zobrazí ě,é a pod.) Tip: Když vkládáte písmeno pomocí, musíte písmeno stisknout jen jednou a poté stisknout klávesu. Například při francouzském modelu stiskněte písmeno (A) jednou (nedržte ho) a poté stiskněte a dostanete písmeno á. a) alternativa ALT. - změna vstupní metody (pokud je dostupné) - změna abecedy - konverze mezi dvěma jazyky

11 (Vyberte překládací jazyk) (Pro změnu jazyka menu stiskněte.) 13.) a) Symboly. Psaní interpunkce:./..?! "Žolík": Chytré vyhledávání, kdy pomocí symbolů můžete pomocí znaků * a? nahradit neznámé písmeno. Například AMA?ING pro nalezení slova AMAZING. b) Oblíbené - v překladači i slovníku můžete tato vyhledaná slova pomocí tohoto tlačítka zařadit do seznamu svých oblíbených. 15.) Escape, tlačítko pro návrat na předchozí stránku.

12 16.) Backspace: smaže poslední vložený záznam. 17.) Reproduktor: přehraje výslovnost slovíčka nebo fráze. 18.) Zesílení nebo ztlumení zvuku. 19.) Výběr mezi možnostmi, posouvání nahoru a dolů. 20.) a) doprava/doleva b) další nebo předchozí slovník. 20.) Tlačítko pro potvrzení.

13 Abecedy s diakritikou (U některých evropských modelů) U některých jazyků je potřeba používat abecedu s diakritikou. Stačí stisknout požadované písmeno a pak tlačítko. Zobrazí se dostupné varianty daného písmene. Např. v Anglicko-Francouzském módu: Když používáte francouzštinu jako zdrojový jazyk: Napište "e", displej zobrazí "e"

14 V tabulce níže vidíte všechny možné varianty znaků:

15 Úvodní menu Stiskněte a vyberte svůj překladový jazyk. Např. 1.) Poklepejte na nebo a vyberte zvolený jazyk. 2.) Pro výběr zdrojového jazyka použijte tlačítka. 3.) Pro výběr cílového jazyka použijte tlačítka. 4.) Pokud chcete zaměnit cílový a zdrojový jazyk, stiskněte.

16 Jazyk menu Jazyk menu nastavíte opakovaným stiskem tlačítka tolikrát, než se objeví vybraný jazyk menu. Stiskněte toto tlačítko Příklad:

17 1.) Překlad textu Do horního rámečku napište libovolné slovo nebo frázi a stiskněte ENTER. Pokud chcete zaměnit cílový a zdrojový jazyk, stiskněte.

18 "Lidské" překlady Toto zařízení má obsáhlou vbudovanou databázi běžně používaných frází. Pro poslech zvýrazněných slov nebo frází stiskněte tlačítko mluvení na LCD. nebo ikonu pro

19 Počítačový překlad Pokud fráze kterou hledáte, není zobrazena v seznamu nebo není v databázi, počítač automaticky vygeneruje její překlad. Příklad: překlad anglického "This is a beautiful day" (To je krásný den.) do ruštiny. 2.) Jelikož se jedná o strojový překlad, měl by být výsledek považován spíše za jisté vodítko, spíš než za hotový překlad. 3.) Pokud vložíte v programu překladače jen jediné slovo, přístroj se automaticky přepne do rozhraní slovníku a zobrazí veškeré informace o tomto slově.

20 Příklad: překlad anglického slova phrase (fráze) do ruštiny:

21 Výslovnost = lidská výslovnost je aktivována/ vybrána = lidská výslovnost je neaktivována/nevybrána. Pro její výběr stiskněte. = počítačová výslovnost je aktivována/ vybrána = počítačová výslovnost je neaktivována/nevybrána. Pro její výběr stiskněte. = k dispozici není žádná výslovnost = románská fonetika

22 c) Stiskněte. Tím nastavíte požadovanou hlasitost zvuku. Potom stiskněte a přístroj přehraje výslovnost. Příklad: Srovnání hlasů Tato funkce nabízí skvělý způsob procvičování výslovnosti. 1.) Klikněte na (VOICE MATCH) na levé straně LCD obrazovky. 2.) Nejdříve se přehraje výslovnost slovíčka a poté budete hlasovým signálem upozorněni na začátek nahrávání. Když slovíčko vyslovíte, stiskněte libovolné tlačítko a nahrávání se zastaví. Poté se obě výslovnosti (původní i Vámi nahraná) automaticky přehrají.

23 Alternativní výslovnost Pokud je pro danou frázi dostupná lidská výslovnost, tato funkce Vám umožní poslechnout si místo ní počítačovou výslovnost raději než upřednostňovanou lidskou výslovnost. Počítačová výslovnost nabízí pomalejší tempo a samostatné vyslovování jednotlivých slov ve frázi. Díky této funkci je jednodušší rozeznat správnou výslovnost jednotlivých slov. Příklad: Napište frázi "How can I get in touch with you?" Poté stiskněte ALT a potom výslovnost.. Uslyšíte počítačovou výslovnost, ne lidskou

24 Funkční ikony Funkční ikony F1/F2/F3/F4 korespondují s tlačítky F1/F2/F3/F4.

25 Fonetická ikona = románská fonetika

26 Seznam slovníků 1.) Můžete změnit pořadí zobrazovaných slovníků. 2.) Tato funkce Vám umožní posunout své nejoblíbenější/nejpoužívanější slovníky na začátek listu nebo vypnout slovník který nepotřebujete. (viz. Nastavení) Všechny slovníky mohou být pohodlně prohledávány po pořadí. Stisknutím nebo kliknutím na můžete procházet jednotlivé slovníky. Například:

27 Oblíbené/Historie a) Po vložení slova nebo textu stiskněte a zobrazí se definice. b) Na obrazovce s definicemi stiskněte a dostanete se do Oblíbených. c) Pomocí tlačítek nahoru/dolu vyberte z možností Přidat mezi oblíbené, Zobrazit všechny oblíbené a Zobrazit celou historii. (viz. nastavení) Křížové vyhledávání Tato funkce vám umožňuje zobrazit hledané slovíčko i v jiných jazycích, které máte v přístroji nainstalovány. Následujte tyto kroky: Vložte slovo a dostaňte se na obrazovku s definicemi Stiskněte a můžete vybrat, ve kterém ze slovníků chcete slovo vyhledat.

28 Například: Časování sloves/ Vzorová fráze Na překladové obrazovce stiskněte F4/F5 a zobrazí se Vám časování slovesa a vzorová fráze. Například: 1.) Časování sloves Na stránce s definicemi stiskněte F4 a zobrazí se časování slovesa v různých časech.

29 2.) Vzorová fráze Po stisku F5 se zobrazí vzorová fráze.

30

31 Vyhledávání se žolíkem Slovo můžete vyhledávat buď přímo, přičemž se Vám zobrazí všechna slova obsahující daný kořen slova. Můžete ovšem využít i detailnějšího vyhledávání pomocí nahrazovacích symbolů.? = jakékoliv neznámé písmeno * = více neznámých písmen Například: AMA?ING najde slovo amazing, AMAZ* najde amaze i amazing. Převod čísel na text Když používáte Angličtinu v módu F1 - překlad textu, můžete vložit i číslice, které budou automaticky převedeny do slovní podoby. Tato funkce je velmi užitečná a pomůže Vám s učením číslovek v angličtině. Poté můžete převést anglickou formu do jiného jazyka. Takto se můžete naučit i číslovky v dalších jazycích. Např.: V angličtině a v módu F1 vložte Na obrazovce se automaticky objeví " one hundred twenty-three million four hundred fifty-six thousand seven hundred eighty-nine. Stiskněte ENTER a můžete číslo zobrazit i v jiném jazyce. Symboly/speciální znaky/evropská diakritika/interpunkce Po stisku tlačítka se objeví tabulka možností, ze kterých si vyberte.

32 2.) Slovník Funkce slovníku je ve srovnání s překladačem rychlejší a jednodušší způsob, jak vyhledávat jednotlivá slovíčka. Automaticky vypíše další slova, která se vztahují k danému slovíčku, ale nezobrazí ostatní fráze nebo věty. Toto jasné a přímé vyhledávání činí tuto metodu ideální pro kontrolu pravopisu. 1.) Stiskem tlačítka F2 se dostanete na stránku slovníku. 2.) Do vyhledávacího políčka vepište hledané slovo. Na obrazovce se objeví slova, která se k danému slovu vážou. 3.) Vyberte slovo, které potřebujete a stiskněte. Zobrazí se slovníkové heslo. Například: Poklepáním na znak šipky můžete přecházet mezi jednotlivými slovníky. Taktéž mezi nimi můžete přecházet stiskem tlačítek.

33 3.) Učení Stiskem F3 se dostanete do módu učení. Poté si můžete vybrat mezi jednotlivými kategoriemi. (Konverzační příručka Všechny slovníky Uživatelský slovník Naučte se anglicky Naučte se rusky)

34 Konverzační příručka

35 1.) Zvolte "Phrase book" (Konverzační příručku a stiskněte ENTER. 2.) Zvolte jazyk. Pro příklad, zvolte "English" (angličtinu) a stiskněte ENTER. 3.) Stiskem ENTER vyberte frázi, kterou chcete. např.: 4.) Stiskněte a přehraje se výslovnost dané fráze. 5.) Stiskněte F5 nebo šipku doprava a zobrazí se Vám více vět. 6.) Stiskem F4 nebo šipky doleva se vrátíte zpátky.

36 Všechny slovníky Stiskněte F3. Tato funkce Vám umožní použít jeden z daných slovníků, například Medický slovník, Ekonomický slovník a podobně.

37 Uživatelský slovník Stiskněte F3. Tato funkce je výbornou pomůckou, jak si vytvořit svůj vlastní slovník se slovíčky, které používáte často. Díky tomu se pak tato slovíčka můžete učit do té doby, než si je pořádně zapamatujete. Pokud už slovíčko umíte, nebo ho už v seznamu nepotřebujete, můžete ho velmi jednoduše vymazat. Když jste zvolili tuto funkci, můžete si vybrat z následujících možností: 1.) Přidání nového slovíčka (Umožňuje přidat nová slovíčka a jejich překlady) F1 - Vkládání, zde vybíráte svůj vstupní jazyk F2 - Přidat F3 - Upravit F4 - Vymazat 2.) Seznam oblíbených: Opětovné zobrazení Vašich oblíbených položek. Pokud chcete seznam vymazat, stiskněte klávesu (BACK). 3.) Historie: zobrazuje poslední vyhledaná slovíčka.

38 Učení angličtiny Stiskněte F3. 1.) Anglická fonetika Tato podkategorie obsahuje výslovnost všech samohlásek i souhlásek- a) Pro poslech výslovnosti stiskněte klávesu. b) Stiskněte (q) a přehrají se po jedné všechny samohlásky a souhlásky. c) Stiskněte ESC neb jinou klávesu a přehrávání výslovnosti se zastaví. 2.) Anglická klasika Můžete si vybrat mezi různými příběhy a mimo jejich čtení poslouchat i audio stopu. Například: a) Stiskněte nebo poklepejte na ikonu reproduktoru na LCD a čtení automaticky začne. b) Po stisku F5 budete odpovídat na otázky týkající se příběhu. c) Stiskněte a přejdete na další otázku. Stiskem se vrátíte na předchozí otázku.

39 3.) Lekce angličtiny Vyberte si kategorii. Například: Shopping and Bargaining (Nakupování a smlouvání): a) Stiskem kláves nahoru a dolu přemístíte ikonu výslovnosti, poté stiskněte a spustí se přehrávání. b) Stiskněte F4 a přehraje se celá konverzace. c) Stiskněte F5 a můžete si vybrat, kterou postavu chcete hrát, poté můžete nahrávat svůj vlastní projev místo jedné z postav. 4.) Anglické testy 4.1. TOEFL TEST a) Na výběr máte z 18 kurzů, přičemž každý z nich obsahuje 100 otázek. b) Vložte jakékoliv číslo mezi 1 a 18 a stiskněte ENTER. c) Vložte jakékoliv číslo mezi 1 a 100 a stiskněte ENTER. Vyberete tím otázku. d) Stiskem kláves a, b, c nebo d vyberte správnou odpověď. Na obrazovce se zobrazí body. e) Pokud jste odpověděli nesprávně, přístroj Vám nejen označí špatnou odpověď, ale také Vám vysvětlí, proč je tato odpověď nesprávná. f) Když stisknete F5, zobrazí se správná odpověď.

40 g) Známkování: Plný počet bodů je 100%. Správná odpověď na každou z otázek se hodnotím 1 bodem, za nesprávnou je 0 bodů.z opakované odpovědi nejsou body přičítány. h) Když skončíte s testováním, stiskněte ESC. Po stisku tohoto tlačítka se Vám zobrazí vyhodnocení testu. 4.2 Conjumania Conjumania je určena k procvičování časování sloves. a) vložte svoji odpověď a stiskněte ENTER. Pokud je odpověď správná, budete puštěni do dalšího kroku. Pokud ne, můžete dále hádat. b) Pokud je odpověď správná můžete stisknout ENTER a zobrazí se význam slova ve slovníku. Když stisknete mezerník, budete pokračovat v procvičování. c) Stiskem klávesy F3 se posunete k další otázce. 4.3 Uhádni slovo V této hře musíte do slova doplnit chybějící písmeno. S hledáním Vám pomůže to, že vám bude napovězen význam slova. Napište pouze chybějící znak. Pokud bude tato odpověď správně, budete posunuti do dalšího kroku. Pokud byla Vaše odpověď nesprávná, pokračujte v hádání. 4.4 Oběšenec Počet písmen ve slově je označen počtem otazníků (?). Pokud uhádnete písmeno ve slově, otazník zmizí a místo něho se objeví dané písmeno. Pokud písmeno neuhádnete, písmeno nahradí jednu z mřížek (#), které označují počet možných tipů. Pokud se Vám podaří slovo uhádnout než vyčerpáte všechny možnosti, vyhráli jste. 5. Anglická nepravidelná slovesa 6. Časování anglických sloves 7. Skloňování anglických podstatný a přídavných jmen 8. Anglická synonyma a opozita Poznámka: Pokud jsou ve Vašem zařízení nainstalovány i jiné jazyky, budete mít přístup i k jejich výuce.

41 Nastavení Pro vstup do nastavení, stiskněte. Nastavení jazyka menu Menu jazyka ovlivňuje, v jakém se budou zobrazovat jednotlivé položky menu a podobné informace. Zvýrazněte požadovaný jazyk pomocí šipek a pak stiskněte ENTER. např. Hlasitost Tato položka Vám umožní nastavit hlasitost všech přehrávání. Rychlost přehrávání Rychlost přehrávání můžete nastavit tak, že ho budete poslouchat v přirozené rychlosti nebo zpomaleně, abyste mohli lépe sledovat výslovnost.

42 Podsvícení Jas obrazovky můžete přizpůsobit podle Vašich potřeb. Velikost písma Můžete si vybrat mezi čtyřmi velikostmi písma. Stav baterie Zobrazí stav baterie. Šetřící mód Můžete nastavit čas, po kterém se spustí šetrný mód. Nastavení zvuků klávesnice Zvuk klávesnice je pípnutí. Můžete si vybrat mezi jeho zapnutím nebo vypnutím. Čas automatického vypnutí Toto zařízení se po určité době, kdy nestisknete žádnou klávesu, vypne. Tento čas můžete nastavit na 3, 5 nebo 10 minut. Poznámka: přednastavený čas vypnutí je 10 minut.

43 Přidání jazyka (Jazykový balíček, dostupný u některých modelů) 1.) Pokud právě nepotřebujete všechny jazyky dostupné ve Vašem modelu, můžete je vypnout a poté zase zapnout. 2.) Když je daný jazyk vypnutý, nebude zobrazen ve startovacím menu, jazyku menu nebo v křížovém vyhledávání. 3.) Tato funkce byla vyvinuta aby umožnila uživatelům vypnout nepotřebné jazyky a zjednodušila a pročistila tak uživatelské rozhraní. 4.) V přístroji se budou zobrazovat pouze ty jazyky, které jsou aktuálně zapnuté. Díky tomu můžete přístroj ovládat jednodušeji a rychleji. Poznámka: "Můj jazyk" nemůže být vypnutý. 5.) Pro zapnutí a vypnutí jazyka jděte do Nastavení - vyberte Přidat nový jazyk Příklad: Váš přednastavený jazyk je ruština a angličtina.

44 6.) Pokud potřebujete, můžete do zařízení přidat i nový jazyk. Příklad: Zapnutí němčiny a čínštiny

45 7.) Pro uložení změn stiskněte ENTER. 8.) Vyberte možnost YES, přístroj se restartuje. Pořadí slovníků v seznamu 1) Jděte do Nastavení: 2.) Pro obnovení nebo odstranění slovníků slovník buď zapněte nebo vypněte a uložte změny. Tímto způsobem můžete své oblíbené slovníky přesunout na začátek seznamu nebo vypnout slovníky, které nepotřebujete. Vypnuté slovníky se nebudou zobrazovat v žádném z rozhraní.

46 Například v anglicko-ruském slovníku:

47 Příklad: Posunutí Oxfordského anglicko-ruského slovníku dopředu, na číslo 01.

48 Oxfordský anglicko-ruský slovník je nyní na prvním místě.

49

50 Úvodní menu Můžete si vybrat mezi textovým nebo obrázkovým menu, nebo kombinací obou. Opakovaným stiskem tlačítka START přepínáte mezi textovým nebo obrázkovým menu. Například:

51 Zapnout/ vypnout počítačový překlad

52 Co je to počítačový překlad? Počítačový překlad dokáže přeložit všechny vaše větné kombinace. Jelikož je to ale strojově generovaný překlad, výsledek by měl být považován spíše za vodítko či nápovědu než za hotový překlad. Pokud tento překlad vypnete, bude Vám k dispozici pouze omezený počet lidských překladů frází nebo slovíček. Doporučujeme, abyste tuto funkci nechali zapnutou - budete tak moci pracovat s více výsledky. Zobrazovat vyskakovací okna (Pop - up) 1.) Pokud už jste se seznámili s tímto produktem a naučili se s ním pracovat, můžete vypnou vyskakovací okna. 2.) Po zvolení této funkce si vyberte pomocí šipek nahoru a dolu buď možnost zapnout nebo vypnout a potvrďte klávesou ENTER.

53 ** Výchozí nastavení vyskakovacích oken je "vypnuto". Jazykové možnosti (Vkládání a fonetika) Např. v ruském nastavení 1.) V ruštině si můžete vybrat mezi třemi různými metodami vkládání - Rus., Rus- Phon, Rus - Latin 2.) Můžete si vybrat, jestli chcete ruskou fonetiku vypnout nebo zapnout. Když se rozhodnete ruskou fonetiku zapnout, stiskněte potom tlačítko obrazovce se zobrazí ruská výslovnost., na

54 V ruském vkládacím rozhraní klikněte na tlačítko nebo stiskněte. Přepnete tak na jiný způsob zadávání. 1. Ruština 2. Rusky - foneticky 3. Rusky - latinka Vložíte "smogu" a dostanete slovo.

55 Nástroje Kalkulačka Stiskněte tlačítko (Nástroje). 12-číslicová vědecká kalkulačka zvládne provádět standardní aritmetické operace, vypočítá procenta, ukládá čísla do paměti. 1.) Standardní kalkulačka Výpočty s využitím paměti (M+) přidá hodnotu výsledku do paměti (M-) odebere výsledek od hodnoty v paměti (MR) zobrazí hodnotu v paměti (MC) vymaže paměť 2. Vědecká kalkulačka Tato kalkulačka zvládne i složitější operace jako vypočítání sin, cos, log a pod.

56 Převod jednotek Stiskněte tlačítko (Nástroje). Obsahuje spoustu různých jednotek, např. obsah, délku, hmotnost, radián, objem, tlak a podobně. U všech jednotek jde o obousměrný převod mezi všemi jednotkami. Jsou zde také vbudované mezinárodní velikosti oblečení. Převod měn Stiskněte tlačítko (Nástroje). 1.) Použijte šipky doprava a doleva k vývěru měny a šipky nahoru a dolů pro výběr sumy, kterou chcete převést. 2.) Tlačítkem F1 nastavíte směnárenský kurz a stiskněte ENTER. 3.) Tlačítkem F2 vloženou hodnotu smažete, tlačítkem F3 smažete poslední vloženou číslici. Převod času Stiskněte tlačítko (Nástroje). Pomocí této funkce nastavíte místní a světový čas. Moje nahrávání Stiskněte tlačítko (Nástroje) a vyberte položku My Recorder (Moje nahrávání). Ovládání je následovné: Stiskněte F1 nebo klikněte na. Přístroj začne nahrávat. Stiskněte F2 nebo klikněte na. Nahrávání se zastaví. Stiskněte F3 nebo klikněte na. Záznam se přehraje. Stiskněte F4 nebo klikněte na. Nastavíte tím hlasitost. Stiskněte F5 nebo klikněte na. Soubor tím vymažete.

57 Vědecké vzorce Zobrazí matematické, fyzikální, chemické vzorce a Periodickou soustavu prvků. Hry Stiskněte tlačítko (Nástroje), přístroj obsahuje tři hry. 1. Sudoku: Cíl: Vyplnit mřížku 9x9 číslicemi tak, aby každý sloupec, řádek i mřížka 3x3 ob*sahovala číslice od jedné do devíti. 2. Had: Cíl: Musíte ovládat dlouhého úzkého tvora připomínajícího hada a směřovat ho tak, aby sbíral jídlo a zároveň se vyhýbal překážkám a stěnám, které obklopují hrací plochu. Po každém snězeném kousku se had o něco prodlouží a manévrování s ním je složitější. 3. Puzzle: Cíl: Uspořádat číslo zprava doleva a z hora dolů. Čtení textových souborů 1.) Tento přístroj dokáže číst formáty ve formátu.txt. 2.) Tyto soubory můžete do přístroje nahrát z počítače přes USB kabel nebo je můžete nakopírovat na mikro SD kartu, kterou pak vložíte do přístroje. Správce souborů Funkce podobná Windows systému - můžete díky ní přidávat, mazat a spravovat soubory. Návod na použití Textový soubor s tímto návodem. Obnovení továrního nastavení Tato funkce Vám umožňuje vrátit se zpátky ke všem původním nastavením přístroje. Pomocí šipek vyberte mezi možnostmi ano a ne a potvrďte tlačítkem ENTER.

58 MP3 přehrávač (dostupný u některých modelů) Stiskněte F1 nebo klikněte na. Přístroj začne přehrávat soubor. Stiskněte F2 nebo klikněte na. Přehrávání se zastaví. Stiskněte F3 nebo klikněte na. Nastavíte tím hlasitost. Stiskněte F4 nebo klikněte na. Soubor tím vymažete. Stiskněte F5 nebo klikněte na. Zobrazíte tím seznam mp3 souborů. MP4 přehrávač Stiskněte F1 nebo klikněte na. Přístroj začne přehrávat soubor. Stiskněte F2 nebo klikněte na. Přehrávání se zastaví. Stiskněte F3 nebo klikněte na. Nastavíte tím hlasitost. Stiskněte F4 nebo klikněte na. Zobrazíte tím seznam mp3 souborů. Stiskněte F5 nebo klikněte na obrazovce.. Přehrávání bude probíhat na celé Album Zobrazí uložené obrázky. Malování Pro krok zpátky klikněte na. Pro vložení jména a umístění souboru klikněte na.

59 Pro uložení souboru klikněte na. Pro uložení do určitého místa klikněte na. Test dotykového pera Vstupte do funkce "Test dotykového pera". Pomocí dotykového pera se trefujte doprostřed zobrazeného bodu. Tím nakalibrujete displej. Verze Číslo verze přístroje. TV Výstup (Ne u všech typů) Překladač je možné připojit k televizi nebo projektoru. Tato funkce je vhodná pro učitele, když chtějí jednotlivé informace promítat svým žákům. Použitím 3,5 mm jacku do 3 RCA - AV adaptéru může být přístroj připojen přes výstup na sluchátka.

60 Jak vyměnit klávesnici (možné jen u některých modelů) Pokud chcete přidat do svého přístroje jazyk s jinou abecedou, než jakou má aktuálně Vaše klávesnice, budete muset vyměnit klávesnici. Pomocí šroubováku odšroubujte šroubky z boků plastového krytu. Odejměte průhledný plastový kryt, abyste mohli vyměnit klávesnici.

61 Doufáme, že Vám používání tohoto produktu přinese radost.

V4 Mluvící slovník Mluvící překladač Mluvící konverzační příručka. Návod na použití

V4 Mluvící slovník Mluvící překladač Mluvící konverzační příručka. Návod na použití V4 Mluvící slovník Mluvící překladač Mluvící konverzační příručka Návod na použití Obsah Napájení a baterie... 5 Zdroj energie... 5 Resetování překladače... 6 Mikro SD karta a USB (nejsou součástí balení)...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Elektronický slovník. Návod k použití

Elektronický slovník. Návod k použití Návod k použití Tento elektronický "mluvící" slovník zastupuje novou generaci kapesních elektronických zařízení vyznačujících se širokou využitelností, kompaktní velikostí, nízkou hmotností, a přesto poskytujících

Více

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače quick start guide Začínáme 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače USB/ NAPÁJECÍ PORT VYPÍNAČ INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2019 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

Špičkový diktafon v propisce

Špičkový diktafon v propisce Špičkový diktafon v propisce Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Dálkové ovládání sloužící jak k nastavení přístroje, tak přehrávání www.spionazni-technika.cz

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO M6

Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5 TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o NÁVOD 9901010 5. 12. 2011 Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem Popis tlačítek: Zdířka na SD/MMC karty Pracovní kontrolka (modrá) / nabíjecí kontrolka (červená) Mikrofon Nahrávání / zachycení

Více

BlindShell uživatelský manuál

BlindShell uživatelský manuál Datum: 1.6.2015 BlindShell uživatelský manuál BlindShell je chytrý telefon pro nevidomé a zrakově postižené uživatele. Ovládá se jednoduchými dotykovými gesty. Hlasová zpětná vazba používá výstup s převodem

Více

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7,

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, Mini AHD DVR BD-3118 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce a) Připojte zařízení

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P1

Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový 1,8GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U6

Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádobrý 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Mini DVR s jedním kanálem

Mini DVR s jedním kanálem Mini DVR s jedním kanálem Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Jednoduché ovládání Malé rozměry Velmi příznivá cena www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1 Specifikace a obsah balení 1.1 Specifikace

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U2

Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.1 a má dvoujádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G) Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy a

Více

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1 www.apacer.com Důležité upozornění Pokud kupujete přehrávač s interním flash diskem, tak i když jsou jeho funkce téměř stejné jako u těch bez disku, měli byste vědět toto: 1. V případě, že karta SD/MMC

Více

Diktafon s rotační kamerou

Diktafon s rotační kamerou Diktafon s rotační kamerou Návod k obsluze Hlavní výhody Malé rozměry Otočná kamera Snadné ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu Rewind - Zpětné přetáčení Microphone hole - Mikrofon Forward

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Systémové požadavky Systémové požadavky Operační systém Microsoft Windows2000, XP, Vista, 7 Procesor Intel Pentium III s vice než 800MHz Vnitřní paměť Větší než

Více

Rikomagic MK22/22 Plus

Rikomagic MK22/22 Plus Rikomagic MK22/22 Plus Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK22/22 Plus MK22/22 Plus je výkonné multimediální centrum pro domácí zábavu přinášející online zábavu do vašeho obývacího

Více

Náramek s diktafonem

Náramek s diktafonem Náramek s diktafonem Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1

Více

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Specifikace přístroje: - Nahrávání ve smyčce (pokud je planá kapacity paměti, automaticky se začne přemazávat nejstarší záznam - Nahrávání videa jedním tlačítkem

Více

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR.

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR. Základní ovládání Chcete-li zapnout přístroj, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po úvodní obrazovce se automaticky se otevře hlavní nabídka na obrazovce Domů. Hlavní nabídka obsahuje položky Knihy,

Více

Návod k použití. twitter.com/archos. https://blog.archos.com/

Návod k použití. twitter.com/archos.  https://blog.archos.com/ Návod k použití Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití

Více

Slovník PCT pro ios, verze 2.x

Slovník PCT pro ios, verze 2.x Slovník PCT pro ios, verze 2.x LangSoft 2014, www.langsoft.cz/ios.htm Popis ovládacích prvků, nastavení slovníku str. 1 Hledání ve slovníku, člen a typ, klávesnice... str. 2 Úpravy slovníku, okno Editace,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO Max M8 HD(3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO Max M8 HD(3G) Uživatelský manuál - základ PiPO Max M8 HD(3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1 Základní ovládání Přehled zařízení CS 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Předchozí Zpět NAHORU DOLŮ Nabídka Další Hlavní vypínač Konektor sluchátek USB port Slot pro kartu Micro SD Reset UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Slouží

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV v.2.4 Obsah Označení interaktivních funkcí... 3 Zobrazení TV nabídky... 4 Nabídka EPG... 5 Hledání v TV archivu změna dne... 6 TV archiv / přetáčení

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO Max-M7 Pro (3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO Max-M7 Pro (3G) Uživatelský manuál - základ PiPO Max-M7 Pro (3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál.

Více

Návod na rychlý start

Návod na rychlý start Zaregistrujte váš výrobek a získejte podporu na www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Návod na rychlý start 1 Připojení 2 Instalace 3 Používání Obsah balení Základna NEBO Sluchátko Kryt baterie

Více

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ Rikomagic MK05 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK05 Rikomagic MK05 je výkonný čtyřjádrový TV Box na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex procesorem a grafikou Mali

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank Manuál - obsah Obsah... 2 Obsah balení... 2 Zprovoznění tanku... 3 Popis tanku... 3 Ovládací rozhraní... 4 Popis funkcí... 6 Resetování tanku... 7 Instalace baterií... 8 Ovládání tanku... 9 Pohybové ovládání...

Více

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR FULL HD stolní hodiny s kamerou - 1080p, IR Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Trvalé napájení kamery přímo ze sítě Dobře ukrytá paměťová karta Profesionální zpracování, špičková kvalita www.spyobchod.cz

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Návod k obsluze DX50

Návod k obsluze DX50 Návod k obsluze DX50 Obsah 1. Obsah balení 2. Popis přístroje a jeho funkcí 3. Základní obsluha 4. Uživatelské rozhraní přehrávače Obsah balení DX50 Micro USB kabel / Koaxiální kabel Pouzdro Ochranná fólie

Více

Diktafon s HD kamerou

Diktafon s HD kamerou Diktafon s HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1.1

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Elegantní brýle s HD kamerou

Elegantní brýle s HD kamerou Elegantní brýle s HD kamerou Návod k obsluze Hlavní výhody HD kamera v brýlích vám umožní natáčet překvapivě kvalitní, ostré a čisté záběry s kvalitním zvukem; Velmi elegantní design s možností výměny

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Obsah návodu 1. INSTALACE 3

Obsah návodu 1. INSTALACE 3 JAZYKOVÝ PŘEKLADAČ VOCAL 44L Obsah návodu 1. INSTALACE 3 1.1. ZÁKLADNÍ INFORMACE 3 1.2. VÝMĚNA PRACOVNÍCH BATERIÍ 3 1.3. VÝMĚNA BATERIE PAMĚTI 3 1.3. RESTARTOVÁNÍ PŘEKLADAČE (RESET) 4 2. OZNAČENÍ JEDNOTLIVÝCH

Více

HD AUTOKAMERA Návod k použití

HD AUTOKAMERA Návod k použití HD AUTOKAMERA Návod k použití 87231 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a naformátujte

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení  u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

Rikomagic R1. Instalační příručka CZ

Rikomagic R1. Instalační příručka CZ Rikomagic R1 Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic R1 Rikomagic R1 je přenosný projektor s operačním systémem Android, který je vybaven čtyřjádrovým procesorem RK3128. Mezi hlavní

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení vyzvánění

Více

Power banka s kamerou a detecí pohybu

Power banka s kamerou a detecí pohybu Power banka s kamerou a detecí pohybu Návod k obsluze Hlavní výhody Detekce pohybu Dlouhá výdrž baterie Snadné ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis 2. Ovládání Nabíjení vestavěné baterie: Baterii

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G) Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má osmijádrový procesor s frekvencí 1,7 GHz. Před použitím si prosím přečtěte tento

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE

TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE NAVŠTIVTE NAŠE STRÁNKY WWW.GOCLEVER.COM VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH TAB, NAVIO, DVR, DVB-T Před prvním použitím si prosím přečtěte pozorně tento návod k obsluze.

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

Návod pro LG E430 Optimus L3 II

Návod pro LG E430 Optimus L3 II 1 z 26 112013 12:42 Návod pro LG E430 Optimus L3 II 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 4 6. Tlačítka... 5 7. Nastavení Systému... 5 8. HDMI... 7 9. Instalace, odinstalace

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 55 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více